Page 1

– because stamps are for nerds

TIMEGEEKS

GLASHÜTTE ORIGINAL PANOINVERSE

SPEKTAKULÆR VERSION I PLATIN

SEPTEMBER//2021

PANERAI

VICTORINOX

NORQAIN

MONTBLANC

HANHART

MAURICE LACROIX


www.omegawatches.com

JAMES BOND’S CHOICE On the trail of a mysterious villain, James Bond faces his latest mission in No Time To Die wearing the

OMEGA

Seamaster

Diver

300M.

This

timepiece comes ready for action with a lightweight titanium design and a high standard of Master Chronometer precision and antimagnetism that can always be trusted.


Elegance is an attitude Simon Baker


HydroConquest


URTOSSEN TIMEGEEKS

GENEVA WATCH DAYS 2.0 ER BAG OS. Og endnu engang kan de deltagende urmærker glæde sig over, at fænomenet ”phygital” (en kombination af både fysisk og digital deltagelse) har vist sig at være en succes med 350 besøgende forhandlere og 300 journalister, der lagde vejen forbi de 25 udstillende urmærker.

Fem travle dage med utallige møder og et par panel talks i det store hvide telt på Rotonde du Mont-Blanc (du kan finde dem på Youtube) blev det til i denne omgang. Men som under Dubai Watch Week, så strålede solen fra en skyfri himmel, hvilket betød at man ligefrem kunne have visse møder udenfor med den altid imponerende Jet d’Eau. Ellers stod den på masser af præsentationer på diverse hotelværelser, typisk på Hotel Beau Rivage, der ligger med en spektakulær udsigt til Geneve søen. Der var flere urmærker, der virkelig imponerede og ligefrem kunne melde ”udsolgt” efter Geneva Watch Days. Blandt andre H. Moser & Cie. med deres Streamliner Perpetual Calendar (som ikke er limiteret, men den første produktion er allerede lovet væk) og Czapek med deres nye Antarctique Rattrapante. Ure der vel at mærke koster henholdsvis CHF 49,000 og 46,000. Priser der vidner om et sundt – og sultent – marked. Geneva Watch Days har slået sit navn fast som en horologisk event, der beviser at urbranchen har det godt og i den grad har overlevet Covid uden de store bivirkninger. Med disse ord ønsker jeg dig god læsning af TIMEGEEKS.

KRISTIAN HAAGEN TIMEGEEKS, Dailywatch.co og www.kristianhaagen.com

SEPTEMBER 2021


PRIKKEN OVER I’ET Det er lille bitte i størrelse, sammenlignet med dit hus. Det vejer en mikrobrøkdel af det, din bil din gør. Alligevel fortæller dit ur meget om hvem du er, ligesom din bolig, bilen og dit tøj. Man kan sige, at uret er prikken over i’et.

Baume & Mercier Riviera Baumatic er lige præcis dét. Lanceret for første gang i 1973 - og har stadig samme udtryk. Quality, reliability and performance behøver ingen oversættelse. Du forstår det når du har uret på hånden. RIVIERA BAUMATIC 10617 – 42mm In-house kaliber BM13-1975A automatik med 120 timer/5 dages gangreserve. Antimagnetisme op til 1500 Gauss. ADLC-behandlet urkasse med semi-transparent safirglas urskive. Vandbeskyttet til 100 meter. Baume & Merciers Fast Strap værktøjsfrie hurtigskift-system. Læs mere på BAUMATIC.DK.

Øst er gade 15, St r øge t . 1100 K øb e nhavn K . T l f. +45 33 12 02 05

h ve l p l u n d . d k


MAURICE LACROIX AIKON TRIBE Det er ikke altid nok at vinde OL eller præstere imponerende i sportslige sammenhænge. Idag handler det om at være berømt på eksempelvis TikTok, hvis urfirmaerne skal smide penge din vej.

Nu ved jeg ikke om han bliver bedre til at kravle op ad muren med dette ur om armen. Ikke desto mindre synes jeg faktisk at uret er ret flot dekoreret.

Sådan virker det ihvertfald i Simon Noguieras tilfælde, idet han har været inspirationskilden til dette dekorerede og limiterede Maurice Lacroix Aikon tribe.

Både mellemkasse og den integrerede lænke er lasergraveret med diverse mønstre og grafiske tegn, der ligner en blanding a inka-tegn og tattoveringer. Og disse gør faktisk uret ekstra interessant at se på.

Noguieras er da også en ferm parkour udøver og hans mest populære video er blevet set flere end 180 millioner gange. Og så er man ”større” end både Viktor Axelsen, Mikkel Hansen og andre dygtige sportstjerner.

Det automatiske værk kan ses gennem glasbagkassen og her erfarer man at urets rotor ligeledes er lasergraveret.

Diameter på 42 millimeter og uret er limiteret Maurice Lacroix fortæller i deres pressemedde- til 500 styk. Prisen er oplyst til CHF 1.990. lelse, at Noguiera bærer et Aikon Tribe om sin www.mauricelacroix.com arm, når han hopper omkring i Paris.


ABOUT VINTAGE

NORQAIN NEVEREST

FLOT NY MODELSERIE, DER STØTTER ET VÆRDIGT FORMÅL TIMEGEEKS.DK


De er glade for frisk luft og livet i bjergene hos Norqain. Det slår det unge schweiziske urfirma fast med lanceringen af en ny selvstændig kollektion; NEVEREST.

NEVEREST er en line extension i Norqains Adventure serie og byder for første gang på et ur, der appellerer mere til dykning end til bjergbestigning. Sammen med Norbu Sherpa og Andrea SherpaZimmerman fra Wild Yak Expeditions samler Norqain penge ind til Butterfly Help Project i Nepal. Pengene går til børn af sherpaer, der har mistet livet under Himalaya bjergekspeditioner. Med dette ædle formål in mente har Norqain lanceret tre versioner af Adventure NEVEREST, alle med drejekrans og med enten gråsort, ”gletcher”farvet eller grøn skive. Norqain Adventure NEVEREST har en diameter på 40 millimeter og benytter kronometer certificeret kaliber NN20/1, der er produceret af Kenessi. Udover at være den første model i Adventure serien, der benytter denne værkkaliber, så er det også første gang, at Norqain introducerer et ur, der er vandtæt til 200 meter.

Den gråsortskivede version af Norqain Adventure NEVERST er limiteret til 100 styk. Den grønskivede og modellen med ”Gletcher”farvet skive (modsat side) er ikke limiterede. Den limiterede version (herover) koster CHF 4,380 med gummirem.

Viserne og timemarkørerne er belagt med X1 Superluminova, som lyser stærkere og varer 60 procent længere end normal LumiNova. Drejekransindlægget er lavet af keramik. Hvad enten man foretrækker lænke, gummi- eller tekstilrem, så har Norqain taget højde for dette, idet alle tre modeller tilbydes med enten eller. Pris på for de to ikke limiterede modeller er CHF 3,250 med lænke og CHF 3,050 med gummi- eller tekstilrem. 10 procent fra salget af disse tre modeller går til Butterfly Help Project, hvilket kan sende op til 50 børn i skole. www.norqain.com

SEPTEMBER//2021


MONTBLANC

Montblanc 1858 Geosphere UltraBlack har en diameter på 42 millimeter og benytter automatisk kaliber MB 29.25 med cirka 40 timers gangreserve. Uret er limiteret til 858 styk og prisen er oplyst til € 6,200. TIMEGEEKS.DK


MONTBLANC

1858 GEOSPHERE ULTRABLACK Der hersker vel ingen tvivl om, at 1858 Geosphere Istedet har Montblanc valgt at blande både grå er blevet en kæmpe succes for Montblanc. Nu kommer der og hvide detaljer ind i urets katedralvisere og så endnu en special edition af dette eventyrligt flotte ur. arabiske timemarkører. Den hvide SuperLumiNova på viserne, de to 24-timers roterende Sort må siges at være den ultimative farve. Og kloder samt kompasindikeringerne på den sorte det er netop sort, der er hovedtemaet i en helt keramiske krans resulterer i en stærk kontrast til den kulsorte skive. ny kollektion af produkter fra Montblanc.

