Page 1

UTGAVE 4-2018

A S K E R

JULEGAVETIPS • NYTT I ASKER • BONDENS JULEMARKED • JAZZ I ASKER • JULEGATEÅPNING • ÅRETS SERVICEBUTIKK THEA NÆSS • SONDRE ODDVOLL BØE • ASKER BIBLIOTEK • WETTRE BRYGGERI • HEGGEDAL • FRETEX • JULEBAKST


Asker

66 79 53 80

www.paharet.no

Pris:679,-

HYDRATE & REPAIR Kjøp Hydrate-Me Wash & Rinse, og få med Leave-In Repair på kjøpet.


Kun

Nom

få l e

ine

rt t

ilig

il å

ret

het s er i byg g

FLYTT INN. PUST UT. N om

in

er

tt il

år et s

by gg

På utkikk etter leiligheter med god boltreplass, kvalitetskjøkken fra Norema, flotte lysforhold og naturen som nærmeste nabo? Finn ditt nye hjem på Sykepleierskolen!

Unike detaljer som skiller seg ut

Fantastisk utsikt mot grønne omgivelser

Leilighetene er på 72-95 m2 BRA

HAR DU SETT LEILIGHETENE PÅ SYKEPLEIERSKOLEN?

INNFLYTTINGSKLARE LEILIGHETER Noen ganger er det ingen overdrivelse å kalle et prosjekt for unikt. Sykepleierskolen er et boligkompleks i ny drakt. 90% av prosjektet er solgt og det er fremdeles fantastiske enheter tilgjengelig. Flere 3-roms leiligheter med enten sør- eller vestvendt balkong og flotte utsiktsforhold. 4-roms leilighet med gjennomgående pen og moderne standard. Alle leilighetene har vindu fra tak til gulv, noe som gir godt med innslipp av naturlig lys og en nærhet til den vakre naturen på Dikemark. PRISER FRA KR. 4 300 000 – 4 800 000 ER DU KLAR FOR Å VRI OM NØKKELEN TIL VILLAVEIEN 18 I ASKER? SE HJEMMESIDE FOR OPPDATERT OVERSIKT OVER LEDIGE BOLIGER: SYKEPLEIERSKOLEN.NO

ANDERS WINTHER, Leder nybygg Mob: 97 97 96 96 - e-post: aw@bnbolig.no

gje

i No

n!

rge


39

62

06 Leder 08

Nytt i Asker - Sentrum

12

Når julelysene tennes

14

Årets servicebutikk 2018

18

Det gode liv

26

Nytt i Asker - Holmen

28

Heggedal:Tettsted i vekst

30

Nytt i Asker - Heggedal

34

Nytt i Asker - Vollen

66

52

39 Trend Mote og interiør 46

Kaker for alle

50 Kart/butikkoversikt 52 Fretex: På skattejakt 58

Portrett: Thea Næss

62

Årets Gründer

66

Nytt bibliotek

74

70 Askerjazz 74 Portett: Sondre Oddvoll Bøe 78 Portrett: Cathrine Knudsen 82 84

Ung hud - uten kniv

AMedi

Boligmarked: God balanse

Proaktiv Boligmarked

43

86 Felleski

4

90

Lag julestemningen selv

92

Advokatens hjørne

94

Trend og tradisjon i glasset

96

Julekalender: Førjulseventyr

Avtaler du bør ha orden på

78

58


J U L E GAV E T I PS

Jean Paul pysj til han eller henne kr. 499,-

Inspired by Living

GANT - JEAN PAUL - ALVO - RICCOVERO NAPAPIJRI - DOVRE - FRISLID MAC - INWEAR - ANEMONE - LEE


ASKER SENTRUM LEDER Suhms Gate 28 - 0362 OSLO www.livein.no

O jul med din glede og barnlie lyst - Vi ønsker deg alle velkommen!

SALG Sigurd Sperbund sigurd@livein.no

Titusinde gange velkommen skal du være til en riktig så hyggelig julehandel i Asker sentrum! Vi har vaska golvet og vi har børi ved. Og vi har satt opp fugleband og vi har pynta tre… Ja, vi har faktisk pyntet hele 100 trær med skinnende ledlys for å lyse opp både sentrum og tilværelsen, og sette oss alle i riktig god julestemning. Men vi skal ikke sette oss å hvile, eller puste på en stund… for vi har fylt opp butikkene, ladet batteriene og gleder oss masse til å hjelpe deg med julehandelen for at den skal være så enkel, gøy, stemningsfull og god som mulig for deg! Vi tipser, hjelper og pakker, og her i magasinet har vi mange gode ideer til både antrekk og gaver til store og små! Synes du at det er vanskelig å finne den perfekte gaven så har vi elektroniske gavekort som du kan bruke i alle våre butikker og serveringssteder.

GRAFISK PRODUKSJON grafisk@livein.no SKRIBENT Aina Skoland ainaskoland@hotmail.com FOTOGRAF @vibekeglosli TRYKK Stibo Trykk DISTRIBUSJON Posten Kontakt kundeservice

Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler, og det håper vi du vil gjøre sammen med oss lørdag 1. desember. Da erklærer vi «førjulen» for åpnet og ønsker små og store hjertelig velkommen til julegateåpning og julegrantenning på torget. 100-vis av nissebarn fra Dansesonen i Vollen vil svinge seg i kretsen og danse i fakkeltog fra Føyka til torget ledet av vårt trofaste ”husband” Borgen Oldis med Ordfører i spissen. Sweet & Sour og barnekoret Tempo synger høyt i kor og vi håper du vil synge med. Vi gleder oss med Ordfører til å tenne lysene på julegranen og se den flotte stjernen skinne i toppen.

04004 LIVEIN distribueres med Posten til alle husstander som en gratisavis. Hvis du mot formodning ikke ønsker å motta magasinet må du reservere deg mot å få gratisaviser i postkassen, dette er en annen reservasjon enn Nei takk til reklame.

Sammen med Skaugum Rotary ønsker vi også i år og invitere til Alternativ jul til de som savner å ha et fellesskap på julaften. Alternativ jul i Asker arrangeres med frivillig innsats og vi har behov for hjelp både i forkant og selve dagen. Har du lyst og anledning til å bidra med hjelp, mat, pynt eller gaver så setter vi stor pris på det. Gå inn på www.alternativjulasker.no for mer informasjon og påmelding.

Distribueres i Asker, Lier, Røyken og Bærum samt utvalgte forretninger. ©

Alle rettigheter reservert.

Innholdet i bladet må ikke reproduseres,

Årets servicepris konkurranse er nå over og vi har fått så mange kjempekoselige stemmer og har i år valgt å dele inn i 2 kategorier. Så i år er det 2 vinnere! Ønsker du å vite hvem det er som vant, så avslører vi det her i magasinet og tradisjonen tro vil ordfører dele ut prisen under julegrantenningen!

gjendis eller på noen måte lagres uten tilatelse fra utgiveren.

Det er godt å se og føle at det er så mange som har Asker i sitt hjerte og som forstår hvor viktig det er å bruke sitt nærmiljø for at det skal forbli levende. Vi håper at mange tenker over dette når man går inn i den perioden i året vi handler mest. Handler du lokalt bidrar du til gode lokalsamfunn, ivaretar arbeidsplasser, møteplasser, bedre bærekraft, kortreist handel og bedre miljø. Og ikke minst støtter de lokale unike driverne som legger sjelen sin i å gi deg et produkt, en tjeneste og service.

A S K E R

Ønsker deg en riktig god førjulstid! Vi sees i Asker

Vibeke

UTGAVE 4-2018

Så bli med oss og sving deg i kretsen. Vi neier og bukker

JULEGAVETIPS • NYTT I ASKER • BONDENS JULEMARKED • JAZZ I ASKER • JULEGATEÅPNING • ÅRETS SERVICEBUTIKK THEA NÆSS • SONDRE ODDVOLL BØE • ASKER BIBLIOTEK • WETTRE BRYGGERI • HEGGEDAL • FRETEX • JULEBAKST

Asker Sentrum AS • post@askersentrum.no • www.askersentrum.no

Følg @askersentrum på facebook og instagram

Vi sees i Asker!


Julegateåpning i Asker sentrum Lørdag 1. desember

15.30 Oppmøte Føyka Salg av fakler Varmende toner med Borgen Oldis Vi serverer gløgg og pepperkaker 16.00 Fakkeltog

Bli med oss og nissebarna i fakkeltog fra Føyka til Torget

Dansesonen

Dans fra Tiril Andøl dansestudio

Ordfører Lene Conradi

Ønsker velkommen Vi teller ned: GRANEN TENNES!

ÅRETS SERVICEPRIS 2018 Julekonsert

med Sweet & Sour og Tempo. Vi går rundt juletreet

Julenissen

Julenissen kommer med overraskelser til alle barna, og de som ønsker kan bli med på en rundtur med nissens slede!

Alle butikkene er åpne til kl. 18!

Velkommen til en hyggelig julehandel i Asker sentrum! www.tandbergeiendom.no

Følg @askersentrum på facebook og instagram

VI SEES I ASKER


God

Jul!

TEKST: AINA SKOLAND

FOTO: @VIBEKEGLOSLI

SENTRUM

Marsipangrisen

på den Glade baker I

ngen desember uten en makelig anlagt og lett overvektig rosa marsipangris i vinduet hos den glade baker. Det går med mye lokalprodusert marsipan fra PALS til å lage denne grisemoren og barna hennes, men det gjøres ikke bare for pyntens skyld. Marsipangrisen auksjoneres som vanlig bort til inntekt for arrangementet Alternativ jul som arrangeres av Skaugum Rotary og Asker Sentrum AS i samarbeid med Asker Kommune. Ønsker du å bidra til en god sak kan du gi bud fram til lille juleaften klokken 12.00 ved enten å gå innom Den Glade Baker, ringe dem, eller sende en mail til carina.bjornstad@askerprodukt.no. Vi går vel for ny rekord?

8


Bondens (jule)marked

D

et er alltid noe spesielt med bondens marked på denne tiden av året. Duftene, smakene, lydene. Det er som om julestemningen sniker seg inn gjennom alle sansene. I år er datoen 8.desember, og markedet er åpent fra klokken 10 til 16. Da kan du lete blant delikatesser som rakfisk, økologisk potetlefse og nydelige julekaker. I tillegg finner du et godt utvalg av julepålegg som sylte av både av svin og hjort, og rull av kalv, hjort og lam, eller du kan varme deg på juleduftende gløgg laget på epler eller plommer. Og mye mye mer. Så nyt dagen og trekk inn duften av god gammeldags hjemmelaget julestemning.

©Mats Olsen

©Mats Olsen

©Mats Olsen

©Mats Olsen

Lenge siden sist?

www.tannlege.as ASKER SENTRUM - 66 78 10 20 9


Juleshow

på glattisen TEKST: AINA SKOLAND FOTO: ©ESPEN HILDRUP

E

t av de vakreste førjulseventyrene er i år, som hvert år, Asker kunstløpklubbs juleshow i Askerhallen. I år er de magiske tidspunktene: Lørdag 15. desember kl.16.00 Søndag 16. desember kl. 14.00 Da kan små og store drømme seg bort i musikk, kostymer og vakker isdans til showet Fairytales on ice. Underveis møter du figurer fra eventyr som Aladdin, Askepott og Skjønnheten og udyret. Som vanlig stiller klubben med et toppet lag med blant annet Anne Line og Camilla Gjersem, og ikke minst Sondre Oddvoll Bøe som du kan lese mer om et annet sted i bladet. Billetter kan du kjøpe direkte i Askerhallen, eller til rabatterte priser på klubbens hjemmesider, www.akk.ticketco.no. Der finner du også praktisk informasjon om arrangementet.

10


Alternativ jul Asker J

ulen er en tid for fellesskap, glede, god mat og gaver. Av forskjellige grunner faller noen utenfor den tradisjonelle familiejulefeiringen. Derfor er hovedarrangørene Skaugum Rotary og Asker Sentrum AS med hjelp av Asker kommune i full gang med forberedelsene til den vakreste julefeiringen av dem alle, nemlig Alternativ jul Asker. De gleder seg til å åpne dørene til en hyggelig norsk tradisjonell julefeiring på Venskaben for deg som mangler familie og venner i Asker og som savner å ha et fellesskap rundt en tradisjonell norsk julaftenfeiring. Alternativ jul Asker er omtanke og romslighet i praksis, både menneskelig og praktisk, bare se på disse tallene: Opp gjennom årene har Alternativ jul Asker ønsket nesten 1500 mennesker velkommen, og hver eneste av dem har fått både middag, selskap og julegave. I kulissene har mer enn 300 frivillige og vertskap brukt julaften til å gi varme og omsorg til sine medmennesker, og fått i monn av det samme i retur. Mange på begge sider av julegrytene har vært med flere år, så at det er en hyggelig måte å tilbringe juleaften på er helt tydelig. Hvis du vil være med å gjøre en uvurderlig jobb som frivillig, eller på annen måte bidra enten økonomisk eller på annen måte til dette fantastiske arrangementet, kan du ta kontakt via nettsiden www.alternativjulasker.no.

Åpningstider i desember Mandag - fredag Lørdager Søndag (16. og 23.)

kl. 10.00-18.00 kl. 10.00-18.00 kl. 14.00-18.00

Langåpent 17.-21. desember 22. desember 23. desember

kl. 10.00-20.00 kl. 10.00-18.00 kl. 14.00-18.00

Julaften Romjulen Nyttårsaften

kl. 10.00-13.00 kl. 10.00-16.00 kl. 10.00-15.00

Gratis sledetur med julenissen! Bli med nissens slede på rundtur i sentrum fra 14-16 lørdagene (15. og 22) og søndagene (16. og 23.) Nissen har overraskelser til alle barna!

Vi sees i Asker!

ASKER sentrum

www.askersentrum.no

Kjøp nye briller til jul

Betal med Brillekonto

Fordel betalingen over 3, 6 eller 12 måneder. Ingen renter, ingen gebyrer.

Strøket 9, Asker. Telefon: 66 79 51 70. www.interoptik.no

11


Julegrantenning

Når julelysene tennes Når julegranen tennes 1. desember på Torget i Asker sentrum … da begynner førjulstiden på ordentlig! Bli med på god gammeldags julestemning når vintermørket må vike for fakler og juletrelys. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

V

i vil tro at de fleste barn har telt ned til jul i flere dager og uker allerede, men lørdag 1. desember går startskuddet for førjulstiden for resten av oss også. Da blir det igjen lys i vintermørke Asker når julegaten innvies og julegranen tennes på Torget. Tradisjonen tro starter arrangementet med fakkeltog fra Føyka klokken 16.00, men ikke glem å få med deg gløgg, pepperkaker og underhold-

12

ning av Borgen Oldis før toget setter i marsj. Fakkeltoget, akkompagnert av dansende smånisser, vil fylle sentrumsgatene med musikk, lys og julestemning. Vel framme på Torget kommer det til å vrimle av nisser, dans, underholdning og juleglede. Der vil også ordfører Lene Conradi telle ned til julegrantenning og

overrekke den velfortjente premien til årets servicebutikk. Hvis vi er riktig heldige, vil selveste julenissen også dukke opp med overraskelser til barna, og kanskje kan man få sitte på en tur med sleden hans. Ikke la muligheten gå fra deg til å suge inn litt ekte julestemning og få en hyggelig start på førjulstiden. Se fullt program annet sted i bladet.


F I N E J E W E L L E RY B Y O L E LY N G G A A R D & C H A R L O T T E LY N G G A A R D


Årets servicebutikk

HANDEL

Årets servicebutikk 2018 TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

Og vinneren er … Hvordan man opplever handleturen, kafébesøket eller hårklippen, avgjøres i stor grad av hvordan man blir tatt i mot av de som jobber på stedet. I butikkene og serveringsstedene i Asker sentrum står service i høysetet, og den årlige kåringen av årets servicebutikk er derfor noe som engasjerer både kunder og ansatte. Vinneren er som vanlig kåret av deg som kunde, og derfor har også noen av dere som har tatt dere bryet med å legge inn

14

en stemme, blitt trukket ut til å vinne fine premier. Årets 2370 stemmer har kommet via stemmesedler i butikkene, på e-post, gjennom sosiale medier, eller i posten. Vibeke Glosli fra Asker Sentrum AS takker for engasjementet dere har vist både ved å stemme, og ved å legge inn hyggelige tilbakemeldinger til de forskjellige butikkene. Som vanlig vil vinneren bli utropt av ord-

HANDEL


Årets servicebutikk fører Lene Conradi på julegrantennigen lørdag 1. desember, men vi har fått lov til å avsløre resultatet allerede nå. Nytt av året er at det har blitt kåret vinnere i to klasser. Den ene er Handel/service, og den andre er serveringssteder. 3. plass for Handel og service gikk til Fretex - Det er første gang vi er på pallen, så dette er veldig stas, sier Solfrid Jonas på Fretex. - Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger fra stamkunder i hverdagen, men det er jo fint å oppdage at det er så mange som synes pent om oss.

- Vi har klistret dem opp overalt på bakrommet som små påminnelser til oss selv om hvor heldige vi er som har så fine kunder. Det gir både selvtillit og glede, og det smitter videre, smiler Cecilie Aksnes som er avdelingsleder i salongen. Blant kommentarene de kan henge opp, finner vi: Hyggelig service, flinke medarbeidere og god sjokolade. Det er en gjeng med herlige jenter som alltid gir deg det du ønsker. De er veldig flinke. Det er også veldig avslappende å komme inn her. Det var hyggelig at jeg fikk litt tørrsjampo i panneluggen.

