LAGO Express 1/2020 FI

Page 1

s.

4

s.

LAGO kuljettaa Tapparan varusteet Eurooppaan

10

Logistiikkaa Toscanan sydämestä

s.

13

Kuinka toimia tavaraa vastaanottaessa

LAGO LOGISTICS OY:N ASIAKASLEHTI 1/2020

EXPRESS

MOTOLOGISTICA KULJETTAA MARTIN JA AKUN PYÖRÄT Lue lisää kuinka tie vie s.

8


2 EXPRESS

Vedetään suorat mutkiksi! Motoristit ovat ainoa väestö­ ryhmä, joka reissuun lähtiessä toivoo matkassa olevan mutkia. Motologistican palvelu on mutkatonta, jotta sinä pääset mahdollisimman helposti nauttimaan mutkista. Palvelumme ansiosta sinun ei tarvitse ajaa pitkiä ja puuduttavia siirtymätaipaleita, vaan pääset nauttimaan kurvailusta suoraan määränpäässä.

motologistica.fi


3 EXPRESS

Pääkirjoitus

Perheyritys palvelee paremmin Meille on kunnia-asia palvella asiakasta niin hyvin kuin mahdollista, aina.

Sisältö 4 LAGO Express kuljettaa nopeasti ja varmasti

6 Pikana Bielsko-Białasta käsin

7

Logistiikka on meille muutakin kuin paketin kuljettaminen paikasta A paikkaan B. Siihen liittyy asiaan perehtyminen, asiakkaan toiveiden kuunteleminen, hinnoittelu, parhaan mahdollisen reitin ja kuljetustavan löytäminen.

Mahtavaa työtä hyvässä tiimissä

8

Perheyritykset yhteistyössä Moottoripyörien kuljetuksiin olemme kehittäneet itse omat telineetkin ja me myös pakkaamme moottoripyörät turvallisuuden maksimoimiseksi. Asiakkaan palveluperiaatteisiimme kuuluu se, että kohtelemme asiakasta kuin perheenjäsentä.

Martti & Aku Syrjä sen tietävät: moottoripyöräily on harrastuksista parhain

10

LAGO Logistics on perheyritys, kuten ovat yhteistyöyrityksemme Puolassa ja Italiassa. Kiinteät suhteet toisiimme, henkilöstöömme ja perheisiimme luovat

Kansainvälistä logistiikkaa Toscanan sydämestä

ainutlaatuisen, sitoutuneen ja

11

palvelupainotteisen työilmapiirin, joka toivoakseni välittyy aina myös asiakkaisiimme.

Laatua johon luotetaan

12

Arto Hyödynmaa toimitusjohtaja

Henkilökuvassa: Joanna Raniszewska

13 Kuinka toimia tavaraa vastaanottaessa

14 Vaivatta maailmalle

Ulkoasu, toimitus ja taitto Markkinointiviestintätoimisto Mainio www.mainiota.fi Paino PK-Paino, Tampere Helmikuu 2020 700 kpl


4 EXPRESS

LAGO Express kuljettaa

nopeasti ja varmasti


5 EXPRESS

LAGO Express on oikea valinta, kun pakettisi on liian painava lentokoneeseen tai harvemmin kulkeva rekkakuljetus ei sovi kiireiseen aikatauluusi. Esimerkiksi monenlaiset teollisuuden varaosatoimitukset saadaan nopeasti Euroopasta Suomeen, tai Suomesta Eurooppaan, LAGO Expressin ketterillä ja tilavilla pakettiautoilla. Myös Suomen ehdottomaan eliittiin kuuluva Tapparan jääkiekkojoukkue luottaa LAGO Expressin kuljetusnopeuteen ja -varmuuteen.

