Elis - Produktkatalog Matter og Hygiene

Page 1

PRODUKTSORTIMENT MATTER

& HYGIENE

HVORFOR ELIS?

Ved å outsource vask og bytte av tekstiler og produkter frigjør du tid, kostander og personal

Mindre stress

Våre kunder kan være sikre på at de alltid får rene tekstiler på rett plass, til rett tid, rett antall – i høyeste kvalitet

Riktige standarder

Våre produkter er laget for å vare og vi velger de tekstilene som tåler bruk over tid. Våre produkter oppfyller nasjonale og internasjonale hygiene-og bransjestandarder

Riktige produkter og løsninger

Vi ligger i forkant av utviklingen i vår bransje og skal være en ledestjerne ved å ta i bruk ny teknologi og lansere nye produkter og løsninger

Smartere ressursbruk

Gjenbruk er bygd inn i vår forretningsmodell, og gjennom å bruke produktene våre igjen og igjen, reduserer vi vårt og kundens fotavtrykk. Vi jobber målrettet for å redusere vår påvirkning på jorda, og forbedre kvaliteten og effektiviteten i våre prosesser

Produktsortiment - Matter og hygiene 2

HVORFOR SKAL DU VELGE ELIS’

SIN GJENBRUKSMODELL?

Grunnprinsippene i vår gjenbruksmodell, slik at produktene kan brukes igjen, og igjen, og igjen…

Vedlikehold

Riktig og skånsom vask, tørk og behandling på våre anlegg gjør at tekstiler, mopper og matter ikke slites unødvendig.

Reparasjon

Er det blitt rift i matta?

Har bomullsrullen fått et hull?

Vi reparerer matter, hygieneproduktene og bomullsruller, for det er mye bruk igjen.

Nytt liv

Når produktene ikke lenger kan brukes, sørger vi for at det sys om til nye produkter eller resirkuleres, slik at produktene kan brukes på nytt.

Produktsortiment - Matter og hygiene 3

BÆREKRAFTSSTRATEGIEN

Gjenbruk har vært vårt tankesett i mer enn 75 år. Dette er vår bærekraftsstrategi mot 2025 som underbygger vårt arbeid med gjenbruk som forretningsmodell.

Sirkularitet

Våre ansatte

Samfunnet

Sirkularitet og gjenbruk i alt vi gjør for å minske påvirkningen på planeten

Kompetente medarbeidere i et trygt arbeidsmiljø

Være en positiv bidragsyter i samfunnet

Produktsortiment - Matter og hygiene 4

VÅRT KLIMAVEIKART: HANDLING MOT 2030

Eneste tekstil-leverandør i Norge med klima-mål som møter ambisjonene i Parisavtalen.

Vårt klimaveikart er godkjent av SBTi

Vi har forpliktet oss til å bidra til å begrense den globale oppvarmingen gjennom vårt klimaveikart. Klimaveikartet er godkjent av Science Based Target initiative (SBTi). Dette er den eneste sertifiserte måten å få godkjent klimamål på.

Produktsortiment - Matter og hygiene 5

SLIK FUNGERER HYGIENESERVICE FRA ELIS

Produktsortiment - Matter og hygiene 6

FUSIONLINE

Produktsortiment - Matter og hygiene 7

CRADLE TO CRADLE

Vår papirlinje, samt våre Fusionline dispensere, er sertifisert med Cradle to Cradle som er et globalt kjennetegn for tryggere, mer bærekraftige produkter. Cradle to Cradle er visjonen om en verden hvor forbruk og produksjon har en positiv effekt både på økonomi, miljø og mennesker. Gjennom sertifiseringen fra Cradle to Cradle har vi dokumentasjon på at våre produkter lever opp til høye, standardiserte kriterier på bærekraft.

For at et produkt skal bli Cradle to Cradle sertifisert vurderes produktet etter fem kritiske bærekraftkatgorier:

• Materiell helse: Produktet skal fremstilles av materialer som er trygge for mennesker og miljø – ingen skadelige kjemikalier

• Materialbruk: Materialet skal kunne gjenbrukes eller ha en sikker nedbrytning i det biologiske kretsløpet. På denne måten reduseres også avfall.

• Fornybar energi og karbonhåndtering: Produktet er produsert ved hjelp av fornybar energi slik at produksjonen reduserer eller eliminerer påvirkningen av klimaendringer og utslipp av klimagasser.

• Bærekraftig bruk av vann: Bruk av vann i produksjonen reduseres, da dette er en verdifull ressurs.

• Sosialt ansvar: Forretningsdriften verdsetter alle mennesker som bidrar i produksjonen av produktet, samt at det er ordentlige forhold i alle ledd av leverandørkjeden.

FUSIONLINE -

Den eksklusive serien

Enestående og tidløst design

Fusionline er skapt i samarbeid med Knud Holscher Design, som har vunnet flere priser innenfor arkitektur og formgivning. Knud Holscher Design er kjent for sine sterke røtter i skandinaviske løsninger for bla. Georg Jensen, Ifö og Københavns Metro.

Denne serien er skapt for å være både eksklusiv, funksjonell og solid i bruk. Samtidig er de forskjellige dispenserne enkle å rengjøre og fylle på med forbruksvarer som såpe, papir og bomullsrull.

10 forskjellige farger

Fusionline fås i en rekke forskjellige fargekombinasjoner, og vil på denne måten passe inn i alle omgivelser. Den er både diskret og elegant, og gir ethvert toalett et visuelt preg av kvalitet.

Antibakteriell overflate

Hver dispenser består av et solid indre og et ytre utskiftbart cover. Med sin antibakterielle overflate øker hygienen betraktelig. Alle produkter åpnes med samme nøkkel, noe som igjen gjør det enkelt å fylle på forbruksartikler.

Det bærekraftige toalettet

Alle dispensere i denne serien er Cradle-to-Cradle sertifisert. Det bety at det legges stor vekt på miljøet i produksjonen, at alle materialer er uten kjemisk fare for naturen og mennesker. Samtidig som den skal være fullstendig resirkulerbar.

Produktsortiment - Matter og hygiene 9

Håndhygiene

Manglende håndvask er en kilde til sykdom Å vaske hendene er den mest effektive måten å stoppe spredning av influensa, forkjølelse og andre smittsomme sykdommer. Ifølge CABI og MedHelp stammer over 70% av korttidssykefravær fra infeksjonrelaterte sykdommer (forkjølelse, influensa, diare osv.). Undersøkelser viser at en god praksis for håndhygiene kan redusere sykdom, sykefravær og relaterte omkostninger med 18-40%.

Håndhygiene og influensa

Hvis du nyser eller hoster i hendene blir de våte og eventuelt fylt med smittestoffer. Væsken fordamper, men du kan likevel videreføre virus til en annen person med et håndtrykk. Når personen feks gnir seg i øynene eller tar hånden til munnen, går det som regel kun et par dager før personen blir syk.

• Kun 5 % av de som har vært på toalettet vasker hendene lenge nok til å fjerne bakterier som forårsaker infeksjoner*.

• 33 % bruker ikke såpe*.

• 10 % vasker aldri hendene*.

*Kilde: Borchgrevink et al. 2013, Journal of Environmental Health

FUSIONLINE

HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Skumsåpedispenser

non-touch 500 ml

I dette smarte designet er pumpen en integrert del av refillen. Dette gjør dispenseren hygienisk og enklere å vedlikeholde. Når dispenseren fylles på med ny såpe skiftes hele refillen, noe som reduserer risikoen for bakteriedannelse. Dispenseren er også dryppfri, slik at området rundt vasken alltid fremstår som rent. Non-touch dispenseren doserer 0,4 ml skumsåpe uten at brukeren er i fysisk kontakt med dispenseren. Det er 1250 doseringer pr refill i dispenseren. Refillen er en skumsåpe og finnes i to forskjellige typer, både med og uten parfyme. Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Sertifiseringene vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

110 x 280 x 120 mm

Innhold 500 ml

Dosering 0,4 ml per dosering

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 11

HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Skumsåpedispenser

manuell 500 ml

I dette smarte designet er pumpen en integrert del av refillen. Dette gjør dispenseren hygienisk og enklere å vedlikeholde. Når dispenseren fylles på med ny såpe skiftes hele refillen, noe som reduserer risikoen for bakteriedannelse. Dispenseren er også dryppfri, slik at området rundt vasken alltid fremstår som rent. Dispenseren doserer en passende mengde skumsåpe til hver bruker ved et trykk. Det er 1250 doseringer pr refill i dispenseren.

Refillen er en skumsåpe og finnes i to forskjellige typer, både med og uten parfyme. Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Sertifiseringene vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

90 x 280 x 120 mm

Innhold 500 ml

Dosering 0,4 ml per dosering

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 12

Mild skumsåpe

Mildere skumsåpe til håndvask. Lettere parfymert. Såpen fjerner bakterier, samt at den er myk og skånsom mot huden.

Innhold 500ml

Dosering 0,4 ml per dosering

Duft Frisk

Sertifisering Ecolabel

Varenr. 10803

Antall per kartong 10

Nøytral skumsåpe

Standard skumsåpe uten parfyme. Såpen fjerner bakterier, samt at den er myk og skånsom mot huden.

Innhold 500ml

Dosering 0,4 ml per dosering

Duft Duftfri

Sertifisering Ecolabel

Varenr. 10802

Antall per kartong 10

Produktsortiment - Matter og hygiene 13 HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Hånddesinfeksjon

non-touch 500 ml

Håndvask med vann og såpe garanterer ikke rene hender. Med vår hånddesinfeksjon kan du drepe bakterier og mikroorganismer som håndvasken ikke har fjernet.

Bruk av hånddesinfeksjon kan redusere sykefraværet, forebygge bakteriespredning, samtidig som hudens naturlige fuktbalanse opprettholdes.

Non-touch dispenseren doserer 0,4 ml hånddesinfeksjon uten at brukeren er i fysisk kontakt med dispenseren. Det er 1250 doseringer per refill i dispenseren. Dispenseren inneholder en parfymefri refill som er Ecolable sertifisert, samt at dispenseren er miljøvennlig da den er sertifisert med Cradle to Cradle.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

110 x 280 x 120 mm

Innhold 500 ml

Dosering 0,4 ml per dosering

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Hånddesinfeksjon

Ecolabel sertifisert hånddesinfeksjon til desinfisering av hender. Inneholder Sheabutter og E-vitamin. Dokumentert effekt på innkapslede virus som COVID-19.

Innhold 500 ml

Dosering 0,4 ml per dosering. 1250 doser

Duft Nøytral

Sertifisering Ecolabel

Varenr. 11504

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 14
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Gulvstativ med dryppskål eller bordstativ

Hånddesinfeksjonen kan leveres med 2 ulike stativ:

• Gulvstativ med dryppskål

H: 145,0 cm

B: 23,0 cm

D: 30,8 cm

• Bordstativ

H: 43,2 cm

B: 13,0 cm

D: 17,1 cm

Varenr. 13607 - Gulvstativ 12020 - Bordstativ

Produktsortiment - Matter og hygiene 15 HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

FUSIONLINE

Håndtørk

Stopp smittespredning ved å tørke hendene dine ordentlig Alle vet at det er viktig å vaske hendene, men nyere forskning viser at det er like viktig å tørke hendene ordentlig. Mikroorganismer trives godt på hender som er våte eller fuktige etter håndvask - og nettopp fordi de er fuktige, overføreres disse bakteriene til andre overflater. Så selv om du har vasket hender i både vann og såpe, vil det likevel sitte rester av mikroorganismer på hendene dine som spres videre til kollegaer og kan spre sykdom.

På samme måte vil våte hender som rører en ren overfalte som feks et dørhåndtak eller et felles arbeidsbord kontaminere overflaten hurtigere enn korrekt tørkede hender. Hvis du tørker hendene med et bomullshåndkle eller en papirserviett er det en effektiv måte å fjerne bakterier på, men ønsker man optimal håndhygiene er det viktig med både korrekt vask, tørking og desinfeksjon av hendene.