Noen av kundene har lagt igjen disse kommentarene til Fretex: Butikken har eksepsjonelt flotte klær, en stilig og ryddig butikk. Elsker den. Butikken er ryddig og fin, deilig musikk, hyggelige ansatte og mange skulte skatter. God service, hyggelig foretak for miljø, masse bra klær – Gjenbruk er bra!

1.plass for Handel og service gikk til Hår - Dette er veldig gøy, enes driverne Jeanette Breilid Brekko og Bianca Isabell Volan, men de er også opptatt av at servicearbeidet er et helårsprosjekt. - Jeg tror ikke kundene våre merker noe forskjell om det er i innspurten til denne kåringen eller når som helst ellers på året. Service er like viktig for oss uansett.

2. plass for Handel og service gikk til På Håret Frisørene i salongen På Håret har gjort matnyttig bruk av alle de hyggelige kommentarene kundene har lagt igjen på stemmeseddelen.

Jentene på Hår er ikke uvant med fine kommentarer, og dette er noen av de som har kommet inn: De er verdens herligste gjeng som elsker det de driver med og tar veldig godt vare på alle kunden. De er svært profesjonelle, yter god

Vinner

Tone Witsten Sofie Olsen Eivind Willoch Marit Stinessen Arne Dahl Torstein Haugene Emilie Louise Stenrud Martinez Lisbeth Fjeldly Hanna Rachel Broch Lars Hoff Nora Midtbø Sandberg Majken Joensen Petter Bjørgen Laila Stenseng Lene Espenes Anne Haug Olga Stokke Hanne Skøien Mathea Huseth Michaelsen Eva-Helen Snare Sandbakk Tine Lise Folvik Heidi Gundersen Kathrine Nordgård Larsen Thea Eilertsen

Butikk Mood Studio Mood Studio Kaffebrenneriet Scandic Hotel Asker Pizzastua Sandboe Tannlegesenter Bailine EGON EGON EGON EGON EGON EGON EGON EGON EGON EGON Baracoa Asker Treningssenter AnneBe AHEAD Fretex Fretex Moodies

HANDEL

service og er kunnskapsrike. Jeg er alltid fornøyd når jeg går ut derifra. Jeg føler at jeg kommer tilbake til gamle venner jeg ser for sjelden. De er kule og gode til å klippe. Jeg har flyttet til Oslo, men jeg kommer til Asker for dem. De er så hyggelige, serverer kaffe, nøtter og vann i de lekreste kopper og glass, mens jeg blir fin på håret.

Premie En pakke hårprodukter til verdi av kr. 1500,Gavekort på nysett av negler Gavekort på kr. 300,1 overnatting i helg for 2 personer på Scandic Hotel Asker inkludert herlig frokostbuffet Gavekort kr. 300,Gavekort på tannbleking, inkl. røntgenbilder og tannrens til verdi av kr. 4300,Gavekort på 5 timer til verdi kr. 2800,Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på lunsj for 2 Gavekort på middag til 4 personer (kun mat) 3 mnd gratis trening Tynt ullskjerf fra By Who, dyremønster kr. 450,Frisør og velvære Steampod rettetang med damp, verdi ca kr. 2600,1 stk Olabukseslips, verdi kr. 349,1 stk Olabukesløyfe, verdi kr. 299,Gavekort på kr. 500,-

15


Årets servicebutikk

SERVERING

SERVERING

SERVERING

3. plass for Servering gikk til Pizzastua - Det er klart det er kjempegøy å være på pallen i år igjen, og jeg er veldig stolt av de ansatte som bidrar til at vi får så mye stemmer igjen, sier Bodil Hasselknippe som er eier på Pizzastua. - De gjør en veldig bra innsats på jobb, og ikke minst setter vi pris på kundene som stemmer på oss. Vi er nå inne i vårt 35. år, og er veldig glade for at folk fortsatt vil komme til oss, sier Bodil fornøyd. Hun understreker at det ikke er nok med god mat, servicen må også være på topp, og ut fra kommentarene kan det se ut som om gjestene er enig i det. Her er noe av det kundene sa om Pizzastua: Det merkes at de har stor kjærlighet til mat og service. Det er viktig å ta vare på steder som holder høyt nivå innen sin nisje. Jeg har spist her i 25 år og den er alltid fantastisk. Evner å fornye seg. Jeg elsker den. Det kan ikke beskrives med ord. Nå kan jeg dø lykkelig!

16

2. plass for Servering gikk til Overens: - Vi har vært på pallen alle år siden vi startet opp, men setter ikke noe mindre pris på det av den grunn, smiler en fornøyd kaféeier, Cathrine Storøy. - Det aller beste med det må være alle de hyggelige tilbakemeldingene vi får fra kundene våre. Og blant de hyggelige tilbakemeldingene finner vi dette: Betjeningen har alltid et hyggelig smil om munnen og får meg til å føle meg sett. De smilte til meg. Det er helt sjukt bra service, smud mat og drikke og en meget god VIBE. Jeg får favorittlunsjen min hele året selv om den ikke står på menyen. De har god kakao og det er et perfekt sted å gjøre lekser. Beste sted på jord. 1.plass for Servering gikk til Baracoa – Vi har veldig mange stamgjester her. Vi vet hva de heter, og de kjenner de ansatte ved navn. Sånt blir det både god stemning og personlig service av, sier Tibi på Baracoa. Meddriver Line nikker enig.

- Vi har en fin blanding av kunder, og gode og engasjerte ansatte, og har fått høre flere ganger at det ikke er noe behov for å reise inn til Oslo når vi har steder som dette her i Asker, sier de fornøyd. Det kan se ut som de har rett i det de sier, for her er noen av kommentarene de har fått: Det er et lite metropolis som yter god service og setter Asker på Kartet. Kuleste stedet i ”byen”, De er alltid imøtekommende, god service, og hyggelig betjening, Dette er et hyggelig og bra sted også for oss litt ”voksne” (passert 50) Vi trenger det i Asker! Vi trenger en plass å møtes å høre både lokal og nasjonal musikk. Bra utvalg på ØL selv om dagen derpå blir KRØLL. Line er super! Fordi de fortjener det!! Vi gratulerer så mye til alle prisvinnerne!


Kino i H

ny drakt

østen er gjerne oppussingstid i norske hus og heim. Så også på Asker kino. Kiosken og billettområdet har blitt nytt og lekkert, gir god oversikt og mer armslag. Men popcornet er heldigvis ikke byttet ut. Husk å beregne litt god tid neste gang du skal på kinoen sånn at du kan ta den nye kiosken, med fullt utvalg, ordentlig i øyesyn før filmen.

Gerry Weber I

disse dager har det åpnet en ny klesbutikk på Trekanten, plan 2, i lokalene der Fiin var tidligere. Gerry Weber fører dameklær med feminine snitt og god kvalitet i materialene. De har alle typer plagg for hverdag og fest, men er kanskje spesielt kjent for sine bluser og langermede t-shirts. De fører også større størrelser.

©group.gerryweber.com

17


Loco B

utikken Loco har etablert seg i lokalene tvers over gangen for Godt Brød på Trekanten. - Loco er en kjede der utgangspunktet er kosmetiske produkter til en lavere pris enn vanlig, men vi har også en del annet, som for eksempel godteri, forteller butikksjef Mona Myklebust. - Nå er det masse smarte julekalendergaver i butikken, smiler hun lurt. Butikken har blitt tatt godt i mot helt fra start, og Mona mener at noe av grunnen til det er at flere kjenner konseptet fra kjedens butikk i Sandvika.

Unn deg en storrengjøring av kroppen før jul! Lymfedrenasje anbefales ved: • Stress • Lavt energinivå • Fibromyalgi • Cellulitter • Uren hud • Dårlig blodsirkulasjon • Ødemer (hevelser) • Revmatiske plager

• Spenningshodepine • Svimmelhet • Avgiftning av tungmetaller • Menstruasjonssmerter • Kalde hender/føtter • Kramper i muskler • Forstoppelse

En time koster 600 kr. Les mer på bailineasker.no eller bestill time på telefon: 47 79 09 44

bailineasker.no 18


Bokstaver

og kunst D

et skjer stadig noe på kunstfronten i Asker sentrum, og av og til kan det lønne seg å løfte blikket opp fra både telefon og gatenivå. Da kan du for eksempel oppdage at vinduene til Brun og blid, over inngangen til Dressmann, har blitt utsmykket. Det er Magne Furuholmen som har fått leke seg på denne flaten, og vi har latt ham selv forklare «skriften på veggen». - Her lå det fra gammelt av en eplehage, og derfor har nettopp Dressmann-bygget gått under betegnelsen «Eplehagen» på folkemunne. Alle ordene i denne utsmykningen er avledet av kun disse bokstavene; e-p-l-h-a-g-n. Bokstavene er satt sammen på måter som forhåpentligvis antyder den ordrikdommen som kan formes av kun disse bokstavene - på en litt humoristisk og spissfindig måte.

Spar smart med IPS IPS er pensjonsordningen for deg som kan la pengene stå til pensjonisttilværelsen. Spar opp til 40 000 kroner i året Skattefordel Reduser formueskatten Passer for deg mellom 18 og 75 år

Vi vil gjerne hjelpe dere å komme i gang med sparingen. Ta kontakt med oss i Handelsbanken Asker!

handelsbanken.no/asker

19


Naprapatgruppen

har flyttet H

vis du lett forvirret leter etter naprapaten din i fotballhuset på Føyka, kan vi forklare deg at Naprapatgruppen har flyttet. Ikke så langt, i grunn. De har flyttet inn i freshe nyoppussede lokaler i Kirkeveien 226, også kjent som den gamle trygdegården, med inngang i retning mot Lenken-bygget. De har heldigvis fått med seg alt av maskiner og mannskap, så de er fortsatt fire naprapater og en fysioterapeut/akupunktør som til sammen kan bistå med diagnostisk ultralyd, trykkbølgebehandling, ultralydveiledet nålebehandling og såletilpasning i tillegg til generell naprapati og treningsterapi.

Ny mann

med nål og tråd A

sker skredder har åpnet dørene midt i sentrum, nærmere bestemt i Strøket 5. Her sitter Molham Kisra-Hadad og tar imot oppdrag når det gjelder å sy eller tilpasse klær, eller å re-designe gamle favorittplagg. Han syr også interiørvarer som puter og sengetøy. Du finner ham på facebook, og i disse dager er også nettsiden askerskredder.no oppe og går.

Street art i D

Smuget

u har sikkert allerede sett det, det fargerike veggmaleriet i Lille Smuget, den lille veistubben inn mellom Apotek 1 og RosMara. Her er det kunstneren Martin Whatson som har fått leke seg med farger og former, for å skape en fargeflekk i hverdagen til askerbøringene. Anledningen er at Akershus reiselivsråd, i samarbeid med VisitOsloRegion og Innovasjon Norge, for tiden holder på med å lage filmsnutter for å markedsføre Norge og Oslo-regionen. Arbeidstittelen for årets film er «The Great Outdoors», og Asker er valgt ut til å være med på filmen, som det eneste stedet i Akershus.

20


NYHET HOS HÅR ASKER HELT UTEN PARABENER – SULFATFRI – PETROLATUMFRI – UTEN MINERAL OLJE – GLUTENFRI – VEGAN – CRUELTY FREE


Barnas julemarked på

Asker museum

TEKST: AINA SKOLAND FOTO: ©ASKER MUSEUM

D

en 2. desember klokken 12.00 til 15.30 inviterer Rudolf Steinerbarnehagen i Asker alle voksne og barn til Barnas Julemarked på Asker Museum. Dette er et tradisjonsrikt julemarked der hele familien kan finne julestemningen sammen, mens de boltrer seg i aktiviteter som snekkerverksted, lysrulling og ponniridning for å nevne noe. Det blir dessuten dukketeater og annen underholdning.

22

I tillegg vil det bli kafé med økologisk mat og kaker, og gå da ikke glipp av de spesielle pølsene som er et kjennemerke for markedet. Det blir også delikatessebod med økologiske delikatesser, og julegavemarked med husflidsprodukter og skikkelige leker som sverd og skjold, kapper og strikkede kroner til prins og prinsesse, alt laget for hånd i naturmaterialer. Når du

først nyter de idylliske omgivelsene på Asker museum kan det være vel verdt å ta en titt innom kunstnerhjemmene, husene der kunstnerparene Otto og Tilla Valstad, og Hulda og Arne Garborg, i sin tid bodde. Ellers kan du også besøke nissene på loftet, eller senke skuldrene mens du blar i museets samling med julehefter fra tidligere tider.


Gå ikke glipp av vår...

HUD I BALANSE M E D D R . SC H RA M M E K ® O G GREEN PEEL

GREEN PEEL® EXPRESS

...hjemmelagede pepperkakedeig!

PARTY PEEL Super boost før julebordet

990,Strøket 6, Asker Telefonbestilling: 66 78 12 30 Man-fre 7.30-17 Lør 8-16 Velkommen!

1 9 5 8 -2 01 8

GREEN PEEL

®

60 ÅR Varm lett kåpe fra Manuela Conti 75% Alpakka og 25% Ull

• ØKOLOGISK HUDPLEIE FOR ALLE HUDTYPER • GREEN PEEL HERBAL PEELING • RELEASE PEELING (FJERNER DUNHÅR) • MICROBLADING, NYESTE INNEN PERMANENT MAKEUP • FARGE VIPPER OG BRYN / FORMING BRYN • PERMANENT HÅRFJERNING MED ELEKTROLYSE • VOKSING AV BEN, BIKINI, ARMER, RYGG • ELEKTROKOSMETIKK • MASSASJE

Gavek

ort

Strøket 7, Asker • 66 79 47 70

Kirkeveien 230 (Lenken) Asker Timebestilling: tlf 66 75 99 70 Online-booking og gavekort på www.asker-alternative.com

23


Julemarked Steinerskolen TEKST: AINA SKOLAND FOTO: ©FLASH STUDIO

O

gså på Steinerskolen og Regnbuen Steinerbarnehage er de for tiden fullt opptatt med forberedelser på sitt julemarked som avholdes søndag 25. November klokken 11.00 til 17.00. Magien skjer både inne og ute på Steinerskolen i Asker sine lokaler på Nesbru. Området vil være julepyntet med juletrær, lys, bålpanner og hyggelig stemning, og til og med lys levende sauer og griser vil ta turen innom.

24

- Markedet skal være en fest for barn og ungdommer som går på skolen, forteller Ellen Merethe Christophersen som også understreker at de ønsker alle velkomne på marked. - Her blir det snekkerverksted, mulighet for å lage makramésmykker og dyppe lys, ri på hest og skyte med pil og bue, for å nevne noe. Det blir også lykkehjul, og fortellerstund og verksteder for de minste. På markedet vil det også selges masse

god økologisk mat som grillmat, pizza, grøt, julemat, fisk og grønnsaker og dessuten sveler og kaker, og man kan handle fine hjemmelagde gaver som syltetøy, chutney, oljer, eplemost, egenprodusert økologisk juice, brød, julebrød, julekaker, kranser og så videre. Det vil bli holdt små opptredener av barna på skolen, og selvfølgelig blir det den tradisjonelle pepperkakefiskingen. Velkommen til julemarked!


Asker treningssenter får D

nye eiere

et skjer stadig noe på Asker treningssenter, og denne gangen har de en stor nyhet å komme med. Asker treningssenter har solgt sine tre anlegg til treningssenterkjeden Actic, og det nye navnet vil komme opp allerede i begynnelsen av desember. Leif Nilsen, som er en av dagens eiere, kan berolige de som eventuelt måtte være bekymret for at treningshverdagen nå skal få seg en knekk.

- Det vil fortsatt være det samme senteret, med de samme ansatte, men med nye og større eiere kan senteret fortsette å utvikle enda bedre tilbud til medlemmene. Vi føler oss sikre på at eierskiftet vil komme både ansatte og medlemmer til gode.

GOD JUL & GODT NYTT ÅR Vi i Proaktiv Eiendomsmegling ønsker å takke alle våre kunder for tilliten og godt samarbeid i 2018. Vi gleder oss til 2019, og ser frem til et nytt år med mer verdiskapende megling!

Proaktiv Bolig og Prosjektmegling

TELEFON: 47 68 44 00

E-POST: asker@proaktiv.no

BESØKSADRESSE: Knud Askers vei 5, 1383 Asker

25


Spis- ute-uka 4. til 10. februar trenger du ikke ta oppvasken. I hvert fall har du en bedre unnskyldning enn vanlig for å la være. Det har blitt en tradisjon de siste årene med en uke i februar der spisestedene i Asker sentrum byr på deler av sin meny til en ekstra god pris for at flere skal få muligheten til å oppdage det rikholdige spisetilbudet vi har rundt oss. I år går altså startskuddet 4. februar, og da vil rundt 20 spisesteder i Asker sentrum tilby en rett eller to til 100, 125 eller 150 kroner. Benytt muligheten til å gjøre deg noen nye spisebekjentskaper. Bon apetit!

HOLMEN

BUA Holmen E

tter suksessen med BUA Heggedal, har nå BUA Holmen åpnet etter samme mal. BUA er en utlånssentral for idretts- og fritidsutstyr som har til hensikt å gjøre det lettere for folk flest å komme seg opp og ut, gjerne for å prøve nye aktiviteter. Her kan du låne alt fra ski til telt, sykler til akebrett, og kanoer til rulleski, og det helt gratis. Du ser BUA-skiltet tydelig fra E18. Åpningstidene: mandag og torsdag klokken 16.00 – 19.00, og lørdag klokken 11.00 – 15.00. Det er Holmen idrettsforeningen som tar seg av den daglige driften av BUA Holmen.

