{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 31

BLOD Oxideret LDL bidrager til inflammation og vævsskader

Monocytter i blodet

Inflammatorisk proces

ENDOTEL ARTERIEVÆG

Oxideret LDL

Øget mængde oxideret LDL

Inflammation spredes gennem endotelet

BLOD Monocytter omdannes til inflammatoriske makrofager

Bidrager til inflammation

Svækker endotelfunktionen

ENDOTEL ARTERIEVÆG

Inflammation spredes til karvægen

Inflammation vinder fodfæste i karvæggen

Det inflammerede område vokser

BLOD Udbredt inflammation påvirker blodgennemstrømningen

Tilskud af lycopen

Den reducerede mængde oxideret LDL modvirker inflammation

ENDOTEL ARTERIEVÆG

Bidrager til en inflammatorisk spiral

Mængden af oxideret LDL reduceres

Fører til en gavnlig effekt på blodgennemstrømningen

Endotelet er det lag af celler, som beklæder indersiden af blodkarrene. En dårlig endotelfunktion ses ved en række forskellige sygdomme, som åreforkalkning, diabetes, højt blodtryk og hjertesygdomme.

bliver brugt, bl.a. RH-PAT og sVCAM-1. Alle målinger viste en signifikant forskel, hvilket i forskersprog fortæller, at re­ sultatet ikke var baseret på tilfældigheder, men at der var en overvejende sandsynlighed for, at produktet rent faktisk har en effekt. Et mail-møde med en hjertespecialist Vi har spurgt hjertespecialisten fra Arizona, Decker Weiss, om, hvordan han ser på Sanokardio i forhold til medicin, og hvorfor man ikke bare kan fremstille en syntetisk kopi – det er da så meget nemmere og billigere end at dyrke tomater i den sorte muld. Vi har også spurgt ham om alt muligt andet. Nogle af svarene finder du her og i de kom­ mende numre af SUND-FORSKNING.

Decker Weiss står sammen med sit team bag de mange stu­ dier, der er lavet på tomatekstraktet. Her er, hvad Decker kan fortælle: I ekstraktet i Sanokardio finder du ikke kun den na­ turlige lycopene. Det er et såkaldt fuldspektrum ekstrakt, hvor de aktive stoffer arbejder sammen om effekten. Det sker med flere forskellige caratenoider, bl.a. lycopene, som forbliver i sin naturlige form sammen med phytoene og phytofluene, der er med til at aktivere lycopene. Tomater­ ne indeholder også A- og E-vitamin, som sammen med phytosteroler signifikant kan fremme lycopenes arbejde i kroppen. Der er i 2019 lavet et studie, hvor man sammenlignede tomatekstraktet i Sanokardio med syntetisk lycopene. Stu­

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 31

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement