Page 1

studeni, prosinac 2013.

BOŽIĆNI

KATALOG BESPLATAN DAR IZNENAĐENJA

• Pošiljatelj: Mozaik knjiga d.o.o. • Karlovačka cesta 24 A, Zagreb , KAT-KAT-1113-KAT

uz svaku kupnju u roku od 7 dana

Božićni darovi za cijelu obitelj!

ČAROBNE TORTE I KOLAČI IZ KUHINJE DR. OETKERA

Isprobajte 500 neodoljivih novih recepata Dr. Oetkera za slatke i slane poslastice (str. 6).

ZABAVNA I POUČNA IGRA ZA CIJELU OBITELJ

Proputujte Lijepom Našom uz ovu jedinstvenu novu društvenu igru (str. 3).

Besplatni telefon za narudžbu:

ILUSTRIRANI BIBLIJSKI LEKSIKON ZA SVAKI DOM Upoznajte fascinantne poznate i manje poznate biblijske ličnosti (str. 9).

0800 10 11


POSEBNA PONUDA ZA NARUDŽBU VEĆU OD 300 KN

Ako je vrijednost Vaše narudžbe veća od 300 kn, ovu praktičnu božićnu knjigu možete kupiti uz 160 kn uštede!

Napravite sami božićne ukrase, darove i čestitke • 352 stranice, tvrdi uvez

BOŽIĆNA KNJIGA Dosadili su Vam stari neugledni ukrasi? Oni iz dućana i na sajmovima su Vam preskupi ili naprosto prekičasti za Vaš ukus? Napravite ih sami od prirodnih materijala, i to vrlo jednostavno! BOŽIĆNA KNJIGA, naš sjajni savjetnik za preživljavanje najljepšeg, ali i najstresnijeg razdoblja u godini, otkrit će Vam kako izraditi jestive božićne dekoracije koje će oduševiti mališane, kako neobičnim girlandama i svijećnjacima zadiviti znatiželjnu susjedu, ali i kako uštedjeti energiju uz pomoć pravih lampica za bor. Ako mislite da Božić nije potpun bez pravoga drvca, ali Vas pomalo grize savjest jer svake godine završi odbačeno na ulici čim prođe blagdansko slavlje, ovo je knjiga za Vas. Ne dopustite da se bit Božića izgubi u mahnitom kupovanju darova u zadnji čas. Ručno izrađen unikat spremite u ukrasnu čarapu koju ste sami dizajnirali i priložite čestitku s osobnim pečatom i zajamčeno ćete u srce dirnuti svakoga člana obitelji. A neodoljivi kolačići s inicijalima i kruščići u obliku životinja, koje možete načiniti s najmlađima, uz ostale specijalitete iz ove knjige, bit će hit na Vašem blagdanskom stolu. Spasite Božić kreativnim idejama, ispunite dom ljubavlju i prigodno obilježite najčarobnije doba godine!

UŠT EDIT E

160 kn

SAMO

89 kn

REDOVNA CIJENA: 249 kn

Brza isporuka

Posjetite nas NA INTERNETSKOJ STRANICI

www.mozaik-knjiga.hr

Jednostavno naručivanje BESPLATNIM TELEFONOM POšTOM E-MAILOM FAKSOM

0800 10 11 – 0 - 24 h

(služba za kupce 8 – 16h)

Osobno – napišite broj telefona na narudžbenicu pa ćemo Vas nazvati

Zajamčeno zadovoljstvo

kataloska.prodaja@mozaik-knjiga.hr

Ako naručenim proizvodom niste zadovoljni, molimo Vas da ga u roku od 15 dana vratite na našu adresu. Za sve dodatne informacije vezane uz povrat obratite nam se na telefon 01/6053 990.

01/6315 209 svaki dan

PREKO ZASTUPNIKA DIREKTNE PRODAJE

Posjetit će Vas naš zastupnik.

PREKO ZASTUPNIKA TEL. PRODAJE

Nazvat će Vas naš zastupnik.

GOTOVINOM

Sve cijene navedene su u kunama i vrijede do 31. 12. 2013., odnosno do rasprodaje zaliha, osim onih za koje je u katalogu to drugačije navedeno.

U OBROCIMA

• iznosi do 1000 kn – maksimalno 6 rata • više od 1000 kn – maksimalno 10 rata • do 3 rate nema kamata, 4–10 rata zaračunavamo kamatu od 5% na cijeli iznos, osim ako je drukčije istaknuto

KARTICOM

OSOBNO PREUZIMANJE

29,90 kn

Slanjem narudžbenice u omotnici s plaćenim odgovorom.

Plaćanje prilagođeno Vama

2

POŠTANSKI TROŠKOVI

Platiti možete kreditnim karticama MasterCard, Diners, American Express, VISA – do 6 rata bez kamata

Važno je znati Potpisom narudžbenice potpisnik daje privolu da njegove osobne podatke Mozaik knjiga d.o.o. smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, bez mogućnosti razmjene s drugima, a sa svrhom dostave daljnjih obavijesti o novim naslovima i akcijama Mozaika knjiga d.o.o. Podaci će se čuvati dok sam potpisnik ne zatraži brisanje iz zbirke.

Osnivač i nakladnik: MOZAIK KNJIGA d. o. o. Zagreb, Karlovačka cesta 24 A; Za nakladnika: Bojan Vidmar; Uređuje: Mirta Grgić; Priprema za tisak: Mozaik knjiga d. o. o., Zagreb; Poštarina plaćena HP-u d. d. u sortirnici 10 200 Zagreb. Izdavač zadržava pravo promjene onih cijena i tehničkih podataka koji bi zbog eventualnih tiskarskih ili drugih pogrešaka bili netočno navedeni.

