Sommerguiden Lillesand 2023

Page 1

Foto: Johannes Vallesverd, Artistpartner, Johannes Wiken, Marte Amanda Vennebo, Lars Lerin, Tim Dunham, asgeiralvestad.no VELKOMMEN TIL LILLESAND kunstner Lars lerin stiller ut hvilken konsert vil du på? norges deiligste vannsportfest! 11 14 24 SOMMERGUIDEN // 2023 '23

DETTE KAN DU OPPLEVE I SOMMER

26

29

04 14 24
FANG FISKEN! Tips om hvor og hvordan DAGSTURHYTTA Nydelig tursti hele veien LILLESANDS DA'ENE Hvilken konsert vil du på? SUP & STUP Norges deiligste vannsportfest! SALTHOMEN FYR En natt i havgapet? Foto: Johanna Siring, asgeiralvestad.no, Johannes Vallesverd, Johannes Wiken LILLESAND BYR PÅ MYE SPENNENDE
02 // INNHOLD

TAKK FOR AT DU VALGTE

VAKRE LILLESAND

Lillesand er litt av en perle på det vakre Sørlandet. Vi er stolte av kommunen vår, og ønsker fastboende og sommergjester hjertelig velkommen til mange fine opplevelser! Sjarmerende Lillesand ligger innenfor 30 minutters kjøring, enten du er i Kristiansand, Arendal, Grimstad eller på Birkeland. Ta turen innom Lillesand når du er i nærheten!

For mange er Lillesand mest kjent for skjærgård, hytter og båtliv. Blindleia og andre deler av skjærgården lokker med glattslipte svaberg, lune laguner, trange sund og idyllisk gammel bebyggelse. Ikke rart at mange legger båtturen via Lillesand. Enten du kommer landveien eller sjøveien, anbefaler vi at du setter av noen timer til å oppleve en av de best bevarte ”hvite byene” på Sørlandet.

I Lillesand sentrum finner du hyggelige kafeer, unike små butikker, særpregede gamle trehus og vakre omgivelser. Når du rusler gjennom byen må du legge merke til gamle steintrapper, nydelige smijernsgelendere, hvit stakitt og flotte blomsterbed.

LILLESAND

KOMMUNE

På de neste sidene vil vi fortelle mer om litt av det som skjer i Lillesand gjennom sommeren. Kommunetorget på rådhuset ivaretar og besvarer henvendelser. Velkommen til en tradisjonsrik og nytenkende kommune med aktiviteter og opplevelser for hele familien!

Østregate 2 // Postboks 23

4791 Lillesand

Telefon: 37 26 15 00

postmottak@lillesand.kommune.no

For Lillesand rådhus åpningstider og informasjon om kommunetorget, les mer på lillesand.kommune.no

VELKOMMEN // 03

!!!

GRATIS! ÅPEN ÅRET RUNDT

DAGSTURHYTTA KNIBERO

Den flotte dagsturhytta Knibero ble innviet 8. november 2022. Den ligger på Kaldvellkniben, ca. en halv times gange fra parkeringsplassen på Kaldvell. Turstiene er godt skilta og det er framkommelig opp til hytta med både barnevogn og rullestol. Her kan du oppleve den nydelige naturen omkring deg, søke ly, varme deg, spise nista og kanskje treffe andre mennesker. Du kan også bla i bøkene i biblioteket om du ønsker det.

Dagsturhytta er åpen hele året og gratis å bruke. Dagsturhytta skal være et godt sted å komme til. Ta derfor godt vare på hytta og sørg for at de som kommer etter deg får en god opplevelse. Hytta er ment for dagsbesøk, og du kan ikke overnatte inne. Takk for at du rydder etter deg!

Friluftsområdet Kaldvell er regnet som Lillesands fineste og best tilrettelagte friluftsområde. Stisystemet blir stadig bedre utbygd og tilrettelagt for alle. Her finner du kulturminner fra tida hvor det var tømmerfløting og sagbruksaktivitet i området.

Slik finner du fram

Kjør Vestre kystvei FV 420 østover i retning Grimstad og ta av til Østre Kaldvell. Like til venstre for konferansesenteret Kalvild Gård er det en offentlig parkeringsplass. Adressen er Østre Kaldvell 10.

For flere fine turer i Lillesand, les mer på: lillesand.kommune.no, midt-agderfriluft.no eller UT.no

04 // DAGSTURHYTTA

VELKOMMEN TIL SØRLANDSBYEN!

VELKOMMEN TIL LILLESAND!

På Sørlandet er det flere småbyer med hvite sørlandshus mot blått hav, men vi synes jo at Lillesand er helt spesiell. Om sommeren er det et yrende liv i sentrum, og man kan oppleve museer, kunstgallerier og restauranter som ligger helt nede i vannkanten. For de som liker shopping, er det flotte nisjebutikker i byen. Sommeren i Lillesand byr på konserter og arrangementer for folk i alle aldre, med både lokale og nasjonale artister. Det er også flere overnattingsmuligheter i Lillesand, slik at man kan bli her flere dager.

Blindleia, båtleia som går fra Lillesand sentrum og nesten hele veien til Kristiansand, er Lillesands stolthet. Her ligger skjærgårdsperlene på rekke og rad. Har du båt får du en vakker sjøreise mellom hundrevis av øyer og holmer, med billedskjønne hytter og gamle uthavner som Gamle

Hellesund og Brekkestø. Nilen i Høvåg må oppleves. Har du ikke båt, så finnes det en badebåt som tar gjester ut til flere av badeplassene i skjærgården.

Lillesand kan også by på flotte turområder med fantastisk utsikt. Korte turer fra sentrum, eller lengre turer opp i heiene. Vi har vår egen dagsturhytte på Kniben.

Alt ligger til rette for at dere kan nyte deilige feriedager i kommunen vår. Kos dere!

Med ønske om en riktig god sommer, Einar Holmer-Hoven Ordfører

Foto: Inger Vollstad ORDFØREREN // 05
Foto: Otto Randøy

LILLESANDS SPAREBANK BYENS

BANK

Banken er viktig når vi står overfor de mange veivalgene livet byr på. Besøker du Lillesands Sparebank møter du ansatte, som kjenner deg og ditt nabolag. Lillesands Sparebank har vært en viktig del av byens utvikling i 170 år, og har bidratt til vekst og verdiskapning i nærområdet. Det har banken selvsagt tenkt å fortsette med.

På samme måte som Lillesand har vokst, har også banken vokst. Selv om livet tar deg ut av kommunegrensa for jobb, studier eller for å stifte familie, kan vi i Lillesands Sparebank fortsatt levere det du trenger.

En bank for livet

Bank er en del av mange faser i livet. Det er viktig å ha en god samtalepartner om økonomi. Noen av oppgavene kan ordnes i nettbanken, men med de personlige tingene i livet, er det fint å ha en personlig kunderådgiver å forholde seg til.

Banken eies av kundene

I Lillesands Sparebank er det ingen eiere som skal ha sin del av overskuddet. Banken eies av kundene, og er stolte av å gi tilbake til lokalmiljøet, i form av tilskudd og gaver til organisasjoner, lag og foreninger. Vi bidrar med økonomisk støtte inn mot mange lag og organisasjoner her i byen. I tillegg får alle kunder med lån og innskudd i banken vår utbetalt kundeutbytte. Vi er stolte av å kunne gi direkte tilbake til kundene våre.

Under samme tak

Det å samle bank og forsikring med konkurransedyktige betingelser er et fortrinn mange kunder ønsker i en hektisk hverdag. Vi tilbyr en totalpakke med lån, forsikring, pensjon, eiendomsmegling, og hjelp til investeringer. Vi ser at flere og flere foretrekker denne løsningen, slik at de kun har én instans å forholde seg til. Det gjør hverdagen enklere for både privatpersoner og bedrifter.

