MARITIEM COURANT | CARRIÈRE SPECIAL 2024

Page 1

Carrière

SPECIAL

Succesvol carrière maken?

KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR


WORD BOOTMAN BIJ

Avontuur, vrijheid en teamwork vormen de kern van onze dagelijkse werkzaamheden. Geen saaie kantoordagen, maar het ruige buitenleven voor echte avonturiers. Voor ons, nautische partners in de Rotterdamse haven, is elke dag een nieuw avontuur. Samenwerken, zelfstandigheid en broederschap zijn onze bouwstenen.

Buitenspelen is voor ons geen kinderspel, maar een serieuze aangelegenheid Elk zeeschip in de haven van Rotterdam is voor ons een uitdaging die we met trots aangaan. Ons doel? Veilige en efficiënte service verlenen aan alle schepen in de haven van Rotterdam. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Door weer en wind. Ook als het stormt.

Ook met w gaan wij

Niet alleen in Rotterdam, maar ook internationaal. Door 128 jaar Rotterdamse vakkennis, zijn wij specialist geworden in het meren en ontmeren van zeeschepen en geven wij adviezen over de grens. Wereldwijd wordt de KRVE ingezet voor haar kennis en kunde.

Handen uit de mouwen De KRVE is een erkend leerbedrijf. Mis de boot niet en volg onze (mbo-niveau 3) opleiding. Na drie jaar werkend leren, ontvang jij je Bootmandiploma en andere relevante certificaten en diploma’s. En alsof dat niet genoeg is, krijg je tijdens de Bootmanopleiding zelfs een vergoeding. Deze kans wil je echt niet missen!

DE MOO IN DE HA

LEER, WERK & TROTSEER DE HAVEN!

Dus, als je houdt van avontuur, vrijheid en een beetje zout op je huid, sluit je dan aan bij de KRVE. Samen vormen we een sterke groep die de Rotterdamse haven trotseert. Kom bij de KRVE, waar elke dag anders is en waar we met trots zeggen: “24/7 met elkaar, voor elkaar.”

MELD JE AA DE BOOTM

Solliciteren kan vanaf nu. Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitatie@krve.nl. Blijf op de hoogte van meer KRVE nieuws door onze website en socials in de gaten te houden.

Solliciteren k cv en motiva van meer KRScheepvaartbedrijf JABO bv. zoekt: Een gemotiveerde kapitein of Schipper (voor koppelverband Jabo/Jabo I)

Wij zoeken: - Patent tot min. Mannheim - Radar patent ed. - Nederlands en Duitse taalkundig - Enige technische ervaring

Wij bieden: - Goede arbeidsvoorwaarden - 14/14 dienstverband - Reis, kost en inwoning vrij

Heb je interesse om ons team te versterken? Neem dan contact op met Michel Janssen +31 (0)6 22787752. michel@msjabo.nl

SET SAIL for your car eer

VIKING NAUTICAL APPRENTICESHIP PROGRAM

Viking is the market leader in the river cruise industry and continues to add to its fleet every year. Start your nautical career with the Viking Nautical Apprenticeship Program and gain valuable, in-demand skills: Ship handling and maneuvering

Leadership & communication

Ship operations management

Environmental awareness

Upon completion, you will become a Nautical Specialist within 3 years and an accredited Captain after an additional 6 months of education.

#workwithviking @vikingcareers

Apply Online.

vikingcareers.com Viking is an Equal Opportunity Employer.


21 | FEBRUARI 2024

Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

Carrière SPECIAL

Binnenvaartonderwijs ‘nieuwe stijl’ krijgt vorm Scholen, bedrijven en brancheorganisaties zijn sinds eind 2022 bezig vorm te geven aan toekomstbestendig onderwijs voor de binnenvaart. Komend schooljaar wordt de eerste vernieuwde opleiding tot Matroos geïntroduceerd.

Modulair, digitaal, dynamisch. Het zullen sleutelbegrippen worden in het nieuwe, eigentijdse onderwijs op de maritieme mbo-scholen. Europees is vastgesteld wat je moet weten en kunnen om in de binnenvaart te werken. In Nederland werken opleidingen, werkgevers en organisaties aan het programma dat studenten moeten volgen om aan die eisen te voldoen. ,,De lat is door Europa hoger gelegd en dat is een goede zaak’’, stelt Frans van Weert, die de samenwerking tussen de betrokken partijen namens Wereld van de Binnenvaart coördineert. ,,Daarmee wordt het vakmanschap van je mensen onderstreept. Maar het onderwijs steunde op lesmateriaal van meer dan twintig jaar oud, en dat voor een sector die zo in beweging is.’’ Zowel inhoudelijk als fysiek niet meer van deze tijd, aldus Van Weert. ,,Het ging nog over klinknagels’’, lacht hij. ,,Dat hoeft echt niet meer. En dat oude, fysieke stageboek moet ook gewoon worden gedigitaliseerd. Als je jezelf als een aantrekkelijke sector wil presenteren aan jongeren hoort daar tenslotte ook aantrekkelijk onderwijs bij, een opleiding die je graag wil volgen.’’ Aandrijftechniek De sector (onder leiding van het Nova College) kreeg afgelopen zomer een subsidie toegekend om onder andere nieuw lesmateriaal te ontwikkelen. De afgelopen maanden hebben betrokken partijen gebrainstormd over de invulling daarvan in themasessies over de aandrijving, digitalisering in de stuurhut, begeleiding en communicatie. Frans van Weert licht de aandrijftechniek uit, als sprekend voorbeeld voor vernieuwing. ,,Vroeger ging dat sec over dieseltechniek, wat je daarmee moest doen en wat je ervoor moest kunnen. Maar hoe vlieg je dat nu aan, met alle nieuwe, duurzame alternatieven? We hebben ervoor gekozen om een algemeen programma in te richten over aandrijving met daarbij verschillende modules over onder andere LNG, elektrisch en waterstof. De algemene lessen volg je op school, met een aanvullende module voor het schip waarop je vaart. Ga je later naar een ander schip met een andere vorm van aandrijving, dan volg je de module die daarbij aansluit.’’ Van Weert buigt zich momenteel over de prioriteitenlijst over dit specifieke thema, maar speculeert vast over een vergelijkbare update over de digitalisering in de stuurhut. ,,Hoe ga je om met Rijnpatenten als je straks alle relevante informatie automatisch op je scherm binnenkrijgt?’’, oppert hij. ,,In algemene zin: hoe ziet een dag in de stuurhut er over tien, vijftien jaar uit? Misschien zit je dan wel hoofdzakelijk met de

Frans van Weert: ,,Het is uniek dat alle scholen in Nederland bij het toekomstbestendig onderwijs betrokken zijn.’’

armen over elkaar en moet je vooral weten hoe je optreedt in noodsituaties. Daar moeten we goed over nadenken met elkaar. Gelukkig is de sector met zo veel verschillende partijen betrokken bij dit project; dat komt de samenwerking onderling ten goede.’’ Eenduidig Wat helpt in het proces is eenduidigheid in de kwaliteitseisen voor personeel in de binnenvaart, zowel in Europa als in Nederland. ,,De Europese richtlijnen die er voor alle functies zijn, zijn echt uniek. Dat heeft geen andere sector op deze manier’’, weet Frans van Weert. ,,Het is ook uniek dat alle scholen in Nederland bij het toekomstbestendig onderwijs betrokken zijn. Je zou er natuurlijk ook niet aan moeten denken dat in Urk, Vlissingen, Harlingen, IJmuiden en Rotterdam ieder op een eigen manier naar die Europese richtlijn zou toewerken… De scholen hebben afgesproken samen te werken aan één aanpak. En dan maken we ook nog eens ons eigen lesmateriaal; waarmee de binnenvaart zichzelf eveneens onderscheidt.’’ Flexibiliteit Na de zomer is de aangepaste theorie voor de opleiding tot

Matroos het eerste concrete resultaat van de inspanningen tot zover. Over vijf jaar moet het afgeronde en in de praktijk geteste lesmateriaal voor de opleiding tot Kapitein er zijn, is de planning. Waarbij het belangrijk blijft om flexibiliteit te behouden onderweg, benadrukt Frans van Weert. ,,We weten dat we andere wegen moeten inslaan, maar we weten niet precies waar we uit komen. Daarbij helpt de keuze voor modulair onderwijs. Als er zich over twee jaar nieuwe ontwikkelingen voordoen in de binnenvaart, dan kunnen we daar met nieuwe of aangepaste modules op inspelen. Dát is de beweging naar toekomstbestendig onderwijs, zo geven we mensen de vaardigheden mee waarnaar de sector vraagt.’’

Bij een aantrekkelijke sector om in te werken hoort ook aantrekkelijk onderwijs

VLS SARL IS OP ZOEK NAAR UITBREIDING VAN HAAR HUURVLOOT LVLS Sarl. gevestigd in Luxemburg is een onderneming die zich bezighoudt met de exploitatie van binnenvaartschepen. VLS huurt daarvoor schepen op bareboat charter basis in en zorgt voor de volledige bemanning en exploitatie. VLS neemt alle zorgen uit handen.

VLS Sarl. 29 Grand Rue | L-9710 Clervaux Luxembourg

LVLS is op zoek naar verdere uitbreiding van haar huurvloot en komt graag in contact met eigenaren die hun schepen willen verhuren. LInteresse gewekt? Maak dan een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie? info@vls.lu of bel +352 206 07 66


Ben jij klaar voor een nieuwe stap in je carrière?

