Page 1

01 NOVEMBER 2013 ÅRGANG 3 UDGAVE 6

VEJL. PRIS. 30.00,-


//DBJOmedia


INDHOLD 01.11.13

I am going to be happy! Skyler Bowlin - SIDE 16

For tredje sæson i træk er Almir Zeco manden bag SISU. Det handler om fremtiden og de unge!

22 - DEN SIKRE FØRSTEPLADS Vejle Rolling Devils har sat sig på SH– Cuppens førsteplads, efter første runde blev spillet i Flensborg.

27 - ET SISU UNDER OPBYGNING De danske dameligamestre er begyndt på et nyt kapitel i denne sæson, hvor holdet på ny er under opbygning.

30 - FRA TALENT TIL ANFØRER Den unge forward i Horsens har taget rollen som anfører til sig, og det handler for ham kun om, at skabe resultater for holdet.

34 - GABRIEL ”IFFE” LUNDBERG En ny profil er kommet til ligaen. Han har kun spillet 1. division indtil denne sæson, og alligevel er han med hvor det går stærkt.

38 - DET SIDSTE ORD Det sidste ord er givet til en mand der ved hvordan det skal udnyttes. Nicolai Iversen fortæller om ham selv og Bakken Bears.

SIMON RAVN—WYKE GRAPHIC

12 - ALMIR ZECO


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B DK- 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende Chefredaktテクr Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Redaktion Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk

Skribenter Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Jesper Carstens - jespercarstens@basketinfo.dk Nicky Nielsen窶馬ickynielsen@basketinfo.dk

Art Direction WYKE// Graphic Forside foto Simon Ravn Bagside foto WYKE// Graphic

Fotografer Miriam Ravn - miriamravn@basketinfo.dk Christiane Pedersen, Heidi Sauer Hvidholm, Thomas Sauer Hvidholm, Svante Brink, Christina Ipsen, Simon Ravn og Wyke Graphic

Kommunikations chef Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


NÅR HISTORIERNE

ER PÅ ET STED Jeg syntes egentligt, at vi har været meget rundt i landet i den seneste måned. Alligevel var det som om der stod Horsens på alle sider af magasinet da jeg selv bladrede igennem det inden udgivelsen. Selvfølgelig er der også lidt at hente fra SISU og nogle småhistorier rundt omkring, men Horsens har været en spændende by de seneste uger. Månedens profil er sidste års unge talent, Frederik Rungby - en historie der allerede var planlagt inden oktober nummeret udkom. Pludselig vælger klubben så også at fyre deres guard i form af Calvin Haynes, og Skyler Bowlin kom hjem til Horsens IC. Endnu en historie fra Horsens man ikke kan gå udenom. Selvom ikke alle klubber er repræsenteret i dette nummer, har det været en spændende måned, også udenfor Horsens. Faktisk må jeg indrømme, at denne sæson har vist sig at være mere underholdende end forventet. Ikke at holdene spiller bedre, men som udgangspunkt vil jeg mene at holdene er mere lige. Der er også hold der ligger i bunden af tabellen som ikke rigtig kan hamle op med toppen, men det er som om at alle i bund og grund har noget at byde på, og det i sig selv gør denne sæson spændende og interessant. Selvom det hele ikke er med i dette nummer, så er der massere af spændende læsestof og jeg håber at du får glæde af endnu et nummer af dansk basketinfo. Tak fordi du læser med!

Go’ læselyst! Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Chefredaktør

07


INTRO 01.11.13

ALL STAR GAME 2013/14 For anden gang i dansk basketball historie ryger all star gamet til Svendborg. Ideen om at rykke all star gamet frem og tilbage imellem Øst og Vest er i denne sæson ”gået fløjten” da Svendborg som en del af vest– Danmark sikrer ”Team Vest” all star gamet for andet år i træk.

MUSIK

længst. Derudover vil både unge og gamle få mulighed for at få autografer fra de bedste spillere i ligaen, og samtidig se holdsammensætninger som et almindeligt klubbudget normalt ikke ville tillade.

