Page 1

ISTENIČ


Barbara je bela polsuha penina, pridelana iz sort laški rizling, sauvignon, chardonnay in rumeni plavec. V steklenicah zori najmanj 18 mesecev. Penino Barbara ponudimo ohlajeno na 4 do 6°C kot aperitiv, samostojno pijaco, ob celotnem obedu in je nepogrešljiva pri sprejemih.


DesirĂŠe je aromatizirano belo polsuho peneÄ?e vino z okusom breskve. Posebne naravne danosti bizeljskega vinorodnonega podroÄ?ja so pomagale razviti nepozaben in zmeraj razpoznaven slog. Vino je polnega okusa, poseben poudarek pa mu daje naravna breskvina aroma. Penino ponudimo zelo hladno k sadnim sladicam, ali kot samostojen kozarec.


Golf brut je bela, zelo suha penina, ki je zaradi suhega karakterja in zrele vinske kisline ter harmoničnosti idealen aperitiv in navdušuje s svojo svežino. Slog mu oblikujejo sorte sauvignon, chardonnay in laški rizling ter zorenje v stiku s kvasnicami najmanj dve leti. Z njim se prijetno osvežimo po končani partiji golfa ali tenisa. Penino Golf ponudimo ohlajeno na 4 do 6°C k ribam, perutnini ali teletini. Je tudi odličen aperitiv.


Gourmet rose brut je zelo suha rose penina, pridelana iz samotoka modrega pinota odličnega letnika. Modri pinot daje penini poln okus in karakterističen osnovni buket, dolgo ležanje na kvasovkah pa plemenitost . Penina je že v zgodnjem obdobju zrelosti, kar se kaže z lepo izraženim terciarnim ležalnim bukejem. Najboljša je, če jo ponudimo kot aperitiv v visokih kozarcih za penino, da lahko poleg iskrivih mehurčkov opazujemo tudi njeno značilno oranžno-rdečkasto barvo. Penino Gourmet rose brut ponudimo ohlajeno na 4 do 6°C k teletini, ribam, školjkam in mlademu siru.


Gourmet brut je, kot že samo ime pove, zelo suha bela penina, s samo nekaj grami ostanka sladkorja, ki je zorela na kvasovkah najmanj pet let. Osnovno vino je sestavljeno iz sort chardonnay in modri pinot odličnega letnika. Penino Gourmet brut ponudimo ohlajeno na 4 do 6°C k perutnini, teletini, ribam, školjkam in mlademu siru.


Desirée Rumeni muškat je suha bela penina. Že ime pove, da je pridelana iz žlahtne muškatne sorte z značilno muškatno cvetico. Je odličen aperitiv, podaja se k pikantnim jedem in sadnim sladicam. Sejem Ljubljana 2009 - zlata medalja


ISTENIČ D.O.O. Tel: +386 1 515 78 85 Web: www.istenic.si

Istenic Sparkling Wines  

Sparkling wine Istenic

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you