26

©Sean Jonathan Knutsson


G O D H V E R DAG

MER AV DET ALLER MESTE. NÅR DU MÅTTE TRENGE DET.

Inspirerende og annerledes jul

Gratis parkering i 4 timer uten P-lapp og enkel adkomst. Åpent hverdager 10–20 (9–18) • Følg oss på

27


Heggedal

Det er et godt samarbeidsklima blant butikkene i Heggedal. Her er alle driverne samlet på ett brett.

GODE NABOER I TURBULENTE TIDER Å drive butikk midt i en storstilt utbygging er ikke lett. Bare spør de som holder til i Heggedal. Hvordan de klarer det? Svaret er et smil om munnen, gode naboer og hyggelige kunder. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

T

idligere fikk vi vasket vinduene i salongen en gang i måneden. Nå må det skje en gang i uken, ler Maria Teigen som eier og driver Cut frisørsalong i Heggedal. Sammen med apoteket var hun de første som flyttet inn da husene på Heggodden var ferdig for fire og et halvt år siden.

28

HARD JOBBING - Det er klart at det ikke var bare bare å flytte inn på et så «prematurt» sted som Heggedal var da. Det var jo ingen som visste at det var noen her. Vi har måttet stå på. Da vi flyttet inn sendte jeg blant annet personlig brev i posten til 1000 gamle kunder. Ansvaret for å fortelle om-

verden at vi er her ligger jo på oss butikker, og ingenting kommer gratis, forteller Maria som kun bruker 15 minutter på å kjøre hjemmefra Åros til Heggedal. TURBULENT TID De siste månedene har hverdagen vært preget av byggestøv og støy, og det hen-


Heggedal

NANA frisør

der det klirrer i vinduene når det sprenges på tomta rett over gata. Likevel nekter Maria å klage. - Nei, i mange år klaget folk på at det ikke skjedde noenting i Heggedal, så det er definitivt ikke lov å klage på at det skjer noe, ler hun. - Dessuten er det verdt det når det blir så bra som det kommer til å bli her, smiler hun engasjert, skjønt hun medgir at hun er fornøyd med at de er ferdig med de tyngste grunnarbeidene på sentrumstomta. - Nå begynner vi å se tydelige resultater, på samme måte som at stengte veier og mye anleggstrafikk her de foregående årene jo har gitt oss ny fin vei, større togstasjon og ny barneskole blant annet. Det kommer til å bli så bra i fremtiden. RESULTATER Maria har et poeng, eller flere. Nå er grunnarbeidene med hakking, sprenging og borring på sentrumstomten, det som skal bli Heggedal Torg, mer eller mindre ferdig. Nå begynner fasen der husene snart titter opp over gjerdekanten. I første byggetrinn, som skal være ferdig om to år fra nå, blir det leiligheter, Kiwibutikk, vinmonopol og flere butikker og kafeer, i tillegg til innbyggertorg og bibliotek. Deretter vil neste byggetrinn skje raskere, all den tid da alt arbeidet under bakken allerede vil være ferdig. TETTSTED I VEKST Heggedal er naturlig nok spådd stor vekst de neste årene, men Maria har allerede sett salongen vokse kraftig siden de åpnet dørene i 2014. - Da vi startet opp her var vi 2,5 stilling.

by & beck

MATHEA

ASK

Selv om det fortsatt bygges i Heggedal er det allerede et levende sentrumsliv her.

Nå er vi 13. Noe av æren for at de har klart å både overleve og vokse her i denne turbulente tiden tillegger hun det gode naboskapet blant butikkene som allerede har åpnet i Heggedal. - Alle vi drivere møtes med jevne mellomrom for å snakke om hvordan vi kan samarbeide, utvikle oss og løse eventuelle problemer. Det har det kommet mye godt ut av. Vi har hatt flere arrangementer sammen, og nå forbereder vi det første julemarkedet i Heggedal. (Se egen sak under Nytt i Asker.) Vi er også flinke til å bruke hverandre, og ikke minst heie på hverandre. Da vi nylig hadde åpen salong i forbindelse med damenes aften som var et felles arrangement blant alle butikkene, bidro naboer med både blomster og mat.

Det var et samarbeid. Og vi blir ikke sinte om kunder kommer for sent fordi de glemte tiden da de bare måtte kikke litt i en av de andre fine butikkene, ler Maria. Fortsatt opplever Maria og hennes team fra tid til annen at det kommer folk innom som er overrasket over at det finnes et så rikt sentrumsliv med fine butikker i Heggedal. - Ja, vi gjør det, men samtidig kommer det stadig folk innom fra både Lier, Drammen, Vollen og Hurum. Det er mange som passerer Heggedal på vei til og fra steder, og vi har stor tro på at dette blir et viktig knutepunkt i morgendagens kommune. Et riktig fint knutepunkt, legger hun til.

29


HEGGEDAL

Julemarkedsdag E t annet sted i bladet denne gang kan du lese om Heggedal og det blomstrende sentrumslivet som foregår der, blant annet takket være et samarbeid alle butikkene og servicestedene imellom. Et resultat av dette samarbeidet er årets julemarkedsdag lørdag 8. desember klokken 12.00 til 18.00.

Denne dagen er butikkene fulle av julestemning og gode tilbud, og de vil til og med trekke ut på gaten. På en liten vandretur i Heggedal sentrum kan du få gjort unne mye av juleforberedelsene på et øyeblikk. Hos Havnehaven blomsterverksted kan du lage dine egne juledekorasjoner, og på vei bort til Mathea for å få hjelp til juleantrekket, kan du stoppe for gløgg, pepperkaker og stylingtips hos Cut frisør eller hos NANA frisør. For å teste ut selskapsantrekket kan du denne kvelden kose deg på rakfiskaften hos bye & bekk. Ellers i Heggedal sentrum kan du finne delikatesser og gaver på Bakkal, møbler, lys og interiør på ASK, og du kan ta en sushipause på Siam Sushi. Skulle det bli for mye shopping, kan du få gnagsårplaster og andre apotekervarer på Apotek 1, eller du kan gå litt mer i dybden på Heggedal fysikalske. Det som er sikkert er at de alle har ekstra mange gode tilbud og massevis av julegavetips denne julemarkedsdagen, og finner du ut at du kunne tenke deg å bli her, kan du alltids ta en tur innom BN Bolig i Hjørnebygget.

Bakkal

30

i Heggedal Mathea

Ask

bye&bekk

Siam Sushi

Apotek 1

NANA

Cut


DITT LOKALE HANDELSSTED!

Vi ønsker velkommen til en hyggelig julehandel i Heggedal sentrum!

www.tandbergeiendom.no


Julegavene finner du hos Heggedal apotek! VICHY HOMME GAVESETT

kr

BEAUTIFY GAVESETT FOR KROPP

234,90 Verdi 304,-

kr 129,90

COSMICA MENN GAVESETT

AVÈNE HÅND OG LEPPE GAVESETT

BEAUTIFY GAVESETT FØTTER

kr 99,90 Verdi 164,-

kr 119,90 Verdi 189,-

kr 99,90

1

Smaken av jul

Plukk og miks

32 FOR

2

3

Vi spanderer den rimeligste*

8

4

6

9

7

5 1. APOTEKETS BRENTE MANDLER 120 G kr 79,90 2. APOTEKETS MOKKABØNNER 145 G kr 79,90 3. APOTEKETS KARAMELLMANDLER 120 G kr 89,90

Heggedal Apotek

4. APOTEKETS LUKSUSSENNEP (TRADISJONELL) 285 G kr 79,90 5. APOTEKETS LUKSUSSENNEP (JULEKRYDDER) 285 G kr 79,90 6. APOTEKETS GLØGGEKSTRAKT 250 ML kr 79,90

Heggedalsveien 304, 1389 Heggedal Tlf 66 69 63 69, fax 66 69 63 70 E-post: heggedal@dittapotek.no Åpningstider: man-fre 9-17, lør 10-15

7. APOTEKETS JULETE MED KRYDDER 100 G kr 79,90 8. APOTEKETS JULEKAFFE 200 G kr 89,90 9. APOTEKETS RØKELSESSTATIV kr 149,90

*Tilbudet gjelder i perioden 19.11.18-01.01.19, eller så langt beholdningen rekker.


SECRETS BY B TIFF TIFFY MAGGY PIEZACK IVY MASSIMO AJLAJK FIVE UNITS SENZE OF JOY KATIE LOXTON BASIC APARELL MARKBERG CO’COUTURE ONE TWO LUXZUZ ICHI

Anderssen & Voll

ONLY Y.A.S OBJECT PIECES

Røros Tweed

&tradition

Kay Bojesen

Anderssen & Voll

Vi har julens fineste antrekk og de vakreste gaver til kvinnen som betyr noe for deg. Vi har også gavekort.

Velkommen til oss!

GAVEN SOM GLEDER Velkommen til ASK Interiør Hjørnebygget, Heggedal Åpningstider 10-18 lørdager 10-16 Tlf. 902 46 431

Strøket 8, Asker - Tlf. 66 79 70 00 Trevaren 8, Heggedal - Tlf. 66 79 72 00 post@askinterior.no Åpningstider: Man.-fre. kl. 10-18, lør. kl. 10-16.

www.tandbergeiendom.no

33


VOLLEN

Nye drivere på

Søstrene Sagen

T

ing har gått litt raskere enn Jeanette Fagerhaug og Jesper Skogli Wiik planla. 1. mars i år åpnet de interiørbutikken rhomb.no på nett. Bare to måneder etterpå fikk de eget showroom i Leangbukta. Man skulle tro et gründerpar hadde nok å gjøre med dette, men da fikk telefon med spørsmål om å ta over butikken Søstrene Sagen i Vollen, klarte de ikke si nei. - Nå er butikken litt Rhomb, men folk vil fortsatt også kjenne den igjen som Søstrene Sagen, forsikrer Jesper som påpeker at nettbutikken fortsatt lever videre under Rhomb-navnet. - Mye vil være som det fortsatt var på Søstrene Sagen, men det kommer også en del nytt. Det siste må kunne sies å ikke være noen overdrivelse. Hele 30 nye leverandører har kommet innenfor dørene i det gamle huset i Vollen siden paret tok over driften 1. oktober i år. - Målet vårt er å ha interiørvarer for alle. Samtidig skal vi alltid ha noen innslag av det unike, det som ingen andre har, sier de nye eierne som nå har hendene fulle med både nettbutikken rhomb.no og Søstrene Sagen.

34


LEGG JULEHANDELEN

TIL VAKRE VOLLEN

SENK PULSEN

PERSONLIG SERVICE UNIKE GAVER HANDLE LOKALT Åpent alle dager i Desember: Mandag -Søndag: 11 - 17, Onsdag og Torsdag : 11 - 18


Julegrantenning O

i Vollen

gså i Vollen tennes lysene på julegranen den første helgen i advent. Dette er en tradisjon som har eksistert i en årrekke, og det skjer i år, som hvert år, første søndag i advent, 2. desember, klokken 16.00 – 18.00. På programmet står det nissedans med barn fra Dansesonen og nydelige juletoner av Arnestad skolekorps. Ordfører Lene Conradi tenner julegranen, og julenissen ryktes å bistå med gaveutdeling til barna. Vel møtt til en hyggelig førjulstradisjon.

BÅTPLASSER HELE ÅRET! UTLEIE AV KONTOR OG NÆRINGSLOKALER Tlf. 40141040 Gjestehavn • Boblehavn • Gratis båtvask Restaurant • Bryggebutikk • Verksted post@vollen-marina.no

..en perle i Oslofjorden! 36

www.vollen-marina.no


Vollen Tannklinikk Vi er her for deg!

Tilbud 499,-

Undersøkelse, røntgenbilder og rens til nye pasienter

Julianne

Cathrine

66 76 01 06 vollentannklinikk.no post@vollentannklinikk.no

Hos oss kan du også få kveldstimer! ▪ ▪ ▪ ▪ ▪ ▪

All ordinær tannlegebehandling Kroner og broer Rotfylling Behandling av tannkjøttsykdommer Bleking av tenner Usynlig regulering

Julegaver til alle finner du hos Vollen Apotek! Gavetips til han

Gavetips til henne

Gavetips til barna Plukk og miks

FOR

32 Vi spanderer den rimeligste

VOLLEN APOTEK Arnestadveien 2, 1390 Vollen Åpningstider: man-fre 09-17, lør 10-16 tlf. 66 98 89 00 • faks 66 98 89 01 vollen@dittapotek.no - www.vollenapotek.no

Vi har GRATIS hjemmeleveranser på onsdager!

37


VELKOMMEN TIL VÃ…R NYE BUTIKK!

www.tandbergeiendom.no

trend_asker

902 49 446

Bankveien 1, Asker

Man.- fre. 10.00-18.00 (10 - 16)


Jul

I ASKER

Vi sees i Asker!

39


TREND KUMKUM ring kr. 1799,-

TREND KUMKUM ring kr. 1199,-

PARK LANE Blazer med 70% ull kr. 1999,95

FRETEX Jakke kr. 149,FEMALE Kjole kr. 1699,-

FEMALE Soulmate jakke kr. 799,-

PARK LANE Blazer kr. 1 599,95

VIC BAUER Jean Paul hansker kr. 799,-

FRETEX Selskapsveske kr. 49,-

MOODIES Karmamia kjole kr 2459,CAOZ Birdie skjerf silke kr. 1099,-

CAOZ PART TWO kjole kr. 1700,-

TREND HALE BOB bluse kr. 4199,-

TREND ENAMEL oredobber kr. 1099,-

CAOZ CLAIRE silke blouse kr. 1699,-

MOODIES Karmamia kjole kr 2459,-

CAOZ MARC O’POLO genser kr. 619,-

FEMALE Soulmate bluse kr. 699,-

CAOZ MARC O’POLO genser kr. 2249,-

FRETEX Ullskjørt kr. 249,-

VIC BAUER Ane Mone bukse kr. 899,-

VIC BAUER Ane Mone topp kr. 899,-

Følg @askersentrum på facebook og instagram

CAOZ MARC O’POLO skjørt kr. 1249,-

CHANGE Harlow ¾ Padded kr. 699,Hipster string kr. 369,-

FEMALE Soulmate jakke kr. 1299,-


CAOZ Morild skjerf kr. 999,-

ANNEBE Marc Cain ullkåpe i alpakka og ull kr. 7479,-

CAOZ CLAIRE kåpe kr. 3999,-

ANNEBE Marc Cain hatt i alpakka og ull fra kr. 1298,Hansker i lammeull kr. 998,-

PRU’S SIGNATURE kjole kr. 810,-

PRU’S KRIS selskapskjole kr. 1995,-

ANNEBE Rinascimento kjole kr. 1990,-

VIC BAUER Pourchet veske kr. 799,-

VIC BAUER Julegenser kr. 499,-

PARK LANE Genser kr. 799,95 CAOZ Smashed-lemon kjole kr. 999,-

CAOZ PART TWO dressjakke kr. 1400,VIC BAUER Jakke kr. 399,MOODIES Love&Divine skjørt kr. 999,FEMALE Elinette kjole kr. 1799,-

TREND JUICY COUTURE jakke kr. 1249,-

PRU’S SIGNATURE genser kr. 610,-

FRETEX Julebluse kr. 199,

FRETEX Skinnveske kr. 229,-

CHANGE Maggie Full shaper kr. 699,Hipster kr. 369,-

VIC BAUER Bukse kr. 299,-

VIC BAUER Unisa sko kr. 1599,-

TREND JUICY COUTURE Joggebukse kr. 1199,-

CAOZ PART TWO dressbukse kr. 1000,-

Vi sees i Asker!

CAOZ Hippigrace veske kr. 1199,-

41


CAOZ saint tropez fuskepels jakke kr. 1199,-

ANNEBE Joseph Ribkoff selskapsjakke kr. 2490,-

ANNEBE Møller Persianer/ lammeskinnspels kr. 19900,FEMALE Object velourkjole kr. 499,95

MOODIES Steve Madden sko kr. 1299,-

ANNEBE Joseph Ribkoff kjole kr. 2865,FRETEX Armani silkebluse kr. 499,-

PARK LANE Frakk med innvendig jakke 50% ull kr. 2399,95

MOODIES Rue de femme genser kr. 799,-

TREND HALE BOB kjole kr. 4299,-

PRU’S JOYTAG kjole kr. 895,-

ANNEBE Joseph Ribkoff selskapsbukse kr. 1620,-

VIC BAUER Skjorte kr. 499,TREND ALIX jakke kr. 3199,-

PRU’S ERFO jakke kr. 1400,-

PARK LANE Kjole kr. 1119,95

CAOZ CLAIRE bukse med knapper kr. 1699,-

MOODIES Depeche i kalveskinn veske kr 1299,-

Følg @askersentrum på facebook og instagram

TREND ALIX bukse kr. 2099,-

CHANGE Mariah ¾ Padded kr. 699,Hipster high waist kr. 449,-


XPONELLA Voluspa duftlys

XPONELLA hay wooden hand

MOODIES Dora Mar skål Jonathan Adler

Jul i

MOODIES Lysestaker i krystall fra Reflections

ASK Secto Design octo lampe

ASK &tradition flowerpot

MOODIES Lysestaker som kan påbygges i stål og brass fra danske Stoff

HJEMMET ASK Filigrantræ

MOODIES Victoria Juletre Fra 180 cm til 300 cm Integrert lys m dimmer XPONELLA House doctor lampe

ASK Carl Hansen safaristol

ASK Geneva Touring S

MOODIES Vi fører bildene fra Cobra art. Woman with butterflies 80x120

XPONELLA haymat utematte

XPONELLA Sögne krus

Vi sees i Asker!

MOODIES Puterfra House of Hackney

43


Mange korte og lange kjoler!

Strøket 7, Asker • 66 79 47 70

VI HA RV GAVE ÅRT EGE KORT T !

EKS KLU S IV T HOS SPECSAVERS

2for1 fra 1795 kr. VI FØRER KLASSISKE KVALITETSKLÆR TIL DAMER (STR. 36 - 52) OG BARN

Specsavers Asker Trekanten Senter Tlf: 66 78 08 75 Bestill synsundersøkelse på specsavers.no

Når du kjøper 2for1 fra 1795 kr. får du den rimeligste med på kjøpet, uavhengig av valg av brilleglass og tilleggsbehandlinger i henhold til prisliste. Standard enstyrkeglass (1,5) og brilletilpasning er alltid inkludert. Eventuell synsprøve er ikke inkludert. Kan ikke kombineres med 60+ eller andre tilbud. 2for1 er personlig og kan ikke deles med andre. ©2018 Specsavers

44

PERSONLIG SERVICE!

PRU’ S

Strøket 9, vis-a-vis Kulturhuset

www.pru-shop.no

66 75 80 66 Åpeningstider man. - fre. 10 - 18 lør. 10 - 16


ADVENTSTILBUD 20% PÅ DAGENS LUKE 1

2

3

4

6

5

Vi ønsker alle Iphone/ våre Ipadkunder hansker en riktig god adventstid! Nattøy

Alle skjorter

Tiger of Sweden vesker

Alle skinnjakker

Aleksa

8

7

10

9

11

12

Smykker Sløyfer og slips

13

14

Belter

19

Alle Skjerf

20

Alt fra Mos Mosh

Trekanten Senter Telefon 66 98 84 46 Milleaas

Alle jakker

Alle Skjerf

Milleatrekanten

15

16

Alle UGG

21

Sort og brun

Vi h gavekoar rt

17

18

Alt fra polo Ralph Lauren

22

Alle votter/handsker fra UGG

23

24

PC vesker

Alle Parajumpers

Trekanten Senter Telefon 66 98 84 46 facebook.com/xomenswear


Den glade baker

KAKER FOR ALLE TEKST: AINA SKOLAND

FOTO: WWW.MATPRAT.NO

Vi ønsker dere en søt julehøytid! Julebaksten er rett rundt hjørnet, men hva gjør man når man får besøk av en onkel med glutenallergi og en venninne med melkeallergi? Det er enklere enn man skulle tro. Mange av de vanlige kakesortene vi gjerne baker til jul er nemlig i utgangspunktet uten enkelte av de viktigste allergenene. Vi har blant annet fått hjelp av Den glade baker til å finne fram noen av oppskriftene som egner seg for et inkluderende kakebord. Kanskje lager du allerede noen av disse?

Kokosmakroner Allergen: Egg Uten: Gluten og melk 4 eggehviter 200 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 200 g Kokosmasse

Peppernøtter Allergen: Melk og gluten Uten: Egg og nøtter 300 g Meierismør 300 g Sukker 120 g Fløte 1 ts malt ingefær 1 ts malt kanel ½ ts malt sort pepper ¼ ts malt kardemomme ½ ts bakepulver 1 ts natron 600 g siktet hvetemel Slik gjør du: Pisk smør og sukker hvitt. Bland sammen alle de tørre ingrediensene og rør inn i smørblandingen. Legg på en plate med bakepapir og settes kjølig minst to timer, men gjerne natten over. Elt deigen sammen og trill ut små kuler som settes på stekeplate med bakepapir. Stekes i 12 minutter på 150 C.

46

Slik gjør du: Pisk eggehviter i en kjele til det skummer godt. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse. Sette kjelen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv. Etter ca 10 minutter, når massen er omtrent så tykk som risengrynsgrøt, er den ferdig. Bruk to skjeer til å lage topper av kokosmasse på et bakepapirkledt stekebrett. Stek kakene midt i ovnen på 180 C i ca ti minutter, til de får en fin, gylden farge. Avkjøl på rist.

Suksessterte Allergen: Melk, mandler og egg Uten: Gluten Mandelbunn: 4 eggehviter 150 g Melis 150 g Mandler, hakket eller som mel

Slik gjør du: Melis siktes og blandes godt med mandlene/mandelmelet. Eggehviter pisker til de er stive. Vend melis- og mandelblandingen inn i den piskede eggehviten. Hell mandelmassen i en liten form, 24 cm i diameter. Stek ved 160 C i 30-35 minutter. La den kjøle seg ned. Fyll: 4 eggeplommer 1 dl Kremfløte 100 g Sukker 1 ts vaniljesukker 150 g romtemperert smør

Slik gjør du: Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm opp over svak eller middels varme til kremen tykner. Avkjøl og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt og la den stivne. Legg bunnen på et fat og bre kremen pent over.


VITE COLTE, hender, hode og hjerte. Vi i redaksjonen har testet viner til som passer til årets julemat.

Vite Colte er et kooperativ som består av 180 vindyrkere med 300 hektar vinmark i Piemonte, hvor store deler av vinmarken gjennomgår konvertering til økologisk landbruk. Vite Colte besitter en stor arv av vingårder, noe som betyr at de kan velge de beste og de mest motiverte vinprodusentene i gruppen som sammen med sine familier og moderne teknologi bevarer og forbedrer kvaliteten på druene. Dette er vindyrkere som bidrar med alle sine ferdigheter, lidenskap og tilstedeværelse. Bak hver Vite Colte vin er det et ansikt, en historie og en familie.

Barbera d´Asti DOCG 2016

Barbera d´Asti Superiore «La Luna e I Faló» DOCG 2015

Langhe Nebbiolo «La Malora» DOCG 2015

Rubinrød farge. Varm, ungdommelig aroma av røde bær. Sjenerøs på smak. Rik, strukturert, fyldig og fløyelsaktig. Harmonisk med god balanse, et resultat av en kort periode med flaskemodning. Til torsk, pasta, pizza, svin, lyst kjøtt og småvilt.

Dyp rød på farge. Rik og dyp med kompleks balanse av fioler, lakris og vaniljetoner. Frisk, tørr med vanilje og skogsbær. Passer til and, gås og vilt.

Elegant balanse av moden frukt, krydder og vanilje. Rik med aroma av sort frukt, tobakksblad og skogsbær. Tørr og smidig med hint av vanilje og frukt. Søte tanniner. Passer til lam, okse og vilt.

Kr. 135,Varenr. 5481101 (bestilling)

Kr. 195,Varenr. 4509301 (bestilling)

Kr. 215,Varenr. 10271801 (bestilling)

Barbaresco «Spezie» Riserva DOCG 2008 Rubinrød på farge med nyanser av moden sort og rød frukt. Pepper og nellik. Tørr og varm med imponerende tekstur. Moden rød og sort frukt og et imponerende snev av balsamico i avslutningen. Passer til lam, okse og vilt. Kr. 298Varenr. 10271701 (bestilling)

Barolo Riserva «Essenze» DOCG 2008 og DOCG 2001 Magnum Aroma av fioler, solbær, lakris og nellik. Tørr med silkemyke tanniner og en delikat ettersmak av bærfrukt og sjokolade. Passer til lam, okse og vilt.

Kr. 385,Varenr. 10271901 (bestilling) Kr. 675- Magnum Varenr. 10272005 (bestilling)


MorgenkĂĽpe, Missoni kr. 2700,-

Juletre, Mr Plant kr. 399,-

ArmbĂĽd, Syster P. kr 399,-

Toalettrull-holder, muubs kr. 799,-

Dots pute, Hay kr. 769,-

Pledd, Klippan kr. 999,-

Lysestake, Iittala kr. 899,-

Dots, muuto fra kr. 185,-

Bill knagg, Maze kr. 499,-

Vase, House Doctor kr. 399,-

Torvveien 5 | 1383 Asker |Tlf. 66 79 02 00 | www.xponella.no

www.tandbergeiendom.no


A-Medi

medisinsk spesialistklinikk

everythingpossible-Fotolia

SPESIALIST OG FAMILIEKLINIKK ERFARNE LEGER - KORT VENTETID - INGEN HENVISNING BARNELEGE GERIATER GYNEKOLOG HJERTESPESIALIST

INDREMEDISINER ORTOPED PSYKIATER REVMATOLOG

FØRERKORTATTEST 3D ULTRALYD FOREBYGGENDE MEDISIN KOSMETISK MEDISIN

Hastetime ved generelle allmennmedisinske problemstillinger. Hos oss kan du få time på dagen.

KOLLAGENSTIMULERENDE VOLUMBEHANDLING AV HENDER MED RADIESSE 0,8 ML

NÅ 3 100,-

TILBUD

Gjelder tom 15.01.2019

før 4 500,-

Eneste ZO Obagi forhandler i Asker Før

KOSMETISKE MEDISINSKE BEHANDLINGER OG ANTI-AGE Individuelt tilpassede behandlinger for en naturlig resultat PIGMENTFLEKKER

RYNKEBEHANDLING

SPRENGTE BLODKAR

AVANSERTE PEELINGER

PERMANENT HÅRFJERNING

LASERBEHANDLINGER

PRP

MEDISINSK HUDPLEIEPROGRAM

VOLUMTAP

CELLULITTBEHANDLINGER

Etter

FRITT BEHANDLINGSVALG Har du fått rett til helsehjelp og det er lang ventetid på sykehuset?

Ta kontakt med oss! A-Medi er godkjent som fritt behandlingsvalg leverandør innenfor hjerteutredning og ortopedisk kirurgi. Vi har kort ventetid og hjelper deg gjerne!

Vi bryr oss om helsen din Bankveien 1, 1383 Asker | Timebestilling 67 430 930 | www.a-medi.no


ASKER SENTRUM PAK

• Parkeringsplass på Elveroa • Asker P-Hus og Stasjonskvartalet P-Hus ved skysstasjonen • Pendlerparkeringene i Lennsmannslia • Elveplassen og Elvelygården parkering, samt Føyka på hver sine sider av Kirkeveien • Agro P-hus med innkjøring fra Bankveien • Trekanten P-Hus, både innendørs og «på taket» • Gamle Trekanten P-Hus, og «bakgårdsparkeringene» i Trekantstubben • Parkeringplasser og gateparkering på Erteløkka og Alfheim • Parkeringsplass på Askerholmen

P P i ersve K. Ask

P Trekanten

Kulturhuset

P

PAK

St rø ke t

PAK

PAK

Smug

Torget

P

P

r To

v

Erte

P

løkk a

sen plas Elve

NYE WESSEL KVARTALET KOMMER

veien

Rypegården

ien

eve

Bankveien

ei rsv ke As

PAK

K.

Kirk

PAK

P

gen

P

Meierisvin

P

P

et

P

PAK

P

Sk

k kveien

Hagalø

Galleri Trafo

PAK

PAK

Alfheim

yss

tas

jon

PAK

P E1

ASKER sentrum

P

P Åpningstider: 10-18 (10-16)

8


BUTIKKOVERSIKT KLÆR, SKO OG TILBEHØR

Rå Smak Spiseri

902 20 884

The Body Shop

23 15 54 00

Thrond-Arne Schau studio 93 09 52 93

AnneBe

92 40 84 80

Scandic Hotel

CAOZ

66 79 08 66

Sjøveien

941 97 586

Change

66 76 04 22

Texas Barbecue Café

67 10 50 00

Dressmann

66 79 54 14

Edvins

66 90 30 55

Female

90 75 12 33

Fretex Fashion

47 47 36 28

Galleri Unika

66 90 16 35

Gerts

66 90 46 10

G-Sport

66 78 33 65

Haben

46 89 35 45

Masai

90 10 29 64

Moodies

66 76 22 00

Name It

66 78 99 39

Park Lane

938 09 042

Polarn O Pyret

47 45 94 85

Pru’s

66 75 80 66

Trend

90 24 94 46

Vic Bauer

66 78 10 70

SERVERING / MAT Askerkroen selskapsmat

66 78 15 03

Baker Hansen

94 02 32 44

Bakeriet Asker

66 79 62 10

Baracoa

40 00 57 05

Big Horn

66 90 00 30

Den Glade Baker

66 78 12 30

EGON

66 79 17 67

Fuji Sushi

66 79 50 00

Glorioso

66 79 17 38

Iceland Kaffebrenneriet

66 90 00 78

Kårner Kaffebar

66 75 99 55

Lancelot

66 78 54 88

Meating Point, burger,

94 85 83 50

bar & diner Overens café

913 50 889

Peppes Pizza

22 22 55 55

Petra Frukt og Grønt

66 79 49 96

Pizzastua

66 79 46 11

Rosmara

41 45 63 44

Royal Lounge vin

41 45 89 58

og Champagnebar

HJEM OG INTERIØR

66 75 84 00

SPESIALBUTIKKER Apotek1

66 76 15 50

Ark Bokhandel

66 78 10 60

Ask Interiør

66 79 70 00

Asker Blomster

66 78 17 08

Christiania GlasMagasin

66 78 31 60

Asker Reisebyrå Bennett

66 76 14 60

Moodies

66 76 22 00

Asker Urforretning

66 79 56 65

Strai Kjøkken

47 48 80 76

Bilruta

Xponella

66 79 02 00

CC Rens og vask

980 19 694

CopyCat

66 90 22 30

Galleriet

66 78 70 81

Gullsmed Hellman

66 78 01 00

Interoptik Asker

66 79 51 70

HELSE, SKJØNNHET OG VELVÆRE Agro Øre nese halsklinikk 66 75 21 21 A-head Frisør og Velvære

66 76 26 00

A-Medi legesenter

67 43 09 30

Anahat Yoga

41 25 63 60

Asker Alternative

66 75 99 70

Hudpleieklinikk

09009

Kitchenline

21 42 08 08

MoMi Hobby

99 55 62 82

Narvesen

66 90 17 57

Sturlason AS Polyfoto

22 42 41 22

Trafo Kunsthall

66 90 40 06

Vitusapotek Asker

66 98 98 80

Asker Herrefrisør

66 78 09 84

Askerklinikken

66 78 97 47

Asker Tannhelse

66 78 65 00

TJENESTER

Asker Tannregulering

66 90 20 20

Adek

22 73 12 40

Asker Treningssenter

40 00 04 81

Centrum trafikkskole

99 20 31 00

Atelier 3-frisør

66 78 10 74

DNB

Bailine Asker

47 79 09 44

DNB Eiendom

Beautyjunkie

913 00 293

Danske Bank

Brun og Blid

80 03 40 33

Fibre Arkitektur & rådgivning 90 95 74 07

Cliniqe Medica

66 78 03 73

Handelsbanken

66 98 77 00

Elixia

66 98 73 00

Mamen-Lund,

66 90 15 00

Fysioaktiv

66 76 65 40

Engh, Sætre & partners AS

HUD

66 90 00 90

Mariannes Trafikkskole

HÅR

66 90 00 90

Proaktiv Eiendomsmegling 47 68 44 00

Matrix Frisør

66 90 63 74

Scandic Hotel

Mine muligheter

90 63 69 98

Sparebank1

Morten Brøtmet

66 90 13 00

Voice Reklamebyrå

Mykjemeir

66 90 55 00

Nemus

66 90 50 01

KJØPESENTER

Praxisklinikkene

22 34 82 00

Trekanten

På Håret

66 79 53 80

Sandboe Tannlegesenter

66 78 10 20

Sentrumsklinikken

66 78 56 00

Tannglede

66 78 11 93

Følg @askersentrum på facebook og instagram

Vi sees i Asker!

03000 97 64 30 00 08540

66 78 78 78 23 15 54 00 07040 66 85 27 50

66 90 01 08 NY i sentrum


Fretex

Freshe fine lokaler, akkurat som en hvilken som helst klesbutikk. Men pĂĽ Fretex kan du finne unike plagg.

52


Fretex

PÅ SKATTEJAKT I SENTRUM Gjenbruk og redesign er i vinden som aldri før. Bra for miljøet, og bra for lommeboken. Stadig flere tar turen innom Fretex på skattejakt. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

H

ver uke går omtrent 400 plagg ut av butikken, smiler butikksjef Kristin Kleve Hoff som ser utover lokalene i Strøket 3, i samme bygg som Dressmann. - Vi flyttet inn her for nesten et år siden og er veldig fornøyd med de åpne fine lokalene, sier Kristin. Fornøyd viser hun rundt blant klær i alle slags stiler og størrelser, i tillegg til re-designede produkter der alt fra gamle ullpledd til Hardy-bøker har gjenoppstått og fått nytt liv.

TRENDY - Vi merker godt at gjenbruk har blitt mer trendy de siste årene. Tidligere var det nok kanskje sett på som litt flaut å handle i bruktbutikker, men nå er det kult. Vi har blant annet sett en voldsom økning av ungdommer som kommer innom butikken vår, forteller den engasjerte butikksjefen. - Mange sier de koser seg med å lete etter fine skatter. Ting man ikke finner i en hvilken som helst kjedebutikk. Og finner

53


Fretex

På re-designhyllen finner du produkter som har fått nytt liv.

man den ene skatten er det bare én ting å gjøre. - Her er det jo ikke sånn at vi får inn tre av det samme plagget i samme størrelsen. Hvis du lar det henge på stativet og går videre, risikerer du at noen andre plukker det opp før du har rukket «å tenke på det», så det er best å plukke det med seg med en gang, ler Kristin. TRENGER HERREKLÆR Med større interesse for second hand mote, er det også større behov for å få

54

Butikksjef Kristin Kleve Hoff er glad for at gjenbruk har blitt trendy.

klær inn i butikken. Akkurat nå krysser de fingrene for at flere menn i alle aldre har Fretex i tankene når de rydder i skapet. - Vi har mange gutter og menn innom butikken, men generelt får vi inn langt mer dameklær, så vi er alltid på utkikk etter gode herreklær, understreker Kristin. Og tiden da det sto strenge formaninger på Fretex-boksene om bare å levere inn helt og pent tøy, er forbi. - Det går altfor mye tekstil i restsøpla, slår Kristin fast. - Det er i seg selv et miljøproblem. Nå


Fretex

Her er det mange brukte plagg som er like fine som nye. Eller til og med klær som aldri har vært brukt.

er målet å samle inn all brukt tekstil, så om du har ødelagte plagg kan du gjerne legge dem i samme pose som de hele og fine klærne. Da blir det sortert på sentrallageret vårt, for så å bli resirkulert på best mulig måte. SHOPPING MED MENING Fretex drives akkurat som en hvilken som helst annen klesbutikkjede. Klær kommer riktignok inn fra forbrukere heller enn fra fabrikker, men to ganger i uken tar Kristin runden i butikken og ser hva

hun må bestille fra sentrallageret, akkurat som en helt vanlig butikksjef. - Forskjellen er at man bidrar på en helt annen måte enn om man kjøper nye klær. Det ene er at man slipper å produsere enda mer nytt til overflodsamunnet. Det andre er at helt fine klær ikke trenger å gå i søpla. I tillegg går deler av overskuddet til tiltak for folk som kan trenge en ekstra håndsrekning i hverdagen. Og så er det det med muligheten for å finne akkurat den ene unike skatten, da. Den som ingen andre har lik.

Fretex Asker Strøket 3, 1383 Asker Kundesenter: 23 68 11 70 Man-fre: 10.00 - 18.00 Lør: 10.00 - 16.00 www.fretex.com

55


JULEGAVETIPS

429,Ord. pris fra kr 800,-

399,Ord. pris fra kr 538,-

-20% Varmeverktøy fra HH Simonsen

JOICO KALENDERGAVER FRA KR 49,-

KMS KALENDERGAVER KR 99,-


VI TILBYR DET NYESTE INNEN BRANSJEN AV YPPERSTE KVALITET

Gavetips 1

Gavetips 3

HUDPLEIE | FOTPLEIE | MASSASJE | NEGLER SKINPEN | FIBROBLAST | MAKEUP INJEKSJONER | RESTYLANE VOKSING | EPILASJON | SPRAYTAN VIPPEEXTENSIONS | BRYNSFORMING MICROBLADING | OMBRÉ BROWS | EYELINER 1999,- | verdi 3201,-

449,- | verdi 760,Gavetips 5

Gavetips 2

Gavetips 4

GI ET GAVEKORT TIL EN DU SETTER PRIS PÅ

3499,- | verdi 7157,999,- | verdi 5650,-

STRØKET 8 | ASKER | TLF. 66900090

www.hudasker.no

HUDasker

Fixit timebestillingsapp

#hudasker


Thea Næss

58


Thea Næss

Hardtslående danser At en kampsportutøver skulle bli en av de mest grasiøse danserne i årets Skal vi danse, var ingen selvfølge. Men så kom Thea Næss fra Asker. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

© Cato Ingebrigtsen

Under sending er det glitter og stas som dominerer. Langt fra hverdagen på trening. Thea og dansepartner Ivo Havranek har vært innom mange dansesjangre og uttrykk på sending.

I

seks europamesterskap, syv verdensmesterskap og utallige norgesmesterskap har hun stått øverst på pallen. I kickboksing. - Jeg begynte med kickboksing da jeg var 15, litt tilfeldig. Fram til da hadde jeg

stort sett holdt på med teater og sånne ting, men dette var en alder da kroppen var i endring. Det stresset meg. Jeg ville ta kontroll. Det var pappa som foreslo kickboksing. Thea slang seg med, og siden har hun ikke sett seg tilbake.

EN TRENER SOM SÅ MEG - Miljøet i klubben i Asker var fantastisk. Jeg følte meg sett, og velkommen. I tillegg var treningen kjempegøy. At jeg var god tenkte jeg ikke så mye over. Store mesterskap og sånt var ikke i

59


Thea Næss

Thea Næss har tilbrakt mye tid i Skal vi Som regel er det Ivo Havranek som er Theas dansepartner, men av og til får mannen danse sitt dansestudio på Bislett denne høsten. Christian Galvez slippe til.

mitt hode i det hele tatt. Heldigvis tok treneren seg av de store tankene og oppmuntret Thea til å stille i internasjonale konkurranser, og det ga avkastning. - Et av de stolteste øyeblikkene mine var da jeg vant VM for første gang i 2009. Det ga uttelling for alle tårer og uendelige timer med hardt arbeid. Nå er jeg minst like stolt over at jeg har klart å holde nivået oppe i alle årene etterpå. Det kommer stadig nye og unge utøvere som er ute etter å ta tittelen fra meg, men så langt har jeg klart å holde dem unna, ler Thea. TRAVEL HVERDAG Ler gjør hun mye av. Ikke minst på dansetrening. For tross fulltidsjobb på Wang toppidrettsgymnas og Wang ungdomsskole, og at hun, sammen med mannen Christian Galvez nå driver sin opprinnelige klubb i Asker, var hun ikke i tvil da telefonen fra TV2 kom. - Jeg har alltid elsket Skal vi danse, og ble kjempeglad da jeg ble spurt. Riktignok kræsjer det fullstendig med konkurranseseongen, vi har avreise til EM i kickboksing dagen etter dansefinalen, men det var en mulighet jeg får én gang i livet. Jeg måtte bare hoppe på. At Thea overraskende røk ut i kvartfinalen letter heller ikke på logistikkutfordringene.

60

- Nei, på finalen må vi være med alle sammen, men det blir gøy, da. MYE TRENING Dans hadde ikke Thea noe særlig forhold til før TV2 ringte. - Jeg gikk på ballett en kort stund da jeg var 5 år, men fikk det for meg at danselæreren ikke likte meg. Aner ikke hvor den ideen kom fra, men jeg sluttet. Ellers kan jeg godt slå meg løs på dansegulvet ute på byen, men det var alt, ler Thea. Trening, derimot, er hun godt vant med. - Vi la inn giret fra start og trente masse allerede før første sending. Samtidig er faktisk ikke dans så ulikt kickboksing i måten å trene på. Det er snakk om kroppskontroll, disiplin, terping av detaljer og det å forholde seg til tilbakemelding på personlig nivå av en instruktør. Det har nok vært en fordel for meg. DANSEBOBLE Om tiden i Skal vi danse har hun bare godt å si. - Det har vært kjempegøy, men også tøft. Det var mye nytt som skulle presses inn i både hode og bein på kort tid sier medgir Thea. - Jeg er veldig heldig som fikk en super dansepartner som jeg hadde god kjemi med. Og god kjemi kom godt med. Thea

trente med dansepartner Ivo Havranek mellom fem og ni timer hver eneste dag fra 6. august og fram til kvartfinalen 3. november. - Man blir godt kjent, ja. Men det var jo ikke bare han. Det var alle. Crewet rundt, og de andre danserne. Vi konkurrerte, men først og fremst heiet vi på hverandre. For en fin gjeng! Danseboblen sprakk da Thea og Ivo måtte sette fra seg danseskoene etter at de overraskende røk ut etter danseduell i kvartfinalen, høyeste dommerscore til tross. Nå er det igjen kickboksingen som får hovedfokus på trening, men én ting er hun likevel sikker på. - Skal vi danse har gitt meg en glede det er lenge siden sist jeg har følt på!


fine touch

NYHET!

Superpopulære Aquagold Introduksjonstilbud 3900,-

JULETILBUD

kr. 2000,-

Kombinasjonsbehandling med Dermapenn og kjemisk peeling

kr. 2000,-

Kjemisk peel og mesotherapy

(for strammere, friskere og jevnere hud)

(ernæring med vitaminer som forebygger hudskader og forbedrer hudens struktur)

•Diode Lightsheer laser (hårfjerning)•IPL (hudforbedring)•YAG laser (fjerning av sprengte blodkar) •Pigmentflekker•Rynkebehandlinger med fillers•Microneedling•Figurforming•Kjemisk peeling •Cellulitt behandlinger•Hudforyngelse•Skin booster (Vitalinjector)•Botulinumtoksin•Permanent makeup Gratis konsultasjonstimer! Behandlinger utført av autorisert helsepersonell. Åpningstider: Mandag/onsdag fra 9-20 • Tirsdag/torsdag fra 13-21 • Fredager fra 9-15 • Lørdager etter avtale kjhall@online.no for timebestilling • Alfheim 24, 1384 Asker • Tlf. 66 78 03 73 • Tlf. 905 10 768

clinicmedica.no

clinicmedica


Wettre bryggeri

Det har blitt mange øltyper på tre år. En av de nyeste typene er et sur-øl.

62


Wettre bryggeri

Ølbrygging gikk fra hobby til business for (f.v.) Marius Hansen og Hans Ellef Wettre jr. Nå har de fått gründerpris for innsatsen med Wettre bryggeri.

GRÜNDERPRIS FOR ØLBRYGGING Det var ikke alkohol på jobben som gjorde konsentrasjonen litt så som så på Wettre bryggeri en oktoberettermiddag. Det var en telefon med et gledelig budskap. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

S

temmen i telefonen fortalte at Wettre bryggeri, som Hans Ellef Torillsønn Wettre og Marius Hansen startet i 2012, var blitt kåret til Årets gründer i Asker og Bærum i år. Prisen deles ut hvert år i et samarbeid mellom NHO i Oslo og Akershus, Kvinner i Business, næringsrådene i de to kommunene, og Asker og Bærum kommuner. PRIS I EN TØFF BRANSJE - Det er ganske stas å få en sånn pris, tre år etter at vi tappet vårt første øl fra eget gårdsbryggeri. Og det i en bransje der

vi ikke har lov til å markedsføre oss selv, til og med, smiler Hans Ellef. Strenge markedsføringsregler er ikke det eneste spesielle med mikrobryggeribransjen. Lokale små bryggerier har hatt et enormt oppsving de siste årene. - I dag er det i underkant av 300 registrerte ølprodusenter i Norge, og medlemsantallet i foreningen for drikkevareprodusenter har tidoblet seg på den tiden vi har holdt på. Interessen for lokalt øl har vært voldsom, men nå begynner det faktisk å dabbe av litt. Det kan gå hardt utover mange små pro-

63


Wettre bryggeri

Det er hardt arbeid å skape et suksessfullt mikrobryggeri. Gutta på Wettre bryggeri er ikke redde for å brette opp ermene og ta i et tak.

dusenter. Selv føler gutta på Søndre Vettre Gård at de står støtt, men de kimser ikke av tøffe tider. - Vi er faktisk en av svært få produsenter i vår størrelse som tjener penger, så vi har tro på at vi skal klare oss. Men det kommer ikke til å komme av seg selv. HARDT ARBEID Hans Ellef er ikke i tvil om hva som er grunnen til at nettopp de har gjort det så bra. - Det er vel ingen hemmelighet at hemmeligheten bak suksess er hardt arbeid, ler han. Og hardt arbeid har det vært. - Det spørs om vi hadde startet opp hvis vi hadde visst hva det skulle innebære av arbeidstimer, medgir Marius og forteller om sene nattestimer med jobbing på Kråka Pub i samme låven som bryggeriet, kombinert med tidlige morgener for å se til bryggeprosessen.

64

- Vi ser vel mer til hverandre enn vi ser familiene våre, ler gutta som selv mener de er som et gammelt ektepar. BEINA PÅ BAKKEN For det er aldri tid til å ligge på latsiden når man har ølbryggeri, pub, ukentlige firmaarrangementer med ølsmaking og omvisning, all servering på Kulturhuset, og man arrangerer konserter og annet selv. Så har de da også blitt populære! - Forrige fredag hadde vi 81 bordbestillinger på Kråka Pub, i tillegg til de som kom uten å bestille. Da kommer sykkelparkeringene godt med, slår de fast. Nå har de riktignok kommet så langt at de har ansatte til å hjelpe til med serveringen både i puben og på kulturhuset, men det betyr ikke at de har sluttet å brette opp ermene for å ta i et tak selv. - Nei, dit kommer vi nok ikke. Vi vil gjøre mest mulig selv. Det er blant annet vi

som kjører ut og leverer øl til kunder her i distriktet. På den måten får vi snakket med butikksjefene og bareierne og får verdifull tilbakemelding på produktene våre. MYE ØL Ingen kan da heller si at tilbakemeldingene ikke blir tatt med i betraktningene på Wettre bryggeri. Kanskje i litt vel stor grad? Så langt har, blant annet tilbakemeldingene, ført til at de har laget hele 26 forskjellige øltyper. - Ja, det er galskap, enes gutta hoderystende, dog med et smil i øyekroken. - Det er alt for mange forskjellige typer. Vi har seks tanker, og det blir forferdelig mye logistikk av å produsere 26 forskjellige øltyper på dette anlegget. I fremtiden skal vi begrense oss, altså. Kanskje vi skulle kuttet ned til rundt 10 typer? Ja, akkurat det tror vi når vi ser det.


Velkommen til oss pĂĽ Trekanten 4. plan Gode parkeringsmuligheter | Takeaway | Catering til selskap og firmaavtaler

Tlf. 66 78 42 00 | www.askerhaveli.no


Asker kulturhus

66


Asker bibliotek

Etter en lang og stengt høst fremstår Asker bibliotek som helt nytt. Kom innom og la deg inspirere.

VELKOMMEN TIL «NYTT» BIBLIOTEK! Denne høsten har Asker bibliotek holdt stengt for oppussing, men nå har det «nye» biblioteket åpnet dørene. Så da blir det jul, akkurat som vanlig, både på biblioteket og kulturhuset. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

F

or en drøy måned siden kunne alle de voksne trå inn i nye lokaler. Hyggelige lesekroker, avishjørne og områder med fred og ro til å fordype seg i både bøker, studier og arbeid. Vi fikk en del tilbakemeldinger på støy i biblioteket tidligere, og det har vi tatt på alvor, forklarer Stine Yndestad Runshaug.

flytte inn i helt motsatt ende, der hvor galleriet tidligere holdt til.

- Voksenavdelingen er nå plassert der barneavdelingen lå før, og barna har fått

- Her har det blitt separate områder for aktivitet og for rolig lesing. Det har til og

BARNAS DRØMMEBIBLIOTEK Og på snakk om barneavdelingen: Hvis du enda ikke har vært innom og kikket på den nyåpnede avdelingen, bør du ta strake veien dit.

med blitt et eget verkstedrom, og det er selvfølgelig her vi samler oss til årets juleverksted de siste tre lørdagene før jul, legger Anita Holth Lous til. For tross en høst uten annen lyd fra biblioteket enn den av håndverkere i arbeid, er de helt i rute til jul. Nå klør de i fingrene etter å sette i gang med arrangementer for barna igjen. - Ja, det gjør vi. I tillegg til juleverkste-

67


Asker bibliotek

dene blir det julefilmer hver søndag i desember, og selvfølgelig den tradisjonelle Lucia-feiringen, sier Stine. GIVERGLEDE Førjul betyr også giverglede. - På biblioteket kan man levere gaver til barn og unge som av ulike årsaker ikke får så mye til jul. I år trenger man ikke engang å pakke inn gavene, for det blir gjort av en gjeng ungdomsskoleelever som har valgfaget «innsats for andre». MERÅPENT Et viktig element ved det nye biblioteket er at det vil være «meråpent». - Alle over 18 år kan registrere lånekortet sitt, og dermed få tilgang til biblioteket utenom åpningstid. Da kan de lese og studere fram til stort sett klokken 22 på kveldene, og dessuten på de søndagene biblioteket ikke egentlig er åpent.

68

NATT I NISSELAND Nå er det ikke bare på biblioteket man vil merke julestemningen i førjulstiden. I desember er hele huset opplyst i varmende julerødt, og i foajeen vil man finne juletreet, som vanlig pyntet av husflidslaget. Den 8. desember er det to oppsetninger av den kritikerroste familiemusikalen, Natt i Nisseland, og den vil sørge for julestemning for liten og stor. Her møter vi Nissefar som har mest lyst til å barbere av seg skjegget og dra til nærmeste palmestrand etter at Trollmannen i Vinterlandet har kastet en forbannelse over Nisseland. Nisseassistent Claus får med seg kusken Igor og de to barnehjemsbarna Mats og Mina ut på en spennende jakt etter trollmannen i et forsøk på å bryte trolldommen i tide til juleaften. Fort deg å sjekke om det er billetter igjen til denne juleopplevelsen. Som vanlig vil det være juleverksted i vestibylen i forbindelse med forestillingene denne dagen.

