Page 1

20 MARTS 2013 책rgang 3 udgave 3

VEJL. PRIS. 30.00,-


INDHOLD 20.03.13

SISU har haft endnu en god sæson i dameligaen. Hrannar Holm fortæller her om hvorfor.

18 - Opgaver og udfordringer I vores tema omkring dommere og dommergerningen, fortsætter vi her med en artikel af Geert Sørensen.

20 - Sæsonen uden sejr En hård sæson for Horsens BC, endte med et nederlag til SISU. Derved sluttede sæsonen uden point.

28 - Alle kan være med! HIVO Cup 2013 står for døren. Læs hvorfor du bør støtte op om kørestolsbasketball i Danmark.

34 - Farvel til Geof Efter en lang sæson for Team Fog Næstved, har Geof Kotila fratrådt sin stilling som træner i klubben.

38 - Det sidste ord Tea Jørgensen har fået ordet i den sidste artikel i magasinet. Hun fortæller om nutid og fremtid i SISU.

© SIMON RAVN/ WYKE GRAPHIC

12 - En holdsport, ikke sandt?


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende Chefredaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Redaktion Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk Jesper Carstens - jesper@basketfans.dk Skribenter Ib Johansen - ijo51@hotmail.com Nicholas Terkildsen - nicholaslock@basketinfo.dk Geert Sørensen Nicky Nielsen Art Direction WYKE// Graphic

Forside foto Sauer Hvidholm Bagside foto Svante Brink Fotografer Jørn Bonde - presse-bonde@presse-bonde.dk Heidi Sauer Hvidholm Thomas Sauer Hvidholm Henrik Olsen - henrik@necon.dk Miriam Ravn - miriamravn@basketinfo.dk Kommunikations chef Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


MERE END BARE

dækning! Slutspillet er her! Vi har haft en mand på 3 ud af 4 kampe i basketligaen, og øjne med på resten af kampene. Det er stort for dansk basktball, at et medie er med alle vegne, og i den sammenhæng vil jeg gerne starte med at takke alle klubber for den gode behandling vi har fået hvor vi har været. Derudover vil jeg gerne takke Randers Cimbria og Horsens IC, for at vi har haft lov til at rejse med rundt i spillerbusserne. Derved har i været et af hovedelementerne i vores dækning, tak for det! Det fedeste ved at få lov til at køre med et hold, er muligheden for, ikke bare at snakke med profiler i ligaen, men at få lov til at observere spilleres måde at være på. Det er efterhånden ikke svært for mig at interviewe en spiller. Jeg har prøvet det– jeg ved ikke hvor mange gange—men at kende en spiller personligt giver grundlag for helt andre spørgsmål, og helt andre måder at tale med spillere og trænere på. Jeg tror også at spillere har nemmere ved at finde på ”nyt” at fortælle pressen, når pressen bliver en del af deres hverdag. Når de ved hvad de kan sige til en journalist, uden at det bliver sagt videre, mens at pointen bliver fremhævet på den rigtige måde. Derfor syntes jeg at DBJOs arbejde er vigtigt. Vi er med rundt, kører nu med spillerbusser, vi besøger de fleste klubber i ligaen, og spillere, trænere og fans ved hvem vi er når vi kommer rundt. Det giver os grundlag for at lave et godt stykke arbejde, og gøre basketball journalistik til en væsentlig del af dansk mediedækning. Dette magasin er udarbejdet af mange dygtige mennersker, der brænder for sporten, og jeg er heldig nok til at kunne være med til at sørge for, at det bliver fremstillet rigtigt og udgivet online! Tak til alle medarbejdere hos DBJO, tak til klubberne og tak til dig fordi du læser med, og derigennem støtter det arbejde vi udfører!

Go’ læselyst! Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Redaktør

07


INTRO 20.03.13

VIL DU GERNE HAVE MERE? Når man læser i magasinet her, vil man måske lægge mærke til at der er klubber der er mere dækning fra end andre? Det skyldes at de klubber der er med i magasinet aktivt deltager i vores mål om at skabe dækning af dansk basketball på den bedste måde. Din klub kan også blive dækket meget bedre. Det kræver bare at i hjælper os.