Der er ikke kun tale om læderprodukter i denne dramatiske farve, men også skriveredskaber, hovedtelefoner, et smart watch og ja, et par mekaniske ure, hvoraf det limiterede 1858 Geosphere UltraBlack er et af dem. Uret er lavet af stål og har fået en sort belægning med en specielt mat finish. Denne finish fremkommer efter at den belagte urkasse er blevet vasket og børstet. Denne fremgangsmåde betyder at hvert ur er unikt, idet resultatet er forskelligt fra ur til ur.

Idet Montblanc 1858 Geosphere er en hyldest til de syv bjergtinder, så tilbyder bagkassen en illustration af Montblanc, to krydsende ishakker samt navnene på de syv vigtigste bjergtinder: Mount Everest, Aconcagau, Denali, Kilimanjaro, Elbrus, Vinson og Puncak Jaya. Montblanc 1858 Geosphere UltraBlack har en diameter på 42 millimeter og tikker med automatisk kaliber 29.25 der yder cirka 40 timers gangreserve. Uret er limiteret til 858 styk og er vandtæt til 100 meter. Prisen er oplyst til € 6,200.

Uret er dog ikke ”UltraBlack” over det hele. www.montblanc.com SEPTEMBER//2021


GLASHÜTTE ORIGINAL

TIMEGEEKS.DK


GLASHÜTTE ORIGINAL PANOINVERSE I PLATIN

Platin. Limiteret til 25 styk. Inspireret af arkitektur. Så kort kan det egentlig siges. Men der er mere til det med Glashütte Originals seneste PanoInverse.

kuppel, der danner toppen af Academy of Fine Arts i Dresden. En kuppel, der ikke overraskende har fået kælenavnet ”citronpresseren”.

Glashütte PanoInverse har altid været en personlig tikkende yndling. Uret ser ud somom, der er vendt vrangen ud på værket, idet balancehjulet og den dobbelte svanehalsregulator sidder forrest på uret.

Denne guilloche dekoration giver uret et futuristisk udseende, på trods af at inspirationskilden over 120 år gammel.

Uret er lavet af platin og har en meget klædelig diameter på 42 millimeter. Indeni tikker et maDenne unikke ”omvendte” konstruktion giver nuelt inhouseværk, kaliber 66-09. uret et helt specielt udtryk, ikke mindst fordi uret jo ganske traditionelt viser tiden på den Dette PanoInverse er limiteret til kun 25 styk, der kun tilbydes via Glashütte Originals egne samme side. butikker. Denne nye version af PanoInvesre tilbyder en særdeles spektakulær guilloche skive dekorati- www.glashuette-original.com on, der er inspireret af arkitekturen og især den SEPTEMBER//2021