MER JUL Enda ikke fått nok jul? Hva med Sølvguttene onsdag 19. desember, julematineforestilling med Underholdningsvogna 11. desember, eller den kulturelle barnevogna med lokale Einar Stokke Fadnes 21. desember? Og ikke glem at det finnes et liv også etter at juleribba er fortært. Gavekort på kulturopplevelser er supert å legge under treet. Se egen annonse ellers i bladet for oversikt over hva som skjer på huset utover våren. GAVEKORT -Asker kulturhus Her kan du kjøpe gavekort som kan benyttes som betaling ved Asker kulturhus. Gavekortet er gyldig i 12 måneder etter utstedelsesdato. www.askerkulturhus.no


for Mye gøy le året! barna he

Jule kake baki

ng 6.1 2

ef rem bak Vi finner de lager go saker og n. r sam me julekake t e n r urhjø Ste d: Kult 0 0–14.0 Tid: 11.0 R VI HA ORT! K E GAV w t sho

ed e sert n Hva m n ko e eller treet i år ? r unde

lser ppleve Juleo ode den g me d . ingen stemn deg å Skynd le! bestil

JULEGAVETIPS

Fro de Alnæs 19.1

.1 p 13 Plop

Natt i N is selan d

8.12

”Halve Norges Go lden” 26.1

God jul og godt nytt år! #finestehusetiasker

JULESTEMNING

Mati né – S Und erho vingende Jul! ldni ngsvo gna 1 1.

12

.12 Sølvguttene 19

For mer informasjon og fullstendig program se askerkulturhus.no


vinter DET GODE LIV God mat, god drikke og god jazzmusikk, hyggelig lokaler og hyggelige mennesker = DET GODE LIV

BLI MEDLEM I ASKER JAZZKLUBB

Rimelige priser på mat og drikke i et hyggelig miljø på Lancelot. Eks.”Dagens” Entrecote 198,- medlemspris 169,- gjelder alle dager Rundt 130 konserter i året. Hver torsdag fra kl. 19.30 og lørdager fra 14.00. Gratis adgang på de fleste av våre egne konserter.

25% rabatt på våre betalte konserter også på Cosmopolit og Nasjonal Jazzscene. Gratis e-post program hver uke. www.askerjazz.no. Medlemskapet tjener du fort inn!

70

TORSDAG 22 NOVEMBER TRIBUTE TO HANK MOBLEY MED HÅKON BJØRGO KVARTETT 19:30 - 22:00 LANCELOT Dave Edge saksofon, Anders Aarum piano, Håkon Norby Bjørgo kontrabass, Emil Norman Kristiansen trommer. Tenorsaksofonisten Hank Mobley skulle komme til å leve et liv i skyggen av de to største tenorsaksofonistene på 1960og 70-tallet. Hans spill ble ofte fremstilt som en noe mindreverdig utgave av Sonny Rollins, og i hans periode som sidemann til Miles Davis (1961), ble han på tilsvarende måte nedvurdert i forhold til den han etter- fulgte, nemlig John Coltrane. Først etter sin død har hans tenorspill og hans mange komposisjoner gradvis fått den respekt og heder som han fortjener, som en av de fremste hardbop-tenorister på 60-tallet. ©Line Hårklau

Velkommen som medlem. Medlemskap ordnes med å sende e-post til harald@askerjazz.no

NOVEMBER

LØRDAG 24 NOVEMBER POKERSKINN 14:00 - 16:30 LANCELOT Terje Storli: vokal/munnsp, Ole Petter Jupskås: vokal/gitar; Kjell Hommerstad: git. Lasse Vik p.; Ivar Jemterud bass og Peter Torgersen: trommer.

TIRSDAG 27 NOVEMBER JAZZLUNCH MED EDIT SKATTØR OG FIVE SHADES OF SAX 12:00 - 14:00 LANCELOT Invitasjon til nytt musikk treff. Gratis adgang!


www.askerjazz.no TORSDAG 29 NOVEMBER ÅSE KARIN HJELEM KVINTETT 19:30 - 22:00 LANCELOT Bandet vil presentere et knippe kjente jazzlåter i egen tapning. Et melodivalg hvor varierende årstider og døgnrytmer har vært inspirasjonskilder til komponister og tekstforfattere. Knut Mikalsen, gitar, Freddy Hoel Nilsen, piano, Åse Karin Hjelen, sang, Martin O. Måseide, bass, og Rune Tollefsen trommer

TORSDAG 06 DESEMBER BONEVOX 19:30 - 22:00 LANCELOT Johan Bergli altsax; Harald Bergersen klarinett, sopransax, tenorsax, barytonsax; Magnus Aannestad Oseth trompet, flygelhorn; Sture Hedløv trombone; Roy Hellvin piano; Tine Asmundsen bass; Tom Olstad trommer. Gratis inngang

TORSDAG 13 DESEMBER THE CHRISTMAS TIME MED SWING COMPANIET 19:30 - 22:00 LANCELOT Orkesteret består av: Randi Gunhildstad vokal, Tom Nilsen altsaksofon og klarinett, Dagfinn Berge tenorsaksofon og klarinett, Trond Anderssen barytonsaksofon, klarinett og bassklarinett, Yngve Greni trompet og flygelhorn, Øyvind Hauger trompet og flygelhorn, Sven Arne Trolsrud trombone, Raymond Enersen gitar, Kari Bergaplass piano, Sverre With kontrabass og el-bass, Ingar Andresen trommer.

LØRDAG 15 DESEMBER JULE JAM 14:00 - 16:30 LANCELOT Ta med instrumentet og gjør klar for en cool ettermiddag med musikk og moro.

DESEMBER LØRDAG 01 DESEMBER

CHRISTMAS TIME MED MAJKEN CHRISTIANSEN

LØRDAG 08 DESEMBER JJULIE DAHLE AAGÅRD MED ASKER STORBAND 14:00 - 16:30 LANCELOT

14:00 - 16:30 LANCELOT

Vollen Big Band med vokalist Majken Christiansen. Gratis inngang

TORSDAG 20 DESEMBER A TWIST OF COLE 19:30 - 22:00 LANCELOT A Twist of Cole med atmosfæren fra 1950- og 60-tallets USA skildres artisten Nat King Coles; Bøge Tronrud vokal/ sax, Alf M. Henriksen piano og Harald Skogli bass

DET GODE LIV God mat, god drikke og god jazzmusikk, hyggelig lokaler og hyggelige mennesker = DET GODE LIV

71


www.askerjazz.no LØRDAG 29 DESEMBER CHRISTMAS SESSIONS 14:00 - 16:30 LANCELOT «The Christmas Sessions spiller swingversjoner av kjente amerikanske julesanger. Med Gro-Marthe Dickson i front fremfører orkesteret sine favoritter av populære juleklassikere. Med utgangspunkt i 60-tallets legendariske innspillinger med rett dose cool og swinging christmassongs og titler som «I’ll be home for Christmas», «Sleigh Ride» og «Have yourself a merry little Christmas» kan musikken plasseres på den øverste hylle av crooner-jazz.» Gro-Marthe Dickson vokal, Anders Aarum piano, Andreas Dreier kontrabass og Magnus Sefaniassen Eide trommer.

LØRDAG 05 JANUAR NICE FAKE 14:00 - 16:30 LANCELOT P.L.Bernhardt (sax), Gisle Schmidt (trp), Lars Aukrust (pno), Sjur Tveit (bs), Ola Grønseth (drs)

TORSDAG 10 JANUAR BARYTONKVARTETTEN 19:30 - 22:00 LANCELOT Roy Hellvin piano, Olav Gustafsson trommer og vokal, Harald Juliussen bass, Harald Bergersen barytonsax

TORSDAG 17 JANUAR SKITTHEGGA SWING 19:30 - 22:00 LANCELOT Et jazzband med syv gode jazzmusikere: John Arne Johansen (klarinett) Runa Sæther (kornett), Trygve Bauck (trombone), Arnfin Haavik (piano), Kjell Aubert (banjo og vokal), Nils R. Crawfurd (tuba) og Dag Henning Sæther (trommer)

LØRDAG 19 JANUAR TRIO FORMAT J 14:00 - 16:30

JANUAR TORSDAG 03 JANUAR MAGNOLIA JAZZ BAND 19:30 - 22:00 LANCELOT Magnolia Jazz Band regnes som et av Norges beste tradband. Bandet spiller «New Orleans Revival Jazz», som er en sammenblanding av tradisjonell jazz og rhythm and blues. New Orleans-musikere har alltid kombinert musikalske genre fritt, og dette er et av kjernepunktene i jazzens utvikling. Magnolia er karakterisert som et av de mest «rotekte» norske jazzband, som forsøker å spille denne genuine, innfødte New Orleans-jazz. Ny inspirasjon finner bandet på sine utallige turer til New Orleans. Musikerne er Gunnar Gotaas trombone, Georg Michael Reiss klarinett, saksofon, Børre Frydenlund banjo, Anders Bjørnstad trompet, Håkon Gjesvik piano Sebastian Haugen bass og Torstein Ellingsen trommer.

72

TORSDAG 24 JANUAR

CARL HENRIK NILSEN KVARTETT

19:30 - 22:00

LØRDAG 12 JANUAR GUNNAR NILSEN BAND 14:00 - 16:30 LANCELOT Bassisten Gunnar Nilsen har vært sentral i jazzmiljøet i Kongsberg i en årrekke. Sist vår (2017) satte han sammen et nytt band til en jazzkafé. Det låt så bra at mange ønsket et gjenhør. Bandet presenterer en swingende og tiltalende musikk. Publikum vil kjenner igjen melodier av Horace Silver, Clark Terry via den brasiliaske trompeter Claudio Roditi til Beatles. Bandet er i høyeste grad et internasjonalt band da både trompeter og saksofonist er fra Tyskland.

Carl-Henrik Nilsen er en norsk crooner, sanger og entertainer. Carl-Henrik sang seg helt til finalen i Norske Talenter 2017, der han fikk fremført Frank Sinatras klassiker «My Way». Carl Henrik Nilsen Kvartett er , Carl Henrik Nilsen, vokal, Martin Gjerde, piano, Håkon Norby Bjørgo, kontrabass og Magnus Eide, trommer


www.askerjazz.no LØRDAG 26 JANUAR PRIME TIME SMASH

14:00 - 16:30 LANCELOT

MANDAG 28 JANUAR JAZZ LUNCH PÅ LANCELOT

TORSDAG 31 JANUAR JAZZETATEN 19:30 - 22:00 Jazzetaten er et kommunalt jazzband fra Ås Kommune, som spiller musikk i det spennende grenselandet mellom Jazz og knallhardt byråkrati. Det er i det nordiske åpne kontorlandskapet at Jazzetaten finner sin inspirasjon og forankring.Under mottoet «Jazzetaten - forener og forvansker» ønsker vi velkommen til en uforglemmelig aften. Jazzetaten består av: Svein Erik Martinsen - Ordstyrer og 1.Vara i plektrumsutvalget. Lorenzo Nardocci - HMS ansvarlig og Certifisert bruker av Touch-metoden på tastatur og keyboard. Daniel Lind - Materialforvalter og Dyp-frekvens rådgiver. Terje Evensen - Annenrangs førstekonsulent i sektor for stikk&visp/tre&metall

TORSDAG 07 FEBRUAR GREEN PEPPER 19:30 - 22:00

LØRDAG 09 FEBRUAR IN THE MELLOM TOWN 14:00 - 16:30

12:00 - 13:30

FEBRUAR LØRDAG 02 FEBRUAR JAZZKLASSIKERE PÅ NORSK 14:00 - 16:30 GRATIS PROGRAM PÅ E-POST Ønsker du Asker Jazzklubbs ukeprogram tilsendt på e-post hver onsdag? Send din adresse til harald@askerjazz.no

Jazzklassikere på norsk, med Hjemli/ Svela/Villagra. Prosjektet er å spille våre tolkninger av mer eller mindre kjente klassikere i et nedstrippet format, med Ann Helens norske gjendiktninger. Repertoaret spenner fra Jobim og brasiliansk bossanova og samba, til bl.a. Billie Holiday og jazzperler fra 20, 30 og 40 og 50-tallet. Vi gleder oss veldig til å spille i Asker! Vokal Ann Helen Hjemli, Gitar Eirik Svela Kontrabass Rodrigo Villagra

TORSDAG 14 FEBRUAR AINA FRIDÉN OG FRODE KJEKSTAD KVARTETT 19:30 - 22:00 Aina Fridén / Frode Kjekstad Kvartett med Roger Wiliamsen på bass, og Magnus Eide på trommer

LANCELOT Torvveien 12C ved Asker Jernbanestasjon Bordbestilling Tel. 66 78 54 88 Tilrettelagt for rullestolbrukere

73


Det ser sĂĽ enkelt og elegant ut der de flyter over isen, men det er ĂĽrevis med hardt arbeid som ligger bak.

74


Sondre Oddvoll Bøe

Askerhallen er og blir hjemme for Sondre Oddvoll Bøe. Det er her han finner skøytegleden.

Borte bra, men hjemme best Når Sondre Oddvoll Bøe sier han har vokst opp i en ishall, er det ingen overdrivelse. Han har tilbrakt mye av sine 20 år i ishaller, enten de har vært i Tyskland, Norge eller ellers i verden. Men den beste, den er i Asker. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

M

ed en kunstløptrener til mor, og en storesøster som var utøver, har det sjelden vært riktigere å si at noen har fått noe inn med morsmelken. - Jeg har vært med i hallen siden jeg var baby, så det var ikke så overraskende at jeg selv fikk på meg skøytene i 3-4 års alderen.

KUNSTLØP VS FOTBALL Kunstløp er ikke den store guttesporten, så foreldrene til Sondre oppmuntret ham til å prøve andre idretter. Han lot seg ikke overbevise. Ville tilbake på isen. - Alle de andre guttene i klassen spilte fotball, eller ishockey, så jeg passet ikke helt inn, men etter hvert som jeg gjorde

det bedre og fikk mer oppmerksomhet, stilnet latteren for å si det sånn. En av hendelsene Sondre viser til var da han var med på et show på TV2 i forbindelse med «Isdans», du vet, det programmet der Dorte Skappel skadet seg stygt i 2008. Samtidig gjorde han det bra i konkurranser, og dukket stadig opp i Budstikka og andre steder.

75


Sondre Oddvoll Bøe

FLYTTET HJEMMEFRA Sondre var ambisiøs allerede før alderen nådde to sifre, og i 10-års alderen meldte han seg inn i en klubb i Sverige for å kunne konkurrere på et høyere nivå. Etter 10.klasse tok han et enda mer drastisk valg. - Jeg følte at jeg hadde nådd et nivå som tilsa at jeg måtte gjøre noe annerledes for å komme videre. Dra et annet sted. Trene mer. Satse mer. Derfor flyttet jeg hjemmefra som 16-åring. Ikke bare flyttet han hjemmefra, han dro like godt utenlands, nærmere bestemt til Oberstdorf i Tyskland. Det var et stort steg. - Noe av det første som slo meg var at jeg burde si unnskyld til mamma for alle gangene jeg bare har vrengt skitne sokker av meg og slengt dem overalt, ler han. - Plutselig måtte jeg gjøre alt selv, enten det var klesvask eller matlaging. Heldigvis var vi flere i samme båt, og som yngstemann ble jeg tatt litt vare på av de som var noen år større enn meg. HJEM FOR Å FINNE GLEDEN Etter tre år med hardtrening og konkurranser med base i Tyskland, var det noe som sa stopp i unggutten. - Jeg oppdaget at jeg hadde mistet noe av gleden. I Oberstdorf var kunstløp hele livet mitt. Mange av vennene mine hadde reist hjem igjen, og en dårlig treningsøkt var det samme som en dårlig dag. Jeg måtte hjem for en pause. Hjemme i Vol-

76

Det går med mange timer til trening i uken, både på og utenfor isen.

len tok han med seg skøytene tilbake til Askerhallen. Samme treneren og samme miljø som før. Sakte, men sikkert kom skøytegleden tilbake. - Jeg har sjelden vært så nervøs som da jeg stilte i EM i år. Jeg hadde vært hjemme en stund og følte at jeg virkelig måtte bevise at det var den rette tingen å gjøre. Det var en enorm lettelse da jeg skøytet meg gjennom et prikkfritt program og gikk til finalen. HJEMME FOR Å BLI Til jul i fjor flyttet Sondre hjem for godt, en avgjørelse han er godt fornøyd med. - Jeg trengte å ha noe annet i livet mitt

enn bare skøyter og ishaller. Nå er jeg også på et sånt nivå at alt det rundt meg ikke er så viktig lenger. Jeg øver like godt på trippel-aksel her, sier han og krysser fingrene for at han snart blir første nordmann som mestrer nettopp det elementet. Sponsoravtalene til kunstløperne er på et litt annet nivå enn for langrennsgutta, men Sondre er uansett fornøyd med å bo hjemme hos mamma og pappa mens han satser mot VM i mars, og OL om drøyt tre år. - Jeg tror jeg er litt enklere å ha i hus nå altså. Jeg slenger ikke fra meg sokkene lenger, og jeg lager middag til hele familien, lover han.


Nye leiligheter på Vestre Billingstad

Løkkelig på Bergerløkka Bergerløkka er et spennende boligprosjekt på Vestre Billingstad. Her skal vi forvandle et gammelt industriområde til et levende og urbant boligområde. Mellom husene blir det en flott, felles hage med gode møteplasser. Felles storstue for beboerne kan enkelt benyttes til familiebursdager eller andre feiringer som krever litt ekstra plass. Med fjorden og marka rett i nærheten, blir det enkelt å leve et aktivt og sosialt liv!