Tappara pelaa liigaa Suomessa sekä Euroopassa – samaan aikaan Euroopan 32 parasta jääkiekkojoukkuetta pelaa Champions Hockey League eli CHL-sarjaa. Tämä jääkiekon Mestareiden Liiga on työllistänyt Tapparaa jo useana vuonna. Itse asiassa Tappara on edustanut Suomea joka vuosi – ainoana suomalaisista jääkiekkojoukkueista. Pelireissut Eurooppaan ovat pelaajille kiireisiä ja melko raskaita, mutta onneksi heidän ei itse tarvitse huolehtia varusteiden kuljettamisesta kohdemaahan. Tam­hockey Oy on nimittäin tehnyt sopimuksen LAGO Logistics Oy:n kanssa varusteiden kuljettamisesta kohteeseen Euroopassa ja tietenkin myös takaisin Suomeen. Usein kotimaassa on odottanut jo oman sarjan seuraava peli, joten nopeus sekä toimitusvarmuus ovat olleet tärkeässä roolissa, kun logistiikkakumppania ollaan valittu. - Koko joukkueen, mukaan luettuna huolto ja valmentajat, kaikki kuljetukseen tulevat varusteet painavat jopa 1200 kg. Lisäksi voitte kuvitella, minkälaisen muotoisia säkkejä ja laatikoita syntyy, kun kuljetetaan useita kymmeniä jääkiekko­mailoja ja kypäriä, kertoo Tamhockey Oy:n myynti-ja kehityspäällikkö Aki Hautamäki sekä huollosta vastaava Veli-Matti Pohjonen.

Hakametsän hallilla varustelaatikot pakataan autoon, ja kuljetus kohdemaahan alkaa. Joukkue useimmiten mukavasti lentää pelipaikalle. Varusteet odottavat pelaajia, peli pelataan ja sama pakkaaminen alkaa toiseen suuntaan. Kiireinen aikataulu luo paineita - LAGOn kanssa on yhteistyö sujunut mallikkaasti. Varusteet on kuljetettu kohteeseen juuri kuten sovittu ja aikatauluissa on pysytty. Toivottavasti pääsemme pian taas yhteistyöhön. Voitot eivät ainakaan jää logistiikasta kiinni, toteaa koko Tapparan huoltotiimi tyytyväisenä.

Pelaajat lentävät - Pelaajien ei tarvitse itse pakata, me hoidamme pakkaamisen. Kolleja saattaa olla 12 ja niiden lisäksi 25 täyttä isoa pelikassia eli liki 40 eri mallista ja muotoista laatikkoa, Pohjonen täsmentää.

Huoltaja-hieroja Veli-Matti Pohjonen pitää huolta pelaajista ja pakkaa varusteet pelimatkalle valmiiksi.

Tam­hockey Oy on tehnyt sopimuksen LAGO Logistics Oy:n kanssa varusteiden kuljettamisesta kohteeseen Euroopassa ja tietenkin myös takaisin Suomeen.


6 EXPRESS

Pikana Bielsko-Białasta käsin LAGOlla on Puolassa kaksi toimipistettä, joista uudempi avattiin viime vuonna BielskoBiałaan, Tsekin rajan tuntumaan, Katowicen, Ostravan ja Krakovan läheisyyteen. BielskoBiałassa toimii LAGO Express, pikakuljetuksiin erikoistunut yksikkö.

T

oimipistettä vetää Monika Kania, LAGOn pikakuljetusyksikön johtaja. - Tehtäväni ovat monipuoliset. Laajennan pikakuljetusyksikkömme toimintaa ja kehitän yksikköämme. Hankin asiakkaita ja koulutan työntekijöitä. Olen päivittäin yhteydessä asiakkaisiin ja kumppaneihin käytännössä koko Euroopan kanssa, sillä vastaan pikakuljetuksista. Parhaiten kuitenkin markkinoina tunnen Suomen, Viron ja Skandinavian maat. LAGO Expressillä suomalaiset ovat luonnollisesti tulleet tutuiksi. - Olen tekemisissä LAGO Suomen ja suomalaisten asiakkaiden kanssa päivittäin. Meillä on Suomen ja Puolan toimintojen välillä hyvin läheistä yhteistyötä ja kokemustenvaihtoa. Suomalaiset ovat hyvin ammattimaisia, mikä tarkoittaa, että he ovat myös hyvin vaativia ja tarkkoja. Mutta tällainen yhteistyö sopii minulle loistavasti: nopeaa, eksaktia ja suoraan asiaan! Miten LAGO sitten eroaa muista puolalaista logistiikka-alan toimijoista? - LAGOa kuvaa ammattimainen toiminta ja toiminnan vakaus. Meillä on täällä hyvä tiimi, jossa on vahva keskinäinen luottamus. Teemme töitä yhdessä yhteisen päämäärän eteen ja olemme toistemme tukena. Palvelun merkitys kasvaa Puola sijaitsee logistisesti Euroopan sydämessä, ollen rajamaa idän ja lännen välillä. Maassa on panostettu vahvasti logistiikkaan. Viime vuosina logististen toimintojen laatu on kasvanut merkittävästi Puolassa. Asiakkaiden vaatimustaso on samalla noussut. - On hyvä, että asiakkaat luottavat nykyään enenevissä määrin yritykseen, joka pystyy heitä palvelemaan. Hinta ei ole enää kaikki kaikessa. Vaikka tarjoammekin kustannustehokkaita logistisia ratkaisuja, ovat valttimme juuri nopeus ja palvelu. Tulevaisuuden suhteen Monika on luottavainen. - Tulevaisuudessa intermodaalikuljetusten määrä kasvaa, samoin pikakuljetusten. Raporttien mukaan pikakuljetusmarkkina EU:ssa kasvaa vuoden 2015 60 miljardista eurosta 90 miljardiin vuoteen 2025 mennessä. Tämä lupaa tulevaisuudellemme hyvää.

Teemme töitä yhdessä yhteisen päämäärän eteen ja olemme toistemme tukena.


7 EXPRESS

Mahtavaa työtä

hyvässä tiimissä LAGOn Puolan pääkonttori sijaitsee Gdynian satama­ kaupungissa, historiallisen Gdanskin kaupungin kupeessa. Sieltä operoidaan LAGOn kalustoa ja järjestellään autoja sekä kuljettajia tilauksiin. Tätä järjestelyä hoitaa Adam Gadomski.

A

dam Gadomski on LAGOn Gdynian toimiston iloinen ja tehokas työmyyrä. Vuonna 2017 LAGOlla aloittanut Adam tekee työnsä tittelillä Freight Manager. Tittelin takana on monipuolinen toimenkuva. Työssään Adam hoitaa niin tarjousten laadintaa kuin työn järjestelyä, tilausten hallintaa ja rahtiliiketoiminnan kehittämistä. Lisäksi myynti, kuljettajien palkkaaminen ja asiakassuhteiden ylläpito kuuluvat hänen arkeensa. - Tämä on mahtava tehtävä. Työssä on joka päivä uusia haasteita, eikä tylsää hetkeä ole tullut vastaan. Tässä tehtävässä haasteet ratkotaan nopeasti. Ja kyllähän tiimityö ja ongelmien ratkaisu yhdessä ovat tämän työn suola. Adam on työskennellyt alalla jo vuodesta 2005 ja kehuu LAGOn ilmapiiriä sekä kulttuuria. - Meillä on mahtavat mahdollisuudet itsensä kehittämiseen, toiminta on hyvin tavoitteellista ja tuemme hyvin toisiamme. Teemme työtä jatkuvasti, jotta asiakkaidemme logistiikka sujuisi mahdollisimman jouhevasti yhteen hiileen puhaltaen. Mielestäni on etuoikeus olla töissä näin ammattimaisessa tiimissä. Puolan logistiikkamarkkinat vahvassa kasvussa Adam kertoo Puolan logistiikkamarkkinoiden kehittyvän lujaa tahtia ja kasvu on lähestymässä huippua. - Logistiikkatoiminnot tulevat kas-

