Page 1

UTGAVE 1-2016

A S K E R

VÅRENS TRENDER • HVA SKJER • NYTT I ASKER • TINE SUNDFØR • IDA NJÅTUN MOTE • KULTUR • INTERIØR • PÅSKEKRIM • SUPERSELMA • EASY RIDERS


“Gi meg en oppgave jeg kan legge noe av mitt innerste i, og det er ikke lenger en oppgave, men en kunst�

Gratis parkering - Tlf. 953 03 732 Kirkeveien 222 - 1383 Asker


22

40 26

VÅR

INNHOLD

06 Leder 08 Nytt i Asker - Sentrum 18 Happy days 21 Trendsider Mote, velvære og interiør 28 29 30 32

44

Nytt i Asker Holmen, Vollen, Heggedal Boligmarked Proaktiv Eiendomsmegling

Klemmer og kunst Pikene ved broen

Sunt bondevett

Tine Sundfør Klinisk ernæringsfysiolog

34 Kart/butikkoversikt 36 Superdamene A-Medi medisinske senter 38 Lys glimt Superselma 40 Ener på isen Ida Njåtun 42 Cool beats Whiteroom Studio 44 Easy Riders 48 En kontrastfylt vår Vårtrender 50 Springwhere Mote 54 Årets farge: Rosa BoligStyling 56 Tid for sko Jan Petter Myhre

4

62

Norge eneste skokredder

60 62 64

Grøss og Gru Påskelesing

Kultur for alle Asker kulturhus

Asker Jazz

30

32 38


Tlf: 66 76 26 00 • HÅR • HUD • FOT • SOL • KOPPING • AKUPUNKTUR

GRY Daglig leder Frisør Make up artist

HEIDI Frisør

DORDI Frisør Make up artist

TONE Frisør

LINN Frisørlærling

EVA Akupunktør

CAMILLA Frisør

HEIDI Hudpleier Make up artist

ARNHILD Frisør

MARIANNE Frisør

ELISABETH Hudpleier Aut. Fotterapeut

DIANA Aut. Fotterapeut med diabetesfordypning

Man, Ons, Fre 10-18 • Tirs, Tors 10-20 • Lør 09-15 Alfheim 21, 1384 Asker

Nettbestilling: www.aheadfrisor.no


ASKER SENTRUM LEDER Suhms Gate 28 - 0362 OSLO www.livein.no

SALG

NORGES MEST ATTRAKTIVE STED

Sigurd Sperbund sigurd@livein.no GRAFISK DESIGNER

Når du leser dette magasinet er det fremdeles et par dager Igjen for deg til å stemme på Norges mest attraktive sted/by, og vi håper du har lyst til å være med og nominere / stemme på oss! “Attraktiv by” Er Statens årlige pris for bærekraftig by- og stedsutvikling som skal belønne planlegging og utvikling av byer som er bærekraftige økonomisk, sosialt og miljømessig. Det er ikke et kriterium at stedet har bystatus, men at man kan vise til resultater i form av bymessige kvaliteter.

grafisk@livein.no SKRIBENTER Aina Skoland ainaskoland@hotmail.com FOTOGRAFER @vibekeglosli TRYKK Ålgård Trykk

Mye har skjedd I Asker sentrum de siste årene og vi mener det er få steder som kan sammenlignes med Asker. Innen kort gangavstand har vi et mangfold av handel, mat og opplevelser. En spennende miks av butikker, et godt samarbeid med kommune og gårdeiere. Gode og åpne plasser med aktiviteter store deler av året. Vi forsøker å fornye og tilpasse oss etter behov. Hver vår forvandler vi torget til en grønn oase med sitte, leke og sykkelelementer og i år vil det i tillegg åpnes et praktbygg av et sykkelhotell i enden av torget.

DISTRIBUSJON Posten Kontakt kundeservice 04004 eller 21 31 62 60 LIVEIN distribueres med Posten til alle husstander som en gratisavis. Hvis du mot formodning ikke ønsker

Men det er du som bruker oss, som fyller gatene med liv, som handler her og som gjør at butikkene går rundt som er årsaken til at Asker sentrum er levende og attraktivt. Det er du som skaper miljøet og som gjør oss bærekraftig. Så hjelp oss å sette Asker enda mer på kartet – bli med og stem på oss som Årets mest attraktive sted før fristen som er 18. mars.

å motta magasinet må du reservere deg mot å få gratisaviser i postkassen, dette er en annen reservasjon enn Nei takk til reklame. Distribueres i Asker, Lier, Røyken

Gi din stemme ved å skrive inn forslag til hvilken by som er den mest attraktive på Facebook eller på attraktivby.no

og Bærum samt utvalgte forretninger. ©

Vil du ha med deg det som skjer i sentrum, så følg oss på Facebook og instagram

Alle rettigheter reservert.

Innholdet i bladet må ikke reproduseres, gjendis eller på noen måte lagres

Her i magasinet kan du lese mer om det som skjer denne våren, og vi håper du vil la deg inspirere til litt vårfornyelse av våre trendsider (21-26) som bugner av nyheter!

uten tilatelse fra utgiveren.

Nyt våren og magasinet! Vi sees i Asker

@Vibeke Glosli

UTGAVE 1-2016

A S K E R

Asker Sentrum AS post@askersentrum.no www.askersentrum.no

VÅRENS TRENDER • HVA SKJER • NYTT I ASKER • TINE SUNDFØR • IDA NJÅTUN MOTE • KULTUR • INTERIØR • PÅSKEKRIM • SUPERSELMA • EASY RIDERS

Følg oss på facebook og @askersentrum på instagram.

Vi sees i Asker!


A-Medi medisinske senter Kosmetisk Medisinsk Kompetansesenter

LASERBEHANDLINGER Markedets mest effektive hårfjerningslaser har kommet til klinikken! Vi kan behandle alle hudtyper, inkludert mørk hud på en effektiv, trygg og sikker måte!

Hårfjerning • Skjemmende blodkar på ben og ansikt • Fjerning av pigmentflekker • Rosacea

-30% RABATT

GRATIS

KR. 2.000,-

PÅ ALLE BEHANDLINGSPRISER I MARS

KONSULTASJON

PRISEKSEMPEL HÅRFJERNING UNDER ARMER

Hårbehandling

Blodkar

Blodkar ansikt

FILLERBEHANDLINGER

MEDISINSK HUDPLEIE

Vi benytter kun de beste produktene og tilbyr anerkjente Teosyal i våre behandlinger!

Environ er en serie produkter som fokuserer på å skape en optimal frisk og sunn hud!

Gjenskap volum og naturlige konturer med Teosyal

Produktene inneholder høye doser A, C og E vitaminer og essensielle syrer som sammen bygger opp huden innenfra. Serien passer alle aldre, hudtyper og etnisiteter.

The best of Hyaluronic Acid

Leppebehandling med Teosyal

Vi er opptatt av sikkerhet og kvalitet, derfor utføres alle behandlinger hos oss av lege.

Bankveien 1, Inngang A, 1383 Asker - Timebestilling tlf: 67 430 930, SMS 40 677 427

www.a-medi.no


Nytt i Asker - Sentrum

TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

SENTRUM BANK + MEGLER = 1 Sparebank 1 og Eiendomsmegler 1 var veldig fornøyd med den sentrale lokaliseringen de hadde i sentrum. De ønsket derfor å bli der, men ville gjøre noe med lokalene. Resultatet ble en totaloppussing, som nå har endt opp med at banken og megleren er samlokalisert på bakkeplan i nye freshe lokaler, inn samme døren som tidligere. Velkommen innom!

KANSKJE KOMMER KONGEN… Nei, det gjør han nok ikke, men lørdag 7.mai kommer derimot Hans Majestet Kongens Garde marsjerende gjennom Torvveien i Asker Sentrum før de tar oppstilling for en konsert på Torget. Benytt anledningen til å komme i skikkelig mai-stemning.

©Lunde Foto

NM I STREET WORKOUT 22.mai kan du igjen la deg fascinere av spreke deltakere som utfordrer fysikkens lover under NM i Street workout på Bakerløkka. Ved hjelp av enkle apparater og egen kroppsvekt konkurrerer de i det som kanskje best kan beskrives som “turn i fri dressur”. Det er tredje gang dette arrangementet går av stabelen nettopp på Bakerløkka. Grunnen til det er at Asker er et foregangsmiljø innen street workout i Norge, med utgangspunkt i Tufteparkene hvorav landets første ligger på Risenga. For mer informasjon, inkludert informasjon om hvordan du kan prøve å kvalifisere deg som deltaker, skulle du være av den spreke typen, kan du finne på www.streetworkoutnm.no

8


9


Nytt i Asker - Sentrum

PRU’S PÅ FLYTTEFOT

BARNEPSYKIATER

VIPPEFIN NORGESMESTER

I disse dager flytter Pru’s Klær og Mote inn i Fix idé sine gamle lokaler.

Helene Mehl er lege og spesialist i barne- og ungdomspsykiatri, med tilleggsutdannelse innen hypnose og kognitiv terapi. Nylig åpnet hun praksis i 4.etasje i Strøket 9. Her vil hun tilby terapi for voksne og barn, og ettersom hun driver privat trenger man ingen henvisning fra lege for å få time hos henne. Helene tilbyr også kurs i Mindfulness, og neste kurs starter 5.april. Visste du forresten at hypnose er et effektivt verktøy for å senke stress og for å slutte å røyke, eller endre andre dårlige vaner? Les mer på www.barnepsykiater.no

Hun gjorde rent bord i Norgesmesterskapet i vippeextension, Rachel Borgund fra Beautyjunkie i Bankveien 7, da hun vant begge de to klassene på skjønnhetsmessen i Lillestrøm nylig; klassisk- og volumextensions. I tillegg til vipper jobber Rachel med negler og voksing, og etter at Asker hud og velvære flyttet inn hos Beautyjunkie i januar kan du også få hudpleie, fotpleie og massasje på samme sted. Visste du forresten at Beautyjunkie fyller 1 år i disse dager?!

Butikken vil da gjenoppstå med nytt interiør, men ellers vil kundene kjenne igjen de samme merkene og tilbudet, de samme hyggelige ansatte og den samme gode servicen. Følg med for gode tilbud i forbindelse med flyttingen.

HVA GIR DU TIL EN SOM GIR ALT? - Brød er fortsatt sunt, fastslår Janniche Bjørge Nilsen, senterleder på Asker Treningssenter. - I hvert fall vårt brød. Vi er en del av lauget til Asker Produkt, og da vi i forbindelse med at Asker Treningssenter fylte 5 år i februar tenkte at vi måtte finne på noe nytt, gikk vi sammen med den Glade Baker og utviklet vårt eget brød; Askerbrødet. En av våre ernæringsfysiologer har vært med på utviklingen, og vi har, etter mye prøving og vurdering, endt opp med et sunt, næringsrikt og godt grovbrød som nå kan kjøpes både på Asker Treningssenter og på den Glade Baker. Så hvis du har lett etter en frokost som kan gi deg energi i en travel hverdag, så vet du nå hvor du kan gå.

10

ATELIER 3 ER 30 ÅR! De har kunder som har kommet jevnlig siden de åpnet i 1986, så selv om innehaver Synnøve Eiken påpeker at frisøryrket har endret seg mye på de 30 årene Atelier 3 har eksistert, er altså enkelte ting ved det samme.

Etter påske tar alle de ansatte med seg sine respektive familier på tur for en velfortjent jubileumsfeiring. Heldigvis for oss andre er det bare for en helg, og så gyver de løs på nye 30 år.


ANA GARDEN

Silkegenser FOR

3 2! Tilbudene gjelder fra tor. 17. til lør. 19. mars

FLYTTESALG KOMMER SNART! Vi fører klassiske kvalitetsklær Til damer (str. 36 - 52) og barn PERSONLIG SERVICE!

PRU’ S

Åpent: man. - fre. 10 - 18 (lør. 10 - 16) Strøket 9, vis-a-vis Kulturhuset - Tlf. 66 75 80 66

VI FEIRER

60 ÅR

i Asker sentrum!

25% rabatt på Oakley solbriller

Tilbudet varer til og med 23. mars.

Strøket 9, Asker. Telefon: 66 79 51 70. www.interoptik.no

JUBILEUMSTILBUD GRATIS Braun elektrisk tannbørste til de 60 første NYE pasienter!

Eksisterende og registrerte pasienter får 60% rabatt på børsten. Veil. Pris er kr 1200.-

Vilkår finnes på vår hjemmeside. http://tannlege.as/generell-info

www.tannlege.as

66 78 10 20

Sandboe Tannlegesenter AS • Strøket 5,1383 Asker • post@tannlege.as

11


Nytt i Asker - Sentrum

A-MEDI MEDISINSKE SENTER A-Medi, som har flyttet inn i Bankveien 1, er en privat klinikk og et supplement til offentlig helsetjeneste. Her er det kort ventetid på både allmennpraktiserende leger og spesialister innen flere felter. For eksempel har A-Medi, som eneste klinikk i Norge, privatpraktiserende spesialist innen geriatri, og tilbyr i den forbindelse utredning og behandling av sammensatte problemstillinger hos personer i voksen alder. De har også urolog, og dessuten hjertespesialist som tar seg av utredning av blant annet brystsmerter, hjertebank, tungpusthet, besvimelse osv. Av andre spesialfelter tilbyr de indremedisin, revmatolog, gynekolog, barnelege, sexolog, vaksinasjon og kosmetisk medisin. Se også artikkel om A-Medi ellers i bladet.

