Libelle - Thuis in het buitenland

Page 1

hallo libelle

Hier zijn al jullie brieven en reacties welkom!

ZIJ ZOEKEN… • Breiboeken gemakkelijke graad voor eenvoudige patronen. Chantal Verleene, Kapelstraat 173/3-01, 8450 Bredene of tel: 0495-28 09 24. • Vriendinnen tussen 25 en 30 jaar uit regio Lier om een uitstapje te maken. E-mail: cherilynjilljudy@hotmail.com • Sportief koppel tussen 40 en 50 jaar uit regio Oost-Vlaanderen om samen met mij en mijn man te gaan fietsen of wandelen. Christine en Kurt, e-mail: kurt.verstraete2@ telenet.be of tel: 0478-22 83 30. • Kaartjes voor mijn oma en opa die dit jaar 60 jaar getrouwd zijn. Vercauteren-­ Vergauwen, Rupelmondestraat 12, 9150 Bazel. • Jarigen die samen een fuifzaal willen huren om de kosten te delen. Ik vier mijn 30ste verjaardag. Regio West-Vlaanderen. Charlotte Cokelaere, tel: 0476-64 52 89. • Vriendinnen uit regio Oost-Vlaanderen tussen 50 en 65 jaar om samen naar schlagerfestivals te gaan. Ik ben 57 jaar. Chris, e-mail: pathasro@gmail.com • Lotgenoten die net als ik geadopteerd werden, om ervaringen uit te wisselen. Clara, tel: 0498-50 36 60. Zoek jij ook iets of iemand? Mail naar hallo@ libelle.be of schrijf naar Hallo Libelle, Stationsstraat 55, 2800 Mechelen. Wij publiceren geen relatie- of commerciële zoekertjes.

Waar is Kimmie? Deze lieve koala zit ­ergens in deze Libelle verstopt. Ga gauw op zoek met de kinderen. Wie vindt haar het eerst?

thuis in het buitenland

In 2013 leerde journaliste Leentje (39) haar Michael (41) kennen op reportage in Chicago. Ze viel als een blok voor hem én de stad! “Voor de krant moest ik in Chicago een Vlaming interviewen over zijn leven in The Windy City. Michael was mijn ‘case’. Na ons gesprek hielden we contact en werden we verliefd. Na heel wat

musea en fantastische winkels en de muziek- en theaterwereld is er geweldig. Chicago is ook de groenste stad van de VS en de schoonheid van Lake Michigan kan me nog elke keer verbazen.

“Van vrienden hoor ik altijd dat we er zo gelukkig uitzien. We hebben hier echt ons plekje gevonden” over en weer gereis, besliste ik vorig jaar de grote stap te zetten en samen met mijn zoontje van vijf, Léon, de oversteek te wagen. Het bleek de juiste beslissing, want de liefde voor zowel de man als de stad wordt met de dag groter! Chicago is net als New York een echte ‘melting pot’. Je vindt er mensen van alle nationaliteiten, achtergronden en culturen. Er zijn schitterende

Ondertussen heb ik hier mijn plek gevonden: ik werk nog steeds als journaliste en combineer dat met een job als stadsgids voor Connections. Zo kan ik mijn liefde voor Chicago aan andere toeristen meegeven. Van vrienden en familie in België hoor ik de laatste tijd dat Léon en ik er zo gelukkig uitzien. Dat is voor mij het beste bewijs dat we onze thuis gevonden hebben!”

Een beetje België in Chicago door… “Het frietkot in de French Market.” Dit mis ik… “De terrasjescultuur. Hier gebeurt dat zelden. Hoe mooier het weer wordt, hoe meer ik het mis!” Toch even wennen: “In de meeste restaurants moet het erg snel gaan. Het blijft vreemd om de rekening te krijgen als je dessert nog niet op is.” Grappige reactie: “De meeste Amerikanen zijn nog niet bekomen van hun nederlaag tegen België op het WK.” Meer weten over Leentje? Volg haar blog fromchicago-with-words. blogspot.com

6

LIB_2115_REG_Hallo_EVH.indd 6

13/05/15 14:41


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.