Page 1

www.newlife.no

NR. 1 - 2017

magazine HØVDINGEN side

3

Lotto

MILLIONÆRER side

5

Årets

BURSDAGSFEIRING side 6

love is action!

– KJÆRLIGHET ER HANDLING


LEDER TEKST: DAVID ENOK NILSEN

"For om vi lever, så lever vi for Herren, og om vi dør, så dør vi for Herren; enten vi da lever eller vi dør, hører vi Herren til"

Monika Brandys, hadde ringt oss noen timer tidligere og informert familien om at min far, Gunnar Enok Nilsen, var blitt alvorlig syk.

Romerne 14:8

Han hadde hatt et hjerteinfarkt og måtte gjennomføre en akutt hjerteoperasjon. Vi kjente alle på alvoret i situasjonen, men på uforklarlig vis ble vi ikke grepet av frykt. Vi klarte å hvile i troen på at dette ville gå bra.

Disse versene fra Bibelen surret rundt i hodet mitt da jeg midt på natten satt i bilen sammen med min mor og tre søsken på vei mot flyplassen på Gardermoen. Vår medarbeider i Polen,

Mama Winnie Owiti, Monika Brandys og min far hadde gjennomført et tettpakket program den siste uken. De hadde reist mellom flere byer i Polen for å ha møter med ulike støttepartnere og menighetsledere. De hadde også hatt flere gudstjenester i ulike kirker og menigheter. Da vi ankom sykehuset var min far fortsatt på intensiven og vi måtte vente i korridoren utenfor. Vi ba til Gud om at han skulle bli bevart, og få oppleve flere gode år sammen med familien sin. Jeg sendte SMS-meldinger til mange i mitt nettverk med forespørsel om forbønn for ham, og opplevde en fantastisk tilbakemelding og omsorg på henvendelsen. Jeg ønsker derfor å benytte anledningen til å takke alle som har vært med

2

i bønn for min far i denne vanskelige situasjonen. Vi opplevde at vi hadde søstre og brødre over hele verden! Mama Winnie rapporterte at barna på barnehjemmet Ebenezer var med og ba uten stopp 24 timer i døgnet. Det å få slike rapporter varm- e r mitt hjerte og viser at Guds kjærlighet og omsorg ikke forholder seg til landegrenser. I skrivende stund er pappa kommet hjem og er i trygg og god pleie av min mor. Vi takker Gud for at han på nytt har fått livet i gave og kan fortsette sin gjerning og virke etter at han har gjennomgått rehabilitering med trening og restitusjon. På vegne av den nærmeste familien og styret i New Life Mission – Aid ønsker jeg å takke deg for at du fortsatt står med oss i dette viktige arbeidet. Arbeidet fortsetter med uforminsket styrke, og vi trenger din støtte som aldri før!

Gud velsigne deg! Med vennlig hilsen David Enok Nilsen Konstituert styreleder New Life Mission - Aid


NEW LIFE MISSION

HØVDINGEN AV BUNYORE-STAMMEN, MASENO TEKST: JAMES AYOKO OG REBECCA ESPEVOLL 3.mars i år fikk misjonsleder Gunnar Enok Nilsen seg en stor overraskelse! Han var på besøk i landsbyen Maseno for å besøke forskolen, barneskolen og helsesenteret New Life har startet opp sammen med James og Turphosa Ayuko. Under dette besøket var de tre eldste fra Bunyore-stammen samlet for å utnevne Gunnar til høvding i Maseno! Dette er den høyeste utmerkelsen man kan få blant denne stammebefolkningen. Utnevnelsen fikk han på bakgrunn av det fantastiske arbeidet New Life har utført i landsbyen og for Gunnars store kjærlighet for barna. Barna er ifølge de eldste Bunyore-stammens stolthet og fremtid!

Gunnar sammen med sin sønn Ruben og barnebarnet Oliver.

Gunnar fikk utdelt følgende æres symboler: 1) Et kuskinn - symboliserer at han kan bære tittelen «eldste», samt et symbol på pakten han har med menneskene han er så glad i. 2) En hatt av skinn - symboliserer at han er en leder til etterfølgelse. 3) En trebenet stol – symboliserer at han er en mann som bringer enhet og som har autoritet. 4) En hvit kuhale – symboliserer at han er en mann som bringer fred til mennesker. 5) Gunnhild Nilsen ble også hedret med en spesiallaget kjole og kronet med tittelen «Mamma for Bunyorefolket». Hun fikk utdelt et beger slik at hun alltid har nok drikke å gi til sin mann. Stemningen var god og smilene satt løst, både hos prisutdelerne, kenyanske og norske tilskuere og hos prismottagerne selv.

3


NEW LIFE MISSION

MITT FØRSTE MØTE MED KENYA! TEKST: MONIKA BRANDYS, SEKTRETÆR I NEW LIFE MISSION - AID, AVD. POLEN Jeg hadde både store forventninger og var mye engstelig før jeg reiste til Kenya for å se på New Lifes arbeid og besøke barna på skolene og på barnehjemmet. Jeg har aldri vært i Afrika før, og selv om jeg har leste masse om Kenya, har lest Karen Blixens bøker for mange år siden, samt en biografi av Livingstone, så var spenningen virkelig stor. I tillegg måtte jeg i tre lange uker overlate alle familieoppgavene jeg har som trebarnsmor til mannen min, som jobber fulltid. Jeg hadde hørt mye om Kenya. Jeg hadde hørt om fattigdom og elendighet som er veldig synlig der og som man ikke kan unngå å legge merke til når man er der nede. Som barn i 1980 og -90 årene i Polen, har jeg sett fattigdom mange steder i hjemlandet mitt, særlig på landsbygdene eller i de store byene. Jeg kunne forestille meg hva fattigdom er og hva det gjør, særlig med barn. Men jeg hadde aldri kunnet forestille meg at den kan være så stor og ha så sterk innvirkning på dagliglivet til et helt samfunn, slik som den har i Kenya. For et barn som lever i Kariobangislummen er det daglige fokuset på å skaffe seg noe å spise, kanskje selge noe for å skaffe litt penger, eller finne noe i søppelsekkene som ligger rundt omkring. Med en kloakk rennende gjennom slummen er de hygieniske forholdene helt utenkelige for oss fra

Europa. Det som slo meg mest, var at mange unge kvinner lever der, totalt hjelpeløse, med mange barn. Da vi snakket med noen av dem fikk vi vite at flere hadde hatt menn, men at de bare hadde forsvunnet en dag da de oppdaget at de pengene de skaffet ikke var nok til alle familiemedlemmene. Det virket kanskje lettere å begynne på nytt og overleve alene. New Lifes arbeid, ledet av James og Truphosa Ayuko og deres datter, Heidi, er så viktig og så nødvendig i Kariobangislummen. De tilbyr barn en trygg plass i forskolen, «Gunnhild’s Nursery School», ved siden av menigheten. Der får de ikke bare god kvalitetsutdanning, men også omsorg og ikke minst, to måltider mat hver dag. Det er helt utrolig hvor flinke barna er og hvor bra de lykkes der!

Selv om jeg tenkte at det jo er veldig enkle forhold, forstod jeg mye bedre at det stedet virkelig betyr masse for disse barna og gir dem håp for en bedre fremtid. Dette gikk særlig opp for meg da jeg så hvordan de bor når de kommer hjem fra skolen. Barn som kommer til «Gunnhild’s Nursery School» slipper å gå sultne, de får utdanning, trives sammen og får håp for sin framtid!

Jeg vil takke deg som står sammen med oss i dette arbeidet fordi det betyr så veldig mye for de minste barna i Kariobangislummen! Sammen redder vi liv, det gjør vi virkelig!

love is action! 4


!

NEW LIFE MISSION

LOTTOMILLIONÆRER!

TEKST: OLIVER KORSGÅRDEN NILSEN

Jeg har alltid hørt mye om arbeidet min farfar har gjort i Kenya og har gledet meg inderlig til muligheten til å se det med mine egne øyne.

I etterkant har mange spurt hva jeg sitter igjen med. Det som sitter sterkest igjen er livshistoriene til enkeltpersoner. Det gjør vondt å sitte der og høre hvordan mange har levd og hva de har opplevd, det er helt utenkelig. Dog var disse barna ikke lei seg, men overlykkelige! De har fått et bedre liv, sengeplasser, mat, rent vann. Likevel er det ikke dette de er lykkeligst over. Det de setter aller høyest er muligheten til å få gå på skole og en mulighet til å få utdanning. Denne muligheten, som blir tatt forgitt i Norge, er som å vinne i lotto for dem. Midt iblant all fattigdom og elendighet er det et snev av lys, barn som leker og har det gøy, som har fått et nytt liv. Det er et mirakel i seg selv, og jeg er så lykkelig for at jeg kan bidra til dette mirakelet!

5


NEW LIFE MISSION

ÅRETS

BURSDAGSFEIRING! TEKST: REBECCA B. ESPEVOLL, SEKRETÆR I NEW LIFE Det var nemlig slik at ikke alle barna på I mai 2011 besøkte jeg Kenya og New barnehjemmet hadde fått feiret bursdLifes arbeid for første gang. Det var agen sin. Selv om de ansatte ved Ebenenormt mange inntrykk å fordøye og ezer gjorde så godt de kunne, ble likevel mange sterke historier å ta innover noen barn skuffet over at deres feiring seg. På barnehjemmet Ebenezer fikk ikke ble like bra som klassekameraten jeg høre mange slike. sin. Dette er selvfølgelig veldig logisk. I en av pausene mellom alle velkomFor hvor lett er det å gi 500 barn den ster, omvisninger, taler og budsjettsammen oppmerksomheten og å klare møter, befinner jeg meg på sengekantå følge opp alles bursdager like godt? en til Mercy. Mercy er ei nydelig jente Det virker som en umulig oppgave. Og på 11 år. Hun kom til barnehjemmet i tillegg er det kanskje lett å tenke at å sammen med søsknene sine da hun dekke basale behov som klær, nok mat, var 6 år fordi moren ikke klarte å ta seg tak over hodet og skolegang er viktiav dem. gere enn å feire bursdag. Og det er det Tross hennes korte 11 årige liv har hun jo. Samtidig trenger ethvert menneske på mange måter opplevd mye mer enn å føle seg unik og verdsatt. Og kanskje jeg har i mitt 27årige. Praten går lett. særlig disse små barna som mange har Selv om vi har ulikt morsmål, snakker hatt en tøff start på livet og lever uten vi samme hjertespråk. sin biologiske familie. Så her sitter jeg, nesten 12 000 mil hjemmefra, og snakker med denne jenta om livet, om hverdagen på barnehjemmet og på skolen. Om hva hun liker å gjøre på fritiden og hva hun liker å spise. Så forteller hun meg noe som skulle vise seg å føre til en stor endring i over 1000 barn og unges liv.

Jeg kan ikke huske at Mercy eksplisitt sa at hun var et av de barna som var skuffet over manglende, eller for dårlig, bursdagsfeiring. Men sannsynligheten er stor for at hun var nettopp det, ettersom dette var noe hun valgte å fortelle om den korte tiden vi hadde alene.

Mercy forteller at hun har det veldig bra på Ebenezer. Hun får alt hun trenger og har fått et liv hun tidligere bare kunne drømme om. Men likevel er hun litt trist. Det er noe hun tenker på.

Denne samtalen gjorde stort inntrykk på meg. Som en del av staben i New Life hadde jeg brukt mye tid og krefter på å finne løsninger på hvordan vi best mulig kunne forvalte våre ressurser. Det kreves mye penger og planlegging for daglig å dekke de basale behovene for om lag 500 barn. Men hvordan bursdagene ble feiret hadde ingen av oss tenkt på. Denne dagen kom idéen om «Everybody’s Birthday Party» («Alles bursdag») opp. En idé som skulle vise seg å glede mange hjerter!

Mercy Adhiambo

6

Ondago


NEW LIFE MISSION

Biltur med Mama Winnie La oss skru klokka 6 år frem i tid. Det er nok en gang mai. Året er 2017, og Mama Winnie og jeg kjører på motorveien mot Oslo. Besøket hennes i Norge og Polen er over og hun skal hjem til Kenya. Det har vært et innholdsrikt opphold, men også svært annerledes enn planlagt. Mama Winnie var tilstede da Gunnar Enok fikk hjerteinfarkt i Warzsawa. Dagene etterpå ble fylt med mange timers bønn, mye reising og lite hvile. Hun virker trøtt. Høyttalerne i bilen sprer deilig lovsang og Winnie dupper av i forsetet. Da hun glipper med øynene igjen, spør jeg henne hva hun tenker om den bursdagsfeiringen vi har i vente. «Everybody’s Birthday Party» har blitt en årlig tradisjon, men jeg må innrømme at det er krevende å samle inn så mye penger i tillegg til vanlig månedlig støtte. Er dette noe vi bør revurdere? Er det dårlig bruk av våre ressurser? Da kvikner hun til og det gløder i øynene hennes. «Bursdagsfeiringen er så viktig, Rebecca!» sier hun.

«Det er noe av det viktigste vi gjør for barna! Det er denne dagen de gleder seg til aller mest gjennom hele året». Hun forteller videre at barna ser så mye frem til å kunne spise et festmåltid, få smake på en liten kakebit og til å få åpne sin egen gave at mange har problemer med å sove nettene i forkant!

Jeg ble også overbevist om en annen ting på denne bilturen. Tidligere i uken hadde vi på et utvidet styremøte snakket om det var noe vi kunne spare penger på under årets feiring. Winnie hadde foreslått at vi kunne unnlate å pakke inn gavene, det ville kanskje spare oss for 1000 kr.

Mama Winnie forteller også at en av grunnene til at «Alles bursdag» har blitt årets viktigste dag, er fordi hele den store Ebenezerfamilien samles. Alle som tilhører barnehjemmet, gateguttsenteret, skolen på Ebenezer og skolen på Ayweyo samles. Lærerne og alle ansatte er selvfølgelig engasjerte i organiseringen.

Jeg tenkte på sønnen min som nettopp fylte 5 år. Han fikk en sykkel i bursdagsgave og selv om han var veldig glad for den, kunne vi se en skuffelse i ansiktet hans da det ikke var noe papir å rive av! Han spurte til og med hvor gaven var, selv om sykkelen sto der med ballonger på styret. Vi pekte og sa; «den står jo der!». Han ble litt mutt og sa; «Men den er jo ikke pakket inn…».

I tillegg kommer alle som studerer i ulike deler av Kenya hjem for å delta på den gigantiske bursdagsfesten. For det er dette som er hjemmet deres. Selv om mange har blitt voksne og klarer seg selv, er det hit de kommer når de skal hjem. Det er her familien deres bor.

Jeg vurderte Mama Winnies forslag om å kutte ut innpakningspapiret et par sekunder, men så slo tanken meg at så smålige kan vi ikke være! Barna fortjener kun det beste. Bursdagsgavene skal pakkes inn! Vi kan bare ikke ta fra barna og ungdommene gleden ved å pakke opp!

Da innser jeg det. Denne feiringen har kommet for å bli.

7


NEW LIFE MISSION

"Everybody's Birthday Party" I år arrangeres “Everybody’s Birthday Party” (“Alles bursdag”) for 7.gang, og jeg er så glad for at Mama Winnie var så tydelig på at denne festen må forbli. Intensjonen var å arrangere én stor felles bursdagsfeiring for alle barna som overgår alle andre fester de har vært på! Alle barna blir feiret like bra, og selv de barna som ikke vet hvilken dato de ble født, får en dag som er sin. Bursdagfesten har blitt lagt til sommeren, slik at det blir to store feiringer på begge sider av året; bursdag og jul. I år går «Alles bursdag» av stabelen lørdag 24.juni. Da jeg lanserte ideen for Mama Winnie og styret i New Life i 2011, tenkte jeg at det skulle være en «liten» bursdagsfest, kun for de barna som bodde på barnehjemmet. Men vi kjenner jo Winnie. Hun tenker stort og klarte ikke å la være å inkludere hele Ebenezerfamilien.

8

Så istedenfor å feire om lag 500 barn, blir det i år om lag 1.350 personer som deltar på festen. Og det er jeg veldig glad for! Som tidligere år består festmåltidet i år også av kylling. Gleden over å kunne spise kylling er enorm, og vanskelig for meg som er oppvokst i Norge å fatte. Her finnes kylling i alle mulige varianter tilgjengelig i enhver matbutikk. I Kenya er kylling så dyrt at det kun brukes i helt spesielle anledninger. I tillegg får barna servert ris, poteter, grønnsaker og chapati (kenyansk lefse). Alle får også hver sin brusflaske og du kan tro de edle dråpene blir tatt godt vare på! Alle får også en liten bit av den enorme kaken. Når man kun får kake to ganger i året, kan jeg bare forestille meg hvor godt det må smake! Under gaveutdelingen får alle barna hver sin gave med navnet sitt skrevet på. Forventningene er store når papiret sirlig rives av. I år er Mama Winnies store ønske å kunne gi alle en ny shorts og t-skjorte hver.

Dette er klær de kan bruke hver dag etter skolen når de holder på med ulike aktiviteter. Hun tror dette vil gjøre barna enormt glade, og vi håper inderlig at vi vil få det til.

La oss feire livet! Barna som New Life har gleden av å få hjelpe, har kommet til verden under svært ulike omstendigheter. Noen av barna har vært planlagt og ble født på et sykehus eller hjemme i trygge omgivelser. Andre barn åpnet øynene for første gang i en veikant eller på en søppelfylling. Noen har hatt en mer dramatisk start på livet enn andre. Gunnhild Gunna, som i dag er 5 år, ble for eksempel funnet i veikanten med navlestrengen fremdeles festet på. Grunnene til at moren ikke tok henne meg seg kan være mange og vi vil mest sannsynlig aldri få svar på det.


NEW LIFE MISSION

Andre babyer har kommet til barnehjemmet i en pappeske på trappa til Mama Winnie. Andre har stått alene ved Winnies postkasse og tålmodig ventet på at hun skulle komme for å hente post.

meg. Selv om ikke alle vet nøyaktig hvilken dato de ble født, har de likevel alle en fødedag å feire! De har overvunnet alle vanskelige omgivelser og lever i dag, og dét, kjære leser, er det verdt å heise flagget til topps for!

En gang ble Ebenezer kontaktet av politiet for å ta hånd om en måneds gammel gutt som hadde blitt forlatt av moren sin på et offentlig toalett. En annen gang hadde en kvinne funnet en sammenbundet bylt på en byens søppelfyllinger. Og dette er bare noen av historiene.

Vi gleder oss til å feire livet sammen med disse nydelige barna og tenåringene, studentene og de ansatte. Men uten økonomisk støtte og forbønn fra dere, våre misjonsvenner, blir det ingen feiring.

Men uavhengig av hvordan barna har kommet til verden, er det en ting som er likt; de har blitt skapt på underfullt vis i Guds bilde og er mennesker med nøyaktig like stor verdi som deg og

Selv om vi i skrivende stund ikke har alle pengene som skal til for å gjennomføre årets utgave av «Alles bursdag», er vi overbevist om Gud ønsker denne feiringen og at vi sammen skal få det til!

Vi er svært takknemlige om du vil gi en gave til Ebenezerbarna i år. På vegne av dem alle sier jeg tusen takk for bursdagsgaven!

VIL DU VÆRE MED Å GJØRE DENNE FEIRING MULIG? Det er flere måter du kan være med å gi på: - Send SMS til tlf. 2468 med teksten NL BURSDAG 300 Du blir da trukket kr 300,- fra din telefonregning. - VIPPS ditt beløp til 10306 - eller du kan gi din gave på konto nr: 7874.06.55867 merk: Bursdag

Sammen kan vi gi barna en fantastisk feiring!


NEW LIFE MISSION

ÅRETS BURSDAGSKORT TIL

Alles Bursdag! For PARTY 2017! EVERYBODY’S BIRTHDAY EVERYBODY’S BIRTHDAY PARTY 2016!! We wish you a super birthday with lots of fun, good food and a big cake. Remember, Jesus will take care of you - always. We love you! Greetings from your sponsor parents and New Life Mission Aid, Norway. Gunnar Enok Nilsen Director

Runi Rogers Secretary

“...and see, I am ever with you, even to the end of the world” Matt. 28:20

NEW LIFE MISSION

VI TREnGER FLERE PARTnERE OG FADDERE!

Kontakt oss på telef. 92 80 80 11 eller på e-post: post@newlife.no eller gå inn på vår hjemmeside: www.newlife.no og fyll ut skjema.

10


NEW LIFE MISSION

NEW LIFE SECOND HAND TEKST: MARIA BERNARDINO NILSEN I flere år har det vært snakk om at New Life Mission - Aid skulle startet en bruktbutikk, og nå har vi endelig gjort det! Butikken heter «New Life Second Hand» og har sine lokaler i Globusgården i Drammen sentrum. Den drives av Maria Nilsen. Vi åpnet dørene i slutten av april og responsen har vært utelukkende positiv. Vi opplever at folk synes det er hyggelig både å handle og å donere varer, og den sentrale beliggenheten gjør det lett å stikke innom! I butikken finner man klær og sko, glass og serviser,

småmøbler, pyntegjenstander, lamper, leker etc. Alle som ønsker å gi bort ting vi kan selge i butikken kan levere dette inn i åpningstiden, eller ringe for å avtale en annen tid. Bor du i Drammensområdet og kunne tenke deg å være frivillig butikkmedarbeider, hører vi også gjerne fra deg! Kom innom butikken i åpningstiden eller ta kontakt med Maria epost: maria@newlife.no tlf: 919 01 064

"Vi håper og tror at gjenbruksbutikken skal være til velsignelse for det viktige arbeidet til New Life Mission - Aid!"

Åpningstidene er foreløpig: Onsdag 10-17 Torsdag 10-18 Lørdag 10-15 (dette kan endre seg etterhvert dersom vi ser at det er behov for det.)

11


NEW LIFE MISSION Vår kjære partner, Magda Eide, ble forfremmet til herligheten 9.mai 2017. Hun og mannen Arne har vært trofaste partnere i New Life Mission – Aid i mange år. Magda hadde et sterkt engasjement langt utover sin egen familie.

HILSEN FRA POLEN

Det er ikke få sekker med klær som har blitt sendt til fattige i Øst-Europa gjennom hennes engasjement. På gjensyn, kjære Magda. Vi lyser fred over Magdas fantastiske minne. Styret i New Life Mission - Aid

HJERTLIG TAKK TIL VÅRE STØTTESPILLERE:

TEKST: ALINA GLINSKA En gruppe kvinner fra pinsemenigheten „Kirke for alle” i Koscierzynai stiller spørsmålet om en liten gruppe kvinner kan ha noen påvirkning? For ett år siden besøkte Monika Brandys menigheten vår i Koscierzyna og holdt en tale. Hun oppmuntret oss til å investere i livet til kenyanske barn. Vi ble inspirert av å høre at det årlig holdes to store fester på Ebenezer New Life Centre i Kenya fordi vi vet jo at hvert barn, uansett hvor det bor, ønsker å kunne leke, få en gave og ha fine, fargerike leketøy. Vi tok derfor med oss sparebøssene hjem og begynte å samle penger til Everybody`s Birthday og julefeiringen. Men vi ville også gjøre noe mer...

Derfor organiserte vi i begynnelsen av desember 2016 en veldedighetsbankett hvor vi samlet inn penger til Ebenezer. Vi inviterte kvinner som vanligvis ikke kommer til menigheten vår. Vi kunne tilby god mat og mye moro, samt salg av smykker som var laget av kenyanske kvinner. Vi ville vise fram til alle våre gjester at vi kan faktisk påvirke virkeligheten, ikke bare rundt oss, men til og med i Afrika. Pengene som vi samlet inn på møtet overførte vi til New Life Mission i Polen. Vi synes det er helt utrolig bra at vi som lever i Europa kan få muligheten til å glede kenyanske barn! Vi vil også takke Monika Brandys for inspirasjon.

REKDAL BLOMSTER OG GRAVFERDSBYRÅ

HUSK!

Takk for din gave! Denne settes inn på konto som står skrevet på bøssen, 7874.06.55867 og merkes: BØSSE.

NÅ ER TIDEN INNE FOR Å TØMME INNSAMLINGSBØSSEN DIN! SAMMEN REDDER VI LIV! Vi nærmer oss alles bursdag, og alle barna gleder seg enormt. Har du bøssen stående? Det er tid for og tømme denne nå! Merk din gave fra denne: Bøsse. Takk skal du ha!

12


Informasjon om AvtaleGiro

love is action! NEW LIFE MISSION

new Life Mission – aid (nL) er hele tiden MILJØVEnnLIG FREMGAnGSMÅTE – Kjærlighet er handling bevisst på å holde administrasjonskostavtaleGiro er en miljøvennlig betalings• Fyll ut skjemaet på neste side og renadene på et minimumsnivå slik at mest måte da papirmengden vi sender ut turner til oss. Porto er allerede betalt. mulig av pengene vi samler inn kan reduseres. brukes på barna og de fattige familiene vi • Fyll inn fødselsnr./organisasjonsnr. SKATTEFRADRAG hjelper. Dersom du ønsker å bli en fadder dersom du ønsker skattefradrag Du kan få skattefradrag for gaver til nL eller fast partner med oss, så setter vi stor (11 siffer). på beløp mellom kr. 500,- og 30.000,- for pris på om du velger å betale via avtalehvert skatteår dersom du ønsker dette. • Vi anbefaler at du setter beløpsgrensen - Jeg Giro. vil bli en fadder: avtaleGiro er en tjeneste bankene tilbyr Dette gjelder i henhold til løpende regler høyere enn beløpet du ønsker å gi for å ta for automatisk betaling av faste regninger. fra myndighetene. Skattefradraget er på høyde for eventuelle endringer du måtte er mange fordeler ved bruk dette: Jeg ønskerDet _____ fadderbarn á 300,pr. av mnd. Totalt kr:28 _____________ pr. mnd. % av totalt innbetalt beløp nL innbeønske å gjøre i fremtiden. Du vil uansett aldri BILLIG det totale gavebeløpet til skattebli trukket for mer enn det avtalte beløp. (antall barn) (fyllretter inn totalsum) avtaleGiro er som regel den billigste myndighetene, og summen vil bli • Du vil bli varslet av banken i forkant måten for deg å gi fast støtte på. For oss oppført på din selvangivelse (post 3.3.7). av betalingene. Dersom du ikke trenger er avtaleGiro svært kostnadsbesparende i tillegg vil du motta en årsoppgave i denne varslingen, ber vi deg krysse av for fordi vi slipper å registrere innbetalingene posten i månedsskiftet januar/februar. at du ikke ønsker dette da dette vil spare - Jeg manuelt. ønskerViåsparer bli en partner dermed mye tidog og gi min gave til: Skattefradrag til frivillige organisasjooss for gebyrer. penger som kan brukes til andre formål. New Lifes arbeid i Øst-Europa ner Studenter er et personlig fradrag og kan ikke Vannprosjekter • Det tar mellom 3 og 5 uker fra du sender EnKELT OG TRyGT deles mellombarnehjem ektefeller selv om man Ebenezer gateguttsenter Der hvor behovet til enhver tid er størst Ebenezer skjemaet til oss og til avtaleGiroen er Etter å ha opprettet en avtaleGiro blir du ligner sammen. For ektefeller der begge registrert i banken. Evangelisering i Afrika Slumarbeid i Nairobi Skoleprosjekter automatisk trukket for det beløpet du ønsker skattefradrag må det derfor ønsker å gi med det intervallet du har opprettes ulike giveravtaler som betales • Ved endring av beløp, betalingshypJeg ønsker oppgitt. å gi kr: Du _______________ pr. kvartal pr. halvår pr. år pighet, trekkdato eller betalingsmåte er slipper dermed å huskepr. på mnd. å separat. betale. Du har til enhver mulighet for å det bare å ta kontakt med oss på post@ avtaleGiroen din om du ønsker Eventuellestoppe beskjeder til New Life Mission – Aid:ved ________________________________________________________________ newlife.no eller tlf. 92 80 80 11. å kontakte banken din.

Bli en fadder eller partner du også

Brettelinje

Brettelinje

Som partner / fadder hos New Life Mission – Aid ønsker jeg å betale med AvtaleGiro! Mottaker: New Life Mission – Aid

Mottakers konto: 7874.06.55867

Jeg skal betale kr:

Beløpsgrense pr. trekk kr.:_________ (Dersom beløpsgrense ikke fylles inn, vil den automatisk bli satt til 2.000,- pr. trekkmåned)

(Gjenta totalsum)

Belast mitt kontonr:

(Trekkdato den 20. i måneden)

Fødselsnr./organisasjonsnr:

(Må fylles ut dersom du / bedriften ønsker skattefradrag)

KID-nr:

(Fylles ut av New Life Mission – Aid)

Ja, jeg vil spare New Life Mission – Aid for gebyrer og ønsker ikke varsel i forkant av betalingene. Navn:_________________________________________________________________________________________________________ Adresse:___________________________________________________ Postnr. / Sted:______________________________________________ Telefon:____________________

Mobil:__________________________

Sted / Dato:_________________________________

E-post:______________________________________________

Underskrift:___________________________________________________________

Du må være over 18 år for å være partner via AvtaleGiro, eller ha foresatte som står som betaler. New Life Mission - Aid

-

Postboks 35, 3054 Krokstadelva

-

tlf: 92 80 80 11

-

post@newlife.no

-

13

www.newlife.no


NEW LIFE MISSION

love is action!

Bli en fadder eller partner du også

– Kjærlighet er handling

- Jeg vil bli en fadder:

- Fyll ut skjemaet på forrige side

Jeg ønsker _____ fadderbarn á 300,- pr. mnd. Totalt kr: _____________ pr. mnd. (antall barn) (fyll inn totalsum)

- Klipp ut arket og brett det i to - Jeg ønsker å bli en partner og gi min gave til:

- Stift eller teip kantene slik at svarkortet blir lukket

New Lifes arbeid i Øst-Europa

Studenter

Der hvor behovet til enhver tid er størst

Ebenezer barnehjem

Ebenezer gateguttsenter

- porto eri Nairobi allerede betalt Slumarbeid Skoleprosjekter

Evangelisering i Afrika Jeg ønsker å gi kr: _______________

Vannprosjekter

pr. mnd.

pr. kvartal

pr. halvår

pr. år

Eventuelle beskjeder til New Life Mission – Aid: ________________________________________________________________

Brettelinje

Brettelinje

Som partner / fadder hos New Life Mission – Aid ønsker jeg å betale med AvtaleGiro! Mottaker: New Life Mission – Aid

Mottakers konto: 7874.06.55867

Jeg skal betale kr:

Beløpsgrense pr. trekk kr.:_________ (Dersom beløpsgrense ikke fylles inn, vil den automatisk bli satt til 2.000,- pr. trekkmåned)

(Gjenta totalsum)

Belast mitt kontonr:

(Trekkdato den 20. i måneden)

Fødselsnr./organisasjonsnr:

(Må fylles ut dersom du / bedriften ønsker skattefradrag)

KID-nr:

(Fylles ut av New Life Mission – Aid)

Ja, jeg vil spare New Life Mission – Aid for gebyrer og ønsker ikke varsel i forkant av betalingene. Navn:_________________________________________________________________________________________________________ Adresse:___________________________________________________ Postnr. / Sted:______________________________________________

14

Telefon:____________________

Mobil:__________________________

Sted / Dato:_________________________________

E-post:______________________________________________

Underskrift:___________________________________________________________

Du må være over 18 år for å være partner via AvtaleGiro, eller ha foresatte som står som betaler.


NEW LIFE MISSION

Gi din gave raskt, enkelt og sikkert! ...på SMS eller VIPPS TEKST: PETER ESPEVOLL Tusen takk for en vellykket SMS-kampanje i januar! Tidene forandrer seg og teknologien går fremover. Det har de siste årene blitt mer og mer vanlig å gi gaver til organisasjoner via SMS, og NEW LIFE har også tilbudt denne muligheten en stund. Vi er veldig glade for at våre partnere den siste tiden virkelig har begynt å respondere på dette! I januar fikk vi et opprop fra Kenya om at 43 nye studenter hadde fått plass og vare klare for å begynne å studere ved ulike universitet og høyskoler. I denne forbindelsen sendte vi ut en SMS til alle våre partnere som har registrert sitt mobilnummer og responsen var fantastisk!

På kort tid fikk vi inn ca. 30.000,- via SMS-gaver. Dette var akkurat nok til at alle de 43 studentene fikk muligheten til å starte på studiene sine!

Vi vil takke alle som var med på denne kampanjen! Sammen utgjør vi en forskjell! Er du usikker på om du har registret ditt mobilnummer hos oss kan du ringe oss på tlf. 92 80 80 11 eller sende en epost til post@newlife.no slik at også du kan være med neste gang vi sender ut en SMS!

GI DIN GAVE PÅ SMS Send NL BELØP til 2468 Beløpet kan være maks kr. 500,- per melding.

Gaven blir belastet din telefonregning.

DU KAN NÅ GI DIN GAVE PÅ VIPPS! SLIK BRUKER DU VIPPS: 1) Last ned VIPPS appen på din smart telefon 2) Registrer deg og logg inn 3) Trykk på "+" knappen øverst i høyre hjørne 4) Trykk "Send penger" og skriv "10306" i søkefeltet og trykk på "New Life Mission" 5) Fyll inn beløpet du øsnker å gi og trykk "Neste" øverst i høyre hjørne og til slutt trykk "Send" Du har nå gitt din gave til New Life Mission!

Vi takker for din støtte!

New Life TV – SE VÅRE TV PROGRAMMER Våre sendetider på Kanal 10: MANDAG: 14:30 FREDAG: 19:30 SØNDAG: 21:30

Med sterke vitnesbyrd fra mennesker som har fått et nytt liv og håp for Med forbehold om endringer. Husk at du også kan se alle våre fremtiden! programmer på newlife.no!

Følg oss på sosiale medier newlife.no

facebook.com/NewLifeMissionAid

15


TESTAMENTARISKE GAVER New Life Mission – Aid blir hver måned bønnesvar for flere tusen foreldre­løse barn og fattige mennesker Dette har vært mulig fordi vi i alle år har fått støtte fra misjons­venner og partnere over hele landet.

Dersom du ønsker å gi en testamentarisk gave til New Life Mission-Aid, så er vi svært takk­nemlige for det.

Vi har også fått gaver ved å bli nevnt i menneskers testament.

Du kan kontakte oss på telefon: 92 80 80 11 dersom du har s­ pørsmål eller om du ønsker en samtale med oss.

Disse gavene har vært til stor velsignelse, og bidratt til å kunne gi ekstra til de som trenger det mest.

For at et testament skal være gyldig må disse formelle kravene være innfridd:

Testamentet må være ­skriftlig Det må være to vitner du selv har godkjent tilstede når testamentet skrives Vitnene må vite at det er et ­testament du selv, eller den du har bemyndiget, har skrevet Du må selv skrive under ­ eller ved­kjenne deg din under­skrift mens vitnene ser på. Vitnene skal skrive

under på t­ estamentet mens du selv er t­ ilstede, og etter ditt eget ønske. Dersom du ønsker å opprette testamente er det enkleste for deg å ta kontakt med Lensmann / Politi, eller en advokat for nødvendig hjelp. Trenger du hjelp eller mer informasjon, ta gjerne kontakt med oss på telefon 92 80 80 11.

www.newlife.no

BESØKSADRESSE: Sandskroken 9, 3055 Krokstadelva POSTADRESSE: Postboks 35, 3054 Krokstadelva E-POST: post@newlife.no WEB: www.newlife.no TLF: +47 92 80 80 11 KONTONR.: 7874.06.55867

FOR BETALING FRA UTLANDET: IBAN:NO 57 78740655867 SWIFT CODE/BIC CODE: DNBANOKK ORG.NR: 965 608 400 STYRET I NEW LIFE: Gunnar Enok Nilsen Tor Egil Røyland Gunnar Aaberg Rebecca Skretteberg konstituert: David Enok Nilsen Lennarth Georg Nilsen Gryting

MISJONSLEDER: Gunnar Enok Nilsen ANSVARLIG UTGIVER: New Life Mission REGNSKAP: Bernardino AS REVISJON: Statsautorisert revisor, Åsmund Hammerstad Medlem i Frivillighet Norge LAYOUT: Georg Ferdinand Nilsen TRYKK: LaserTrykk.no

New Life Mission har i 39 år spredt bud­skapet om frelsen i Jesus Kristus ­gjennom møter og seminarer i ulike deler av verden. ­ Vi hjelper fattige gjennom å bygge barne­ hjem, forskoler, ha hjelpe­ sendinger og matutdelinger. New Life Magazine er et ­ gratis tidsskrift til våre partnere og faddere med r­apporter fra arbeidet.

Magasin 2017  
Magasin 2017  
Advertisement