Jo mere hjælp vi får, jo bredere kan vi nå ud. Vi forsøger at nå rundt om alle vigtige emner hver måned, og hvad du ikke finder i magasinet, skulle du meget gerne kunne finde via vores andre medier: merebuepaa.com, basketinfo.dk og basketfans.dk Vil du gerne have mere information fra din klub med i magasinet, så kontakt os på redaktionen@basketinfo.dk

Hvorfor plads til Island? Som den vante læser nok har lagt mærke til, bruges der ca. 2 sider på Island i hvert nummer af magasinet. Hvorfor bruger vi plads i magasinet til det? Er det ikke irelevant og burde vi ikke skrive om NBA i stedet? Det er gode pointer, og der er måske ikke mange der har interesse i islandsk basketball og i islandsk kultur. Grunden til at vi bringer ”så meget” fra island er, at vi ønsker at styrke samarbejdet imellem dansk og islandsk basketball, pressen imellem, og give indblik i en kultur og et land, hvor danske talenter kunne have mulighed for at tage til og blive bedre. Vi forsøger at ramme så bredt som muligt blandt vore læsere, og vil man gerne læse om NBA, så henviser vi til baskefans.dk

09


TEKST NICKY NIELSEN

FOTO WYKE GRAPHIC

semifinaler er her DE FIRE BEDSTE HOLD ER FUNDET FREM, OG UDVÆLGELSEN FREM MOD FINALEN BEGYNDER. KUN DE TO BEDSTE HOLD GÅR VIDERE, OG DE KOMMENDE KAMPE SKAL AFGØRE HVEM DET BLIVER.


rne

semifinaler! 20.03.13

Bakken Bears mod Horsens IC. Det kan gå hen og blive en forholdsvis spændende serie. Horsens har igennem hele sæsonen vist at der er en grund til at de er et af topholdende. De har spillet godt mod Bakken Bears og har en reel chance. Det er muligt at Horsens spiller sig i finalen, men jeg tror dog stadig Bakken Bears trækker det længste strå. Bakken Bears har trods alt mere rutine, og er altid bare 15% bedre i slutspillet end i grundspillet. Bakken Bears vinder serien 3-2, efter en fuld serie, med spændende basketball.

Svendborg Rabbits mod Randers Cimbria? Vi vinder! Folk mistolker ofte min selvtillid for at jeg er selvfed. Der er bare stor forskel. Jeg stoler virkelig meget på det vi har gang i, og jeg kan ikke se os tabe. Svendborg vandt godt nok alle 3 kampe igennem grundspillet og det seneste meget overbevisende, og ja de har været i den her situation mange gange før, men jeg er stadig overbevist om at Randers vinder den serie. Jeg er helt ligeglad med hvor mange kampe serien går i så længe vi vinder den og går videre i finalen. Randers Cimbria skriver historie og slutter sæsonen 2012/ 13 med guld om halsen.


EN HOLDSPORT, IKK SISUs damehold er det hold i Danmark der har vundet mest, det hold der vinder mest. Tilfældigheder er ikke aktuelle i sammenhæng med holdet, men en planlægning og organisation der fungerer, er et faktum.

Hrannar Holm er en af mændende bag SISU, og en af dem der har været med til at sikre SISUs dominans i dameligaen. En dominans som deres, og et spil på det niveau de har, er dog ikke noget der kommer af sig selv.

hård for klubben.

hele tiden, så sker der intet godt.

Nr. 2: Man skal selvfølgelig have gode spillere, hele tiden. En del kan/skal komme udefra og resten fra ungdomsholdene.

Til sidst (Nr. 5) skal man have nye og spændende udfordringer til holdet hele tiden, ellers er der hverken udvikling eller fremskridt.

Enhver klub med dygtige spillere kan være heldig og vinde DM en enkelt gang eller to. Men hvis man vil holde sig på toppen i lang tid kræver det fem ting.

Nr. 3: Man skal have trænere der ved lidt om basketball og får spillerne til at træne seriøst, ikke kun 3-4 gange om ugen.

SISU har formået at leve op til de omtalte krav, der er til et hold der gerne vil være på toppen. Men Hrannar Holm ligger også vægt på at bare fordi man har nået toppen, betyder det ikke at arbejdet er gjort færdigt.

Det kræver Nr. 1: En god organisation, dvs. god bestyrelse og en del dygtige mennesker der er klar til at arbejde

Nr 4: Måske vigtigst er, at man skal man have stabilitet i alle de her ting, dvs. organisationen, spillere og trænerne; man kan ikke skifte dem ud

SISU har forstået at have de her 5 ting på plads, men hvis de en dag ikke er


TEKST SIMON RAVN

FOTO EMMANUEL TORRES

E SANDT? der længere, så er vejen ned fra toppen til gennemsnit rigtig kort.

danmarks 4 bedste hold og intet er sikkert.

