Page 1

dansk basketinfo 20 februar 2012 책rgang 2 udgave 2


INDHOLD 20.02.12

05 - Nye tider - nye partnere Den faste form er fundet, og DDBF er de nye samarbejdspartnere. Hvad mon fremtiden bringer?

10 - Sikker sejr til vest Dansk basketinfo var til stede i Büllowshallen på Frederiksberg hvor årets dame all star game blev spillet.

14 - Børn og unges kvalitetssikring Jesper Nilsen fra børn og unge udvalget fortæller om mål og tiltag hos DBBF.

16 - Hyggebold, og meget mere! Herrernes all star game bød på flot basketball, som enlig var hyggebold med verdensklasse detaljer!

24 - Kort nyt

SISU/ 79’ERS Det er ikke nødvendigt at snakke om hvem der kommer i slutspillet i dameligaen. Men hvem vinder Læs mere side 8.

Læs de seneste nyheder fra dameligaen og canal digital ligaen.

28 - Usikre forudsigelser Hvem ender hvor, i grundspillet? Hvem når toppen, og er bunden sikret? Rook, giver et lille bud på forskellige situationer!


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende redaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk Skribenter Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Θ Svante Brink - svante@basketinfo.dk Θ Jesper Nielsen coachnielsen@live.dk Θ Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk Θ Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Art Direction WYKE// Graphic Forside foto Bo Leihof Bagside foto Bo Leihof Fotografer Henrik Olsen - henrik@necon.dk Michael Andersen - andersen.mich@yahoo.dk Jørn Bonde - presse-bonde@presse-bonde.dk Bo Leihof - boleihof@hotmail.com

Reklame afd. Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk

Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


Nye tider, nye partnere 11

Fremover er det denne form, dansk basketinfo vil have. Det er andet nummer, siden vi fik hele vores system på plads, og samtidig med at disse nye tider med dansk basketinfo begynder, er vi stolte af at kunne præsentere et samarbejde imellem DBBF og os. Reelt set betyder det at dansk basketinfo nu, vil gå ind i en dybere dækning af forbundets forskellige afdelinger, og at vi vil overvære flere kampe på landsplan. Lige pt. er vi 8 mand, som at gøre dette blad muligt, både mht. tekst, men også mht. billede materiale. Det gør os til en af de største, om ikke den største basketball journalistiske organisation. Det er noget vi er utrolig stolte af, og vi har planer om at dette magasin skal være det bedste, og mest kendte basketball medie her i landet. Vi vil senere på året, offentliggøre en hjemmeside, hvor både magasinet og mange andre ting vil kunne findes. Med tiden vil vores grafiske afdeling selvfølgelig perfektere vores forskellige medier, så vi kan gøre så mange som muligt, tilfredse med vores arbejde, på alle måder. Tak fordi du læser med igen, i denne nye udgave af dansk basketinfo, med flere nyheder, flere interviews, og pressedækning fra all star weekenden d. 11-12 februar 2012.

Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Redaktør


Se mere p책 www.hicbasket.dk


INTRO 20.02.12

NBA på DK4 Hele weekenden fra d. 24– 26 ver vist. Men et er sikket. All Star februar 2012, kan du se de bedste Weekenden er noget, du ikke må spillere, fra verdens bedste ba- gå glip af. sketball liga NBA, folde sig ud på Så sæt weekenden til side og nyd DK4. sporten sammen med os andre! Du kan gå ind på DK4sport.dk og ser præcis hvornår kampene bli-

Brug det hele På flere fora’ har flere givet udtryk for at alle dem, der arbejder med basketball journalistik, burde slå sig sammen. Det er i bund og grund en god idé, men der er en klar ulempe ved kun at have få steder, at finde sine nyheder! Jo flere steder du læser en nyhed, jo flere vinkler får du på det. Hvis det gælder emner som kræver man danner en holdning, har du ved at bruge alle basketball siderne, bedre mulighed for at finde ud af din egen holdning, En anden ting er forskellen på journalistik. En hjemmeside som fullcourt har meget fokus på her og nu nyheder, mens vi på dansk basketinfo, har fokus på mere alsidige nyheder. Vi på dansk basketinfo, ser os ikke som konkurrenter til alle de andre sider. Men som en forening af skribenter der elsker sporten, og ønsker at sprede den så meget som muligt. Pt. er vi nok den største journalistiske basketball organisation, og det vi glade for, men gør brug af de andre sider, såsom merebuepaa.com og fullcourt. Vi er her alle sammen for at gøre det samme. Give dig så meget dækning af dansk basketball, som overhovedet muligt. Redaktionen

Kort og godt! Dansk basketinfo vil her, kort præsentere en af sidens skribenter, hen over det næste stykke tid. Vi begynder med nyeste skud på stammen. Han hedder Svante Brink, og er bosat i Horsens. Til daglig er Svante cykel mekaniker, og fritiden går med arbejde, på 87H Records. Svante er basketinfos Rookie, og derfor har vi givet ham samme kælenavn. Vi er glade for at have Svante med på holdet, og takker for hans sjove indslag på Redaktionen.

Navn: Svante Brink Pedersen Nickname: Rook By: Horsens Højde: 183 cm Kg: under 100 Yndlings hold: Utah Jazz


FOKUS 20.02.12

DE TO MEST VINDENDE! De to mest vindende klubber i dameligaens historie, ligger i denne sæson nr. 1 og 2. De har udmærket sig kraftigt i forhold til de andre hold, men hvem er det, man skal sætte sine penge på?


