The Metropolis Times - Summer Edition 2019

Page 1

SuMMER

NR. 44 Juni 2019

THE TIMES METROPOLIS ARKITEKTUR & DESIGN AS

SuMMER

summer

SuMMER WWW.METROPOLIS.NO


01 en guide til sommerferien

02 nĂŚring

03 hospitality

04 God sommer


innholdsfortegnelse

01 en guide til sommerferien 01 Hotell Britannia; årets feriedestinasjon

02 næring 03 Gresvig 09 Schenker Oslo City HUB 12 DB Schenker 15 Huseiernes Landsforbund 21 Tine 25 JDE coffee - Valle Wood

03 hospitality 29 Losby Gods

04 God sommer 33 Bildedryss fra årets sommerfest / HAWAII

Metropolis NR44

35 Spesialistens vintips til sommermaten

Forsidebilde : Huseiernes landsforbund Copy Right: Metropolis 2019


METROPOLIS

METROPOLIS

METROPOLIS

METROPOLIS

METROPOLIS


En sommerhilsen fra metropolis

Når sommeren står for døren har vi tilbakelagt en endeløs rekke med headlines og deadlines. Frem mot ferien føles det til slutt som vi bor i et stort urverk, tikk-takk-tikk-takk, tannhjulene klikker i hverandre og drar viserne videre, i et utrettelig tempo. Gode prosjekter kan sammenliknes med urverket, det er lange prosesser, mange involverte, og mange tannhjul skal «klikke» i hverandre for å få gode resultater. Noen av resultatene ønsker vi å dele med dere i denne utgaven av The Metropolis Times’ sommerutgave.

Hvis du skal unne deg en opplevelse utenom det vanlige, kan vi anbefale deg å ta toget til Trondheim denne sommeren. Når du har kommet frem til Trondheim er det flere severdigheter og vi vil tilføye Britannia Hotell. Siden åpningen denne våren har mottakelsen vært overveldende. Hotellet ble raskt medlem av The Leading Hotels of the World. Det forplikter og på Britannia leverer de! Dette er en opplevelse utenom det vanlige som vi har jobbet med i tre år. Når vi først er inne på sommer og aktiviteter, så er fritidsutstyr noe vi trenger for å få en optimal opplevelse. De fleste har vært på telttur og det viser seg at teltet ikke holder vann og mygg ute, riktig utstyr er viktig. Vi har vært med på å utforme lokalene til Gresvig i Oslo. Kontorene og showrom gir de ansatte den rammen de trenger for nyvinning og inspirasjon. Dette gir oss de produktene vi trenger for optimale turer eller fritidsaktiviteter. Mens de fleste av oss er ute på nye eventyr i sommer, er det andre som holder hjulene i gang. I Groruddalen ligger både Schenker og Tine. I Schenkers kontorlokaler har inspirasjonen vært å gi en hyllest til deres frakt av gods til lands, vanns og i luften. Derfor ser vi både paller, jekkestropper og containere som en naturlig del av innredningen. Lenger oppe i Groruddalen jobber de i flere skift for å møte våre behov for meieriprodukter. Når du spiser is eller drikker latte, send da en tanke til Tineansatte som jobber i kjølelageret, med logistikk eller produktutvikling. I løpet av 2019/20 skal Tines hovedkontor flytte sammen med driften i Groruddalen. Inspirasjonen er hentet fra gårdsdrift og det å samles rundt bordet med god næringsrik mat. Du får også sett bilder fra Huseierens Landsforbunds kontorlokaler. De holder til i ett av Oslos eldste bygg. Utfordringen med bygget var å kombinere ønsket om mer samhandling mellom ansatte og tydeligere identitet med byggets mange små etasjer og mange bærevegger. “Hjemmet” var inspirasjon til utformingen av lokalene. En siste anbefaling; hvis du skal treffe klokkerent i tidsbildet, så bør årets sommerferie være kortreist. Viste du at 10- minutter fra Lillestrøm ligger det et fantastisk gods? Ta toget eller sykkelen! Her opplever du store parkområder, historisk sus blandet med nåtidens finesser. Her kan du å få være med på opplevelseskvelder, som spenner fra mystikk eller romantikk, spille golf, ta en tur i parken eller i skogen, nyte spa, vin og mat i kombinasjon med en overnatting på hotellet. Metropolis har vært så heldige å få være med på oppgraderingen til Losby gods, nå fortsetter utviklingen og vi kan trygt anbefale Losby som et kortreist feriemål. Da gjenstår det å ønske alle samarbeidspartnere, kunder og Metropolitter en strålende sommer. Vi ses i august til nye eventyr!


01 En guide til sommerferien

Hotell britannia; årets feriedestinasjon Hvorfor feriere i utlandet når vi har et så vakkert land som kan tilby så mye? Reis miljøvennlig og ta toget til Trondheim for en byhelg. Etter en flott togtur over Dovrefjellet venter byen med alt den har å tilby. Her finnes severdigheter som kule Rockheim, historiske Nidarosdomen, fantastiske Bakklandet og den helt spesielle «skulpturparken» Salamandernatten som var Norges bidrag til Biennalen i Sao Paulo i 1989 av Kjell Erik Killi Olsen. Etter severdighetene rumler magen etter noe godt og da vil vi anbefale Hotell Britannia og utvalget deres av spennende smaker. Hva med Afternoon Tea i Palmehaven? Delikate fingersandwicher, nybakte scones, søte delikatesser, kake, te og kanskje noen bobler i glasset? Når middagen nærmer seg kan mat i verdensklasse nytes i den sofistikerte og fredede speilsalen. Christopher Davidsen har åpnet sin første signatur-restaurant, noe som er vært reisen alene! Fantastisk mat i majestetiske lokaler. Her kan man nyte maten lenge under de originale lysekronene som skinner igjen. Etter maten kan nydelig cocktails som reflekterer Trondheim og Britannias historie nytes i Britannia Bar. Når sommersolen har gått ned og kvelden ikke er ung lenger står de flotte hotellrommene i klassisk stil klar for å gi den en god natts søvn. Våkne opp i deilig luksus og nyt frokosten i eksotiske Palmehaven. En nydelig frokost i ærverdig interiør. Se på de originale detaljene som er hentet frem igjen eller gjenskapt. Gjør helgen komplett med et besøk på Britannia Spa. Nyt et opphold i moderne, elegante omgivelser og et godt behandlingstilbud. Da kommer du utvilt hjem med gode opplevelser fra et fint besøk Trondheim. Fin by med mat- og drikkeopplevelser du aldri vil glemme. Britannia er med på å sette Trondheim på verdenskartet!

The times

01«De nye lokalene har medført en radikal kulturendring over natta.” - Sigbjørn Hoem, Gresvig


Gresvig; ut i skogen for en real restart! Sommeren er tiden for å lade batteriene og naturen er et godt sted å starte. Hos Gresvig har vi tatt naturen helt inn og satt sports og -friluftslivarene i en naturlig sammenheng. WOW er følelsen vi vil at folk skal få når de kommer til de nye lokalene våre! -Slik lød oppdraget når Gresvig bestemte seg for å flytte på rekordtid og samtidig legge opp ny strategi for selskapet. Vi vil ha en restart for hele selskapet; ikke bare flytte.

Her ligger forholdene bedre til rette for samhandling og vi har etablert én raus sosial adkomstsone; skogen. Skogen er stedet vi møtes, ser hverandre og viser hvem vi er. Her er de nyeste varene stilt ut for besøkende og ansatte, her er det statusmøter hver fredag og ikke minst her treffes alle i en uformell setting over kaffemaskinen. «De nye lokalene har medført en radikal kulturendring over natta», forteller Sigbjørn Hoem som har ledet prosjektet for Gresvig. Folk som aldri har snakket sammen spiser lunsj sammen. Praten går rundt kaffemaskinen og folk tar småmøter i skogholtet. Folk trives rett og slett kjempegodt; «æ bli nesten rørt æ» er kommentaren fra Sigbjørn. Samtidig med innflytting innførte de flere organisasjonsendringer. De har blant annet tatt i bruk Workspace som digital kommunikasjonsplattform. Clean desk policy er bevisst gjennomført; selv om de har faste plasser. Dette er godt integrert i avdelingene og det går sport i å «henge ut» de som «gjør feil». En mer sporty og energirik kunde skal du lete lenge etter. Det har vært en fryd å jobbe med Gresvig gjengen som viste oss de gamle lokalene sine med beskjeden; «slik skal vi i alle fall ikke ha det». Vi ønsker lykke til i Østensjøveien hvor de setter sitt preg også på fellesarealene og er med på å gi friskt pust til dette åpne særegne bygget som Metropolis har jobbet med fra før første spadetak.

