Page 1

núm. 85

Manuel López primer alcalde democràtic d'Abrera

“Hi ha nous partits que demanen impossibles”

Els10 alcaldes/ses del nou mandat

Eduard Rivas Esparreguera

Miquel Solà Collbató

Pilar Puimedon Olesa

Els socialistes de Collbató i Sant Esteve perden les alcaldies

Jesús Naharro Abrera

Xavier Boquete Masquefa

Xavier Fonollosa Martorell

info@labustia.cat

www.facebook.com/labustia

@la_bustia

Passa’l

100%

✆ 675 475 038

pàg. 21

juny 15

pàg. 2 i 3

Festes Majors d’Olesa, Abrera i Esparreguera

Carme Rallo Sant Esteve

Enric Llorca Sant Andreu

pàg. 8, 10, 11, 12, 16 i 17

S T A T I N U S E K M C I T O ÚL N ST E

Lluís Valls Gelida

Joan Carles Almirall Castellví

pàg. 2 i 3

TOD O VE NTA COMPRA - VENTA - DEPÓSITO - EMPEÑO

EL GRAN MERCAT DE SEGONA MÀ

Olesa. LUNES A SÁBADO de 9.15 a 20 h (no cerramos al mediodía) DOMINGO CERRADO. Pol. Can Vinyals (C-55). Vía servio Repsol.

✆ 93 778 47 67

Sant Esteve. LUNES A SÁBADO de 9.30 a 20 h (no cerramos al mediodía) DOMINGO de 9.30 a 14 h. Pol. St.Esteve crta. Piera (delante mercado domingo)

✆ 93 771 35 66 HO COMPREM TOT, info@todo-venta.com HO VENEM TOT www.todo-venta.com OPORTUNIDADES - NUEVOS - USADOS - OCASIÓN


2

Eleccions municipals

la bústia · juny del 2015

Dues majories absolutes, 160 regidors i 56 partits El PSC guanya a 6 dels 10 municipis: Sant Andreu, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve, Collbató (Socialistes) i Gelida, que obté la majoria absoluta // CiU és la força més votada a Martorell, Castellví i Masquefa // El Bloc Olesà guanya per majoria absoluta. Martorell: CiU perd la majoria i pacta amb ERC

Sant Andreu: Llorca és el més votat per sisena vegada

Olesa: El Bloc millora amb majoria absoluta

Esparreguera: El PSC guanya i la CUP és la sorpresa

Abrera: El PSC es manté i pacta amb ERC i CiU

Sant Esteve: El PSC és el més votat però perd l'alcaldia

Collbató: Els socialistes guanyen però no governen

Castellví: CiU s'imposa per primera vegada

Gelida: Valls recupera la majoria absoluta del 2007 Masquefa: CiU és el més votat amb menys diferència


Eleccions municipals

la bústia · juny del 2015

3

Els nous ajuntaments renoven 7 de les 10 alcaldies Lluís Gutiérrez La Bústia En aquest reportatge fem un repàs del més destacat dels resultats de les eleccions municipals del 24 de maig i els nous governs municipals que han renovat els consistoris pels pròxims 4 anys. En les cròniques interiors de cada municipi us oferim les fotografies, els vots de la constitució i els noms dels regidors. Alcaldies Els 10 municipis de cobertura de La Bústia tindran 8 alcaldes i 2 alcaldesses. Per partits: 4 del PSC, 3 de CiU, 2 d’ERC i 1 del Bloc Olesà. Tres repeteixen: Enric Llorca (PSC) a Sant Andreu, el més veterà al capdavant del consistori des de 1995; Lluís Valls (PSC) a Gelida, que ha estat de 1999 al 2003 i des de 2007; i Xavier Boquete (CiU) a Masquefa, des de 2007. Els nous alcaldes i alcaldesses són: Xavier Fonollosa (CiU) a Martorell, Pilar Puimedon (BO) a Olesa, Eduard Rivas (PSC) a Esparreguera; Jesús Naharro (PSC) a Abrera; Carme Rallo (ERC), la primera alcaldessa de Sant Esteve; Miquel Solà (ERC) a Collbató; i Joan Carles Almirall (CiU) a Castellví. El dissabte 13 de juny van quedar constituïts els ajuntaments per al període 2015-2019. Un procés que va començar amb la proclamació de les llistes de les diferents formacions i que li han seguit les eleccions i els pactes posteriors que han donat com a resultat els nous governs municipals. Només en dos municipis no governarà la llista més votada. A Sant Esteve, un pacte entre ERC (segona força), AraSES (de l’exalcalde socialista Joan Galceran), CiU i el nou partit Locos per Sanes, han deixat fora al PSC d’Enric Carbonell. Alcalde des de 2006, que va substituir Galceran, ha governat els últims 4 anys amb L’Entesa per Sant Esteve, partit que també passa a l’oposició.

Alcaldies: 4 del PSC, 3 de CiU, 2 d’ERC i 1 del Bloc Olesà Els pactes amb ERC deixen fora del govern als socialistes de Sant Esteve i Collbató i manté als convergents a Martorell

A Collbató, un cas similar: ERC (la segona força) ha pactat amb GIC i CiU deixant fora de l’alcaldia la socialista Ana Úbeda tot i aconseguir un regidor més que el 2011. CiU, que havia governat els últims 4 anys compartint l’alcaldia amb els socialistes, s’ha decantat en aquesta ocasió -amb la nova cap de llista M. Teresa Casanovas- , per un canvi amb els grups que havien estat a l’oposició.

Resultats 24M La participació, lleugerament per sobre de les municipals de 2011, ha estat d'una mitjana del 58,55 % (la mitjana de Catalunya ha estat del 58,52 %). La més baixa Sant Andreu amb el 54,95% i la més alta Castellví amb el 66,57%.

A la resta d’ajuntaments, el partit més votat té l’alcaldia. A part dels 2 municipis citats, també s’han formalitzat pactes de govern a Martorell (CiU i ERC) i Abrera (PSC, ERC i CiU). A Sant Andreu, Olesa, Castellví, Gelida i Masquefa no hi ha confirmació que entri un altre grup al govern al tancament d’aquesta edició. I a Esparreguera PSC i ICV s'han donat la mà, amb la possibilitat que s’ampliï a CUP i ERC.

El PSC o llistes socialistes han estat la força més votada en 6 municipis: Sant Andreu, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve, Collbató i Gelida. CiU ho ha estat en 3: Martorell, Castellví i Masquefa. I El Bloc a Olesa.

S'han produït dues majories absolutes: El Bloc Olesà, que ha passat de 9 a 12 regidors; i el PSC a Gelida, que ho ha fet de 6 a 7 regidors.

En general, puja el PSC i sobretot ERC, baixen CiU i PP, es manté ICV i partits de l'entorn de les esquerres, entren CUP, C'S i partits de l'entorn de Podemos i desapareixen alguns partits independents i PxC.

Total als 10 municipis

En total han entrat 56 de les 76 llistes presentades i 160 regidors. Per partits, els representants electes són (entre parèntesi els regidors el 2011): 50 del PSC o llistes socialistes (47 comptant els 5 d'INCAS); 27 de CiU (43); 25 d'ERC (11); 17 d'ICV-EUiA-Movem-Entesa (17); 12 del Bloc Olesà (9); 7 de la CUP (0); 7 de partits de l'entorn Podemos (3 AraSes); 6 del PP (16); 5 de C´S (0); 3 d'Ad'A (3) i 1 de Locos per Sanes (0). Dues majories absolutes L’espectacular victòria del Bloc Olesà amb la majoria absoluta de 12 regidors (1 més dels necessaris) també és un resultat històric en unes municipals a Olesa. El Bloc ha obtingut 4.585 vots, el segon millor resultat des de l'any 1979 (només superat pel PSC d'Enric Térmens l'any 1983 amb 5.181 vots). També és la distància més gran sobre el següent partit: ERC, amb 1.058 vots està a 3.527 vots del partit més votat (el 1983 la distància entre el primer i el segon, CiU, va ser de 3.313 vots). La contundent victòria dels socialistes de Gelida és el seu segon millor resultat en unes municipals amb 1.337 vots (42,51% dels emesos) i 7 regidors. El PSC ha guanyat 6 vegades consecutives i recupera la majoria absoluta que va obtenir l’any 2007. ERC, que passa de 2 a 3 regidors com a segona força obté 705 vots (22,42%) igualant els mateixos sufragis recollits l’any 1999 i el seu segon millor resultat en unes municipals. Sorpreses i nous partits A part de les majories absolutes, les sorpreses són l'entrada de la CUP com a segona força (5 regidors) a Esparreguera. La CUP també ha entrat a Gelida (1) i Masquefa (1). Com a segona força, SI ES POT té 4 regidors a Sant Andreu. Dels nous partits també cal destacar l'entrada de Ciutadans a Sant Andreu (2), Esparreguera (2) i Abrera (1); Som Martorell (1) i Locos per Sanes (1), aquest darrer ha estat decisiu per formar i entrar al govern de Sant Esteve.


4

Martorell

la bústia · juny del 2015

Xavier Fonollosa (CiU) és el nou alcalde de Martorell amb els vots i el pacte de govern d'ERC breus FESTIVAL PAS. Entre el 10 i el 25 de juliol se celebra la 2a edició del festival PAS, que l’any passat va assolir gran èxti de públic. El grups o intèrprets previstos d’actuar són Joan Dausà, Anna Roig i l’ombre de ton chien, La Locomotora Negra, The Excitements, Janine Johnson, Oreka TX i l’espectacle Fuenteovejuna (Breve tratado sobre las ovejas domésticas) de la companyia Obskené. Durant set nits de juliol el PAS tornarà a lluir a l’espai més emblemàtic de Martorell, el Pont del Diable, una iniciativa de la regidoria de Cultura i Joventut de l’Ajuntament. Totes les activitats són gratuïtes i a l’aire lliure. ÈXIT DE LA FIRA COMERCIAL I MEDIEVAL NOU MARTORELL

Fira de Nou Martorell 2015. La Bústia.

La Fira del Comerç al carrer i Medieval, organitzada per l'associació de botiguers Nou Martorell va tornar a omplir tota la rambla de les Bòbiles d'estands i activitats el cap de setmana 6 i 7 de juny. Cal destacar l'ampliació d'espai pels comerços associats i per l'exposició de vehicles a càrrec d'Auto Cancarreras Citroën. Les atraccions de Carrusel Park a la plaça del Blat, les activitats dels medievals, l'espectacle d'aus i les cercaviles musicals van ser uns dels atractius. La pròxima fira és el dissabte 11 de juliol a la nit de 19 a 2h amb la Nit de Rebaixes i la proposta gastronòmica Martotastet.

Nou vehicle de la Creu Roja. CRBLN.

Nou consistori martorellenc. Aj.

ERC ha optat per respectar la llista més votada i formar govern amb CiU

Absolts 3 joves denunciats per PxC

Revetlla de Sant Joan al Pont del Diable, Can Bros, El Progrés i Ca n’Oliveras

Xavier Fonollosa és el nou alcalde de Martorell en obtenir el suport de la majoria de regidors del consistori. CiU governarà amb ERC després de l'acord de govern signat per les dues formacions l'11 de juny. Els republicans han optat per formar govern amb la llista més votada tot i que aritmèticament estudiaven altres opcions, com un pacte PSC-Movem-ERC, que també sumaven els 11 regidors de la majoria absoluta. Els resultat de les votacions ha estat 11 vots pel candidat de CiU, 5 pel del PSC, 4 vots pel de Movem i 1 vot pel candidat del PP. El nou consistori martorellenc segons els resultats dels vots de les darreres eleccions municipals està format per 8 regidors de CiU: Xavier Fonollosa, Núria Canal, Lluís Esteve, Josep Casasayas, Cristina Dalmau, Lluís Amat, Belén Leiva i Maria Mercè Morera. 4 del PSC: Lluís Tomàs, Reme Márquez, Raúl Rozalén i Antonio Carvajal. 4 representants de Movem Martorell: José Antonio Simón, Laura Ruiz, Ricard Sánchez i Asunción Moreno. 3 d’ERC: Adolf Bargués, Míriam Riera i Sergi Corral. El PP ha otingut un representant: Francesc J. Arpal i per SOM, Raquel Pérez.

S’ha presentat el nou vehicle tot terreny de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord (BLN) finançat per l’Ajuntament de Martorell amb motiu del 75è aniversari de l’entitat. Aquest cotxe 4x4 està equipat amb tot el material necessari per atendre les emergències de muntanya. A la mateixa jornada es va celebrar la 2a edició de la Cursa Solidària de 6 hores de resistència, organitzada per l’empresa Cargill en col·laboració amb Creu Roja del BLN i es van recollir més de 500 kg d’aliments. El jutjat 6 de Martorell ha absolt a Jose Simón i Laura Ruiz, regidors de Movem Martorell, d’un delicte d’injúries i també ha resolt favorablement d’una falta d’amenaces a Quim Palomera. Tots tres van ser denunciats per Ismael Hernando, David Herranz i Miquel Marçe, els dos primers cap de llista i número 3 de Plataforma per Catalunya que van concorrer a les municipals. Fins al 28 de juny, l’exposició Art en Trànsit es presenta al museu Jaume Muxart. És una mostra itinerant a partir del fons del Centre d’Art La Panera, i en col·laboració amb els municipis que l’acolliran. Art en Trànsit reuneix una selec-

Dr. Miquel Masana Ginecòleg

✆ 608 97 92 45 Ecografies 3D / 4D Revisió ginecològica amb CIT i ECO Visita ginecològica amb ECO Centralitzem tots els serveis i atenció a: Esparreguera: Plaça Ajuntament, 5, 1r - 2a

ció de 24 obres de 16 artistes procedents de la Col·lecció del Centre d’Art la Panera: una mostra pública iniciada per l’Ajuntament de Lleida el 1997, a partir de la convocatòria de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol. La III Fira de la Cervesa Artesana va comptar amb la presència de 8 estands de cervesa, com Volstead, i 3 de degustacions gastronòmiques, com Va de Gla. La vetllada va estar acompanyada per les escoles municipals de música de Martorell i de Gelida, entre altres actuacions. Per la revetlla de Sant Joan destaca la festa del barri del Pont del Diable amb una audició de sardanes (18.30h), arribada de la Flama del Canigó (19.15h), recorregut pel barri i ofrena de la flama a l’Ajuntament. Tot seguit repartiment de les atxes de vent i sortida a sopar a la muntanya (20.30h), baixada pel Pont del Diable amb les atxes enceses i encesa de la foguera (22.15h). Revetlla al passeig del Quarter, amb música ambiental (22.45h) i concert a càrrec dels Baratos a la 1 de la nit. Can Bros també celebra la seva festa el 23 i 24 de juny amb revetlla, així com El Progrés i l’associació ANCAM a Ca n’Oliveras.


Especial

la bústia · juny del 2015

5

Sonia Pinedo, Perruqueria d’autor La inauguració del Saló és el divendres 26 de juny, a les 19.30 h. Parlàvem amb vostè, tot just fa un mes, de la imminent obertura del Saló “Sonia Pinedo Perruqueria d’autor” i aquesta és ja una realitat. Doncs sí, davant les expectatives creades hem volgut obrir al més aviat possible, i des del 25 de maig ja estem oferint els nostres serveis a tots els clients que ho desitgin. Tot i que manquen alguns aspectes per rematar, el Saló és plenament operatiu. Des d’aquestes línies volem agrair la paciència i la comprensió dels nostres clients davant aquests detalls que s’han anat polint de mica en mica. Tot ha anat tal com esperava? Estem molt contents, ja que la rebuda ha estat magnífica, hem treballat de valent i hem hagut d’estirar els horaris, però les impressions i els comentaris dels nostres clients són molt positius. El Saló els ha encantat i han valorat molt bé els serveis que oferim.

