Page 1

20 december 2012 책rgang 2 udgave 9

vejl. pris. 30.00,-


INDHOLD 20.12.12

REGNEDE KUN MED VI VILLE VINDE MED 8! Morten Hansen - Randers Cimbria S.28 ½

Først røg Chris Nielsen, så røg Chad Tomko og nu er der kommet ny træner i Bakken Bears.

16 - BC Aarhus I vores artikelserie om de forskellige basketballbyer i Danmark, er turen kommer til Jyllands hovedstad og BC Aarhus.

18 - En holdets mand Han er kendt for, at aflevere bolden, at være energisk! Han var tilmed snaksaglig, da DBI tog sig en snak med HIC’s Skyler Bowlin.

28 - Randers over 100 point I en kamp ud over det sædvanlige, fik Randers 100 point, i deres hjemmekamp imod Bakken Bears.

36 - Fitness basket SBBC Hvorfor bare spille basketball, når man kan kombinere det med fitness træning, styrke sit helbred og få en god start på weekenden?

38 - Ord fra Island Redaktionen er godt igang i Reykjavik, og vores 2 skribenter i det høje nord, fortæller lidt om Islandsk basketball!

© Svante Brink/ WGR

14 - Rokaden fortsætter


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende chefredaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Redaktion Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk

Skribenter Ib Johansen - ijo51@hotmail.com Svante Brink - svante@basketinfo.dk Nicholas Terkildsen - nicholaslock@basketinfo.dk

Art Direction WYKE// Graphic Forside foto Henrik Olesen Bagside foto Svante Brink/ WGR Fotografer Miriam Ravn - miriamravn@basketinfo.dk Bo Leihof - bleihof@gmail.com Heidi Sauer Hvidholm Thomas Sauer Hvidholm Henrik Olsen - henrik@necon.dk Michael Andersen - andersen.mich@yahoo.dk Kommunikations chef Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


DET HANDLER OM MERE…! Endnu en spiller har sluttet sig til holdet omkring DBJO, nemlig basketfans.dk. Det betyder, at der nu er NBA dækning i samarbejdet, og endnu et aspekt af basketball kulturen er dækket! Selvom samarbejdet bliver større og større, virker det som om, at nogle har misforstået idéen bag magasinet her. Vi dækker ikke ”her og nu” nyhederne her i bladet, men samler op på den forgangne måned, og dækker nye vinkler, der ikke er at finde andre steder! Kort og godt, gengiver vi nogle ”ældre” nyheder, så der dannes et generelt overblik over hvad der er sket i dansk basketball, i den forgangne måned. Det betyder selvfølgelig, at det tager plads i magasinet. ”dansk basketinfo” er ikke et nyhedsmagasin, det er et kulturmagasin for dansk basketball! dansk basketinfo er magasinet her! Vores kommende nyhedside er: basketinfo.dk, interviewcentralen og spillernes talerør er: merebuepaa.com, vores forum er: dunk-it.dk og NBA- afdelingen hører til på basketfans.dk. Vi løfter samlet og skriver for dig! Det handler om mere end de enkelte sider hver for sig, og det handler om mere end bare nyheder! Det handler om, at vi skal bygge en basketball kultur op i Danmark, og dertil hører DBJO og magasinet her!

Go’ læselyst! Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Redaktør

07


ALL STAR GAME PAPERAZZI KAGE OG KAMP FOTO Svante Brink

SET PÅ SIDELINIEN: Det har igennem sæsonen været begrænset med tilskuere, til hjemmekampene i Højvangshallen i Horsens. Horsens BC gør et stort arbejde for at lokke folk til, og i anledning af deres hjemmekamp mod Værløse i den forgangne måned, blev der afholdt kagekamp. Spillerne på dameliga holdet havde bagt kage, som tilskuerne skulle smage og vurdere! Spillerne fra Horsens IC fandt på dagen hvor kagerne blev uddelt, tid til, at komme og se basketball.

Namedropping

RAVN: Jeg syntes, at det er ret fedt, at have Nicky Nielsen fra Randers på ”speed dial!” Jeg ved ikke hvor meget jeg kan bruge det til. Han var første spiller jeg fik en autograf fra, så syntes nu det er ret fedt at kende ham privat i dag! Jeg skulle måske ta’ og give ham et kald! ;)

#

Spørgsmålet er så, om de kom for kage eller for at se basketball? Hvis de kom for kage, skulle Horsens BC måske overveje gratis kage til alle hjemmekampe. Det virker nemlig som om, det er det der skal til for, at lokke folk til! Bor du i Horsens eller omegn, så støt op om dameholdet! De gør et stort arbejde til træning, for at vinde deres kampe. De fortjener opbakning fra sidelinjen ligesom resten af dameligaens klubber!

- Redaktionen fortæller hvem de kender!

ROOK:

Name dropping?!? Narghhhh... Det er ikke lige mig. Tror det vildeste det kan blive til er, at havde lavet et skoleprojekt sammen med Esben Reinholt, da jeg gik i parallel

LP:

Herrernes kamp afholdes i Aalborg og damernes på Frederiksberg. Det nye i denne sæson er, at damekampen denne gang afholdes om lørdagen. Det betyder. at de unge jyder der har Wildcard, kan rejse billigt med DSB til Frederiksberg og hjem igen. Derfor er det ikke pengene der er afgørende for ikke at møde op, til damernes all star game! Lad os alle møde op til begge all star games, og give støtte til de bedste damer og herrer i dansk basketball!

Ingen kommentar!

Men jeg kender chefen både i forbindelse med magasinet her, og privat!

klasse med ham i folkeskolen.