STAP DAN NU AAN BOORD OP ONZE MODERNE LNG AANGEDREVEN BINNENVAARTTANKERS!

Unilloyd biedt uitstekende carrièremogelijkheden, flexibele rotatieschema’s en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR GEMOTIVEERDE GEZAGVOERDERS EN SCHIPPERS. - Wij varen met verschillende vaarschema’s (week/ week, 2/2, 3/3) onder Nederlandse voorwaarden. - Ons vaargebied is vooral Rijnvaart. - Daarnaast zijn wij een erkend leerbedrijf, dus ook (leerling)schippers kunnen bij ons starten. Nijmegenstraat 1 3087 CD Rotterdam T. +31 (0) 10 7904300 unilloyd.com

Neem bij interesse contact met ons op via 010 79 04 331 of stuur een mail naar Crewing@unilloyd.com

De Verenigde Tankrederij zoekt personeel! Voor het MTS Veendam zoeken wij een gezagvoerder, schipperr en matroos. Het MTS Veendam is een type C tanker van 85,90 m x 11,44 m en vaart vast op Antwerpen – Jemeppe. Je werkt week op week af, onder Nederlandse voorwaarden en met Nederlands personeel. Je hebt zelf de mogelijkheid om aan te geven hoeveel weken je op jaarbasis wilt werken. Heb je interesse? Bel dan 010-4876233 of stuur een e-mail naar hr@vtgroup.nl om de mogelijkheden te bespreken.

P.O. Box 59005 | 3008 PA Rotterdam Nijmegenstraat 1 | 3087 CD Rotterdam | Harbour 2181a | The Netherlands T +31 (0)10 487 62 30 | E info@vtgroup.nl | www.vtgroup.nl


23 | FEBRUARI 2024

Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

Carrière SPECIAL

Naam: Leeftijd: Woonplaats: Studie:

Boaz Bijleveld 18 jaar Delft STC mbo Maritiem Officier

Ik wist het zeker: de opleiding tot Maritiem Officier wordt ‘m gewoon

TALENT IN ZICHT

‘Ik kan iedereen een studie aan het STC en een baan in de maritieme sector aanbevelen’ De maritieme sector heeft al jaren te maken met personeelsschaarste. De vraag naar zowel varend personeel als (technische) medewerkers bij maritieme toeleveranciers is groot. Gelukkig is er ook veel Talent in Zicht. De Maritiem Courant stelt in deze rubriek de toekomstige gezichten van de maritieme branche aan u voor. In deze editie laten wij Boaz Bijleveld aan het woord. Marc Vossen

STC Group huisvest een heleboel gedreven en enthousiaste jongeren die in Rotterdam een vmbo-, mbo-, hbo- en masteropleiding op het gebied van scheepvaart, transport, logistiek en procesindustrie volgen. Zo ook Boaz Bijleveld. Sinds zijn zevende levensjaar zit hij bij de waterscouting in Delft. Hij volgde het voorbeeld van zijn grote broer die daar ook lid was en nog steeds is. ,,Dankzij de waterscouting heb ik uiteindelijk gekozen voor een studie in de maritieme sector’’, vertelt hij. ,,Ik deed namelijk eerst de havo en na het derde jaar had ik het daar helemaal gezien. Met mijn overgangsbewijs naar havo 4 kon ik beginnen met de STC-opleiding Maritiem Officier. Ik koos hiervoor, omdat ik bij de waterscouting zit en ik het daar onwijs leuk vind om op het water te zijn en op de schepen te werken en te varen. Onze scoutinggroep ‘Wilde Vaart’ heeft twee wachtschepen, een oude reddingsboot en een lelievlet, ter beschikking. Met deze laatste zeilen we in het zomerseizoen wekelijks op de Kagerplassen bij Leiden. Dat is echt fantastisch.’’ STC Group ,,Toen ik eenmaal een open dag van STC in Rotterdam had bezocht, wist ik het zeker: de opleiding tot Maritiem Officier wordt ‘m gewoon, dat past bij mij, ik ga ervoor. Die keuze is een van de beste keuzen die ik tot nu toe heb gemaakt in mijn leven. Iedereen is hier onwijs behulpzaam. Mijn medestudenten zijn leuk en ik heb al veel goede vrienden gemaakt. Daarnaast zijn de docenten goed, zij willen je heel graag helpen en doen er alles aan dat je goed wordt opgeleid.’’ Technisch of nautisch ,,De opleiding Maritiem Officier heeft twee richtingen: een technische en een nautische richting. In de eerste twee jaar van de opleiding leer je beide richtingen kennen. Dan leer je bijvoorbeeld hoe de motor werkt, hoe de systemen werken, hoe je dingen moet fiksen en hoe de pompen werken. Maar

je leert dan ook navigeren en positie bepalen. Na je stage in de eerste helft van het derde leerjaar moet je een keuze maken tussen deze twee richtingen waarna je in het derde en vierde leerjaar gaat focussen op de keuzerichting. Op dit moment lijkt deze keuze me lastig, omdat ik zowel de nautische als technische kant ontzettend leuk vind, maar mijn lichte voorkeur gaat uit naar de nautische kant. Dat komt net iets natuurlijker over bij mij. Maar ik ga wel proberen of het mogelijk is om na het afronden van mijn nautische opleiding ook de technische richting te doen.’’ Stage lopen bij een rederij ,,Stage loop je in het derde en vierde leerjaar. Ik ben nu druk bezig met het regelen van een stageplek. Eerst heb ik op internet gezocht naar stagebedrijven en daarna heb ik drie rederijen gemaild met de vraag of ze een stageplaats voor me hebben: eentje in de kustwachtzeevaart, eentje die met verschillende ladingen van en naar de poolgebieden vaart en de laatste rederij is een tankerbedrijf voor het transport van gas en chemicaliën. Ik heb geen voorkeur, deze drie lijken mij stuk voor stuk onwijs leuk.’’ Verder studeren ,,Nadat ik deze opleiding heb afgerond wil ik een hbo-studie in die richting volgen. Omdat ik dan al een gedegen kennis heb, kom ik in een versnelde klas. In die versnelde klas ga je dan bij sommige vakken sneller door de theorie. Als ik over een aantal jaren ook mijn hbo-studie heb afgerond, dan ga ik aan de slag in de zeevaart. De zee op en maanden van huis zijn, dat spreekt mij heel erg aan. Terwijl ik het van de andere kant ook wel een beetje eng vind. Ik ben nog nooit zo lang van huis geweest, nog nooit zo lang op een schip gezeten. Met al mijn enthousiasme kan het haast niet anders, dan dat ik daar ook erg enthousiast over ga zijn en er veel lol aan ga beleven.’’ Gewoon proberen ,,Lijkt de binnenvaart of de zeevaart iets voor jou, kom dan eens kijken op het STC. Het is een onwijs leuke opleiding met heel veel mogelijkheden. Je weet misschien van tevoren niet wat je te wachten staat, maar je moet het gewoon proberen, volg mijn voorbeeld. Ik zeg tegen iedereen die twijfelt: kom naar de open dagen. Dan wordt jou van alles verteld en kun je alles vragen. Ik kan iedereen een studie aan het STC en een baan in de maritieme sector aanbevelen.’’


RECRUITMENT AND EMPLOYMENT FOR INLAND SHIPPING - SEA SHIPPING OFFSHORE - AND MORE!

HE KAPITEIN, WEEKJE BIJVERDIENEN? Fransbergen Trading & Shipping is een familiebedrijf dat sinds 1985 transporten verzorgt over de binnenwateren, met een eigen vloot en relatieschepen.

Word jij onze nieuwe

SCHEEPSBEVRACHTER? M/V

AFLOSSEN NAAST JE BAAN GEEN PROBLEEM BIJ FLEXBOX NEEM CONTACT OP MET ONS TEAM VOOR EEN PASSENDE OPDRACHT

flexboxcrewing.com

+31 85 051 0378

Met ervaring in de binnenvaartsector! Ben jij commercieel, communicatief vaardig en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat wij zoeken: • Ervaring in de binnenvaartsector; • Commercieel en communicatief vaardig; • Vriendelijk, betrouwbaar en accuraat; • Oplossingsgericht en geen 9 tot 5 mentaliteit; • Beheersing van de Nederlandse taal vereist; • MBO+ werk- en denkniveau.