Håndklekabinett

Håndklekabinettet inneholder en bomullsrull, som gir samme komfort som hjemme. Hver bruker trekker ut sin personlige, rene del av håndkleet. Etter bruk trekkes håndkleet automatisk opp i et separat kammer. Dette er en hygienisk løsning da to brukere ikke kan benytte seg av samme tørk. Adskillelsen mellom rent og brukt håndkle gjør det til en enda bedre løsning med tanke på hygiene. Med håndklekabinettet får du en dispenser som rydder opp etter seg selv og du slipper papiravfall på gulvet eller i toalettet. Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Når bomullsrullen blir utslitt etter ca. 100 vask, kuttes den opp og brukes som filler i blant annet bilindustrien.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

360 x 430 x 260 mm

Innhold ca. 110 tørk

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Bomullsrull

Ru tekstur som fjerner bakterier. Skånsom mot huden, da den er laget av naturlige bomullsfibre.

Innhold 35 meter

Farge Hvit

Varenr. 6030

Materiale 100% bomull

Produktsortiment - Matter og hygiene 17
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Hycare

Hycare håndklekabnett inneholder en bomullsrull, som gir samme komfort som hjemme. Den er berøringsfri og hver bruker får ut sin personlige, rene del av håndkleet. Etter bruk trekkes håndkleet automatisk opp i et separat kammer. Dette er en hygienisk løsning da to brukere ikke kan benytte seg av samme tørk. Adskillelsen mellom rent og brukt håndkle gjør det til en enda bedre løsning med tanke på hygiene. Med Hycare får du en dispenser som rydder opp etter seg selv og du slipper papiravfall på gulvet eller i toalettet. Når bomullsrullen blir utslitt etter ca. 100 vask, kuttes den opp og brukes som filler i blant annet bilindustrien.

Bomullsrull

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

448 x 259 x 251 mm

Innhold 35 m, hvert tørk er 40cm

Dosering ca. 100 tørk

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Hvit: 13686

Ru tekstur som fjerner bakterier. Skånsom mot huden, da den er laget av naturlige bomullsfibre.

Innhold 35 meter

Farge Hvit

Varenr. 6030

Materiale 100% bomull

Produktsortiment - Matter og hygiene 18
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Papirdispenser non touch

Vår non-touch papirdispenser er et hygienisk alternativ, da den har en berøringsfri sensor. Dispenseren måler også opp presis mengde papir til hvert tørk, og er derfor ressursbesparende.

Papirrullen har høy kapasitet, og har en restrullfunksjon som gjør at man sparer både tid og forbruk av papir. Lengden på papiret kan innstilles i tre lengder. Dispenseren gir kun fra seg et tørk om gangen, og har en forsinkelses sensor.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Papiret er sertifisert med både Ecolable, FSC og Cradle to Cradle. Sertifiseringene vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

310 x 380 x 230 mm

Innhold 100m eller140m

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 19

HYGIENEKATALOG

Papirrull BETTER

2-lags papirrull. Det lengste alternativet. Laget av 100% cellulosefiber.

Lengde per ark 28cm

Lengde 140m

Vekt 16,5 g./m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12246

Antall per kartong 6

Papirrull BEST

3-lags papirrull. Mykeste kvalitet. Laget av100% cellulosefiber.

Lengde per ark 28cm

Lengde 100m

Vekt 15,5 g./m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12245

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 20
FUSIONLINE

HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Papirdispenser - ark

Denne dispenseren gir kun ut et ark om gangen, og reduserer derfor forbruket og gjør påfylling lettere. På grunn av papirets folder, har brukeren kun kontakt med det papiret som trekkes ut.

Miljøvennlig løsning da dispenseren er Cradle to Cradle sertifisert, og papiret er sertifisert med både Ecolable, FSC og Cradle to Cradle. Papiret fås i Z-fold og M-fold.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

335 x 364 x 119 mm

Innhold 90 ark eller 150 ark

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 21

Håndtørk ECO LINE

2-lags og Z-fold håndtørk. Myk og naturlig kvalitet. Ubleket. 100%resirkulert papir.

Håndtørk BETTER

2-lags og Z-fold håndtørk. Mykere kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Håndtørk BEST

3-lags og M-fold håndtørk. Mykeste kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 150 ark

Lag 2-lags, 3-foldet, Z-fold

Vekt 23 g/m2 per lag

Farge Naturlig

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12468

Antall per kartong 25

Innhold 150 ark

Lag 2-lags, 3-foldet, Z-fold

Vekt 16,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12250

Antall per kartong 25

Innhold 90 ark

Lag 3-lags, 4-foldet, M-fold

Vekt 15,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12249

Antall per kartong 25

Produktsortiment - Matter og hygiene 22
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Senterrull

Senterrullen er et praktisk og hygienisk håndtørksystem som passer godt til kjøkken, treningssenter og industri. Lengden på papiret rives av så det passer til den enkelte bruker - fleksibelt hver gang. Papiret fås i 340 meter. Papiret er miljøvennlig og Cradle to Cradle sertifisert, samt sertifisert etter EU-blomsten og FSC. Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøring enkelt.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

250 x 360 x 240 mm

Innhold 340m

Service Basis produkt

Farge

Varenr. 12606

Produktsortiment - Matter og hygiene 23

Senterrull ECO LINE

Naturlig farge. 100% resirkulert papir.

Innhold 340 m

Lag 1-lags

Vekt 23 g/m2

Farge Naturlig

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12330

Antall per kartong 6

Senterrull BETTER

Myk kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefiber.

Innhold 340 m

Lag 1-lags

Vekt 16,5 g/m2

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12329

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 24
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Avfallsbeholder 20L

Undersøkelser viser at lite innbydende toaletter kan være årsaken til at kunder ikke kommer tilbake.

Denne beholderen kan, med sitt elegante design, være med på å skape et rent og ryddig toalett.

Beholderen har hull i toppen, hvor brukeren kan kaste sitt avfall, og har en kapasitet på 20 liter.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Papiret er sertifisert med både Ecolable, FSC og Cradle to Cradle.

Sertifiseringene vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

270 x 360 x 200 mm

Innhold 20L

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 25
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Avfallsbeholder 22L

Undersøkelser viser at lite innbydende toaletter kan være årsaken til at kunder ikke kommer tilbake.

Denne beholderen kan, med sitt elegante design, være med på å skape et rent og ryddig toalett.

Beholderen har hull i toppen, hvor brukeren kan kaste sitt avfall, og har en kapasitet på 25 liter.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Papiret er sertifisert med både Ecolable, FSC og Cradle to Cradle.

Sertifiseringene vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

330 x 510 x 200 mm

Innhold 22L

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 26
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Avfallsbeholder 50L

Undersøkelser viser at lite innbydende toaletter kan være årsaken til at kunder ikke kommer tilbake.

Denne beholderen kan, med sitt elegante design, være med på å skape et rent og ryddig toalett.

Beholderen har hull i toppen, hvor brukeren kan kaste sitt avfall, og har en kapasitet på 50 liter. Dette er vår største avfallbeholder.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Papiret er sertifisert med både Ecolable, FSC og Cradle to Cradle. Sertifiseringene vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

360 x 540 x 290 mm

Innhold 50L

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 27
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

FUSIONLINE

Toalettpapir

Skal toalettpapiret henge over eller under?

Mange har en mening om hvilken vei toalettrullen skal henges. Faktisk er det mest hygieniske at papiret henger over rullen, da dette sikrer at man rører ved færre av de bakteriefylte overflatene som er rundt rullen. Når papiret henger under rullen er det større sannsynlighet for at hendene vil røre ved veggen eller toalettrullholderen. På denne måten risikerer man å få de samme bakteriene på hendene som når man rører ved servanten eller håndtaket til toalettdøren.

En annen vesentlig kilde til bakteriespredning er udekkede toalettruller. Hvis toalettpapiret henger fritt vil det mest sannsynlig lande nye tarmbakterier på papiret hver gang noen trekker ned toalettet. Derfor er vår toalettrullholder designet slik at rullen ligger beskyttet for bakterier, samt at papiret trekkes ut ovenfra.

Toalettrullholder

Denne elegante dispenser er både praktisk med plass til to ruller, samt at papiret er kjerneløst. Dette gjør at man utnytter dispenserens fulle kapasitet.

Begge rullene ligger beskyttet inne i dispenseren, og det finnes tre papirkvaliteter med forskjellige lengder: 65, 96 og 110 meter.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Papiret er sertifisert med både Ecolable, FSC og Cradle to Cradle. Sertifiseringene vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

270 x 170 x 170 mm

Innhold 65m, 96m eller 110m

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Basis produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 29
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Toalettpapir ECO LINE

Det lengste alternativet. Myk kvalitet og naturlig ubleket farge. 100% resirkulert papir.

Toalettpapir BETTER

Mellomlangt alternativ. Mykere kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Toalettpapir BEST

Mykeste kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 110m

Lag 1-lags

Vekt 23 g/m2 per lag

Farge Naturlig

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12470

Antall per kartong 36

Innhold 96m

Lag 2-lags

Vekt 16,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12248

Antall per kartong 36

Innhold 65m

Lag 3-lags

Vekt 15,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12247

Antall per kartong 36

Produktsortiment - Matter og hygiene 30
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Jumborull

Denne elegante dispenser er både praktisk med et reservekammer, samt at papiret er kjerneløst. Dette gjør at man utnytter dispenserens fulle kapasitet.

Papiret ligger beskyttet inne i dispenseren, og det finnes to papirkvaliteter med forskjellige lengder.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Papiret er sertifisert med både Ecolable, FSC og Cradle to Cradle. Sertifiseringene vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Innhold 270m eller 360m

Service Basis produkt

Farge

Varenr. 12605

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 31
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

HYGIENEKATALOG

Jumborull BETTER

Myk kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 360 m

Lag 2-lags

Vekt 16,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12327

Antall per kartong 6

Jumborull BEST

Mykere kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 270 m

Lag 3-lags

Vekt 15,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12679

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 32
FUSIONLINE

HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

HC stativ

Vår toalettrullholder kan monteres på et HC stativ. Både Fusionline og Aqualine toalettrullholder kan monteres på denne.

Varenr. 13644

Høyde 850 cm

Produktsortiment - Matter og hygiene 33

Fullservice produkter

Få et rent og hygienisk toalettmiljø året rundt

Et uhygienisk toalett kan skape irritasjon på arbeidsplassen i hverdagen, samt gi kunder og besøkende et dårlig inntrykk av virksomheten. Så hvordan sikrer man at man alltid har rene, velduftende og flotte toaletter? Med vår hygieneløsning kan man øke den overordnede hygienen på arbeidsplassen, minimere sykefraværet og skape en bedre helhetsopplevelse for de som bruker toalettet.

Da rengjøringspersonalet ikke alltid får renset toaletter og avløp ordentlig, har vi løsninger som avkalker og renser toalettets avløp automatisk. Samtidig kan vi tilby hygieneprodukter som vedlikeholder toaletter, som hjelper til å opprettholde et flott og presentabelt toalett året rundt.

FUSIONLINE

Toalettbørste

Rene toaletter er viktige for helhetsbildet for alle toalettbesøkende. Flere unnlater å gå på toalettet hvis det ikke er rent.

Med denne stilrene toalettbørsten, som passer til alle toaletter, kan den besøkende selv sikre et rent toalett. Dispenseren kan monteres på vegg, slik at man enkelt kan rengjøre gulvet under dispenseren. Vår servicesjåfør bytter regelmessig ut toalettbørsten, slik at medarbeidere er sikret et pent og hygienisk toalett. Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Sertifiseringen vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

100 x 260 x 100 mm

Innhold Utskiftbar toalettbørste

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Fullservice produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 35
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Clean seat

Clean Seat er en del av vår komplette hygienelinje av full service produkter. Dispenseren inneholder et desinfeksjonsskum som brukes til å vaske av toalettsetet før bruk. Skummet har en øyeblikkelig virkning og gir optimal hygiene på ditt toalett. Ikonet på dispenseren viser hvordan produktet brukes.

Dispenseren gir fra seg 0,4 ml per trykk. Det er ca. 750 doseringer per refill.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet.

Sertifiseringen vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

100 x 230 x 100 mm

Innhold 300ml, 0,4ml per dosering

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Fullservice produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Clean seat refill

Rengjør og desinfiserer toalettsetet.

Innhold 300 ml

Dosering 0,4 ml per dosering. 750 doser.

