Page 1

WWW.RETTKOMMUNIKASJON.NO

26 ende årgang

GRATIS MAGASIN

1

Utgave

#3

JUNI 2018

i denne utgaven q BYPORTRETTET SIDE 4-5 q FOTBALLFEST I ÅSGÅRDSTRAND! SIDE 8 - 9

informasjonsorgan for Åsgårdstrand & omegn

q HEDER TIL KORVETERAN SIDE 22 - 23 q BOBLENDE NYHET - UTSOLGT!? SIDE 26 - 27

68 sider med nytt fra

Åsgårdstrand og omegn

AGENE ÅSGÅRDSTRANDSD

Silya & The Sailors

Adam Douglas

Design: wiggo@rettkommunikasjon.no

8-10 JUNI 2018

P ro g ra m

Ås gå rd st ra nd sd ag en e! Si de 33 -4 0

Agnes Stock

BLI MED PÅ STOR FO

Daniel Larsen

LKEFEST!

Utgiver: Åsgårdstrand Idrettsforening | Redaktør: Ståle Rydberg, redaksjonen3179@live.no Nysgjerrig på boligprisutviklingen i Horten?

Storgt. 33 - Tlf.: 33 07 40 00

www.pizzanini.no

Følg oss på Facebook Bli venn med oss på FB og få gode tilbud, meny og annet.

Gjør en verdivurdering av boligen din da vel! Morten Liland Tlf: 913 54 141 morten.liland@em1.no


2

Følg oss på Facebook: Våre gjester har utnevnt, og laget en egen favoritt pizza - Sjekk det ut!

1 STOR PIZZA fra

179,- GR

ATIS

BRUS VED KJ Ø AV 2 ST P ORE PIZZAE R

VINNER AV «VM» I PIZZA!

fra

Pi zza + Pa sta + Fa st foo d

DESIGN JW WIGER | 2018

TELEFON | 33 03 15 95 R A V E I E N 3 1 1 - H O RT E N

ÅPNINGSTIDER: MAN-LØR: 15.00 - 23.00 | SØN: 13.00 - 22.00

w w w. r a p i z z a . n o


3

:leder

B

Gradestokken har allerede vist opp mot 30 grader, tempen i vannet er og stigende! Vi har fått en god start på sommermånedene. Det er nå Åsgårdstrand virkelig viser seg fra sin beste side, NYT tiden!

VISSTE DU AT?

ved Ståle Rydberg, redaktør

adebyen vår har skikkelig våknet fra vinterdvalen. Det skjer veldig mye spennende i kunst- og kulturbyen Åsgårdstrand i sommer. Mye av det er omtalt i magasinet du har i hånden. Samtidig som du lener deg tilbake i godstolen eller sitter ute og nyter sola med noe godt i glasset, kan du blant annet lese om stor suksess for Aasgaard Gildes bobler.

Åsgårdstrand Seilforeningen har startet sesongen for alvor og går nok en travel og spennende sesong i møte. I tillegg får du fullstendig oversikt over alt som skjer i Åsgårdstrand under den store byfesten Åsgårdstrandsdagene 8-10. juni, og i år er det 30-års jubileum for arrangementet. Dette og mye annet godt lesestoff får du i denne sommerutgaven.

Åpt - redaksjonen ønsker deg god lesing, en strålende byfest og en riktig god sommer!!

Byportrett Redaksjonen ønsker å starte en fast spalte i magasinet, som vil hete Byportrettet. I hver utgave gjøres det et portrettintervju med en av Åsgårdstrands innbyggere. I den forbindelse trenger vi tips til en person, eller flere, som kan være aktuelle for et slikt intervju. Mener du selv at du kunne vært en aktuell person, så er det selvfølgelig lov å melde seg selv. Eneste krav er at den aktuelle må være bosatt i Åsgårdstrand. Spørsmålene vil i hovedsak dreie seg om Åsgårdstrand og selvfølgelig den aktuelle person. Tips sendes på mail til følgende adresse: redaksjonen3179@live.no Merk mailen med ”Byportrettet”, oppgi fullt navn på tipspersonen(e), gjerne kontaktinfo hvis du har det, og litt om hvorfor akkurat den/de personen(e) er en kandidat.

Ståle Rydberg, redaktør

UTGI VELSER I 20 18 UTGIVER

Åsgårdstrand Idrettsforening Opplag: 1 700

REDAKSJONEN/ANNONSERING

BIDRAGSYTERE

Jan Wiggo Wiger, 481 06 554 Lin Rabe-Nordberg Esben Sand Aasen, tlf. 913 29 373

0 Nr. 1 uke 7 Annonse-/materiellfrist 1/2-18 0 Nr. 2 uke 15 Annonse-/materiellfrist 22/3-18

Redaktør: Ståle Rydberg Telefon: +47 900 31 830 redaksjonen3179@live.no

DESIGN

Jan Wiggo Wiger, 481 06 554 wiggo@rettkommunikasjon.no

0 Nr. 3 uke 23 Annonse-/materiellfrist 23/5-18

Post adresse: Rydberg Distribusjon AS Reirveien 30 3185 Skoppum

FOTO

0 Nr. 4 uke 37 Annonse-/materiellfrist 31/8-18

TRYKK

0 Nr. 5 uke 48 Annonse-/materiellfrist 12/11-18

Lin Rabe-Nordberg

LOS Digital, Gyri Strømmen

Benytt muligheten, bidra! Bidrag og annonser kan sendes til: redaksjonen3179@live.no Bilder må ha høy oppløsning og leveres “løst” ved siden av tekst. For digital overføring av store filer anbefaler vi fildelingstjenesten: www.wetransfer.com

COPYRIGHT © Alt materiell i Åsgårdstrand på tvers har copyright, om det ikke er opplyst om annet. Åsgårdstrand på tvers tar forhåndsregler for å sikre at info er korrekt på trykketidspunktet, men utgiveren påtar seg intet ansvar for nøyaktigheten av informasjonen som finnes i teksten eller reklamen. Synspunktene er ikke nødvendigvis støttet av utgiveren eller redaktøren.


4

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Ny utgave, betyr at en ny person i Åsgårdstrand skal fremheves. Denne gang er det Adelita Haukelidsæter som er den utvalgte.


By

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

portrettet

5

TEKST/FOTO: ESBEN SAND AASEN

- Jeg har jobbet i mange år med formidling av Edvard Munch og har vært formidler ved Munchs Hus, forteller Haukelidsæter.

- Jeg har også et samarbeid med hotellet hvor jeg tar med gjester på tur. Det er et godt samarbeid som jeg setter veldig stor pris på, forklarer hun.

Hun sitter på den balkongen sin og trives veldig godt i leiligheten over legekontoret på torvet i Åsgårdstrand, der hun bor sammen med sønnen Alexander på 17 år.

Faste spørsmål

- Det er fantastisk å bo i gamle Åsgårdstrand, forklarer en smilende Adelita. Haukelidsæter bodde i Bø i Telemark før hun bestemte seg for å flytte til Åsgårdstrand i 2003. - Jeg har alltid drømt om å bo ved havet. Etter mange rundturer langs kysten på Østlandet var det Åsgårdstrand jeg falt for, forteller hun. Adelita er i dag frilanser og driver Kammerteatret som hun startet i 2016. - Det er et foretaket der jeg utvikler forestillinger, tar med folk på vandring i Åsgårdstrand og inviterer til eventyrstund. Haukelidsæter har utdanning i kunst, kultur og forming. Samt Drama og musikk som tilleggsfag. Edvard Munch ble en del av studiene og Munch er en stor inspirasjon til det hun driver med i dag. - Da jeg flyttet hit begynte jeg med sommerjobb ved Munchs Hus og de årene som ble brukt der dannet en iver til å fordype meg enda mer i hans liv og virke. Dette har ført til at har utviklet flere forestillinger som hun viser til folk etter forespørsel. Hun har blant annet utviklet en forestilling hvor setter Munchs ”Skrik” - Det er en forestilling hvor jeg tar tak i Skrik-bildet som inspirasjon til veldig mye. Det er en humoristisk tilnærming til hvordan et sterkt motiv har sitt eget liv, forteller Adelita. Haukelidsæter utviklet også en forestilling om Åsgårdstrand. - Det handler om 1800-tallet og seilskutetida her i byen. Det som var en bykultur som har dannet grunnlaget for det Åsgårdstrand er i dag, påpeker hun. I tillegg til dette arrangerer vandring i badebyen, der hun tar med seg folk på kunstnerisk vandring.

Hva er det beste med å bo i Åsgårdstrand? - Det er en hyggelig liten badeby. Det er deilig med stille vinter og brusende sommer. Samtidig har Åsgårdstrand en beliggenhet som gjør alt er nært. Veldig praktisk og enkelt, påpeker hun. Hvordan synes du Åsgårdstrand har utviklet seg i de årene du har bodd her? - Byen har beholdt sjarmen og det er fortsatt det stedet som jeg falt for tilbake i 2003. Det er bra at det har kommet et større tilbud av butikker og tjenester oppe på Paletten. Nå er jeg en positiv person, men det som er litt negativt er mye biltrafikk gjennom Åsgårdstrand. Den har økt fra da jeg flyttet hit og det er veldig synd. Hva savner du ved Åsgårdstrand? - Jeg har aldri tenkt at jeg savner noe her, men det blir veldig hyggelig når restauranten på brygga er på plass. Det tror jeg vil gjøre mye for livet nede i havna i sommer, påpeker Haukelidsæter. Hvordan håper du Åsgårdstrand vil utvikle seg i årene fremover? - For det første håper jeg at de får gjort noe med trafikken og at stedet forsømmes og blir tatt vare på. Åsgårdstrand er en by med sterkt potensiale og det håper jeg både befolkningen og kommunen ser. Fokus på hva vi, som befolkning, kan gjøre er viktig å ha. Jeg håper også at sjarmen med byen vår bevares og at det Åsgårdstrand fortsetter å være et vakkert hvitmalt eventyr der sjelen får fred. Hva ville du gjort hvis du var ordfører i Horten kommune? - Jeg ville jobbet for at barn og ungdom i Åsgårdstrand skal få et sterkere forhold til nærmiljøet. De som har vokste opp med Vellet snakker varmt og stort om det, og et slikt samlingspunkt håper jeg barn og ungdom kan få i Åsgårdstrand igjen. Vi trenger en by som ikke bare fungerer på de voksnes premisser. Det andre jeg ville gjort er å sørge for forplantning og større bevaring av Åsgårdstrand som en kulturby i kommunen. Fokus, vilje og prioritering er det som må til. Det som er sikkert for Åsgårdstrands fremtid er at Adelita Haukelidsæter fortsetter med driften av Kammerteatret, og hun tar oppdrag når som helst. - Butikken er alltid åpen her, avslutter en lattermild Adelita Haukelidsæter.


Små og store byggoppdrag

lars@lysellentreprenor.no Tlf: 97 12 26 67 www.lysellentreprenor.no tel. 0999

dnbnoreiendom.no

Bruk din lokale eiendomsmegler - vi når frem til flest boligkjøpere tel. 0999

Best markedsføring Attraktiv presentasjon Kvalitetsvisning

dnbnoreiendom.no

Aktiv budrunde Rask verdivurdering og finansiering Norges største boligkjøperregister

Best markedsføring Attraktiv presentasjon For mer informasjon, kontakt oss eller kom innom DNB Eiendom Horten Kvalitetsvisning

for en uforpliktende boligprat.