Kom innom for en hyggelig prat!

Eller les mer på lillesands-sparebank.no

06 // ANNONSE

PÅ HYTTE ELLER HOTELL

HORISONTEN

Ligger 2 km øst for Lillesand sentrum.

Telefon: 91 16 00 92

horisonten.no

LILLESAND HOTEL NORGE

Tradisjonsrikt hotell i sentrum.

Telefon: 37 27 01 44

hotelnorge.no

SALTHOLMEN FYR

Overnatt ute i havgapet. 25.06-12.08.

Sommertelefon: 97 53 48 22

saltholmen.no

TINGSAKER FAMILIECAMPING

Ligger ved sjøen, 1 km øst for sentrum.

Telefon: 37 27 04 21

tingsakercamping.no

MØGLESTU GÅRD CAMPING

Campingplass nord for sentrum.

Telefon: 91 11 64 08

SKOTTEVIK FERIESENTER

Leiligheter, hytter og camping ytterst i Høvåg. Telefon: 37 26 90 30

skottevik.no

ISEFJÆRLEIREN

Ligger innerst i Isefjærfjorden i Høvåg.

Telefon: 90 66 31 37

isefjar.no

JUSTØYFAMILIENS BIBELCAMP

På Justøya, 8 km vest for Lillesand.

Telefon: 37 27 51 00

jfc.no

MOTELL SØRLANDET

Motell, Vallesverdveien 800, Høvåg.

Telefon: 95 26 90 00

SOV GODT
OVERNATTING // 07
!!!
GRATIS BRYGGEPLASS (kaifront og jollebrygge) for besøkende fra 08-17

SESONGÅPEN TURISTINFORMASJON

Besøksadresse i sesong: Turistinformasjon/Gjestehavn

Røde Kors-huset, Havnegata 10

Turistinformasjon: 90 86 77 77 lillesand.turistinformasjon@gmail.com

Gjestehavn: 99 36 15 00

Bemanning hver dag i perioden 18. juni - 8. august.

Juni og august: Man. - lør. kl. 10-18, søn. kl. 12-16

Juli: Hver dag kl. 10.00-18.00.

Vi tilbyr: brosjyrer, publikums-PC, utleie av sykler.

Besøksadresse utenom sesong: Kommunetorget, Rådhuset, Østregate 2, telefon: 37 26 15 00.

ÅPEN HELE ÅRET GJESTEHAVN

Gratis bryggeplass (kaifront og jollebrygge) for besøkende fra kl. 08.00- 17.00.

Overnattingsavgift hele året.

Døgnpris sommersesong 1. juni - 31. august:

Under 30 fot: 260,- // 31 - 40 fot: 365,- // 41 - 50 fot: 415,-

51 - 60 fot: 520,- // 61 - 70 fot: 620,-

Over 70 fot: Etter avtale.

Utenom sesongen er prisen 50,-/100,lavere enn sommersesongen.

Vi tilbyr: Gratis strøm, vann, trådløst internett (så langt kapasiteten rekker), servicerom med dusjer (20,-), WC, vaskemaskiner (30,-), tørketromler (30,-), vakumanlegg for tømming av septikk fra båt og avfallsmottak med kildesortering.

Koder til dusj, vaskemaskin og tørketrommel kjøpes på automat ved gjestehavn eller via app’en GoMarina.

ÅPEN HELE ÅRET RØDE

KORS

Sommertjenesten er en aktivitet alle i Lillesand Røde Kors ser fram til hvert år. Røde Kors har 24 timers døgnvakt på Røde Kors-huset i Havnegata 10 i hele juli.

Der leier de ut redningsvester til baby, barn og voksne, og de har også redningsvester til hunder. Røde Kors selger dykkerluft til 200 og 300 bar-flasker, til 75,- pr. flaske.

Røde Kors-huset har også en liten skadestue dersom du skulle ha behov for førstehjelp. Røde Kors har kontakt med blant annet: 113 (AMK), brannvesen, politi, Redningsselskapet og Kystradioen Sør.

Røde Kors er i beredskap for deg og #PåVannetForDinSkyld! For mer informasjon: lillesandrk.no

SE INN TIL BYEN

BOBILHAVNA

Besøksadresse:

Dypvannskaia på Kokkenes, telefon: 99 36 15 00.

Tilgjengelig vår, sommer og høst.

1. mai - 31. august: 390,- pr. døgn inkludert strøm.

1. september - 30. april: 310,- pr. døgn inkludert strøm.

Vi tilbyr: Eget servicebygg med dusjer og WC, tømming av spillvann og toaletter på baksiden av servicebygget.

Vennligst bruk betalingsautomaten ved toalettbygget eller via app’en GoMarina. Døgnprisen inkluderer strøm og vann.

INFORMASJON OG GJESTEHAVNKONTOR // 09

PÅ LILLESANDS BY- OG SJØFARTSMUSEUM

Utstillingstema: Kvinner fra Lillesand Fra «Tre søte småbarn til No regret!»

På årets utstillinger forteller vi om noen av de mange kvinner som har satt sitt preg på kommunen fra 1800-tallet til nå. Forfatter og komponist Caroline Mathilde Schytte Jensen (18481935) skrev «Tre søte små barn» og mange andre barnesanger. I 2013 utgav musikeren Heidi Solheim (Pristine) «No regret». Og så er det de mange kvinner i spennet mellom disse. Kom og bli kjent med dem på museet i sommer! Utstillingen viser også flotte kjoler og nydelige håndarbeider.

På Tollboden vises tollmuseet, en fotoutstilling og skiftende kunstutstillinger. I museumsbakgården er det en rekke verksteder fra seilskutetiden med omvisning hver dag kl.13.00.

Åpen museumsbutikk med utstilling om «De reisende». Foredrag onsdager og byvandringer torsdager i juli kl.16.00.

Åpningstider: 17. juni - 13. august, alle dager fra 12.00-16.00. Mandager lukket. Barn 10,- // Voksne 60,-.

VELKOMMEN TIL HØVÅGMUSEENE MUSEUM PÅ VESTERHUS

I Høvåg er det flere lokale museer som drives av Høvåg Museumsog Historielag.

Høvåg museum på Vesterhus (Høvågveien 675).

Årringsundersøkelser viser at bygdemuseet er oppført ca. 1800. Dette samsvarer godt med årstallet 1803 som vi finner på ei dør i nordre stua, sammen med initialene POSV. Disse står for Poul Osmundsen Vesterhus (1767-1828) som vi regner som byggherren for museumshuset.

Sommerutstillinga 2023

Årets tema er «Oldemors kjøkken – sånn va de før». Utstillingsåpning søndag 25.06 kl. 13.00. Kåseri ved Ingjerd Modal. Åpent i skoleferien, lør-søn kl. 12.00-16.00, fra lør 24.06 til søn 13.08.

Isefjær mølle ligger ved Isefjærbekken, innerst i Isefjærfjorden. Den er ei innholdsrik bygdemølle, oppført i 1862 og var i drift til tidlig på 1960-tallet. Mølla har regional verneverdi.

Den vanndrevne Kornbrekke sag ligger like ved Røynåsveien mellom Glastad og Kornbrekke, og ble oppført i 1896-97 på plassen der det tidligere sto ei oppgangssag fra 1786.

Lagets skolemuseum, Gamle Hellesund skole (Sandøya 7), var lokal skole fra 1876 til 1958. Hver sommer arrangeres det sommerfest med basar, sommerkonserter, kunstutstillinger ol for fastboende og sommergjester. I 2023 er sommerfesten planlagt til lørdag 15.07 kl. 14.00-16.00.

