Page 1

WWW.RETTKOMMUNIKASJON.NO

26 ende årgang

GRATIS MAGASIN

1

Utgave

#1

FEBRUAR 2018

i denne utgaven q FOLKEMØTE - HVA NÅ? SIDE 7 q INNKALLING ÅRSMØTE ÅIF SIDE 15 q ÅIF SESONGEN 2018 SIDE 36-37

Design: wiggo@rettkommunikasjon.no

informasjonsorgan for Åsgårdstrand & omegn

q FORTSETTER SUKSESSEN! SIDE 28 - 29

64 sider med nytt fra Åsgårdstrand og omegn

Utgiver: Åsgårdstrand Idrettsforening | Redaktør: Ståle Rydberg, redaksjonen3179@live.no Nysgjerrig på boligprisutviklingen i Horten?

Storgt. 33 - Tlf.: 33 07 40 00

www.pizzanini.no

Følg oss på Facebook Bli venn med oss på FB og få gode tilbud, meny og annet.

Gjør en verdivurdering av boligen din da vel! Morten Liland Tlf: 913 54 141 morten.liland@em1.no


2

Følg oss på Facebook: Våre gjester har utnevnt, og laget en egen favoritt pizza - Sjekk det ut!

1 STOR PIZZA fra

179,- GR

ATIS

BRUS VED KJ Ø AV 2 ST P OR PIZZAE E R

VINNER AV «VM» I PIZZA!

Pi zza + Pa sta + Fa st foo d

DESIGN JW WIGER | 2018

TELEFON | 33 03 15 95 R A V E I E N 3 1 1 - H O RT E N

ÅPNINGSTIDER: MAN-LØR: 15.00 - 23.00 | SØN: 13.00 - 22.00

w w w. r a p i z z a . n o


3

:leder

Med årets første utgave av Åsgårdstrand på tvers håper vi i redaksjonen at du har fått en god start på den nye året. Vinteren har inntatt badebyen for fullt. De blå gradene vises, snøen daler ned og isen ligger tykt på bakken. Vi trøster oss med gode skiforhold og at sola står litt tidligere opp for hver dag som går.

I

VISSTE DU AT?

ved Ståle Rydberg, redaktør

denne utgaven av ÅpT kan du lese om at 2017 ble en stor suksess for Åsgårdstrand Seilforening, ÅIFs A-lag forbereder seg til en ny sesong, Aasgaard Gilde er i gang med bobler, en danske holder Rom Hageland vinteråpent og Grand Hotel Åsgårdstrand legger til rette for ekstra sommeridyll i badebyen

Byportrett Redaksjonen ønsker å starte en fast spalte i magasinet, som vil hete Byportrettet. I hver utgave gjøres det et portrettintervju med en av Åsgårdstrands innbyggere. I den forbindelse trenger vi tips til en person, eller flere, som kan være aktuelle for et slikt intervju. Mener du selv at du kunne vært en aktuell person, så er det selvfølgelig lov å melde seg selv. Eneste krav er at den aktuelle må være bosatt i Åsgårdstrand.

Fyr i peisen, sett deg til rette og god lesing!  ÅpT-redaksjonen ønsker alle en fortsatt god vinter! Husk brodder og kjør forsiktig!

Spørsmålene vil i hovedsak dreie seg om Åsgårdstrand og selvfølgelig den aktuelle person. Tips sendes på mail til følgende adresse: redaksjonen3179@live.no

Ståle Rydberg, redaktør

Merk mailen med ”Byportrettet”, oppgi fullt navn på tipspersonen(e), gjerne kontaktinfo hvis du har det, og litt om hvorfor akkurat den/de personen(e) er en kandidat.

UTGI VELSER I 20 18 UTGIVER

Åsgårdstrand Idrettsforening Opplag: 1 700

REDAKSJONEN/ANNONSERING

BIDRAGSYTERE

Jan Wiggo Wiger, 481 06 554 Lin Rabe-Nordberg Esben Sand Aasen, tlf. 913 29 373

0 Nr. 1 uke 7 Annonse-/materiellfrist 1/2-18 0 Nr. 2 uke 15 Annonse-/materiellfrist 22/3-18

Redaktør: Ståle Rydberg Telefon: +47 900 31 830 redaksjonen3179@live.no

DESIGN

Jan Wiggo Wiger, 481 06 554 wiggo@rettkommunikasjon.no

0 Nr. 3 uke 23 Annonse-/materiellfrist 23/5-18

Post adresse: Rydberg Distribusjon AS Reirveien 30 3185 Skoppum

FOTO

0 Nr. 4 uke 37 Annonse-/materiellfrist 31/8-18

TRYKK

0 Nr. 5 uke 48 Annonse-/materiellfrist 12/11-18

Lin Rabe-Nordberg

LOS Digital, Gyri Strømmen

Benytt muligheten, bidra! Bidrag og annonser kan sendes til: redaksjonen3179@live.no Bilder må ha høy oppløsning og leveres “løst” ved siden av tekst. For digital overføring av store filer anbefaler vi fildelingstjenesten: www.wetransfer.com

COPYRIGHT © Alt materiell i Åsgårdstrand på tvers har copyright, om det ikke er opplyst om annet. Åsgårdstrand på tvers tar forhåndsregler for å sikre at info er korrekt på trykketidspunktet, men utgiveren påtar seg intet ansvar for nøyaktigheten av informasjonen som finnes i teksten eller reklamen. Synspunktene er ikke nødvendigvis støttet av utgiveren eller redaktøren.


4 4

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

Vinteråpent

hos Rom Hageland

TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

Kulda ligger over Åsgårdstrand, isen ligger tykt på bakken og tela sitter som planta i jorda. Til tross for dette holder Rom Hageland dørene åpne også i vintermånedene. - Tidligere år har vi holdt det stengt i vintermånedene, januar og februar, men jeg ønsker å jobbe også i vintermånedene, forteller daglig leder Ulrik J. Linnestad. For at hagesenteret, som ligger en liten kjøretur unna Åsgårdstrand, kan drive også på denne årstiden har de fått nytt og bredere utvalg av varer. - Vi har blant annet begynt å selge hundefôr, hundeleker og annet utstyr til husdyr. I tillegg har vi fått inn en del drikkevarer og noe snacks. Som for eksempel saft og juice, forklarer Linnestad. Bortsett fra i desember hvor det er stor pågang på juletre, nek og blomster, er det ikke den største interessen for planter og andre typiske hageartikler i vintermånedene.

- Det er selvfølgelig vår og sommer som er hovedsesongen vår. Nå i januar og februar går det av og til i pyntebusker og lykter som folk ønsker å ha på trappa, påpeker han. Det å holde åpent i januar og februar har også en fordel for Linnestad når det kommer til kampanjer. - Hadde vi holdt stengt, så hadde vi også gått glipp av kampanjer som går hele året, forklarer han.

LANG OG BRED ERFARING

Ulrik Linnestad er opprinnelig fra Danmark. Han kom til Norge for 17 år siden da han begynte på gartnerutdannelse på Gjennestad i Stokke. Etter fullført utdannelse har han bl.a. jobbet 5 år på Maxbo Ilebrekke, fem år som gartner hos Familien Høgh på Fjugstad og 2,5 år på Hageland Gjennestad. - Det begynner å bli mange år og det å være daglig leder her på Rom er spennende og utfordrende. Her får man erfart det å drive en hel butikk, forteller dansken.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

5 5

Ulrik J. Linnestad, daglig leder ved Rom Hageland, er veldig fornøyd å ha fått inn helårsvarer. Blant annet en egen hylle med drikkevarer.

NY SESONG ER PÅ TRAPPENE

I hovedsesongen som strekker seg fra mars til september/oktober er det 6-7 stykker som jobber på Rom Hageland, men nå i vintersesongen er det kun Linnestad som driver hagesenteret. - I januar og februar så er det bare er jeg som jobber her. Med unntak av annenhver lørdag, da er det en ekstrahjelp som trår til. For i midten av mars når sesongen skal sette i gang så er det blant annet to gartnere, en anleggsgartner, en blomsterdekoratør som kommer tilbake. - Her er det ansatte med god faglig og bred erfaring. Best på kunnskap og service er vårt fokus, påpeker han. Årets sesongen kan virke et stykke unna når man ser ut av vinduet, men for Linnestad har den vært planlagt i lang tid allerede.

- Vi startet med å bestille varer til årets sesong i månedsskifte august/september i fjor. Så i midten av mars satser vi på at det er god aktivitet her. - Det er selvfølgelig litt væravhengig av når sesongen starter for fullt, legger Linnestad til. Så det er bare for befolkningen i Åsgårdstrand og omegn å vente i spenning på når tela forsvinner og de første vårtegnene dukker frem. Det som er sikkert er at en ny vår med tilhørende hagestell kommer før eller senere.


6

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

Aksjon for allaktivitetshus TEKST: JON LEA | ÅSGÅRDSTRAND VELFORENING

FOLKEMØTE I JANUAR - HVA NÅ? Velforeningen og ÅIF kan se tilbake på et vellykket folkemøte. 100-120 frammøtte, ordfører, mange politikere, representanter for administrasjonen og god stemning. Jeg tror politikere og administrasjon sitter igjen med et inntrykk av en svært engasjert lokalbefolkning - som er interessert i enkeltsaker og har et hjerte for byen sin. Og jeg tror at representantene for kommunen fikk konkrete og håndterbare tips til en del saker - som de kommer til å undersøke nærmere. Det er bra. Nå får vi vente på første versjon av Områdeplan, som egentlig skal behandles politisk i februar, så ut på høring og endelig vedtas i juni. Hvis de rekker det da? Det kan jo være at innholdet i tilbakemeldingene og andre momenter forårsaker litt mer arbeid før høringsutkastet kan ferdigstilles. Det har ikke vi noe imot - snarere tvert om. Det viktigste her er ikke tiden, men gode enkeltforslag innenfor en helhetlig betraktning av hvordan Åsgårdstrand bør videreutvikles. I mellomtiden er det viktig at ÅIF, sammen med andre, fortsetter sitt arbeid med Allaktivitetshuset. Finansiering - når den tid kommer (om ikke så lenge) - vil bestå av innsamlede midler, private investeringer, tippemidler, fondsmidler, og kommunale investeringer.