ASKER TANNLEGESENTER UTVIDER

12

SANDBOE TANNLEGESENTER 60 ÅR

NEMUS ASKER SENTRUM

3.januar 1956 hadde foreldrene hans sin første arbeidsdag i lokalene i Strøket 5. I dag, 60 år senere er det fortsatt to tannleger, en tannpleier og en sekretær i de samme lokalene når Magne Sandboe driver den ærverdige klinikken videre.

1.februar åpnet NEMUS Asker Sentrum i 3.etasje i Smuget 1. NEMUS står for NErve, MUskel og Skjelett og består av to kiropraktorer og to fysioterapeuter som gjerne tar seg god tid med sine pasienter.

Det meste er som det var den gang, men heldigvis for pasientene har det tekniske utstyret blitt oppdatert en del de siste 6 tiår. Noe av det gamle utstyret har likevel blitt stående til utstilling på venteværelset, og står der som en håndfast påminnelse om at alt ikke var bedre før.

I tillegg til kiropraktikk og fysioterapi tilbyr de massasje og tryggbølgebehandling samt avspenningsgrupper. De åpner klokken 7 om morgenen, og holder åpent utover kvelden flere dager i uken. For mer informasjon, sjekk ut www.nemusasker.no

I tillegg til tannpleieren og de 5 tannlegene som fra før har utgjort Praxisklinikkene/Asker tannlegesenter, har de nå fått Oralkirurg Wit Kolodziej og Endospesialist Kima Karimiha med på laget. Begge med lang erfaring innen sine felter. Dette betyr at askerbøringer nå slipper å reise langt avgårde for å få tatt hånd om kompliserte tann- og kjeveproblemer. Klinikken ligger fortsatt i 4.etasje i stasjonsbygningen, og deler venterom med Asker Legesenter.


Nytt i Asker - Sentrum

DE GLADE TANNLEGENE Hos Askertannlegene er det mange brede smil i disse dager ettersom klinikken runder 20 år. Med flotte lokaler, trofaste pasienter og fantastiske medarbeidere gleder innehaver Aase Rosfjord Thorstensen seg til å ta fatt på nye 20 år, men først skal det feires. En ting som derimot ikke har rukket å bli 20 år er deres splitter nye facebookside, så sjekk ut Askertannlegene på facebook.

ÅPNING AV SYKKELHOTELL Har du lurt på hva de holder på med, de som jobber og jobber i enden av Torget i sentrum? De snekrer sammen Askers splitter nye sykkelhotell. I forbindelse med sykkelens dag 30.april, blir det åpning av sykkelhotellet klokken 12.00, med både omvisning og el-sykkel road show. 17.-19.MARS BLIR DET HAPPY DAYS I ASKER SENTRUM Det blir en tre-dagers salgsfest der røverkjøpene står i kø i sentrumsbutikker fylt til randen med freshe vårnyheter. Sjekk ut annonsen i bladet for en liten smakebit av hva du kan forvente deg disse dagene.

Vi sees i Asker! 13


Nytt i Asker - Sentrum

MOTESHOW LØRDAG 30.APRIL

KULTURFESTIVALEN 26.-29.MAI

Årets store moteshow arrangert av Asker Sentrum AS sparkes i gang klokken 13.00 denne siste lørdagen i april. På catwalken får vi se flotte modeller blant annet fra Asker Dans og Ballett, KGB Dans og Ballett og Frisk ishockey som vil vise fram vårens trender.

Den siste helgen i mai blir det liv og aktiviteter under slagordet “Mitt Asker fotavtrykk i kunsten” i forbindelse med Kulturfestivalen.

Med åpning av sykkelhotell, Bondens marked og aktiviteter for barna i sentrum denne vårdagen burde det være noe for både øye og mage og for liten og stor. Det blir også muligheter for å vinne masse fine premier denne dagen.

Ja, så mye er det faktisk på programmet at hele Asker, og alle døgnets timer må benyttes for å få med hele det tettpakkede programmet. Her blir det gratis kulturtog, BMX-show, parade, kulturnatt med spennende konsert, Svanesjøen, musikk og mat fra hele verden, museumsdag og innspilling av podcast, for å nevne bare noe. Både små og store skal få sitt denne helgen. For mer informasjon om det rikholdige programmet, se egen artikkel om Kulturhuset ellers i bladet, eller gå til www.kulturfestivalen.no

CRAZY DAYS 15.-19.mars blir det helt vilt når Trekanten avholder Crazy Days med tusenvis av kupp i senterets butikker. Disse dagene kan til og med vindusshopping bli lønnsomt ettersom det blir delt ut skrapelodd som kan skaffe deg alt fra 2 måneders forbruk av Olden til gavekort fra Trekanten. Lørdag 19.mars kommer også naturfag rocker PK på besøk med sitt show med flammer og artige eksperimenter. For fullt program, følg med på www.trekanten.no

14


Nytt i Asker - Sentrum

BONDENS MARKED 30.april klokken 10-16 vil igjen Bondens marked dukke opp i sentrum. Som vanlig vil du finne et vell av kortreist kvalitetsmat fra småskalaprodusenter, og både øyne, nese og gane vil få sitt. Kanskje du finner noe ekstra til helgekosen?

Lukket selskap I hjemmekoselige omgivelser arrangerer vi lukkede selskap på kveldstid fra kl 20:00-2:00 for inntil 50 pers. Kontakt oss når dere skal ha: sommerfest, julebord, firmafest, vennefest, bursdagsfest eller lignende.

m a n d a g - l ø r d a g 1 0 -1 9 Strøket 8, Asker

post@overens.no

s ø n d a g 1 2 -1 9

overens.no

913 50 889

facebook.com/overens

15


MEDISINSK LEGEVAKT MEDISINSK SENTER Sentrum mot togstasjonen. Kreativ frisør i en hyggelig omgivelse. Fantstiske hårvaskstoler som må oppleves. Dame- herre- barn velkomne.

Du er verdt luksusen!

FRISØR

KORT VENTETID INGEN HENVISNING KVELDSÅPENT OG LØRDAGSÅPENT SPESIALISTER INNEN: BARNESYKDOMMER GERIATRI HJERTESYKDOMMER INDREMEDISIN UROLOGI ESTETISK MEDISIN

Tel: 47 81 71 53 Trevaren 3. Heggedal

Progressive glass fra 0,Ved kjøp av briller fra 795,-

Bestill synsundersøkelse på specsavers.no

Specsavers Asker Tlf. 66 78 08 75 Trekanten Senter Inkluderer innfatning og progressive standardglass (1,5 indeks). Kan ikke kombineres med andre tilbud. ©2016 Specsavers.

16

A-Medi medisinske senter Vi bryr oss om helsen din

Bankveien 1, Inngang A 1383 Asker Timebestilling: 67 430 930 SMS 40 677 427

www.a-medi.no


VÅR - Det din skjønnhet trenger

-20%

PERMANENT MAKEUP • Øyebryn med stråteknikk

kr. 3.600,-

• Eyeliner

(inkl.2 påfyll)

kr. 2.100,-

(“kun” øvre øyelokk og med 2 påfyll)

LPG CELLU M(6) INTERGRAL (2)

LIPOMASSASJE/ENDERMOLIFT • reduserer/fjerner cellulitter • strammer opp huden • reduserer arr/strekkmerker • øker blod og lymfesirkulasjonen • dyp bindevevsmassasje for slitne og ømme muskler • meget bra for revmatikere • bidrar til å rense kroppen for avfallstoffer

SKIN PEN/ MIKRONEEDLING • akne arr • kirurgiske arr • strekkmerker • fine linjer • rynker • håravfall

DIODE LIGHT SHEER LASER

PERMANENT HÅRFJERNING

VITAL INJEKTOR

• hudforyngelse • oppfriskning av sliten og grå hud • anti pigment behandling • reduksjon av rynker og arr

-20% rabatt på plissè- og rullegardiner fra Luxaflex. Kampanjen gjelder t.o.m 9. april.

YAG LASER

• fjerner/reduserer kar og skjemmende årer på ben og i ansikt (ikke store åreknuter)

IPL (INTENS PULSERENDE LYS) • rosacea/ sprengte blodkar • pigment/solskader • fine rynker/porer • virker generelt hudforyngende

Normann Copenhagen

Skovshoved Møbelfabrikk

Woud

Jess Design

TILBUD

Botox fra kr. 950,(Tilbud gjelder ut Mars)

Åpningstider:

mandag-torsdag kl: 11-19 Fredager kl: 11-16 Vi har åpent på lørdager etter avtale.

clinicmedica.no

kjhall@online.no for timebestilling. Alfheim 24, 1384 Asker, Tlf. 66 78 03 73 905 10 768 www.clinicmedica.no clinicmedica

Design som gleder Velkommen til ASK Interiør Strøket 8, Asker – Tlf. 66 79 70 00 – post@askinterior.no Åpningstider: Man.-fre. kl. 10-18, lør. kl. 10-16.

17


NOA NOA

CHANGE

Utvalgte serier 50%

INTEROPTIK

-25% på Oakley solbriller Tilbudet varer til og med 23. mars

DRESSMANN

ASKER BLOMSTER

IT

VIC BAUER

Utvalgte varer -70%

Happy Days tilbud: -30% på alle vårens buksemodeller

All påskepynt

-20%

Va Vite Jakke beige og grønn Nå 999,- (før 1499,-)

Nydelig ytterjakke i ull 1499,alle topper/gensere 30% på jakker og skjørt

MOODIES

Mascara fra Happy Lashes 299,- tryll frem lange og fyldige vipper

PRAXISKLINIKKENE

Vakkert smil til sommeren? Tannbleking, over- og underkjeve

nå kun 2490,-

Alex

Dunjakker 1/2

pris!

(ordinær pris 3490,-) Bestilles innen 31. mars. Times må settes opp innen 30. april

A-MEDI

Environ. Eksklusiv hudpleieprogram for alle!

-20%

BIG HORN ASKER Forrett Big Horn Løksuppe

G-SPORT

LILLE ITALIA

-25% på alle hyllevarer

ANNEBE

Brax bukse 1390,20% happy days

Ullundertøy (over/underdel) dame og herre Bergans, 100% merinoull 299,- /349,- høy hals

Hovedrett 200 gram ytrefilet, serveres med maiskolbe, baktpotet, kryddersmør og bearnaisesaus Dessert Crème Brulee

Inkl kaffe til 399,-


BAKERIET Kaffe + kake : 59,Kjøp 3stk muffins:

90,- ta med/ 99,- sitte ned Kjøp 3stk kaneldrøm:

70,- ta med/ 80,- sitte ned

XPONELLA

Mange lamper til STERKT REDUSERTE PRISER! Muuto, Pulz, Herstal, Light living med mer.

PRU’S

Klassisk bomulls genser med flette mønster fra Ana Garden. 559,- under Happy Days

ASKER HUD OG VELVÆRE

-20%

på alle Exuviance produkter

ANNEBE

J.Ribkoff kjole 2290,-

rullegardiner fra Luxaflex

RÅ SMAK

Shorts og en rekke andre superfine plagg til

-40%! Nå 90,-

Mange andre supre tilbud!

FRETEX

Alle sorte klær, -30% Flotte kåper og vinterjakker

-50%

Velkommen til skattejakt!

NAMEIT

Økologisk olivenolje 500 ml

ROBUST

Alle lykter -20% Div. lysestaker 50,Div. Te-lys kopper 20,-

ASK INTERIØR

-20 % på lameller og

kun 149,95

BEAUTYJUNKIE HUD

-30% på Dermalogica SPF 50

Alle vinylux neglelakker

100,-

ordinær pris kr 159,- stk.

ASKER TRENINGSSENTER Boost

Egen HAPPY

DAYS

TILBUD! 50,-(0,5 ) / 65,- (0,7)

smoothie med jordbær, bringebær, mango, mangojuice, appelsinjuice og vanilje proteinpulver

EGON

ANNEBE Marc Cain skjørt 1550,-

Vi arrangerer ansiktsmaling og påskeverksted for de små, og byr på kaffe til alle voksne

Trend Classic

-20 % på alle varer

Asker treningssenter Tren GRATIS under HAPPY DAYS dagene


Endelig er våren her! Kom innom oss i Heggedal sentrum for en hyggelig og avslappende opplevelse.

der håret ditt har betydning

GRATIS HÅRKUR

ved henvisning til denne annonse!

FRISØR DAMER/HERRE • BARN • BRUD • FARGEDESIGN HAIREXTENSION • NEGLEDESIGN • VIPPE EXTENSIONS

Cut AS Heggeodden 3 1389 Heggedal

Åpningstider 09.00 - 20.00 på hverdager Åpent hver lørdag

Telefon: 94 79 27 88 post@cutfrisor.no www.cutfrisor.no


V책r

I ASKER

Vi sees i Asker!

21


GALLERI UNIKA Hatt kr. 400,Votter kr. 230,-

INTEROPTIK Fendi 0150 kr. 2100,-

PRUS Brandtex bomullsgenser kr. 330,-

IT Skjerf kr. 299,-

G-SPORT Nike Element Half Zip kr. 549,-

DRESSMANN Premium egyptisk bomull skjorte kr. 599,ANNEBE Lucky bluse kr. 1650,-

IT Lullu topp kr. 699,(finnes i flere farger)

ROBUST Pura Vida bracelets fra kr. 275,- til kr. 399,-

VIC BAUER Beltekompagniet belte kr. 599,-

TIMALU Clutch fra Cala & Jade kr. 1600,-

POLARN O PYRET Cardigan str:74-152 fra kr. 249,- til kr. 349,-

GERTS Stenstrøms linbluse kr. 1549,ALEX Park lane bomullgenser kr. 899,-

TREND CLASSIC Rosa genser Gestuz kr. 1199,-

MOODIES Farmhouse Design vakre smykker belagt med 24 k gull

NOA NOA Strikkegenser i mohair kr. 999,-

FRETEX Clock house strikket jakke kr. 169,-

ANNEBE Derhy kjole kr. 1490,-

NAME IT Tunika str. 110-152 kr. 249,95 FRETEX Ullsjal kr. 159,CAOZ Part Two strikkejakke Kr.1100,-

Pudder

XPONELLA Moo Veske kr. 3999,-

TIMALU Birkenstock kr. 1399,-

Følg oss på facebook og @askersentrum på instagram.