vamaan Puolassa vielä usean vuoden ajan niin maan sisäisessä kuin kansainvälisessä logistiikassa. Taustalla on sekä Puolan talouden kasvu että kansainvälinen kauppa, jotka molemmat vaativat logistisia ratkaisuja. Puolan markkina on toisaalta myös hyvin kilpailtu. Samaan aikaan alalle tulee uusia kilpailijoita ja maata riivaa kuljettajapula. Kova kilpailu ja nousevat palkat tekevät markkinasta haastavan, mutta sama haaste on havaittavissa myös useassa muussa Euroopan maassa. Puolassa on investoitu lähivuosina runsaasti infraan. Uudet teknologiat ja digitalisaatio ovat kuuma aihe. - Digitaaliset ratkaisut ovat avainasemassa kustannusten hallinnassa ja asiakkaiden muuttuvien tarpeiden täyttämisessä. Näiden avulla mekin kehitämme kustannustehokkuuttamme ja virtaviivaistamme toimintaamme. Puolan keskeinen sijainti ei ole ollenkaan haitaksi. Se tarjoaa maan logistiikan toimijoille jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. - Parhaillaan käynnissä ovat keskustelut uuden silkkitien avaamisesta Puolan ja Kiinan välille. Toteutuessaan tämä loisi LAGOlle uusia mahdollisuuksia, ja seuraamme tätä keskustelua korva tarkkana. Suomen ja Puolan symbioosi LAGOn Gdynian toimisto tekee työtä lähes symbioosissa Suomen LAGOn kanssa. - Olemme käy tännössä erottamattomat Suomen kanssa. Suomessa toiminta ke skit t y y vahvasti myyntiin ja maan markkinan palvelemise en , Gdyniassa käytän-

nön logistiikan hoitamiseen. Palvelemme Puolasta myös monia muita maita – itse olen suomalaisten lisäksi usein yhteydessä hollantilaisiin, saksalaisiin, tšekkiläisiin ja virolaisiin toimijoihin. Kielitaito on tässä työssä hyvin tärkeää. Adam arvostaa suomalaisia kollegojaan korkealle. - Suomen päässä olevat kollegani ovat hyvin rehellisiä ammattilaisia. Heihin voi luottaa ja aina kun edessä on ongelma, he ovat valmiita auttamaan. Olen jatkuvasti tekemisissä heidän kanssaan, joten tiedän mistä puhun. Hyvässä tiimissä työ sujuu aina helpommin, ja vaikka kilpailu on kovaa, haasteet kohdataan yhdessä. LAGOn Gdynian toiminnoille voi ennustaa valoisaa tulevaisuutta, kun toimipisteellä on Adamin kaltaisia tekijöitä.


8 EXPRESS

MARTTI & AKU SYRJÄ sen tietävät: moottoripyöräily on harrastuksista parhain Moottoripyöräilyyn jo varhaislapsuudessaan hurahtaneet muusikot, yrittäjät, serkukset Aku ja Martti Syrjä ovat löytäneet Motologistican palvelut jo noin 10 vuotta sitten. Kotimaan lisäksi Euroopassa paljon pyöräilevien kaverusten mielestä motoristina oleminen on ihmisen paras harrastus, jopa elämäntapa.

M

opot tulivat ensin. Maaseudulla lapsuutensa viettäneet Aku ja Martti Syrjä keksivät mopoilun jo noin 10-vuotiaina. Mopoissa kiehtoi tekniikka, mekaniikka, vauhti. Pojat kokeilivat heti kortin saatuaan mopoilua turvallisesti lähiseudun pelloilla ja metsissä, ja auton ajokortti-ikään tullessa Pappa-Tunturit vaihtuivat ensin Kawasaki 100 Piik-

kiin sekä eri kokoisiin Hondan malleihin. Hyvin ja turvallisesti alkanut harrastus hiipui kuitenkin aikuisuuden koittaessa velvollisuuksineen, perheen perustamisineen ja rauhoittumisineen. Tai ei oikeastaan viime mainittu niinkään, sillä nämä kaverithan perustivat juuri niihin aikoihin lähes kulttimaineeseen yltäneen Eppu Normaali -orkesterin.