BILDETEKST

Når Metropolis presenterte konseptet hvor vi plasserer Gresvig i naturen og ikke i historien; var overraskelsen stor, men de tok fort avgjørelsen om at det var akkurat det de trengte. Etter mange år i anonyme lokaler med mange etasjer, adgangssperrer og mange små minikjøkken falt valget på én hel etasje i Østensjøveien 27.

01. Viktige sporter for Gresvig er representert i møterom og multirom 02. Husken - Lekent og aktivt møterom 03. Multirom og møterom med forskjellige sportslige identiteter. 04. Foliering med produkter som Gresvig selger. 05. Farger på interiør henger sammen med bildene på veggene. 06. Kotene skaper landskap for sitting samtidig som de forteller historien til Gresvig på veggen. 07. Vridbare utstillingsflater med mosevegg som bakgrunn. The times

04


01

02

03

04

05

06


07
02 næring

Schenker oslo city hub Schenker i Norge har de siste årene jobbet med ulike miljøtiltak innenfor egen drift. Det har vært et fokus på at de som bransje sikrer en mest mulig miljøvennlig fremføring av varer. Når det gjelder distribusjonen i byer har de hatt et mål om å etablere nye løsninger som gir en konkret betydelig effekt, og som faktisk bidrar til et bedre miljø. Resultatet er Oslo City Hub på Filipstad som betjenes av elektriske varebiler og elektriske varesykler (CargoBikes). På denne måten leveres varene uten CO2 utslipp og disse bilene og syklene foretar distribusjonen på en smidig og miljøvennlig måte i Oslos bygater. Bruk av mindre og støysvake transportenheter gir også en tilleggseffekt på det ytre bymiljøet. Det er investert ca 20. mill. i denne miljøvennlige logistikkløsningen ved etableringen av Oslo City Hub, og innkjøp av 8 elektriske varebiler og 3 CargoBikes. Prosjektet er også støttet av Enova med 5,3 mill. Miljøregnestykket forteller oss at vi gjennom dette sparer miljøet for 150 tonn. CO2 pr. år, samt en reduksjon på hele 60.000 liter diesel. Schenker har et mål om å oppnå 100 % utslippsfri distribusjon i Oslo innen 2020. Oslo City Hub ble satt i full drift i mai 2019, og allerede i år vil vi oppnå minst 80 % utslippsfri varelevering i Oslo. Schenkers miljøsatsning inspirerer oss som får anledningen til å være en samarbeidspartner i utforming av lokalene til arrangementer av ulik karakter som kan bidra til økt miljøbevissthet. Som et ledende arktitektkontor, har Metropolis også et miljøansvar! Mange av våre prosjekter handler om rehabilitering av eksisterende bygningsmasse. Å ta ansvar innebærer å oppfordre våre kunder til bærekraftige løsninger og materialvalg; gjenbruk, resirkulering, bevisst og effektiv utnyttelse av råvarer og ikke minst varighet og kvalitet.

The times

09
02 næring

DB Schenker. delivering solutions; også til egne ansatte Tomme lagerlokaler i terminalen på Alnabru ga Schenker Norge en unik mulighet til å styrke og tydeliggjøre selskapets identitet og til å utfordre de ansatte til å starte på en ny og utfordrende «transportetappe»! Metropolis har fått sitte i førersetet på reisen fra de første arbeidsmøtene for utarbeidelse av et investeringsgrunnlag til ferdig, innflytting i «nye» lokaler med et helt nytt inngangsparti høsten 2018. Schenker har fått en moderne resepsjon og møtesenter gjennom utvidelsen. Bedriftens salg og markedsavdeling er pilot for åpne arbeidsplasser som stimulerer til kunnskapsdeling og samarbeid i tråd med endringer i bransjen. Inspirasjon for interiørkonseptet er DB Schenkers egen virksomhet i godsterminalen i etasjen under - gods av papp, metall og tre, som transporteres på et transportbånd i midten av 380 meter lange terminalbygget og fraktes videre i luft og på land og sjø. Europaller flyttes, containere tømmes og fylles og godset festes med festestropper. Rommene i kjernen danner «bokser» i ulike materialer og farger som et uttrykk for gods som flyter langs «hovedgaten» i midten. Den beste tilbakemeldingen fikk vi da ansatte fra terminalen under stolt gjenkjente sin egen «arbeidshverdag»! Senere har samarbeidet Schenker/Metropolis medført nye kantinearealer og «reisen» går videre til de resterende delene av kontorarealene som er planlagt å stå ferdig i 2020.

