Åsgårdstrand på tvers - #2 - 2017

Page 1

WWW.RETTKOMMUNIKASJON.NO

25 ende årgang

GRATIS MAGASIN

1

Utgave

#2

APRIL 2017

i denne utgaven q RA SANGLAG SIDE 9 q VAMP TIL MUNCHPARKEN SIDE 9 q MENYPLANLEGGING SIDE 50-51

informasjonsorgan for Åsgårdstrand & omegn

q MIDDELHAVSSTEMNING SIDE 56-57

64 sider med nytt

La barna seile sin egen sjø!?

Klare for seriestart!

Hurra! Åsgårdstrandsdagene nærmer seg!

En lang sesongoppkjøring er snart over for ÅIFs a-lag og det virkelige alvoret er rett rundt hjørnet. side 38 - 39

Vi er i gang!

- Åsgårdstrand kirke og kultursenter - en realitet - side 20-21

Den første helgen i juni arrangeres det igjen storslått byfest i Åsgårdstrand! Mer på side 29

Visestund i Åsgårdstrand Thomas & Tvilerne er et norsk viseprosjekt fra Åsgårdstrand Les mer på side 60-61

Nysgjerrig på boligprisutviklingen i Horten?

Storgt. 33 - Tlf.: 33 07 40 00

www.pizzanini.no

Følg oss på Facebook Bli venn med oss på FB og få gode tilbud, meny og annet.

Gjør en verdivurdering av boligen din da vel! Morten Liland Tlf: 913 54 141 morten.liland@em1.no

Utgiver: Åsgårdstrand Idrettsforening | Redaktør: Ståle Rydberg, redaksjonen3179@live.no

Design: wiggo@rettkommunikasjon.no

SIDE 11

fra Åsgårdstrand og omegn


2

PIZZA • PASTA • FASTFOOD RAVEIEN 311, 3184 Horten

tlf. 33 03 15 95 ÅPNINGSTIDER: Mandag-lørdag: 15.00 - 23.00 Søndag: 13.00 - 22.00

VINNER AV «VM» I PIZZA! GRAT IS BR US VED K 2 STO JØP AV RE PIZ ZAER

1 STO R PIZZ fra k krr.. 1147 A 94,-,-

Alle retter kan også fåes som Take-Away! ALLE Gode RETTERparkeringsmuligheter. KAN OGSÅ FÅES SOM T AKE -A WAY! www.rapizza.no GODE PARKERINGSMULIGHETER FØLG OSS PÅ

WWW. RAPIZZA. NO

Våre gjester har utnevnt og laget en egen favoritt-pizza på Facebook. Sjekk ut!

GRATIS trådløst internet til våre restaurant-gjester.


3

:leder

T

Våren har kommet til Åsgårdstrand og det er spennende tider i badebyen. Fotballsesongen for ÅIF har startet, nasjonaldagen nærmer seg og etter at skoleelevene har samlet krefter i påskeferien, har de nå begitt seg ut i de siste to månedene av skoleåret.

VISSTE DU AT?

ved Ståle Rydberg, redaktør

il tross for gode og trygge omgivelser her i Oslofjordens perle, så får vi stadig grusomme og triste meldinger gjennom nyhetene. De siste ukene har bilder fra terrorangrep i London, St.Petersburg og Stockholm dukket opp i mediene. Livet til uskyldige mennesker som blir revet bort. Mange som mister en de er glad i. Så blir spørsmålet, hva skal vi gjøre? Sitte innendørs å være redde for å leve livet? NEI, så klart ikke. Vi skal selvsagt leve livet slik vi ønsker at det skal være.

Samhold blir nøkkelordet. I et samfunn, uansett om det er i et nasjonalperspektiv eller i lokalsamfunn som her i Åsgårdstrand, så er det samhold og omtanke som skaper det gode og trygge Åsgårdstrand. Et samfunn hvor frihet og glede skal stå i sentrum. Dette er tanker og fokus vi bør ha i tiden fremover. Frem mot nasjonaldagen hvor vi samles for å feire fedrelandet. Frem mot Åsgårdstrandsdagene hvor vi skal feire livet i Åsgårdstrand med vår tradisjonsrike byfest. Og frem mot sommeren hvor vi skal nyte ferie og, forhåpentligvis, solfylte dager sammen med familie og venner. For i denne utgaven av ÅpT er det mye av innholdet som nettopp dreier seg om de begivenhetene som nevnes i avsnittet over. Et variert innhold som du kan nyte i solveggen med en god kopp kaffe eller kanskje noe kaldt i glasset. ÅpT-redaksjonen ønsker alle en god vår!

Byportrett Redaksjonen ønsker å starte en fast spalte i magasinet, som vil hete Byportrettet. I hver utgave gjøres det et portrettintervju med en av Åsgårdstrands innbyggere. I den forbindelse trenger vi tips til en person, eller flere, som kan være aktuelle for et slikt intervju. Mener du selv at du kunne vært en aktuell person, så er det selvfølgelig lov å melde seg selv. Eneste krav er at den aktuelle må være bosatt i Åsgårdstrand. Spørsmålene vil i hovedsak dreie seg om Åsgårdstrand og selvfølgelig den aktuelle person. Tips sendes på mail til følgende adresse: redaksjonen3179@live.no Merk mailen med ”Byportrettet”, oppgi fullt navn på tipspersonen(e), gjerne kontaktinfo hvis du har det, og litt om hvorfor akkurat den/de personen(e) er en kandidat.

UTGI VELSER I 20 17 UTGIVER

Åsgårdstrand Idrettsforening Opplag: 1 700

REDAKSJONEN/ANNONSERING

BIDRAGSYTERE

Jan Wiggo Wiger, 481 06 554 Lin Rabe-Nordberg Esben Sand Aasen, tlf. 913 29 373

0 Nr. 1 uke 7 Annonse-/materiellfrist 3/2-17 0 Nr. 2 uke 14 Annonse-/materiellfrist 24/3-17

Redaktør: Ståle Rydberg Telefon: +47 900 31 830 redaksjonen3179@live.no

DESIGN

Jan Wiggo Wiger, 481 06 554 wiggo@rettkommunikasjon.no

0 Nr. 3 uke 22 Annonse-/materiellfrist 19/5-17

Post adresse: Rydberg Distribusjon AS Reirveien 30 3185 Skoppum

FOTO

0 Nr. 4 uke 39 Annonse-/materiellfrist 15/9-17

TRYKK

0 Nr. 5 uke 45 Annonse-/materiellfrist 17/11-17

Lin Rabe-Nordberg

LOS Digital, Gyri Strømmen

Benytt muligheten, bidra! Bidrag og annonser kan sendes til: redaksjonen3179@live.no Bilder må ha høy oppløsning og leveres “løst” ved siden av tekst. For digital overføring av store filer anbefaler vi fildelingstjenesten: www.wetransfer.com.

COPYRIGHT © Alt materiell i Åsgårdstrand på tvers har copyright, om det ikke er opplyst om annet. Åsgårdstrand på tvers tar forhåndsregler for å sikre at info er korrekt på trykketidspunktet, men utgiveren påtar seg intet ansvar for nøyaktigheten av informasjonen som finnes i teksten eller reklamen. Synspunktene er ikke nødvendigvis støttet av utgiveren eller redaktøren.


4

4

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

Klare for seriestart! TEKST: ESBEN SAND AASEN

En lang sesongoppkjøring er snart over for ÅIFs a-lag og det virkelige alvoret er rett rundt hjørnet, for seriestart i 6.divisjon starter retter etter at vi har sagt takk til påsken.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

I årets første utgave av Åsgårdstrand på Tvers ble det skrevet om Åsgårdstrands stolthets nye trenerteam, og deres planer og mål for klubben. Nå har trenerne, Markus Aasland og Torjus Næss, hatt et par måneder til i sjefsstolen. ÅpTs utsendte journalist har tatt en prat med gutta om hva de synes om sesongoppkjøringen og deres tanker om seriestart som er rett rundt hjørnet. Hva har dere lagt vekt på i treningskampene? I treningskampene har vi fokusert på å se ut som et ordentlig fotballag igjen. Det taktiske fokuset har vært mye på det defensive, men også offensive varianter og samhandling som vi har trent på har vi sett igjen og scoret mål på i kamper. Vi har en del å gå på når det gjelder både dødballer og det defensive, men man må ta litt etter litt. Hovedprioritet har vært å få en treningskultur, deretter å få organisert gruppen i en god defensiv struktur, og det jobber vi fortsatt med. Vi har i hele år hatt et treningsfokus med høy intensitet og innsats, noe som vi til tider har sett i treningskampene, men hvor vi fortsatt har et stort overførbarhetspotensial. Hva sitter dere igjen med etter at treningskampene er gjennomført? Vi sitter igjen med at 6.divisjon blir en overraskende tøff divisjon. Vi er altså svært overrasket over nivået. Til nå har vi møtt fire divisjonskollegaer og alle kampene har vært jevne. Vi vant første kampen mot Skjeberg 2-0, og siden har vi spilt uavgjort 0-0 mot Barkåker og 2-2 mot Holmestrand i tillegg til 5-4 seier mot opprykksfavoritt Sandar. Det har blitt tatt steg defensivt og gikk inn i de første 225 minuttene i 2017 uten å slippe inn mål. Dette er et fundament vi ser fram til å bygge på. En grunnmur er viktig i det meste man foretar seg, så også i fotball. Vi er også fornøyd med at mange spillvarianter som vi har terpet på trening, har vi sett i kamp. Vi skaper mange sjanser og har generelt vært fornøyd med prestasjonene vi har gjort i treningskampene. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle og forbedre oss i alle faser av spillet og kan vel kalle oss ambisiøst i så måte. Videoanalyser av alle kamper og treninger er også gjennomført slik at vi lettere kan gjenkjenne og se om igjen spillsituasjoner i ettertid og gjøre treningene mer kamprelatert ut i fra spesifikke momenter på banen.

5

Tidlig i april kjørte vi en internkamp 11vs11, og hadde gjestetrener Stig Mathisen på besøk. Han er godt kjent for å skape solide lag, har trent lag som Kjelsås og Skeid i en årrekke og har tidligere blitt kåret til årets trener i Norge. Det var morsomt for gutta, og ikke minst trenerne, å både se og lære fra en så merittert og respektert trener. Nå har dere fått enda lenger tid med laget. Hva kan Åsgårdstrandingene forvente seg når de kommer på stadion å ser ÅIF-kamp denne sesongen? De som kommer på kamp kan forvente seg et lag som jobber hardt for hverandre, som setter pris på å spille for ÅIF og som bærer drakten med stolthet. Alle lag forsøker jo å underholde publikum, og det skal vi også forsøke gjennom å vinne fotballkamper. De som kommer for å se på kan forvente seg et folkelig lag, et lag som skal ta seg tid til å snakke med interesserte supportere og med de som kommer for å se på. Bidraget fra lokalsamfunnet er viktig for oss, og vi ønsker absolutt å gi noe tilbake. Denne sesongen forventer trenerteamet mye av spillerne, spillerne forventer mye av trenerteamet, og de som kommer for å se oss i aksjon på kamp kan forvente seg mye av laget. Vi har en liten drøm om at vi ved hjelp av en dugnad fra A-laget skal klare å reise en liten tribune. På den måten kan stadion bli et samlingspunkt for både store og små og ikke minst slik at de som ikke deltar selv i spillet kan ha god utsikt både når det gjelder både voksen og barnefotball. En tribune vil skape en flott ramme rundt både turneringer og kamper. Ellers så kan de forvente seg et lag som skal fremstå med en litt mer profesjonell profil enn tidligere. Det er kjent at et seniorlag er viktig for rekrutteringen på mange måter, derfor har vi et langsiktig mål om å ta noen steg opp i divisjonssystemet. Et seniorlag er viktig lokalt for rekruttering for blant annet at de unge har noen å se opp til, og det at de kan drømme om at en dag skal jeg spille på dette laget foran venner og familie. For å skape denne kulturen trenger vi et lag som kan stabilisere seg litt høyere i divisjonssystemet. En annen grunn er at det vil gi unge juniorspillere sjansen til å bidra på et høyere nivå mye tidligere, samt at man vil klare å holde på de lengre før de går til større klubber. Vi har i dag 3 juniorspillere i A-stallen som vi har veldig stor tro på, og som er svært dedikert til klubben. Til slutt vil vi si at vi kan garantere mål, og klarer vi da å stenge igjen bakover kan det bli mange gode resultater på den nye flotte matta.