Jeg tror at det ikke er økonomien som er det vanskeligste (det er sjelden det i Norge), men nødvendigheten av noen kompetente og dyktige drivere/dynamoer i saken. Uten ildsjeler og lokalt driv vil det ta laaang tid. La oss hjelpe politikerne. Et svært godt råd til kommunen: ikke gjør noe mer enn det dere er nødt til (som helt sikkert kan diskuteres) med utbedring av de gamle barnehagene. Start arbeidet med den nye barnehagen som en del av Allaktivitesenteret. Få i gang et spennende utviklingsprosjekt om behov og muligheter. Be om medvirkning og ha et åpent sinn til hvordan finansieringen kan komme til å se ut. Og om halvannet år er det kommunevalg. En ypperlig anledning til å engasjere seg i partiene og få gjennomslag for det som er viktigst å få til i Åsgårdstrand. Før valget skal programmene lages det er bare å hjelpe til.

Jon Lea

Åsgårdstrand Velforening

Åsgårdstrand velforening: Org.nr. 994044079 | PB 96, 3167 Åsgårdstrand | www.asgardstrandvel.dinstudio.no


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

STØTT DU OGSÅ!

Ved noen enkle klikk på tastaturet kan du få muligheten til kjøpe andel. Gå til idrettsforeningens nettside: www.aaif.no der står det hvordan du også kan bidra i denne gode saken.

7


Tid forfor understellsTid UNDERSTELLSBEHANDLING! behandling Lanolinoljen Fluid Film! Nøytraliserer Laget for å kunne sprøytes rett på rustne overflater, hvor det er mye salt. Meget saltet effektiv for å stanse videre rustutvikling på allerede rustne biler uten å fjerne rusten først. 0gså meget god preventiv virkning.

Norges beste garantier Les mer på våre hjemmesider. Stadig mer Kundene ser hvordan dette virker, og vi opplever en veldig økende pågang. populært Nå mer enn 10.000 biler behandlet årlig ved våre verksteder langs Oslofjorden.

Kraftig økende. Stadig nye verksteder over hele landet. Merkeforhandlere og andre bilselgere velger i stadig større grad Fluid Film!

Miljøvennlig Ingen giftige stoffer og uten løsemidler. Raskt Slapp av med en kaffe, lesestoff og trådløst nettverk mens vi behandler bilen din. Kjør videre etter ca 1,5 timer.

Nytt konsept At vi kan gjøre jobben på 1,5 t skyldes at stoffet virker på en helt annen måte og at prosedyrene ikke kan sammenlignes med andre i bransjen.

Hvordan

Bilen tørkes og rengjøres. Vi bruker kraftige varmluftstørker. Deksler demonteres og hulrom som kanaler, rammer og dører behandles innvendig, produktet sprøytes bak plast innerskjermer, inne i hjulhusa og under hele bilen. Værforhold (snø, slaps, regn, salt) forsinker jobben lite og resultatet blir like bra sommer som vinter.

“NYHET ”

“Gel Bn til bruk på nye biler. Tykkere og mer slitesterkt. Drypper ikke og lukter ubetydelig. Valgt av stadig flere nybilforhandlere.”

Rimelige priser. Fra kr 2900,- inkl. mva. Se mer om priser på våre hjemmesider.

e

Mang

-

ranser e f e r gode

Vestfold Antirust

Hortensveien 275, 3157 Barkåker, Tønsberg Tlf.: 45 69 63 32 • Tlf.: 33 33 25 99 Mob.: 930 32 091 • info@vestfoldantirust.no www.vestfoldantirust.no • www.bilkontroll.no/fluid-film

Våre andre avdelinger: Oslo Antirust AS tlf 22224202. Buskerud Antirust AS tlf 94420567

Vi er forhandlere

00 2 4 3 04 3 . f l T

VÅRE ELEKTRIKERE GIR DEG LYS OG VARME

av

Over 25 års erfaring


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

9

Stafett for allaktivitetshus TEKST/FOTO: ESBEN SAND AASEN

Stafettpinnen som har gått rundt i det lokale næringslivet skal sendes videre. Det er Morgan Lysell og Color profilering som skal lever pinnen videre. For i forrige nummer var det Lars Lysell og Lysell Entreprenører som sendte utfordringen videre til Color Profilering. Color Profilering er en bedrift som driver med skilt- og reklameproduksjon. Bedriften som er lokalisert i store lokaler i Horten Industripark, har driftet siden 2015 og har i dag fire ansatte. Daglig leder Morgan Lysell forteller at de har bidratt på andre måter til aksjonen for allaktivitetshus enn en pengesum.

Morgan Lysell i Color Profilering

- Vi har produsert skilt og bannere til støtte for aksjonen. De henger rundt omkring i lokalmiljøet. Lysell er tobarnsfar og det er nettopp barna som er grunnen til at han og bedriften ønsker å bidra til allaktivitetshuset. - Det er veldig lite å finne på for barna i Åsgårdstrand. Hvert fall hvis du ser på andre aktiviteter enn fotball, påpeker han. - Åsgårdstrand trenger et bredere aktivitetstilbud for barn og ungdom, derfor vil et allaktivitetshus være viktig, legger Lysell til.

Stafettpinnen sendes videre

Morgan Lysell og Color Profilering ønsker å utfordre den største i det lokale næringslivet og sender stafettpinnen videre til direktør Morten Christensen & co på Åsgårdstrands ”storstue”, Grand Hotel Åsgårdstrand.

UTFORDRING TIL NÆRINGSLIVET

ÅIF ønsker også å utfordre lokale bedrifter og næringsliv til å gi ett bidrag for å virkeliggjøre drømmen om allaktivitetshus i Åsgårdstrand. Alle pengene som kommer inn vil uavkortet bli benyttet til å utvikle, gjennomføre og bygge allaktivitetshus i Åsgårdstrand. Målet er at i hver utgave av ÅPT fremover vil en ny bedrift presenteres som bidragsyter i allaktivitetshuset og få mulighet til å føre stafettpinnen videre.

STØTT DU OGSÅ

Ved noen enkle klikk på tastaturet kan du få muligheten til kjøpe andel. Klikk deg inn på aaif.no så står det hvordan du kan bidra.


10

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

By

portrettet TEKST/FOTO: ESBEN SAND AASEN

Ny utgave, betyr at det er en ny person som skal presenteres og få ytret meninger i ”Byportrettet”. Terje Simonsen er den utvalgte i denne utgaven. Terje Simonsen bor i Damgata i Åsgårdstrand med kona Trude og deres tre barn på 19, 17 og 13 år. Simonsen kommer opprinnelig fra Byåsen i Trondheim, men i 1993 flyttet han nedover til Horten for å studere. Året etter, 1994, fikk han jobb som servitør på Åsgårdstrand Hotel. - Der jobbet også ei som het Trude og nå har vi vært gift i 22 år, forteller trønderen. Simonsen og Trude bosatte seg i Åsgårdstrand i 1997 og siden har de blitt boende i badebyen. Hva er det beste med å bo i Åsgårdstrand?

- Det er trygt og godt her, du har det meste du trenger og det er veldig hyggelige mennesker som bor her. Terje er 49 år og jobber til daglig som storyteller hos firmaet Gurusoft som ligger like ved Torp Flyplass i Sandefjord.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

- Jeg jobber med én til mange-kommunikasjon. Formidling av kunnskap, netthandel og utvikling av rapporteringsverktøy, informerer han. Hvordan synes du Åsgårdstrand har utviklet seg i løpet av årene du har bodd her? - Litt flere boliger og butikker, men byen har egentlig ikke utviklet seg så mye. Det er det jeg ønsker å få til i årene fremover. Hva er det du savner med Åsgårdstrand? - Jeg savner et ordentlig et samlingspunkt hvor Åsgårdstrands befolkningen kan møtes på tvers av interesser. For eksempel en idrettshall eller samfunnshus. En møteplass hvor man folk med forskjellige interesser kan samles. Det å få til et prosjekt som vi alle kan samles om ville vært topp. Det er tydelig at Simonsen brenner for Åsgårdstrand og lokalmiljøet. Noe som blant annet aktiviteten i Aasgaard Gilde er et symbol på. For sammen med blant andre Helge Rognes, startet han opp Aasgaard Gilde som har som formål å skape positive aktiviteter i byen. - Starten på det hele begynte på festlig lag og på en ferietur bestemte vi oss for at vi skulle gå for å produsere en akevitt, forteller Simonsen.

11

Hva ville du ha gjort hvis du var ordfører i Horten Kommune? - Ordføreren (Are Karlsen) er veldig flink. Så jeg ville kjørt mye av samme stilen som han gjør. Når det er sagt jeg ville nok jobbet for å få inn flere bedrifter i Åsgårdstrand slik at ungdommen i byen og omegn kan få flere muligheter til sommerjobber her. Jeg ville jobbet for å få til et samlingspunkt i form av en idrettshall. Og så hadde det vært kult med en flytende badstue nede ved havna. - Befolkningen vil jeg også trekke frem. Vi har vanvittig mange resurssterke mennesker her, men de er ikke samlet. Klarer vi å få samlet de og utnyttet dette mer, så ville det vært positivt for Åsgårdstrand, legger han til. Simonsen er også aktiv i ÅIF og han trekker frem idrettsforeningen som en viktig bidragsyter til et godt lokalsamfunn. - Jeg får være med på å jobbe med juniorlaget i fotballgruppa og det er givende. Her må jeg nevne min gode venn Tom Brunstad. Han gjør en kjempejobb som trener for Åsgårdstrands juniorer. Slike ildsjeler er uvurderlig for lokalsamfunnet vårt.

Strandakevitten ble resultatet og i dag har de solgt 8500 flasker. Strandølen som fulgte deretter, har de solgt 27.000 flasker av. Og siste skrik til nå, juleakevitten, ble solgt ut på fire uker.

Det er ingen tvil om at Åsgårdstrand har fått en stor plass i hjertet hos trønderen Terje Simonsen.

- Det har vært bra og vi sitter med et bra overskudd som skal gå tilbake til lokalmiljøet. Det som nettopp er hovedformålet med aktiviteten vår, påpeker han.

Befolkningen kan glede oss over fremtidige bidrag, og kanskje kan flere følge etter et godt eksempel?

Samtidig kan Terje informere om at et nytt produkt er i produksjon. - Vi har vært på besøk på en gård utenfor Venezia og der har vi satt i gang produksjon av vår egne prosecco. Så Strandbobler kan fås i hyllene på polet i fremtiden. Hvordan håper Åsgårdstrand vil utvikle seg i årene fremover? - Boligprisene er så høye her, så jeg håper at byen unngår å bli fylt opp med pensjonister fra Oslo og lignende. Jeg håper at åsgårdstrandingene som har flyttet bort for å studere kan komme tilbake igjen og bosette seg her. Samtidig ønsker jeg å se mer dugnadsvilje og flere som brenner for lokalmiljøet vårt.

Neste utgave

Kjenner du noen som passer til byportrettet? Neste gang er det kanskje du eller en du kjenner som får muligheten. Har du et tips til oss om hvem som bør være neste person ut i byportrettet? Vi tar gjerne imot tips! Send inn tips til oss på e-post: redaksjonen3179@live.no. Eneste krav er personen må ha vokst opp i Åsgårdstrand og være bosatt her i dag.


12

Små og store byggoppdrag

lars@lysellentreprenor.no Tlf: 97 12 26 67 www.lysellentreprenor.no tel. 0999

dnbnoreiendom.no

Bruk din lokale eiendomsmegler - vi når frem til flest boligkjøpere tel. 0999

Best markedsføring Attraktiv presentasjon Kvalitetsvisning

dnbnoreiendom.no

Aktiv budrunde Rask verdivurdering og finansiering Norges største boligkjøperregister

Best markedsføring Attraktiv presentasjon For mer informasjon, kontakt oss eller kom innom Kvalitetsvisning DNB Eiendom Horten

for en uforpliktende boligprat.

Turid E.Bærland Tlf. 90737024

Ketil Storstein Tlf. 91168047

Kenneth Kløw

Annette Henriksrud

Turid05 E.Bærland Tlf.: 901 192

Ketil905 Storstein Tlf.: 97 392

Tlf. 90737024

Tlf. 91168047

Thor Fredrik H.Solberg Tlf. 40451110

Ketil Storstein

Beathe S.Karlsen Tlf. 41439874

Anniken Rasch

Thor Fredrik S.Karlsen Tlf.:H.Solberg 911 68 047 Beathe Tlf.: 984 84 844 Tlf. 40451110 Tlf. 41439874

Du finner oss i Apotekergata 20 ved Horten Torv.


Alt innen brønnboring Lang erfaring, høy kompetanse og konkurransedyktige priser!

Vanngaranti – gratis befaring

Østlande t Brønn og Energiboring AS

Tlf. 928 58 838 • Langmyra, 3185 Skoppum

Arbeidet utføres av

Energitec AS Tlf: 400 03 883

www.energitec.no Tverrmyra 7B, 3185 Skoppum


14

Du finner oss i hjertet av Åsgårdstrand! Urmaker Heddi Innerdal Smalgangen 4 - tlf.: 980 20 420 e-post: iinnerd@online.no • Reparasjon av antikke & nye ur • Taksering & verdivurdering • Henter & bringer • Salg av ur & kikkerter Man-fre: 10 -17 | Lør 10 -15

Alt fagmessig innen Alt fagmessig innen hårpleie/frisering moderne hårpleie Klipp, Farge, Striper, Permanent, og frisering hår- og hodebunnspleie m/massasje,

FRISØR

FRISØR

vask &farge, føn, oppsettinger, brudepynt, Klipp, striper, permanent, vipper/bryn, Gelish neglerm/massasje, +++ hårog hodebunnspleie vask & føn, oppsettinger, brudepynt, vipper/bryn, Gelish negler +++

Åpningstider:

Man.: Tirs/Tor/Fre: Ons.: Man.: Lør.:

Stengt 09.00 – 16.00 09.00 – 18-00 Stengt 09.00 – 14.00

Åpningstider:

Tirs/Tor/Fre: 08.30 – 16.00 Ons.: 08.30 – 18-00 Utover det, etter avtale Lør.: 08.30 14.00 med Ann Teres eller– Susanne.

Utover det, etter avtale Velkommen til oss! med Ann Teres eller Susanne. Følg oss:

Velkommen til oss! Havnegaten 6 (1.etg Thon Hotel) Facebook: Instagram: AQUA Åsgårdstrand. Frisør aquafris 3179

www.baker-nilsen.no

Aasgaardstrand Bygg A/S

trillium Naustet pub

Tlf.: 330 330 81 81 587 587 Tlf.: Havnegata 6, 3179 Åsgårdstrand

• brukte og nye bøker • kontormateriell og gaver - helt i nærheten

Søndagsåpent hele åre Våre åpningstider:

Man - Fre.: 08:00 - 21:00 | Lørdag: 08:00 - 21:0 Søndag: 09:00 - 21:00 BAKKEGATA 8 - 3179 ÅSGÅRDSTRAND

TELEFON 33 08

ÅPNINGSTIDER mandag: Stengt tirs. - tors.: 17 – 23.00 fredag: • en17ann – 02erl .30 edes bokhandel • lørdag: 15 – 02.30 tirs - fre: 10-17 Torvet 1, 3179 Åsgårdstrand Lørdag: 10-15 trillium@online.no søndag: 15 – 23.00 Velkommen! Telefon: 3304 0150 Søndag: 12-15


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

Bare en svipptur unna!

Roya l Dutc

h Airli ne

s

Tromsø Evenes

å eisen p Start r ner n fi r – he o .n p r to d og e tilbu du god rmasjon info nyttig våre om alle . sjoner destina

Trondheim

Bergen Stavanger Riga København Gdansk

Vilnius

Szczecin Manchester London

Hamburg Amsterdam

Poznan

Warszawa

Wroclaw Katowice

Lublin

Krakow

Milano–Bergamo

Bucuresti Skopje

Mallorca Alicante Malaga Kreta

Tenerife Gran Canaria

Rhodos

15


16

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

BILDER FRA HISTORIELAGET - FOTOGRUPPA

) ÅH0615 Skirenn i Åsgårdstrand ca.1950. F.v.: NN, John Jacobsen, Harald Christophersen og Svein Erik Skovdahl.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

17

) ÅH4427 Fra Kirkeveien 1954. Barna med spark er f.v.: Kirsten Eklund, Nina Eklund, Hanne Hagen.

) ÅH4512 FrÅsgårdstrand barnehage 1969. F.v. bakre rekke: Tom Roar Holmøy, Anita Stormoen, Kjersti Hansen, Erik Bakken, Bente Hansen Kjær, Unni Bakken, Inger Lise Tveiten. Foran f.v.: Ola Bjønnes Karlsen, Jan Gullik Hansen, Thomas Kielland Hansen, ?.


18

GULLI

TREVAREFABRIKK AS Alt i dører, vinduer, kjøkken, garderobe og trapper. Barkåkerveien 87 3157 Barkåker Tlf: 33 00 32 80 Åpningstider: Man-Fre: 07:00-16:00 Torsdag: 07:00-19:00 Lørdag: 09:00-13:00 www.gulli.no

- helt i nærheten

Søndagsåpent hele året! Våre åpningstider:

Man - Fre.: 08:00 - 21:00 | Lørdag: 08:00 - 21:00 Søndag: 09:00 - 21:00 BAKKEGATA 8 - 3179 ÅSGÅRDSTRAND

TELEFON 33 08 11 08


19

Bromsveien 23 3183 Horten Telefon: 33 04 59 87 Mobil: 97 54 02 50 E-post: k.lang@online.no

www.mesterhus.no


20

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

ÅSGÅRDSTRAND SEILFORENING

Historisk Kongepokal til Jostein og Asbjørn Grødem på hjemmebane! TEKST: GEIR LUNDKVIST OG PER ARNE HØSTVANG

Det er med stolthet og stor glede jeg gratulerer Jostein og Asbjørn, som først ble Norgesmester i Snipe og senere i sesongen vinnere av Mesternes Mester. Sammen med resten av laget Karen Kristoffersen, Lise Gehrken og Trym Markussen vant de Mesternes Mester, og mottok Kongepokalen av HM Kongen på Seilerfesten i Oslo.

på alle nivå. I skrivende stund planlegger vi aktivitetene for sesongen 2018, og forbereder årsmøte som skal avholdes 1. mars. Vi kommer tilbake i neste nummer av ÅTP med mer informasjon om sesongen 2018.

Tre spennende finaleseilaser avgjorde det hele, etter to seilaser var det 1-1 mellom båten til Jostein Grødem og båten til Kristian Nergaard. I den siste seilasen avgjorde ÅS-laget det med en suveren seier. Kongepokalen og ÅS-laget ble feiret på Seilerhuset rett før jul på sammen med både junior og senior seilere. Jostein og laget gikk gjennom finaleseilasene og satt oss inn i båthåndtering, og ikke minst den avgjørende taktikken som førte frem til seier.

JOLLEGRUPPA

Jeg takker alle medlemmene for en flott sesong i 2017 med mye moro på sjøen, regatta-arrangement, dugnader og seilaktiviteter

Geir Lundkvist, leder.

Selv om det ikke er seilsesong nå, så holder jollegruppa aktivitetene i gang gjennom vinterhalvåret. Programmet blir fullt med pepperbakekakking, bowling og ski. Dessuten er vi så heldig å få være sammen med Horten Seilforening og Horten Roklubb i svømmehallen hver søndag, før åpningstid. Det ble en forrykende avslutning med Klubbmestersak i Optimist. Alle gjorde en utmerket innsats der det gjaldt å være først over start linjen, først på topp merket og først i mål. Sindre Sørebø trakk det lengste strået til slutt og ble Klubbmester 2017.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

21

ÅS-laget gikk helt til topps!

f.v. Karen Kristoffersen, Trym Markussen, Hans Majestet Kong Harald V, Lise Gehrken, Asbjørn Grødem, Jostein Grødem).

Til tross for iherdig fokus på Optimisten har RS Feva’ene fått luftet seg litt på slutten av sesongen. Mange av barna i gruppa vil seile litt annet enn optimist også, så da vil disse komme til sin rett. RS Fevaene vil bli seilt mer til neste år, vi har jo litt å jobbe med for rekruttering inn mot Seilsportsligaen. Litt større barn er hjertelig velkomne nedom hvis de synes denne båttypen ser spennende ut. Takk for en flott seiler-sesong, gleder oss allerede til sesongen 2018! Hilsen Per Arne.

MESTERNES MESTER 2017 Igjen var vi stolte arrangører av Mesternes Mester sammen med seilforbundet og mange dugnadsivrige medlemmer som bidro for å gjennomføre et vellykket arrangement med 30 lag og 120 seilere, et stort antall supportere og arrangørstab på over 30 personer.

