__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

WWW.RETTKOMMUNIKASJON.NO

26 ende årgang

GRATIS MAGASIN

1

Utgave

#2

APRIL 2018

64 sider med nytt

fra Åsgårdstrand og omegn

Utgiver: Åsgårdstrand Idrettsforening | Redaktør: Ståle Rydberg, redaksjonen3179@live.no Nysgjerrig på boligprisutviklingen i Horten?

Storgt. 33 - Tlf.: 33 07 40 00

www.pizzanini.no

Følg oss på Facebook Bli venn med oss på FB og få gode tilbud, meny og annet.

Gjør en verdivurdering av boligen din da vel! Morten Liland Tlf: 913 54 141 morten.liland@em1.no

Design: wiggo@rettkommunikasjon.no

informasjonsorgan for Åsgårdstrand & omegn


2

Følg oss på Facebook: Våre gjester har utnevnt, og laget en egen favoritt pizza - Sjekk det ut!

1 STOR PIZZA fra

179,- GR

ATIS

BRUS VED KJ Ø AV 2 ST P ORE PIZZAE R

VINNER AV «VM» I PIZZA!

Pi zza + Pa sta + Fa st foo d

DESIGN JW WIGER | 2018

TELEFON | 33 03 15 95 R A V E I E N 3 1 1 - H O RT E N

ÅPNINGSTIDER: MAN-LØR: 15.00 - 23.00 | SØN: 13.00 - 22.00

w w w. r a p i z z a . n o


3

:leder

Snøen har smeltet sakte, men sikkert, trekkfuglene er på vei tilbake og de første blomstene har begynt å vise seg i grøftekanten.

VISSTE DU AT?

ved Ståle Rydberg, redaktør

Det er våren som har kommet til Åsgårdstrand. Det er tiden for å skifte til sommerdekk og kanskje har du allerede begynt å planlegge hvor og hvordan du skal feire nasjonaldagen som er en drøy måned unna. Det som er sikkert er at en ny utgave av Åsgårdstrand på tvers er ute. I dette nummeret kan du blant annet lese om at Meny Åsgårdstrand starter opp med nettbutikk og utkjøring av varer, prosessen med å få realisert et allaktivitetshus i Åsgårdstrand fortsetter og i ”Byportrettet” er det keramiker Ingrid Kristine Lund som er den utvalgte. Dette og mye annet variert og godt lesestoff kan du kose deg med i solveggen mens du nyter vårsolen

Byportrett Redaksjonen ønsker å starte en fast spalte i magasinet, som vil hete Byportrettet. I hver utgave gjøres det et portrettintervju med en av Åsgårdstrands innbyggere. I den forbindelse trenger vi tips til en person, eller flere, som kan være aktuelle for et slikt intervju. Mener du selv at du kunne vært en aktuell person, så er det selvfølgelig lov å melde seg selv. Eneste krav er at den aktuelle må være bosatt i Åsgårdstrand. Spørsmålene vil i hovedsak dreie seg om Åsgårdstrand og selvfølgelig den aktuelle person.

ÅpT-redaksjonen ønsker deg en god vår!

Tips sendes på mail til følgende adresse: redaksjonen3179@live.no Merk mailen med ”Byportrettet”, oppgi fullt navn på tipspersonen(e), gjerne kontaktinfo hvis du har det, og litt om hvorfor akkurat den/de personen(e) er en kandidat.

Ståle Rydberg, redaktør

UTGI VELSER I 20 18 UTGIVER

Åsgårdstrand Idrettsforening Opplag: 1 700

REDAKSJONEN/ANNONSERING

BIDRAGSYTERE

Jan Wiggo Wiger, 481 06 554 Lin Rabe-Nordberg Esben Sand Aasen, tlf. 913 29 373

0 Nr. 1 uke 7 Annonse-/materiellfrist 1/2-18 0 Nr. 2 uke 15 Annonse-/materiellfrist 22/3-18

Redaktør: Ståle Rydberg Telefon: +47 900 31 830 redaksjonen3179@live.no

DESIGN

Jan Wiggo Wiger, 481 06 554 wiggo@rettkommunikasjon.no

0 Nr. 3 uke 23 Annonse-/materiellfrist 23/5-18

Post adresse: Rydberg Distribusjon AS Reirveien 30 3185 Skoppum

FOTO

0 Nr. 4 uke 37 Annonse-/materiellfrist 31/8-18

TRYKK

0 Nr. 5 uke 48 Annonse-/materiellfrist 12/11-18

Lin Rabe-Nordberg

LOS Digital, Gyri Strømmen

Benytt muligheten, bidra! Bidrag og annonser kan sendes til: redaksjonen3179@live.no Bilder må ha høy oppløsning og leveres “løst” ved siden av tekst. For digital overføring av store filer anbefaler vi fildelingstjenesten: www.wetransfer.com

COPYRIGHT © Alt materiell i Åsgårdstrand på tvers har copyright, om det ikke er opplyst om annet. Åsgårdstrand på tvers tar forhåndsregler for å sikre at info er korrekt på trykketidspunktet, men utgiveren påtar seg intet ansvar for nøyaktigheten av informasjonen som finnes i teksten eller reklamen. Synspunktene er ikke nødvendigvis støttet av utgiveren eller redaktøren.


4

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Åsgårdstrandsdagene

feirer 30 år!

- stor jubileumskonsert i Munchparken 8. juni TEKST: ANITA MARIE MYKLEBUST

Det stunder mot byfest, - og gjennom vinteren har engasjerte dugnadsarbeidere lagt planer for Åsgårdstrandsdagene 2018. I år er det ekstra fokus på å legge til rette for mange flotte opplevelser. Det er bare å glede seg. Sett av helgen og inviter venner og familie til den herlige byen vår!

Tradisjonen tro dras det hele i gang med konsert i Munchparken fredag kveld. Når Åsgårdstrandsdagene skal feire 30-års jubileum skal det feires med et stjernelag av folkekjære artister: Agnes Stock, Tønsberg-jenta som kom til finalen i The Voice, berørte mange med sin magiske stemme, Adam Douglas, den sympatiske norskamerikaneren som sjarmerte oss alle og ble stemt frem som vinner av årets Stjernekamp og Silya fra blant annet Hver Gang Vi Møtes, et fyrverkeri av en artist. ”Jeg er en miks av masse energi, lidenskap og kontraster”, sier Silya selv. Med alle disse flotte artistene på scenen kan vi love publikum en unik konsert, i kanskje Vestfolds fineste konsertarena. Billettsalget hos Fargerike på Paletten og via Ticketmaster.no er godt i gang. Følg med på Facebook-siden Arrangement Åsgårdstrandsdagene og gruppen Åsgårdstrandsdagene.

Silya >

gir alt på scenen. Hun har med seg bandet sitt The Sailors, syv musikere, derav tre i blåserekka. Det blir fest i Munchparken.

FOTO: PÅL LAUKLI

Agnes Stock > var den eneste artisten fra The Voice som fikk terningkast seks i Dagbladet. Hun starter konserten kl 1845. Møt opp i tide, dette vil du ikke gå glipp av.

FOTO: KRISTIN BONSTAD


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

5

< Adam Douglas er for tiden Norges mest etterspurte artist. Etter Stjernekamp har han spilt konsert nesten hver dag. FOTO: JENS A. STORAKER


6

MUNCHPARKEN 8. JUNI

RANDS

GENE

ÅS

ST

DA

GÅRD

ÅSGÅRDSTRAND

SILYA & THE SAILORS ADAM DOUGLAS AGNES STOCK

Inngang kr 475,Salg bill: Fargerike Paletten Åsgårdstrand og Ticketmaster.no Dørene åpner kl 18.00 Konsertstart kl 18.45 Konsert slutt ca kl 22.30

Arrangør:


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

7

Julemarked i Åsgårdstrand trenger hjelp til å fortsette! TEKST: INGRID KRISTINE LUND

Julemarked i Åsgårdstrand 2017 ble det beste noen sinne, med fantastisk vær, god julestemning og publikumsrekord. Vi hadde aktiviteter i hele byen denne helgen, og oppunder 40 utstillere reiste til byen vår for å selge sine produkter. Nå har vi fått til noe helt spesielt i byen vår, et koselig julemarked som har til hensikt å vise hva vi i Åsgårdstrand har å by på også vinterstid. Vi har investert i utstyr til markedet disse fire årene, takket være dugnadsinnsats og god støtte fra lokalt næringsliv i form av sponsormidler. Det er mye velvilje, og det gleder oss. Våren 2018 ser vi allikevel at vi står i fare for å måtte legge ned hele arrangementet da vi ikke har fått med oss nok folk til å gjennomføre et slikt arrangement.

”Det ligger for mye ansvar på for få mennesker, og det håper vi at du som leser dette kan være med å endre på!”

Vi inviterer til et møte der vi ønsker å kartlegge nye krefter, og målet er å sette sammen en ny arbeidsgruppe for Julemarked i Åsgårdstrand. Vi trenger folk med ansvar for praktiske oppgaver under selve arrangementet, og vi trenger folk på organisering av markedet, som hovedsakelig skjer månedene før selve arrangementet. Vi er en liten gjeng nå på fire stykker (pluss riggehjelp fra Kiwanis), og håper vi kan bli mer enn doblet i år.

Velkommen til møte på Grand Hotel Åsgårdstrand tirsdag 17. April kl 20.00 Hilsen Ingrid Kristine Lund Leder for Julemarked i Åsgårdstrand


8

KOPPEN 2017 Tid forfor understellsTid UNDERSTELLSBEHANDLING! behandling Lanolinoljen Fluid Film!

Nøytraliserer Laget for å kunne sprøytes rett på rustne overflater, hvor det er mye salt. Meget saltet effektiv for å stanse videre rustutvikling på allerede rustne biler uten å fjerne rusten først. 0gså meget god preventiv virkning.

Norges beste garantier Les mer på våre hjemmesider. Stadig mer Kundene ser hvordan dette virker, og vi opplever en veldig økende pågang. populært Nå mer enn 10.000 biler behandlet årlig ved våre verksteder langs Oslofjorden.

Kraftig økende. Stadig nye verksteder over hele landet. Merkeforhandlere og andre bilselgere velger i stadig større grad Fluid Film!

Miljøvennlig Ingen giftige stoffer og uten løsemidler. Raskt Slapp av med en kaffe, lesestoff og trådløst nettverk mens vi behandler bilen din. Kjør videre etter ca 1,5 timer.

Nytt konsept At vi kan gjøre jobben på 1,5 t skyldes at stoffet virker på en helt annen måte og at prosedyrene ikke kan sammenlignes med andre i bransjen.