9 EXPRESS

Viidenkympin ”villitys” - Keikat, treenit, säveltäminen, sanoittaminen, kaikenlaiset esiintymiset ja rundaamiset veivät perheen perustamiseen liittyvien asioiden lisäksi ison osan elämästä, joten moottoripyöräily jäi. Mutta sitten kun ikävuosia oli mittarissa liki viisikymmentä, alkoi moottoripyöräily taas kuumottaa ja sille alkoi järjestyä myös aikaa, Martti toteaa. Nykyään kumpikin herroista ajaa upealla Honda Goldwing GL1800 Gold Wing Bagger -moottoripyörällä. Sillä taittuu nykyisin Suomessa lähes kaikki keikkamatkat sekä ”muuten vaan” reissaamiset eri puolilla Eurooppaa. Itse asiassa he ovat ajaneet jo kaikissa muissa Euroopan maissa paitsi Sveitsissä. Molemmat omistavat useammankin moottoripyörän, mutta tällä viimeisimmällä hankinnalla eli

Honda Goldwingillä ajaminen tuntuu nautittavimmalta. - Suomessakin löytyy ihastuttavia maalaisteitä, mutkittelevia hiekkateitä, maisemareittejä, kun vaan näkee hiukan vaivaa, Aku kertoo. Ajaminen on nautinto Molemmat painottavat ajamisen nautintoa sekä sitä, miten eri tavalla moottoripyörän selästä kokee maisemat tuoksuineen, tuntemuksineen ja monine elämyksineen. Moottoripyörällä myös pääsee ajamaan paikkoihin, joihin esimerkiksi autolla ei olisi mahdollista päästä. Aku Syrjän pyörän mittariin kertyi viime vuonna noin 17 000 km, Martille noin 14 000 km. Suomen teiden huono - ja kaiken aikaa huononeva - kunto saa molemmilta moitteita.

Paras mahdollinen harrastus Mitä ohjeita antaisitte nuorelle, ensimmäisen moottoripyöränsä hankkineelle tai 50-vuotiaalle, niin ikään ensimmäisen ison pyöränsä hankkineelle? - Ensinnäkin, kyseessä on harrastuksista parhain. Onnittelut siitä! Motoristit ovat ihan oma heimonsa. Solidaarisuus, yhteisöllisyys, hyväksyntä, samanhenkisyys ja samanarvoisuus luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden olitpa missä päin maailmaa tahansa, Martti ja Aku hehkuttavat. - Neuvot ovat samat kummallekin ikäryhmälle: osta hyvä pyörä, panosta kunnon varusteisiin ja jos lähdet ulkomaille niin käytä Motologistican palveluja. Ja nauti ajamisesta kohteessa!


10 EXPRESS

Kansainvälistä logistiikkaa Toscanan sydämestä ScortExpressin laaja verkosto palvelee sinua ympäri Euroopan. Yksi kumppaneistamme on Eurologisco, Firenzessä päämajaansa pitävä kansainvälisen logistiikan ammatti­organisaatio. Haastattelimme Eurologiscon tiekuljetusyksikön johtajan, Mario Boniton.

M

ario Bonito on Scortrans-yhtiöihin kuuluvan Eurologiscon tiekuljetusyksikön johtaja ja osakas. Hän oli mukana perustamassa Eurologiscoa Firenzessä 10 vuotta sitten ja on toiminut alalla jo yli 20 vuotta. - Olen ollut alalla jo pitkään, sillä pidän tästä työstä. Työ on dynaamista ja tarjoaa jatkuvasti virikkeitä, kertoo Mario.

uksen, meidän on luotava uusia tietohallinto- ja organisaatiomalleja. Tulevina vuosina tulemme siirtymään pelkkien fyysisten tavaravirtojen hallinnoimisesta myös tietovirtojen integroijaki ja laadun takaajaksi niin sisäisissä prosesseissa kuin koko toimitusketjun matkalta.

Vahvaa kasvua

Eurologisco on ScortExpressin kumppani, ja Mario kertoo yhteistyön toimivan hienosti suomalaisten kanssa. - Suomalaisten kanssa työt ja tiedonvaihto sujuu hyvin. Toiminta ScortExpressillä on hyvin ammattimaista. Entä miten suomalaiset asiakkaat hyötyvät siitä, että Scort­E xpressillä on kumppani Fiorentinassa? Mariolla on tästä selkeä näkemys. - Sijaintimme keskeisessä Italiassa antaa meille mahdollisuuden palvella asiakkaita, joilla on logistisia tarpeita Etelä- tai Pohjois-Italiassa nopeasti ja kustannustehokkaasti. Toscana, jossa sijaitsemme, on myös Italian tärkeimpiä viinialueita. Toit sitten laatuviinejä, tekstiilejä, nahkaa tai skoottereita, meillä on vahva edustus Toscanan sydämessä.