Du kan læse mange flere nyheder, interviews og analyser, eller deltage i debatten på DBJOs medier: www.basketinfo.dk # www.merebuepaa.com # www.basketfans.dk # www.dunk-it.dk - dansk basketball journalistisk organisation! Vi løfter samlet, skriver for dig! 09 © Michael Andersen


FARVEL TIL TOMKO Endnu en spiller er blevet smidt ud af Bakken Bears lejren, efter en episode med dårlig opførsel. Chris Nielsen spyttede efter coach Dejworek, og røg ud, som guard nr. 1. Chad Tomko nægtede at spille mod Svendborg, og derved røg guard nr. 2. Jeg syntes ikke at det er sådan at vi lige pludselig mangler en guard. Vi har flere andre der kan tage minutter på samme plads, og gøre det godt. Det er klart at Chad er en god spiller, men jeg er sikker på, at holdet som helhed kan kompensere for de individuelle kvaliteter Chad har. – Udtaler assistent coach for Bakken Bears, Mathias Bach. Micahel Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears, mener ikke der hverken er tale om forhastede beslutninger, eller at der er tale om uheld i spillervalget i denne sæson.

Jeg ved ikke om vi er uheldige. Vi har valgt, at reagere overfor nogle episoder - jeg ved ikke hvordan andre arFOTO Svante Brink bejdsgivere reagerer, men det er klart, at hvis en ansat spytter på sin chef eller en ansat ikke vil udføre sit arbejde, så kræver det rigtig meget for et fortsat samarbejde. I Tomko-tilfældet ville det bl.a. kræve en erkendelse af det forkerte i reaktionen. Bakken Bears venter på, at få Charlie Parker spilklar, men klarer sig ellers med de spillere de har i denne sæson, frem for at finde nye profiler. Derved kan andre spillere på Bakken– holdet forvente mere spilletid, og etablere sig som enten nye, eller tilbagevendende profiler i basketligaen.


Tekst Simon Ravn Foto Bo Leihof

PLANER MED DANMARK Peter Hoffmann er blevet fyret som landstræner. Det er blevet diskuteret om måden fyringen forgik på var efter bogen, men der er en god grund til, at der skal en ny mand til, for Hrannar Holm har planer med Danmark. Vi har taget os en snak med Hrannar Holm, den nye mand i DBBF, om fremtiden for dansk basketball, og fyringen af den tidligere landstræner.

le gode erfarende spillere, både i Danmark og i udlandet og, ud over det, en del unge talenter der forventes at spille på landsholdet de næste par år.

Hvad er i korte træk, planerne for fremtiden?

Passede Hoffmann ikke ind i dine planer, eller skulle der bare ske noget nyt?

Vores langsigtede mål er, at spille i slutrunden til EM. Hvis det skal lykkes, skal vi være et af Europas 24 bedste hold. Vores mål lige nu er, at finde ud af, hvor vi står, og bevæge os opad. Det gør vi ved at sætte i gang med et seriøst landsholdsprogram og at arbejde professionelt hele tiden. Vi har nog-

Vi går nu ind i et spændende 2-3 års projekt der hedder EuroBasket 2015, med omkring 20 kampe i EM og NM. Der var et år tilbage af vores kontrakt med Peter Hoffmann, men vi ville sikre os, at vi har en træner der kan køre hele projektet. Derfor måtte vi enten lave en ny aftale med Peter eller opsige

kontrakten. Og efter evaluering af sagen besluttede vi, at opsige kontrakten og søge en ny landstræner. Vi leder nu efter en faglig dygtig og succesrig træner, der træner én klub på højt niveau. Vi søger ikke en fuldtids træner, men én som arbejder fokuseret i landsholdssæsonen i sommertiden. Han bør have internationale erfaringer og være en leder der spillerne vil spille for. Det bliver spændende, at se om et nyt landshold kan blive samlet under en ny træner, og vi igen kan få respekt for vores danske basketball i resten af Europa, og om Hrannars plan lykkes!


Rokaden fortsætter Phil Dejworek har rokeret godt og grundigt rundt på Bakken Bears holdet i denne sæson, både pga. disciplinærsager og skader. Nu er det så cheferne i Bakken Bears der har rokeret, og det er denne gang gået ud over coach Dejworek. Tekst Simon Ravn Foto Wyke Graphic

Efter nederlag til både Svendborg og oprykkerne fra Randers Cimbria, har Bakken Bears besluttet at ophæve kontrakten imellem Bakken Bears og træner Phil Dejworek, da resultaterne ikke har været gode nok, og målene for Bakken Bears, er gået i hver deres retning, for de to parter. Phil har været i Bakken Bears i 2,5 år, og har vundet alt hvad der kan vindes indenfor dansk basketball, med undtagelse af en titel som årets coach. Nu er det så en ”legende” indenfor Skovbakken og Bakken Bears, der skal tage roret, på ligaens nr. 2. Steffen Wich er navnet på manden. Manden der opdagede Jens Jensen og tidligere Bakken spiller og Randers coach, Flemming Stie. Han har tidligere

stået med ansvaret for holdet i hele 9 sæsoner, vundet 4 guldmedaljer og 2 pokaltitler. Manden er så at sige Bakken Bears helt ind, til marv og ben. Det er 4. gang jeg tiltræder efter sæsonstart, så en hvis øvelse har jeg i det. Phil har, gjort det godt. Det var ikke en nem beslutning for klubben at afbryde samarbejdet med ham, men det blev vurderet at være nødvendigt! Phil Dejworek var en træner der fokuserede meget på, at spille ”rigtig” basketball, og have taktikken helt rigtig. Det medførte flot spil fra Bakken Bears, der også sikrede dem en flot statistik. Målene Phil havde, er nu blevet justeret efter, at Steffen Wich er kommet til, til noget som hele klubben kan bakke op omkring.

Målet er delt i mellem flere områder. Intet specielt eller revolutionerende i det. Men fokus bliver, passion, power og tempo. Bred trup og hårdt arbejde, med et glimt i øjet hos spillerne, og, ja, jeg ser frem til at det lykkes, afslutter coach Wich med et smil. Ifølge Andreas Jakobsen støtter hele Bakken- holdet op omkring den nye træner, men pointerer, at der er stor respekt for den tidligere træner, der har gjort er kæmpe arbejde hos Bakken Bears. Allerede nu er Steffen Wich i gang med, at føre sin spilstil ind i Bakken Bears, og efter vinterpausen, vil det kunne ses, om coach Wich er manden der kan gøre forskellen!