Høvåg – kystbygda mellom Lillesand og Kristiansand.

Caroline M. S. Jensen og Heidi Solheim.
lillesandmuseet.com // Tlf. 468 17 510 Nygårdsgata 1 // 4790 Lillesand facebook.com/lillesandmuseet
10 // LILLESAND BYOG SJØFARTSMUSEUM // HØVÅGMUSEENE Foto: L. Abel & Co. og Annelise Jensen
Se Facebooksiden til Høvåg Museums- og Historielag for mer informasjon // Kontakt Halvard Vesterhus på tlf. 97197729. Velkommen på museumsbesøk i Høvåg.
SOMMEREN

LARS LERIN

Lillesand kunstforening presenterer med stor glede et bredt spekter av kunstnerens motivkrets. Hovedutstillingen vises på Meta Hansen Kulturhus, men det er også bilder på Saltholmen fyr og i bystyresalen på Lillesand rådhus.

Sommerutstillingen åpner 24. juni og står frem til 30. juli. Åpning på Meta Hansen kulturhus kl. 14.00 ved professor Øyvind Storm Bjerke. Søndag 25. juni vil fotografen Morten Krogvold ha en samtale med kunstneren i amfiet.

Lars Lerin hører med til det ypperste sjiktet av verdens akvarellmalere. Han er kjent for sin helt unike teknikk og er representert på utstillinger i Norden, Europa og USA.

Gjennom hele 1990 tallet bodde Lerin i Lofoten. Med sine skildringer nordfra med fiskevær og kystlandskap har han skrevet seg inn i norsk kunsthistorie. Etter å ha flyttet tilbake til Sverige etablerte han sin berømte kunsthall Sandgrund i Karlstad, med en permanent utstilling av hans verker.

Lerin er også forfatter med en særegen stil, hvor livet og kunsten møtes. For boken «Naturlära» fikk han i 2014 den høythengende «Augustpriset».

Åpningstider i utstillingsperioden: Gjelder alle dager. Meta Hansens kulturhus: 12-15. Åpningsdagen 14-17. Åpen kafé. Les mer på lillesandkunstforening.no

KUNSTNER
META HANSENS KULTURHUS // 11 sommerutstillingen åpner kl. 14 24. juni !!!

SOMMER ER OGSÅ

KINOTID

I 1958 var Lillesand kino et nytt og annerledes bygg blant stakittgjerder og smårutete vinduer. En stor satsning i en liten by. Mange har fått sine første kulturopplevelser her, og salen brukes til kulturarrangementer av alle slag.

I dag rommer eTeateret en flott sal med 157 behagelige seter, en velutstyrt kiosk med popcorn, snop og billettsalg. Salen har et godt lyd- og lysanlegg, og viser film i 2D og 3D-format.

Åpningstider

Billettsalget åpner en halv time før første forestilling og stenger når siste forestilling starter. Ordinært er det fredag kl. 17.30-20.00 og lørdag-søndag kl 13.30-20.30. Billetter kan også kjøpes på eteateret.no.

Åpningstider i sommerferien

Fra 29. juni - 10. august har vi åpent torsdag til søndag, fredag kl. 18.00-21.00 og lørdag-søndag kl. 14.30-21.00.

BIBLIOTEK MED VAKKER UTSIKT

Lillesand folkebibliotek ligger sentralt i byen. Du finner det på bryggekanten, like ved bystranda i gjestehavna. Biblioteket er flott, stort og lyst, og har en nydelig utsikt over havna og vakre Saltholmen fyr.

Biblioteket tilbyr utlån av bøker, e-bøker, tidsskrifter, aviser, lydbøker og filmer for barn og voksne. Vi har lesesal, utlån av PC’er og tilgang til kopi og print. Biblioteket har også en stor Gabriel Scott samling.

Barna kan bli med på sommerles SommerLes er en lesekampanje for 1. - 7. trinn som varer fra 1. juni - 31. august. For å delta må du registrere deg på sommerles.no.

Selvbetjent bibliotek

Du kan også skrive kontrakt med biblioteket om adgang til selvbetjent bibliotek hver dag fra kl. 07.00 - 22.00.

Kjøp billetter og se oppdatert filmprogram på eteateret.no.

Tlf.: 976 85 535 i kinoens åpningstid.

Børge Trulssøns gate 9 // 4790 Lillesand

Se sommerens åpningstider på lillesandfolkebibliotek.no

Tlf. 941 72 052 // biblioteket@lillesand.kommune.no

Strandgata 6 // 4790 Lillesand

12 // ETEATERET // BIBLIOTEK

VELKOMMEN TIL OSS ENTEN DU ER

SULTEN ELLER TØRST

BANKEN // Pub og restaurant

Vestregate 7 // Tlf: 94136566

BEDDINGEN // Restaurant

Havnegata 3 // Tlf: 37272422

DANSKEN PUB // Pub

Strandgata 2 // Tlf: 41504173

EDGARS BAKERI // Kafé

Lillesand Senter // Tlf: 41488331

GEHEB CONDITORI // Kafé og bakeri

Vestregt. 6 // Tlf: 37272900

HAO HAO // Restaurant

Storgata 2 // Tlf: 97182923

HAPPY TIME LILLESAND

Østregate 8 // Tlf: 94473338

HORISONTEN // Restaurant

Gaupemyrheia 2 // Tlf: 91160092

HOS OSS PÅ FISKEBRYGGA // Restaurant

Strandgata 18 // Tlf: 37270203

LILLESAND HOTEL NORGE // Restaurant

Strandgata 3 // Tlf: 37270144

LILLIS GELATO CAFÉ

Storgata 12 // Tlf: 91669480

META HANSENS HUS OG HAGE // Kafé

Rosenberggate 11 // Tlf: 37270144

NINOS // Restaurant

Strandgata 12 // Tlf: 37272004

PIZZABAKEREN

Havnegata 1 // Tlf: 37263366

SJØBUA // Pub og restaurant

Strandgata 8 // Tlf: 95939333

STRANDHAVEN // Bistro og vinbar

Strandgata 10 // 46129006

TT BEACH // Restaurant

Strandgata 4G // Tlf: 46222666

CATERING

Geheb Conditori

Hao Hao Kinamat

Horisonten

Hos oss på Fiskebrygga

Hotel Norge

Jens Eide Catering

Lillis Gelato Café

Ninos

Pizzabakeren

TT Beach

* Sommerkafé drevet av Hotel Norge

Foto: Lemon Design ved Nina Øen
*
MAT OG DRIKKE // 13
LILLESANDSDA’ENE ÅRETS SOMMERFEST 14 // LILLESANDS DA’ENE Foto: Return Foto: Johanna Siring 24 JUNI 02 JULI 28 JUNI 29 JUNI 29 JUNI 01 JULI Foto: Artistpartner Foto: Artistpartner Foto:
Marte Amanda Vennebo

For mer utfyllende program følg Lillesands Da’ene på Facebook, eller les mer på lillesandsdaene.no

LØRDAG 24. JUNI

12.00-16.00 Gråtass kjører i byens gater. Pris 30,-.

10.00 Frokost i Lillesand sentrum arrangert av Lillesands Handelsstand.

11.00-16.00 Håndverks- og Husflidsmarked, Rådhusparken.

11.00 Offisiell åpning ved ordfører Einar Holmer Hoven, Emil Knudsens Plass. Stipendutdeling ved Lillesands Sparebank, Emil Knudsens Plass.

11.00 Årets utstillere i Tingsalen er Christian Muri Clemetsen og Kari Ellefsen Haugen.

13.00 Åpning av festivalutstilling i Rådhussalen. Årets utstiller er Lars Lerin.

20.00 Return, Havnetomta. Aldersgrense 18 år.

SØNDAG 25. JUNI

11.00 Fellesgudstjeneste, parken, Emil Knudsens Plass.

12.30-16.00 Familie- og aktivitetsdag, Emil Knudsens Plass.

20.00 KorDania, konsert i Lillesand kirke.

MANDAG 26. JUNI

10.00-16.00 Gråtass kjører i byens gater. Pris 30,-.

11.00 Musikk i Parken.

11.00-16.00 Håndverks- og Husflidsmarked, Rådhusparken.

13.00 Musikk i Parken.

15.00 Musikk i Parken.

16.30-18.30 Skattejakt ved Springvannsstemmen.

19.00 Boklansering Lillesands historie 1850-1920 av Berit Eide Johnsen i Museumsgården.

ONSDAG

28.

JUNI

09.00-18.00 Handelens dag i sentrum.

10.00-16.00 Gråtass kjører i byens gater. Pris 30,-.

11.00-12.30 Barneleker. Byens bank arrangerer

konkurranser for barna.

11.00 Musikk i Parken.

11.00-16.00 Håndverks- og Husflidsmarked, Rådhusparken.

13.00 Dukketeater, Emil Knudsens Plass.

15.00 Dukketeater, Emil Knudsens Plass.

17.00-18.00 Barnesykkelritt for barn opp til 9 år. Arrangør: Lillesands Sparebank og Blindleia Cykelklubb.

20.00 Erlend Gunstveit, Toldbodbrygga.

Aldersgrense 18 år.

10.00-16.00 Gråtass kjører i byens gater. Pris 30,-.

11.00 Musikk i Parken.

TIRSDAG 27.

JUNI

10.00-16.00 Gråtass kjører i byens gater. Pris 30,-.

11.00 Musikk i Parken.

11.00-16.00 Håndverks- og Husflidsmarked, Rådhusparken.

12.00-14.00 Velkommen til Nkoms teknologihage.

13.00 Musikk i Parken.

15.00 Musikk i Parken.

18.00-20.00 Skumparty på Havnetomta.

og Husflidsmarked, Bankplassen.

13.00 Musikk i Parken.

15.00 Musikk i Parken.

20.00 Konsert på Tollbodbrygga. Aldersgrense 18 år.

LØRDAG 01. JULI

10.00-16.00 Gråtass kjører i byens gater. Pris 30,-.

11.00-15.00 Markedsdag i sentrum.

11.00-16.00 Håndverks- og Husflidsmarked, Rådhusparken.

12.00 Musikk i Parken.

14.00 Musikk i Parken.

20.00 Vassendgutane, Havnetomta. Aldersgr. 18 år.

SØNDAG 02. JULI

10.00-16.00 Gråtass kjører i byens gater. Pris 30,-.

11.00-16.00 Håndverks- og Husflidsmarked, Rådhusparken.

12.00-16.00 Internasjonal dag, Havnetomta.

20.00 Bjørn Tomren Trio.

Avslutningskonsert på Kalvild Gård.

TORSDAG 29. JUNI
Håndverks- og Husflidsmarked, Rådhusparken. 13.00 Musikk i Parken. 15.00 Musikk i Parken. 18.00 Capoow x2 og William Ribe. Ungdomskonsert på Havnetomta.
10.00-16.00 Gråtass kjører i byens gater. Pris 30,-. 11.00 Musikk i Parken. 11.00-16.00 Håndverks-
11.00-16.00
FREDAG 30. JUNI
LILLESANDS DA’ENE // 15
!!!

JUNI

LILLESANDSDA’ENE 24.06 - 02.07 Les mer på lillesandsdaene.no for program. Se også oversikt side 14-15.

META HANSENS KULTURHUS

24.06 Åpning av årets kunstutstilling med akvarellkunstner Lars Lerin.

25.06 Fotograf Morten Krogvold samtaler med akvarellkunstner Lars Lerin i amfiet.

SALTHOLMEN FYR

25.06 Åpning av Saltholmen Fyr. Les mer på saltholmen.no om årets kunstutstilling med akvarellkunstner Lars Lerin.

LILLESAND HOTEL NORGE, FESTSALEN

29.06 Interaktiv fortelling om Kardemommeby. Ved Thomas Jørstad Pettersen.

30.06 Interaktiv fortelling om Kardemommeby.

LILLESAND HOTEL NORGE, HOTELHAVEN

30.06 Konsert med Livets Harde Skolekorps, Hotelhaven

JULI

LILLESAND HOTEL NORGE, HOTELHAVEN

01.07 Apen dag/bursdagsfest. Vi feirer at hotellet er 150 år.

09.07 Konsert med Susie and the Spuds, Hotelhaven

16.07 Konsert med Ole Paus, Hotelhaven

23.07 Konsert med Jan Eggum, Hotelhaven

24.07 Konsert med Sandra Point TJB og Carling familie band (DK), Hotelhaven.

LILLESAND HOTEL NORGE, FESTSALEN

04.07 Hvem kan redde Albert Åbert? Interaktiv fortelling ved Thomas Jørstad Pettersen.

LILLESAND HOTEL NORGE, HOTELHAVEN

27.07 Improshow med Nils Petter Mørland og Mikkel Niva. Arrangementet er en del av Sup&Stup.

BLINDLEIALØPET

22.07 Årets Blindleialøp går avstabelen! Les mer på blindleialøpet.no eller Facebooksiden.

SUP & STUP

27.07 Sup & Stup skaper liv og røre på vann og til lands frem til 29.07. Les mer på supogstup.no og følg dem på Facebook og Instagram.

SALTHOLMEN FYR

MIDDAGSPAKKER, LILLESAND HOTEL NORGE

Middagspakker i forbindelse med alle konsertene. Svært begrenset antall plasser. Billetter bestilles hos Lillesand Hotel Norge på mail lillesand@hotelnorge.no, tlf 37270144 eller på Ticketmaster.

Følg med på kulturkalenderen til Lillesand Hotel Norge på hotelnorge.no for flere arrangementer.

30.07 Bokbad kl. 15.00. Berit Eide Johnsen presenterer Lillesands historie 1850-1920.

- En interaktiv fortelling -
16 // ARRANGEMENTER HELE SOMMEREN !!!
- Improshow - Foto: Johannes Wiken Foto: @Qvisten Animation

AUGUST

05.08

HOLD DEG OPPDATERT

på hva som skjer i Lillesand på lillesand.no og visitsorlandet.com/lillesand

BRONSEPLASSEN

På Bronseplassen kan oppleve en tur til bronsealder og vikingtid. Kanskje en historiefortelling ved bålet i langhuset, eller en padletur med stokkebåt i Daletjønn, pil og bue og ikke minst en tur i labyrinten. Les mer på bronseplassen.no

Åpningstider: Søndager fra 07.05 - 25.06, 12.00-15.00.

Hele juli åpent hver dag fra 12.00-15.00.

Vikingtreff 07.07-09.07 fra 12.00-16.00.

Galleri Bergtatt er åpent med keramikk, bilder, smykker og bøker alle dager fra 12.00-15.00.

BYVANDRINGER I LILLESAND

Hver torsdag i juli, samt første torsdag i august. Starter kl. 16.00 fra Lillesand by- og sjøfartsmuseum. For flere opplysninger les mer på lillesand.kommune.no.

GUDSTJENESTER

Les mer på lillesand.kirken.no, hovag.org og lillesand.kommune.no

ÅPEN VEIKIRKE

Lillesand kirke er åpen fra 27.06 - 30.06, tirsdag til fredag fra kl. 12.00 - 14.00. Mulighet for lystenning. Gudstjenestene

META HANSENS KULTURHUS // 24.06 til 30.07

Sommerutstilling og kafé hver dag kl. 12.00-15.00.