Wat wij bieden: • Een leuke werksfeer in een jong team; • Mogelijkheden voor een vast dienstverband; • Uitstekende voorwaarden. INTERESSE? NEEM CONTACT MET ONS OP! GEEN CV NODIG. WIJ ZIJN BENIEUWD NAAR JOUW VERHAAL. 0475 464 848

FRANSBERGEN.NL

Havenstraat 10, 6051 CR Maasbracht | +31 (0)475-464848 | info@fransbergen.nl

ARE YOU THE ONE? Wij zijn op zoek naar een

Kapitein/Stuurman met rijnpatent voor een onze RVS schepen

Wie zijn wij? Wij zijn Stolt-Nielsen Inland Tanker Service (SNITS) Wij vervoeren hoogwaardige chemieproducten, bulkchemicaliën en minerale olieproducten met RVS schepen en gecoate schepen. Wat bieden wij? • Een leuke en dynamische werksfeer • Zwitserse condities • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen Heeft dit je interesse gewekt en ben jij de juiste persoon voor de job? Neem dan contact op met Robert van Ee via

 rrt@stolt.com

of 0041-79 949 75 88


Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

25 | FEBRUARI 2024

Carrière SPECIAL

Antwerp Maritime Academy opent MISSIMLab voor toekomstbestendig maritiem onderwijs De Antwerp Maritime Academy heeft een nieuwe full mission simulator geopend voor toekomstgericht maritiem onderwijs en onderzoek op zijn campus aan het Noordkasteel. Matthias Vanheerentals

Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling investeert Antwerp Maritime Academy in geavanceerde simulatoren met flexibele software en realistische hardware. Het zogenaamde MISSIMLab is een unicum in West-Europa. Het biedt plaats aan acht brugsimulatoren inclusief twee 360 graden-bruggen, een volledige machinekamersimulator, een ruimte voor het simuleren van cargo handling, het gebruik van elektronische zeekaarten en verschillende technologieën voor de communicatie tussen schepen en de wal. Het lab is ingericht met realistische hardware van het Noorse Kongsberg. Belang Rowan Van Schaeren, algemeen directeur van Antwerp Maritime Academy, kan het belang van dit project niet genoeg benadrukken. ,,Simulatoren vormen de ruggengraat van modern maritiem onderwijs. Door het samenbrengen van de navigatie en machinekamer kunnen we oefenen met realistische situaties aan boord. De communicatie tussen de officieren op de brug en de engineers die instaan voor de systemen en technologie van het schip krijgt dankzij deze simulatoren een prominente plek in de training.’’

Simulatoren vormen de ruggengraat van modern maritiem onderwijs

Het MISSIMLab biedt een dynamisch platform dat kan inspelen op maritieme trends.

Dynamisch platform Het MISSIMLab biedt een dynamisch platform dat kan inspelen op maritieme trends als automatisering, alternatieve brandstoffen en communicatieprotocols. Pieter Maes, coördinator van het MISSIMproject: ,,We willen alle aspecten van operaties op zee integreren. De combinatie van verbonden simulatoren maakt het mogelijk om multidisciplinaire scenario’s te creëren.’’ Complexiteit Met het MISSIMLab wil de hogeschool inspelen op de complexiteit van

trainings- en onderwijsprogramma’s die ontwikkeld worden in samenwerking met de industrie. ,,Zo kunnen we huidige én toekomstige maritieme professionals beter voorbereiden op de komende decennia’’, zegt Maes. ,,Denk bijvoorbeeld aan het bunkeren van op gas aangedreven schepen, machinekamerprocedures met oog op de decarbonisatie van maritiem transport, door AI ondersteunde officieren en taken die op afstand uitgevoerd gaan worden.’’ Kenniscentrum Antwerp Maritime Academy zal met de

nieuwe simulatiehub zijn activiteiten als kenniscentrum voor nautische en maritieme operaties kunnen versterken. ,,In ons MISSIMlab zullen we onze activiteiten op het gebied van maritiem onderzoek aanzienlijk uitbreiden’’, zegt Geert Potters, hoofd onderzoek AMA. ,,We kunnen nu operationele processen aan boord simuleren en innovaties die bij deze processen horen empirisch onderzoeken en valideren. We blijven dit doen in nauwe samenwerking met de industrie en verschillende academische partners.’’


HSSEQ Superintendent Tankbarges (m/f/d) THE GEFO SHIPPING GROUP is a mediumsized and expanding family-owned company in the maritime and inland tanker shipping sector with headquarters in Hamburg. At a total of four locations in Germany and other European countries combined, the company employs approximately 110 people (m/f/d) on land; more than 1,500 employees (m/f/d) work on board the vessels. The annual turnover amounts to approximately 650 million euros. With a fleet of 150 tankers, we specialize in the inland and sea transport of chemicals, liquid gases, and mineral oil products in Europe. In addition, we operate the worldwide trade in bunker (marine fuel) within our own group. The company structure is lean, so that each employee (m/f/d) is independently responsible for his or her own area of responsibility. The company is very successful, there is a motivating atmosphere and performance is rewarded. In addition, GEFO was recently awarded the title of Employer of the Future by DIND (German Innovation Institute for Sustainability and Digitalization). With its inland and sea transport business segments, the GEFO Shipping Group has made a name for itself as a recognized and reliable logistics and transport service provider on the European sea and inland waterways. For example, GEFO was named one of the most innovative and sustainable family-owned companies by WirtschaftsWoche.

POSITION

The GEFO Shipping Group is looking for a new HSSEQ Superintendent to support the HSSEQ Inland team located in Duisburg.

ROLES & RESPONSIBILITIES

As future HSSEQ Superintendent (m/f/d) you will be accountable to the HSSEQ Manager, reporting all safety, operational and nautical relevant developments. Your main task will be conducting HSSEQ Inspections on board following the GEFO developed internal inspection questionnaire. Combined with these inspections, you will also conduct trainings on board in HSSEQ topics and assess our crewmembers in their expertise, knowledge, and abilities ensuring the high GEFO HSSEQ standards. The aim is to achieve 100-120 successful visits per calendar year. You will be working hand-in-hand with crew members in solving operational challenges, you will act as a trainer and mentor and a trusted point of contact. With your experience, commitment, and quality work you will contribute to GEFO’s safety, environmental and quality targets. Once in the office, you will process feedback collected from onboard training and ship visits, circling back findings into training documents, procedures, and our inspection questionnaire.

CANDIDATE PROFILE

You either have experience as a master on tankbarges / seagoing tankers, as an EBIS / OCIMF inspector or as HSSEQ Superintendent in liquid bulk shipping. Owning an ADN license type G or C is an advantage, as well as a navigational license on the river Rhine. Your safety standards are very high indeed and you are risk averse. Your communication is fluent, and you are comfortable in working with people. You are well versed in the

German / Dutch language (either one at level C2 [CEFR] if not mother tongue, the other minimum B1) and you have English language skills at least of level B1. You have good abilities in MS Office applications. You are flexible, team-minded, persistent yet friendly and self-confident. The office is located in Duisburg (Duisburg / Dusseldorf Area), your main area of work is established as the ARA range and to a lesser extend as the Rhine delta ports and connecting waterways. Ideally you are located in the ARA range in order to have manageable traveling times to the barges in port.

GEFO OFFERS:

- A family-like corporate culture. - An attractive remuneration package with a permanent contract. - Responsible tasks in a future-proof and growing company. - A distinctive team culture with flat hierarchies, high appreciation and awarded confidence. - A pleasant working atmosphere as well as committed and highly motivated colleagues. - Excellent facilities in modern office space in the Duisburg. - Individual training opportunities. - Numerous corporate benefits, e.g. meal allowance, free drinks and organic fruit, group accident insurance, team events, occasion-related home office. If you are driven by coaching our crewmembers, and are passionate about inland barging, then you can identify as the candidate described; please contact Peter Van Herck, Group HSSEQ Manager: peter.van-herck@gefo.com Dr. Alfred-Herrhausen-Allee 9-11 47228 Duisburg +49 175 341 43 62 www.gefo.com

GEFO SHIPPING GROUP • Raboisen 5 • 20095 Hamburg • Tel: +49 40 301 05 150 • www.gefo.com

We are hiring a

CAPTAIN 1ST/2ND The Captain: y

is repsonsible for the ship’s management/ navigation according to current valid rules and regulations

y

ensures that company guidelines are applied by the nautical teams to guarantee and maximize our guest satisfaction. y

Keeping to all national and international laws, guidelines and regulations necessary for the management/navigation of the ship, including the ship papers and documents (attestations, certificates etc.).

Apply Online

SCAN ME

@insideuniworld

Search_ UNIWORLD CAREERS


27 | FEBRUARI 2024

Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

Carrière SPECIAL

Altijd de juiste man op de juiste plek met Exho De tekst op de muur in het kantoor in Raamsdonksveer spreekt boekdelen. ‘Zet vaart achter je carrière’ staat er te lezen in het pand van Exho. Het bedrijf van Huub van Exel en Ronald Hofkens profileert zich al twintig jaar als betrokken partner voor uitzenden en detacheren in de binnenvaart. Het Exho-team slaagt er telkens weer in gekwalificeerd personeel voor alle functies te leveren, ongeacht of die medewerkers nu uit Tsjechië of van de Filipijnen komen. Ton de Kort

Er zijn de voorbije decennia al heel wat carrières in de binnenvaart begonnen bij Exho. Dat heeft dan ook een stabiele en uiterst betrouwbare naam opgebouwd in de branche. Dat is een sector die allesbehalve stilstaat. Waar lange tijd vooral personeel werd geworven uit Tsjechië, Polen, Letland en Roemenië is dat accent de laatste tijd nadrukkelijk verschoven naar ZuidoostAzië; de Filipijnen om precies te zijn. De eilandengroep telt niet minder dan 114 miljoen inwoners en is erg watergericht. Waar in de zeevaart met name gezocht wordt naar goedkope arbeidskracht, werkt de binnenvaart met marktconforme waarderingen én zijn de perioden aan boord bovendien aanmerkelijk minder lang. Exho weet naast de Oost-Europese markt ook steeds meer Filipijnse matrozen te interesseren om in West-Europa te komen werken. Daarbij heeft het in Axxaz Marine een sterke partner. Doorstromen De moderne binnenvaart vraagt steeds nadrukkelijker om Engelstalig personeel. Met een goede taalbeheersing, inzet en discipline biedt Exho dan volop mogelijkheden om door te stromen. Er is ook veel vraag naar Nederlandse kapiteins,

Wij doen wat we beloven.