Den 8. februar går det hele løs i Svendborg Idrætscenter og selvom Ligesom sidste år hvor All Star Gamet var man ikke skal se frem til DEN bedste basketball, kan man uden tvivl se frem at finde i Aalborg, bliver det et af årets til DE bedste spillere på én bane, på én højdepunkter. Ikke spilmæssigt, men gang, denne ene gang i denne sæson. fanmæssigt hvor man kan få mulighed for at se hvem der kan hoppe Følg med på basketinfo.dk og højest og sprænge basketligaen.dk

Hvad lytter du til når du spiller og går til– og fra træning? I denne måned er det Gabriel Lundberg fra Falcon der sætter numre på playlisten. Læs meget mere om ”Iffe” på - side 34.

VI SPØRGER GERNE

TOP 5 NUMRE PÅ PLAYLISTEN:

Som udgangspunkt har DBJO valgt forskellige områder indenfor dansk- og ìslandsk basketball som vi fokusere på. Vi undersøger emner, rejser rundt i landet og skriver derefter om hvad vi oplever og hvad folk fortæller os på vores vej.

1. - Work - Asap Ferg 2. - 1Train - Asap Ferg 3. - Black and yellow - Wiz Khalifa 4. - Your good - Tray Jack 5. - La la la - Naughty Boy ft. Sam Smith

Det betyder dog ikke at vi ikke vil dække andet end det vi selv har udvalgt. Har du et tip, en historie eller en oplevelse du mener er spændende og relevant for

#

andre der er en del af den danske basketball kultur, er du meget velkommen til at sende os et tip. Vi kan selvfølgelig ikke skrive om alt vi bliver henvendt omkring. Men skriver du til os, spørger vi gerne ind til emnet så vi bedre kan vurdere om din historie skal videre. Vi er glade for alle de henvendelser vi får, og håber på at du som læser vil være med til at gøre dækningen af dansk basketball endnu bedre og endnu bredere!

Du kan læse mange flere nyheder, interviews og analyser, eller deltage i debatten på DBJOs medier: www.basketinfo.dk # www.merebuepaa.com # dunk-it.dk # YOUTUBE.COM/DBJOmedia - Vi løfter samlet, skriver for dig!


tekst

lasse petersen foto simon ravn

ENDNU EN SÆSON

MOD NORD Vinteren er begyndt at sætte ind, de gyldne farver viser sig i naturen, solen hænger lavt på himmelen og de mørke timer tager over og hvorfor så ikke bruge lidt tid på at se sin favorit-sport. Vi hos DBJO har allerede givet dig masser af indblik i danmarks kampe, og nu er tiden atter engang kommet til Island. Igen slår islandsredaktionen dørene op og vover sig ud i kulden, for at dække din sport. Dominos Ligaen i Island er gået i gang, få kampe er spillet og talenterne har vist lidt af hvad de kan med en basketbold.

Hvad vil redaktionen i Island sætte som mål for sæsonen? - For det første: Dække op om Islandsk basket med dyberegående journalistik, hermed interviews af spillere og coaches, indblik i ligaens p.t. bedste spillere, hvad er hot og hvad er not og meget mere. - For det andet: Have islandske sektioner for vores læsere, så du kan

få lidt accent på livet og ligaen. To ting som vil gøre det spændende at følge med i basketball og samtidig med at du derhjemme kan nyde en god kop kaffe eller te, imens du får indblik i hvordan det går uden for de danske rammer. Sæt dig godt til rette i din yndlings stol og åben op for ”kurveboldens” charme. Har du mod på at følge lidt mere med på sidelinjen i islandsk basket, så tjek ind på kki.is og klik dig ind på ’beinar útsendingar’, hvor du har muligheden for at se kampe fra klubbernes egne live feeds, og samtidig se nogle fantastiske match-ups, assists, rebounds og steals og måske ser du også DBJO i baggrunden. Vi glæder os til at dække din sport og ser frem til en helt fantastisk sæson i Island.


tekst

simon ravn

foto wyke graphic

Almir Zeco er manden bag SISU. Han er for tredje sæson i træk head coach i den traditionsrige klub, der ikke just har haft den bedste sæsonstart. Alligevel er Almir fortrøstningsfuld da det for ham ikke bare handler om denne sæson, men om fremtiden for de unge i klubben.

Nogle mener SISU mangler coaching, andre mener det er budgettet og manglen på importspillere der er problemet, mens andre igen mener at der mangler talent blandt de unge spillere på holdet. Det påviselige er dog, at resultaterne kunne være bedre hos SISU og at mange faktorer spiller ind.

but we have to be realistic and say that we are missing one or two players with experience in rotation, to be more competitive with top teams in the league.