FAKTABOKS: Steffen Wich Optaget i Bakkens Bears’ ”Hall of Fame” d. 6. december 2002. Træner og spiller i Bakken Bears: 137 kampe. Guld: 4 stk. Pokaltitler: 2 stk.

15


Tekst Simon Ravn

Foto Wyke Graphic

BC AARHUS

Det er den nye dreng i klassen, når det gælder dansk basketball. Traditionerne og spillerne fra Aabyhøj er dog taget med, og det ligner en ligaklub der kan følge med i tabellen, når man kigger på BC Aarhus!

Klubben blev stiftet i juli 2012. Tidligere var BC Aarhus en del af Aabyhøj, men valgte at gøre den professionelle del af klubben til en selvstændig organisation. Aabyhøj står nu for ungdoms- og damebasket, og arbejder tæt sammen med BC Aarhus, der er en klub for hele byen, med et ligahold i basketligaen. Ligesom basketball, er der fokus på det sociale i Aarhus, under nav-

net: Aarhus Cares. Selv om Aarhus BC, er en Aarhus klub, kan man ikke fornægte, at der stadig er en vís tilknytning til bydelen Aabyhøj. Aabyhøj ligger i det vestlige Aarhus og har omkring 11.000 indbyggere, og er set som by, større end f.eks Lemvig, der ligesom Aabyhøj har et hold i dameligaen. BC Aarhus er dog som navnet an-


giver, den nye Aarhus klub! Den ligger i samme by som Bakken Bears, men der er plads til begge hold, i Jyllands hovedstad. Der bor omkring en kvart million mennesker i byen, og derved nok indbyggere til, at danne to fan- og tilskuergrupper i byen. Hjemmebanen BC Aarhus spiller på den gamle Bakken Bears hjemmebane, i Park

Arena. Hjemmebanen er nu bedre end da holdet spillede i Aabyhallen. Der er nu tavler der kan vise fejl og spillere, og plads til massere af tilskuere og fremmødt presse.

Der skal ikke ligges skjul på, at der er lang vej forude for BC Aarhus, før de får etableret sig som et fast hold i dansk basketball.

Hvis den organisatoriske udvikling klubben har oplevet, genspejler sig i spilniveauet, kan BC Aarhus blive en ny storklub i dansk basketball, og en ny serie af ”sporveje” opgør, vil kunne foregå

Holder de fast ved en slutspilsplads og fortsætter med at slå alle de hold der ligger under dem i tabellen, ser fremtiden lys ud for det nye basketballhold i smilets by!

i Aarhus.


SKYLER BOWLIN

EN HOLDETS MAND TEKST

SIMON RAVN/ SVANTE BRINK

FOTO

HENRIK OLESEN / WGR

Han er den mest medieomtalte amerikanske spiller i denne sæson. Ikke fordi han scorer mange point, eller fordi hans spil bringer ham i dunk højde hvert andet minut. Skyler Bowlin er spilleren der aflevere bolden, og en holdets mand i Horsens IC.

Forud for denne sæson, blev der sagt, at Skylers niveau var utrolig højt, og hans største problem ville være hans fysik. Fysikken har dog ikke begrænset hans spil. Måske er det også det, at han spiller sig ud af situationer i kampene, i stedet for at gå selv, der har gjort, at han er blevet et hvert holds mareridt i denne sæson. Skyler er født med en basketball i hånden, begge forældre og hans bedstefar er, og var basketball trænere, dog uden at have presset Skyler Bowlin ind i spillet. Vi tog os en snak med Skyler Bowlin om hans basketball karriere, før, nu og fremover! Ever since I was born, I’ve had a bas


Profile 20.12.12

“ ketball in my hand, and been around basketball. My family have never forced it on me, I had to love basketball on my own, and that’s what I do, so I can’t complain.

Hjælp på vej videre Det hele begyndte at tage fart, i det sidste år af Skylers college uddannelse, hvor det lige pludselig blev nødvendigt, at få konsulent hjælp, for at få det hele til at flaske sig. I was in college, (senior year) and I had some good years there, and of all things, a coach in Germany, send me a message on Facebook, of all places.

I had to love basketball on my own, and that’s what I do!

I didn’t have an agent at the time, and he contacted me, and asked if I wanted to play, and of cause, I was very interested! I hired an agent, to make sure everything was going to be prepared and okay. Første år uden for USA, kom til at foregå Tyskland, hvor han fik en masse erfaring, inden turen gik videre til Australien, hvor han spillede hen over sommeren. After Germany I left, I got back home for four days, and then I left for Australia, from April to the end of August. And during that I was trying to find a job, back here in Europe, for this season.

Venner før, venner igen! Den danske liga er ikke særlig stor, når man sammenligner med resten af verden. Alligevel blev det denne lille nordiske nation, Skyler valgte. Det skyldtes et venskab fra hans tid i college, et venskab, der satte Horsens på Skylers verdenskort. Kean told me his team Horsens, was looking for a point guard, so I contacted my agent to set I up. I played with Kean in College, and we were best friends for three years. It’s great to have him on the court. I flied from college a year before he did, so he’s a year younger than I am, and this is his first year abroad.

19


THINK! Et hold med sammenhold, vil altid være en trussel, selv mod de stærkeste hold i ligaen. Sammenholdet har gjort Horsens til et top 3 hold, og Horsens kan ifølge Skyler Bowlin gå hele vejen. We can go as far, as we want to go. We have all the pieces that we need to win the whole thing. We have to be able to play a whole game, unlike against Bakken Bears and Svendborg Rabbits. We play close games against the top teams, but in the end of the games, they kind of take over! We have to learn how to finish those games. If we learn how to do that, I think we are one of the most talented teams in the league,

Fremtid og basketball Det kan måske blive svært for Horsens, at beholde en spiller som Skyler Bowlin, pga. hans høje niveau. Men det er for den 23 årige guard, mere et spørgsmål om, at han kan få lov til, at udvikle sig og spille basketball, end det er om hvor!