Videre til semifinalerne

Vi har spillet 12 gange imod Falcon, Lemvig og Værløse og vundet samtlige kampe, og kun en enkelt gang med mindre en 10 points. Det gør os selvfølgelig til storfavorit. Men nu tager vi imod Værløse som er et godt hold på vej op som har nogle rigtig dygtige spillere.

SISU er som forventet sikkert videre i slutspillet, efter 2 kampe mod Horsens BC. Ikke mange hold har kunnet måle sig med SISU i denne sæson, og i den hjemlige liga, er der ikke nogle hold der har kunnet taget point fra Gentofteholdet. Jeg tror, det er fair at sige, at vi har gode chancer for at vinde DM for tredje år i træk. I semifinalerne mødes

Noget karakteristisk ved SISU er, at holdet har mange profiler, men ingen der topper statistikkerne direkte. Til gengæld er det et hold der løfter samlet

og tror på et fælles koncept, nemlig at holdet er vigtigere end de individuelle præstationer. SISU er et ufattelig svært hold at spille imod, fordi både spillerne på banen og på bænken kan gøre en stor forskel i en kamp, takket være dem de spiller sammen med. Altså et holdspil, hvor alle hjælper alle frem! Hvis man spiller i SISU så skal man forvente at man får færre minutter og man scorer færre points end hvis man spiller et andet sted in Danmark. Det ved spillerne.

13


Jeg ved ikke hvor meget det fortæller om holdets talent. Men det fortæller mig meget om spillernes indstilling og selvtillid. Alle spillerne ved, at det der tæller er holdets resultat, ikke hvem gør hvad og hvem scorer mest eller spiller de fleste minutter. Vi har mange spiller som kan blive topscorere i en kamp og netop det er en af vores styrke. Det er ikke nok for vores modstandere et fokusere på 1 eller 2 spiller, fordi så stepper en anden op. Jeg tror godt spillene ved at de kan stole på hinanden, basketball er jo holdsport, ikke sandt? Vores spillere har vundet meget og de tror på konceptet. De ved godt, at succes ikke er afhængig af en eller to enkelte spillere. Det er holdet som gælder. Om Værløse, Falcon eller Lemvig kan trække point mod SISU i slutspillet, er ikke til at sige nu. Men opgaven bliver svær. SISU er et samlet hold der støtter op om konceptet ”holdsport” og fælles præstation! SVANTE BRINK


TEKST GEERT SØRENSEN

FOTO WYKE GRAPHIC

opgaver udfordringer alt for ofte brokker folk sig over dommerbordet, men er det deres skyld eller er det fordi de ganske enkelt ikke gives rimelige vilkår til at udføre opgaven? Man hører og ser rigtigt tit, at der er problemer med dommerbordet. Coches, spillere og publikum brokker sig over, at der ikke er givet point, tiden går ikke eller den ønskede time-out er ikke givet. Dommerne bruger tid ved bordet i stedet for på kampen. Alle synes, det er for dårligt, men få spørger: ”hvad er årsagerne til problemet.” Vi kan ikke se bort fra, at dommerbordofficials udfører en opgave, som på lige fod med spillere, trænere, dommere, er vigtig for at kunne spille en officiel

basketballkamp. Vi tænker måske ikke over dette faktum og derfor er opgaven ikke højere prioriteret. Men det er vigtigt at erkende problemet, hvis vi vil forbedre kvaliteten af kampene og dermed give os alle nogle gode basketoplevelser. Men hvis skyld er det så og hvad er årsagen? Skylden er vores egen! Og grundlæggende kan fejlen findes indenfor 3 områder, hvoraf en er enkel at løse: · UDDANNELSE: Desværre er det de færreste officials, der har fået

en grundig indføring eller uddannelse i det arbejde de skal udføre ved dommerbordet. Hertil kommer, at de ikke har tilstrækkelig kendskab til det udstyr, de skal betjene eller også virker det (stadig) ikke. · PLANLÆGNING: De udpeges i sidste øjeblik og/eller kender ikke deres medofficials og deres interne rollefordeling er ikke klar. · OPSTILLING: Endelig er placeringen af dommerbord oftest uhensigtsmæssig i forhold til banen og der løses flere opgaver end