SISU startede sæsonen med to sejre, men manglen på spillere har sat sine spor på holdet.

We are trying to compensate for this situation with a couple of young players, and what we need now is to be patient and help the young players to develop and establish themselves on the team and in Basketligaen!

It could be better, after two wins in first two games, we expected more,

It is extremely important to recognize talented players, and find the


ALMIR ZECO

best role for them on the team. Et generelt problem i dansk basket ball er ifølge Almir tilgangen til forskellige elementer inden for basketball, men specielt ”fundamentals” mangler hos mange af de unge danske spillere. Derfor skal trænere bruge mere tid på disse spillere for at gøre dem klar til at spille på højeste niveau i Danmark. I think that most of young Danish players are coming from U18 level into senior basketball with serious problem with fundamentals. They

are not ready to play the league, so senior team coaches have to invest more time to help them. All players have advantages and weaknesses, but I am trying to help my players to be better after every practice or game.

Målet i SISU har været det samme i flere år. At slutte over midten af tabellen og skabe et hold hvor alle spillere kender deres rolle. The most important is to find the role for every player on the team, and show them that you believe in

them as a coach. SISU’s name and tradition requires us to be at least top- 5 in the league. We are not in a financial situation to be able to bring new players in, and because of that, we have to be patient, take it game by game and try to do the best we can this year SISU har i denne sæson stor mangel på økonomiske midler. Sponsorgruppen er mere eller mindre ikke eksisterende og derfor har klubben ikke kunnet hente forstærkninger til klubben i samme omfang som de fleste andre klubber i ligaen. 13


It is extremely important to recognize talented players, and find the best role for them on the team. - Almir Zeco

Derfor er et fokus fra Almir Zeco at skabe sin stamme omkring sine danske spillere og skabe sine resultater derigennem. In the last 2 years as SISU head coach, I have done my best to establish SISU in top four, and develop some young players. For me it is very important that we have character, and our style of playing basketball is always ready to fight 40 minutes, with a solid base of Danish players. With our financial status, this is the best we

could do. There are also some young talents in SISU who will become league players in the future. Priority has to be, to keep the core of homegrown players, and add good Danish and import players on some specific positions!

Selvom man kunne ønske sig bedre resultater i SISU i denne sæson, er situationen ikke kritisk. Der er fokus på problemstillingerne, og derfor kan mange situationer afværges og tilpasninger til næste generation kan gøres, for at sikre bedre forhold for de næste ligaspillere i SISU.


15


HJEM TIL HORSENS


tekst

simon ravn

foto wyke graphic


”I AM GOING T BE HAP Højere niveau og løn havde lokket Skyler til Østrig, men det handler ikke om hvor meget man tjener, eller hvor meget annerkendelse en liga har. Det handler om at være glad for at stå op om morgenen og spille basketball. Ikke for at tjene penge, men fordi man elsker det! Dette er i hvad man får ud af Skyler Bowlin når man sætter sig ned i forhallen til Forum Horsens, og beder ham om at fortælle om hvad grunden er til, at han er rejst tilbage til Horsens.

Første skridt hjem Der var gode grunde for Skyler til at tage fra Danmark. En bedre løn var tilfældet, og niveauet er højere i den østrigske liga. The level was higher. I think the top five teams in Austria is very good. There is some good players, and I proved that I could play on that level. Selvom Skyler kunne spille med på niveauet, var det på en mere eller mindre uvant position. I Horsens havde han i sidste sæson rollen som guard og spilfordeler på holdet. I Østrig var primær opgaven at være ”To’er” eller shooting guard, hvilket ikke er optimalt for en

spiller der helst ser bolden i sine hænder indtil en anden er fri til at afslutte. We had a lot of talent on the team and there was a very high level at practice. However, as far as playing as the “two”, I do like to score, but I also like to have the ball in my hands, and creating opportunities for other people, but I did not really get to do that down there as much as I want to.