6

Tid for understellsKOPPEN behandling 2017 Tid for

understellsbehandling!

Lanolinoljen Fluid Film!

Nøytraliserer Laget for å kunne sprøytes rett på rustne overflater, hvor det er mye salt. Meget saltet effektiv for å stanse videre rustutvikling på allerede rustne biler uten å fjerne rusten først. 0gså meget god preventiv virkning.

Norges beste garantier Les mer på våre hjemmesider. Stadig mer Kundene ser hvordan dette virker, og vi opplever en veldig økende pågang. populært Nå mer enn 10.000 biler behandlet årlig ved våre verksteder langs Oslofjorden.

Kraftig økende. Stadig nye verksteder over hele landet. Merkeforhandlere og andre bilselgere velger i stadig større grad Fluid Film!

Miljøvennlig Ingen giftige stoffer og uten løsemidler. Raskt Slapp av med en kaffe, lesestoff og trådløst nettverk mens vi behandler bilen din. Kjør videre etter ca 1,5 timer.

Nytt konsept At vi kan gjøre jobben på 1,5 t skyldes at stoffet virker på en helt annen måte og at prosedyrene ikke kan sammenlignes med andre i bransjen.

STANDARD

Hvordan

Bilen tørkes og rengjøres. Vi bruker kraftige varmluftstørker. Deksler demonteres og hulrom som kanaler, rammer og dører behandles innvendig, produktet sprøytes bak plast innerskjermer, inne i hjulhusa og under hele bilen. Værforhold (snø, slaps, regn, salt) forsinker jobben lite og resultatet blir like bra sommer som vinter.

“NYHET ”

299,-

“Gel Bn til bruk på nye biler. Tykkere og mer slitesterkt. Drypper ikke og lukter ubetydelig. Valgt av stadig flere nybilforhandlere.”

Rimelige priser. Fra kr 2400,- inkl. mva. Se mer om priser på våre hjemmesider.

e

Mang

-

ranser e f e r gode

Vestfold Antirust

Hortensveien 275, 3157 Barkåker, Tønsberg Tlf.: 45 69 63 32 • Tlf.: 33 33 25 99 Mob.: 930 32 091 • info@vestfoldantirust.no www.vestfoldantirust.no • www.bilkontroll.no/fluid-film

Våre andre avdelinger: Oslo Antirust AS tlf 22224202. Buskerud Antirust AS tlf 94420567

VARM DRIKKE HELE ÅRET ser n a r e f e r e od Mange g

CIRCLE K ÅSGÅRDSTRAND Grev Wedelsgate 46, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33081820

Vi er forhandl QMI og Royal Purp ere av le pr samt Lokari inne odukter, rskjermer. www.qmi.no


7

ÅSGÅRDSTRAND SANITETSFORENING Årsberetning 2016 Styret for 2016: Leder Nestleder Sekretær Kasserer Styremedlem Styremedlem Varamedlem

Ragnhild Evensen Sigrun Sørensen Kari Birkeland Anne Marie (Mia) Eriksen Ingrid Øverby Solveig Hansen Elin Sølvi Eriksen

Hus komite Eli B. Karlsen Tora Pettersen Synnøve Skotte Hansen Sidsel Røed Valgkomite Aase Tronstad Sidsel Røed Revisor Bjørg Ranheim

Det er avholdt 8 medlemsmøter og 9 styremøter. Vi har deltatt på NKS fylkeslag opplysningsmøter i mars og oktober. Ragnhild og Sigrun representerte vår forening på fylkesårsmøte på Nestor i Melsomvik . I russeprosjektet ble vi tildelt Wang videregående skole, der vi pakket og delte ut bags til ca. 80 russ.Sammen med Incestsentret holdt vi en appell til ungdommene. I februar hadde NKS 120 års jubileum og vi feiret oss selv på Horten bibliotek sammen med Falkensten og Borre sanitetsforening. Vi arrangerte stormøte på Publicom scene i september med fokus på skjønnhetstyranniet, det også i samvær med Falkensten og Borre.

ANDRE AKTIVITETER I 2016:

Hentet bjørkeris hos Bøen Huseklepp med hjelp av frivillige ektemenn 29. januar. Bandt fastelavnsris og pyntet med fjær på Bakkeåsen skole lørdag 30. januar. Takk til alle som hjalp til. Solgte ris på Paletten i uka før fastelavn og salget innbrakte kr. 28.455,29.mars hadde vi førstehjelpskurs for 6. klasse på Åsgården skole. Vi leide inn 1 instruktør fra Horten røde kors. I pausen ble elevene servert saft og frukt av tre sanitetskvinner. Vår årlige basar gikk av stabelen på Åsgårdstrand eldre-senter 9. april og med loddsalg i forkant på Paletten innbrakte det til sammen kr.23.612,80. Vi takker alle givere i nærmiljøet for flotte gevinster og alle som støtter oss ved kjøp av lodder. 9. august arrangerte vi pensjonist tur til Oslo, med guidet tur på slottet og rådhuset. Sigrun ønsket 44 deltagere velkommen om bord i en flott turbuss fra UNI buss. Første stopp var Marche Lier, der ble vi servert rundstykker og kaffe. Buss sjåføren tok en ekstra tur innom Bygdøy og en liten sightseeing i Oslo før vi ankom slottet. Etter en meget vellykket guidet omvisning gikk turen til rådhuset der vi ble servert hele norgeshistorien på en imponerende måte. Så var tiden inne for et godt måltid hos Rorbua på Aker brygge. Det ble servert viltgryte med tilbehør og lofotpiker til dessert. Gode og mette satte vi nesa hjemover og alle var enige om at det var en flott innholdsrik tur. Første adventshelg deltok vi på julemarked i Kiwanis lokaler med sokkesalg. 6. Desember hadde vi sokkesalg på Paletten. Sokker og votter som våre medlemmer hadde strikket i løpet av året ble solgt og innbrakte kr.10.251,62.

13. Desember på Lucia dagen avholdt vi vår årlige julemiddag. Leder ønsket velkommen og fortalte litt om hvorfor vi feirer Lucia dagen. Det dukket opp 2 søte små Luciaer som sang nydelig for oss før det ble det servert nydelig julemat og rødvin. Vi sang julesanger med god hjelp av Lisbeth på piano.

ELLERS HAR VI:

• Hatt fotpleie på Eldresenteret annenhver torsdag med godkjent fotterapeut. • Vaffelsteking/servering på Sykehjemmet hver onsdag. • Bingo på Sykehjemmet hver 1. mandag i måneden. • Stilt opp med hjelp ved diverse arrangementer på Sykehjemmet og Eldresenteret. • Arrangert Kløver turer hver mandag kl.18 i den lyse årstid. Vi har kjøpt inn refleksvester med logo og det har vært veldig positivt oppmøte. • Har opprettet vår egen Facebook hvor all info blir postet. • Vi har samlet inn klær og gitt til flyktninger. • Vi gir julestjerner til aleneboere over 75 år i Åsgårdstrand og i 2016 leverte vi ca. 85 blomster til glede for givere og mottakere.

GITT DIVERSE GAVER:

• Etiopia prosjektet fikk 3.000 x 2 (ble ikke betalt inn 2015) • Flyktninger i Syria fikk kr. 1.000,• Eldresenteret fikk kr. 2.000,• NKS fond kr.30.000,-

INNKOMNE GAVER:

Vi har arvet kr. 50.000,- fra Knut Neergård Vi avholder våre medlemsmøter på Eldresenteret 2.tirsdag i måneden og det har vært ca. 40-45 medlemmer på møtene. Vi takker Wenche og Anne Marit ved Eldresenteret for godt samarbeid. Vi teller nå 120 betalte medlemmer. Vi vervet 24 nye medlemmer i 2016 og 5 meldte seg ut. Overskudd for 2016 er kr.48.337,Kari Birkeland Sekretær.

N

7


Bromsveien 23 3183 Horten Telefon: 33 04 59 87 Mobil: 97 54 02 50 E-post: k.lang@online.no

www.mesterhus.no


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

9

Mange baller i luften hos Ra Sanglag

Ra Sanglag øver hver tirsdag fra kl. 19.00 – kl.21.30 og nå preges øvelsene av sanger for sommerkonserten og for vår tur til å besøke vårt vennskapskor i Hals på Jylland i mai. Under vårt besøk i Hals som går fra 25.05 til 28.05 skal vi først ha et besøk ved Vesterhavet og besøke Nymindegap kro. Der vil det bli generalprøve på konserten vi skal gjennomføre sammen med Hals Sangkor i Hals kirke på lørdag. Neste dag setter vi nesen mot Hals via en stopp i Ålborg for lunsj. Vi har vært så heldige og fått Arne Johans bussreiser til å kjøre oss. På grunn av byggearbeider i Åsgårdstrand kirke, må vi i år flytte vår sommerkonsert 2.juni til Borre kirke. Konserten begynner som vanlig kl.18.00. Koret avslutter sin vårsesong med en intern fest i vårt lokale Furuhaug lørdag 3.juni. Furuhaug kan leies av alle over 20 år, til mange forskjellige arrangementer. Vi har nå fått internettforbindelse med eget gjestenett. Ta kontakt med Hege Susæg, mobil 951 95 743 for nærmere avtale.

VI har gjennomført «åpen øvelse», hvor de frammøtte er med på en øvelse sammen med oss etter et spesielt opplegg. Forut for denne har koret drevet økt reklamering for å få flere herrer til å synge. De vi har er meget aktive og har nesten ikke fravær på øvelser, men de er for få. Selv om vi har gjennomført denne spesielle kvelden, så er du selvfølgelig fortsatt hjertelig velkommen til å begynne hos oss. Det er ingen opptakskrav, men du må synge litt foran dirigenten, slik at han for plassert deg i riktig stemmegruppe. Les også vår hjemmeside rasanglag.no, og besøk gjerne Facebooksiden vår. Referent og leder Brit S. Bjerkaas


10

GARASJEPORTER Inkludert portåpner, beltedrift og 3 sendere. Valgfri bredde og høyde (gratis oppmåling). MESSE TILBUD!

– kvalitet i alle ledd!

Valgfri bredde/høyde opptil B 2625 x H 2210 inkl. åpner m/ 3 sendere.

Tilbud Januar/februar: Type TREND (opptil bredde 2625 x høyde 2250) • Direkte import fra en av Europas største produsent av industri- og garasjeporter. • Alle garasjeportene tilpasses etter dine mål og ønsker. • Stort utvalg av paneler, strukturer og farger • Marantec port åpner (Tysk kvalitet) m/ 3 sendere - mer kraft, større hastighet, mer lys, lavere energiforbruk - leveres med beltedrift som standard (stillegående).

SLETTE panel i hvit og antrasit LEVERES UTEN TILLEGG I PRIS.

kr 9490,Besøk oss gjerne på Borreveien 112 (røde låven) Villaborg AS - Tlf.: 941 74 724 Borreveien 112 - 3186 Horten - post@villaborg.no - www.villaborg.no

Villaborg AS· Tlf.: 941 74 724 Borreveien 112 - post@villaborg.no - www.villaborg.no – kvalitet i alle ledd!

• Direkte import fra en av Europas største produsent av industri- og garasjeporter. • Alle garasjeportene tilpasses etter dine mål og ønsker. • Stort utvalg av paneler, strukturer og farger • Marantec port åpner (Tysk kvalitet) m/ 3 sendere - mer kraft, større hastighet, mer lys, lavere energiforbru - leveres med beltedrift som standard (stillegående).

Glad på badet? Ikke det? Ring T&T Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente byggmesterbedriften i by’n.

Tlf. 917 33 960


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

11

La barna seile sin egen sjø!

Da nærmer det seg sommer igjen og vi i Jollegruppa gleder oss til en ny sesong. Vi i Seilforeningen synes det er viktig at alle barn lærer seg gleden av å være på vannet! Denne gleden kan vare livet ut. Nybegynner kurs i jolleseiling starter torsdag 27. april kl 18:00. Dette kurset passer for barn fra 8 års alder og oppover. Vi vil ha litt seilteori, men hovedsakelig ha en praktisk tilnærming til det å seile sin egen båt. Vi holder på frem til sommerferien, for så å starte opp igjen i august.

Trening er mandag og torsdag fra 17.45 til 19.30. Vi har joller til lån, hvis du har lyst til å lære å seile! Det er ikke mye utstyr du trenger bortsett fra redningsvest. Vi har også to RS Fevaer. Dette er en artig tomanns båt for de fra 12 år og oppover. Har du lyst til å prøve dette, så ta kontakt. Se mer på hjemmesiden vår: www.seilforeningen.no der legger vi ut info! Med Seilerhilsen, Per Arne Høstvang. Leder for jollegruppa Åsgårdstrand Seilforening

11


12

Åsgårdstrand velforening: Org.nr. 994044079 | PB 96, 3167 Åsgårdstrand | www.asgardstrandvel.dinstudio.no

Informasjon fra velforeningen Fritidsklubben er i gang Oppstart av fritidsklubben var tirsdag 21. Mars. Det er satt i gang med kommunal drift av fritidsklubben i Åsgårdstrand. Det er to klubbarbeidere fra kulturhuset 37 som kommer og organiserer aktivitetene i idrettshuset i tidsrommet fra kl 17 til 21.

Det er også meningen at det skal være åpen kiosk under klubbkveldene, men dette er ikke helt på plass ennå. Stor takk til Raymond Johnsen fra Kulturhuset 37 for å få til dette! Vi håper videre på godt oppmøte og god stemning!

Åsgårdstrand velforening: Org.nr. 994044079 | PB 96, 3167 Åsgårdstrand | www.asgardstrandvel.dinstudio.no

tel. 0999

dnbnoreiendom.no

Bruk din lokale eiendomsmegler - vi når frem til flest boligkjøpere tel. 0999

Best markedsføring Attraktiv presentasjon Kvalitetsvisning

dnbnoreiendom.no

Aktiv budrunde Rask verdivurdering og finansiering Norges største boligkjøperregister

Best markedsføring Attraktiv presentasjon For mer informasjon, kontakt oss eller kom innom DNB Eiendom Horten Kvalitetsvisning

for en uforpliktende boligprat.

Turid E.Bærland Tlf. 90737024

Ketil Storstein Tlf. 91168047

Kenneth Kløw

Annette Henriksrud

Turid05 E.Bærland Tlf.: 901 192

Ketil905 Storstein Tlf.: 97 392

Tlf. 90737024

Tlf. 91168047

Thor Fredrik H.Solberg Tlf. 40451110

Ketil Storstein

Beathe S.Karlsen Tlf. 41439874

Anniken Rasch

Thor Fredrik S.Karlsen Tlf.:H.Solberg 911 68 047 Beathe Tlf.: 984 84 844 Tlf. 40451110 Tlf. 41439874

Du finner oss i Apotekergata 20 ved Horten Torv.


Mye å glede seg over i fotball/ turngruppen hittil i 2017

13

På idrettsanlegget i Åsgårdstrand er det positiv og god stemning for tiden. Mye av grunnen til det er, blant annet, at det aldri har vært flere lag og aktive medlemmer i foreningen enn i år.

Fotballgruppen Aktiviteten i fotballgruppen er nå større enn den noen gang har vært. For sesongen er følgende lag i kretsens serier:

A-lag B-lag Veteran 7’er Damer 7’er G 16 11’er og 7’er G14 Samarb. m/ Skoppum G13/12 G11 G10 G9 Påmeldt 4 lag G8 Påmeldt 2 lag J8 G7 Påmeldt 2 lag J7 G6 Påmeldt 2 lag J6 J13/14

Trener: Trener: Trener: Trener: Trener: Lagleder: Trener: Trener: Lagleder: Trener: Trener: Trener: Trener: Trener: Trener: Lagleder: Lagleder: Lagleder:

Markus Aasland Ståle Rydberg Willy Nilsen Robert Jacobsen Tom Brunstad Henning Thorvaldsen Terje Bjørgum Richard Arnesen Eivind Andersen Robin Christensen Eivind Andersen Frank Larsen Frank Larsen Magnus Skulstad-Johnsen Tormod Spangelo Kari Rød Aakre Kari Rød Aakre Morten Bosseng

tlf. 404 58 752 tlf. 900 31 830 tlf. 922 08 025 tlf. 950 67 177 tlf. 911 05 320 tlf. 988 95 879 tlf. 952 60 975 tlf. 928 32 781 tlf. 918 25 634 tlf. 932 19 851 tlf. 918 25 634 tlf. 952 38 114 tlf. 952 38 114 tlf. 920 23 343 tlf. 941 63 036 tlf. 400 39 982 tlf. 400 39 982 tlf. 459 52 424

Dersom det er noen som er interessert i å bli med i fotballen, kontakt de ansvarlige for lagene. Skal ÅIF klare å opprettholde dagens aktivitetsnivå er vi avhengig av rekruttering. I skrivende stund er det noe usikkert med vårt B-lag for seniorer, men vi håper det løser seg. Vi har en del ubesatte verv i gruppen. Pr. dato mangler vi: Leder , sekretær, ansvarlig for ungdomsfotball og ansvarlig for barnefotballen. Dersom det er noen som har lyst til å ta i et tak for fotballgruppen er det bare å ta kontakt med undertegnede.

Turngruppen Pr. dato har vi følgende aktiviteter: Aerobic Damer Instruktør: Instruktør: Slynge Herrer Instruktør: Foreldre/barn 3 år Instruktør: Allaktivitet 4 – 5 år Instruktør: Stevneparti Damer Instruktør: Trampett Gutter Instruktør: Rytmisk gymnastikk piker Instruktør:

Karin Bosseng Gunvor Tollefsen Roy Broen Kine Kirkevold Gunn Henriette Auensen Grete Haglo Svendsen Maya Kosmo Maya Kosmo

tlf. 975 67 533 tlf. 908 08 394 tlf. 920 63 302 tlf. 905 98 778 tlf. 464 71 493 tlf. 988 90 270 tlf. 988 90 270

Turngruppen avslutter første delen av sesongen medio juni, når skolen stenger. De starter opp igjen når skolen starter i august. Foreningen ønsker å videreutvikle turngruppen og er interessert i å få forslag til nye aktiviteter og håper på å rekruttere flere medlemmer til alle partiene. Forslag til nye partier sendes til gruppens leder: Silvia Kosmo tlf. 932 87 374, mail: silvia.kosmo@stifinnerenbarnehage.no

Hans Otto Tveiten

13


14

Du finner oss i hjertet av Åsgårdstrand! Urmaker Heddi Innerdal Smalgangen 4 - tlf.: 980 20 420 e-post: iinnerd@online.no • Reparasjon av antikke & nye ur • Taksering & verdivurdering • Henter & bringer • Salg av ur & kikkerter Man-fre: 10 -17 | Lør 10 -15

Alt fagmessig innen Alt fagmessig innen hårpleie/frisering moderne hårpleie Klipp, Farge, Striper, Permanent, og frisering hår- og hodebunnspleie m/massasje,

FRISØR

FRISØR

vask &farge, føn, oppsettinger, brudepynt, Klipp, striper, permanent, vipper/bryn, Gelish neglerm/massasje, +++ hårog hodebunnspleie vask & føn, oppsettinger, brudepynt, vipper/bryn, Gelish negler +++

Åpningstider: Man.:

Stengt

Tirs/Tor/Fre: 09.00 – 16.00 Åpningstider: Ons.: 09.00 – 18-00

Man.: Stengt Lør.: 09.00 – 14.00 Tirs/Tor/Fre: 08.30 – 16.00 Ons.: 08.30 – 18-00 Utover det, etter avtale Lør.: 08.30 14.00 med Ann Teres eller– Susanne.

Utover det, etter avtale Velkommen til oss! med Ann Teres eller Susanne. Følg oss:

Velkommen til oss! Havnegaten 6 (1.etg Thon Hotel) Facebook: Instagram: AQUA Åsgårdstrand. Frisør aquafris 3179

www.baker-nilsen.no

trillium tlf.: 330 81 571 www.baker-nilsen.no

Tlf.: 330 330 81 81 587 587 Tlf.: Havnegata 6, 3179 Åsgårdstrand

• brukte og nye bøker • kontormateriell og gaver

Naustet pub ÅPNINGSTIDER mandag: Stengt tirs. - tors.: 17 – 23.00 fredag: • en17ann – 02erl .30 edes bokhandel • lørdag: 15 – 02.30 tirs - fre: 10-17 Torvet 1, 3179 Åsgårdstrand Lørdag: 10-15 trillium@online.no søndag: 15 – 23.00 Velkommen! Telefon: 3304 0150 Søndag: 12-15


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

15

En forrykende konsert TEKST/FOTO: DENNIS LARSEN

Take off Ten Sing hadde sin premierekonsert i Åsgårdstrand kirke i begynnelsen av april. 80 mennesker lot seg begeistre av en konsert laget av og med ungdommene fra Åsgårdstrand, Borre, Skoppum og Nykirke. Her var det både sang, drama og band som satte ordentlig trøkk i kirken. Ten Sing koret snudde bokstavelig talt kirken opp ned. Det er bare mulig å komme inn bakveien i kirken siden utbyggingen er godt i gang. Ten Sing koret hadde snudd alle stolene i kirken og lagde scene bakerst i kirkerommet.Mellom sangene var det dramainnslag. På veggen ser vi bilde av en bodybuilder hvor Harald Wean spør om ”er det slik vi ønsker å se ut”? Koret følger opp med - Du er fin som du, det er ikke noe galt med deg. Ta litt vare på deg selv da”. ”Som barn i ditt hus”, synger koret mens bilder av korets medlemmer vises på veggen. Dirigent Anne Ulseth Furberg leder engasjert ungdommene i koret mens Rune Furberg er musikalsk leder. Denne gangen hadde han også med seg 3 musikere i bandet.

Korets styreleder Madelen Johansen fortalte at gaven ved utgangen av kirken skulle gå til Mental helse. Korets voksenleder Hilde Haug Larsen takket både sangere, teknikere og musikalske ledere for en fantastisk konsert.

Agent for rettferdighet Som ledd i kirkens trosopplæringsprogram er det arrangert «Agent for rettferdighet» helg i Åsgårdstrand kirke. Lærerskolestudent og trosopplærer Liza T. Skjølberg fortalte om en studietur hun hadde vært på sammen med klassen sin på høyskolen til Nicaragua. Barna lot seg engasjere av kamp mot urett i verden.


16

GULLI

TREVAREFABRIKK AS Alt i dører, vinduer, kjøkken, garderobe og trapper. Barkåkerveien 87 3157 Barkåker Tlf: 33 00 32 80

Aasgaardstrand Bygg AS

Åpningstider:

BYGGMESTER

EGIL NILSEN DAMGATEN 19 TLF. 33 08 26 35 MOB. 922 60 300

Man-Fre: 07:00-16:00 Torsdag: 07:00-19:00 Lørdag: 09:00-13:00 www.gulli.no

- helt i nærheten

Søndagsåpent hele året! Våre åpningstider:

Man - Fre.: 08:00 - 21:00 | Lørdag: 09:00 - 19:00 Søndag: 09:00 - 20:00 BAKKEGATA 8 - 3179 ÅSGÅRDSTRAND

TELEFON 33 08 11 08


17

...UTLEIE TIL PROFF OG PRIVAT...

no

aco. m i l . w ww

tlf 330 50160 post@limaco.no

LIMACO

Bentsrudveien 2 Holmestrand


18

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

Bilder fra Historielaget - fotogruppa

) ÅH0095 Fra Åsgårdstrandsdagen 1957. Fra v. Otto Book, Knut Aasen, Ole Stenersen og Ivar Henry Aasen. Foto tatt i skolegården til gamle Åsgårdstrand skole.

) ÅH0155 Fra hagen i Smalgangen 5 fredssommeren 1945. Signe Fadum og venninnen Margit.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

19

) ÅH0111 Åsgårdstrandsdagen 1955. Tre “jenter” i korte skjørt. Fra v.: Einar Gran, Tove Hamfjord og Ole Stenersen. Fra bakgården i Banken.

) ÅH0138 Brislingfiskere i Åsgårdstrand havn ca.1950. Grand Hotell i bakgrunnen.


20

20

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

Endelig er vi i gang! - Åsgårdstrand kirke og kultursenter - en realitet TEKST/FOTO: ERIK GUNDERSEN

Mange har sett det alt, det graves på kirketomta i Kirkeveien... Endelig sist i februar ble søknaden om igangsetting godkjent i kommunen - ting har tatt tid...

Entreprenør Willy Andersen AS fikk oppdraget etter offentlig anbudsgivning og var startklar første uka i mars. Deretter har utgravingen pågått jevnt. Etter hovedplan har entreprenør beregnet 6 mnd. byggetid og betyr at jobben skal avsluttes ca. i september. Noe sikkerhet må påregnes.

Ansvarlig byggherre er Horten kirkelige Fellesråd og Åsgårdstrand menighet er sterkt inne på brukersiden. Byggekomite med prosjektleder er oppnevnt og er i full virksomhet. Arkitekt Ragnar Korneliussen fra KMS Arkitekter AS som har fulgt prosjektet fra start, er konsulent mot entreprenør. Byggearbeidet er finansiert med menighetens egenkapital etter salget av menighetshuset og velvillige innsamlede midler over flere år. Totalentreprisen beløper seg til ca. kr. 5.5 mill. Under post «egenleveranser» er delprosjekter som inventar, kjøkken, utstyr , AV/lyd&bilde datautstyr


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

21

forventet å bli finansiert ved gave- og støtteaksjon. Det opprinnelige formål da «Bedehuset i bakken» ble vedtatt å selges, var å samlokalisere behovet for tidsriktige lokaler med kirkebygget. Dette ble også positivt forstått av Horten kommune som la vekt på behov for møtesteder i Åsgårdstrand.

Aksjonsutvalget vil i nær framtid starte opp en ny gave- og støtteaksjon for gjennomføringen av prosjektet og realisere den målsetting som er satt.

Strategien for kirkens arbeide var et godt redskap for arbeide med barn og unge, eldres behov, foreningslivet, konserter, kunst og kultur og ikke minst lokaler for utleie. Lokalmiljøet i Åsgårdstrand inviteres således til samarbeide for å skape gode relasjoner.

Åsgårdstrand, lykke til.

Hermed er en oppfordring sendt ut – ta gjerne kontakt med oss.

Aksjonsutvalget, Åsgårdstrand kirke og kultursenter.


22

MORO FOR LITEN & STOR! Hos oss kan du arrangere alt fra barnebursdager til firmafester! Ko ntakt oss for tilb ud

• Bowling

• Spilleautomater

• Mat & drikke

• Lazerworld

• Biljard

• Øl & vin

Vi har åpent fra kl. 12 hver dag!

Vestfold bowling rettkommunikasjon.no

www.vestfoldbowling.no Borreveien 42, 3186 Horten • 330 400 70


23

Vognmannsgata 5 3187 Horten Telefon: 33 04 13 60


24

REGNSKAPSKONTORET BØRRESEN & WIERSDALEN A/S Autorisert regnskapsfører

Tønsberg

Tlf.: 330 71 550 | Fax: 330 71 551

0- 15 years

Kammegt. 1, 3110 Tønsberg (avd. kontor) E-post: bjorn-erik@b-w.no

Robergveien 347, 3157 Barkåker tlf 33 38 01 33 E-mail: post@montessori.vf.no Web: www.jareteigen.no

E-post: erik@b-w.no Stangsgt. 2, 3179 Åsgårdstrand

Nettside: www.b-w.no

BYGGFIRMA

Jon Sæterlid Utfører alt innen: - Nybygg - Vedlikehold - Reperasjoner - Planlegging - Restaurering TLF: 330 81 049 Priv. 920 32 572 Mob.

Stangsgt. 21 3179 Åsgårdstrand


Foto: Rune Kongsro

25

Vi i Usbl vet at det å kjøpe bolig er en veldig stor beslutning, og noe som ofte er forbundet med mye stress, spenning og utmattende budrunder. Derfor tilbyr vi alle våre medlemmer forkjøpsrett på over 50 000 trygge og gode boliger i hele Norge. Du kan få mer informasjon om oss og hvordan du melder deg inn på usbl.no eller ved å ringe 08725.

Vi utfører alle typer elektro-, tele- og datainstallasjoner Dine ønsker - vår erfaring gir en fornøyd kunde - til fornuftig pris

Barkåkerveien 47 33 00 31 00 - Vakttlf 901.98250 - Faks 33 38 03 21 E-mail: even@evencudrio.no

Telefoner: Even 901.98250 - 333.80640 privat Bjørnar 918.61922


26

ROY KENNETH

SKULSTAD-HANSEN

26

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

Åsgårdstrand –mulighetene er akkurat her!

FOTO: LIN RABE-NORDBERG

J

LAYOUT: WIGGO@RETTKOMMUNIKASJON.NO

eg tar i bruk visjonen til Horten kommune når jeg setter tittelen. I tillegg til at Åsgårdstrand har ulike unike kulturseverdigheter, en spennende historie, og et mangfold av spennende mennesker og mikrosamfunn, skjer det veldig mye annet som vi bør heve glasset for. Det er tid for å samle oss rundt noen felles mål og for hvordan vi ønsker å utvikle vår lille by.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

Veldig mange har allerede fått det med seg. Det har siden i fjor sommer vært en rekke ulike aktiviteter i Åsgårdstrand. Lokalavisen har økende fokus på Åsgårdstrand. Det skjer oppussing i tilknytning til rådhuskvartalet, trafikktellinger, spørreundersøkelser, med mere. På fagspråket heter det «Bystrategi», «Områdereguleringsplan for Åsgårdstrand» og «Trygge lokalsamfunn». Sammen med en revisjon av arealplanen for Horten kommune (her med fokus på Åsgårdstrand), er det nok innhold her som kan fange enhvers oppmerksomhet i 2017. Arealplanen 2015-2022 kommer opp igjen som et resultat av at plassering av Ny Horten stasjon og jernbanetrasé Nykirke-Barkåker nå er bestemt. Planarbeidet for Åsgårdstrand er initiert for å styrke bevaringen av den eldre historiske delen, samt se på hvilke muligheter Åsgårdstrand har for videre vekst og utvikling – for vi som bor her og som bysenter.

I arbeidet kartlegger man nåsituasjonen og potensialet rundt kulturmiljø, trafikk og det offentlige rom, grønnstruktur, næringsliv, bolig, offentlige tjenester, med mere. Det er også stort fokus på «kunstnerbyen» i Åsgårdstrand. Det er lagt opp til en aktiv og åpen medvirkningsprosess. Mange lag og foreninger er allerede vært invitert inn i flere arbeidsmøter, og flere workshops og høringsrunder ligger foran oss. Dersom dere har noe på hjertet, bruk velforeningen, seilforeningen, idrettsforeningen, eller noen andre som sitter tett på. Denne muligheten til å påvirke vår lille by kommer ikke ofte. Hva skal Åsgårdstrand bevare? Hvor, hvordan og innenfor hva skal vi utvikle og ha vekst? Hvordan skal vårt nærmiljø med barnehage, uorganiserte og organiserte møteplasser, offentlige og private tjenestetilbud, med mere, fremstå i morgen og de neste tiårene?

God sommer! Og husk, mulighetene er akkurat her – nå...

27

27


Små og store byggoppdrag

lars@lysellentreprenor.no Tlf: 97 12 26 67 www.lysellentreprenor.no AROMA & KLASSISK MASSASJE Øreakupunktur/fotsoneterapi

Prosjektering & saksbehandling av boligbygg STEIN STRØM ARKITEKTTJENESTER

Mob. 932 18 041 PB 76 3107 Sem e-post: stein@arkitektstrom.no

Ellen Knap

Riddervoldsvei 11, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33 07 4505 | Mob. 908 86 448


TEKST: ANITA MARIE MYKLEBUST FOTO: GITTE JOHANNESSEN OG REDNINGSSELSKAPET

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

29

Hurra! Åsgårdstrandsdagene nærmer seg!

Den første helgen i juni arrangeres det igjen storslått byfest i Åsgårdstrand. Selveste Jo Nesbø i spissen for Di derre drar det hele i gang fredag kveld i Munchparken. Har du ikke kjøpt billett ennå? I fjor måtte skuffede fans av Bo Kaspers Orkester gjøre vendereis da konserten var utsolgt. Ta i mot et godt råd og kjøp billett hos Fargerike på Paletten eller via Ticketmaster.no allerede nå. Vi regner med god stemning og tangering av publikumsrekorden fra i fjor. Åsgårdstrandsdagene 2017 blir spekket med variert underholdning og mange aktiviteter for både liten og stor, fastboende og tilreisende gjester, - i hele tre dager til ende. Nærmere 60 salgsboder har bestilt plass så det vil bli et stort utbud av varer. Og du vil kunne nyte både vått og tørt i rikelig monn. Programmet for dagene vil bli fyldig presentert i en senere utgave av Åsgårdstrand på tvers men vi kan røpe at det blir soloppgang-konsert med bilder og musikk ved byens egen Geir Løvold. Det blir gratis yoga på stranden for store og små i regi av Johanna fra Gaia Yoga og den populære barnebåten

Elias fra Redningsselskapet ankommer brygga på lørdag. Byfesten avsluttes søndag med PK fra NRK og hans elleville show ”Naturfag Rocker”. Dette er noen smakebiter, det kommer flere!


30

Aasgaardstrand Bygg AS BYGGMESTER

EGIL NILSEN DAMGATEN 19 TLF. 33 08 26 35 MOB. 922 60 300


TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

31

ÅSGÅRDSTRAND SEILFORENING Takk til alle de som bidrar på alle nivå i foreningen vår

Vi har lagt bak oss et hektisk 2016 som arrangør av bl.a. NC 2.4 M, NC joller og Mesternes Mester. Jeg er veldig glad for at vi aktivt har støttet deltagelse i Seilsportsligaen som har vært et positivt løft for foreningen og skapt et stort engasjement blant både aktive seilere og medlemmene generelt. Jeg er stolte av seilerne/J70 laget vårt med sølv i Seilsportsligaens 1. divisjon, og i skrivende stund er de i gang med forberedelsene til 2017 sesongen og ambisjonene for sesongen 2017 er store. Seileranlegget vårt krever mange dugnadstimer og i 2016 prioriterte vi oppgradering av seilerhuset med flott nytt kjøkken. Vi har allerede sett at dette gir oss en løft i forhold til utleie til både foreningens egne medlemmer og andre som skal arrangere møter og selskap. Årsmøte 2017 gav oss god støtte til å fortsette vårt målrettet arbeid med fokus på rekruttering til både breddeseiling og ligalaget vårt i Seilsportsligaen. Det betyr at jollegruppa vil fortsette med sitt hovedmål om å få flere til å mestre seiling og ha det gøy på vannet. Samtidig vil vi ha fokus på å utvikle de som vil konkurrere individuelt, eller satse på lagseilas i de aktivitetene vi legger inn for å utvikle ligalaget vårt. Seilforeningen har besluttet å gå til anskaffelse av en Melges 24 som treningsbåt og vi vil senere vurdere J70. Nybegynnerkurset er planlagt med oppstart 27. april og jeg håper på mange nye seilere til optimist, RS Feva og brett. Regattasesongen nærmer seg raskt og vi starter med tirsdagsseilasene 9. mai. Helly Hansen Skagen Race et samarbeide sammen med Bærum Seilforening med start fra Åsgårdstrand 24. mai, håper vi på stor deltagelse på grunn av at arrangement kommer sent i mai og forhåpentligvis varmt i været. Jeg ønsker alle lykke til med seilsesongen og masse seilglede i de kommende månedene! Geir Lundkvist leder Åsgårdstrand Seilforening Åsgårdstrandsseilere på langtur (Av Inger G. Book) Maren Magda og Karl Otto Book seilte ut fra Åsgårdstrand i juli 2016 med sin lange og smale skjærgårdskrysser; ”Cubaneren”, en Wasa 55. (43 fot). De har hatt opplevelsesrike seilaser og besøk i mange Europeiske land underveis i månedene som har gått. Kort oppsummert pr i dag: De deltok i ARC-regattaen i nov/desember. Seilte videre fra St. Lucia til Bonaire og Curaçao. Fikk underveis problemer med propell og i Panamakanalen hadde de både ”Uflaks og flaks”. Fikk hjelp av snille seilere fra Alaska. Nye gode venner kommer til underveis. Maren og Karl Otto er ”seilere” og håndterer seilbåten i alle ulike situasjoner, men gjennom Panamakanalen er det motorkraft som gjelder. Mange fine opplevelser i Panama og Costa Rica, og det siste nå har vært en seilas på ca 700 nm, ut forbi Nicaragua, Honduras, El Salvador og Guatemala i varierende og tildels utfordrende ”Papagayovinder”.:

”Nå er vi i Mexico etter en variert seilas oppover kysten av mellomamerika. Vi gleder oss veldig til å se hva dette svære landet kommer til å by på!” Sier Karl Otto og Maren. Les mer om seilopplevelsene, land, dyr og folkeslag ved å gå inn på hjemmesiden deres. Følg de i tekst, tracking, bilder og video over og under vann ved å gå inn på: www.cubaneren.no Satser på pallplass i Seilsportsligaen i år også (Av Torbjørn Lunde) Vi var på pallen i alle stevner i 2016, og med 2 plass totalt nådde vår topp 3 målsetting for 2016. Vi er beste nordiske klubb i Champions Leauge med 8 plass, i hard konkurranse med de 32 beste seilerklubbene i Europa. Derfor er vi utrolig stolte av hva vi fikk til i lille Åsgårdstrand i 2016. For 2017 er målsettingen å vinne i Seilsportsligaen. Forbedring skal komme gjennom mer trening, bedre samhandling, klare oppgaver og forventninger samt fortsatt en hyggelig og inkluderende tone. For å få trent mer håper vi å få på plass en treningsbåt før sesongen. Hilsen Ligalaget Havna (Av Torbjørn Lunde havnesjef) Gjestebesøket i 2016 var ”all time high”. Vi tror forklaringen kan være en kombinasjon av lun og trygg havn, fornuftige priser, nytt servicebygg (dusj/ wc/ vask) egen sandstrand og kulturtilbud i verdensklasse. I tillegg liker mange kombinasjonen av småbyidyll og nærhet til matbutikker og vinmonopol. Mange har også benyttet web kameraet vårt (www. seilforeningen.no) for å se etter ledige plasser med hell. I 2017 blir det enda flere ledige gjesteplasser når vi forbedrer det røde og grønne skiltsystemet for ledige «båsplasser» i tillegg til de faste longside plassene på nordre pir. Vi håper også å få til en plass for fast gassgrill og levegg i solskinnet på nordre pir. Det blir fortsatt trivelig i Åsgårdstrand seilforening i 2017 – Velkommen!


32

32

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

VAMP kommer

til Munchparken

Det er i Åsgårdstrand det skjer i sommer. Vi bader i kulturelle opplevelser og ingen ringere enn VAMP har meldt sin ankomst fredag 14. juli. Vampkatalogen er innholdsrik. I alt skal det spilles rundt 40 konserter i sommer, og en av dem skal foregå under trekronene i Munchparken. Gutta på turné Øyvind Staveland, Vamps gründer, har laget mange av Vamps sanger og spiller fele, bratsj, fløyter og trekkspill. Jan Toft har hovedvokal og spiller gitar.

Jan er Vamps originalvokalist, og har også laget flere av Vamps sanger. Odin Staveland synger, spiller piano, trommer, percusjon og trekkspill. Bjørn Berge på gitarer og banjo, er kjent for sin energi og gitarteknikk. Kjetil Dalland er en av landets mest rutinerte bassister og jobber også som produsent og komponist. Lars-Eirik Støle spiller på tangenter av alle slag og fyller ut og topper mannskoret Vamp!

Sommer, sol og god musikk - kan det bli bedre? Billetter selges nå på Paletten eller via ticketmaster.no


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

33

33


34

Den lokale prikken over i'en

Nå opplever vi spesielt stor kjøperinteresse for eiendommer i Åsgårdstrand. Ta kontakt for en hyggelig boligprat. Eiendomsmegler MNEF Mari-Anne Halvorsen, tlf: 91 66 09 83 mah@eie.no, eller Tea W¾rland, tw@eiew.no, tlf: 93 05 02 61

DET AT VI VET LITT AV HVERT OM DITT NABOLAG GJ¯R DET ENKLERE FOR OSS Å SELGE BOLIGEN DIN TIL EN GOD PRIS. Eie eiendomsmegling T¿nsberg Nedre Langgate 39, 3126 T¿nsberg.

17. mai på hotellet Kl. 08:00 - 11:00: Stor frokostbuffet kr 225,- pr. person Barn 6-12 år kr 105,Kl. 13:00 - 15:30: Vår tradisjonsrike lunsjbuffet kr 375,- pr.person Barn 6-12 år kr 165,Kl. 17:00 - 21:00: A la Carte i Seilet Restaurant Vi anbefaler bordbestilling. Med ønske om en fi n feiring! Havnegata 6, N-3179 Åsgårdstrand, Tel +47 33 02 07 40 asgardstrand@thonhotels.no • thonhotels.no


Åsgårdstrand

Regnskap as

Autorisert Regnskapsførerselskap

Ring oss for avtale

Tlf. 33 08 13 81

NYHET! Vi lanserer Optikerbesøk

– en enklere og hyggeligere måte å få sjekket synet på.

Vi utfører alt innen: • regnskap • årsoppgjør • lønn • selvangivelser • fakturering • etablering av selskaper Torvet 5, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33 08 13 81 • e-mail: sbkarls@online.no

Våre optikere kommer hjem til deg, jobben din eller institusjonen du bor på og utfører synsundersøkelser. Vi har med oss briller, solbriller samt en rekke andre optiske produkter. Ta kontakt Våre optikere har høy faglig på 904 18 030 kompetanse. Vi gjør rutinemessig

eller en undersøkelse av din øyehelse. Ved behov henviser vi videre til optiker@optikerbesok.no for å bestille øyelege eller annet helsepersonell.

Vi sees hos deg!

et besøk

www.optikerbesok.no

Nyåpning mai 2016

Tlf: 911 94 360 Nedenfor apoteket i Åsågrdstrand Gry Linéa Stensrud Våre åpningstider: Man: lukket Tirsdag, torsdag og fredag 09:00 - 16:00 Onsdag: 09:00 - 18:00 Lørdag etter avtale

Hvitere tenner?

Vi har tilbud på bleking: kr. 2 950,For mer info se Facebooksiden vår. www.facebook.com/LindenTannklinikk

Vi tar imot nye pasienter.

Linden Tannklinikk, Strandparken 3, 3187 Horten Telefon 33 50 21 22 lindentannklinikk@gmail.com www.lindentannklinikk.no

Tannlegene Boris Guenther & Anke Woelk og Ellen Westerlund Fay

35


36

36

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

TEKST: TERJE SIMONSEN

setter mer smak på lyset i Åsgårdstrand og lanser et eget Aasgaard Strandøl!

I

samarbeid med BorreBrygg, Horten Mikrobryggeri, Meny og Færder Bryggeri har øl-entusiaster i Aasgaard Gilde utviklet en egen Åsgårdstrand øl. Ølet er basert på det lyse, tyske ølet Kölsch og denne gang er det et hint av hyllebærblomst som setter smaken på lyset i Åsgårdstrand.

I samarbeid med BorreBrygg, Horten Mikrobryggeri, Meny og Færder Bryggeri har øl-entusiaster i Aasgaard Gilde utviklet en egen Åsgårdstrand øl. Ølet er basert på det lyse, tyske ølet Kölsch og denne gang er det et hint av hyllebærblomst som setter smaken på lyset i Åsgårdstrand. Ølprosjektet startet i fjor sommer da Hans Christian Auensen på Meny spurte Aasgaard Gilde om vi kunne lage et lyst, godt øl med samme design som akevitten. Aasgaard Gilde tok utfordringen, og vi satte i gang prosessen med å utvikle et produkt med sin egen unike kvalitet og personlighet. Gildemedlemmene begynte raskt å diskutere hvilken type øl vi skulle lage og vi måtte sette opp en prosjektgruppe. Svend-Egil Nilsen ble prosjektleder og med sin kunnskap og viten fra sopp-, øl- og vinverden er han en viktig mann i dette prosjektet. Vi tok også raskt kontakt med vår lokale øl-ekspert Halvor Eik på BorreBrygg. Han er viden kjent for sin ekspertise og vi ble enige om å gå på et øl-kurs hos han. Men hvilken

type øl skulle vi lage og hva skulle sette smaken på lyset i Åsgårdstrand? Halvor Eik mente at den tyske varianten Kölsch ville være en god base å gå ut fra for et lyst sommerøl. Men hva skulle sette smaken på lyset? En ung øl-ekspert og øl-dommer anbefalte å tilsette hyllebærblomst som ingrediens i ølet. Hyllebærblomst vokser i og rundt hagene her i Åsgårdstrand og den har store hvite blomster. Hyllebærblomst blir mye brukt i saft og lignede, men foreløpig lite i øl. Etter noen uker med gjæring var ølet klart og vi måtte smake på vårt egenproduserte øl og finne ut hvilken mengde hyllebærblomst som fungerte best for våre smaksløker. Heldigvis har vi et kompetent smakspanel i Gildet, og med en grundig øltest fant vi riktig mengde og en vinneroppskrift ble besluttet. Så var det dags for forhandlinger om produksjon, antall og pris. BorreBrygg og Horten Mikrobryggeri innså etterhvert at de ble for små og anbefalte Aasgaard Gilde å forhandle med Færder Bryggeri i Tønsberg. Der satt bryggerimester Mattias Krüger. Han hadde hørt rykter


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

37

om våre ølplaner og ønsket svært gjerne å være vår produsent, tross at hans bryggeri var fullbooket for lang tid framover. Han ble imponert over vår oppskrift og kunnskap om ølproduksjon. I London har vår designer Bettina Myklebust Støvne jobbet med etiketten og hun har denne gangen brukt kornåkrene vest for Damgata som inspirasjon. Igjen har hun imponert oss med sitt design og vi er stolte av å ha henne med på laget. I skrivende stund er ikke kvantumet for produksjonen helt klart, men lanseringen vil bli under Åsgårdstrandsdagene og salg vil bli på Meny og de fleste restauranter og puber i distriktet. Aasgaards Gildes Ølentusiaster, tester Øl. Fra v. Svend-Egil Nilsen, Nils-Arve Skjenken Savjord, Per Christian Fett, Rune Melås, Terje Simonsen og Haakon Thorsen

Per Christian Fett nyter en øl i selveste hjerte av Horten Mikrobryggeri.

Her kjøles testølet ned med kyndig hånd av Svend-Egil Nilsen og Finn Lauvli.

Å utvikle Øl handler om presisjon og nøyaktighet, her med tilsetting av hyllebærblomst.

AASG AArd

37


38

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 #1 APRIL MARS 2017

17. Mai 2017 | Program Åsgårdstrand Kl. 07.30: Revelje ved Åsgården Skolekorps. Kl. 08.00: Flaggheising på Thaulows plass. Åsgården Skolekorps og Det Frivillige Byorkester. Kl. 08.15: Bekransning av minnesmerket over falne ved Åsgårdstrand Sjømannsforening. Kl.10.30: Familiegudstjeneste i Åsgårdstrand Kirke. Kl.11.00: Oppstilling av barnetoget utenfor kirken.

Kl.11.15: Toget går fra kirken til Åsgården skole langs følgende rute: Riddervoldsvei – Flarenveien – Stangs gate – Bakkegata til Torget – Grev Wedels gate med stopp ved Åsgårdstrand eldresenter – Spettåsveien med stopp i kryss mot Thor O. Hannevigs vei ved Åsgårdstrand sykehjem –Lønneveien opp bakken og rett frem til Granåsveien - Åsgården skole.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

Kl.12.00: Innmarsj foran skolen hvor toget blir stående til etter hilsen og nasjonalsangen.

39

• Tale for dagen.

17.mai komitéen oppfordrer til å bruke mynt og mindre sedler. Vi håper å få til vipps.Parkering ved Paletten kjøpesenter og parkering for funksjonshemmede ved Åsgården skole.

• Kunngjøring av vinnerne av årets tegnekonkurranse og premieutdeling.

Ta gjerne med program og campingstol/bord.

• Leker og aktiviteter for barna. • Loddsalg og trekning av gevinster. • Salg av is, pølser, brus, kaffe og kaker.

Vi ønsker alle velkommen til en hyggelig 17.Mai feiring i Åsgårdstrand.


Leverandør og produsent av: kjøkken, benkeplater, garderobe m.m.

C. GUNNESTAD TREVAREFABRIKK Butikk: Stasjonsveien 1, 3185 Skoppum | Tlf: 330 70 885 Produksjon: Grøstadbakken 5 - 3185 Skoppum | Tlf: 330 70 841 E-post: post@gunnestad-trevare.no | Web: www.gunnestad-trevare.no


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

41

Ten Sing tur til Hamburg 17-21. mars dro de eldste ungdomslederne i TAKE OFF TenSing Åsgårdstrand på ledertreningstur til Hamburg.

Opplegget var et samarbeid med Sjømannskirken. 7 ungdommer og 2 voksne dro av gårde til Hamburg med ferje og minibuss. På programmet stod Fokustimer med ledertreningstemaer – gudstjeneste verksted – byvandring i Hamburg kirke og museumsbesøk og tur til konsentrasjonsleiren Neuengamme. Der var det omvisning med norsk guide og mange sterke inntrykk. En slik ledertreningstur har ikke vært arrangert før. Turen var ment som et ledd i trosopplæringen for de eldste. Målet med turen var å gi inspirasjon til videre innsats i kirkelig arbeid – enten i hjemmemenigheten eller i den menigheten de flytter til når de er ferdige med tredje videregående.

Utenfor konsentrasjonsleiren Neuengamme: Fra venstre: Harald Wean, Madeleine Johansen, Edvard Nielsen Sandum, Hans Petter Vatne, Simen Holtan, Sunniva Christiansen, Helene Bergan Folkvord.

Påskeverksted i kirken Nærmere 30 barn deltok på påskeverksted i Åsgårdstrand kirke. Det ble sunget påskesanger, Carl-Ove Fæster fortalte om påsken, det var ulike aktiviteter, og gul buffet til slutt. Årets beste aktivitet var nok å så karse, og å spikre fuglebrett. I tillegg ble det laget påskeliljer, kort og potet-trykk, Kylling av plastskje og fine bilder med silkepapir. Det er ingen tvil om at kirken kan brukes selv om det graves på forsiden.

Påskeverksted har blitt en tradisjon i Åsgårdstrand. (privat foto)


42

Sterk og svakstrøm er vårt yrke Kvalitet er vår styrke

Tlf nr. 33 04 52 60

Vi kan tilby et bredt spekter av produkter og tjenester innen: • rehabilitering av bad • varmepumper • utvendig vann og avløp

• servicearbeid • vannbåren varme

Krohn Rørleggerbedrift AS er totalleverandør av alle tjenester innen rørleggerfaget.

www.krohnror.no • Tlf.: 33 50 21 99 Bjørnestien 10, 3188 Horten


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

43

Aktivitet i Smalgangen

Her i Smalgangen er det ganske stille vinterstid, med tanke på besøkende og turister. Men med våren i anmarsj, kommer det også flere innom på besøk. På keramikkverkstedet derimot, er det full fart hele året . Keramikk er ikke noe som blir laget i en fei. Det er et tidkrevende håndverk. Kunder som kommer med spesialbestillinger, må i hvert fall belage seg på en ventetid på 3-4 uker, og her lages mye på bestilling. Vi må også få fylt opp hyllene før turistsesongen begynner, så vinterukene går fort. Vårens første utstiller i kjellergalleriet, er Åke Berg. Han er vestfolding, bosatt i Tjølling, og på utstillingen viser han akvarell, maleri og grafikk. Utstillingstid er 29. april – 4. juni. På kveldstid 29. april, inviterer vi også til en intimkonsert i galleriet. Det er Thomas Marthon Engevold (vokal, gitar) og Arnstein Arnesen (vokal, gitar, ukulele, munnspill) som står for musikken. Vi gleder oss! Videre utover året, kommer utstillerene: Wenche H. Bakke (maleri), Per Hauge (maleri og skulptur) og utstillingen “La høna leve!” (keramikk,maleri og grafikk) med Lene Ditmansen, Liv Merete Gjellesvik, Tove S. Holmøy og Anne Kristine Mjelva. (mer info på www.gallerismalgangen.no) Det blir et spennende år og vi håper dere har anledning å stikke innom!

Velkommen! Anne Kristine Mjelva, Galleri Smalgangen 20x5cm2013_press.pdf

1

17.09.13

08:42

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Raveien 310, 3184 Borre • Tlf: 33 02 03 00 • E-post: post@platech.no


44

VESTFOLD AUTOGASS AS Vi utfører service og vedlikehold av alle bilmerker Vestfold Autogass er et av landets ledende verksteder for ombygging av biler til gassdrift, og vi starter nå vanlig verkstedvirksomhet i tillegg. Velkommen innom våre nyoppussede lokaler på Gullerød Gård, eller ring Øyvind for timeavtale, telefon

456 93 004

bil

Følg oss på Facebook

• EU- kontroll • Firehjulskontroll • AC - service kuperens Vi utfører Long Life Service / Mobilitetsgaranti Vi har gode priser på service og vedlikehold på ALLE biler. Ring oss gjerne for pristilbud.

e Vi har lån

Hortensveien 275, 3157 Barkåker Telefon 456 93 004 - info@vestfoldautogass.no / www.vestfoldautogass.no


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

45

Høytid for vask og dekkskrift på Ra TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

Våren er her og med årstiden kommer også en av to årlige overgangsfaser for bilen din. Vinterdekkene skal av, mens sommerdekkene skal på. Hos Eurovask Bilvask & Dekksenter på Ra er det høytid i disse dager. Siden september i fjor har Sarmad Malekshani vært eier og driver av Eurovask Bilvask & Dekksenter. Og han opplever hektiske tider i lokalene ved Hortensveien.

Godt samarbeid med naboer Eurovask ligger på Ra omkranset av BilXtra og YX. Til tross for det avfeier Malekshani at det er noen konkurranse mellom dem.

- Det er klart at det er mange biler som skal skiftes dekk på, og biler som trenger god vask og behandling, forklarer han.

- Vi tilbyr forskjellige tjenester. BilXtra er verksted, mens i vanskehallen på YX får du kun maskinvask.

For i tillegg til å tilby dekksskift og dekkhotell, så tilbys det også vask. Etter en vinter med salte og isete veier er det klart at bilene blir utsatt for mye slitasje. Malekshani forteller at det er god behandling bilene for hos han.

- Jeg opplever heller et godt samarbeid, fremfor noen konkurranse, legger Sarmad til.

- Her går det i håndvask, og det er noe helt annet enn maskinvask. Det er mer skånsomt for bilen, samtidig som du får både innvendig og utvendig vask. - Vi markedets beste rengjøringsmiddel, legger han til. Med flere typer vaskepakker eller tjenester som tilbys er det et utbredt utvalg som bileiere kan velge mellom. - jeg er opptatt av at kundene skal få den beste kvalitet, sier en bestemt Sarmad.

Med unntak av tilkallingshjelp i hektiske perioder, er Malekshani alene om å drive bedriften. Dette har han nå gjort siden september i fjor og det første halvet året har vært positivt. - Jeg opplever at kundene er fornøyde med den behandlingen vi gir. - Det er bra pågang for tiden og det kan anbefales å ringe å bestille, sik at du unngår kø, avslutter han.


46

Hva skjer´a - Pernille? Søndagskonserter i Pernilles Have

Dato

Artist

04. juni Lars Martin Myhre 11. juni

Marianne Eide m/ Band

18. juni Knut Roppestad and the Muskogee Hotel Blues Explosion 25. juni Shotgun Whailers 02. juli

Nikolai Døvle Kleiven

09. juli Tove Bøygard 16. juli

Henrik Johannessen

23. juli

Thomas og Tvilerne

30. juli

Yngve Fritjof Kristiansen

06. aug Magre Benum Rock & Roll på originalspråket 13. aug Bullmilk (med forbehold ) 20. aug Sviskeprinsene 27. aug Linda Kvam og Terje Johannessen. Akustisk og nært

Naustet Pub, Åsgårdstrand fra kl. 16.00 Alle er velkommen!

Arrangør


47

BLI MEDLEM AV PERNILLES VENNER Pernilles Venners formål er å arbeide for at Naustet pub skal holde åpent helst hver dag hele året, og driften av foreningen utføres av et ”Fagråd” (styre) som velges på årsmøtet i februar. Pernilles Venner har jo fordelaktige priser på utvalgte varer i sommersesongen, men du må huske på uoppfordret å vise frem medlemskort (med årsmerket 2017 - blå farge- som klistres på baksiden av medlemskortet). til ”Pernillene” slik at du får riktig pris Fagrådet forsøker å utvikle prosjekter som tiltrekker seg gjester som vanligvis ikke går på puben, og for tiden har vi følgende tiltak: Quiz på puben Hver torsdag klokken 1930 arrangeres det quiz på puben, og alle er hjertelig velkommen til å delta. Det konkurreres med 4-manns lag (pause om sommeren).Det er tildels stor deltakelse, og det ryktes at kunnskapsnivået i vår lille by har øket betraktelig etter at Quizen startet. Man kan godt komme alene og delta.

Fredagspilsen på puben Navnet skjemmer ingen, og dette burde være selvforklarende. Vi møtes klokken 1700 og skravler i veg fram mot klokken 1800 (enkelte enda lengre selvfølgelig)

Musikk på Pernille Dette er et tiltak som starter i juni og varer ut august, og til sommeren 2017 blir dette prosjektet kjørt for 8. år på rad som et fast innslag hver søndag fra klokken 1600 til 1800 i Pernilles Have (uteserveringen). Alle er velkommen til å høre spennende band som spiller skjorta av de fleste. Rabattert inngangsbillett for betalende medlemmer.

Konserter, spiseaftener med etterfølgende dans osv. osv. Fagrådet arrangerer av og til konserter, foredrag etc. hvor medlemmene har rabatterte priser, og suksessen med lutefiskmiddag i november vil fortsette. Kun betalende medlemmer har adgang til dette arrangementet. Det er satt et tak på 55 personer, og vi følger prinsippet ”først til mølla»......... Dato for årets lutefiskmiddag er ikke fastsatt, men det vil foregå i november. Følgende prosjekter er under planlegging:

Lillelørdag på onsdager Vårt æresmedlem Henrik Johannesen vil invitere orkestre til å spille opp til jam på puben. Det koster ingenting å gjeste puben denne kvelden, men vi vil gå rundt med hatten i håp om å dekke inn musikkhonoraret. Oppstartdato ikke fastsatt.

Speakers corner Dette er et prosjekt som antagelig ikke kommer i gang før etter sommeren. Vi håper imidlertid å få etablert et samarbeide med foreningslivet i Åsgårdstrand for å ta opp aktuelle utfordringer for byen vår og debattere disse en dag i måneden.

HAR DU LYST TIL Å SETTE I GANG ET PROSJEKT?

Alle prosjekter skal i utgangspunktet være selvfinansierende, men Pernille kassen vil være økonomisk garantist i oppstartingsfasen. Du presenterer ideen din for Fagrådet (styret) som eventuelt gir klarsignal til å sette i gang. Fagrådet ønsker deg velkommen, og håper at du vil støtte opp under vår lokale pub.


48

Vi ønsker å være din lokale gartner

Nettbutikken Alle priser er inkl. frakt

Din lokale gartner

Rom Hagemiljø www.dinlokalegartner.no


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

49

ÅIF trenger lopper og dugnadsgjeng 2017 - ÅIF Loppemarked lørdag/søndag

10 - 11. juni

Åsgårdstrand Idrettsforening skal som tidligere, også i år ha loppemarked. Årets loppemarked går av stabelen helgen etter Åsgårdstrandsdagene, altså lør. 10.juni og 11.juni. Som alltid på klubbhuset på idrettsanlegget. I den forbindelse ønsker ÅIF å minne om at det allerede nå er mulig å gi fra seg lopper for de som har noe liggende.

Hvis du har noe og ønsker å bidra kan du kontakte loppetelefonen på tlf.: 454 32 893

Dugnadsgjeng

ÅIF pleier å arrangere to dugnader i året der medlemmer i ÅIF deltar. Nå ønsker foreningen å ha flere dugnader i året der alle i badebyen har muligheten til å bidra. Idrettsanlegget er et samlingspunkt i lokalmiljøet og idrettsforeningen ser nå behovet for at det trengs og rustes opp mer og oftere rundt idrettsplassen. Samtidig som man har får mulighet til å bidra til lokalmiljøet vil dugnadene også være et sosialt tilbud.

Ønsker du å bidra? Da kan du ta kontakt med Ove Lysell, tlf.: 416 95 000

ÅIF setter stor pris på alle bidrag.


50

50

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

Menyplanlegging på Thon Hotel Åsgårdstrand Våren er her og en ny sesong står for døren. Med det kommer behovet for å servere andre og mer sommerlige retter. Og kokkene på Thon Hotel Åsgårdstrand er godt i gang med sommerplanene.

- Det å drive et kjøkken er heller ikke noe ”solorace”. Vi er helt avhengig av alles bidrag – flere hoder tenker bedre enn ett, påpeker kjøkkensjef Fredrik Andreassen Foran hver sesong setter kokkene seg ned og legger planer for den kommende sesongen. I løpet av planleggingsmøte ble man klare med rammen, så påsken har vært brukt til å tygge på dette før menyen endelig skal være klar til begynnelsen av mai. I forutsetningene ligger det at det skal være lettere retter, pastaretter, salater, fisk og lyst kjøtt. Toppselgerne fra i fjor, bl.a. fiskesuppe blir fremdeles å finne på menyen.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

På spørsmål om hvilke andre ting som er viktige når menyene skal planlegges og maten serveres svarer kokkene nærmest i kor, - Presentasjonen av maten skal være tiltalende. Det er med på å skape et inntrykk slik at man gleder seg til den kommende matopplevelsen. Så er det smaksopplevelsen, det vil si at det er gode og velsmakende smakskombinasjoner, legger kjøkkensjefen til.

51

Lokale råvarer

Til tross for at sommerbyens hotell er bundet av sentrale innkjøpsavtaler vil de også sette lokalt preg på menyen ved å benytte en del lokale råvarer. I tillegg blir det lagt større vekt på økologiske produkter. - Vi skal også ha en meny med variert prisnivå og vi håper derfor at leserne av ÅpT finner veien ned til oss, avslutter Andreassen.

51


52

ER DU REDD FOR RADON ? - Vi låner deg en radonmåler!

HAR DU PROBLEMER MED UTLEIE? Vi har flere kurs om farer og feller ved utleie utover våren.

Her er gode råd gratis: • Utleie • Kjøp og salg av eiendom • Problemer i bosameier og borettslag • Nabotvister • Håndverkertjenester

Spør oss!

B L I MEDL

EM

MANGE F LERE FORDELE R!

www.dinbolighjelp.no · tlf.: 33 31 54 00


53

Din forhandler av Brenderup og Tredal

Ring o

ss på Vi "fik Hengere sæ´re "

Salg og service av alle typer hengere

Valleåsen 2 3174 Revetal Tlf 33 06 33 00 mob. 90 02 79 66 petter@hengere.as


54

Arbeidet utføres av

Energitec AS Tlf: 400 03 883

www.energitec.no Tverrmyra 7B, 3185 Skoppum

SVEIS • STÅL • MONTASJE

INDUSTRIPORTER & VILLAPORTER Salg • service • reparasjoner

tlf. 406 14 845

Trenger du skilt eller dekor?

Prøv vår nye nettbutikk! Norges beste priser på trykksaker

CpTrykk.no

Tlf: 91 32 50 45

2 00 4 4 30 3 . f l T

VÅRE ELEKTRIKERE GIR DEG LYS OG VARME

Tlf: 40 30 20 05 post@colorprof.no

tlf.: 330 81 571 www.baker-nilsen.no

Over 25 års erfaring


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

55

Åsgården Skolekorps i anmarsj TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

Illustrasjonsfoto fra Historielaget: ÅH3899: 17.mai feiringen foran Rådhuset på 1960-tallet. Åsgårdstrand har besøk av Våle skolekorps.

Årets store dag for skolekorps rundt omkring i fedrelandet nærmer seg med stormskritt. Dette gjelder også for Åsgården Skolekorps. Vi snakker selvfølgelig om selveste nasjonaldagen. - Vi gleder oss spesielt til 17. mai i år, for det er mange år siden det har vært så mange medlemmer, og publikum i Åsgårdstrand kommer garantert til å høre dem, selv om de er unge, forteller nesteleder i korpsstyret Cathrine Krohn. Skolekorpset har terpet marsjer (les. musikkstykker) en stund og skal nå i gang med finpussen på selve marsjeringen. - Det blir en viktig del av treningen og vi gleder oss til å komme ut og prøve oss litt i gata, sier Krohn.

- De siste årene har vi vært helt på grensen til å måtte legge ned. Antall medlemmer har vært nede i fem på det verste, forklarer Krohn. For brannen på Åsgården skole i april 2010 gjorde at korpset i flere år ikke hadde lagermuligheter hvor de øvde. - Det å drive et korps når man ikke engang har en kopimaskin lett tilgjengelig blir vrient, poengterer hun. Gleden var derfor stor da korpset kunne flytte inn på ny skole, og de har altså opplevd god vekst siden den gang.

Åsgården Skolekorps består av 22 medlemmer. Korpset har per i dag ingen medlemmer over 12 år.

Klare for nasjonaldagen

- Det vil si at vi har en veldig lav gjennomsnitts alder, men tross unge musikanter tok korpset nylig en glimrende 8. plass i 3. divisjon for skolekorps, på Hjertnesfestivale, med hele 87 poeng av 100 mulige. Det er vi stolte av!

For skolekorpset starter 17.mai tidlig på morgenen. Med uniformen på, instrumentet og skoene pusset og noteklypa kontrollert, møter de opp kl. 07.15 på skolen. Dagen avsluttes rundt kl. 13 og da har korpset, med gjennomsnittsalder på rundt ni år, gjennomført tre tog i tillegg til en del andre aktiviteter.