Ledige 3- og 4-roms leiligheter! • Fra 69-121 m² • Gunstig husbankfinansiering • Heis og parkeringskjeller • Pris: 4 250 000 - 7 080 000,Vi arrangerer jevnlige visninger i vårt visningssenter på tomten. Se jm.no/bergerlokka for tider. Salgsansvarlig: Lise Helene Wiik | t: 928 10 074 | m: lise.wiik@jm.no

Vil du vite mer om prosjektet?

jm.no/bergerlokka

I våre hus skrives historie.


Cathrine Knudsen stiller ut kortreist kunst. Mange av bildene er produsert pĂĽ Trafo Kunstproduksjon.

78


Cathrine Knudsen

En moderne kunstner Et kunstnerliv er ikke hva det en gang var. Cathrine Knudsen er en moderne kunstner, og resultatet av det kan du se flere steder i Asker. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

J

eg har prøvd å male over et rødvinglass en sen kveld på hytta, men det funker bare ikke for meg, ler Cathrine Knudsen når vi møter henne på Galleriet i Asker. - Folk har ofte sine forestillinger når man sier at man er kunstner, men det er jobben min. På samme måte som alle andre får jeg barna på skolen, og så drar jeg på jobb. Jobben er i atelieret hennes i Oslo, eller på Hadeland Glassverk, på galleri Trafo i Asker, eller andre steder der de ulike prosjektene krever hennes oppmerksomhet.

ALLSIDIG KUNSTNER Cathrine har mange baller i luften på en gang. - Først og fremst maler jeg, og lager grafikk, men jeg har vært så heldig at jeg får bringe med meg elementer fra maleriene mine over i andre uttrykk. Blant de mest kjente er kanskje vasene hun lager i samarbeid med Hadeland glassverk, eller pleddene som er prydet blant annet med de velkjente fjærene. For en tid tilbake lanserte hun også en smykkekolleksjon i samarbeid med Gulldia. - Det er en kolleksjon på rundt 100 for-

79


Cathrine Knudsen

Cathrine Knudsen i arbeid på Trafo Kunstproduksjon. Å jobbe her har inspirert henne til å bruke mer farger i arbeidene sine enn tidligere.

skjellige smykker, alle med elementer fra naturen, og fra maleriene mine. Smykkene, Cathrine Knudsen by Gulldia, fronter hun selv, så om du synes du har sett ansiktet hennes på gaten i Asker i det siste, kan det være enten på en plakat utenfor Asker Gull og Sølv, eller om det er hun selv som farer forbi på vei til Trafo Kunstproduksjon, eller til Galleriet i Asker. STILLER UT I ASKER For hun har vært mye å se i Asker den siste tiden. - 15.november åpnet utstillingen SPOR med mine arbeider på Galleriet i Asker, forklarer Cathrine fornøyd, som om det

80

skulle være nødvendig. Det er vel nesten ikke til å unngå å se at alle vegger og vinduer på galleriet i meierisvingen er fylt med Cathrines uttrykk, og der blir de hengende til 29. november. Enten det er oljemalerier, monotopier, tresnitt eller litografier, er de lette å kjenne igjen med naturelementer, og disse vare blåtonene hun er så kjent for. - Men jeg har jobbet med usedvanlig mye farger i det siste, kanskje særlig etter at jeg begynte å produsere på Trafo Kunstproduksjon. Det er jo umulig å ikke bli litt preget av alle de spennende menneskene jeg får jobbe sammen med der, ivrer hun.

FULLBOOKET Med så mange prosjekter på gang er det fullt forståelig at det å sette seg ned med et glass vin og vente på at inspirasjonen skal komme seilende ikke er gangbar strategi, men til og med Cathrine har arbeidsdager da det er tyngre å komme i gang med den kreative prosessen. - Ja, det er klart, men da er det kaffe og høy musikk som gjelder. Forleden dag var det så fint vær, og jeg kjente at alt i meg hadde lyst til å gå ut i skogen og løpe, heller enn inn i atelieret for å jobbe. Jeg tok meg i nakken. Jeg er fullbooket med utstillinger ut 2020, så jeg trenger de maleøktene jeg kan få. Da helte jeg kaffe i koppen og skrudde musikken på fullt. Enden på visa var at jeg glemte å gå hjem for å lage middag, ler hun.


PARYKKER HÅR MAKE-UP BRUDEFRISERING BRYNFORMING HAIRTALK EXTENSIONS

66 90 40 45 • Konglungveien 200, Asker • Mandag-fredag • kl. 09.00 - 21.00 • Lørdag kl. 09.00 - 15.00 Timebestilling: www.bolgelengde.no

@frisorbolgelengde


A-Medi

Ung hud - uten kniv Det er ikke til å komme utenom. Etter hvert som årene går, setter alderen spor i ansiktet. Spor vi ikke setter så stor pris på. Fortvil ikke. Mye kan gjøres, uten at du trenger å legge deg under kniven av den grunn. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

A

v og til føles det som vi eldes over natten, medgir lege og spesialist i kosmetisk medisin, Dina Aresvik på AMedi. - Det er mange som kommer til meg fordi de ønsker å gjøre noe med alderens tegn i ansiktet. Linjer, rynker, tap av volum og spenst. Men mange kvinner er veldig sjenerte rundt disse tingene. Man har ikke lyst til at det skal synes at man har tatt drastiske steg, eller at utseendet skal endres. Det er det da heller ikke noen grunn til, mener Dina.

82

FOREBYGGING OG PLEIE Dina påpeker at basisen for en god hud, enten man vi bygge på med behandlinger eller ikke, er en god hudpleie, gjerne med Retinol. - Og så er det selvfølgelig de vanlige rådene som å bruke solkrem, spise sunt, få nok søvn og ikke røyke. De fleste jeg snakker med er da også flinke til å bruke solkrem, nå, men mange har syndet tidligere i livet. LASER Mange av alderstegnene som møtes


A-Medi

Dina Aresvik er lege med kosmetisk medisin som spesialitet. Hun mener at laser kan gi svært gode resultater når det gjelder å reversere uønskede alderstegn i ansiktet og på hendene.

oss i speilet skyldes at produksjonen av kollagen går ned etter hvert som vi blir eldre. Behandlinger som stimulerer denne produksjonen er derfor lurt, forklarer Dina. Selv jobber hun mye med lasere i sin behandling, og mener at det er et godt verktøy. - Det finnes mange forskjellige typer lasere. Her jobber jeg først og fremst med CO2 laser og GaAs-laser, enten hver for seg eller i kombinasjon. Den første av disse fjerner pigmentflekker og visker ut rynker, forteller Dina, og det hun sier høres ut som magi. - GaAs-laseren på sin side stimulerer kollagenproduksjonen og strammer opp huden. Kollagentilførsel i form av kosttilskudd er hun mer skeptisk til. - Studier har vist at kollagentilskudd brytes ned i magen, før det rekker å gjøre noe særlig nytte i kroppen. TILPASSET BEHANDLING Dina påpeker at laserbehandlingene gjøres individuelt tilpasset.

- Man kan ta en kraftig kombinasjonsbehandling, og kanskje legge på en deep peel i tillegg. Det gir fantastiske resultater etter bare én behandling, men man må regne med at det tar to til tre uker før man føler for å gå ut av huset etterpå, humrer hun. - Men man kan få de samme resultatene med flere mildere behandlinger, og da er man klar for jobb med en gang etterpå. Det er også en godt alternativ for de som er litt sjenerte og ikke ønsker at utseendet skal forandre seg brått. IKKE GLEM HENDENE! Selv om Dina jobber mye med folks ansiktshud, er hun også opptatt av hender. - Ofte møter jeg kvinner med veldig velstelte og «unge» ansikter, og så ser jeg på hendene deres at de er eldre enn de først gir inntrykk av. Huden på hendene er veldig tynn, og dessuten er hendene utsatt for både sol, vaskemidler og tøff behandling. Vi glemmer dessverre ofte å ta vare på huden her, sier hun. Dina påpeker at også når det gjelder hendene, gjelder de samme prinsippene som for huden i ansiktet, så pass på å få nok søvn og et sunt kosthold, men også her kan man hjelpe naturen litt på vei. - Man kan for eksempel legge inn kol-

lagenstimulerende fillere i områdene der man mister mest volum, og man kan bruke laser eller andre behandlinger, også på hendene. Dina har et siste tips når det gjelder huden, og helsen, over hele kroppen. - Ikke glem Omega 3!

A-Medi Et privat spesialist- og familieklinikk med fokus på helhetlige helsetjenester. Bankveien 1, 1383 Asker post@a-medi.no Telefon: 67 430 930 www.a-medi.no

83


BOLIGMARKED

Gratis verdivurdering Når du er på jakt etter drømmeboligen bør du alltid finne ut hvor mye boligen din er verdt i dagens marked. En gratis verdivurdering er uforpliktende, og inkluderer gode råd og tips fra en dyktig megler.

GOD BALANSE E

tter en vår med relativt få boliger til salgs i Asker og høy aktivitet med voldsomme budrunder er markedet over noen måneder gått over til å bli mer balansert og velfungerende. Antall boliger til salgs er relativt høyt i forhold til hva vi har sett de senere årene, men egentlig ikke høyere enn hva det burde være. Nå kan folk ha litt mer å velge i og

84

til syvende og sist så er nok det en viktig faktor og en god nyhet for de fleste som skal kjøpe bolig. Men med høyt utbud på boliger følger ofte også nedsider for noen. Flere boligselgere må finne seg i å selge for under der forventningen lå når markedet var heftigere. Det er mer vanlig at både vi

meglere og selgere er litt for optimistiske og at prisen må justeres noe ned for å oppnå salg. Sluttsummen er allikevel stort sett god sett i forhold til prisbildet som kanskje var for kun ett år siden. Med bedre utvalg følger også mer kritiske kjøpere. Man har rett og slett mer å velge mellom og ofte bedre tid til å vur-


dere boliger opp mot hverandre. Dette kan gjøre at salgsprosessen kan ta noe lenger tid, men det er ikke nødvendigvis slik at boligen selges til under prisforlangende. De gode objektene har fortsatt bra trykk og ofte budrunder, som de stort sett alltid har. Men differansen mellom disse og de mer gjennomsnittlige boligene er blitt større og tydelige. Det er noe mer vanlig å forhandle mellom selger og en budgiver for de gjennomsnittlige boligene. Boligene det er mest trykk på er mindre eneboliger og rekkehus, gjerne med innflyttingsklar standard og rett beliggen-

het. Dyrere boliger og boliger med oppgraderingsbehov tar gjerne litt lenger tid. Når det gjelder prisutviklingen så er vi fortsatt i grei pluss i forhold til 12 måneders syklusen og jeg forventer en ganske flat prisutvikling gjennom 2019 med fortsatt god balanse i tilbud og etterspørsel. Markedet er sensitivt og ved siden av god presentasjon vil riktig pris være viktig i tiden fremover. Med ønske om en riktig god juletid!

Daglig leder i Proaktiv Eiendomsmegling

Proaktiv Eiendomsmegling Tlf (+47) 95 42 87 01 E-post: vk@proaktiv.no www.proaktiv.no

85


G-sport

86


G-sport

Ut på tur – med litt hjelp Ski er ikke hva det en gang var. Dagens Birkebeinere går ikke på treski med én stav, for å si det sånn. Felleski er en av nyvinningene som gjør skituren til en mer behagelig opplevelse for folk flest. TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

Vidar Johansen på G-sport sparket i gang skisesongen i høstferien

87


G-sport

Felleski dominerer skimarkedet for tiden, og du kan få felleski som dekker alle behov

R

undt 75% av alle nye ski vi selger nå er felleski, forteller Vidar Johansen på G-sport. For ham begynner skisesongen sånn rundt høstferien. Felleski er ski som har en form for teppe integrert i sålen under skien. Den gjør at du kan ha bedre feste, uten at det ødelegger for god gli. - Nå finnes felleski i alle varienter, forteller Vidar. - Juniorski, markaski og racingski. Til og med topputøvere bruker slike ski til trening, og til og med Fredagsbirken har blitt vunnet på felleski. BRA I TIDSKLEMMA Bedre feste og likevel gli. Det høres jo i seg selv forlokkende ut, men Vidar trekker likevel fram et annet poeng som den aller største fordelen med felleski. - De gjør seg bra i tidsklemma, ler han. - Man kan liksom bare ta skiene ut av bilen etter jobb, og så er man i gang. Trenger ikke lete etter rett smøring og bruke tid på å legge den på. Ikke må man være spesielt interessert i Swix’ produktkatalog for å klare av smørejobben for hele familien heller. Og vi kan vel alle være enige om at det gjør noe med

88

atmosfæren for hele påsketuren når man slipper unna bakglatte ski for de minste. En annen ting som bidrar til en god opplevelse, er riktige ski. - Ski bør kjøpes et sted der de kan ski, understreker Vidar. - Både høyde, vekt og teknikkferdighet spiller inn på hva slags ski du bør sikte deg inn mot, men når du først har fått det rette paret på plass, kan du ha dem i mange år. MÅ OGSÅ VEDLIKEHOLDES Når det er sagt, så er ikke det det samme som å si at man aldri trenger å kikke på undersiden av felleskiene. - Innimellom må man rengjøre og impregnere fellene. Hvor ofte man må gjøre den jobben, kommer selvfølgelig an på hvor mye du bruker skiene, og i tillegg hvordan føret er. - Går du på minus 15 grader og ren snø fra tid til annen blir det ikke store jobben, men om du går på slitte spor med is og klisterføre, er det nok noe du bør følge litt mer med på. Uansett kan du gjøre jobben enklere om du impregnerer fellene godt innimellom. Men det er ikke bare fellene som trenger litt kjærlig omsorg.

Også sålene på skiene skal ha sitt, selv uten festesmøring. - Du bør ha på noen gliderprodukter på sålen sånn at den ikke tørker ut, men alt dette er ting du kan gjøre etter behov og tid. Det trenger ikke bidra til en lengre dørstokkmil når du ser ut av kontorvinduet på puddersnø og isklar himmel og lurer på om du rekker en runde etter jobb. JUSTERBARE BINDINGER Nå er det et par år siden felleskiene først ble introdusert, så selv om de brer om seg i omfang, har nyhetens interesse for dem dalt. Men fortvil ikke. Det finnes stadig nye grunner til å oppgradere utstyrsparken, for de som ønsker det. Det siste nå er skibindinger fra Rottefella som du, ved hjelp av en skrumekanisme, kan justere i løpet av turen. - Hvis du er på vei opp et fjell på formiddagen, så kan du skru bindingen så langt fram som mulig for å maximere feste, og så kan du skru den bakover for å få best mulig gli på vei ned igjen når du vil fortest mulig hjem til middag, forklarer Vidar. Så da er det vel bare å vente på snøen, da!


8 dyktige og blide frisører ønsker deg velkommen til en hyggelig og avslappende opplevelse hos cut i Heggedal sentrum.


Janne Eiesland gir deg oppskriften på både tøfler og julestrømper. Så enkelt og raskt at du lager dem på en kveld.

Lag julestemningen selv Mørke kvelder og lave temperaturer utenfor husveggen lokker til innekos og hobbyaktiviteter. Hva med å lage både julepynt og julegaver selv? TEKST: AINA SKOLAND FOTO: @VIBEKEGLOSLI

E

n ting som har blitt veldig populært, og som allerede har utviklet seg til noe av en tradisjon i mange familier, er å lage sine egne julekuler, forklarer Janne Eiesland som driver Momi Garn og Hobby. - Her er det bare fantasien som setter grenser, og det er noe som både små og store kan gjøre sammen. Man kan fylle kulene med for eksempel leirefigurer, et dikt, et bilde av familien, eller noe helt annet. Noen lager for eksempel en ny kule for hvert år, og da blir det jo et veldig fint og personlig juletre etter hvert, smiler hun.

90

STRIKK PYNT OG GAVER Om du har lyst til å finne fram strikkepinnene som en del av juleforberedelsene, har Janne også tips til deg. - Disse to prosjektene kan du klare om du er helt nybegynner. Eller om du har dårlig tid før gavene skal pakkes inn, smiler hun. ENKLE TØFLER ELLER JULESTRØMPE På disse søte tøflene begynner du øverst på skaftet, så om du vil lage julestrømper istedenfor, eller tøfler med høyere skaft, strikker du bare lengre før du feller. Når

du er ferdig med å strikke, kan du kaste dem i vaskemaskinen, og ut kommer ferdig tovede tøfler, eller en julestrømpe du kan fylle med godsaker. DEKORATIVE JULETRÆR Juletrær hører selvfølgelig julen til. Men hvem sier at de må ha grønne grener og være vokst opp i skogen? Disse dekorative juletrærne lager du fort og enkelt, og med akkurat de fargene du selv vil. MoMi Hobby Strøket 6, 1383 Asker 94 47 62 35 www.momi.no


Hvem har sagt at juletrær må være store eller grønne? Stemningsfulle juletrær lager du enkelt selv.