Åpningsdagen 24.06, åpent 14.00-17.00.

Hold deg oppdatert på lillesandkunstforening.no

OVER // KLATRE- OG UTSIKTSTÅRN

Opplev verden høyeste frittstående klatretårn. Åpent hver dag kl. 07.00-21.00. Les mer på overagder.no for priser og klatremuligheter.

SJØBUA

Konsert med Johnny Sandåker hver onsdag i juli fra 19.30. Quiz hver torsdag fra 20.30.

HOLD DEG OPPDATERT! på Facebooksidene til:

STRANDHAVEN BISTRO OG VINBAR

HOS OSS PÅ FISKEBRYGGA

BANKEN PUB

BEDDINGEN

TT-BEACH

ARRANGEMENTER HELE SOMMEREN // 17
LILLESAND HOTEL NORGE, HOTELHAVEN
Boblelunsj, Hotelhaven
følger 25.06 Emil Knudsens park kl. 11.00 02.07 Lillesand kirke kl. 11.00 09.07 Vestre Moland kirke kl. 11.00 09.07 Åkerøya bedehus kl. 13.30 16.07 Høvåg kirke kl. 11.00 23.07 Lillesand kirke kl. 11.00 29.07 Høvåg kirkebrygge kl. 18.00 30.07 Vestre Moland kirke kl. 11.00 06.08 Lillesand kirke kl. 11.00 06.08 Høvåg kirke kl. 19.00 13.08 Justøy kapell kl. 11.00
er som
- Jan Eggum - - Bronseplassen -
!!!
Foto: Jarle H. Moe Foto: Helge Rudschinat Groenli

I BYEN VÅR

14 17 16 6 11 12 12 7 10 20 4 21 13 13 1 18 8 19 12 3 5 2 15 9 FINN ENKELT FREM
1 Lillesand rådhus / City Hall 2 Museum / Museum 3 Byens eldste hus / Oldest house 4 Tollboden / Old Customs house 5 Lillesand kirke / Church 6 Lofthusbautaen / Stone monument 7 Meta Hansens Kulturhus 8 Verven 9 Politi / Police 10 Røde Kors / Red Cross 11 Taxi / Taxi 12 Dusj og WC / Shower and WC 13 Bank / Bank 14 Bensinstasjon / Gas station 15 eTeateret, kino / Cinema 16 Postkontor / Post Office 17 Apotek / Pharmacy 18 Vinmonopolet / Off licence 19 Marina / Marina 20 Sightseeing båt / Sightseeing boat 21 Bibliotek / Library 18 // KART OVER LILLESAND
14 17 16 6 11 12 12 7 10 20 4 21 13 13 1 18 8 19 12 3 5 2 15 9 KART OVER SENTRUM AV LILLESAND // 19

husk å slukke engangsgrillen ordentlig før du kaster den!

LIBIR JOBBER FOR EN

HVIT OG REN BY

Som ledd i hytterenovasjon er det plassert ut dunker og containere for mottak av restavfall og papir i Lillesand og Birkenes kommune.

Mange av returpunktene håndterer innsamling av glass og metallemballasje. Farlig avfall og større gjenstander som møbler, rivingsavfall, kjøleskap o.l. må leveres på miljøstasjonene. Ikke sett disse tingene i eller rundt containerne.

Hyttedunkene/containerne er beregnet for hytteturister. Ved misbruk blir dunkene ofte fulle, noe som skaper irritasjon for alle parter.

Vi vil også minne dere om faren ved å kaste engangsgriller. Vær 100 % sikker på at de er slukket før de blir kastet.

LiBiR IKS- Lillesand og Birkenes Interkommunale Renovasjonsselskap

Birkelandsveien 167 // 4790 Lillesand // Telefon: 37 26 96 50 // libir.no

ÅPNINGSTIDER MILJØSTASJONER:

20 // ANNONSE
Knudremyr: Mandag 08.00-17.30 Tirsdag 08.00-15.00 Onsdag 08.00-17.30 Torsdag 08.00-15.00 Fredag 08.00-15.00 Lørdag 10.00-14.00 Høvåg: Tirsdag 15.00-18.00 Lørdag 10.00-14.00 Tollnes: Torsdag 12.00-18.00 Lørdag 10.00-14.00
!!!

KOKKENES

Folk som er interessert i historien kan finne mye her. Det opprinnelige er den lune havna og den gode tilgangen til tømmer. Storhetstida da det ble bygd mange seilskip i byen. Skipsfarten som ga grunnlag for velstanden på 1800tallet. Fra 1850 lå et av skipsbyggeriene her på Verven, og verftsbua er fortsatt bevart. Den blir nå brukt av foreninger med formål sjø og kystkultur.

I bua blir det bygd nye båter, og gamle båter blir reparert. Hvis dørene er åpne, er alle velkommen inn for en kikk og en prat. Ved bryggene ligger fiskeskøyta Havørn, bygd i 1955 og klinkbygde robåter fra forskjellige steder. Klinkbygg-tradisjonen er nå på Unescos verdensarv-liste.

Robåtene leies ut for en billig penge. Smykket i flåten heter Grønningen. Det er en 25 fots gigg som forfatteren Arnulf Øverland eide fra 1930-tallet. Grønningen er blitt vernet av Riksantikvaren, og eies nå av Verven kystkultursenter.

Styrhusbiblioteket er også verdt et lite besøk. Styrhuset tilhørte ei fiskeskøyte fra Lillesand og er selvbetjent.

BLINDLEIALØPET

Blindleialøpet 2023 går av stabelen lørdag 22. juli. Brekkestø vil i løpet av morgentimene bli invadert av kajakker, deltakere og tilskuere før startskuddet går kl. 12! Velkommen til fest både for deltakere og tilskuere!

Blindleialøpet er Norges største kajakkløp, med deltakere bestående av tidligere OL- og verdensmestere, glade amatører og ivrige næringslivsfolk. I Blindleialøpet blandes lek, turopplevelse og knallhard konkurranse!

Løpet starter og slutter ved Brekkestø brygge. Det ni kilometer lange løpet går på innsiden av holmer og skjær, i fantastiske Blindleia. Det arrangeres også et eget løp for barn under 16 år. Barneløpet er gratis og alle får premie.

Vårt ønske er å motivere til glede rundt kajakksporten!

Mens løpet pågår vil det være underholdning og speakertjeneste på brygga.

Les mer på blindleialopet.no

RUTE: Lillesand-Kristiansand-Lillesand For rutetider og nærmere opplysninger, se blindleia.no

ET MYLDER AV KAJAKKER
KYSTKULTURSENTERET VERVEN PÅ
BADEBÅDEN // BLINDLEIALØPET // 21 NORGES STØRSTE KAJAKKLØP! !!!
Foto: Vidar Sørbotten

KUNSTNER LARS LERIN STILLER UT

TILBRING DAGEN OG NATTEN

I HAVGAPET

Saltholmen fyr ligger vakkert til ute i havgapet, midt i innselingen til Lillesand. Fyret er fredet og eies av Stiftelsen Saltholmen Fyrstasjon. Saltholmens Venner leier fyret av stiftelsen og driver fyret som et åpent fyr, med blant annet konserter, utleie, omvisninger og kunstutstillinger.

Det er om sommeren det er mest aktivitet og besøk på Saltholmen. Noen gjester kommer innom for å se på det kulturhistoriske bygget, noen kommer for å overnatte, andre for å se på den aktuelle kunstutstillingen. Noen bader fra brygga, spiser lunsj, griller, tar en kaffe, fisker eller lyser etter krabber. Og noen er på tur mens andre flytter inn for noen dager.