En anden grund til at “komme hjem” Kultur er også en del af livet som basketball spiller. Skyler har tidligere spillet i både Australien og Tyskland, men noget særligt kendetegner danskerne, en ting som er svær at undvære når man først har oplevet det. I fell like the Danish people is so much more welcoming than in Austria. I met a couple of nice people in Austria to, it is not like I was treated badly, but here

it is just very nice and welcoming, obviously this season, because I have been here before, but also last year. It is all about being comfortable. Being around people I know, and Keane who is my best friend it is just a great feeling. Der er fordele ved en større liga og klubber med større budget. For Skyler er bilen han havde i Østrig udskiftet med en cykel og lejligheden har ikke længere parkeringskælder med elevator op i lejligheden, alligevel er Skyler glad for at være tilbage. I had a nice car in Austria, and my own apartment and a parking garage, so I did not have to go outside; but I realized that, that is not everything. As good as, it was down there, it comes down to feeling good about the situation, and I have a good feeling here in Denmark, even though I have to ride a bike to practice.


TO PY”

If I did not love basketball, I promise you I would not play. I did not make a ton of money down in Austria, but I was making more than here. The thing is that, it is not all about the money and the cameras, it is some nice perks, but it’s not what matters in the long run.

Den vigtigste faktor Folk omkring klubben var grund nok i sig selv til at komme tilbage til Horsens. Det handler om at elske hvad man laver og at de folk men begiver sig omkring hver dag, er folk man holder af.

When I was down in Austria, I sometimes had the feeling that I was going to work. When I woke up in the morning, I had that; “argh” felling – “I have to go to work”, it was not really about the basketball. Here in Horsens, I love it, I look forward to waking up at 7.15, and go to morning practice, even when it is cold and dark outside.

19


Both inside and outside the club I know people takes care of me, so I know it is going to be comfortable here and I know I am going to be happy. Da situationen for Skyler gik fra at være dårlig til at være problematisk, var der ikke udsigt til at kunne vende hjem til Horsens. Klubben havde dog igennem hele forløbet fra Skyler stoppede i Horsens til han blev løst fra sin kontrakt, haft kontakt med ham, og de var ikke længe om at få en forhandling påbegyndt for at få Skyler tilbage. Sammenlagt var der flere grunde til at vende tilbage til Horsens og et faktum var, at en stabil situation igen ville være tilgængelig og at han igen kunne være glad for hvad han lavede. I know I am going to be happy here, I know what to expect here and I know the people in the club, So when I found out I could come back here after it didn’t work out in Austria, I was relieved. Indtil videre er Skyler Bowlin i Horsens på en 2- årige kontrakt. Målet er stadig at blive bedre og spille på bedste niveau muligt. Men at elske hvad man laver er første punkt på dagsordenen for den hjemvendte spiller i Horsens, og derfor er han tilbage!


TEKST

SIMON RAVN

FOTO CHRISTIANE PEDERSEN

DEN SI FØR


IKRE RSTEPLADS

SH– CUPPEN ER NU I GANG, OG VEJLE HAR INDTAGET DEN KLARE FØRSTEPLADS. I starten af 2013, blev et nyt projekt påbegyndt hos Vejle Rolling Devils, der er en af de nyere kørestolsklubber i Danmark. En ny træner blev ansat og en helt ny professionel linje blev lagt. Både mht. træning men også omkring organisationen. Holdets sæson gik i gang lørdag d. 26. oktober i Flensborg, hvor SH—turneringen begyndte, og allerede dér, kunne man se resultatet af den nye klubstruktur. Vejle mødte i første kamp Adelby, hvor den tyske klub både med begyndere og regionalspillere, måtte opleve et højere niveau, og se sig slået med cifrene 18-30. I kamp to blev Vejle mere presset, da de mødte det rutinerede hold fra Meldorf. Godt spil i første halvleg sikrede dog igen en god føring ved pausen og kampen sluttede 25-20. Mest scorende spiller for Vejle og i turneringen er Mathias Ehler med 30 point. Derudover er Vejle nu turneringens klare nr. 1, med to sejre i første spillerunde.

23


TEKST

SIMON RAVN

FOTO SVANTE BRINK / WGR

Dameligaen er for alvor kommet i gang og allerede nu har SISU lagt sig i toppen af tabellen. Hvad er målet, hvad er udfordringerne? Hrannar Holm giver svaret!