VÅR

CHANGE Birgitte plunge bikini (65 – 85, B-I) Tai high waist (34-46)


INTEROPTIK Thomsen T-280 kr. 1895,-

MOODIES Farmhouse Design Vakre smykker belagt med 24 k gull GERTS Stenstrøms silkebluse kr. 1699,-

IT Skjerf kr. 299,GALLERI UNIKA Alpakkaponcho kr. 650,-

CHANGE Seaside Style seamless padded (65-85, B-H) Hipster (34-46)

ALEX Italiensk poncho med cashmere kr. 769.-

XPONELLA Klokke kr. 999,-

IT Lullu topp kr. 699,(finnes i flere farger)

CAOZ Lucky de Luca skjorte Kr. 1499,ANNEBE Eric Fend kappe kr. 3490,-

VIC BAUER Ane Mone bluse kr. 499,-

VIC BAUER Gant skjorte kr. 1200,-

FRETEX Crew clothing co bluse kr. 129,-

DRESSMANN Pima cotton genser kr. 299,ROBUST Pura Vida bracelets fra kr. 275,- til kr. 399,TREND CLASSIC lyseblå Skjorte Gestuz kr. 1399,-

Blå

G-SPORT Norrøna /29 teck t-shirt kr. 449,PRUS RABE 3/4 erm bomulls polo skjorte kr. 675,-

POLARN O PYRET Tunika str: 74-128 fra kr.199,- til kr. 249,-

DRØM Vi sees i Asker!

NAME IT Jakke str. 80-104 kr. 399,95

23


TIMALU Hatt fra Meotine kr. 699,-

CAOZ Part Two kåpe Kr. 2600,-

NOA NOA Kjole kr. 899,-

NAME IT Jakke til gutt str. 110-152 kr. 499,95

PRUS Gardeur Sort jeans kr. 1349,-

XPONELLA Moo clutch kr. 2400,-

MOODIES kr. 1499,-

DRESSMANN Premium jeans kr. 599,-

NOA NOA Busker i lin kr. 999.,-

FRETEX Funaki jeans kr. 149,-

VIC BAUER Blu kjole kr. 999,-

G-SPORT Wo Seas LG Tights kr. 699,-

ALEX Trench SOYA sort, navy, kaki kr. 699,-

GALLERI UNIKA Sarpsborgveske fra Unikom kr. 498,- (Tøff resirkulering av arbeidstøy)

POLARN O PYRET Hedder Robin Jeans slim str: 74-152 fra kr. 299,- til kr. 399,-

GERTS Cashmerejakke navy kr. 3199,-

NOA NOA Jakke i merinoull kr. 999,-

TREND CLASSIC Bukse Anine Bing kr. 2500,CHANGE Marine Posh padded (65-85, B-J) Tai high waist (36-46)

IT "Blue Edge» slengbukse kr. 799,-

Mørk

ANNEBE Marc Cain jeans kr. 2279,-

MYSTIKK

Følg oss på facebook og @askersentrum på instagram.


A-MEDI Ta vare på huden i solen Environ Intensiv Super Moisturiser kr. 579,Environ RAD SPF 15 kr. 486,HÅR Nyhet! Joico Color Infuse shampo og conditioner. Forlenger og gir nytt liv til farge. Finnes i flere farger kr. 258,- pr stk.

HUD Shellac fra kr. 590,- / Vinylux kr. 159,-

Tid til

DEG SELV BEAUTYJUNKIE Vippeserum for vekst og sterkere vipper kr. 690,BAILINE Pris nye kunder fra kr. 2800,Stamkunder fra kr. 1400,Timebestilling tlf. 66 90 09 36 Velkommen!

HUD Elizabeth Arden PRO

HÅR Nyhet! KMS Freeshape shaping blow dry er en varmebeskyttende pleiespray som gir lett hold, tekstur og glans Kr. 279,-

A-MEDI Få fløyelsmyk babyhud Eksfolierende Environ Derma-Lac Lotion kr. 705,Environ Vitamin A, C & E Enchanced Essential Oil kr. 780,Pakkepris kr. 1299,(ord. kr. 1485,-)

Vi sees i Asker!

ASKER HUD OG VELVÆRE En sprudlene Oxygen maske som gir glød og fukt til en vintertrøtt hud kr. 599,-

25


XPONELLA «Freemover» lysestaker fra kr. 449,- til kr. 499,-

ASK INTERIØR Annular pendant fra Woud kr. 2375,-

Vår i

MOODIES Valentino coffetable book fra Assouline kr 1869,-

HJEMMET XPONELLA ”About a lounge” stol fra Hay Fra kr. 9000,MOODIES Sommerens tøffeste stol indoor/outdoor kr. 2699,-

XPONELLA Putekasse/benk fra Broste Kr. 3900,-

ROBUST Affari stol kr. 1995,Himla puter kr. 499,-/529,Pels kr. 1399,-

Følg oss på facebook og @askersentrum på instagram.

MOODIES Vi har de tøffe Dot vasene fra House Doctor kr. 249,- og kr. 499,-

XPONELLA «Montgomery» pledd fra Missoni. Kr. 2395,-

ASK INTERIØR Cuba stol fra Carl Hansen & Søn Kr. 5039,-

ASK INTERIØR String Pocket Kr. 1095,-

Vi sees i Asker!


En minneverdig opplevelse med dufter av Indisk kultur!

Kjøkkensjef Pawan Kumar Kaushik med 45 års erfaring ønsker nye og gamle gjester velkommen!

ÅPNINGSTIDER: Man-Tor 16.00 - 23.00 Fre-Lør 14.00 - 23.00 Søndag 15.00 - 22.00 Siste servering 1 time før stengetid

Ekte indisk mat! Trekanten 4. plan. Tlf. 66 78 42 00 Gode parkeringsmuligheter - Takeaway - Catering til selskap og firmaavtaler

w w w. a s k e r h a v e l i . n o


Nytt i Asker

VOLLEN

HOLMEN

DAMENES AFTEN

OPPGRADERT HARDWARE

Tradisjonen tro blir det også i år Damenes aften i Vollen. Tidspunktet er 28.april klokken 17-22, og for å få mest mulig ut av den deilige vårkvelden blir denne bohemske aftenen avholdt utendørs.

Jernia på Holmen Senter har gjort store oppgraderinger. I tillegg til flere nye merker og varer har butikken også nytt interiør, og fremstår som en annerledes og inspirerende butikk i helt nye lokaler i 3.etasje

Klokken 19.00 går det populære moteshowet med smakebiter fra butikkene i Vollen av stabelen, og hele kvelden blir det mingling, prating og tilbud og annen moro fra butikkene i området. Det blir også mulighet for en matbit og noe å drikke, så alle damer burde egentlig bare strømme til og ta denne kvelden til å feire seg selv litt ekstra.

HEGGEDAL NANA FRISØR 1.mars åpnet Nana Gudmundsdottir sin frisørsalong i Trevaren 3 i Heggedal, vegg i vegg med Asker Møbeltapetserverksted. Til Nana kan du komme og bli fin på håret enten du er gammel eller ung, kvinne eller mann. For å følge med på hva som rører seg i denne nye salongen kan du følge NANA frisør på facebook.

Foto: Aurora Leonor Jimenez Lorente

28


HVORDAN GÅR DET EGENTLIG MED BOLIGMARKEDET? B

oligmarkedet har de siste par årene vist preg av å være uforutsigbart. 2015 startet med voldsom vekst og endte roligere. Ikke veldig uvanlig mønster, men svingningene og forskjellene var markant større. Nå ser vi i begynnelsen av 2016 en veldig dårlig prisutvikling i februar, langt dårligere enn de fleste hadde forventet. Første kvartal pleier alltid være den tiden på året som står for det meste av årsveksten. Så hvorfor er markedet sånn? Det er en kombinasjon av flere ting. Få boliger til salgs burde tilsi at flere folk kjempet om det lille som er. Det skjer noen steder men ikke i det store og hele. Det virker som at det lave utbudet er så lavt at folk velger å avvente på bedre utvalg. Det hjelper nok heller

ikke at mediene skriver om dårlige utsikter for norsk økonomi og stigende arbeidsledighet. En ting til som påvirker i stor grad er for lav nybygging. Seniorer får ikke kjøpt leiligheter, storfamilien får ikke kjøpt seniorenes eneboliger, småbarnsfamilien får ikke kjøpt deres rekkehus og neste på lista får ikke kjøpt deres leilighet igjen. Det er en eneste stor negativ sirkel. Svak boligprisvekst er mer alvorlig enn bare at boligprisene roer seg, der kjøper man og selger stort sett i samme marked så det er i utgangspunktet ikke så farlig. Men det påvirker folks forbruk i hverdagen. Flere snakker nå om å senke renta for å «hjelpe» utviklingen i rett retning.

©Lill-Anita Kultorp

BOLIGMARKED

Nå går vi inn i høysesongen for boligsalg og ser allerede en markant bedring i antall boliger for salg. Vårslippet begynner tidlig men ikke mer enn at antall boliger for salg kommer opp mot et mer normalnivå. Jeg tror dette også vil hjelpe boligomsetningen inn i en mer normalsituasjon. Spesielt om den siste utviklingen fortsetter som nå. Sirkelen må begynne og bevege seg igjen, folk som vil selge må komme ut i markedet, kommunene må bedre saksbehandlingen for nybygg, og man må ikke være redd for å bruke penger så lenge man har sin trygge jobb.

Fredrik von Krogh Daglig leder/eier i Proaktiv Eiendomsmegling

VOLLEN MARINA ÅPENT HELE ÅRET! Tlf. 40141040 Helårs båtplasser • Gjestehavn Restaurant • Bryggebutikk • Verksted

..en perle i Oslofjorden!

www.vollen-marina.no

29


Pikene ved broen

DET LIGGER ET GAMMELT GULT HUS VED ELVEN I HEGGEDAL, MIDT MELLOM GRAVEMASKINER OG BYGNINGSARBEIDERE. STIKKER DU INNOM VIL PIKENE VED BROEN TA DEG IMOT SOM DERES GJEST, OG PIKENE SELV ER BÅDE RAUSE OG STERKE. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

D

ette er et av bygdas eldste hus, bygget i 1874, kan Anja Cecilie Solvik fortelle. Hun er den opprinnelige piken og grunnla galleriet «Pikene ved broen» for snart 9 år siden. Nordmøredialekten avslører henne; Anja er ikke innfødt heggedøling.

siden. Kine hadde på seg pysj og et skilt i panna der det sto “livet på solsiden”. Er det rart jeg fant ut at jeg måtte bli kjent med henne, ler Anja. Det er i det hele tatt mye latter i det gule huset. Og klemmer. Og raushet. Og kunst.

- Jeg tok Heggedaltoget, gikk av på Heggedal stasjon, og her ble jeg, smiler hun som nå brenner for bygda. Togturen var riktignok ikke helt tilfeldig. Det var Asker Kunstfagskole, der hun la grunnlaget for sin suksess som billedkunstner, som trakk henne. I dag er galleriet base for Anjas kunst, men viser også fram andre kunstnere gjennom året. I fjor fikk Anja selskap av Kine Beate Øynes som Daglig leder og gallerist, skjønt Kine var ikke fremmed for verken galleriet eller Anja før det heller. - Vi traff hverandre første gang på fest i Skybar i Kristiansund for mange år

30

Anja Cecilie Solvik og Kine Beate Øynes er Pikene ved broen, og de tar kunst og mennesker på alvor

Bautaer med feminine undertoner er en viktig del av utstillingen «Styrke», som et motsvar på at samtlige av Norges 1562 bautaer er reist til ære for heroiske menn


Pikene ved broen

Det finnes plausible grunner til å tro at selveste Matisse har trykket noen av sine arbeider på denne pressen, forteller Anja Cecilie Solvik. STYRKE OG RAUSHET I disse dager avslutter pikene årets første utstilling av Anjas bilder. Utstillingen har hatt navnet “Styrke”. Den neste som skal opp vil følge opp tematikken, og får navnet “Raushet”.

uovervinnelige ut på avstand, men kommer man nærmere ser man en sårbar liten skapning. - Kunst åpner alltid for tolkninger som igjen innbyr til samtale, påpeker Anja. - I vår digitale verden der samtale ansikt til ansikt har blitt erstattet av tekstmeldinger, er det viktig å beholde rare fine små steder som Pikene ved broen. Her har vi fine samtaler med folk, all slags folk, hver dag!

- Valget av temaer er et tilsvar på tiden vi er inne i, forklarer Kine. - Verden opplever utfordringer som terror, flyktningstrømmer og tøffe økonomiske tider. Da er det viktig å vise styrke og raushet overfor oss selv og de rundt oss, sier pikene som lever som de lærer. FUGLEKUNSTNEREN Fugler er et stadig tilbakevendende motiv i bildene til Anja.

