__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

– because stamps are for nerds

TIMEGEEKS

ORIS

AQUIS WHALE SHARK NYT DYKKERUR MED GMT-FUNKTION

MARTS//2021

PIAGET

LONGINES

PANERAI

H. MOSER & CIE

HANHART

FRANCK MULLER


omegawatches.com

SEAMASTER AQUA TERRA

E D D I E R E D M AY N E ’ S C H O I C E On stage and in film, Eddie Redmayne has portrayed some of history’s most intriguing and complex characters. With a true love for both detail and variety, his choice of roles has established him as one of the most versatile and passionate actors of his generation, with accolades to his name including Golden Globe, Tony and Academy Awards. Proof that he not only loves a challenge, but also thrives on it.


UP TO -40°C FOR 49 DAYS When Paul-Emile Victor was researching the ice-cold arctic region in 1936, his Longines chronometers continued to work accurately – helping him to calculate the longitude when he dared to cross the Greenland ice cap. “These watches made the difference between failure and success”, Victor stated.

Paul-Emile Victor


URTOSSEN TIMEGEEKS

FORHANDLERNE ÅBNER SÅ SMÅT. Hvilket betyder at vi atter kan få os en snak face-to-face, før vi beslutter os for at smide kortet på bordet for at få et nyt ur om armen.

Det er dog ikke alle, der har brug for en fysisk forretning for at sælge ure. Det er både Hodinkee (TAG Heuer Carrera ”Dato”), IWC (Tribute to 3705) og Hanhart (Pioneer One Bronze) slående eksempler på. Alle tre mærker er nævnt i dennne marts udgivelse af TIMEGEEKS, idet de hver har lanceret et ur, der var udsolgt ganske kort tid efter lanceringen. Det tog kun få minutter for både Hodinkee og IWC at sælge deres limiterede ure og et par dage for tyske Hanhart. Og dette helt uden hjælp for en fysisk forhandler. Alt foregik online. Har vi ikke brug for fysiske forhandlere længere? Det spørgsmål er kun rimeligt at stille, hvis urene ikke bare sælger online, men ligefrem er udsolgt efter få minutter og i et antal, som enhver ”brick and mortar” indehaver rundt om i verden kun turde drømme om. Vi har brug for de fysiske butikker. Og vi har også brug for online salg. Fordi begge outlets er med til at bevare og højne interessen for armbåndsure. Det hylder jeg. Og det gør du, kære læser, helt sikkert også. Ellers sad du nok ikke med dette medie foran dig. Med disse ord vil jeg ønske dig et godt forår, der jo som bekendt startede 1. marts. Desuden vil jeg sige tillykke med min egen fødselsdag 7. marts og håber at du bladrer dig glad igennem denne marts udgivelse af TIMEGEEKS.

KRISTIAN HAAGEN TIMEGEEKS, 8past10 og www.kristianhaagen.com

TIMEGEEKS.DK

MARTS 2021


IWC

IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition ”Tribute to 3705” er lavet af en titaniumslegering, der hedder ceratanium. Diameter er 41 millimeter og værket er inhouse kaliber 69380. Uret er limiteret til 1000 styk og koster cirka 100.000 kroner via iwc.com. TIMEGEEKS.DK


IWC

PILOT’S WATCH CHRONOGRAPH EDITION “TRIBUTE TO 3705” 1990erne var et godt årti for IWC. Og det ved deres CEO, Christoph Grainger-Herr godt. Han har derfor lanceret en mørk hyldest til det første pilot ur af keramik fra 1994. Det oprindelige ref. 3705 Fliegerchronograph Keramik fra 1994 var lavet af sort keramik og havde pushers og krone af stål. Sådan er det ikke med den nye version, Pilot’s Watch Chronograph Edition ”Tribute to 3705”. Den er ikke bare to millimeter større og nu har en diameter på 41 millimeter. Den er også lavet af ceratanium, der er en titaniumslegering, som ligeså let som titanium og ligeså ridsefri som keramik. Dette hårdføre materiale bruges både til mellem- og bagkasse samt til pushers og krone.

1994: Keramik

Der er også forskel på værkerne mellem de to generationer. Ref. 3705 brugt Valjoux kaliber 7750 og den nye ”Tribute to 3705” bruger inhouse kaliber 69380, der yder cirka 46 timers gang reserve. Den oprindelige model blev produceret i cirka 1000 styk over en årrække og var ikke videre populær. Sådan er det ikke idag, hvor denne model handles for langt over 140.000 kroner på det sekundære marked. Den nye version er limiteret til 1000 styk og med garanti udsolgt via www.iwc.com (hvor uret forhandles), når du læser disse ord. Og koster ca. 100.000 kroner. www.iwc.com 2021: Ceratanium

MARTS//2021


TAG HEUER

TAG Heuer Carrera ’Dato’ Hodinkee Limited Edition har en diameter på 39 millimeter og tikker med automatisk inhouse kaliber Heuer 02 kronografværket. Dette kan nydes gennem glasbagkassen. Prisen var US$ 7250. Og alle 250 var udsolgt efter tre minutter! TIMEGEEKS.DK


(TAG) HEUER CARRERA

‘DATO’ HODINKEE LIMITED EDITION Hodinkee bliver ved at lancere det ene savlende flotte ur efter det andet. Denne gang er der tale om et Carrera fra 1960erne, der tilbyder ”spejlvendt” datovisning.

Hvis du sad og ventede på, at bestillingsknappen til dette Carrera ’Dato’ blev aktiveret, så ventede du forgæves. Det tog nemlig ikke mere end tre minutter, før det var udsolgt. Sådan synes tendensen at være hver eneste gang Hodinkee lancerer et ur. Hvad enten der er tale om Casio G-Shock eller Blancpain Fifty Fathoms. TAG Heuer Carrera ’Dato’ Hodinkee Limited Edition er baseret på anden generation Carrera Dato ref. 3147N med datovisning ved ”9” og små sekunder ved ”3”. Forskellen på originalen og denne flotte genfødte version af ’Dato’ er, at kronografskiven ved ”3” går til 30 minutter. På originalen gik den til 45 minutter i bedste ”foldbold halvleg” stil.

Det er altid lidt federe, når der står Heuer og ikke TAG Heuer på de modeller, der hives frem fra historiebøgerne. Og netop dette Carrera ’Dato’ Hodinkee Limited Edition oser så meget af de vilde 1960ere, at det ville være en skam at påminde urets ejer om tiden efter 1985.

Desuden er den centrale sekundviser dedikeret til kronograf-delen og uret ”tikker” derfor ikke afsted, når kronografen ikke er aktiveret. Det automatiske værk, kaliber Calibre Heuer 02, kan nydes gennem glasbagkassen. Dog skal man lige rette blikket væk fra den lidt irriterende ”160 Years of Avant Garde” sticker, der fylder det meste af bagkassen. Uret har en perfekt diameter på 39 millimeter (originalen målte kun 36 millimeter) og er limiteret til 250 styk. Og som sagt revet væk på ganske få minutter! Prisen er (var) US$ 7250 www.hodinkee.com MARTS//2021


FRANCK MULLER

TIMEGEEKS.DK


FRANCK MULLER

MASTER BANKER ASIA EXCLUSIVE I 2021 lancerer Franck Muller en frisk serie af de- De nye Cintrée Curvex Master Banker Asia res legendariske Master Banker serie med frisk- Exclusive tilbydes i friske farver. Og det gælder farvede Cintrée Curvex Master Banker Asia Exclusive. både skive og rem. Cintrée Curvex Master Banker viser som bekendt den aktuelle tid i tre forskellige tidszoner, hvilket er ganske anvendeligt, hvis man holder øje med finansmarkedet, der styres fra forskellige tidszoner i Asien, Europa og USA. Med et hurtigt blik på Cintrée Curvex Master Banker kan man holde øje med, hvornår de pågældende markeder åbner og dermed er parat til at handle.

