Dossier A(sombra)TE

Page 1

TE


—ESPECTACLE-TALLER DE TEATRE D’OMBRES— A(SOMBRA)TE És una activitat doble. Es tracta d’un espectacle-taller adreçat a nens d’educació infantil i primària que consta, en primer lloc, de la representació de un conte mitjançant la tècnica del teatre d’ombres i, en segon lloc, d’un taller on els alumnes podran conèixer aquest art mil·lenari, jugar amb les possibilitats que ofereix i construir les seves pròpies titelles d’ombres. Cada vegada que presenciem un espectacle o hi participem com a públic, alguna cosa creix dins nostre: una mena de curiositat per experimentar nosaltres mateixos allò que estem veient. Forma part de la nostra naturalesa: tant el desig d’aprendre com el de posar en pràctica allò que hem vist i que els altres són capaços de fer. La Cuentista, atenent a aquesta necessitat natural, posa els seus coneixements a l’abast dels nens i els acompanya en el seu viatge des del rol d’espectadors fins al de protagonistes i creadors. Amb aquest objectiu, ha ideat un format especial per tal que els nens facin l’exercici tant d’observar com el de crear. L’experimentació d’aquest doble rol començarà amb un espectacle que, en primera instància, dóna la clau per obrir la porta de la imaginació, rere la qual hi ha un món amb un llenguatge propi que els nens podran descobrir i experimentar per si mateixos en el taller que es fa després de la representació.

2

LA CUENTISTA_DOSSIER


OBJECTIUS

Generals

Proporcionar als nens d’educació infantil i primària una experiència lúdica-educativa, d’exploració del teatre d’ombres, mitjançant una activitat que comprengui tant la contemplació com la pràctica d’aquesta tècnica.

OBJECTIUS

Específics

1. Exemplificar les possibilitats del teatre d’ombres mitjançant la representació d’un espectacle. 2. Fomentar la imaginació i la creativitat dels nens 3. Donar a conèixer els elements bàsics necessaris per a la representació amb ombres 4. Impulsar l’experimentació per part dels nens de les possibilitats que ofereix aquesta tècnica teatral 5. Guiar la creació i construcció dels seus propis motlles de siluetes

3


LA COMPANYIA —LA CUENTISTA— Naixem en 2011 per realitzar espectacles i projectes d’educació artística i teatre, motivades per la innovació de nous formats creatius i per l’intercanvi com a valor fonamental en la creació artística. Ens encanta treballar de forma artesana i amb col·laboradors de diferents cultures i disciplines. Tenim una gran preocupació pel medi ambient, per això treballem El Upcycling (reciclatge de materials) com a base plàstiques de les nostres creacions. Responent als seus interessos artístics, la companyia treballa amb dos formats:

EL TEATRÍ ITINERANT: Teatre de petit format confeccionat amb tècniques i materials reciclats, orientat a desenvolupar projectes artístics-educatius i a dur el teatre fora del circuit teatral convencional.

INVESTIGACIÓ I INTERDISCIPLINARIETAT: La companyia investiga i treballa amb formats multidisciplinaris, reflexionant sobre els processos de creació i els nous llenguatges escènics, les noves tecnologies, etc. La Cuentista desitga ser un pont creatiu entre les històries i l’audiència, entre el joc i la reflexió, entre artesania i tecnologia, entre la posada en escena i la innovació, on tots puguen gaudir i compartir l’experiència artística.

4

LA CUENTISTA_DOSSIER


FITXA ARTÍSTICA DIRECCIÓN ARTÍSTICA:

La Cuentista

Construcció i disseny de les siluetes: Hand Made Theatre Edició de so: Gerard Masalias Titellaires: La Cuentista Disseny d’activitats pedagògiques: Mariana Yáñez Rojo Disseny d’Art: Consuelo Barrera Jofré Tipus de públic al qual s’adreça l’espectacle-taller: Grups de nens entre 3 i 10 anys Idioma de l’espectacle: català Idioma del taller: català o castellà Duració de l’activitat: 1 hora i 15 minuts (15 minuts de representació, 60 minuts de taller) Recursos necessaris i requisits: - Una sala o espai que es pugui enfosquir, la dimensió de la qual dependrà del nombre de participants - Endoll elèctric - Amplicació de so - Presència i participació dels professors o pares durant l’activitat - Nombre màxim de participants per taller: 40

5


—ESPECTACLEs—

6

LA CUENTISTA_DOSSIER


“GAUDINT EL NADAL” La nit de Nadal un nen surt a la recerca

“EL PRÍNCEP FELIÇ”

de l’estel per al seu arbre de Nadal. En el

L’estàtua del Príncep feliç veu des de l’alt

de bons records.

camí es trobarà amb molts amics que li faran gaudir aquest dia i tornar a casa ple

del seu pedestal tota la misèria de la ciutat i sofreix per no poder fer res, fins que un dia coneix a una petita Oreneta. que li assistirà en la seva missió d’ajudar als més desposseïts. Una història de solidaritat i amor pels altres amb un profund contin-

“LA LEYENDA DE SANT JORDI” Una ciutat és aguaitada per una bèstia feroç, fins que un dia arriba un valent cavaller per lluitar contra el drac i alliberar al poble.

3

gut social.

2

1 7


TEATRÍ ITINERANT Teatre de petit format confeccionat amb tècniques i materials reciclats, orientat a desenvolupar projectes artístics-educatius i a dur el teatre fora del circuit teatral convencional.

8

LA CUENTISTA_DOSSIER


1 “LA LEYENDA DE SANT JORDI”

Una ciutat és aguaitada per una bèstia feroç, fins que un dia arriba un valent cavaller per lluitar contra el drac i alliberar al poble.

9


2 “EL PRÍNCEP FELIÇ”

L’estàtua del Príncep feliç veu des de l’alt del seu pedestal tota la misèria de la ciutat i sofreix per no poder fer res, fins que un dia coneix a una petita Oreneta. que li assistirà en la seva missió d’ajudar als més desposseïts. Una història de solidaritat i amor pels altres amb un profund contingut social.

10

LA CUENTISTA_DOSSIER


3 “GAUDINT EL NADAL”

La nit de Nadal un nen surt a la recerca de l’estel per al seu arbre de Nadal. En el camí es trobarà amb molts amics que li faran gaudir aquest dia i tornar a casa ple de bons records.

11


—CONTACTE— Info.lacuentistateatro@gmail.com lacuentista.net Persona de contacte: Mariana Yáñez Rojo Telèfon: (+34) 652266241 o (+34) 686254121 Horari d’atenció: Dilluns a divendres de 9:00 a 19:00 hrs.