Fuglen er ofte et bilde på mennesket i Anjas bilder, som her i «skadet fugl på livets brukne gren»

- Jeg bruker fuglen som et bilde på mennesket, og vi opplever ofte at det forløser følelser i folk. Kine forteller om en hardbarka barsk nordlending som var innom og kikket på bildene. - En ukes tid senere ringte han og spurte med brusten stemme etter bildet «skadet fugl på livets brukne gren» som han ikke kunne glemme. Akkurat som med oss mennesker kan fuglene se sterke og

BYGD I UTVIKLING De puster lettet ut nå, pikene, etter at de har fått bekreftet at det sjelfulle gule huset vil bestå, selv om nye og moderne bygninger kommer opp både til høyre og venstre for dem. - Det er flott at det bygges og gror i den vakre bygda vår, sier Kine som også er stolt over at Heggedal klarer å holde på

Pikene ved broen, Anja Cecilie Solvik og Kine Beate Øynes og rammemaker Svein Are Lund, holder til i det gule huset ved elven i Heggedal nærmiljøfølelsen midt i byggekaoset. - Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at det kan være utfordrende å holde på zen-følelsen når man holder til midt på en byggeplass, ler jentene. GJESTER Anja og Kine tar kunstformidling og mennesker på alvor. - Dette er vår pasjon. Vi er takknemlig for at det vi holder på med er liv laga. Vi vil gjerne vokse, men det må fortsatt være i samme ånd. Det er denne “ånden” som blant annet tilsier at de som kommer inn av dørene alltid blir omtalt som “gjester” snarere enn kunder. - Det er gratis å se på kunst, og jeg håper ingen tror de “må ha råd til” å komme på besøk til oss, understreker Anja.

For informasjon om arrangementer og utstillinger, følg med på www.pikenevedbroen.com eller følg Pikene ved broen på facebook 31


Tine Sundfør - klinisk ernæringsfysiolog

”1960 kjøpte hver nordmann i snitt 4,2 kilo godteri i løpet av et år. I fjor var tallet 15 kilo”

Foto Anita Sælø

TINE SUNDFØR ER KLINISK ERNÆRINGSFYSIOLOG OG SKULLE ØNSKE AT FOLK KUNNE SLUTTE Å SNAKKE OM KOSTHOLD HELE TIDEN. HUN MENER DET VIKTIGSTE ER BALANSE. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

S

unnhet for meg… Tine drar litt på det. - Sunt bondevett, balanse, hverdags- og festmat. - Jeg kan ikke huske at det noen gang var snakk om sunt eller usunt hjemme da jeg var liten, sier hun. - På den annen side kan jeg heller ikke huske å noen gang ha fått en middag uten grønnsaker. Jeg skulle ønske vi kunne gå litt tilbake til det; at vi tok sunne valg og bare «gjorde det» istedenfor å snakke så mye om kosthold hele tiden.

Vi kjenner Tine Sundfør blant annet fra TV2 Foto Anita Sælø

32

BALANSE Tine har et avslappet forhold til mat, og synes det viktigste er balanse. - Familien vår kan også ta en frossenpizza til middag når vi kommer fram til hytta en fredag kveld, men vi har alltid salat til, sier hun, samtidig som hun innrømmer at det nok spises mer frukt og grønt hjemme hos dem enn hos de fleste. Den blide damen ser ut som sunnheten selv, og hun sprudler av energi. Selv påstår hun at det er fordi jeg møter henne på dagtid. - Jeg er A-menneske. Jeg får gjort mye på morgenen, men hvis jeg går på kino etter klokken 21 på kvelden kan jeg lett sovne midt i filmen, ler hun.


Tine Sundfør Tine omgir seg gjerne med frukt og grønt ENERGI Energi kan hun da også saktens trenge med en timeplan som hennes. Hun jobber som høyskolelektor innen ernæring, hun gjør pasientkonsultasjoner, holder foredrag og skriver artikler gjennom sitt eget firma, og ikke minst holder hun på med en doktorgrad. - Vi sammenligner vekt- og helseeffekten av 5:2 dietten mot en diett med en jevn reduksjon av energiinntak, forklarer hun. - Etter påske begynner det en ny testgruppe som skal følges opp ett år, og det er enda noen ledige plasser på programmet. Har du en BMI på mellom 30-45 og kunne tenke deg å bli en del av studien? Kontakt Tine på tinsun@ous-hf.no MAT ER KJEMI Det var kanskje ikke helt denne hverdagen hun så for seg da hun begynte på jusstudiet. - Jeg hoppet av etter 3 år fordi jeg savnet realfagene, sier hun. - Samtidig har jeg alltid vært interessert i helse, så da jeg oppdaget at ernæring faktisk var et studium, og at det inneholdt mer kjemi enn magi, ble jeg veldig glad. - Mat er medisin, og jeg synes jeg er heldig som har en jobb der jeg får se med egne øyne den endringen folk kan oppnå gjennom kostholdet sitt, sier Tine. Hun er opptatt av at pasientene selv skal ta på seg æren for endringen. - Jeg kan fortelle dem hva de bør gjøre, men de må gjøre jobben selv, og det er ikke til å komme unna at endringer er vanskelige. FØR OG NÅ - De fleste vet at det er en sammenheng mellom mat og helse, men mange har gitt opp, sier Tine som jobber mye med å gi pasientene troen på at de kan klare det. - Vi er nok mer opplyste når det gjelder kosthold nå enn noen gang før. Men vi

blir bombardert med tips og råd fra alle kanter, og ikke alle er like kvalifiserte. Det er ikke rart vi blir forvirret. - Og selvfølgelig spiste vi godteri før også, men i 1960 kjøpte hver nordmann i snitt 4,2 kilo godteri i løpet av et år, påpeker hun. - I fjor var tallet 15 kilo. En gang var også krones-isen den største isen, sier Tine som synes det burde vært ulovlig å selge usunn mat i skolekantiner og på idrettsarrangementer.

Tine Sundfør er en travel dame, og akkurat nå er det doktograden som opptar mest tid. Hun vil trenger flere deltakere med BMI på mellom 30 og 45 til sin studie. Er det deg? Hennes egen løsning på sunn næring i farta? - Jeg har alltid noe mat på lur, smiler Tine, og haler to appelsiner opp av vesken som bevis.

33


ASKER SENTRUM Åpningstider: 10-18 (10-16) Lik oss på facebook og få med deg det som skjer i sentrum!

PAK

P P i ersve K. Ask

P Trekanten

Kulturhuset

PAK

et Smug

Bankveien Torget

v

Erte

P

løkk a

sen plas Elve

r To

P

P

veien

Rypegården

P

ien

eve

P ei rsv ke As

PAK

P

PAK

K.

Kirk

PAK

gen

P

Meierisvin

P

P

P

PAK

St rø ke t

PAK

PAK

P

Sk Hagalø k kveien

PAK

PAK

Galleri Traf Trafo af afo

Alfheim

yss

tas

jon

PAK

P E1

P

8


BUTIKKOVERSIKT KLÆR, SKO OG TILBEHØR

Rå Smak

902 20 884

Tannglede

66 78 11 93

66 78 09 95

Salt og pepper

32 12 33 11

The Body Shop

66 75 84 00

AnneBe

92 40 84 80

Scandic Hotel

23 15 54 00

Thrond-Arne Schau studio 93 09 52 93

Change

66 76 04 22

Sjøveien

941 97 586

Dressmann

66 79 54 14

Edvins

66 90 30 55

HJEM OG INTERIØR

Fretex Fashion

474 73 628

Ask Interiør

Galleri Unika

66 90 16 35

Gerts G-Sport

Alex

SPESIALBUTIKKER Allkopi

81 06 80 02

66 79 70 00

AmoRosa

91 91 19 12

Christiania GlasMagasin

66 78 31 60

Apotek1

66 76 15 50

66 90 46 10

Moodies

66 76 22 00

Ark Bokhandel

66 78 10 60

66 78 33 65

Robust Interiør

67 41 00 22

Asker Blomster

66 78 17 08

It

33 61 04 90

Traktøren Kjøkkenutstyr

66 90 48 80

Asker Pels

66 78 66 30

Mexx

66 79 08 66

Xponella

66 79 02 00

Asker Reisebyrå Bennett

66 76 14 60

Asker Urforretning

66 79 56 65

Moodies

66 76 22 00

Name It

66 78 99 39

Noa Noa

94 97 89 32

HELSE, SKJØNNHET OG VELVÆRE

Polarn O Pyret

66 90 49 00

Agro Øre nese halsklinikk 66 75 21 21

Galleriet

66 78 70 81

Pru’s

66 75 80 66

A-head Frisør og Velvære

66 76 26 00

Gullsmed Hellman

66 78 01 00

Timalu

46 89 35 45

A-Medi legesenter

67 43 09 30

Interoptik Asker

66 79 51 70

Trend Classic

66 76 23 00

Anahat Yoga

41 25 63 60

Kitchenline

21 42 08 08

Vic Bauer

66 78 10 70

Asker Alternative

66 75 99 70

Narvesen

66 90 17 57

Trafo Kunsthall

66 90 40 06

Bilruta

Hudpleieklinikk

SERVERING / MAT

09009

Garnstua

66 78 19 86

Asker Herrefrisør

66 78 09 84 66 78 65 00

TJENESTER

Akutten Tapas bar

94 85 83 50

Asker Tannhelse

Askerkroen selskapsmat

66 78 15 03

Asker Tannregulering

66 90 20 20

Adek

22 73 12 40

Bakeriet Asker

66 79 62 10

Asker Treningssenter

40 00 04 81

Aktiv eiendom

66 10 14 40

Baracoa

40 00 57 05

Atelier 3-frisør

66 78 10 74

Centrum trafikkskole

99 20 31 00

Big Horn

66 90 00 30

ATS EXPRESS

40 00 04 81

DNB

Den Glade Baker

66 78 12 30

Bailine

66 90 09 36

DNB Eiendom

4440

Beautyjunkie

913 00 293

Danske Bank

66 79 17 67

BeautyTrend

41 25 99 98

Fibre Arkitektur & rådgivning 90 95 74 07

Fuji Sushi

66 79 50 00

Brun og Blid

80 03 40 33

Handelsbanken

66 98 77 00

Glorioso

66 79 17 38

Cliniqe Medica

66 78 03 73

Mariannes Trafikkskole

66 78 78 78

Kafe Kvist

91 31 67 53

Elixia

66 98 73 00

Nordea

Kaffebrenneriet

66 90 00 78

Fysioaktiv

66 76 65 40

Proaktiv Eiendomsmegling 47 68 44 00

Kårner Kaffebar

66 75 99 55

HUD

66 90 00 90

Scandic Hotel

Lancelot

66 78 54 88

HÅR

66 90 00 90

Sparebank1

Lille Italia

67 41 00 03

Matrix Frisør

66 90 63 74

Voice Reklamebyrå

MENY Hagaløkkveien

66 76 69 00

Mykjemeir

66 90 55 00

Overens café

913 50 889

Nemus

66 90 50 01

Peppes Pizza

22 22 55 55

Praxisklinikkene

22 34 82 00

Pizzastua

66 79 46 11

På Håret

66 79 53 80

Royal Lounge vin

41 45 89 58

Sandboe Tannlegesenter

66 78 10 20

Sentrumsklinikken

66 78 56 00

Dolly Dimples EGON

og Champagnebar

03000 97 64 30 00 08540

06001 23 15 54 00 07040 66 85 27 50

ASKER sentrum

NY i sentrum


A-Medi

Dina Aresvik fikk med seg moren og åpnet medisinsk privatklinikk i Asker sentrum

SUPERDAMENE EN GOD IDÉ + MASSE HARDT ARBEID + ET DRIFTIG OG HØYT UTDANNET MOR OG DATTERTEAM. TILSAMMEN BLIR DET A-MEDI, EN SPESIALISTKLINIKK MED FOKUS PÅ FAMILIEHELSE. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

D

lokalene i Bankveien får man ikke helt den vanlige legekontorfølelsen. Her er det kaffe og te til ventende pasienter. Det er blomster, og slitne gamle ukeblader er byttet ut med freshe designbøker. Inne på behandlingsrommene kan man lett tro at man har gått feil og kommet inn i et høyteknologisk romfartssenter, og til og med den knallrøde gynekologstolen ser fristende ut å slå seg ned i.

e fleste av oss har vel opplevd å våkne en morgen med en visjon, en drøm eller en knakende god forretningsidé. Som regel blir det med tanken, men Dina Aresvik er ikke som alle andre. - I oktober i fjor våknet jeg med en idé om å starte en privat medisinsk klinikk sammen med moren min Natalia Aresvik, forteller hun. Utrolige tre måneder senere åpnet de A-Medi, en spesialistklinikk med fokus på familiehelse. HØYTEKNOLOGISK LEGEKONTOR Når man vandrer rundt i de nye og lyse

36

Natalia Aresvik er Norges eneste privatpraktiserende spesialist innen geriatri

SPESIALISTER - Vi ville skape et spesialistsenter der hele mennesket skulle bli ivaretatt, sier


A-Medi

Avansert utstyr og dyktige leger

Natalia som kan bekrefte at de gikk nøye til verks da de plukket spesialister. - Alle som nå er tilknyttet klinikken jobber i tillegg som overleger på sykehus, har en tanke om at tid til pasienten er essensielt, og en vilje til å samarbeide ekspertene i mellom. Natalia selv er Norges eneste privatpraktiserende spesialist på geriatri, og har tidligere blant annet jobbet som seksjonsoverlege på sykehuset i Drammen. - Der så jeg ofte at pasientene kom for sent til legen, forteller Natalia. - Ofte var uopprettelig skade allerede gjort, spesielt når det gjaldt demens, og nettopp derfor er jeg så opptatt av forebyggende helse.