Eurologiscon Firenzen toimipisteellä on osasto maantiekuljetuksille, merikuljetuksille ja ilmakuljetuksille sekä TIR-kuljetuksille. Verkostossa on yli 50 terminaalia ympäri Euroopan, mukaan lukien ScortExpressin Suomen terminaali. Italiassa logistiikassa tapahtuu tällä hetkellä paljon. Kuljetettavat tavaramäärät ovat vahvassa kasvussa, samoin toimialan liikevaihto. - Italian voimakas kasvu näkyy toki myös meillä. Volyymimme ovat kasvussa ja uusia reittejä on avattu uusille markkinoille EU:n sisällä, mukaan lukien Suomeen. Etsimmekin jatkuvasti uusia kasvumahdollisuuksia. Italiassa logistiikan kehitystä ajavat energiatehokkuuden mahdollistavat ratkaisut ja Logistiikka 4.0 -sovellukset. - Jotta voimme hyödyntää Logistiikka 4.0 -vallankumo-

Keskeinen sijainti palvelee asiakkaita


11 EXPRESS

Laatua johon luotetaan Keskustelimme Scortransin Milanon toimipisteen johtajan Graziano Minoglian kanssa logistiikasta ja yhteistyön merkityksestä. Keskustelussa tärkeäksi teemaksi nousi perhe.

G

raziano Minoglia, 30 vuotta alalla ollut konkari, oli mukana perustamassa Scortransin Milanon toimipistettä vuonna 2017. - Aloitimme tuolloin puhtaalta pöydältä kahden hengen voimin. Nyt meitä on Milanossa jo neljä ja olemme kasvamassa. Milano on Italian teollisuuden pääkaupunki, ja sen sijainti on italian logistiikan kannalta keskeinen. - Milano on tärkeä markkina. Kaikki, mikä tulee Italiaan, tulee Milanon kautta. Me, kilpailijoidemme kanssa, olemme onnekkaita, että voimme toimia näin keskeisessä markkinassa. Koska markkina on merkittävä, kuljetuksiakin on laidasta laitaan. - Järjestelemme hyvin vaihtelevia kuljetuksia: kankaita, terästä, sähkökaapeleita, teollisuuden koneita… Voisi jopa sanoa,

että meillä ei ole mitään erityisen tyypillistä kuormaa. Perhe pitää yhtä Graziano on ollut töissä Scortransilla nyt kolme vuotta. Omien sanojensa mukaan hänen tehtävänsä on varmistaa, että Milanon toimipisteellä on työtä tekijöille, ja täten mahdollisuus turvata heidän perheidensä tulevaisuus. Perhe on keskeinen teema Scortransilla. - Scortrans on kuin iso perhe. Meillä on samanlaiset arvot kuin perheellä ja omistajamme Manuel Scortegagna on aina valmiina auttamaan ja tukemaan innovatiivisia ideoita. Milanon toimipisteen ja Suomen Scort­ Expressin välinen yhteistyö on tiivistä. - Teemme hyvin läheistä yhteistyötä päivittäin Suomen kanssa, joko puhelimitse tai Skypen kautta, kun järjestelemme kuljetuksia yhdessä. Suomalaisten kanssa työskentelyssä on jotakin erityistä, tunnelma on mahtava. Vaikka työaikamme eivät ole samat, keskinäinen luottamus on vahvaa. Suomessa ollaan hyvin tarkkoja ja täsmällisiä. On hienoa tehdä työtä heidän kanssaan.