GLASHÜTTE ORIGINAL

TIMEGEEKS.DK


SEPTEMBER//2021


PANERAI

TIMEGEEKS.DK


PANERAI

dette og samtidig bruge Eilean til ikke bare at deltage i Panerai Classic Yacht Challenge, men RADIOMIR EILEAN også repræsentere det stolte italienske urmærke, der som bekendt startede sin historie under Det gode skib Eilean hyldes med et limiteret Ra- vandet. Et perfekt maritimt parløb. diomir. Det er kommet et utroligt flot ur ud af. Panerai hylder Eilean med dette utroligt smukMåske kan du huske skonnerten fra Duran ke Radiomir, der ikke bare hylder skibets teakDurans sang ”Rio”, hvor bandets forsanger Si- dæk med den brune skive, men også bådens mon Le Bon sidder i stævnen iført jakkesæt og logotype på bagkassen og dekoration på urets slips. Måske ved du også, at det smukke skib side. Skibets logo er også præget på den smører Eilean, der blev bygget af den skotske bå- bløde Cuoio Toscano kalveskindsrem med debygger Willam Fyfe i 1936 – samme år som kontrastrige syninger. Panerai lavede deres første prototype af deres velkendte Radiomir. Panerai Radiomir Eilean har en diameter på 45 millimeter og tikker med manuelt værk, kaSmukke Eilean er siden 2006 ejet (og gennem- liber P.6000 med tre dages gangreserve. renoveret) af Panerai og den gode Hr. Le Bon har ligefrem overnattet på Eilean og efterladt Modellen er limiteret til 449 styk om året og sin hilsen i skibets gæstebog. pris er oplyst til €7,900. 449 er iøvrigt Eileans sejlnummer. Eilean blev renoveret mens Panerais tidligere CEO, Angelo Bonati, havde midler til at gøre www.panerai.com

SEPTEMBER//2021


PANERAI

Panerai Radiomir Eilean har en diameter på 45 millimeter og tikker med manuelt værk, kaliber P.6000 med tre dages gangreserve. Prisen er oplyst til €7,900 TIMEGEEKS.DK


SEPTEMBER//2021


VICTORINOX

TIMEGEEKS.DK


VICTORINOX FIELDFORCE LIMITED EDITION TIL SKANDINAVIEN

Victorinox har kæmpe succes med deres I.N.O.X. Men det schweiziske firma har også mange andre modeller at byde på. Eksempelvis Fieldforce Classic. Denne model kommer nu i to limiterede versioner, der er dedikeret det skandinaviske marked.

Man fristes lidt til at tro, at modellen I.N.O.X gjorde Victorinox landskendt. Men det er nu ikke sandt. Victorinox har lavet ure mange mange år før I.N.O.X. Faktisk er den nuværende Victorinox ganske omfattende, og tilbyder både Alliance, Airboss, Maverick og altså også Fieldforce.

Victorinox Filedforce Chrono Classic LE har en diameter på 42 millimeter og er vandtæt til 100 meter. Værket er schweizisk produceret Ronda quartz. Hvert version er limiteret til 300 styk. Stål versionen koster 4.595 kroner og bicolour (modsat side) koster 5.095 kroner. Urene forhandles kun i skandinavien.

Fieldforce er en omfangsrig kollektion og det er fra denne kollektion at den norske distributør, Montis Nordic, har besluttet sig for at lave to limiterede Chrono Classic varianter. Den ene version af Fieldforce Classic Chrono LE er holdt helt i stål, den anden i bicolour. Begge ure tilbyder en flot grøn skive med sunray finish, og har en diameter på 42 millimeter. Begge ure benytter et Ronda 5030.D schweizisk quartzværk og er vandtæt til 100 meter. De to ure er hver limiteret til 300 styk og koster henholdsvis 4.595 og 5.095 kroner. Det kan allerede nu købes hos din lokale Victorinox forhandler og tilbydes ikke online. Urene kommer med fem års garanti. www.victorinox.com SEPTEMBER//2021 OKTOBER//2020


HANHART

TIMEGEEKS.DK


HANHART

#FLIEGERFRIDAY EDITION Tyske Hanhart hylder livet i det trange cockpit. Samtidig hylder de også de sociale mediers forkærlighed for hashtags. Det ser man tydeligt med denne nye limiterede model.

