Page 1


TELEKUNGEN I KORTHET Telekungen är en oberoende återförsäljare av mobiltelefoner, digital-TV, abonnemang, samt tillbehör. Företaget grundades 2011 och är baserat i Stockholm. Verksamheten bygger på professionell rådgivning och försäljning samtidigt som vi lägger en större vikt vid kundnöjdhet än vad som är vanligt i vår bransch. Vår affärsidé går ut på att erbjuda rådgivning och göra kundanpassade lösningar och på sådant sätt lyckas vi attrahera nya nöjda kunder. För att uppnå detta betonar vi i vårt arbete med att göra individuella behovsanalyser och inte enbart arbeta som säljare. Vi skall även vara billigast på mobiltelefoner, vilket vi säkerställer med hjälp av en prisgaranti. Vårt koncept innefattar likaså ett brett sortiment med billiga och bra tillbehör. Genom att erbjuda ett helhetskoncept med prispressade och passande tillbehör tillför vi ytterligare mervärde för kunden.


VÅR RESA 2010 Johannes & Sedat får en idé om att grunda ett gemensamt företag 2011 Oktober Den första butiken ser dagens ljus November Telekungen nyanställer Dec Telekungen öppnar sin andra butik i Trollhättan


TELEKUNGEN I SIFFROR

STRATEGI/MARKNAD MARKNADSSTORLEK De finns en väldigt stor marknad att jobba med. De flesta har ett mobilabonnemang som går ut vart annat år samt att telefoner är en vara som har en medellivslängd på ca 3 år. De gör att behovet hos människan skapas på nytt. Våra planer är att öppna en butik och sedan expandera och bli en ledande kedja inom telekom.


KONKURRENTER Vår största konkurrent på marknaden kommer att vara Mobilizera. Det är ett företag som säljer samma lösningar som vi kommer att jobba med. De syns till i många gallerior i Stockholmsområdet och har expanderat väldigt fort. Vi kommer kunna slå oss in på marknaden med tanke på hur stor den är. Det finns ca 3 miljoner kunder som skulle behöva hjälp med deras telefon val och abonnemang

MARKNADSFÖRUTSÄTTNINGAR Vår stora marknadsundersökning om kunderna behöver oss är vår erfarenhet inom telekom. Vi har jobbat för stora kedjor som Siba, Elgiganten m.fl under många år där vi fått se hur illa det kan vara för kunder ibland som verkligen inte har någon aning om vad de egentligen behöver. Ringer de mycket ? sms:ar dem mycket? Är det till människor med samma operatör eller till olika ? Händer det att kunden surfar ibland så att kunden behöver ett surfpaket ? Vi vill att kunder ska få den professionella hjälp vi kan erbjuda och vi vill nå ut till så många som möjligt.


SORTIMENT H채r kommer text....


bjk  

hjkljkl kö jklö kö