Toimintavarmuus vakuuttaa Graziano näkee selvän syyn Scortransin menestykseen. - Eroamme kilpailijoista laadulla ja intohimolla työtä kohtaan. Emme palvele vain asiakkaitamme, vaan myös monet kanssamme kilpailevat toimijat käyttävät palveluitamme saadakseen luotettavan kuljetuksen esimerkiksi Suomeen. Ja kyllähän se näin on. Scortrans ja ScortExpress ovat hyvät kumppanit Suomen ja Italian välisille kuljetuksille. - Jos asiakkaalla on tarve kuljetukselle Italiasta Suomeen, hän tietää saavansa meiltä kokonaispalvelun. Meillä on toimistot kummassakin maassa, samoin terminaalit. Voimme järjestellä kuljetuksen mille tahansa tuotteelle vaikeuksitta. Logistiikassa yhteistyö on kaikki kaikessa.


12 EXPRESS

Henkilökuvassa:

Joanna Raniszewska Millainen henkilö sinä olet, Joanna? Olen tarkka, huolellinen ja kärsivällinen. Toimin järjestelmällisesti ja pidän työni hyvin organisoituna – positiivisella asenteella, totta kai! Mistäpäin Puolaa olet kotoisin ja miten ihmeessä päädyit Suomeen? Olen kotoisin Keski-Puolasta, Wloclawekista. Tulin Suomeen 10 vuotta sitten. Aviomieheni sai tuolloin työpaikan Tampereen teknilliseltä yliopistolta ja muutimme Suomeen yhdessä. Miten päädyit logistiikka alalle? Miksi? Voi sanoa, että työ löysi minut. Äitiysloman jälkeen etsin uutta työtä, Antti näki

hakemukseni netissä ja kutsui minut työhaastatteluun.

Onko sinulla perhettä ja mitä harrastat?

Oletko ollut logistiikka-alalla jo pitkään?

Minulla on aviomies ja kolme lasta. Harrastan tietokonepelien pelaamista ja uimista. Perheeni kanssa retkeilemme usein.

Tämä on ensimmäinen työpaikkani alalla. Aloitin vuonna 2016. Mitä teet LAGOlla? Millaisia työpäiväsi ovat? Tekemistä riittää. Päätyönäni hoidan taloushallintoa. Lisäksi järjestelen liikennettä Puolasta ja tarvittaessa teen myös muita tehtäviä. Miten olet viihtynyt Suomessa? Suomi on rauhallinen ja mukava paikka asua. Olen viihtynyt täällä hyvin.

Minkä haaveesi haluat vielä toteuttaa? Haluan matkustaa joskus tulevaisuudessa Japaniin. Pidän japanilaisesta kulttuurista. Olen aloittanut myös japanin kielen opiskelun, mutta se on aika vaikeaa.


13 EXPRESS

Kuinka toimia

tavaraa vastaanottaessa Tavara tulee EU:n ulkopuolelta

Tavara saapuu EU:sta

Tavarasta laaditaan tullia varten purkausraportti. Vastaanottaja saa raportista otteen, josta näkee tavaran kunnon.

Tavara saapuu asiakkaalle Tarkista tavaroiden lukumäärä ja pakkausten kunto

Tavarassa kaikki kunnossa

Jos havaitset puutteita tai vaurioita

Jos puute tai vaurio havaitaan myöhemmin

Tee varauma näkyvästä vahingosta / vähentymisestä heti rahtikirjaan ennen sen kuittaamista

Tee kirjallinen huomautus rahdinkuljettajalle viimeistään:

Sijoita vahingoittuneet tavarat erilleen ehjistä

- autokuljetuksissa 7 arkipäivää

Ilmoita vahingosta LAGO Logistics Oy:lle / Scortexpress Oy:lle sekä vakuutusyhtiöön Säilytä vahingoittuneet tavarat myöhempää tarkastusta varten

Purkamisen jälkeen Ulkona: suojaa tavara säältä ja maakosteudelta

Lähde: Finanssialan Keskusliiton Hallittu kuljetus -ohje

Sisällä: huolehdi oikeat varastoolosuhteet tavaralle (lämpötila ja kosteus)