Turid E.Bærland Tlf. 90737024

Ketil Storstein Tlf. 91168047

Kenneth Kløw

Annette Henriksrud

Turid05 E.Bærland Tlf.: 901 192

Ketil905 Storstein Tlf.: 97 392

Tlf. 90737024

Tlf. 91168047

Thor Fredrik H.Solberg Tlf. 40451110

Ketil Storstein

Beathe S.Karlsen Tlf. 41439874

Anniken Rasch

Thor Fredrik S.Karlsen Tlf.:H.Solberg 911 68 047 Beathe Tlf.: 984 84 844 Tlf. 40451110 Tlf. 41439874

Du finner oss i Apotekergata 20 ved Horten Torv.


7

Aasgaardstrand Bygg A/S

Arbeidet utføres av

Energitec AS Tlf: 400 03 883

www.energitec.no Tverrmyra 7B, 3185 Skoppum


TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

8

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Fotballfest i Åsgårdstrand!

Tirsdag 8.mai var det duket for aktivitetsturnering på idrettsanlegget i Åsgårdstrand. Det var mange barn, både gutter og jenter, som hadde tatt på seg fotballskoene. I samarbeid med Vestfold fotballkrets og DNB arrangerte ÅIF aktivitetsturnering for 7-åringer, (2011). Med fokuset på at det å delta er det viktigste, var det gøy å se at 20 lag fra 12 forskjellige idrettsforeninger eller klubber i Vestfold var i aksjon. Både guttelag og jentelag deltok samt noen blandingslag. Fint vær og god temperatur la grunnlaget for en flott ettermiddag på idrettsanlegget i badebyen.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

9


10

GULLI TREVAREFABRIKK AS Alt i dører, vinduer, kjøkken, garderobe og trapper. Barkåkerveien 87 3157 Barkåker Tlf: 33 00 32 80 Åpningstider: Man-Fre: 07:00-16:00 Torsdag: 07:00-19:00 Lørdag: 09:00-13:00 www.gulli.no

- helt i nærheten

Søndagsåpent hele året! Våre åpningstider:

Man - Fre.: 08:00 - 21:00 | Lørdag: 08:00 - 21:00 Søndag: 09:00 - 21:00 BAKKEGATA 8 - 3179 ÅSGÅRDSTRAND

TELEFON 33 08 11 08


11

Bromsveien 23 3183 Horten Telefon: 33 04 59 87 Mobil: 97 54 02 50 E-post: k.lang@online.no

www.mesterhus.no


12

KOPPEN 2017 Tid forfor understellsTid UNDERSTELLSBEHANDLING! behandling Lanolinoljen Fluid Film!

Nøytraliserer Laget for å kunne sprøytes rett på rustne overflater, hvor det er mye salt. Meget saltet effektiv for å stanse videre rustutvikling på allerede rustne biler uten å fjerne rusten først. 0gså meget god preventiv virkning.

Norges beste garantier Les mer på våre hjemmesider. Stadig mer Kundene ser hvordan dette virker, og vi opplever en veldig økende pågang. populært Nå mer enn 10.000 biler behandlet årlig ved våre verksteder langs Oslofjorden.

Kraftig økende. Stadig nye verksteder over hele landet. Merkeforhandlere og andre bilselgere velger i stadig større grad Fluid Film!

Miljøvennlig Ingen giftige stoffer og uten løsemidler. Raskt Slapp av med en kaffe, lesestoff og trådløst nettverk mens vi behandler bilen din. Kjør videre etter ca 1,5 timer.

Nytt konsept At vi kan gjøre jobben på 1,5 t skyldes at stoffet virker på en helt annen måte og at prosedyrene ikke kan sammenlignes med andre i bransjen.

Hvordan

STANDARD

Bilen tørkes og rengjøres. Vi bruker kraftige varmluftstørker. Deksler demonteres og hulrom som kanaler, rammer og dører behandles innvendig, produktet sprøytes bak plast innerskjermer, inne i hjulhusa og under hele bilen. Værforhold (snø, slaps, regn, salt) forsinker jobben lite og resultatet blir like bra sommer som vinter.

“NYHET ”

299,-

“Gel Bn til bruk på nye biler. Tykkere og mer slitesterkt. Drypper ikke og lukter ubetydelig. Valgt av stadig flere nybilforhandlere.”

Rimelige priser. Fra kr 2900,- inkl. mva. Se mer om priser på våre hjemmesider.

e

Mang

-

ranser e f e r gode

Vestfold Antirust

Hortensveien 275, 3157 Barkåker, Tønsberg Tlf.: 45 69 63 32 • Tlf.: 33 33 25 99 Mob.: 930 32 091 • info@vestfoldantirust.no www.vestfoldantirust.no • www.bilkontroll.no/fluid-film

Våre andre avdelinger: Oslo Antirust AS tlf 22224202. Buskerud Antirust AS tlf 94420567

VARM DRIKKE HELE ÅRET Vi er forhandlere

CIRCLE K ÅSGÅRDSTRAND Grev Wedelsgate 46, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33081820

av


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Provoserende av politikerne i Tønsberg!

13

TEKST: BENN SOLEM

Provoserende av politikerne i Tønsberg! Gjengangeren forteller i nettavisen den 4. mai at Tønsberg kommune, fylkeskommunen, Fylkesmannen og Statens vegvesen er negative til å etablere en avlastningsveg for pendlertrafikken gjennom Åsgårdstrand. Begrunnelsen er at tiltaket er i strid med «vesentlige regionale og nasjonale interesser» - intet mindre! Men hva med interessene for Horten kommunes innbyggere? Politikerne i Tønsberg kommune påfører oss først en ødeleggende trafikkforurensning ved å etablere en hel serie trafikkdumper i Slagendalen. Et tiltak som flytter pendlertrafikken i egen kommune over til fv 311 gjennom Åsgårdstrand, og dernest har de altså fjernet den avlastningstraseen for Åsgårdstrand som lå i egne plankart uten å ha tanker om å legge en ny plan for naboens problemer. Det er en hensynsløshet som nesten ikke er til å tro. Og det er nesten like utrolig at administrasjonen i vår egen kommune gjennomfører en trafikk-undersøkelse hvor det settes opp et tellepunkt ved Bliksekilen som ligger i Tønsberg, ca. 4 km syd for Åsgårdstrand, og i konklusjonen av undersøkelsen av en dags telling konkluderes det med at ca. 70% av gjennomgangstrafikken er skapt av Åsgårdstrandingene selv. Underforstått skal dette altså være selvpålagte lidelser. Tellingen viser antall passeringer denne ene dagen, og hvordan et seriøst konsulentfirma kan få seg til å beregne årsdøgntrafikken basert på denne ene dagen er helt ubegripelig. I tillegg er det jo total kortslutning å påstå at alle som bor mellom Bliksekilen og vår kommunegrense «tilhører» Åsgårdstrand. Det gjør de aldeles ikke! Alle disse bor i nabokommunen og er en del av Tønsberg kommunes trafikkforurensning av Åsgårdstrand. Vi som bor i Åsgårdstrand ønsker selvsagt også å ta vare på mest mulig dyrket mark, og det er fullt mulig å bruke eksisterende vegnett fra Saltkopp og opp til Rom skole. Derfra er det kort veg til Adalsvegen som er tenkt som hovedåre for tilførsel fra Tønsberg til jernbanestasjonen på Skoppum vest. Dette er selvsagt en noe lengre og mere kronglete veg, og traseen må nok utvides noe, men den imøtekommer både behovet for å skjerme dyrket mark i Tønsberg og hindrer ytterligere trafikkforurensning i Åsgårdstrand.

Dette er et helt nødvendig grep for å fjerne pendlertrafikken og ta vare på fylkeskommunens og Horten kommunes målsetting om å bevare det preg av idyllisk småhusbebyggelse som kunstnerbyen fortsatt har. Et annet hovedpoeng som planleggerne synes å glemme fullstendig er å vurdere den fremtidige trafikkbelastningen på fv 311 når Tønsberg kommune har realisert den enorme boligbyggingen som er planlagt mellom Åsgårdstrand og nordre Tønsberg. Det å konkludere en såkalt seriøs trafikk-undersøkelse med at Åsgårdstrandingene har seg selv å takke for trafikkforurensningen er en frekkhet så stor at det burde få konsekvenser! Men politikerne i Tønsberg gjør kanskje opp regning uten vert. Våre politikere i Horten kan begynne å ivareta egne innbyggeres interesser på samme måte som politikerne i Tønsberg. Vi kan sette opp skilt med gjennomkjøring forbudt på vår egen tomtegrunn, og så får pendlerne fra Tønsberg enten kjøre til E18 via Kilen eller politikerne i Tønsberg kan fjerne dumpene i Slagendalen og løse sine egne trafikkproblemer på egen tomtegrunn. Mai 2018 Benn Solem, Styremedlem Åsgårdstrand velforening


14

VURDERE DU Å KJØPE ELLER SELGE EIENDOM? VI KJENNER BYEN OG MARKEDET! Ta kontakt med Mari-Anne Halvorsen på tlf. 91 66 09 83 /mah@eie.no for en hyggelig boligprat. KONTAKT MARI-ANNE FOR HALVORSEN PÅ TLF 91660983

VELKOMMEN TIL VÅRE NYE KONTORER I HORTEN! Eie Eiendomsmegling Tønsberg og Horten Besøksadresse: Nedre Langgate 39 Tønsberg og Storgata 34 Horten. Telefon: 33 30 70 00

AROMA & KLASSISK MASSASJE Øreakupunktur/fotsoneterapi

Prosjektering & saksbehandling av boligbygg STEIN STRØM ARKITEKTTJENESTER

Mob. 932 18 041 PB 76 3107 Sem e-post: stein@arkitektstrom.no

Ellen Knap

Riddervoldsvei 11, 3179 Åsgårdstrand Telefon: 908 86 448


15

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

15

Statusrapport

allaktivitetshus

TEKST: ESBEN SAND AASEN

Drømmen og målet om å få realisert et allaktivitetshus i Åsgårdstrand er fortsatt sterk i badebyen. Prosessen er tappet opp og mandag 14.mai var det folkemøtet på Åsgården Skole. For det var mandag 14.mai at kommunen informerte om områdereguleringsplanen for Åsgårdstrand. Inne i amfiet på skolen var blant annet allaktivitetshus tema. Geir Kjeldsen i Horten Kommune kunne fortelle at allaktivitetshuset – evt. sammen med ny barnehage - skal kommunestyret ta stilling til i løpet av juni. Selv i etterkant av møtet ble mange stående utenfor skolebygget i en god del tid. Der ble det utvekslet meninger og diskusjon om hva og hvordan dette skal realiseres. Det er tydelig at det er et stort engasjement hos Åsgårdstrands befolkning, og det er bra.

Savnet er stort

Det er ingen tvil om at et bredere aktivitetstilbud og et samlingssted for folk i alle aldre er stort savn i Åsgårdstrand. Et allaktivitetshus er nødvending og faktisk helt avgjørende for å gjøre Åsgårdstrand til en mer attraktiv og levende by. Møtelokaler for lokale foreninger og lag, ”nye” aktivitetstilbud som

håndball og innebandy kan vokse frem, eldre på eldresenteret og sykehjemmet kan få tilbud om fysisk aktivitet og kanskje kan ÅRM få nytt liv og skikkelige lokaler og en scene til forestillinger. Dette er bare noe i et bredt spekter av tilbud og aktiviteter som et allaktivitetshus vil tilrettelegge for i Åsgårdstrand.

Du kan fortsatt bidra

Lokale foreninger og lag i Åsgårdstrand står samlet om å få realisert drømmen om et allaktivitetshus i badebyen- og du som privatperson kan også bidra. På aaif.no kan du bli med på laget. Ved kjøpe andeler (500 kr. pr. andel) kan Åsgårdstrands befolkning slå et slag i riktig retning. For alle midlene som kommer inn der vil komme på en konto som er øremerket til å få realisert drømmen om allaktivitetshus.

STØTT DU OGSÅ

Ved noen enkle klikk på tastaturet kan du få muligheten til kjøpe andel. Gå til idrettsforeningens nettside: www.aaif.no der står det hvordan du også kan bidra i denne gode saken.


16

Du finner oss i hjertet av Åsgårdstrand! Urmaker Heddi Innerdal Smalgangen 4 - tlf.: 980 20 420 e-post: iinnerd@online.no • Reparasjon av antikke & nye ur • Taksering & verdivurdering • Henter & bringer • Salg av ur & kikkerter Man-fre: 10 -17 | Lør 10 -15

Alt fagmessig innen Alt fagmessig innen hårpleie/frisering moderne hårpleie Klipp, Farge, Striper, Permanent, og frisering hår- og hodebunnspleie m/massasje,

FRISØR

FRISØR

vask &farge, føn, oppsettinger, brudepynt, Klipp, striper, permanent, vipper/bryn, Gelish neglerm/massasje, +++ hårog hodebunnspleie vask & føn, oppsettinger, brudepynt, vipper/bryn, Gelish negler +++

Åpningstider: Man.:

Stengt

Tirs/Tor/Fre: 09.00 – 16.00 Åpningstider: Ons.: 09.00 – 18-00

Man.: Stengt Lør.: 09.00 – 14.00 Tirs/Tor/Fre: 08.30 – 16.00 Ons.: 08.30 – 18-00 Utover det, etter avtale Lør.: 08.30 14.00 med Ann Teres eller– Susanne.

Utover det, etter avtale Velkommen til oss! med Ann Teres eller Susanne. Følg oss:

Velkommen til oss! Havnegaten 6 (1.etg Thon Hotel) Facebook: Instagram: AQUA Åsgårdstrand. Frisør aquafris 3179

www.baker-nilsen.no Aasgaardstrand Bygg A/S

trillium Naustet pub

Tlf.: 330 330 81 81 587 587 Tlf.: Havnegata 6, 3179 Åsgårdstrand

• brukte og nye bøker • kontormateriell og gaver - helt i nærheten Søndagsåpent hele året! Våre åpningstider:

Man - Fre.: 08:00 - 21:00 | Lørdag: 08:00 - 21:00 Søndag: 09:00 - 21:00 BAKKEGATA 8 - 3179 ÅSGÅRDSTRAND

TELEFON 33 08 11 08

ÅPNINGSTIDER mandag: Stengt tirs. - tors.: 17 – 23.00 fredag: • en17ann – 02erl .30 edes bokhandel • lørdag: 15 – 02.30 tirs - fre: 10-17 Torvet 1, 3179 Åsgårdstrand Lørdag: 10-15 trillium@online.no søndag: 15 – 23.00 Velkommen! Telefon: 3304 0150 Søndag: 12-15


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Klar for sommersesongen! TEKST | FOTO: ESBEN SAND AASEN

Sommeren er i gang og ute er det nært 30 grader. På Naustet Pub i Åsgårdstrand kan Atle Stensholt ønske lokalbefolkning og turister velkommen inn for å få slukket tørsten. Nå er han klar til å ta fatt på sin fjerde sommer i badebyen. - Jeg gleder meg veldig til sommersesongen, sier en bestemt Atle Stensholt. Stensholt, eier og pubvert på Naustet, har drevet et av badebyens samlingspunkt siden 2015. Og nå begynner altså månedene som Åsgårdstrand virkelig viser seg som en levende og flott sommeridyll. Foreløpig går det i drikke, men etter hvert vil det også bli matservering. - I månedsskiftet juni/juli vil vi sette i gang med matservering enkelte dager. Om det blir fra onsdag til søndag eller torsdag til søndag er jeg ikke helt sikker på enda, informerer han. På uteserveringen hos Åsgårdstrands ”vannhull” sitter det allerede folk og koser seg med noe godt i glasset. Porten på Naustet har åpnet for sommersesongen og Atle er klar til å få deg på besøk. Bildetekst: Atle Stensholt er klar for å ta fatt på sin fjerde sommersesong på Naustet Pub.

17


18

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Bilder fra Historielaget - fotogruppa

) ÅH3755 17.mai tog i Åsgårdstrand, på toppen av Havnegaten. Foran i toget politi Åge Aker, flaggbærer

Nils Jørgen Roberg, bak han Anders Mathisen, Hilberg Solberg, trekkbasun Bent Sperre. Bakerst tv. Walter Bluhmer Thorsen, gutt med tromme Willy Bergmann, gutt med horn Ivar Henry Aasen.

) ÅH2632 Åsgårdstrand Sangforening foran Torvet 1 (Songegården) 17.mai 1921.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

19

) ÅH5000 Skoleavslutning på Åsgården skole i 1978. Konge - Kjell Egil Mandelid, prins - Tore Jacobsen,

prinsesse - Beate Katrin Wiig, vakter - Erik Andersen og Eyolf Barth Lund. Visemenn - Sissel Merethe Knudsen, Monica Hagberg og Merethe Aronsen. Tjenestepike - Ingunn Eikefjord. Andre - Øyvind R.Saltnes, Margrethe Steinholt, Birgitte Hem og Jan Olav Antonsen.

) ÅH 1377 Fra Åsgårdstrandsdagen i 1953 eller 1954


20

MORO FOR LITEN & STOR! Hos oss kan du arrangere alt fra barnebursdager til firmafester! Ko ntakt oss for tilb ud

• Bowling

• Spilleautomater

• Mat & drikke

• Lazerworld

• Biljard

• Øl & vin

Vi har åpent fra kl. 12 hver dag!

Vestfold bowling rettkommunikasjon.no

www.vestfoldbowling.no Borreveien 42, 3186 Horten • 330 400 70


21

Vognmannsgata 5 3187 Horten Telefon: 33 04 13 60


22

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Heder til korveteran TEKST/FOTO: INGER JOHANNE SÆTHER

I vinter ble en av Ra Sanglags og korbevegelsens veteraner hedret av Norges Korforbund. Olav Sørebø fikk Norges Korforbunds hederstegn. Hederstegnet tildeles personer som gjennom et lengre tidsrom har gjort en usedvanlig stor innsats for Norges Korforbund. Det er første gang i historien Hederstegnet er tildelt en person fra Vestfold. Han ble også samme dag utnevnt til Æresmedlem for Norges Korforbund Vestfold og Telemark. Olavs merittliste som korsanger og tillitsvalgt er usedvanlig lang og imponerende, både i Ra Sanglag og i Norges Korforbund, i ulike funksjoner. Her skal nevnes hans 11 år som leder av Norges Korforbund Vestfold og Telemark, hvor han har gjort en formidabel innsats for korbevegelsen. Ra Sanglag gratulerer! Ra Sanglag nærmer seg avslutningen på en innholdsrik og morsom sesong, som på sedvanlig vis krones med vår sommerkonsert. Den gå i år av stabelen 8.juni kl. 18, i Åsgårdstrand kirke. Etter fjorårets kortvarige eksil i Borre, er vi nå tilbake i Åsgårdstrand. Årets konsert har tittelen «Kom sommarvind», noe som bærer bud om en lett og luftig, sommerlig stund i starten på Åsgårdstranddagene. Konserten byr også på innslag av unge elever ved kulturskolen i Horten. Selv om vi skal ha sommeravslutning på Furuhaug etter konserten, er ikke korsesongen helt over. Vi drar til Vega i Nordland ved St.Hans-tider for å besøke et lokalt kor der og holde konsert sammen med dem. Det ser vi fram til med stor forventning. Av sesongens andre aktiviteter, kan nevnes mentorseminar i regi av Norges Korfobund på Furuhaug. Her var over 60 sangere samlet, fra Gulbrandsens kor, Nøtterøy Kammerkor og Ra Sanglag. Vi hadde en morsom og inspirerende dag med korforbundets utsendte mentor Steffen Kammler. Vi har også rukket å ta en tur til Langesund. Norges Korforbund Vestfold og Telemark arrangerte Koriade for kor fra disse fylkene. Vi fikk høre et inspirerende foredrag om sammenhengen mellom korsang og helse, her ble det grundig dokumentert at vi ikke bare blir gladere av å synge, vi blir faktisk friskere også! Noe å tenke på for alle som ikke har begynt i kor ennå!

Korene holdt også konsert for hverandre, det er alltid en fin opplevelse å høre andre og få inspirasjon å ta med hjem til eget kor. Og etterpå var det fest! Ra Sanglag tar nå snart en velfortjent sommerpause. 14.august starter vi opp igjen, og da håper vi å se både gamle og nye korister. Vi har alltid plass til nye ansikter, men vi må innrømme at vi er spesielt interessert i MENN! Som sagt er det sunt å synge, og det er dessuten gøy og sosialt. Av høstens aktiviteter skal nevnes vårt tradisjonelle Loppemarked 15.-16.september og korseminar på Lampeland i oktober. Jula kommer tidlig i sangkor, og vi vil jobbe mot julekonserter og mindre opptredener før jul. Og husk at Furuhaug kan leies til større og mindre arrangementer året rundt. Kontaktperson er Hege Susæg tlf. 951 95 743. Lopper til Loppemarkedet tas imot med takk, bortsett fra bøker hvor vi har måttet sette inntaksstopp i år. Kontaktperson er Liv Marit Nordstrøm, tlf. 938 19 853. Kontaktperson for kor er Brit S. Bjerkaas, tlf. 906 20 551.

Bilde fra aprils mentorsamling på Furuhaug.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

< Olav Sørebø har fått Norges Korforbunds hederstegn!

23


24

VESTFOLD AUTOGASS AS

Vi utfører service og vedlikehold av alle bilmerker Vestfold Autogass er et av landets ledende verksteder for ombygging av biler til gassdrift, og vi har vanlig verkstedvirksomhet i tillegg. Velkommen innom våre lokaler på Gullerød Gård, eller ring Øyvind for timeavtale, telefon:

456 93 004

bil

e Vi har lån

Følg oss på Facebook

• EU- kontroll • Firehjulskontroll • AC - service kuperens Vi utfører Long Life Service / Mobilitetsgaranti. Vi har gode priser på service og vedlikehold på ALLE biler. Ring oss gjerne for pristilbud.