The times

12
02 næring

Huseiernes landsforbund I Norge eier de fleste sin egen bolig. Om boligen er en del av et sameie, et borettslag, eller du er selveier, opplever de fleste av oss til tider, behov for en interesseorganisasjon som bidrar med hjelp knyttet til eiendommen. Hjemmet var inspirasjon til utformingen av lokalene til Huseiernes Landsforbund. Huseierne holder til i et av Oslos eldste bygg. Utfordringen med bygget var å kombinere ønsket om mer samhandling mellom ansatte og tydeligere identitet med byggets mange etasjer, små etasjeplan og mange bærevegger. Lune farger, hjemlig atmosfære og varige materialer i en kombinasjon med effektiv organisering av kontorlokalene ble resultatet av input fra Huseiernes og idearbeidet hos Metropolis. I øverste etasje er kantinen, med en lun krok med peis og god-stoler i kombinasjon med møterom og langbord. Kombinasjonen av ulike soner gir en optimal bruk av etasjen. I kontorarealene er fleksibiliteten ivaretatt og kontorlandskapene er skjermet for gangtrafikk med rom og innrednings-detaljer.

The times

1502 næring

Tine kantine Metropolis er inne i 5.året av en prosess med TINE Meierier der TINEs hovedkontor skal samles sammen med produksjonsarealene på Kalbakken i Oslo. Dette skal bli TINEs nye hovedkontor. Vi har tidligere rapportert fra Lager og Logistikk sitt pauserom. Dette var en pilot for hovedprosjektet. Deler av hovedkontoret står ferdig, men den store åpningen ligger noen måneder frem i tid. I mellomtiden så ble kantinen åpnet med brask og bram nå i våres. Interiøret er laget over samme lest som pilotprosjektet, pauserommet. Det er et interiør som forteller hvem TINE er og hvor TINE kommer fra. Da det nye hovedkontoret befinner seg sammen produksjonslokalene må kantinen dekke ansatte som opererer med forskjellige arbeidstider, driften av kantinen er derfor noe utenom det vanlige. Den åpner klokken 07.30 til frokost. Lunsj serveres fra 09.30- 13.00 og middag fra 14.00-19.00. Dette betyr at det er liv og mennesker i kantinen gjennom en hele dagen. Kantinen skulle derfor være et sted TINE inviterte hjem til seg, et sted der ansatte føler seg hjemme og et sted der besøkende blir kjent med TINE. Det skulle være et sosialt treffpunkt der man kan spise, slappe av eller sitte å jobbe, det skulle være godt med lys, utsyn og et lunt interiør som ønsker velkommen. I tillegg til at vi blir invitert hjem til TINE i kraft av interiøret, møter vi TINE i kjernen av deres virke. Det handler om mat og om matglede. TINE sier : «Sammen skaper vi ekte matopplevelser folk vil ha» Og i den sammenheng er interiøret i kantinen et viktig virkemiddel for å bidra til å skape de gode matopplevelsene. I det nye matkonseptet har virkelig matopplevelser blitt en del av hverdagen. TINE driver i samarbeid med bRest sin kantine. I forbindelse med den nye kantinen har man endret både meny og konsept. Konseptet «Spis Smart «har blitt implementert, der både miljø og ernæring står i fokus. I dag serveres det frokost med egne produkter, hjemmelaget granola og hjemmebakt brød. Det serveres de lekreste retter på tallerken og man kan velge mellom fire typer varme måltider om dagen; vegetar, fisk, kjøtt og suppe. Du kan forsyne deg én gang, men du kan ta så mye du klarer å bære, dette er tilrettelagt de som som har fysisk tunge jobber og som trenger mye påfyll av energi. Maten bærer både preg av stolthet for TINE sitt virke og stolthet av kokkeyrket. Vi er ikke i tvil TINE kan kanTINE.