- merikuljetuksissa 3 arkipäivää - rautatiekuljetuksissa 10 arkipäivää - lentokuljetuksissa 14 arkipäivää vastaanottamisesta Muutoin toimi kuten olisit havainnut puutteita tai vaurioita


14 EXPRESS

Vaivatta maailmalle Kuljetettava tavara noudetaan asiakkaalta Tämän jälkeen rahdin määrästä riippuen kuljetus joko jatkaa matkaansa suoraan kohti satamaa tai kulkee Tampereen terminaalimme kautta, jossa kuorma täydennetään. Pyrimme kuljettamaan täysiä kuormia, koska tämä alentaa kuljetusten kustannuksia ja on ekologisempaa. Reitti

etelään ja kulkee itäisen Keski-Euroopan läpi Italiaan. Toinen tyypillinen vaihtoehto on intermodaalikuljetus, jossa rahti kulkee Hangosta Rostockiin, mistä kuorma jatkaa Saksan halki Italiaan junalla ja viedään perille asti rekalla.

luotettavia kuljetuksia, joissa asiakkaan toiveet saadaan toteutettua järkevällä kustannustasolla.

Homma toimii! Vuosikymmenten aikana karttunut osaaminen, hyvät kumppanit ja toimiva infrastruktuuri auttavat meitä järjestelemään

Reitiksi Italiaan on useampia vaihtoehtoja, joista valitaan sopivin kuljetuksen aikataulu, kylmäketju ja kustannukset huomioiden. Yleinen vaihtoehto on maantiekuljetus, jossa Suomenlahden ylittänyt kuorma jatkaa Via Balticaa

Suomi Tampere

Puola Gdynia

Puola Bielsko-Biała

Italia Milano

Italia Vicenza

Espanja Barcelona

Italia Firenze

Suomi Espoo


15 EXPRESS

Etsitkö luotettavaa kumppania tavaroiden kuljettamiseen Suomen ja Euroopan välillä? Me tarjoamme täsmälliset ja turvalliset kuljetukset kilpailukykyisellä hinnalla. Palvelumme kattaa kaikki maantiekuljetukset Euroopassa kappaletavaran, osakuormien ja täysien FTL-kuormien väliltä. Lisäksi meiltä onnistuvat pikakuljetukset ja erikoiskuljetukset. Haluamme tarjota asiakkaillemme aina parasta. Se onnistuu vain kulkemalla alan kehityksen kärjessä ja etsimällä jatkuvasti uusia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin. Yli 30 vuoden kokemus antaa meille vahvan selkänojan ymmärtää tavaravirtojen hallinnan haasteita nyt ja tulevaisuudessa.

LUOTETTAVAA MAINOSTOIMISTOPALVELUA JO VUODESTA 1999 DIGIMARKKINOINTI - KAMPANJAT - YRITYSILMEET Markkinointitoimisto Mainio • Hämeenkatu 26, 33200 Tampere • 010 548 8500 • info@mainiota.fi • www. mainiota.fi


LAGO LOGISTICS OY – EDELLÄKÄVIJÄ MAANTIEKULJETUKSISSA

SUOMI LAGO LOGISTICS OY

PUOLA LAGO LOGISTICS SP. Z O.O.

Tampere

Gdynia

Mätäsperä 3 C

Adres: ul. Hutnicza 53C 81-061 Gdynia

33100 Tampere

Adres korespondencyjny:

FINLAND

ul. Hutnicza 53C, 81-061 Gdynia

Tel. +358 10 30 93 600

POLSKA

Email: lago@lagologistics.fi

Tel. +48 12 259 24 82

www.lagologistics.fi

Email: gdynia@lagologistics.pl www.lagologistics.pl

Helsinki Pihatörmä 1 A

Bielsko-Biała

02240 Espoo

Adres: ul. Michałowicza 60, 43-300

FINLAND

Bielsko-Biała

Tel. +358 500 620 121

Adres korespondencyjny:

Email: petteri.toivonen@lagologistics.fi

ul. Michałowicza 60, 43-300 BielskoBiała POLSKA Telefon komórkowy: 00 48 720 828 494 Email: bielsko-biala@lagologistics.pl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.