nødvendigt for selve kampafviklingen ”Verdens Længste Bord”. Hvad gør vi ved det? Uddannelse tager tid, men er helt klart vejen frem for at opnå varige forbedringer for officials og dommerbordsvirket. Planlægning med at udpege kompetente officials kræver tid forud for kampen og at de også kan samarbejde, kræver erfaring fra at have siddet ved andre kampe – Altså opgaver der er tids-

og ressourcekrævende for arrangørerne. Hvad kan der så gøres? Tilbage er så opstillingen. Gør det, man alligevel gør, rigtigt første gang! Kort og godt: ”Følg reglerne” for opstilling og vær sikker på, at de virker. Minimer antallet af personer ved dommerbordet – Helt kontant - Der er ikke behov for mere end 3 officials: Protokolfører, Tidtager og 24.sek. tidtager. (og måske en assisterende protokolfører, samt

nogle gange en kommissær). Alle andre (statestik, speaker mfl.) er i bedste fald overflødige. Værre er, at de oftest er i vejen og en direkte gene for løsningen af dommerbordsopgaven. Så gør det enkle og gør det rigtigt osv. Det bliver meget bedre for alle på den måde. Har du læst så langt, så tænk over det, næste gang du brokker dig over dommerbordet, Tænk over, at de gør noget – Selvom det er utaknemmeligt og deres vilkår er dårlige – Hvad gør du?

19


FOTO JØRN BONDE

SÆSONEN UDEN SEJR Horsens BC sluttede deres sæson af i kamp mod SISU på hjemmebane. På trods af godt spil i den sidste kamp, måtte de slutte sæsonen uden at få point i tabellen. Spillerne fra Horsens var tydeligt skuffede efter deres sidste kamp i sæsonen, hvor de igen måtte se sig slået af SISU. Sæsonen har budt på op og nedture for holdet der ikke har kunnet vinde, og holdet har bare ikke kunnet hente point mod de andre dameliga hold. Spillerne har dog kunnet hente en masse erfaring igennem sæsonen, hvor de har stået uden store profiler, og uden ret meget erfaring. Den erfaring de har hentet til sig, vil helt sikket kunne gavne alle de unge spillere i fremtiden, hvad enten det er i dameligaen eller i 1. division.

Mulig nedrykning Det er endnu ikke afgjort om Horsens BC skal en tur i 1. division for at få et pusterum til udviklingen af spillerne, eller om holdet fortsætter i ligaen efter sommerferien. Man kan dog håbe at ”Piraterne” kan finde de fornødne kræfter til at holde sig oppe, da det vil betyde en klub mindre i Jylland i Dameligaen hvis de skulle gå hen og rykke ned. Horsens BC er nu ude af slutspillet, hvor man kan håbe at se dem igen i næste sæson.


TEKST SIMON RAVN

FOTO JØRN BONDE

én sæson og nu mulig MVP

marie malone

Et af sæsonens højdepunkter i dameligaen har været SISU. Holdet består af no spillere, og nogle af de bedste spillere der er hentet til landet for at spille bask Marie Malone, der i sin første sæson udenfor USA, har formået at spille sig til basketball. SISU spiller med en holdmentalitet, der ved spillernes deltagelse sikrer et godt resultat. Ikke resultater på baggrund af individuelle præstationer, men holdsspil. Selvom Marie Malone ikke scorer lige så mange point som andre ligaprofiler som f.eks. Emily Hatch. Er hun en spiller der er kandidat til MVP titlen for denne sæson, og en af de bedste spillere til at sætte sine fødder i Dameligaen. På trods af knæproblemer betyder Marie rigtig meget for SISU holdet ifølge

træner Hrannar Holm. De sidste par år har vi haft amerikanske spiller på centerpositionen. Denne sæson fik vi Marie Malone som er en dygtig spiller med god spilforståelse. Det var vigtigt for os at få en høj spiller der kunne spille godt forsvar, fordi vi skulle ud i Europa og spille imod nogle af verdens bedste hold. Vi tabte desværre alle vores Eurokampe, men vi spillede faktisk godt, bl.a. på grund af Marie. Hun betyder

derfor meget for os, uden hende ville vi ikke være i stand til at gøre det vi gør. Hun er en super dygtig forsvarsspiller og god rebounder. Ud over det er hun hurtig med op og ned ad banen og hjælper os med vort fastbreak spil. Kun rosende ord, og det er der ikke noget at sige til. Igennem sæsonen har Marie snittet 13,8 point igennem sæsonen, og 8 rebounds og derfor fortjener hun også den ros hun får. Overasket er hun dog over flere af de