The times

21«Mat er en av de største utfordringene for miljøet, og sammen må vi ta et større ansvar for å redusere det negative fotavtrykket. Samtidig ønsker alle å spise godt og sunt, slik at man yter bedre på jobb. Som kunde og gjest i bRest blir du en del av løsningen. Spis smartere og mer bærekraftig. Spis godt, sunt og smart» - bRest Spis Smart konsept


«Målsettingen vår var å skape et sosialt treffpunkt, et sted de ansatte har lyst til å gå. Med høy kvalitet og godt utvalg på maten samt et interiør med wow effekt har vi i aller høyeste grad nådd våre mål!» - Geir Skuterud, prosjektleder TINE


01

03

02


Valle er et nytt og fremtidsrettet kontorområde som utvikles og bygges av NCC. Prosjektet består av 60.000kvm nybygg med fokus på bærekraft, miljø og arkitektur. Ett av disse byggene - Valle Wood - opptrer som et naturlig midtpunkt. Varmt treverk, stor takhøyde. Innbydende arkitektur. Det er mange ord som kan beskrive Valle Wood, men det var ingen tvil om at JDE professionals måtte inn i Norges råeste kontorbygg i massivtre. Denne våren har vi designet de nye kontorene til JDE professionals i Valle Wood. I over 260 år har JDE vært en av verdens ledende rene kaffeselskap. Og har under slagordet “A coffe for every cup” levert kaffe med en dyp kunnskap og sterk lidenskap som reflekteres i hver eneste kaffekopp fra b.la. Friele, Norwegian roast, Krone, LO’R mm.

BILDETEKST

JDE professionals i Valle wood - coming soon!

01. Valle Wood Næringsbygg Arkitekter: Lund + Slaatto Arkitekter 02. Valle Wood Næringsbygg Arkitekter: Lund + Slaatto Arkitekter 03. Tidlig konsept for interiør og utforming JDE coffee Int.ark: Metropolis arkitektur & design

Vi har laget et konsept inspirert av kaffe, kaffereisen, planten, bønnene og utseende til kaffe. Med sterke bånd til merkevaren JDE har vi laget et design med stikkordet “Scandinavian cool”. Et fokus på varme, myke materialer og organiske former har skapt et kontorlokale og showroom i toppetasjen av Valle Wood som de fleste bare kan drømme om. Lokalene ferdigstilles i skrivende stund, og vi gleder oss til å vise dere resultatet i høstens utgave av The Metropolis times. Stay tuned!

The times

26Ett knippe av deilige prosjekter03 hospitality

Losby gods - en smakebit

En liten smakebit på hva vi gjør på Losby; I fjor ble vi ferdige med Compagniet i underetasjen på godset. I år har vi tatt for oss en annen del av det historiske hotellet. Hotelldirektøren har gått til innkjøp av en idyllisk fontene, en kvinnelig statue har også blitt innviet. Vi har åpnet opp ut til hagen med 2 doble glassdører for tilgang til den flotte hagen som hele tiden endres pga ulik blomstringstid. Og innenfor ytterveggene vil det være et konsept i herlige farger som grønt og vinrødt. Dette vil være en fortsettelse på godset sin historie, og gjester vil føle at slik har det alltid vært. Romantisk, elegant, historisk. Her kan mindre selskap feires om det skulle være bryllup, konformasjoner eller bursdager. Antikke lysekroner er for lengst kjøpt inn, klassiske veloursofaer i helt spesielle mønstre, store gullrammer og en helt annerledes peis er noen av smakebitene til dette rommet som tidligere har vært en bar- og konferansesal.

BILDETEKST

Dette er et feriemål 20 minutter utenfor hovedstaden. Godset kan tilby aktiviteter som golf og tennis, ta turen litt lenger inn i skogen, og man kan nyte et friskt bad i et av tjernene i nærheten. De har også en utendørs skulpturpark med stauter laget av Nico Widerberg. Dessuten har de sine egne privat label viner, deriblant verdens eneste private label Barolo, et tett samarbeid med en vingård i Alba i Piemonte.

Denne side 01. Losby gods Neste side 01. Konsept skisse som viser klassiske elementer 02. Materialboard - En blanding av saftige tekstiler, tradisjonelle materialer og tapeter som fører tanker til herregårder eller fra kontinentet i en svunnen tid The times

30


01

0204 hawaii-party

Årets sommerfest Årets sommerfest gikk av stabelen den 13. juni. En av de få dagene det faktisk var sol på ettermiddagen. Dette året var temaet hawaii, hvilket bød til det perfekte antrekket for å ønske sommeren velkommen. Siden vi er så heldige å ha store verandaer, flyter festen også ut med deltakere i alt fra bastskjørt til fargerike og blomstrete skjorter og kjoler. Festen føltes som en liten ferie før ferien fylt med eksotiske drinker, flamingoer, palmer og corona – litt blandet garnityr, men det gjør ikke noe. Alt må ikke passe helt 100%, noe lånt, noe gammelt, noe nytt. Det viktigste er å ta en soldans for godt vær, en fest som gir energi etter en lang vinter og kald vår. Og ikke minst en gøyal kveld hvor vi kan skryte litt av hverandre og danse inn i natten. Aloha!

The times

33
Viner vi skal nyte om sommeren må være fruktige, leskende og tydelige. De skal kunne nytes ute eller inne og gjerne passe til mer enn bare en matrett. For meg handler vin om vin til mat. Men en vin skal i tillegg kunne drikkes alene før maten eller at en fortsetter med vinen(e) etter maten er spist. Vinene skal nytes sammen med familien og gode venner utover de deilige lyse sommernettene vi har i Norge. Det er disse kveldene og nettene vi skal nyte og leve på når kulden og mørket kommer tilbake etter sommeren. Her noen gode viner som passer til denne forutsetning – god matvin og som fint kan drikkes alene. Noen av vinene er bestillingsvarer. De kan lett bestilles på Vinmonopolets hjemmesider og du velger selv hvilket pol du vil hente varene på. Etter noen få dager får du melding om at varene kan hentes. Så enkelt er det å få de beste varene. Julia Kemper Eplenor Rosé 2014 Vpnr: 8335101 Kr 175,00 Julia Kemper fra Portugal er advokaten som hoppet av karusellen og overtok familiens lille vingård i Dão for å lage sine egne viner. Familien har dyrket druer og lagd vin i over 400 år, men Julia er første i familien som produserer vin på egne flasker og med eget navn. Hele produksjonen er økologisk. Deilig duft av friske røde bær samt litt mandler. Ung, nydelig syre og friskhet. Moden frukt og litt tanniner. Har litt konsentrasjon og kompleksitet. Nydelig syre og mineraler og en lang ettersmak med røde bær. Meget matvennlig. Passer til fisk og lette kjøttretter. En perfekt koldtbordvin. 85 poeng Gérard Duplessis Chablis 1er Cru Mountmain 2016 Vpnr: 533001 Kr 329,90 Dette mellomstore huset i hjertet av Chablis har fasinert meg i mange år. De lager alltid presise, rike og gode viner med god frukt og balansert syre. Dette familieselskapet drives nå av 5 generasjon, Lilian Duplessis. De jobber etter bærekraftprinsippene men er ikke økologisk sertifisert. Alle vinene til Duplessis er prisgunstige i sin klasse. Dette lukter godt av mye moden gul frukt og sitrus. God fylde, slank elegant, finesse og konsentrasjon. Moden sitrus, men fortsatt ung frisk syre. Lang ettersmak med balansert fint saltpreg i avslutningen. Bør åpnes 3-4+ timer i forkant og helles over på karaffel. Sett karaffelen kjølig. Dette er en vin for de litt store anledningene og passer til skalldyr som reker og sjøkreps, fisk med smørsaus, samt til kylling og kalv. 89 poeng Heidi Schröck, Blaufränkisch Kulm 2016 Vpnr: 7861501 Kr 245,00 Heidi Schröck var den første kvinnen som ble årets vinmaker i Østerrike av bladet Falstaff. Hun er mest kjent for sine fantastiske gode søte viner, men hun kan sitt fag og lager bl.a. denne nydelige røde vinen. Den falt jeg pladask for. Familiens vinrøtter strekker seg helt tilbake til 1770. Druen blaufränkisch gir en kraftig rødfiolett farge. Dufter av varme, røde og mørke bær. Smaksbildet preges av bjørnebær og urter. Har det saftige preget en leter etter når en skal sitte ute og grille om sommeren. Nydelig frisk syre. Passer til det meste fra grillen. 87 poeng

Kristian Gahre

Kristian Gahre President i Norske Vinklubbers forbund http://www.nvkf.no Pasjonert vinliker som har hatt mat og vin som lidenskapelig hobby siden midten av 1980-tallet.

The times

36


GOD SOMMER

GOD SOMMER

GOD SOMMER

GOD SOMMER

GOD SOMMER


kontakt oss!

Instagram Facebook Hjemmeside

Metropolis.no Metropolis arkitektur & design www.metropolis.no

Metropolis arkitektur & design AS Rosenborggata 19C 0356 Oslo PB. 5273 Majorstua 0303 Oslo tel: +47 40 00 63 33 post@metropolis.no


METROPOLIS ARKITEKTUR & DEsIGN as


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.