Igen i denne sæson er SISU en dominerende faktor i Dameligaen. De er dog startet forfra på mange måder, da flere spillere er rejst fra klubben og nye spillere skal sættes ind i Hrannar Holms system. Et system der også er blevet ændret på baggrund af ændringer i truppen. Vi har mistet 5 gode spillere fra sidste sæson, deraf 3 startere, men kun fået én enkelt ny i stedet, plus at vi har fået et par unge spillere ind i truppen. Det er derfor klart, at vi ikke har det samme spillermæssige kvalitet som sidste år, især un-


der kurvene. Ude på banen burde vi være nogenlunde så stærke som vi var, men under kurvene mangler vi en del højde og styrke. Men bortset fra det, synes jeg at vi er kommet relativt godt i gang.

SISU vinder stadig og kernen af spillerne på holdet har rutine til at holde et højt niveau, men uden udfordring bliver det ifølge Hrannar en mindre spændende sæson. Det bliver dog aldrig kedeligt at vinde!

Flere hold i denne sæson har forbedret sig i forhold til sidste sæson, og derfor kan der blive flere tætte kampe i vente i denne sæson. Specielt to klubber er i Hrannar Holms fokus nemlig Stevnsgade som har overasket som oprykkere, men også BK Amager har fået et bedre hold i forhold til i sidste sæson.

Vi vinder stadigvæk, i det mindste indtil videre. Kernen af holdet har stort set vundet alle kampe i Danmark de sidste tre år og den erfaring giver psykologisk styrke ude på banen. Personligt bliver jeg aldrig træt af at vinde, men jeg må sige, at i sidste sæson blev det alt for let for os. Hvis der er ingen udfordrin-

ger er og forskellen er for stor, så kan det faktisk blive lidt kedeligt. Ikke at vinde, men det ikke at blive udfordret. Målet er fastsat, nemlig at være de bedste, men det kræver at forskellige faktorer falder på plads, og samtidig at sundhed og fitness er på toppen af dagsordenen. Vi tror vi kan vinde. Måske ikke alle kampene, men vi tror, at hvis vi er nogenlunde heldige angående helbred og skader, så kommer vi til at spille om guldet. To ting 27


er afgørende for os i denne sammenhæng. Det første er sundhed og fitness, og det andet er, at vi får styr på vores spillestil, som vi har fuldstændig ændret fra de forrige år. Styrke og højde er noget der er blevet mindre af på SISU- holdet i denne sæson. Der er til gengæld kommet mere fokus på spillernes basketball intelligens, som skal være bedre når der mangler bredde i truppen. Vi er ikke så stærke som vi har været, ikke så høje og vi har ikke de samme bredde på holdet. Vi forsøger at spille meget aggressivt forsvar og det er hårdt, og derudover prøver vi at spille et angreb som bygger på at spillerne læser spillet. Det giver dem i hvert fald udfordringer. Men som sagt, hvis vi er sunde og får eksekveret godt, så er alt muligt. Der er hold der er stærke i denne sæson ud over SISU, og hvis Hrannar ikke får sin gameplan til at fungerer igennem hele sæsonen, vil hold som BK Amager og Stevnsgade måske kunne udfordre SISUs førsteplads. Hvis SISU holder sig skadesfri og spillerne udvikler sig på holdet i takt med at Hrannar Holm hæver niveauet, er der ikke tvivl om at SISU igen i denne sæson er ligaens stærkeste hold. Forhåbentligt bliver der mange tætte kampe, som hverken gør denne sæson kedelig for SISU, Hrannar Holm eller dem som ser basketball i Dameligaen.


tekst

simon ravn

foto wyke graphic

FRA TALENT TIL ANFØRER Han er kun 20 år gammel, han var årets unge talent 2012/ 13 og nu er han anfører i Horsens IC. Frederik Rungby kom til Horsens IC i sidste sæson, efter en sæson i Aabyhøj og Bakken Bears. Efter blot én sæson i Horsens blev han kåret som årets unge spiller og i denne sæson har han fået anførerbindet i den forventede topklub. Det er dog ikke helt gået som man havde forventet med Horsens. Mange skader og fyringen af klubbens pointguard, Calvin Haynes har gjort opgaven større for klubben, der pt. ligger i midten af tabellen.