Åpent fyr fra 25. juni til 12. auguast Fra 25.06 - 12.08 er det åpent fyr fra kl. 12.00-18.00. Kaffen er klar. Utstilling ved Lars Lerin, nordisk akvarellkunstner.

Overnatt på fyret

Tilbring natten i havgapet! Voksne 250,- pr. natt, barn opp til 13 år 100,- pr. natt.

Bokbad søndag 30. juli kl. 15.00. Presentasjon av Lillesands historie 1850-1920 ved Berit Eide Johnsen.

For oppdatert informasjon om arrangementer og kontaktinformasjon, se saltholmen.no eller følg oss på Facebook.

22 // SALTHOLMEN FYR
!!!
Foto: Johannes Vallesverd

POPULÆRT TURMÅL HELE ÅRET

SKAUERØYA

Vært på Skauerøya? Den mer enn tusen mål store holmen like utenfor Lillesand sentrum er et populært turmål hele året, og syder av båtturister om sommeren. I den lune Hestholmbukta ligger båtene tett, og på land er det ideelle områder for å slå leir i telt, tretopptelt eller hengekøye. Den gamle gårdsendommen på landsiden drives av den humanitære organisasjonen Lions, mens selve øya er i kommunal eie. Rundt, og over Skauerøya går det godt merkede turstier gjennom kulturlandskap av mosegrodde steingjerder, tidligere dyrkede teiger, beitemark, gamle trær og blandet løv- og furuskog. Stiene leder til fantastiske utsiktspunkter mot åpent hav, Blindleia og hovedinnseilingen til Lillesand. Skauerøya er vill og vakker, året rundt.

Badebåden legger turen innom

Badebåden går i fast rute mellom fastlandet, Skauerøya, Slåttholmen og Saltholmen. Tar du med badetøy, kan du velge mellom en rekke badesteder og strender rundt hele øya. Mulighetene for fiske er gode, og øya byr dessuten på aktiviteter som natursti, buldrevegger og frisbeegolf.

Skauerøymarsjen

Hver siste søndag i august arrangerer Lions Skauerøymarsjen i eventyrlig turterreng. Her møtes flere hundre deltagere til tur og hyggelig samvær med musikk, underholdning og grilling.

EI PERLE LIKE UTENFOR LILLESAND

SLÅTTHOLMEN

Slåttholmen er ei lita øy på 32 dekar og ligger idyllisk til i starten av Blindleias løp like utenfor Lillesand sentrum. På nordvest-siden av holmen er det en lang flott brygge som gir gode landingsforhold for båter i flere størrelser. Du finner også toalett, renovasjon, sommervann på bryggene og to hytter. Hytte-øst huser sommerkafé og hytte-vest er tilknyttet Kystled. Holmen er en viktig del av kystfriluftslivet i regionen og har godt med besøk. På fine sommerdager bør man nok være litt tidlig ute dersom man skal ha sjans til å få plass ved bryggene.

Sommerkafeen driftes av frivillige og holder åpent hver dag fra kl. 11-18 i sesongen. Kystledhytta kan leies for 800,- pr. natt uavhengig av hvor mange man er. Hytta har 8 - 9 sengeplasser, dyne/pute til 6 personer, kjøkken med utstyr, kjøleskap og komfyr på gass, solcellepanel, biodo og vannpost på brygga. Ta med eget sengetøy/lakenpose, koppehåndkle, kjøkkenklut og mat. Du finner også en grill/bålgrue på plenen nedenfor kystledhytta.

Dersom man legger seg longside ved bryggene, så oppfordrer vi til å være behjelpelig for at andre båter kan legge seg utenpå.

Midt-Agder Friluftsråd har ansvaret for hyttene. Sjekk ledig kapasitet på reservasjon.midt-agderfriluft.no.

Velkommen til Slåttholmen!

SKAUERØYA // SLÅTTHOLMEN // 23
Foto: Iver Torsten
29 JULI 24 // SUP & STUP ÅRETS BLAUDESTE FEST! 27.-29. juLi
Foto: Johannes Wiken
Dunham 28 JULI 27 JULI
Foto: Johannes Wiken Foto: Tim

NORGES

DEILIGSTE VANNSPORTFEST SUP & STUP

Spektakulære vannsportsaktiviteter i en solid blanding med konserter, fest og stas gjør dette til årets blaude høydepunkt. Bli med på aktivitetene! Eller sett deg godt til rette i ei fin sjekte eller på en bryggekant og følg med.

Dødsing

Vår mest spektakulære attraksjon under Sup & Stup er finalen i Dødsing. Her samles verdenseliten på toppen av klippen i Speiderhola for å utøve sine drøyeste dødsestunts med fjorden under fylt til randen av båter. DJs og speakers gjør dette til årets deiligste høydepunkt.

Swimrun Challenge

En helt rå opplevelse. Midt mellom holmer og skjær i en av Norges fineste skjærgårder får du en uforglemmelig opplevelse. Man skal vekselvis svømme og løpe fra Lillesand, over holmer og skjær ut til Saltholmen Fyr – og tilbake!

Slide the city

Sup & Stup gir dere Sørlandets LENGSTE vannsklie! Vi klinker til med hele 120 meter (!!) midt i Lillesand sentrum.

Improshow

Norges fremste improvisatører kommer på besøk! Et show fullspekket med tull og fanteri funnet på i farta. 0 % manus, men 100 % moro! Mikkel og Nils Petter konkurerer om hvem som lager de beste scenene. Publikum bestemmer innholdet og er dommere på samme tid. Rettferdig? Neppe. Morsomt? Absolutt.

Havnefest

Vi gir sommeren en velfortjent avslutning med to deilige havnefester i innseilingen til sørlandsperla Lillesand for festglade sørlendinger og tilreisende sørlandsnydere.

Velkommen til Sørlandet, Blindleia og Lillesand!

For mer utfyllende informasjon, program og billettsalg les mer på supogstup.no Følg SUP & STUP på Facebook og Instagram for nyheter og påfunn.

TORSDAG 27. JULI

16.00-18.30 Swimrun Challenge. Start ved Rådhusparken.

19.00-21.00 Improshow med Mikkel Niva og Nils Petter Mørland.

FREDAG 28. JULI

12.00-17.00 Slide the city ved S.N Hansens park.

17.00-00.00 Sup & Stup Havnefest på Verven. (18+). Lars Vaular, Whammyboy, Okey og Moyka.

LØRDAG 29. JULI

13.00-15.00 International Døds Finale med verdens 30 beste dødsere i Speiderhola.

Gratis, men husk egen transport.

19.00-00.00 Sup & Stup Havnefest på Verven. (18+). Chris Abolade, Hedda Mae og Loveshack.

SUP & STUP // 25
!!!

HVOR OG HVORDAN

FANGE FISKEN!

Sommeren er den perfekte tiden å være fritidsfisker! Godt innen rekkevidde finnes det et fint knippe med spennende fisk som alle kan fange, tilberede og grille i sommersola.

De tre mest spektakulære sommergjestene er havabbor, horngjel og vår alles kjære makrell. De er kun langs kysten på sommer og høst, smaker fortreffelig og er formidable fangster å få på kroken. Andre deilige fisker du kan få er sommersprek lyr, hissige sei og altspisende torsk.

Tommy Egra, fiskeekspert og fagansvarlig i fiskeappen, Fiskher, har plukket ut noen gode fiskeplasser og gir noen tips om hvordan du får mest fisk denne sommeren.