Hvordan

STANDARD

Bilen tørkes og rengjøres. Vi bruker kraftige varmluftstørker. Deksler demonteres og hulrom som kanaler, rammer og dører behandles innvendig, produktet sprøytes bak plast innerskjermer, inne i hjulhusa og under hele bilen. Værforhold (snø, slaps, regn, salt) forsinker jobben lite og resultatet blir like bra sommer som vinter.

“NYHET ”

299,-

“Gel Bn til bruk på nye biler. Tykkere og mer slitesterkt. Drypper ikke og lukter ubetydelig. Valgt av stadig flere nybilforhandlere.”

Rimelige priser. Fra kr 2900,- inkl. mva. Se mer om priser på våre hjemmesider.

e

Mang

-

ranser e f e r gode

Vestfold Antirust

Hortensveien 275, 3157 Barkåker, Tønsberg Tlf.: 45 69 63 32 • Tlf.: 33 33 25 99 Mob.: 930 32 091 • info@vestfoldantirust.no www.vestfoldantirust.no • www.bilkontroll.no/fluid-film

Våre andre avdelinger: Oslo Antirust AS tlf 22224202. Buskerud Antirust AS tlf 94420567

VARM DRIKKE HELE ÅRET Vi er forhandlere

CIRCLE K ÅSGÅRDSTRAND Grev Wedelsgate 46, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33081820

av


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

9

Åsgårdstrands seilere er klare for en ny sesong! Årsmøte

Foreningen har hatt sitt årsmøte og kunne der takke Geir Lundkvist for en lang og god periode som leder av foreningen. Per Arne Høstvang tar ballen videre i neste periode. Anders Westrum Økland kommer inn i styret som nestleder, ny regattasjef er Ottar Bue, og sekretær Gry Tallhaug. Vår påtroppende leder uttaler: ”Vi har hatt et årsmøte med god diskusjon på hva vi skal satse på. For en liten forening på litt over 220 medlemmer har vi fått til mye. Huset og Seilsportsenteret er flotte representanter for en kjempe innsats som gjøres av medlemmene på dugnad. Kanskje har vi et av Norges fineste anlegg (det er lov å være subjektiv). En stor takk til alle de som bidrar. Vi søker alltid å spre arbeidsoppgavene, men byrden faller så alt for lett på noen få. Det blir sendt rundt et lite spørreskjema på oppgaver den enkelte medlem kan tenke seg, det for å få nyttet kompetanse/interessen til den enkelte”. De siste års satsing på Seilsportligaen har gitt oss flotte resultater, men ikke minst så ser vi ungdommen har en flott arena å videreføre seilingen. Dette skaper engasjement og liv i foreningen. Jolleseilerne våre er fortsatt litt unge, men er en naturlig del av laget om et år eller to. De yngre på laget har vært trenere og således gjort en viktig jobb i foreningen.

- Per Arne Høstvang er ny leder i Åsgårdstrand Seilforening.

Jollegruppa

Vi ønsker at seilerhavna i Åsgårdstrand skal være attraktiv for både gjester og fastboende. En gruppe er dannet for å se på tilgjengelige midler opp mot tiltak for å fremme vårt flotte anlegg. Uansett har vi en unik lokasjon med byen rett rundt oss. Seilerhuset skal være en åpen arena og naturlig samlingspunkt blant medlemmene våre, kom gjerne med innspill/initiativ til mer bruk. For Åsgårdstrands borgere burde en tur nedom havna og anlegget være helt naturlig.

Endelig er vi i gang igjen! Per Arne Høstvang, leder i Åsgårdstrand Seilforening

- Jolleseilerne i foreningen er klare for å fortsette utviklingen, og om et par år er de klare for å ta steget opp på laget i Seilsportsligaen.

Vil du lære deg å seile?

Da har vi miljøet for det i Åsgårdstrand seilforening. Les mer om dette på hjemmesiden vår seilforeningen.no Havna: har du seilbåt og trenger båtplass? Les mer på hjemmesidene vår: seilforeningen.no


10

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

En aktiv vår i møte!

RA SANGLAG

TEKST/FOTO: BRIT BJERKAAS

Ra Sanglag er godt i gang med øvelser fram mot konserten 8. juni i Åsgårdstrand kirke og 18. februar var det årsmøte på Furuhaug med etterfølgende meget hyggelig samling.

Nytt styre • • • • • • • •

Æresmedlem

Leder Brit S. Bjerkaas Nestleder Mette v. d. O Backer Sekretær Inger Johanne Sæther Kasserer Sigbjørn Haugane Styremedlem Elsa Løkseth Styremedlem Ingrid Haugum Varamedlem Reidar Aashamar Varamedlem Frida- Helen Svendsen

Brit Bjerkaas er gjenvalgt leder av Ra Sanglag. I tillegg ble det valgt medlemmer til husstyre, arrangementskomite, noteutvalg og loppekomite. Til sammen må det velges 31 personer for å få kabalen til å gå opp. Flott at mange sier JA. Disse komiteene er viktige for at koret skal fungere godt. Vi er heldige å eie vårt eget hus, men det krever mye administrasjon og praktisk arbeid for å holde det i stand. I tillegg til alle disse stiller kormedlemmer også opp på dugnader med mye sjaue og rydde arbeid. Flotte medlemmer i Ra Sanglag!

På årsmøtet ble Bjørg Heidi Thorvaldsen utnevnt til æresmedlem i Ra Sanglag for lang og god og aktiv tjeneste for koret. Hun har innehatt alle verv i styret bortsett fra som kasserer, hun har sittet og sitter i flere komiteer og utvalg og hun deltar stadig på dugnader. Ikke minst er hun en dyktig og trygg sanger i alt-gruppa, som andre kormedlemmer setter pris på.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

11

Program for våren 2018 Ra Sanglag er tatt ut til en mentorordning etter søknad som ble sendt i fjor, hvor det er dirigenten som er i fokus godt hjulpet av kormedlemmene. Steffen Kammler er faglig leder og har vært på en korøvelse i tillegg til samlinger med dirigentene. Det er tre kor fra Vestfold som deltar.

14/4-2018

Neste store samling er 14.april hvor alle tre korene med dirigenter samles på Furuhaug for blant annet å øve inn en gammel folkevise i ny drakt «Trolldans», hvor det det er Steffen som er dirigent. Til sammen denne dagen blir vi ca. 90 sangere og tre dirigenter.

21/4-2018

Den 21.april drar koret til Grasmyra Konferansesenter i Telemark, på koriade i regi av Korforbundet avd. Vestfold / Telemark. Her skal også 9 andre kor delta med sine sangsekvenser og etterfølgende korfest.

17/5-2018

17. mai blir det tradisjonell sang ved bautaen med kransnedleggelse om morgenen med etterfølgende frokost på hotellet. Det siste er noe usikkert da hotellet har fått nye eiere – men vi håper.

8/6-2018

8. juni synger vi på tradisjonelt vis i Åsgårdstrand kirke. Konserten begynner klokken 18.00. Billettprisen blir kr. 200,- og barn under 10 år går gratis. Det er mulig å betale med Vipps og med bankterminal. Etter konserten samles koret til hyggelig sommeravslutning på Furuhaug. I juni drar koret på en 4 dagers tur til Vega, i Nordland, for å møte koret der oppe og ha felles konsert i tillegg til utflukter og annen moro.

Ra Sanglag har med andre ord en aktiv vår i møte!

11


12

Små og store byggoppdrag

lars@lysellentreprenor.no Tlf: 97 12 26 67 www.lysellentreprenor.no tel. 0999

dnbnoreiendom.no

Bruk din lokale eiendomsmegler - vi når frem til flest boligkjøpere tel. 0999

Best markedsføring Attraktiv presentasjon Kvalitetsvisning

dnbnoreiendom.no

Aktiv budrunde Rask verdivurdering og finansiering Norges største boligkjøperregister

Best markedsføring Attraktiv presentasjon For mer informasjon, kontakt oss eller kom innom DNB Eiendom Horten Kvalitetsvisning

for en uforpliktende boligprat.

Turid E.Bærland Tlf. 90737024

Ketil Storstein Tlf. 91168047

Thor Fredrik H.Solberg Tlf. 40451110

Beathe S.Karlsen Tlf. 41439874

Kenneth Kløw

Annette Henriksrud

Ketil Storstein

Turid05 E.Bærland Tlf.: 901 192

Ketil Tlf.: 905 97Storstein 392

H.Solberg Beathe Tlf.:Thor 911Fredrik 68 047 Tlf.: 400 52 610S.Karlsen Tlf.: 991 04 619

Tlf. 90737024

Tlf. 91168047

Tlf. 40451110

Vivian Vold Tlf. 41439874

Cathrine Asbjørnrød

Du finner oss i Apotekergata 20 ved Horten Torv.


Alt innen brønnboring Lang erfaring, høy kompetanse og konkurransedyktige priser!

Vanngaranti – gratis befaring

Østlande t Brønn og Energiboring AS

Tlf. 928 58 838 • Langmyra, 3185 Skoppum

Arbeidet utføres av

Energitec AS Tlf: 400 03 883

www.energitec.no Tverrmyra 7B, 3185 Skoppum


14

Du finner oss i hjertet av Åsgårdstrand! Urmaker Heddi Innerdal Smalgangen 4 - tlf.: 980 20 420 e-post: iinnerd@online.no • Reparasjon av antikke & nye ur • Taksering & verdivurdering • Henter & bringer • Salg av ur & kikkerter Man-fre: 10 -17 | Lør 10 -15

Alt fagmessig innen Alt fagmessig innen hårpleie/frisering moderne hårpleie Klipp, Farge, Striper, Permanent, og frisering hår- og hodebunnspleie m/massasje,

FRISØR

FRISØR

vask &farge, føn, oppsettinger, brudepynt, Klipp, striper, permanent, vipper/bryn, Gelish neglerm/massasje, +++ hårog hodebunnspleie vask & føn, oppsettinger, brudepynt, vipper/bryn, Gelish negler +++

Åpningstider: Man.:

Stengt

Tirs/Tor/Fre: 09.00 – 16.00 Åpningstider: Ons.: 09.00 – 18-00

Man.: Stengt Lør.: 09.00 – 14.00 Tirs/Tor/Fre: 08.30 – 16.00 Ons.: 08.30 – 18-00 Utover det, etter avtale Lør.: 08.30 14.00 med Ann Teres eller– Susanne.