Hortensveien 275, 3157 Barkåker Telefon 456 93 004 - info@vestfoldautogass.no / www.vestfoldautogass.no


25

GRAND HOTELL

REGNSKAPSKONTORET BØRRESEN & WIERSDALEN A/S Autorisert regnskapsfører

Tønsberg

Tlf.: 330 71 550 | Fax: 330 71 551

0- 15 years

Kammegt. 1, 3110 Tønsberg (avd. kontor) E-post: bjorn-erik@b-w.no

Robergveien 347, 3157 Barkåker tlf 33 38 01 33 E-mail: post@montessori.vf.no Web: www.jareteigen.no

E-post: erik@b-w.no Stangsgt. 2, 3179 Åsgårdstrand

Nettside: www.b-w.no


26

26

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

TEKST: TERJE SIMONSEN | FOTO: TERJE VELLE OG JAN BROMS I GJENGANGEREN

Boblende nyhet fra Aasgaard Gilde tok helt av – første levering solgt ut på en uke.

Det er ikke bare våren som har vært varm i år - salget og etterspørselen etter den nye «lokale» proseccoen førte til at Vinmonopolets kassa-apparat gikk varmt, med et proseccosalg på over 200 000,- på selve lanseringsdagen!

BOBBLENDE

NYHET

I begynnelsen av mai ble den nye boblende proseccoen, Aasgaard Strandbobler, lansert på Åsgårdstrand Vinmonopol. Styret i Aasgaard Gilde viste seg å være alt for beskjedne når de bestilte første opplag, for nesten tolvhundre flasker ble revet bort fra hyllene allerede første dag. Etter en uke var alt solgt ut. – Det er utrolig hyggelig og imponerende at det er blitt så godt tatt imot av befolkningen i Åsgårdstrand, sier prosjektleder for Proseccolanseringen, Svend Egil Nilsen. Nå blir det produsert mer og gjengen i Aasgaard Gilde håper at neste levering av Strandbolene kommer fra Italia til Norge før Åsgårdstrandsdagene. Den nye satsingen på prosecco har gitt et mer «feminint» tilsnitt i Aasgaard Gilde og flere damer har meldt seg inn. Det er blitt etablert et Prosecco Team. Disse skal blant annet stå for serveringen av Strandboler under konsertene i Munchparken 9. juni. Det vil også bli lansering av Aasgaard Strandbobler fra scenen mellom konsertene.

Design

Utgangspunktet for designet på Aasgaard Strandbobler er hentet fra statuen ”Sjøfrøkna” av Brit Sørensen som smykker Badeparken. Strandbobler er for havfruer i alle varianter! Ansvarlig designer er også denne gang Bettina Myklebust Støvne. Hun har laget det visuelle uttrykket på alle produktene til Gildet og sørger for at produktene sammen får et helhetlig uttrykk.

Jubileumsøl for 30-årsjubilanten Åsgårdstrandsdagene

Åsgårdstrandsdagene jubilerer i år og har samarbeidet med Aasgaard Gilde om et eget jubileumsøl som blir tilgjengelig under dagene. Jubileumsølet er tuftet på Aasgaard Strandøl med hint av hyllebærblomst, høstet fra Even Ulvings vei på Nygårdsfeltet. Overskuddet av salget blir ført tilbake til befolkningen i Åsgårdstrand i form av gode tiltak. Kom gjerne med forslag til hva det kan være!


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

27

27

EDNELB

TEHYN

Foto: Terje Velle

BOB

X

) Her presenterer fra venstre Helge Rognes. Svend Egil Nilsen. Jan Terje Rudi, Frode Andreassen og Heidi Simonsen det nye produktet til Aasgaard Gilde.

) Svend Egil Nilsen åpnet sin egen have for en liten

lansering av Strandbolene for Gilde-medlemmene.

º Morten ”spurv” Karleng var en av de første som fikk kjøpt Aasgaard Strandboler.

AASG AArd


28

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Italiensk stemning på Rådhuset TEKST/FOTO: ESBEN SAND AASEN

Restaurantdriften på rådhuset i Åsgårdstrand fortsetter, og for andre sommer på rad er det Attilio Goffredo som kan invitere til kulinariske opplevelser. - Hei, hei! Nice to see you, sier en imøtekommende Attilio Goffredo. Den italienske kokken, som har bosatt seg i Åsgårdstrand, åpnet dørene til Da Gigi – Rådhuset i mai. Også denne sommeren kan han by på smaker fra det italienske kjøkken og også litt andre steder langs middelhavskysten. - Vi gleder oss til å skape gode og hyggelige stunder for Åsgårdstrands befolkning, påpeker den entusiastiske italieneren.

Nytt tilbud

I tillegg til restauranten i Åsgårdstrand, har Attilio nå også startet opp en Da Gigi i Tønsberg. Der er det et litt annet fokus. - Der har vi nå startet med take away og catering, forklarer han. Dermed har han mange baller i luften samtidig, men med den energien og entusiasmen han viser så er nok det plankekjøring.

Attilo, som kommer fra Calabria helt sør i Italia, veksler litt mellom om snakke engelsk og norsk, og du får selvsagt også servert noen flotte italienske gloser når du er på besøk i Rådhuset i sommer. Det er ingen tvil om at teamet på Da Gigi – Rådhuset virker klare for gi deg hyggelige og gode kulinariske stunder i sommer.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Åsgårdstrandsdagene

Under Åsgårdstrandsdagene, på lørdag 9.juni, vil det bli holdt konserter med Åsgårdstrand Frivillige Byorkester og Eli Helland i rådhusamfiet hos Da Gigi. For mer info, se eget program for Åsgårdstrandsdagene i denne utgaven.

29

Bilde: Attilio Goffredo (t.v) er klar for å ta fatt på andre sommer på rad i Rådhuset i Åsgårdstrand. Her sammen med kollega og kokk Arnaldo.


30

Din forhandler av: Tysse, Tredal og Ifor Williams

www.hengere.as

Vi har verksted og 1000 kvm butikk med utstilling bĂĽde ute og inne. Salg, service og deler til alle typer hengere! ValleĂĽsen 2 3174 Revetal Tlf 33 06 33 00 mob. 90 02 79 66 petter@hengere.as


Ta kontakt og bestill GRATIS befaring! TLF.: 912 45 827 post@iktas.no

www.iktas.no


32

TINE FOTBALLSKOLE

- I ÅSGÅRDSTRAND

13.-17 AUGUST ALDERSGRUPPE FRA 2002-2012 FRA KL 08.45 – 15.00

(SPØR OSS OM ANNEN TID/AVTALE FOR LEVERING/HENTING)

PÅMELDING

SMS TIL: 900 31 830 PÅMELDINGSFRIST:

9. AUG. (NAVN + ALDER)

PRIS KR 1 000,INKLUDERER LUNCH, BAG DRIKKE, T-SKJORTE M.M

Premiering og avslutningscup på fotballskolens siste dag!


33

ÅSGÅRDSTRANDSDAGENE

8-10 JUNI 2018 Silya & The Sailors

Agnes Stock

Adam Douglas

Daniel Larsen

BLI MED PÅ STOR FOLKEFEST!


PROGRAM PROGRAM Åsgårdstrandsdagene Åsgårdstrandsdagene8-10 8-10juni juni2018 2018 ”Pikene på broen” deltar under hele arrangementet

Fredag 8.6 17.00-02.00

Sjømannsforeningen holder åpent ”Pub aften” i Havnegaten 4. Servering av mat og drikke. Grilling og bacalao. 18.00 Konsert med Ra-sanglag med instrumentalelever fra Horten kulturskole. Åsgårdstrand kirke. 18.00 MUNCHPARKEN åpner for publikum. Salg av mineralvann, vin og øl NB! Husk å kjøpe bonger for drikke på konsertområdet 18.30 KONSERTSTART. Konsert med Agnes Stock fra The Voice. 19.15 Velkommen ved Anita Marie Myklebust fra Stiftelsen Åsgårdstrandsdagene, lansering nytt produkt fra Aasgaard Gilde og offisiell åpning ved Blomster-Finn Schjøll. 19.30 Konsert med Adam Douglas, vinner av årets Stjernekamp på NRK. 21.00 Konsert med Silya & The Sailors fra bl.a. Hver gang vi møtes og vinner Stjernekamp 2013. Forhåndssalg hos Fargerike på Paletten og entre ved inngang: kr 475. Ticketmaster.no kr 505. Gratis for barn under 11 år i følge med foreldre

15.00-23.00

23.00-02.30

Åpne restauranter: Grand Hotel (mer info side 8), Da Gigi Rådhuskvartalet og Grand Hotel Brygge på piren Nachspiel på Grand Hotel og Naustet Pub

Lørdag 9.6 09.00-11.00

11.00-17.00

11.00-18.00

Stor frokostbuffet på Grand Hotel. Kr 145 per person. Bordbestilling anbefales Om Munch kunst og tilknytning til Åsgårdstrand. Sted: Munch Hus Alle aktiviteter på brygga og badeparken starter. Stor scene i badeparken. Leker, aktiviteter og underholdning. Kaninshow, ansiktsmaling, hoppeslott, fuglekassesnekring og mange andre barneleker. Stort marked med et bredt utvalg. Diverse matservering. Informasjon om de ulike aktiviteter ved konferansier i badeparken. Entre kr 50. Gratis for barn under 16 år.

Lørdag forts.

11.00, 13.00 og 15.00 12.00

Motorsagshow ved Oliver Vogt, verdensmester i speedcarving. Flyshow med fallskjermhopping (værforbehold) og servering av gratis jubileumskake fra Baker Nilsen til de 300 første gjestene. 12.00-24.00 Dørene åpner for Rock & Spill i Munchparken. Inngang kr 250. Salg av mineralvann, vin og øl. Omtale side 4. NB! Husk å kjøpe bonger for drikke på konsertområdet 16.30 Visning fotballkamp Norge-Brasil med laget fra 1998. Storskjerm i Munchparken. 12.00-16.00 Kunstvandring i Smalgangen. Salgsutstilling med arbeider av amatørmalere fra Vestfold. 12.00-17.00 Historisk vandring. Omtale s. 5 12.00-17.00 Galleri Smalgangen. Keramikkverksted, utstilling og billedkunst. Galleri Ask, Galleri Kjær, Kunstfabrikken og øvrige gallerier i gamle Åsgårdstrand er åpne. 12.00-02.00 Sjømannsforeningen holder åpent hus i Havnegata 4. Servering av mat og drikke. Grilling og bacalao 13.00-16.00 Barnebåten Elias fra Redningsselskapet ligger ved brygga 14.00 Opptreden av Horten Drill i Badeparken 14.30 Åsgården skolekorps spiller opp og går fra Paletten til Badeparken. 16.00 Åsgårdstrand Frivillige Byorkester holder sommerkonsert i Rådhusamfiet 16.00 Konsert med Gode venner i Badeparken – garantert god stemning 19.00, 20.00 Eli Helland synger Bellman og 21.00 hos Da Gigi Rådhuskvartalet 12.00-23.00 Åpne restauranter: Grand Hotel (mer info side 8), Da Gigi Rådhuskvartalet og Grand Hotel Brygge på piren 15.00-02.30 Naustet pub. Levende musikk.