Er zijn al heel wat carrières in de binnenvaart bij Exho begonnen.

stuurlieden en matrozen. Deze worden met hun kennis veelvuldig ingezet op wateren in ons omringende landen. Los van deze detachering bemiddelt Exho ook voor zzp’ers. Ook opleiden maakt een belangrijk onderdeel van de trajecten uit. Zo is er een schip waarop louter kapiteins worden opgeleid. Het totaalplaatje vereist een strakke planning die bij Maaike Peeters en Shane van Exel in goede handen is. Of het nu gaat om scheepsmanagement of om korte termijnklussen: Exho wil altijd en overal de juiste man op de juiste plek leveren. ,,Zo krijg je tevreden klanten en een tevreden klant komt terug’’, weet Huub van Exel uit ervaring. Exho ziet het aantal medewerkers dat wordt geplaatst dan ook alleen maar groeien, en dat in een markt waar weinig werklozen te vinden zijn. ,,Onze goede naam spreekt voor ons. We doen wat we beloven.’’ Blijven varen Ook in de binnenvaart moeten schepen varen en blijven varen, ongeacht de nationaliteit van het personeel. Vanuit WestBrabant draagt Exho daar een vakkundig steentje aan bij. Door dat te doen wordt de vaart in heel wat carrières gehouden. Dat is voor Exho de normaalste zaak van de wereld. Huub van Exel: ,,Wij roepen liever niet zelf hoe goed we ons werk doen. Dat laten we bij voorkeur aan onze klanten over.’’

Met een goede taalbeheersing, inzet en discipline biedt Exho volop mogelijkheden om door te stromen.


28 | FEBRUARI 2024

Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

Carrière SPECIAL

Werken als service-engineer bij Koninklijke van Twist: het overwegen waard Er zijn wel degelijk lijnen met de binnenvaart en de zeevaart bij Koninklijke vanTwist. Zo had het bedrijf ooit twee binnenschepen in de vaart en levert het tot op de dag van vandaag de unieke Seakeeper die een einde maakt aan zeeziekte door de rol van een schip te stabiliseren, middels gyrostabilisatie. Toch ligt de nadruk al geruime tijd op het land: motoren voor de industrie, kant-en-klare generatorsets en volledige noodstroomprojecten voor ziekenhuizen, datacenters, industrie, petrochemie en Deltawerken, om een paar voorbeelden te noemen.

,,Wij kunnen met onze noodstroominstallaties in geval van stroomuitval levensreddend zijn in bijvoorbeeld ziekenhuizen of zorgen dat het productieproces in de industrie door kan blijven gaan.’’

Leo van Teeffelen

General manager Jeroen Eeuwijk is samen met HR-adviseur Caroline van Erkel op zoek naar onder andere service-engineers, omdat de groei van de bedrijfsactiviteiten daarom vraagt. In de binnenvaartsector zijn veel dieselspecialisten werkzaam en daarmee is het verband gelegd. ,,Onze dieselgeneratoren staan door heel Nederland, soms op unieke locaties, in ruimtes waarin ze makkelijk bereikbaar zijn. Bovendien vindt het onderhoud en beheer plaats bij klanten die vaak kantooruren aanhouden, waardoor je ’s avonds vrijwel altijd weer op tijd thuis bent. Wel zo prettig als je een gezin hebt of langzamerhand genoeg hebt van klussen bij nacht en ontij.’’ ,,Wij kunnen met onze noodstroominstallaties in geval van stroomuitval levensreddend zijn in bijvoorbeeld ziekenhuizen of zorgen dat het productieproces in de industrie door kan blijven gaan. Het elektriciteitsnet staat onder druk. Dan leveren zonnepanelen en windmolens te veel stroom, dan te weinig. Wij kunnen die leemte met onze producten oplossen in de vorm van stabilisatie van de stroomvoorziening. De vraag hiernaar is de laatste jaren gegroeid.’’ Service-engineers ,,We zoeken zowel service-engineers op mechanisch gebied als op elektrisch gebied’’, vervolgt hij. ,,Jong of senior, ervaren of

onervaren en alles daartussenin. Je kunt zelf aangeven waar je voorkeur naar uitgaat qua werk. We werken hier met honderddertig mensen, dat maakt ons flexibel. Daar komt bij dat we de bouw van energiesystemen en noodstroomprojecten voor 99 procent in eigen hand houden en dus erg weinig uitbesteden. Dan gaat het om het ontwerp, de installatie, de besturing tot en met de levering en installatie van brandstoftanks, lucht- en koelsystemen en de uitlaten aan toe. Heel belangrijk is dat je als serviceengineer ambassadeur bent van ons bedrijf qua gedrag, uitstraling en representativiteit.’’ Onderhoud merkonafhankelijk Zeg je Koninklijke van Twist, dan zeg je Perkins. Dit gerenommeerde Engelse motormerk hoort al sinds 1936 bij het familiebedrijf. Maar je zegt ook Kohler, leverancier van compacte en betrouwbare generatorsets waarvan Van Twist de unieke distribiteur is. Daarnaast pleegt Van Twist onderhoud aan alle merken en het is daarmee merkonafhankelijk. Dat is waar de nieuwe service-engineer bij Van Twist zich met ervaring kan laten gelden. En waar de onervaren service-engineer zijn kennis kan verrijken in het eigen opleidingscentrum in Dordrecht. We praten dan over carrièrekansen. Jeroen Eeuwijk is daar zelf het levende voorbeeld van. ,,Ik ben in 1990 begonnen

als leerling dieselmonteur, ben later service manager geworden en in de loop van de jaren opgeklommen tot general manager. Ik wil daarbij benadrukken dat we een platte organisatie zijn. Niemand is hier minder of meer dan een ander.’’ Inspecties Niet iedereen staat stil bij noodstroominstallaties, dat maakt het relatief onbekend. ,,Wij hebben in Nederland meer dan drieduizend installaties die we onderhouden, repareren en inspecteren. Wat betreft die inspectie hebben we ook vacatures staan. Zo zoeken we bijvoorbeeld een SCIOS scope 4d inspecteur. Noodstroominstallaties draaien eigenlijk nooit, maar moeten wel 100 procent betrouwbaar zijn. Vandaar dat de inspectie van de kwaliteit van de installatie en het uitgevoerde onderhoud enorm belangrijk zijn en zorgvuldig gerapporteerd moeten worden. Ik weet dat er mensen zijn die juist dit werk erg leuk vinden. Het is dan ook belangrijk en verantwoordelijk werk, waarvan je weet dat je ergens aan bijgedragen hebt als weer thuiskomt.’’ Toekomstbestendig Het leuke bij Koninklijke van Twist is dat ‘toekomstbestendig’ er het woord duurzaam vervangt. ,,Natuurlijk hebben we hier zonnepanelen op het dak, vloeistofdichte vloeren en doen we er alles aan om het

milieu te ontzien. Zoals efficiënt plannen zodat onze buitendienst zo min mogelijk kilometers hoeft te maken, met als gunstige bijvangst dat je zo min mogelijk in de file hoeft te staan.’’ ,,Punt is dat dit bedrijf voor de troepen uitloopt. Waar andere bedrijven ermee bezig zijn of het onlangs gerealiseerd hebben, is dat hier allang geregeld. We blijven ons ontwikkelen, vandaar dat we al ruime ervaring hebben met motoren die op plantaardige diesel (HVO) werken, zoals alle generatorsets van Kohler. Daarnaast zijn we in 2020 gestart met de realisatie van waterstof verbrandingsmotoren waarmee we generatoren bouwen die 100 procent schone emissie hebben en ontwerpen we ook hybride oplossingen die voldoen aan normen die er nog niet eens zijn.’’ ,,De nieuwste ontwikkeling is dat we bezig zijn om verbrandingsmotoren te kunnen laten lopen op 70 procent water en 30 procent methanol. Ik weet niet of ik mijn mond hier voorbij praat, maar als dit nu in deze krant staat is het goed afgelopen’’, aldus Eeuwijk. Hij spreekt de hoop uit dat meerdere mensen, van stagiaires tot oude rotten in het vak, zullen reageren. Wie langskomt zal merken dat de sfeer in dit familiebedrijf heel prettig is. Alleen daarom al is werken bij Koninklijke van Twist het overwegen waard.


29 | FEBRUARI 2024

Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

Carrière SPECIAL

Nog meer vacatures Er zijn nog meer vacatures bij Koninklijke van Twist. Een project, planning & control professional, werkvoorbereiders, sales medewerker, logistiek medewerker, administratief medewerker en zo nog meer functies. Voor alle functies geldt: motivatie, werken in het belang van zowel de klant als de organisatie en een flexibele geest zijn de belangrijkste eigenschappen die gevraagd worden. Van Twist zet daar, naast een marktconform salaris en uitstekende secundaire voorwaarden, een informele werksfeer tegenover. Een sfeer waarin voldoende ruimte is voor meedenken en inbreng van je eigen ideeën. Stuur je sollicitatie met cv naar de afdeling HR, ter attentie van Caroline van Erkel. Dit kan per e-mail naar vacature@kvt.nl. Of solliciteer rechtsreeks via www.kvt.nl waar de vacatures staan omschreven.

‘Dit is belangrijk en verantwoordelijk werk. Je weet dat je ergens aan bijgedragen hebt als je thuiskomt.’

Noodstroominstallaties draaien eigenlijk nooit, maar moeten wel 100 procent betrouwbaar zijn

Geschiedenis: ‘verandering is onze enige constante’ Koninklijke van Twist is een familiebedrijf dat in 1836 is opgericht, het bedrijf bestaat dus al 188 jaar. De rode draad gedurende die tijd is paardenkrachten. Eerst letterlijk. Het bedrijf wordt opgericht door Willem van Twist Pieterszn als stalhouderij in het centrum van Dordrecht. Het vervoer van personen en goederen markeert het begin. Generatie op generatie wordt ingespeeld op wat nodig is. Zo verzorgt Van Twist onder de naam EDAD begin vorige eeuw tien jaar lang het openbaar vervoer in Dordrecht, eerst met paarden, daarna met autobussen. Vanaf de jaren dertig rijdt Van Twist veertig jaar lang met taxi’s en begint in de jaren zestig met verhuur van auto’s zonder chauffeur. Tegelijkertijd ligt het accent op het onderhoud van auto’s en verkoop van brandstof. Ook de verhuisbranche en het vervoer van goederen (waaronder in de jaren twintig van de vorige eeuw met twee binnenvaartschepen) blijven belangrijk. Het bedrijf weet met de zwaartransport en de kraanverhuurafdeling veel indruk te maken en behoort daarmee zelfs tot de grootste van Europa. Een opmerkelijke klus was bijvoorbeeld het plaatsen van de Space Tower op de Euromast. In 1948 is de oprichting van Kemper en Van Twist diesel n.v. een feit. Benzine slurpende benzinemotoren in vrachtwagens worden vervangen door zuinige dieselmotoren. Naast onderhoud komt ook de verkoop van auto’s erbij. Behalve van merken als Citroën en Fiat is Van Twist decennia

vooral bekend om het dealerschap van Opel. Ook wordt Van Twist bekend om de chassis van de het Britse chassisbouwer Seddon, chassis die in Dordrecht worden aangepast voor de Nederlandse markt. Zelfs de assemblage van de beroemde Willys Jeep neemt het bedrijf in 1958 over en het levert die in civiele varianten, maar ook als militaire variant aan het Nederlandse leger, de Nekaf. Vanaf de jaren tachtig komt de focus op motoren en generatorsets te liggen. Onder leiding van Rob van Twist, hij behoort tot de vijfde generatie, wordt het bedrijf gereorganiseerd en verdwijnen langzamerhand de garages en dealerschappen. Industrie, marine en energiesystemen vormen vanaf dan de focus. Aggregaten voor de vredesmissies van defensie, generatorsets voor de Oosterscheldekering, noodstroomaggregaten voor Erasmus MC en de Maeslantkering, ja zelfs de scheepsmotor voor De Groene Draeck van het Koninklijk Huis levert Kemper en van Twist. Rob van Twist wist vlak voor zijn vertrek de geschiedenis vast te leggen in een indrukwekkend boek. In 2012 neemt de huidige directeur Norbert van Twist het stokje over, de zesde generatie van dit bijzondere familiebedrijf. In 2013 kreeg het bedrijf het predicaat Koninklijk, vijf jaar later kwam de naamsverandering en sindsdien is er de naam Koninklijke van Twist. Onder ‘over ons’ op www. kvt.nl staat een interessant filmpje dat in bijna negentien minuten weergeeft in welke sectoren het bedrijf allemaal werkzaam is geweest.


BEN JIJ ENTHOUSIAST, DYNAMISCH EN FLEXIBEL? DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

GOOI HET ROER OM EN KOM BIJ ONS WERKEN! KAPITEIN/ STEWARD (24-36 UUR P/W)

Slaap elke nach t thuis !

#1 ARA-Kapitein

Op een containerschip, container ervaring is een pré

Voor meer info scan de QR-code:

GOOI HET EENS OVER EEN ANDERE BOEG!

Waterbus is een van de grootste openbaar vervoerders over water in Nederland en vaart in de regio Rotterdam en Drechtsteden.

Werk omschrijving Wij bieden je een afwisselende functie met een grote mate van zelfstandigheid. Je komt te werken in een dynamisch team en reist in een 14/14 systeem in het ARA-gebied. Heb jij zin in deze nieuwe uitdaging? Stuur je CV en motivatie naar: personeel@innovatedgroep.com

Contact 0031 (0)85 111 9002

Ook voor de veerpont Maassluis-Rozenburg

Wij dragen ons steentje bij aan het milieu en een duurzame toekomst. De komende jaren willen wij onze vloot gaan vergroenen en verduurzamen.

Zwijndrecht Lindtsedijk 14 personeelszaken@aqualiner.com www.aqualiner.com/vacatures

Chr. Huygenstraat 30 3281 ND Numansdorp

VKV SERVICE IS OP ZOEK NAAR GEMOTIVEERDE MATROZEN EN STUURMANNEN Met ervaring en kennis in de duw en/of sleepvaart. Zo hebben wij nog plek beschikbaar op diverse boten. Ervaring is een vereiste! Onze vloot bestaat uit acht sleep- en/of duwboten, diverse pontons, bakken en werkschepen. Onze werkzaamheden zijn zeer divers. Zo houden wij ons bezig met het transporteren van alle soorten bokken, kranen en pontons en begeleiden wij bij het in- en uitdokken bij de diverse scheepswerven. Bij het assisteren van zeeschepen, maar ook op het gebied van opslag en bevrachtingen zijn wij 24/7 inzetbaar voor onze klanten.

Noordweg 19 3336 LH Zwijndrecht

PROFIELSCHETS

We zijn op zoek naar gemotiveerde en flexibele teamplayers, heren die bereid zijn om net dat beetje extra te geven voor zijn collega’s. Een goede fysiek en mentaliteit zijn hierbij een vereiste. Door weer en wind kunnen jouw collega’s op je vertrouwen en jij op hen.Wij hanteren een 7/7 vaarschema, reiskosten en menage vrij. Ben jij uit het juiste hout gesneden en heb je interesse? Neem dan contact met ons op via: 0614589315 en/ of stuur ons een mail met jouw vragen of sollicitatie naar Personeel@vkvservice.nl.

010 - 294 05 55 info@vkvservice.nl

VKVSERVICE.NL


31 | FEBRUARI 2024

Carrière SPECIAL

Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

Fabio vond zijn weg naar het water Hoe blijf je het leven op het water mooi vinden als je van varen houdt, maar óók van mensen om je heen en verlangt naar een beetje regelmaat in het leven thuis? Dan kun je bijvoorbeeld de carrièrestap maken die Fabio Pols maakte: hij werkt sinds afgelopen zomer voor Waterbus en geniet volop van de variatie in het werk, het ‘normale’ werkritme en het sociale contact met collega’s en reizigers.

Het is een typische Hollandse winterdag: het stormt en het regent, maar als het gesprek in de waterbus Witte de With is afgesloten is de lucht helderblauw geworden en maakt een felle zon het erg behaaglijk op de steiger. Vanmorgen is de technische dienst van Waterbus onder meer bezig geweest met het repareren van een scheur in een demper van een van de schepen. Nu kijkt Fabio Pols naar de wolkeloze hemel en zegt: ,,Ik denk dat we de rest van de dag met de buitenkant van de Witte de With aan het werk gaan.’’ Het is typerend voor de variatie en de vrijheid die hij gevonden heeft in het werk bij Waterbus. Fabio kwam in de zomer van 2023 in dienst als steward. In die rol vaart hij mee op verschillende trajecten in de regio Rotterdam en Drechtsteden. Is hij niet aan boord, dan assisteert hij bij de technische dienst. Die prepareert dagelijks de schepen voor de volgende dag en voert waar nodig onderhoudswerkzaamheden uit, aan de eigen steiger of op locatie.

Babbeltje Maar wat was voor Fabio de belangrijkste reden om voor de passagiersvaart te kiezen? Varen deed hij zijn hele leven al en hij zou ook nooit zonder het water kunnen. Toch ontbrak er voor hem iets in de jaren dat hij samen met zijn vader voer op het vrachtschip Sterrebos: ,,De mensen’’, aldus Fabio. ,,Ik heb het tien jaar gedaan en het was een mooie tijd, bijzonder ook om dat samen met je vader te doen. Het is een prachtig vak en ik ben overal geweest, maar ik miste de mensen om me heen in de weken dat ik aan boord was. Even een babbeltje maken en iemand blij kunnen maken door informatie te geven. Ik vind het echt heerlijk dat ik dat nu heb in mijn werk.’’ Fabio stopte in 2019 op de Sterrebos, werkte daarna een jaar voor een rondvaartbedrijf om vervolgens over te stappen op een hele andere tak van sport: een partyschip. Hij lacht: ,,Dat is gaaf werk hoor, zeker als je jong bent. Maar in de horeca heb je helemaal geen vaste tijden meer en ik heb wel een vriendin thuis. En dan werd ik ook nog eens overal voor gevraagd, omdat ik weet hoe je moet varen en bekend ben met de techniek. Ook op vrije dagen kwamen ze altijd bij mij uit. Via-via kwam ik op een gegeven moment in contact met Waterbus. Dat trok me wel. Naast het contact met de mensen, is hier de regelmaat in het werk heel fijn. Je draait wisselende diensten – soms vroeg, soms laat, soms in het weekend – je bent twee dagen vrij in de week en ’s avonds ben je gewoon thuis.’’

Boegbeeld Als steward is Fabio het gezicht van Waterbus op die dag. ,,Ik begroet de passagiers en deel de vervoersbewijzen uit. En je bent toch het boegbeeld, dus je zet ook de toon: als jij al met een chagrijnig gezicht op de plank staat, is iedereen chagrijnig. Dus als er een keer iets is – dat kan, want we zijn allemaal mensen – moet je dat niet laten merken. We maken er met z’n allen een feestje van en zorgen ervoor dat we volgens de dienstregeling varen.’’ Kapiteins en stewards vormen vaak vaste duo’s, maar Fabio springt in waar het uitkomt. ,,Ik ben een losloper’’, zegt hij. ,,Ik vul de gaten in de planning in. Dan vaar ik in Rotterdam, dan in de Drechtsteden, dan in Sliedrecht. Dat vind ik leuk, zo leer je

iedereen een beetje kennen. En als ik niet vaar, dan ben ik bij de technische dienst te vinden. Met vier, vijf man bunkeren we alle boten en zorgen we voor het onderhoud. Het leukste is de manier waarop we overleggen als er iets kapot is. Er is niet één iemand die alles beslist, maar iedereen denkt mee over de beste oplossing.’’ ,,Ik ben hier nu ongeveer een half jaar’, besluit hij, en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Het is leuk werk en we gaan allemaal goed om met elkaar. En de mensen die aan boord komen, vinden het mooi om mee te varen. Daarom kiezen ze ervoor, omdat reizen met de waterbus zo’n speciale manier is om zonder files in een relaxte sfeer naar school of naar je werk te gaan.’’

Even een babbeltje maken en iemand blij kunnen maken door informatie te geven is prachtig


DOOR DE GROEI VAN ONZE VLOOT ZOEKEN WIJ EEN:

Wil jij een nieuwe uitdaging aangaan in de binnenvaart en ben jij een doorzetter in hart en nieren? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een: ZZP Kapitein en ZZP Afloskapitein met ervaring in de duwvaart.

STUURMAN & SCHIPPER.

VERSTERK ONS TEAM

Stuurman: Dienstboekje

VERSTERK ONS TEAM Marifoon Radar ADN

Schipper: Vaarbewijs

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij ons ontdek je een inspirerende omgeving, uitstekende arbeidsvoorwaarden, een competitief salaris en volop gelegenheid om te groeien en te leren.

ACTIE: SOLLICITEER NU

Bunkerstation Papendrecht is al meer dan vijftig jaar een vertrouwd adres voor de binnenscheepvaart. Met een klein team van enthousiaste medewerkers voorzien wij de schippers van brandstof, smeermiddelen en andere artikelen en materialen. Onze thuisbasis is Papendrecht. Daar ligt ons 60 meter WIJ BIEDEN lange bunkerstation/winkelschip met ons kantoor. Wij hebben twee Als schipper/verkoper op de Arno of de Duo (140 ton) vaar je je eigen koers. Je zoekt je klanten op en je levert ze wat ze nodig bunkerboten in de vaart, de Arno hebben. en de Duo. Hiermee doorkruisen we zeven dagen in de week de Je kunt plezierig met mensen omgaan en je hebt een beetje gevoel voor rivieren in de drechtstedenregio handel. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid en het onderhoud van je schip en hoewel je deel uitmaakt van een team en veel overlegt met de om onze klanten op te zoeken. thuisbasis, vertrouwen we er op dat je weet wat je doet. Je krijgt daarom Klantgericht denken, een een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid. We zijn een klein team en je servicegerichte opstelling hebt daarom ook bij toerbeurt avond- en weekenddienst. en zelfstandigheid zijn sleutelbegrippen voor al onze mensen. WIJ VRAGEN

Bezoekadres: Merwedesingel 48 3353 GN Papendrecht 078 - 641 11 11

Als kapitein op onze duwboot ben jij de spil van het team aan boord. Jouw verantwoordelijkheden omvatten niet alleen het veilig vervoeren van de lading, maar ook het aansturen van het team aan boord. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van contact met stuwadoors en terminals en dient de duwboot zowel aan de buiten- als binnenzijde onderhouden te worden. Goede communicatie is voor jou essentieel. Je weet op een duidelijke manier te communiceren met collega’s op kantoor, leveranciers en klanten, zowel in het Nederlands, Duits als in het Engels. Bekijk de volledige vacature op onze website via www.vdgm.nl of scan de QR-code!

info@duploshipping.nl 06-53977711

bunkerstationpapendrecht.nl

ZZP (AFLOS)KAPITEIN

Woon je in de buurt van Papendrecht en ben je in het bezit van een Vaarbewijs, Marifooncertificaat, ADN en Radarpatent? Dan ben jij degene die wij zoeken. Wij investeren graag in de kwaliteit van onze mensen en vergoeden de cursuskosten, zodat het jou alleen maar wat tijd kost. Een paar jaar ervaring als schipper en een beetje talenkennis zijn meegenomen, maar ook als je net van de opleiding af komt, ben je welkom. Als je maar enthousiast bent, wilt leren en een klantgerichte instelling hebt.

UITBREIDING VAN ONS TEAM Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker als

Schipper/ verkoper op de Arno of de Duo

MEER WETEN OF SOLLICITEREN? Heb je nog vragen over de baan of wil je solliciteren? Bel met ons kantoor op 078 – 641 11 11 en vraag naar de heer J.A. van der Hoff. Je kunt ook een e-mail sturen naar administratie@bunkerstationpapendrecht.nl, waarin je meer vertelt over je ervaring, je papieren en waar we je kunnen bereiken. Op internet, www.bunkerstationpapendrecht.nl, kun je meer informatie over ons bedrijf vinden.


Samen, da’s hoe wij het doen. Als havenbeheerder staat het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge in voor het uitvoeren van uiteenlopende activiteiten om de haven met de rest van de wereld te verbinden. De nautische dienst garandeert vlot en veilig scheepvaartverkeer. Op het water werken? Bij Port of Antwerp-Bruges krijg je de kans om te varen met de nieuwste sleepboten. Als sleepbootkapitein, matroos of scheepswerktuigkundige vaar je bovendien dicht bij huis. In een team van drie zorg je voor het veilig en vlot uitvoeren van de sleeptaken.

Interesse? Surf naar www.portofantwerpbruges.com/jobs/nautisch of scan de QR-code en solliciteer vandaag nog.


BE A CAPTAIN OF CHANGE!

Binnenvaart Kapiteins Wil jij een impact maken juist door dit niet te doen? Dat is precies wat onze zero-emissie schepen doen voor de natuur en omgeving. Klinkt dit als een schip waarop jij wilt varen? Als kapitein van jouw eigen schip draag je zo je steentje bij aan een duurzame toekomst! Neem dan meteen contact met ons op! HR@FUTUREPROOFSHIPPING.COM

WWW.FUTUREPROOFSHIPPING.COM

We zijn op zoek naar een:

KAPITEIN

voor onze vloot in de vrachtvaart

Interesse?

- Met 14/14 systeem - In bezit van Rijnpatent - Reizen en inwoning vrij - Afwisselende reizen - Salaris nader overeen te komen

Neem dan contact op met Michel van Gent via 06-54305456 of mail naar michel@vigilia-shipping.nl

www.vigilia-shipping.nl


35 | FEBRUARI 2024

Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

Werken bij Van Wijk met passie voor techniek en voor water Van Wijk ontwikkelt en produceert een keur aan systemen en onderdelen voor de binnenvaart en de maritieme sector. Het doet dit volledig in eigen beheer: ontwerp, productie, service, reparatie en onderhoud. Het Werkendamse bedrijf heeft dan ook bijzonder veel kennis in huis van zowel de techniek als van de scheepvaartsector áls van de issues waarmee schippers aan boord te maken hebben.

,,Officieel bestaat machinefabriek en scheepsreparatiebedrijf Van Wijk vijfenzestig jaar dit jaar’’, vertelt Ruud Gommers, de eerste algemeen directeur van

het bedrijf die zelf geen Van Wijk is. ,,Maar voor een officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel was de familie Van Wijk al actief in de scheepvaart. De geschiedenis

gaat al bijna tachtig jaar terug. De affiniteit met de sector is dan ook groot. Het overgrote deel van de binnenvaartschepen heeft systemen of onderdelen van Van Wijk aan boord. Vakwerk, daar staat dit bedrijf om bekend.’’ Van Wijk maakt onder andere autokranen, ankerlieren, spudpalen, boegschroeven, stuurhuizen, hefkolommen en bunkergieken. Een recente innovatie was de LNG bunkerkraan, een unicum. Het technisch vakmanschap wordt zoals veelal gecombineerd met feeling met het water en het varen. Dat geldt ook voor veel medewerkers, zoals de drie die op deze pagina worden voorgesteld.