Utover det, etter avtale Velkommen til oss! med Ann Teres eller Susanne. Følg oss:

Velkommen til oss! Havnegaten 6 (1.etg Thon Hotel) Facebook: Instagram: AQUA Åsgårdstrand. Frisør aquafris 3179

www.baker-nilsen.no Aasgaardstrand Bygg A/S

trillium Naustet pub

Tlf.: 330 330 81 81 587 587 Tlf.: Havnegata 6, 3179 Åsgårdstrand

• brukte og nye bøker • kontormateriell og gaver - helt i nærheten Søndagsåpent hele året! Våre åpningstider:

Man - Fre.: 08:00 - 21:00 | Lørdag: 08:00 - 21:00 Søndag: 09:00 - 21:00 BAKKEGATA 8 - 3179 ÅSGÅRDSTRAND

TELEFON 33 08 11 08

ÅPNINGSTIDER mandag: Stengt tirs. - tors.: 17 – 23.00 fredag: • en17ann – 02erl .30 edes bokhandel • lørdag: 15 – 02.30 tirs - fre: 10-17 Torvet 1, 3179 Åsgårdstrand Lørdag: 10-15 trillium@online.no søndag: 15 – 23.00 Velkommen! Telefon: 3304 0150 Søndag: 12-15


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Vårhilsen fra London Konfirmasjon er et typisk vårtegn enten det er i Åsgårdstrand eller i London. I år har jeg 12 konfirmanter på Sjømannskirken i London. Dette er norske ungdommer som går på 12 ulike skoler.

Spredt mellom Birmingham og London. En av konfirmantene blir kjørt av foreldrene 3 timer hver vei for å komme til konfirmantundervisningen på Sjømannskirken på søndagene. En annen går på kostskole i Oxford og er hjemme bare hver 3. uke. Det var interessant å se disse ungdommene møte hverandre for første gang. De stilte seg i ring i kirken og hilste på hverandre for å bygge nettverk. Når du kommer alene som norsk ungdom til en ny skole lærer du kunsten å bygge nettverk. For å få nye venner og for å finne seg til rette. Vi har nettopp hatt en 4 dagers leir på Sjømannskirken sammen med norske ungdommer fra Gran Canaria, Costa Del Sol og Paris. 60 ungdommer som lå tett i tett på gulvet i kirkerommet. Vi brukte musikalen Les Miserables som utgangspunkt for under-visningen og leiren ble avsluttet med at vi gikk på teater og opplevde denne musikalen sammen. Forsoning, tilgivelse og kjærlighet er sentrale tema i denne mektige teater oppsettingen. Og i løpet av disse dagene ble en setning fra musikalen en gjenganger; to love another person is to see the face of God. En stor andel av de 10.000 nordmennene som bor i London er unge mennesker. Den største gruppen av dem er studenter. Noen kaller dem for de nye førstereis gutter og jenter. Sjømannskirken ble i sin tid startet nettopp for å følge opp de mange unge sjømennene. For å vise omsorg og for å være et trygt ankerfeste i en krevende virkelighet. En konfirmantmor sa til meg forleden; å komme inn på Sjømannskirken var som å komme inn i stua, her var det så hjemlig. Og det har hun helt rett i. Kirken ønsker å være et hjem, enten det er i London eller Åsgårdstrand. Utvidelsen av Åsgårdstrand kirke har nettopp dette aspektet, først kommer en inn i noe som kan minne om stua før en går videre inn i kirkerommet. Å komme til kirken er å komme hjem. Vårlig hilsen fra London. Dennis Larsen

15


16

GULLI

TREVAREFABRIKK AS Alt i dører, vinduer, kjøkken, garderobe og trapper. Barkåkerveien 87 3157 Barkåker Tlf: 33 00 32 80 Åpningstider: Man-Fre: 07:00-16:00 Torsdag: 07:00-19:00 Lørdag: 09:00-13:00 www.gulli.no

- helt i nærheten

Søndagsåpent hele året! Våre åpningstider:

Man - Fre.: 08:00 - 21:00 | Lørdag: 08:00 - 21:00 Søndag: 09:00 - 21:00 BAKKEGATA 8 - 3179 ÅSGÅRDSTRAND

TELEFON 33 08 11 08


17

Bromsveien 23 3183 Horten Telefon: 33 04 59 87 Mobil: 97 54 02 50 E-post: k.lang@online.no

www.mesterhus.no


18

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Bilder fra Historielaget - fotogruppa

ÅH1815 Snøen har sluppet taket i Åsgårdstrand skolegård ca.1955. Fra venstre: Bjørn Anton Gran, John Jacobsen, Anne Karin Jensen, Øystein Rødland, Tove Hamfjord, Unni Hovde, Åse Sem og Mia Stenersen.

ÅH2895 Vår i Munchparken på 1970-tallet med Gjermundsens hus i bakgrunnen.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

19

ÅH4321 Fra Aasgaardstrand & omegn Sparebank på 1960-tallet. F.v.: Karin Bredesen, Aage Eklund, Ragnhild Brun Hansen, Louise Christoffersen, Margareth Arntzen og Gerd Olsen.

ÅH4133 Sykkeltur på Åsgårdstrandsveien i 1920.


20

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

17. mai 2018 program for Åsgårdstrand Tradisjonen tro arrangerer foreldrene i 5.klasse ved Åsgården skole 17. mai i Åsgårdstrand. Vi gleder oss til å feire grunnlovsdagen vår sammen. Vi er heldige som kan feire frihet og demokrati!

Det er skolekorpsenes år og tema for tegnekonkurransen i år er nettopp skolekorps og vennskap. Vi ser frem til utsmykning av skolen med tegninger fra barna på Åsgården skole. Velkommen til feiring på Åsgården skole med leker, taler, loddsalg, kaffe og kaker – og selvfølgelig pølser og is! I år blir det mulig å vippse, men husk små sedler om du heller vil betale med kontanter.

Tid og sted

Kl. 07.30: Revelje ved Åsgården Skolekorps. Kl. 08.00: Flaggheising på Thaulows plass. Åsgården Skolekorps og Byorkesteret. Kl. 08.15: Bekransning av minnesmerket over falne ved Åsgårdstrand Sjømannsforening. Kl. 09.30: Skolekorpset spiller på Breidablikk. Kl.10.30: Familiegudstjeneste i kirken. Kl.11.00: Oppstilling utenfor kirken.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Kl.11.15: Toget går fra kirken til Åsgården skole langs følgende rute:

21

Beregnet rute, kartvisning:

Riddervoldsvei – Flarenveien - Stangs gate – Bakkegata - Torget – Grev Wedels gate – Spettåsveien - Åsgårdstrand sykehjem – Lønneveien - Granåsveien - Åsgården skole. Kl.12.00: Tale for dagen ved stortingsrepresentant Maria Karine Aasen-Svendsrud, tale fra 7. klasse. Kåring av vinnerne av årets tegnekonkurranse og premieutdeling.

Vi ønsker alle velkommen til en hyggelig feiring i Åsgårdstrand.


22

MORO FOR LITEN & STOR! Hos oss kan du arrangere alt fra barnebursdager til firmafester! Ko ntakt oss for tilb ud

• Bowling

• Spilleautomater

• Mat & drikke

• Lazerworld

• Biljard

• Øl & vin

Vi har åpent fra kl. 12 hver dag!

Vestfold bowling rettkommunikasjon.no

www.vestfoldbowling.no Borreveien 42, 3186 Horten • 330 400 70


23

Vognmannsgata 5 3187 Horten Telefon: 33 04 13 60


KOPPEN 2017

KOPPEN 2018

Storgt. 33 - Tlf.: 33 07 40 00

www.pizzanini.no

Følg oss på Facebook Bli venn med oss på FB og få gode tilbud, meny og annet.

Nysgjerrig på boligprisutviklingen i Horten?

299

,-

Circle K Åsgårdstrand Grev Wedelsgate 46 3179 Åsgårdstrand Tel 33081820

Gjør en verdivurdering av boligen din da vel! Morten Liland Tlf: 913 54 141 morten.liland@em1.no

STANDARD Tlf: 91 32 50 45

299 ,Glad på badet? Ikke det? Ring T&T Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente byggmesterbedriften i by’n.

Tlf. 917 33 960

Tlf. 400 50 009

VARM DRIKKE HELE ÅRET CIRCLE K ÅSGÅRDSTRAND Grev Wedelsgate 46, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33081820


25 Den lokale prikken over i'en

Vurderer du å kjøpe eller selge bolig? Vi kjenner markedet og vet hvem som er på boligjakt i Åsgårdstrand. Ta kontakt med Mari-Anne Halvorsen på tlf. 91660983/ mah@eie.no for en hyggelig boligprat.

Eie Eiendomsmegling, Nedre Langgate 39, T¿nsberg, www.eie.no .

AROMA & KLASSISK MASSASJE Øreakupunktur/fotsoneterapi

Prosjektering & saksbehandling av boligbygg STEIN STRØM ARKITEKTTJENESTER

Mob. 932 18 041 PB 76 3107 Sem e-post: stein@arkitektstrom.no

Ellen Knap

Riddervoldsvei 11, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33 07 4505 | Mob. 908 86 448


26

Plissegardiner

- 35%

-30%

PERGOLINO Dekk til terrassen med PERGOLINO markise m/ben

TERRASSEMARKISER

- 35% Vi bytter markiseduk på dine gamle markiser

JOTAN

A S

MARKISER

SVEIN KIRKHAUG Etabl. 1983

BEVERSTIEN 3 - 3188 HORTEN Tlf. 33 04 67 90 - 920 49 100 - Erik 958 28 075 Org nr: NO 917 582 297

e-post: post@jotan.no web: www.jotan.no Montering er inkludert i prisen


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

27

Hederspris til Per Arne Tveiten TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

Per Arne Tveiten har blitt tildelt Norges fotball forbunds honorære lederstipend 2017 Tveiten, som har vært en sentral skikkelse i det lokale fotballivet i 51 år, fikk tildelt prisen på ÅIFs årsmøte 14.mars. - Det er selvfølgelig veldig hyggelig å bli satt pris på, påpeker Per Arne. I fotballforbundets begrunnelsen heter det blant annet:

”Når denne personen tildeles Norges fotballforbunds honorære lederstipend 2017 er det først og fremt fordi han har et stort fotballhjerte”. For at Per Arne har et stort fotballhjerte er det ingen tvil om. Som for de fleste andre startet interessen for fotball i ung alder. Han startet å spille fotball med gutter som var en del større enn han selv. Senere på seniornivå spilte han i mange år for ÅIFs A-lag, både som keeper og utespiller. Det er likevel som trener og i styreverv at Tveiten har gjort seg virkelig bemerket. I flere tiår har han trent lag i aldersbestemte klasser i ÅIF, hvor blant annet tidligere landslagssjef og toppfotballsjef Nils Johan Semb var en av hans mange ”elever”. Som leder i fotballgruppa på 80- og 90-tallet var Tveiten en viktig og engasjert pådriver i prosessen for ÅIF skulle få eget klubb-hus. I tillegg har han blant annet vært banemann for klubben i hans hjerte.