Vostè ens parlava de ‘Salon Emotion’, què vol dir això? El ‘Salon Emotion’ és un sistema de treball desenvolupat per L’Oréal que estableix uns protocols d’actuació per proporcionar una experiència de client plenament satisfactòria. El nostre Saló és un dels primers a aplicar aquestes tècniques, que van des de la qualitat en la recepció al client fins a l’assessorament per a una venda o la diagnosi inicial. I cada atenció es realitza a l’espai assignat per a ell. El Saló visualment és encantador, i s’endevinen alguns dels serveis que podem trobar a l’espai d’imatge ‘Sonia Pinedo’. Quins serien aquests serveis? En efecte, una vegada dintre del recinte i deixant enrere la zona de vestidor i recepció, trobem un espai ampli, diàfan i acollidor, amb una barra tècnica de colors, uns rentacaps amb massatge estil shiatsu i un espai de tall, pentinat i maquillatge. Al fons del Saló tenim ubicada la zona exclusiva d’home i en un costat i per a tothom, els serveis de manicura i pedicura. Pel que

50 anys al seu servei

fa a tractaments d’estètica, disposem d’una cabina per oferir depilació a la cera o làser, tractaments corporals i facials amb Clinical Care i massatges relaxants, anticel·lulítics o reductors. Però diuen que val més una imatge... Us convidem a què ens féu una visita sense compromís, entreu al nostre Facebook o bé, que ens trobem a la inauguració oficial del nostre Saló, el divendres 26 de juny, a les 19.30 h. I quan podem anar a què ens cuideu una mica i ens poseu macos o maques? Doncs ens podeu trobar a la Plaça dels Països Catalans, 8. De dilluns a divendres de 10 a 20 h i els dissabtes de 9 a 14 h. No tanquem al migdia, i si truqueu al 93 768 00 23 programarem la vostra visita a l’horari que millor us vagi. Una vegada amb el saló en marxa, quins són els propers objectius? Tenim molt clar que la raó de ser del nostre espai d’imatge és el servei al client. Formació, noves tècniques, creació de tendències de temporada,

cerca de productes de qualitat, desfilades de moda... tot allò que contribueixi a millorar el que podem oferir formarà part dels nostres objectius. També reprendrem la participació en actes solidaris

i esdeveniments del nostre poble, i les col·laboracions amb entitats i empreses, que eren unes activitats que havíem deixat una mica de banda mentre treballàvem per a obrir el nostre Saló.

Juny i Juliol

10%dte. en sabates de seguretat

ROBA LABORAL PERSONALITZADA VINIL - SERIGRAFIA - BRODAT

E ONLIN A m G o I BOT rdecos.c .a www

CACIÓ I R B A F IA! PRÒP

Passeig del Progrés,37 - Olesa de Montserrat -Tel.93 778 23 86 C/Pep ventura, 3 - Martorell - 93 676 64 58

www.ardecos.com - ardecos@ardecos.com

Toni Albiol “millor professional del vi 2010” i Enoteca Divins “una de les 6 millors enoteques del país” segons la guia de vinoteques d’Espanya


6

Sant Andreu de la Barca

la bústia · juny del 2015

Sisè mandat de l’alcalde Enric Llorca (PSC) formant nou govern de minoria amb 9 regidors breus NOVES PANTALLES ACÚSTIQUES A L’AUTOVIA. El Ministeri de Foment ha instal·lat noves pantalles acústiques que cobreixen la zona sud del barri de La Solana, des d’on acaben les pantalles originals fins a la finalització del terme municipal de Sant Andreu. En total són 320 metres més de protecció amb panells de 4 metres d’alçada que permetrà completar l’obra i protegir definitivament a tot el barri de l’impacte de l’autovia del Baix Llobregat. Aquesta era una reivindicació històrica de l’Ajuntament de Sant Andreu que finalment haurà aconseguit preservar parcialment els sorolls permanents dels vehicles de l’autovia fins al terme municipal de Pallejà. RECUPERACIÓ D'UNA MOTO PROFESSIONAL. Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves, de 19 i 17 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Sant Andreu i Corbera, com a presumptes autors d’un robatori i furt d’ús d’una motocicleta de competició i de l’equipament complet del pilot. La motocicleta sostreta va ser localitzada a Sant Fost de Campsentelles, amb la intenció de lliurar-la al noi menor d’edat, perquè la pintés totalment d’un altre color, amb l’objectiu d’ocultar el seu origen il·lícit alhora que dificultar la seva localització i va quedar al càrrec de la seva venda La motocicleta va ser retornada al seu legítim propietari, un corredor habitual de les curses d’enduro i participant del ralli Pariís Dakar.

Els socialistes van votar el seu candidat i la resta de grups es van abstenir

L’Agrupació de Comerciants ha sortejat 1.000 euros

Enric Llorca ha estat elegit l’alcalde de Sant Andreu per sisè mandat consecutiu, en representar la llista més votada i obtenir el suport més ampli en l’acte d’investidura. El PSC és qui de nou governarà amb minoria. En el ple de constitució del nou ajuntament celebrat el dissabte 13 de juny al migdia, el candidat socialista Llorca va obtenir el suport del seu partit amb 9 vots i la resta de regidors/es es van abstenir Segons els resultats obtinguts de major a menor nombre de regidors en les darreres eleccions municipals, el nou consistori de Sant Andreu està format pels 9 regidors del PSC: Enric Llorca, Eva Prim, Felipe Nieto, Dolors Bedós, Juan Pablo Beas, Montserrat Tobella, Luis Oulego, Juna Pérez i Francisco Delgado. Els 4 representants de Si ES POT: Manuel Marín, Isabel Rosa Marcos, Jonathan Mayor i Juan Carlos Pinzón. 3 regidors d’ERC: Jordi Albert, Sebastià Santos i Maria Escobedo. 2 nous regidors de C’S: Saray Cantero i Xa-

Biblioteca Aigüestoses. Arxiu.

MECÁNICA INTEGRAL DEL AUTOMÓVIL Avda. Joaquim Barnola i Bassols 2, Nau 11 - Pol. Ind. La Torre - Martorell

jgarcia@tallerbimotor.com

✆ 93 774 06 42

carga aire acondicionado

38€* + GRATIS - Desinfección conductos ventilación (prevención alergias) - Cambio aceite detector fugas * No incluye IVA ni impuesto de gases fluorados.

Si eres cliente de “La Caixa” puedes pagar en 3,6,9 ó 12 meses tu reparación, en el mismo momento de la compra, sin intereses ni comisiones. * Operaciones de importe igual o superior a 80€ efectuadas con tarjeta de crédito emitidas por “La Caixa” (excepto American Express y revolving)

40%

20%

Consistori de Sant Andreu 2015-2019. Aj.

vier Pla. Els grups unitaris que també forman part del consistori són Francesca Muñoz per ICV-EUIA, Joan Gaspà de CiU i Sònia Aranda del PP. L’empresa francesa Faurecia ubicada al municipi ha invertit 1,2 milions d’euros en un nou centre productiu amb una innovadora línia de pintura de recanvis que li ha permès multiplicar per quatre la producció, passant de 300 a 1.200 peces de recanvi per a para-xocs cada dia. L’activitat principal de la planta és la producció de para-xocs en sèrie, en fabrica uns 2.400 cada dia. Jacek A. Michalec, director de Vendes per a Volkswagen i Seat de Faurecia explica que “la nova línia de pintura és exclusiva a la planta de Sant Andreu i ens permet augmentar la capacitat de producció assumint la fabricació de recanvis de les altres plantes de Faurecia a l’Estat espanyol.”. DEMASAB, el Col·lectiu per la Defensa del Medi Ambient de Sant Andreu de la Barca, ha realitzat el 4art Anellament Científic d’Ocells, que habiten a la riera de Corbera i que ha permès conèixer de la mà de dos ornitòlegs de l’entitat, les tècniques que es fan servir per recollir dades científiques per poder fer un seguiment dels ocells. A la sortida es va saber com comprovar el sexe, el seu estat de salut i posar-los una anella a les potes amb una sèrie de codis internacionals per poder fer un seguiment de les aus en les seves migracions arreu del territori.

La biblioteca Aigüestoses ha ampliat el seu període d’horaris d’obertura als estudiants de batxillerat i universitat fins al dia 26 de juny, una setmana més de la que hi havia establerta fins a l’any passat. L’horari de l’equipament cultural per als estudiants és de 20.30 a 1h de la matinada. La nova edició del Voluntariat per la Llengua ha comptat amb la participació de mig centenar de persones entre voluntaris i aprenents. El Voluntariat per la llengua és un programa que facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo el puguin practicar en un context real i distès i que les persones que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. L’Agrupació de Comerciants ha sortejat 1.000 euros en el concurs El teu ticket, el teu regal. El sorteig es va realitzar als estudis de Ràdio Sant Andreu el dijous 28 de maig amb la presència de Frederic Cardús president de l’Agrupació de Comerç i Serveis i Verònica Farriol membre de l’ACSSAB. El premi és poder comprar pel mateix import del ticket premiat a l’establiment on s’ha fet la compra. La revetlla de Sant Joan se celebrarà el dia 23 de juny a l’esplanada del mercat setmanal. A partir de les 22.h s’ha previst l’encesa de la foguera, i concert. Per poder participar s’ha previst el lloguer de cadires i taules.


la b煤stia 路 juny del 2015

Publicitat

7


8

Olesa de Montserrat

la bústia · juny del 2015

Pilar Puimedon (BO) és la nova alcaldessa d'Olesa amb majoria absoluta breus

La candidata del Bloc Olesà rep el suport d'ERC

La Fira de l'Oli d'Olesa. Ll. G./La Bústia.

L’OLI D’OLESA A LA XINA. L’oli olesà ha exposat al festival gastronòmic del 7 a l’11 de juny a la ciutat xinesa de Yantai. El certamen està inclòs dins el lliurament de premis Gormand International Awards, considerats els óscars de llibres de cuina de tot el món. La consultora i escola culinària Barcelona Gastronomia Activa ha presentat el producte amb promoció i informació en un estand. Han col·laborat la Fundació Agrícola Olesana, Oliveràires Palomar Olesana, el Consorci de Turisme del Baix Ll. i l’Ajuntament. L'oli olesà també va exposar com és habitual a la Fira de l'Oli de la població el 6 de juny (foto). DETENCIÓ D’UN HOMICIDA. La Policia Local ha detingut un ciutadà italià de 35 anys que estava en recerca internacional. El 4 de maig la policia va rebre una trucada que informava d'una baralla en un supermercat. Els agents van identificar-los i a un d’ells li constava una ordre de detenció europea. Va ser detingut i entregat als mossos un cop finalitzades les diligències per passar a disposició judicial. El detingut tenia diversos antecedents similars i per homicidi dolós.

OlesaAteneu ha previst organitzar debats, tallers, conferències i altres activitats

L’actor Quim Masferrer presenta l’obra Temps per la Festa Major

Pilar Puimedon és la nova alcaldessa del municipi en rebre el suport majoritari dels regidors del seu grup i governarà en solitari a l’haver obtingut 12 de 21 representants. En l'acte de constitució del nou consistori la nova alcaldessa va rebre 14 vots de suport, els 12 del Bloc Olesà i el 2 d'ERC. Els regidors/res que conformen el nou consistori ordenats segons els resultats electorals són el Bloc Olesà amb 12: Pilar Puimedon, Joan Segado, Jordi Martínez, Susana Yáñez, Xavier Rota, Georgina Muñoz, Francisco Jose Rosa, Didac Solà, Miquel Riera, Montserrat Vergara, Jordi López i Anna Maria Flores. Amb 2 representants hi han els grups d’ERC amb Mireia Monfort i Martí Fortuny, el PSC amb Julio Silva i Carlos Fernández, CiU amb Mercè Jou i Domènec Paloma. MOVEM amb Meritxell Arenas i Jordi Cornellas. El PP tan sols ha assolit el regidor Franciso Ramírez. Del 20 al 24 de juny se celebra la Festa Major del municipi. La primera jornada s’ha previst, entre d’altres activitats, la inauguració de la festa amb l’espectacle de llums, colors i foc a l’ajuntament. L’endemà matines, jornada castellera, sarsuela i òpera, l’arribada de la Flama del Canigó, teatre amb Quim Masferrer i l’obra Temps, sopar de tastets gastronòmics locals i revetlla a la plaça Catalunya. La darrera jornada de la festa gran es podrà veure l’espectacle de cloenda del 85 aniversari de l’Esbart Olesà, l’Olesa Punk Roc, ball de Festa Major, espectacle

C/ Can Singla, 11 - Pol. Ind. Can Singla. Olesa de Montserrat - info@men2cars.com

Consistori per al mandat 2015-2019. Aj.

Espectacle d’inauguració de la Festa Major 2014. Ll.G./La Bústia.

de circ, tastets gastronòmics i per acabar, la nit de llums i desigs amb la volada de globus encesos al parc municipal (tota la programació a les pàgines 10 i 11). El dissabte dia 13 s’ha presentat l’entitat OlesaAteneu a la Casa de Cultura. L’acte inaugural va comptar amb l’assistència de persones vinculades al món ateneístic i que, alhora, han col·laborat en la gestació d’OlesaAteneu com Sergi Jover, Enric Cirici, Àngel Hernàndez, Ramon Alcoberro, que exposaran diferents aspectes de l’ateneisme. Durant la presentació es va donar a conèixer la programació del primer curs, que constarà de debats, conferències i tallers, tant

propis, com organitzats conjuntament amb altres entitats olesanes. També es va presentar la primera de les activitats d’OlesaAteneu: la coordinació de la restauració del llibre [Incipit Su[m]ma totius philosophie [et] medicine, del mallorquí de nissaga olesana Pere Bernat d’Olesa, un important volum de cirurgia editat a principis del segle XVI, del qual només queden dos exemplars en tot el món. Aquesta restauració ha estat apadrinada per les entitats olesanes Comunitat Minera Olesana, Daina-Isard Cooperativa d’Ensenyament, La Passió d’Olesa i l’Ajuntament d’Olesa, dins del programa d’apadrinaments de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès.


Publicitat descobreix Catalunya

la bústia · juny del 2015

AUTO REPARACIÓ

Ramon Puente

· Injecció de Benzina · Injecció Dièsel · Electricitat / Electrònica · Encesa · So · Pre ITV

· Frens ABS, ESP · Mecànica de manteniment · Mecànica de Climatització · Aire Condicionat · Turbo-Compressors

Bosch Car Service… Qualitat, Preu i tots els Serveis

Av. Pau Claris, 28-A / 30-A · Martorell · Tel. 93 775 00 33 - Fax 93 775 00 42

Descobreix Catalunya des de l’aire amb Camins de vent Camins de vent t’ofereix la possibilitat de realitzar vols turístics en Globus per tota Catalunya. Una experiència única i irrepetible on els passatgers gaudiran de tranquil·litat, pau i una sensació de relax inigualable, alhora que podran gaudir d’unes vistes espectaculars. Més info: www.caminsdevent.com

Vol en globus

Gaudeix de la natura, lluny del soroll a la Vall de Núria La Vall de Núria és l’única estació de l’estat on no hi ha cotxes ja que s’arriba amb el tren cremallera que s’agafa a Ribes de Freser i Queralbs. Situada al Pirineu de Girona els visitants poden gaudir de la riquesa natural i paisatgística de l’entorn, les activitats d’esquí, el Parc Infantil Cau de la Marmota i la Basílica Menor on es troba la Mare de Déu de Núria. A més els visitants poden allotjar-se a l’Hotel Vall de Núria situat a l’edifici del santuari a peu de pistes. Més info: www.valldenuria.cat

Vall de Núria

Gaudeix d’experiències enoturístiques de la mà de Segura Viudas Segura Viudas t’apropa al món de la vinya i l’entorn natural que l’envolta a més del celler i caves subterrànies on expliquen detalls històrics i el procés d’elaboració del vins i caves. El recorregut d’una hora compta amb degustació i aperitius, per fer la visita cal reserva prèvia. També organitzen dinars i sopars per grups, reunions, recorreguts per les vinyes amb bicicleta elèctrica entre d’altres. Més info: www.seguraviudas.es

Vinyes Segura Viudas

9


10

Festa Major Olesa 2015

la bústia · juny del 2015

ASSESSORIA FISCAL, LABORAL I COMPTABLE

Mecànica Planxa i Pintura Secat al Forn

Descomptes franquícies Vehicles cortesia Consulta les nostres ofertes

Rambla de Catalunya, nº 28 08640 Olesa de Montserrat Tel./Fax. 93 708 20 20 atienza_asesores@hotmail.com

Festa Major d’Olesa Ofertes també en tOLDO S FABRICACIÓ I EXPOSICIÓ:

Can Vinyals Oest, Nau1, Olesa de Montserrat

93 118 60 54

DIVENDRES

19 de juny

Crta. Abrera-Manresa, km. 5,4 - Tel. 93 778 38 17

Ctra. Abrera a Manresa, km. 5,400 08640 OLESA DE MONTSERRAT Tel. 93 778 38 17 • Muntatges integrals, maquinària d’hostaleria i refrigeració • Bars, restaurants, forns de pa, pastisseries, etc PRESSUPOST SENSE COMPROMÍS • Servei tècnic i manteniment

C/Casablanca s/n P.I. Can Vinyals Oest Olesa de Montserrat - ✆ 93 778 30 11

Plaça de l’Oli Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Moderat per Santi Baró Biblioteca Santa Oliva Organització: Biblioteca Santa Oliva

Veniu a pintar la vostra samarreta per a la Festa Major Local social d’Oasis (Cal portar la samarreta) Organització: Comissio de Festes d’Oasis

TALLER DE PINTAR SAMARRETES

De 18.00 a 21.00 h

FESTIVAL DE PATINATGE ARTÍSTIC

De 23.30 a 4.30 h

DIUMENGE

21 de juny De 6.00 a 12.00 h

TORNEIG DE PESCA DE FESTA MAJOR Sorteig a les 5.00 h Entrega de premis a les 13.00 h al local social (plaça dels Països Catalans) Organització: Societat Unió de Pescadors Esportius d’Olesa de Montserrat

A càrrec de Vicky Llongueras. Posteriorment hi haurà una taula rodona oberta a la participació de tothom entorn la recerca genealògica. Biblioteca Santa Oliva Organització: L’Arrel Acció Cultural i Arxiu Parroquial d’Olesa de Montserrat

Amb la participació de patinadors mundialistes i europeus i grups de shows Pista annexa del Pavelló Salvador Boada Organització: Club Patinatge Artístic Olesa A les 19.00 h

CANTADA DE MATINES TRADICIONAL: DESPERTA’T, OLESA!

A les 19.30 h

A càrrec de Vicent Sanchis, periodista i professor a la URLL Casa de Cultura. Organització: ANC - Olesa per la Independència

Matinades de gralles

les 18.30 h

Casc Antic Organització: Associació Gegants i Nans d’Olesa, Castellers d’Esparreguera i Ajuntament d’Olesa de Montserrat

ACTIVITATS AL BIBLIOLILÀ Big Band Biblioteca Santa Oliva Organització: Biblioteca Santa Oliva i Escola Municipal de Música

Menjars cassolans Especialitats en esmorzars de cuina Carns a la brasa

Punt de trobada: plaça de Fèlix Figueras i Aragay Organització: Arrel d’Acció Cultural De 18.00 a 20.00 h

CLUB DE LECTURA GENERAL

“LES ARRELS OCCITANES DELS OLESANS: EL COGNOM LLONGUERAS”

9,50 €

VOLUM XIII FESTA DE LA RÀDIO

De 18.30 a 20.00 h

A les 19.00 h

Vine a provar el nostre menú de dissabte

NOSTRA VILA, PER TANCAR ELS ULLS I SOMIAR”

A les 21.00 h

CONCERT D’ESTIU DE L’ESCOLANIA I COR JOVE D’OLESA El Casal Organització: Assoc. El Casal Cultural i Escolania i Cor Jove d’Olesa A les 22.h

BALLADA DE SARDANES DE VIGÍLIA DE FESTA MAJOR Amb la cobla Contemporània Plaça de la Sardana Organització: ACF Olesa Sardanista i Ajuntament d’Olesa de Montserrat

DISSABTE

20 de juny De 9.00 a 13.00 h

45è CONCURS DE PINTURA LOCAL 41è CONCURS PINTURA RÀPIDA Terme municipal d’Olesa i Parc Natural de Montserrat A les 14.00 h

Lliurament de premis I 2n Memorial Francesc Margarit i Monné

A les 8.00 h

”PLEBISCITÀRIES, RECTA FINAL”

XXXVI TROBADA DE GEGANTS 18.30 h Plantada de gegants, presentació i balls de gegants, bastoners i castellers a la pl. Fèlix Figueras i Aragay 19.00 h Cercavila de gegants acompanyats d’entitats d’Olesa 20.15 h Ball dels gegants i presentació de la Colla Castellera d’Olesa a la pl. Fèlix Figueras i Aragay Recorregut: pl. Fèlix Figueras i Aragay, c/ Salvador Casas, c/ Anselm Clavé, c/ Mossèn Jacint Verdaguer, av. Francesc Macià, c/ República Argentina i pl. Fèlix Figueras i Aragay

Organització: Associació de Gegants i Grallers i Nans d’Olesa i Ajuntament d’Olesa de Montserrat A les 22.00 h

INAUGURACIÓ DE LA FESTA MAJOR Espectacle “Llum, color i focs” Plaça de Fèlix Figueras i Aragay Organització: Diablots, Custus Ignis, Associació de Gegants i Nans d’Olesa i Ajuntament d’Olesa de Montserrat De 20.00 a 6.00 h

BARRAQUES

Sopar i festa Parc Municipal Organització: La Fona, CAU, UEC-Rockòdrom i CROM

Casa de Cultura. Organització: Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis

De 23.30 a 3.30 h

De 9.00 a 19.00 h

Veniu a la festa a ballar, cantar, saltar, riure i passar-vos-ho bé! Música de tots els temps: cançons d’abans i d’ara en imatges, balls tradicionals de Festa Major, com el ball del fanalet, i nous ingredients d’animació perquè, amb la vostra col·laboració, aquesta nit sigui la més divertida d’aquest estiu. Plaça de Catalunya Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

DIADA DE BÀSQUET NBO Categoria premini masculí i femení. Entrada gratuïta. Pavelló Municipal de Bàsquet (c/ Priorat, s/n) Organització: Nou Bàsquet Olesa (NBO) A les 10.30 h

VISITA GUIADA “OLESA DESAPAREGUDA. UNA VISITA PER ALS APASSIONATS DE LA

BALL DE FESTA MAJOR - DJ I PROJECCIONS

Empreses de Materials per a la Construcció

Ctra. de la Puda, s/n- 08640 Olesa de Montserrat Tel. 93 778 62 08 - Fax 93 772 95 01 e.mail: info@macolsa.com - www.almacenesconstruccionolesa.com

Recorregut: pl. de les Fonts, c/ Església, c/ Sastre, c/ Verge del Pilar, c/ Sant Antoni, c/ Senyora, c/ Ample, c/ Creu Real, c/ Santa Oliva, c/ Creu Real, c/ Hospital, pl. Nova, pl.de la Cendra, c/ de Dalt, carreró del Nord, c/ de Baix, c/ Coscoll i placeta de Joan Povill

De 8.00 a 14.00 h

FESTA OCELLAIRE Pista annexa del Pavelló Salvador Boada Organització: Societat Ocellaire Les Planes Durant tot el dia

3a FIRA DE LA CERVESA ARTESANAL De 20.00 a 22.00 h

ACTUACIÓ MUSICAL Amb Autos Detroit (Power Pop) per amenitzar la Fira de la Cervesa Plaça de Fèlix Figueras i Aragay Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat De 9.00 a 13.00 h

IX CURSA DEL FOC (OLESA DE MONTSERRAT)

*Cursa del Foc urbana per a nens (600/1.500 m) sortida a les 9.00 h *Cursa del Foc urbana per a adults (10 km) sortida a les 9.30 h Lliurament de premis a la plaça de Catalunya Inscripcions: www.championchip.cat Reglament: www.cao.cat Organització: Club Atletisme Olesa i Ajuntament d’Olesa de Montserrat A les 12.00 h

JORNADA CASTELLERA Amb els Castellers de Barcelona i Castellers d’Esparreguera Plaça de Fèlix Figueras i Aragay Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat A les 18.30 h

SARSUELA I ÒPERA


Festa Major Olesa 2015

la bústia · juny del 2015

F

Q U

I N

E S

11

C/ Lluís Puigjaner 8, local B 08640 - Olesa de Montserrat

✆ 93 778 71 21 www.finquesadim.com

“El nostre objectiu, la seva il·lusió i satisfacció”  Venda i lloguer d’immobles  Contractes entre particulars  Tramitació de cèdules d’habitabilitat i certificat energètic  Assegurances

de Montserrat 2015 Grans clàssics de la sarsuela i òpera Tenor: Albert Deprius Soprano: Beatrice Jiménez Orgue: Lorién Santana Parròquia Santa Maria Organització: Associació Amics de l’Orgue i de les Arts d’Olesa de Montserrat A les 19.00 h

c/ Jacint Verdaguer, c/ Anselm Clavé, c/ Salvador Casas i pl. Fèlix Figueras i Aragay

Organització: ACF Olesa Sardanista, CAL Olesa i Ajuntament d’Olesa de Montserrat De 20.00 a 02.00 h

SOPAR I FOGUERA DE SANT JOAN DEL BARRI DE SANT BERNAT Organització: AV Sant Bernat

OBRA DE TEATRE DE FESTA MAJOR: TEMPS

REVETLLA DE SANT JOAN

*Adquisició d’entrades: de dilluns a divendres, de 17.00 a 21.00 h, a la Secretaria de La Passió. El mateix dia, una hora abans de la representació, al Teatre de La Passió. Adquisició a través del Ticketea (tel. 902 04 42 26)

Teatre de La Passió Organització: La Passió i Ajuntament d’Olesa de Montserrat De 19.30 a 20.30 h

TEATRE INFANTIL: COLOSSAL

Amb l’Orquestra Rosaleda Plaça de Catalunya Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat De 00.00 a 6.00 h

REVETLLA JOVE DJ + Sherpah + La Banda Puig Parc Municipal Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

DIMECRES

Amb Teatre Mòbil Plaça de Catalunya Organització: La Xarxa Olesa i Ajuntament d’Olesa de Montserrat

DILLUNS

24 de juny De 19.30 a 20.30 h

22 de juny De 19.00 a 20.00 h

ELS PONTS D’ESPARREGUERA Presentació del llibre d’Àngel M. Hernàndez Cardona, amb motiu del centenari del pont entre Olesa i Esparreguera, inaugurat el 27 de juny de 1915 Biblioteca Santa Oliva Organització: Biblioteca Santa Oliva De 19.00 a 22.00 h

ELS SONS DE LA DIVERSITAT Amb Lluís Pinyot i el seu company Mohamed Plaça de la Sardana Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat A les 19.30 h

CLOENDA DEL 85è ANIVERSARI DE L’ESBART OLESÀ Acompanyament musical de la Cobla Mediterrània Teatre de La Passió Organització: Esbart Olesà

Amb l’Orquestra Taxman Plaça de Catalunya Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

BALL DE FESTA MAJOR

20.00 h Ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Vila d’Olesa a la pl. Fèlix Figueras i Aragay 21.00 h Arribada de la Flama del Canigó als carrers de la vila i recorregut fins a l’Ajuntament 21.30 h Arribada de la Flama del Canigó a l’Ajuntament. Seguidament, lectura del manifest, baixada de l’estelada gegant a la façana de l’Ajuntament i cant d’Els segadors. Ballada de sardanes, gegants i actes de cultura popular 22.00 h Encesa de la “foguera” al pati de la Casa de Cultura amb la participació dels Diablots d’Olesa i Diables Custus Ignis * Vegeu les recomanacions per a espectacles amb pirotècnia al final del programa. Recorregut de la Flama: rotonda dels Closos, av. Francesc Macià,

“OLESA PUNK ROCK” Amb Secret Army, Los Resonators, Bye Bye Pedro Blackenning, QTR3S, Family Murders i One Life One Sentence Concert jove amb grups de música locals Parc Municipal Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

DIJOUS

25 de juny A les 19.00h

Amb la Cia. Elegants Plaça de l’Oli Organització: La Xarxa i Ajuntament d’Olesa de Montserrat

PARADETES DE FESTA MAJOR ELS DIES: 20 - 21, 23 - 24 i 25

OLESAUTO MOTORS

Casa de Cultura Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

EXPOSICIÓ DE LES OBRES DELS CONCURSOS DE PINTURA RÀPIDA I PINTURA LOCAL Casa de Cultura Organització: Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis Horaris de les exposicions a la Casa de Cultura De dilluns a dissabte: de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 21.00 h. Diumenges i festius: de 12.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h Horaris de la Biblioteca Santa Oliva Juny i setembre Matí: dimarts i dijous de 10.00 a 13.00 h Juliol i agost Matí: dijous de 10.00 a 13.00 h i divendres de 9.00 a 14.30 h Tarda: de dilluns a dijous de 15.00 a 20.30 h

Cafeteria - Degustació

✆ 93 004 64 85 C/Arq. Ramon Torrella, 16 Olesa de Montserrat

Menú - Tapes - Brasa - Marisc fresc Menú infantil - Pizzes i postres artesans Celebracions - Festes Bon ambient - Menjador interior

L’organització no es fa responsable que hi hagi ciutadans que es quedin sense fanalet.

Tarda: de dilluns a divendres de 15.00 a 20.30 h

CIRC: CABARET ELEGANCE

Coques de Sant Joan Sopars a la fresca

C/Salvador Casas 45 - Olesa de Montserrat Tel. 93 140 38 51 · www.leragestio.com

Del 23 de juny al 12 de juliol

De 21.00 a 3.00 h

ACTES DE LA FLAMA DEL CANIGÓ

Us convidem a participar en aquesta emotiva experiència visual, musical i gastronòmica. Deixeu volar el vostre fanalet mentre demaneu un desig! La festa de comiat començarà a les 21.00 h amb els Tastets de la nostra cuina amenitzada amb música, imatges i so de cançons emblemàtiques de la música internacional i catalana, a l’espai incomparable del llac. A les 23.00 h es farà l’enlairament multitudinari de fanalets amb la participació de tothom!

EXPOSICIÓ: “20 ANYS DE CARTELLS DE LA FESTA MAJOR”

Música comercial per a joves, principalment de 12 a 16 anys Parc Municipal Organització: Ajuntament Olesa de Montserrat

De 20.00 a 23.00 h

ADMINISTRACIÓ DE COMUNITATS - ASSEGURANCES FINANCIACIÓ - GESTIÓ D’AUTÒNOMS

Amb l’espectacle “Nit de llums i desigs” i enlairament de centenars de fanalets Llac del Parc Municipal Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Del 12 al 28 de juny

De 23.00 a 2.45 h

23 de juny

A càrrec de restauradors d’Olesa: Cal Tallon, Cal Caspe, Cafè del Teatre, Cafè del Centre, El Tap de Suro, L’Encant i El Mesón *Preu: 5 € (tiquet de 4 consumicions) Av. del Llac del Parc Municipal Organització: Ajuntament d’Olesa de Montserrat A les 23.00 h

ADMINISTRACIÓ DE FINQUES: Horitzontal i Vertical IMMOBILIÀRIA: Compra venda i lloguers en general

EXPOSICIONS

DISCO JÚNIOR

DIMARTS

SOPAR A BASE DE TASTETS DE LA NOSTRA CUINA

email: info@leragestio.com

COMIAT DE FESTA MAJOR

A les 23.30 h

Amb Quim Masferrer Preu: 10 € anticipada / 12 € taquilla

A les 21.00 h

email: ppaniello@gmail.com

Preparació per la prova restringida d'accés als Cicles Formatius de Grau Superior

C-55, km 4,5. Pol. Can Vinyals Oest, nau A - Tel. 93 778 40 39


12

Esparreguera

la bústia · juny del 2015

Els nous regidors, regidores i alcalde del mandat 2015-2019. LaBústia/Q.S.

L’Ensierru i la cercavila són dos dels actes més populars de la Festa Major La Bústia/Q.S.

Eduard Rivas és el nou batlle d'Esparreguera amb el suport del PSC, ICV i PP breus INCENDI PROP DE L’ESCOLA ROQUES BLAVES.

Avions ruxant prop del centre escolar. Q.S.

El dia 4 de juny un incendi en uns rostolls al costat de l’escola Roques Blaves va provocar un gran desconcert amb els pares dels alumnes del centre. Segons va explicar la Policia Local, molts progenitors van recollir els fills mentre l’escola ja els havia confinat aplicant el pla d’emergències establert per aquests casos. El foc va cremar 3,3 Ha de conreu abandonat, va obligar a tancar una superfície comercial i va afectar una tanca i palets a l’exterior d’una nau. En el primer foc de la temporada van intervenir 8 unitats dels bombers, 2 avions i un helicòpter, 2 unitats de la Policia Local, Mossos i el SEM.

Els 4 partits d'esquerres (PSC, CUP, ICV i ERC) volen arribar a acords per governar en conjunt

Les AAVV es volen reunir amb el nou Ajuntament

El 23 de juny arriba la Flama del Canigó

Eduard Rivas és el nou alcalde que encapçala renovació i joventut a l'Ajuntament, un canvi generacional que comparteix amb molts dels 14 nous regidors i regidores del flamant consistori. A l'acte de constitució, el candidat socialista va rebre 10 vots del PSC, ICV i PP. El candidat de la CUP va obtenir 5 vots i els 6 representants de CiU, C'S i ERC van votar en blanc. Els resultats electorals van configurar el consistori liderat pel PSC amb 6 regidors: Eduard Rivas, Maria Vallejo, Rogeli de la Cruz, Maria Mas, Mariona Masferrer i Antonio Ramón. La CUP compta amb 5 representants: Aleix Escursell, Raquel Montoya, Pol Valldeperas, Miquel Altadill i Anna Espín. Els 3 regidors d’ICV són Emmanuel Ortí, Olímpia Sánchez i Antoni Ferre. La resta de grups que s’han quedat amb dos regidors són CiU, C’S I ERC respectivament amb Joan-Paül Udina, Josep Santiveri; Josep Maria González i Francisco Aguilar; Montserrat Vilardosa i Jaume Escudé. Tanca l’hemicicle Carlos García del PP. Més de cent persones dels barris de Mas d’en Gall, promotors de la protesta, Can Rial i Can Vinyals, van

Diagnòsi Electricitat Aire acondicionat Imatge i so ITV Mecànica Pneumàtics Motos c/ Enclusa, 57, Carrosseria Pol. Ind. Can Comelles Pintura 08292 Esparreguera (BCN) Restauracions Tel. 93 772 92 71 Bancada

concentrar-se el dia 21 de juny a la tarda davant de l’Ajuntament per demanar solucions a les mancances en els serveis públics que hi ha en els seus nuclis. La manifestació va coincidir amb la convocatòria del darrer ple municipal del mandat i tant els regidors de govern com els de l’oposició que van entrar a l’edifici per assistir a la sessió van ser escridassats. Segons va manifestar a La Bústia el president de l’AAVV de Masdengall, Manuel Sánchez, “de moment parem les mobilitzacions però tan bon un punt es constitueixi el nou govern demanarem parlar del tema i si no ens fan cas a les demandes, continuarem les protestes”. La mobilització va estar vigilada per diversos membres uniformats de la Policia Local i Mossos d’Esquadra a més d’altres agents de paisà. Les activitats de Sant Joan començaran el dia 23 de juny a partir de les 19h a la plaça del Centre amb l’actuació dels Bastoners del Montserratí, la Colla de Sardanes de La Passió, havaneres amb el grup Roques Blaves i ball amb l’Esbart Gaudí. A les 20h arribada de la Flama del Canigó, encesa de peveter, pilar d’honor dels castellers, cant d’Els Segadors i lliurament de flames a les entitats.

Tot seguit actuació de diferents entitats, castell de focs, encesa de la foguera i degustació de coques i cava, per encendre el foc de Sant Joan. El col·lectiu el Torn organitza el sopar popular de germanor i la jornada s’acaba amb una gran revetlla amb DJ. Del 9 al 12 de juliol se celebra la Festa Major. Del dijous destaquem els premis als millors esportistes locals i el festival de l’EMMD. L’endemà s’ha organitzat un concert de la Banda i tot seguit el pregó a la plaça del Centre. A les 22h Nits musicals amb Music Vox, Amazing Gospel i la JOCPA i en paral·lel el Cercagallines. El dissabte a la tarda se celebra la trobada de gegants, la diada castellera i el correfoc per acabar amb balls per als joves i adults a dos punts diferents. A la 1 de la matinada concert amb Buhos i Via Límit. El diumenge es presenta la cercavila, sardanes, la trobada Bastonera, un concert i ball amb la Selvatana i l’Ensierru. a la nit concert amb La Troba de Kung-fu i DJ Martínez. Pel dilluns es preveu una festa aquàtica, cercavila infantil, guerra de coixins, el castell de focs i la Salseta. També es preveuen activitats d’El Torn pendents de confirmar en tancar l'edició.


la b煤stia 路 juny del 2015

Publicitat

13


14

Participació

Esmorzar solidari al restauraunt Les Vinyes de Martorell

Primer Esmorzar Solidari de Followers al restaurant Les Vinyes de Martorell a favor del projecte www. nedarcontracorrent.org. Foto: Ll.G./La Bústia.

Fira d’Abril a Olesa

la bústia · juny del 2015

Reconeixements de la Generalitat per a la Ferreteria Bacarisas de Martorell i per la pastisseria La Confiança de Gelida

El 15 d’abril, el president Artur Mas va fer entrega dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i Establiments Comercials Centenaris de més de 100 i 150 anys d’antiguitat. Entre ells, el més antic dels presents a l’acte, amb 266 anys de servei va ser per la

Ferreteria Bacarisas de Martorell, Cal Ferreret (foto esquerra). L’altre dels establiments guardonats va ser la pastisseria La Confiança de Gelida, Ca l’Adroguer Vell, pels seus 159 anys, la tercera pastisseria més antiga de Catalunya i la primera de l’Alt Penedès en tradició familiar.

@ La vostra opinió opinio@labustia.cat

El 23 de maig es va celebrar una nova edició de La Feria d’Abril a Olesa amb molta participació d’entitats i públic. Foto: Jordi Mas/La Bústia.

Opinions al fb 7a Mostra d’Entitats d’Olesa. D. Elies: Va ser fantàstic. L’oli d’Olesa es promociona a la Xina. A. Martínez: Soy de Olesa y es verdad, el aceite es buenísimo y si lo probais repetireis, os lo aseguro. L’augment de la demanda de cotxes Seat provoca l’increment de producció. S. Bascompte: En lloc de crear nous llocs de treball, augmenten les hores i el salari un 0.5%? Plas plas plas visca! Reconeixement de la Generalitat a la ferreteria Bacarisas de Martorell i a la pastisseria la Confiança de Gelida. S.Reivax: L’enhorabona a tots dos i una forta abraçada pels amics i parents de Ca l’Adroguer Vell de Gelida. N.Garcia: Enhorabona!

L’hiperrealisme de l’administració a l’aeri d’Esparreguera

Museu de Montserrat a El Bruc

La iniciativa dels Amics de l’Aeri topa davant la vergonya de l’administració Ajuntament–Generalitat-FGC, amb la seva política d’oportunisme, per ser l’aeri una infraestructura política, d’hipocresia pel seu tancament polític de més de tres anys, i de desídia, per solució final política per desmantellament. Construït per promesa electoral sense consens, ja que va rebre un gran rebuig, ara el mateix personatge president de FGC i que va voler fer l’Aeri, no troba justificat continuar fent-lo funcionar, però si hi ha diners per altres coses, no és realment una qüestió de diners?, o és que no es vol oferir el seu servei? Cap establiment de l’aeri entre Olesa i Esparreguera s’havia d’haver fet mai, i el pessimisme creixent per a la seva solució fa de la negociació urgent i consensuada, ara sí, pel seu desmantellament molt necessari, malgrat que encara l’operador l’estigui pagant i tant se’ls hi en fot, el que els hi pugui passar a aquells usuaris que encara s’atreveixin a voler poder utilitzar-lo.

Sota l’atractiva denominació de Museu de la Muntanya de Montserrat, existeix una exposició local de titularitat municipal, que constitueix un dels atractius del Bruc. Actualment són set les seccions que integren les col·leccions: l’escalada montserratina, l’espeleologia de Montserrat, les Batalles del Bruc, la natura del Parc Natural, la prehistòria i l’edat mitjana al Bruc. L’audiovisual Sensacions Verticals és un regal a la vista. En ell es contempla una escalada al mític Cavall Bernat. Rodat per un equip de professionals, és un fantàstic documental projectat en una pantalla vertical. La part dedicada a les Batalles del Bruc contra l’invasor francès (juny 1808), fa record d’uns fets bèl·lics de gran importància per la Catalunya del segle XIX. La mostra està composta de peces original trobades al camp de batalla i reproducció d’uniformes i armes de l’època. El Museu està obert tots els diumenges dels mesos de maig a setembre, de 10,30 a 14,00 hores. L’entrada és totalment gratuïta. Facilitat d’aparcament. Per contactar podeu trucar al 696.62.95.47 i està situar a l’Ajuntament, segon pis.

Xavier Ortiz Usuaris i Amics de l’Aeri d’Esparreguera

Pere Redón El Bruc

En la darrera edició de la publicació corresponent al mes de maig,, de manera involuntària, en el reportatge vam posar el nom equivocat de la cap de llista de C’S de Sant Andreu. El nom correcte, com ja va sortir en edicions anteriors, és de Saray Cantero. També vam esmentar que el jugador de futbol Ladislao Kubala havia jugat amb el FC Barcelona i el Real Madrid, però en aquest segon equip no hi va participar, era l’Espanyol.

Iniciatives Lliurament dels premis Joan Coromines a Olesa

El Casal d’Olesa es va omplir de gom a gom el dissabte 16 de maig a la tarda per acollir els Premis Joan Coromines. Organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) els guardons volen reconèixer la tasca a persones i entitats que es distingeixen en la defensa i difusió de la llengua i cultura catalanes. Els guardonats van ser el Casal d’Olesa fundat el 1924, per la seva tasca de difusió de la llengua i la cultura catalanes durant més de

90 anys i Mingo Vallès va recollir el premi (foto1). La filòloga i professora masquefina Carme Junyent (foto 2) i el director de Dagoll Dagom Joan Lluís Bozzo (foto3) va recollir i dedicar el premi de la companyia de teatre al qui va ser el seu amic, l’olesà Pere Francesc. Màrius Serra va fer jocs de paraules i el Moviment Francolí de la Llengua va reivindicar la llengua catalana a la Franja de Ponent. Fotos: Ll.G./La Bústia.


Participació

la bústia · juny del 2015

Felicitats!

Anna 10 de juny, 5 anys De part dels avis i la tieta Laia, per molts anys Olesa de Montserrat

Paula 26 de maig, 2 anys De part dels avis i la tieta laia, per molts anys! Olesa de Montserrat

15

Vols felicitar a algú? Cal entrar a www.labustia.cat, omplir el formulari i adjuntar la fotografia

Aina 10 d'abril, 2 anys De part de l'Ariadna i els teus papes Martorell

Mariam 30 de maig, 7 anys De parte de toda tu familia Martorell

Nerea 3 de juny, 2 anys De part dels teus pares Martorell

Miriam 10 de juny, 14 anys De parte de tu madre y hermanos Sofía y Paucito Olesa de montserrat

Vols felicitar a algú? Cal entrar a

Arnau Abel 7 de juny, 3 anys 31 de maig, 12 anys De part dels teus germans De parte de tu padre y Mai pares. T'estimem! ribel que te queremos Olesa de Montserrat Sant Esteve Sesrovires

Aaron 1 de juny, 7 anys De part dels seus pares Abrera

Guanya1 estada d’1 nit per a 2 persones a Collbató!

www.labustia.cat Larysa 5 de juny, 55 anys De part del Josep Martorell

Neith 5 de juny, 2 anys De part dels teus avis Gelida

Rafa 21 de juny, 44 anys De part de la Montse Collbató

La nostra opinió Les municipals, les eleccions més intenses

Dúnia 2 de juny, 44 anys Felicitats Olesa de Montserrat

omplir el formulari i adjuntar la fotografia

Protagonista del mes

En l’edició de La Bústia corresponent al mes de maig de 2010, el president J.Montilla visitava en una mateixa setmana dues vegades Martorell: les instal·lacions del Q3 de Seat i l’arrossada socialista al parc de Can Cases. Sant Andreu celebrava amb èxit la Fira Comercial, Olesa projectava el cobriment de la riera al carrer Puigjaner, i el president del Parlament E. Benach pujava al campanar d’Esparreguera. Abrera proposava una nova escola bressol per 115 alumnes, Sant Esteve presentava la residència Can Serra, Collbató volia reimpulsar el Casal Cultural i Castellví tirava endavant es obres de la nova escola.

Han guanyat LA FONDA DELS ARCS

Cristina Sánchez Amaya - Abrera Montsant Pellicé Gispert - Mataró Sergio Coloma Gonzalez - Martorell Carles Vilà Pascual - Martorell Natividad Cuadras Alegre - Martorell Daniel Maestro Martinez - Olesa de Montserrat Josep Bernadó Cardús - Olesa de Montserrat Angel Luis Carrero Lopez - Esparreguera Montse Carrero Lopez - Esparreguera Jose Manuel Perez Martinez - Sant Andreu de la Barca

La persona guanyadora s’haurà de presentar amb el DNI a La Fonda dels Arcs (Collbató) Vàlid pel cap de setmana. Tel. 667 27 27 10 - www.lafondadelsarcs.es

Enhorabona pels qui han guanyat i agraïm a tots els qui han participat. Alhora, engresquem als qui no hagin sortit i a tots/es els lectors/es a participar a les properes promocions de La Bústia.

Propera edició: Juliol de 2015 El 8 de maig es van presentar públicament els Salnitrats de Collbató, la colla de diables i batucada del municipi. En Xavi Latorre i en Marc Ureña, idearis i fundadors, juntament amb l’Anna Calabuig, que integren la Junta Directiva, han endegat el projecte. Des de l’octubre la idea ha anat prenent forma, inicialment amb uns 20 diables, però ara la colla l’integren gairebé 40 membres junt amb la batucada.

Lectors

Fa 5 anys Presidents Montilla i Benach

Participa a: www.labustia.cat 1 DINAR a La Fonda dels Arcs de Collbató

Els Salnitrats de Collbató

Hem començat un nou cicle electoral amb sorpreses, desencisos, continuïtat, il·lusions... una mica de tot, com és propi de la diversitat dels vots dels electors, els sobirans. Sigui com sigui, la maquinària ja ha començat a funcionar. En la gama de colors polítics tenim el groc, el verd, el vermell, el blau, el taronja i fins i tot el lila, un bon Arc de Sant Martí que haurà de treballar fort per tirar endavant els municipis. Per a la constitució dels 10 ajuntaments, el dia 13 de juny, La Bústia ha fet un esforç per integrar gràficament els nous consistoris i conèixer de primera mà les persones que ens governen. En aquesta edició també us mostrem en diagrames els resultats de cada municipi i la comparació amb les dades de 2011 per veure l’evolució dels vots a cada lloc i fer la vostra pròpia anàlisi. També incorporem les fotografies dels partits que vam obtenir directament o indirecta la nit del 24M, totes molt espontànies i reflex de cada estat emocional. Una publicació plena de contingut de les eleccions municipals 2015, un dels episodis més transcendents dels nostres municipis cada 4 anys.

LA FONDA DELS ARCS

7a. Mostra d’Entitats d’Olesa

50.000 exemplars a bústies i punts publicitat@labustia.cat info@labustia.cat Tel. 675 475 038 Últim dia per informació, participació i publicitat:

Vídeos, agenda i més a

www.labustia.cat Per publicar a La Bústia GENERAL: info@labustia.cat OPINIÓ: opinio@labustia.cat ESPORTS: esports@labustia.cat

i les últimes notícies a www.facebook.com/labustia @la_bustia

Opinions, fotografies i denúncies sempre tindran un interès local o comarcal i La Bústia es reserva el dret a resumir-les o publicar-les. Han de tenir una extensió de com a màxim 1.000 caràcters amb espais inclosos. Cal adjuntar número del DNI, adreça i població, correu electrònic i telèfon de contacte. En el cas de les fotografies de felicitacions a menors, també cal escriure el parentesc i l’autorització de la seva publicació en el mateix correu electrònic.

Edició, disseny i distribució: Servièxit, S.L. - La Bústia Av. Comte de Llobregat, 4. Planta 2a, despatx 2. Centre de negocis Martorell Innova. 08760 Martorell info@serviexit.com · www.serviexit.com Tel. 675 475 038.

67 entitats i associacions van exposar durant tot el dia a la 7a edició de la Mostra d’Entitats d’Olesa. Amb una gran participació d’estands, actuacions, activitats i visitants, es va completar amb un dinar al Parc Municipal. Foto: estand dels Miquelets. Ll.G./La Bústia.

Consell editorial: Lluís Gutiérrez, Joaquim Pallarès i Quim Sitjà. REDACCIÓ I COL·LABORACIÓ: Quim Sitjà, Marçal Fontanals (esports), Lluís Gutiérrez i Jesús Vila. Publicitat: Joaquim Pallarès. Serviexit, S.L. (publicitat@labustia.cat). DISTRIBUCIÓ: 46.000 exemplars bústia a bústia i 4.000 en punts de Martorell, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Collbató, Castellví de Rosanes, Gelida i Masquefa. info@labustia.cat · www.labustia.cat. El contingut dels anuncis publicats és responsabilitat del propi anunciant. Dep. Leg: B-52889-2007.


16

Abrera - Sant Esteve

la bústia · juny del 2015

Jesús Naharro (PSC) s’estrena a l’alcaldia d’Abrera breus FESTA MAJOR. Comença el 26 de juny amb el pregó de Ferran Adrià, interpretat per Cesc Casanova. Tot seguit se celebrarà un correfoc amb espectacle pirotècnic i ball. Del dia 27 destaca la cercavila, la festa de l’escuma, l’olimpíada jove, una exhibició de balls populars i un concert i ball per joves i grans. El dia 28 compta amb una exhibició castellera, una trobada de Seat 600, teatre, sardanes, cinema a la fresca, un espectacle de circ i un ball de nit per la revetlla. La jornada central, 29 de juny, s’ha organitzat un concert vermut, sardanes, un espectacle familiar, el concert de l’Escola de Música, un castell de focs i es tanca amb havaneres (tota la programació a la pàgina 17).

Jesús Naharro ha estat investit nou alcalde amb el suport del PSC, ERC i CiU, els tres grups que compartiran pacte en el nou govern municipal. El dia 13 de juny el candidat socialista va rebre 9 vots de les tres formacions citades. El candidiat d'AdA va aconseguir 3 vots, el cap de llista d'Abrera en Comú 3 vots, el de C'S 1 vot i un vot en blanc del PP. Del resultat del 24 de maig el nou consistori estat format per 6 regidors del PSC: Jesús Naharro, Francisco Sànchez, Guadalupe Marcos, Albert Roca, Davinia Megis i José Luís Hita. Per AdA Miguel Carrión, José Andrés Martín i Pilar García. Abrera en Comú amb Valeri Mena, Iván Serrano i Cristina Bigordà. ERC compta els regidors Xavier Serret i Maria José Orobitg, i per acabar un representant de C’S, PP I CiU respectivament, Agustí Esteban, Gregorio de Antón i Mònica Torre-Marín. Abrera ja és un municipi cardio-

Consistori abrerenc 2015-2019. Aj.

El municipi ha instal·lat 4 desfibril·ladors públics

protegit gràcies a la instal·lació de cinc desfibril·ladors externs automàtics (DEA) que es sumen als ja existents a equipaments esportius. Els quatre nous aparells fixes es troben a les dependències de la Sala Municipal, Mercat Municipal, Centre Polivalent i a la Casa de Cultura.

El dispositiu mòbil està en mans de la Policia Local que el durà als seus vehicles i que li permetrà desplaçar-lo en cas d’emergència. Les característiques dels aparells DEA permeten que qualsevol persona pugui utilitzar-los, ja que és una maquinària molt intuïtiva.

Carme Rallo (ERC) primera alcaldessa de Sant Esteve La repuplicana Came Rallo ha estat escollida la primera alcaldessa del municipi amb els 3 vots d'ERC, 2 d'ARASES, 1 de CiU i 1 de LxS. El candidat del PSC, Enric Carbonell ha obtingut 5 vots del seu grup. L'elecció ha vingut com a conseqüència de l’acord entre les quatre formacions que han sumat 7 vots front els 5 vots socialistes, partit que han governat en els darrers anys. La sorpresa de la sessió de constitució del nou consistori del dissabte 13 de juny va ser la comunicació del regidor d'ARASES, Joan Galceran. La seva intenció és renunciar a l’acta un cop definit el nou cartipàs, després d’assolir l’objectiu del canvi de govern, motiu pel qual va impulsar la creació del partit fa quatre anys, segons fonts municipals. Arran de les eleccions del dia 24 de maig el nou consistori està en-

breus

El nou consistori sesrovirenc. Aj.

capçalat pel PSC amb Enric Carbonell, Maria Jesús Rodríguez, Elisenda Barberà, Roser Brosed i Antonio Centeno. El segon grup en nombre de representants és ERC amb Carme Rallo, Josep Maria Moreno i Adrià Companys.

A continuació amb dos regidors ARASES amb Joan Galceran i Laura Haba. Amb un representant han estat elegits Jordi Borrell de l’Entesa, Bernat Orellana de CiU i Jaume Ripollès de Locos x Sanes.

El regidor Galceran ha anunciat que dimitirà en breu

HORARI

Av. Comte del Llobregat, 107 - Martorell T 93 775 23 37 - 639 300 333 AL COSTAT NOVA GASOLINERA PETRONIEVES

DILLUNS A DIVENDRES DISSABTES DIUMENGES I FESTIUS

9 a 14 h. 16 a 20 h. 9 a 15 h. 9 a 14h.

DETENCIÓ IN FRAGANTI. Els Mossos van detenir el 5 de maig dos homes de 41 i 23 anys, nacionalitat xilena i amb veïnatge temporal a Badalona, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a domicili a la localitat de Sant Esteve. Els fets van tenir a les 11h quan un mosso fora de servei va veure un home en el jardí d’una casa en una actitud sospitosa. Aquest va demanar recolzament policial i quan els agents van arribar van detenir in fraganti l’home, juntament amb un segon individu que sortia de la casa. A tots dos se’ls van comissar diverses eines emprades en els robatoris amb força, com formons, guants, lots, etc.


Festa Major d'Abrera 2015

la bústia · juny del 2015

17

PROGRAMA FESTA MAJOR ABRERA 26, 27, 28 i 29 de juny 2015

Dimarts, 23 de juny 23.00 h REVETLLA DE SANT JOAN Amb el Trio de Gala Plaça de Pau Casals Divendres, 26 de juny 11.00 h ACTIVITATS INFANTILS AL MERCAT Mercat municipal Hi haurà joc de l’oca gegant i parc infantil. 17.30 h EXHIBICIÓ DE BALLS A càrrec de l’Escola de Ball Juan Antonio Garcia Plaça del Doctor Trueta 19.30 h ESPECTACLE INFANTIL I FAMILIAR La Cremallera Teatre presenta Treure el nas Plaça de Rafael Casanova Aquesta és una obra activa de dos pallassos que et conviden a “treure el nas” a casa seva per mostrar-te les disbauxes que poden arribar a fer en un dia qualsevol. 20.00 h CONCERT DE TARDA Amb l’orquestra Maravella Plaça de Pau Casals 22.00 h PREGÓ DE FESTA MAJOR A càrrec de Cesc Casanova i el seu particular chef “Ferran Adrià” Balcó de l’Ajuntament L’actor Cesc Casanova caracteritza aquest mite culinari, Ferran Adrià, per obrir oficialment la nostra Festa Major des dels fogons més simpàtics de l’Ajuntament. 22.45 h CORREFOC DE FESTA MAJOR A càrrec de la colla Bram de Foc d’Abrera Un tros d’infern arriba al nostre poble de la mà de Bram de Foc. Amb la voluntat de crear noves sensacions, aquest any el correfoc tindrà un nou recorregut pels carrers del casc antic. RECORREGUT: Inici al carrer de Lluís Companys, carrer Casamada, plaça de la Creu, carrer Nou, carrer Sant Pere, carrer del Mig, carrer de la Font, carrer Major, passeig de l’Església i plaça de l’Església. 23.45 h ESPECTACLE PIROTÈCNIC FI DE CORREFOC Plaça de l’Església 0.00 h BALL DE NIT Amb l’Orquestra Maravella Plaça de Pau Casals 0.00 h FESTA JOVE 2015 Amb #BIG FRIDAY Parc de Can Morral

Dissabte, 27 de juny 9.00 h 12 HORES 3X3 DE BÀSQUET Pavelló Esportiu Municipal 9.30 h XI TROBADA DE XAPES DE FESTA MAJOR Centre Polivalent 10.00h 
PROGRAMA ESPECIAL “30 ANYS DE RÀDIO ABRERA” C/Rosers Ràdio Abrera surt al carrer per celebrar el seu 30è aniversari amb un programa en directe on es recolliran queviures pel Banc d’Aliments d’Abrera.

12.00 h FESTA DE L’ESCUMA: BOMBOLLAM Plaça de Rafael Casanova 17.00 h OLIMPÍADA JOVE. CLOENDA AMB BOTIFARRA JOVE! Parc de Can Morral Vine i participa amb l’A ssociació de Joves d’Abrera. Aquest any LES INSCRIPCIONS SÓN LIMITADES. Inscripcions: Casal de Joves fins al 19 de juny. 18.00 h TORNEIG D’ESCACS “PERE PALAU” Plaça de Rafael Casanova En format de partides llampec 18.30 h EXHIBICIÓ DE BALLS A càrrec de les noves Juventudes Rocieras Plaça del Doctor Trueta L’essència i els orígens de l’entitat es combinen amb noves activitats de zumba i salsa. 19.00 h CERCAVILA TRADICIONAL DE FESTA MAJOR Inici del recorregut al carrer Rebato i final a la plaça de la Constitució Participaran els gegants de la Beguda, Esparreguera, Olesa de Montserrat, la Barceloneta, Parets del Vallès i les Borges Blanques. Com sempre, presidiran l’acte les nostres dues parelles de gegants, la colla de grallers Els Cosmets i l’Escola de Grallers d’Abrera. 20.00 h CONCERT DE FESTA MAJOR Amb l’Orquestra Selvatana Plaça de Pau Casals 20.00 h INICI DE LES 12 HORES NOCTURNES DE FRONTÓ Frontons municipals

23.30 h EXHIBICIÓ DE BALLS A càrrec de l’A ssociació Cultural BallAbrera Plaça de Pau Casals

www.ajuntamentabrera.cat

19.00 h CONCERT D’ESTIU DE LA CORAL CONTRAPUNT Centre Polivalent

La nit de divendres és la nit de BIG FRIDAY per definició. En el seu primer aniversari tornen amb més força, amb un escenari més espectacular i uns convidats de luxe com Bruno Navarro, DJ d’Europa FM, Miguel Martinez “Sweet Flow”, Latin Promise, “Los Reyes de la Tarima” i els DJ “The Tallboys”.

0.00 h BALL DE NIT Amb l’Orquestra Selvatana Plaça de Pau Casals A la mitja part del ball tindrem l’oportunitat de conèixer els balls de saló que practiquen els alumnes de l’Associació Cultural PAS a PAS. Una demostració de balls de qualitat en què també participaran dues parelles de la modalitat weelchair (ball amb cadira de rodes). 0.00 h FESTA MAJOR JOVE 2015 Amb Samueliko y los Guailers i Va Parir Tour 2015 Parc de Can Morral La nit de dissabte es presenta espectacular i carregada de disbauxa. A partir de les 12 Samueliko y los Guailers obren la festa amb la seva “rumba gamberra”, una música fresca, directa i canalla. A continuació, torna la festa de referència amb els principals locutors de l’emissora Ràdio Flaixbac. Torna el Va Parir Tour amb més energia que mai, una festa plena de sorpreses, bon rotllo i novetats visuals espectaculars! Diumenge, 28 de juny 6.30 h INICI DEL CONCURS EXTRAORDINARI DE PESCA Concentració al Casal Social del Rebato 8.00 h TOC DE MATINES Carrers de la vila 11.00 h INICI DE LA III FESTA DE L’ADOPCIÓ D’ABRERA Plaça del Doctor Trueta Els Amics Acollidors dels Animals d’Abrera ens preparen una jornada dedicada als nostres animals de companyia. Durant tot el dia s’exposaran productes solidaris, tallers infantils i animacions, desfilades d’animals en adopció, concurs de mascotes, exhibicions i diferents sortejos a favor dels animals abandonats d’Abrera. També hi haurà un punt de recollida de material solidari a favor dels animals abandonats. 12.00 h CINE CLUB FAMILIAR DE FESTA MAJOR Amb la pel·lícula Mortadelo y Filemón contra Jimmy el cachondo Centre Polivalent 12.00 h MATINAL CASTELLERA Amb els Castellers d’Esparreguera Plaça de la Constitució 12.00 h TROBADA DE SEAT 600 Plaça de Rafael Casanova 14.00 h LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS EXTRAORDINARI DE PESCA Escola Ernest Lluch 18.00 h TARDA DE TEATRE

Albert Carrión Díaz

Diumenge, 21 de juny

El Grup Artístic Illets d’Abrera presenten La mare que els va parir! Sala Municipal 18.30 h XOCOLATADA POPULAR Parc de Can Morral 19.00 h SARDANES Amb la Cobla Vila d’Olesa Plaça de Rafael Casanova 19.30 h ESPECTACLE DE CIRC La Companyia El Negro y el Flaco presenten: Giramondo Parc de Can Morral Des d’Itàlia han arribat a Abrera dos comediants muntats en els seus estranys tricicles. 22.00 h CINEMA A LA FRESCA Amb la pel·lícula Ocho apellidos vascos Parc de l’Estació La pel·lícula espanyola de l’any 2014 amb diferència i una de les més divertides dels darrers temps. 23.00 h BALL DE NIT Amb l’Orquestra Girasol Plaça de Pau Casals Dilluns, 29 de juny 12.00 h MISSA MAJOR DE

SANT PERE Església de Sant Pere d’Abrera 13.00 h CONCERT VERMUT Amb David Monné Quintet Hort de la Parròquia 19.00 h SARDANES Amb la Cobla Contemporània Plaça de l’Església 19.30 h ESPECTACLE FAMILIAR Hopa-li, un espectacle de circ i clown Plaça de Rafael Casanova Un divertit cuiner farà equilibris i malabars amb diferents utensilis de cuina: plats, cassoles, copes i culleres. I, de cop i volta, la cuina es converteix en una sala de concert de música clàssica. 21.30 h CONCERT DE L’ESCOLA DE MÚSICA Plaça de Pau Casals 23.00 h CASTELL DE FOCS Avinguda de Sant Hilari 23.30 h NIT D’HAVANERES Amb els Cremats Plaça de Pau Casals EXPOSICIONS • EXPOSICIÓ DE TREBALLS MANUALS, COSTURA I LABORS DE RETALLS (PATCHWORK), TALLERS DE PINTURA DE ROBA I DE

SCRAP-BOOK Casal d’Avis Inauguració: 26 de juny a les 18 h Dissabte 27 de juny, d’11 a 13 h i de 18 a 19.30 h Diumenge 28 de juny, d’11 a 13 h i de 18 a 19.30 h • Mostra XIX Concurs de Cartells de Festa Major 2015 Casa de Cultura Fins al 26 de juny, de 17 a 22 h (de dilluns a dissabte) Divendres 26 de juny, de 18 a 20 h Dissabte 27 de juny, de 18 a 20 h Diumenge 28 de juny, de 18 a 20 h Dilluns 29 de juny, de 18 a 20 h • XXXVIII Concurs de Pintura Ràpida d’Abrera Casa de Cultura Fins al 26 de juny, de 17 a 22 h ( de dilluns a dissabte) Divendres 26 de juny, de 18 a 20 h Dissabte 27 de juny, de 18 a 20 h Diumenge 28 de juny, de 18 a 20 h Dilluns 29 de juny, de 18 a 20 h ACTUACIÓ El grup de Sevillanes del Casal d’Avis estaran totes les tardes de Festa Major, a partir de les 18h, davant del Casal d’Avis amenitzant la vetllada amb música i ball. Podeu consultar tot el programa de la Festa Major a www.ajuntamentabrera.cat

L’Ajuntament d’Abrera us desitja una molt bona Festa Major


18

Collbató - Castellví de Rosanes

la bústia · juny del 2015

Miquel Solà (ERC) és l’alcalde de Collbató

Joan C. Almirall (CiU) és el nou batlle de Castellví

Els regidors de l'equip de govern de Collbató a falta de la foto de tot el consistori que no es va fer. Aj.

Consistori 2015-2019 de Castellví. Aj.

Miquel Solà és el nou alcalde de Collbató mitjançant l'acord de govern signat entre ERC, GIC i CiU. En el ple de constitució del nou consistori, Solà va assolir la majoria absoluta de 6 vots en primera votació en rebre 3 vots d'ERC, 2 del GIC i 1 de CiU, enfront dels 5 vots del PSC per la seva candidata. A partir dels resultats de les municipals el nou consistori està format per 5 regidors de SxC amb Ana Úbeda, Concepció Alsina, J. Maria Martín, Salvador Valls i Júlia Pons, 3 representants d’ERC amb Miquel Solà, Dina Pérez i Jordi Riera. Jordi Serra i Eva Trull pel GIC i M.Teresa Casanovas de CiU.

Joan Carles Almirall de CiU ha estat escollit alcalde amb el suport de CiU i FPERC, en total 6 vots a favor. La candidata de Junts per Castellví Vicky Castellanos ha obtingut el suport minoritari del seu grup, 3 vots. De les eleccions del 24 de maig, el nou consistori castellvinenc està format pels 4 membres de CiU (que ha quedat a 7 vots de la majoria absoluta): Joan Carles Almirall, Jose Cara, Carles Pitart i Josep Maria Mitjans. 3 regidors dels socialistes Junts per Castellví amb Vicky Castellanos, Amalia María Sánchez i Mari Carmen Pérez. El darrer grup que ha aconseguit repre-

Una companyia de militars de la caserna d'El Bruc de Barcelona va realitzar unes maniobres els dies 4 i 5 de juny al voltant de les coves del Salnitre i el torrent de la Salut. Els aproximadament 70 soldats van realitzar exercicis escalada pels cims del parc natural. Durant les dues jornades van dormir al ras i a les tardes, alguns membres es van apropar al nucli. L’any passat van fer en nombroses ocasions maniobres militars per aquest indret. La visita d’enguany ha coincidit amb infants d’escoles que visitaven les coves del Salnitre i que van veure amb expectació el dispositiu de vehicles de transport a la Salut.

sentació a l’ajuntament és Fem Poble-ERC amb Nativitat Tuloch i Pep Massana. El municipi rebrà uns 44.000 euros de fons provinents de la Diputació en el marc del Catàleg de Serveis 2015, Entre les aportacions, n’hi ha per a projectes de l’àmbit de la igualtat, joventut i ciutadania, la cultura, l’esport, la salut i el medi ambient. D’altra banda, els fons assignats en funció de la població sumen gairebé 5.900 euros en educació i gairebé 6.200 euros en serveis socials. Aquests diners s’afegeixen als recursos ordinaris a l’hora de prestar les diferents activitats i serveis municipals.

OFERTES Paviment ext. anti gel comercial a 8,85€/m2* Revestiment 30x60 des de 6,66€/m2* IVA INCLÒS

Ctra. Martorell-Terrassa km 3,5 (Urbanització Sant Eugini)

fca.serraramos@gmail.com Tel.

93 776 92 35 OFERTA EN GRES I RAJOLES

GRES · CERÀMICA · MOBLES I ACCESSORIS DE BANY PEDRA NATURAL · mampares · ÁRIDS I TERRA PER A JARDÍ Productes de piscina i “seto” artificial decoratiu per tancament d’1 m, 1,5 o 2 metres

Posem a la seva disposició paletes de confiança

OFERTA RAJOLES

40x60 i 30x60 cm

Des de 6,85€/m2* IVA inclòs. Consulta altres mides i preus *Fins a esgotar existències


Gelida - Masquefa

la bústia · juny del 2015

19

Lluís Valls (PSC) és alcalde de Gelida per 4a vegada breus ESTIU AMB MÚSICA. L’Escola Municipal de Música presenta una oferta d’activitats d’estiu. Les propostes són tallers musicals i un concert de joves talents el 19 de juliol. Sota el títol: Ets un apassionat dels musicals?, els joves podran aprendre i interpretar els musicals més famosos: El curs dirigit per a joves de 13 a 18 anys és el de No pots parar de cantar cançons dels teus ídols?, amb un repertori dels cantants actuals. I pels adults, el de gospel, per interpretar temes de Gun’s Roses, Kirk Franklin o Cindy Lauper. La direcció va a càrrec de Desirée Povedano. Els preus van dels 40 als 60 euros i les places són limitades. Les inscripcions estan obertes a la seu de l'EMMG o per mail: emmg.canvalls@diba.cat.

Els socialistes recuperen la majoria absoluta perduda fa quatre anys

L’Ajuntament tanca l’any 2014 amb més de 500.000 euros de superàvit

Lluís Valls ha estat investit alcalde del municipi a partir dels vots majoritaris del PSC per quarta vegada (del 99 al 2003 i des de 2007). Valls ha obtingut els 8 vots a favor del PSC i d'ICV. ERC i CiU han votat en blanc i la CUP ha votat a la seva candidata. Del resultat de les municipals la configuració del nou consistori gelidenc és amb 7 regidors socialistes: Lluís Valls, Maria Rigau, Carles Arranz, Montserrat Nicolau, Sergi Sarmiento, Mariana Miró i Joan Carles Campoy. Els 3 representants d’ERC són Lluïsa Llop, Daniel Garcia i Margarida Bertran. Francesc de Gironella és el representant de CiU, Susanna Costa de la CUP i tanca Josep Anfruns d’ICV-EUiA. En el darrer ple del passat mandat es va aprovar la liquidació del pressupost municipal 2014 en positiu. D’aquesta manera, els comptes es tanquen en números verds per tercer any consecutiu. L’exercici 2014

Nou consistori gelidenc. J.M.Buch.

ha donat un resultat de 510.659,75 euros i un romanent de tresoreria lliure per a despeses generals de 305.611,27 euros. D’altra banda, l’Ajuntament ha aprovat la cessió durant cinc anys de dues naus municipals de La Geli-

dense a l’Associació d’Amics del Castell de Gelida per destinar-lo a arxiu i emmagatzematge del material que forma part del fons patrimonial, recollit i gestionat per aquesta entitat. Les dues naus han estat reformades recentment.

Xavier Boquete (CiU) reelegit alcalde de Masquefa breus

Foto dels membres del nou Ajuntament . Aj.

L’Ajuntament ha organitzat per a aquests dos mesos els següents tallers i cursos: TIC aplicades a la recerca de feina; Word avançat; Crear una base de dades; Vull crear un blog!; FacturaPlus amb certificació oficial; Gimp,

un programa de tractament de fotografies; Prezi, taller de presentacions d’impacte; Introducció a la realitat augmentada 3D; Introducció a les xarxes socials amb l’aprenentatge de Twitter, Facebook i Instagram.

Àmplia oferta formativa d’informàtica a l’estiu

PREMI BALDIRI REIXAC. L’escola Font del Roure ha guanyat un dels 12 premis Baldiri Reixac atorgats a escoles de Catalunya d’entre 307 candidatures. Aquests guardons són convocats per la Fundació Lluís Carulla amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la UOC. El reconeixement al centre és, “perquè porta a terme l’aplicació d’un projecte lingüístic integrador i que participa en diverses efemèrides culturals, per exemple l’any Joana Raspall, tot implicant-hi el conjunt de la comunitat educativa i organitzant moltes activitats. També per la creativitat en l’educació musical i plàstica”.

Tel. 902 365 954 Gestió de Cementiris www.exfun.es

Serveis Funeraris www.pomfusa.com

POMFUSA

exfun

Xavier Boquete ha estat nominat nou alcalde amb els 6 vots de CiU, Daniel Gutiérrez pel PSC ha obtingut 3 vots, Xavier Pérez per Masquefa Regeneració-ERC-AM 2 vots, Sílvia Rotger per la CUP 1 vot i Manuel Navas pel PP 1 vot. L’escrutini de les votacions del diumenge 24 de maig van donar a com guanyador al grup de CiU amb 6 regidors: Xavier Boquete, Elena Fernández, Daniel Orellana, Enrique Gómez, Esther Ibáñez i Carles Mernissi. El segon grup més votat va ser el PSC amb 3 regidors: Daniel Gutiérrez, Iván Fraile i Isis Abad. ERC va aconseguir 2 edils: Xavier Pérez i Oriol Satorre. La CUP una regidora, Sílvia Rotger i el PP també un representant, Manuel Navas. Aquest mes de juny i juliol els masquefins podran trobar al CTC una oferta formativa en Tecnologies de la Informació i la Comunicació.


20

La Guia Vida Saludable

la bústia · juny del 2015

Etedi fa la inauguració el 26 de juny amb una setmana solidària Etedi és un espai amb encant i caliu que ofereix un ampli ventall de formació, teràpies naturals i classes dirigides. Etedi el formen 20 terapeutes titulats que són els encarregats de dur a terme els tractaments, les activitats i la formació. Així que els pacients, clients i alumnes sempre reben atenció personalitzada. El centre compta amb sales específiques per les teràpies individuals, cabines d’estètica i espais polivalents per les activitats grupals; a més disposa d’un ampli espai a l'aire lliure per connectar amb la natura o relaxar-se una estona en un ambient agradable i tranquil. Algunes de les activitats que realitzen són: Classes dirigides: Ioga, Ioga per embarassades, Ioga per nens, Pilates, Tai-Chi, Biodança... Teràpies: Nutrició, Osteopatia, Fisioteràpia, Acupuntura, Shiatsu, Homeopatia, Naturopatia, Reflexoteràpia podal, Desbloqueig psicocorporal, Constel·lacions familiars, Psicologia...

Formació: Psicologia humanista, Gestalt, PNL, Flors de Bach, Kinesiologia, Tapping, Musicoteràpia, Nutrició i Cuina, Reiki... Estètica natural: Gaudeix tractaments facials, corporals, manicures... sempre amb productes 100% naturals i exclusius. Inauguren el divendres 26 de juny de 17 a 21h obren portes i els lectors de La Bústia podreu gaudir del dilluns 29 de juny fins al divendres 3 de juliol d’una setmana solidària de tractaments i teràpies sense cost, prèvia reserva durant la inauguració. Qui vulgui podrà aportar menjar pel Banc d’Aliments que s’encarregaran de repartir-ho als que més ho necessiten. Etedi - Formació i Teràpies Natural C/ Canigó, 9-11 baixos Sant Esteve Sesrovires T. 93 773 99 03 - M. 609 734 160 www.etedi.es - info@etedi.es

Dra. Esther Ratia García Obstetra i ginecòloga Plaça Ajuntament 5, 1-2 08292 ESPARREGUERA Tel. 688 908 553

Botiga ecològica Dietètica · Comerç just www.biobio.cat Av/ Francesc Riera, 11 Martorell · T. 93 773 50 06

· Rejuvenecimiento facial · Tratamiento de manchas benignas · Relleno facial con ácido hialurónico Dr. Lázaro Pérez Col. núm. 36632

· Eliminación de varices con láser · Reducción de grasa corporal y celulitis

C/ Enric Prat de la Riba, 43 · Gelida · www.lasermedicgelida.es

✆ 678 348 239

Centre de Formació

Nous cursos impartits per especialistes acreditats: √ Naturopatia

√ Drenatge linfàtic

√ Flors de Bach

√ PNL

√ Acupuntura

√ Reflexologia podal

√ Terapia craneosacral

√ Reiki

√ Quiromassatge

√ Estètica natural

√ Kinesiologia

√ Teràpia evolutiva integral

Informa’t al nostre centre: C/ Enric Prat de la Riba, 38-40 · MARTORELL ✆ 93 775 36 60 · bioressonancia@gmail.com Segueix-nos i visita els nostres blogs: biorresonancia-bioressonancia.blogspot.com bioressonancia.blogspot.com

Forma part de La Guia Vida Saludable Tothom et veurà!!

Tel. 675 47 50 38


Entrevista

la bústia · juny del 2015

21

“El secret d’un bon govern és atendre les necessitas de la gent” Manuel López, regidor i primer alcalde d’Abrera de l’actual democràcia Alcalde d’Abrera (79-83) i regidor (74-79 i 83-2005), Manuel López Lozano (Barcelona, 1942), és un símbol de la Transició. Quan mediava com alcalde en un conflicte laboral va rebre un impacte de bala de manera accidental que li va causar una paraplegia. Es va salvar per poc, però amb 36 anys, 2 fills i un tercer en camí, va quedar en una cadira de rodes. Ajuntaments, sindicats i gent anònima es van manifestar per donar-li suport reclamant més competència i seguretat pels edils. Afiliat al PSUC (76-81) i després al PSC des de 1996, es continua sentint republicà. Amb 41 anys es va posar a estudiar Dret, es va llicenciar i va muntar un despatx que continua el seu fill gran. El 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi i un any abans va ser nomenat fill predilecte d’Abrera.

López davant de l’antic ajuntament al carrer Major. La Bústia/Ll.G.

Lluís Gutiérrez Abrera Què li va motivar entrar en política? Uns amics em van encarregar que denunciés les infraccions urbanístiques que s’estaven produint a Abrera a finals del franquisme. Uns quants promotors estaven construint il·legalment i no estaven cedint espais al municipi per fer escoles o parcs públics. El maig de 1975, el governador civil té en compte les denuncies i destitueix l’alcalde i el secretari. De regidor en el darrer ajuntament franquista a primer alcalde de la democràcia. El 1973 em vaig presentar a les últimes eleccions franquistes pel terç familiar i vaig entrar com a regidor. Molt al meu pesar vaig haver de jurar les lleis del Movimiento per poder entrar i canviar les coses a l’Ajuntament. A les primeres eleccions democràtiques, l’Entesa Municipal que vaig encapçalar va guanyar les municipals. Poc més de 3 mesos després d’ocupar l’alcaldia, el 30 de juliol de 1979 es produeix l’incident que li canvia la vida. Expliqui’ns com ho va viure. Estava en una reunió a l’ajuntament quan uns companys de CCOO entren per demanar-me si podia mediar en un conflicte laboral. M’expliquen que els treballadors de K-Mobel, cansats de no cobrar els salaris, havien retingut el gerent i 2 administratius. La Guàrdia Civil

A l’agent de la Guàrdia Civil que em va demanar perdó quan va finalitzar el judici: “una altra vegada vagi amb més en compte” “He notat la solidaritat pel dany sofert de persones de diferent ideologia política” “Després de tants anys de lluita, espero que les noves generacions puguin millorar la situació”

havia acordonat la fàbrica amb una trentena d’agents. Amb el vistiplau del brigada de la Guàrdia Civil em reuneixo amb els responsables de l’acció. Els vaig convèncer que havien de deixar que el gerent es quedés voluntàriament per buscar una solució amb el comitè dels treballadors. Quan estava trucant al govern civil i als oficials per informar-los del final del conflicte va aparèixer un agent que volia entrar al despatx on estàvem. En veure que la porta estava atrancada, no se li va acudir res més que voler trencar el vidre de la porta (aquells vidres antics amb filferros a l’interior) amb el seu subfusell. El forrellat de l’arma es va enganxar amb un dels filferros. És quan es va disparar el tret que, amb mala fortuna, va rebotar en un moble metàl·lic i va anar a parar a la meva columna vertebral tocant la medul·la. Què recorda d’aquest moment? Estava assegut a la cadira quan vaig rebre el tret. El meu cos va lliscar per la cadira fins a terra. Em van posar recte en un taulell i em van portar a una furgoneta. Al cap de poc vaig perdre la consciència que no vaig recuperar fins al cap de 2 dies a l’hospital de Bellvitge després de dues operacions. Perquè va voler entrar l’agent? Després vaig saber que portava més de 36 hores de servei, estava desesperat i volia acabar el conflicte com fos. El cas es tanca al cap d’uns 3 anys. Segons la sentència, l’agent va cometre una falta d’imprudència simple i va ser multat -segons l’hemeroteca de l’època amb 15.000 pessetes-. No es va considerar delicte ni negligència greu. L’Estat em va indemnitzar amb 17 milions de pessetes l’any 1982.

Es va fer justícia? Penso que no, però ho vam haver d’acceptar perquè vèiem que no prosperaria la nostra demanda. Els pèrits van dir que era “normal” que es disparés l’arma. Però això no és així, el subfusell havia de tenir un dispositiu de seguretat i no podia tenir cap bala a la recàmara. Algú li va demanar perdó? Sí, l’agent quan va finalitzar el judici, però no li vaig acceptar. Li vaig dir que “una altra vegada vagi amb més en compte”. I que s’havia de ser més respectuós amb les persones i les armes. Tornaria a mediar en un conflicte? Ara no. Amb l’edat et fas més conservador. Però en aquelles circumstàncies ho tornaria a fer. Ara les lleis estan més clares que abans i les competències estan més delimitades. Van haver manifestacions a favor seu a la comarca. Què li va semblar? Molt bé. Era un petit gra de sorra a la suma de manifestacions. Amb perdó per la gent d’ara, però llavors es lluitava més, motivats per la falta de llibertat i a favor de la democràcia. I dels reconeixements que se li han fet els anys posteriors? Molt satisfet. He notat la solidaritat pel dany sofert de persones de diferent ideologia política. El 1983 es presenta amb Fèlix Chico fins al 2005. Ja érem amics i em va oferir entrar a la seva llista del PSC. I no hauria continuat d’alcalde? Tenia clar que no. Fins i tot el Fèlix em va proposar, en un parell d’ocasions a partir del 3r mandat, si volia presentar-me de cap de llista. Com valora els seus governs? Teníem un alcalde que estava total-

ment entregat a les obligacions de cuidar el poble i atendre als ciutadans. Més del 90% dels equipaments, serveis i millores s’han fet en aquells anys. El Fèlix és irrepetible com a persona i alcalde, amb el respecte per la resta. Quin era (i és) el secret de guanyar eleccions i governar? A part de la dedicació i la vàlua, la gent demana que els atenguis i que solucionis les seves necessitats. A l’Ajuntament es va a treballar, donar serveis i atendre les peticions dels veïns. Són bones les majories absolutes? Segons els casos. En els governs de Fèlix Chico sí. Què li semblen els resultats de les eleccions municipals? Han sortit partits nous que pensen que poden fer “miracles” i demanen impossibles. Tant de bo m’equivoqui, però potser no fan ni deixen fer i durant uns mesos alguns ajuntaments no vagin bé quant a acords i governabilitat. Què li sembla que hi hagi una participació de poc més del 50%? Amb tota la humilitat, penso que la gent no té formació ni informació suficient sobre política. Si es tingués, participaria més. Vostè es visita a l’Institut Guttmann. Què opina? Et tracten com a persones i són uns excel·lents professionals. Va quedant amb els amics? Sí, 2 dies a la setmana per parlar de tot, encara que hi ha punts que no estem d’acord. Què opina de la independència de Catalunya? Estic en contra. Des d’un punt econòmic sempre és millor un estat gran que un petit. Una reflexió final. Després de tants anys de lluita per un millor repartiment de la riquesa, el capital fa el que vol. Cada dia hi ha més rics a costa de fer pobres a altres persones. Els salaris són més baixos i els contractes laborals més precaris. S’ha perdut bona part, per no dir quasi tot, del que s’havia estat lluitant durant 40 anys des de finals del franquisme fins al 2006. Espero que les noves generacions puguin millorar la situació.

RESTAURANT HOSTAL

MENÚ

LA FONDA DELS ARCS

Vistes a Montserrat Menú cap de setmana Carns a la brasa· Habitacions Crta de les Coves, s/n. Collbató

www.lafondadelsarcs.es

667 27 27 10

Dissabte Diumenge Menú 18 € tot inclòs

Si dius que has vist aquest anunci

Primers Amanida de formatge de cabra amb vinagreta de nous i fruits vermells Timbal d’escalibada amb tonyina i vinafreta d'anxoves Canelons gratinats al forn de pedra Remenat d'espàrrecs verds, bolets, alls tendres i gambes Arròs de Montserrat Paella marinera

Segons Filet de porc a la brasa amb salsa roquefort Xai a la brasa Entrecot de vedella a la brasa Botifarra artesana a la brasa Peus de porc a la brasa Gambes amb allada Bacallà gratinat al forn de pedra a la mussolina d’all

Inclou pa torrat amb all i oli, vi o aigua i postres

MENÚ INFANTIL 5 € (dient que has vist aquest anunci)


22

La Guia Gastronòmica

la bústia · juny del 2015

La Taperia, del mercat al plat! La Taperia Bar/Restaurant de tapes fa un any que va obrir a Martorell i és un punt de referència. La novetat principal és la producció de l’àmplia oferta de tapes a més dels menús, els vermuts i en general un gran ventall alimentari amb producte fresc i de proximitat. Ofereixen les tapes de tota la vida com les braves, els calamars a l’andalusa, les croquetes fetes al restaurant, de tots els gustos, la bomba de la Barceloneta, així com plats internacionals com el tataki de tonyina o les aletes tailandeses. Una curiositat és que no disposen de microones i els productes es cuinen al moment. Altres plats originals de La Taperia són la cua de brau, les mandonguilles amb sèpia i l’amanida russa. El menú del migdia a 10 euros té un primer, segon plat i postres amb beguda, amb productes del dia i fresc segons el mer-

cat diari, que es pot consultar al seu Facebook. Disposa de terrassa exterior amb el vermut i les clàssiques escopinyes, plats de la casa i d’altres propostes originals. Pel que fa a l’acompanyament, disposen de vi per copes o ampolles de petites bodegues del país, així com l’Albariño o el Rías Baixas. També es poden demanar tapes per encàrrec per emportar. Els horaris de cuina són: Dimarts de 10 a 17 h. Dimecres, dijous i divendres: de 10 a 17h i 19,30 a 23h Dissabtes i diumenges: de 11 a 17h i de 19.30 a 23h Els dilluns està tancat per descans del personal. La Taperia Rambla de les Bòbiles, 24 - Martorell Tel. 93 775 11 53 - lataperia24@gmail.com

La Taperia ofereix producte fresc i de proximitat. La Bústia

DESCOMPTES ESPECIALS

CAL SIMÓ

MÉS DE 1.000 REFERÈNCIES ENTRE VINS I CAVES

Rambla de les Bòbiles, 24 Martorell - Tel. 93 775 11 53 lataperia24@gmail.com

SERVEI DE DIMARTS A DIUMENGE CAP DE SETMANA: MENJAR PER EMPORTAR PAELLES I FIDEUÀS PER ENCÀRREC

GRAN VARIETAT POLLASTRES A L’AST CARN A LA BRASA CAVES, VI, .....

C/ Ausias March, 10 - Martorell  Tel. 93 775 21 83 - 628 667 818 www.guillemdistribucions.com  info@guillemdistribucions.com

BANQUETS I CELEBRACIONS

23 de Juny Revetlla de Sant Joan amb ball

TOTS ELS DIVENDRES SOPAR I BALL AMB MÚSICA

MENÚ DIARI 6,90€

C/ CAMÍ VELL DE SANT ESTEVE, 17 MARTORELL ( Al costat de l’antic DAKAR)

VENDA AL MAJOR I DETALL - VI A GRANEL LICORS PER COCTELERIA ACTIVITATS DE TASTOS PRODUCTE GOURMET

✆688 207 931

Esmorzars de forquilla 5 €

Menú diari: 10 € Menú cap de setmana: 20 €

Beguda no inclosa

Menú diari Menú per a grups

Menús de comunió amb aperitiu i espectacle infantil: des de 40 €

MENÚ CARGOLADA Preu: 30€ IVA inclòs

Crta de Martorell a Gelida, km 8 - Gelida 93 779 39 89 - info@l-encisrestaurant.com

RESTAURANTS Vine a provar el nostre menú de dissabte 9,50 €

Crta. Abrera-Manresa, km. 5,4 - Tel. 93 778 38 17

Forma part de La Guia Gastronòmica Tel. 675 47 50 38

Tothom et veurà!!


Esports

la bústia · juny del 2015

23

Més de mil persones, a la Cursa i Marxa Solidàries L’equip amateur del CF Martorell perd la categoria i jugarà la pròxima temporada a la Segona Catalana

Xavier Ezcurra i la seva directiva presenten la dimissió i se celebrarà eleccions a la presidència del Club Natació

MARTORELL Més d’un miler de persones van prendre part la tercera Cursa i Marxa Solidàries en defensa de la salut mental, organitzada per l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. La cursa d’enguany va comptar amb 1.076 inscrits. Roger Roca, del RR Running, es va proclamar campió en la categoria masculina amb 33’58’’. A la categoria femenina, la vencedora va ser Janeth Becerra. L’atleta va fer un temps de 41’40’’. D’altra banda, els guanyadors de la marxa van ser Carlos Javier Romero i Teresa Parera. FUTBOL. El Club de Futbol Martorell no va poder mantenir-se a la Segona Catalana i jugarà la pròxima temporada a Tercera. Els blancs-i-vermells van finalitzar en setzè lloc amb un balanç de deu victòries, vuit empats i setze derrotes. El tècnic Juan Pedro Saéz no continuarà a la banqueta.

Natació Segons informa martorellesport la junta directiva encapçalada per Xavier Ezcurra ha presentat la dimissió i hi haurà eleccions a la presidència del CN Martorell un any després d’assumir el càrrec. Si hi ha més d’una candidatura, les eleccions tindran lloc el 2 de juliol a l’auditori del Centre Cultural.

Roger Roca i Janeth Becerra, guanyadors de la Cursa. Aj. Martorell.

BÀSQUET. El filial del BC Martorell no va poder assolir l’ascens a Tercera Catalana després de perdre l’eliminatòria davant el CB Teià a doble partit. Els martorellencs van vèncer a domicili (61-62) però van caure a la seva pista per 61 a 70. D’altra banda, el mini masculí del Bàsquet Club Martorell ha acabat en tercera posició del Campionat de Catalunya.

WATERPOLO. Francisco Valera, jugador del CN Martorell, ha estat convocat per participar amb la selecció juvenil en els Jocs Europeus que s’estan celebrant fins al 21 de juny. FUTBOL SALA. Per segon any consecutiu es va organitzar el torneig de futbol sala base com a cloenda pels equips de l’AE Martorell

Sáez no continuarà. Aj. Martorell.

amb la participació de 34 equips. Els guanyadors van ser: AEE Vedruna Puigcerdà (prebenjamí), Manresa FS (benjamí i aleví), Futsal Mixte (benjamí), AEEVedruna Puigcerdà (aleví), CFS Esparreguera (infantil). D’altra banda, el Sala 5 Martorell va finalitzar en dotzena posició de la classificació en el grup III de la Segona Divisió B.

Atletisme El Martorell Atlètic Club i Gili Ferreteria Industrial han signat un acord de patrocini per tal d’impulsar les activitats de l’entitat esportiva. Cal recordar que el club fomenta la pràctica de l’atletisme amb l’escola, i organitza el tradicional Campionat i Cros escolar on participen totes els centres educatius del municipi.

Reconeixement als millors esportistes, equips i tècnics SANT ESTEVE SESROVIRES La jugadora de voleibol, Sara Barrachina, i el cinturó negre de taekwondo, Manuel Delgado, van ser els guanyadors de la vuitena edició de la Nit de l’Esport que es va celebrar als jardins de l’Ajuntament. L’acte també va servir per reconèixer la tasca que fan els esportistes i els equips de l’esport base (benjamí A de l’EM Futbol, Quartet Show Primària de l’EM de Patinatge Artístic, Aleví de l’EM de Futbol Sala), la feina dels entrenadors (Àngel Fosalba -handbol-, Goya Dorta -voleibol-) i dels mateixos clubs. A més, durant l’acte també es van premiar als tres equips que enguany han pujat de categoria (juvenil femení del Club Handbol, sènior masculí B del Club Handbol i juvenil femení del Club Voleibol),

així com l’activitat esportiva més destacada (Projecte d’Intercanvi de Taekwondo) i els esportistes de base (Àfrica Lagarde -patinatge-, Katia Vas -taekwondo-, Raúl Tejero -taekwondo-, Lucía Rosa -pàdel-, Jan Sánchez -handbol- i Lucas Marne -tir amb arc-). BOWLING. Irene Molera, del Club Seven-3 es va proclamar campiona del I Open Sant Vicenç després de guanyar a la final a Àxel Guimó (Club Diagonal) per 219 a 212. D’altra banda, l’equip Club Seven-3, amb Clàudia Santacana, Francisca Meléndez, Irene Molera, Keyla Vásquez, Lia Mojarro, Meritxell Sánchez i Sandra Oliva, es va proclamar sotscampió de la Lliga Catalana femenina després de finalitzar la competició per davant del CB Les Corts.

Foto de família dels guardonats de l’edició d’enguany de la Nit de l’Esport. Aj. Sant Esteve Sesrovires.

FUTBOL. L’Agora International School Barcelona va organitzar a les instal·lacions Esportives Sports Centre el 9 i 11 de juny un Clínic Esportiu d’Entrenaments de Futbol per a nens de 5 a 16 anys. Destacar la presèn-

cia de l’actual jugador de l’He- Verd Play. L’esport local va rebre llas Verona, Javier Saviola. quatre guardons: aleví de l’EM d’Handbol, aleví de l’Escola de POLIESPORTIU. El Consell Bàsquet i el prebenjamí del futEsportiu del Baix Llobregat bol 7 de l’escola Àgora. A més, va celebrar el II Acte de Re- l’entrenador d’handbol Àngel coneixement als Valors Juga Fosalba.


24

Esports

breu GELIDA. L’Ajuntament organitza, un any més, la Festa de l’Esport amb una gran presència de participants. Al llarg del mes de juny s’’han celebrat activitats com el festival de Hip-hop, l’anada a Montserrat, la Cloenda del CE Gelida de bàsquet, una masterclass de Txi-Kong, skate, balls a ritmes caribenys, Kundalini Ioga, meditació amb música i MuOm. També es va celebrar la Cursa de El Puig i La Valenciana, Kaisedo. El 19 de juny hi ha previst el Festival de Cloenda de l’Escola Esportiva Municipal.

la bústia · juny del 2015

El millor BTT es va aplegar a Collbató COLLBATÓ Collbató va acollir la cinquena prova de la Copa Catalana BTT Internacional. L’equip Tomás Belles-Cannondale B va ser el gran triomfador, ja que els dos primers a la classificació general en la categoria elit van ser representants seus. Alejandro Gómez va ser el guanyador amb un temps d’1h30’05’’, seguit de Cristofer Bosque (1h30’12’’). Els altres guanyadors van ser Narcís Lópes (sots 23), Josep Duran (Júnior), Pablo Egeda (M-30), Ariadna Trias (sots 23 fem.), Sonja Kallio (elit fem.), Francesc Carnicer (M-30), Jofre Cullell (cadet), Magdalena Durán (júnior fem.), Emilio Vivian (M-

50), Roberto Baserba (M-60) i Laura Rodríguez (cadet fem.). Per equips, el guanyador va ser Tomás Belles-Cannondale B. TENNIS. Un any més, el Club Tennis Collbató, en col·laboració amb Master Sports, organitza les Estades Esportives d’Estiu que tindran lloc del 22 de juny al 10 de setembre. El tennis serà el principal protagonista del casal, amb una estada per a nens i nenes de 7 a 9 anys, i una altra a partir dels nous 9 anys. FUTBOL SALA. Novena posició a la classificació per al CE Collbató al final de la Lliga a Primera Divisió (grup IV). Els collbatonins

Es va celebrar la cinquena prova de la Copa Catalana de BTT Internacional. Ocisport.

van acabar la temporada amb un balanç de deu victòries i catorze derrotes. D’altra banda, s’ha obert el plaç per inscriure’s per aconseguir el títol de monitor de futbol

La Sortida Nocturna arriba a la 6a edició SANT ANDREU DE LA BARCA Tot a punt per a la celebració el pròxim divendres 26 de juny de la sisena edició de la Sortida Nocturna organitzada per al CASAB. La prova atlètica, oberta a tots els nivells, tindrà un recorregut de 13 quilòmetres i sortirà des del Complex Esportiu L’11. HOQUEI HERBA. L’equip prebenjamí del CH Sant Andreu va participar en el XIII Torneig Memorial Robert Espí organitzat

Tennis taula L’esparreguerí, que resideix a Sant Andreu de la Barca, Jordi Morales, va aconseguir tres medalles -un or, un argent i un bronze- en les dues competicions internacionals que es van celebrar a Eslovènia i Eslovàquia. Aquests resultats consoliden les aspiracions del palista per participar per als Jocs Paralímpics de Rio 2016.

per al Club Matadepera 88. Els santandreuencs es van classificar per a la final després de guanyar l’equip amfitrió, Club Egara, Iluro HC i Ath. Terrassa es van imposar a la final davant del Castelldefels HC (8-6). FUTBOL. Va acabar la Lliga de Segona Catalana on ha participat el Sant Andreu de la Barca Agrupació. Els quatribarrats, que han baixat de categoria, van finalitzar en dissetè lloc amb un balanç de 9 victòries, 5 empats i 20 derrotes.

sala a través d’un curs promogut per l’Ajuntament i organitzat per la Federació Catalana de Futbol. El curs està dirigit per a joves nascuts entre el 1985 i el 1999.

El prebenjamí d’hoquei herba, campió del Memorial Robert Espí. CHSAB.

CICLISME. Èxit santandreuenc en el Campionat de Catalunya de descens que es va celebrar a

Espot (Lleida) Ferran Jorba es va tercer i cinquè respectivament. proclamar campió en elit. Gui- Fabiola Morales, del Moto Club llem Jorba i Iván Oulego van ser SAB, va ser primera en tàndem.

Bon paper del tennis taula esparreguerí al Català ESPARREGUERA Esparreguera va acollir la vuitena edició del Campionat de Catalunya Benjamí. Per equips, el CTT Badalona A es va imposar al CETT Esparrguera A. També es van celebrar les proves d’individuals i de dobles. Pau Lloret (CTT Badalona) es desfeia de David Roca (CETT Esparreguera), per 3-2. La categoria femenina va coronar la jugadora del CTT Calella, Clàudia Pérez. La final de dobles van fer que el jugador Pau Lloret aconseguís el “triplet”,

fent parella amb el seu germà Arnau, en vèncer els jugadors locals David Roca i Eric Cintas per 3-0. Finalment, a la categoria de dobles femenins, Jana Riera i Mercè Puig (TT Tramuntana Figueres) van conquerir el títol al guanyar a parella de Cassà de la Selva Silvia Coll i Anna Puigmolé (TT Cassà), per 3-1. BÀSQUET. El sènior masculí del CB Esparreguera continuarà un any més a la Copa Catalunya després de guanyar el Club Natació Sabadell en el plyoff de per-

manència (2-1). D’altra banda, el pròxim 27 de juny se celebrarà el tradicional 3x3.

i un combinat entre els equips dels Monjos i Castellví de la Marca. L’entrada serà gratuïta.

FUTBOL. El CE Esparreguera retrà homenatge a Marco López l’exjugador del club, Monjos i Castellví de la Marca, que va morir el passat novembre a l’edat de 30 anys. L’entitat esportiva local té previst celebrar el pròxim 27 de juny un partit amistós de futbol entre el CE Esparreguera (la generació de companys amb els que va coincidir durant quasi una dècada)

GIMNÀSTICA. Es va disputar la Fase Final del Campionat de Catalunya en Edat Escolar, del Campionat de Catalunya Promogym i del Campionat de Catalunya de nivells de Base amb uns grans resultats de la gimnàstica local. Les representants del CG Esparreguera van aconseguir un total de vint-i-tres medalles (onze d’or, cinc d’argent i set de bronze).

Tot a punt per al 3x3 de bàsquet. CBE.


Esports

la bústia · juny del 2015

25

Zúñiga i Morte es coronen a Can Puigventós El sènior A del FS Olesa es va proclamar campió de la Lliga de Primera Divisió després d’assolir l’ascens de categoria

Ainhoa Ángel es va proclamar a Màlaga campiona d’Espanya de patinatge artístic en lamodalitat de solo dance

OLESA DE MONTSERRAT Aritz Zúñiga (AMbikes-Ferromolins) es va imposar a la VII Cronoescalada a Puigventós amb un temps de 19’16’’, que va significar un nou rècord de la prova. En categoria femenina, la primera classificada va ser Adelaida Morte (Bellaterra BTT) amb 27’35’’. L’Associació Esportiva Escolar Daina Isard (AEEDI) va organitzar la prova amb la col·laboració del club Triatló Olesa. D’altra banda, es va celebrar la IV Ruta Santa Oliva. Dani Lebrón i Simone Friederich van ser els guanydors de l’edició d’enguany. FUTBOL. El CF Olesa va acabar la Lliga a Tercera Catalana (grup VIII) en quarta posició. A més, Pelegrín, màxma golejador de l’equip deixa el club. Pepe Campos, president de l’entitat, destaca que “el gran mèrit ha estat recompondre un equip sense

Aritz Zúñiga va guanyar la Cronoescalada. Marce Catalán.

ajuda de l’ajuntament ni patrocinadors. El nostre objectiu és tornar a Primera Catalana al més aviat possible”. D’altra banda, el Teatre La Passió va ser l’escenari de la Nit dels Campios 2015 de la zona del Baix Llobregat organitzat per la Federació Catalana de Futbol. A l’acte es van retre homenatge als equips campions de lliga en totes les categories.

Moment de la sortida de la Ruta Santa Oliva. UCO.

PATINATGE. Ainhoa Ángel es va proclamar campiona d’Espanya de patinatge artístic modalitat Solo Dance que es va celebrar a Fuengirola (Màlaga). Paula Rosa va ser cinquena i Alba Rodríguez, setena, en categoria infantil. BÀSQUET. L’equip sènior masculí del Nou Bàsquet Olesa va finalitzar en tercera posició entre els

Paula Rosa, Ainhoa Ángel i Alba Rodríguez. Aj. Olesa.

quarts classificats dels grups de Segona Catalana. Ara queda saber la resolució de la FCBQ per si la temporada vinent l’equip assolirà l’ascens a Primera Catalana. FUTBOL SALA. Després de certificar l’ascens, el sènior A es va proclamar campió de Lliga de Primera Divisió. A més, el sènior B va assolir l’ascens a Segona Catalana.

Tir amb arc L’Agustí Valls va acollir el 38è Provincial de Barcelona i 18è Vila d’Olesa on el Tir Arc Olesa van assolir 20 medalles (7 ors, 7 argents i 6 de bronzes) i dos rècords de Catalunya, l’aleví Pere Sucarrats i l’esquirol Nacho Souto en arc nu.

L’Abrera Corre D9 aplega més de 500 atletes Fira d’Entitats El parc de Can Morral acollirà el 20 de juny la Fira d’Entitats Esportives del municipi que té com a objectiu la promoció de les diferents modalitats que es practiquen en el municipi. A més se celebrarà, que ja és tradicional, els Premis de l’Esport Local on es guardonen els millors de la temporada.

ABRERA Més de 500 atletes es van donar cita a la setena edició de l’Abrera Corre D9 que es va celebrar diumenge 14 de juny. La prova es va dividir en dos recorreguts: un de deu quilòmetres i un altre de

L’amateur de l’AE Abrera va assolir l’ascens a Tercera Catalana. AEA.

cinc. En la distància dels 10.000 metres, el guanyador va ser Iban Mañé amb un temps final de 33’48’’. El corredor del Cornellà Atlètic va superar contra tot pronòstic

Benito Ojeda (Cies Domingo Catalán, 34’08’’) i David Guiamet (J’arribu, 34’43’’). A la categoria femenina, la primera classificada va ser Sara Prescolí, del CA Olesa, amb un registre de 41’11’’. Mercè

Segura (CCK Merrell, 42’39’’) i Yolanda Ruiz (Cies Domingo Catalán, 44’16’’) van ser segons i tercera respectivament. Mentrestant, Daniel Sánchez (CA Olesa) va ser el primer finalitzar la prova dels 5.000 metres amb un temps de 16’43’’, seguit de Mario Suárez (UA Barberà, 16’53’’) i Gerard Pons (CA Gavà, 17’17’’). D’altra banda, Marta Nogueira (CA Olesa) va guanyar en la categoria femenina amb 21’21’’. En segona posició va arribar Aurora Sánchez (CA Olesa, 22’26’’) i tercera fou Ana Tajahuerce (CA Abrera, 23’35’’). Cal destacar la presència de José Manuel Abascal, medalla de bronze en els 1.500 metres en els Jocs Olímpics de Los Ángeles l’any 1984.

FUTBOL. L’equip amateur masculí de l’Associació Esportiva Abrera va assolir l’ascens a Tercera Catalana després de guanyar la fase d’ascens a l’Arrabal-Calaf Gramenet B. En el partit d’anada es va imposar per un clar resultat de 3 a 1 i a la tornada va empatar a Santa Coloma de Gramenet a dos gols. Cal recordar que els abrerencs van finalitzar en segona posició del grup XIII de Quarta Catalana. BÀSQUET. El Pavelló d’Esports Abrera acollirà el pròxim 27 de juny el 3x3 Non Stop-12 Hores de Bàsquet del CB Abrera. Una competició oberta a les categories Júnior (14-17 anys) i majors de 18 anys. Un esdeveniment emmarcat dins la Festa Major.

Quatre medalles per a Marquès

L’atletisme va ser el protagonista

CASTELLVÍ DE ROSANES

MASQUEFA

Núria Marquès continua acumulant èxits esportius. La castellvinenca ha sumat quatre ors (50 i 100 papallona, 100 i 200 esquena) i un argent (50 lliures) als Campionats d’Espanya que han tingut lloc a Mataró. La representant del Club Natació Martorell, a més, ha registrat un nou rècord d’Espanya en la prova de 200 esquena amb un temps de 2.38.03 en la modalitat S9. Cal recordar que Marquès disputarà d’aquí a un mes el Mundial a Glasgow.

Es va celebrar la doble cita atlètica, on van participar uns 230 masquefins. Els més valents es van atrevir a completar els 5,6 quilòmetres de la Cursa Popular de Can Parellada amb triomf de Jesús Álvarez i Sònia Julià. mentre que d’altres van conformar-se a acabar els 2,2 quilòmetres de la Cursa Popular de Masquefa amb victòries a la categoria sènior de Marcos Martín i Beatriu Pi.

FUTBOL SALA. El CFS Castellví va tancar la seva participació a la Lliga Nacional Catalana en setè lloc. Posteriorment va ser eliminat a vuitens de final de la Copa Catalunya Playoff

Continua acumulant èxits esportius. N.M.

pel CFS La Garriga (9-5). I finalment el sènior B, que va baixar a Segona Territorial. Finalment, el filial no desapareixerà.

BÀSQUET. Tres equips del CB Masquefa van aconseguir guanyar la lliga de la seva respectiva categoria. Es tracta de l’equip pre-mini mixt groc, l’equip mini mixt i el

cadet masculí. D’altra banda, per quart any consecutiu, l’entitat organitzarà aquest estiu un ‘stage’de pretemporada per a infants i joves. Es farà del 31 d’agost al 10 de setembre, de les 9 del matí a les 2 del migdia, al pavelló poliesportiu.

Més de 200 participants. Aj. de Masquefa.


26

Classificats i Serveis

la bústia · juny del 2015

Entrega gratis en Martorell, Abrera y Masquefa

Empresa de neteges domèstiques i profesionals

Per anunciar-se: publicitat@labustia.cat

De l’1 d’abril al 31 de Juliol: 10% dte. Informat dels nostres serveis sense compromís www.adosnet-serveis.es Mòbil, 685 74 74 73

Productos Disney, licencias fútbol y mucho más

Disney Peppa Pig Barbie

✆ 644.11.22.06 Marvel (de lunes a viernes de 11 a 21h) Star Wars  info@universodefantasia.com F.C. Barcelona - Real Madrid www.facebook.com/unidefa ... y mucho más

Si tens un llibre escrit i no tens diners per editar-lo, visita www.mecenix.com

OFERTES

1 finestra = motor gratis* 1 persiana = mosquitera gratis*

FABRICACIÓ I EXPOSICIÓ:

Can Vinyals Oest, Nau1, Olesa de Montserrat

* No acumulable a altres promocions. Informa’t.

Si tens un llibre escrit i no tens diners per editar-lo, visita www.mecenix.com

93 118 60 54

AROBED ASSESSORS GESTORIA DE EMPRESAS Y PARTICULARES ADMINISTRACIÓN DE COMUNIDADES DECLARACIONES DE RENTA

¡¡Infórmese sin compromiso!! 93 772 43 47 - 661 35 22 03 - arobedassessors@gmail.com C/Bellesguard, nº10, 2º - Castellbisbal

www.nahrin.es

✆ 93 409 03 66

DISTRIBUCIÓ

tota mena de el de micromecenatge aplicat apublicitat, l’edició de llibres fullets i revistes

Tel. 675 475 038 info@serviexit.com

el micromecenatge aplicat a l’edició de llibres

Qualsevol nit pot sortir el sol! - 24M El final de la jornada electoral del 24M diversos partits van valorar els resultats. Aquestes són les fotografies que La Bústia ha aconseguit, indirectament o directe, on es poden veure els diferents estats d’ànim

de les formacions polítiques localitzades. CiU de Martorell va trobar-se per valorar la victòria tot i perdre 3 regidors i la majoria absoluta. El Bloc Olesà va mostrar l’eufòria en passar de 9 a 12 regidors obte-

nint la majoria absoluta. El PSC d’Esparreguera va aconseguir ser la llista més votada i triplicar el nombre de regidors. La CUP del mateix municipi de cop va obtenir 5 representants en el nou consistori, supe-

rant totes les previsions. El PSC d’Abrera va mantenir els resultats tot i el canvi de candidat a l’alcaldia. ERC de Collbató ho va viure intensament en passar d’1 a 3 regidors en el nou consistori.

Trobada de CiU a Martorell. Twitter.

Majoria absoluta del Bloc Olesà. Ll.G.

Victòria del PSC d’Esparreguera. Q.S.

La CUP d’Esparreguera assoleix 5 representants. Q.S.

Celebració del PSC d’Abrera. PSC Abrera.

Els tres regidors d’ERC Collbató. ERC Collbató.


la b煤stia 路 juny del 2015

Publicitat

27


28

Publicitat

la b煤stia 路 juny del 2015

Profile for La Bústia

La Bustia Edicio juny 2015  

La Bustia Edicio juny 2015  

Advertisement