Innredningen av klinikken har vært gjort med det utgangspunkt at det skal være en hyggelig opplevelse å være pasient

Dina på sin side forsker for tiden på immunsvikt hos barn på Rikshospitalet, i tillegg til at hun er spesialist innen estetisk helse. Hun tar seg dermed av kosmetiske medisinske tjenester som fjerning av blodkar, medisinsk rynkebehandling, hårfjerning og reparasjon av hudskader, alt med enda en superavansert robotlignende maskin. - For å dekke inn andre fagområder har vi fått inn spesialister som gynekolog for mor, urolog for far, barnelege for de små, og spesialister innen hjerte og generell indremedisin for alle, sier Dina. - Revmatolog er også på vei inn. Med lørdagsåpent og åpningstider utover ettermiddag/kveld med allmenn-

praktiserende lege til stede kan du få timer på kort varsel, og har du behov for hjelp i påsken er de der da og. EFFEKTIVE DAMER Etter at Dina våknet med denne åpenbaringen av en idé en mørk oktobermorgen delte hun tanken med moren under en pilatestime. - Pilatestimen ble i hvert fall ødelagt, ler damene som fikk det travelt rett etter trening. Avanserte maskiner skulle bestilles, lokaler skulle finnes, og eksperter skulle hankes inn. - Romjulen tilbrakte vi her med å montere maskiner, forteller Dina som nå er glad for endelig å ta imot pasienter heller enn håndverkere.

37


Superselma

Marita Jacobsen og Tommy Kristiansen er teamet bak Superselma-prosjektet

HVA KALLER MAN NOEN SOM GJØR BARNS DRØMMER TIL VIRKELIGHET NÅR ALT ER MØRKT OG DE TRENGER DET SOM MEST? SUPERHELTER!

D

et hele startet da datteren deres ble kreftsyk for 2,5 år siden. - Vi bestemte oss umiddelbart for å gjøre alt så positivt og trygt som mulig, forteller Marita Jacobsen og Tommy Kristiansen, foreldreparet som står bak Superselmaprosjektet. - Vi innførte små regler som at alle som skulle besøke Selma måtte legge igjen tårene utenfor døren. Og hver kveld,

38

Foto: Aina Skoland

TEKST: AINA SKOLAND FOTO: SUPERSELMA OG @VIBEKEGLOSLI

uansett hvor svart og tung dagen hadde vært, skulle vi legge inn noe positivt fra dagen i nattahistorien. Vi tenkte at om hun hadde en fin tanke i hodet når hun Superselma har, sammen med blant annet Støtteforeningen for Kreftrammede, Frisk Asker og Dressmann, gjennom arrangementet Bamsekampen sørget for at rundt 1000 syke barn får en myk venn i år.


Superselma

Før jul ble Superselma-prosjektet utnevnt til «Norske helter»

I fjor var over 100 av deltakerne i Sykkelbirken med på Team Superselma. Hvor mange blir det i år?

sovnet ville hun sove bedre, og kroppen ville bli sterkere til å takle alle utfordringene den ble utsatt for.

tror at de ønsker seg. Det kan være en kinoopplevelse, å få ri på hest eller bare tegnesaker eller en liten radiostyrt bil.

GLEDE HJELPER - Vi så at det fungerte, og bestemte oss for å hjelpe andre barn i samme situasjon. Flere ville bidra, og plutselig hadde vi satt i gang en organisasjon; Superselma. Nå jobber vi med å oppfylle drømmer for kreftsyke barn, sier paret som ser at det styrker å ha noe glede seg til, eller over, når man er på det svakeste.

- Vi prøver likevel alltid å gå den ekstra lille meteren, sier Marita. - En gang hadde vi for eksempel en liten gutt som var fan av Angry Birds. Vi kontaktet firmaet bak de hissige fuglene i Finland. Det endte med at gutten fikk tilsendt en stor pakke med Angry Birds effekter. I tillegg hadde «fuglene» skrevet et kort der de fortalte hva de hadde gjort den sommeren, og gutten var skrevet inn i historien. Gjett om det var fulltreffer! Vi får ofte tilsendt bilder i etterkant av sånne opplevelser, og vi føler jo at de alle er litt «våre barn».

Du har kanskje sett Superselma på motevisningen i Asker? Og visste du at hver gang du kjører karusellen eller hoppeslottet på tivoliet i Asker bidrar du selv til prosjektet? I tillegg til bidrag fra firmaer og privatpersoner, er flaskepant og idrettsarrangementer viktige inntektskilder. De jobber dessuten sammen med Støtteforeningen for Kreftrammede, og er derigjennom blant annet involvert i Bamsekampen der de samarbeider med Frisk Asker for å gi barn på sykehus en myk venn å trøste seg med. OPPFYLLER DRØMMER Pengene brukes til å glede barn som er under behandling ved hjelp av opplevelser eller gaver. De snakker med foreldrene om hva som er barnets drømmer og fantasier. - Vi har noe å lære av barn, påpeker Tommy. For dem kan det like gjerne være de små tingene som er store, så ofte ønsker barna seg noe annet enn hva vi voksne

GLEDE Apropos bilder; man skulle kanskje tro at en forening som jobber med alvorlig syke barn har et litt trist drag over seg. Sånn er det ikke! Går du inn på facebooksiden til Superselma-prosjektet og ser bilder av det de gjør, er smilene og energien det første du legger merke til. - Vi vil ikke involvere oss med det dystre og dramatiske i situasjonen, sier Marita. - Det får andre ta seg av, og så kan vi fokusere på å skape lysglimt. SUPERHELTER Det er mange som setter pris på arbeidet Superselma gjør, og før jul fikk de en velfortjent anerkjennelse da de ble kåret til «Norske helter», og dessuten «årets navn» i Drammens Tidende. - Hele vår tilværelse dreide seg om å

I hendene til Marita og Tommy kan tomflasker bli til lysglimt for kreftsyke barn gjøre situasjonen bedre for Selma og andre barn. Så plutselig var det noen som anerkjente det vi gjorde og viste at de satte pris på det, sier Tommy, fortsatt forundret over tanken. - Det var veldig hyggelig, men også rart å ha spotlighten på seg på den måten, forteller Marita, og det er tydelig at de fortsatt er langt mer opptatt av å hjelpe barn enn å smykke seg med heltetitler. Kjenner du et kreftsykt barn som trenger et lysglimt i hverdagen? Kontakt Superselma, da vel!

TEAM SUPERSELMA Skal du løpe/sykle Birken, delta i Villmannen i Hønefoss eller Jentebølgen? Da kan du være med på Team Superselma og gjennom det bidra til at et barn får sin drøm oppfylt når han trenger det som mest. 39


Ida Njåtun

ENER PÅ ISEN IDA NJÅTUN FIKK PÅ SEG ET PAR LENGDESKØYTER DA HUN VAR 6 ÅR, OG DA VAR DET GJORT. SIDEN HAR DET VÆRT HENNE OG SKØYTENE…OG LAGET. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI OG IDA NJÅTUN

Med over 200 reisedøgn i året er det godt å lande litt i Asker nå og da

F

aren min er tidligere skøyteløper, så du kan si det ligger i familien, ler Ida. - Han tok meg med på ski og skøyter fra jeg kunne gå. Selv om jeg spilte fotball til jeg var 16 var jeg aldri i tvil etter den første gangen på lengdeskøyter da jeg var 6 år: Det var skøyter som var min idrett.

40

FAMILIEN Med mellom 20 og 30 treningstimer i uken, og litt over 200 reisedøgn i året blir det ikke tid til så mye annet, og laget blir en del av familien. - Individuelle idretter ser nok litt en-

somme ut for publikum, men vi er jo hele laget sammen både på trening og på reiser. De er mine nærmeste, og vi ser hverandre i alle slags settinger, hele tiden. Det handler ikke bare om skøyter, vi har det veldig gøy sammen også, forsikrer den blide Asker-jenta.


Ida Njåtun

Ida Njåtun som vi er vant til å se henne, konsentrert og klar på isen I enkelte tilfeller blir «familien» utvidet ytterligere. - Vi har ikke så stort støtteapparat, og reiser for eksempel uten lege. I krisesituasjoner, som da en av lagkameratene mine (Håvard Holmefjord Lorentzen, red. anm.) falt og kuttet seg stygt i leggen i høst, tok legene på det nederlandske laget over hele situasjonen med en gang, så vi er aldri helt alene, og det er betryggende. DEDIKERT Hva gjør at noen blir toppidrettsutøvere, mens andre av oss sliter med å komme oss på trening i hverdagen? Ida reflekterer litt over hvorfor nettopp hun har blitt en god skøyteløper. - Kanskje fordi jeg er dedikert, sier hun. - Når jeg først bestemmer meg for noe er det det som gjelder uansett. Jeg tenker gjennom konsekvensene av valgene jeg tar, hva jeg må ofre og hva jeg må gjøre for å komme dit jeg vil, sier Ida ettertenksomt. - Og kanskje fordi jeg er flink til å fokusere på meg selv og ha tro på at det jeg gjør er riktig, uten å la meg rive med av de rundt meg.

At hun ikke er redd for en utfordring er i hvert fall sikkert. Hennes favorittdistanse er 1500 meter, muligens den tøffeste av de alle. - Den tiltrekker seg både sprintere som åpner hardt, og langdistanseløpere som tar igjen på slutten. Det gir et høyt nivå, og noe å bryne seg på. Da føler jeg at jeg kan få ut mitt potensiale. MEDGANG OG MOTGANG Livet som toppidrettsutøver byr på oppog nedturer, og Ida innrømmer at det er perioder hun er fristet til å gi opp. - Det føles frustrerende å legge ned så mye arbeid uten å få de resultatene man ønsker, for eksempel i perioder med mye sykdom og skader. Men så kommer toppene da. Som fjorårets allround-VM, da hun etter blant annet lungebetennelse tidligere i sesongen klatret helt til topps på pallen etter et perfekt 1500-meter løp, og tok en sensasjonell bronsemedalje på allround. - Etter 1500-meteren svevde jeg på en gledesrus, så da var det bare å kjøre på for 5000-meteren, smiler hun, og innrømmer at hun var ganske stolt over å ha trosset motgang og levert resultater på et så høyt nivå.

Ida tok en sensasjonell bronsemedalje i vinterens allround-VM LIVET ETTER SKØYTENE Hva med livet etter skøytene? - Det jeg vet er at jeg i hvert fall kommer til å holde på til 2018. Jeg liker å tenke at jeg kan gi meg da, uten at jeg egentlig har tenkt å gjøre det, men det gjør at jeg kan fokusere max nå uten å henge meg opp i at dette er noe jeg skal gjøre «for alltid». - Når skøytene blir lagt på hylla vil jeg nok studere, men jeg vet ikke helt hva enda. Noe innen idrett, innen mentaltrening, så noe i retning av coaching, kanskje. Heldigvis for oss som kan nyte store skøyteøyeblikk på TV-skjermen, er det altså en stund til.

41


Whiteroom Studio

Cool beats UTE VAR JANUARDAGEN ISKALD, MEN INNENFOR DE POLSTREDE VEGGENE PÅ WHITEROOM STUDIO PÅ ALFHEIM SYDET DET AV MUSIKK OG KREATIVITET NÅR VERDENSSTJERNER OG LOKALE TALENTER VAR SAMLET TIL LÅTSKRIVERCAMP.

TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

M

ed både navn og nettside på engelsk er det lett å se at Bjørn Erik Pedersen, Bernt Rune Stray og Hans Petter Aaserud, mennene bak Whiteroom, har minst ett øye rettet mot verden utenfor. Noe av det siste som ble produsert innenfor dette husets polstrede vegger var da også Ellie Gouldings, Keep on dancin. LÅTSKRIVERCAMP Vi kan dermed slå fast at det kommer god musikk fra Whiteroom. Men noen iskalde dager i januar tok de både beats og toner til nye høyder, da de i samarbeid med Toothfairy i Sandvika, ByLarm og Music Norway arrangerte låtskrivercampen bySongs.

- Dette er talentutvikling på høyt nivå, understreker Bernt Rune.

sammen med låtskrivere og produsenter fra inn- og utland.

- Vi avholdt bySongs for første gang i fjor, fortsetter han, og allerede da var det en suksess. I år har vi gått enda grundigere til verks og fått med oss de tre store plateselskapene Universal, Sony og Warner, og derigjennom noen av landets hotteste artister.

Blant disse finner vi amerikanske Paul Phamous og Anthony Vasquez som hadde tatt seg en snartur innom låtskrivercampen i Asker før de returnerte til USA for å produsere musikk for selveste Adele uken etter.

HETE NAVN OG TALENTER Når vi går mellom de 6 studioene på huset er det ikke vanskelig å se hva han mener. Her sitter Alexandra Joner, Unge Ferrari, Chinook, OMVR, Mugisho Nhonzi og Benjamin Beats. Det oser av energi og musikkglede når de jobber intenst

Bernt Rune Stray er en av mennene bak Whiteroom Studio

42

I tillegg til internasjonale og nasjonale stjerner finnes det også relativt uskrevne blad i den celebre gjengen. - Vi har en innsendingskonkurranse i forkant, der helt ukjente produsenter kan konkurrere om en plass på campen, sier Bernt Rune engasjert. - Det er nesten

Alexandra Joner skaper spennende toner sammen med Anthony Vasquez (i bakgrunnen) og Trygve Stakkeland


Whiteroom Studio

Blide gutter i studio. Fra venstre; Aksel Hassel, bedre kjent som Benjamin Beats, Martin Kaasa og Joakim Holmen fra Boxxes, og Alexander Pavelich

Stig J. Haug, bedre kjent som Unge Ferrari, og Kristoffer Severinsen på gitar

noe av det mest spennende vi gjør, for det avdekker så mye lokalt talent i musikkmiljøet. - Det skjer jo så mye innen musikk i Norge for tiden, og da spesielt innen elektronisk pop, påpeker Bernt. - Bare tenk på Kygo. Mange ser til Norge nå. Vi vil kartlegge miljøene og talentene, og da er sånne events som låtskrivercampen viktig. ENERGI På vår ferd fra studio til studio denne formiddagen kan man ikke unngå å få med seg den spesielle stemningen. Det oser av kreativitet, rytmer og musikkglede. Bernt Rune nikker; - ja, det blir en helt spesiell energi med så mange flinke folk sammen.