Per Arne Tveiten har blitt tildelt Norges Fotballforbunds honorære lederstipend 2017. Her viser han frem diplomet og nyter påskesolen hjemme i Syrinveien. I senere år har har vært en av drivkreftene i ”Sammen for Horten”, et samarbeidsprosjekt kommunens fotballklubber imellom, for å gi et ekstra treningstilbud for gutter og jenter i alderen 10 til 14 år. Og nylig har han tatt på seg det sportslige ansvaret for barne- og ungdomsfotballen i ÅIF.

Videre i begrunnelsen av utmerkelsen:

Det er ingen tvil som at Per Arne Tveiten har vært og fortsatt er en viktig person for ÅIF og fotballen i kommunen generelt.

”Kandidaten er et ja-menneske. Hans positive innstilling til alle oppgaver han har hatt, smitter over på andre involverte”.

Det er en velfortjent pris til en mann som selv om han nærmer seg 70 år, fortsetter å brenne for barne-og ungdomsfotballen i badebyen.


28

VESTFOLD AUTOGASS AS

Vi utfører service og vedlikehold av alle bilmerker Vestfold Autogass er et av landets ledende verksteder for ombygging av biler til gassdrift, og vi har vanlig verkstedvirksomhet i tillegg. Velkommen innom våre lokaler på Gullerød Gård, eller ring Øyvind for timeavtale, telefon:

456 93 004

bil

e Vi har lån

Følg oss på Facebook

• EU- kontroll • Firehjulskontroll • AC - service kuperens Vi utfører Long Life Service / Mobilitetsgaranti. Vi har gode priser på service og vedlikehold på ALLE biler. Ring oss gjerne for pristilbud.

Hortensveien 275, 3157 Barkåker Telefon 456 93 004 - info@vestfoldautogass.no / www.vestfoldautogass.no


29

FOR BESTILLING, RING 33 02 07 40 ELLER SEND MAIL TIL POST@UNIKEGRANDHOTEL.NO

REGNSKAPSKONTORET BØRRESEN & WIERSDALEN A/S Autorisert regnskapsfører

Tønsberg

Tlf.: 330 71 550 | Fax: 330 71 551

0- 15 years

Kammegt. 1, 3110 Tønsberg (avd. kontor) E-post: bjorn-erik@b-w.no

Robergveien 347, 3157 Barkåker tlf 33 38 01 33 E-mail: post@montessori.vf.no Web: www.jareteigen.no

E-post: erik@b-w.no Stangsgt. 2, 3179 Åsgårdstrand

Nettside: www.b-w.no


30

ER DU REDD FOR RADON ? - Vi låner deg en radonmåler!

HAR DU PROBLEMER MED UTLEIE? Vi har flere kurs om farer og feller ved utleie utover våren.

Her er gode råd gratis: • Utleie • Kjøp og salg av eiendom • Problemer i bosameier og borettslag • Nabotvister • Håndverkertjenester

Spør oss!

B L I MEDL

EM

MANGE F LERE FORDELE R!

www.dinbolighjelp.no · tlf.: 33 31 54 00


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

31

MENY Åsgårdstrand starter med utkjøring av varer TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

Butikksjef Lars Færestrand (t.v) og kjøpmann Hans-Christian Auensen (t.h) er klare for å sette i gang med ny tjeneste.

Hans-Christian Auensen og Co på Meny på Paletten i Åsgårdstrand legger nå til rette for å gjøre handelen enklere for deg. Nå kan du nemlig få varer levert på døra di. - De forteller oss hva som skal handles, så handler vi for kunden.

er gira på å sette i gang med det nye tilbudet, og Auensen forteller at det faktisk har vært de ansatte som har mast om å begynne med nettbutikk og utkjøring av varer. - De har vært og er veldig positive. Dette er noe de virkelig ønsker å være med på, påpeker Hans-Christian. Dermed skal nok arbeidsoppgavene bli greie å løse for de ansatte. Samtidig vil tjeneste gjøre det enklere for de eldre å handle.

Slik forklarer daglig leder på Meny i Åsgårdstrand, HansChristian Auensen, hvordan det nye tilbudet fungerer. Med fokus på fremtiden starter de med nettbutikk og utkjøring av varer .

- Det er kanskje en del eldre som ikke har det så lett for å bevege seg rundt, som ved hjelp av denne tjenesten kan få en enklere hverdag, forklarer Auensen.

- Vi ønsker å drive en butikk inn i fremtiden, samtidig vil tjeneste legge til rette for en enklere hverdag for både gamle og nye kunder.

- Bestiller du før kl. 12.00 vil det bestillingen ha en responstid på seks timer. Kunden kan selvfølgelig også bestille en dag eller flere dager i forveien.

Responstid

- Det handler om å gi kunden best mulig dekning og muligheter, legger butikksjef Lars Færestrand til.

Slik forklarer butikksjef Færestrand hvordan tjenesten i praksis vil fungere.

Positiv innstilling

Startskuddet for tjenesten er torsdag 19.april. Så fra da av har du muligheten til en enklere handel på Meny Åsgårdstrand.

En ny tjeneste betyr nye arbeidsoppgaver for de ansatte i butikken. Det er ingen tvil om at Auensen og Færestrand


32

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

KLAR FOR BAKKENTEIGEN

Fy fela! Nå kommer Alexander Rybak til Bakkenteigen - Dette blir så gøy, sier en entusiastisk arrangementsansvarlig ved Bakkenteigen kulturhus, Linda Berglund. Med Akonserter som arrangør, åpner hun konserthusets dører for den kjente fiolinisten, sangeren og låtskriveren 9. september. Alle kjenner Alexander Rybaks meritter fra populærmusikken. Han ble kåret til Årets Spellemann i 2009 – samme år som han suverent vant Eurovision Song Contest med «Fairytale». Tidligere i år vant Rybak norske Melodi Grand Prix, og skal representere Norge i Eurovision Song Contest 2018 med låten «That’s How You Write a Song». I Bakkenteigen kulturhus er det imidlertid annen musikk som står i første rekke. - Det blir et musikalsk møte mellom Rybak og Trondheimsolistene, forteller Linda Berglund. - Med andre ord: Det beste fra to verdener. - Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet, forteller Berglund som ikke legger skjul på at hun gleder seg. - Konserten vil vise oss Rybaks brede reportoar, fra det klassiske til det populærmusikalske. Jeg tipper det blir fullt i salen!


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

33

Trondheimsolistene ble etablert i 1988 og er et kammerorkester som under Geir Inge Lotsbergs kunstneriske ledelse, har vist stor programbredde. Orkesteret høster internasjonal anerkjennelse, ikke minst etter sine konserter og turnéer over store deler av Europa, Asia, USA og Sør-Amerika. Bakkenteigens arrangementsansvarlige mener Trondheimsolistene er et av verdens mest spennende kammerorkestre.


21.04

DAGFINN LYNGBØ 19.04 SUPERSMUD

14.09

09.09

OLE PAUS

DR. BERGLAND BRYTER TAUSHETSPLIKTEN

UTSO LGT

29.04

LILLE EYOLF

13.09

RUNE ANDERSEN: LYKKELITEN

BILLETTER:

FØLG OSS PÅ FACEBOOK!

ALEKSANDER RYBAK OG TRONDHEIMSOLISTENE

www.bakkenteigenkulturhus.no

Rådhustorget 330 85 380 man-fre 8-15 (NB! Kun kortsalg)


Åsgårdstrand

Regnskap as

Autorisert Regnskapsførerselskap

Ring oss for avtale

Tlf. 33 08 13 81

Bestill

optikertjenester

hjem!

Vi utfører alt innen: • regnskap • årsoppgjør • lønn • selvangivelser • fakturering • etablering av selskaper

Ta kontakt 30 på 904 18 0

eller o tikerbesok.n op optiker@

e for å bestill k ø et bes

Optikerbesøk er en mobil optikertjeneste. Våre optikere hjelper deg der du er: privat, bedrift, sykehjem, institusjon eller bemannede boliger

Se også vårt utvalg av optikerprodukter på www.optikerbesok.no

Torvet 5, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33 08 13 81 • e-mail: sbkarls@online.no www.optikerbesok.no

Nyåpning mai 2016 BYGGFIRMA

Jon Sæterlid

Tlf: 911 94 360 Nedenfor apoteket i Åsågrdstrand Gry Linéa Stensrud

Utfører alt innen: - Nybygg - Vedlikehold - Reperasjoner - Planlegging - Restaurering TLF: 330 81 049 Priv. 920 32 572 Mob.

Våre åpningstider: Man: lukket Tirsdag, torsdag og fredag 09:00 - 16:00 Onsdag: 09:00 - 18:00 Lørdag etter avtale

Stangsgt. 21 3179 Åsgårdstrand

35


36

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

TEKST: ANITA MARIE MYKLEBUST

BOBBLENDE

NYHET

Det er mange grunner til å glede seg til vår- og sommerliv i Åsgårdstrand; for eksempel fine opplevelser med gode venner, - gjerne med noe godt i glasset. Det en glede å fortelle at fra i mai måned har du muligheten til å servere et nytt ”lokalt” produkt, nemlig Aasgaard Strandbobler.

BOB

BLENBOBBL END DE E D N E L B B O B

Entusiaster i Aasgaard Gilde har, gjennom gode forbindelser med en vinimportør fra Stavangerområdet, funnet frem til en nydelig prosecco produsert på en vingård nord for Venezia. Dette er et produkt som har falt mange i smak og som føyer seg fint inn i rekken av øvrige produkter som har blitt lansert de siste årene.

Alle produktene har en helhetlig stil og utgangspunktet for designet på Aasgaard Strandbobler er hentet fra statuen ”Sjøfrøkna” av Brit Sørensen som smykker badeparken. Strandbobler for havfruer i alle varianter! Det har vært en hyggelig dialog med kunstnerens sønn som har gitt sin tillatelse til at deler av statuens profil er benyttet på etiketten.

