Page 1

30 marketingtips In aanloop op de Marketing voor Meesters dag 29 november 2012 CliniClown College, Amersfoort


Voorwoord Of u als advocatenkantoor iets met marketing moet is de vraag niet meer, maar hoe? Op 29 november organiseert Meesters in Marketing weer haar Marketing voor Meesters dag. Dit jaar met het thema ‘Marketing: een kwestie van doen?! We laten u proeven aan een aantal concrete marketinginstrumenten voor de advocatuur, zoals website optimalisatie, zoekmachinemarketing, content marketing en acquisitie. En aan de trend van dit moment: het abonnement. We hebben de sprekers gevraagd om van te voren al met enkele tips te komen. Als voorproefje treft u deze in dit boekje aan. Laat u inspireren en hopelijk tot 29 november! Met vriendelijke groet,

Meesters in Marketing, Nynke Bakker en Dirk Giethoorn

Meer info over de Marketing voor Meesters dag: http://www.meestersinmarketing.nl/marketing-voor-meestersdag-marketing-een-kwestie-van-doen!/


Inhoud tips 1. 2. 3. 4. 5.

Algemene marketingtips Het abonnement Acquisitie Content Marketing Website optimalisatie


Algemene marketingtips (Meesters in Marketing) 1.

Het hebben van onderscheidend vermogen wordt als advocatenkantoor steeds belangrijker.

2.

Maak daarom duidelijke keuzes; bepaal gezamenlijk wat voor kantoor je wilt zijn, voor wie en waarom deze gewenste klantgroep(en) voor jouw kantoor moet kiezen.

3.

Maak deze beslissingen niet alleen op basis van wat je denkt, maar wat je weet. Probeer daarom zo veel mogelijk te weten over waar je als kantoor goed en minder goed in bent, maar ook wat zich afspeelt in de specifieke buitenwereld van je kantoor en waar de kansen liggen.

4.

Eenmaal gekozen ga je kijken hoe je de gewenste positie het beste kunt vormgeven in je promotie, maar ook in je diensten en dienstverlening, prijsbeleid, en de competenties van het personeel.


Het (MKB) abonnement Jim Halfens, A2 Legal: echtscheidinghotel, juridische snelweg 1.

Vergeet nooit: een cliĂŤnt = klant = koning!

2.

Zorg dat je onderscheidend bent, ontwikkel je eigen kantoor DNA.

3.

Is creatie van een eigen DNA lastig, sluit je aan bij een formule!

4.

Zorg dat je voor jouw cliĂŤntengroep toegankelijk en betaalbaar blijft!


Het (MKB) abonnement Bennie van Zandvoort, van Zandvoort Legal 1.

Zet de klant centraal, niet jezelf of je kantoor

2.

De klant wil geen conflict, maar wil ontzorgd worden

3.

De klant wil aandacht. Geef hem die en investeer daar ook tijd in

4.

Maak je abonnement zo simpel mogelijk

5.

Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden

6.

Een abonnement voeren vergt een andere manier van werken; niet dossiermatig maar projectmatig

7.

Zorg dat iedereen binnen je organisatie bereid is en openstaat voor een nieuwe werkwijze


Acquisitie Laurens Meijer, Salesmoves 1. Benader 10 goede klanten of warme relaties en vraag actief om een doorverwijzing. 2. Ga, alvorens prospects te benaderen, grondig te werk. Maak een analyse waarbij u vooral gebruik maakt van uw eigen netwerk om aan relevante achtergrondinformatie te komen.

3. Netwerk alleen daar waar uw klanten zich bevinden. Definieer een lijst met prospects en maak een dwarsdoorsnede van netwerkverenigingen en u houdt tijd over.

4. Via welk kanaal komt de business naar u toe? Selecteer de kanalen met de grootste slagingskans en richt uw aandacht hierop.

5. Wees een goede partner in goede en in slechte tijden. Benader uw klanten en vraag oprecht hoe het met ze gaat.


Contentmarketing Mark Rosbergen, eigenaar Nieuwe Bomen 1. Maak optimaal gebruik van je events voor het maken van content Als je een event organiseert, dan is dat een mooie gelegenheid om verschillende soorten content te maken en publiceren. Je presentaties kun je delen via Slideshare, je blog en bijvoorbeeld Twitter.

2. Maak een redactiekalender Door met een artikel in te haken op het nieuws of jurisprudentie kun je jezelf en je kantoor op de kaart zetten. Die inhaakmogelijkheden zijn goed te plannen, kijk bijvoorbeeld eens op issuekalender.nl. Door een redactiekalender te maken, leg je de inhaakmogelijkheden vast en kun je het maken van een artikel goed plannen.

3. Maak slim gebruik van groepen in LinkedIn Veel advocaten gebruiken LinkedIn en zijn lid van een aantal LinkedIn-groepen. Vaak zijn dat groepen die gaan over een juridisch onderwerp. Handig voor het bijhouden van je vakkennis, maar niet voor het opdoen van nieuwe zakelijke contacten. Dan kun je als advocaat beter lid worden van een groep rondom een zakelijk thema.

4. Start een blog over een specifiek juridisch thema Een weblog is gemaakt om content te publiceren, te linken, te delen. In de advocatuur liggen er volop mogelijkheden om een niche (specifiek kennisgebied) te claimen en je via je blog op te werpen als expert. Grote kans dat Google je ook erkent als expert en je een mooie positie geeft in de zoekresultaten van mensen die zoeken naar het onderwerp.


Website optimalisatie 1. CreĂŤer vertrouwen 2. Definieer de belangrijkste doelen van de website en maak ze direct toegankelijk vanaf de homepage 3. Help bezoekers kiezen 4. Kleine stapjes in plaats van grote keuzes

5. Wees 100% transparant


Zoekmachine marketing 1. 50% van de particuliere cliënten start de zoektocht naar een advocaat online. Heeft u wel eens gekeken hoe vindbaar uw kantoor is? En google dan niet op de naam van uw kantoor, maar op de zoektermen die uw cliënten zullen gebruiken: ‘advocaat echtscheiding Utrecht’ bijvoorbeeld.


Tip 30: Kom naar de Marketing voor Meesters dag! Geïnspireerd door de tips in dit boekje en smaakt het naar meer? Kom dan 29 november naar de Marketing voor Meesters dag, met als titel: Marketing: een kwestie van doen?! Met nog meer praktische tips, ook op het gebied van zoekmachine optimalisatie! De dag start – na de files- om 12.30 uur met ontvangst en een broodje. Om 13.00 uur begint het plenaire deel en in het tweede deel stelt u uw eigen marketingmenu samen: onder het genot van een voor-, hoofd- en na-gerechtenbuffet kiest u drie workshops! Datum: 29 november Tijdstip: 12.30 – 20.00 uur Locatie: CliniClowns College Meer info over de Marketing voor Meesters dag: http://www.meestersinmarketing.nl/marketing-voor-meestersdag-marketing-een-kwestie-van-doen!/

30 marketingtips waarmee u aan de slag kunt  

In aanloop op de Marketing voor Meesters dag op 29 november geven de sprekers al wat tips weg. We hebben ze gebundeld in dit boekje

30 marketingtips waarmee u aan de slag kunt  

In aanloop op de Marketing voor Meesters dag op 29 november geven de sprekers al wat tips weg. We hebben ze gebundeld in dit boekje

Advertisement