Søndag 10.6 09.00-11.00

11.00-16.30

Stor frokostbuffet på Grand Hotel. Kr 145 per person. Bordbestilling anbefales Alle aktiviteter på brygga og badeparken starter. Stor scene i badeparken. Leker, aktiviteter og underholdning. Kaninshow, ansiktsmaling, hoppeslott, fuglekassesnekring, Zorb fotballdart –og biljard med premiering og mange andre barneleker. Stort marked med et bredt utvalg. Diverse matservering. Informasjon om de ulike aktiviteter ved konferansier i badeparken. Entre kr 50. Gratis for barn under 16 år.


8.

HUSK konserten med Agnes Stock, Adam Douglas og Silya & The Sailors fredag i Munchparken. Billetter hos Fargerike på Paletten eller Ticketmaster.no.

Sponsorer

MØT OPP I GOD TID! Salg av billetter til Rock & Spill på lørdag også hos Fargerike på Paletten og ved inngangen.

Søndag forts.

12.30 12.00-16.00

12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-18.00 12.00-14.30 12.00-17.00 12.00-16.00

13.00 13.00

15.00

15.30

16.00 16.30 17.30

Oppvisning av Kolbotn Garden. Omtale side 5 Kunstvandring i Smalgangen. Salgsutstilling med arbeider av amatørmalere fra Vestfold. Historisk vandring. Omtale s. 5 Galleri Smalgangen. Keramikkverksted, utstilling og billedkunst. Galleri Ask, Galleri Kjær, Kunstfabrikken og øvrige gallerier i gamle Åsgårdstrand er åpne. Sjømannsforeningen holder åpent hus i Havnegata 4. Servering av mat og drikke. Grilling og bacalao Sjakkturneringer. Meld deg på. Fine premier Hesteridning for de minste i eplehagen. Barnebåten Elias fra Redningsselskapet ligger ved brygga Verzatile Dancestudio underholder på scenen i Badeparken Munchsprinten for barn. Klasse 4-5 år, 6-8 år og 9-10 år. Påmelding til grywh@hotmail.com. Kr 20. Alle får premie. Maks 60 deltakere. Oppmøte på moloen kl 12.30 La Salle de Dance kjører show på scenen i Badeparken Kåring av vinner av stor kakekonkurranse. Flotte premier. Tema Åsgårdstrandsdagene 30 år Påmelding innen 3.6 til cathaash@gmail.com Sjakk FINALE i stort format foran scenen Magikeren Daniel Larsen avslutter byfesten med stort show. Åsgårdstrandsdagene 2018 avsluttes

Fast bevertning Da Gigi restaurant Rådhuskvartalet, Grand Hotel Åsgårdstrand, Naustet Pub, Munchs kafé.

ÅSGÅRDSTRAND 8-21 (20)

Vinduer og dører av høy kvalitet

Bevertning lørdag og søndag Åsgårdstrand Kvinnelige Badeselskap tilbyr salg av kaker og kaffe i Badehuset. Kiwanis selger lodd, kaffe og kaker i badeparken. Stort marked Mellom 40 -50 utstillere med kunsthåndverk, tekstiler og spiselige spesialiteter. Stiftelsen Åsgårdstrandsdagene tar forbehold om trykkfeil og endringer i programmet.

facebook.com/arrangementaasgaardstrandsdagene

aasgaardstrandsdagene.no


To dagers fest i Munchparken Vi markerer vårt 30-års jubileum med konserter og fest i Munchparken fredag 8. juni og lørdag 9. juni

Konserter fredag 8. juni: Kl. 18.00: Dørene åpnes Kl. 18.30: Konsert med Agnes Stock Kl. 19.30: Konsert med Adam Douglas Kl. 21.00: Konsert med Silya og The Sailors

Inngang kr. 475.- Salg av billetter hos Fargerike på Paletten i Åsgårdstrand og på Ticketmaster.no

Rock & Spill lørdag 9. juni: Kl. 12.00: Dørene åpnes Kl. 13.00: Konsert med Danger Bird Kl. 14.00: Konsert med Dunderland Kl. 15.00: Konsert med Black Cardinal og The Strange Days Kl. 16.30: Fotballkampen Norge-Brasil på storskjerm. Med gamlegutta fra kampen i 1998 Kl. 19.00: Konsert med Pryl Kl. 20.00: Konsert med Kongkamerat Kl. 21.00: Konsert med Corna Kl. 22.00: Konsert med Badlands

Inngang kr. 250.- salg av billetter hos Fargerike på Paletten i Åsgårdstrand og ved inngangen.


Besøk kaféen til Kiwanis Kiwanis stiller som alltid opp med sin mobile kafé under Åsgårdstrandsdagene. Her kan du få kjøpt vafler, pølser, kaffe og brus. Og du vil garantert treffe noen du kjenner. Åpent lørdag og søndag fra 11.00 til 18.00

Åpent hus hos Sjømannsforeningen Åpent hus og pubaften hos Sjømannsforeningen i Havnegata 4. En tradisjon som mange ser frem til hvert år. Servering av grillmat, baccalao og godt drikke. Åpningstider: Fredag 8.6: Fra 17.00 til 02.00 Lørdag 9.6: Fra 12.00 til 02.00 Søndag 10.6: Fra.12.00 til 18.00

Historielaget med utstilling og historisk vandring Aasgaardstrand og omegn Historielag viser en fotoutstilling i Rådhuskvartalet med tema « Åsgårdstrandsdagene gjennom 30 år» Lørdag 9.6: kl 12.00 til 17.00 Søndag 10.6: kl. 12.00 til 16.00

Nytt av året arrangeres også Historisk vandring i Åsgårdstrand med varighet ca. en time. Oppmøte i minneparken, nedenfor Åsgårdstrand Gamle Rådhus i N.C.Nilsensgt. 3 Fredag 8.6: kl. 18.00 Lørdag 9.6: kl. 13.00 Søndag 10.6: kl.13.00

Naustet Pub der alle møtes Naustet Pub har gjennom 40 år vært Åsgårdstrands treffsted nr. 1. En hyggelig og avslappet atmosfære hvor alle er hjertelig velkommen. Under Åsgårdstrandsdagene har puben følgende åpningstider: Fredag 8.6: kl.17.00 – 02.30 Lørdag 9.6: kl.15.00 – 02.30 Levende musikk på kvelden Søndag 10.6: kl.15.00 – 24.00 Musikk utendørs i regi av Pernilles Venner


Magikeren Daniel Larsen Daniel Larsen har jobbet som profesjonell artist i over to årtier. Hans show kjennetegnes av humor, spenning og magi. Barna hyler av beundring og de voksne skjønner ingen ting.

Badeparken kl. 16.30 på søndag

Opplev Kolbotn Garden Korpset er Norges eneste «Marching showband» for jenter, med en besetning som idag består av trommer, paradetrommer, trompeter og marsj-tromboner. Med sine tattoo-opptredener, har korpset representert Kolbotn og Norge på mange reiser og festivaler i inn- og utland, - også sammen med HMK Garden ved flere anledninger. Badeparken søndag kl 12.30

Treskjærer i verdensklasse. Auksjon. Treskjærer i verdensklasse. Auksjon. Se Oliver Vogt i aksjon. Det er en opplevelse å se den verdenskjente kunstneren som vant VM i 2013 og 2015 i Speedcarving.

Oppvisning i Badeparken kl 11, 13 og 15 på lørdag. Figurene vil bli auksjonert bort på søndag fra scenen i Badeparken.


Få med deg litt av det som skjer i Badeparken I Badeparken er det full aktivitet Lørdag 9.6 og Søndag 10.6 – begge dager fra kl 11.00 til 18.00. Her kan du lese mere om noe av det som skjer: - Fallskjermshow med fallskjermklubben fra Jarlsberg (værforbehold). Lørdag - Oppvisning med Åsgården Skolekorps og Horten Drill. Lørdag - Show ved Verzatile Dancestudio og La Salle de Dance. Lørdag/Søndag - Barneløp – Munchsprinten. Søndag - Kaninshow og stor kakekonkurranse. Søndag Hele programmet med tider under Åsgårdstrandsdagene kan du lese mer om på side 2 og 3.

Velkommen til Åsgårdstrand

3

18

4 17

1

2

8 6

5 12

9

7

10

13

11

16 1. Paletten kjøpesenter 2. Torvet 3. Munchs hus og Munchparken 4. Grand Hotel 5. Kjøsterudgården 6. Eplehaven 7. Gamle skolegården 8. Åsgårdstrand galleri 9. Galleri smalgangen

10. Galleri Ask 11. Restaurant Da Gigi 12. Badeparken 13. Smalgangen 14. Victoriagården og Naustet pub 15. Munchs Kafé 16. Joker 17. Grand Hotel Brygge 18. Molo

14 15


Grand Hotell – Åsgårdstrands nye storstue Hotellet ble i fjor høst overtatt av hotell kjeden Unike Hoteller og skiftet navn til Grand Hotell. Vi anbefaler deg et besøk på det «nye» hotellet under Åsgårdstrandsdagene hvor du blant annet kan oppleve: Fredag 8. juni: Kl.17.00 : Vorspiel start Åsgårdstrandsdagene. Åpen bar Kl 22.00: Start Stort Nachspiel etter konserten i Munchparken

Lørdag 9. juni: Kl.09.00 – 11.00: Stor frokost buffet. Pris kr. 145,Kl.13.00 - 17.00: Stor lunsj buffet. Pris kr. 245,Kl. 18.00 – 02.00: Åpen bar og restaurant. Musikk underholdning

Søndag 10. juni: Kl. 09.00 – 11.00: Stor frokost buffet. Pris kr. 145,Kl. 13.00 – 17.00: Stor lunsj buffet. Pris kr. 245,Kl. 18.00 – 24.00: « After» treff i Bar Lounge


Leverandør og produsent av: kjøkken, benkeplater, garderobe m.m.

C. GUNNESTAD TREVAREFABRIKK Butikk: Stasjonsveien 1, 3185 Skoppum | Tlf: 330 70 885 Produksjon: Grøstadbakken 5 - 3185 Skoppum | Tlf: 330 70 841 E-post: post@gunnestad-trevare.no | Web: www.gunnestad-trevare.no

41


42

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Musikkfylt

sommer i badebyen

TEKST : LINDA BERGL UND

Sommeren er like rundt hjørnet og alt tyder på at innbyggerne i Åsgårdstrand og omegn får nok av musikalske opplevelser i sommermånedene. Det er nemlig ikke «bare» Adam Douglas, Silya, Christian Ingebrigtsen og Gaute Ormåsen som gjester Åsgårdstrand i sommer. Raadhusamfiet skal nok en gang fylles med god musikk og kjente artister. I tillegg er vi så heldige å ha med oss Attilio Goffredo som også denne sommeren skal sørge for god mat og drikke. Seilet over amfiet vil gjøre konsertene væruavhengig, så du vil kunne få en god og tørr kulturell opplevelse. Det meste skulle ligge til rette for gode opplevelser i badebyen i sommer.

Vi gleder oss til å se deg!