Lyst å finne ut hvor, hvordan og hva du kan fiske i sommer? Last ned appen FiskHer og finn ut alt du behøver å vite. FiskHer er den mest komplette fiskeappen som viser vei til mer enn 45.000 gode fiskeplasser langs hele norskekysten. Appen gir deg de mest avanserte fiskekartene og de beste fiskernes beste tips, rett på mobilen.

26 // FISKE
!!! Foto: asgeiralvestad.no
Les mer på fiskher.no

2 tips for fiske med barn

Fisk der det er stupbratt foran bena! Det er lettere for barn å ikke henge seg fast når de fisker. Brygger, områder nær stupebrett og svaberg der det går rett ned, er de beste plassene. Her er det nesten alltid mer fisk innen rekkevidde!

Når du fisker med agn og små kroker, vil barna få langt flere fisk enn med en sluk. Det krever minimalt av forkunnskap. Husk; Less is more. En krok, ett søkke og en rekebit er alt som skal til. Fra båt, kan man ha to eller tre kroker. (Alltid ha frosne reker i fryseren!)

2 tips for suksess fra svaberget

Finn de dypbratte områdene rett fra svaberget. Mange mislykkes fordi de ser etter de fine plassene over vann, og ikke under. Se etter områder det er dypt langs land, er mye strømninger eller har variert bunn, ala tare, steinmasser, skjell eller mellom skjær.

Fisk med gummifisk. De små fiskeimitasjonene med myk kropp, svømmende haleparti og kun en krok i ryggen, fisker godt og henger seg nesten aldri fast i bunn. Disse kan fiskes nær bunn og i frie vannmasser. Et overlegent kunstagn etter torsk og lyr.

2 tips for båtfiskerne

Se etter grunntoppene i dype fjorder eller ute mot åpent hav. Sjøkartet viser deg tydelig hvor toppene i havet er. Søk dem som er 10 til 40 meter på toppen. Bruk gummifisk eller små pilker fra 40-150 gram med små opphengere, helst med en agnbit på, og fisk rett over toppen. Driv fra toppen, og bort fra grunna. Ikke motsatt. Da setter du deg fast!

Det å dorge er en av de mest behagelige fiskeformene fra båt. Man slenger ut en eller to stenger, og setter båten i gir. Med 2-3 knops marsjfart, skjer tingene «av seg selv». Bruk dyptdykkende wobblere, søkke og opphengere eller en tung skjesluk, og prøv. Til makrellen bruker du søkke og 6 sorte kroker!

2 tips til flatfisk

Den beste plassen å søke etter flyndrefisk, er på flate partier med hard bunn, og da gjerne en miks av sand, leire, grus og skjell. Dybder fra 5-40 meter er best.

Med unntak av piggvar og slettvar, som er fiskespisere, er det små kroker med noen attraktorer og reke, skjell eller fiskebiter som er det beste. Piggvaren tas lettest på lange strimler av fiskefilet eller hele agnfisk.

!!!

HOTSPOTS FOR FISKE I SOMMER

Justøya

Justøya er av mange ansett som indrefileten hva angår svabergfiske. Her får man et fantastisk fiske i nydelig natur. Stillhet i en bukt eller rå havutsikt. Spesielt lett er det å fange makrell, sei, berggylte, flatfisk og sjøørret her. På dypere partier vil lyr og torsk også bite.

Skauerøya

Med badebåten, kan alle enkelt ta seg ut til denne spennende øya for å bade, gå tur eller fiske. I hvert sund, og på utsiden ut mot åpent hav, er det godt med torsk, sei, lyr og hvitting. Sjøørret, bergylter, horngjel og makrell finner du rundt hele øya, helst rundt bukter og skjær.

Nær Skottevik Feriesenter

Rundt Skottevik Feriesenter er det et godt og variert område for fiske. Her kan du leie båt eller kano, og kommer deg rundt. Området har alle de vanlige fiskene lett tilgjengelig. Krabbefiske og småfisk er lett å få til rundt bryggene.

Øyhopping i ytre skjærgård

En av de virkelig store opplevelsene i Lillesand er å bedrive øyhopping på utsiden av de store øyene. Fiskemessig er det godt med lyr, sei, horngjel, makrell, berggylte, flatfisk og sjøørret rundt de fleste øyer. Fisk variert fra land eller båt.

FISKE // 27
Foto: Tommy Egra

SALTVANN ELLER FERSKVANN

HOPP I DET!

BADEBÅDENs RUTE: Lillesand-Skauerøya-Saltholmen For rutetider og informasjon, les mer på badebåden.no

JULEBAUEN OG GUTTEBUKTA

Med umiddelbar nærhet til sentrum kan du kombinere handleturen med et lite bad. Svaberg, strender og utsikt til Storegapet og Skauerøya. En av de mest populære plassene på Julebauen er “Guttebukta” som ligger ut mot Lillesand havn.

SPRINGVANNSSTEMMEN

På toppen av Bellevue finner du flott turterreng og bademuligheter. Området har gapahuk, grillplasser og er tilrettelagt for funksjonshemmede med parkeringsplass, toalett og utbedret stinett. Også for rullestoler.

KALDVELL

Langs RV 420 i retning Grimstad har du Kaldvellfjorden. Her finner du flotte badeplasser langs hele veien. Muligheten for å bade i elva finnes og. Her pleier vannet vanligvis å holde høyere temperatur enn i Tingsakerfjorden.

LANGEDALSTJØNNA

Rett øst for Tingsaker Camping finner du Langedalstjønna. Et stort ferskvann med mange fine badeplasser. Tjønna var tidligere byens hovedvannforsyning.

SKJÆRGÅRDSPARKEN

I alt 5000 dekar er sikret til friluftsformål for alle som ferdes i båt blant skjærene. Populære steder: Skauerøya, Mortensholmen og Ausøya.

S.N. HANSENS PARK (BANANPARKEN)

Badeplassen i sentrum. Her finner du sandstrand og flott parkanlegg. Parken er omgitt av ærverdig bebyggelse. Badeplassen har en flott lekeplass.

28 // BADEPLASSER
!!!

VISSTE DU AT ASKO AGDER:

- har 100.000 bier på taket

- har 12 elektriske lastebiler

- tar imot alt avfall fra våre kunder

- har 220 medarbeidere – fra 25 land

- har 9000m² solcellepanel på taket

- omsetter for ca. 6 MRD

- tenker bærekraft i hele verdikjeden

- har ca 400 leveringer hver dag

- satser mye på lærlinger

- er svært opptatt av samfunnsansvar

Bookpåstrand-haven.no BOOK BORD!RESERVER PLASSPÅDENDEILIGE TERRASSEN UTE! - MATEN VI LAGER ER MATEN VI LIKERLes mer på strand-haven.no Kontakt oss på: velkommen@strand-haven.no Strandhaven Bistro og Vinbar Strandgaten 10 4790 Lillesand Følg oss!
Foto: Heidi Johansen

BYGGMESTER MODALEN ØNSKER DEG

Kvalitet i alle ledd Byggmester Modalen har solid erfaring i oppføring alle typer boliger. Gjennom mange år har vi opparbeidet oss et bredt nettverk av arkitekter, ingeniører og andre håndverksgrupper. Dette gjør at vi kan tilby deg totale løsninger, og bidra til at prosessen fra idé til ferdig bygd hus blir en ryddig, inspirerende og spennende tid.

Byggmester Modalen

950 82 025 / byggmester@modalen.as modalen.as

Foto: Arild Danielsen

1500 m' +/-20%, Li-ion, Målt: 58 dB(A), garantert: 60 dB(A), 9 kg

Avansert robotgressklipper med fire hjul for større og mer komplekse plenarealer. Egnet for middels store plener på opptil 1500 m', og kan også håndtere skråninger med en helling på 40 %.