Duft Nøytral

Produktsortiment - Matter og hygiene 36
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Air Freshener

Med våre Air Freshener er dine gjester og medarbeidere sikret en frisk og behagelig duft på toalettet hele dagen. Velg mellom forskjellige dufter: Citrus & Mango eller Eple. De er effektive mot ubehagelig lukt, og inneholder ikke allergifremkallende stoffer. Duften aktiveres av luftsirkulasjonen i rommet.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Sertifiseringen vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

100 x 160 x 90 mm

Innhold 6 forskjellige dufter

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Fullservice produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 37
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Air Freshener Advance

Med våre Air Freshener er dine gjester og medarbeidere sikret en frisk og behagelig duft på toalettet hele dagen. Velg mellom forskjellige dufter: Citrus & Mango eller Eple. De er effektive mot ubehagelig lukt. Dispenseren bruker batterier for å aktivere refillen i dispenseren. Refillen fordamper uten bruk av aerosoler og minsker dermed risikoen for allergiske reaksjoner. Duften inneholder ingen allergifremkallende stoffer og egner seg til større områder enn Air Freshener uten batteri.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Sertifiseringen vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

120 x 180 x 90 mm

Innhold 6 forskjellige dufter

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Fullservice produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 38
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Lady care

Vår Ladycare gjør at du kan kaste sanitæravfall på en diskret og hygienisk måte. Våre sjåfører tømmer beholderen hver uke, hver andre uke eller hver fjerde uke. Beholderen har et elegant design med en kapasitet på 20 liter. Lokket hindrer visuell kontakt med avfallet i beholderen.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Sertifiseringen vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

340 x 510 x 200 mm

Innhold 25L

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Fullservice produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 39
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Lady care Mini

Ladycare mini gjør at du kan kaste sanitæravfall på en diskret og hygienisk måte. Våre sjåfører tømmer beholderen hver uke, hver andre uke eller hver fjerde uke. Beholderen har et elegant design med en kapasitet på 4 liter. Lokket hindrer visuell kontakt med avfallet i beholderen.

Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet. Sertifiseringen vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

260 x 340 x 110 mm

Innhold 5L

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Fullservice produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Produktsortiment - Matter og hygiene 40
HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

Sanitizer

Rene toaletter er viktig for helhetsbildet for alle toalettbesøkende. Mange unnlater å gå på toalettet hvis det ikke er rent eller det hvis det er dårlig lukt.

Vår sanitizer avkalker urinaler, toaletter og avløp. På denne måten unngår du tilstoppede avløp og dårlig lukt. Sanitizeren inneholder en refill som er programmert til å utløse en bestemt mengde rensende middel ved et bestemt intervall. Den gir 24 timers vedlikehold av avløp. Dispenseren er sertifisert etter miljømerkingen Cradle to Cradle som vurderer hele livsløpet til produktet.

Sertifiseringen vurderer en rekke krav innen bærekraft og miljø.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

130 x 210 x 90 mm

Innhold 300ml

Materiale ABS plast med antibakteriell overflate

Service Fullservice produkt

Farger

Varenr. Se prisliste for varenr. sortert etter farge

Sertifisering Cradle to cradle

Sanitizer refill

Bio Purinell rengjører og avkalker toaletter og urinaler. Dispenseren doseres i tilpassede frekvenser.

Innhold 300 ml

Duft Nøytral

Frekvens Tilpasset etter behov

Produktsortiment - Matter og hygiene 41 HYGIENEKATALOG FUSIONLINE

PHOENIX

Produktsortiment - Matter og hygiene 42

Hygieneservice med resirkulerte dispensere

Opptil 98% resirkulert plast i dispenserne

Velg en hygieneløsning med lavere fotavtrykk. Phoenix er produsert av resirkulerte plastkuler (ABS). Ansvarlig produksjon: - aktivt engasjement for å redusere mengden plast som produseres og brukes.

• 4 x lavere CO2 utslipp under produksjonen enn ikke-resirkulert plast.

• 85% resirkulert materiale i serien i gjennomsnitt.

Pene dispensere med rene, elegante linjer som ser bra ut på toalettene dine. Dispensere med reservesystem. Dispenserne kommer i sort. Bomullsrullene som leveres er sertifisert etter Øko-tex standarden. Det betyr at tekstilet er testet for skadelige stoffer og at bomullsrullen dermed ikke er helseskadelig.

PHOENIX FORBRUKSVARER:

Øko Tec sertifiserte Bomullsruller, Ecolabel sertifisert såpe, hånddesinfekjson og papirhåndklær. Papiret er også Cradle-to-Cradle sertifisert, noe som betyr at papiret er biologisk nedbrytbart.

• Opptil 29% mindre klimagassutslip - Sammenlignet med papirhåndkle.

• Opptil 48% mindre energi - Sammenlignet med papirhåndkle.

• Opp til 95% mindre avfall - Sammenlignet med papirhåndkle.

*Kilde: ETSA-studie på en prøve på 10 000 håndtørkinger

Produktsortiment - Matter og hygiene 43
PHOENIX

PHOENIX

Håndhygiene

Manglende håndvask er en kilde til sykdom

Å vaske hendene er den mest effektive måten å stoppe spredning av influensa, forkjølelse og andre smittsomme sykdommer. Ifølge CABI og MedHelp stammer over 70% av korttidssykefravær fra infeksjonrelaterte sykdommer (forkjølelse, influensa, diare osv.). Undersøkelser viser at en god praksis for håndhygiene kan redusere sykdom, sykefravær og relaterte omkostninger med 18-40%.

Håndhygiene og influensa

Hvis du nyser eller hoster i hendene blir de våte og eventuelt fylt med smittestoffer. Væsken fordamper, men du kan likevel videreføre virus til en annen person med et håndtrykk. Når personen feks gnir seg i øynene eller tar hånden til munnen, går det som regel kun et par dager før personen blir syk.

• Kun 5 % av de som har vært på toalettet vasker hendene lenge nok til å fjerne bakterier som forårsaker infeksjoner*.

• 33 % bruker ikke såpe*.

• 10 % vasker aldri hendene*.

*Kilde: Borchgrevink et al. 2013, Journal of Environmental Health

PX Skumsåpedispenser -

Non-touch 800ml

Rene toaletter er viktig for helhetsbildet for alle toalettbesøkende. Mange unnlater å gå på toalettet hvis det ikke er rent eller det hvis det er dårlig lukt. Vår sanitizer avkalker urinaler, toaletter og avløp. På denne måten unngår du tilstoppede avløp og dårlig lukt. Sanitizere inneholder en refill som er programmert til å utløse en bestemt mengde rensende middel ved et bestemt intervall. Den gir 24 timers vedlikehold av avløp.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

127 x 285 x 118 mm

Innhold 800ml

Dosering 0,4ml per dosering

Service Basis produkt

Farger

Varenr. 14005

Skumsåpe

Hypoallergisk og mild skumsåpe med en mild og ren duft.

Innhold 800 ml

Dosering 0,4 ml per dosering. 2000 doser

Duft Mild

Sertifisering Ecolabel

Varenr. 13293

Antall per kartong 8

Produktsortiment - Matter og hygiene 45
HYGIENEKATALOG PHOENIX

PX Hånddesinfeksjon -

Non-touch 800ml

Daglig håndvask med vann, såpe og håndtørk garanterer ikke rene hender. Mange bakterier og mikroorganismer overlever dette, noe som gjør hånddesinfeksjon svært viktig - spesielt med tanke på å redusere antall sykedager blant medarbeidere. Hånddesinfeksjon er derfor er viktig tilskudd til den daglige hygiene, og slike dispensere burde stå i alle fellesområder på kontor og i kantiner.

Dispenseren doserer 0,3 ml, og gir 813 doseringer per refill i dispenseren. Non-touch egenskaper gjør at brukeren ikke er i fysisk kontakt med dispenseren, og dermed fjernes risikoen for krysskontaminering. Denne hånddesinfeksjonen er godkjent til bruk av lege, tannlege og sykehus.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

127 x 285 x 118 mm

Innhold 650ml

Dosering 0,8ml per dosering

Service Basis produkt

Vekt 720g

Farger

Varenr. 14005

Hånddesinfeksjon

Effektiv hånddesinfeksjon som er Ecolabel-sertifisert, SSIgodkjent og Biocid-registrert. Dokumentert effekt på innkapslede virus som COVID-19.

Innhold 650 ml

Dosering 0,3 ml per dosering. 813 doser

Duft Nøytral

Varenr. 13294

Antall per kartong 12

Produktsortiment - Matter og hygiene 46
HYGIENEKATALOG PHOENIX

PHOENIX

Håndtørk

Stopp smittespredning ved å tørke hendene dine ordentlig

Alle vet at det er viktig å vaske hendene, men nyere forskning viser at det er like viktig å tørke hendene ordentlig. Mikroorganismer trives godt på hender som er våte eller fuktige etter håndvask - og nettopp fordi de er fuktige, overføreres disse bakteriene til andre overflater. Så selv om du har vasket hender i både vann og såpe, vil det likevel sitte rester av mikroorganismer på hendene dine som spres videre til kollegaer og kan spre sykdom.

På samme måte vil våte hender som rører en ren overfalte som feks. et dørhåndtak eller et felles arbeidsbord kontaminere overflaten hurtigere enn korrekt tørkede hender. Hvis du tørker hendene med et bomullshåndkle eller en papirserviett er det en effektiv måte å fjerne bakterier på, men ønsker man optimal håndhygiene er det viktig med både korrekt vask, tørking og desinfeksjon av hendene.

Produktsortiment - Matter og hygiene 47

PX Håndklekabinett

Håndklekabinettet inneholder en bomullsrull som gir samme komfort som hjemme. Hver bruker trekker ut sin personlige, rene del av håndkleet. Etter bruk (ca. 10sek) trekkes håndkleet automatisk opp i et separert kammer. Tiden det tar før håndkle trekkes opp kan justeres. Hvert tørk er 20 cm.

Dette er en hygienisk løsning da to brukere ikke kan benytte seg av samme tørk. Adskillelsen mellom rent og brukt håndkle gjør det til en enda bedre løsning med tanke på hygiene. Det er ca 110 håndtørk i hver rull. Med håndklekabinettet får du en dispenser som rydder opp etter seg selv og du slipper papiravfall på gulvet eller i toalettet.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde) 410 x 475 x 2575 mm

Innhold 35 m

Dosering ca. 110 tørk

Service Basis produkt

Vekt 4100g

Farger

Varenr. 13999

Bomullsrull

Ru tekstur som fjerner bakterier. Skånsom mot huden, da den er laget av naturlige bomullsfibre.

Innhold 35 meter

Farge Hvit

Varenr. 6030

Materiale 100% bomull

Produktsortiment - Matter og hygiene 48
HYGIENEKATALOG PHOENIX

PX Papirdispenser -

Non-touch

Non-touch papirdispenser er en hygienisk løsning, da brukeren ikke har fysisk kontakt med dispenseren og kun rører det papiret som skal brukes. Dispenseren gir kun ut et ark om gangen, noe som reduserer forbruket. Lengden på papiret kan justeres slik at lengden er enten 20, 24, 28 eller 32 cm.

Dispenseren består av et reservekammer hvor det er mulig å plassere restruller. Papiret er miljøvennlig og Cradle to Cradle sertifisert, samt merket med EUblomsten og FSC. Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøringenkelt.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

310 x 354 x 230 mm

Innhold 100m eller 140m

Dosering 20, 24, 28 eller 32 cm

Service Basis produkt

Vekt 2500g

Farger

Varenr. 14004

Produktsortiment - Matter og hygiene 49
HYGIENEKATALOG PHOENIX

Papirrull BETTER

2-lags papirrull. Det lengste alternativet.

Laget av 100% cellulosefiber.

Lengde per ark 28cm

Lengde 140m

Vekt 16,5 g./m2 per lag

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12246

Antall per kartong 6

Papirrull BEST

3-lags papirrull. Mykeste kvalitet.

Laget av 100% cellulosefiber.

Lengde per ark 28cm

Lengde 100m

Vekt 15,5 g./m2 per lag

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12245

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 50
Farge Hvit
Farge Hvit PHOENIX
HYGIENEKATALOG

PX PapirdispenserArk

Dispenseren gir ut kun et ark av gangen, noe som minimerer forbruket og gjør påfylling enkelt.

Med denne hygieniske løsningen har brukeren kun kontakt med det papiret som trekkes ut da papiret er brettet i folder.

Papirdispenseren er derfor en praktisk og økonomisk løsning, som er velegnet til omgivelser hvor komfort og hygiene er høyest prioritert. Papiret er miljøvennlig og Cradle to Cradle sertifisert, samt merket med EU-blomsten og FSC. Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøring enkelt. Papiret fås i Z-fold og M-fold.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

130 x 380 x 310 mm

Innhold 90 ark eller 150 ark

Dosering Kun et ark av gangen

Service Basis produkt

Vekt 1650g

Farger

Varenr. 14003

Produktsortiment - Matter og hygiene 51
HYGIENEKATALOG PHOENIX

HYGIENEKATALOG PHOENIX

Håndtørk ECO LINE

2-lags og Z-fold håndtørk. Myk og naturlig kvalitet. Ubleket. 100%resirkulert papir.

Håndtørk BETTER

2-lags og Z-fold håndtørk. Mykere kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Håndtørk BEST

3-lags og M-fold håndtørk. Mykeste kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 150 ark

Lag 2-lags, 3-foldet, Z-fold

Vekt 23 g/m2 per lag

Farge Naturlig

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12468

Antall per kartong 25

Innhold 150 ark

Lag 2-lags, 3-foldet, Z-fold

Vekt 16,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12250

Antall per kartong 25

Innhold 90 ark

Lag 3-lags

Vekt 15,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12249

Antall per kartong 25

Produktsortiment - Matter og hygiene 52

PX Avfallsbeholder42 L

Undersøkelser viser at lite innbydende toaletter kan være årsaken til at kunder ikke kommer tilbake. Derfor er det essensielt at toalettbesøkende har muligheten til å kaste fra seg avfall i en beholder.

Denne avfallsbeholderen passer inn på alle toaletter med sitt klassiske design, og kan være med på å sikre et rent og ryddig toalett. Beholderen har hull i toppen hvor brukeren kan kaste sitt avfall, og har en kapasitet på 43L. Nok en fordel med denne beholderen er at den både kan stå på gulvet og veggmonteres for lettere rengjøring.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

400 x 610 x 280 mm

Innhold 43L

Montering På vegg

Service Basis produkt

Vekt 2000g

Farger

Varenr. 14006

Produktsortiment - Matter og hygiene 53
HYGIENEKATALOG PHOENIX

PHOENIX

Toalettpapir

Skal toalettpapiret henge over eller under?

Mange har en mening om hvilken vei toalettrullen skal henges. Faktisk er det mest hygieniske at papiret henger over rullen, da dette sikrer at man rører ved færre av de bakteriefylte overflatene som er rundt rullen. Når papiret henger under rullen er det større sannsynlighet for at hendene vil røre ved veggen eller toalettrullholderen. På denne måten risikerer man å få de samme bakteriene på hendene som når man rører ved servanten eller håndtaket til toalettdøren. En annen vesentlig kilde til bakteriespredning er udekkede toalettruller.

Hvis toalettpapiret henger fritt vil det mest sannsynlig lande nye tarmbakterier på papiret hver gang noen trekker ned toalettet. Derfor er vår toalettrullholder designet slik at rullen ligger beskyttet for bakterier, samt at papiret trekkes ut ovenfra.

PX Toalettrullholder

Denne toalettrullholderen har to kammer og dermed plass til to toalettruller. Dette gjør at du unngår å gå tom for toalettpapir. Da begge toalettrullene er inne i dispenseren, er reserverullen beskyttet mot skitt og vann. Det finnes tre forskjellige papirkvaliteter, og lengden varierer utifra kvalitet; 65, 96 og 110 meter. Toalettrullen er kjerneløs og meget kompakt. På denne måten utnyttes dispenserens fulle kapasitet.

Papiret er miljøvennlig og Cradle to Cradle sertifisert, samt merket med EU-blomsten og FSC. Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøring enkelt.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

310 x 197 x 143 mm

Innhold 65m, 96m eller 110m

Dosering To ruller, hvor den andre rullen er blokkert

Service Basis produkt

Vekt 960g

Farger

Varenr. 14000

Produktsortiment - Matter og hygiene 55
HYGIENEKATALOG PHOENIX

Toalettpapir ECO LINE

Det lengste alternativet. Myk kvalitet og naturlig ubleket farge. 100% resirkulert papir.

Toalettpapir BETTER

Mellomlangt alternativ. Mykere kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Toalettpapir BEST

Mykeste kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 110m

Lag 1-lags

Vekt 23 g/m2 per lag

Farge Naturlig

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12470

Antall per kartong 36

Innhold 96m

Lag 2-lags

Vekt 16,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12248

Antall per kartong 36

Innhold 65m

Lag 3-lags

Vekt 15,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12247

Antall per kartong 36

Produktsortiment - Matter og hygiene 56
HYGIENEKATALOG PHOENIX

PX Jumborullmed reserve

Denne jumborullen har plass til en jumborull og en reserve. Dette gjør at du unngår å gå tom for toalettpapir. Begge rullene er beskyttet inne i dispenseren slik at de ikke kommer i kontakt med skitt og vann. Det finnes to forskjellige papirkvaliteter, og lengden varierer utifra kvalitet; 270m og 360m. De lange og kompakte rullene gjør at det sjeldent trengs påfylling og dermed sparer du tid. Reserverullfunksjonen sikrer at rullen alltid brukes opp.

Papiret er miljøvennlig og Cradle to Cradle sertifisert, samt merket med EU-blomsten og FSC. Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøring enkelt.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

420 x 295 x 135 mm

Innhold 270m eller 360m

Dosering To ruller, hvor den andre rullen er blokkert

Service Basis produkt

Vekt 1540g

Farger

Varenr. 14001

Produktsortiment - Matter og hygiene 57
HYGIENEKATALOG PHOENIX

HYGIENEKATALOG

Jumborull BETTER

Myk kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 360 m

Lag 2-lags

Vekt 16,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12327

Antall per kartong 6

Jumborull BEST

Mykere kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 270 m

Lag 3-lags

Vekt 15,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12679

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 58
PHOENIX

PHOENIX

Fullservice produkter

Få et rent og hygienisk toalettmiljø året rundt

Et uhygienisk toalett kan skape irritasjon på arbeidsplassen i hverdagen, samt gi kunder og besøkende et dårlig inntrykk av virksomheten. Så hvordan sikrer man at man alltid har rene, velduftende og flotte toaletter? Med vår hygieneløsning kan man øke den overordnede hygienen på arbeidsplassen, minimere sykefraværet og skape en bedre helhetsopplevelse for de som bruker toalettet.

Da rengjøringspersonalet ikke alltid får renset toaletter og avløp ordentlig, har vi løsninger som avkalker og renser toalettets avløp automatisk. Samtidig kan vi tilby hygieneprodukter som vedlikeholder toaletter, som hjelper til å opprettholde et flott og presentabelt toalett året rundt.

Produktsortiment - Matter og hygiene 59

PX Cleanseat manuell800ml

Clean Seat dispenseren kan brukes på ethvert toalett. Den gjør det enklere å oppnå optimal hygiene, da toalettsetet alltid er rent. Brukeren unngår derfor risikoen for virus eller bakterieoverføring.

Dispenseren inneholder desinfeksjon som sikrer den personlige hygienen. Skummet desinfiserer og fordamper øyeblikkelig. På denne måten får hver enkelt bruker sitt eget hygieniske toalettsete. Brukeren unngår dermed risikoen for virus eller bakterieoverføring.

Dispenseren har trykkflate i front, og doserer riktig mengde skum for å oppnå den optimale hygiene.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

110 x 275 x 118 mm

Innhold 800ml

Dosering 0,4 ml per dose

Service Fullservice produkt

Vekt 500g

Farger

Varenr. 14007

Clean seat refill

Virus-, sopp- og bakteriedrepende Clean Seat skum. Biocid-registrert. Oppfyller EN 1275 og EN 1040.

Innhold 800 ml

Dosering 0,4 ml per dosering. 200 doser.

Duft Nøytral

Produktsortiment - Matter og hygiene 60
HYGIENEKATALOG PHOENIX

PX AirPlus

Med våre Air Freshener er dine gjester og medarbeidere sikret en frisk og behagelig duft på toalettet hele dagen. Velg mellom forskjellige dufter. De er effektive mot ubehagelig lukt. Duften aktiveres av luftsirkulasjonen i rommet.

Refillen fordamper uten bruk av aerosoler og minsker dermed risikoen for allergiske reaksjoner. Duften inneholder ingen allergifremkallende stoffer.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

81 x 169 x 69 mm

Innhold Flere ulike dufter

Service Fullservice produkt

Vekt

Farger

Varenr. 14011

Finnes med 4 ulike lukter.

Produktsortiment - Matter og hygiene 61
AirPlus PX refill
HYGIENEKATALOG PHOENIX

HYGIENEKATALOG PHOENIX

PX Lady care23L

Vår Lady care gjør at du kan kaste sanitæravfall på en diskret og hygienisk måte. Våre sjåfører tømmer beholderen hver uke, hver andre uke eller hver fjerde uke.

Beholderen er robust og tar minimal plass på gulvet. Lokket hindrer visuell kontakt med avfallet i beholderen.

Samtidig gjør sensoren at brukeren ikke er i fysisk kontakt med beholderen.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

540 x 550 x 160 mm

Innhold 23L

Montering Står på gulv

Service Fullservice produkt

Vekt 3550g

Farger Varenr. 14008

Produktsortiment - Matter og hygiene 62

AQUALINE

Produktsortiment - Matter og hygiene 63

AQUALINE

- Den klassiske serien

Solide dispensere

Denne hygieneserien skaper rammen til et rent og funksjonelt toalett.

Dispenserne er skapt robuste slik at de kan brukes av mange mennesker.

Dispenserne har høy kapasitet og rommer mye. Dette reduserer behovet for påfylling.

Rene linjer og design

Kjennetegnet til Aqualine er den dråpeformede fronten. Den er transparent, slik at brukerne lett kan se når påfyll av toalettpapir, såpe osv. er nødvendig. «Bølgen» i designet visualiserer dispensernes bløte former – da det ikke er skarpe kanter, og dermed lettere og vedlikeholde og rengjøre dispenserne.

Miljøvenlige forbruksvarer

Alt papir er Cradle-to-Cradle sertifisert. Det betyr at papiret er biologisk nedbrytbart og fremstillet under ordentlige, bærekraftige forhold til fordel for mennesker og miljøet. Såpen er også Ecolabel sertifisert.

Produktsortiment - Matter og hygiene 64 HYGIENEKATALOG AQUALINE

AQUALINE

Håndhygiene

Manglende håndvask er en kilde til sykdom

Å vaske hendene er den mest effektive måten å stoppe spredning av influensa, forkjølelse og andre smittsomme sykdommer. Ifølge CABI og MedHelp stammer over 70% av korttidssykefravær fra infeksjonrelaterte sykdommer (forkjølelse, influensa, diare osv.). Undersøkelser viser at en god praksis for håndhygiene kan redusere sykdom, sykefravær og relaterte omkostninger med 18-40%.

Håndhygiene og influensa

Hvis du nyser eller hoster i hendene blir de våte og eventuelt fylt med smittestoffer. Væsken fordamper, men du kan likevel videreføre virus til en annen person med et håndtrykk. Når personen feks gnir seg i øynene eller tar hånden til munnen, går det som regel kun et par dager før personen blir syk.

• Kun 5 % av de som har vært på toalettet vasker hendene lenge nok til å fjerne bakterier som forårsaker infeksjoner*.

• 33 % bruker ikke såpe*.

• 10 % vasker aldri hendene*.

*Kilde: Borchgrevink et al. 2013, Journal of Environmental Health

Produktsortiment - Matter og hygiene 65

Skumsåpedispenser non-touch 800ml

Rene toaletter er viktig for helhetsbildet for alle toalettbesøkende. Mange unnlater å gå på toalettet hvis det ikke er rent eller det hvis det er dårlig lukt. Vår sanitizer avkalker urinaler, toaletter og avløp.

På denne måten unngår du tilstoppede avløp og årlig lukt. Sanitizeren inneholder en refill som er programmert til å utløse en bestemt mengde rensende middel ved et bestemt intervall. Den gir 24 timers vedlikehold av avløp.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

110 x 275 x 118 mm

Innhold 800ml

Dosering 0,4ml per dosering

Service Basis produkt

Vekt 877g

Farger

Varenr. 13250

Skumsåpe

Hypoallergisk og mild skumsåpe med en mild og ren duft.

Innhold 800 ml

Dosering 0,4 ml per dosering. 2000 doser

Duft Mild

Sertifisering Ecolabel

Varenr. 13293

Antall per kartong 8

Produktsortiment - Matter og hygiene 66
HYGIENEKATALOG AQUALINE

Hånddesinfeksjon

non-touch 650ml

Daglig håndvask med vann, såpe og håndtørk garanterer ikke rene hender. Mange bakterier og mikroorganismer overlever dette, noe som gjør hånddesinfeksjon svært viktig - spesielt med tanke på å redusere antall sykedager blant medarbeidere. Hånddesinfeksjon er derfor er viktig tilskudd til den daglige hygiene, og slike dispensere burde stå i alle fellesområder på kontor og i kantiner. Dispenseren doserer 0,8 ml, og gir 813 doseringer per refill i dispenseren.

Non-touch egenskaper gjør at brukeren ikke er i fysisk kontakt med dispenseren, og dermed fjernes risikoen for krysskontaminering.

Denne hånddesinfeksjonen er godkjent til bruk av lege, tannlege og sykehus.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

127 x 265 x 118 mm

Innhold 650ml

Dosering 0,8ml per dosering

Service Basis produkt

Vekt 720g

Farger

Varenr. 13253

Hånddesinfeksjon

Effektiv hånddesinfeksjon som er Ecolabel-sertifisert, SSIgodkjent og Biocid-registrert. Dokumentert effekt på innkapslede virus som COVID-19.

Innhold 650 ml

Dosering 0,8 ml per dosering. 813 doser

Duft Nøytral

Sertifisering Ecolabel

Varenr. 13294

Antall per kartong 12

Produktsortiment - Matter og hygiene 67
HYGIENEKATALOG
AQUALINE

Dusjsåpedispenser 350ml

Med denne dispenseren slipper du å ha mange forskjellige såper og shampooer stående på toalettet.

3-i-1 såpen kan brukes til hender, kropp og hår, og har alt du trenger for å pleie kroppen i én dispenser.

Dette gjør det enklere for dine medarbeidere og gjester, da de slipper å ha med seg mange små såper.

Dispenseren er diskret og doserer 1 ml per trykk.

Dette gir 350 doseringer per refill.

En patentert antidrypp pumpe sikrer at det ikke drypper fra dispenseren og blir liggende såpe på gulvet.

Passer bra til private og offentlige kontorer, treningssenter og hoteller.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

160 x 165 x 75 mm

Innhold 350ml

Dosering 1 ml per dosering

Service Basis produkt

Vekt 218g

Farger

Varenr. 13255

3-i-1 Dusjsåpe

Hypoallergisk 3-i-1 kremsåpe til hender, kropp og hår. Skånsom mot huden og Ecolabel sertifisert.

Innhold 350 ml

Dosering 1 ml per dosering. 350 doser

Duft Frisk

Sertifisering Ecolabel

Varenr. 13298

Antall per kartong 24

Produktsortiment - Matter og hygiene 68
HYGIENEKATALOG AQUALINE

Industrisåpe 2,5L

Denne industridispenseren er designet til områder med høy tilsmussing. Dispenseren er robust i hvit kraftig plast, hvor det tilbys tre forskjellige såpekvaliteter.

Brukeren kan også benytte albuen for å bruke dispenseren, slik at brukernes hender ikke kommer i fysisk kontakt med dispenseren. Ved et trykk doseres 3,6 ml såpe, som gir 694 doseringer per refill i dispenseren.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

165 x 335 x 115 mm

Innhold 2500ml

Dosering 3,6 ml per dosering

Service Basis produkt

Vekt 3400g

Farger

Varenr. 13256

Produktsortiment - Matter og hygiene 69
HYGIENEKATALOG AQUALINE

LIGHT industrisåpe

Drøy kremsåpe uten minerale skrubbmidler

MEDIUM industrisåpe

Kraftig og drøy håndrens med minerale skrubbmidler. Beriket med aprikoskjerner.

EXTREME industrisåpe

Drøy håndrens med minerale skrubbmidler, passende til meget kraftig skitt. Vår sterkeste håndrens. Beriket med pimpsten.

Innhold 2,5L

Dosering 3,6ml per dosering. 694 doser

Brukes til Støv, olje og lettere smuss

Varenr. 13301

Antall per kartong 6

Innhold 2,5L

Dosering 3,6ml per dosering. 694 doser

Brukes til Maling, tjære, olje, blekk og trykksverte

Varenr. 13300

Antall per kartong 6

Innhold 2,5L

Dosering 3,6ml per dosering. 694 doser

Brukes til Slam, tjære, maling, fett og trykksverte

Varenr. 13299

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 70
HYGIENEKATALOG AQUALINE

Industrisåpe 5L

Denne industridispenseren er designet til områder med høy tilsmussing og mange brukere. Dispenseren er i robust metall, og det tilbys tre forskjellige såpekvaliteter. Brukeren kan også benytte albuen for å bruke dispenseren, slik at brukernes hender ikke kommer i fysisk kontakt med dispenseren.

Ved et enkelt trykk doseres 4,1 ml såpe, noe som gir 1220 doseringer per refill i dispenseren. Den synlige refillen gjør det mulig å se når det er behov for å bytte refill.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

174 x 450 x 153 mm

Innhold 5000ml

Dosering 4,1 ml per dosering

Service Basis produkt

Vekt 1750g

Farger

Varenr. 13257

Produktsortiment - Matter og hygiene 71
HYGIENEKATALOG AQUALINE

LIGHT industrisåpe

Drøy kremsåpe uten minerale skrubbmidler

MEDIUM industrisåpe

Kraftig og drøy håndrens med minerale skrubbmidler. Beriket med aprikoskjerner.

Innhold 5L

Dosering 4,1ml per dosering. 1220 doser

Brukes til Støv, olje og lettere smuss

Varenr. 13304

Antall per kartong 4

Innhold 5L

Dosering 4,1ml per dosering. 1220 doser

Brukes til Maling, tjære, olje, blekk og trykksverte

Varenr. 13303

Antall per kartong 4

EXTREME industrisåpe

Drøy håndrens med minerale skrubbmidler, passende til meget kraftig skitt. Vår sterkeste håndrens. Beriket med pimpsten.

Innhold 5L

Dosering 4,1ml per dosering. 1220 doser

Brukes til Slam, tjære, maling, fett og trykksverte

Varenr. 13302

Antall per kartong 4

Produktsortiment - Matter og hygiene 72
HYGIENEKATALOG AQUALINE

AQUALINE Håndtørk

Stopp smittespredning ved å tørke hendene dine ordentlig Alle vet at det er viktig å vaske hendene, men nyere forskning viser at det er like viktig å tørke hendene ordentlig. Mikroorganismer trives godt på hender som er våte eller fuktige etter håndvask - og nettopp fordi de er fuktige, overføreres disse bakteriene til andre overflater. Så selv om du har vasket hender i både vann og såpe, vil det likevel sitte rester av mikroorganismer på hendene dine som spres videre til kollegaer og kan spre sykdom.

På samme måte vil våte hender som rører en ren overfalte som feks et dørhåndtak eller et felles arbeidsbord kontaminere overflaten hurtigere enn korrekt tørkede hender. Hvis du tørker hendene med et bomullshåndkle eller en papirserviett er det en effektiv måte å fjerne bakterier på, men ønsker man optimal håndhygiene er det viktig med både korrekt vask, tørking og desinfeksjon av hendene.

Produktsortiment - Matter og hygiene 73

Håndklekabinett

Håndklekabinettet inneholder en bomullsrull som gir samme komfort som hjemme. Hver bruker trekker ut sin personlige, rene del av håndkleet. Etter bruk (ca. 10sek) trekkes håndkleet automatisk opp i et separert kammer. Tiden det tar før håndkle trekkes opp kan justeres.

Hvert tørk er 20 cm. Dette er en hygienisk løsning da to brukere ikke kan benytte seg av samme tørk. Adskillelsen mellom rent og brukt håndkle gjør det til en enda bedre løsning med tanke på hygiene. Det er ca 110 håndtørk i hver rull. Med håndklekabinettet får du en dispenser som rydder opp etter seg selv og du slipper papiravfall på gulvet eller i toalettet.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

411 x 502 x 257 mm

Innhold 35 m

Dosering ca. 110 tørk

Service Basis produkt

Vekt 4100g

Farger

Varenr. 13259

Bomullsrull

Ru tekstur som fjerner bakterier. Skånsom mot huden, da den er laget av naturlige bomullsfibre.

Innhold 35 meter

Farge Hvit

Varenr. 6030

Materiale 100% bomull

Produktsortiment - Matter og hygiene 74
HYGIENEKATALOG AQUALINE

HYGIENEKATALOG AQUALINE

Papirdispenser non-touch

Non-touch papirdispenser er en hygienisk løsning, da brukeren ikke har fysisk kontakt med dispenseren og kun rører det papiret som skal brukes. Dispenseren gir kun ut et ark om gangen, noe som reduserer forbruket. Lengden på papiret kan justeres slik at lengde er enten 20, 24, 28 eller 32 cm.

Papiret er miljøvennlig og Cradle-to-Cradle sertifisert. Dette vil si at papiret er biologisk nedbrytbart til fordel for miljø og natur, samt at papiret er merket med EUblomsten. Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøring enkelt.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

300 x 345 x 220 mm

Innhold 100 m eller 140 m

Dosering 20, 24, 28 eller 32 cm

Service Basis produkt

Vekt 2300g

Farger

Varenr. 13264

Produktsortiment - Matter og hygiene 75

Papirrull BETTER

2-lags papirrull. Det lengste alternativet. Laget av 100% cellulosefiber.

Lengde per ark 28cm

Lengde 140m

Vekt 16,5 g./m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12246

Antall per kartong 6

Papirrull BEST

3-lags papirrull. Mykeste kvalitet. Laget av100% cellulosefiber.

Lengde per ark 28cm

Lengde 100m

Vekt 15,5 g./m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12245

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 76 HYGIENEKATALOG AQUALINE

Papirdispenser - ark

Dispenseren gir ut kun et ark av gangen, noe som minimerer forbruket og gjør påfylling enkelt. Med denne hygieniske løsningen har brukeren kun kontakt med det papiret som trekkes ut da papiret er brettet i folder.

Papirdispenseren er derfor en praktisk og økonomisk løsning, som er velegnet til omgivelser hvor komfort og hygiene er høyest prioritert. Papiret er miljøvennlig og Cradle to Cradle sertifisert, samt merket med EU-blomsten og FSC. Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøring enkelt. Papiret fås i Z-fold og M-fold.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

310 x 380 x 130 mm

Innhold 90 ark eller 150 ark

Dosering Kun et ark av gangen

Service Basis produkt

Vekt 1650g

Farger

Varenr. 13265

Produktsortiment - Matter og hygiene 77
HYGIENEKATALOG AQUALINE

HYGIENEKATALOG AQUALINE

Håndtørk ECO LINE

2-lags og Z-fold håndtørk. Myk og naturlig kvalitet. Ubleket. 100%resirkulert papir.

Håndtørk BETTER

2-lags og Z-fold håndtørk. Mykere kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Håndtørk BEST

3-lags og M-fold håndtørk. Mykeste kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 150 ark

Lag 2-lags, 3-foldet, Z-fold

Vekt 23 g/m2 per lag

Farge Naturlig

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12468

Antall per kartong 25

Innhold 150 ark

Lag 2-lags, 3-foldet, Z-fold

Vekt 16,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12250

Antall per kartong 25

Innhold 90 ark

Lag 3-lags, 4-foldet, M-fold

Vekt 15,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12249

Antall per kartong 25

Produktsortiment - Matter og hygiene 78

HYGIENEKATALOG AQUALINE

Senterrull

Senterrullen er et praktisk og hygienisk håndtørksystem som passer godt til kjøkken, treningssenter og industri. Lengden på papiret rives av slik at det passer til den enkelte bruker - fleksibelt hver gang. Papiret fås i 340 meter.

Papiret er miljøvennlig og Cradle to Cradle sertifisert, samt merket med EU-blomsten og FSC. Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøring enkelt.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

250 x 360 x 240 mm

Innhold 340 m

Dosering Fleksibel

Service Basis produkt

Vekt 1100g

Farger

Varenr. 13262

Produktsortiment - Matter og hygiene 79

Senterrull ECO LINE

Naturlig farge. 100% resirkulert papir.

Innhold 340 m

Lag 1-lags

Vekt 23 g/m2

Farge Naturlig

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12330

Antall per kartong 6

Senterrull BETTER

Myk kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefiber.

Innhold 340 m

Lag 1-lags

Vekt 16,5 g/m2

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12329

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 80
HYGIENEKATALOG AQUALINE

Avfallsbeholder 43L

Undersøkelser viser at lite innbydende toaletter kan være årsaken til at kunder ikke kommer tilbake. Derfor er det essensielt at toalettbesøkende har muligheten til å kaste fra seg avfall i en beholder.

Denne avfallsbeholderen passer inn på alle toaletter med sitt klassiske design, og kan være med på å sikre et rent og ryddig toalett. Beholderen har hull i toppen hvor brukeren kan kaste sitt avfall, og har en kapasitet på 43L. Nok en fordel med denne beholderen er at den både kan stå på gulvet og veggmonteres for lettere rengjøring.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

400 x 610 x 280 mm

Innhold 43L

Montering På vegg

Service Basis produkt

Vekt 2000g

Farger

Varenr. 13270

Produktsortiment - Matter og hygiene 81
HYGIENEKATALOG AQUALINE

AQAULINE

Toalettpapir

Skal toalettpapiret henge over eller under?

Mange har en mening om hvilken vei toalettrullen skal henges. Faktisk er det mest hygieniske at papiret henger over rullen, da dette sikrer at man rører ved færre av de bakteriefylte overflatene som er rundt rullen. Når papiret henger under rullen er det større sannsynlighet for at hendene vil røre ved veggen eller toalettrullholderen. På denne måten risikerer man å få de samme bakteriene på hendene som når man rører ved servanten eller håndtaket til toalettdøren.

En annen vesentlig kilde til bakteriespredning er udekkede toalettruller. Hvis toalettpapiret henger fritt vil det mest sannsynlig lande nye tarmbakterier på papiret hver gang noen trekker ned toalettet. Derfor er vår toalettrullholder designet slik at rullen ligger beskyttet for bakterier, samt at papiret trekkes ut ovenfra.

Toalettrullholder

Denne toalettrullholderen har to kammer og dermed plass til to toalettruller. Dette gjør at du unngår å gå tom for toalettpapir. Da begge toalettrullene er inne i dispenseren, er reserverullen beskyttet mot skitt og vann. Det finnes tre forskjellige papirkvaliteter, og lengden varierer utifra kvalitet; 65, 96 og 110 meter. Toalettrullen er kjerneløs og meget kompakt. På denne måten utnyttes dispenserens fulle kapasitet. Papiret er miljøvennlig og Cradle-to-Cradle sertifisert. Dette vil si at papiret er biologisk nedbrytbart til fordel for miljø og natur, samt at papiret er merket med EU-blomsten. Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøring enkelt.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

310 x 197 x 143 mm

Innhold 65m, 96m eller 110m

Dosering To ruller, hvor den andre rullen er blokkert

Service Basis produkt

Vekt 960g

Farger

Varenr. 13269

Produktsortiment - Matter og hygiene 83
HYGIENEKATALOG AQUALINE

Toalettpapir ECO LINE

Det lengste alternativet. Myk kvalitet og naturlig ubleket farge. 100% resirkulert papir.

Toalettpapir BETTER

Mellomlangt alternativ. Mykere kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Toalettpapir BEST

Mykeste kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 110m

Lag 1-lags

Vekt 23 g/m2 per lag

Farge Naturlig

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12470

Antall per kartong 36

Innhold 96m

Lag 2-lags

Vekt 16,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12248

Antall per kartong 36

Innhold 65m

Lag 3-lags

Vekt 15,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12247

Antall per kartong 36

Produktsortiment - Matter og hygiene 84
HYGIENEKATALOG AQUALINE

HYGIENEKATALOG AQUALINE

Jumborull med reserve

Denne jumborullen har plass til en jumborull og en reserve. Dette gjør at du unngår å gå tom for toalettpapir. Begge rullene er beskyttet inne i dispenseren slik at de ikke kommer i kontakt med skitt og vann.

Det finnes to forskjellige papirkvaliteter, og lengden varierer utifra kvalitet; 270m og 360m. De lange og kompakte rullene gjør at det sjeldent trengs påfylling og dermed sparer du tid. Reserverullfunksjonen sikrer at rullen alltid brukes opp.

Papiret er miljøvennlig og Cradle to Cradle sertifisert, samt merket med EU-blomsten og FSC.

Dispenseren har et robust design med runde overflater, som gjør vedlikehold og rengjøring enkelt.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

420 x 295 x 135 mm

Innhold 270m eller 360m

Dosering To ruller, hvor den andre rullen er blokkert

Service Basis produkt

Vekt 1540g

Farger

Varenr. 13267

Produktsortiment - Matter og hygiene 85

Jumborull BETTER

Myk kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 360 m

Lag 2-lags

Vekt 16,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12327

Antall per kartong 6

Jumborull BEST

Mykere kvalitet. Hvit farge. Laget av 100% cellulosefibre.

Innhold 270 m

Lag 3-lags

Vekt 15,5 g/m2 per lag

Farge Hvit

Sertifisering Ecolabel

Cradle to cradle

FSC

Varenr. 12679

Antall per kartong 6

Produktsortiment - Matter og hygiene 86
HYGIENEKATALOG AQUALINE

AQUALINE

Fullservice produkter

Få et rent og hygienisk toalettmiljø året rundt

Et uhygienisk toalett kan skape irritasjon på arbeidsplassen i hverdagen, samt gi kunder og besøkende et dårlig inntrykk av virksomheten.

Så hvordan sikrer man at man alltid har rene, velduftende og flotte toaletter? Med vår hygieneløsning kan man øke den overordnede hygienen på arbeidsplassen, minimere sykefraværet og skape en bedre helhetsopplevelse for de som bruker toalettet.

Da rengjøringspersonalet ikke alltid får renset toaletter og avløp ordentlig, har vi løsninger som avkalker og renser toalettets avløp automatisk. Samtidig kan vi tilby hygieneprodukter som vedlikeholder toaletter, som hjelper til å opprettholde et flott og presentabelt toalett året rundt.

Produktsortiment - Matter og hygiene 87

Clean seat manuell

800ml

Clean Seat dispenseren kan brukes på ethvert toalett. Den gjør det enklere å oppnå optimal hygiene, da toalettsetet alltid er rent.

Brukeren unngår derfor risikoen for virus eller bakterieoverføring.

Dispenseren inneholder desinfeksjon som sikrer den personlige hygienen. Skummet desinfiserer og fordamper øyeblikkelig. På denne måten får hver enkelt bruker sitt eget hygieniske toalettsete. Brukeren unngår dermed risikoen for virus eller bakterieoverføring.

Dispenseren har trykkflate i front, og doserer riktig mengde skum for å oppnå den optimale hygiene.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

110 x 275 x 118 mm

Innhold 800ml

Dosering 0,4 ml per dose

Service Fullservice produkt

Vekt 500g

Farger

Varenr. 13276

Clean seat refill

Virus-, sopp- og bakteriedrepende Clean Seat skum. Biocid-registrert. Oppfyller EN 1275 og EN 1040.

Innhold 800 ml

Dosering 0,4 ml per dosering. 200 doser.

Duft Nøytral

Produktsortiment - Matter og hygiene 88
HYGIENEKATALOG
AQUALINE

Lady care non-touch 23L

Vår Lady care gjør at du kan kaste sanitæravfall på en diskret og hygienisk måte.

Våre sjåfører tømmer beholderen hver uke, hver andre uke eller hver fjerde uke.

Beholderen er robust og tar minimal plass på gulvet. Lokket hindrer visuell kontakt med avfallet i beholderen.

Samtidig gjør sensoren at brukeren ikke er i fysisk kontakt med beholderen.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

510 x 550 x 160 mm

Innhold 23L

Montering Står på gulv

Service Fullservice produkt

Vekt 3550g

Farger

Varenr. 13280

Produktsortiment - Matter og hygiene 89
HYGIENEKATALOG AQUALINE

Lady care 15L

Lady care med pedal gjør at du kan kaste sanitæravfall på en diskret og hygienisk måte. Våre sjåfører tømmer beholderen hver uke, hver andre uke eller hver fjerde uke. Beholderen er robust og tar minimal plass på gulvet. Lokket hindrer visuell kontakt med avfallet i beholderen.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

540 x 510 x160 mm

Innhold 15L

Montering Står på gulv

Service Fullservice produkt

Vekt 2850g

Farger

Varenr. 13282

Produktsortiment - Matter og hygiene 90
HYGIENEKATALOG AQUALINE

HYGIENEKATALOG AQUALINE

Sanitizer

Sanitizeren er en rengjøringsdispenser som avkalker urinaler, toaletter og avløp. Den inneholder en refill (Bio-active Classic) og er programmert til å gi fra seg en bestemt mengde rensende middel når toalettet trekkes ned. Dette forebygger forkalkning i rørene, fjerner dårlig lukt og sikrer 24 timers vedlikehold av avløpet. Systemet er væskebasert og bruker naturlige ingredienser.

Standard størrelser (bredde x høyde x dybde)

128 x 251 x 85 mm

Innhold Væskebasert på naturlige ingredienser

Montering I toalettets sisterne

Service Fullservice produkt

Vekt 700g

Farger

Varenr. 13278

Sanitizer refill

Miljøvennlig og nedbrytbar refill basert på naturlige materialer. Automatisk rengjøring av avløp. Rengjør og reduserer kalkoppbygning, samt hjelper til med å redusere dårlig lukt.

Innhold 310 ml

Duft Nøytral

Frekvens Tilpasset etter behov

Dosering 0,1 ml

Produktsortiment - Matter og hygiene 91

HYGIENEKATALOG AQUALINE

Urinalmatter

Urinalmatten gir effektiv bakteriell nedbrytning, og sikrer en god duft ved urinaler. Disse vil få ditt toalett til å fremstå som innbydende og hygienisk. Matten fungerer også som et filter, da den stopper fremmedlegemer i urinalen som tyggis, og reduserer derfor risikoen for tilstoppelse av avløp. Fås i to dufter og aktiveres ved urinel kontakt. Leveres med engangshansker og poser.

Standard størrelser (diameter x dybde)

176 x 5 mm

Innhold 12 matter per eske

Varighet Opptil 30 dager

Service Abonnement

Lukt Melon eller mango

Farger

Varenr. 13334 (Mango) 13335 (Melon)

Produktsortiment - Matter og hygiene 92

MATTESORTIMENT

Produktsortiment - Matter og hygiene 93

SLIK FUNGERER MATTESERVICE FRA ELIS

Produktsortiment - Matter og hygiene 94
MATTEKATALOG

MATTER MicroTech

Hvorfor er polyester så bra?

Polyester er et syntetisk stoff

• Polyester har egenskapene til nylon, men i tillegg punktene under

• 50% resirkulert materiale av plastflasker

• Holder på mer vann enn vanlig nylon

• Falmer ikke og ser fine ut lenge

• Tekstilet krymper ikke

Produktsortiment - Matter og hygiene 95

Re:tech

Forener det beste fra alle verdener - fantastisk oppsugningsevne, trekker effektivt til seg våt sand og skitt og består av 100% resirkulert tekstil.

Den unike kombinasjonen av tekstil i matten gjør den til vår desidert beste matte noen sinne. Ikke bare har den en fantastisk oppsugningsevne, den trekker også effektivt til seg våt sand og skitt bedre enn alle tidligere matter.

Inneholder høy andel resirkulert materiale Mattens tekstilside består av 100% resirkulert materiale og baksiden av 34% resirkulert gummi. Hver matte* innholder resirkulert plast tilsvarende 49 1.5 liters flasker og resirkulert bomull tilsvarende 3.19 stk kjøkkenhåndklær i standard størrelse.

*Størrelse 115x200

Standard størrelser 85x150 cm, 85x300 cm, 115x200 cm, 115x300 cm, 150x250 cm

Vekt Ca. 2,6 kg pr m2

Høyde Ca. 12 mm

Materiale tekstilside 50% resirkulert polyester fra PET-garn, 25% gjenvunnet plast (polyester), 25% resirkulert bomull

Materiale bakside 34% resirkulert gummi, 66% nitrilgummi Bruksområde Områder med stor trafik som utsettes for mye vann, støv og skitt: Offentlige bygg, skoler og barnehager, kjøpesentre, kontorer, butikker, byggeplasser

Sertifiseringer OEKO_TEX standard 100 og Global recycled standard (GRS)

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 96 MATTEKATALOG

MicroTech

MicroTech er laget da våre kunder trengte en matte som var enda bedre enn de allerede hadde. MicroTech trekker til seg og holder på mer vann enn noen annen matte. Den kombinerer de beste egenskapene til eksisterende matter, og tar derfor også store mengder våt skitt og støv. Vann som stoppes i MicroTech fordamper også fortere enn i bomullsmatter da vannet legger seg rundt fibrene, istedenfor å trekke inn. Det gir deg en matte som er klar til å ta imot enda mer vann.

50% av tekstilet i MicroTech er fra resirkulert materiale. Matten er i 100% PET, hvor 50% er spunnet som mikrofiber. PET er et plastmateriale som ikke krymper.

MicroTech ligger stabilt på plass, helt flatt mot gulvet. Det er tryggere, ser bedre ut og beskytter gulvene. I tillegg har MicroTech et patentert mønster på baksiden som filtrerer vann bort fra matten. I vått vær ligger derfor MicroTech som sugd fast til gulvet, mens andre matter kan begynne å skli.

Standard størrelser 85x150 cm, 85x300 cm, 115x200 cm, 115x300 cm, 150x250 cm

Vekt Ca. 3 kg pr m2, 1050g/m2

Høyde Ca. 12 mm

Materiale 50% Mikrofiber og 50% Phoenix, PET Styrene gummi (D.O.P.-fri)

Brannklassifisering BS EN 13501-1:2002, Class Dfl-s2 Statisktilbøyelighet AATCC 134, <0,9kv

Bruksområde Områder med stor trafikk, steder som utsettes for mye vann, støv og skitt: Offentlige bygg, skoler og barnehager, kjøpesentre, kontorer, butikker, byggeplasser.

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 97 MATTEKATALOG

MATTER

Logomatter

Fordelene med logomatter

• 60 farger å velge mellom, og i tillegg foto

• Fiberet i mattene er av PET (Polyetylentereftalat)

• 50% resirkulert materiale av plastflasker

• Holder på mer vann enn vanlig nylon

• Falmer ikke og ser fine ut lenge

• Tekstilet krymper ikke

• EXS gummi – en sterkere gummi

• Gramvekt på tekstilet er 900g/m2

Logomatter

Med logomatte fra Elis får du en matte som er med på å profilere virksomheten overfor kunder og gjester. Samtidig får du en effektiv matteløsning som bidrar til å holde på smuss og skitt, og beskytter dine gulv mot slitasje. Våre logomatter lages av 100% PET som er et resirkulert plastmateriale. Dette materialet stopper mer vann og smuss enn logomatter i nylon, og de holder på mye vann og smuss i hele sin levetid. I tillegg falmer fargene minimalt, og tekstilet i logomattene krymper heller ikke. Takket være moderne printteknikk, blir små detaljer og fargenyanser gjengitt med stor nøyaktighet. Logomatter med bilder er i HD-kvalitet. Derfor er du, med en logomatter fra Elis, sikret et effektivt blikkfang som ønsker kunder, gjester og medarbeidere velkommen til din virksomhet. Vi utarbeider også et designforslag slik at du er sikret at matten din får det utseendet du ønsker før matten blir produsert.

Standard størrelser 85x85 cm, 85x150 cm, 85x300 cm, 115x200 cm, 115x240 cm, 150x250 cm

Runde: 150x150xm, 115x115cm, 85x85xm

Halvrunde: 150x75cm, 115x58cm, 85x43cm

Vekt Ca. 2,90 kg pr m2, 900 g/m2 tekstil

Høyde Ca. 11 mm

Materiale PET, hvorav 100% er resirkulert 100% EXS nitrilgummi bakside

Brannklassifisering BS 4790 (1987)

Statisktilbøyelighet ISO 6356 (2012)

Bruksområde Logomatter kan anvendes alle steder hvor man ønsker logo eller andre budskap

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 99
MATTEKATALOG

Lekematter

Lekne og smarte matter

Blir ofte grus og skitt dratt innover i lokalet? Vi har en morsommere løsning enn å hele tiden måtte be barna tørke av seg på bena. Våre lekematter til barnehager og skoler gjør jobben for deg. Med barnevennlig design skaper glede og lek for barna, og de kan fint brukes som aktivitetsmatter. Innemiljøet blir bedre, lydnivået lavere og barna får et samlingsted for lek.

Lekemattene er laget av 100% PET, som er resirkulert plastmateriale. Dette stopper mer vann og smuss enn matter i nylon. I tillegg falmer fargene minimalt, tekstilet krymper heller ikke så mattene holder på mye vann og smuss i hele sin levetid. Det er viktig at matter som brukes der barn leker vaskes jevnlig.

Standard størrelser 85x85 cm, 85x150 cm, 85x300 cm, 115x200 cm, 115x240 cm, 150x250 cm

Runde: 150x150xm, 115x115cm, 85x85xm

Halvrunde: 150x75cm, 115x58cm, 85x43cm

Vekt Ca. 2,90 kg pr m2, 900 g/m2 tekstil

Høyde Ca. 11 mm

Materiale PET, hvorav 100% er resirkulert 100% EXS nitrilgummi bakside

Brannklassifisering BS 4790 (1987)

Statisktilbøyelighet ISO 6356 (2012)

Bruksområde Lekemattene kan brukes i forbindelse med inngangspartier og i lekesoner

Produktsortiment - Matter og hygiene 100 MATTEKATALOG

MATTER

Bomullsmatter

Hvorfor er bomull så bra?

Bomull er et naturlig stoff

• Bomull består av «åpne» fibre. På denne måten trekker vann inn i selve fibret

• Bomull trekker til seg tørt støv

• Bomullsmatten fungerer best når matten er litt fuktig

• Bomull holder vann fem ganger sin egen vekt

Produktsortiment - Matter og hygiene 101

Vår SuperClean matte kan absorbere væske tilsvarende fem ganger sine egen vekt. Den stopper dermed effektivt den våte sølen før den kommer inn på ditt gulv. I bomullsmattene er det også litt nylon, da vi ser at denne kombinasjonen i fellesskap gir en unik evne til å stoppe fukt og tørt støv. Dette gjør den meget velegnet til inngangspartier. Bomullsmattens evne til å stoppe vann, sand og smuss beskytter dine gulv og tepper mot slitasje, samt forlenger gulvenes levetid. Vi impregnerer våre matter i vaskeprosessen. Det øker oppsugningsevnen. En lett fuktet bomullsmatte har bedre evne til å absorbere fuktighet og øker evnen til å suge opp vann, slaps og snø. Impregneringen gjør også at støv og mindre partikler bindes effektiv i matten, og bidrar til et bedre inneklima.

Standard størrelser 85x150 cm, 85x300 cm, 115x200 cm, 115x240 cm, 150x250 cm

Vekt Ca. 3,2 kg pr m2, 1250 g/m2

Høyde Ca. 13 mm

Materiale Luv tuftet av forinnfarget bomull og nylon. Bakside av 100% nitrilgummi.

Impregnering Matten impregneres for å øke evnen til å absorbere. Impregneringen er ikke skadelig for miljøet

Bruksområde Bomullsmatter kan plasseres hvor vått og tørt smuss skal stoppes, f.eks i inngangspartier, ved heiser og trapper, ved interne dører og i ganger

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 102 MATTEKATALOG
SuperClean

MATTER

Nylonmatter

Hvorfor er nylon så bra?

Bomull er et syntetisk stoff

• Nylon består av «lukkede» fibre. Dermed binder støv og smuss seg til utsiden

• Nylon tørker raskt. En matte kan tørke over natten

• Nylon råtner ikke

• Nylon har lang levetid

Produktsortiment - Matter og hygiene 103

DirtTech

DirtTech fra Elis lages av high-twist garn i 100% nylon. Dette stopper smuss, sand og vann, og hindrer dermed at skitten trekkes inn i lokalene. Nylonmattene fås også som Nylon Premium - der mattene er i rødt eller svart. Disse gir et mer eksklusivt inntrykk av bedriften.

Med nylonmatter fra Elis får du en effektiv og innbydende matteløsning som er med på å profilere din virksomhet. I tillegg kan du glede deg over en matteløsning som effektivt stopper sand og støv, og som gir deg reduserte kostnader i forbindelse med renhold. Effektive matteløsninger forlenger gulvenes levetid og gir deg reduserte vedlikeholdskostnader.

Standard størrelser 85x150 cm, 85x300 cm, 115x200 cm, 115x240 cm, 150x250 cm

Vekt Ca. 2,82 kg pr m2, hvor av 820gr/m2 tekstil

Høyde Ca. 10 mm

Materiale Luv av high twist 100% nylon. Bakside av 100% nitrilgummi.

Klassifisering Oppnår Efl , testet etter ISO 13501 (Brann)

Bruksområde Universalmatte som gir rene gulv, og lav totalkostnad. Stort bruksområde.

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 104 MATTEKATALOG

Nylon Premium

Nylon Premium gir et eksklusivt inntrykk av din bedrift. Matten finnes i rød og sort, og lages av high-twist garn i 100% nylon. Dette stopper smuss, sand og vann, og hindrer dermed at skitten trekkes inn i lokalene. Med nylonmatter fra Elis får du en effektiv og innbydende matteløsning som er med på å profilere din virksomhet. I tillegg kan du glede deg over en matteløsning som effektivt stopper sand og støv, og som gir deg reduserte kostnader i forbindelse med renhold. Effektive matteløsninger forlenger gulvenes levetid og gir deg reduserte vedlikeholdskostnader.

Standard størrelser 85x150 cm, 85x300 cm, 115x200 cm, 115x300 cm

Vekt 2,7 kg/m2 totalvekt. 700 gr./m2 nylonluv

Høyde Ca. 10 mm

Materiale Luv av high twist 100% nylon. Bakside av 100% nitrilgummi.

Klassifisering Oppnår Efl , testet etter ISO 13501 (Brann)

Bruksområde Områder med stor trafikk, for eksempel resepsjonsområder og inngangspartier til butikker.

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 105 MATTEKATALOG

MATTER

Avlastningsmatter

Nitrilgummi

Slik som noen av våre matters bakside, er avlastningsmattene våre også laget i nitrilgummi.

Nitrilgummi er veldig motstandsdyktig mot olje, fett, kjemikalier osv. Denne gummien tåler med andre ord mye.

Gummi er i utgangspunktet sensitiv ovenfor UV stråler og kan «smelte», men våre avlastningsmatter er beskyttet med sot, som igjen beskytter mot UV stråler.

Complete Comfort 2

Å stå stille i lengre perioder er vanskelig for de fleste. Er underlaget hardt, kan man over tid få belastningsskader. Dette er en av de klart beste avlastningsmattene på markedet, og en klar favoritt blant våre kunder.

Matten har en perfekt hardhet som gjør at den er myk nok til å avlaste, og ikke for myk til at man må anstrenge ledd og muskler. Complete Comfort 2 matten kan plasseres overalt hvor man står over lengre tid. Om det er bak disken i butikken, i produksjonsmiljøer, på kjøkkenet eller på kontoret.

Mattens ergonomiske egenskaper motvirker plager i nakke, rygg, ben og føtter og bidrar til et mindre belastende arbeidsmiljø. Mattene egner seg utmerket i de fleste miljøer, uansett om det er i områder med smuss, olje og kjemikalier.

Mattene er et bidrag til å redusere fravær knyttet til typiske belastningsskader og er en god investering for å redusere sykefravær.

Standard størrelser 60x90cm, 90x150cm

Vekt Ca 6,2 kg pr m2

Høyde Ca. 13 mm

Materiale 100% nitrilgummi

Egenskaper Behandlet med Ultrafresh som gir en antibakteriell over flate.

Klassifisering Brannklassifisert etter Federal Flammability Standard DOC FF 1-70. Statiskklassifisering: ASTM C1028-96

Bruksområde Ved arbeidsstasjoner hvor man står over lengre tid slik som produksjonslinjer, kjøkken, tunge industrielle miljøer og miljøer ømfintlig for statisk elektrisitet.

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 107 MATTEKATALOG

Comfort Flow

Å stå stille i lengre perioder er vanskelig for de fleste. Er underlaget hardt, kan man over tid få belastningsskader. Elis kan tilby en avlastningsmatte med spesielle ergonomiske egenskaper. Comfort Flow matten kan plasseres overalt hvor man står over lengre tid, samt at den er utstyrt med store hull som effektivt leder bort væske.

Mattens robuste utforming gjør at den også egner seg utmerket hvor olje og løsningsmidler er tilstede. Comfort Flow egner seg spesielt på kjøkken og steder der matten flyttes ofte for å vaske/spyle gulvet. Mattens ergonomiske egenskaper motvirker plager i nakke, rygg, ben og føtter, og bidrar til et mindre belastende arbeidsmiljø. Matten har også antistatiske egenskaper, noe som gjøre den velegnet ved arbeidsplasser hvor statisk ladning kan utgjøre en utfordring. Mattene er et bidrag til å redusere fravær knyttet til typiske belastningsskader og er en god investering for å redusere sykefravær.

Standard størrelser 60x90cm, 90x150cm

Vekt Ca. 3,1 kg pr m2

Høyde Ca. 11,8 mm

Materiale 100% nitrilgummi

Egenskaper Antistatisk og statisk avledende. Motstandsdyktig mot sv eiserester. Motstandsdyktig mot olje, fett og kjemikalier. Antibakteriell over flate med Ultrafresh

Bruksområde Ved arbeidsstasjoner hvor man står over lengre tid slik som produksjonslinjer, kjøkken, tunge industrielle miljøer og miljøer ømfintlig for statisk elektrisitet.

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 108 MATTEKATALOG

DIVERSE

Andre produkter

Andre produkter i vårt sortiment

• Brønnmatter - Prior og Forma

• Skrapematter

• Mikrofibermopper

• Bomullsmopper

• Oljemopper

• Mikrofiberkluter

Produktsortiment - Matter og hygiene 109

Brønnmatter

Det finnes to forskjellige typer brønnmatter:

Grid Vinyl består av PVC og fungerer som avskrapningsmatte. Denne mattetypen kan ligge ute og tåler harde værforhold.

Grid Cut har i tillegg felter med tekstil. Tekstilet i Grid Cut består av multifilamenter som stanser og holder på fuktighet. I tillegg har Grid Cut mono filamenter som skraper av og holder på skitt.

Både Grid Vinyl og Grid Cut kan skjæres til og tilpasses inngangspartiet, mattebrønnen og svingdører. Mattene kommer i åpnet og lukket utgave. Den åpne gir god drenering og den lukkede holder på smuss og grus så det jevnlige vedlikeholdet blir enkelt. Kombiner Grid Vinyl og

Grid Cut for en gjennomført løsning inne og ute i høytrafikksområder.

Standard størrelser Størrelsen på flisene er 20x20 cm (I bruk 19,5x19,5 cm). Produktet selges per hele m2

Vekt 11 mm: 5-7kg/m2 og 16mm: 7-10kg/m2

Høyde 11mm og 16mm. 11mm fås kun lukket. 16mm åpen og lukket

Materiale UV resistent PVC og 100% hightwist og heat set nylon

Annet Tåler temperaturer fra -30C til +50C

Bruksområde Passer til sterkt trafikkerte områder. Periodisk rengjøring er nødvendig.

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 110 ANDRE PRODUKTER

Skrapematter

Skrapematter i tekstil stopper sand og grus fra å komme inn i lokalene. Mattene er i tekstil og trekker dermed også til seg vann fra sko som går over de. Skrapematten er i nylon og nitrilgummi. Dette gjør at de tåler å ligge ute under tak og ytterst i inngangspartier.

I tillegg til å stoppe sand, grus og vann, skraper mattene av snø og slaps i vintermånedene. Mattene er fargeekte og falmer ikke selv om de ligger ute.

Når det kommer mindre sand, grus og skitt inn i lokalene blir innemiljøet påvirket til det bedre.

Ved å stoppe mer sand og grus utenfor lokalet sparer du gulvene for slitasje, samtidig som renholdet går lettere og raskere. Enklere renhold som følge av en god matteløsning kan gi renholderen bedre tid til å rengjøre i høyden, noe som er positivt med tanke på å begrense svevestøv i lokalene.

Standard størrelser 85x150cm, 115x200cm, 115x240cm

Vekt Ca. 2,7 kg pr m2 , hvorav 780gr/ tekstil

Høyde Ca. 11 mm

Materiale Luv av high twist 100% nylon. Bakside av 100% nitrilgummi.

Klassifisering Oppnår Efl , testet etter ISO 13501 (Brann)

Bruksområde Som første del av inngangspartiet i lokaler der det kommer mye sand og grus.

Varenr. Se prisliste for varenr. etter str.

Produktsortiment - Matter og hygiene 111 ANDRE PRODUKTER

Mikrofibermopper

Mikrofibermoppene kan gi deg en halvering i antall mopper. Renholdet blir mer effektiv og du får mer for pengene. Er det egne ansatte som vasker frigjør det mer tid til kjernevirksomheten.

Hvorfor Mikrofibermopper?

Det beste for gulvene og inneklimaet er å vaske uten vann og kjemikalier. Da etterlates det ikke kjemikaler som kan avgi gasser og heller ikke fukt som kan gi soppog muggproblemer samt oppblomstring av bakterier. Eksperter anbefaler å bruke tørr mikrofibermopp uten såpe der det er mulig. Flekker vaskes bort ved å spraye flekken med vann. For områder med spesielle hygienekrav, som kjøkken og toalettrom, følges gjeldende reglement.

Størrelse 60 cm

Materiale Mikrofiber/polyester, bomull, nylon

Bruksområde Kan brukes på de fleste steder og brukes blant annet på kontorer, skoler, barnehager, kjøpesesentre og restauranter. Mikrofibermoppen kan brukes til både tørrmopping og våtmopping.

Bruksanvisning Tørrmopping: Moppen er klar til bruk. For optimal bruk (fuktig): Moppen forfuktes dagen før bruk med dynkeflaske, 1,5 dl vann per mopp.

For effektiv bruk (fuktig): Moppen forfuktes minst 15 minutter før bruk.

Ved bruk av vann er det moppen som fuktes - ikke overflaten som skal rengjøres.

Varenr. 10833

Det er mange fordeler med mikrofibermopper:

* Enkel i bruk

* Vasker opptil 100 m2

* Du kan redusere antall mopper

* Lav friksjon

* Du kan bruke den tørr og fuktig

* Du kan bruke den på alle gulv

* Kombinasjonen av løkker og frynser gir meget god opptørkingsevne

Produktsortiment - Matter og hygiene 112 ANDRE PRODUKTER

Bomullsmopper

Bomullsmopper har god oppsugningsevne, samt passer godt der det er store partikler, for eksempel grus. For et godt renhold er det viktig å ikke bruke for mye vann og såpe da dette vil skade gulvet og gi grobunn for bakterievekst. Med vår moppeservice får dere levert rene mopper samtidig som vi tar med de skitne til vask. Vi tar hånd om alt av innkjøp, vask og levering til dere. Helt enkelt - så dere skal ha tid til å gjøre det som er viktig.

Bomullsmopper er en rimelig løsning for gulvrenhold. Vi anbefaler i hovedsak mikrofibermopper da de ikke krever vann eller vaskemidler, samt at de er langt mer effektive til å gjøre skikkelig rent.

Størrelse 60 cm

Materiale Polyester, bomull, nylon

Bruksområde Kan brukes på de fleste steder. Bomullsmoppen kan brukes til våtmopping.

Bruksanvisning Fukt moppen med dynkeflaske. Unngå å dynke moppen i bøtte med vann. For mye vann i rengjøringsprosessen kan føre til skade på gulv og nedsatt rengjøringseffekt.

Varenr. 1008

Produktsortiment - Matter og hygiene 113
ANDRE PRODUKTER

Mikrofiberkluter

Eksperter på renhold og inneklima anbefaler å bruke tørr mikrofiberklut uten såpe der det er mulig. Flekker vaskes bort ved å spraye flekken med vann. For områder med spesielle hygienekrav, som kjøkken og toalettrom, følges gjeldende reglement.

Mikrofiberklutene egner seg veldig godt til både støvfjerning og fjerning av smuss og fett. Mikrofiberklutene fås i rosa for bad/toalett og blå for benker og andre over flater. Dermed unngår du krysskontaminasjon mellom disse områdene. Klutene vaskes på høy temperatur og separat fra hverandre på vaskeriet.

Det beste for over flatene og inneklimaet er å vaske uten vann og kjemikalier. Da etterlates det ikke kjemikaler som kan avgi gasser og heller ikke fukt som kan gi sopp- og muggproblemer samt oppblomstring av bakterier.

Størrelse 40 x 40 cm

Materiale Mikrofiber/polyester, 50g

Bruksområde Kan brukes på de fleste over flater. Mikrofiberkluten brukes i hovedsak tørr, men kan brukes fuktig.

Bruksanvisning Brett kluten flere ganger så får du opptil 8 rene sider å vaske med.

Ta ny klut når du går over til et nytt område så du unngår krysskontaminering.

Husk å vri kluten godt opp dersom du bruker vann/ kjemikalier.

Varenr. Rosa: 10838, Blå: 10837

Produktsortiment - Matter og hygiene 114 ANDRE PRODUKTER

SAMARBEID OM BÆREKRAFT

Elis kvalitetspapir og såpe er sertifisert med Ecolabel, også kjent som EU-blomsten. I tillegg er papiret vårt vegansk.

Vår såpe er også tildelt denne sertifiseringen. For å få Ecolabel sertifiseringen må våre produkter tilfredsstille EUs strenge helse- og miljøkrav i alle faser av produktets livssyklus. Ecolabel står for bruk av fornybare ressurser, samt til reduksjon i CO2-utslipp, vann- og energibruk og avfall. Det stilles strenge krav til bruk av kjemikalier, til fordel for miljø og mennesker.

I tillegg er vårt papir sertifisert med FSC. Dette miljømerket stiller krav til skogdriften. Når vårt papir produseres tas det hensyn til lokalbefolkningen, hogsten forgår kontrollert, samt at den ikke fører til avskoging. Før hogsten finner sted, blir skogen evaluert etter strenge standarder innenfor miljø og økonomi. For hvert tre som faller som følger av vår produksjon, plantes tre nye trær.

Som kunde hos oss er du med på å beskytte 5 millioner kvadratmeter med regnskog. Vi støtter Regnskogsfondet fordi vi anser arbeidet de gjør som helt essensielt for vår eksistens. Derfor er du som kunde hos oss med på å beskytte vår fremtid ved å bidra til arbeidet med å stoppe utnyttelsen av regnskogene og redusere klimapåvirkningen.

- Som kunde hos oss er du med på å beskytte 5 millioner kvadratmeter regnskog

Produktsortiment - Matter og hygiene 115

VI STØTTER DEG HVER DAG

Som kunde hos oss får du en partner som står ved din side, hver eneste dag. Vi er en rådgiver og en leverandør som legger til rette for at du kan fokusere på din kjernevirksomhet.

RIKTIGE LØSNINGER AV YPPERSTE KVALITET

Vi i Elis er opptatt av å utvikle og tilpasse produkter og løsninger som overgår bransjestandard. Vi legger kvalitet til grunn i alt vi gjør. På den måten kan vi sammen skape optimale kundeopplevelser.

Elis Norge AS

Smeltedigelen 1

0195 Oslo

Tlf.: 22 88 48 00

Mail: no-info@elis.com

www.no.elis.com

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.