Profile! 20.03.13

nogle af landets bedste ketball. En sådan spiller er l toppen af dansk

ting hun har været med til at skabe spilmæssigt i denne sæson. I think that I did very well this season, I definitely surprised myself with some of my accomplishments. Det er Maries første år udenfor hjemlandet USA, og det har for den 23 årige spiller, indtil videre været en succesoplevelse, at komme til danmarks, og ligaens forsvarende mestre. It was the ultimate experience being

my first year playing overseas to be on the best team team in Denmark. Fortæller Marie til DBJO via e-mail.

I believe that amongst a number of Great players on this league I am one of the best.

Det var på første år i Highschool Marie begyndte at spille basketball, og siden er det blevet til både MVP titel i Pokalfinalen og All Star Gamet på Frederiksberg.

At se sig selv som en af de bedste spillere, er fint såfremt det også er berettiget. Det er det- Marie Malone er en af de bedste spillere i dameligaen, og det er fuldt berettiget at hun bliver sat i sammenhæng med MVP titlen for dameligaen 2012/ 13.

På trods af hendes ydmyghed og glæde over at kunne spille i SISU, ser Marie sig selv som en af de bedste spillere i ligaen.

Følg med på dameligaen.dk og basketinfo.dk og se hvem der ender ud med at blive kåret som årets spiller.

23


TEKST SIMON RAVN

FOTO WYKE GRAPHIC

DE ER KOMMET For at blive Randers Cimbria er det helt store samtaleemne lige for tiden. Hvorfor? Fordi de som oprykkere har formået af spille sig til semifinalerne, og fordi de har formået at skabe et hold der har modbevist de flestes forventninger. Vi kommet for at blive og samtidig bevise, at man godt kan spille rigtig underholdende basketball i Danmark, som samtidig kan skabe resultater! Det var den kommentar man fik, da Mike Nielsen, anfører fra Randers Cimbria blev spurgt om hvad han havde at sige til resten af basketball Danmark! Med en 5. plads i grundspillet og anvancering fra kvartfinalerne, er Randers 100% sikre på at være med i ligaen igen i næste sæson. Men bare denne sæson, har været belønnende for Kronjyderne, mener Mike Nielsen. Først og fremmest er det fedt at vi er gået ud og har bevist at vi kan være med på dette niveau. Vi har hele tiden været fokuseret på at vi ville bevise overfor alle de såkaldte "eksperter," at Randers Cimbria og alle vi unge spillere, er gode nok til at spille med i ligaen.


Det gav os virkelig blod på tanden at folk så os som direkte nedrykkere, før sæsonen! Så at vi ligger hvor vi gør er bestemt ikke nogen overraskelse for os! Det er rigtig stort! Randers Cimbria er et ungt hold, der kommer direkte fra tvangsnedrykning til 2. division, og kamp for at nå tilbage på højeste niveau. Alligevel har de formået at holde sammen om et fælles mål, og skabe resultater. Styrken på holdet er helt klart sammenholdet og det gåpå-mod vi har men også at vi er et ungt hold som virkelig synes det er sjovt at spille basket! Anføreren for Randers, Mike Nielsen har desværre døjet med skader i denne sæson, og også andre talenter i klubben har været placeret på bænken igennem hele

sæsonen, pga. skadesproblemer. Jeg har desværre været uheldig at forstuve min fod 2 gange i år, hvilket har gjort at min sæson har været meget op og ned! Jeg startede godt ud og følte at jeg ville blive endnu bedre som sæsonen skred frem, så jeg er selvfølgelig træt af at jeg har været lidt uheldig.. Men jeg bliver forhåbenligt klar til at spille med i playoffs, så det ser jeg meget frem til!! På trods af skader og de frustrationer et hold kan opleve i sin oprykningssæson, har Randers klaret sig særdeles godt. De går nu ind i semifinalerne, hvor Svendborg Rabbits venter, hvor også de skal forsøge at sætte en stopper for oprykkerne fra Randers.