>


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Onsdag 18. juli

Nora Grefstad Onsdag 25. juli

Frosk Fredag 27. juli

Louis Jacoby og Lars Martin Myhre Lørdag 28. juli

Jan Eggum Fredag 3. august

Ole Paus Lørdag 4. august

Käraste bröder - en musikalsk reise med Bellman og Taube (Øystein Fevang og Fredrik Otterstad)

43

43


44

Vil du lære mer? • Hvordan leie ut med mindre problemer • Hvordan bo i borettslag og sameier • Styreansvar i sameier og borettslag • Tomtefeste: forlengelse, innløsning og regulering

Gratis kurs hele året for medlemmer! Følg med på: www.huseierne.no/kurs

B L I MEDL

EM

MANGE F LERE FORDELE R!

www.dinbolighjelp.no · tlf.: 33 31 54 00


45

Åsgårdstrand velforening: Org.nr. 994044079 | PB 96, 3167 Åsgårdstrand | www.asgardstrandvel.dinstudio.no

Saklighet i sommertid Sommeren har innfunnet seg og vel så det, Åsgårdstrandsdagene er like om hjørnet (så også fotball-vm). Sommeravslutninger i skoler, barnehager, arbeidsplasser og alle andre plasser står for døren. Og samtidig kverner demokratiet videre. I denne sammenheng Områdeplanen for Åsgårdstrand, regulering og planlegging av tilrettelagte boliger ved Bakkeåsen skole og oppstart av arbeidet med Allaktivitetshus. Alt i kommunal regi og denne regien kan vi påvirke. Det er en viktig del av demokratiet. Områdeplanen er ute til høring, høringsfristen er 25.06. Oppstart av «Bakkeåsen» er ute til høring, første frist er primo juni. Og Allaktivitetshuset – evt. sammen med ny barnehage - skal kommunestyret ta stilling til i løpet av juni. Kommunen gjør en skikkelig jobb, har mye oppmerksomhet om Åsgårdstrand - men er selvfølgelig avhengig av at folk bruker de mulighetene de har til å mene noe om forslagene og evt være uenige og sørge for politisk press i den retning man ønsker det skal gå. Områdeplanen er det forhåpentligvis mange som skal mene noe om og Velforeningen skal selvfølgelig skrive høringsuttalelse. Selv om planen i seg selv dreier seg om arealbruk og bestemmelser omkring dette, har politikerne bedt om vurderinger av utviklingen av Åsgårdstrand i et bredt perspektiv. Vi synes det alt i alt er gjort en nødvendig og god jobb med å samle trådene og tegne utfordringsbildet. Mange bra dokumenter er laget og befolkningen er tatt på alvor. Er vi fornøyd? Ja, si det. Fornøydheten er jo avhengig av øynene som ser. Noen overordnete problemstillinger tror vi imidlertid det er viktig å tenke igjennom - når man skal uttale seg: - bevaring av gamle Åsgårdstrand er gitt mye oppmerksomhet og mange av endringene er nødvendige. Men vi synes at bevaring er noe mer enn bevaring av boliger og bygninger.

Bevaring er også å gi mulighet for byliv og for hensiktsmessig næringsvirksomhet. Vi tror det er viktig at kommunen er tydelig på at de ønsker kreative krefter velkomne og at reguleringen gjenspeiler dette. Det er mange mindre byer i Norge som kan vise til gode resultater. - utvikling av offentlige og halvoffentlige møteplasser har et betydelig utviklingspotensiale. Rådhuskvartalet, den gamle skolegården, Kiøsterudgården, torvet og Thaulows plass er pr i dag ikke gode offentlig rom. - kommunen bør framover se hele arealet fra Paletten til idrettsanlegget, og sør og vest for dette, under ett. Selv om det er flere grunneiere og areal i to kommuner går det an å ha tanker om hvordan området totalt sett kan utvikles. Og i tillegg vurdere om det er mulig å regulere dette mer i en bystruktur enn en kjøpesenter/bygdebystruktur. - trafikkproblemene og gjennomkjøringen har Velforeningen nærmet seg fra forskjellige innfallsvinkler. Uten påtagelig hell. Det ser ut som om alle er enige om hvor vanskelig det er. Nå må politikerne synliggjøre hvilke tiltak de tror på. Utbygging av omsorgsboliger er under utforming - både ift regulering og bygninger. Gå inn på kommunens hjemmeside, prat med andre og finn ut hva dere har lyst til å påvirke. Det er nå medbestemmelsen skal finne sted. Og Allaktivitetshuset! Hjelp ÅIF og de andre som jobber med dette til å få kommunestyret til å fatte et positivt vedtak. Og for all del ikke et negativt vedtak. Vi har behov for og «fortjent» dette nå.

God sommer og god medvirkning.

Jon Lea

Jon Lea, Åsgårdstrand Velforening

Åsgårdstrand velforening: Org.nr. 994044079 | PB 96, 3167 Åsgårdstrand | www.asgardstrandvel.dinstudio.no


Godt arbeid til riktig pris og avtalt tid

“Vi bygger og vedlikeholder grønt” Velleveien 15 -13118 Tønsberg Tel: 99 11 60 00 e-post: post@strandman.no 20x5cm2013_press.pdf 17.09.13 08:42

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Velkommen til «NY» butikk fra 1. desember Raveien 310, 3184 Borre • Tlf: 33 02 03 00 • E-post: post@platech.no Mange gode juletilbud SVEIS • STÅL • MONTASJE

INDUSTRIPORTER & VILLAPORTER Salg • service • reparasjoner

BILGLASS

HUSK! Vi har fyrverkeri salg i romjulen! B. Børresen Gratis reparasjon av steinsprutskade ved kasko og delkasko. Fagmessig montering av alle typer ruter.

tlf. 406 14 845

Holmøy Møbler

Behjelpelig med forsikringspapirer.

GLASSMESTER

Glassreparasjoner • Bilglass • Bly og messinginnfatninger • Speil • Innramming

Sverresgate 16 • Horten • Tlf. 33 07 36 45

ÅSGÅRDSTRAND G r e v We d e l s g a t e 4 4 , t l f . : 3 3 0 8 1 8 9 0


47

Glad på badet? Ikke det? Ring T&T Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente byggmesterbedriften i by’n.

Tlf. 917 33 960

2 00 4 4 30 Tlf. 3

VÅRE ELEKTRIKERE GIR DEG LYS OG VARME

Tlf. 400 500 09

Over 25 års erfaring

Vi utfører alle typer elektro-, tele- og datainstallasjoner Dine ønsker - vår erfaring gir en fornøyd kunde - til fornuftig pris

Barkåkerveien 47 33 00 31 00 - Vakttlf 901.98250 - Faks 33 38 03 21 E-mail: even@evencudrio.no Telefoner: Even 901.98250 - 333.80640 privat Bjørnar 918.61922


48

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Sommerutstilling på Kunstfabrikken TEKST/FOTO: SIDSEL MELBY LENHARTZEN

Kunstfabrikken har i år, som alltid, starten på sin sommerutstilling under Åsgårdstrandsdagene. Vi holder fortsatt til i Toldergaten nr 4, i det gamle fabrikkbygget, i 2.etasje. Vi kommer til å ha åpent i år på lørdag og søndag 9. og 10 juni. I tillegg har vi åpent helga etter, lørdag og søndag 16. og 17. juni. Aktivitetene er som før, og det blir mange nye bilder å se. Vi er fortsatt 10 stk. som leier dette ateliéet. Hvis noen skulle være interessert i å se på bilder senere i løpet av sommeren, er det fullt mulig å ringe til en av oss. Vi kommer til å ha noen telefon nummer slått opp på døra. Hjertelig velkommen til utstilling! På vegne av Kunstfabrikken, Sidsel Melby Lenhartzen.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

49


50

Sterk og svakstrøm er vårt yrke Kvalitet er vår styrke

Tlf nr. 33 04 52 60

Vi kan tilby et bredt spekter av produkter og tjenester innen: • rehabilitering av bad • varmepumper • utvendig vann og avløp

• servicearbeid • vannbåren varme

Krohn Rørleggerbedrift AS er totalleverandør av alle tjenester innen rørleggerfaget.

www.krohnror.no • Tlf.: 33 50 21 99 Bjørnestien 10, 3188 Horten


51

RIV UT - legg ferdig utfylt skjema i den hvite postkassen som du finner ved inngangen til solstudioet.

Søknadskjema for adgang til Paletten solstudio Fyll ut nr. 1-7 (BRUK STORE BOKSTAVER og signer ved nr. 8) Du må ha fylt 18 år for å få adgang til solstudioet 1) Dato:____________ 2) FULLT NAVN: 3) GATEADRESSE: 4) POSTNR. STED: 5) MOBILTELEFON: 6) E-POST ADRESSE: 7) FØDSELSDATO: 8) Underskrift/signatur: Myndighetene har bestemt at det skal innføres alderskontroll på solstudioer, og du må du ha kodebrikke for å komme inn til kabinettene. Fyll ut pkt. 1-8 og legg skjemaet i en den hvite postkassen som du finner ved inngangen til solstudioet. Send en SMS til 922 56 749 (Benn Solem) eller ring når skjemaet er lagt i postkassen. Du blir kontaktet for utlevering av kodebrikken og får en personlig adgangskode. Kodebrikken er gratis.

Fremvist legitimasjon: BANK KORT (med bilde) NUMMER: PASS

NUMMER:

FØRERKORT

NUMMER:

Mottatt nr. 9 og 10: 9) Brikke nr.______________

Kode:_____________________

Utlån av brikke og kode er ikke tillatt – vil føre til utestengelse fra solstudioet

10) Informasjonsbrosjyre Dato:____________ Underskrift/signatur:


52

Åpningstider: Man-fre: 9-17 Lørdag 9-16 Søndag 12-16


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

53

Galleri Smalgangen

På Åsgårdstrandsdagene, for ganske nøyaktig 14 år siden, ble Galleri Smalgangen åpnet. Etter at vi startet den gang, er det kommet flere næringsvirksomheter, atelier og liv i den trivelige gata vår. Galleri Smalgangen er et sted i stadig utvikling, både med tanke på hva som produseres og hva vi ellers fyller huset med. Her er vi lærlingbedrift og fører det verneverdige keramikerfaget videre, vi har hatt flere konserter, flere utstillinger hvert år og nytt av året er også mobil kaffebar! Vi har som mange allerede har lagt merke til, pusset opp både lokaler og konsept i Galleri Smalgangen. Med fokus på håndverket, inviterer vi dere inn i verkstedet med ulike aktiviteter knyttet til det vi driver med. Våren har vært fylt opp med både familiekurs i keramikk, helgekurs, dreie-demonstrasjoner, demonstrasjon av raku i bakgården, for å nevne noe.

Nå topper vi dette i sommersesongen med å servere dere ekte baristakaffe fra vår mobile kaffebar! Vi synes kaffe og kopper hører tett sammen. Vi som lager så mye kopper for kaffe, tenker at dette må bli en super kombinasjon. I første omgang åpner vi kaffebaren i helgene, og første åpningshelg er 2.-3. juni. Velkommen til oss for å sjekke ut butikken, konseptet, og ikke minst for å teste nervene til den nyopplærte baristaen i Smalgangen, Ingrid Kristine. Følg oss gjerne på Facebook @gallerismalgangen og Instagram @gallerismalgangen for å se når vi serverer kaffe og te, samt for andre aktiviteter og åpningstider.

Årets utstillinger

Utstillingssesongen starter vi under Åsgårdstrandsdagene, 9. -10. juni. Da vil Åsgårdstrands kunstnere ha en kollektivutstilling i kjellergalleriet vårt. Mange av nevnte kunstnere har tidligere hatt separatutstillinger her, men flere av dem er her for første gang. Det blir spennende.


54

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Seilforeningen Tur & hav regattaer i Åsgårdstrand TEKST: TORE MØRCK

I 2018 arrangerer Åsgårdstrand Seilforening både Two Star, «shorthanded» regatta (Max 2 ombord) og Kretsmester skap for Storbåt. Og mange i klubben vil delta i andre klubbers regattaer slik som, Færder ’n og Hollænderseilasen. Vår ukentlige Tirsdagsregatta er en serie regatta, der den båt med samlet beste resultat pekes ut som vinner. Selv om regattaen er mest for treningens skyld så blir konkurransen like viktig som en fotballkamp på løkka, derfor blir det heftig strid om den beste plasseringen på startlinjen, og om å distansere de andre seilerne meter for meter. De som har sett regattaene har sikkert lagt merke til at det kan bli langt mellom båtene. Alle båter som konkurrerer er litt forskjellige, noe som gir ulikt fartspotensiale, da vil «trege» båter seile saktere enn raske båter. Dette kompenseres ved at klasseklubben NorRating tildeler hver båt et handicap tall, HCP, i et målebrev som fornyes hvert år. Dette tallet multipliseres med forbrukt tid fra start til mål og skal da gi rettferdig og sammenlignbar tid. Da kan det skje at sistemann i mål vinner regattaen. I de andre omtalte regattaer kreves det fornyet målebrev, men i tirsdagregattaen tar vi ikke det så nøye, vi sørger for at båten får et greit handicap tall. Av hensyn til å få med båtene i andre regattaer oppmuntrer allikevel deltakende skippere til å skaffe seg et best mulig utgangspunkt for konkurransen og dermed fornye målebrevet sitt vært år. De fleste båter deltar på et fåtall av regattaene, de mest ivrige

satser på å få med seg alle og kjemper om topp plasseringen i serien. Vi oppmuntrer alle som ønsker å bli bedre seilere øke sine kvalifikasjoner som båtfører til å delta. Vi har alle noe å lære av hverandre. Det er mangel på mannskap, mange seiler alene. Derfor er det bare å ta kontakt med foreningen, send gjerne en epost til turhavregatta@seilforeningen.no dersom du er interessert i å prøve deg. Du kan også bare still opp på skippermøte kl 1730 utenfor seilerhuset, så er det nok av takknemlige skippere som vil ta deg med, uavhengig av kunnskapsnivå. (Bildet er tatt av Tore Gaute Mørck og er fra en video som kan sees på seilforeningens hjemmeside Seilforeningen.no under Tur &Hav/Tirsdagsregatta 2018.)

Tur og havregatta St. Hans aften TEKST: ANDERS ØKSTAD WESTRUM

3. juni, St. Hans 2018 arrangerer Redningsselskapet i samarbeid med Åsgårdstrand og Horten Seilforening en regatta for tur- og havseilere i Oslofjorden. Dette blir den første av det som skal bli en årlig begivenhet på RS Noatun, Redningsselskapets senter for sjøsikkerhet i Horten.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Fredag 22. juni inviterer vi alle seilere til fagkveld i restaurant Njord. Her vil Christen With, daglig leder for With Marine og Kristian Nergaard, Norges mest vinnende EM- og VM-seiler, holde foredrag. Det vil også være mulig å få seg et godt måltid og dele erfaringer med andre seilere. Vi håper å kunne se et bredt spekter av seilere for regattabanen, med alt fra klassiske trebåter til strippa regattamaskiner. Vel møtt! For mer informasjon se www.rs.no/regatta

Helly Hansen Skagen Race TEKST: GEIR LUNDKVIST

Tradisjonen tro startet Helly Hansen Skagen Race fra Åsgårdstrand dagen før Kristi Himmelfartsdag med over 180 deltagende båter. Arrangementet er et samarbeide mellom Bærum Seilforening som hovedarrangør og Åsgårdstrand Seilforening som medarrangør og arena for registering og start. Regattaen krever mange frivillige medhjelpere fra begge seilforeningene og bildene under beskriver litt av stemningen før start. Av seilere fra Åsgårdstrand startet Capriccio med skipper Otto Book og med et drevent mannskap Karl Otto Book, Per Holt, Øystein Røed og Torbjørn Lunde. Etter over 20 timers seilas ble de nummer 8 i sin klasse. I år fikk vi også besøk av Christan Radich som fulgte seilasen helt til Skagen.

55

Seilsportligaen

De fire beste seilforeningene i årets eliteserie i seiling får alle en billett til kvalifiseringen til Sailing Champions Leaguefinalen. Seilforeningen som ender på 5. plass får ikke noen slik sjanse. Hvem som vil peke seg ut for de fire plassene for 2019 vil vi få en pekepinn om kommende helg, når seilforeningene i eliteserien møtes til dyst i Bodø for første gang i år 26. og 27. mai. Vi stiller med et topp tent lag med store ambisjoner i Bodø og for hele årets seilsportsliga. Følg med på vår hjemmeside www.seilforeningen.no eller Facebook side for oppdaterte resultater. Hvem blir årets vinner? Åsgårdstrand og Moss Seilforening peker seg ut som årets to store favoritter. Det er et stort gap fra dem og ned til KNS på 3. plass. Seks foreninger tror Åsgårdstrand vinner, mens ni foreninger mener de blir nummer to. Kun seks foreninger mener at Åsgårdstrand vil bli stående utenfor pallen, og en 5. plass lyder det dårligste tipset på. I 2016 ble Åsgårdstrand nummer to bak KNS og i 2017 fikk de samme plass bak Moss. I år går vi for GULL!


Plissegardiner

- 35%

-30%

PERGOLINO Dekk til terrassen med PERGOLINO markise m/ben

TERRASSEMARKISER

- 35% Vi bytter markiseduk på dine gamle markiser

JOTAN

A S

MARKISER

SVEIN KIRKHAUG Etabl. 1983

BEVERSTIEN 3 - 3188 HORTEN Tlf. 33 04 67 90 - 920 49 100 - Erik 958 28 075 Org nr: NO 917 582 297

e-post: post@jotan.no web: www.jotan.no Montering er inkludert i prisen


Åsgårdstrand

Regnskap as

Autorisert Regnskapsførerselskap

Ring oss for avtale

Tlf. 33 08 13 81

Bestill

optikertjenester

hjem!

Vi utfører alt innen: • regnskap • årsoppgjør • lønn • selvangivelser • fakturering • etablering av selskaper

Ta kontakt 30 på 904 18 0

eller o tikerbesok.n op optiker@

e for å bestill k ø et bes

Optikerbesøk er en mobil optikertjeneste. Våre optikere hjelper deg der du er: privat, bedrift, sykehjem, institusjon eller bemannede boliger

Se også vårt utvalg av optikerprodukter på www.optikerbesok.no

Torvet 5, 3179 Åsgårdstrand Tlf. 33 08 13 81 • e-mail: sbkarls@online.no www.optikerbesok.no

Nyåpning mai 2016 BYGGFIRMA

Jon Sæterlid

Tlf: 911 94 360 Nedenfor apoteket i Åsågrdstrand Gry Linéa Stensrud

Utfører alt innen: - Nybygg - Vedlikehold - Reperasjoner - Planlegging - Restaurering TLF: 330 81 049 Priv. 920 32 572 Mob.

Våre åpningstider: Man: lukket Tirsdag, torsdag og fredag 09:00 - 16:00 Onsdag: 09:00 - 18:00 Lørdag etter avtale

Stangsgt. 21 3179 Åsgårdstrand

57


58

Trenger du skilt eller dekor?

Prøv vår nye nettbutikk! Norges beste priser på trykksaker

CpTrykk.no

Tlf: 91 32 50 45

0 42 0 4 0 3 Tlf. 3

VÅRE ELEKTRIKERE GIR DEG LYS OG VARME

Tlf: 40 30 20 05 post@colorprof.no

tlf.: 330 81 571 www.baker-nilsen.no

Over 25 års erfaring


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Sanitetsforeningen

59

TEKST | FOTO: KARI BIRKELAND

Vi har ikke mer enn ryddet bort julepynten før vi må tenke fastelavnsris. Heldigvis har vi noen spreke menn som hjelper til med å hente kvist i skogen før sanitetsdamene inntar Esternatskolen. Dugnadsånden er stor og vi har aldri vært så mange til å bunte og pynte ris som i år. Vi formelig «bruser med fjæra» og salget gikk strykende, ca. 500 ris og 50 hjerter ga oss en god inntekt. Vi fikk et lite pusterom før vår årlige basar med loddsalg på Paletten i forkant gikk av stabelen. Det var første gang vi arrangerte basar på sykehjemmet, det var meget vellykket og til stor glede for beboere og besøkende. Tusen takk til alle bidragsytere som sponser oss med gevinster, uten dere hadde det ikke vært basar! Plutselig står mai måned for døren og vi er i gang igjen på Paletten med vårt maiblomst salg. I år solgte vi ut rubbel og bit før tiden var omme. En stor takk til alle som støtter oss med kjøp av lodd, maiblomster og fastelavnsris. I år vil ha en stand på Åsgårdstrandsdagene for å profilere oss og verve nye medlemmer. Stikk innom oss å bli inspirert til å bli medlem.

Vi har et nytt prosjekt på gang, noen få sanitetskvinner (mest en ) strikker babysokker. Disse pakker vi i cellofan og legger ved et velkomstbrev til nyfødte, helsesøster i kommunen deler ut til våre nye verdensborgere i Åsgårdstrand og vi håper mammaene vil bli sanitetskvinne på sikt. I august arranger vi pensjonist tur til Blaafargeverket. Høves bussreiser sørger for transport og forhåpentligvis en opplevelsesrik dag. Kløverturene våre er fortsatt populære, vi har plass til mange fler. Møt opp på Paletten og mandager kl.18.00 og bli med på en sosial og hyggelig tur en times tid. Vi tar sommerferie fra St.Hans og ønsker alle en strålende varm god sommer og velkommen til høstens program med spennende innslag.

God sommer ønskes fra leder i Åsgårdstrand sanitetsforening. N

Følg oss på vår Facebookside: Åsgårdstrand Sanitetsforening.


60

ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

Sommerkonsert i kirken Lørdag 16. juni inviterer Majorstua Kammerkor, Øystein Fevang og Joseph Angyal til sommerkonsert i Åsgårdstrand kirke.

Ungarskfødte Joseph Angyal er en multimusiker av de sjeldne, og vil på denne konserten spille fele, sopransax og diverse fløyter. Øystein Fevang er bosatt i Åsgårdstrand, og burde være kjent for et lokalt publikum, etter å ha gjort seg bemerket både som dirigent, sanger og musiker. Majorstua Kammerkor feirer neste år sitt 20-års jubileum, og er et kammerkor som hovedsakelig befinner seg i den klassiske musikktradisjon. Korets plateutgivelse med musikk av Ola Gjeilo har vært en suksess, den streames spesielt mye i USA. På denne sommerkonserten vil du få oppleve et repertoar med noe av de vakreste korperlene man kan by på, som Waldemar Åhlens «Sommarpsalm», Taubes «Så skimrande var aldrig havet» og Moores «An Irish blessing».


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

61

KUNSTUTSTILLING og kunsthåndverksmarked For femte året på rad arrangerer kunstnerne i Åsgårdstrand kunstutstilling. Vi har vært heldige å få leie kafeen på Torvet denne sommeren.

Utstillingen åpner 29 juni kl. 1800. Tov & Django underholder med fengende musikk. Utstillingen vil være åpen torsdag, fredag, lørdag og søndag hele juli måned.

Velkommen!

Kunsthåndverksmarked i Åsgårdstrand

Markedet holdes

lørdag 7 juli og søndag 8 juli i Badeparken. Begge dager fra kl. 11 til kl. 17.

Dette er en tradisjon som startet i 2005. I år har vi et band som underholder, og det blir minst 17 deltagere som viser keramikk, glass, smykker og tekstil. Dette er kunstnere som er medlemmer av N.K. (Norske Kunsthåndverkere). Det garanterer for kvalitet. Vi har fått lov av kommunen til å bruke badeparken. Det blir et fantastisk stemningsfylt sted å stille ut. Vi håper og tror at dette blir et bidrag som kunstnerbyen kan være stolte av.


BILGLASS B I Gratis L Greparasjon L AavSstein-S

46

kasko og Gratissprutskade reparasjon ved av steindelkasko. Fagmessig sprutskade ved kasko og montering av alle delkasko. Fagmessig typer ruter. montering av alle typer ruter. Behjelpelig med forsikringsBehjelpelig papirer. med forsikringspapirer.

tlf.: 330 81 571 tlf.: 330 81 571 www.baker-nilsen.no www.baker-nilsen.no

GLASSMESTER

B. Børresen B. Børresen

G L A S S M• EBilglass S T E R• Bly og messinginnfatninger • Speil • Innramming Glassreparasjoner

Sverresgate 16 • Horten • Tlf. 33 07 36 45 Sverresgate 16 • Horten • Tlf. 33 07 36 45

Glassreparasjoner • Bilglass • Bly og messinginnfatninger • Speil • Innramming

Glad på på badet? badet? Ikke Ikke det? det? Ring Ring T&T T&T Glad Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente Tør du pusse opp badet uten bruk av våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente fagfolk? Ring den eneste våtromsgodkjente byggmesterbedriften i by’n. byggmesterbedriften i by’n.

C

Tlf. 917 33 960 Tlf. 917 33 960

Tlf. 400 500 09

M

Y

CM

MY

CY

Trenger du du lagringsplass? lagringsplass? Trenger Korttid eller eller langtidsleie? langtidsleie? Korttid Lett tilgjengelig tilgjengelig v/Åsgårdstrand v/Åsgårdstrand Lett Ring:Tlf. Tlf. 900 900 31 31 830 830 Ring:

Plissegardiner Lamellegardiner Innv Persienner

Be om gratis befaring og pritilbud

- 40%

JOTAN MARKISER SVEIN KIRKHAUG Etabl. 1983

BEVERSTIEN 3 - 3188 HORTEN

04 67 90 Terrassemarkiser Grøteig AS, Kopstadveien 19B, 3180 Nykirke OrgTlf.nr: 33 NO 978 704 409 org nr. 916 508 816 Telefon 33 07 80 35 Utv Zip Screen Montering er inkludert i prisen epost: post@jotan.no web: www.jotan.no

CMY

K


63

ÅIF inviterer til loppemarked

men trenger lopper! Åsgårdstrands Idrettsforening skal arrangere det tradisjonsrike loppemarkedet som finner sted på klubbhuset i Åsgårdstrand hver sommer. I år er ikke et unntak,

men ÅIF trenger flere lopper. ÅIF slår nok en gang et slag for gjenbruk og inviterer til loppemarked lørdag 18. og søndag 19. august på idrettsanlegget i Åsgårdstrand. I år har det ikke kommet inn like mye lopper som de foregående årene, og det er sårt trengt for at årets loppemarkedet skal bli arrangert.

Har du noen lopper liggende? ÅIF tar gjerne i mot lopper, så dersom du har noe som du har tenkt å kvitte deg med, men som fortsatt er i brukende tilstand, er det bare å ta kontakt. Dersom du har lyst til å bidra som frivillig på loppemarkedet, er du selvfølgelig hjertelig velkommen til det. Det settes det stor pris på.

Kontakt Ove Lysell på telefon: 416 95 000


64

Blomster til alle anledninger • BRUDEBUKETTER • DEKORASJONER • KRANSER • BÅREBUKETTER

PALETTEN TLF.: 33 08 24 82


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

65

Politisk hjørne Det er utrolig mye spennende som skjer i kommunen for tiden. Høgskolen har endelig blitt universitet, ny togstasjon og traseer uten forsinkelser er i anmarsj, ny videregående skole, storarena for håndballen påbegynnes, nytt hotell, restaurant i havna i Åsgårdstrand, første spadetak for indre havneby, utvikling av havna der stål går ut for mykere verdier, for å nevne noe. Mye skjer utenfor Åsgårdstrand, men mye av dette vil også påvirke lokalt. Nåværende politiske runde er satt opp med fagutvalgene i uke 23, formannskapet og havnestyret i uke 24, og kommunestyret i uke 25. Det er som alltid et bredt utvalg av saker som treffer ulikt avhengig av parts- eller almennelige interesser. Trafikkanalyse for Campus Vestfold. Spennende sak for Åsgårdstrand. Fremtidige løsninger vil påvirke kjøremønsteret over Hortensveien og gjennom Åsgårdstrand. Både i forhold til Bakkenteigen, pendling nordover, men også i forhold til ny togstasjon (Horten stasjon). Her skisseres det nye veiløsninger, rundkjøringer, med mere. Etter hele syv år er Allaktivitetshus i Åsgårdstrand igjen på sakskartet – etter stort påtrykk av lokale politikere. Siste gang var da forprosjektet ble politisk behandlet i juni 2011. Rammen i forprosjektet var den gang å samlokalisere allaktivitetshus med eksisterende klubbhus. Saken er nå bredere ettersom politikerne har bedt administrasjonen også å se dette sammen med en ny barnehage. Dette gir fire ulike alternativer; 1. Rehabilitere eksisterende barnehage og fremdeles tenke seg skolen som et Allaktivitetshus. 2. Bygge ny barnehage uten Allaktivitetshus. 3. Samlokalisere ny barnehage og Allaktivitetshus. 4. Bygge nytt Allaktivitetshus, overta og ombygge eksisterende klubbhus til en barnehage.

Av øvrige politiske saker i denne runde kan man blant annet trekke frem: • Friplasser SFO: Saken ser på om man skal åpne for friplasser for familier med lav inntekt. • Etablering av en kunstisbane på torvet i Horten. • Marint verneområde Oslofjorden. Saken treffer sepesielt området Bastøy-Rødskjær-Østenskjær. • Årsregnskap med årsmelding 2017. Horten kommune leverer et netto driftsresultat på 42,9 mill kr. Ellers minner jeg om at høringsrunden på Områdereguleringsplanen har frist 25. juni. Det er viktig at alle som har innspill til saken (som politisk skal 2. gangs behandles i september), kommer med de innen fristen. Både private, foreninger og lag, næringsliv, med flere.

Se disse, og øvrige saker på kommunens nettsider: www.horten.kommune.no/politikk/moteplan


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

1979

66

2018

KIWANIS CLUB ÅSGÅRDSTRAND 35 ÅR 19. Februar 2014

Følg oss gjerne på: http://asgardstrand.kiwanis.no

KIWANIS VÅRAKSJON Tekst: Roger Berg

Kiwanis Club Åsgårdstrand vil takke alle de innbyggerne i den flotte byen vår, som har tatt imot oss på dørene og kjøpt jordforbedringsprodukter. Nå er varelageret vårt helt utsolgt. Dette er en tung jobb, men fantastisk gøy. Kostnadene til Nisseposene ved julegrantenningen er ”i boks” også i år. Åsgårdstrandsdagene 2018

Vi er selvfølgelig på plass også på Åsgårdstrandsdagene, 9. og 10.juni. På samme sted. Der selger vi som vanlig våre ”sterkt etterspurte” vafler, varme pølser og mineralvann. Kom innom teltene våre til en hyggelig servering, og prat med våre medlemmer. Søndag 10.juni, deler Kiwanis Club Åsgårdstrand ut sin årlige Kunstnerpris for ungdom. Husk at du kan få kjøpt lodd til vår sommerutlodning.

Kiwanis sommerutlodning

I likhet med tidligere år, har vi også i år en sommerutlodning på gang. Også i år med gevinster til alle aldersklasser. Dere vil se oss i teltene våre på Åsgårdstrandsdagene og på Paletten Kjøpesenter 15. og 16.juni. Vi selger selvfølgelig lodd også i teltet vårt på St.Hans- feiringen i Badeparken. Trekningen vil også i år foretas i Badeparken på St.Hans aften.

St.Hans i Badeparken

Vi vil også i år invitere til vår tradisjonsrike St.Hansfeiring i Badeparken. Velkommen til bålkos og god stemning.

Salg av lodd til sommerutlodningen.

FAKTA OM KIWANIS

KIWANIS er en internasjonal humanitær organisasjon av frivillige som aktivt arbeider for barn og unge • KIWANIS er en serviceorganisasjon med ca. 586. 000 aktive kvinner, menn, barn og unge. • KIWANIS International arbeider i mer enn 80 land med hovedkvarter i Indianapolis, USA. • KIWANIS har ca 16 000 klubber i verden. • KIWANIS er partipolitisk og religiøst nøytral • KIWANIS består av mennesker som ønsker å hjelpe og støtte svake grupper i samfunnet • KIWANIS prioriterer “BARN FØRST OG FREMST”, men støtter også funksjonshemmede og eldre • KIWANIS skaffer midler gjennom arbeid og diverse aksjoner • KIWANIS holder regelmessige klubbmøter med foredrag, diskusjoner, bedriftsbesøk med mer. • I lokalsamfunnet ønsker KIWANIS å hjelpe der hvor virkelig behov er til stede.


ÅSGÅRDSTRAND PÅ TVERS #3 JUNI 2018

St.Hans i Badeparken Kiwanis vil tilby salg av mineralvann, vafler, kaffe, pølser og Kiwanis loddsalg.

Hoppeslott for barna! Bålet tennes klokka 21:00 (værforbehold)

Velkommen!

67

67


Åsgårdstrand

Velkommen Velkommen til Menytil Åsgårdsstrand Meny Åsgårdsstrand Ferskvarebutikken Ferskvarebutikken med det store medutvalget det store utvalget

Ferskvarebutikken med det store utvalget

• •De ferskeste råvarene • Friskeste ferskvareavdeling • De ferskeste De råvarene ferskeste • Friskeste råvarene ferskvareavdeling • Friskeste ferskvareavdeling • Alltid godeog tilbud ogfor verdi pengene • Alltid gode •tilbud Alltid gode verdi tilbud pengene og for verdi for pengene Aktuelle sesongvarer og bredt • Aktuelle•sesongvarer • Aktuelle sesongvarer og bredt utvalg ogutvalg bredt utvalg Blide og kompetente medarbeidere • Blide og •kompetente • Blide og kompetente medarbeidere medarbeidere

ÅSGÅRDSTRAND Paletten Kjøpesenter 08-21 (20) • Tlf 33 08 10 04 (Gratis parkering)

Åsgårdstrand på tvers - #3 - 2018  
Åsgårdstrand på tvers - #3 - 2018  
Advertisement