Træningen, samvær og egen indstilling Det er en kombination af træning og egen indstilling, sammen med kemien på holdet der har skabt udviklingen i Frederik Rungbys spil. Træningen med Arnel er sindsyg god og hård og vi bliver bedre dag for dag. Sammenholdet er blevet godt især efter Skyler er kommet til og det er sjovt at gå til træning, og det skal det være.

Situationen stiller større krav til klubben, men også til Frederik Rungby som anfører, der med opgaven allerede havde fået et ansvar med væsentlig større betydning end sidste sæson.

Sammenholdet i truppen var også en vigtig faktor i sidste sæson, hvor holdet overraskede mange positivt igennem sæsonen, og hvor det blev til bronzemedaljer til sidst.

Jeg er selvfølgelig utrolig stolt og glad for rollen som anfører, men det stiller også større krav, som jeg skal tilpasse mig til, både på og uden for banen.

I denne sæson er målet stadig top 4, men både spillere og folk omkring klubben vil dog gerne se spillerne med medaljer om halsen igen i denne sæson.


31


Over sommeren har Rungby trænet dagligt med Arnel for at komme i bedre form frem mod denne sæson, og samtidig smide overflødige kilo og skabe en mere atletisk krop. Det er gjort for at være bedre rustet til rollen som anfører, men i særdeleshed også for at vinde kampe. Mit mål er at vinde så mange kampe som muligt og bringe HIC så langt som muligt. Selvfølgelig vil jeg gerne snitte mange point, men lige nu, er jeg mest af alt glad for at være en vigtig brik på holdet og spille mange minutter. I sidste sæson snittede Frederik 8,6 point pr. kamp, hvoraf nogle kampe medførte point plus 20, mens andre kampe kun indbragte 2- 4 stykker. For Rungby er det ikke et personligt mål om mange point der er drivkraften, det handler om at vinde, uanset om man selv har få eller mange point.

Lige nu vil jeg bare i gang med at vinde kampe, om jeg har 20 point eller 3 er lige meget, så længe mit hold vinder.

Frederik er yngre end de fleste forestiller sig. Med sine kun 20 år, er han stadig en ung spiller, der stadig er i gang med sin gymnasieuddannelse. Han er derfor låst i Danmark endnu et år, og derfor er der ikke lagt det store fremtidsplaner, endnu! Udlandet kunne være en mulighed, jeg er færdig med gymnasiet næste år og så må jeg se hvad jeg har lyst til. Det er lysten der driver værket hos Frederik Rungby. Ønsket om at vinde og ønsket om at et hold står sammen. Det er hvad der gør Frederik Rungby til en profil i Horsens, og hvad der adskiller et talent fra en anfører.


tekst

simon ravn

foto CHRISTINA IPSEN/ WGR

GABRIEL ”IFFE” LUNDBERG Han er kun 18 år, alligevel er han en af profilerne hos oprykkerne fra Falcon. Han er reserve på landsholdet, med en enkelt landskamp på CV’et, og tiden burde ifølge ham selv, gøre ham til en af ligaens mest dominerende spillere.


35


Det er debutsæson i ligaen for Gabriel Lundberg, der er bedre kendt som ”Iffe”!

KORT OM GABRIEL ”IFFE” LUNDBERG ALDER

18 år, 1994

KLUB

Falcon

HØJDE

193 cm.

STATS

12,7 Point, 3,8 Reb.

Allerede nu har han gjort sig bemærket ved at gå foran for oprykkerne, og de første kampe har været positive oplevelser for den unge guard. Jeg synes at vi har det gjort det nogenlunde godt, indtil videre. For mit vedkommende - så jeg synes jeg selv at jeg haft en positiv start i ligaen. Men jeg har opdaget, at jeg sagtens kan følge med og faktisk

konkurrere på det højeste niveau i Danmark. Selvom ”Iffe” kunne have spillet i andre klubber, med flere års erfaring i ligaen og med bedre udsigter til denne sæson end Falcon, valgte Iffe at blive på Frederiksberg. Det både for at videreføre kemien og spillet, der sikrede holdet sidste års førsteplads i 1. divisionen, men også for at få spilletid og derved blive en bedre spiller. Vi fik etableret en rigtig god kemi sidste sæson, og den kunne jeg


fornemme ville blive større i år. Jeg havde allerede skabt en rolle for mig selv på holdet sidste år, så jeg vidste at hvis jeg blev, ville jeg få en lige så stor rolle, hvis ikke større i år. Jeg har desuden en rigtig god træner, som har stor tiltro til mig.