Utfordrende tider Selv om det i dag er gode tider for badebyens musikanter, så har korpset hatt sine opp og ned turer gjennom 80 år, som de fleste korps i Norge.

- Nytt i år er at vi møter opp på skolen og tar reveljen derfra og ned mot sentrum. Så ikke fortvil om du står på torget 07.15 og ikke ser oss, vi kommer!!, avslutter Krohn.


56

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 MARS 2017

Middelhavsstemning på Rådhuset TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

Etter noen år uten restaurantdrift på Rådhuset er det endelig klart for kulinariske opplevelser i Åsgårdstrands rådhus igjen. For etter å ha kokkelert og levert utsøkte måltider til Åsgårdstrandingene i Da Gigi Vinstua i Smalgangen, er det Attilio Goffredo som nå tar med seg den italienske lidenskapen inn i rådhuset.

- Dette er spennende. Sammen med gode samarbeidspartnere skal vi sørge for kulinariske opplevelser fra middelhavskysten, sier en entusiastisk Goffredo. For det er sammen Hans Knudsen, som har drevet Cafe M i Tønsberg, og Elin Westrum, driver av Babels i Tønsberg, at de nå skal blåse liv i restaurantdriften i rådhuset. Og den italienske kokken kan fortelle om store planer. - I tillegg til mat og drikke av høy kvalitet, vil det også bli konserter i amfiet. Det er allerede planlagt 10 konserter i løpet av sommeren. Vestfoldfestspillene har blant annet lagt rådhusamfiet i sitt program.

Bred erfaring For Attilio, som også er bosatt i Åsgårdstrand, er ikke matlaging og restaurantdrift akkurat noe nytt. Han kom til Norge i 2006. Her har han blant annet jobbet på Babels i Tønsberg og før han kom hit har han drevet restaurantdrift i Italia i over 20 år.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 MARS 2017

57

- Før jeg begynte med restaurant, jobbet jeg som kokk på cruiseskip i Middelhavet i 10 år, forteller 62-åringen fra Calabria helt sør i Italia. Denne erfaringen og kompetansen skal nå Åsgårdstrandingen fortsette å få oppleve. Bare i en ny og større drakt enn hva som har vært tilfelle tidligere i Vinstua.

men folk i badebyen og omegn trenger ikke å vente altfor lenge før de kan få oppleve matservering i rådhuset igjen.

- Det blir godt å komme inn i større lokaler med større potensiale, forklarer han.

Dermed tyder det på at alt skal være klart til den store byfesten, Åsgårdstrandsdagene. Og Goffredo sitter også på annen kompetanse som kanskje man kan få oppleve dersom man tar en matbit på Rådhuset i sommer.

Med seg til å jobbe på restauranten vil Goffredo få ytterligere fire personer. Det blir tre på kjøkkenet og to ute blant gjestene. Sammen skal de få hjulene til å gå rundt, men hva er egentlig oppskriften på suksess? - Det handler om å tro på det du driver med. Samtidig så jobber vi ut i fra hjertet, sier italieneren bestemt.

Klar for åpning Akkurat nå er det vanskelig å se hvordan Da Gigi i rådhuset kommer til å se ut. For i disse dager pågår det full restaurering av lokalene,

- Offisiell åpning er satt til 1.juni, men vi håper å kunne åpne før den tid, forteller Attilio.

- Jeg har også bakgrunn som artist, der jeg har drevet med trylling og komedie, forklar han. Uansett er det ingen tvil om at blir magiske opplevelser, rent kulinarisk sett, på Rådhuset i sommer.


BILGLASS

58

Gratis reparasjon av steinsprutskade ved kasko og delkasko. Fagmessig montering av alle typer ruter. Behjelpelig med forsikringspapirer.

tlf.: 330 81 571 www.baker-nilsen.no

GLASSMESTER

B. Børresen

Glassreparasjoner • Bilglass • Bly og messinginnfatninger • Speil • Innramming

Sverresgate 16 • Horten • Tlf. 33 07 36 45

Glad på badet? Ikke det? Ring T&T Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente byggmesterbedriften i by’n.

Tlf. 917 33 960

Trenger du lagringsplass? Korttid eller langtidsleie? Lett tilgjengelig v/Åsgårdstrand

Ring:Tlf. 900 31 830

Plissegardiner Lamellegardiner Innv Persienner

Be om gratis befaring og pritilbud

- 40%

Terrassemarkiser Utv Zip Screen

Montering er inkludert i prisen

JOTAN MARKISER SVEIN KIRKHAUG Etabl. 1983

BEVERSTIEN 3 - 3188 HORTEN Tlf. 33 04 67 90 Org nr: NO 978 704 409

epost: post@jotan.no web: www.jotan.no


59

Godt arbeid til riktig pris og avtalt tid

STANDARD

299

“Vi bygger og vedlikeholder grønt” ,Velleveien 15 - 3118 Tønsberg Tel: 99 11 60 00 e-post: post@strandman.no 20x5cm2013_press.pdf

1

17.09.13

08:42

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Velkommen til vår nye butikk

VARM DRIKKE HELE ÅRET Raveien 310, 3184 Borre • Tlf: 33 02 03 00 • E-post: post@platech.no

CIRCLE K ÅSGÅRDSTRAND Grev Wedelsgate 46, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33081820

Spør oss om råd!

Holmøy Møbler

ÅSGÅRDSTRAND G r e v We d e l s g a t e 4 4 , t l f . : 3 3 0 8 1 8 9 0


60

60

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

Visestund i Åsgårdstrand


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2017

61

Thomas & Tvilerne er et norsk viseprosjekt som presenterer tekster og melodier skrevet av Thomas Marthon Engevold, arrangert og produsert for utgivelse av Øystein Knaus Fosshagen. Thomas Marthon Engevold er i dag bosatt i Åsgårdstrand, og har lang fartstid som vokalist og musiker fra ulike konstellasjoner og prosjekter både på Øst,- og Vestlandet. De siste årene, fra starten av 2011, har han figurert som banjospiller, gitarist og låtskriver i bluegrass/ americana-bandet “Tabita & Joygrass Reunion”. I 2014 begynte han å skrive viser med personlige norske tekster, og på veien har det etablert seg et viseprosjekt med flere musikalske samarbeidspartnere både for produksjon og konsertfremføringer. I 2016 takket Øystein Knaus Fosshagen ja til rollen som arrangør, musiker og produsent i realiseringen av den første utgivelsen for prosjektet. Målsetningen er å skape et musikalsk landskap på visenes premisser, med historiene og tekstformidlingen i fokus. Øystein Knaus Fosshagen er en av de store veteranene fra Bergens musikkscene:
En bunnsolid musiker med lang erfaring fra de fleste sjangere, med fele som hovedinstrument,- en ildsjel og produsent, med lang merittliste.

Han har vært en sterk pådriver og nøkkelperson i etableringen av bluegrassmiljøet i Norge, og er blant annet Øystein Sundes faste reisefølge i “Meget i sløyd”, og medlem av “Bluegrass Playboys” for å nevne noe. Øystein Fosshagen var produsent, arrangør og hoved musiker for albumet “Many Years to Go” av og med Erik Moll som ble premiert med spellemannspris i 2015. Thomas & Tvilerne lanserte 3 digitale singler i januar 2017: • “Åsgårdstrand - Livets dans” • ”Enkefru Andersens vals” • ”Januar”. 
 Sommeren 2017 kommer første EP. For Kontakt:
 Thomas Marthon Engevold Mobil: 982 42 278
 E-post: thomas.engevold@gmail.com

61


Blomster til alle anledninger • BRUDEBUKETTER • DEKORASJONER • KRANSER • BÅREBUKETTER

PALETTEN TLF.: 33 08 24 82


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 MARS 2017

1979

63

2016

KIWANIS CLUB ÅSGÅRDSTRAND 35 ÅR 19. Februar 2014

Vi gjør oss klar til årets våraksjon! Våren nærmer seg og Kiwanis gjør klar til årets våraksjon. En viktig bidragsyter til vår omsetning som går til humanitært arbeid i nærmiljøet. Før aktiviteten legger vi informasjon i postkassene for at Åsgårdstrands innbyggere kan forberede kjøp/bestilling. Plantejord, kalk og bark er blant produktene som selges. Dato for utkjøring er mandag 24 april (væravhengig)

Kiwanis Club Åsgårdstrand søker etter kandidater til Kiwanis kunstnerpris.

Kiwanis Club Åsgårdstrand oppfordrer Åsgårdstrands innbyggere å komme med forslag til kunstnerpris for ungdom. Pr. i dag er det utdelt 10 priser. Statuetter for prisen: • Vedkommende må være bosatt i Åsgårdstrand • Alder opptil 18 år • Alle kunstarter aksepteres • Prisen utdeles på Åsgårdstrandsdagene • Vedkommende som mottar prisen må fremføre/forevise kunstarten ved overrekkelsen • Vedkommende forplikter seg til å profilere Kiwanis ved andre anledninger • Prisen kan ikke tilfalle samme prisvinner flere ganger • Medlemsmøte i Kiwanis vedtar størrelsen på prisen Send inn forslag på kandidater innen 1 mai 2017på mail: asgardstrand@kiwanis.no eller pr. post: Kiwanis, PB 82, 3167 Åsgårdstrand

FAKTA OM KIWANIS

KIWANIS er en internasjonal humanitær organisasjon av frivillige som aktivt arbeider for barn og unge

• KIWANIS er en serviceorganisasjon med ca. 586. 000 aktive kvinner, menn, barn og unge. • KIWANIS International arbeider i mer enn 80 land med hovedkvarter i Indianapolis, USA. • KIWANIS har ca 16 000 klubber i verden. • KIWANIS er partipolitisk og religiøst nøytral • KIWANIS består av mennesker som ønsker å hjelpe og støtte svake grupper i samfunnet • KIWANIS prioriterer “BARN FØRST OG FREMST”, men støtter også funksjonshemmede og eldre • KIWANIS skaffer midler gjennom arbeid og diverse aksjoner • KIWANIS holder regelmessige klubbmøter med foredrag, diskusjoner, bedriftsbesøk med mer. • I lokalsamfunnet ønsker KIWANIS å hjelpe der hvor virkelig behov er til stede.


Åsgårdstrand

Velkommen Velkommen til Menytil Åsgårdsstrand Meny Åsgårdsstrand Ferskvarebutikken Ferskvarebutikken med det store medutvalget det store utvalget

Ferskvarebutikken med det store utvalget

• •De ferskeste råvarene • Friskeste ferskvareavdeling • De ferskeste De råvarene ferskeste • Friskeste råvarene ferskvareavdeling • Friskeste ferskvareavdeling • Alltid godeog tilbud ogfor verdi pengene • Alltid gode •tilbud Alltid gode verdi tilbud pengene og for verdi for pengene Aktuelle sesongvarer og bredt • Aktuelle•sesongvarer • Aktuelle sesongvarer og bredt utvalg ogutvalg bredt utvalg Blide og kompetente medarbeidere • Blide og •kompetente • Blide og kompetente medarbeidere medarbeidere

ÅSGÅRDSTRAND Paletten Kjøpesenter 08-21 (20) • Tlf 33 08 10 04 (Gratis parkering)


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.