NYH NY ET HET T Det er gjort en god avtale om import av et volum på 1200 flasker, med egen etikett. Ansvarlig designer er Bettina Myklebust Støvne, som også har laget det visuelle uttrykket på Aasgaard Strandakevitt, Aasgaard Strandøl og Aasgaard juleakevitt.

Overskuddet av salget blir ført tilbake til befolkningen i Åsgårdstrand i form av gode tiltak. Kom gjerne med forslag til hva det kan være


NDE

ET

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

37

) ”Sjøfrøkna” har inspirert designeren i arbeidet med etiketten. º Havfruene i ”The Prosecco team” gleder seg til boblende lansering i mai.

AASG AArd


Leverandør og produsent av: kjøkken, benkeplater, garderobe m.m.

C. GUNNESTAD TREVAREFABRIKK Butikk: Stasjonsveien 1, 3185 Skoppum | Tlf: 330 70 885 Produksjon: Grøstadbakken 5 - 3185 Skoppum | Tlf: 330 70 841 E-post: post@gunnestad-trevare.no | Web: www.gunnestad-trevare.no


39

Vi utfører alle typer elektro-, tele- og datainstallasjoner Dine ønsker - vår erfaring gir en fornøyd kunde - til fornuftig pris

Barkåkerveien 47 33 00 31 00 - Vakttlf 901.98250 - Faks 33 38 03 21 E-mail: even@evencudrio.no

Telefoner: Even 901.98250 - 333.80640 privat Bjørnar 918.61922


40

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Velkommen tilbake

til Åsgårdstrand, Finn Schjøll!

TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

41

- Jeg er jo født og oppvokst der. Det er Finn Schjøll som peker mot Strandparken i Horten. Nå har den kjente blomsterdekoratøren kjøpt seg hus i Åsgårdstrand, men han er ikke akkurat nyinnflyttet i byen. - Jeg har også bodd flere år i oppveksten her i Åsgårdstrand også. Rett ved Johan Wesmanns vei, forklarer Schjøll. Så dermed kan vi ønske han velkommen tilbake. I disse dager er han opptatt med å pusse opp huset han har kjøpt. Huset har tidligere har vært eiet av Pippi Døvle Larssen og familien, og er nærmeste nabo til Åsgårdstrands storstue, Grand Hotel. - Jeg maler og legger ny tapet, men ellers er jo alt slik det har vært tidligere. For eksempel har jeg beholdt det gamle kjøkkenet som har stått her i 30 år. Det er et Husebykjøkken og har 30 års garanti. Så det var bare skru ned og skal bare males opp, informerer Schjøll. Ser du for deg at du kommer til å bli boende her? - Lilli Bendriss (ref. Åndenes Makt) er medium og synsk. Jeg ser ikke en dritt foran meg, svarer den frittalende hortenseren. - Jeg kan være god på å sette meg langsiktige mål, men å bestemme meg for hvordan livet mitt skal være om fem år…nei, det synes jeg er bortkastet, legger han til. Hva slags inntrykk har du av Åsgårdstrand nå når du er tilbake? - Det er jo fortsatt en sommerby. Det er jo så mye aktivitet og liv her o sommeren, så det er kanskje greit at det er rolig her om vinteren. Hvordan synes du Åsgårdstrand har utviklet seg siden sist du bodde her i oppveksten? - Den største forskjellen er jo meg. Altså menneske. Jeg har jo den som har forandret meg mest. Når det er sagt så synes det er flott at man har bevart sjarmen med byen, påpeker Finn. - Men jeg må få nevne at det er forbausende hvorfor det skal stå så mange søppelkasser rundt her. Det er flotte hus og villaer, men så står det fire til fem stygge søppelkasser og oser av seg stinkende lukt. Det må jo kunne gå an å bygge de inn og gjøre det litt fint.

Hagen er største prioritet

Schjøll, som fyller 70 år på selveste 17.mai, er eier av Finn Schjølls Blomster AS og har i dag etablert 11 butikker rundt omkring i landet. For mange er han nok kjent som ”Blomster-Finn” og på TV, blant annet God Morgen Norge, gjennom mange år hvor han har imponert og fortsatt imponerer med sine botaniske kunnskaper og flotte dekorasjoner. Derfor kommer kanskje ikke som noen overraskelse at det er og blir hagen som er det viktigste. - Denne eiendommen blir jo en hobby og det er i hagen jeg kommer til å være. Jeg ønsker en kjøkkenhage her og så få opp et drivhus her, forklarer Schjøll mens han viser ÅpTs utsendte journalist rundt i hagen. Når det gjelder å få opp et drivhus har han allerede snakket med naboen, Morten Christensen og Grand Hotel Åsgårdstrand, og det ble positivt svar. - Vi har hatt en fin dialog og det helt i orden for de at et drivhus blir satt opp og så skal jeg jo få opp en ny hekk av Thujabusker. Så det skal bli ordentlig, sier Schjøll bestemt. Schjøll er i dag bosatt på Nøtterøy og i første omgang vil han fortsette å beholde den boligen. - Jeg vil jo først se hvordan det er å bo her i Åsgårdstrand. Man blir jo ofte nødt til å selge den boligen man har bodd i når man kjøper noe nytt, men akkurat nå trenger jeg ikke det. Så det blir å ta ett skritt av gangen.

Får mye ut av dagen

Det som er ingen tvil om at Finn Schjøll lever i nuet. For selv på en helligdag som 2.påskdag, da du og jeg kanskje har sovet til kl. 10, har Finn vært oppe siden kl. 05.00. - Vekkeklokka står på 05.00 hver morgen den. Jeg legger meg nok tidligere enn andre og går kanskje glipp av en del ting som går på TV, men til gjengjeld så får jeg nesten to dager på én dag, påpeker han. Det er veldig hyggelig å kunne ønske Finn Schjøll velkommen tilbake til Åsgårdstrand. Og tar du deg en gåtur langs havna i Åsgårdstrand i sommer, så skal du ikke bli veldig overrasket hvis du ser Schjøll stelle i hagen.


42

Sterk og svakstrøm er vårt yrke Kvalitet er vår styrke

Tlf nr. 33 04 52 60

Vi kan tilby et bredt spekter av produkter og tjenester innen: • rehabilitering av bad • varmepumper • utvendig vann og avløp

• servicearbeid • vannbåren varme

Krohn Rørleggerbedrift AS er totalleverandør av alle tjenester innen rørleggerfaget.

www.krohnror.no • Tlf.: 33 50 21 99 Bjørnestien 10, 3188 Horten


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

43

Sanitetsforeningen Referat fra årsmøte i Åsgårdstrand Sanitetsforening 13/2-18 • Leder ønsket 34 stemmeberettige velkommen til årsmøtet. • Leder åpnet årsmøtet. • Saksliste ble godkjent • Leder ble valgt som møteleder. • Sekretær er referent. • Lisbeth Fevang og Nina Berg ble valgt til å skrive under protokollen. • Sekretær leste årsberetning som ble godkjent. • Årsregnskap ble lest opp av kasserer og godkjent. • Ingen innkomne forslag fra våre medlemmer. • Arbeidsplan for 2018 ble lest opp av leder og ble godkjent. • Delegater til fylkesårsmøte ble valgt, Kari Birkeland og Ingrid Øverby.

Valg av styret for 2018 • • • • • • •

Leder Kari Birkeland valgt for 2 år Nestleder Ingrid Øverby, valgt for 2 år Kasserer Anne Strøm, valgt for 2 år Sekretær Lisbeth Fevang, valgt for 1 år Styremedlem Reidun Grelland, valgt for 1 år Styremedlem Aase Fuhlendorf ikke på valg Varamann Inger Marie Røraas Pedersen, valgt for 1 år

Huskomite • • • •

Revisor

Bjørg Ranheim 1 år

Valgkomite 1 år Mia Eriksen Kari Aske Hansen

Beredskapskontakter Merete Døvle Larssen, Ragnhild Evensen, Else M. Thoresen, Nina Berg Helsekontakt Kari Birkeland Årsmøtet ble hevet. Kari Birkeland Sekretær

Leder Ragnhild Evensen, kasserer Mia Eriksen, styremedlem Elin Sølvi Eriksen og valgkomite Gunvor Sørebø gikk ut av styret og fikk tildelt blomseter for sin innsats.

Følg oss på vår Facebookside: Åsgårdstrand Sanitetsforening.

Eli B. Karlsen Sidsel Røed Mona Thoresen Inger Marie Pedersen

N


Vi ønsker å være din lokale gartner

Nettbutikken Åpningstider butikk: man-fre: 9-17 | Lørdag 9-16 | Søndag 12-16

Alle priser er inkl. frakt

Din lokale gartner

Rom Hagemiljø www.dinlokalegartner.no


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Blomster, livsvisdom og sanger om våren

45

Torsdag 3. mai kl 19.00 kommer Finn Schjøll og holder foredrag i Åsgårdstrand kirke og kultursenter. Camilla Jonstang framfører vakre sanger om blomster, vår og natur. Finn Schjøll, eller Blomster-Finn som mange kaller ham, er velkjent for de fleste både fra God morgen, Norge og Skal vi danse? på TV2, og han er en etterspurt foredragsholder både i næringsliv og offentlig sektor. Han har i en årrekke drysset visdomsord på TV2 på morgenkvisten, godt innhyllet i blomster- og dekorasjonstips. Men når folk benker seg ved Finns føtter, er det ikke for å høre siste nytt om tulipanrøkt eller hvilken temperatur vannet til rosene skal ha – men for å drilles i etikk og livskunst! Han har, som kjent, nylig kjøpt seg hus i Åsgårdstrand – og er litt «vår egen».

Denne kvelden kan også publikum nyte vakre sanger av Richard Strauss, Debussy og Grieg. Og alle handler om blomster, vår og natur. De framføres av Camilla Jonstang, sang og Gudrun Klakegg på klaver. De har begge diplomeksamen fra Norges Musikkhøgskole og på hver sin kant lange merittlister som utøvende musikere. Camilla er fra Våle, nå bosatt på Notodden og er kollega med Gudrun på musikklinjen ved Skien videregående skole. Billetter á kr. 250 kjøpes ved inngangen, kontant eller med vipps. Åsgårdstrand kirkes kulturkomité ønsker vel møtt til en uforglemmelig maikveld i kirken.


46

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Velkommen til Villa Alvetre TEKST: ANITA ALVETRE

Våren er snart her og det er tid for forandringer. Villa Alvetre trenger å gå nye veier. For iblant må vi våge å forandre på livet. Det er viktig å gripe nye muligheter som kommer i ens vei for å vokse, og utvikle seg videre. Det kan være litt utfordrende og kanskje til og med litt skremmende å forandre på noe som allerede fungerer bra, men det er viktig med utfordringer for å vokse videre... og lære mer. Hver dag sier jeg dette til klientene mine og oppmuntrer inspirerer dem til å ta sjansen på forandringen, og å skape en ny og annerledes framtid. Vi kan sette oss nye mål, formet av de erfaringene vi har høstet i forrige vekstfase og å legge til rette for at vi ikke gjentar de dårlige mønstrene våre på nytt. Det viktigste er ikke om vi mislykkes eller ei, men det er at vi fortsetter læringsprosessen, og ikke havner i stagnasjon. Livets dager er alt for få og verdifulle til å bli stående fastlåst i passivitet.

Nå har en ny vekstfase kommet til oss i Villa Alvetre. Vi skal vise at det er trygt å forandre på ting. Fra 1. Mai flytter vi virksomheten vår til Øvre Langgt 63 i Tønsberg. Vi hadde egentlig ikke en plan om å flytte. Det begynte i lunsjen en dag på jobb. Vi var frustrerte over at nesten all næringsdrift forsvinner fra nedre Åsgårdstrand, og at det ikke lenger finns folk som går i gatene der nede på dagtid. Gamle Åsgårdstrand har blitt en sovende by. Dette er ikke livgivende. Det er for mye strev å overleve under slike forhold. Det stjeler gleden og overskuddet. Så nærmest på spøk sier jeg til Maria: ” Kanskje vi bare skulle flytte alt sammen til Tønsberg?” Ja kanskje det, svarte hun i en spøkefull tone. Et frø var sådd. Vel hos oss er det kort vei fra tanke til handling. Suppa ble kald og vi var plutselig på Google. Det første som møtte oss der var det perfekte lokalet for oss. Midt i smørøyet. Rett ved torvet med to kafeer tett på. Sentralt, kort vei fra buss og tog, og gode parkerkeringsmuligheter. Vi har vært i banken i Åsgårdstrand i 10 år og det har vært fine år. Det har vært mye arbeid og lange dager, men det har alltid vært arbeid med mening. Det er lett å glemme tiden når en lytter til et menneskes livshistorie, eller ser et menneske reise seg i verdighet etter å ha ligget nede.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

47

Villa Alvetre Hus for livsglede og vekst Åsgårdstrand

Da jeg startet opp for 10 år siden, var det ikke mye oppmuntring å få. Folk fortalte meg ved enhver anledning, at det aldri ville gå. Jeg var full av entusiasme, utholdenhet, sterk vilje, og grunnfjell av tro på arbeidet mitt. Så kom Maria og alt ble lettere og det var flott å være to. Vi er forskjellige og det har vært SÅ bra for samarbeidet og for Villa’n at vi er det. Sammen har det gjort oss bedre og vi har begge lært av hverandre, og utviklet oss masse av å samhandle for å utvikle Villa’n vår. For oss går alltid Villa Alvetre og arbeidet der først. Vi har fokus på noe vi kaller ”Den 3.løsningen. ” Vi møtes aldri på midten. Da ”hever vi taket” og tenker - hvordan skal vi finne en løsning som ivaretar Vilka Alvetre og våre individuelle behov. Vi jobber begge på et kall og da er det naturlig å sette egoet til side og være raus. Det er ikke mulig å skille på Villa Alvetre og oss. Det er som én organisme. Vi er inne med hele hjertet. Dypt involvert i menneskers liv. Vi bryr oss om de menneskene som kommer til oss på ordentlig. De er ikke bare kunder. Vi vil gjerne møte mennesker i alle aldre. Hele livsløpet, alle fasene. Det er en fantastisk jobb. En jobb med mening. Vi håper hver eneste kunde blir med videre på forståelse for at hvis Villaen vår skal leve videre i framtiden må vi

plassere oss der hvor det er mer liv, og flest mennesker. I forbindelse med flyttingen får Villa Alvetre en ny partner. Nå blir vi tre som skal drive sammen. Cecilie Schrøder, som er den nye, har egentlig vært involvert bak i kulissene lenge. Det føles flott å få henne fram i lyset. Hun er en dame med med kompetanse på mange områder. Til daglig jobber hun som psykiatrisk sykepleier på sykehuset. På Villa Alvetre vil hun blant annet jobbe med Reiki healing og arrangementer. Vi andre fortsetter som før med kurs og behandlinger. Biblioteket og behandlingsrom blir i 2.etg og butikken vår blir på gateplan. Alle som har kjøpt gavekort kan selvfølgelig bruke dem i Tønsberg og meditasjonsgruppa fortsetter som før. Takk for alle gode menneskemøter på Thaulows plass. Hvis dere lurer på noe, så spør oss på FB-siden (Villa Alvetre) eller send sms til Maria 996 96 561 / maria@ myraune.no eller Anita 98873756 Vi gleder oss til og se nye og gamle kunder i flotte lokaler i Tønsberg Velkommen!


48

Trenger du skilt eller dekor?

Prøv vår nye nettbutikk! Norges beste priser på trykksaker

CpTrykk.no

Tlf: 91 32 50 45

0 42 0 4 0 3 Tlf. 3

VÅRE ELEKTRIKERE GIR DEG LYS OG VARME

Tlf: 40 30 20 05 post@colorprof.no

tlf.: 330 81 571 www.baker-nilsen.no

Over 25 års erfaring


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

49

Ballroom dancing i Åsgårdstrand

Hvem er det som enda husker?

• Da dans var en populær fritidssyssel og danseskoler en naturlig del av alminnelig dannelse? • Den gang da både damer og herrer pyntet seg for å gå på dans og presentere seg selv på best mulige måte! • Den gang det var helt normalt å ta på hverandre i en tett flattango og alle dansegulv var en opplagt sjekkearena?

Det er mulig vi må helt tilbake til 20-tallet og den store Gatsby for å finne storhetstiden, men det må da være mennesker i live den dag i dag som har sett filmer om de store helter fra den danseglade tiden.

Som på kino har sett Fred Astaire steppe over parketten og Gene Kelly svinge seg til melodien Dacing in the rain etter at Audrey Hepburn hadde gitt han positive signaler. Den gang man danset sammen i en smektende tango eller en fyrrig foxtrott og rett og slett bare hadde glede av dansen med en partner(!) Pernilles Venner inviterer til Ballroom dancing på Naustet pub hver onsdag fra klokken 1900, og det hele starter onsdag 18. april i år! Alle er hjertelig velkommen, og bortsett fra det man måtte bestille i baren er det helt gratis å svinge seg til de smektende toner. Åsgårdstrand, 22/3-18 Fagrådet


50

tlf 330 50160 post@limaco.no www.limaco.no

UTLEIE

LIMACO

Bentsrudveien 2 Holmestrand man - fre 7 - 1630

- LIFTER OG MASKINER TIL PROFF OG PRIVAT

60 LIFTER I VÅR UTLEIEPARK

SALG Stikk innom og se vårt utvalg av maskiner, redskaper og utstyr til BYGG- og ANLEGG Rimelig proffverktøy fra:

SERVICE og reparasjoner utføres

av kyndige mekanikere ved vårt verksted

FAGFORHANDLER

LIMACO er nå en HYDROSCAND forhandler ✔ Slangeservice ✔ Ledningskomponenter ✔ Smøremidler ✔ Sentralsmøring ✔ Kjemikalier ✔ Industri Spesiallim

SPØR OSS FØRST - VI FIKSER DET MESTE...


51

Åsgårdstrand velforening: Org.nr. 994044079 | PB 96, 3167 Åsgårdstrand | www.asgardstrandvel.dinstudio.no

Årsmøte 28. februar 2018 Kl. 19:00 Sted: Åsgårdstrand Rådhus, sidebygningen

Protokoll Fremmøtte fra styret 2018; Jon Lea, Freddy Pøhner, Rune Nygård, Nanne Roseng, Hilde Hurum, Babylon Jawad og Anne Lundh Ordstyrer: Jon Lea Referent: Anne Lundh Jon Lea ønsket velkommen Ingen kommentarer til dagsorden. Årsmøte er lovlig innkalt. Valg av tellekorps og 2 til å underskrive protokollen Tellekorps: Terje Simonsen og Lisbeth Ramde. Signere protokollen: Terje Simonsen og Lisbeth Ramde. Jon Lea presenterte Årsberetningen Årsberetningen ble gjennomgått, kommentert og godkjent. Rune Nygård presenterte regnskapet og revisors beretning Regnskapet blir gjennomgått uten innsigelser og godkjent. Innmeldte forslag fra medlemmer: Ingen I møte blir julemarkedet tatt opp av en representant. De trenger hjelp til å kunne avvikle årets julemarked i Åsgårdstrand. Ønske protokollføres i referat og legges til portalen for å rekruttere deltakere. Innmeldte forslag fra styret; Ingen Forslag til kontingent Kontingent på kr 250,- pr husstand opprettholdes. Godkjent.

Valg av nytt styre for 2018 Valg komite har bestått av Torill Bakke Andersen og Benn Solem Styret: Jon Lea gjenvalgt som leder Rune Nygård, kasserer Benn Solem, sekretær Hilde Hurum Per Krisitan Fett Trude Austlid Berit Sørebø Freddy Pøhner Avtroppende styremedlemmer: Anne E Lundh Nanne Roseng Babylong Jawad Miljøprisen 2017 Miljøprisen er utdelt av Jon Lea til Sanitetsforeningen i Åsgårdstrand for en fremragende og utrettelig innsats for lokalmiljøet i Åsgårdstrand Årsmøtet ble så formelt avsluttet av Jon Lea. Eventuelt Deretter fulgte en uformell diskusjon om veien videre mht områdeplanen for Åsgårdstrand. Tema om skolejordet blir tatt opp. Innspill om kollektive tilbudet med holdeplasser blir tatt opp.