Det er de to hold, som de fleste allerede før sæsonstar så i finalen. Det er pokalvinderne, og nr.2. Sisu basketball, og Hørsholm 79’ers. De to mest vindende klubber nogensinde. Men hvem vinder i år? Tekst Simon Ravn Foto Bo Leihof Der er stort set ikke nogen hold der har kunnet følge med Sisu i år. Pokalfinalen hvor de to hold mødte hinanden, blev en ensidig kamp, som var stærkt domineret af Sisu. Selv om Sisu er det stærkeste hold i ligaen, er det dog ikke ensbetydende med at det er dem der kommer til at kunne løfte DM– medaljerne, når slutspillet er færdig. Den bedste basketball man finder, er som regel den, der spilles når det gælder titler, pokaler, medaljer etc. Og Hørsholm kan på ingen måde afskrives på nuværende tidspunkt.

Sisu har foruden pokalfinalen mødt Hørsholm 79’ers 3 gange. Alle 3 gange var det Sisu der fik sejren. Noget af det som gør Sisu tanden bedre er, at de kan holde ud i 40. min. uden at miste moment, i forhold til de andre hold i ligaen. Rutine spiller også en rigtig stor rolle hos Sisu, og specielt Kiki Lund, har spillet en utrolig god sæson som anfører for holdet. Europa kampene som Sisu har deltage i, i denne sæson, har også givet holdet mere rutine, og udholdenhed, hvilket har afspejlet sig i deres spil her i Danmark.

Et af de største problemer i Hørsholm, i forhold til Sisu og andre hold i ligaen, er at de ikke scorer nær så mange point pr. kamp. De er rent faktisk kun nr. 4 på listen over point. Sisu scorer ca. 79,7 point, mens Hørsholm kun laver 66.3 point. Sisu er favoritter til at vinde det danske mesterskab igen i år. Men de ting der spilmæssigt adskiller dem fra Hørsholm, er utrolig små, og derfor vil en finaleserie imellem de to hold, ikke være afgjorte på forhånd. For begge hold kan spille afsindig god basketball.

Hørsholm er et relativt ungt hold, men alligevel følger de klubbens traditioner i toppen af dansk damebasket. Topscoreren Lauren Beckley ligger med 19,7 point pr. kamp, og hun har spillet en god sæson i klubben.

Sisu har vundet 17 mesterskaber af 43 mulige, mens Hørsholm ”kun” har 7 Dm titler. Det er de to mest vindende damehold nogensinde, og traditionen tro, vil et af disse hold sikkert få endnu en DM-pokal, med hjem i skabet!


Sikker sejr til Vest Falcon stod for afholdelsen af dette års, dame all star game. Det var en spændende kamp, der blev domineret af vest holdet, som var godt ledet af Horsens BCs coach Sonny Madsen. Tekst Simon Ravn Foto Michael Andersen

Det var første gang i historien, at øst mod vest, modellen for all star gamet blev benyttet, og det var et vellykket arrangement som Falcon havde stablet på benene. Der var godt nok ikke så meget show over dagen, som der var i all star kampen i Værløse,, dagen forinden, men man kunne overleve uden et kampprogram, og konkurrencer for publikum. Det var en godt spillet basketball kamp, som var værd at overvære.

Det var vest holdet, der spillede bedst sammen i kampen. Det virkede som om spillerne på holdet spillede sammen til dagligt, og det medvirkede klart til deres overtag i kampen, frem mod kampens afslutning.

Første halvleg Vest holdet var det første, med point på tavlen. Der var højt tempo fra start, og god fordeling af point blandt spillerne på de to hold. Midt i perioden var stillingen 6-13, til vest holdet, hvor Brittany Bowen lukkede sig selv ind i kampen med 3 point. Det var vest holdet der sad på kampen, i første periode. Det var også vest holdets Emily White, der fik kampens første fejl. 1 periode endte 11-21.


ALL STAR 12.02.12

Jessica Fuller åbnede anden periode for øst holdet, og efterfølgende kom der lidt mere gang i profilerne fra Sjælland. Kiki Lund kom i gang, i kampen bag 3’eren, hun satte med 40 sek. mellemrum 2 af slagsen. Selv om øst holdet spillede godt i 2. periode, var det vest holdet der kunne gå til pause, med en føring på stillingen 31-41.

Shooting guard 2012 I pausen imellem de to halvlege, var der ligesom i herrernes all star game en 3. points konkurrence. I denne stod finalen imellem Kiki Lund fra SISU og Brittany Bowen fra Horsens BC. Kiki Lund skulle skyde efter Brittany Bowen, men da hun kom på banen efter at Brittany havde sat 20 point ud af 30, var hun nok sikker på, at det kun skulle blive til anden plads i konkurrencen. Bree var dog ifølge sig selv ikke kvinden, der før kampen var favorit til at vinde. Before the game I asked the coach, do you really want me to this contest, I don’t want to embarrass my self. Men at sætte 20 point ud af 30, kan på ingen måde kaldes, at sætte sig selv i forlegenhed. Bree ser heller ikke sig selv som den bedste shooting guard, i dameli-


gaen, men fremhæver at det gælder om at ramme dagen, også for den bedste. When you have the shooting mentality, you just keep shooting, and I think we have a ton of good shooters, that does that, whatever a day it is. One day you can be on, the next day you can be off, I would know that from experience

2 halvleg Øst holdet begyndte at finde hinanden i anden halvleg, og godt anført af Kiki Lund, scorede øst holdet nogle flotte point. Desværre for øst, var vest stadig storspillende, og stillingen i 3 periode endte derfor 4352. Midt i 4. periode satte Kiki Lund 3 point, og kom på stillingen 50-54, og efterfølgende fandt øst holdet virkelig hinanden på banen, hvilket resulterede i at stillingen næsten blev helt lige. Da stillingen nåede 55-56 til vest holdet, tog Emily Hatch teten, og i kombination med Brittany Bowen, blev et forspring igen etableret, og kampen endte med stillingen 61-70. Det var en rigtig flot spille kamp, der både havde forsvar og angrebsspil, modsat herrernes all star game i Værløse.

think it has been a fair “Imatchup, and I think it’s been a lot of fun. - Brittany Bowen


12.02.12

En spiller der har deltaget i damernes all star game tidligere, Kiki Lund gav os en kommentar på hvordan hun syntes, det nye kampmønster virkede. Jeg syntes faktisk det var meget sjovt. Jeg var med sidste år, hvor det var all stars imod landsholdet, og jeg syntes det her er bedre, for der er flere der får lov til at være med, og det sjovt når de blander holdene på den her måde. De fleste spillere virkede godt tilfredse med arrangementet i Falcon, og selv om det blev til en sikker sejr til vest holdet, mente Brittany Bowen at det havde været fair og sjovt. I think it has been a fair matchup, and I think it’s been a lot of fun.

Kampens MVP Kampens spiller blev udvalgt at dansk basketinfo, og det var ikke svært at give titlen til Emily Hatch, der havde 24 point i kampen, i generelt spillede fantastik. Kiki Lund var også enig i at Hatch var kamps spiller. Den går nok til hende. Hun scorede en del point og jeg tror også hun fik revet en del rebounds til sig. Det var en super god kamp der blev spillet i Bullowshallen på Frederiksberg. Næste år er det i Jylland, kampen skal spilles, og dansk basketinfo er selvfølgelig med igen dér, når øst skal forsøge at tage revanche.


Børn & unges kvalitetssikring Når man snakker om børne og ungdomsbasketball, kan man måske have en tendens til at ville måle vækst, og udvikling efter de tiltag man laver, eller de ideer der går forud for ændringsforslag! Jesper Nielsen fra børne og ungeudvalget giver her et lille overblik over hvordan deres strategi er, og hvordan man sikrer udvikling fremover. Tekst Jesper Nielsen

Grafik

WYKE// Graphic

Først og fremmest skal det vi laver opleves og det skal opleves kvalitativt. Når det så er sagt, så er vores strategi, at få flere medlemmer og det er i al sin enkelhed den bedste måde, at måle om vi når vores resultater på. Først og fremmest er der to områder vi i øjeblikket sætter ind på i forhold til dette: kvaliteten af vores udbud for de yngste, og så trænerne.

Børn, Ungdom og trænere Vi har igennem de sidste 10 år arbejdet målrettet med vores måde at tilgå basketball på for de yngste, fra 14 år og nedefter. Vi er nu så langt, så vi mener at have en tilgang til måden at spille på, der er tilpasset det børnene har brug for, for at både få nogle gode oplevelser og at vi samtidig udvikler dem bedst muligt. Det næste skridt er så at få vores klubber, trænere, forældre og især dommere til at forstå, spillet, træne og dømme efter intentionerne i børnereglerne. Der har vi stadigvæk en udfordring, men vi er godt på vej. Lige for øjeblikket er en gennemgribende ændring af vores træner- og dommeruddannelse undervejs, og den vil forhåbentlig forstærke denne proces gennem de næste par år. Samtidig ønsker vi at opprioritere stævneformen for de yngste, da vi ved - både fra de tilbagemeldinger vi får fra bla. netværkene og fra erfaringerne fra andre idrætter. Det giver den bedste kvalitet på sigt og gør det nemmere at fastholde spillerne.

I børn- og unge udvalget er vi ikke specielt interesserede i at fokusere på talentudvikling. Vi er langt mere interesserede i at samle så mange spillere op så tidligt som muligt, holde fast på dem, og give alle et tilbud der passer til dem. Derfor håber vi meget at Nanobasket og EASYbasket kombineret med mere fokus på stævner og børneregler vil give flere medlemmer og dermed også øge talentmassen. Vi skal arbejde bredt med at fastholde, men også på at talentudvikle og skabe miljøer der både fastholder og udvikler. Her er den kommende træneruddannelse og indførelse af en licensordning central.

Frivilliges arbejde I forhold til de frivillige har vi nogle meget store udfordringer - at være frivillig i dansk basketball er ofte krævende. At køre en almindelig turnering kræver store resurser i haltider, koordinering, træninger, spilletøj, dommerbord, officials osv. Her skal vi arbejde på at gøre det lettere at være frivillige. Samarbejdet mellem DBBF og DGI er et stort skridt på vejen hertil og i øjeblikket arbejder vi intensivt på at maksimere dette. Vi fokuserer på at optimere udvalgenes arbejde med flere tværfaglige møder, en langt mere strategisk tilgang til arbejdet og vi har nu en administrativ organisation i ryggen med dygtige og engagerede medarbejde i både DBBF og DGI, der gør arbejdet lettere og langt mere spændende end det nogensinde har været før. Vores største udfordring er, at få denne synergi, vores samlede viden og vores fælles resurser til at spille bedre sammen, så alt hvad vi gør, gavner den enkelte klub, den enkelte træner og den enkelte spiller - med andre ord at have en langt mere strategisk og bevidst tilgang til alt hvad vi laver - også ude i klubberne! En dygtig træner trækker flere spillere til og er bedre til at holde på dem - så skab gode trænere, giv dem masser af udviklings muligheder og nogle optimale rammer at arbejde under - så får vi flere medlemmer og dygtigere spillere til gavn for hele dansk basketball og husk, at kvalitet er lig med den oplevede effekt!


Børn&Unge 11.02.12

All star camp Dansk basketinfo var en tur omkring all star campen, inden all star gamet blev spillet d. 11 februar 2012. Professionelle Canal Digital Liga spillere gav alle de unge talenter mellem 8 og 13 år, en oplevelse som de sikkert vil se tilbage på de næste mange år. Tekst & Billede Simon Ravn Øst holdets profiler stillede sig til rådighed for børnene på campen, og gav dem fifs, og idéer, til at perfektere deres spil. Massere af glæde var et af kendetegnene for campen, hvor alle rendte rundt med et smil på læben. Et af de helt store talenter på Campen var den 12 år gamle, Jakob Kjall Mikkelsen, hvis drøm ifølge hans mor, er engang er at komme på det danske basketball landshold. Ud over at deltage i campen, var Jakob også en del af vest holdet. Kort før halvleg kom han også på banen, og løb igennem øst holdets forsvar og scorede 2 point på et lay-up. En ting der gjorde situationen endnu sejere var at han var iført en spilledragt i størrelse XXL, der burde have siddet på Josh Alexander, fra Bakken Bears der valgte ikke at møde op til kampen, pga. et maveonde. Muligheder for ”upcomming” talenter, som den Jakob fik, er noget der burde gøres mere i. Flere skulle have muligheden for at få oplevelser som den, da det helt sikkert vil motivere de unge til at forsætte med at udvikle deres talenter.


Hyggebold, og meget mere! Der var masser af skader, forud for årets all star game. Specielt vest holdet var hårdt ramt. Craig Petersen formåede dog at få alle reserverne til at fungere sammen på banen, og selv om det var en gang hyggebold, fra begge hold, var der god underholdning og hygge i Søndersøhallen. Tekst & Foto Simon Ravn Den danske Canal Digital Liga, har utrolig mange gode spillere i denne sæson. Dog var det kun de bedste der var udvalgt, til at komme med til all star kampen. Den første periode i kampen var ren show, med massere af alley-ups, dunks, og flotte detaljer. At der ikke blev dækket forsvar, var helt sikkert også en god grund til at stillingen efter første periode var 30-31 til vest. 2. periode var ikke lige så hektisk som første. Men, der blev stadig scoret mange points. Craig Petersen valgte midt i periode at bruge en spændende taktik, da han udskiftede alle 5 spillere på en gang. Kort efter kom øst holdet foran for første gang i kampen, en føring der dog ikke holdt til halvleg, hvor vest holdet var foran igen, 54-58. I pausen tog vi en lille snak med Will Harris der med et smil på læben, havde følgende kommentar til vest holdets spil. We are not playing enough defense, we’re going to pick up our defense and intensity in the second half, and we got to talk a little more in the defense, we look ridiculous out there right now.

3 point tak! Allerede inden selve all star kampen begyndte i Søndersøhallen, foregik første runde af 3 points konkurrencen, hvor Craig Petersen gjorde come- back som skytte, og satte 9 point i første runde, hvilket sendte ham videre til finalerunden, der blev spillet i halvlegen. Sammen med Craig Petersen var det Ryan White fra Allborg Vikings der gik videre med 13 point ud af 30 mulige, Phillip Hertz fra Hørsholm 79’ers lavede også 13 point, mens Will Harris fra Horsens IC lavede 11 point. I 3 points finalen satte Craig Petersen 14 point, hvilket var utrolig godt, i forhold til Phillip Hertz med 6 point, og Ryan White med 8. Dog kunne Craig ikke slå Horsens IC’s Will Harris, der med 19 point, ud af 30 mulige, vandt 3 points konkurrencen. Efterfølgende havde Will denne kommentar. I’ve never lost a 3 point contest… Big player, make big shoots! I sandhed en selvsikker kommentar, men Harris havde også noget at have det i, på all star dagen!

I det hele taget havde Will Harris, en rigtig sjov dag. Alligevel er det de normale kampe der passer bedst til Harris, i hvert fald ifølge ham selv. I think this game is a lot of fun, you get to play against people that you don’t normally do. But I think that a real game is more fun to me, there’s more on the line, there’s more pressure and some real defense.


All Star 11.02.12

Det var forståeligt at Harris savnede forsvarsspillet i første halvleg, for det eksisterede ikke.

Dunk-King Sprinkler Ud af de 3 deltagere i dunke konkurrencen var det kun Zarko Jukic og Durell Vinson der dunkede sig i finale. Og ja, så Chris Sprinkler der ikke bare dunkede, men lavede et show af format, da han først optog sit eget dunk, og efterfølgende sprang over han så over Rob Fields fra Falcon, der smed bolden på pladen for ham, og efterfølgende gik i knæ. Sprinkler var også den første, der i den indledende runde scorede topkarakter med hele 90 point af 90 mulige.

Finalerne I halvlegen af all star kampen, var det dog en helt anden sag for Sprinkler, der ikke rigtig fik sine dunkforsøg, til at virke. Zarko Jukic derimod, skabte jubel blandt tilskuerne, med sine dunks, og blev dunk champion, på trods af pres fra Durell Vinson, der kæmpede godt for at få sejr i dunkkonkurrencen.

All Star game #9 Efter nogle flotte shows, i både dunk og 3 points konkurrencen, var det tid til at færdiggøre hovedeventen, nemlig kampen imellem øst og vest. Mike St. John havde ikke været særlig skarp i første halvleg, men det var en helt anden sag i 3 periode, hvor han scorede 7 point i træk på omkring et

minut. Mads Vægter havde misset et dunk i første halvleg og var en af de eneste spillere på banen, der ikke havde været oppe at flyve for alvor, han fik dog en friløber i midten af perioden, og fik bolden ”hamret” i kurven. 3. periode endte med Tony Bishop på straffelinjen. Han brændte sit straffe, tog sin egen rebound og dunkede derefter 2 point i kurven. En flot detalje for Viking spilleren. Joe Benjamin fra øst holdet, forsøgte at lave samme nummer, i første halvleg. Han fejlede dog, men med et smil på læben spillede han videre. Midt i 4. periode var stillingen 97-102 til Vest, men Øst ville have en sejr, og fik sig kæmpet op på stillingen 112-113, med 8 sekunder igen. Joe Benjamin, havde mulighed for at afslutte kampen med en lang 2’er, men missede, hvilket sikrede Vest sejren, hvilket giver all star scoren 5-4 til Vest. En stilling vest holdet kan udbygge næste år, når de har hjemmebane fordelen. Efter kampen hev vi fat i Joe Benjamin fra Hørsholm 79’ers, der blev spurgt om det havde været sjovt at deltage. The fun is the whole point. To have fun and be a showman in the first three quarters, but in the last one, you want to win. I was having fun, talking trash to all the guys, it reminded me of home a little bit. Altså en positiv Joe Benjamin der spillede rigtig godt på dagen, men desværre for øst holdet, brændte sin afsluttende chance for at give øst holdet sejren.

Ryan White fra vest holdet, som til dagligt spiller i Aalborg Vikings, syntes selv at sejren var fortjent. Yeah off course we deserved to win. We just came out having fun in the first three quarters, and in the last quarter we all put up a good fight, and got the win in the end. Selv om sejren var fortjent, var der dog også rosende ord til øst holdet fra Aalborg profilen. They played good. They hit a lot of shots. Everybody just came out having fun, making a good show, gave the crowed a good game. White var også nogenlunde tilfreds med sin egen præstation i kampen, men der mangled måske lidt. I could have played a little more aggressive, but I didn’t come out here to score, that what I do for the Vikings, I just wanted to give the other players, the superstars, Curry, Harris, Tony Bishop and everybody else the ball and get them the passes and be the playmaker. Profilen fra Værløse Reginald Delk, som spillede på øst holdet var tilfreds med arrangementet, og nederlaget kunne også godt accepters. I hate losing man. But it’s the all star game, so it doesn’t really count. Delks bud på en MVP var Donald Rutherford, men han var også enig i at Will Harris spillede en rigtig god kamp for vest holdet. Men hvis han er at finde i ligaen i den kommende sæson, er det ham der bliver all star MVP.

fortsættes på næste side


I don’t know, but if I’m getting back to the Danish league next season, I’ll definitely take the MVP title!

MVP Årets MVP, var ifølge Thomas Bilde fra DK4, ikke svær at finde iblandt de mange profiler. Der var flere navne oppe at vende, men et skilte sig ud, nemlig William Harris Jr. der med 35 point i kampen, var vest holdets topscorer. Selv om han måske spillede lidt selvisk i kampen og tog nogle rigtige, rigtig lange skud bag 3’eren, var det ifølge ham selv helt fortjent at han blev kåret som den bedst spiller i kampen. Vi spurgte Will om han var at finde i Danmark i den kommende sæson. My goal is to make a better life for me and my family, and if getting back to Denmark and the Danish league gives me a better opportunity to do so, then that where I am going to be. But right now I’m just worrying about getting into the playoffs. We have what it takes to make it, we just got to come out and play defense, and open the way that I know that we can, having energy, then we’ll be fine, so I am pretty confident that we’ll get into the playoffs.

Flot arrangement i øst! Værløse gjorde et flot stykke arbejde med afholdelsen af All Star gamet 2012. Selvfølgelig havde de i Værløse nok håbet på en sejr til øst holdet, nu hvor de havde hjemmebane fordelen. Heldigvis kan de få revance om et lille år, et sted i vest Danmark!


“I had a few dunks, and I think I putted in a good show for the crowd Will Harris


Profile 11.02.12

All Star trash talk En af de vigtigste ting ifølge Joe Benjamin, var i all star gamet, muligheden for trash talk imellem spillerne, på de to hold. Specielt Joe Benjamin og Will Harris havde noget specielt kørende i Værløse, hvilket blev fanget af vores diktafon! Tekst Simon Ravn

Me off course, we are going to win this game by a last second point. I’m going to play so everybody gets the ball, and makes some points. Efter kampen hev vi igen fat i Joe Benjamin, og spurgte om Will Harris var kampens bedste spiller?

Foto Henrik Olsen

I halvlegen hev vi fat i William Harris, kort efter hans sejr i 3 points konkurrencen. Will havde været dominerende i kampen, og hans venlige “arrogance” havde sat sit præg på kampen, både i hans adfærd og hvad han sagde. Derfor spurgte vi Harris, om hvem den bedste spiller på vestholdet var i kampen var? I am! No no, no, I think that we got a lot of good players, you can’t go wrong by picking one player on this team. And about the east team, we are just way better than them! Så også lidt ydmyghed at spore i den dominerende amerikaner. Joe Benjamin blev konfronteret med Harris’ kommentart, og havde følgende bemærkning. The thing about Will is, he’s a big mouth and muscle guy, if you ask him, he’s always flying like an airline, like Lebron James, but if you really look at him, you’ll see his eyes starts blinking, he like retarded. I don’t know what’s wrong with him, but he’s not telling the truth Selvfølgelig sarkastisk ment, og hele bænken på østholdet brød ud i latter på baggrund af kommentaren. Vi spurgte også om hvem af de to spillere der i Benjamins øjne var bedst, one on one!

NO! No, no, no okay, he was the better man today, but in our next game, I’m going to take him. Will Harris mente også selv at han fortjente titlen som MVP, da han gav følgende kommentar! I feel like I deserved it, I think a took about 20 shots and I probably made 16 or 17 of them. I had a few dunks, and I think I putted in a good show for the crowd, and I won the three point contest to! Harris spillede en rigtig fin kamp, og det var fortjent at han fik titlen som mest værdifulde spiller. Mht. Joe Bejamins kommentar om den næste kamp hvor de to spillere skulle mødes, endte denne også med at Will Harris og Horsens IC tog endnu en sejr fra Joe Benjamin, som denne gang var tilbage i trøjen hos Hørsholm 79’ers. Vores dygtige fotograf Henrik Olsen, fangede de to spillere imod hinanden i kampen d. 16 februar. Specielt Joe Benjamins ansigtsudtryk, syntes vi er meget passende i forhold spilsituationen mod Will Harris. Begge er to dygtige spillere, med munden fuld af spydigheder, som gør spillet en lille smule sjovere!


Nordsjællands Grundskole og Gymnasium samt HF (NGG) og Hørsholm Basketball Klub indgar et nyt og spændende samarbejde. NGG udvider næste skoleår deres sportscollege med endnu en sportsgren. I et tæt samarbejde med Hørsholm Basketball Klub, starter NGG en ny basketballlinje, som bl.a. indeholder morgentræning på eliteniveau to gange om ugen, basketballteori, individuel vejledning og meget andet. Hørsholm Basketball Klub har i en lang årrække været en dominerende faktor i dansk basketball. Der er blevet vundet mange mesterskaber i ungdomsrækkerne såvel som på seniorplan. Hørsholm Basketball Klub har samtidig udviklet en lang liste af både herre - og dame spillere til diverse landshold, collegeophold i USA samt professionelle klubber i udlandet. Træningen vil hovedsagelig fokusere på den individuelles standpunkt og derudfra spillerens udvikling. Træningen vil derfor indeholde udvikling af fundamentale færdigheder med ekstra fokus på detaljer. Ydermere vil træningen indeholde små spilsituationer, hvor forskellige løsninger vil blive præsenteret. Det er unik mulighed for at arbejde med mange af de aspekter indenfor basketball, som desværre bliver nedprioriteret i mange klubber pga. den lave træningsmængde. Hver spiller vil sammen med sin klubtræner og NGGs træner, få udarbejdet en personlig træningsplan. Ved dette samarbejde (samt det allerede eksisterende Team Danmark tilbud på Rungsted Gymnasium) kan vores unge basketballspillere kombinere uddannelse med deres idrætsgren, hvilket uden tvivl vil styrke deres udvikling indenfor basketball, samt give dem en ekstra motivationsfaktor i forbindelse med deres uddannelse. For yderligere spørgsmål eller uddybende svar kontakt da venligst: Thomas Thrane – SportsCollege Coordinator på sportscollege@ngg.dk eller 20 74 52 89 Jesper Krone - Sportschef Hørsholm 79ers på jesper_krone@hotmail.com eller 60 70 31 50


THINK! 20.02.12

Tæt tabel… for tæt? Igennem den seneste tid har der været meget debat omkring holdene i ligaen, og om der skal ske forandringer i forhold til op og nedrykningens spillet , eller om ligaen skal være større. Vi har taget en snak med Michael Piloz fra Bakken Bears om de forskellige løsninger!

Tekst Simon Ravn WYKE// Graphic

Første spørgsmål der dukker om I debatten er tit om man skal droppe nedrykningsspillet, i denne sæson. Dette punkt skyder Piloz dog hurtigt til jorden. Det er umuligt. Der er vedtaget regler af Basketrigsdagen, og de kan der ikke dispenseres for. Jeg mener nu det er ganske rimeligt, at man ikke først kan beslutte nedrykningsreglerne, når man har set hvordan holdene klarer sig – det må der være en fast struktur for inden sæsonstart.

liga måske være en bedre løsning.

Det åbner for debatpunktet, om de to øverste klubber i første division skulle have mulighed for direkte oprykning, så der i næste sæson, ville være en større opdeJeg synes det er en kvalitet, at der er ling af midt og bund. Piloz spænding til det sidste. mener dog at en sådan ændring skulle være - Michael Piloz etableret før sæsonstart.

Det er selvfølgelig meget logisk, at man ikke kan ændre på reglerne langt inde i en sæson, men der er dog mange der gerne så, at alle hold der er i Canal Digital Ligaen i denne sæson, skulle have lov til at forblive i ligaen. Forskellen imellem de forskellige klubber fra 3. pladsen og nedefter, er utrolig lille, derfor ville en større

Der er utrolig tæthed i ligaen, Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, mener Piloz. Jeg synes det er en kvalitet, at der er spænding til det sidste. Vi kan i Canal Digital Ligaen i princippet rumme alle de hold, der lever op til et vist sportsligt niveau og som kan og vil leve op til ligaens interne regler. Jeg mener ikke der

skal flere hold i ligaen, ”bare” fordi der er mange hold, der er ca. lige gode. I 1993 rykkede Skovbakken ud af den bedste række fra en 10.-plads, med 10 point for 18 kampe. Hvilket altså forholdsmæssigt er flere point end Falcon og Aalborg har fået point til i skrivende stund (hvis de ikke får flere). Fire år senere vandt Skovbakken det danske mesterskab og siden har klubben fået DM-medaljer hver eneste sæson. Så verden går ikke nødvendigvis under fordi man rykker ud.

Om ligaen er for tæt, er selvfølgelig muligt. Måske er det et problem som det er nu! - og måske ikke!


Point rekord i Sisu

Lørdag d. 19 februar 2012, tog Sisu hjemme imod Aalborg Vikings, og for Donald Rutherfords vedkommende blev det årets kamp. 41 point blev sat i kampen, 80 procent fra 2’eren og 100 procent fra 3’eren, var det der gjorde at Rutherford, der til gennemsnitligt scorer 21,5 point pr. kamp, brød statistikkerne, og sikrede en sejr til Sisu på 100-66.

Tidligere i år var det Ryan White, der brødskalaen med 40 point, og tidligere på sæsonen før jul, var det Mads Vægter og Will Harris Jr. der satte rekord. I sæsonens første kamp for Sisu, lavede Rutherford 32 point imod Horsens. Siden har han dog lagt på omkring de 20 point i hver kamp. Om denne nye rekord fra ham er hans måde at slutte sæsonen på, eller om han starter op på ny i denne sæson, og kommer til at score endnu flere point fremover, bliver spændende at se. Men imponerende er rekorden uanset hvordan fremtiden ser ud. © Bo Leihof

Det var lige før man var ved at tro, at der ikke skulle komme flere nævneværdige rekorder i denne sæson, men så kom Davor Sattler og satte 9 3’ere ud af 10, i Horsens kamp mod Svendborg. Men det er ikke den nyeste rekord i dansk basket!

Det er Donald Rutherfords anden sæson i dansk basketball, og en forlængelse med Rutherford er helt sikkert på Sisus ønskeliste.

Craig trækker ikke i trøjen Kort før årets all star game, snakkede dansk basketinfo med Craig Petersen, om han kunne finde på at trække i trøjen eftersom han deltog i 3 points konkurrencen.

af den tidligere Horsens profil spillede på banen, og ligesom man håber på comebacks til andre tidligere profiler, kunne det var sjovt at se Craig i aktion igen.

Selv om det blev til en flot 2. plads i konkurrencen var Craig afvisende overfor tanken om, at skulle spille igen. Ikke pga. alder, men pga. skader, som han har døjet med i noget tid.

Craig blev nr. 2 i 3 point konkurrencen med 14 point ud af 30, hvilket er ganske udmærket for en spiller, man måske regnede med var blevet lidt rusten.

Det er ved at være nogle år siden

Vi glæder os til at se Craig i aktion igen en anden gang!


KORT NYT 20.02.12

Horsens BC nu nr. 4 Efter at have været placeret som nr. 3 i ligaen igennem store dele af sæsonen, er Horsens BC nu røget ned på en 4 plads i ligaen.

Allerede fra start af sæsonen var der ikke mange der troede på en topplacering til Horsens efter at de blev idømt minus 2 point fra starten af sæsonen, da der var rod med nogle licenser, og ikke kunne møde op til første kamp.

© Jørn Bonde

Efter et nederlag til Lemvig blev deres 3. plads lidt tvivlsom, og nu er det en realitet at Værløse er kommet foran dem. Dog er der 3 kampe tilbage for Horsens til at få en 3. plads tilbage, hvori en af den ene kamp er en kamp Værløse, hvor de måske kan vinde deres 3. plads tilbage. Ib Johansen, assistent coach fra Horsens BC, mener det er et minimumskrav for Horsens at ende i top 3, om det kommer til at ske, kan du læse meget mere om på dameligaen.dk

Coach fortsætter i Bakken Bears Den tyske Bakken Bears coach Phil Dejworek som selv er tidligere basketball spiller, skal fortsætte med at guide brormand og resten af holdet i den kommende sæson. ©bakkenbears.com

Det kommer ikke som det store chok at Bakken Bears gerne ville forlænge kontrakten med Phil. Phil har så også valgt at skrive under, og skal nu coache et af danmarks bedste basketball hold, i endnu en sæson. Phil har gjort et godt stykke arbejde i Århus klubben. Han overtog et

godt hold, da han kom til klubben, og siden er holdet faktisk kun blevet bedre. Da coach Dejworek skrev under på sin kontrakt, havde han ført sit hold til 63 sejre ud af 69, hvilket er en imponerende god statistik for den 33– årige coach. Om Phil Dejworek vil forsøge at blive i Bakken Bears, efter hans kontrakt udløber vides ikke endnu. Men så længe Bakken bliver ved med at vinde, er Dejworek nok i front for bjørnene.


Afhængig af basketball Siden min sidste artikel, har jeg set så meget basketball jeg nu engang har kunnet. Og denne sport har nu bidt sig endnu mere fast, i mig. De to højdepunkter siden sidst, har været at overvære Horsens IC kampen imod Bakken Bears, og at se Miami Heat mod Chicago Bulls. I denne artikel begynder jeg ved starten, og fortæller om baskets oprindelse

Baskets oprindelse Lad os starte fra begyndelsen, da dette giver mest mening. Basketball blev "opfundet" i år 1891 af; Doktor James Naismith, som var lærer ved ’Young Men's Christian Association Training School’ (YMCA) i Springfield, Massachusetts USA. En skole for unge elever, der ønskede en karriere inden for idræt. Her var Naismith blevet træt af, at flere af eleverne ikke lavede noget i timerne. Han besluttede sig derfor for, at opfinde en sport de unge ville deltage i. Han havde en række krav. Sporten skulle være interessant, nem at lærer, det skulle være muligt, at spille det hele året rundt. Der skulle ikke være nogen hjælpemidler og han valgte det skulle

være et boldspil, da det for sin tid, var meget populært. Han besluttede også for at målende ikke skulle stå på jorden, men hænge i luften. Idéen fik han fra en gammel leg, hvor man skulle lobbe sten efter et mål. Aftenen før han skulle præsenterer den nye sport, for lærer og elever, tænkte han hele spillet igennem og fandt frem til at målet, man skulle scorer i, skulle havde en diameter på 18 cm. Men da han på dagen, gik ned på pedelens kontor for at skaffe to sådanne kasser, havde pedellen ingen. Derfor fik han to ferskenkurve i stedet. Efter dette, gik Naismith ned i gymnastiksalen, hvor han fastgjorde kurvene på de nederst remme på den svalegang der gik rundt om salen præcis 10 fod (3m og 5 cm) over jorden, hvilket er de samme mål der bliver brugt i dag. Inden de første elever kom, nåede Naismith at nedskrive 13 regler, som han hængte op på en opslagstavle i hallen. Kort efter kastede han op, til det første spil basketball nogensinde.

NBA NBA, der af mange betragtes som verdens bedste basket liga, blev dannet i år 1949 efter en fusion imellem Basketball Association of America (BBA) og National Basketball League.(NBL)


Rookie2AllStar 20.02.12

Da de to forbund gik sammen, var der i alt 17 såkaldte ”franchises” i ligaen, fordelt på større og mindre byer. I 1954 var antallet nede på 8. De otte, er alle franchises der stadig er at finde i NBA. Holdene er Celtics, Knicks, Royals (nu Kings) Warrior,s Lakers, Pistons, Hawks, og Nationals. (nu 76'ers) Af disse er det kun Boston Celtics og New York Knicks, der aldrig har flyttet by.

OL

Danmark Danmarks Basketball-Forbund, DBBF er grundlagt i 1947, og er medlem af både Danmarks Idræts-Forbund og FIBA. Det første Danmarks mesterskab blev af holdt i år 1958 og blev vundet af Aarhus Basketball Forening. (Nu Bakken Bears) På anden pladsen var SISU og på tredje pladsen var Svendborg at finde. Siden hen har både Bakken Bears og SISU vundet 11 DM titler, SISU kan dog

også pryde sig med 10 stk. sølv medaljer og 9 gange bronze. SISU har dog ikke vundet DM siden 1985. 8 af Bakkens mesterskabe er sikret siden årtusinde skiftet. Siden sæsonen 2002/2003 har man kåret Årets spiller den hæderen er 4 gange gået til en spiller fra Svendborg Rabbits, der igen i denne sæson har kandidater til posten. Læs mere om min rejse fra rookie til all star i næste udgave af dansk basketinfo i Marts 2012.

Basketball har været på programmet til sommer OL, siden 1936. Forud for optagelsen som OL sport, blev der holdt en demonstration af sporten, i både 1904 og 1932, begge gange i USA. Kvinde basketball har kun været på programmet siden 1976.

Proces oversigt!

All Star


Usikre forudsigelser! Det er helt sikkert at Falcon ender nederst, i grundspillet og at Bakken Bears ender i toppen! Men hvordan ender spillet imellem de resterende 8?

Tekst

Svante Brink

Foto

Henrik Olsen

Bakken Bears ligger pt. nummer et, og det vil de blive ved med indtil vi går ind i slutspillet. 48 point er det blevet til for Århus klubben, og kun et nederlag har de inkasseret. Derfor er der også god chance for at, det er dem der skal tage en af finale pladserne. Svendborg har tabt tre kampe i denne sæson, mod Bakken Bears, Team Fog Næstved og mod Horsens IC. Alligevel er de sikre på en 2. plads i grundspillet. Om finaleserierne i år skal være som sidste sæson, imellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits, er meget tænkeligt, men andre hold kan måske slå Svendborg ud af finalekurs, og placere sig i finalerne. Grundspillet skal dog færdig spilles før, vi kan vide hvem der møder hvem i slutspillet. I denne sæson har specielt, Værløse, Horsens IC, Hørsholm, Vikings og Aabyhøj rodet rundt i tabellen, og stadig her med kun 2 spillerunder tilbage, er tætheden i midten stadig slående.

Falcon er sikre på at slutte nederst, men hvem der kommer til at ligge under stregen sammen med dem, er ikke på nuværende tidspunkt til at sige. Horsens IC har i de seneste kampe vist gode takter, og det kan være at de endelig har fundet hinanden på banen for alvor. Dog kan de ikke længere ende uden for top 8, så nu er det en 4, eller 5 plads de spiller for. Det kræver dog de vinder deres kamp imod Sisu og Næstved. Det bliver enten Aalborg, Hørsholm eller Aabyhøj, og basseret på stillingen er Hørholm uden for farer. Aalborg skal spille imod Værløse og Rabbits, en kamp med god chance for at hente point, og en kamp med meget lille chance for at vinde. Aabyhøj skal ligesom Aalborg møde en stærk og en rigtig stærk modstander, i form af Hørsholm og Team Fog Næstved, så hvem af de to hold der går under stregen er ikke til at vide. Men Aalborg ser stærkest ud, men det er dog ingen garanti for at det er dem der går i slutspillet. Om Horsens når top 5, er ikke til at se, om Svendborg vinder et DM, om Sisu skal spille imod Hørsholm i sidste runde, og om Falcon skal i første division, det må vi vente at se. Men sikkert er det at det bliver spændene at se de afsluttende kampe, i de kommende uger.


Køb en annonce Sidste nummer af dansk basketinfo, var første nummer, efter det nye design trådte i kraft. Det har fungeret rigtig godt, og derfor er det også det samme design vi kører videre med fremover. Nu da vi har fundet en fast form, vil vi nu også begynde at sælge annoncer, i vores magasin, så vi kan få dækket at par af vores omkostninger i forbindelse med vore rejser rundt i landet. Frem mod udgivelsen af dette nummer af dansk basketinfo, har vi tilbudt diverse basketball efterskoler, colleges og lignende gratis annoncer i bladet, så de kunne prøve det af, inden de begyndte af binde sig til mere end et nummer af gangen.

FÅ EN ANNONCE kontakt: redaktionen@basketinfo.dk

Fremover vil der være priser på vores annoncer, med undtagelse af vores annoncer fra DBBF og Gigt foreningen, som vi har som samarbejdspartnere. Priserne for vores annonce størrelser variere, men du kan sende en mail til redaktionen@basketinfo.dk og få et godt tilbud. Vi sælger ikke annoncer til religiøse eller politiske kampagner, men har fokus på basketball spillet. Vi glæder os til at høre fra dig, og finde den annoncer der du skal bruge!

Reklameafdelingen Emmanuel Torres dansk basketinfo


dansk basketinfo 2.12  
dansk basketinfo 2.12  
Advertisement