27


alle kan være med! HIVO CUP 2013, er en kørestolsbasketball turnering, hvor det gælder om at køre hurtigst og ikke løbe, det gælder om at have det sjovt—og alle skal være med! Man behøver ikke at have et handicap for at kunne deltage i turneringen, og i sporten generelt. Alle kan spille med i kørestolsbasket, både raske og syge, og derfor er det vigtigt at bringe fokus på denne del af basketball sporten. Den sikrer nemlig at alle kan deltage i det fælleskab og det sjov basketball fører med sig. Flere kendte personer har valgt at ville deltage i arrangementet der løber af stablen d. 20. og 21. April 2013 i Vejle.

DBJO har også valgt at støtte op om arrangementet og er nu kommet med på holdet af arrangører, hvor vi vil sikre en god dækning af arrangementet. Det er på tide at der skabes fokus på kørestolsbasket i Danmark, og ikke bare den basketball der foregå løbende, men altså også den der finder sted kørende. Du kan læse meget mere om arrangementet på hivo.dk og løbende vil du kunne finde information på basketinfo.dk.

Vejle Rooling Devils (Privat foto)


Opgør i midtbyen Tekst

Lasse Petersen

Et lokalt opgør i Reykjavík var iscenesat på denne aften, søndag d. 24.02. Der var her blevet lagt op til en kamp imellem ligaens 7. plads KR og ligaens 11. plads ÍR. Kampen var for mange afgjort allerede fra start af, men jeg sad med spændt forventning og så frem til en kamp imellem midtbyens rivaler. Kampen blev fløjtet i gang, og det var som forventet KR som tog føringen. ÍR holdt sig dog nogenlunde med på noderne i den første periode, og leverede nogle flotte spil, lidt til overraskelse for KR. Det var dog ikke nok til at forhindre KR i at buldre frem, og tage „sejren“ i de første 3 perioder. 23-22, 32-20 og 2013, og allerede her, var der ingen tvivl om at KR ville vinde denne aftens kamp. Samlet set, fik KR leveret 27 assists, imens ÍR måtte nøjes med 11, hvilket klart viste klasseforskellen på de to

holds spillestil. KR coach Helgi Magnusson havde på denne aften også vist overskud i sin taktik, og viste klart at alle på hans hold kunne håndtere bolden. Dette vistes ved at han lavede en fuld rotation af spillere på bænken og på banen, hvilket gjorde at alle dem som startede på banen, fik muligheden for, at komme ind og slappe af og samle kræfter til senere.

afsluttende statistik på 23 point, 7 rebounds og 4 assists, imens Kristofer Acox fik indkasseret 17 point og 7 rebounds.

Igen igen viste Finnur Magnusson og Kristofer Acox at de var holdets førende spillere, ved at de leverede overbevisende spil og gennemtænkte angreb. Dette gav Finnur Magnusson en

Samlet sluttede kampen 85-67 i KR favør, og der var dermed sat en klar streg under, hvorfor KR er Reykjavíks stærkeste hold.

I fjerde periode mærkede alle i hallen et tempo skift i kampen, da der i denne periode kun blev scoret 22 point, 10 til KR og 12 til ÍR, hvilket var en lille sejr til ÍR, som dog ikke formåede at komme tilbage i kampen.


TEKST SIMON RAVN

FOTO HENRIK OLSEN

HOLDET

DER ER TILBAGE Efter kollaps i slutningen af sidste sæson, og med et nederlag til Team Fog Næstved i bronzekampen, stod Horsens IC overfor en stor opgave da sæsonen begyndte, med et nye spillere og en liga fuld af gode hold.

Horsens IC er et traditionsrigt hold i dansk basketball. De har i denne sæson været nødsaget til at starte op fra bunden igen, med kun én spiller tilbage fra sidste sæson, og med en organisation der trængte til et frisk pust. Organisationen bag Horsens IC, har fået det friske pust, hvilket har betydet fremgang på den front, som har medført at flere sponsorere har sluttet sig til klubben, og flere mennesker er begyndt at overvære kampene i Forum Horsens. Arnel Dedic, manden bag holdets succes, er også tilfreds med sæsonen indtil videre, hvor de allerede har fået indfriet forventningerne om semifinaler. There is nothing that I would change in this ongoing season. Looking back at the season I am more experienced than


before, and now at the end it's always easy to say that a couple of details should've been changed.

extra 10 % on the floor. We were heading towards one goal, learning and getting better on a daily basis.