‘De variatie zorgt dat geen dag hetzelfde is’ Arend Hartman is een van de routiniers binnen het ongeveer vijftigkoppige team van Van Wijk. Hij is dit jaar twintig jaar in dienst aan de Werkendamse Biesboschhaven. Maar ook hij is al een leven lang verbonden aan de scheepvaart. ,,Mijn ouders hebben altijd gevaren. Daarna ben ik mijn broer gaan helpen op zijn schip. Tien jaar lang, tot mijn dertigste, maar eigenlijk had ik het zelf nooit geambieerd. Na die tien jaar was het mooi geweest. Ik had een LTS-achtergrond en heb de metaaltechniek altijd mooi werk gevonden. Zo ben ik bij Van Wijk terechtgekomen.’’ Hij houdt zich bij Van Wijk hoofdzakelijk bezig met het repareren en plaatsen van boegschroeven. Doen er zich echter andere werkzaamheden voor, dan is hij daar even gemakkelijk voor inzetbaar. Juist die afwisseling maakt dat Arend het al zo lang goed naar zijn zin heeft bij het bedrijf. ,,Het is geen eenzijdig werk, je doet van alles wat. Dat spreekt mij – en dat geldt voor veel collega’s hier – erg aan. De variatie zorgt dat geen dag hetzelfde is.’’

‘Vrijheid van werken, met veel vertrouwen in wat je kan’

Van Wijk is een erkend leerbedrijf en is altijd op zoek naar nieuwe vakkrachten, liefst met een gecombineerde passie voor techniek en de maritieme sector. Interesse? Neem dan eens een kijkje op www.vanwijkwerkendam.nl/vacatures

Praat je over Werkendam, dan praat je automatisch over het water. Marco van Weelden geeft het begrip ‘echte Werkendammer’ nog een extra dimensie. Hij groeide niet alleen op met de scheepvaart, hij werd letterlijk geboren op een schip, tegenover het café in de Biesboschhaven nog wel, waar het schip van zijn ouders lag. Uiteraard ging hij zelf ook varen, dat kon haast niet anders. Helaas bracht de crisis van het vorige decennium zoveel tegenspoed dat hij moest stoppen in 2015. Sindsdien werkt hij als zzp’er: deels als schipper en deels in het scheepsonderhoud bij Van Wijk.

Carrière SPECIAL ‘Van Wijk levert écht vakwerk’ Marinus van den Burger studeert Scheepsbouw op het STC in Rotterdam. Hij zit in zijn tweede jaar en loopt daarin tien weken stage bij Van Wijk. Lekker om de hoek, want Marinus (19) komt zelf uit Werkendam en groeide op – zoals zovelen in dit binnenvaartbolwerk bij uitstek – aan en op het water. ,,Veel familie van me vaart’’, vertelt hij. ,,Ik ben vaak bij mijn opa aan boord en loop daar altijd veel te klussen. Er staan veel spullen van Van Wijk op dat schip, dus toen ik op zoek moest naar een stageadres heb ik gevraagd of ik hier mocht meelopen.’’ ,,Het bevalt me heel goed. Vanaf dag één mocht ik voluit meewerken en hielp ik al met het plaatsen van autokranen en met andere mooie klussen. Ik heb veel opgestoken: lassen, plaatwerk op maat maken, noem maar op. Het mooie aan Van Wijk is dat het écht vakwerk levert, daar staat het bedrijf voor en daar staat het overal om bekend. Of ik uiteindelijk zelf wil varen of in de scheepsbouw wil werken, dat weet ik nog niet zeker. Maar wat ik bij Van Wijk heb geleerd komt later altijd van pas.’’

,,Ik deed aanvankelijk van alles. Ik heb duwbootjes gevaren, ijzerwerk gedaan; waar iemand me nodig had, hielp ik mee bij bedrijven in de omgeving. Zo begon ik ook met verven en spuitwerk en kwam ik met Van Wijk in contact, dat zocht iemand die een stuurhut kon spuiten. Meteen daarna moest er een autokraan gespoten worden, dan weer een volgende hut, dan moest er een schip geconserveerd worden. Maar ook met andere ondersteunende werkzaamheden kan ik bijspringen.’’ ,,Wat mij bij Van Wijk zo aanspreekt, is de vrijheid van werken en het vertrouwen dat je er krijgt. Als ik midden in een klus zit, stop ik liever niet om te gaan eten. Dan maak ik het werk eerst af en eet ik daarna wel. Dat kan hier gewoon, zonder dat je iets hoeft uit te leggen. Als je als schipper bent opgegroeid en die vrijheid gewend bent is dat heel fijn.’’


WIL JIJ OP EEN CHEMIETANKER VAREN?

WAT BIEDEN WIJ? • Afwisselende functie • Doorgroeimogelijkheden in alle functies binnen de vloot • Je reist in een 14/14 of 21/21 vaarsysteem • Marktconform salaris • Luxemburgse arbeidsvoorwaarden

HEB JE INTERESSE? Stuur je CV en motivatie naar: info@maritimefleetsupport.com Of bel voor vragen naar: +31 (0) 682361272

Zelfstanding elektromonteur maritiem

Wij zijn op zoek naar iemand met: • MBO werk- en denkniveau, • Ervaring in de (maritieme) elektrotechniek, • In bezit van rijbewijs B, • Goede werkhouding en discipline, • Ambitie tot doorgroeien.

WAT VERWACHTTEN WIJ VAN JOU? KAPITEIN in het bezit van: - Groot vaarbewijs - Radar patent - ADN / ADN-C - Evt. Rijn patent tot Mannheim of de intentie om deze te halen STUURMAN in het bezit van: - Marifoon - Dienstboekje evt. met aantekening stuurman Rijn - ADN of de intentie deze te halen MATROOS in het bezit van: - Dienstboekje evt. met aantekening matroos Rijn

Voor onze vloot zijn wij op korte termijn op zoek naar

• Matroos of Stuurman Vaarschema 4-4

Wat kunnen we je bieden: • Een afwisselende baan met veel zelfstandigheid in een goede werksfeer. • Een uitdagende werkplek in een unieke branche, • Opleiding- en doorgroeimogelijkheden, • Marktconforme arbeidsvoorwaarden en een overeenkomst op basis van een 38-urige werkweek.

(regio Zwolle/Meppel)

Ben jij een ervaren elektromonteur en wil je werken voor een groeiende organisatie binnen de Maritieme sector? Dan is deze vacature interessant voor jou!

Snijder Scheepselektro is gespecialiseerd in ontwerp, realisatie, onderhoud en reparatie van complete elektrische installaties voor de maritieme sector. SERVICE schrijven we met hoofdletters, inclusief een effectieve 24-uursservice. We hebben ons ook ontwikkeld als specialist in elektrische voortstuwing. Henk Snijder begon 23 augustus 1993 voor zichzelf in de scheepselektro. Zijn specifieke insteek werd een succes; betrouwbare elektrotechnische systemen leveren en een divisie service en onderhoud opzetten waardoor de binnenvaartondernemer zeker weet dat de systemen betrouwbaar blijven. Enthousiast? Graag ontvangen we jouw reactie voorzien van een cv:

info@snijderscheepselektro.com www.snijderscheepselektro.com

Snijder Scheepselektro B.V. t.a.v. afdeling personeelszaken De Grote Kranerweerd 10, 8064 PE Zwartsluis

038-3857123 06-53291879

Wij vragen: • In bezit van geldig dienstboekje • Beheersing Duitse taal of Engelse taal • Radar en Marifoon certificaat is een pré

Vaargebied Nederland, België en/of Duitsland

Wij bieden: • Vast dienstverband • Aantrekkelijke (secundaire) arbeidsvoorwaarden op basis van Zwitserse condities • Uitstekende reiskosten regeling • Maaltijdvergoeding • Opleidingsmogelijkheden

Je reactie Stuur een korte mail naar personal@amerschifffahrt.ch t.a.v. Danny van Os of bel +41-415111037

Ervaring en knowhow in de binnenvaart

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Werkzaamheden: • Installatie en montage van diverse elektrotechnische installaties, • Installatie en montage van navigatieapparatuur, • Onderhoud aan bestaande elektrotechnische installaties, • Oplossen van storingen aan bestaande elektrotechnische installaties.

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar gemotiveerde medewerkers die het een uitdaging vinden om op een Chemietanker te varen.


37 | FEBRUARI 2023

Twee bouwjaren: dat klinkt alsof er een flinke aanpassing heeft plaatsgevonden aan je schip. ,,Dat klopt! Het is een aluminium tanker uit 1961, waar in 1981 een vrachtschip van is gemaakt. Het is inderdaad apart, twee verschillende bouwjaren. Op internet staan wij dan ook genoemd in de categorie ‘bijzondere schepen’. Wat maakt dit schip prettig varen? ,,Er zit een grotere woning op dan we voorheen hadden, de stuurhut is een stuk ruimer. Het is makkelijker om het schip omlaag te krijgen, het heeft een groter volume. We zijn er echt blij mee.’’ Was het altijd al duidelijk dat je zou gaan varen? ,,Het zat er bij mij wel in, ja. Ik wil niet van negen tot vijf op kantoor zitten. Ik heb wel wat anders geprobeerd te leren, elektrotechniek, maar het water trok gewoon. Vervolgens heb ik de Zeevaartschool gedaan. Nadat ik die opleiding had afgerond, ben ik de binnenvaart terug ingegaan. Mijn opa zat al in de binnenvaart.’’ Je bent dus al de derde generatie? ,,We gaan drie, zelfs vier generaties terug. Mijn opa had een

Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

Carrière SPECIAL

heel klein bootje, mijn vader een grotere, wij een nog grotere. We zijn in enkele generaties van een zeilboot naar een motorschip gegaan en bij ons zit er nu natuurlijk ook weer een verandering aan te komen. Hoewel ik het er nog niet mee eens ben met wat we gaan doen.’’

op het schippersinternaat in Zwolle zit, pakken we vaker het Midlandkanaal. Hij is zeven jaar, we halen hem elk weekend op. We hebben wel nog onze tweeling aan boord. Of ik het moeilijk vind, dat straks alle drie onze kinderen van boord zijn? Tja, het is een keuze die je maakt. Mijn vrouw en ik hebben beiden ook op het internaat gezeten. Als je in de binnenvaart wordt geboren, weet je dat je naar het internaat gaat.’’

