Kivestä muuraamalla 1/2019

Page 6

6 Kivestä muuraamalla

Muhoksen koulussa haluttiin taata hyvä sisäilma NCC Suomi Oy ei tyytynyt Muhoksen kouluhankkeessa alkuperäisiin suunnitelmiin, vaan lisäsi betonin ja muovimaton väliin riskienhallinnan ja työvaiheiden sujuvuuden kannalta ratkaisevan tärkeän matala-alkalisen lattiatasoitteen. Kahden vuoden seuranta osoittaa, että sisäilma on ollut kunnossa ja rakenteet toimivat suunnitellusti.

– Kolmannen osapuolen mittauksilla olemme voineet osoittaa tilaajalle ja rakennuksen käyttäjille, että rakenteet toimivat oikein ja rakennus on turvallinen käyttää”, vastaava mestari Marko Ahvenlampi NCC Suomi Oy:stä sanoo. Vasemmalla aluepäällikkö Risto Moilanen Saint-Gobain Finland Weberiltä.

NCC Suomi Oy oli pääurakoitsijana tammi­ kuussa 2016 käyttöön otetun Muhoksen uuden yläkoulun ja liikuntasalin 13 miljoonan euron rakennushankkeessa, jossa mattoasennukset oli alkuperäisissä suunnitelmissa esitetty tehtäväksi suoraan betonin päälle. – Ehdotimme Muhoksen kunnalle matala-alkalisten lattiatasoitteiden käyttöä betonin päällä. Kunnan edustajat olivat