Page 1

KSActua

Het plezante krantje van KSA Waregem

 KSA Waregem  www.ksawaregem.be

jaargang 3 editie 1


KSActua is het maandelijkse krantje van KSA Waregem. Het wordt meegegeven aan de leden elke laatste zaterdag van de maand en verder wordt het naar alle ouders doorgemaild. Kom alles te weten over aankomende evenementen en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes! Wij zijn steeds op zoek naar leuke verhalen en mooie tekeningen, dus twijfel zeker niet om leidster Mira aan te spreken, wij appreciëren alle medewerking en tips!

aankomende evenementen

23

oktober

dag van de jeugdbeweging

trek op 23 oktober zeker allemaal jullie uniform aan naar school, want dan is het dag van de jeugdbeweging!

7

geen activiteit

14

Ouderavond

november

november

Op zaterdag 7 november is er geen activiteit want dan gaan de leiders op teambuilding!

Hou zaterdagavond 14 november zeker vrij, want dan zijn jullie allemaal welkom op onze ouderavond! meer info volgt!

blijf op de hoogte! KSA Waregem is actief op Facebook en we hebben ook een eigen website, volg ons zeker daar ook voor alle foto’s en meer informatie over speciale activiteiten!

 KSA Waregem  www.ksawaregem.be


Afscheid van oude rotten en welkom aan nieuwe gezichten Met spijt in het hart namen we dit jaar afscheid van drie topleiders. Na 5 jaar houdt Lisa er mee op. Haar grote Amerikaanse liefde én haar studies zullen vanaf heden meer aandacht krijgen. Ook Margot heeft de leidingsploeg na 3 jaar verlaten, ze gaat nu volledig voor haar basketbalcarrière én haar studies. Tenslotte is er ook nog Benoit die ons na 2 jaar vaarwel zegt. Met hem zijn we toch wel één van onze grootste (letterlijk en figuurlijk) kindervrienden kwijt. Lieve oud-leidsters en oud-leider, weet dat we jullie zeker gaan missen maar dat jullie nog altijd welgekomen zijn bij ons in de KSA. Naast dit droevige nieuws hebben we ook nog heel goed nieuws om aan te kondigen. We mogen namelijk 3 nieuwe leiders verwelkomen! We zijn vereerd Eline, Charlotte en Judith toe te mogen voegen aan de leidingsploeg. Bij deze een kort quizje: Wie is wie? (verbind)

Eline Charlotte Benoit Fran


Bannen 2015-2016 Kabouters Dit jaar leren de kabouters de Vikingen kennen. 4 Vikingen stellen de kabouters dit jaar op de proef. We geven ze allerlei opdrachtjes en uitdagingen om te kijken of ze echte Vikingen zijn. Het wordt een spannend jaar met vele uitdagingen en avonturen. Doorheen het jaar kijken we welke kabouters echt Vikingwaardig zijn en op het einde van het jaar worden de echte Vikingen verkozen. Laat de beste Vikingen winnen.

Pagadders Enkele leiders hebben nog niet zo heel lang geleden een mysterieus bos ontdekt, namelijk het Pagbos... We hebben al horen waaien dat er een grote ramp op komst is... Dat er een bosfee en nog enkele andere mensen in het bos wonen… We hebben toen eens nagedacht en dachten dat dit spannende bos wel een erg leuke plek zou zijn voor onze Pagadders

Jongknapen De Jongknapenban mag zich dit jaar, met meer dan 30 jongens en meisjes van het 5de en 6de leerjaar, de grootste ban noemen. Bij de Jongknapen worden de activiteiten soms al wat uitdagender en de spellen al een beetje ingewikkelder. We zijn niet bang om ons eens lekker vuil te maken en hoe actiever de spelletjes, hoe beter. Gelukkig zijn er ook nog de vier leiders om deze grote bende wat in het oog te houden. Dit jaar is het thema ‘A Jungle Story’. Iedere week staan Pan de zwarte panter en Leonard het luipaard te popelen om avonturen te beleven met de Jongknapen!


Knapen De knapen hebben het geluk om in een fantastische, superleuke ban te zitten waar elke zaterdag 3 leiders klaarstaan om met hen hilarische en spannende momenten te beleven. Dit jaar zijn de knapen gevraagd door de paus om het Vaticaanstad te helpen verdedigen en ook om te werken als de persoonlijke bodyguard van de paus. Hopelijk doen zij hun werk goed anders zal volledig de wereld teleurgesteld zijn in hen‌

Jonghernieuwers Men zegt wel eens dat de puberteit vele kwaaltjes met zich meebrengt. Afgelopen vakantie hebben we vele klachten binnengekregen van vandalisme, kwajongensstreken, geluidsoverlast en ga zo maar door. Ook de jonghernieuwers waren geen brave zieltjes de afgelopen zomervakantie. Wij zijn dan ook genoodzaakt om hen op te nemen in de nieuwe staatsgevangenis, gelegen te Waregem. 3 cipiers staan in voor de veiligheid & de rust in de gevangenis. Hoofdcipier Rob & zijn 2 compagnons Dries & Mathieu. Het zijn vooral Dries & Mathieu die de gevangenen in de gaten houden. Hun loon is niet denderend en zij proberen af en toe eens iets te verdienen door weddenschappen en deals te sluiten met de gevangenen. Er circuleert een lokale munteenheid in de gevangenis, de gedetineerden kunnen ‘geld’ verdienen door klusjes te doen of door de cipiers geld af te trommelen. Kortom, het nieuwe cachot is er een die overloopt van de omkopingen, weddenschappen, vriendjespolitiek en nog veel meer.


‘t Is weer voorbij die mooie zomer… We mogen onze toks, dikke truien en wollen kousen al beginnen bovenhalen. Maar laat ons toch nog eens terugblikken naar de eerste dagen van die mooie zomer van 2015, naar het kamp in Eeklo.

alle foto’s zijn te vinden op www.ksawaregem.be


KSA-lied ben je nieuw in de KSA? Of heb je na de zomermaanden eens een opfrissing nodig? Oefen dan hier maar het KSA-lied, zodat jij volgende week ook weer uit volle borst kan meezingen!

Als je een clubje van toffe jongens ziet, Van je hiedel diedel doedel diedel da haha. En je hoort van ver reeds een vrolijk lied, Van je hiedel diedel doedel diedel da haha. Holahe, holaho, (2x) dit is de K S A, KSA! Knappe koppen, held’re kelen, Mannen die geen droefheid velen, Van je hiedel diedel doedel diedel da haha. Is er één bedroefd, ‘t doet ons allen leed, Van je hiedel diedel doedel diedel da haha. En in ieders vreugd zingen allen mee, Van je hiedel diedel doedel diedel da haha. Holahe, holaho, (2x) dit is de K S A, KSA!


Het is fijn om leider te zijn!

lay-out: Mira Sabbe - met dank aan alle leiders van KSA Waregem

oktober  
oktober  
Advertisement