Kongepokal-laget og Optimistjolleseilerne på feiring av Kongepokalen. Vel blåst for Mesteres Mester 2017 Det vi hørte fra deltageren var at Seilsportssenteret vårt var som skapt for denne typen arrangement. Publikumsvennlig regattabanen med kort avstand ut for seilerne, gode forhold, stort varmt seilerhus med garderobefasiliteter, bevertning, og et hotell i nærheten for overnatting. Ekstra stas var det også at H.M. Kongen var med også i år, som aktiv deltager sammen med laget sitt. Kongen har såkalt «wild card» og kan stille til start om han ønsker det. Kongens meritter på regattabanen er som kjent på et høyt internasjonalt nivå, men det er allikevel imponerer i en alder av 80 år at han deltar og seiler J70-klassen, som er en 24 fots båt som oppfører seg som en krevende jolle. Kongen og laget hans ble slått ut i de innledende seilasene, men det var ikke tvil om at han koste seg i Åsgårdstrand, ute på sjøen eller på land i seileranlegget vårt. Vi har nå arrangert dette mesterskapet to ganger og er klare for å gjøre dette igjen neste år hvis vi får forespørsel om det.


22

MORO FOR LITEN & STOR! Hos oss kan du arrangere alt fra barnebursdager til firmafester! Ko ntakt oss for tilb ud

• Bowling

• Spilleautomater

• Mat & drikke

• Lazerworld

• Biljard

• Øl & vin

Vi har åpent fra kl. 12 hver dag!

Vestfold bowling rettkommunikasjon.no

www.vestfoldbowling.no Borreveien 42, 3186 Horten • 330 400 70


23

Vognmannsgata 5 3187 Horten Telefon: 33 04 13 60


KOPPEN 2017

KOPPEN 2018

Storgt. 33 - Tlf.: 33 07 40 00

www.pizzanini.no

Følg oss på Facebook Bli venn med oss på FB og få gode tilbud, meny og annet.

Nysgjerrig på boligprisutviklingen i Horten?

299

,-

Circle K Åsgårdstrand Grev Wedelsgate 46 3179 Åsgårdstrand Tel 33081820

Gjør en verdivurdering av boligen din da vel! Morten Liland Tlf: 913 54 141 morten.liland@em1.no

STANDARD Tlf: 91 32 50 45

299 ,Glad på badet? Ikke det? Ring T&T Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente byggmesterbedriften i by’n.

Tlf. 917 33 960

Tlf. 400 50 009

VARM DRIKKE HELE ÅRET CIRCLE K ÅSGÅRDSTRAND Grev Wedelsgate 46, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33081820


25

Vurderer du å kjøpe el. selge eiendom i Åsgårdstrand? Vi kjenner byen og markedet! Ta kontakt med Mari-Anne Halvorsen på tlf. 91 66 09 83 /mah@eie.no for en hyggelig boligprat.

I 2018 finner du oss både i Tønsberg og Stokke sentrum Eie Eiendomsmegling Tønsberg Besøksadresse: Nedre Langgate 39. Telefon: 33 30 70 00

AROMA & KLASSISK MASSASJE Øreakupunktur/fotsoneterapi

Prosjektering & saksbehandling av boligbygg STEIN STRØM ARKITEKTTJENESTER

Mob. 932 18 041 PB 76 3107 Sem e-post: stein@arkitektstrom.no

Ellen Knap

Riddervoldsvei 11, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33 07 4505 | Mob. 908 86 448


26

26

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

TEKST/FOTO: ESBEN SAND AASEN

fortsetter med suksessen! Fjorårets lanseringer av strandøl og juleakvitt ble suksess, de eldre fikk sin akevitt til jul og nå er nye produkter på gang. Med 160 000 kroner på bok ønsker Aasgaard Gilde å sette lys på rådhuset og ruste opp en vannpost.

Juleakevitteten

Suksessen Aagaard Gilde fortsetter. Det tok ikke mer enn fire uker før hele beholdningen på tusen flasker juleakevitt var utsolgt. Spesielt åsgårdstrandsbefolkningen gikk mann av huse for å skaffe seg noen nummererte flasker. Gjengen i Aasgaard Gilde har fått veldig hyggelig og gode tilbakemeldinger på juleakevitten, spesielt nevnes designet på etiketten og den gode smaken av akevitten. Det Norske Brenneri (DNB) ved Odd Nelvik er fremdeles imponert over salget og entusiasmen Aasgaard Gilde skaper, han kjenner ikke til foreninger med samme trøkk og entusiasme. Det store spørsmålet nå er om Aasgaard Gilde får mulighet til å produsere en ny runde med akevitt allerede neste år og disse forhandlingene skjer i løpet av våren. Vi har i hvert fall vist at vi fikser et slikt opplag, og etterspørselen vil jo bare bli større.

Øl

Det var ikke bare juleakevitten som solgte godt i fjor, Aasgaard Strandøl solgte også godt og var på listene over de 5 mest solgte øl- og mineralvannproduktene i desember på den lokale Menybutikken i Åsgårdstrand.

Dette har ført til at Færder Mikrobryggeri har satt en ny runde med 11 000 flasker øl som blir klar i løpet av våren. Med dette er det imponerende nok produsert 28 000 flasker øl med hyllebærekstrakt som er dyrket og ekstrahert på Nygårdsfeltet i Åsgårdstrand. Det vil også bli lagd en del flasker med jubileumsøl for Åsgårdstrandsdagene som feirer 30 år i 2018.

Prosecco

Aasgaard Gilde har fått ei ny gruppe som har engasjert seg og de ønsker seg en musserende vin. De er allerede i dialog med et firma i Stavanger som har kontakt med en liten vingård litt nord for Venezia i Italia. Hvis alt går etter planen så kan Gildet lansere Aasgaard Strandbobler til sommeren 2018. Bettina Myklebust har fått oppdraget med å designe etiketten og utforme profilen til Strandbobler. Medlemmene i Aasgaard Gilde blir invitert til å besøke vingården i Italia til høsten. Aasgaard Gilde driver også med noen andre produktutviklinger, men det kommer vi tilbake til.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

27

Gaver

Hensikten med Aasgaard Gilde er å skape positive aktiviteter i Åsgårdstrand og som vanlig fikk de eldre på sykehjemmet akevitt til jul og vi jobber med å gi flere gaver. Gilde har nå i januar 2018 ca. 160 000 kroner på bok. Vi ser blant annet på muligheten for å lyssette deler av Rådhuset, sette opp en barnesklie på stranda og ruste opp en vannpost. Har du andre gode forslag så er det bare å ta kontakt på post@aasgaard.no. ) Bente Lise Melås har strikket egen genser etter mal fra Aasgaard strandakevitt.

) Test av nytt produkt ”Strandbobler”, Svend-Egil

Nilsen, Bente Rognes, Bente Lise Melås og Trude Austlid.

º Terje Simonsen og Helge Rognes er julenisser på sykehjemmet.

AASG AArd

27


28

VESTFOLD AUTOGASS AS

Vi utfører service og vedlikehold av alle bilmerker Vestfold Autogass er et av landets ledende verksteder for ombygging av biler til gassdrift, og vi har vanlig verkstedvirksomhet i tillegg. Velkommen innom våre lokaler på Gullerød Gård, eller ring Øyvind for timeavtale, telefon:

456 93 004

bil

e Vi har lån

Følg oss på Facebook

• EU- kontroll • Firehjulskontroll • AC - service kuperens Vi utfører Long Life Service / Mobilitetsgaranti. Vi har gode priser på service og vedlikehold på ALLE biler. Ring oss gjerne for pristilbud.

Hortensveien 275, 3157 Barkåker Telefon 456 93 004 - info@vestfoldautogass.no / www.vestfoldautogass.no


29

FOR BESTILLING, RING 33 02 07 40 ELLER SEND MAIL TIL POST@UNIKEGRANDHOTEL.NO

REGNSKAPSKONTORET BØRRESEN & WIERSDALEN A/S Autorisert regnskapsfører

Tønsberg

Tlf.: 330 71 550 | Fax: 330 71 551

0- 15 years

Kammegt. 1, 3110 Tønsberg (avd. kontor) E-post: bjorn-erik@b-w.no

Robergveien 347, 3157 Barkåker tlf 33 38 01 33 E-mail: post@montessori.vf.no Web: www.jareteigen.no

E-post: erik@b-w.no Stangsgt. 2, 3179 Åsgårdstrand

Nettside: www.b-w.no


30

ER DU REDD FOR RADON ? - Vi låner deg en radonmåler!

HAR DU PROBLEMER MED UTLEIE? Vi har flere kurs om farer og feller ved utleie utover våren.

Her er gode råd gratis: • Utleie • Kjøp og salg av eiendom • Problemer i bosameier og borettslag • Nabotvister • Håndverkertjenester

Spør oss!

B L I MEDL

EM

MANGE F LERE FORDELE R!

www.dinbolighjelp.no · tlf.: 33 31 54 00


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

31

INVITASJON TIL Å DELTA I SALGSUTSTILLING UNDER ÅSGÅRDSTRANDSDAGENE 2018 TEKST NINA HOVDE

Åsgårdstrandsdagene skal markere at det i år er 30 år siden «de moderne» dagene startet opp igjen med å holde en byfest en hel weekend i juni måned, og Stiftelsen Åsgårdstrandsdagene ønsker å sette fokus på Åsgårdstrand som kunstnerby i forbindelse med årets jubileum.

å invitere amatørkunstnere til å delta i en egen salgsutstilling under årets Åsgårdstrandsdager på lørdag 9. og søndag 10. juni fra klokken 1200 til 1600 begge dager (for de som ønsker dette kan utstillingen være åpen til klokken 1800 begge dager). Selve utstillingen blir presentert som en «kunstvandring i Åsgårdstrand» og skal foregå utendørs i den idylliske gaten Smalgangen.

Åsgårdstrand er som kjent utpekt som et kunstnerisk og reiselivsmessig satsningsområde for Vestfold fylkeskommune, og Horten kommune har vedtatt å forsterke og videreutvikle sin egen satsning på «Kunstnerbyen Åsgårdstrand.»

Det vil være et gebyr på kr. 300,- for å delta i salgsutstillingen.

Som en bieffekt av kommunens ønske om å tiltrekke seg profesjonelle kunstnere har det vokst fram en helt spesielt stor interesse for kunstuttrykk blant folk flest i vårt område. For å presentere denne store kunstinteressen ønsker vi derfor

Nina Hovde Mobil 414 95 483 nina.hovde@outlook.com

Vi vil på fredagen sette opp hvite telt til beskyttelse mot vær og vind, og den enkelte utstiller må selv rigge sin egen stand.

Interesserte må melde seg på til undertegnede via e-post eller tekstmelding snarest mulig.


32

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

Full fart i

RAADHUSKVA RTA LE T Linda og Torgeir storgleder seg til sommeren. Da blir det full fart i Raahuskvartalet i Åsgårdstrand! - Vi er i full gang med bookingen av artister, forteller arrangementsansvarlig Linda Berglund i Horten kommune. I år som tidligere år skal amfiet i Raadhuskvartalet benyttes for å skape musikalske opplevelser i sommerukene. - Det blir en blanding av nasjonale og lokale artister, røper hun. - Og da snakker vi om? - Programmet er ikke helt klart ennå, men Ole Paus, Unni Wilhelmsen og Jan Eggum kommer helt sikkert. Det samme gjør Øystein Fevang og Frosk. I tillegg jobber vi med flere andre spennende navn. Dette kommer til å bli veldig bra – også i år!

UTSOLGTE KONSERTER For minnene fra fjoråret er fortsatt levende. Den ene konserten etter den andre ble utsolgt. - Det er mange grunner til at besøkstallene ble så gode i fjor, tror Torgeir Lorentzen. Han er enhetsleder i Horten kommune og blant annet ansvarlig for å fylle rådhuskvartalet med kulturelle opplevelser. - Artistene var gode og ble aktivt markedsført. I tillegg hjalp det at vår tusenkunstner Tor Kjell Grytnes lagde et seil som dekker det meste av amfiet. Det gjør det tryggere å kjøpe billetter i vårt litt lunefulle klima. Og så må vi ikke glemme restauranten, da – den trakk folk og skapte en god atmosfære i hele kvartalet.


33

NY KONTRAKT Også i år blir det sommerservering i Raadhuskvartalet. I skrivende stund er det ikke avgjort hvem som får leie stedet, men interessentene er flere. - Det er viktig at både byens befolkning og tilreisende opplever at det er gode spisesteder i Åsgårdstrand, mener Lorentzen. - Kombinasjonen mye musikk, levende kultur, og god mat og drikke bidrar til å gjøre Åsgårdstrand til et enda hyggeligere sted å være. Og det sier ikke lite.

PROSJEKT RÅDHUSET Sammen med Yvonne Meum i kommunens eiendomsavdeling jobber han nå med forprosjektet som skal gi ytterligere liv til det ærverdige rådhuset.

FOTO: TORGEIR LORENTZEN

FOTO: ALEXANDER SVANBERG, HORTEN KOMMUNE

ÅSGÅRDSTRAND ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS PÅ TVERS #1 FEBRUAR #1 FEB. 2018

- I løpet av våren legger vi planene for framtidig bruk av Rådhuset. Politikerne har enstemmig vedtatt at bygget skal benyttes til formidling av både Munch og byhistorie, og det skal vi få til. Vi ser for oss et senter som formidler gode opplevelser, med blant annet digital Munch-formidling. Gjennom idemyldring og lokal medvirkning skal vi få fram gode ideer som vi ønsker å realisere så raskt som mulig. - Hvor raskt? - Vi håper å kunne starte innvendig oppussing allerede til høsten. Utvending er vi ferdige, med unntak av den lille balkongen mot øst som vil bli istandsatt i løpet av våren.


01.03

VAMP

09.03 FRODE ALNÆS

03.03

EN MANN VED NAVN OVE

KNUT REIERSRUD 07.03 & IVER KLEIVE

16.18.03

MINIMASKEN

06.04 KAMMERATEN MIN

MEG OG

MINIMASKEN PRESENTERER

19.04

DAGFINN LYNGBØ SUPERSMUD

KUN FÅ

BILL .

FREDAG 16.MARS KL 1800 LØRDAG 17.MARS KL 1300 LØRDAG 17.MARS KL 1700 SØNDAG 18.MARS KL 1700

Billetter fås på www.ticketco.no, Rådhuset eller på Bakkenteigen OLE PAUS 21.04

BILLETTER:

FØLG OSS PÅ FACEBOOK!

29.04

www.bakkenteigenkulturhus.no

LILLE EYOLF

Rådhustorget 330 85 380 man-fre 8-15 (NB! Kun kortsalg)


Åsgårdstrand

Regnskap as

Autorisert Regnskapsførerselskap

Ring oss for avtale

Tlf. 33 08 13 81

Bestill

optikertjenester

hjem!

Vi utfører alt innen: • regnskap • årsoppgjør • lønn • selvangivelser • fakturering • etablering av selskaper

Ta kontakt 30 på 904 18 0

eller o tikerbesok.n op r@ optike

e for å bestill k ø s e et b

Optikerbesøk er en mobil optikertjeneste. Våre optikere hjelper deg der du er: privat, bedrift, sykehjem, institusjon eller bemannede boliger

Se også vårt utvalg av optikerprodukter på www.optikerbesok.no

Torvet 5, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33 08 13 81 • e-mail: sbkarls@online.no www.optikerbesok.no

Nyåpning mai 2016 BYGGFIRMA

Jon Sæterlid

Tlf: 911 94 360 Nedenfor apoteket i Åsågrdstrand Gry Linéa Stensrud

Utfører alt innen: - Nybygg - Vedlikehold - Reperasjoner - Planlegging - Restaurering TLF: 330 81 049 Priv. 920 32 572 Mob.

Våre åpningstider: Man: lukket Tirsdag, torsdag og fredag 09:00 - 16:00 Onsdag: 09:00 - 18:00 Lørdag etter avtale

Stangsgt. 21 3179 Åsgårdstrand

35


36

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

Sesongoppkjøring for Åsgårdstrands stolthet TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

N

ytt år, ny fotballsesong. Åsgårdstrand IFs A-lag er godt i gang med å bygge treningsgrunnlaget før sesongen virkelig setter i gang. Åsgårdstrand på Tvers sin utsendte journalistikk har stilt trenerteamet, Markus Aasland og Torjus Næss, noen spørsmål.

Nå har vi kommet til februar, hvordan ser troppen ut? - Vi har beholdt store deler av troppen vi hadde sist sesong, med unntak av Robin Eie som har dratt i forsvaret. Vi er enda tidlig i oppkjøringen, men har signert 5 nye spillere. Presentasjon av disse kommer på vår Facebook-side (Åsgårdstrand IF Herrer fotball), som vi oppfordrer alle til å like. Humøret til gutta virker veldig lovende. Vi tror alle hadde godt av en god julepause slik at man får ladet batteriene etter en lang sesong. Formen ser også bra ut, vi har kjørt fysiske tester hvor resultatene har vært oppløftende, samtidig jobber vi hardt hele veien for å bli enda bedre.

Snø og is har skapt litt problemer for treningsforhold i vinter. Har dette vært noe hinder for dere? - Det har vært, og ser ut som det vil fortsette, å være svært krevende forhold utendørs i en tid fremover, dessverre. Vi er heldige og privilegerte som får trene innendørs i kaldhallen på Nykirke og på Fix-Arena i Tønsberg. Dette optimaliserer oppkjøringen vår, og er helt klart med på å styrke motivasjonen i spillergruppen. Hvordan blir prosessen fra nå og frem til sesongstart? - Nå har vi hatt en kontrollert og rolig start i januar, så starter vi for fult med oppkjøring i februar, mars og deler av april. Vi skal ha flere treningskamper både på hjemmebane og bortebane. Akkurat når og hvem er enda ikke spikret. Først og fremst må baneforholdene


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

37

Trenerteamet: Markus Aasland (t.v) og Torjus Næss

bli såpass gode at det er mulig å spille på full bane. Og i år som i fjor vil vi også ha en internkamp. En god sesong i fjor som endte med seriemesterskap i 6.divisjon og opprykk til 5.divisjon. Hvilke tanker sitter dere med før årets sesong sparkes i gang i april? - 2018 blir en spennende sesong, og vi er svært fornøyde med å spille på ett nivå høyere. Etter divisjonssammenslåingene som har vært de siste årene har nivået i divisjonene blitt høyere. Årets 5.divisjon blir en tøff og jevn avdeling med mange morsomme kamper. Som nyopprykket lag vil en naturlig målsetting være å holde seg og stabilisere seg i divisjonen. Vi ser først og fremst på oss selv og vår egen utvikling.

A-laget har siden i fjor hatt et ønske om å få på plass en tribune ved kunstgresset på idrettsanlegget. Dette er et initiativ laget som styret ÅIF har gitt klarsignal til. - Det går mot tribunebygging på kunstgresset. Det er A-laget selv som står for jobben via dugnad, og finansiering gjennom eksterne sponsorer. Dette er noe hele klubben vil tjene på. Både på cuper for aldersbestemte lag og kamper. Det er ingenting som er så morsomt som å spille kamper for publikum, forklarer trenerteamet. Videre ønsker A-laget fremdeles hjelp rundt laget. Så hvis noen ønsker å bidra på noen som helst måte er det bare å ta kontakt. Alle er velkommen!


Leverandør og produsent av: kjøkken, benkeplater, garderobe m.m.

C. GUNNESTAD TREVAREFABRIKK Butikk: Stasjonsveien 1, 3185 Skoppum | Tlf: 330 70 885 Produksjon: Grøstadbakken 5 - 3185 Skoppum | Tlf: 330 70 841 E-post: post@gunnestad-trevare.no | Web: www.gunnestad-trevare.no


39

Trenger du lagringsplass?

FYSIOTERAPEUT TRILLE STAUBO

HAR DU SKADER ELLER PLAGER SOM TRENGER BEHANDLING AV FYSIOTERAPEUT?

Korttid eller langtidsleie?

Ulike størrels er - gunstig , e priser!

Lett tilgjengelig ved Åsgårdstrand

(+47) 479 63 008 www.fysioterapirommet.no etstaubo@online.no

Fysioterapi-praksis hos Trimhuset Horten Horten Handelspark - Trimveien 41, 3186 Horten

Ring tlf: 900 31 830

GRATIS PARKERING

Vi utfører alle typer elektro-, tele- og datainstallasjoner Dine ønsker - vår erfaring gir en fornøyd kunde - til fornuftig pris

Barkåkerveien 47 33 00 31 00 - Vakttlf 901.98250 - Faks 33 38 03 21 E-mail: even@evencudrio.no

Telefoner: Even 901.98250 - 333.80640 privat Bjørnar 918.61922


40

Sterk og svakstrøm er vårt yrke Kvalitet er vår styrke

Tlf nr. 33 04 52 60

Vi kan tilby et bredt spekter av produkter og tjenester innen: • rehabilitering av bad • varmepumper • utvendig vann og avløp

• servicearbeid • vannbåren varme

Krohn Rørleggerbedrift AS er totalleverandør av alle tjenester innen rørleggerfaget.

www.krohnror.no • Tlf.: 33 50 21 99 Bjørnestien 10, 3188 Horten


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

41

Blir det snø, blir det løyper!

- Skiløypekomiteen er klar med snøscooter og ny sporlegger TEKST: TERJE SIMONSEN | TEGNING: ELLEN JOHANNESSEN

Tegning av Ellen M. Johannesen

Sist vinter fikk vi tre uker med snø og det var skispor med en total lengde på 30 kilometer rundt omkring byen vår. Løypene var også koblet opp mot Osebergløypa i sør og mot løypene rundt golfbanen og Borrevannet i nord. Når man lager skiløyper på åkrene må det tas noen hensyn. Det er å gjøre avtrykket etter sporene så lite som mulig og man må tenke på at vi kommer nærmere rådyrenes skjulesteder. Dette er forhold skigruppa og grunneierne samarbeider om og vi ønsker å takke alle grunneiere som tillater at vi lager løyper på deres åkre. Det er Gunnar Lefsaker som har brukt motorsagen og ryddet langs vannledningen mot mastebakken. Dag Erik Gjerkin er leder for gruppa og setter opp en vakt turnus for oss løypekjørere.

Vi takker Bjørge Madsen for at han låner bort sin snøscooter til løypekjøring. Velforeningens løypekomite sender en stor takk til alle som bidrar med driftsstøtte, og vi trenger fremdeles støtte til å opprettholde kjøringen.

Er du glad for at det blir løyper så sett inn ditt bidrag på konto: 1503.20.00638


42

Vi ønsker å være din lokale gartner

Nettbutikken Alle priser er inkl. frakt

Din lokale gartner

Rom Hagemiljø Åpningstider i februar: man-fre 10-16, lørdag 10 - 14

www.dinlokalegartner.no


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

VELKOMMEN TIL ÅRSMØTE FOR IDRETTSFORENINGEN HOVEDFORENINGEN • FOTBALL • TURN

Onsdag 14. mars kl. 19.00 på klubbhuset Eventuelle forslag må sendes styret skriftelig senest en uke før årsmøtet.

DAGSORDEN 1.

• Konstituering av årsmøtet. • Fastsettelse av stemmetall og stemmeberettigede • Valg av møteleder og referent • Godkjenning av møteinnkalling • Godkjenning av dagsorden

2.

• Årsberetninger for 2017 • Hovedforeningen • Fotball • Turn

Kaffepause

3.

• Regnskap 2017 • Totalt regnskap for Foreningen • Regnskap for banen

4.

• Budsjett 2018 • Totalt for foreningen • Budsjett for banen

5.

Utmerkelser

6.

Innkommne forslag

7.

Valg

43


Hva skjer´a - Pernille? Hvorfor sitte ensom og forlatt hjemme, når du kan ha selskap med gode (og dårlige) venner!

Kombiner fredagspilsen klokken 17.00 med en enkel middagsbuffet på puben klokken 18.30 den siste fredagen i hver måned Sted: Naustet Pub i Åsgårdstrand

SISTE FREDAG I HVER MÅNED

Arrangør


DESIGN JW WIGER | 2018

FREDAGENS

PERNILLEBUFFET MAT & DRIKKE

23/2-18

BACALAO

LAGET PÅ HÅNDPLUKKET KLIPPFISK FRA MØREKYSTEN, MED HEMMELIG OPPSKRIFT SOM SELV IKKE PAUL BOUCOSE FIKK KLOA I!

DAGENS CHEF - THE ONE AND ONLY

ARVE BECHER PRIS 100,- CASH ELLER KORT

MATSERVERINGEN ÅPNER KLOKKEN 18:30


46

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

Ten Sing konsert i kirken TEKST | FOTO: CHARLOTTE CABILIN/DENNIS LARSEN

Som del av åpningsuken for Åsgårdstrand kirke og kultursenter var det egen kveld særlig rettet mot ungdom. Totalt 18 sangere, musikere og teknikere bidro til en konsert med en blanding av kjente poplåter og sanger som vi også finner i Salmeboka. De ulike låtene ble bundet sammen av dramainnslag og dans som ungdommen selv hadde laget. Her fikk vi møte ungdom som opplevde å være satt utenfor og ikke bli akseptert. Dette ble til slutt møtt med inkludering og begrepet tilgivelse ble også synliggjort. Anne Karoline Ulset Furberg er korets dirigent og Rune Ulset Furberg er musikalsk ansvarlig.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

47

Bildetekst: Frida Helene Bjørthun(t.v.) og Helene Bosseng representer den nye generasjonen i Åsgårdstrand kirke.

Det viste seg tidlig i kirkens historie at kirken ble for liten. En ny tid trenger nye tidsriktige lokaler. Sogneprest Nils Magnus Hovland kunne ønske velkommen til festgudstjeneste på såmannssøndagen. Det ble sådd en visjon for 25 år siden som nå spirer frem. Og i løpet av disse årene er det mange som har bidratt til at vi nå kan glede oss over en utvidet kirke, fortalte sognepresten. Prost Harald Bryne snakket om hvordan kirken i dag er opptatt av å trekke den lokale kulturen inn i kirken, for slik har det ikke alltid vært. Han trakk frem Åsgårdstrand menighets verdier; Inkluderende, livsnær, trygg og brobyggende. Og med dette som utgangspunkt vil kirken være et viktig bidrag i lokalmiljøet i Åsgårdstrand.

Kirke og kultursenter åpnet TEKST OG FOTO: DENNIS LARSEN

Siste søndag i januar var en stor dag for innbyggerne i Åsgårdstrand da byens nye kirke og kultursenter ble åpnet. Etter 25 års arbeid drevet frem av frivillige var den store dagen kommet, året før kirken kan feire sitt 50 års jubileum.

Kirken i Åsgårdstrand er et offentlig bygg finansiert gjennom gaver og givertjeneste blant innbyggerne i byen. Den store frivilligheten var også synlig i festgudstjenesten hvor mange hadde ulike oppgaver, blant annet konfirmantene Frida Helene Bjørthun og Helene Bosseng som var tekstlesere og samlet inn offeret. Etter gudstjenesten var det kaker og fest i de nye lokalene, det vil si på kirkens torg og konferanserom. Nestleder i menighetsrådet, Hilde Grøstad Aasen ledet, og takket blant annet arkitekt Ragnar Korneliussen som har fulgt byggeprosjektet i 25 år. Han overleverte original tegningene som en gave til kirken. Festgudstjenesten var starten på åpningsuken som ble kalt «Kom og se». Det var arrangement hver dag og ble avsluttet med skuespiller Svein Tindberg som fortalte, leste og lekte med tekster fra bibelen.


48

Aasgaardstrand Bygg A/S

Trenger du skilt eller dekor?

Prøv vår nye nettbutikk! Norges beste priser på trykksaker

CpTrykk.no

Tlf: 91 32 50 45

Tlf: 40 30 20 05 post@colorprof.no

tlf.: 330 81 571 www.baker-nilsen.no


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

Sanitetsforeningen

49

TEKST | FOTO: KARI BIRKELAND

Sanitetsforeningen fortetter å vokse Åsgårdstrand sanitetsforening er i vekst, det møtte

36 sanitetskvinner til dugnad for bunting av 500 fastelavnsris og 50 hjerter. Vi selger på Paletten en uke i forkant av fastelavn. Vi oppfordrer Åsgårdstrands befolkning til å kjøpe ris av oss. Inntektene går til finansiering av forskning på kvinnehelse og til gode tiltak i vårt lokalmiljø. Åsgårdstrand sanitetsforening har flyttet til nye lokaler, fra 1. februar vil våre møter finne sted på dagavdelingen på sykehjemmet. Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen på våre medlemsmøter hver annen tirsdag i måneden kl.18.00. På hvert møte er det foredrag eller underholdning. Kunngjøring gjøres med plakater på Paletten og tavla i Åsgårdstrand,

samt samme dag i avisen og på vår facebookside. Våre Kløverturer på mandager har vært i vinterdvale på grunn av glatte veier og mørke kvelder, men vi starter opp igjen så snart det blir bare veier og lysere kvelder. Vi ønsker deg velkommen til å bli medlem i Åsgårdstrand sanitetsforening. Sekretær Kari Birkeland

N

Følg oss på vår Facebookside: Åsgårdstrand Sanitetsforening.


50

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

Vet du, jeg tror Åsgårdstrand er en kvinne... TEKST | FOTO: GEIR LØVOLD

Det nærmer seg fire år siden jeg kom over fra andre siden av fjorden med seilbåten for å sette nytt bo. Det var en herlig forsommerdag, men jeg kom med brist i hjertet og var sønderknust, hadde nettopp forlatt det lille redet jeg trodde mest på i hele verden. Åsgårdstrand tok imot meg med åpne armer og sa: ”Velkommen til meg. Her skal du føle deg fri og trygg og gjøre det du har lyst til og behov for”. Slik ble det, hun viste meg soloppgangene og de nydelige ettermiddagene. Hun sendte meg inn i Hundremetersskogen i sol og på regnfylte og kalde dager. Åsgårdstrand er visst ikke den typen kvinne som vil eie, tror jeg. Hun er heller ingen heftig elskerinne. Hun er mer den modertypen, fager, varm og nær og med et stort og skinnende hjerte. Åsgårdstrand er aldri dømmende, hun har plass til alle. De lett skakke får plass, de tørste også, og de med behov for å fylle livene sine med Jante kan gå her fritt og skule. Det er plass til de rike og plass for snobberi. Også skinnhellighet, falskhet og

fordømmelse er det rikt med rom til. Misunnelsen kan herje om den vil, men den oppheves med rikelig av kjærlighet, omtanke, nærhet og mye raushet. Åsgårdstrand har rom og plass nok for alle. Åsgårdstrand har vist meg det vakre. Aldri har jeg følt Guds skaperverk så nært. Og på mine vandringer med min nysgjerrighet og undring har jeg truffet menneskene her. Alle like vennlige. Mange har sine aner og røtter her og kan fortelle med stor iver og stolthet om ”gamle dager”, om hvordan det var her før. Andre har bare vært her tredve-førti år, og er enda innflyttere. Den store lille kvinnen Åsgårdstrand har mye å by på. Og når hun kommer til kort, sier hun bare med stor raushet: ”Reis av gårde, lille venn. Finn det du behøver. Opplev verden, og velkommen hjem”. For hun vet at jeg kommer tilbake. I fjor fikk jeg prøve å være syk – sånn skikkelig syk, altså, sånn at jeg besøkte den andre siden noen øyeblikk inntil jeg heller valgte å komme hjem, ja nettopp til Åsgårdstrand. Sykdommen gjorde visst noe med meg. Den lærte meg mye. Og med sykdom kommer ettertanke. Årene har gått, de har gått så merkelig fort. Og jeg har fått utrettet mye.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

51

Om Geir Løvold: • Tubaist, komponist og fotograf. Kan ses på www.tuba.no. • Turnéaktuell med egenkomponert musikk for tuba og orgel til Rolf Jacobsen sine dikt med skuespiller Lise Fjeldstad og organist Kåre Nordstoga. • Multikonsert og TV-program av Himmel og hav-prosjektet med fotografier fra Åsgårdstrand.

Snart fire år i et gammelt, trekkfullt og kaldt hus i Edvard Munchs gate har det blitt nå. Og jeg som bare skulle være der bittelitt. Huset har sjarm, jeg trives. Det er litt rart og godt å vite at en gammel kollega og bekjent satt her med sin penn, sitt glass og sine sigaretter før min tid i huset. Og nå skal våren tilbringes i rommet med utsikt til sjøen ved bordet som Rolv i sin tid brukte. Nå strømmer det visst ny musikk ut av meg, som blir plassert sirlig på noteark og spart opp på lydspor. Ny mening – nytt liv. Det kiler godt i magen. De fornuftige sier at jeg må finne noe eget – et hus jeg selv eier, nå som jeg fort blir eldre og om ikke alt for lenge blir riktig gammel. Så har jeg gjort det da. Kjøpt meg et krypinn med utsikt til havet med soloppgangen i øst og til solnedgangen i vest. Det er fint og nytt der, kjøkkenet har alle innebygde fasiliteter, doen henger på veggen, og det er badekar der med sprutende vann fra sidene. Varmt vil det være der på vinteren, og om sommeren kan en nyte kaffen på balkongene. Alt har sin tid, sies det. Det er visstnok slik. Flere år nå med store opplevelser og små fotoforevigelser av

glimt av himmel og hav – ja nettopp her hos Åsgårdstrand. Øyeblikkene og opplevelsene, det sterke med å oppdage nuet — det er nå jeg lever, har gjort mye med meg. Og Himmel og hav – bildene gleder nå mange også langt utenfor landegrensene. Denne våren blir altså i musikkens tegn for meg. Studier – lytting – besøk er foretatt til store byer som Moskva og Milano. New York står for tur og kanskje det blir en og annen visitt til London. Nysgjerrigheten driver meg. På jakt? Ja det er vel det jeg er. På jakt etter å oppdage det som allerede finnes for å skape noe nytt – nye uttrykk, som er mine. Så takk, nydelige Åsgårdstrand fordi du tok i mot meg og for at jeg kan være hos deg når jeg har lyst og behov til å trekke meg tilbake eller bare møte noen av de som har blitt nære. Du har gitt meg tid og rom og ro til fordypning og undring. Åsgårdstrand, du krever aldri en oppsummering eller at jeg legger fram et resultat. Derfor, nettopp derfor, blir resultatene gjerne individuelle og personlige, ikke alltid like salgbare, men hva så? Du gir livet mening, kjære og nydelige Åsgårdstrand.


Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente BILGLASS fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente Gratis reparasjon av steinsprutskade ved kasko og byggmesterbedriften i by’n. delkasko. Fagmessig

montering av alle typer ruter. Behjelpelig med forsikringspapirer.

Tlf. 917 33 960 tlf.: 330 81 571 G L A S S M E S T E R B. Børresen www.baker-nilsen.no

Glassreparasjoner • Bilglass • Bly og messinginnfatninger • Speil • Innramming

Sverresgate 16 • Horten • Tlf. 33 07 36 45

Glad på badet? Ikke det? Ring T&T Trenger du lagringsplass? Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente byggmesterbedriften i by’n.

Korttid eller langtidsleie? Lett tilgjengelig v/Åsgårdstrand

Ring: Tlf. 33 900 31 830 Tlf. 400 50 009 Tlf. 917 960

Plissegardiner Lamellegardiner Innv Persienner

Be om gratis befaring og pritilbud

- 40%

JOTAN MARKISER SVEIN KIRKHAUG Etabl. 1983

BEVERSTIEN 3 - 3188 HORTEN

04 67 90 Terrassemarkiser Grøteig AS, Kopstadveien 19B, 3180 Nykirke OrgTlf.nr: 33 NO 978 704 409 org nr. 916 508 81635 Telefon 33 07 80 epost: post@jotan.no web: www.jotan.no Utv Zip Screen Montering er inkludert i prisen

C


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

53

Politisk hjørne

Som kjent går det nå flere politiske saker som berører Åsgårdstrand. Vi har områdereguleringsplanen og derunder utvikling av en Bystrategi, kommuneplanens arealdel skal opp igjen, og vi har diskusjonene rundt Åsgårdstrand barnehage og et allaktivitetshus. Områdereguleringsplanen (med en bystrategi) er litt forsinket og skulle vært ferdigbehandlet og politisk vedtatt nå januar 2018. Ny fremdrift er at den skal opp til første politiske behandling denne våren, før den går ut på offentlig høring. Deretter skal den endelig politisk vedtas september 2018. Arealdelen (til kommunedelplanen) var oppe til behandling i 2015, men det ble vedtatt å åpne saken når traseen til ny jernbanelinje og ny Horten stasjon var bestemt. Det er den nå og denne kommer opp i løpet av året, mulig allerede juni 2018. Arealdelen bestemmer blant annet hvor vi skal tilrettelegge for nye boliger i perioden 2015-2027. Det er stor oppslutning i Åsgårdstrand om å bygge ny barnehage og allaktivitetshus. I forhold til ny barnehage behandlet kommunestyret en sak om fremtidig barnehagestruktur i Horten (april 2016). Der ble det politisk vedtatt at det var nødvendig å bygge ny barnehage i Åsgårdstrand med ferdigstillelse i 2018, og det ble avsatt 35 mill til formålet. Året etter ble dette vedtaket endret fra å gjennomføre et nybygg til et rehabiliteringsprosjekt på 10 mill.

Byggenes dårlige tilstand får daglig konsekvenser for barn og ansatte. De fysiske forholdene påvirker deres helse, miljø og trivsel. En form for rehabilitering er derfor nødvendig, men diskusjonen går på omfanget. Dette henger tett opp imot når et nybygg skal realiseres og ferdigstilles. Blir det politiske vedtaket år 2027, må man kanskje inn med 5-10 mill. Sier man år 2022, vil man igangsette færre tiltak og i mindre skala. Sånn sett henger rehabilitering og tidsperspektivet tett sammen. I formannskapsmøte nå 6. februar, ble vedtaket slik at man skulle rehabilitere som planlagt. Det ble ikke skissert noe i en tidsakse for om man skulle ha et nytt bygg eller eventuelt når. Det ble også vedtatt et punkt 2 med å få utredet mulighetene for å samordne allaktivitetshus og barnehage i et bygg. Det siste er dog allerede vedtatt (kommunens budsjett for 2018) og vil komme som politisk sak i løpet av vårsemesteret. Her vil det bli bred brukermedvirkning av Åsgårdstrandssamfunnet og ikke minst brukerne av Åsgården skole. Blir vedtaket i kommunestyret 13. februar tilsvarende, vil det gjennom dette punkt 2 i vedtaket, komme en ny mulighet om å få reist en ny barnehage i Åsgårdstrand. Vi håper også på at vi vil få et endelig svar fra det politiske flertallet om det skal bli allaktivitetshus i Åsgårdstrand, om det skal samordnes med en barnehage, eller om vi også i fremtiden må pendle ut av Åsgårdstrand for å drive ulike aktiviteter. Fritidsklubben vil for øvrig også bli påvirket av denne beslutningen.


54

Blomster til alle anledninger • BRUDEBUKETTER • DEKORASJONER • KRANSER • BÅREBUKETTER

PALETTEN TLF.: 33 08 24 82


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

55

Furuhaug TEKST: BRIT BJERKAAS

Ra Sanglag er så heldige å eie sitt eget lokale Furuhaug. Dette ligger ved RV 325 Hortensveien og har adresse Raveien 266, 3184 Borre. Dette er et lokale som er godt å synge i for oss korister. Vi øver der hver tirsdag fra kl. 19.00 til 21.30. Lokalet brukes også til en seminarhelg på våren og enkeltstående arrangementer for koret. Men Furuhaug kan brukes til mye mer enn dette. Så trenger du å leie et lokale til din organisasjon/ aktivitet eller et privat arrangement, er det muligheter å leie her. Vi kan gjøre avtaler hvis det ønskes leid på fast basis over et større tidsrom eller enkeltstående arrangementer om det er det som passer. På korets nettside, www.rasanglag.no, er det en egen link med bilder av lokalet innvending og som kanskje vil gi deg et inntrykk av hvordan det er. Du må gjerne komme å se selv også, før du eventuelt bestemmer deg.

Leie Furuhaug?

Ønsker du å leie er det Hege Susæg du skal kontakte på tlf. 95195743, eller du kan benytte e-post adressen: furuhaug@rasanglag.no Hun har de siste utleieprisene og kan svare eventuelle spørsmål du måtte ha. For mer info om sanglaget er du velkommen til å følge oss på vår Facebook-side: Ra Sanglag.


56

1979

2018

KIWANIS CLUB ÅSGÅRDSTRAND 35 ÅR 19. Februar 2014

Kiwanis Club Åsgårdstrand har hatt en travel høst og forvinter! Dette er noe av det vi har gjort: Lørdag 4.november var vi med å arrangere Kiwanis Promskonsert på Bakkenteigen med Marinemusikken. Dette er et samarbeidsprosjekt med de tre Kiwanis klubbene i Horten Kommune. Vi arrangerte det for 17.gang. Så det har blitt en tradisjon. Dette er en konsert hvor vi kjøper opp alle billettene, og deler de gratis ut til funksjonshemmede, psykisk utviklingshemmede og eldre og beboere på alle institusjoner i kommunen vår. Det er selvfølgelig også et tilbud til deres familier og pårørende. Vi gir bort en god konsertopplevelse til de som trenger en opplevelse de eller ikke ville ha fått mulighet til. Det var fullt hus og stormende jubel på Bakkenteigen denne kvelden.

Julemarked

Julemarkedet i Åsgårdstrand har blitt en suksess. Kiwanis-gutta, med Thor H. Hermansen i spissen, rigget teltene opp og ned for denne helgen. Vi solgte vafler og kaffe fra lokalene våre. Vi har et godt samarbeid med Sanitetsforeningen, så de hadde sine bor hos oss, hvor de solgte sine ting. Ordfører Are Karlsen åpnet markedet og kom selvfølgelig på et hyggelig besøk hos oss. Julemarkedet har funnet sin plass i byen vår og vi håper det vil bli en årelang tradisjon. På julemarkedets siste dag, var det som vanlig julegrantenning. Det var Kiwanis Club Åsgårdstrand som betaler for Nisseposene”. Julegrantenningen har blitt meget populær og nissene gikk nesten tom for Nisseposer (Nissene sier at dette aldri kommer til å skje).

Sykehjemmet

Åsgårdstrand sykehjem får besøk av oss fire ganger i løpet av året. Mandag 11.desember arrangerte vi ”julemoro” for beboerne. Med hjelp fra Sanitetsforeningen serverte de kaker, kaffe og en liten sherry. Vi hadde også besøk av Ten Sing Åsgårdstrand som underholdt med vakre toner. Og selvfølgelig kom Nissen med nisseposer på sykehjemmet også.

Juleavslutning

Juletorsk er noe vi i Kiwanis setter umåtelig stor pris på. Dette er en god tradisjon. Sammen med våre fruer har vi dette som en juleavslutning. Vi var igjen på Seilerhuset. I år hadde vi storfint besøk. Vi hadde besøk av Guvernøren i Kiwanis District Norden, Heidie Ringsby og Viseguvernør for Vestfold, Darren Litherland. De hjalp oss med å dele ut prist til ”årets Kiwanianer” i Åsgårdstrand: Nicolay Grøndahl. Han ble tildelt Øien Medaljen, som er Kiwanis District Nordens høyeste utmerkelse. Snart går det mot lysere tider og løvet vil gi igjen sprette på trærne. Før den tid vil vi ha vår våraksjon. Nemlig salg av jordforbedringsprodukter.

Ta godt imot oss når vi ringer på dørene rett etter påske. Styret i Kiwanis Club Åsgårdstrand 2017-2018: President: Neste President: Forrige President: Sekretær: Kasserer:

Roger Berg Per Ole Bjønnes Nicolay Grøndahl Karl Johan Allum Thor H. Hermansen.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

57

) Ordfører Are Karlsen åpnet julemarkedet.

) Ten Sing Åsgårdstrand fikk en liten sjekk som takk for de vakre tonene de leverte på sykehjemmet.

) Vi hadde besøk av Viseguvernøren i Vestfold, Darren Litherland.

FAKTA OM KIWANIS

KIWANIS er en internasjonal humanitær organisasjon av frivillige som aktivt arbeider for barn og unge

) Utdeling av Øien Medaljen til Nicolay Grøndahl.

Følg oss gjerne på: http://asgardstrand.kiwanis.no.

• KIWANIS er en serviceorganisasjon med ca. 586. 000 aktive kvinner, menn, barn og unge. • KIWANIS International arbeider i mer enn 80 land med hovedkvarter i Indianapolis, USA. • KIWANIS har ca 16 000 klubber i verden. • KIWANIS er partipolitisk og religiøst nøytral • KIWANIS består av mennesker som ønsker å hjelpe og støtte svake grupper i samfunnet • KIWANIS prioriterer “BARN FØRST OG FREMST”, men støtter også funksjonshemmede og eldre • KIWANIS skaffer midler gjennom arbeid og diverse aksjoner • KIWANIS holder regelmessige klubbmøter med foredrag, diskusjoner, bedriftsbesøk med mer. • I lokalsamfunnet ønsker KIWANIS å hjelpe der hvor virkelig behov er til stede.


Din forhandler av: Tysse, Tredal og Ifor Williams

www.hengere.as

Vi har verksted og 1000 kvm butikk med utstilling bĂĽde ute og inne. Salg, service og deler til alle typer hengere! ValleĂĽsen 2 3174 Revetal Tlf 33 06 33 00 mob. 90 02 79 66 petter@hengere.as


59

Godt arbeid til riktig pris og avtalt tid

“Vi bygger og vedlikeholder grønt” Velleveien 15 - 3118 Tønsberg Tel: 99 11 60 00 e-post: post@strandman.no 20x5cm2013_press.pdf

1

17.09.13

08:42

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Velkommen til «NY» butikk fra 1. desember Raveien 310, 3184 Borre • Tlf: 33 02 03 00 • E-post: post@platech.no Mange gode juletilbud SVEIS • STÅL • MONTASJE

INDUSTRIPORTER & VILLAPORTER Salg • service • reparasjoner

HUSK! Vi har fyrverkeri tlf.: 330 81 571 salg i romjulen! www.baker-nilsen.no

tlf. 406 14 845

Holmøy Møbler

ÅSGÅRDSTRAND G r e v We d e l s g a t e 4 4 , t l f . : 3 3 0 8 1 8 9 0


60

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

TEKST | FOTO: ESBEN S. AASEN

Grand Hotel gir Åsgårdstrand mer sommerstemning Grand Hotel Åsgårdstrand tar grep og oppgraderer Åsgårdstrand til sommersesongen. Nå skal det bygges bryggerestaurant og isbar. - Siden dag én har jeg sett mulighetene om å få til en bryggerestaurant her, sier konsern- og hotelldirektør, Morten Christensen. Dette har ført til at det nå pågår en prosess om å få til en bryggerestaurant og isbar.

RASK PROSESS

Christensen opprettet kontakt med havnefogden og kommunen. Og når klarsignalet ble gitt der, hev han seg raskt på telefonen. - Etter god dialog med havnefogd og kommunen, ringte jeg firmaet Niche på Barkåker og spurte om de hadde restaurantmoduler til leie, informerer han. Fra Niche, som blant annet driver med levering av møbler, utstyr og maskiner til restauranter og hoteller, fikk Christensen et ja. - Steget videre var å henvende seg til en byggmester om å få bygget en platting, forklarer han.

Det som gjenstår nå er tegning som skal leveres sammen med endelig søknad. Innleveringsfristen er 15.februar. Når den blir - Allerede da jeg og Unike Hoteller vurderte å kjøpe hotellet godkjent er det bestilling og produksjon som skal gjøres. så jeg mulighetene som lå her. I eiendomskjøpet lå den tomta ute og det var allerede planlagt å bygge der. Noe som var en stor fordel, forteller Christensen.

RASK MAT MED KVALITET

Planene som han tok over, var altfor komplekse og rigide. Dermed ville det ikke vært mulig å få noe nytt klart til 2018. Dette gjorde at den nye hotelldirektøren tok tak. Jeg ønsket å få til noe allerede nå i 2018. Så derfor satte vi i gang med å endre planene.

Navnet på bryggerestauranten er Grand Brygge. Interiøret skal bestå av spisebord, ståbord, lounge og barstoler. Og menyen blir annerledes enn hva den er inne på hotellets restauranten. - Det blir en tradisjonell bryggerestaurant med enkle retter som for eksempel fish and chips, reker og drikkevarer.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

61

- Dersom du er ute på tur skal de være mulig å sette seg ned å ta seg et glass vin eller en kopp kaffe og et kakestykke, legger han til. Selv om menyen blir forskjellig fra restauranten inne på hotellet lover hotelldirektøren at det skal være samme kvalitet og service. - Vi skal beholde varemerket vårt med god kvalitet og service. Forskjellen blir at det skal være mat som man kan få med en gang. Det skal leveres i høyt tempo, sier Christensen bestemt. Når det kommer til bryggerestaurant vet han godt hva det innebærer. For Morten har god erfaring med bryggerestaurant fra Hotell Wassilioff i Stavern.

IS TIL FOLKET

I tillegg til bryggerestauranten skal det også opp en isbar. 30.januar, dagen før dette intervjuet fant sted, hadde Morten møte med Hennig Olsen. - Der fikk jeg vite at de hadde en isbar som vi kunne kjøpe, så det skal nok bli gjort. Isbaren skal selvfølgelig hete Grand Isbar og i følge Christensen skal de besøkende få nok å velge i. - Her skal vi ha ALT av smaker og strøssel du kan tenke deg.

Målet er å åpne Grand Brygge og Gran Isbar til 17.mai, Åsgårdstrandsdagene og helger frem til St.Hans. - Vi vil først ha åpent på 17.mai, Åsgårdstrandsdagene og i helgene frem til Sankt Hans. Fra Sankt Hans og i sommer vil vi ha åpent hver dag, informerer han. Per dags dato har de ikke satt noen eksakte åpningstider, men Christensen ser for seg at Grand Brygge er åpent fra 12 – 22 og isbaren fra kl. 10 – 22. - Det skal ikke være noen nattklubb, men det blir bakgrunnsmusikk og varmelamper for å skape behagelig og fin atmosfære, påpeker han. Med andre ord kan vi si at alt ligger til rette for en god sommer i Oslofjordens perle. Nå er det kun værgudene som må bli med på laget.


62

Støtt ÅIF Kjøp kvalitetspapir

3 lags mykt toalettpapir fra Tork kr 330,1 sekk (42 ruller) Tørkeruller Tork 1 sekk (32 ruller)

kr 305,-

Senterruller fra Katrin, 1 eske (12 ruller)

kr 400,-

Leveres hjem på døren Vi har 4 utkjøringer/leveranser i året februar, juni, september og desember For abonnement 4 ganger i året. Send SMS til 900 31 830 evt mail stale.rydberg@gmail.com


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #1 FEBRUAR 2018

63

FOTO: GEIR LØVOLD


Åsgårdstrand

Velkommen Velkommen til Menytil Åsgårdsstrand Meny Åsgårdsstrand Ferskvarebutikken Ferskvarebutikken med det store medutvalget det store utvalget

Ferskvarebutikken med det store utvalget

• •De ferskeste råvarene • Friskeste ferskvareavdeling • De ferskeste De råvarene ferskeste • Friskeste råvarene ferskvareavdeling • Friskeste ferskvareavdeling • Alltid gode tilbud og verdi for pengene • Alltid gode•tilbud Alltid og gode verdi tilbud for pengene og verdi for pengene Aktuelle sesongvarer og bredt • Aktuelle•sesongvarer • Aktuelle sesongvarer og bredt utvalg ogutvalg bredt utvalg Blide og kompetente medarbeidere • Blide og •kompetente • Blide og kompetente medarbeidere medarbeidere

ÅSGÅRDSTRAND Paletten Kjøpesenter 08-21 (20) • Tlf 33 08 10 04 (Gratis parkering)

Åsgårdstrand på tvers - #1 - 2018  
Åsgårdstrand på tvers - #1 - 2018  
Advertisement