Dossier Rínxols d'ÓR

Page 1

RÍNXOLS D’ÓS


— Descripció del projecte — Aquesta nit és el gran carnestoltes del bosc i tots preparen les seves disfresses: La Mama Ós acaba de cosir la seva disfressa de Ventafocs, el Papa Ós es veu fantàstic vestit de Llop Ferotge. «I tu, Osset?» «Jo, em disfresso de Rínxols d’Ós!» Al Papa Ós no li agrada gens la idea que el seu fill vagi amb una faldilla i cuetes rosses i l’intenta persuadir que canviï de disfressa, però l’Osset es manté ferm.... Un conte en contra les convencions socials i els gèneres establerts. La Cuentista presenta en el seu teatrí de paper l’estrena del conte Rínxol d’Ós. Mitjançant figures de paper es componen les diferents escenes que representen la història d’aquesta singular família d’óssos. Un format diferent i nou que convida als nens i nenes a ser part de la narració, conformant els sons que emboliquen les escenes mitjançant les seves veus i l’acompanyament d’instruments fets amb materials reciclats. Un dels pares assistents es convertirà en protagonista, representant amb la seva veu al petit Rínxol, que, acompanyat pel papà ós i la mamà ós -interpretades per les integrants de la companyia- aniran explicant la història i fent preguntes als espectadors en relació amb el que veuen. Activitat complementària optativa: al final del contacontes es realitza una activitat en la qual es convida als nens i nenes, pares i mares a construir un nas d’ós amb materials reciclats. Durada: 30 min representació / 1 h representació + activitat complementària Públic: a partir de 3 anys Idioma: català.

2

LA CUENTISTA_DOSSIER


— La Cuentista — Naixem en 2011 per realitzar espectacles i projectes d’educació artística i teatre, motivades per la innovació de nous formats creatius i per l’intercanvi com a valor fonamental en la creació artística. Ens encanta treballar de forma artesana i amb col·laboradors de diferents cultures i disciplines. Tenim una gran preocupació pel medi ambient, per això treballem El Upcycling (reciclatge de materials) com a base plàstiques de les nostres creacions. Responent als seus interessos artístics, la companyia treballa amb dos formats: EL TEATRÍ ITINERANT: Teatre de petit format confeccionat amb tècniques i materials reciclats, orientat a desenvolupar projectes artístics-educatius i a dur el teatre fora del circuit teatral convencional. INVESTIGACIÓ I INTERDICIPLINARIETAT: La companyia investiga i treballa amb formats multidisciplinaris, reflexionant sobre els processos de creació i els nous llenguatges escènics, les noves tecnologies, etc. La Cuentista desitga ser un pont creatiu entre les històries i l’audiència, entre el joc i la reflexió, entre artesania i tecnologia, entre la posada en escena i la innovació, on tots puguen gaudir i compartir l’experiència artística.

3


Fitxa Artística

Direcció Artística: La Cuentista Conte: Rínxold’ós. Autor: StéphaneServant Il•lustracions:Lætitia Le Saux Publicació: Ed. Joventut Narradores: Mariana Yáñez i Consuelo Barrera Jofré Realització: Sara Caldas i Hand Made Theatre Producció: Hand Made Theatre

4

LA CUENTISTA_DOSSIER


— Requeriments tècnics — - Espai de 5m de llarg x 4m d’ample x 2m d’altura - 1 endoll - 1 faristol Temps de muntatge: 1h Temps de desmuntatge: 1h *Depenent de la grandària de l’espai de representacióamplificació de so para: -1 micròfon amb el seu peu - 2 micròfons de diademes amb els seus respectius receptors

5


— Espai Escènic —

6

LA CUENTISTA_DOSSIER


—ESPECTACLEs— 7

— Fotografies —


—CONTACTE— Info.lacuentistateatro@gmail.com lacuentista.net Persona de contacte: Mariana Yáñez Rojo Telèfon: (+34) 652266241 o (+34) 686254121 Horari d’atenció: Dilluns a divendres de 9:00 a 19:00 hrs.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.