Want? ,,Neem het hermotoriseren en vergroenen. Stel je doet dat. Dan komen ze je schip halen en wat gebeurt daarmee? Gaat dat naar Afrika toe? Gaan we die mensen daar zien als afvaldepot? En als mijn motor in elkaar loopt, moet ik wat doen en krijg ik niets van de overheid. Dat vind ik ziek beleid.’’

Grootste ergernis in de binnenvaart? ,,Dat je slecht je prijs kunt vasthouden. In 2022 hebben we als sector een ontzettend goed jaar gemaakt, maar eigenlijk was dat een jaar zoals het ons altijd toebedeeld behoort te zijn, vind ik. Er heerst nog te vaak een teneur van: het schippertje doet het allemaal wel voor een bepaalde prijs. Het is belangrijk dat met elkaar te doorbreken.’’

Vind je het varen nog wel leuk, zo? ,,Het varen zelf is leuk. Ik zit nu tussen de bergen, alles is prachtig wit. Dit is geen werk, maar een levensstijl. Ik werk achttien uur per dag, zes dagen in de week. Zondag is voor ons een rustdag.’’ Uit geloofsovertuiging? ,,Ja. Wij geloven niet dat we zijn gemaakt om zeven dagen per week te werken. Zo heeft de schepper het niet bedoeld. In de Bijbel staat precies hoe we moeten leven. Alles zou van mij ook wat vriendelijker mogen zijn. De verharding onderling in de binnenvaart is groot.’’ Verlang je terug naar een tijd met meer vriendelijkheid? ,,Ik verlang ernaar dat de Here Jezus terugkomt, dat er een nieuwe, betere aarde ontstaat. Dat gaat sneller gebeuren dan men denkt. Door Zijn kracht heb ik de kracht om naar vermogen te werken. Achttien uur per dag werken, is voor mij daarom niet zo’n groot probleem. Hij gaat voor me uit. Hij baant de weg, ook in keuzes die we hebben gemaakt en zullen maken voor ons schip.’’ Wat is je favoriete vaargebied? ,,Vice versa, oftewel: gevarieerd varen. We komen op veel plekken: op de Main, Neckar, Rijn, in Nederland, België en Frankrijk, nu varen we op de Moezel. Sinds ons oudste kindje

Het is makkelijker om het schip omlaag te krijgen, het heeft een groter volume. We zijn er echt blij mee

Ook een keer in Aan Boord Bij…? Een van de meest gewaardeerde rubrieken in de Maritiem Courant is al jaren Aan Boord Bij. Daarin stellen we een schipper én zijn of haar schip nader voor. De schipper vertelt daarbij wat het varen voor hem of haar betekent, wat de mooie kanten en de iets minder mooie kanten van het vak zijn. Vind je het leuk om ook een keer met je schip geportretteerd te worden in Aan Boord Bij? Stuur dan een berichtje naar redactie@maritiemmedia.nl en dan nemen we snel contact met je op!


VERGEZEL ONS MARI-TEAM!

Zeebrugge

DOKMEESTER PROJECTLEIDER Follow us on

WILT U OOK ONZE PROJECTEN STEUNEN? Ga naar vriendenvandebinnenvaart.com ACTIVITEITEN IN 2024! LESPROGRAMMA VOOR GROEP 7 EN 8 MET SIMULATOR, BOLDERS EN MENSEN UIT DE PRAKTIJK

DIVERSE FILMPJES MET DE JEUGD WAARONDER TIKTOK

DEELNAME AAN DE TECHNIEKRONDES VAN DE SCHOLEN IN PAPENDRECHT OP 29 MEI

13 T/M 15 SEPTEMBER 2024 DÉ HOOFDSPONSOR VAN DE BINNENVAARTDAGEN ZWIJNDRECHT

BETROKKEN BIJ HET OPLEIDINGSCHIP “MATE”

TELEVISIEOPNAMES

OP 14 EN 15 FEBRUARI STAAN WE OP DE TECHNISCHE SCHOOL LOKET TE ZWIJNDRECHT

15 T/M 17 MAART OPEN SCHEEPVAARTDAGEN IN ANTWERPEN 28 T/M 30 MEI MARITIME INDUSTRY GORINCHEM

6 SEPTEMBER PRESENTEREN WE ONS ACTIEF TIJDENS DE WERELDHAVENDAGEN ROTTERDAM MET EEN STAND OP HET MATCH CAREER EVENT IN HET NIEUWE LUXOR

Steun Vrienden van de Binnenvaart


Succesvol carrière maken? KOM WERKEN IN DE MARITIEME SECTOR

39 | FEBRUARI 2023

Carrière SPECIAL

Want natuurlijk staat ook het grote podium er weer, waarop drie dagen lang artiesten en bands optreden en lopen er over het hele festival straatartiesten, muzikanten en koren rond die het publiek vermaken. Bezoekers kunnen uiteraard ook het water op, om schepen te bekijken of rondvaarten in Zwijndrecht en door de Drechtsteden te maken. ,,Bij het Crescent is ditmaal ook een braderie’’, kondigt Piet de Bruin aan namens de organisatie. ,,Daarmee bieden de Binnenvaartdagen nóg meer voor ieder wat wils. Dagjesmensen, kinderen, zakelijk publiek: voor iedereen is er veel te beleven.’’

Piet de Bruin.

In het kloppend hart van de binnenvaart vindt op 13, 14 en 15 september de derde editie plaats van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht. Het evenement is opgezet als een groot podium voor de binnenvaart, waar scholieren, studenten en belangstellenden de sector kunnen ontdekken. Educatie en informatie gaan in het bruisende programma hand in hand met entertainment.

Promotie binnenvaart Bovenal is het evenement bedoeld ter promotie van de binnenvaart. Naast entertainment draait het tijdens dit lange weekend in Zwijndrecht om educatie, werkgelegenheid en innovatie. Grote, aansprekende werkgevers uit de sector presenteren zich aan jongeren en mogelijke potentiële werknemers. Zij laten hun technische (veelal duurzame) innovaties zien en geven tekst en uitleg over wat het werken in de binnenvaart zo boeiend en aantrekkelijk maakt. Tijdens de Binnenvaartdagen hebben bedrijven de kans om zich te tonen aan mensen die niet of minder bekend zijn met de binnenvaart: aan geïnteresseerden, aan werkzoekenden en aan scholieren en studenten. Alle scholen uit de Drechtsteden en verschillende andere opleidingen (van primair tot mbo-onderwijs) zijn uitgenodigd om de Binnenvaartdagen te bezoeken op vrijdag 13 september. De leerlingen nemen er een kijkje aan boord van schepen en bij bedrijven die zich presenteren op de kade en zo wordt wellicht het zaadje geplant voor een mooie maritieme carrière. Deelnemen en sponsoring 13, 14 en 15 september is het dus weer zo ver. Vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur op het Maasplein, Thorrehoofd, Maasboulevard, Euryzakada en Veerplein, langs de Zwijndrechtse kust. Bedrijven die zich deze dagen ook willen presenteren in een van de pagodetenten of die het evenement als sponsor willen helpen mogelijk maken, kunnen voor meer informatie contact opnemen via organisatie@binnenvaartdagen.nl horeca@ binnenvaartdagen.nl en/of sponsoring@binnenvaartdagen.nl. www.binnenvaartdagen.nl

13, 14 en 15 september 2024

Uw steun is onmisbaar!

T H C E R D N J I W Z N E G A D T R A A BINNENV Sponsort u de Binnenvaartdagen Zwijndrecht al? Uw steun is onmisbaar!

Presenteer uw bedrijf tijdens het evenement. Reserveer nu uw pagodetent!

Mail naar sponsoring@binnenvaartdagen.nl

www.binnenvaartdagen.nl binnenvaartdagen

binnenvaartdagenzwijndrecht


It‘s time to talk about the job that you‘ll love.

Engineer (f/m/d) This is what we offer: ~ NEW attractive salary package with Swiss employment contract and benefits ~ flexible scheduling and fair working conditions ~ modern and user-friendly work tools ~ a dynamic team in a pleasant and familiar working atmosphere This is what you bring: ~ River Service Book with qualification Engineer ~ at least 1 year of experience ~ good language skills in German and/or English ~ friendly and service-oriented personality

Sailor (f/m/d) This is what we offer: ~ NEW attractive salary package with Swiss employment contract and benefits ~ flexible scheduling and fair working conditions ~ modern and user-friendly work tools ~ a dynamic team in a pleasant and familiar working atmosphere This is what you bring: ~ River Service Book with qualification Rhine Sailor or EU-River Service Book with qualification EU-Sailor ~ good language skills in German and/or English ~ friendly and service-oriented personality

▶ find out more on riveradvice.jobs

River Advice AG | Nauenstrasse 63 | CH-4052 Basel | career@riveradvice.com

Job ad_Maritiem Currant_062023.indd 1

25.06.23 21:16


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.