The Metropolis Times - Christmas issue 2018

Page 1

WWW.METROPOLIS.NO

THE TIMES METROPOLIS ARKITEKTUR & DESIGN AS

NR. 42 - DESEMBER. 2018

METROPOLIS


01 NÆRING 02 REisebrev 03 boligutvikling

innhold 04 hospitality 05 in-house metropolis 06 housewarming


innholdsfortegnelse

01 NÆRING 01 05 07 11 15

Velkommen til Rosenborggata 19C Kongeinngangen Akershus Eiendom Stanley Security Krogsveen

02 reisebrev 19 Studietur til Madrid

03 BOLIGUTVIKLING 23 Hytta på fjellet 29 Inspirasjon til nyttårsfeiringen

04 Hospitality 31 Olivia Bergen

37 Baker Hansen Nydalen

05 In-HOUSE Metropolis 39 Et lite tilbakeblikk på vårt 2018

06 Housewarming

Metropolis NR42

41 Housewarming på “toppen” av Oslo

Design: Dorna lakayan & Martine bergh Illustrasjoner av martine bergh Forsidebilde av Cathrine holst / Metropolis Copy Right: Metropolis 2018Vi ses i Nr. 19C

Pssst; Har du fått det med deg? At det har skjedd noe i øverste etasje, hos arkitektene? På toppen av bakken, ved kirken, i Rosenborggaten 19C? Ryktene går og vi kan bekrefte at de er sanne. Det har skjedd store forandringer i øverste etasje i Rosenborggaten 19C.

I våre 107 meter lange kontorer kreerer og arbeider Metropolis og LOF Arkitekter skulder ved skulder for å få til enda bedre prosjekter, skape bedre løsninger til våre oppdragsgivere og attpå bryte ned barrierer mellom arkitektfagene slik at vi kan lage sømløs arkitektur, der vi setter sammen det mest optimale teamet for oppgaven. Det være seg om oppgaven er regulering, bolig- eller næringsbygg, hotell, restaurant, design eller offentlige bygg. Vi kan tilby spisskompetanse innenfor hele spekteret. Vi er som rovdyr når det kommer til å samle inspirasjon og være på utkikk etter nyheter. Vi er grenseløse og ser på hele verden som vår lekegrind. I møter med ulike kulturer og mennesker ser vi kimen til noe nytt. Det er utgangspunktet for vårt arbeid og hvordan vi har innredet våre kontorer. I denne utgaven av The Metropolis Times byr vi på noen av våre prosjekter og litt av det ”indre livet” både hos oss og på Grand Hotell. Hvis du henger med fra begynnelse til slutt i får du se VIP inngangen på Grand Hotell, drømmehytta på fjellet, restaurant, bakeri og ulike kontorer i forskjellige bransjer. Det er et vidt spenn av uttrykk, som knytter seg til vår tolkning av oppdragsgiverens ønsker, krav og budsjetter. I tillegg får du inspirasjon til nyttårsfeiringen med pynt- og baketips og en titt inn i to av årets store begivenheter for oss i 19C, med studietur til Madrid og innvielsesfest. Vi takker alle våre oppdragsgivere for tilliten til å omskape drømmer til virkelighet og alle fantastiske kollegaer for at dere gjør det umulige mulig, gang på gang. Vi ønsker dere velkommen til oss, Håper vi sees i 19C på nyåret!


Foto:Cathrine Holst / Metropolis


01 Næring Interiørarkitektur

VELKOMMEN TIL “oslo’s tak” ROSENBORGGATA 19C “Vi har hatt et ønske om å ta med oss inspirasjon fra alle verdens hjørner, fra ulike kulturer, stemninger, farger, lyder og lukter inn i våre lokaler.”

Som arkitekter og designere søker vi alltid ut i verden for å hente inspirasjon. Vi er som moderne vikinger som drar ut, lar oss inspirere, for så å skape vårt eget. Når vi søker ut, for så å vende hjem, er det for å realisere drømmer slik at vi skaper nye bærekraftige, djerve og varige løsninger. Vi har hatt et ønske om å ta med oss inspirasjon fra alle verdens hjørner, fra ulike kulturer, stemninger, farger, lyder og lukter inn i våre lokaler. Lokalene våre, et tog med lokomotiv og med mange vogner, med en utsikt i alle himmelretninger, minner oss på at vi må henge med, se utover, heve blikket for så å vende oss innover for å kunne skape vårt eget. Får å få til dette er lokalene våre utformet som et verktøy for vår arbeidsprosess. En katalysator som hjelper oss i å komme lenger med vårt arbeid. For å få til dette er våre 107meter lange lokaler delt opp i ulike soner. I prosjektsonene, som er oppkalt etter verdenshavene, Stillehavet, Middelhavet og Atlanterhavet, sitter vi sammen i ulike team. Noen av prosjektene varer i år andre noen få timer. Noen av prosjektteamene vil derfor være mer permanente, mens andre er mer flyktige. Alle har tilhørighet til et hav og en prosjektsone. Mellom verdenshavene er det fast land. Disse sonene er mørkere i uttrykket og har rom som Lima, prosjektrommet der det til tider blir varmt, klamt og tett fordi konsentrasjonen er høy, eller Moskva, rommet der vi har de fortrolige samtalene bak lukket dør. I New York, i den ene enden av lokalene, jobber vi med materialer, her er det liv og røre, musikk og uventede innslag. I andre enden av lokalet, i Cape Town, er det en annen stemning. Det er lysere, mer åpent og har et varmere uttrykk. Her samles vi for å spise, jobbe eller feste. De ulike stemningene og løsningene viser til bredden i uttrykk og prosjekter vi har i Metropolis og LOF. The times

02CAPE TOWN

107 meter

SINGAPORE

HAVANNA


Foto: Cathrine Holst / Metropolis


01 Næring Interiørarkitektur

Kongeinngangen Vi har gjennom de siste årene fått være med på å løfte inngangspartiene til Eiendomsspar. Vi har tegnet innganger som kler byggene og byggenes historie. Det er blitt fortalt mange historier og vi fått mulighet til å utfolde oss og designe en rekke ulike og iøyenfallende inngangspartier de siste årene. Da vi ble kontaktet for befaring på GRAND HOTEL var forventningene store.

Grand Hotel har gjennom de siste årene gått gjennom en større renovering; hovedinngang fra Karl Johansgate, Restaurant Palmen, selskapslokaler, samt rommene har fått et ansiktsløft. Hotellet har også en sideinngang fra Rosenkrantz gate som brukes når helt spesielle gjester kommer på besøk, slik at de diskrét kan slippes inn utenfor alles påsyn. Sideinngangen var anonym og slitt, og bar lite preg av sitt omtalte kallenavn «Kongeinngangen» og vi var så heldige å få i oppgave å lage et konsept for denne. Grand Hotel bærer preg av mange stiler og det sitter masse historie i veggene. Vi ønsket å renovere inngangen slik at den kunne stå i stil med eldre materialer, samt være med på å løfte nærliggende arealer som foreløpig ikke skal renoveres. Vi har skapt et stramt og klassisk inngangsparti, der vakker Arabescato-marmor får stå i fokus. Inngangen skal virke noe anonym fra gateplan så den ikke forvirrer med hovedinngangen. Dette er gjort ved diskret bruk av materialer, spenningen starter først når du kommer inn dørene. Du blir ledet opp en arabescato-kledd trapp med et teppe som tar opp blåtonene til det eksisterende teppet lengre inn i hotellet. Spennende indirekte veggbelysning leder deg inn i et flott og stramt inngangsparti hvor både konger og andre besøkende nå vil føle at de trer inn i en ekslusiv inngang til det historiske Grand Hotel.

The times

06


01 Næring Interiørarkitektur

Akershus eiendom IDENTITETSBYGGING I EKSISTERENDE LOKALER Foto av: Cathrine Holst / Metropolis

Når Akershus eiendom skal beskrive seg selv sier de: “Vi er landets ledende megler av næringseiendom og har bransjens beste meglerhjerner. Vi leverer tjenester innen transaksjoner, utleie, leietakerrådgivning, analyse og verdivurdering av næringseiendom”. Etter 10 år i samme lokaler opplevde ikke kunder eller ansatte at lokalenes visuelle fremtoning understøttet en svært fremoverlent og profesjonell bedrift. Noe måtte gjøres og det fort! Akershus ønsket en identitetsbygging og historiefortelling med klare visuelle grep i kundearealene. I arbeidslokalene og kantinen ble det også gjort restrukturering av hvordan lokalene ble brukt i tillegg til en grundig ”Rusken-aksjon”. Ole-Christian Iversen, partner og leder for Utleieavdelingen, oppsummerer etter oppryddingen: “En positiv «bieffekt» ved oppussingen var at vi fikk ryddet opp og kastet ut masse gamle skap og hyller. Dette fristilte en del plass i meglerrommet og gjorde at vi faktisk fikk inn flere arbeidsplasser”. Alle arbeidene som ble gjort skulle gjøres mens bedriften skulle være fullt operativ. Det ble derfor utført grundig planleggingsarbeid og enkelte helger og ferier måtte til for å unngå for stor belasting på de ansatte og driften. Ole-Christian oppsummerer resultatet: “Vi er veldig happy med resultatet. Lokalene er blitt mye hyggeligere og vi vet at kunder og besøkende setter pris på å komme til oss. Kanskje mest pga av jobben Hilde gjør i resepsjonen, men lokalene er uansett med på å underbygge ønsket om at våre kunder og forbindelser skal sette pris på å ta turen innom Akershus Eiendom”. Selv sier Hilde Bang: “Etter oppgradering av våre lokaler føler jeg at når man nå kommer inn i resepsjonen spiller de nye fargene og materialvalg på lag. Vi har fått lokaler som nå gir et rent uttrykk med en” maskulin touch”, hvor ansatte og kunder føler seg velkomne. Nye spennende løsninger som blant annet foliering og oppbevaringsløsning skaper sammenheng og et rolig visuelt utrykk vi trives med”. I Metropolis vet vi at et flott interiør ikke kan erstatte dyktige ansatte, men det kan understøtte bedriftens profil, tydeliggjøre merkevaren og gjøre ansatte stolte av arbeidsplassen sin.

The times

07


01 Næring Interiørarkitektur

STANLEY SECURITY Metropolis og Avantor har gjennom sitt samarbeid de siste årene vært ledende bydelsutviklere i Nydalen, og i Nydalsveien 28 har vi vært med i hele rehabilitering og omstruktureringsprosessen. Vi har vært med i innsalg mot potensielle leietakere, men også en rekke direkte samarbeid med leietakere etter kontraktsinngåelse med Avantor. Da Stanley Security inngikk avtale i Nydalsveien 28, om nytt hovedkontor, var det naturlig å ta kontakt med Metropolis. Nydalsveien består av fire integrerte bygg og Stanley disponerer en etasje. Arealet rommer også den nye driftssentralen. Å plassere en driftssentral i midten av kontorarealene, skaper selvfølgelig noen utfordringer for alle involverte. Ikke minst var det viktig å sikre en god flyt og effektiv utnyttelse av arealet. Nå har de vært i de nye kontorene i over 10 måneder, og de trives utmerket i sine nye lokaler.

The times

12Fokus på sterk branding og en gjennomgående rød tråd Foto av: Ragnar Hartvig

For Metropolis er det alltid viktig å høre erfaringene med prosessen og om løsninger fungerer som forventet i daglig bruk. Kommunikasjonssjef hos Stanley Security, Øyvind Halnes, har tatt seg tid til å dele noen erfaringer med oss. Ble forventningene til nye de lokalene innfridd? Ja, over all forventning. Vi var ikke spesielt bortskjemt etter 20 år i de gamle lokalene, dette ble et skikkelig løft for oss. I fare for å skryte for mye av Metropolis så var deres deltakelse i prosjektet meget nyttig. Dette fagområdet ligger langt utenfor vårt kompetansefelt. Det å få gode råd og forslag til design og utforming var meget nyttig. Noen ganger må du bare stole på fagfolk og resultatet ble meget bra. Her fikk vi løsninger vi neppe hadde kommet på selv. Videre var interiørarkitekt involvert i byggemøter og tok vårt parti i «kampen» mot byggherre. Dette fikk vi som leietaker god nytte av. Uten interiørarkitekt og i tillegg en byggkonsulent fra Akershus Eiendom, ville nok sluttresultatet blitt både dårligere og langt mer kostbart. Hvordan har de nye lokalene påvirket organisasjonen med hensyn på forhold som samarbeid, trivsel, resultater? Stort sett veldig positive tilbakemeldinger fra ansatte. For noen ble det selvsagt en overgang å gå fra et cellekontor til åpent landskap, men dette har gått seg til. Med unntak av den bygningsmessige begrensningen mellom bygg A og B, fungerer flyten i bygget fint. Det ble prioritert å gi lokalene en tydelig identitet, hvordan har responsen fra de ansatte og kunder som kommer på besøk vært; blir det lagt merke til og gjør det noe med de ansattes stolthet og tilhørighet? Utvendig har vi en diskré profilering hvor vi måtte innpasse oss skiltprofilen for bygget. Innvendig derimot har vi fått meget god synlighet ved fargevalg og en logoplassering sentral i 2. etasje veldig godt synlig fra resepsjon. I tillegg mye fine bilder på stillerom etc. Vi får mye tilbakemeldinger fra besøkende som synes lokalene er skikkelig fine. Dette skaper selvsagt en stolthetsfølelse blant de ansatte. Hit er det motiverende å invitere kunder og andre besøkende. Dere har mye kurs- og møtevirksomhet og valgte å etablerte et eget møtesenter i tillegg til møterom i fellesarealene, var dette en fornuftig investering? Møteromssenteret i 1. etasje fungerer meget godt og er stort sett i bruk hele tiden. Vi har i tillegg mulighet som alle andre i bygget til å bruke området i kantinen som er godt tilrettelagt for mindre møter. Bygget har i tillegg egne møterom for utleie, deriblant et auditorium. Dette brukes ved spesielle anledninger. Generelt sparer vi tid, ved nå å ha alt tilgjengelig i samme bygg. Hva fungerer spesielt bra, og hva kunne vært løst annerledes? Det meste fungerer meget bra, inkludert Avantor som gårdeier. De responderer raskt ved feil eller mangler som oppdages og meldes inn. Det kunne vært enklere internflyt, spesielt lokalene i bygg B, men dette skyldes bygningsstrukturen som man ikke kan gjøre noe med. Kommer ikke på noe som ikke fungerer. The times

14


01

02

03

04

05

06


01 Næring Interiørarkitektur

KROGSVEEN MEd inspirasjon i bybildet og et ønske om en sterkere identitet Foto av Ragnar Hartvig

Gjennom flere års samarbeid i ulike prosjekter, var det et naturlig valg for Krogsveen å ta kontakt med Metroplis da de skulle oppgradere sine egne lokaler. De hadde et ønske om å jobbe annerledes og mere aktivitetsstyrt, i tillegg skulle lokalene styrke deres merkevare og identitet. Krogsveen har sitt hovedkontor på Fornebu hvor de huser 52 ansatte fordelt på 930m2.Hovedkontoret har flere oppgaver; som å holde ulike kurs og eventer hvor de ansatte i konsernet samles.

Når du kommer inn til Krogsveen, blir du møtt av et lite amfi, en tribune eller på kontorspråk kalt «hang around». Her er scenen hvor felles samling til presentasjon og arrangementer blir et treffpunkt. Mellom 2 «hus» skapes en plass der kolleger treffes over en kaffe og mindre uformelle møter. Vi har skapt en siktlinje og kan se over til den andre siden der vi har flyttet kantinen. Akkurat som i en by der du kan se horisonten mellom 2 bygningsmasser. Vinduer strekkes fra gulv til himling slik at uterommet flyttes inn og forstørrer det store torget. Gatene på hver side leder til møterom, stillerom og kontor der vi har introdusert åpent landskap. Mange har vanskeligheter for å konsentrere seg ved å arbeide slik, derfor har vi flyttet disse så langt som mulig fra kjernen, som er isolert med vegger fra møteplassen. Gulvet er dekket i tepper fra Ege for å skape en lunere stemning. Fargene er basert på Krogsveen sin friske grønnfarge, men den er etterfulgt av grønt i flere nyanser. Det industrielle taket er beholdt, mens den generelle belysningen er senket, ulike lamper og lyskilder skaper en dekorativ og lun atmosfære. Vi er spesielt fornøyde med spennende lyseffekter som «vasker» veggene og gir farger og materialer ulike form og utrykk. Alle materialene i bygget var harde og upersonlige og ved å få inn et mykt tregulv og tepper har både det akustiske og atmosfæren generelt endret seg. Med bløtere farger, belysning og gulv føles det som et velkomment sted og møtes hvor det er plass til alle, om det er for arbeid, viktige møter eller til fest.

BILDETEKST

Lokalet gav ikke et inntrykk av hvem som jobbet der, med unntak av noen grønne fargeklatter her og der. Dermed ble første steg å skape en sterkere identitet. Og hva selger Krogsveen? Jo, eiendom og boliger. Vi ville skape et bybilde med forskjellige huskjerner, et midtpunkt der folk treffes, et torget mellom husene, i små gater som vil lede til andre mindre kjerner og områder som er stillere enn selve kjernen av byen/kontoret.

01. Et spesialdesignet amfi blir torget i bykjernen, og et felles samlingspunkt for presentasjoner og arrangementer. 02. Kvalitet i alle detaljer reflekterer Krogsveens arbeid. 03. Spesialdesignet sofa med mange sittemuligheter for å oppnå den perfekte pausen. 04. Amfiet tillater ansatte å møtes på nye måter 05. Lune og innbydende lokaler som skaper en sterkere identitet til Krogsveen. 06. Sosiale soner med dekorative lyseffekter og akustiske grep skaper et velkomment sted å være.

The times

16
02 REISEBREV

STUDIETUR TIL MADRID Høstens store høydepunkt ble vår felles studietur til Madrid med både Metropolitter og LOF’ere. God mat, nydelig arkitektur og inspirerende interiør sto på agendaen. Alle hjerter hygget seg, og vi reiste hjem med nye vennskap, sterkere bånd og enda mer kunnskap vi ønsker å anvende i vår nye felles hverdag. Foto av Cathrine Holst / Metropolis

01

02

03

METROPOLIS GOES MADRID:

NESTE SIDE:

01. Vi startet helgen med sightseeing i Madrid og en dyptgående historietime. Regnet dukket først i morgentimene før skyene på mirakuløstvis løste seg opp og solen kom frem i all sin ære kun for oss. Nydelig!

05. Only YOU boutique hotel kunne by på fantastisk innredning, identitetsforsterkende detaljer og en helt egen personlighet.

02. Likt som i New York, fant vi også denne gangen et helt tårn dedikert til oss. Vårt nye hovedkontor kanskje? Nydelig arkitektur, fantastiske detaljer og mektige inntrykk. 03. Fun fact om Madrid! Til tross for å være en hovedstad er byen bygget på en tanke om å være en teatralsk scene. Falske materialer og sterke farger tillater synet å bedra. Alle “murbyggninger” er faktisk ikke sten, de er malt, her vist ved et godt eksempel. 04. Vår flotte gjeng samlet rundt bjørnen i Hotel Barcelo Torre de Madrid’s lobby.

The times

19

06. Vakker mosaic og nysgjerrige ansatte i showrommet til SICIS. For flere bilder, sjekk ut vår instagram video fra Madrid. 07. Hotel Barcelo Torre De Madrid, restaurant SONOS. Nydelig design og detaljer med inspirasjon i den store smeltedigelen av tradisjoner som er Spania og Madrids historie. 08. Hotel Barcelo Torre De Madrid, fantastiske farger og materialer i hotellets lounge. 09. Vandret gatelangs i Madrid. Vakre bygninger, spennende boutiqueshops, nydelig vær og fantastisk selskap.


04


05

06

07


08

09


01

03 BOLIGUTVIKLING

Hytta på fjellet Foto av Cathrine Holst / Metropolis Møbelsnekker: Interiørverkstedet AS Vi er på Ringsaker i Hedmark, her ligger familiehytta med en fantastisk utsikt over dalen. Hytta er tegnet som et samarbeid mellom Metropolis arkitektur & design AS og Breili og partnere AS. Et sømløst samarbeid som skapte en plattform for gode og gjennomarbeidede romløsninger innerdørs som utendørs. To hytter bundet sammen av en glassgang skaper en helhetlig familiehytte med én avdeling for opphold og én for soverom og bad. Den er bygget på halve etasjer. På den måten, ved å dele oppholdsrommene i ulike soner, skapes intimitet og romslighet. Hytta har et bredt spekter av funksjoner og rom, dermed lå utfordringen i dette prosjektet i plasseringen av tilleggsrom. På et begrenset areal ønsket kunden funksjoner som SPA, smørebod og vinrom. Behovet for en gjennomført planløsning var stort. Fokuset har derfor ligget på gode integrerte løsninger, hvilket man har oppnådd med en helhetlig og gjennomgående spesialinnredning laget av møbelsnekker for å optimalisere funksjoner. Det er implementert materialer som gammelt trepanel fra Frankrike i himlinger kombinert med bæringskonstruksjon i stål, mye av denne er åpen hvilket gir et rått uttrykk. De mange forfinede detaljene som er utført gir samtidig et sofistikert preg og blir en kontrast mot det rå. Vi har jobbet mye med formatene for å få romslighet, innerdørene er blant annet strukket maks i høyde, de er utført i kombinasjon av røkt eik og lær. I inngangs parti er det lagt sten, øvrig gulv i hytta er parkett i en gylden varmgrå tone som understreker lunhetsfølelsen, dette med de øvrige materialene poengterer ekthetsfølelsen av naturmaterialer. Tekstilene består av farger vi finner i naturen i de ulike årstideneen sober fargepalett. Det er valgt få, men uttrykksfulle materialer som går igjen i alle rommene, på den måten er det en rød tråd gjennom hele hytta.

01. Velkommen inn. Inngangsdøren er laget på gamle prinsipper i en moderne drakt. Den skaper kontrast mellom det gamle og det nye. 02. Kjøkkenet er hjertet av hytta og gir rom for lange frokoster og sene kvelder med kortspill. 03. En rekke ulike materialer i en dus og jordnær fargepalett gir en avslappende atmosfære. 04. Innerdører er laget av ekte håndverkere. Skinn og tre i skjønn harmoni. The times

23

BILDETEKST

Belysningen er et viktig element i hytta, hvor det ble valgt utenpåliggende spot belysning. Dette skapte dynamikk i himling mot metaldragere og panel, og hvordan lysbildet oppfattes i rommet. Belysningen kan styres for seg, hvilket skaper kontraster, belyser kunst-elementer og ikke minst peisen som er kledd i lokal skiferstein, ekte håndverk som vises med den gjennomgående peisen fra ute til inne.


02

03

04


Foto: pinterest

Foto: Lakrids by bulow

Foto: pinterest

Foto: pinterest


03 inspirasjon til nyttårsfeiringen

KAramellterte med salt lakris

Du trenger: Lakrissmørdeig 125 g hvetemel 25 g mandelmel 50 g flormelis 75 g kaldt smør 1 ts rålakrispulver 1 klype salt 1/2 egg Lakriskaramelganache 300 g karamellsjokolade 200 ml piskefløte 150 g sukker 20 g gluksoesirup 2 ts rålakrispulver 1/2 ts flaksalt Pynt 20 g karamellsjokolade Karamellperler Karamellflak 1/3 ts r lakrispulver

Slik gjør du: Lakrissmørdeig Bland hvetemel, mandelmel, flormelis, smør, lakrispulver og salt i en blender, og blend det raskt sammen. Bland deigen med egget. Rull deigen ut mellom to stykker bakepapir og la den hvile i kjøleskapet i minst en time. Bekled en tertering (18-20 cm i diameter) med deigen og prikk bunden med en gaffel. Bak tertebunden i ca. 15 minutter på 175 grader til den er gyllen og la den avkjøle. Sjokoladelag 50 g karamellsjokolade Smelt sjokoalden i en skål over vannbad og ta skålen av varmen. Pensle tertebunden med et tynt lag sjokolade og sett den i kjøleskapet. Lakriskaramelganache Smelt sjokoladen i en skål over vannbad og ta skålen av varmen. Varm fløten opp til rett under kokepunktet i en gryte, og sett den til side. Smelt forsiktig sukkeret til gyllen karamell i en annen gryte, og ta straks gryten av varmen. Tilsett den varme fløte litt av gangen , mens du rører raskt med en pisk. Tilsett glukosesirup. Hell karamellen over sjokoladen, mens du rører i midten av skålen med en slikkepott. Fortsett med å røre til ganachen samler seg og blir pen og blank. Bruk en stavmikser til å blande ganachen, og smak til med rålakrispulver og salt. Fordel ganachen i tertebunden og sett terten i kjøleskapet i 3-4 timer eller over natten. Pynt Smelt sjokoladen i en skål over vannbad, og ta skålen av varmen. Hell den smeltede sjokoladen i en frysepose med et lite hull i det ene hjørne, og hell sjokoladen over terten i et tilfeldig mønster. Dekorer med karamellperler, karamellflak og rålakrispulver.

Oppskrift er hentet fra Lakridsbybulow.no

Hilsen

Thilde & Tine Marie The times

30


04 Hospitality Design

OLIVIA BERGEN Inspirert av sydlige vibber fra sicilia Foto av Ragnar Hartvig

Midt på Zachariasbryggen ved det velkjente Fisketorget, har Olivia fått en ny restaurant sentralt i Bergen med Metropolis som ledende interiørarkitekt. Med Olivia sin kjærlighet for det italienske kjøkkenet og et atmosfærisk interiør, har Bergen fått et nytt, varmt møtested. Vi har bevart husets arkitektoniske detaljer, og har med suksess klart å transformere det gamle, hvite trebygget til et effektivt og helhetlig konsept over to etasjer. Vi har omfavnet de Italienske sansene ved å innrede Olivia med varm belysning, gasspeiser, glødende pendler, varierte sittegrupper, oliventrær og lekre detaljer i kobber og stål. Med en åpen kjøkkenløsning kan gjestene følge pizzabakerne i aksjon ved steinovnen, og kjenne følelsen av det intime samspillet mellom maten og omgivelsene. Mot det lune interiøret inne, har restauranten en storslagen uteservering med utsikt mot fløibanen, sjøen og torget ute. Velkommen til Olivia for en liten bit av Sicilia!
BAKER HANSEN NYDALEN rosinen i torgbygget Foto av: Ragnar Hartvig Familieeide Baker Hansen AS er Norges eldste bakeri og Metropolis var ledende interiørarkitekt da bakeriet re-åpnet i det nyrenoverte Torgbygget i Nydalen. I dette knutepunktet mellom t-bane, høyskoler og arbeidsplasser var det viktig å få frem den varme bakerifølelsen. Det skulle være fristende og enkelt for folk på farten å ta med seg deilige bakervarer og ferskbrygget kaffe, men samtidig et hyggelig sted å sette seg ned. Vi skapte et konsept; ”rom i rommet” med bakeridriften og utsalgsdelen som selve kjernen. Som rosinen i bygget! For å oppnå riktig arkitektonisk uttrykk, brukte vi kontraster i materialitet og fargebruk for å få formen tydelig frem. Disk og søyler på to sider ble kledd i en mørk kontrastfarge med mørkbeisede eikepaneler og dekorlister, og veggene mot sittearealet ble malt i en varm farge med spiler som repeterer seg fra disken. Spesialtilpassede sofaer og armstoler ble møblert bak driftsarealet med utsikt til hyggelige Akerselva. Vi brukte store speil som gode virkemidler for å reflektere naturlig lys utenifra. Pendelbelysningen over sofaene er festet i spesialkonstruerte stålrigger, og over disk henger lekre kobberspotter i skinnreimer. Materialpaletten består av ekte materialer som stål, kobber, tre, skinn og stein. Sammen skaper dette et moderne, fristende og koselig kafébakeri med lett tilgjengelighet i hyggelige Nydalen. Kos deg!