But obviously we reach each other great, both on and off the court; we are together 24-7, because we live across the street from each other. Indtil videre har det været en positiv oplevelse for Skyler, at komme til Danmark. Skyler er et meget positivt menneske, at tale med. En smilende mand, der tilmed er snaksaglig og gerne giver udtryk for sin mening om hans nye by! I love the club, and I love the city, except for the fact I have to ride a bicycle everywhere. I’ve loved every minute of it here so far.

En holdets mand Noget af det der allerede har gjort Sky

ler til en populær spiller i ligaen, er hans måde at spille på. Flere basketball kommentatorer har sagt, at man kan se på Horsens, at de har spillet dårligt, hvis Skyler Bowlin er topscorer. Men spilstilen er ikke kun basseret på Skylers basketball filosofi, men også på sammenholdet de har i Horsens. If you are close together off the court; you’re going to deal better with each other on the court. We all get along great, and no one’s a selfish player. I know a lot of “imports” comes in, and try's to get 25 point a game, and somehow it doesn’t work out best for the team. Kean and I just want to win! If we win, the numbers will take care of themselves.

I just want to continue to play well! Playing the best I can, is really only what I can do, if that’s here I can do that, I’ll come back to Horsens. But if other opportunity comes up, I will have to look at those to, but I absolutely love it here, so I don’t want to think about it. I want to play at the highest level possible, whether it’s in five years or next year, who knows! I just have to work and win this year, and then the rest will work out by itself as the season passes. Skyler Bowline er en spiller med karakter og personlighed. Han viser det både på og udenfor banen, hvilket gør ham til en profil i den danske liga. Hvor langt Horsens og han vil gå, må tiden vise, men hvis det fortsætte på samme niveau, som hidtil, ser det lovende ud.


“

I love the club, and I love the city, except for the fact I have to ride a bicycle everywhere.


Tekst Simon Ravn

STADIUM ALL STAR GAME I DAMELIGAEN OG MULIGHED Det er andet år i træk, FOR FOKUS

Falcon er værter for All Star gamet i dameligaen.

Falcon er glade for igen at kunne stå for damernes all Star.

Sjælland, og at de derved kan løfte en opgave som et All Star game bedre, mens klubberne i provinsen kan koncentrere sig om, at bygge deres organisationer og spil op. Til All Star gamet 2012, var trænerne bag ”girls got game” campen med til, at skabe en fantastisk atmosfære hos de yngste damespillere, og til All Star gamet 2013, skulle der igen være mulighed for, at de unge spillere, kan få en god oplevelse.

Det var første udtalelse vi fik ud af Falcons Thea Nørgaard, da vi tog os en snak med hende, forud for stadium All Star Gamet 2013, der afholdes i Bülowsvejshallen på Frederiksberg. Vi har sagt ja igen i år for at skabe mere fokus på dameligaen, samt skabe en god dag for de spillere som bliver udtaget til kampen, men også for de ungdomsspillere som skal deltage på campen før all star kampen.

mere fokus på dameligaen, samt skabe en god dag for de spillere

Sidste års All Star game, var en udmærket event, der dog manglede lidt planlægning og struktur. Til All Star gamet i februar måned, er planlægningen allerede i gang. Det skulle gerne resultere i en dag, med massere af damebasket, og et succesfuldt arrangement.

I år har Anja Andersen, formand for dameligaen, indvilliget i at være en stor del af dagen, hvilket vi er meget glade for. Damerne har i mange år haltet lidt efter herrerne. Ikke kun i dameligaen men også i forhold til All Star og udviklingen af nye ungdomsspillere i klubberne rundt i Danmark, det står rigtig skidt til, især i Jylland. Når det er i Jylland der mangler fokus på damebasket, kan man måske undre sig over, hvorfor det er på Frederiksberg eventen skal foregå, og så for andet år i træk. Det er måske det, at der er mere overskud hos klubberne på

Sidste år blev der i forbindelse med all Star kampen afholdt en Camp for YD'ere i Københavns området, hvor Trine Tims og Susie Heede var trænere. Vi agter at gentage Campen igen i år.

Showkampen i dameligaen vil blive afholdt d. 9. februar 2013, i Bülowsvejshallen på Frederiksberg. DBJO vil selvfølgelig være til stede til kampen, og ligeledes bør du sætte dagen til side for, at sikre dig, at du kan se de bedste spillere i dansk damebasket, folde sig ud. Målet for kampen er for Falcon helt enkelt! For Falcon handler det om, fokus på damebasket igen! Med det arbejde der allerede nu gøres for, at arrangementet kan foregå, er der ingen tvivl om, at det bliver en succes i Bülowsvejshallen!


vi skal sælge os selv anno 2012

del 2

I sidste måneds udgave af magasinet dansk basketinfo, blev behovet for ordentlig journalistik og grafik, behandlet i første del af denne artikel serie. Der er dog flere aspekter af ”basketballmarketing” der kan højne kvaliteten af sporten, for både nye og gamle fans. Hvad skal der til for at skabe større interesse for basketball? Hvilke eksempler er der på succes, og hvordan kan små ting være afgørende faktorer? SIMON RAVN, giver i følgende artikel et teoretisk svar på disse spørgsmål!


Vi skal sælge os selv—anno 2012 Del 2 Tekst Simon Ravn

Foto Wyke Graphic

Alle basketball klubber i dame- og basketligaen, har en hjemmeside! I hvor høj grad hjemmesiderne bliver opdateret, og hvor godt indholdet på siderne er, spænder vidt. Der er krav til en ligahjemmeside, nedsat af DBBF, men skal vi sælge os selv, skal klubberne mere end bare overholde mindste kravene.