Erik Samkopf i dyp konsentrasjon

Det kuleste er jo nesten at det skjer her, i lille Asker. Det er et prosjekt som blir lagt merke til i musikkmiljøet på nasjonalt plan, og ikke minst gjør det at lokale talenter føler at de har noe å strekke seg etter.

SKATTEKISTE På campens siste kveld skal resultatet av iherdig innsats de siste dagene vises fram til plateselskapene i form av at de får høre snippets av de 15-20 sangene som har blitt skapt på campen.

Som om ikke alt dette er nok blir det også en internasjonal camp 29.02.02.03. i forkant av byLarm. Da kommer 10-15 produsenter på høyt internasjonalt nivå til Asker, og i tråd med årets tema på byLarm blir det overvekt av nordiske aktører.

Da får både artistene og plateselskapene sitte på første rad med eksklusiv tilgang til en skattekiste av potensielle hits. Vi andre får bare vente til resultatet av årets bySongs strømmer ut av radioen og gir oss rykninger i dansefoten.

Det er musikk overalt i huset på Alfheim

43


Easy riders

Et ikke helt tilfeldig bilde. En av gutta hadde planlagt bildet nøye og tegnet en skisse over hvor hver og en skulle stå. Da de snublet over den perfekte lokasjonen, bråstoppet de, stilte seg på sine nøye tilmålte plasser, og … kom på at de ikke hadde noen til å ta bildet. Fra venstre: Roy Bentzen Trond Hjelmtveit Markus Ytterdal, Håkon Haavik, Leif Nilsen og Roger Nilsen. Fredrik Salvesen og Fredrik Aasbak var ikke tilstede når bildene ble tatt grunnet pissepause.

44


TEKST: AINA SKOLAND FOTO: ROGER NILSEN

DU BÅDE HØRER OG SER DEM NÅR DE KOMMER, DE NI BARSKE KARENE FRA ASKER MED HVER SIN HARLEY. HVEM ER DE, OG HVOR REDD BØR DU VÆRE OM DE KOMMER DIN VEI?

45


Easy riders

T

ja, si det. Leif Nilsen og Håkon Haavik mener at navnet på gjengen ikke gjør seg på trykk. - Men navnet har å gjøre med at nordlendingen i gjengen må ha pissepause hvert 5.minutt, ler de lurt, og avslører med det samme at de nok ikke er så skumle som de kan gi inntrykk av når de kommer kjørende.

Og det er og blir det sosiale som er det viktigste; de gode historiene, latteren, og tiden med gutta på tur. Turmålet kan like gjerne være en softis rundt hjørnet som en langtur. De treffes stort sett hver helg fra det blir tørt på veien, men årets første

Når du ser for deg en barsk harleygjeng på tur dukker det kanskje opp assosiasjoner som telt, skog, pølsebål og naturkrefter? Det gjelder ikke denne gjengen. For disse karene er det gode restaurantmiddager og komfortable hotellsenger som gjelder.

- På en tur til Danmark for noen år siden rullet vi inn i en by tidlig på morgenen, akkurat i det bakeren skulle til å åpne butikken, forteller Håkon. - Han så lettere sjokkert ut over synet av en skummel motorsykkelgjeng, men da vi tok av oss hjelmene og slo oss ned foran pianoet og begynte å spille jazz ble det fort boller til alle. ASKERGJENG - Vi er en gjeng på 9 gutter som har møttes via bekjente og som har det til felles at vi har hver vår unike Harley, forteller Leif. - Alle kommer fra Asker, men vi spenner vidt hva gjelder yrkesgrupper og mennesketyper, noe som tilsier at vi alltid har masse å snakke om.

46

Harley må vite … I denne gjengen kommer det ingen «japanske plastraketter» Fra venstre: Markus Ytterdal, Trond Hjelmtveit, Håkon Haavik, Roy Bentzen, Leif Nilsen og Roger Nilsen

- Den tiden vi har sammen på tur er dyrebar, understreker Leif. - Og vi liker å ha det godt. De er gutta boys, det er det ingen tvil om, og selv om de innrømmer spaanlegget på Larkollen er et fint turmål, er de ikke interessert i å ha med damer i gjengen.

tur er spesiell; den er hellig uansett hvor den går.

- Damer har vi hjemme, parerer gutta som også påpeker at de er for gamle til å kjøre seg i hjel med høy fart og risikable manøvrer.


Easy riders

Du både ser og hører denne gjengen når de kommer UT PÅ TUR, ALLTID BLID Danmark har vært et turmål flere ganger, og det er ikke bare blide bakere de møter der.

Foto:@vibekeglosli

- En gang satt vi på en uterestaurant og nøt den gode samtalen og en bedre biffmiddag i dansk kveldssol, forteller Håkon. - Da kom det en gjeng gærninger, en motorsykkelgjeng av typen med tatoverte sinte ansikter. De samlet seg på torget og etter hvert så det ut til at vi var målet for deres tilsynelatende vrede. Vi svelget unna biffen så fort vi var kar om, og kjørte avgårde. STOPP At det alltid er noe som går galt på tur, tar de med et smil. - I tillegg til de nevnte hyppige tissepausene får vi alltid noen stopp på grunn av tekniske problemer, og det til tross for at vi oppgraderer Biken med deler litt etter litt gjennom vinteren så ikke våre bedre/«verre» halvdeler skal ha den fulle oversikten på budsjettet, flirer gutta. - Det fine med å være en sykkelgjeng er at andre på sykkel alltid stopper for å hjelpe til. Det er helt annerledes enn om man kjører bil. Nå utover kan du se de barske gutta sittende på Kårner med en kaffe latte mens venter på at snøen skal forsvinne så de kan komme seg ut og rulle. Kanskje går da turen til Danmark igjen, eller til vestlandet, eller et annet sted. - Det er litt væravhengig. Er det dårlig vær kjører vi motsatt vei, smiler gutta som drømmer om tørre veier og 7-retters middager. De er ikke så skumle på nært hold, (Håkon Haavik fra Asker )

47


vårtrender.

Thrond Arne Schau er imagekonsulent med kontorer midt blant butikkene i Asker sentrum

En kontrastfylt vår ENDELIG ER VÅRTONENE PÅ VEI INN I KLESBUTIKKENE. VI HAR TATT EN PRAT MED IMAGEKONSULENT THROND ARNE SCHAU FOR HJELP TIL Å NAVIGERE OSS GJENNOM EN VÅR DER TRENDENE GÅR LITT I ALLE RETNINGER. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

D

et blir en blå vår, kan Thrond slå fast. - Med innslag av grønt, og korall, og de vanlige sartere lyse vårtonene. Så selv om den dype rustrøde fargen overraskende nok ser ut til å ville overleve møtet med en ny årstid, er det ingen tvil om at vi kommer til å se vårens inntog i butikkhyllene. MYE Å VELGE I Med andre ord ser vi allerede på fargepaletten at mye er lov. - Ja, de siste årene har det blitt langt flere stilretninger å velge mellom, og vår egen personlige stil får mere å si. Det er ikke som på 90-tallet lenger, da vi alle så ut som om vi kom fra samme butikk, ler Thrond. - Når det gjelder materialer blir det som alltid på denne tiden mye bomull og lin, men skinn, inkludert frynser, vil holde seg fortsatt. I tillegg vil vi få se en del tynne ullstoffer, enten i tovede kvaliteter eller i “vanlig strikk”, og det passer jo godt for norsk klima. 70-TALLET Når det gjelder generelle stilretninger mener Thrond at 70-tallet vil være det hotteste utover, noe som også passer godt med at second hand er populært. - Det blir jeans med sleng, skikkelig sleng, smiler han engasjert, men legger

48

70-tallet blir en hot trend i år, som i denne kjolen

Magetopper, slengbukser, skinnjakker … vi går en variert vår i møte

til at både folklore og en litt “cowboyaktig” stil med masse frynser også klorer seg godt fast i kommende sesong. Ikke minst når det gjelder vesker.

BUKSER, SKJØRT OG TOPPER Et av de klesmessige høydepunktene i løpet av året er når vi kan kaste ullstillongsen og lufte oss i skjørt og kjoler, og også her vil vi se tidligere tiår sterkt representert, mener Thrond. - 40- og 50-tallets figursydde kjoler blir fortsatt til stede, men forøvrig blir det litt mer vidde, og når det gjelder lengden er virkelig alt tillatt.

Thrond foretrekker gjerne å snakke om klespersonligheter heller enn trender, og han mener at den “klassiske bohemen” virkelig får skinne i år. - For eksempel med en fotsid og komfortabel 70-tallskjole med litt penere sko og en stram skinnjakke til.

Blant bukser kan vi velge og vrake i det aller meste fra ganske “slim fit” til de tid-


vårtrender

ligere nevnte slengbuksene, i hvert fall for kvinner. På herresiden er det mindre sleng, men likevel ikke fullt så smalt som tidligere. Selv om de tynne dunjakkene fortsatt kan være gode å ha en stund utover, er ikke de lettere toppene langt unna. For de voksne finnes det et vell av klassiske topper, men tunikaen må du nok grave litt mer for å finne. Den yngre garde kan fortsatt lufte magen i kortere topper, og da gjerne en med høy hals og kombinert med en 70-talls bukse med høyt liv. TILBEHØR Heldigvis for oss her i det kalde nord holder skjerfene stand, selv om de har krympet noe i størrelse. - På smykkefronten ser vi derimot en vesentlig endring, påpeker Thrond.

- Nå er det ikke lenger de små og diskre smykkene som dominerer. Det er heller store statement smykker, og blant materialene som blir mye brukt er gult og rødt gull, kobber og syret messing. Dette blir drama, og en stor kontrast til den litt mer naturlige 70-talls trenden. SKO DEG VEL Innen sko kan vi alle glede oss til komfortable sneakers, og for damene går komforten enda lenger ettersom såkalte “Oxfordsko”, herresko med snøring, er i skuddet. Vil du likevel trekke i høye hæler er det selvfølgelig mye å velge mellom der og, og da spesielt innen 40-50-tallsstilen; runde pumps med litt kraftig hæl. Finner du noe du liker?

flate sko, som disse fra Nude of Scandinavia, er en superhot trend i år

Fortress.no

Rått paRti For deg som skal selge bolig er det tre ting som teller: Et trygt og effektivt salg som resulterer i beste pris. Da er det viktig å tenke først og handle etterpå. Riktignok kan du ikke velge oppstillingen i sjakk, men du kan velge megler når du skal selge boligen din. Med de beste spillerne og den beste strategien er det lettere å vinne – det viser seg gang på gang.

Det er valg av megler som avgjør prisen Du får for boligen Din.

Proaktiv Asker, Smuget 1, telefon: 47 68 44 00, e-post: asker@proaktiveiendom.no, www.proaktiveiendom.no

49


SEBASTIAN: GENSER, JAKKE OG JEANS FRA DIESEL VILDE: GENSER OG JAKKE FRA LITTLE REMIX, SKJØRT FRA TOMMY HILFIGER OG SKO FRA CONVERSE ISELIN: GENSER OG JAKKE FRA TOMMY HILFIGER, JEANS FRA LITTLE REMIX OG SKO FRA CONVERSE EDWARD: GENSER OG JEANS FRA DIESEL OG SKO FRA NEW BALANCE


VILDE: KJOLE FRA LITTLE REMIX OG SKO FRA CONVERSE SEBASTIAN: DRESS FRA PASCAL OG SKJORTE FRA RALPH LAUREN ISELIN: TOPP OG SHORTS FRA LITTLE REMIX, BLAZER FRA MASON SCOTCH OG SKO FRA CONVERSE

51


VILDE: SKJORTE, GENSER OG SHORTS FRA RALPH LAUREN SEKK FRA NAPAPIJRISKO FRA CONVERSE EDWARD: PIQUET, JAKKE OG CHINOS FRA RALPH LAUREN SKO FRA CONVERSE ISELIN: KJOLE OG CAPS FRA RALPH LAUREN SKO FRA CONVERSE

52


HÅR OG MAKE-UP: TURID THOMASSEN EMILIE JORSETT FOTO: EMILIE JORSETT MODELLER: SEBASTIAN, VILDE ISELIN, EDWARD LOCATION: ASKER SENTRUM

EDWARD: GENSER OG SHORTS FRA MASON SCOTCH, SKJORTE FRA RALPH LAUREN KLOKKE FRA DANIEL WELLINGTON, BAG FRA NAPAPIJRI OG SKO FRA CONVERSE VILDE: GENSER FRA TOMMY HILFIGER, BUKSE FRA DIESEL, CAPS FRA MASON SCOTCH OG SKO FRA CONVERSE SEBASTIAN: T-SKJORTE OG SHORTS FRA MASON SCOTCH, VEST FRA NAPAPIJRI OG KLOKKE FRA DANIEL WELLINGTON

53


BOLIGSTYLING - ÅRETS FARGE 2016 ROSA

2016 er ROSA utropt til å være årets farge Skeptiske er nok noen mens andre bare elsker fargen. Viste du at rosa representerer det myke og behagelige? Den føyer seg vakkert inn i våre hjem og gir en naturlig varme. TEKST HEIDI MICHALSEN

ROSA ER OGSÅ DEN FARGEN SOM SKILLER MEST PÅ KJØNN. KVINNER I ROSA FÅR OFTE ET PRINSESSESTEMPEL, MENS MENN I ROSA BLIR OPPFATTET SOM LITT FEMININE. ROSA ER EN FARGE SOM IKKE INNGÅR I FARGESPEKTERET. DEN BESTÅR ALLTID AV FLERE BØLGELENGDER. ROSA OMFATTER FARGENYANSER FRA LYS RØD TIL LILLA. DET ER OGSÅ OVERGANGER MELLOM ROSA OG ORANSJE.