Man kan vælge mellem guld eller stål og nyhederne tilbydes desuden i to forskellige størrelser: 6.00 x 50.40 millimeter og 39.60 x 55.40 millimeter. Alle modellerne er udstyret med automatisk kaliber MVD 2800-MBSC. www.franckmuller.com MARTS//2021


H. MOSER & CIE

Sidste model af det paradoksale og satiriske H. Moser & Cie. Swiss Alp Watch stammen er lavet af sort DLC-behandlet stål og har en diameter på 38.2 millimeter og inden i tikker det manuelt optrukne kaliber HMC 324. Prisen er €27.000. TIMEGEEKS.DK


H. MOSER & CIE. SWISS ALP WATCH

H. Moser & Cie. er vokset fra den vilde ungdom. ”farveller” til det ur, der tog mekanisk gas på Og så alligevel ikke. Det sidste Swiss Alp Watch er Apple smart watch, da Apple meddelte, at deres ihvertfald stadig gennemsyret af en strakt finger til Ap- ur ville slå det mekaniske ur ihjel. ple watch. Det sidste skud på Swiss Alp Watch stammen er lavet af sort DLC-behandlet stål, har en H. Moser & Cie.’s paradoksale og satiriske hildiameter på 38.2 millimeter og inden i den sen til det så populære Apple smart watch står på scenen en sidste gang. Og denne gang er det sorte mellemkasse tikker det manuelt optrukne kaliber HMC 324. virkelig genialt, hvis du spørger mig! I denne sidste udgave er formen som vi kender. Men den kulsorte skive er så sort, at den ligefrem er Vantablack®.

Det mekaniske ur er i allerhøjeste grad stadig i live. Og selvom der er solgt millioner af Apple watches, så beviser salget af mekaniske ure i luksusklassen, at de to sagtens kan leve side og side. Og i visse tilfælde på hver sin arm.

Yderligere har det innovative urfirma placeret sekundviseren som det velkendte ”loading” symwww.h-moser.com bol og placeret denne over ”6”. Det er sjovt. Det er godt tænkt. Og det er et flot

MARTS//2021


HANHART

TIMEGEEKS.DK


HANHART

PIONEER ONE BRONZE Det er meget interessant, at så mange ure lanceres i en tid, hvor forhandlerene har haft lukket. Blandt andet dette flotte Hanhart Pioneer One Bronze også.

Pioneer linjen er vigtig hos tyske hanhart. Den letaflæselige skive og visere samt den tydelige røde indikator på drejekransen afslører, at Pioneer er et ur, der er inspireret af livet bag rorpinden i et trangt cockpit. Denne model har fundet sin inspiration i modellen 417, der var det første kronograf ur, der blev benyttet af den tyske hær i 1950erne. Hanhart har fulgt den nuværende trend med grønne skiver, hvilket kæder den gyldne CuSn8 bronzelegering rigtig flot.

Hanhart Pioneer One Bronze har en diameter på 42 millimeter. Uret er inspireret af et pilotur fra 1950erne og er limiteret til 150 styk. Dette antal viste sig åbenbart at være lige lavt nok, idet dette ur var udsolgt efter nogle få dage. Tillykke til Hanhart!

Den brune læderrem komplimenterer både skiven og urets materiale og Hanhart har virkelig forstået at skabe et tiltalende ur, hvor intet kan kritiseres eller vrænges på næsen af. Ikke engang brugen af det automatiske Sellita kaliber SW 200 kan man vende tommelfingeren nedad, når man tager prisen på €1150 i betragtning! Hanhart Pioneer One Bronze har en diameter på 42 klædelige millimeter og er limiteret til 150 styk – og var udsolgt efter nogle få dage! www.hanhart.com

MARTS//2021


ORIS

TIMEGEEKS.DK


Det er både en hval og en haj. Og så er arten, der kan blive over 18 meter lang, mere end 60 millioner år gammel. Med andre ord er hvalhajen ikke en nyhed. Tværtimod.

Alt dette er skabt i samarbejde med undervandsfotografen Gerardo del Villar, der gennem 15 år har dokumenteret de op til 30 ton tunge hvalhajer.

Men det ur, som Oris hylder dette store planktonædende dyr på, er nyt. Eller næsten nyt.

Del Villars utrættelige kamp mod udryddelsen kan have en positiv virkning på det antal hvalhajer, der er faldet med 50 procent over de seneste 75 år og dermed har sat den prægtige kæmpefisk på listen over truede dyrearter. Ikke mindst hjulpet af initiativer, som for eksempel Oris’ involvering og økonomiske støtte.

Der er nemlig tale om et Aquis GMT, som allerede findes i urfirmaets kollektion. Men i denne limiterede udgave er skiven noget helt specielt. Den er nemlig inspireret af hvalhajens hud, hvilket forklarer den specielle nubrede finish.

Oris Aquis GMT Whale Shark Editon med keramisk kransindlæg har en diameter på 43.5 millimeter og er vandtæt til 300 meter.

Grunden til at Oris har lanceret dette ur er at den kæmpestore fisk er et truet dyr. Ikke mindst fordi visse kulturer ser hvalhajens kød Modellen er limiteret til 2016 styk og dette som en delikatesse. Desuden bruges hvalhaantal afspejler det år, hvor hvalhajen kom på jens finner i suppe. IUCN’s Red List over truede dyrearter. Derfor bruges en del af salgets overskud til både at indlemme hvalhajens habitat samt at Prisen er oplyst til 21.900 kroner. køre kampagner, der skal lære os mennesker at undlade at spise eksempelvis hajfinnesuppe. www.oris.com

ORIS AQUIS GMT WHALE SHARK EDITION

MARTS//2021


ORIS

Undervandsfotograf Gerardo del Villar (herunder) har fulgt hvalhajen i 15 år. Sammen med Oris kæmper han for det store dyrs overlevelse.

TIMEGEEKS.DK


Oris Aquis GMT Whale Shark Edition har en diameter på 43.5 millimeter og automatisk værk. Uret er limiteret til 2016 styk.

MARTS//2021


PIAGET

Piaget Polo Skeleton har en diameter på 42 millimeter og bruger automatisk kaliber 1200S1 med cirka 44 timers gangreserve. Remmen kan skiftes til lænke uden brug af værktøj, hvilket synes at vinde indpas hos flere og flere urfirmaer. TIMEGEEKS.DK


PIAGET

POLO SKELETON Der har været lidt stille omkring Piaget Polo S, der blev lanceret i 2016. Der er ganske vidst blevet lanceret en model med grøn skive i 2020, men der er ikke blevet arbejdet på en naturlig evolution, der foreløbig kun tilbyder time only og kronograf.

Dog har 2021 tilbudt en ny model, der ganske vidst ikke hedder Polo S, men blot Polo og med Skeleton til efternavn. Årsagen er ikke overraskende, at denne model tilbyder et frit syn ind i værket, både forfra og bagfra. Nøjagtigt som et skeletteret ur normalt tilbyder. Denne “nøgne” nyhed fra Piaget har en diameter på 42 millimeter og kommer i to varianter: Blue PVD og en grå version. Begge benytter automatisk inhouse værk, kaliber 1200S1 med cirka 44 timers gangreserve. Modellen kommer med både lænke og rem, der begge kan skiftes uden brug af værktøj. www.piaget.com OKTOBER//2020 MARTS//2021


PANERAI

PANERAI

PLATINUMTECH LUMINOR MARINA

TIMEGEEKS.DK


Der var engang, hvor Panerai levede stort deres maritime krigshistorie. Dengang var det specielt, hvis det italienske urfirma lancerede en model, der lignede det første radiomir fra 1936 eller et Luminor fra 1950.

Navnet afslører hovedmaterialet; platin. Og grundet brugen af dette materiale, der både er svært at arbejde med og derfor dyrere end guld, så er Platinumtech Luminor Marina også limiteret til 70 styk.

Faktisk var det så specielt, at disse fortidens-replicaer var stærkt limiterede og særdeles efter- Diameter er 44 millimeter og på trods af, at der spurgte på det sekundære marked til en meget er tale om et Luminor Marina, der i stål ville være vandtæt til 300 meter, så er denne limitehøjere pris end den oprindelige. rede version kun vandtæt til 50 meter. Den tid synes lidt at være bag Panerai. Nu satses der i højere grad på eksotiske materialer, der Indeni platinkassen tikker et automatisk inhoumåske overrasker de Panerai fans, der hylder de seværk, kaliber P.9010 med tre dages gang reserve. Tre dages gangreserve lyder måske ikke af klassiske reproduktioner. meget, men det gør 70 års gratis service. Hvilket Under alle omstændigheder kommer der atter en er lige præcis hvad denne model tilbydes med. model, der er lavet af endnu et eksotisk materiale. Dennegang gang er der tale om materialet Prisen er oplyst til cirka € 38.000 Platinumtech. Og dette materiale bruges til et nyt grønskivet Luminor Marina, der markerer 70 års www.panerai.com jubilæet for netop Luminor linjen med den markante krone-bro, der blev lanceret i 1951.

MARTS//2021


LONGINES

TIMEGEEKS.DK

Longines Avigator Big Eye Titanium har en diameter på 41 millimeter og benytter et automatisk krongrafværk, der er udviklet af ETA.


LONGINES

AVIGATION BIG EYE TITANIUM Engang imellem lanceres der ure, hvor man sidder tilbage og bare tænker ”Hold da op, hvor er det flot”. Og det var lige præcis, hvad jeg tænkte, da jeg fik dette nye Longines Avigator Big Eye om armen.

Den smukt dekorerede bagkasse (der naturligvis også er lavet af titanium) gemmer på automatisk kronografkaliber L688 med kolonnehjul, der er baseret på ETA A08.L01, der yder cirka 56 timers gangreserve.

Avigation Big Eye er ikke ny model. Det oprindelige pilotur blev lanceret allerede i 1930erne Longines Avigator Big Eye Titanium er ikke limiteret, hvilket betyder at modellen bliver en del og i nyere tid relanceret i 2017. af den faste kollektion, der efterhånden bugner Brugen af titanium og den blå/sorte dégradé af særdeles tiltrækkende relanceringer af ældre skive er derimod nye elementer på denne me- modeller, der kan nydes på deres velassorterede get tiltalende 41 millimeter nyhed. Titanium er museum i St. Imier. ikke et materiale, man ofte støder på, når man gennemgår Longines’ kollektion. Bevares, flere Avigation Big Eye Titanium koster 24.750 krobagkasser er lavet af titanium, men der er tale ner og bør være hos din lokale forhandler, når om ure af bronze, der benytter titanium til bag- du læser disse ord. kasserne. Faktisk kan jeg ikke huske et Longines af titanium siden de quartz-drevne Conquest www.longines.com V.H.P modeller fra 1990erne. MARTS//2021


GEAR ETC.

FABBRICA PELLETTERIE MILANO

TIMEGEEKS.DK

Hvis du ligesom jeg også synes at Rimowa kufferterne er blevet alt for dyre efter LVMH overtog det legendariske tyske kuffert firma, så synes jeg du istedet skal tjekke italienske Fabbrica Pelletterie Milano. Deres Bank kollektion tilbyder ikke bare en solid aluminiumskonstruktion, men også håndtag og indre stropper af det fineste Firenzeproducerede læder. www.fpm.it


VANS

Foråret startede officielt 1. marts. Det betyder, at de kommende måneder kun bliver varmere og at de gamle Vans derfor trænger til opdatering. Denne gang er det ikke de klassiske sort/hvide skakternede slip-ons, der kom i indkøbskurven. Men istedet de mørkegrå/sorte varianter. Set til 596 kroner via www.vans.eu

MARTS//2021


GEAR ETC.

ANY IVY X KRISTIAN HAAGEN

TIMEGEEKS.DK

Sammen med danske An Ivy har jeg designet fire neckerchiefs i håndlavet silke. To er lavet med et camo-mønster, som vi selv har designet. De to andre er inspireret af to ure fra min samling: Patek Philippe Nautilus og Rolex GMT-Master ”Pepsi”. De koster 399,- stykket via www.an-ivy.dk/pages/kristian-haagen


KRISTIANHAAGEN.COM

Webshoppen kører stadig et fantastisk tilbud på fem remme til særdeles tiltrækkende pris. Du får fem NATO remme til €100 (plus forsendelse). Så har du ingen undskyldning for ikke at gøre dit ur forårsklar. www.kristianhaagen.com

MARTS//2021


WWW.TIME WWW.KRISTIAN ISSUU.COM/KRISTI TUMBLR.COM/BLOG INSTAGRAM @KR WWW.8PAS


EGEEKS.DK NHAAGEN.COM IANHAAGEN/DOCS G/KRISTIANHAAGEN RISTIANHAAGEN ST10.COM

Profile for Kristian Haagen

TIMEGEEKS March 2021  

TIMEGEEKS March 2021  

Advertisement