The times

38Ett lite tilbakeblikk på vårt 2018.06 housewarming

HOUSEWARMING ROSENBORGGATA 19 C Torsdag 15. november brakte det løs da vi inviterte til et herlig housewarmingparty for gamle og fremtidige samarbeidspartnere, leverandører og andre venner av Metropolis og LOF. Vi ville vise frem det flotte kontoret vårt og fortelle våre gjester om hva vi jobber med og hvor vi vil. Vårt budskap er å fortelle resten av verden at vi har blitt et stort fellesskap med masse kompetanse på kryss og tvers, og at vi vil bli kjent med våre kunder.

Foto av Aleksandra Chylinska / LOF

Lokalene våre er ikke bare et sted å jobbe på dagen der vi kan invitere til møter og workshops, men på kvelden blir dette et superkult sted å ha en sammenkomst med nær og fjern. Skulle tro man var i en flott loftsleilighet i Meatpacking District i New York. Takk til alle som kom og takk for alle gaver, vi håper vi får se mer av dere alle i 2019!Årets julegave

Foto av Kirkens Bymisjon.

Kjære kunder og samarbeidspartnere, Metropolis arkitektur & design og LOF arkitekter, har i år valgt å gi en julegave til Kirkens Bymisjon. Vi ønsker å støtte Gled en som gruer seg til jul-kampanjen ved å donere 500 middager til Kirkens Bymisjon og på den måten forsøke å gjøre julen litt lettere for noen som sliter. Julaften er kanskje den stilleste kvelden ute i gatene. I desembermørket er det mange som ønsker seg inn. De ønsker seg inn til en sånn jul de tenker at finnes der inne. En jul i en varm stue, der noen har hengt opp ei stjerne i vinduet. En jul med glitter på treet, og glød fra stearinlys. En jul med lukten av krydder, og lyden av latter. For den som står utenfor er desembermørket ekstra mørkt. Din gave gir en åpen dør inn i varmen. Utdrag fra www.kirkensbymisjon.no Vi vil med dette sende noen varme tanker til de som sliter litt ekstra, særlig nå i julehøytiden. Og håper at vårt bidrag vil komme til nytte for de som trenger en hjelpende hånd. Trykk her for å donere middager: Kirkens Bymisjon

The times

44


07 WISHING YOU A WHITE CHRISTMAS 1.

2.

3.

5.

7.

4.

vårt JULETRE 2018

6.

8.

9.

The times

45

1. Tom Dixon, Etch pendant. 2. Flos, IC light C/W1 wall. 3. &tradition, Lille Petra. 4. Vitra, Eames Wire chair. 5. Seletti, Astronaut vase. 6. Muuto, Groove plate. 7. Hay.dk, Split table round mirror. 8. Himla, Hannelin cushion 50x50. 9. Hay.dk, AAL sofa, Coda 100 / Clear laquered solid oak


kontakt oss!

Instagram Facebook Hjemmeside

Metropolis.no Metropolis arkitektur & design www.metropolis.no

Metropolis arkitektur & design AS Rosenborggata 19C 0356 Oslo PB. 5273 Majorstua 0303 Oslo tel: +47 40 00 63 33 post@metropolis.no


METROPOLIS ARKITEKTUR & DEsIGN as