DODATNIH 10% POPUSTA na kupnju iznad 600 kn

U no


Upoznajte domovinu uz novu zabavnu društvenu igru ‑ jedinstvenu na našem tržištu 1

HIT

NOVO

UPOZNAJMO HRVATSKU

Zabavna i poučna igra za cijelu obitelj

Željeli biste sebi, prijateljima ili obitelji uljepšati tmurne zimske dane? Dosta Vam je igranja uvijek istih društvenih igara? Mi Vam ovih blagdana donosimo pravu poslasticu – zabavnu i poučnu igru za cijelu obitelj UPOZNAJMO HRVATSKU! Ovaj sveobuhvatni kviz znanja osigurat će Vama i Vašim najbližima nezaboravno putovanje po domovini, a zahvaljujući čak 2700 pitanja (i odgovora) proširit ćete znanje o Hrvatskoj, njezinoj kulturi, povijesti, prirodi, geografiji, sportu... Nema zabavnijeg načina za širenje i utvrđivanje znanja ili brz obilazak slavnih spomenika i znamenitosti od ovog! Pravila ćete vrlo lako i brzo svladati, a potom dajte sve od sebe da vlastitim znanjem dođete prvi do cilja, osvojite tri majstorske kartice i pobijedite. Ova nenadmašna igra, osim što će Vas štošta naučiti o zemlji u kojoj živite, nadahnut će Vas da u slobodno vrijeme s obitelji posjetite brojne znamenitosti, kao i čarobne skrivene kutke naše domovine. Igrajte, učite i zabavljajte se i budite uvjereni da Vam uz 2700 pitanja ova društvena igra nikada neće dosaditi!

TE

kn

cijena:

HRVATSKI PROIZVOD! za 2 – 6 igrača

376 kn HRVATSKA DRUŠTVENA IGRA:

125,33 kn x 3 mjeseca

1.

POSTAVITE SVOJ AUTOMOBIL... ... na proizvoljno odabranu polazišnu točku bilo gdje u Hrvatskoj i izvucite ODREDIŠNU KARTICU. Na njoj je označen Vaš cilj.

2. ... POKRENITE KOTAČIĆE U GLAVI... i odgovorite na 2700 pitanja koja će proširiti Vaše znanje o Hrvatskoj!

3. ... SAVLADAJTE ZAPREKE NA CESTI...

koje će Vam se pojaviti na putu u obliku crnih figurica za događaj...

4.

... VEĆ STE NA CILJU! gdje možete odgovoriti na MAJSTORSKA PITANJA. Pitanja su sastavljena tako da trebate odabrati jedan od četiri moguća odgovora.

KARTICA 1. ODREDIŠNA kam o igrač

Ona određuje mjesto odgovori na putuje. Ako igrač točno pomicati pitanje s kar tice, može se šta. naprijed u smjeru odredi 2. KARTICA ZA PUTOVANJE Kad je igrač na potezu, odgovara na pitanja na karticama za putovanje. Odgovori li točno, može ići naprijed. Pogrešan odgovor neće ga vratiti na početak igre.

• za odrasle i djecu stariju od 15 godina • 2700 pitanja i odgovora • ploča za igranje • 150 odredišnih kartica • 700 kartica za putovanje • 150 majstorskih kartica • 33 džokera • 24 kartice s događajem • 6 crnih figurica za događaj • 6 figurica (stožaca) za odredište • 6 figurica (automobila) za igranje • upute za igru DIMENZIJE PROIZVODA: 265 x 355 x 72 mm

3. DOGAĐAJ Igrač koji putem naiđe na crnu figuricu za događaj, mora se zaustaviti i postupiti u skladu s uputama. Svaki igrač mora tijekom igre skupiti tri kartice s događajem.

4. MAJSTORSKA KARTICA Na odredištu igrač odgovara na majstorsko pitanje. Odgovori li točno, nastavlja igrati, bira novu polazišnu točku i povlači novu odredišnu karticu. Igrač postaje pobjednik kad osvoji treću majstorsku karticu.

DODATNIH 10% POPUSTA uz kupnju iznad 600 kn

3


Za dječji Božić iz snova!

• 116 + 44 stranice, tvrdi uvez

2

DJEČJI KOMPLET 1

NOVO

Kako maknuti dijete od televizora, probuditi u njemu kreativnost i dočarati mu duh Božića? Uz knjigu MOJ NAJBOLJI BOŽIĆ – KNJIGA AKTIVNOSTI, proslavljene autorice dječjih knjiga Jane Bull! S pomoću mnoštva originalnih i kreativnih ideja, nadolazeći će Vam blagdani biti prepuni čarolije i zabave. Uključite dijete u izradu svjetlucavih čestitki, sjajnih darova, ukusnih slastica i blistavih ukrasa iz kućne radinosti te oduševite sve članove obitelji i prijatelje. Maša smatra Božić najljepšim praznikom u godini, no zna da tako ne misle oni koji ga moraju provesti sami. Zato je s prijateljima odlučila organizirati proslavu koja će svima približiti čari Božića. MAŠA I BOŽIĆ prigodna je priča naše slavne spisateljice za djecu Sanje Pilić te je pogodna za početnike u čitanju. Lako čitljiva slova, divne ilustracije u boji i topla priča zarobit će srca Vaših mališana! cijena kompleta:

158 kn

79 kn

x 2 mjeseca

BESPLATNO! PIKOV ROĐENDAN uz kupnju sa stranica 4 i 5.