Erfaringen ”Iffe” har fået indtil videre er kommet fra 1. divisionen og hans deltagelse på landshold. Det har været med til at gøre ham til den spiller han er, og det er mere end bare en guard der fordeler bolden.

Jeg ville definere mig selv som en atletisk all-around spiller. Jeg kan godt lide, at score, rebounde, finde den frie mand og vigtigst af alt dække forsvar. Jeg har fundet ud af, at jeg gør det ret godt, allerede som "rookie" i ligaen. Det anvender jeg så som motivation til, at blive ved med at træne hårdt og blive bedre hver dag. Så jeg ser mig selv som en dominerende spiller i ligaen, i løbet af næste sæson

Gabriel Lundberg er en spiller der altid gør hvad han kan, for at sikre sit hold en sejr. Han er en spiller der kan skyde, springe og gøre sig bred under kurven. Det betyder han kan indtage forskellige roller, alt efter hvor coach Rade Vojnovic skal bruge ham.

Denne sæson er kun starten på ”Iffes” karriere inden for basketball. Selvom dette basketår kun lige er gået i gang ser det allerede godt ud for det unge talent og hans mål om, at blive en dominerende spiller i Danmark er undervejs!

37


det sidste ord Nicolai Iversen, Bakken Bears Det sidste ord i denne måned er givet til Nicolai Iversen. Han er ikke bleg for at sige sin mening, og seriøsitet er hvad man kan forvente sig af ham, også selvom de unge på holdet er nogle kyllinger. TEKST OG FOTO: SIMON RAVN

MÅLET: Mit personlige mål er at blive ved med at udvikle mit spil og derved være med til at hjælpe holdet til at vinde så meget som muligt. Hvordan det gøres er en længere udredning som jeg nok skal spare læseren for.

DET UNGE POTENTIALE: Potentiale er fint nok, jeg syntes at udfordringen ligger i at indfrie det. Vi har en god gruppe af unge guns der alle arbejder hårdt hver dag. Jeg og de andre på holdet hjælper dem selvfølgelig lidt men, altså de skal jo også selv have lov at finde deres vej. Udover at de er nogle kyllinger så er mit råd til dem nok "rumble young man, rumble". DEN STØRSTE TRUSSEL: Bears største trussel er nok snarere en udfordring i at blive ved med at gøre alle de små ting, på og uden for banen der sætter holdet

i stand til at præstere. Det er vigtigt at der ikke går rutine i den og vi bare spiller med venstre hånd i nogle kampe. Men at vi spiller vores basketball for de rigtige connoisseurs af sporten, fordi ligegyldigt hvad er det at vinde mest sexy… Bakken Bears har store forventninger på sig, og derfor er der også mange kritiske øjne der hviler på dem. Både dem der gerne ser holdet falde og dem der gerne ser dem gøre det godt. Det handler om at gøre tingene rigtigt, specielt de små ting.


Information 01.11.13—01.12.13

Næste nummer

Køb en annonce

Næste nummer af dansk basketinfo forventes at udkomme d. 1. december 2013.

Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mailadresse.

Følg med på basketinfo.dk

Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet, og i udland. Derfor er magasinet ’dansk basketinfo’ den bedste måde, du kan nå ud til de danske basketball fans på.

Redaktionen Simon Ravn

Skriv til redaktionen@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for!

Mere kørestolsbasket?

Deadline for annoncer er: 2013.11.20 - kl. 12.00

Der er igennem den seneste måned kommet meget mere kørestolsbasket på programmet hos DBJO. Dette skyldes en nyhedsaftale med kørestolsbasket Danmark, under DHIF.

Evt. Spørgsmål sendes til:

Derudover vil vi igennem de næste måneder køre en kampagne for kørestolsbasket, med mål om, at skadede spillere fra gående basketball og andre, får information om hvordan de kan komme til at spille kørestolsbasket.

redaktionen@basketinfo.dk Kommunikationschef Emmanuel Torres

Vi giver dig basketball journalistik , på en helt ny måde ...


dansk basketinfo 6.13  
Advertisement