”Fredag eftrmiddag: en lang arbejdsuge ligger bag os og en dejlig weekend foran os. Det er tid til at komme i balance, tid til oplade vores batterier og tid til at opleve noget nyt” skriver tyske Hanhart i de første linjer af deres præsentation af deres seneste limiterede nyhed, #FliegerFriday. ”Hvilken ur skal være weekendens tidviser,” fortsætter Hanhart og foreslår selv at det nye 42 millimeter, sorte DLC-coatede kronografur kunne være netop det, der kunne sidde om armen fra fredag til søndag. Og det ser da ikke ud til at være så skidt en ide.

Hanhart #FliegerFriday Edition er limiteret til 100 styk og tilbyder en flot blå skive og en ruskindsrem, der mathcer skivefarven. De markante røde syninger i remmen matcher til gengæld urets ”reset” kronograf knap samt spidsen på kronograf sekundviseren. Det automatiske værk, kaliber HAN3809 er en La Joux-Perret modificeret version af ETA kaliber 7750. Modifikationen består blandt andet i at flytte kronografens minut-register fra ”12” til ”3”. De konstante sekunder sidder ved ”9”. Hanhart har oplyst at prisen er €2,490 inklusive 19% tysk moms og at uret leveres fra midseptember. www.hanhart.com

SEPTEMBER//2021


HANHART

Det automatiske værk i Hanhart #FliegerFriday, kaliber HAN3809 er en La Joux-Perret modificeret version af ETA kaliber 7750. Modifikationen består blandt andet i at flytte kronografens minutregister fra ”12” til ”3”. TIMEGEEKS.DK


SEPTEMBER//2021


GEAR ETC.

HASHTAGS & WATCHES III

TIMEGEEKS.DK

Så venter den tredje – og sidste – ”Hashtags & Watches” kun på at blive en del af din bogreol. Denne gang er der tale om en moppedreng på over 320 sider fuld af mine egne billeder, facts, fortællinger og personlige iagttagelser. Der nævnes 59 forskellige urmærker i bogen, og de vises alfabetisk. Du kan bestille ”Hashtags & Watches III” via min webshop. Prisen er €75 plus porto. www.kristianhaagen.com


LAND ROVER MULTI TOOL

Når man, som jeg, kører en gammel Land Rover Serie 2 fra 1967, så er det altid en god ide at have lidt værktøj i nærheden. Land Rover selv tilbyder dette multitool, som man enten kan have i lommen (måler kun otte cm., når den er foldet) eller buksernes bælte loop. Dette multi tool vejer kun 74 gram på grund af den kombinerede brug af stål og aluminium. Set til ca. 280 kroner via www.shop.landrover.co.uk

SEPTEMBER//2021


GEAR ETC.

L. L. BEAN 8-INCH

TIMEGEEKS.DK

Jeg hader at skulle sige at sommeren er bag os og at det sjaskede efterårsvejr er foran os. Det betyder desværre, at vi skal tænke på at holde fødderne både varme og tørre. Det kan du gøre med et par L. L. Bean støvler, der tilbyder ”gummistøvler” på den nedre del og kernelæder af bedste kvalitet på den øvre. Set til 1.475 kroner hos www.brund.dk


Det var måske ikke en god ide at sælge min søns LEGO, da han ville have en kraftig gaming computer. LEGO går jo aldrig af mode, LEGO DC BATMAN™ alder underordnet. Det påmindes jeg konstant, når jeg ser, hvad BATMOBILE™ TUMBLER LEGO lancerer. Eksempelvis den legendariske Batmobil Tumbler. Set til 1.799 kroner via www.lego.com/

SEPTEMBER//2021


WWW.TIME WWW.KRISTIAN ISSUU.COM/KRISTI TUMBLR.COM/BLOG INSTAGRAM @KR WWW.DAILY


EGEEKS.DK NHAAGEN.COM IANHAAGEN/DOCS G/KRISTIANHAAGEN RISTIANHAAGEN YWATCH.CO

Profile for Kristian Haagen

TIMEGEEKS September 2021  

TIMEGEEKS September 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded