MIETE JÄSENLEHTI 01.2019

Page 1

MIETE ry:n tarkoitus on vertaistoiminnan avulla parantaa mielenterveyskuntoutujien elämänlaatua Päijät-Hämeen alueella. SISÄLLYSLUETTELO MUUTOSTEN TUULIA! TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISIÄ. HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA! PUHEENJOHTAJAN TERVEISIÄ. PROJEKTIKOORDINAATTORI NINA ESITTÄYTYY KATARIINA JA NINA-ERIKA ESITTÄYTYVÄT OPISKELIJA JENNI ESITTÄYTYY JA MIETTEEN MUUTTO MARTTOJEN KOTITALOUSKURSSI YSTÄVÄNPÄIVÄ JA SIIKANIEMEN RETKI PIENI ELE JA TALOKOKOUKSET, RYHMÄNOHJAAJIEN TYÖNOHJAUS JA VAPAAEHTOISIA TARVITAAN MIETE RY:N KEVÄTKOKOUS TERVETULOA HENNALAAN RETKI PEACOCK KESÄTEATTERIIN KUKANPÄIVÄ JA RETKI LUOMANIEMEEN RETKI PORIIN JA RAUMALLE ORIMATTILA ASKARTELU JA TURINATUPA HYVINVOINTILOMA HUHMARISSA VERTAISVERKON KUULUMISIA NASTOLA HEINOLA VÄÄKSY VÄÄKSY - OHJELMA VIIKKO-OHJELMA

3.

3 4-5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19-20 21 22 23 24 25 26


MUUTOSTEN TUULIA Pakkaset paukkuvat ja lumikinokset kasvavat, olemme saaneet taas kunnon talven myös tänne Päijät-Hämeeseen. Vuosi 2019 käynnistää meillä Mietteellä talven lisäksi isoja muutoksia, joista varmasti merkittävin on yhdistyksemme toimipisteen muutto Kerintieltä Hennalaan. Kun tulin Mietteelle töihin lähes 11 vuotta sitten, minulle kerrottiin heti ensimmäisenä päivänä, kuinka jäsentalomme vuokrasopimus mahdollisesti pian irtisanotaan Lahden kaupungin kanssa. Talo oli myynnissä ja ilmassa leijui huoli, mistä löytyisi toiminnallemme sopivat uudet tilat. Kului vuosia ja yhdistyksemme jatkoi toimintaansa Kerillä tästä huolesta huolimatta, mitään konkreettista ei tapahtunut. Ei tapahtunut myöskään talon kunnosta huolehtimista ja meitä jopa suoraan kiellettiin tekemästä esimerkiksi talon ulkoseinille mitään, vaikka olisimme saaneet talkooväkeä ja lahjoitusmaalia. Viime vuonna saimme lukea paikallislehdestä, että talomme on jälleen siirretty aktiiviseen myyntiin. Olin yhteydessä tilakeskukseen kysyäkseni aikatauluista, mutta vastauksia sieltä ei saanut. Samalla kun toimitilamme ovat rapistuneet vuosien saatossa hoitamattomuuttaan, ne ovat käyneet myös kovin ahtaiksi toimintamme ja kävijämäärien kasvaessa. Oli siis tullut aika toimia. Sattumien kautta saimme kuulla Hennalassa vapaana olevasta kiinteistöstä, rakennus 45:stä, mikä oli toiminut aikanaan huoltojoukkojen toimistona. Ihana vanha punatiilinen kasarmirakennus, jossa tilat ovat yhdessä tasossa ja niitä on 100 neliötä enemmän. Pihaakin löytyy, vaikka omenapuut sieltä puuttuvatkin. Päärahoittajamme STEA ymmärsi tilanteemme ja saimme korotuksen vuokrien osalta avustukseemme. Ja näin muutosta tuli vihdoin totta. Kun tässä vuosien aikana mahdollista muuttoa olemme täällä jäsentalossa pohtineet, jäsenten ykköstoiveena on ollut löytää uudet toimitilat nimenomaan Hennalan alueelta ja siksi on erityisen hienoa, että se toive pystytään toteuttamaan. Hennala kantaa mukanaan paljon historiaa, mutta myös tulevaisuutta alueena, joka tulee kehittymään ja kasvamaan. On upeaa päästä osaksi sitä.

4.


Tuleva muutto on herättänyt paljon ajatuksia ja tunteita Kerillä pitkään käyneiden jäsenten keskuudessa. Ilmassa on haikeutta vanhan taakse jättämisestä, mutta samalla myös iloa ja intoa uudesta mahdollisuudesta. On kysytty, tuleeko uudesta paikasta yhtä kodikas kuin Keri on ollut. Siitä tulee edelleen jäsenten oma talo - sellainen, jossa viihdytään. Muuton ajankohta on maaliskuu ja maaliskuun toinen ja kolmas viikko on varattu sille kokonaan. Silloin talossamme kokoontuvat ryhmät ovat tauolla, samoin ruokailua ei ole. Jäsentalon ulkopuolella kokoontuvat ryhmät pyörivät silloinkin normaalisti. On ollut ilo huomata, että muuttoväkeä on ilmoittautunut jo mukavasti sekä pakkaamaan että kantamaan. Se on sitä meidän yhteisöllisyyttä parhaimmillaan. Ja vielä voi mukaan ilmoittautua. Lehdestä löytyvät tarkemmat päivämäärät pakkaajille ja kantajille. Vertaisverkko- projektissamme puhaltavat myös muutoksen tuulet. Projektikoordinaattorimme Sanna Valkonen lopettaa meillä työsuhteensa helmikuun lopussa siirtyen yksityispuolelle ja hänen tilallaan meillä aloittaa Nina Kaituri. Kiitos Sannalle panoksestasi toimintamme laajentamisesta maakuntaan ja tervetuloa Nina jatkamaan tätä työtä! Tällä hetkellä meillä on toimintaa Lahden keskustan ja Nastolan lisäksi Asikkalassa, Heinolassa ja Orimattilassa. Toimistossamme on aloittanut tammikuussa jälleen Nina-Erika Salminen, tervetuloa takaisin taloon. Nina-Erika ja Sampsa jakavat työajan puoliksi 6 kuukauden ajan. Näkemisiin vielä helmikuun ajan Kerillä ja sitten maaliskuussa tervetuloa Hennalaan! Riikka Salmi toiminnanjohtaja

5.


Hyv채채, L채mminhenkist채 ja Iloa tuovaa alkanutta vuotta 2019! Olen todella iloinen ja kiitollinen osoittamastanne luottamuksesta saadessani jatkaa tassa luottamustoimessa. Hallituksen puheenjohtajana, kuitenkin ensisijaisesti jasenena. Meilla on hieno ja merkityksellinen yhdistys! Aika kuluu huiman nopeasti ja viime vuosi 2018 suhahti todella pikavauhtia. Meille jasenille on ollut todella paljon mahdollisuuksia olla mukana yhdistyksemme aktiivisessa toiminnassa. Ryhmia, vapaaehtoistoimintaa, retkia, matkoja, vertaisuutta seka paljon muuta, lahes viikon jokaisena paivana ympari vuoden! Joskus iltaisinkin Yhtalailla tarkeaa on se, etta meilla ei tarvitse olla tehokas, olla mukana kaikessa, vaan on oikeus olla niin, kuin itselleen oikeimmaksi kokee. Olemme myos merkittava yhteistyokumppani monien yhdistysten seka lukuisten muiden tahojen kanssa! Olemme tatakin kautta paasseet myos mukaan yhteyksiin useampaankin paattaja - tahoon. Toimintamme on ollut aktiivista hyvin myos useassa lahikunnassa Verkko- projektimme avulla. Mehan olemme Paijat-Hameen Mielenterveystyon tuki MIETE ry. Haluankin kiittaa Teita kaikkia vapaaehtoisia ja aktiivisia toimijoita, jotka tata kaikkea olette olleet mahdollistamassa! Samoin haluan kiittaa meidan hienoa toiminnanjohtajaamme samoin kaikkia tyontekijoitamme. Olette hienoja tyotehtavissanne ja teette paljon muuta sen lisaksi. Kaikki se ei edes nay meille jasenille. Eteenpainmenoa yhdistyksellemme, meille kaikille on myos se, etta meille loytyi Hennalasta, entiselta kasarmi- alueelta hienot uudet toimitilat! Saamme kutakuinkin tuplasti hyvassa kunnossa olevaa tilaa, johon kulkuyhteydet ovat hyvat. Nykyiset toimitilamme, niin ihana, kuin tontti onkin, rakennus alkaa olla jo tiensa loppupuolella, nain maallikon ja tietavampienkin mielesta. Lisaksi nykyinen rakennus on kaynyt toimintaamme jo liiankin ahtaaksi. Lisaksi pakko mainita, etta naina, jo monina vuosina, kun olen itse toiminnassa ollut mukana, on hyvin usein tullut esiin se, etta nykyinen toimitilamme tontteineen on myynti- listoilla, joten on aika siirtya eteenpain. Olette varmaan jo nahneet kuvia uusista tiloistamme, mutta ei ole ollut mahdollista jarjestaa laajempaa tutustumiskayntia nain ennalta, kun vuokrasopimuksemme alkaa maaliskuussa, jolloin sinne muutamme. Hallitus ja tyontekijamme kavivat siella ja todettiin, etta siella ovat meille kokonaisuudessaan loistavat tilat. Ja nain arvioi myos STEA tarpeemme suurempiin tiloihin. Tasta lammin kiitos Heille! Olen erittain iloinen, etta meita muuttoon osallistumaan ilmoittautuneita on jo nyt useita. Toivottavasti saamme lisaa mukaan. Lampimin ajatuksin

6.

-Christian-


Hei, olen Nina, Vertaisverkko projektin uusi koordinaattori. Aloitan työt Mietteellä maaliskuun alkupuolella. Olen koulutukseltani sosionomi. Viime vuodet olen työskennellyt lastensuojelun parissa Hämeenlinnassa.

Perheeseeni kuuluu 8- ja 9-vuotiaiden lasteni lisäksi koira ja kissa, ja asumme tällä hetkellä Hämeenkoskella (eli kuntaliitoksen myötä Hollolassa). Vapaa-aikani kuluu pääasiassa lasten kanssa ja koiran kanssa lenkkeillen. Lisäksi pyrin käymään viikoittain jooga- ja pilatestunneilla ja vesijuoksemassa. Pitkäaikainen hevosharrastus on nyt ajan puutteen vuoksi tauolla, mutta ehkä vielä joskus... Odotan innolla ja jännitykselläkin uusia työtehtäviä ja kaikkien uusien ihmisten tapaamista. Nähdään sitten maaliskuussa, muuttopuuhissa!

VAPAAEHTOISIA TAAS TARVITAAN SU 7.4. Olemme messukumppanina Launeen kirkossa aamujumalanpalveluksessa ja vapaaehtoisia tarvitaan sekä keittiössä että kirkkosalin puolella esim. kolehdin kerääjinä (kolehti kerätään Mietteen hyväksi). Kokoontuminen kirkolla klo 9. Ilmoittautumiset toimistoon 5.4. mennessä. 7.


Hei jäsenet! Olen Katariina ja työkokeilussa täällä Mietteellä. Aloitin jo marraskuun lopussa. Työpäiväni ovat neljän tunnin pituisia, mutta helmikuun alusta kuusituntisia. Työnkuvaani kuuluu siivous, keittiön avustaminen ja jäsenten kanssa keskustelu. Siinä vaiheessa, kun muutamme Hennalaan, työnkuvani muuttuu enemmän keskustelijaksi. Olen positiivinen, sosiaalinen, puhelias ja iloinen 43-vuotias nainen. Harrastan pin-up -toimintaa. Minulla on oma hevonen – terapiaratsu. Moni tietääkin, että sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Tervetuloa juttusilleni!

Moi, olen Nina-Erika. Olen puolen vuoden ajan töissä Mietteen toimistossa osa-aikaisena. Minut on nähty täällä toimistossa aikaisemminkin. Viime vuonna olin hallituksen jäsenenä, tänä vuonna varajäsenenä. Toinen ammattini on tarjoilija ja työt painottuvat viikonlopuille ja illoille. Olen reipas, sosiaalinen ja näpsäkkä 44-vuotias nainen. Pidän kissoista ja suklaasta.

8.


Moi! Olen Jenni, 24 -vuotias opiskelija. Opiskelen Lahden ammattikorkeakoulussa, 3. vuotta sosionomiksi. Olen alun perin kotoisin Seinäjoelta, muutin opiskelujen perässä tänne Lahteen. Asun täällä kumppanini ja mäyräkoirani kanssa. Vapaa-aikani kuluu koiran kanssa ulkoilun lisäksi kirjoja lukien, piirtäen ja leipoen. Mietteellä saatan olla jo tuttu kasvo, tein ensimmäisen harjoitteluni täällä syksyllä 2018. Nyt tammikuussa alkoi syventävä harjoittelu, joka kestää 10 viikkoa. Tämä harjoittelu poikkeaa ensimmäisestä melkoisesti, ja keskittyy enemmän johtamisen ja kehittämisen puoliin – siksi en niin paljon itse jäsentalolla ole. Teen myös opinnäytetyöni Mietteelle, jonka toiminnallinen osuus, haastattelut, toteutuvat kevään aikana. Minua saa aina nykäistä hihasta, vaihtaa kuulumiset ja pyytää keskustelemaan, sille löytyy kyllä varmasti aikaa!

______________________ MIETE MUUTTAA viikoilla 11-12 Muuttoviikoilla on toiminta tauolla jäsentaloilla. Talon ulkopuoliset ryhmät kokoontuvat tavalliseen tapaan. 11.-12.3. Tarvitaan pakkaajia Kerillä 13.-15.3. Muuttoautopäivät, jolloin tarvitaan kantajia sekä Kerillä että Hennalassa 18.-22.3. Hennalaan asettumista, ei toimintaa 25.3. Hennalan ovet aukeavat klo 9.00.

Huom! Vapaaehtoisille muuttajille talo tarjoaa ruoat ja kahvit. 9.


ARKI SUJUVAKSI – MARTTOJEN KOTITALOUSKURSSI (Marttala, Laaksokatu 1) Martat järjestävät toisen kotitalouskurssin Mieteläisille. Kurssi alkaa keskiviikkona 10.4.2019! Kurssiin kuuluu viisi (5) tapaamiskertaa. Ryhmään mahtuu kahdeksan (8) osallistujaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tapaamiskerrat: • 10.4 klo 10-13 • 17.4 klo 10-13 • 24.4 klo 10-13 • 8.5 klo 10-13 • 15.5 klo 10-13 Kurssilla opitaan ruuanvalmistusta, kodinhoitoa sekä pohditaan raha-asioita. Kurssin sisältöä suunnitellaan yhdessä opettajan ja ryhmäläisten kanssa. Jokaisella kurssikerralla kurssilaiset valmistavat ja syövät yhdessä opettajan kanssa itse valmistamansa ateriakokonaisuuden.

Ilmoittautumiset Mietteen toimistoon! 10.


Ystävänpäivä 13.2. keskiviikkona Jennin johdolla leivontaa klo 1315. Leivotaan yhdessä ystävänpäiväherkut. 14.2. torstaina ystävänpäiväbingo kello 11 ja ruokailun jälkeen ystävänpäiväkahvit

_____________________________

RETKI SIIKANIEMEN LEIRIKESKUKSEEN 12.-13.8. Tiedossa erilaista leiriohjelmaa ja ulkoilua ja tietenkin mahdollisuus saunoa ja uida. Hinta 50 €/jäsen, sisältää bussikuljetukset ja majoituksen täysihoidolla. Omat lakanat mukaan.

11.


MIETE MUKANA JÄLLEEN LIPASKERÄYS EDUSKUNTA- JA EU-VAALIEN ÄÄNESTYSPAIKOILLA Keräyslupa nro RA/2018/532 voimassa 1.9.2018–31.8.2020 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

________________________ TALOKOKOUKSET maanantaisin klo 10.30-11.30 18.2., 25.3., 15.4. ja 20.5. RYHMÄNOHJAAJIEN TYÖNOHJAUS keskiviikkoisin klo 9.30.-11.00 20.2., 27.3., 24.4. ja 21.5. (tiistai) Huomioithan, että toiminta siirtyy Hennalaan 25.3. alkaen. 12.


MIETE RY:N KEVÄTKOKOUS Pidetään yhdistyksen tiloissa Pataljoonankatu 8:ssa keskiviikkona 24.4.2018 klo 13:00. Kokouksessa käsitellään tilinpäätös ja toimintakertomus, päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä. Käsitellään tarkennettu talousarvio ja toimintasuunnitelma. Sääntömuutosehdotus hallituskauden pituuteen liittyen, hallituksen toimintakausi muuttuisi kahteen (2) vuoteen. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita mukaan!

KAHVITARJOILU! 13.


TERVETULOA HENNALAAN 25.4. Mietteen väki toivotetaan tervetulleeksi Hennalan alueelle. Saamme kuulla Hennalan historiikkia klo 13.00-15.00, kokoonnumme silloin Sotilaslääketieteen museolle. Ilmoittautumiset ennakkoon Mietteen toimistoon. Oppaana on Seppo Toivonen, joka tällä hetkellä toimii sotilaslääketieteen museon museovastaavana.

Myöhemmin keväällä tehdään vielä kävelykierros Hennalassa Seppo Toivosen johdolla, ilmoitetaan tästä tarkempi päivämäärä kotisivuillamme.

14.


7.5.2019

Linnanmäen Peacock-teatterissa vietetään keväällä 2019 hurmaavanhauskaa ilonkorjuujuhlaa, kun Uusi Iloinen Teatteri tarjoaa ystävilleen kotimaisen käsinkirjoitetun kevytrevyyn. Luvassa on mahtava kattaus luomusketsejä, lähilaulua ja Jean S:n rakkaudella esittämää biodynaamista musiikkia. 7.5.2019 UIT eli Uusi Iloinen Teatterin ennakkonäytös klo 18:00 Teatteri Peacock:ssa. Mukaan mahtuu 40 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset Mietteen toimistoon. Lähtö Hennalasta klo 13:30. Alkuun vapaata aikaa Linnanmäellä ja yhteinen ruokailu ennen teatterinäytöstä Classic American Dinerissa. Hinta 45€ sisältää bussimatkan, ruokailun ja teatterilipun. 15.


Yhteys toiseen ihmiseen on jokaiselle tärkeä. Eristäytyminen tai syrjäytyminen johtavat helposti yksinäisyyteen ja masennukseen. Hyvät ihmissuhteet vaikuttavat myös ihmisen fyysiseen terveyteen ja parantavat elämän laatua.

13.5. MAANANTAINA VIETETÄÄN KUKANPÄIVÄÄ JA AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄÄ klo 13:00 – 15:00 Tervetuloa kahville ja tutustumaan uusiin tiloihimme Hennalassa osoitteessa Pataljoonankatu 8.

___________________________________ KESÄKUUN TAKKAILTA LUOMANIEMESSÄ Paikkana Nastolan Luomaniemen rantasauna tiistaina 11.6. klo 16-19. Mahdollisuus saunoa ja uida. Iltapalaa grillistä. Lähtö 15:30 Keriltä kimppakyydein, paluu n. klo 19:30. Hinta: 7 € / jäsen (sisältää matkat ja ruoat), ilmoittautuminen toimistoon viimeistään 7.6. maksun kera.

MIETE 2/2016

16.


PORI JA RAUMA 2 PÄIVÄÄ 4.-5.6. tiistai 4.6. Aamulla lähdemme Hennalasta klo 08:00 kohti Poria. Perillä syömme yhteisen lounaan ja vieraillaan paikallisessa yhdistyksessä Hyvis ry:ssä. Hyviksen Pia tutustuttaa meidät Poriin ja siirrymme lopuksi Virkistyshotelli Yyteriin, jossa voi käydä myös kylpylän puolella. Jos haluat syödä hotellilla päivällisbuffet:n (22€) kerro se ilmoittautuessasi.

keskiviikko 5.6. Aamiainen hotellilla kello 7 lähtien aina 10 asti. Siirtyminen Raumalle. Raumalla vieraillaan Rauman mielenterveysyhdistyksessä Friski Tuult ry:ssä. Syödään lounas ihastuttavassa Villa Tallbossa, jossa kuulemme myös paikan historiaa ja kello 14 opas kierrättää 1,5 h kävelykierroksen vanhassa Raumassa. Tämän jälkeen vielä hetki vapaata aikaa esim. kahvitella vanhan Rauman puolella. Kello 17 lähtö takaisin Hennalaan. Hinta 80€, sisältää bussimatkat, 2x lounaat, yöpymisen Virkistyshotelli Yyterissä 2hh (1hh 125€), hotellin kylpylätilat, aamiaisen ja opastetun kävelykierroksen vanhassa Raumassa sekä vierailut sekä Porin että Rauman yhdistyksissä.

17.


ASKARTELUA ORIMATTILA KEVÄT 2019 syyskaudella Mispalla "Tupa" klo 11:00 - 13:30

Teemapäivät ovat: Maanantai 4.2. Ystävänpäiväsydän Maanantai 25.2. Kahvikuppikynttilä (voi tuoda myös oman kupin ja asetin) Maanantai 18.3. Seinäkello vanhasta cd-levystä (edellisellä kerralla voi tuoda omia kuvia mukaan, es. lasten, lastenlasten tms.) Maanantai 8.4. Pääsiäisen ovikoriste Maanantai 29.4. Klipsikukkaro Maanantai 20.5. Perhosia eri materiaaleista

TURINATUVAT ORIMATTILASSA KEVÄT 2019 torstaisin klo 14.00 - 15.30 nuorisotila MISPA:n tiloissa - Puistotie 10 Tervetuloa kahvikupposen ääreen kuuntelemaan lyhyttä alustusta päivän aiheesta ja keskustelemaan yhdessä aiheen herättämistä ajatuksista. torstai 7.3. torstai 21.3. torstai 4.4. torstai 18.4. torstai 2.5. torstai 16.5. torstai 23.5.

"Kun nyt kohdataan" - Nina esittäytyy, toiveita ja ajatuksia keväästä yms. "Kun mieli järkkyy" Minun tarinani "Neuroosit ja pakko-oireet" "Kun taivaalta satoi kiviä" Minun tarinani "Luonnon kasvusta voimaa" "Tuvan kevätretki" "Hyvää kesää!"

Ohessa syyskauden askartelutuotoksia.

18.


HYVINVOINTILOMA LOMAKESKUS HUHMARISSA 23.–28.9.2019, Polvijärvellä

Loma tulee hakuun huhtikuussa, hakuaika 23.4.–28.6.2019

Täysihoitoloma sisältää: • viisi täysihoitovuorokautta • aamiaisen, lounaan ja päivällisen • majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa • yhteistä ohjattua ohjelmaa kaksi kertaa päivässä paitsi tulo- ja lähtöpäivinä Loman omavastuuosuus on 20 €/vuorokausi/henkilö eli yhteensä 100 €/hlö. Mieteläisille varataan bussikuljetus ja bussi lähtee Hennalasta. Kuljetuksen omavastuuhinta on 30 €/hlö sisältäen menopaluun. Pitäisi saada vähintään 30 lähtijää yhteiskyydillä. Haku hyvinvointilomaan tehdään mielellään sähköisesti. Linkki löytyy Mietteen verkkosivuilta kohdasta Ajankohtaista. Mietteeltä löytyy hakukaavakkeita myös paperisena. Huhmarista löytyy kuntosali, joka on vapaasti asiakkaiden käytettävissä.

19.


Kuntouintiallas, poreallas, viihdeallas ja ulkoallas ovat Huhmarissa majoittuvien asiakkaiden vapaassa käytössä aukioloaikojen puitteissa. Perinteisten vesileikkien lisäksi niissä pääsee kokeilemaan myös erilaisia ohjattuja aktiviteetteja, kuten vesijumppaa.

Lomakeskuksesta löytyy rantasauna, ohjattua vesijumppaa ja sauvakävelyä, luontopolkuretkiä ja saunajoogaa. Grillikatos, laavu ja nuotiopaikat ovat asiakkaiden käytössä.

ILMOITATHAN MIETTEELLE, JOS PÄÄSIT LOMALLE HUHMARIIN JA KÄYTÄT YHTEISKULJETUSTA.

Oleminen. Se tarkoittaa Huhmarissa sekä tekemistä että tekemättä jättämistä. Huhmarissa voit täyttää lomapäiväsi monipuolisilla aktiviteeteilla tai vain keskittyä luonnonrauhasta nauttimiseen ja itsesi hemmotteluun. Sinä valitset.

20.


VERTAISVERKON KUULUMISIA Syksyn 2018 aikana siirryin Sannan työpariksi Vertaisverkkoprojektiin. Aloitimme Miete-kahvilan toiminnan Vääksyssä Vääksyn Olkkarin tiloissa, ja Kokemuskahvila jatkui Heinolassa. Vääksyssä toiminta on ollut alkuun vähän hiljaisempaa, mutta vakikävijöitä kahvilaan on löytynyt joka torstai. Joulutauon alkaessa esitettiin toiveita toiminnan jatkumisesta, joten tällainen toiminta on tarpeen. Tammikuussa 2019 alkoi uutena toimintana Kokemuskahvila Nastolassa joka toinen tiistai sekä Heinolassa päivisin Mietekahvila keskustelun merkeissä joka toinen keskiviikko. Kevät näyttää, kuinka toiminta otetaan vastaan ja löytää kävijänsä. Sannan lähtiessä talosta saan uuden työparin Ninan maaliskuussa. Nina on käynyt jo tutustumassa taloon ja yhteistyömme sujuu varmasti jatkossa hyvin. Reissaan kahviloissa joka toinen viikko kolmena päivänä viikossa ja joka toinen kahtena. Orimattilassa toiminta jatkuu vanhaan malliin. Katri

21.


KOKEMUSKAHVILA JOKA TOINEN TIISTAI klo 14-16 TOIMINTAKESKUS KUKKANEN, Kukkastie 31, 15560 NASTOLA

12.2. Liikunnasta hyvää mieltä 26.2. Riippuvuudet 12.3. Nada-akupunktio - mahdollisuus tutustua Nada-akupunktioon 26.3. Musiikkibingo


KOKEMUSKAHVILA JOKA TOINEN KESKIVIIKKO

klo 12-14 terveyskeskuksen monitoimitilassa, Torikatu 13 B-ovi pohjakerros.

TUKEA JA TIETOA, YHDESSÄOLOA JA KESKUSTELUA MIELENTERVEYTEEN LIITTYVISSÄ ASIOISSA KAIKKI TÄYSI-IKÄISET TERVETULLEITA

13.2.

Mikä on Kokemuskahvila – kahvilan esittelyä

27.2.

10.4.

Heinolan kaupungin mielenterveyspalvelut – toiminnan esittelyä Mikä minua liikuttaisi – liikkuisin, mutta miksi aloittaminen on vaikeaa Mitä sitä suuhunsa laittaisi – ravinto ja sen vaikutus hyvinvointiin Levyraati

24.4.

Kevätretki

8.5.

Tutustuminen kuntosaliharjoitteluun

22.5.

Nada – akunpunktio – mitä se on? Mahdollisuus kokeilla Nada-akupunktiota Kesäretki

13.3. 27.3.

5.6.


VÄÄKSYN OLKKARILLA Vääksyntie 4

TUKEA JA TIETOA, YHDESSÄOLOA JA KESKUSTELUA MIELENTERVEYTEEN LIITTYVISSÄ ASIOISSA TORSTAISIN kello 14 – 16 7.2., 14.2., 21.2., 28.2., 7.3., 14.3., 21.3., 28.3., 4.4., 11.4., 18.4., 25.4., 2.5., 9.5., 16.5. ja 23.5.(kauden päätös) KAHVILAN JÄRJESTÄÄ: Päijät-Hämeen Mielenterveystyön Tuki MIETE ry


VÄÄKSYN OLKKARILLA OHJELMA 2019 ALKUVUOSI 7.2. Kahvila 14.2. Ystävänpäivä 21.2. Nada 28.2. Kokemusasiantuntija: Yksinäisyys 7.3. Levyraati 14.3. Kahvila 21.3. Kokemusasiantuntija: Nuoren masennus 28.3. Askartelua 4.4. Kahvila 11.4. Musiikkibingo 18.4. Kokemusasiantuntija: Kun taivaalta tippui... 25.4. Askartelu 2.5. Kahvila 9.5. Kokemusasiantuntija: Liikunta 16.5. Geokätköily 23.5. Kauden päätös - Yhteislaulut KAHVILAN JÄRJESTÄÄ: Päijät-Hämeen Mielenterveystyön Tuki MIETE ry


- MIETE RY - VIIKKO-OHJELMA 2019 MAANANTAI 9-15

TIISTAI 9-16

KEILARYHMÄ

LEVYRAATI

KESKIVIIKKO 9-16

(muutokset mahdollisia) TORSTAI 9-16

PERJANTAI 9-16

NADA-AKUPUNKTIO 24.1., 7.2., 14.2. ja 21.2.

klo 15:45- 17:00, 3€/krt, Risto

klo 12-13, Kauko

KUNTOSALIRYHMÄ

ASKARTELURYHMÄ

NAISTENRYHMÄ

MÄKIKATSOMOSSA klo 17-18, 1€/krt, Seppo

klo 13-15 Tuija & Katja

klo 13-14:30 (kiinteä ryhmä)

SULKAPALLORYHMÄ

klo 9:30 avoin ryhmä 1€/krt

vain jäsenille

TIETOVISARYHMÄ

klo 14:30 -15:30

klo 12-12:45, Tuija

Kisapuistossa, 2€/krt

TAIDERYHMÄ

ilmoittautumiset maanantaihin mennessä

klo 13-15

Sepolle 050-67011 itseohjautuvana

ENGLANNIN ALKEISRYHMÄ PELAILURYHMÄ

(kiinteä ryhmä) klo 13-13:45, Tuija

klo 13, Tuula

BILJARDI kiinteä ryhmä= ryhmä muodostunut tai siihen haettu erikseen

Citypool klo 14-15 Aleksanterinkatu 25, 2€/krt

TALOKOKOUKSET klo 10:30 - 11:30 18.2., 25.3., 15.4. ja 20.5.

Jouni

Tiedoksi: Mietteen tuleva osoite on Pataljoonankatu 8 rak 45 15700 LAHTI

RYHMÄNOHJAAJIEN OHJAUS

25.3. lähtien

23.1., 20.2., 27.3., 24.4. ja 21.5.

SUOMEN DELFINS RY mahdolliset ajat

LAUANTAI 12-15

SUNNUNTAI 12-15

KARAOKEA klo 12 - 15

JÄSENKAHVIT 1 kuppi / jäsen

www.mietery.fi

ilmoitetaan kotisivuilla

Päijät-Hämeen Mielenterveystyön Tuki MIETE ry Kerintie 2 15100 LAHTI


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.