In the end, it's only details. I wouldn't change my approach and the way we played!

At the start of the pre-season we brought in players who were hungry for some extra practicing. Willing to learn. Wanting to be better through practice and be humble about the playing minutes. That gave us unity and unselfishness on the court.

Selv om Arnel gerne ville have haft en ekstra stor spiller på bænken, har Horsens formået at finde rigtig gode spillere, og bruge dem rigtigt igennem sæsonen. Hovedelementet for succesen i denne sæson har været sulten efter sejr og udvikling, samt samlingspunkt omkring et hold i udvikling. Key element would be our collective consciousness where we are shearing the same beliefs and goals. Being as one, at the practice and in games. We formed this unity which gave us

Everybody is treated the same, everybody's idea was taken under consideration. We wanted to win and we knew how to do it. Players responded to coaches perfectly and vice versa. Nu er det Bakken Bears der venter i de kommende semifinaler. Det vil blive en stor udfordring, men Horsens har igennem sæsonen vist at de kan spille op mod ligaens nr. 2, hvis de vil og de

har også taget point mod Aarhus holdet. Bakken Bears will be a big challenge for us. As a young team we need to grow up a bit more, step up in the next few days and be aware that this will be a totally different basketball than against Næstved. Faster, more aggressive, more man to man and press offence and defense. We are trying to be better on daily basis. Get more players involved on both ends of the court. We want to represent ourselves the best way we can! This season, we handled challenges pretty well, so I'm hoping we will do that again against Bakken Bears. Det bliver spændende at følge kampene imellem Horsens IC og Bakken Bears, hvor muligheden for at Horsens IC går videre til finalerne er til stede.

33


EFTER 5 ÅR I TEAM FOG NÆSTVED, HAR GEOF KOTILA SELV VALGT AT STOPPE SOM TRÆNER I NÆSTVED. EN FULDTIDSSTILLING SOM LÆRER OG MERE TID TIL FAMILIEN ER BEGRUNDELSEN FRA GEOF KOTILA, DER I SIDSTE SÆSON VAR TRÆNEREN DER FØRTE NÆSTVED TIL KLUBBENS FØRSTE MEDALJER.

Farvel til Geof 5 år i stillingen som cheftræner i Næstved, har ført klubben til gode resultater, der har givet en vækst omkring basketballklubben i Næstved.

Andreas har bygget et stærkt fundament og jeg mener at programmet er langt stærkere end da jeg kom for 5 sæsoner siden.

endnu, men holdet vil med sikkerhed have en ny kompetent træner i spidsen for sig, når sæsonen begynder igen til efteråret.

I en pressemeddelelse fra klubben blev det gjort klart at det er en personlig beslutning fra Geof Kotila at stoppe sin trænergerning i klubben, og der lægges op til at et samarbejde imellem Geof Kotila og Næstved vil kunne finde sted.

Team FOG Næstved har behov for og fortjener en fuldtids træner der kan tage programmet til det næste niveau og jeg er spændt over at se på hvilken rolle jeg kan have i at nå det mål. Udtaler Geof Kotila i en pressemeddelelse.

Geof Kotila har igennem sin trænerkarriere været træner både i Danmark og i udlandet.

Med et fuldtidsjob som lærer og træner på EVN (Efterskolen ved Nyborg) er det en ’brugt’ Geof Kotila der trækker sig tilbage fra trænergerningen. Jeg er først og fremmest meget taknemmelig for den støtte fra alle mennesker omkring klubben gennem de sidste 5 sæsoner.

Rygter om en ny træner i Næstved frem mod næste sæson, har stået på i længere tid, efter det stod klart at klubbens målsætninger om medaljer, ikke så ud til at lykkes. Hvem der bliver den nye træner i Næstved er selvfølgelig ikke afgjort

Bakken Bears blev ved Kotilas kyndige hånd ført til et mesterskab, og senere var det Næstved der nød gavn af Kotilas ekspertise. Nu står Geof Kotila fri som træner, med mere tid til familie og som udvikler af kommende talenter indenfor dansk basketball. Læs mere om Geof Kotila, hans filosofi og karriere, i dansk basketinfo for April 2012. Findes på basketinfo.dk


