Page 1

2013 najaar

MILINDA uitge ver s groep

Asoka • Synthese • De Driehoek


De leraar volgt de leerling

versterk je gezondheid

Nico Tydeman over inwijding, leraar en leerling

met do-in tao yoga

16 Herstel het contact met de aarde Gronden met Jennifer Hinton

9 compassie begint bij jezelf Open hartig pleidooi van de Dalai Lama voor nieuwe ethiek

18 30 jaar zen in actie we maken brownies om mensen in te huren!

6-7

4-5


asoka Frits Koster, Erik van den Brink & Jetty Heynekamp Vier levensvrienden

Ik wens u veel geluk! 8

Jan de Breet & Rob Janssen Klassieke Tekstbibliotheek Deel 5 – Het grote Deel 

10

BoeddhaMagazine

12

OOSTWEST boekenmagazine

13

Synthese Krishnamurti Commentaar op het leven I

14

De Driehoek Top Negen!

17

Jennifer Hinton Met je beide benen op de grond

18

Steven Kuei, Steven Comee Qi Gong voor beginners

19

Fondslijst

20

Ontmoet ons on- en offline

24

De hoogste universele en meest fundamentele waarde in het leven is geluk. Geluk is een individuele onbevangen, ontspannen en mentale toestand. De toestand impliceert innerlijke vriendelijkheid en de afwezigheid van barrières als ongezond verlangen, onvrede, spanning, egoïsme en angst. Als we gelukkig zijn, kunnen en willen we dit delen met anderen. Dit najaar een nieuwe reeks boeken allen geschreven door auteurs die begaan zijn met ons geluk. Volgens de Dalai Lama sluiten we onze ogen voor de verandering die nodig is. In zijn nieuwste boek Vrij van Religie pleit hij voor een universele ethiek die niet gebaseerd is op religie en alle mensen verbindt. Bernie Glassman laat zien hoe hij al dertig jaar economische, sociale en spirituele dimensies integreert in het dagelijks leven. Het succes van zijn organisatie is gebaseerd op het creëren van een positieve sociale impact. In het luisterboek Vier levensvrienden krijgen we geleide meditatieoefeningen aangereikt voor het oefenen in vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid. Zenleraar Nico Tydeman beschrijft welke rol een spiritueel leraar kan spelen in de ontwikkeling van ons spirituele leven. Jiddu Krishnamurti’s boodschap is nog altijd even helder en actueel. De bundeling van zijn persoonlijke aantekeningen in Commentaar op het leven I laat ons zien hoe zijn levensbenadering de deur opent naar bevrijding van angsten en onzekerheden. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen om dichter bij geluk te komen. Na het succes van het boek De helende kracht van Do-In is het nu ook beschikbaar met dvd om thuis tao-yoga te beoefenen. Misschien vraagt u zich af waarom sommige mensen meer voorspoed en voldoening kennen dan anderen. Mensen met geluk creëren toevallige mogelijkheden, merken deze op en doen er iets mee. Ze vertrouwen er op dat het goed komt en werken hard. Al zijn onze boeken maar een druppel op de gloeiende plaat, ik wens u veel leesplezier en bovendien veel geluk!

Nina Nannini Algemeen directeur


Compassie begint bij jezelf! Een openhartig pleidooi van de Dalai Lama voor een nieuwe universele ethiek Hoe kunnen wij betere, menselijkere mensen worden? Z.H. de Dalai Lama houdt een openhartig pleidooi voor de kracht van goedheid. Iedereen die vervulling, welzijn en geluk wil bereiken, dient fundamentele menselijke waarden als compassie, vergeving, geduld en tolerantie te cultiveren. Van oudsher richten mensen zich tot een religie om hun menselijke waarden te ontwikkelen. De Dalai Lama begrijpt dat dit tegenwoordig voor velen niet meer opgaat. Hij wil niet alleen tegenstellingen tussen gelovigen en ongelovigen overbruggen, maar ook die tussen aanhangers van religies onderling. Volgens hem is het belangrijk dat we een seculiere ethiek ontwikkelen, die gebaseerd is op wetenschappelijke grondslag in plaats van religieuze overtuiging. Het gaat hem om de universele educatie van hart en geest. Het tweede deel van het boek gaat over de praktische training van de geest waarmee we onze innerlijke waarden kunnen ontwikkelen. Het is op iedereen, waar ook ter wereld, van toepassing en direct gericht op het omzetten van destructieve emoties in menselijke waarden.

‘Om een harmonieuze en vreedzame wereld te bouwen, hebben we meer nodig dan alleen tolerantie en begrip tussen de verschillende religies.’

baanbrekende visie openhartig boek door de dalai lama zelf geschreven universeel toepasbare training

asoka

4 isbn  978 90 5670 295 3, nur 720 formaat  13 x 21 cm omvang  256 p. uitvoering  geb. met stofomslag

prijs  € 19,95 oorspronkelijke titel  Beyond Religion vertaling  Bert van Baar verschijnt  september


Dalai Lama Vrij van Religie Een pleidooi voor vrede, compassie en welzijn


We huren geen mensen in om brownies te maken, we maken brownies om mensen in te huren

Dit boek beschrijft de oprichting, de missie en het succes van de Greyston Bakery in 1982 in de New Yorkse achterstandswijk Yonkers. De bakkerij werd opgericht om lokale werkloze en dakloze mensen aan het werk te helpen. Nu, dertig jaar later, is de succesvolle bakkerij een profit-bedrijf met een dubbele missie. Het is de kruisbestuiving van jarenlange boeddhistische beoefening en sociaal engagement. Succes is gebaseerd op het creëren van een positieve sociale impact op het leven van de medewerkers en door het genereren van winst. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn ondernemende cultuur en de spiritueel gewortelde filosofie om de ontwikkeling van de gemeenschap en het menselijke groeipotentieel te stimuleren. Glassman laat zien hoe we economische, sociale en spirituele dimensies kunnen integreren in ons dagelijks leven. In die dertig jaar geeft hij niet alleen vorm aan een nieuwe westerse vorm van boeddhisme, maar ook aan het praktisch combineren van spiritualiteit, zakendoen en sociale betrokkenheid. Na zijn beëdiging door zenleraar Taizan Maezumi Roshi was hij jarenlang abt in verschillende zencentra. Uiteindelijk vond hij zijn persoonlijke pad door zijn meditatiepraktijk in de maatschappij te brengen. Alles komt bij elkaar in zijn bedrijf en de Greyston Mandala, een netwerk van bedrijven en non-profitorganisaties voor gemeenschapsontwikkeling in de achterstandswijk Yonkers (New York).

Glassman laat zien hoe we economische, sociale en spirituele dimensies kunnen integreren in ons dagelijks leven.

Bernie Glassman & Rick Fields Zen in actie Over spiritualiteit, zakendoen & sociale betrokkenheid

asoka

6 isbn  978 90 5670 306 6 nur  739 formaat  13 x 21 cm omvang  196 pagina’s

uitvoering  paperback prijs  € 16,95 verschijnt  september 2013


met epiloog: een interview van kees klomp met bernie glassman over 30 jaar zen in actie en de toekomstplannen inclusief niet eerder gepubliceerd fotomateriaal


De heilzame kracht van vriendelijkheid, compassie, vreugde en gelijkmoedigheid

Me t

2 CD’ s

Maak kennis met de vier verheven gemoedstoestanden (brahmaviha-ra’s) : vriendelijkheid, compassie, (mede) vreugde en gelijkmoedigheid. Deze vier ego-overstijgende levensvrienden bestrijken alle vier een ander terrein. Als je spreekt van een welzijnsthermometer dan richt compassie zich op het gebied onder nul graden. Vriendelijkheid richt zich op het gebied boven nul, terwijl medevreugde zich specifiek richt op de extra aangename en warme temperatuur. Gelijkmoedigheid dient als een beschermend omhulsel en bij extreme temperaturen. Net zoals we onze lichamelijke conditie, concentratie of mindfulness (open aandacht) kunnen trainen en ontwikkelen, zo blijken we de vier levensvrienden te kunnen ontwikkelen door regelmatige beoefening. Het bijzondere van deze beoefening is dat ze religie overstijgend is; ieder mens kan zijn of haar leven verrijken met de kracht van mildheid. Op de cd’s staan geleide meditatieoefeningen om de vier verheven gemoedstoestanden tot ontwikkeling te brengen. Het boekje dient als ondersteuning, biedt achtergrondinformatie en beschrijft de valkuilen die op kunnen treden bij de beoefening.

inclusief cd met meditatie-oefeningen met een voorwoord van han de wit Eerder verschenen bij Asoka: Mildheid – Geleide meditatie-oefeningen voor vriendelijkheid en compassie Basisprincipes vipassana-meditatie – Mindfulness als weg naar bevrijdend inzicht.

Frits Koster, Erik van den Brink & Jetty Heynekamp Vier levensvrienden Geleide meditatieoefeningen voor vriendelijkheid, compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid

asoka

8 isbn  978 90 5670 304 2 nur  739 formaat  14 x 25 cm omvang  63 pagina’s / 160 minuten

uitvoering  luisterboek met cd’s prijs  € 16,95 verschijnt  oktober 2013


De leerling beslist bij wie hij zijn oor te luisteren legt

Elke spirituele traditie steunt op transmissie, de overdracht van leraar op leerling. Maar wat gebeurt er precies? Wat is het geestelement dat leraar en leerling uitwisselen, van hart tot hart? De veelzijdigheid van dit spirituele proces wordt door Nico Tydeman geïllustreerd met een rijkdom aan historisch en zeer persoonlijk materiaal. Deel één beschrijft de geschiedenis van de spiritualiteit aan de hand van leermeesters als Socrates, Jezus, Boeddha, Teresa van Avila, Zarathoestra, in hun leerlingfase en hun positie als leraar. Deze historische transmissies bieden inspirerende mystagogische modellen. In deel twee schetst Tydeman het actuele leraarschap, de omgang met zijn eigen leraar, hun gesprekken, crisismomenten, verwijdering en onwankelbare erkenning. Met intense reflecties op de kern van spiritueel onderricht; de leraar als goeroe, mystagoog en spirituele vriend; het centrale belang van wederzijdse transcendentie van leraar en leerling; en tot slot een vurig pleidooi voor de mystiek als werkelijke toekomst van de religie.

‘De leerling volgt de leraar om de meester in zichzelf te ontdekken’ Een magistraal boek over het onzichtbare, innerlijke leraar-leerlingproces!

Nico Tydeman Transmissie van transcendentie Bespiegelingen over inwijding, leraar en leerling

isbn  978 90 5670 303 5 nur  739 formaat  16 x 24 cm omvang  448 p.

uitvoering  paperback prijs  € 29,95 verschijnt  november 2013

asoka

9


De oorspronkelijke toespraken van de historische Boeddha in een unieke Nederlandse vertaling

Dit deel in de Klassieke Tekstbibliotheek (deel 21) bevat een integrale vertaling van het vijfde en laatste deel (Vagga) van de Samyutta-Nikaya (SN), ‘De verzameling van thematisch geordende leerredes’ van de Boeddha. De SN is in de traditionele telling na de Digha-Nikaya en de Majjhima-Nikaya de derde verzameling in de Sutta-Pitaka (de Mand van de leerredes van de Boeddha) behorend tot de Pali-Canon. De hele SN bestaat uit 56 boeken (samyutta’s), die elk een bepaald thema behandelen. Deze nieuwe publicatie wordt het Maha-Vagga ‘Grote Deel’ genoemd, omdat het qua omvang het grootste Deel van de SN is. ‘Groot’ wordt dit Deel waarschijnlijk ook genoemd, omdat het de kern van de Leer van de Boeddha bevat. De eerste zeven samyutta’s zijn namelijk gewijd aan de 37 factoren die bijdragen aan het ontwaken’ (sattatimsa bodhipakkhiya dhamma): de vier vormen van het cultiveren van de aandacht, de vier vormen van juiste inspanning, de vier grondslagen van magische kracht, de vijf geestelijke vermogens, de vijf krachten, de zeven factoren van het ontwaken en het edele achtvoudige pad. De overige vijf samyutta’s bevatten sutta’s over de eerw. Anuruddha, de jhana’s, aandachtig in- en uitademen, het betreden van de stroom en de vier edele waarheden.

De integrale Nederlandse vertaling van De verzameling van thematisch geordende leerredes verschijnt in 5 delen: 1: Het Deel der verzen (Sagatha-Vagga); 2: Het Deel der oorzaken (Nidana-Vagga); 3: Het Deel der geledingen (Khandha-Vagga); 4: Het Deel der zes zintuiggebieden (Salayatana-Vagga); 5: Het grote Deel (Maha-Vagga).

Reeks: Klassieke Tekstbibliotheek, deel 21 Jan de Breet & Rob Janssen De verzameling van thematisch geordende leerredes Deel 5 – Het grote Deel (Maha-Vagga)

asoka

10 isbn  978 90 5670 233 5 nur  720, 739 formaat  13 x 21 cm omvang  448 pagina’s

uitvoering  gebonden prijs  € 44,95 verschijnt  november 2013


in deze reeks zijn eerder verschenen:

De verzameling van thematisch geordende leerredes

deel 1 – Het Deel der verzen (Sagatha-Vagga), 978 90 5670 229 8 deel 2 – Het Deel der oorzaken (Nidana-Vagga), 978 90 5670 230 4 deel 3 – Het Deel der geledingen (Khandha-Vagga), 978 90 5670 231 1 deel 4 – Het Deel der zes zintuiggebieden (Salayatana-Vagga) verschijnt najaar 2014

asoka

11


OOST WEST boekenmagazine wordt gratis verspreid bij diverse boekhandels in Nederland en BelgiĂŤ. Met OOST WEST boekenmagazine willen we het brede aanbod van Milinda Uitgevers onder de aandacht brengen. Het blad verschijnt in 2013 in juni en november. Wilt u OOST WEST boekenmagazine graag aanbieden aan uw klanten? Stuur dan een e-mail aan info@milinda.nl.


Commentaar op het leven: persoonlijke aantekeningen van Krishnamurti

Krishnamurti’s boodschap is helder en nog even actueel als altijd. Als doel van het leven ziet hij het leven zelf, het leven in het hier en nu, vrij van bindingen van de tijd. Commentaar op het leven I is de eerste bundeling van de persoonlijke aantekeningen die Krishnamurti maakte op basis van ontmoetingen met mensen uit alle sectoren van het leven. Het gaat daarbij veelal om intense emotionele ervaringen, niet om zuiver filosofische overdenkingen of een verstandelijke, speculatieve zoektocht naar oplossingen.

één van de meest oorspronkelijke denkers van onze tijd de eerste bundeling van persoonlijke aantekeningen van krishnamurti De in dit boek opgenomen gesprekken vormen een waarheidsgetrouwe weergave van de gevoerde discussies, niets is door hem bedacht of verzonnen. Ze laten duidelijk zien hoe Krishnamurti’s levensbenadering de deur opent naar een alle omwegen en uitvluchten vermijdende aanpak van de vele angsten en onzekerheden die de mens in zijn vrijheid belemmeren. De gesprekken over politiek, deugd, liefde, het individu, de maatschappij, macht, denkbeelden en feiten zijn verfrissend, opbouwend en niet aan tijd gebonden.

Krishnamurti Commentaar op het leven I De eerste bundeling van persoonlijke aantekeningen van Krishnamurti

synthese

14 isbn  978 90 6271 111 6 nur  730 formaat  13,5 x 21 cm omvang  circa 250 pagina’s

uitvoering  paperback prijs  € 19,50 verschijnt  oktober 2013


tevens verschenen bij synthese van krishnamurti:

15

synthese

in het voorjaar van 2014 verschijnt commentaar op het leven ii


Versterk je energie en verbeter je afweersysteem!

Nu m

Er wordt gewerkt met een systeem van twaalf meridianen (en acht wondermeridianen) die de namen hebben van onze organen. Do-In-oefeningen zijn nauw verwant aan geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. De strekkingen en massages werken in op de energiebanen (meridianen). Hierdoor ontspannen de spieren en raken ze goed doorbloed, zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Naast de verschillende houdingen horen bij Do-In ook zelf-acupressuur en zelfmassage waardoor het zich onderscheidt van andere yogavormen.

een inleiding tot do-in extra: - een korte serie voor de wondermeridianen - een korte ademhalingsen meditatiebegeleiding

de twee lesseries in beeld

driehoek

16

isbn  978 90 6030 726 7 nur  861 formaat  17 x 23 cm omvang  184 pagina’s uitvoering  paperback prijs  € 22,50 verschijnt  september 2013

et

dvd !

Do-In is geschikt voor iedereen die graag wil bewegen, meer energie wil hebben, lekkerder in zijn of haar vel wil zitten, de lichaamshouding wil verbeteren en meer geestelijke kracht wil opbouwen.

Lilian Kluivers De helende kracht van Do-In Taoïstische oefeningen voor gezondheid en energie

Over de auteur: Lilian Kluivers geeft Do-In-lessen, shiatsu massages en schrijft als journalist over yoga, voeding en acupressuur.

isbn  978 90 6030 734 2 nur  861 formaat  17 x 23 cm omvang  184 pagina’s uitvoering  paperback mét dvd prijs  € 29,50 verschijnt  september 2013


onze top negen!

17


Zelf leren gronden met verschillende doe-het-zelftechnieken

Gronden is het lichamelijk en geestelijk herstel van het contact met de aarde. Als we het contact verliezen met de aarde kunnen we overvallen worden door gevoelens van angst en twijfel. Ons verstand wipt van de hak op de tak zonder een duidelijke richting te vinden. De behoefte aan gronden wordt gevoed naarmate je je meer bezig houdt met spirituele activiteiten, sterke emotionele ervaringen of vervreemding van de maatschappij en je directe omgeving. Dit boek gaat in op het begrip gronden, het al dan niet gegrond zijn. Het is een aanrader voor iedereen die dit wil leren, zijn energie wil leren observeren. Je hoeft geen chakra­expert te zijn om grondingstechnieken te kunnen toepassen. De achtergrond, verschillende doe-het-zelftechnieken en oefeningen met anderen komen aan de orde. Oefeningen voor de gewone doordeweekse dagen én voor in noodsituaties.

om te kunnen afdalen, moet energie vrij kunnen stromen Jennifer Hinton Met beide benen op de grond Herstel het contact met de aarde illustratie: Rob Horreé

driehoek

18 isbn  978 90 6030 735 9 nur  770 formaat  13,5 x 21 cm omvang  152 pagina’s

uitvoering  paperback prijs  € 16,95 verschijnt  september 2013


Qi Gong: een oude Chinese methode voor een optimale gezondheid Qi Gong zorgt voor een solide gezondheid en een lang leven op basis van een uitgewogen oefeningensysteem waarvan de doeltreffendheid in China al eeuwenlang bekend is. Qi Gong maakt deel uit van de Chinese geheimen ten aanzien van gezondheid en een lang leven; de kunst of techniek van Qi Gong werd vroeger mondeling doorgegeven. De oefeningen bestaan uit in elkaar overgaande bewegingen waarin de ademhaling haar eigen plaats inneemt. Consequent oefenen leidt tot een verbluffende vitalisering van lichaam en geest. Beoefening van Qi Gong is ideaal om stress te voorkomen en is het middel bij uitstek om Qi, dat wil zeggen de eigen levenskracht in al zijn aspecten, te intensiveren en harmoniseren. Qi Gong voor beginners is een bondige uitleg van een aantal belangrijke oefeningenreeksen voorzien van tekeningen. De basisprincipes van de leer worden in een afzonderlijk hoofdstuk belicht. De lezer kan een persoonlijk oefenprogramma samenstellen op basis van de benodigde uitwerking en moeilijkheidsgraad. Steven Kuei, Steven Comee Qi Gong voor beginners De oude Chinese methode voor een optimale gezondheid

qi gong-stretchoefeningen voor iedere dag draagt bij aan een optimale gezondheid, kracht en vitaliteit van lichaam en geest

isbn  978 90 6030 557 7 nur  861 formaat  17 x 23 cm omvang  135 pagina’s

uitvoering  paperback prijs  € 16,50 verschijnt  september 2013

driehoek

19


Breng boeken tot leven!

Ontmoet ons on- en offline!

Wij organiseren graag ontmoetingen tussen uw klanten en onze auteurs. Doe samen met ons inspiratie op en kijk wat we voor u kunnen betekenen!

U komt onze auteurs, onze boeken en ons team tegen op de onderstaande festivals en evenementen:

Een workshop koken met aandacht, een lezing over het boeddhisme, zen tekenen in de buitenlucht, een mini workshop voetzone-massage, een cursus mediteren of een boekpresentatie met signeersessie: wij organiseren het graag. Dit houdt in dat we bemiddelen in de agenda van de auteurs, de locatie regelen én verantwoordelijk zijn voor de organisatie en marketing.

• Libris/Blz boekenvakbeurs, 2, 3 en 4 september in Hoevelaken • Happinez festival, op 6, 7 en 8 september in Fort Voordorp in Groenekan • GAU/Selexyz Retail market, op 9, 10 en 11 september in Houten

Online zijn we te vinden op: Neem contact op Wilt u met ons praten over een evenement? Of wilt u een of meerdere van onze auteurs in contact brengen met uw klanten? Stuur dan een e-mail naar nina@milinda.nl of bel: 010-411 38 67.

milinda uitgevers bv

besteladressen nederland

Postadres Postbus 61220 3002 HE Rotterdam Bezoekadres Mathenesserlaan 326 3021 HX Rotterdam www.milinda-uitgevers.nl E info@milinda.nl T 010-411 3867 F 010-411 3932

Centraal Boekhuis
 Postbus 125 4100 AC Culemborg T 0345-475888 E detailhandel@centraal. www.cb-logistics.nl

 @uitg_Milinda Milinda uitgevers Milinda uitgevers

vertegenwoordiging nederland

Anna Neuvel
 T 06-55821966
 E anna.neuvel@kpnplanet.nl Marjolein van Ziel T 06-12712668 E sanzioboeken@gmail.com Reinoud Douwes T 06-5581304 E reinoud@milinda.nl

verkoop vlaanderen

Distriboek NV
 De Vunt 5, 3220 Holsbeek T 0032(0)16310600
 F 0032(0)16310608 E verkoop@distriboek.be vertegenwoordiger vlaanderen

Yoeri Dewallef 
 T 0032(0)476675527 E verkoop@distriboek.be

Aanbiedingsfolder Milinda najaar 2013  

In deze folder zijn de boeken te vinden die Milinda in de tweede helft van 2013 uitgeeft.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you