BADEKÅPE med rosa innslag fra Missoni. (Xponella) Pris fra 1999,Akkurat denne har dette fargeaspektet med rosa og orange i seg. Gjetter på at det er flest kvinner som kjøper denne. Den ser i hvert fall veldig myk og komfortabel ut.

MALE ROSA? Kanskje du klarer å male like tøft som maleriet med kul hund med headset i rosa bakgrunn? Alle bilder er unike. Limited Edition, Xponella er forhandler av produkter fra Palma. Pris 1999,Finnes også i andre bakgrunnsfarger. Rosa kan du også enkelt blande selv ved å blande rød og hvit maling.. Prøv så blir du overasket hvor gøy det er å blande sin egen farge.DO IT YOUR SELF! -Da blir det unikt!

KUL BOLLE Å BRUKE SELV ELLER GI BORT I GAVE. Det er ikke så mye som skal til om du ikke er av den vågale typen. En rosa bolle, en rosa asjett eller hva med en rosa pute i sofaen. Snike inn litt rosa innslag til å begynne med for å se om man får god følelsen. Disse fantastiske bollene her gjør i hvert fall meg i godt humør. De er laget av en håndverksbedrift i Moradabad i India. Pris 69,-kr stk fra Palma LEXINGTON HÅNDKLE MØRK ROSA 100 % Bomull. Priser fra 195,-

54


BOLIGSTYLING

KLASSISK SILKEPUTE I CHANEL QUILT! Dette en en flott pute å bruke i pute collage. Fåes i 2 størrelser og i 14 farger. Chanel quilt på forsiden. Samme stoff på baksiden, men uten quilt. Skjult glidelås på baksiden. Putetrekket er foret med bomulls stoff. . Pris 450,-

”Viste du at hvis rosa er din favorittfarge så er du generøs, snill og utadvendt. Samtidig har du et sterkt behov for å bli elsket og bli akseptert...”

DEN PERFEKTE POPULÆRE ROSA VASEN! Jeg kommer ikke helt utenom Kahler Omaggio. Vakker dansk design med de grove penselstrøkene som gjør at du helt konkret kan fornemme det arbeid og tid som kunsthåndverkeren har lagt i dette produktet. Du kan følge penselens bevegelse over keramikken. Ser du det? Pris fra 398,-

BEWARE OF THE DOG ! Koselig metallskilt med liten skummel valp i rosa. Praktiske kroker på baksiden for enkel opphenging. Fin å bruke alene eller sammen med andre bilder i et veggcollage. Pris:299,-

SLUTT Å KJØPE POSER NÅR DU ER PÅ SHOPPING PÅ JAKT ETTER INTERIØR I ÅRETS FARGE. BRUK HELLER DETTE KULE HANDLENETTET MED STATETMENT..

FAKTA

SPAR MILJØET OG BRUK HANDLEPOSE I STOFF. Plastic is so yesterday! Design: PALMA design team. Pris 149,- Forhandler: Xponella

Heidi Michalsen er medeier og daglig leder av boligstylingsfirma DinBoligStylist Asker/Bærum

55


Strikkedilla

STRIKKEDILLA TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

T

renger du noe å finne på i godstolen hjemme eller når du skal på påskefjellet? Her kommer et par strikketips fra damene på Garnstua. Et sitteunderlag som kan brukes på skitur strikker alle lett som bare det, og hvis du er klar for litt større utfordringer kan du kaste deg over årets store trend; Mariusvottene.

Trenger du litt tips eller inspirasjon til andre strikkeprosjekter, kan du hver 1.onsdag i måneden ta turen på strikkekaféen til Kvist og Garnstua. Da åpnes dørene mellom de to lokalene, og det blir strikking og skravling fra klokken 18.00 til klokken 20.30. Her samles strikkeglade i alle aldre, og med

forskjellige nivåer av strikkeferdigheter. Noen lærer å strikke rett og vrang, mens andre deler av sine kunnskaper innen spennende strikketeknikker. Bare kom, men vær forberedt på at det kommer til å bli fullt! Hvis du vil reservere bord for å være sikker på å få plass kan du kontakte Nina på Kvist i forkant.

SITTERUNDERLAG Du trenger 3-4 nøster Pt3 eller Fritidsgarn Rundpinne 70 -80 cm nr 6 Legg opp 70 (til barnerompe) og 80 (til voksenrompe) Strikk nøstene ut så du kun har nok til å felle av med. Sleng det inn i vaskemaskin på 60 grader, vanlig vaskepulver eller Milo, vanlig vask som du vasker en olabukse ( ca 1,2 t program). Så er det bare å strekke det i form når du tar det ut av maskinen og la det tørke flatt. Vips, så har du et sitteunderlag du kan bruke på tur.

56


Strikkedilla

”MARIUS” TOVA VOTTER STØRRELSE (XS/S) M/L GARN Fritidsgarn (100 % norsk ull, 50 gram = ca 70 meter) GARNMENGDE Maisgul 2015: 100 gram i alle størrelser Natur 1012: 50 gram i alle størrelser Oker 2035: 50 gram i alle størrelser Nr på pinnen er kun veiledende. Strikker du fastere enn oppgitt strikkefasthet, bruk tykkere pinner. Strikker du løsere, bruk tynnere pinne. STRIKKEFASTHET S14 masker glattstrikk på pinne nr 6 = 10 cm

DESIGN: SANDNES GARN

Legg opp (36) 36 masker med oker på strømpepinne nr 6 og strikk 4 omganger rundt 1 rett, 1 vrang. Strikk diagram A. Strikk diagram B, og fell slik diagrammet viser = (32) 32 masker. Strikk (5) 6 omganger rundt med maisgul. Strikk de første 6 maskene inn på en hjelpetråd, sett maskene tilbake på venstre pinne og strikk maskene på ny med maisgul. Strikk (22) 26 omganger rundt over alle maskene.

Forsett fellingene på samme måte, med 2 masker mindre mellom fellingene på hver omgang til det gjenstår (8) 8 masker. Klipp av garnet, trekk tråden gjennom maskene og fest den godt.

FELL SLIK:

Tommel: Trekk ut hjelpetråden, strikk opp 6 masker på hver del, og øk 2 masker i hver side = (16) 16 masker. Strikk (16) 18 omganger rundt. Strikk 2 rett sammen omgangen rundt = (8) 8 masker. Klipp av garnet, trekk tråden gjennom maskene og fest den godt. Strikk den andre votten på samme måte, men strikk tommel over de 6 siste maskene.

1. omgang: *2 rett sammen, 12 rett, 2 vridd rett sammen*, gjenta fra *-* omgangen rundt. 2. omgang: Strikk 1 omgang uten å felle. Gjenta 1. – 2. omgang en gang til, men med 2 masker mindre mellom fellingene = (24) 24 masker.

Slik tover du: Vask vottene i maskin på 40 grader med vanlig vaskepulver (ikke spesialpulver for hvitvask) på et vanlig vaskeprogram. Ta vottene ut av maskinen og form dem til mens de fremdeles er våte. La dem tørke flatt.

57


Jan Petter Myhre - Norges eneste skoskredder

DET TOK MANGE ÅR Å LÆRE DET INTRIKATE HÅNDVERKET, OG ENDA LENGER TID Å OMSETTE TEKNISK KUNNSKAP TIL FINGERSPITZGEFÜHL. Å LAGE ET PAR SKREDDERSYDDE SKO TAR 35-50 TIMER, OG DET TAR BORTIMOT EN LIVSTID Å SLITE DEM UT. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

J

eg savnet å lage noe med hendene, noe tredimensjonalt, forklarer Jan Petter Myhre om hvorfor han gikk fra å jobbe som litograf via grafisk designer, til å bli Norges eneste skoskredder. Nå er det ikke sånn at det finnes noe “skoskredderstudium”. Man må gå i lære i årevis for å bli dyktig i alle prosessene involvert ved å lage spesialtilpassede sko fra grunnen av.

i Oslo, men nå har han trukket seg tilbake til en roligere tilværelse med uforstyrret workshop i Asker. - Det har jeg gjort for å få mer tid til å fokusere i fred og ro på håndverket og kvaliteten i det jeg lager, sier han.

- Jeg ble tatt under vingene til John Lobb, de beste i bransjen i West End i London, sier Jan Petter som nå viderefører faget til Christian som er lærling hos han selv.

- Det føler jeg er en sjelden tanke nå for tiden. Alt skal liksom gå så fort.

TID, KVALITET OG KVALITETSTID Tidligere holdt Jan Petter til i egen butikk

58

Investering i tid gir resultater. Han viser meg et par sko som med en gang ser nye og blanke ut. - Disse laget jeg for 15 år siden, forklarer

han. Først da ser jeg at de er temmelig utgåtte i sålen. w - Når jeg får satt ny såle på disse kan kunden fortsette å bruke dem i 15 år til, sier mannen som lager skreddersydde herresko det går gjetord om både innenfor og utenfor Norges grenser. - Jeg har vært heldig å ha mye å gjøre hele tiden, og det er ikke noe jeg tar for gitt. PERFEKSJON - Sko er et intimt produkt. De skal brukes og slites, men de skal slites med deg. Jeg kan ikke forandre foten til kunden, så jeg lager sko som er tilpasset hver enkelt fot. Nettopp derfor er verkstedet


Jan Petter Myhre

Sko som dette kan du se flere av på www.jpmyhre.no til Jan Petter fylt til randen av lester, filt og pusset til å matche kundens mål til perfeksjon. Hver og en er merket med et kundenavn, og hvert par har tatt rundt 3 dager å lage. - Føttene endrer seg hele livet. Hvis det er mer enn fem år siden sist jeg laget en lest for en kunde må jeg ofte justere den gamle eller lage en ny før jeg begynner på de nye skoene. Bare sånn kan jeg maksimere både komfort og estetikk. Skoene til Jan Petter finnes ikke på noe

kjøpesenter. Kundene tar direkte kontakt med han, og så kommer de enten til verkstedet, eller han kommer til dem. - Jeg inviterer ofte kunden til å være med på deler av prosessen, sier han. - Med bedre innsikt vil man nødvendigvis sette enda mer pris på det endelige resultatet. KUNNSKAP OG OMSORG Mens vi snakker jobber han med å justere en lest. Etter noen minutters filing sier han: - Der ja, se, nå er den mye bedre balansert. Jeg ser ingen endring. Han sier at

Verkstedet er til Jan Petter er fylt med lester, alle laget etter mål og merket med navnet til en kunde han kunne laget formene i blinde, og jeg tviler ikke et sekund. Til å være et verksted der kunder spankulerer ut med fottøy ment å vare en liten evighet, er det bemerkelsesverdig lite sko å se i rommet som oser av skinn og godt håndverk. Sko under arbeid er nemlig omsorgsfullt pakket inn i håndklær for å unngå støv og skader i overlæret. Hos en skoskredder er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

59


Påskelesing

TEKST: AINA SKOLAND FOTO: FORLAGENE

P

åsken er rett rundt hjørnet, og påskekrim er vesentlig på pakkelisten for mange av oss når påskeferien skal forberedes. Vi har vært hos Norli på Trekanten og fått grøssende anbefalinger fra Sigrid Baldersheim. Hun ga oss en god liste med spennende bøker fra både skandinaviske og internasjonale forfattere. Selv holder hun en knapp på Monster og Helvete Åpent, og gleder seg dessuten til å kaste seg over Svin. Hva blir med i din påskesekk?

Sigrid Baldersheim på Norli på Trekanten

60

BARE ET BARN, MONSTER, AV JØRGEN JÆGER Anne lever med datteren på ukjent adresse i evig angst for sin ekstremt voldelige eksmann. En dag kommer hun hjem og merker at noe er annerledes. Sengetøyet er rotet til, og puten lukter av etterbarberingsvannet han pleide å bruke. Har han funnet henne? Er han i huset? Vil hun dø? Ole Vik har bare 14 dager igjen av sykemeldingen sin når han får en alarmerende beskjed som kan koste ham jobben. Så går drapsalarmen.

UGLEN, AV SAMUEL BJØRK En døende rik skipsreders noe spesielle betingelse for arveoppgjøret reder grunnen for blodige og dystre hendelser flere år senere. Når en ung kvinne blir funnet drept, i en makaber stilling og overstrødd med fuglefjær, begynner noen å se sammenhenger tilbake til en annen tid. Etterforskerne Munch og Krüger er overhodet ikke forberedt på ondskapen de blir konfrontert med i saken. Uglen er andre bok i serien om Holger Munch og Mia Krüger.


Påskelesing

DEN NIENDE GRAVEN AV STEFAN AHNHEM I et vinterkaldt Stockholm har Sveriges justisminister forsvunnet sporløst på den korte veien mellom riksdagen og en ventende bil. Omtrent samtidig blir konen til en kjent dansk tv-personlighet funnet drept i luksusvillaen nord for København. Politietterforsker Fabian Risk og den danske etterforskeren Dunja Hougaards spor krysser hverandre i et iskaldt Skandinavia, og de må konfrontere demonene som lurer i menneskenaturens aller mørkeste gjemmer.

SVIN, AV CARL-JOHAN VALLGREN Jorma Hedlund skal bare gjøre ett siste ran, men alt går galt, og snart er han en jaget mann. Samtidig forsøker eks-misbrukeren Danny Katz å finne ut hva som har skjedd med sin tidligere venn, narkodealeren Ramón, og hans kjæreste Jenny. Hvordan fikk Ramón plutselig tilgang til så mye stoff? Og hvem er egentlig Jenny? Sporene fører Danny til Stockholms pornobransje og deretter i en retning han aldri kunne forutse. Svin er den andre boken om Danny Katz.

WASHINGTONDEKRETET, AV JUSSI ADLER-OLSEN Det amerikanske presidentvalget er inne i sin siste fase da den høygravide hustruen til Demokratenes kandidat, Bruce Jansen, blir drept. Doggie Rogers, en av Jansens nærmeste medarbeiderne, er i sjokk, og hennes far blir anklaget for drapet. Bruce Jansen trer inn i presidentembetet som en dypt bitter mann. Uten sin sunne dømmekraft blir han et perfekt redskap for krefter som arbeider ut fra sin egne skjulte agenda. Det er opp til Doggie, som nå blir USAs mest ettersøkte kvinne, å avsløre komplottet som det amerikanske samfunnet er utsatt for.

DEN GRENSELØSE, HELVETE ÅPENT, AV GARD SVEEN Politietterforsker Tommy Bergmann finner en prostituert jente hardt skadet i en leilighet i Oslo. De omfattende skadene har urovekkende likhetstrekk med en rekke drap som ble tilstått av læreren Anders Rask for flere år siden. Men Rask kan ikke stå bak. Moren til en av de drepte jentene er sikker på at datterens gamle lærer er uskyldig dømt - og at hun vet hvem morderen er. Hun kan likevel ikke si noe, for da vil hennes egen hemmelighet fra da datteren forsvant i 1988, bli avslørt.

PIKEN PÅ TOGET, AV PAULA HAWKINS Rachel tar det samme toget hver dag. Fra toget ser hun det samme paret spise frokost på verandaen sin. Hun kaller dem Jason og Jess, og de virker så glade. En dag ser hun en annen person i hagen. Kort tid etter er Jess på nyhetene. Hun har forsvunnet. Rachel trekkes mot etterforskningen og prøver å bidra, men blir selv mistenkt. Kastet ut i en verden full av svik, hemmeligheter og bedrageri, må hun konfrontere fortiden sin. Tre kvinner, tre menn, knyttet sammen gjennom ekteskap eller utroskap. Hver av dem kan klandres for noe. Men bare en av dem er en morder.

JEG ER PILEGRIM, AV TERRY HAYES En ung kvinne blir funnet drept på et nedslitt hotell, alle identifiserende kjennetegn er oppløst av syre. En far blir offentlig halshugget i den pulserende heten på et saudiarabisk marked. Liket av en ekspert i bioteknologi ligger uten øyne på en søppelplass i Damaskus. Menneskelige levninger blir funnet i et avsidesliggende fjellområde i Afghanistan. En perfekt plan er lagt for å begå en grusom forbrytelse mot menneskeheten. Én tråd knytter ugjerningene sammen, og bare én mann vet hvordan ...Pilegrim.

61


Asker Kulturhus

Asker Kulturfestival byr på et variert program

KULTURHUSET HAR SOM AMBISJON Å VISE BREDDEN I KULTURLIVET. OG DET MÅ MAN VEL KUNNE SI AT DE GJØR MED VÅRENS PROGRAM. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: KULTURHUSET

D

et skal være noe for alle aldre, og både smale og mer kommersielle arrangementer, sier Hanne Huseby Aune, kommunikasjonsrådgiver i Kulturhuset. Hun begynner med de små: BARN OG UNGE På Barnas Kultursøndag utover våren blir det fortellerstund, temadag om fugler, og besøk av Ravi sammen med Asker

62

Barne- og Ungdomskor og Asker Kulturskole, rockekonserten Kiss for Kids og vitenshow med Selda. For ungdom fra 8. klasse har Radar åpen kafé hver tirsdag og onsdag. Der finner man også bandrom til øving og innspilling av musikk. Denne våren er det dessuten mange spennende arrangement som Masterchef temakveld,

Neon klubbkveld og nattkino natt til 1. mai. VOKSNE Med aktiviteter på huset nesten hver dag blir det nok til de voksne også. Hanne nevner for eksempel klassikeren Haugtussa i ny drakt. - Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig har la-


Asker Kulturhus

Ravi kommer sammen med Asker Barne- og Ungdomskor og Asker Kulturskole

Barna kan glede seg til rockekonserten Kiss for Kids

Klubbscenen er Kulturhusets nye satsning for «unge voksne»

Torsdag er det Heggedal som er stedet. Fra Asker kommer du deg dit med gratis tog med kulturinnslag på veien. Vel framme blir det utstilling og åpning av Kulturfestivalen i de fantastiske lokalene på fabrikken. Tidligere på dagen samler Statens Vegvesen 700 barn til grilling, musikk, BMX-show og moro med fokus på trafikksikkerhet på Transmator’n. Torsdag er også dagen for live utførelsen av podcasten til Kristoffer Schau og Kyrre Holm Johannesen, Krisemøte, om menn som tipper 40.

Henning Kvitnes og Claudia Scott tar seg turen til Asker

Fredag blir det åpningsshow med pomp og prakt og utdeling av årets kulturpris i Kulturhuset. Denne dagen blir det også aktiviteter over hele Asker. Bygdas kulturinstitusjoner holder åpent utover kvelden, helt til Kulturnatten lister seg inn over oss. Kulturnatten starter med en vandring fra NaKuHel til det gamle høydebassenget på Skaugum. Her blir det nattlig konsert i spennende

Henger du fortsatt med kan du glede deg til museumsdag med aktiviteter for hele familien på Asker museum på søndag.

get en ny og rocka versjon som tidligere har gått på Det norske teatret. Ellers nevnes Emilie Nicolas, Henning Kvitnes og Claudia Scott, og dessuten Håvard Bakke som kommer med stykket “Willie Nelson kjente mor mi”. De populære matineene rettet mot et godt voksent publikum fortsetter også med variert innhold. Sjekk www.askerkulturhus.no for fullt program. KLUBBSCENEN Om noen skulle føle seg forbigått så langt lanserer Kulturhuset nå også konseptet «Klubbscenen» for de «unge voksne». - Her blir det konserter og bar med 18.årsgrense, forteller Fredrik Richter som er programansvarlig for satsingen. - Vi ønsker med Klubbscenen å ta en liten bit av storbyen til Asker. 18.mars sparker de i gang med sensasjonen Sondre Justad som har hatt knallsuksess siden sin debut i høst. 22.april entrer Silje Halstensen, bedre kjent som Bendik, scenen med sin iskalde elektropop, og 6.mai avsluttes vårsesongen med et smell når Oslo Ess kommer. For mer informasjon, følg Klubbscenen på facebook KULTURFESTIVALEN 26.-29.mai blir det liv og aktiviteter over hele Asker i forbindelse med Kulturfestivalen med slagordet “Mitt Asker - fotavtrykk i kunsten”.

omgivelser, og med hele 20 sekunder etterklang. Lørdag blir Bakerløkka i sentrum en smeltedigel for all verdens kulturer. Det blir musikk som spenner fra jazz til folkedans, parade med folkedrakter, Svanesjøen på pyramiden, mat og representanter fra alle kulturer, og mye mye mer.

Vil du være med og bidra på Kulturfestivalen? Gå inn på askerkulturfestival. no og meld deg på før 5.mars. Det er også her, samt på Asker Kulturfestival på facebook du finner fullt program.

63


AskerJAZZ

VÅR MARS

PRIME TIME ORCHESTRA fremfører musikken til det legendariske Mingus BigBand

Ønsker du Asker Jazzklubbs ukeprogram tilsendt på e-post hver onsdag? Send din adresse til harald@askerjazz.no

AskerJazz@Twitter www.askerjazz.no TORSDAG 07

LØRDAG 09

OSLO RADIO ORKESTER

FIVE SHADES OF SAX

kl. 19.30 Lancelot

kl. 14.00 Lancelot

TORSDAG 17

LØRDAG 19

TORSDAG 31

PÅSKESWINGJAZZ

BAKER HANSEN JAZZBAND

kl. 14.00 Lancelot

kl. 19.30 Lancelot

APRIL

LØRDAG 02 GLADJAZZ MED ASKER SWING DEPARTMENT kl. 14.00 Lancelot

kl. 19.30 Lancelot TORSDAG 14

FREDAG 15

LØRDAG 16

ANDREAS DREIER TRIO AHMAD JAMAL PROSJEKT

Stjernekonsert! Peter Asplund & Isabell Lundgren med Prime Time Orchestra inviterer til en storslagen aften!

AKERSHUS UNGDOMSJAZZORKESTER - AUJO

kl. 19.30 Lancelot

TORSDAG 21 HANK MOBLY PROSJEKT kl. 19.30 Lancelot

kl. 14.00 Lancelot

LØRDAG 23

TORSDAG 28

Drammen Storband med Jeanette Kristiansen vokal

NEW ORLEANS & BRASIL jazzmix med Odeon Jazz Quintet

kl. 14.00 Lancelot

kl. 19.30 Lancelot

kl. 19.30 Lancelot LØRDAG 30 DRØMMERE & DRANKERE CONTRY-JAZZ kl. 14.00 Lancelot

MAI

TORDAG 05 Prima Vista Social Club kl. 19.30 Lancelot

LØRDAG 07 SCRAM med Ellington og Georg Riedel musikk

EDIDA DUO MED BAND kl. 19.30 Lancelot

kl. 19.30 Lancelot

FREDAG 27

LØRDAG 28

”97% SOUL ” Bærum Big Band Geir Wentzel og Christine Meyer vokal

JAZZPARADE I ASKERS GATER

kl. 19.30 Lancelot

64

THE SINATRA SONG BOOK

kl. 14.00 Lancelot

TORSDAG 26

TORSDAG 12

kl. 13.00 Asker Sentrum

LØRDAG 14 JAMSESSION MED PROFF KOMP. kl. 14.00 Lancelot

LØRDAG 28 GOLDEN POWER JAZZBAND kl. 14.00 Lancelot

TORSDAG 19

LØRDAG 21

HELLE BRUNVOLL & HALVARD KAUSLAND KVARTETT

Eckhard Baur A tribute to Gerry Mulligan and Chet Baker

kl. 19.30 Lancelot

kl. 14.00 Lancelot

LØRDAG 28 ROYAL GARDEN JAZZBAND kl. 18.00 Lancelot


Bank + Megler = Sant Etter en hektisk byggeperiode har vi gleden av å ønske velkommen til nyoppussede lokaler i Bankveien 7. Du finner oss nå under samme tak. Våre ansatte står klare til å hjelpe deg, enten du har spørsmål om kjøp og salg av bolig, lån, forsikring, sparing, eller ønsker en gjennomgang av din økonomi. Sees vi ved leilighet?

Velkommen for en lønnsom prat!

Telefon 07040 07040.no/Asker

Stolt sponsor av

65


Fargerik

Mellom kl 9-16

Tirsdag

30 % på alle fargebehandlinger* *Gjelder ikke Elite/Mesterfrisør

Asker Elvegangen Hosle Lysaker Solsiden

66 79 53 80 67 56 20 09 67 14 88 58 67 10 62 00 73 60 00 20

Verket Haslum Høvik Sandvika Bogstadvn.

67 17 09 70 67 12 47 88 67 10 40 64 67 54 78 70 22 69 07 57

Vinderen 22 49 16 35 Huseby 22 49 01 73 Grünerløkka 22 37 79 00 Skøyen 22 42 70 00 Barcode 40 55 30 36

Vika 22 83 22 52 Dale 57 73 62 22 Uranienborg 22 69 01 92 Rådhuspassasjen 22 42 63 45


MAUD RETURNS HOME Sommeren 2015 fikk polarskuta MAUD igjen vann under kjølen for første gang siden 1930. Etter 85 år innefrosset i Nordvestpassasjen er hun nå sakte i bevegelse opp og imot sitt endelige hvile, tilbake i Vollen og Asker hvor hun ble bygget og sjøsatt 7. juni 1917. Roald Amundsens MAUD representerer en betydningsfull del av Norges kultur og polarhistorie. Nå skal hun hjem. Vi gleder oss.

Følg vårt prosjekt og videre arbeid med hevingen og hjemtransport av polarskuta MAUD sommeren 2016. prosjektleder jan wanggaard

www.maudreturnshome.no facebook: maudreturnshome


it!, Bankveien 7 (Smuget), Asker • 33 61 04 90 • Man - fre: 10:00-18:00 • Lør: 10:00-16:00 DESIGUAL - DIVA - TIA - CULTURE - PULZ - ZE-ZE - 2 -BIZ - WEARHOUSE - STELLA - ONE OFF - ALEKSANDER LUXZUZ - IN FRONT- ONE TWO - FREEQUENT - E - ARELINE - LULU H - BESSIE JEANS - M.M.

LIVEIN Asker 01 2016  
LIVEIN Asker 01 2016  
Advertisement