TEKST SIMON RAVN

FOTO CLAUS RASMUSSEN

35


Kampprogram 21.03.13—04.04.13

basketligaen 25-03-13

Bakken Bears

Horsens IC

Vejlby-Risskov Idrætscenter

25-03-13

Svendborg Rabbits

Randers Cimbria

Svendborg Idrætscenter

28-03-13

Randers Cimbria

Svendborg Rabbits

SKYLINE Arena Randers

28-03-13

Horsens IC

Bakken Bears

Forum Horsens

01-04-13

Svendborg Rabbits

Randers Cimbria

Svendborg Idrætscenter

01-04-13

Bakken Bears

Horsens IC

Vejlby-Risskov Idrætscenter

04-04-13

Randers Cimbria

Svendborg Rabbits

SKYLINE Arena Randers

04-04-13 kl. 19:00

Horsens IC

Bakken Bears

Forum Horsens Hal 1

dameligaen 19-03-13 kl. 19:00 20-03-13 kl. 19:00 23-03-13 kl. 13:30 24-03-13 kl. 14:30 26-03-13 kl. 18:30 26-03-13 kl. 19:00

SISU

Værløse BBK

Lemvig Basket

Falcon

Falcon

Lemvig Basket

Værløse BBK

SISU

Lemvig Basket

Falcon

SISU

Værløse BBK

Kildeskovshallen Hal 1 vestjyskBANK Arena Hal 1 Bülowsvejhallen Hallen Søndersøhallen Hallen vestjyskBANK Arena Hal 1 Kildeskovshallen Hal 1


Det sidste ord Tea Jørgensen - SISU

Hvordan er det at spille sammen med de mange dygtige mennersker der er i SISU? Det er en fantastisk følelse at spille sammen med så dygtige spillere og er være så heldig at have ildsjæle omkring holdet og klubben der arbejder rigtig hårdt for at få det hele til at fungere og hænge sammen, samtidig med at prøve at hæve niveauet hele

tiden. At jeg så kan spille sammen med spillere som er så dygtige og rutineret gør at man til træning altid må give sit ypperste og har lysten til at gøre det.

Hvordan ser du udviklingsmulighederne for spillere der vokser op i SISU? Vi har mange unge talenter i SISU, som har rigtig gode muligeheder for at komme op og være blandt de bedste i Danmark. Jeg ved der er meget fokus på netop talent udvikling i klubben og, klubben har mange super dygtige kompetente coaches, som også brænder for basket og SISU. Jeg tror det næste skridt er at man skal finde en måde at motivere de

unge spillere bedre så man kan holde fast i dem.

Hvordan ser du fremtiden for SISU, og hvordan ser din fremtid ud? SISUs fremtid ser god ud, der er ideer og projekter igang om hvordan klubben kan blive endnu stærkere i alle led og aller vigtigst er der handling. Min egen fremtid er ikke fastlagt endnu, når denne sæson er slut kan alt ske, jeg er åben for muligheder om nye oplevelser og udfordringer. Vi takker Tea for hendes deltagelse og for det lille indblik vi har fået i hendes og SISUs sæson og fremtid.

FOTO SAUER HVIDHOLM

Vi har som afslutning til dette nummer haft fat i Tea Jørgensen fra SISU, der igennem dette interview ærligt vil fortælle hvordan det er at være i SISU og hvad fremtiden bringer.


Information 21.03.13—20.04.13

Næste nummer

Køb en annonce

Deadline for næste nummer af dansk basketinfo er d. 15 April 2013 kl. 22.00

Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mailadresse.

Næste nummer udkommer d. 20 April på www.basketinfo.dk

Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet og derfor er magasinet her en af de bedste måder du kan nå ud til de danske basketball fans.

Redaktionen Simon Ravn

Skriv til torres@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for!

Vil du være med?

Deadline for af indsending af annoncer er d. 10 April 2012 kl. 20.00

DBJO er en samlet organisation af nogle af de bedste basketball journalister i Danmark. Har du lyst til at være med på holdet, er du velkommen til at sende en mail til redaktionen@basketinfo.dk Lige nu er der mulighed for at være med på holdet der arbejder på basketfans.dk og på basketinfo.dk, hvor vi kan bruge en hånd til dækningen af NBA og basketliga slutspil.

Annoncer skal sendes til torres@basketinfo.dk

Kommunikationschef Emmanuel Torres

Vi giver dig basketball journalistik , på en helt ny måde ... 39


dansk basketinfo 3.13  
dansk basketinfo 3.13  
Advertisement