600 m' +/-20%, Li-ion, Målt: 58 dB(A), garantert: 61 dB(A), 6,7 kg

Effektiv robotgressklipper med fire hjul for større og mer komplekse plenarealer. Egnet for middels store plener på opptil 1000 m', og kan også håndtere skråninger med en helling på 40 %

leJ Husqvarna AUTOMOWER® 315
19.900,-
Husqvarna
,- AUTOMOWER® 310
leJ
18.900
Butikken har erfarne fagfolk GITMARK Butikken har eget serviceverksted Magne Gitmark & CO AS, Tingsaker, LILLESAND Tlf. 37 26 89 00 • www.gitmark.no FRA FRA

Sammen realiserer vi drømmer!

Er du på bolig- eller hyttejakt i Lillesand? Eller kanskje du har eiendom å selge?

Da er det lurt å ta kontakt med oss – vi gir gode råd om bolig og finansiering.

Ørjan Aas Nielsen

Eiendomsmegler/Avd.leder 99 15 90 73 | orjan@sormegleren.no

Monica Igland

Banksjef

48 86 91 01 | monica.igland@sor.no

Erik Luu

Autorisert finansiell rådgiver 93 29 90 01 | erik.luu@sor.no

37 26 84 00 | sormegleren.no/Lillesand 38 10 92 00 | sor.no/Lillesand

www.tingsakercamping.no | post@tingsakercamping.no

tlf: 372 70 421

Lillesand - Kristiansand

utested på bryggekanten i Lillesand - enkel mat og god drikke -

SLAKTERENS KJØKKEN

CATERING SENTERVEIEN 22 37 40 34 00

MANDAG-FREDAG / 9-17

M/B ØYA med sitteplass til alle på dekk, på soldekket eller i innelukket salong (99 personer).

25. juni til 7. august. Alle dager.

Avg. Lillesand kl. 10.00

Brekkestø kl. 10.30*

Åkerøya kl. 10.45*

Kjøbmannsvik kl. 10.55*

Ank. Kr.sand kl. 13.00 +/- 5-10 minutter

* Anløp på signal

Avg. Kr.sand kl. 14.00

Kjøbmannsvik kl. 15.55*

Åkerøya kl. 16.05*

Brekkestø kl. 16.20*

Ank. Lillesand kl. 17.00

Kioskvarer fås kjøpt ombord

Skjenkebevilling

Billetter: Selvbooking på www.blindleia.no eller om bord.

Priser: Kr. 530/- pr. voksen. Rabatt for barn, honnør og studenter.

M/B Øya kan også leies til charterturer utenom rutekjøringen.

BLINDLEIA CHARTER AS

Vestregate 7, 4790 Lillesand | tlf: 959 35 855

post@blindleia.no | www.blindleia.no

Slakterens kjøkken DIN FEST • VÅR MAT

FABRIKKUTSALG

GAUPEMYRHEIA 16

TORSDAG / 11-17

FREDAG / 10-13

Pub med matservering

Lillesand Musikkpub og Restaurant AS

Vestregate 7, 4790 Lillesand

LILLESAND • SØRLANDET

FAST RUTE
Smaken av gode råvarer Mandag – lørdag 7-23 KIWI Ole Olsen
Velkommen ! Strandgata 6 • Tlf: 37 27 22 10
SØNDAGSÅPENT 9-21

TOTALENTERPRISE

VELKOMMEN TIL DIN LOKALE RØRLEGGER!

Heldal Entrepenør AS - Storemyrheia 3 - 4790 Lillesand - Telefon 37 26 13 00 - Mobil 915 50 816 - post@heldal.as
Graving // Sprenging // Transport på sjø og land // Brygger // Natursteinsmurer
Foldvik Rørleggerforretning AS • Svåbekk 3 • 4790 Lillesand • Telefon 37 04 64 88 •
@
• foldvikror.no Vi snekres! Tveide Næringspark 22 | Tlf: 37 27 67 40 | post@birkenes-byggsenter.no | byggtorget.no Alltid gode råd på lager Rask og effektiv handel Vi hjelper deg med dine byggeprosjekter Kompakt og smart byggevarebutikk Vi skaffer det du trenger
post
foldvikror.no

A nl e gg & Naturstein AS Anlegg & Naturstein AS

Tlf 95163718 www anleggognaturstein.no

Telefon 951 63 718 anleggognaturstein.no

Trenger du nytt el-anlegg eller oppgradering av eksisterende anlegg? SH Elektro hjelper deg!

SH Elektro AS // Høvågveien 1480 // 4790 Lillesand

Telefon: 948 88 182 // post@shelektro.no

Lager

Telefon:

E-post: kontor@pallemann.no

Birkelandsveien 104, 4790 Lillesand

Les hele avisen på papir, PC/Mac, mobil, lesebrett og som eAvis.

Fornye badet? Utvalget er stort - valget er ditt. Einar Sundsdal Sekkebekksletta 4 4790 Lillesand Tlf 37269090. VB.no Vakt tlf. 97559930
badet? Utvalget er stort - valget er ditt. PALLEMANN AS RESIRKULERINGSSENTRAL FOR PALLER
Restaurering
Salg
Fornye
Kjøp,
og
også ny treemballasje
spesialmål fra kunde.
+47 908 67 913
Valget er ditt. Bli abonnent i dag. – lp.no – Tlf. 37 26 95 15 – kundeservice@lp.no

Vi har utstyr til en rekke forskjellige aktiviteter som wakeboard, vannski, rulleski, sparkesykkel, longboard, SUP-brett og mye, mye mer. Sjekk oss ut på fb.me/BUAiLillesand eller bua.io/lillesand

blindleiamarine.no // Tlf.: 47 70 47 70 VI SELGER BÅTER OG MOTORER! HVA VIL DU LÅNE? FØRSTEMANN TIL BUA!
LÅN UTSTYR GRATIS! Høvåg vann og hytteservice AS Telefon
blindleiaservice.no
901 06 832

Brann 110

Politi 112 (02800)

Ambulanse 113

Legevakt 38 07 69 00

Røde Kors 37 27 29 90

Tannlegevakt 47 79 67 94

Dyrlege 24 t, 37 04 95 00

Dyrlege 92 40 61 76

Kommunen 37 26 15 00

Taxi Sør 37 27 03 15

Marina 91 55 38 97

HVEM STÅR EGENTLIG BAK?

Hvem er vi som står bak Sommerguiden?

Round Table Lillesand har i mange år lagt ned stor innsats for å utgi Sommerguiden. Prosjektet er finansiert via annonsesalg til lokale bedrifter og med støtte fra kommunen.

Round Table er en internasjonal organisasjon med avdelinger i hele verden. Round Table er en åpen organisasjon for unge menn mellom 20 og 40 år. I Lillesand er vi i dag 21 medlemmer, representert ved forskjellige yrker og bakgrunn. Tanken bak det hele er å fremme samarbeid og vennskap med andre mennesker som en kanskje ellers ikke har så stor forutsetning for å være sammen med i det daglige.

Vi forsøker å bidra til samfunnet rundt oss ved å hjelpe på ulike måter. Dersom du er interessert i å komme i kontakt med oss, er du velkommen til å kontakte vår formann Leif G. Karlsen på rt59lillesand@gmail.com.

GRAFISK DESIGN

Monica Bull Ryder

TRYKK Synkron Media

UTGIVER

Round Table Lillesand

SAMARBEID

Lillesand kommune

Foto: Jarle H. Moe, Return, Tommy Egra, Johannes Wiken, Johanna Siring
!!!
Foto: Foto:
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.