Åsgårdstrand, 18.03.18 Referent: Anne Lundh

Åsgårdstrand velforening: Org.nr. 994044079 | PB 96, 3167 Åsgårdstrand | www.asgardstrandvel.dinstudio.no


52

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Ingrid Kristine og Galleri Smalgangen gleder seg over at våren er her. Hun er klar for at høysesongen skal sette i gang.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Denne gang i Byportrettet har ÅpTs journalist tatt turen til Galleri Smalgangen. Her holder Ingrid Kristine Lund til, og det er hun som er den utvalgte i Byportrettet i denne utgaven. Ingrid Kristine jobber som keramiker i Galleri Smalgangen. Der har hun og moren, Anne Kristine Mjelva, vært sitt hvert sitt enkeltmannsforetak, men drifter galleriet sammen. - Det går helt fint. Man kan selvfølgelig bli litt frustrerte på hverandre til tider og det kan nok hende at kundene av og til reagere litt på måten vi snakker til hverandre på, men vi samarbeidet fungerer veldig godt, svarer Lund på spørsmålet om hvordan det er å jobbe sammen med sin egen mor. Selv om moren også er keramiker, har det ikke vært noe selvfølge at Ingrid Kristine skulle ende opp som keramiker selv. - Som barn og ungdom hadde jeg aldri noen interesse for det. Heller ikke da jeg begynte å studere, forklarer hun. Etter videregående tok hun en bachelorgrad i utviklingsstudier ved Universitetet i Bergen. Det var først da hun skrev bachelorgraden at hun plutselig fikk ta i leire, og så lagde hun en blomsterpotte. Deretter var hun lærling hos moren i Smalgangen. - Så det er egentlig ganske tilfeldig at jeg har endt opp som keramiker, forteller 31-åringen.

Høysesongen nærmer seg

Som hos de andre smånæringene i Åsgårdstrand, er det vår- og sommersesongen som er høysesong for Ingrid Kristine. - Jeg har produserer jo blant annet barneserviser, og våren er høytid for barnedåp. Derfor er det i disse dager at det virkelige startskuddet på sesongen går, forklarer hun. For Lund driver også egen nettbutikk, ingridK keramikk. Dette gjør at tilgjengeligheten blir større og samtidig lettere å drive business hele året. - Det er gøy å oppleve at det er bra pågang på nettbutikken. Faktisk har jeg flest kunder som hører til andre steder i landet enn her i Åsgårdstrand og omegn, informerer hun.

Spaltens faste spørsmål

Ingrid Kristine, som har hatt hele oppveksten i Åsgårdstrand. Hun er i dag gift, har to barn og er bosatt i Damgata. Hva er det beste med å bo i Åsgårdstrand? - Åsgårdstrand er et fint sted for barn å vokse opp. Byen vår har en fin lokasjon og har en passe størrelse, verken for liten eller for stor. I tillegg så har vi fjord, skog og mye i nærheten som legger til rette for en aktiv fritid med familien. Hvordan synes du Åsgårdstrand har utviklet seg opp gjennom årene? - Først og fremst så synes jeg det er topp at vi har fått bystatus (1.januar 2010). Det har ført til at byen blir mer attraktiv. Samtidig er det synd å se at det er så få gjenværende smådrivere her. Tidligere år har det jo vært så mange som 7-8 smånæringer bare her nede på torvet. Hva er det du savner med Åsgårdstrand? - Et større tilbud innen kultur og idrett for barn og ungdom er noe vi trenger i Åsgårdstrand. I dag har vi jo stort sett bare fotball en av idrett her, så i løpet av en uke blir det en del kjøreturer frem og tilbake til Horten med barn som skal på ulike aktiviteter. I tillegg savner jeg at det satses mer på Åsgårdstrand som en liten by i Horten kommune. Hvordan håper du har Åsgårdstrand vil utvikle seg i årene fremover? - Jeg håper at vi får til et bymiljø som blir attraktivt året rundt. Og at næringslokaler som har vært brukt av smånæringer ikke blir til boliger, men fortsetter og brukes til næring. Hva ville du gjort hvis du var ordfører i Horten Kommune? - Horten Kommune er mer enn bare Horten by, så jeg ville fokusert mer på det som befinner seg utenfor bysentrum av Horten. Verdien av Åsgårdstrand som en by i kommunen, blir litt undervurdert i dag, så den må bli større. Samtidig ville jeg satset på et bedre kollektivtilbudet. Bor du i Åsgårdstrand eller Nykirke for eksempel, er det veldig vanskelig å komme seg til togstasjonen på Skoppum uten bil eller å bestille taxi.

Julemarkedet

Det er ingen tvil om at Ingrid Kristine Lund har et stort engasjement og lidenskap for Åsgårdstrand. Det viser hun også ved å være leder for det tradisjonsrike julemarkedet i badebyen, men fremtiden for tradisjonen er dessverre usikker. - Det tar tid og krefter, og per dags dato e vi er ikke mange nok til å klare det. Vi er avhengig av at flere frivillige og initiativtakere melder seg på, hvis ikke blir vi tvunget til å avlyse det hele. Det ville vært veldig trist, avslutter Lund.

53


B II LL G G LL A A SS SS B Gratis reparasjon av stein-

46

kasko og Gratissprutskade reparasjonved av steindelkasko. sprutskade vedFagmessig kasko og montering av alle delkasko. Fagmessig typer ruter. montering av alle typer ruter. Behjelpelig med forsikringsBehjelpelig med forsikringspapirer. papirer.

tlf.: 330 81 571 tlf.: 330 81 571 www.baker-nilsen.no www.baker-nilsen.no

GLASSMESTER

B. Børresen B. Børresen

GLASSM E S T E •RBly og messinginnfatninger • Speil • Innramming Glassreparasjoner • Bilglass

Sverresgate 16 • Horten • Tlf. 33 07 36 45 Sverresgate 16 • Horten • Tlf. 33 07 36 45

Glassreparasjoner • Bilglass • Bly og messinginnfatninger • Speil • Innramming

Glad på på badet? badet? Ikke Ikke det? det? Ring Ring T&T T&T Glad Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente byggmesterbedriften i by’n. byggmesterbedriften i by’n.

C

Tlf. 917 33 960 Tlf. 917 33 960

Tlf. 400 50 009

M

Y

CM

MY

Trenger du du lagringsplass? lagringsplass? Trenger Korttid eller eller langtidsleie? langtidsleie? Korttid Lett tilgjengelig tilgjengelig v/Åsgårdstrand v/Åsgårdstrand Lett Ring:Tlf. Tlf. 900 900 31 31 830 830 Ring:

Plissegardiner Lamellegardiner Innv Persienner

Be om gratis befaring og pritilbud

- 40%

JOTAN MARKISER SVEIN KIRKHAUG Etabl. 1983

BEVERSTIEN 3 - 3188 HORTEN

04 67 90 Terrassemarkiser Grøteig AS, Kopstadveien 19B, 3180 Nykirke OrgTlf.nr: 33 NO 978 704 409 org nr. 916 508 816 Telefon 33 07 80 35 Utv Zip Screen Montering er inkludert i prisen epost: post@jotan.no web: www.jotan.no

CY

CMY

K


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

55

Referat årsmøte Åsgårdstrand idrettsforening Onsdag 14.mars var det årsmøtet for ÅIF på klubbhuset i Åsgårdstrand. Der ble det blant annet valgt hovedstyret og fotballgruppa for 2018.

ÅIF – Hovedstyret Leder Nest leder Økonomi Sekretær Styremedlem(fotball) Styremedlem(turn) Styremedlem Styremedlem Styremedlem

Hans Otto Tveiten Ove Lysell Elisabeth Brekke Esben Sand Aasen Torjus Næss Silvia Kosmo Willy Nilsen Mehdi Izadifar Oda Aasland

1 år 2 år 1 år 1 år 2 år 1 år 2 år 2 år 2 år

På et styremøte tidligere i år bestemte styret at det var nødvendig å få inn flere styremedlemmer. Derfor er det vært å merke seg at Torjus Næss, Willy Nilsen, Mehdi Izadifar og Oda Aasland har blitt valgt inn som nye styremedlemmer. Hans Otto Tveiten, Elisabeth Brekke, Ove Lysell, Silvia Kosmo og Esben Sand Aasen er gjenvalgt i verv fra tidligere.

Informasjon om ny fotballgruppe 2018

Leder Sekretær Sportslig leder senior Sportslig leder junior Ansvarlig «Jenteløftet« Materialforvalter Fiksansvarlig Overgangsansvarlig Ansvarlig banedisponering

Torjus Næss Anne Tanum Markus Aasland Per Arne Tveiten Tormod Spangelo Tom Brunstad Hans Otto Tveiten Hans Otto Tveiten Knut Torget

ÅIF har lenge verdt uten en fullstendig fotballgruppe, men siden 1.januar i år har denne vært på plass. På årsmøtet ble innstillingen presentert.


56

56

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Politisk hjørne De store politiske sakene som berører Åsgårdstrand er fremdeles den lokale områdereguleringsplanen, kommuneplanens arealdel, og hva som skjer med Åsgårdstrand barnehage og allaktivitetshus. Det er også stor spenning hvorvidt det endelig blir restaurant ytterst i havna eller ikke. Mens vi skriver dette innlegget er den politiske saken rundt førstebehandling av områdereguleringsplanen ennå ikke kommet ut. Nåværende politiske runde er satt opp med hovedutvalg i uke 15, formannskapet og havnestyret i uke 16 og kommunestyret i uke 17. Det er stor spenning for hva som ligger i saken. Planen vil få konsekvenser for den videre utviklingen av Åsgårdstrand og tar inn i seg flere viktige aspekter:

Når det gjelder de to andre store sakene som ble nevnt innledningsvis, er sak om barnehage og allaktivitetshus meldt til junimøtet, mens kommuneplanens arealdel kommer i løpet av høsten. Av øvrige politiske saker i denne runde kan man blant annet trekke frem:

• Byutvikling med kunstnerbyen Åsgårdstrand og en bystrategi. Sistnevnte skal se på byutviklingsbehov som det offentlige rom, hvordan få til mer aktivitet, sentrumsog næringsutvikling, for å nevne noe.

• Skjenketider i Horten kommune. Spørsmålet her er om kommunen skal endre åpningstider for serveringsog skjenkesteder fra 02.00 til 03.00. Dette kan få konsekvenser for hotellet og for Naustet pub.

• Kulturmiljø med fokus på landskap, bystruktur og kulturminner.

• Supplerende profilering til dagens kommunegrenseskilt. Dette er en sak som presenterer hvordan kommunen kan profilere seg for de som kjører igjennom eller inn til vår kommune. Dette kommer i tillegg til dagens kommuneskilt. Ideen er å markedsføre kommunen og ønske reisende velkommen med et enkelt budskap på et skilt eller noe tilsvarende.