Luksuzno izdanje najljepših bajki svijeta • 344 stranice, tvrdi uvez

3

ZLATNE GRIMMOVE BAJKE

ZLATNE GRIMMOVE BAJKE bogato su izdanje koje je izašlo povodom 200. obljetnice prve objave tog velikoga klasika zapadne civilizacije. U njemu ćete naći 53 bajke braće Grimm, među kojima i one najpoznatije (Crvenkapica, Snjeguljica, Trnoružica, Pepeljuga, Ivica i Marica, Vuk i sedam kozlića, Stoliću, prostri se, Bremenski gradski svirači, Matovilka i mnoge druge). Knjigu je ilustrirala Jelka Godec Schmidt. Tik pred Božić godine 1812. braća Jacob i Wilhelm Grimm objavila su prvu knjigu Dječjih i obiteljskih bajki s 86 priča. Njihov sakupljački podvig prerastao je u životno djelo, kojim su se bavili punih pedeset godina. Bajke braće Grimm vjerojatno su najpoznatija i najprevođenija njemačka knjiga koja je nadahnula mnoge druge europske autore bajki. cijena: 276 kn AKCIJSKA CIJENA:

4

228 kn

Bogato ilustrirano izdanje!

76 kn

x 3 mjeseca

UŠTEDA

48 kn


• Adventski kalendar - 74 x 43 cm •B  ožić – knjiga slagalica - 21,5 x 27 cm - 5 slagalica - tvrdi uvez - knjiga nije namijenjena djeci mlađoj od 3 godine

Komplet uz koji će blagdanski ugođaj trajati cijelog prosinca! 4

DJEČJI KOMPLET 2

NOVO

Približite duh Božića najmlađima u obitelji uz lijepi adventski kalendar i prigodne slagalice. Iznenadite svoju malu princezu ili princa još i prije Božića, sigurno su zaslužili! Uz crveno-bijeli ADVENTSKI KALENDAR s tri slatka snjegovića djetetu će svaki dan prazničnog mjeseca ostati u veselom sjećanju i s nestrpljenjem će iščekivati taj veliki dan u godini. U džepiće kalendara umetnite bombon, sitnu igračku ili ukras za božićno drvce i uživajte u pogledu na radosno dječje lice, svaki dan. BOŽIĆ – KNJIGA SLAGALICA sastoji se od pet slagalica s 48 dijelova i donosi blagdanske prizore. Vaš će Vam mališan s veseljem priskočiti u pomoć pri blagdanskom ukrašavanju kad ugleda ilustrirane medvjediće kako se zabavljaju uljepšavajući svoj dom. Na Badnju večer oni veselo pjevaju božićne pjesme, a knjiga završava poglavljem o dolasku malog Isusa na svijet. Slagalicama potaknite dječju maštu i kreativnost!

NO!

cijena kompleta:

249 kn

83 kn

x 3 mjeseca

Provedite nezaboravne trenutke s najmlađima

• 24 + 20 + 16 stranica, tvrdi uvez

5

DJEČJI KOMPLET 3

NOVO

Da bi Vaši najmlađi veselo i bez muke savladali abecedu, darujte im ŽABECEDU! Preslatka nova slikovnica koju je divno oslikao naš ilustrator svjetskoga glasa, Tomislav Torjanac, a stihove napisala Mihaela Velina, prati zgode i nezgode nestašnoga žapca. Djeca će uživati u zabavnim rimama i ovladati abecedom u trenu! Najpoznatija slovenska dječja spisateljica, Ela Peroci, na čijim su pričama odrasla mnoga djeca, razveselit će Vas dirljivom pričom BOŽIĆNI SNJEGOVIĆ. Na napuštenom božićnom drvcu ostao je visjeti samo snjegović od vate. Djeca su poskidala sve ukrase i na njega potpuno zaboravila, a njegova je jedina želja bila razveseliti maleno dijete u košari. Doznajte kako će mu se ta želja ispuniti! SKAKAČI, još jedna knjižica koju je oslikao naš cijenjeni ilustrator Tomislav Torjanac, luckasta je i sasvim netipična bajka velikoga pisca za djecu, Hansa Christiana Andersena. Sada prvi put izlazi u obliku slikovnice za male i velike, stoga je nemojte propustiti! cijena kompleta:

167 kn

83,50 kn x 2 mjeseca

DODATNIH 10% POPUSTA uz kupnju iznad 600 kn

5


Nova slasna kuharica iz kuhinje Dr. Oetkera uz koju je uspjeh zajamčen! • 500 recepata, podijeljenih u 5 poglavlja, za pripremu 400 slatkih i 100 slanih poslastica • 500 fotografija – za svako jelo jedna • vrijeme pripreme i pečenja • podaci o udjelu bjelančevina, masti, ugljikohidrata i kalorija • detaljne upute korak po korak • 416 stranica, tvrdi uvez

NOVO

6

DR. OETKER – MAŠTOVITE TORTE I KOLAČI

Vrhunska nova kuharica MAŠTOVITE TORTE I KOLAČI, za cijelu obitelj i za svaku prigodu, nastala je uz pomoć iskusnih slastičara iz kuhinje Dr. Oetkera, iza kojih je stogodišnje iskustvo. Pred Vama je prilika da iskušate čak 500 recepata za slatke i slane delicije: od keksa, pralina, klasičnih i modernih torti do slanih peciva i kolača. Bez obzira na to želite li zamamnim kolačima ili pecivima počastiti ukućane ili goste, obilježiti Božić ili kakvu drugu važnu prigodu, krenite s nama u slasno kulinarsko istraživanje! cijena:

249 kn

ČAK 2 besplatna dara!

83 kn

KREMA ZA TORTE dr. OETKER + PJENJAČA uz kupnju Dr. Oetker - Maštovite torte i kolači.

x 3 mjeseca

+

Zlata vrijedna knjiga primamljivih recepata • 608 stranica, tvrdi uvez

7

ZLATNA KNJIGA SLASTICA

Ukusan desert šećer je na kraju svakog obroka, a zahvaljujući ZLATNOJ KNJIZI SLASTICA iz Vaše će se kuhinje širiti opojan miris zamamnih poslastica koje će podjednako obožavati Vaši mali sladokusci i odrasli ljubitelji slatkoga. Omotana u ovitak zlatne boje, kao što i dolikuje izdanju ovakvoga kalibra, ova opsežna knjiga na više od 600 stranica nudi više od 250 recepata. Za grešno dobrim kremama i šarlotama, puslicama i roladama, savijačama i palačinkama poludjet će svi članovi Vaše obitelji, dok će se za prvorazredne torte i pite, vafle i brioše tražiti i porcija više. Uz to, ukusni su recepti popraćeni predivnim fotografijama u boji i objašnjeni korak-po-korak kako bi Vam svaki kolač uspio od prve.

besplatnO! PJENJAČA uz kupnju Zlatne knjige slastica.

6

cijena:

249 kn

83 kn

x 3 mjeseca


Sve što trebate znati o kuhanju i pripremi raznih vrsta jela - na jednome mjestu

• 1000 najboljih recepata • više od 100 kuharskih tehnika • upute korak-po-korak • jela iz cijeloga svijeta • svaki recept popraćen fotografijom • više od 1000 fotografija • ideje što s ostacima hrane • 544 stranice, tvrdi uvez

8 VELIKA ILUSTRIRANA KUHARICA Konačno je stigla kuharica koja će dostojno zamijeniti sve druge u Vašoj kuhinji! Dolaze Vam važni gosti na večeru i želite ih impresionirati? Odaberite neko od zamamnih jela iz ove vrhunske knjige! Umorni ste nakon cjelodnevnih obaveza i nemate snage bdjeti još i za štednjakom? Riješite se gladi uz slasna jela koja će biti gotova za manje od pola sata! Pazite na liniju ili možda izbjegavate jela od mesa? Ovdje ćete naći i niskokalorične, kao i vegetarijanske delicije. Od omiljenih klasičnih recepata do nacionalnih jela iz svih krajeva svijeta... od jela koja će lako pripremiti čak i početnici do pravih gozbi na stolu kojih se ne bi posramio ni vrhunski kuhar... od objašnjenih kuharskih tehnika do savjeta kako uštedjeti na hrani pripremom ukusnih jela od ostataka... sve to i još mnogo više naći ćete u VELIKOJ ILUSTRIRANOJ KUHARICI koju ćete s ponosom pokazivati, ali nerado posuđivati drugima. cijena:

594 kn

99 kn

x 6 mjeseci BEZ KAMATA

DAR vrijedan 228 kn! Električni uređaj za oštrenje noževa uz kupnju Velike ilustrirane kuharice.

DODATNIH 10% POPUSTA uz kupnju iznad 600 kn

7


Upoznajte 150 najvećih N hrvatskih velikana - tko su bili i za što su sve zaslužni

HIT

• biografije 150 hrvatskih velikana • mnoštvo rijetkih fotografija i ilustracija iz raznih arhiva • 40 ilustriranih portreta • 320 stranica, tvrdi uvez

VELIKANI HRVATSKE PROŠLOSTI

9

NOVO

S ponosom Vam predstavljamo 150 znamenitih ljudi koji su svojim djelovanjem, kroz znanost, politiku, umjetnost i druga polja javnoga života, zauvijek zadužili Lijepu Našu, a mnogi od njih i čitav svijet. Među njima ćete naći hrvatske kneževe i kraljeve iz ranoga srednjeg vijeka, ali i političare i vojskovođe, znanstvenike i izumitelje, književnike i umjetnike, učenjake i crkvenjake, sportaše i istraživače. Uz VELIKANE HRVATSKE PROŠLOSTI – jedinstvenu knjigu na našem tržištu – steći ćete uvid u djelovanje i ulogu ovih 150 najznačajnijih ličnosti, uključujući pritom i brojne zanimljivosti iz njihova javnog i privatnog života. Prisjetite se ključnih osoba i događaja, ali i proširite znanje bitnim informacijama koje Vam dosad nisu bile poznate. Ovo je izdanje idealno za sve koji misle da je poznavanje hrvatske prošlosti važan dio opće kulture, a od posebne će koristi biti i svim školarcima. cijena:

297 kn

99 kn

x 3 mjeseca

besplatnO! Reprodukcija Dolazak Hrvata uz kupnju Velikana hrvatske prošlosti.

Ivana Brlić-Mažuranić (1874. - 1938.) hrvatska književnica koja je priznata u Hrvatskoj i u svijetu kao jedna od najznačajnijih spisateljica za djecu.

Andrija Mohorovičić (1857. - 1936.)

hrv. znanstvenik koji je otkrićem diskontinuiteta širenja potresnog vala u gornjem sloju Zemljine kore napravio golem korak u proučavanju potresa.

Vlaho Bukovac (1855. - 1922.) najvažniji hrvatski slikar na prijelazu 19. u 20. stoljeće.

8

Stjepan Radić

Nikola Tesla (1856. - 1943.)

znanstvenik i inovator svjetskoga glasa. Zaslužan je za uvođenje izmjenične struje u široku upotrebu, izumio je elektromagnetski motor...

Ruđer Bošković (1711. - 1787.)

hrvatski matematičar, astronom, geodet, fizičar i filozof; jedinstvena pojava svojeg vremena.

(1871. - 1928.) bio je veliki vizionar i borac za nacionalne i građanske interese hrvatskog naroda.

Marija Jurić Zagorka (1873. - 1957.) popularna spisateljica i prva profesionalna hrvatska novinarka.


Nadahnite se životima najvažnijih osoba iz Svetoga pisma • 408 stranica, tvrdi uvez

10

TKO JE TKO U BIBLIJI

NOVO

TKO JE TKO U BIBLIJI ilustrirani je priručnik koji će Vas upoznati s biblijskim ličnostima: od Arona, preko njegova brata Mojsija pa sve do Zimrija, vojskovođe koji je bio kralj tek sedam dana. Starozavjetne i novozavjetne osobe, podaci o njihovim osobnim biografijama, kao i navodi iz Svetoga pisma slikovito će dočarati doba u kojem su živjeli, ali i donijeti nove spoznaje o tome što sve možete naučiti čitate li Bibliju pomnije. Neke su od biblijskih ličnosti slavne i svima poznate, a nekima, pak, možda prepoznajemo imena i tek se mutno sjećamo njihove biblijske uloge. Iskreni vjernici i bezvjerci, farizeji i svećenici, vladari i prosjaci, vojskovođe i proroci, robovi, priležnice – svi oni su u središtu biblijskih događaja, velikih povijesnih preokreta i bitaka – zbivanja koja su i danas zanimljiva, očaravajuća i napeta. cijena:

296 kn

98,66 kn x 3 mjeseca

besplatnO! Knjiga BOŽIĆNA KUTIJA uz kupnju s ove stranice.

Zaboravite sve što ste mislili da znate o povijesti i doznajte pravu istinu!

• 288 stranica, tvrdi uvez

NOVO

11 VELIKE TAJNE POVIJESTI

Napete priče o istini i lažima, obmanama I razotkrivanju

Važni povijesni događaji često se zaboravljaju, ostaju nezabilježeni ili ih zasjenjuju proturječni iskazi i nepouzdana svjedočanstva. Katkad istinu pokapaju krivci, koji žele zauvijek prikriti svoja nedjela, a katkad je kakva stvarna priča skrivena s najboljim mogućim opravdanjem kako bi bila na sigurnom do trena kad će je svijet biti spreman čuti. U knjizi Velike tajne povijesti pronaći ćete nevjerojatne priče koje će Vas natjerati da izmijenite ono što ste mislili da znate o povijesti i ljudima koji su je stvarali. Razotkrijte skrivene činjenice iza važnih događaja, ključnih ličnosti i stecite pravi uvid u ono što se zbilja događalo. Doznajte istinu, raskrinkajte laži i odbacite mitove i obmane jednom zauvijek! cijena:

296 kn

98,66 kn x 3 mjeseca

DODATNIH 10% POPUSTA uz kupnju iznad 600 kn

9


Naučite čitati govor tijela i svladajte tajne uspješne komunikacije!

Svatko može naučiti! HIT

HIT

besplatnO! Držač poruka uz kupnju sa stranica 10 i 11.

UŠTEDA

49 kn

• 296 + 376 stranica, meki uvez

12

KOMPLET ZA USPJEH U DRUŠTVU

Naučite čitati misli na temelju ljudskih gesta i kretnji. U tome će Vam pomoći međunarodna uspješnica VELIKA ŠKOLA GOVORA TIJELA. Na stručan i duhovit način, autori otkrivaju kako možete prepoznati kada netko laže, kako se svidjeti drugima, kako postići dobru suradnju, kako uspješno voditi razgovore i pregovore, kako čitati između redaka te kako izabrati partnera. Tražite bolji posao, nove prijatelje, ljubav? Divite se uspješnim ljudima koji kao da imaju sve? Imaju najbolja radna mjesta, najljepše supruge, najotkačenije prijatelje... A mnogi nisu nimalo pametniji od Vas. Ni obrazovaniji. Čak ni ne izgledaju bolje! U čemu je onda stvar? Upravo im je sposobnost komunikacije pomogla da se uspnu na vrh! U knjizi KAKO USPJEŠNO RAZGOVARATI SA SVIMA? otkrijte kako postati vješt sugovornik i u svakoj situaciji naći pravu riječ! cijena kompleta:

218 kn

13

GLAZBENI KOMPLET

Knjiga NAUČITE SVIRATI KLAVIJATURE (+ besplatni CD) pruža sve potrebne informacije: od biranja instrumenta i čitanja glazbene notacije do vježbi. Kratke, ilustrirane lekcije šire Vaše znanje, od klavijaturističke tehnike i osnova teorije – notacije, akorda, ljestvice, harmonija – do osnovnih informacija o različitim glazbenim stilovima. Uz ovu ćete jednostavnu knjigu brzo naučiti svirati klavijature i dobro se zabaviti! Sažeti priručnik ŠKOLA GITARE – AKORDI sadržava više od 500 popularnih akorda, s fotografijama, dijagramima i jasnim uputama. Spiralni uvez osigurava lakše listanje tijekom sviranja. Bez obzira na to volite li više pop, blues, soul, jazz, country ili klasičnu glazbu, knjiga Vam otkriva tehnike za stvaranje sjajne glazbe te Vam pomaže da postanete pravi poznavatelj akorda! cijena kompleta: 298 kn

72,66 kn x 3 mjeseca

10

• 256 + 256 stranica • tvrdi spiralni uvez

ENA C I N ˇ A R G O ˇINA KOLIC

AKCIJSKA CIJENA KOMPLETA:

249 kn

83 kn

x 3 mjeseca


Kako isplesti unikatne rukotvorine te se pritom dobro opustiti i uštedjeti • 160 stranica, meki uvez

14 Uz Veliku knjigu pletenja dobit ćete pletaće igle i dva klupka vune.

KOMPLET ZA PLETENJE

VELIKA KNJIGA PLETENJA popularni je priručnik koji će sve početnike podučiti osnovnim tehnikama pletenja. Vještine se mogu proširiti kreativnim tehnikama pletenja, kao što su čipke, pletenice i narodni motivi, kako bi se dobili raznolikost i elegancija. Koristeći se priručnikom, vrlo se lako mogu naučiti tehnike nabiranja, pletenja izduženim petljama, izrade gumba i kićanki, čak i pletenja s perlama. Bogato je ilustriran prikazima rukotvorina i fotografijama koje Vas korak-po-korak uvode u svijet pletenja. Knjiga sadržava više od 25 kreacija i 100 uzoraka. Pletenje moderne i kreativne odjeće te modnih dodataka uz pomoć ovog priručnika postaje pravo zadovoljstvo, a o uštedi novca da i ne govorimo! cijena kompleta:

216 kn

72 kn

x 3 mjeseca

Sami skrojite odjeću kakvu želite nositi

HIT

Pribor za šivanje sadržava: • krojački metar • konce različitih boja • šivaće i sigurnosne igle, pribadače • škare, naprstak, olovku • puceta • jastučić za igle... • 172 stranice, meki uvez

15

KOMPLET ZA KROJENJE

Priželjkujete li odjeću koja će Vam stajati kao salivena? Odjevne predmete kakve nema nitko drugi? Ništa lakše uz pomoć ovoga nenadmašnoga kompleta! U priručniku SUPERKROJENJE naći ćete sve što je potrebno da sami izradite najljepše bluze, košulje, hlače, haljinu, sako, pa čak i kaput te uvijek plijenite pozornost svojom pojavom. U kompletu ćete naći i vrhunski PRIBOR ZA ŠIVANJE. Na jednome mjestu za Vas su okupljena sva potrebna pomagala kako biste se upustili u pustolovinu zvanu šivanje i krojenje. Kovčežić je vrlo praktičan, a može se i zaključati kako biste bili sigurni da Vam je sav potreban pribor nadohvat ruke. cijena kompleta:

83 kn

x 3 mjeseca

249 kn

DODATNIH 10% POPUSTA uz kupnju iznad 600 kn

11


UŠTEDA

Zdravstveni priručnik potreban svakom tko drži do zdravlja

SLO IZ TISKA IZAˇ

89 ,80 kn

• više od 750 opisanih tegoba i uzroka njihova nastanka • 648 stranica velikog formata • brojne tablice, ilustracije i dijagrami

OBITELJSKI 16 VELIKI MEDICINSKI SAVJETNIK VELIKI OBITELJSKI MEDICINSKI SAVJETNIK donosi opise više od 750 bolesti i tegoba, uzroke njihova nastanka, kao i savjete što učiniti kada se pojavi zdravstveni problem. Tu su i posebne tablice koje Vas vode kroz simptome i dovode do dijagnoze, potom poglavlje o kirurškim zahvatima, poglavlje posvećeno raku, poglavlje o važnosti zdrave prehrane i kretanja... te poglavlja o trudnoći i dječjim bolestima. Priručnik su napisali britanski liječnici, u skladu s najnovijim medicinskim saznanjima, a na našem su izdanju radili naši liječnici, stoga je prilagođeno našem čitatelju i u skladu s hrvatskim uvjetima i pristupima liječenja. cijena: 898 kn CIJENA S 10% POPUSTA:

134,70 kn x 6 mjeseci BEZ KAMATA

Vrijeme je da se opustite 17 INFRACRVENI MASAŽER

Svakodnevni stres, mnoštvo briga i nedostatak kretanja ostavljaju vidljive i nevidljive tragove na našem organizmu, ali ne i neizbrisive. Bilo da osjećate bol i napetost u mišićima, fizičku iscrpljenost ili se jednostavno želite opustiti, tu je visokokvalitetan ručni INFRACRVENI MASAŽER tvrtke Medisana. Zahvaljujući rotirajućoj masažnoj glavi i pokretljivoj ručki samomasaža je izuzetno ugodna te je pritom moguće dosegnuti i teže dostupna područja. Birajte intenzitet masaže koji Vam najviše odgovara – nježna ili stimulirajuća. Površina od mekane gume idealna je za blago masiranje, a za pojačan učinak masaže odaberite opciju dodatnog zagrijavanja. Za samo 15-ak minuta na dan, dok gledate omiljenu televizijsku emisiju ili slušate radio, Vaše će se tijelo opustiti. Bolne i umorne ruke, leđa, bedra ili ramena bit će Vam zahvalni na vrhunskom iscjeliteljskom tretmanu! cijena:

12

368 kn

NOVO

808,20 kn

x 3 mjeseca

Mladen Makitan, dr. med. specijalist internist

besplatnO!

STRESOMJER uz kupnju ovog zdravstvenog savjetnika.

INFRACRVENI MASAŽER SADRŽAVA: • rotirajuću masažnu glavu • pokretljivu ručku • nastavak za masažu točaka • nastavak za akupresuru • nastavak za masažu s valjkom • jamstvo: 3 godine Dimenzije: 43,5 x 10,8 x 12 cm Težina: 0,64 kg Snaga: 10 W

122,66 kn

PREPORUKA LIJEČNIKA Veliki obiteljski medicinski savjetnik trebao bi imati svaki dom, pa čak i svaka liječnička ordinacija. Od srca vam ga preporučujem,

STRESOMjER POD STRESOM

NAPETI

SMIRENI

Čvrsto pritisnite indikator između palca i kažiprsta i držite 15 sekundi. Usporedite boju indikatora sa razinama stresa navedenim gore.

OPUŠTENI  OVDjE PRITISNITE


Za miran i ugodan san

JASTUK 18 ANATOMSKI HEALTH PROTECT HITEX

Noću se prevrćete u krevetu, a ujutro se osjećate kao da oka niste sklopili? Budite se ukočena vrata? Priznajte, kad ste se posljednji put zaista dobro naspavali? Ne morate više očajavati jer u pomoć stiže anatomski jastuk Health Protect HITEX! Bez obzira na to volite li više spavati na boku, trbuhu ili možda leđima, anatomski jastuk od elastične memorijske pjene rasteretit će vratni dio Vaše kralježnice i pomoći Vam ukloniti bolove i ukočenost. Idealan je i za alergičare zahvaljujući antialergijskoj navlaci Health Protect.

NOVO

Memorijska pjena ViscoCell Memory Ova elastična memorijska pjena brže prepoznaje oblik glave i vrata kako bi im se idealno mogla prilagoditi. Antialergijska navlaka Health Protect® Antialergijska i antibakterijska navlaka, periva u perilici, sprječava nakupljanje grinja, bakterija, prašine i neugodnih mirisa.

• dimenzije: 30 x 50 cm • vanjska tkanina: 30% viskoza, 70% poliester • punjenje: 100% visokoelastična pjena Memory

Zračni kanali Kroz jastuk se protežu zračni kanali, zaslužni za veću prozračnost i osjećaj svježine tijekom spavanja. Cijena:

299,90 kn

99,96 kn x 3 mjeseca

Hit-pokrivač koji je oduševio cijeli svijet • veličina: 130 x 180 cm • načinjen od mekanog i toplog flisa

19 POKRIVAČ S RUKAVIMA

NOVO

Tražite idealni pokrivač koji će Vas savršeno grijati od glave do pete, a da pritom možete opušteno uživati u omiljenim aktivnostima? Predstavljamo Vam apsolutni svjetski hit kojemu nećete moći odoljeti! Ovaj vrhunski POKRIVAČ S RUKAVIMA zavoljet će svi u Vašoj obitelji jer pruža osjećaj maksimalne udobnosti i slobode kretanja. Topao i mekan flis idealno će Vas grijati tijekom hladnih jesenskih i zimskih jutra i večeri, a zbog širokih rukava moći ćete slobodno micati rukama i listati časopis, čitati omiljenu knjigu, mijenjati tv-programe ili, pak, jesti grickalice za vrijeme napete serije ili filma. Zaboravite na nezgrapne obične pokrivače koji ograničavaju pokrete i osjetite komfor i slobodu uz ovaj nezamjenjivi proizvod. A budući da je univerzalne veličine, moći će ga koristiti svi članovi Vaše obitelji. cijena:

83 kn

x 3 mjeseca

249 kn

DODATNIH 10% POPUSTA uz kupnju iznad 600 kn

13


Priručnici koji će Vam promijeniti život • 264 + 360 stranica • obje knjige: meki uvez

20

Susan Jeffers jedna je od najpoznatijih svjetskih autorica s područja samopomoći. Njezina prva knjiga Osjeti strah, a ipak to učini, prvi put objavljena 1987., postala je najprodavanija knjiga o samopomoći svih vremena te je prevedena na čak 36 jezika.

Charles Duhigg, nakon studija na Yaleu i Harvardu, radi kao poslovni novinar New York Timesa. Ove je godine njegov tim osvojio Pulitzerovu nagradu za dokumentarno izvještavanje, a njegova knjiga Moć navike provela je nevjerojatna 62 tjedna na listi bestselera New York Timesa.

KOMPLET ZA OSOBNI RAZVOJ

Klasik OSJETI STRAH, A IPAK TO UČINI Susan Jeffers promijenio je živote milijuna ljudi diljem svijeta, a može i Vama pomoći da pobijedite strahove koji Vas koče u životu, prihvatite rizik i tako postignete uspjeh. Bez obzira na to tko smo, gdje živimo i što doživljavamo u životu, svi osjećamo strah, no on nam ne mora uskraćivati mogućnost da imamo ispunjen i lijep život. Strah Vas ne mora sputavati, a uz ovu ćete se knjigu naučiti probijati kroz vlastite strahove, s osjećajem moći, uzbuđenja i ljubavi. Pulitzerom nagrađeni novinar New York Timesa u novoj knjizi MOĆ NAVIKE razotkriva novo poimanje ljudske prirode i njezina potencijala za transformaciju. U ovoj ćete knjizi doznati zašto se neke tvrtke, društvene sredine i ljudi godinama bore da postignu pozitivne promjene dok drugima to polazi za rukom gotovo preko noći, i kako. Uz pomoć spoznaja koje Vam donosi ova sjajna knjiga moguće je i u vlastiti život unijeti pozitivne promjene na osobnom i poslovnom planu! cijena KOMPLETA:

258 kn

86 kn

x 3 mjeseca

besplatnO! Knjiga BOŽIĆNA KUTIJA uz kupnju s ove stranice.

Nadahnite se mudrim životnim savjetima jedne i jedine – Louise Hay! • 276 + 148 stranica • meki uvez

21

KOMPLET LOUISE L. HAY

U ZAHVALNOSTI se nadahnite mudrostima najpoznatijih svjetskih učitelja i autora koje Louise Hay poznaje, onih koji su pokazali moć zahvalnosti u životu. Mnogi su od nas odgojeni tako da samo osjećaju nedostatak onoga što nemaju, no zahvalnost povećava obilje i ispunjenost te stoga provedimo svaki dan što više trenutaka u zahvalnosti za sve dobro u životu. U knjizi MOĆ ŽENE Louise Hay nudi oštroumne uvide u to kako baš sve žene mogu biti uspješne i ostvariti svoj cilj, te godine koje dolaze učiniti najproduktivnijima i najispunjenijima dosad! cijena KOMPLETA:

14

198 kn

99 kn

x 2 mjeseca

HIT

A


Svladajte engleski brzo, lako i povoljno u vlastitom domu!

POVOLJNIJE OD ŠKOLE STRANIH JEZIKA!

22

TEČAJ 24/7 ENGLISH

24/7 English najsuvremeniji je interaktivni tečaj engleskog jezika namijenjen svima koji žele naučiti, osvježiti ili nadograditi svoje znanje engleskog. Materijali za učenje podijeljeni su u 3 razine: početnu, srednju i naprednu. Zahvaljujući ovom tečaju, s lakoćom ćete naučiti pisati, govoriti, pa čak i razmišljati na engleskom, te ćete se tako lakše i s više samopouzdanja moći sporazumjeti s osobama koje i same govore engleski, kao i s poslovnim partnerima i poznanicima. Ovaj vrhunski jezični tečaj dolazi na DVD-u i sve što Vam je potrebno jest obično kućno računalo na koje ćete ga instalirati. Dovoljno je da DVD ubacite u računalo i Vaš put prema znanju engleskog može početi. Novost u odnosu na slične tečajeve jest i u tome što više nemate mnoštvo CD-a od kojih se uvijek barem jedan zagubi. Sada je sve na jednome disku, sva tri stupnja!

Slika je simbolična.

m

cijena: 1399 kn CIJENA S 10% POPUSTA:

za samouvjereno komuniciranje na engleskom – s prijateljima i poslovnim partnerima

napredna tehnologija za prepoznavanje govora – kako biste govorili engleski kao pravi Englez

Više od 450 sati intenzivnog učenja – bilo gdje i bilo kada

1259 kn

+

ČAK 3 besplatna dara VRIJEDNA 369 KN!

SLUŠALICE S MIKROFONOM + ENGLESKO-HRVATSKI RJEČNIK + POSLOVNI I PROTOKOLARNI ENGLESKI uz kupnju Interaktivnog jezičnog tečaja 24/7 ENGLISH.

125,90 kn x 10 mjeseca BEZ KAMATA

+

Achtung ! Otkrijte najbolji način učenja njemačkog! • 6 CD-a • tisuće interaktivnih zadataka, fotografija i crteža • stotine zanimljivih dijaloga i opisa • zvučni zapisi iz stvarnog života • izvanredno zanimljive videovježbe na filmskoj osnovi

23

Euro PLUS+ SPRACHKURS DEUTSCH

DAR VRIJEDAN 99 kn!

Interaktivni tečaj njemačkog jezika

Ako Vam njemački zadaje poteškoće ili jednostavno želite obnoviti i učvrstiti svoje znanje – ovaj je tečaj najbolje rješenje za Vas. Euro PLUS+ SPRACHKURS DEUTSCH je savršena kombinacija napredne računalne tehnologije i poznatog jezičnog tečaja ugledne njemačke nakladničke kuće Verlag Moritz Diesterweg GMBH&CO. Uz primjenu teksta, grafike, zvuka i videa nudi i atraktivne internetske usluge: besplatni internetski časopis, pomoć profesora, virtualnu učionicu i igre. Ovaj tečaj se može pohvaliti velikom uspješnoću učenja i kod odraslih i kod mladih. Komplet uključuje sva 3 stupnja.

SUVREMENI NJEMAČKO-HRVATSKI I HRVATSKO-NJEMAČKI RJEČNIK uz kupnju ovog tečaja.

166,33 kn

cijena:

499 kn

x 3 mjeseca

DODATNIH 10% POPUSTA uz kupnju iznad 600 kn

15


Najvažniji događaji iz Biblije ispričani jednostavnim jezikom! • 576 stranica • format: 260 x 330 mm • zemljopis, povijest, kultura i misao biblijskog svijeta • 650 umjetničkih prikaza uglednih svjetskih autora • 125 zemljovida biblijskih zemalja • obilje vremenskih i drugih tablica, obiteljska stabla, pojmovnik • u stvaranju knjige sudjelovalo je 30 stručnih suradnika – teologa, egzegeta, arheologa, geografa, povjesničara

24

+ DAR VRIJEDAN

297 kn

BESPLATNO uz kupnju BIBLIKE!

VELIKA KNJIGA SVETACA

Koliko doista znate o svecima, tim posebnim osobama u kršćanstvu? VELIKA KNJIGA SVETACA ima sve odgovore – donosi sve što trebate znati o više od 500 najvažnijih kršćanskih i katoličkih svetaca. Ovo prekrasno ilustrirano izdanje otkrit će Vam kada su i kako živjeli, kako su umrli, što su sve za svoju vjeru morali podnijeti, te kakve su se sjajne legende ispreplele oko njihovih burnih života!

BIBLIKA

DRUŠTVENO I POVIJESNO PUTOVANJE BIBLIJSKIM KRAJEVIMA

Ova će Vas knjiga odvesti na čudesno putovanje drevnim biblijskim svijetom – krajolicima, kulturama i poviješću biblijskih zemalja. Oživjet će drevna kazivanja, dramatične događaje, karizmatične ličnosti, tajnovita mjesta... Uz ovaj pregledni i pristupačni priručnik premostit ćete jaz između davnog svijeta Biblije i naoko drugačijeg svijeta današnjice. Vrhunske fotografije stvarnih povijesnih lokaliteta i prekrasne umjetničke slike oživljavaju taj svijet i osiguravaju Vam puninu doživljaja. Vrsni stručnjaci koji su sudjelovali u stvaranju knjige jamče njezinu kvalitetu, objektivnost i pouzdanost činjenica. Doznajte više o najnovijim arheološkim i kulturno-povijesnim saznanjima koja će Vam pomoći u razumijevanju svijeta koji ćete s užitkom uvijek iznova proučavati. cijena: 798 kn CIJENA S 10% POPUSTA:

718,20 kn

KA DO ISTE ZALIHA

cijena: 297 kn

NARUDŽBOM BIBLIKE UKUPNO ŠTEDITE 376,80 KN!

,70 119 kn x 6 mjeseci

BEZ KAMATA

katalog FO studeni  
katalog FO studeni  

katalog knjiga Mozaika knjiga

Advertisement