Page 18

Elite

Rasmus Knudsen fik en god sæsonstart i sin nye kajak ved Copenhagen Spring Regatta, hvor han vandt finalerne over 1.000-, 500 og 200-meter enerkajak.

en god måde at håndtere det psykiske pres på, siger han.

Rasmus Knudsen sammen med sin mor, Yvonne.

bedre til det. I medvind er jeg ikke i tvivl om, at jeg er verdens bedste, men jeg skal også øve mig i at blive det i modvind, siger han. VM-guldet er et af sæsonens store mål i år, men forinden vil han gerne skrive kajakhistorie, når han sidst i juni i Italien vil forsøge at blive den første juniorroer nogensinde til at tage tre EM-guld på stribe. – Selv om jeg selvfølgelig er blandt favoritterne som dobbelt forsvarende mester, så handler det om at være klar på dagen. Presset er på mig, men det pres har jeg lært at håndtere, siger Rasmus. For at være bedst muligt forberedt mentalt, lader han op til de store finaler ved at ro for sig selv dagen inden og slappe af. – På den måde får jeg tankerne lidt på afstand, men på selve dagen vil jeg gerne være sammen med de andre holdkammerater på landsholdet og varme op sammen med dem. For mig har det vist sig at være

18

| 02-2018

OL og opbakning hjemmefra Men, det er kun i enerkajakken, han lader op alene. Rasmus Knudsen ror også – og gerne – mandskabsbåde, hvor han sammen med Rasmus Alsbæk, Maribo Kajakklub, Simon Schuldt-Jensen, Holte Roklub og Victor Gairy Aasmul, Holte Roklub, ( i år stiller Holte-roerne op for Lyngby Kanoklub) sidste år vandt EM-sølv og VM-bronze. Derfor går drømmene og ambitionerne på den lange bane også på mandskabsbåde. OL i Tokyo om to år har han på nethinden, og skal det være i enerkajak, skal han ud i en direkte duel med René Holten Poulsen. – Lige nu er René Holten Poulsen det store navn og forbillede, men jeg håber da på at blive så god, at jeg inden længe kan vinde over ham. Sker det ikke inden Tokyo, så håber jeg at kunne komme med til Japan i mandskabsbåde, enten i toer- eller firerkajak. Enerkajak må så blive i 2024, smiler Rasmus, der godt kunne forestille sig en toer-konstellation i Tokyo med René Holten Poulsen.

– Hvis det bliver tilfældet, må vi se, om vi kan gøre det bedre end Renés sølv fra Beijing sammen med Kim Wraae, siger Rasmus. Til den nye sæson har han fået ny båd med støtte fra Ole Torp, Dansprint, og fra både Lyngby Kanoklub og hjemmefra skorter det heller ikke på opbakning til at få indfriet drømme og ambitioner. Rasmus Knudsen er søn af den tidligere VM-sølvvinder og OL-deltager Yvonne Knudsen og har i storesøster Pernille Knudsen en søster, der også har OL for øje. Pernille Knudsen er med i den firerkajak, DKF satser på at få kvalificeret til Tokyo. – Med både en søster og en mor, der er bidt af kajak, bliver der snakket meget kajak derhjemme. Også for meget en gang imellem, for det er ikke altid, vi er enige. På den anden side er det også en fordel at have en mor og far, der støtter en 100 procent og en søster, som ved, hvad der kræves. På den måde kan vi støtte hinanden, og det er Pernille og jeg gode til. Til daglig træner vi godt nok hver for sig, men vi mødes til stævner, og her er vi gode til at bakke hinanden op, siger Rasmus.

Kano & Kajak-2018-02  
Kano & Kajak-2018-02