• Trafikk • Øvrig som brannsikkerhet, nedbør, flom, støy, m.m. Etter førstebehandling, går saken ut på en offentlig høring, før den endelig politisk vedtas september 2018. Det er viktig at Åsgårdstrandssamfunnet bruker stemmen sin til denne viktige saken. Gjengangeren presenterte en artikkel 15. mars om at Grand hotel Åsgårdstrand mulig sto overfor noen byråkratiske utfordringer som kanskje ville slå bena under å få etablert en en mobil restaurant ytterst i havnebassenget sommeren 2018. Høyre og Arbeiderpartiet med ordfører gikk samlet ut og meddelte at de ville ta dette opp med administrasjonen. Signalene etter dette er så langt positive. Vi regner med at dette følges opp med en orientering på førstkommende utvalgsmøter og i havnestyret.

• Tilbud om leksehjelp i Hortenskolen ser på om kommunen skal utvide leksehjelp til også å omfatte 9. og 10. klassetrinn. Dette for å bedre resultatene i 9. og 10. klasse, men også på videregående skole. I dag er det 5. til 8. klassetrinn som har dette. Tidligere var det 1. til 4. klassetrinn som hadde leksehjelp (da benevnt leksetid), men dette ble endret for noen år siden til dagens ordning. Se disse, og øvrige saker på kommunens nettsider: www.horten.kommune.no/politikk/moteplan


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

57

ÅIF fortsetter tradisjonen med loppemarked Flere år på rad har Åsgårdstrand Idrettsforening arrangert loppemarked på klubbhuset i badebyen. 2018 blir ikke noe unntak, for en tradisjon skal selvfølgelig holdes gående. ÅIF slår nok en gang et slag for gjenbruk og inviterer til loppemarked lørdag 16. og søndag 17.juni på idrettsanlegget i Åsgårdstrand. Det er helgen etter Åsgårdstrandsdagene og det er her du kan gjøre noen skikkelige kupp. Samtidig skal du ikke seg bort i fra at du kan få deg en vaffel, en kopp kaffe eller en brus. Velkommen til en hyggelig handel.

Har du noen lopper liggende? ÅIF tar gjerne i mot lopper, så dersom du har noe som du har tenkt å kvitte deg med, men som fortsatt er i brukende tilstand, er det bare å ta kontakt. Dersom du har lyst til å bidra som frivillig på loppemarkedet, er du selvfølgelig hjertelig velkommen til det. Det settes det stor pris på. Kontakt Ove Lysell på telefon: 416 95 000


58

Blomster til alle anledninger • BRUDEBUKETTER • DEKORASJONER • KRANSER • BÅREBUKETTER

PALETTEN TLF.: 33 08 24 82


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

59

Godt arbeid til riktig pris og avtalt tid

“Vi bygger og vedlikeholder grønt” Velleveien 15 - 3118 Tønsberg Tel: 99 11 60 00 e-post: post@strandman.no 20x5cm2013_press.pdf

1

17.09.13

08:42

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Raveien 310, 3184 Borre • Tlf: 33 02 03 00 • E-post: post@platech.no

SVEIS • STÅL • MONTASJE

INDUSTRIPORTER & VILLAPORTER Salg • service • reparasjoner

tlf. 406 14 845


60

1979

2018

KIWANIS CLUB ÅSGÅRDSTRAND 35 ÅR 19. Februar 2014

KIWANIS VÅRAKSJON 2018 Påskehøytiden er nå over, og hverdagene har meldt sin ankomst igjen. Men våren har nå satt inn for fullt. En lang og snørik vinter har tatt farvel. Nå er det tiden for å stelle i hagen igjen. Vi i Kiwanis Club Åsgårdstrand hjelper deg gjerne med innkjøpene av jordforbedringsprodukter. Vi kommer i disse dager på dørene deres, og tilbyr våre jordforbedrings-produkter. Ta godt imot oss når vi ringer på dørene deres. Vi har varene med oss, og legger de der dere selv bestemmer. Vi har tidligere lagt «lapper» i alle postkassene i Åsgårdstrand. Her står all info om våre varer. Der står det også hvordan dere kan bestille varer på nett, og så få levert varene på døren. Vi har prima varer, levert i samarbeid med Felleskjøpet. Fortjenesten vi får på vår «våraksjon» går direkte tilbake til Barn og Ungdom i Åsgårdstrand. Blant annet til Nisseposene ved julegrantenningen. Der blir jo disse delt ut gratis. Så da sees vi snart. Kiwanis Club Åsgårdstrand Følg oss gjerne på: http://asgardstrand.kiwanis.no.

Våraksjonen - en god hjelper

FAKTA OM KIWANIS

KIWANIS er en internasjonal humanitær organisasjon av frivillige som aktivt arbeider for barn og unge • KIWANIS er en serviceorganisasjon med ca. 586. 000 aktive kvinner, menn, barn og unge. • KIWANIS International arbeider i mer enn 80 land med hovedkvarter i Indianapolis, USA. • KIWANIS har ca 16 000 klubber i verden. • KIWANIS er partipolitisk og religiøst nøytral • KIWANIS består av mennesker som ønsker å hjelpe og støtte svake grupper i samfunnet • KIWANIS prioriterer “BARN FØRST OG FREMST”, men støtter også funksjonshemmede og eldre • KIWANIS skaffer midler gjennom arbeid og diverse aksjoner • KIWANIS holder regelmessige klubbmøter med foredrag, diskusjoner, bedriftsbesøk med mer. • I lokalsamfunnet ønsker KIWANIS å hjelpe der hvor virkelig behov er til stede.


61

9c5$.6-21 .LZDQLV&OXEcVJnUGVWUDQG 7LOEXGWLOcVJnUGVWUDQGVKDJHHLHUHYnUHQ 3/$17(-25'

OLWHU

.U

7233%$5.

OLWHU

.U

+$*(*-Â&#x2018;'6(/

NJ

.U

+$*(*-Â&#x2018;'6(/

NJ

.U

+$*(.$/.*5$18/(57

NJ

.U

W D U H VL Q ONH U H HU ND n WQ Jn HQL U D L * YLNW KDJ  6  3 WHU GVOH GH JM¡ RJ

7LOEXGVSDNNHSODQWHMRUGHNVWUDJRGNYDOLWHWVHNNHU.U 9LOHYHUHUKMHPWLOGHJIUDPDQGDJDSULO XNHRJ

9LWDUYÂ UIRUEHKROG

9DUHUNDQEHVWLOOHVSnIRUKnQGSnWOI *XQQDU(ULNVHQ 5ROI(YDOG+DQVHQ HOOHUHSRVWDVJDUGVWUDQG#NLZDQLVQR

7DNNIRUDWGXNM¡SHUYDUHUDY .,:$1,6&OXEcVJnUGVWUDQG  2YHUVNXGGHWJnUWLOKXPDQLW UWDUEHLGLYnUW Q URPUnGHUHWWHWPRWEDUQRJXQJGRP  6HEDNVLGHQHOOHUYnUQHWWVLGH

3RVWERNV$GU6PDOJDQJHQ$cVJnUGVWUDQG .LZDQLVHUHQLQWHUQDWLRQDOKXPDQLWÂ URUJDQLVDVMRQDYIULYLOOJHVRPDNWLYWDUEHLGHUIRUEDUQRJXQJGRP 


62

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #2 APRIL 2018

Søknad om bryggerestaurant er levert! TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

Prosessen med å få etablert bryggerestaurant og isbar fortsetter for Grand Hotel Åsgårdstrand. Nå er den fullstendige søknaden levert til kommunen. - Det var et par mangler på søknaden vi leverte i februar. Blant annet nabovarsel med signaturer fra naboene, men nå er den altså levert endelig, forteller hotelldirektør Morten Christensen. Det var torsdag 5.april at søknaden ble levert. I forrige utgave av ÅpT kunne du lese at målet var å få åpnet til 17.mai. Til tross for knapp tid, håper Christensen fortsatt at de klarer det målet. - Det er selvfølgelig det som fortsatt er målet, men om det ikke skulle gå, så håper vi hvert fall at vi kan åpne deler av det til 17.mai, påpeker han. At de kan få åpnet til 17.mai er avhengig av når de svar på søknadenfra kommunen. Og ikke minst hva svaret blir. Christensen selvfølgelig på raskest mulig svar og bestillinger av møbler og slikt ligger klart til å sendes. - Det er bare å trykke ”send” nå. Så alt er klart til å bestilles, men man kan ikke bestille før man får det endelige ”ja” som man ønsker seg. Dersom det blir for knapt med tid til å få det til 17.mai er det Åsgårdstrandsdagene som vil bli åpningen av Grand Brygge og Grand Isbar, men feiring av nasjonaldag blir det uansett på badebyens hotell. - Vi kjører på fra morgen til kveld. Først med 17.mai-frokost og så 17.mai buffet. Siden det er pinsehelg og mange tar fri på fredag 18.mai grunnet inneklemt dag, så kjører vi på med tilbud på 3-retters og 5-retters med tilhørende vinpakke på kvelden, informerer hotelldirektøren. Dermed er det duket for nasjonalfeiring på Grand Hotel Åsgårdstrand. Så blir det spennende å se om de også kan invitere til bryggerestaurant og isbar.

Hotelldirektør ved Grand Hotel Åsgårdstrand, Morten Christensen, er klar for å invitere til 17.mai-feiring. Aller helst med åpning av ny bryggerestaurant og isbar.


Din forhandler av: Tysse, Tredal og Ifor Williams

www.hengere.as

Vi har verksted og 1000 kvm butikk med utstilling bĂĽde ute og inne. Salg, service og deler til alle typer hengere! ValleĂĽsen 2 3174 Revetal Tlf 33 06 33 00 mob. 90 02 79 66 petter@hengere.as


Åsgårdstrand

Velkommen Velkommen til Menytil Åsgårdsstrand Meny Åsgårdsstrand Ferskvarebutikken Ferskvarebutikken med det store medutvalget det store utvalget

Ferskvarebutikken med det store utvalget

• •De ferskeste råvarene • Friskeste ferskvareavdeling • De ferskeste De råvarene ferskeste • Friskeste råvarene ferskvareavdeling • Friskeste ferskvareavdeling • Alltid godeog tilbud ogfor verdi pengene • Alltid gode •tilbud Alltid gode verdi tilbud pengene og for verdi for pengene Aktuelle sesongvarer og bredt • Aktuelle•sesongvarer • Aktuelle sesongvarer og bredt utvalg ogutvalg bredt utvalg Blide og kompetente medarbeidere • Blide og •kompetente • Blide og kompetente medarbeidere medarbeidere

ÅSGÅRDSTRAND Paletten Kjøpesenter 08-21 (20) • Tlf 33 08 10 04 (Gratis parkering)

Profile for Lisbeth Ramde

Åsgårdstrand på tvers - #2 - 2018  

Åsgårdstrand på tvers - #2 - 2018  

Advertisement