Dameligaklubber har mht. nyhedsdækning, et meget større ansvar at tage, end basketliga klubberne. Der er ikke nær så stort fokus på damebasket som der er på herresiden af sporten, og derfor er opgaven med at opdatere klubhjemmesider, og udsende pressemeddelelser endnu større. Journalister på aviser og offentlige medier, har hverken tid til, eller fokus på damebasket. At en journalist ringer til en dameliga klub, og hør om der er sket noget nyt og/ eller spændende, er en sjældenhed. Journalister kigger på en klubs hjemmeside for, at se om der er noget der er værd, at skrive om. Er siden ikke opdater, hvordan får man så nyhederne i lokalavisen, eller i tvnyhederne? Klubberne i ligaen er i det store hele gode til, at sørge for, at referater og resultatet bliver lagt op på klubbens hjemmeside. Foromtaler, spillerskifter og skader, mangler dog! De ting der mangler på en klubs hjemmeside er ofte at fin-

de på klubbens facebook profil. Man kan dog ikke forvente at medierne kigger på klubbens facebook side for, at finde nyheder mv. når klubben har en officiel hjemmeside. En hjemmeside forbundet endda stiller krav til mht. nyheder! Nogle klubber sender pressemeddelelser ud, hver gang der sker noget nyt i klubben. Skal man se på det niveau DBJO modtager pressemeddelelser på, fra dameliga klubber, ser det ikke ret lyst ud! Der er selvfølgelig klubber der ikke har sat DBJO på presselisten, (af uanede årsager). Det er dog også muligt, at der i gennemsnit for hele ligaen, kun udsendes 2 pressemeddelelser om måneden! Hvis dette er tilfældet, er det på tide, at udsendingen af pressemeddelelser og andet opgraderes! De forskellige medier vil gerne bringe nyheder fra dameligaen. Det kræver dog, at klubberne begynder at samarbejde, og hjælper medierne lidt på vej.


Indpakning sælger!

Større fokus, men dovent!

DBJOs kommende nyhedsside, er meget simpel! Den består af et nyhedsfelt på forsiden, og nogle annoncer og andet i sidemodulerne! Men, selv om det er simpelt, kan det godt være stilrent og elegant.

I basketligaen oplever de fleste klubber ikke problemer med, at få deres nyheder i lokalavisen, og i medierne generelt! Grunden til det er ikke, at de er bedre til at opdatere hjemmesider og udsende pressemeddelelser, men da basketligaen er en større liga, er der mere fokus på den, fra mediernes side.

Klubberne er på den grafiske del af deres hjemmesider, ikke helt opdaterede, og flere kunne bruge et ”facelift”! En pæn og simpel side, der er rar at se på, er en side, folk gerne vil logge ind på. Jo flere besøg en sådan side får, jo flere muligheder bliver der for, at sælge annoncer og reklamer, der både kan være med til, at finansiere hjemmesiden, men også give et tilskud til klubkassen. Det er ikke meget der skal til, men hvis klubberne opdaterer deres hjemmesider, udsender pressemeddelelser og ”pakker” det hele pænt ind, så er det det rigtige skridt i retning af, at vi sælger os selv!

Journalister tager sig tid til, at ringe rundt til klubber og skaffe sig historier. Det betyder, at de fleste klubber får min. én artikel i lokalavisen pr. uge. Der kunne dog være meget mere basketball i de officielle medier, hvis klubberne begyndte, at udsende pressemeddelelser og opdatere hjemmesiderne. Det virker decideret dovent, at en liga, der faktisk har mulighed for, at gøre sig større i medierne, ikke ændrer på de få ting der skal til for, at det kan ske!

25


Der er klubber i ligaen der gør et fantastisk stykke arbejde, med deres nyhedsdeling! En klub som Bakken Bears, har seneste nyt på deres hjemmeside, med det samme. De lever op til alle krav fra forbundet, og gør meget mere, end påkrævet! Det vil sige, de gør hvad der er nødvendigt, for at medierne får indblik i hvad der sker i klubben. Der er andre klubber der ligesom Bakken Bears gør et godt stykke arbejde. Desværre er der også klubber, der enten har smidt håndklædet i ringen, eller bare er ligeglade med om klubben kommer i medierne, og når ud til lokalsamfundet! Det er dog på tide, at alle klubber som minimum lever op til hvidbogens krav!

Bedre økonomi og bedre indpakning De fleste basketliga klubber, har bedre økonomi end dameligaklubberne. Derfor er der også flere penge til, at sikre ny-

hedsdækning og pænere indpakning til den. Ligesom med indholdet på hjemmesiderne i basketligaen, er niveauet fra den ”flotteste” hjemmeside, til den mindre pæne, så stor, at det ikke burde være muligt, i den bedste danske liga. Det er smag og behag om hvad man ser som en pæn hjemmeside, og derfor vil der ikke blive fremhævet eksempler på en mindre pæn hjemmeside. Indhold og udseende, har dog vist sig at hænge sammen. De sider der er bedst opdaterede med nyheder, og også bedst opdateret rent grafisk. Modsat er grafikken på de dårligt opdaterede hjemmesider, der som regel ikke værd, at skrive hjem om. Det kræver midler- tid og kræfter, at højne niveauet på hjemmesiderne og pr. arbejdet i klubberne. Klubberne bør dog være mere interesseret i, at gøre arbejdet på dette område bedre, da det derved vil være nemmere at sælge basketball i Danmark som produkt, altså at vi: ”Sælger os selv!”


Tekst Simon Ravn Foto Svante Brink

RANDERS OVER 100 POINT 111 point! Et tal der kan forekommer i et resultater fra basketligaen. Men sjældent mod Bakken Bears. Bakken Bears kunne på ingen måde være tilfredse, efter deres kamp mod Randers Cimbria, hvor Randers vandt med 30 point. Det var første gang i historien at Randers vandt over Bakken Bears på hjemmebane, og derfor var det også en utrolig glad Morten Hansen, vi kunne tage en snak med efter kampen! Havde du troet på en sejr på 30 point, inden du gik ind til kampen? Nej, det havde jeg ikke! Regnede med vi vandt med 8! Som udgangspunkt var det også optimistisk, at forvente en sejr over Bakken Bears. Randers, har dog spillet lige op mod både Svendborg, og vundet over Næstved, der inden sæsonen, var et forventet tophold. Hvordan oplever du kampen fra sidelinjen? Jamen spillerne er fokuseret i dag. Vi spiller en rigtig, rigtig, rigtig fornuftig første halvleg. Vi har utrolig mange scorer og vi skyder også rigtig godt! Vores procenter er større i første halvleg, men jeg vidste også, at vi skulle holde fokus. Bare i første periode, lavede hjemmeholdets spanske profil, Damian Ocaña 19 point, mens Bonell Colas sluttede med 13 point, efter 1. quarter. Hvornår var du sikker på sejr? Hvis vi kunne komme op med 30, kunne de godt komme tilbage. Det var først da der manglede 5 minutter, jeg sikker på at den var hjemme! Kampen sluttede 111-81, og Randers skrev historie i deres første sæson, efter klubbens konkurs i 2010. Det bliver spændende, at følge Randers’ fortsatte kamp om point, i basketligaen.


FOKUS 20.12.12

FAKTABOKS: Perioderne: (36-21)(29-15)(32-22)(14-23) Samlet resultat: 111-81 Kampens spiller: Damian Ocaña 32 point. Randers Cimbria: Damian Ocaña 32, Chris Nielsen 23 point, Bonell Colas 22. Bakken Bears: Morten Sahlertz 15, Christian Lindberg 14, Frederik Hougaard 12. Læs flere kommentarer fra kampen på: basketinfo.dk og merebuepaa.com


Hvordan går det hos Mjös? Efter ophævelsen af kontrakten imellem Stian Mjös og Team Fog Næstved, er Stian taget hjem til Norge. Vi har spurgt om, hvad tiden kommer til at bringe!

© Henrik Olsen

Det er Bærum der har budt Stian ”velkommen hjem”, og det virker som om, at der er tilfredshed fra Mjös, for at være hjemme i den klub, han spillede i, i årene før han rejste til Danmark tidligere på året. I’ve started to play for my old team Bærum, here in Norway, since i came back. It’s fun, and i love the team.

Der er ikke lukket for, at prøve et nyt udenlandseventyr i fremtiden, men indtil videre er der godt i Bærum, hvor studiet også er påbegyndt på ny. Right now is my focus Bærum and my studies. That’s what I'm corrently thinking about. Who knows what the future holds for me, time will tell! But im open for new basketball adventures, as long as i think it would fit me!

Aalborg mangler point Aalborg skal til, at have nogle point, hvis de skal gøre sig nogen håb om, at nå til slutspillet, og undgå nedrykningsspillet. I skrivende stund har Vikingerne blot 2 point efter 14 kampe. Et eller andet skal ændre sig meget drastisk, meget hurtigt! Klubben kom ikke alt for godt fra start i sæsonen, da de begyndte med at tabe til BC Aarhus efter overtid, i deres første kamp i sæsonen. Siden har de tabt 13 kampe, og uheldet har også været ude efter Aalborg.

Den anden stor profil i Aalborg Ryan Willen, er heller ikke, at finde i klubben længere, og selv om der hentet forstærkning til klubben i form af både Anthony Jones, og Luis Guzman på guardpositionen, skal Aalborg gøre en ekstra indsats for, at holde sig inde i pointkampen i ligaen. Det bliver spændende, at følge Aalborgs fortsatte kamp i basketligaen, og der to nye spillere i aktion.

© Miriam Ravn /WGR

Topscoreren for Aalborg Vikings, Robert Delaney med et snit på 17.4 point pr. kamp, er ude for sæsonen, med et brud på hoften, der har sat en stopper for hans karriere, ifølge klubbens hjemmeside.


KORT NYT 20.12.12

Hørsholm i pokalfinale Det er ved, at være mange år siden Hørsholm sidst deltog i en pokalfinale. I år er det dem der skal i kamp om pokalen i Horsens, imod Bakken Bears.

Dette års finalemodstander er Bakken Bears, og det bliver en stor opgave for Hørsholm, hvis de vil have en pokal til at stå ved siden af de 2 mesterskabs medaljer i Hørsholm. Kampen spilles i Forum Horsens d. 13 januar. Kl. 14.45. Det er netop besluttet at Horsens skal afholde pokalfinalen de næste 3 år, og hvis Hørsholm gerne vil løfte pokalen i Forum, og taber til Januar, får de altså 3 år mere til, at få det til, at lykkes!

© Miriam Ravn/ WRG

Man skal helt tilbage til sæsonen 1988/ 89 for at finde sidst Hørsholm var i pokalfinalen. Dengang var det mod BMS, der også vandt kampen. I alt har Hørsholm spillet 3 finaler, og tabt dem alle.

Horsens BC truede SISU Det kom som en stor overraskelse for de fleste, at Horsens BC i deres sidste hjemmekamp inden vinterpausen, kom foran mod mestrene fra SISU. Det var en særlig kamp for Horsens BC, der gerne ville have en god afslutning på året, og selvfølgelig også gerne vil begynde, at have point i tabellen. Rebecca Houmøller var topscorer i første halvleg med 11 point, og rent angrebsmæssigt lykkedes det meste for hjemmeholdet. Sisu havde det rigtig svært, og blev taget på sengen, i en kamp, de sikkert havde regnet med ville blive let.

© Jørn Bonde

Desværre opstod der i forbindelse med et sygdomstilfælde i halvlegen, en længere pause efter holdene kom tilbage til 3. periode. Horsens gik i stå både i angrebet og i forsvaret, og Sisu kunne køre på rutinen, og køre igennem Horsens BCs forsvar igen og igen, indtil sejren var hjemme. Sidste point i kampen blev lagt i kurven af Camilla Blads fra Sisu der sikrede sejren på: 51-84 på trods af, at Horsens BC truede Sisus dominans.

31


Tekst Nicholas Terkildsen Foto Lasse Petersen

Grind avik tog poin t sse to hold var

ng mod Grindavik. Di e og se KR spille, denne ga

Endnu en gang var vi ud spået til sidste års finale, men KR blev slået ud i semifinalen af et overraskende godt forsvar fra Thor Thori. Denne gang fik de dog lov til, at prøv e kræfter med mestr ene. Kampen startede meget tamt. Efter der kom til at sta 6-6, blev der ikke scoret i 4 minutter. Mangel pa præcision fra KR gjorde, at de ikke fik skabt sig noget stort forspring selv om muligheden var der og det hjalp Grindavik til at fa styr pa spillet. Efter at have faet hul pa den pointløse byld, udnyttede Grindavik, KR’s mangel pa præcision og fik lavet sig et forspring pa 9 point (817) hvoraf 2 point kom fra nr. 9 Aaron Broussard, der fik driblet forbi 3 spillere og kom ind under

kurven lavede et ordentligt slamdunk, hvilket var intet mindre end smukt. Anden periode gik meget stille for sig, og der var skiftende føringer. Slutningen af perioden var dog ikke til at glemme. Sammy Zeglinski, Grindaviks guard, stod med bolden og ventede koldt pa, at urets sidste sekunder ville løbe ud, inden han lavede en ”fadeaway” 3 pointscoring, og gik til halvleg med en 6 points føring pa 4147. Efter en god første halvleg var det passende, at høre lyden af ACDC’s Thunder mens spillerne løb ind pa banen,

med ny energi og endnu mere gladiator and. Efter kun 1 minuts spil valgte Grindavik, at trække Sigurdur Þorsteinsson ud af kampen, da han fik sin 4 fejl. Med 3 minutter igen tog KR en time- out for, at fa samlet op pa deres angreb. Med en scoringsrate pa kun 29,8 % af deres skud, var det svært at komme igen, selvom de dog de ”kun” var bagud 5460. Timeouten hjalp ikke, og Grindavik gik ud fra 3. periode med en pa føring 57-68. KR kæmpede hardt for, at komme


KKI! 20.12.12

tilbage og kom op pa 65-70. Hver gang det sa ud til, at de var tilbage i kampen, satte Grindavik tempoet et gear op, hvilket de havde været gode til i 2. halvleg, med god balance i temposkiftene. Dette ekstra gear satte dem op pa en 11 points føring pa 69-80. I de sidste minutter blev det dog spændende igen. KR fik taget sine sidste timeouts for, at stoppe tiden og fa bolden frem pa banen. Herefter fik de tilranet sig æren, af kampens detalje. . Fra sidelinjen lavede Helgi Magnusson et indkast som et

alley- up til Kristofer Acox, som smækkede bolden i nettet, for KR. Derefter fik KR, med kun 40 sekunder igen, presset Grindvik til turnover. De fik igen hurtig smidt den ud til Helgi Magnusson, der stod fri til, at lave en 3’er men missede den. Det mis betød, at de mistede chancen for at vinde og kampen endte 80-87 til Grindavik, efter en spændende og intens 4. periode. Kampens spiller blev Grindaviks Aaron Broussard med 27 spoint, 6 rebounds og 3 assist.

33


TI Dansk Basketinfo og DBJO arbejder hele tiden på, at bringe en bedre basket dækning. Derfor har jeg på det seneste fokuseret meget på, at højne mit journalistiske niveau. Dette har imidlertid gjort, at jeg har fjernet lidt fokus fra Rookie 2 Allstar. Så tilbage til mig!

Tilbage til ”WOW” øjeblikkene jeg oplever. Som fx. En Bonell Colas der er rørt til tårer efter Randers sejr over Bakken, eller Nicky Nielsens udtalelse om at være lavet af granit. Tilbage til vilde dunks af Darko Jukic i Forum Horsens og meget mere. November/december har været lidt stille for mig basket mæssigt. Dels fordi Horsens, hvor jeg ser det meste basket, har haft en lang pause. Dels fordi jeg har travlt med andre ting, men det betyder ikke at basket ikke er en del af min hverdag. Snarere tværtimod! Jeg forsøger konstant, at holde mig opdateret, omkring alt der foregår i den danske basket

verden, så meget at selv vores chef redaktør her på bladet kan komme bagud.

kontrollør til sportsdirektør. Alle mennesker der lever og ånder for basket!

Som jeg skrev i sidste nummer, tog redaktionen en tur til Sjælland og så flere kampe. Det var en rigtig stor oplevelse for mig og at kampen mellem Værløse og Randers, var den første kamp jeg oplevede, der endte med over 100 point gjorde ikke oplevelsen mindre. Derudover var det også fantastisk, at møde de folk der var i de forskellige klubber, der gør et stort arbejde for at man får en skøn basket oplevelse. Lige fra billet

Senest har jeg været inde og se Randers Cimbria mod Bakken Bears, og det må siges at være noget af en oplevelse. Randers, der ellers har haft en svær start, rev jo de forsvarende mestre rundt i Randers Arena, ja så meget at Bonell Colas som sagt, kneb en tåre efter kampen og at andre i og omkring klubben også var på renden til tåre. Virkelig et øjeblik der kunne give én gåsehud.


Rookie2AllStar 20.12.12

LBAGE TIL MIG

Så hvad kan jeg mere sige? Det seneste år er jeg gået fra at være ”basket-ligeglad”, til næsten basket afhængig! At der stadig er meget for mig at lære om sporten, det ved jeg godt. Men det mest grundlæggende er vidst efterhånden ´på plads. Følg med i næste nummer, hvor det faktisk allerede er et år siden jeg startede. /Rookie out

35


Tekst Simon Ravn Foto DBBF/ DGI

FITNESS BASKET

SBBC Et tilbud om træning til forældrene der venter på børnene, og dem der gerne vil have en fitness træning med mere boldspil. Svendborg har taget det til sig, og tilbyder der på ugentlig basis.

Selve træningen foregår som cirkeltræning, hvor man på kort tid træner kondition, udholdenhed og styrke. Mange af øvelserne foregår med en basketball som hjælpemiddel, hvorfor træningen har fået navnet fitness basket. En af grundende til, at holde sig i form er, at en god kondition forebygger hjertekar sygdommer. Træning med fitness og boldspil, er sjovt og varieret, og derfor er det en god måde, at træne både den ydre og den indre del af kroppen!

Vi har taget en snak med formanden i SBBC, Karin Olsen omkring fitness basket i Svendborg. I korte træk, hvad er det i laver i Svendborg? Træning og samvær på tværs af alder og køn, hver lørdag morgen 8.30-10.00- der laves forskellige øvelser med basketball indbygget og vi har enten kamp eller straffekast konkurrence til sidst. Hvad betyder konceptet for klubben?

Vi har haft ca. 20 forskellige ind over holdet m/kér - den faste kerne består dog af 10-12 stykker. Vi får forhåbentlig fat i forældre og andre, der på sigt kan være til hjælp i vores klub. Samtidig får vi en god start på weekenden, slutter Karin med et smil! Fitness basket er et godt alternativ til folk der gerne vil have en sjov træning, uden at skulle fokusere på regler og taktikker. Det handler om kroppen, og det handler om at holde sig sund!


basketligaen 05-01-13

15:00

Aalborg Vikings

Randers Cimbria af 2010

Aalborg Stadion

05-01-13

16:00

Hørsholm 79ers

Svendborg Rabbits

Hørsholmhallen

06-01-13

15:00

Bakken Bears

SISU

Vejlby-Risskov Idrætscenter

06-01-13

16:00

Værløse BBK

BC Aarhus

Søndersøhallen

09-01-13

19:00

Svendborg Rabbits

BC Aarhus

Svendborg Idrætscenter

10-01-13

19:00

Randers Cimbria af 2010

Team FOG Næstved

SKYLINE Arena Randers

10-01-13

19:00

Horsens IC

Bakken Bears

Forum Horsens

10-01-13

20:15

SISU

Værløse BBK

Kildeskovshallen

12-01-13

15:00

Aalborg Vikings

Hørsholm 79ers

Aalborg Stadion

16-01-13

19:00

Værløse BBK

Horsens IC

Søndersøhallen

16-01-13

19:00

Hørsholm 79ers

Svendborg Rabbits

Hørsholmhallen

17-01-13

19:00

SISU

Team FOG Næstved

Kildeskovshallen

17-01-13

19:00

Bakken Bears

BC Aarhus

Vejlby-Risskov Idrætscenter

17-01-13

19:00

Randers Cimbria af 2010

Aalborg Vikings

SKYLINE Arena Randers

19-01-13

15:00

Svendborg Rabbits

Randers Cimbria af 2010

Svendborg Idrætscenter

19-01-13

15:00

BC Aarhus

Horsens IC

Aabyhallen

19-01-13

16:00

Hørsholm 79ers

SISU

Hørsholmhallen

20-01-13

16:00

Værløse BBK

Aalborg Vikings

Søndersøhallen

dameligaen 09-01-13

19:00

Værløse BBK

Hørsholm 79ers

Søndersøhallen

09-01-13

19:00

Aabyhøj IF

Falcon

Aabyhallen

10-01-13

18:15

SISU

BK Amager

Kildeskovshallen

10-01-13

19:30

Lemvig Basket

Horsens BC

vestjyskBANK Arena

19-01-13

12:15

Aabyhøj IF

Værløse BBK

Aabyhallen

19-01-13

13:30

Hørsholm 79ers

SISU

Hørsholmhallen

19-01-13

13:30

Falcon

BK Amager

Bülowsvejhallen

19-01-13

14:30

Lemvig Basket

Horsens BC

vestjyskBANK Arena

37


ORD FRA ISLAND Redaktionen i Island tager ordet!

Kulden har ramt, sneen er faldet, de mørke timer har fået overtaget og Island begynder mere og mere, at leve op til sit navn. Men en ting er sikkert. Er der en basket kamp, ja så dukker vi op.

at vinde dette års pokal. Men sæsonen er jo stadig ung, og der er mange kampe endnu, så det bliver spændende at følge de næste par måneder spil, og se om vi kan få udpeget en vinder af sæsonen.

lere. På denne side kan du også være heldig at streame nogle kampe via et lokalt kamera, og følge med i kampene, selvom du sidder på den danske hjemmefront.

Vi er efterhånden ved, at blive kendte ansigter til kampene, og dansk basketinfo er ved, at blive et godt navn i den islandske række. Vi har fået tiden til, at stå helt tæt på nogle af de store navne i ligaen, set fantastiske assists og afslutninger og mærket publikums store gejst for denne fantastiske sport.

Alt i alt har det dog været en utrolig begivenhedsrig måned med mange spændende kampe samt et intenst opgør i toppen, for at ligge nummer 1 på listen.

Jeg er hvert fald som journalist og redaktør her på Island blevet meget positivt stemt for ligaen, og vil anbefale dig som læser, at kigge lidt nærmere på den, hvis du vil udvide din horisont.

Siden sidste udgave af ”Ord fra Island” er der blevet spillet en masse spændende kampe. Store sejre er hevet hjem af de forskellige hold og der er fortsat kamp på toppen efter,

Har man som basket entusiast modet og lysten på at sætte sig lidt mere ind i den islandske liga, kan det anbefales at tjekke hjemmesiden www.KKi.is som hele tiden holder en ”up to date” om hvilke kampe der spilles, hvem der er denne uges spiller, og mange andre interessante facts om de islandske spil-

Skriftestolen…! Der er desværre også indsneget sig en lille fejl i sidste nummer. Her gav vi info om at KR var sidste års etter, men det var Grindavik som løb med sejren. Vi undskylder denne fejl fra Islandsredaktionens side. Bless Bless


Information 21.12.12—20.01.13

Køb en annonce

Næste nummer

Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mail adresse.

Deadline for næste nummer af dansk basketinfo er d. 15 Januar 2013 kl. 22.00

Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet og derfor er magasinet her, en af de bedste måder du kan nå ud til de danske basketball fans. Skriv til torres@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for! Deadline for indsending af annoncer er d. 10. Januar 2013 kl. 20.00

Annoncer skal sendes til torres@basketinfo.dk

Reklameafdelingen Emmanuel Torres

Næste nummer udkommer d. 20 Januar på www.basketinfo.dk

Vi er online Som i nok har bemærket er vores onlive viewer tilbage i fuld funktion, hvilket betyder du ikke længere er nødt til, at downloade magasinet som PDF. Vores hjemmeside basketinfo.dk, er under BETA- test lige nu, men vil gå online i denne måned, for hele offentligheden! Vi takker for tålmodigheden og ses til Januar!

Vi giver dig basketball journalistik , på en helt ny måde ... 39


dansk basketinfo 9.12  
Advertisement