JULETRÆR

Garn: Rauma Pillpi Strømpepinner: nr.5 Glattstrikk

TØFFEL JULESTRØMPE Garn – PT3 Vams Rundpinne nr 10 Hele tøffelen/julestrømpen strikkes frem og tilbake = rillestrikk (frem og tilbake = 1 rille) Størrelse 2/4 (6/8) 10/12 (dame) herre (julestrømpe) Begynn øverst på skaftet Legg opp 28 (32) 34 (38) 40 (40) Strikk rett til du har 6 (7) 8 (9) 10 (35) riller Fell av 11 (12) 13 (14) 15 (15) masker i hver side. Klipp av tråden. Strikk nå over de midterste 6 (8) 8 (10) 10 (10) maskene til du har 9 (10) 11 (12) 13 (13) riller. Dette er sålen under på tøffelen. Plukke opp 1 maske ytterst i hver rille 6 (7) 8 (9) 10 (12) ganger på kortsiden av skaftet, som settes inn på hver sin side av de midterste sålemaskene - se piler på bildet under. Strikk over disse 18 (22) 24 (28) 30 maskene i 6 (8) 10 (10) 12 (11) riller. Som blir fronten/tuppen på tøffelen. Fell nå 4 masker jevnt fordelt på 2. hver pinne 3 (3) 4 (4) 5 (4). Strikk så 2 og 2 masker sammen ut runden. Klipp av garnet og tre det igjennom de resterende maskene. Snurp sammen. Sy kantene sammen og tov tøflene i maskin med vanlig såpepulver (ikke skyllemiddel) - gjerne på ett hurtigprogram 40 grader med sentrifugering. Evt vanlig vask 30 grader. Vasker du flere plagg samtidig toves det mer. Strekk og form tøflene mens de er våte.

Legg opp 32 masker Strikk 3 runder Start felling: Runde 1: Strikk sammen de to første maskene på pinne 1 Runde 2: Uten felling Runde 3: Strikk sammen de to første maskene på pinne 2 Runde 4: Uten felling Runde 5: Strikk sammen de to første maskene på pinne 3 Runde 6: Uten felling Runde 7: Strikk sammen du to første maskene på pinne 4 Runde 8: Uten felling Gjenta runde 1 til 8, 5 ganger, da har du 3 masker igjen på hver pinne. Strikk så sammen de to første maskene på hver pinne. Klipp tråden og tre igjennom alle maskene. Fest trådene på rettsiden og vreng arbeidet. Træs på en isoporkjegle og lag fot om ønskelig, foten på bilde er støpt i gips i en papirkopp.

God førjul! Julekuler kan lages av liten og stor. Det er bare fantasien som setter grensene for hva du kan fylle dem med. Hva med å gjøre det til en tradisjon? En ny kule for hvert år?

91


Advokatens hjørne, November 2018

SJEKKLISTE FOR PRIVATE AVTALER: HVILKE AVTALER BØR DU HA ORDEN PÅ? I denne spalten får LIVEIN's lesere høre om juridiske forhold som kan være aktuelle i tiden fremover. Send meg gjerne en e-post (omo@aomo.no) om du har spørsmål eller trenger advokat.

AVTALE OM DITT ARBEID, TYPISK ARBEIDSAVTALE For mange er arbeidsavtalen den viktigste avtalen man inngår. Husk at ikke kun lønn er viktig, men også pensjonsvilkår, frynsegoder, oppsigelsestid og i visse tilfeller også mer spesielle klausuler, f.eks. konkurranseklausuler. For de som driver næringsvirksomhet med andre vil det ofte kunne være en partneravtale eller aksjonæravtale som står mest sentralt. I slike avtaler er det mange spørsmål som bør vurderes nøye, f.eks. regler rundt exit.

92

AVTALER SOM GJELDER EIENDOM – KJØP, LEIE, SAMEIE MV. Bolig og hytte er ofte det mest verdifulle man kjøper og eier, og avtaler ved kjøp og salg bør vurderes meget nøye. Hvis man har eiendom man leier eller leier ut er det viktig å ha en god leiekontrakt. (Skattespørsmål bør vurderes nøye ved utleie og salg.) Viktige avtaler som gjelder eiendom, f.eks. om håndverkertjenester, bør normalt settes opp skriftlig. Dette gjelder særlig fastprisavtaler, hvor det er viktig å klargjøre hva som omfattes av opp-

draget og ikke. Hvis man eier eiendom sammen med andre bør man normalt sette opp en sameieavtale som regulerer de viktigste spørsmålene. AVTALER MED NABOER, VEDTEKTER O.L. I noen naboforhold kan det være ryddig å inngå tydelige avtaler om tilbakevendende spørsmål, f.eks. fordeling av utgifter til brøyting, arbeid knyttet til vedlikehold, beskjæring av trær osv. Dersom man bor i et sameie eller borettslag vil ofte mange spørsmål være regulert i vedtekter eller


Advokat Olav Marius Øyehaug driver advokatpraksis på Holmen Senter i Asker. Han bistår privatpersoner og selskaper med rådgivning og tvisteløsning. Han har arbeidet med dette i over 20 år, blant annet som partner i et av Norges største advokatfirmaer.

husordensregler (som i en del tilfeller er utdaterte og bør oppdateres).

ke renten på dine låneavtaler. Ikke bruk kredittkort til langsiktig gjeld.

FORSIKRINGER. RETTSHJELPSDEKNING Det er viktig å ha gode forsikringsavtaler som sikrer både verdiene du eier og deg selv og dine nærmeste. Bolig- og innboforsikring inneholder for øvrig normalt en rettshjelpsdel som medfører at du får dekket advokatutgifter hvis du kommer i en tvist. For å sikre forsikringsdekning er det ofte smart å tegne forsikring så tidlig som mulig; etter at tvist har oppstått er det for sent.

AVTALE MED SAMBOER/ KONE Samboere bør ofte sette opp en samboerkontrakt for å klargjøre hvem som skal eie hva ved samlivsbrudd. Ektefeller kan ofte med fordel gjøre det samme.

KREDITTKORT OG LÅN Ved kjøp med kredittkort kan du normalt reklamere overfor kredittkortselskapet, slik at du har en å rette krav mot i tillegg til selger. Særlig kjøp over internett (herunder Appstore o.l.) og i utlandet bør derfor skje med kredittkort. Husk å sjek-

FREMTIDSFULLMAKT, TESTAMENT, ARVEFORSKUDD OG ARVEPAKT Vurder om du bør gi arveforskudd eller opprette testament som sier hva som skal skje med dine midler etter din død. Vurder også om du bør opprette en fremtidsfullmakt som utpeker en fullmektig (en du har tillit til) som opptrer på dine vegne dersom du selv ikke kan gjøre det, typisk hvis du får aldersdemens.

Olav Marius Øyehaug Advokat

Telefon: 9181 3565 Holmen Senter, 6. etg. Vogellund 6 - 1394 Nesbru omo@aomo.no www. aomo.no

93


Akevitt

@vibekeglosli Hans-Ellef Wettre og Karl Jørgen Guransrud fra Norske akevitters venner er akevittentusiaster på sin hals. De har en teori om at de som liker akevitt er hyggelige folk.

Trend og tradisjon i glasset Akevitt er for mange uløselig knyttet til julen og ribba. Men denne tradisjonsrike drikken byr også på nye trender. Vi samlet kjennere til en liten akevittprat. TEKST: AINA SKOLAND

D

e som liker akevitt er hyggelige folk, slår Hans Ellef Wettre fast. Han representerer NAV - Norske akevitters venner, sammen med med-akevittentusiast Karl Jørgen Guransrud. Ellers rundt bordet har vi selskap av Elisabeth Bye fra Destinasjon Vollen og Vollen akevitt, Merete Emanuelsen som er direktør på Quality Hotel Leangkollen, og Mihai Tiberiu Voica, Tibi, som driver Baracoa. Det er ting som tyder på at Hans Ellef har rett. Stemningen rundt bordet er god, og latteren sitter løst.

94

LANG HISTORIE Første gang man hørte om akevitt var i det herrens år 1531 da slottsherren på Bergenshus, Eske Bille, laget akevitt som et universalmiddel mot sykdom. Det diskuteres riktignok om hvorvidt grunnen til at den ble ansett som helbredende var at den smakte så vondt at stakkaren glemte at han var syk, men mye har skjedd siden den gang. - I nyere historie har akevitt blitt brukt i forbindelse med julen fordi den sterke alkoholen setter fart på spaltingen av

maten, og dermed fettet, i magen. Så kan man spise enda litt til, humrer Karl Jørgen. NYE METODER Hva gjelder smaken som tok knekken på alskens sykdom for et halvt årtusen tilbake, er det lite å kjenne igjen i dagens akevitt. - Både destillasjonsprosesser og smakstilsetninger har utviklet seg mye, sier Hans Ellef, og peker blant annet på den velkjente historien om akevitten som ble


Akevitt

©www.matprat.no Vi samlet en gjeng til akevitt-prat på Baracoa. Fra venstre: Elisabeth Bye fra Destinasjon Vollen, Hans-Ellef Wettre fra Norske akevitters venner, Tibi fra Baracoa, Karl Jørgen Guransrud fra Norske akevitters venner og Maren Emanuelsen som er hotelldirektør på Leangkollen.

bedre av å krysse «linjen». Etter en mislykket salgsreise til Østen, viste det seg at den usolgte akevitten smakte mye bedre da den kom hjem igjen til Norge etter to år på fat i rom sjø. Foruten lagring på fat, er det mange regler å forholde seg til om man skal produsere ekte norsk fatlagret akevitt. Det vet Elisabeth mye om etter at hun for drøyt to år siden var med og produserte og lanserte Askers egen Vollenakevitt. - Den norske akevitten skal være laget på potetsprit, og lagres på fat. Hva gjelder smak kan man bruke mye forskjellig av krydderier, men det må i hvert fall være enten dill eller karve i drikken. TRENDER OG SMAKER Over årene er det utviklet rundt 200 forskjellige norske akevitter, og mange av de nyere typene har en langt mildere smak enn tidligere. Dette er sikkert noe av forklaringen på at akevitt i større og større grad brukes året rundt, og av flere mennesker. - Jeg tar gjerne akevitt til reker og skalldyr om sommeren, sier Merete og får bifall fra Elisabeth. - Det har også blitt en trend å bruke akevitt i drinker, forklarer Tibi. Vi serverer mye av både Fjellbekk med akevitt og akevitt sour i baren hos oss på Baracoa. Går du lenger bort i gata kan du få drinken Fjordbris på champagne-

baren Royal. - Den inneholder akevitt, ingefærøl og lime. DE GAMLE ER FORTSATT ELDST Bredden i både smak og bruksområder har altså utvidet seg de siste årene, men fortsatt er likevel klassikeren øl og akevitt populær, og salget øker kraftig når det nærmer seg jul. Samtlige rundt bordet er enige i at man skal velge typen akevitt først og fremst etter egen smak, men det finnes likevel noen tommelfingerregler med tanke på å koble drikken til mat. Skarpere og sterkere smaker til kraftige typer mat, mildere typer til mat som er mindre dominerende. - De norske juleakevittene er skreddesydd til den norske julematen. Krydret og kraftig. De mildere typene passer kanskje bedre til skalldyr en varm sommerkveld. MÅ GJØRES RETT Smakene på de ulike akevittene er nå altså høyst varierte, men karene i NAV er veldig opptatt av at nettopp disse smakene kommer best fram om de gylne dråpene serveres på riktig måte. - De fleste norske akevitter skal serveres i romtemperatur for at aromaene skal få utvikle seg mest mulig. Noen skal være litt kjøligere, men da vil det stå på flasken. Glassene skal være tulipanformet,

Akevitt er passende følge til fet julemat

og man skal skjenke rett fra flasken. Og så er det selvfølgelig den viktigste serveringsregelen av dem alle: Akevitten må serveres i sosiale sammenhenger og trivelige lag. Akevitt er også trendy. Det blir stadig mer populært å bruke akevitt i drinker.

©www.matprat.no

Fjellbekk er en av de mest populære «akevitt-drinkene». Den lager du ved å blande disse ingrediensene: • 2 cl vodka • 2 cl akevitt • Saften av 0,5 lime • Sitronbrus

95


Barnas eventyrkalender

”Barnet” og fotballmysteriet

”Barnet” og hundene på gården 96

Katten Yalla, ”Barnet” og veien til Julelandet

”Barna”, hestene og søppelmysteriet


Barnas eventyrkalender

”Barnet” og nissegutten som hadde mistet julestemningen

Dragen Dundre, ”Barnet” og dragesteinene ”Barnet” og Bjørnungen Brumle leter etter mamma

Førjulseventyr Er du av dem som har begynt å tenke på årets julekalendere, sånn ca nå? Og føler at du har litt dårlig tid? LIVEINs egen skribent er i rute. Hun begynte årets forberedelser i påsken. TEKST: LIVEIN ASKER ILLUSTRASJONER: TOVE A. GULDBRANDSEN

J

a, jeg slet litt med å finne julestemningen da jeg begynte å skrive på årets kalenderhistorier i påsken, medgir Aina Skoland. Til daglig skriver hun blant annet solskinnshistorier for LIVEIN, men i november går hun inn i julekalenderboblen. De siste årene har hun laget, og solgt, personlige eventyrkalendere til flere hundre barn over det ganske land. BARNA ER HOVEDPERSONEN - Det begynte med at jeg skrev eventyr til barna mine som et alternativ til å kjøpe 24 mer eller mindre nytteløse gaver for så å irritere meg over rotet i romjula. De var selvfølgelig hovedpersonene i eventyrene, men så begynte venner og naboer å ville ha sine egne historier. Da byttet jeg ut navnene, sånn at disse barna også fikk sine egne eventyr. Etter at kalenderne dukket opp i noen blogger, så vel som i Budstikka og VG, har det tatt litt av, så nå går printeren mer eller mindre døgnet rundt i november, forklarer Aina som for lengst har måttet oppgradere

printeren både en og to ganger for å lage julekalendere. - Nå har jeg åtte forskjellige historier som alle er tilpasset både gutter og jenter, og så bytter jeg ut navnet, sånn at alle barn som bestiller barnas eventyrkalender får være hovedperson i sitt eget eventyr. De fleste historiene er skrevet for ett barn, men etter at mange etterspurte historier for søsken eller bestevenner, skrev jeg to historier der to barn er på eventyr sammen. EVENTYR FOR ALLE Historiene hun har skrevet handler om blant annet grønne drager, bjørnunger på mammajakt, snakkende katter, nissebarn uten julestemning, mystiske mysterier om skurker som dumper søppel eller ødelegger fotballbaner, og ikke minst modige og oppfinnsomme barn og de spennende eventyrene de legger ut på. - Barna mine var ganske små da jeg først begynte, men etter hvert som de har blitt større, må også historiene tilpasses stør-

re barn. Dermed dekker historiene nå et ganske vidt aldersspenn, men det står alltid skrevet på hva slags alder det enkelte eventyret passer til. Så skrivingen har Aina altså kontroll på selv, men tegning er det verre med. - Jeg kan knapt tegne en rett strek med linjal en gang, ler Aina som får hjelp til forsideillustrasjonen av flinke Tove Gulbrandsen. - Det er et stor stas når årets tegninger kommer i hus utpå høsten, og barna mine begynner å gjette hva de nye historier handler om. VIL DU HA? Vil du også ha eventyrkalender til dine barn? Gå inn på:www.epla.no/shops/ barnaseventyrkalender/. Der kan du bestille adventskalender og få den tilsendt. Skulle du være ute i siste liten kan du også sende en mail til ainaskoland@hotmail.com og hente den på Borgen helt fram til kvelden før julekalenderen skal være på plass i stua.

97


Noen kan dykke ...

Guillaume Néry, tidligere Verdensmester i fridykking ned til 139m

... jeg kan juss Din advokat i Asker og Bærum Over 20 års erfaring med rådgivning og tvisteløsning Samarbeider med de største advokatfirmaene i Norge (tidl. partner i Haavind, Oslo) Holmen Senter, 6. etasje, inngang fra 4. etasje | T: (+47) 9181 3565 | www.aomo.no | omo@aomo.no


I HJERTET AV HEGGEDAL SENTRUM 16 NYE, MODERNE OG NØKKELFERDIGE TOWNHOUSE OG SELVEIERLEILIGHETER KLARE FOR INNFLYTTING!

Priser fra kr. 3 800 000 - 7 300 000

SALGSSUKSESS! KUN FÅ ENHETER IGJEN

Prosjektet har vært en salgssuksess! Det er fortsatt townhouse tilg jengelig. Townhousene er på ca. 125 kvm bruksareal og strekker seg over to plan med stor takterrasse på rundt 55 kvm. Her er det flotte solforhold og utsikt til vakre Gjellumvannet. Gjennomgående moderne og pen standard med delvis åpen stue- og kjøkkenløsning med direkte utgang til balkong i hovedetasjen. Sjarmerende forhage og egen inngang. Hjørnebygget ligger midt i «nye» urbane Heggedal sentrum med bare 3 minutters gåavstand til toget. Adresse: Trevaren 10, 1389 Heggedal. Her flytter man rett inn i en splitter ny og moderne bolig med forretninger i 1.etasje. ER DU KLAR FOR Å VRI OM NØKKELEN TIL HJØRNEBYGGET? FINN DIN NYE BOLIG PÅ HJORNEBYGGET.NO

Anders Winther, Leder nybygg • Mobil 97 97 96 96 • e-post aw@bnbolig.no


M a m e n - L u n d, E n g h, S æ t r e & p a r t n e r s A S

KOMPETANSE FOR KVALITET

petter mamen-lund tlf. 91 61 47 22

kine sætre tlf. 95 11 54 47

odd andré engh tlf. 90 04 49 17

christian salvesen tlf. 97 05 38 38

mathias carlsen, trainee

johanna finnby tlf. 46 84 36 96

lene solem tlf. 91 78 26 57

bankveien 11, Asker

telefon: 66 90 15 00 asker@eie.no

www.eie.no/asker

Profile for LIVEIN

LIVEIN Asker Jul 2018  

LIVEIN Asker Jul 2018  

Profile for maglin25
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded