Magasinet LYNÆS maj 2019

Page 1

#1 - MAJ 2019

MAGASINET

LY N Æ S S U R F | K A J A K | H AV | L I V S S T I L

THEIS ERICHSEN

S_04-07 | Fra drengedrøm til drømmejob Læs historien om tvillingerne Jeppe og Johan Ingversen der er opvokset på Lynæs Havn. De var kun 17 år da de tilbage i 2012 åbnede Lynæs Surfcenter.

S_08-11 | Theis Erichsens Lynæs Det er ikke kun de fjerne kyster og varme himmelstrøg, der trækker i Theis Erichsen. Når han har brug for et frirum, går turen ofte til Lynæs med et surfbræt på biltaget.

S_16-17 | Therese Taabbel Fra surfcamp i Lynæs til RedBull-atlet i verdensklasse. Therese Taabbel har hele verden som sin kitesurf-legeplads, men alt startede i Lynæs.


INDHOLD Side 4-6

Side 7-9

Fra drengedrøm til drømmejob Tvillingerne Jeppe og Johan Ingversen er opvokset på Lynæs Havn. Da de var 17 år, åbnede de Lynæs Surfcenter tilbage i 2012. Theis Erichsens Lynæs Theis fortæller, hvorfor netop Lynæs er hans danske ‘get-away’.

Side 10

Den nye Lynæs-øl Halsnæs Bryghus lancerer i forbindelse med deres 10-års fødselsdag Lynæs-øllen.

Side 10

Velgørende merchandise Ny Lynæs T-shirt støtter Dansk Søredningstjenestes arbejde.

Side 14-15

Kitesurfing med Therese Taabbel Fra surfcamp i Lynæs til RedBull-atlet i verdensklasse.

Side 14-15

10 musthaves til sommerhuset Gear, du ikke kan undvære, hvis du har vandhunde i huset.

Side 16-17

Surf ‘nwork i Lynæs Nyt kontorfællesskab ser dagens lys i Lynæs.

Side 18-19

Lynæs - Arresø t/r Ny kajaktur gennem strand, klint, havn, by og skov.

Side 21

Lynæs Eventkalender Se, hvornår du (også) skal besøge Lynæs. Indhent rabatkoder på vores aktiviteter på: surfcenter.dk/magasin eller scan QR-koden. Rabatkoderne er gældende til og med 1. september 2019.

Foto credit: Frederik Juul (Forside billede) Cornelius Ledang - Effective Media Kim Dahl - Effect Photo Jesper Grønnemark Nicklas Funk Cæciliie Philipa Vibe Pedersen Nicolai Højgaard

Udgiver: Lynæs Surfcenter Layout: Ripples.dk Tekst: Kristian Westfall, Ole Takai og Johan Ingversen Produktion: BRUHN Grafisk ApS & Stibo Complete Oplag: 20.000 stk. Der tages forbehold for trykfejl og ændrede priser.

T I K


G N I F R U S TE VELKOMMERN TIL MAGASINET LYNÆS Du sidder lige nu og læser i den første udgave af et projekt, der er skabt med en kæmpe kærlighed til Lynæs, de aktiviteter og de mennesker, som området rummer. Vi praler tit med, at vi kører mod trafikken, for det gør vi, og dette projekt er ingen undtagelse. I en tid, hvor fysiske medier må dreje nøglen om i takt med digitaliseringen, har vi satset vores tid og vores penge på at lave et fysisk magasin. Det har vi gjort, fordi vi mener, at det netop er det medie, der kan få dig til at forstå, hvad Lynæs kan, og hvorfor det er et besøg værd. Projektet er startet og udarbejdet af en lille gruppe virksomheder, der tæller både lokale og tilflyttere. Vi håber, du har sat dig godt til rette - måske ude i solen forhåbentlig med en kop kaffe, for de næste 28 sider skal overbevise dig om, at netop Lynæs er stedet at tilbringe din sommer - surfer eller ej. Foto: Frederik Juul

ohan J & e p p e J

3


LYNÆS SURFC

Tekst: Kristian Westfall Foto: Frederik Juul & Cornelius Ledang

4


ENTER

FRA DRENGEDRØM TIL DRØMMEJOB Ved udmundingen af Roskilde Fjord, helt ude på pynten, står der et lille fyr, som er blevet vartegnet for Lynæs Havn. Vandet er lavt, der er kites på himlen, og bag de flade klitter kan man skimte gammelt fiskeudstyr, bundgarnspæle og de sejlbåde, der endnu ikke har fået vand under kølen. Det er her på stranden i Lynæs, at tvillingerne Jeppe og Johan Ingversens historie med Lynæs Surfcenter starter – rammen om et af Danmarks bedste wind- og kitesurfspots. “Vi var fem år, da vi flyttede til Lynæs. I starten boede vi længere oppe i byen, men vores storebror Joakim lærte at windsurfe, og det smittede selvfølgelig af på min bror og mig, så pludselig var hele familien mere eller mindre konstant her på stranden,” fortæller Jeppe. “I 2005, et par år efter vi var flyttet til Lynæs, tog vores far og mor en vild beslutning og overtog Købmandsgården på Lynæs Havn. Det var nogle vanvittige år, når jeg tænker tilbage på det. Jeg boede i det gamle kølerum, og Jeppe boede oppe på loftet, hvor det sneede ind om vinteren, hvis det rigtig blæste til – men vi havde det fantastisk, også selvom det endte med at blive et familieprojekt at drive Købmandsgården,” fortæller Johan En flyvende start – med en brat opbremsning I de år, hvor Jeppe og Johans forældre drev Købmandsgården, brugte drengene deres fritid på vandet ved Lynæs Strand. I 2011 begyndte de at arbejde som kitesurfinginstruktører for KITEpro, hvor de øjnede muligheden for at tjene penge ude på vandet, i stedet for bag kassen i Købmandsgården. KITEpro-eventyret stoppede dog brat, da Nikolaj, som ejede KITEpro, pludselig døde af et hjertestop.

5


L

N Y

S Æ

“Nu driver vi kontorfæll at sælge kitesurf-rejser windsurfing. Vi ved, at vi men at vi også 6


“Det var et kæmpe chok for alle, og begravelsen er nok et af de sørgeligste øjeblikke, jeg nogensinde har oplevet. Nikolaj havde store visioner for KITEpro og for Lynæs. Selvom det stadig er ubegribeligt og utrolig sørgeligt, så ved jeg, at Nikolaj ville være stolt af det, vi har opbygget omkring Lynæs – det er præcis det, som han drømte om,“ fortæller Johan.

kernen i forretningen er stadig surf og livsstilen omkring det,” fortæller Johan. Familien har været med hele vejen “Det er ingen hemmelighed, at vores forældre spiller en stor rolle. De har jo støttet os i alt. Sommerdage, hvor det står ned i stænger, og det er helt vindstille, kan man godt blive frustreret, og alt det hårde arbejde virker spildt. I sådan en

En ny start Efter en skæv start på foråret på grund af Nikolajs død valgte Jeppe og Johan alligevel at genoptage surfundervisningen under et nyt navn, nemlig Lynæs Surfcenter, som nu også indeholdt windsurfing, SUP og kajak i konceptet. Basen blev en tilbygning bag Købmandsgården, og huslejen var på fars regning de første par år. Sådan gik der et par somre, og konceptet har udviklet sig gradvist siden.

situation er det fedt, at vi kan være sammen her som familie,” siger Jeppe. At skabe drømmejobbet har aldrig været Jeppe og Johans overordnede mål, men nærmere en konsekvens af en dyb passion for vandsport. Begge har de gennem tiden med Lynæs Surfcenter haft fuldtidsstudie ved siden af – for ”man skal jo have en kandidat nu om dage, hvis man skal blive til noget,” siger Jeppe.

“Vi var jo ikke så gamle dengang, 17 år, men vi brugte alle vores sparepenge på gear, og hver sommer fik vi mere og mere – det er egentlig ikke stoppet,” siger Jeppe og griner.

”Jeg havde egentlig aldrig tænkt, at jeg skulle leve af det her, jeg tænkte, at det var et godt studiejob, og jeg har skabt et godt netværk gennem alle årene. Men her de sidste par år kan jeg se, hvordan vi rent faktisk er begyndt at rykke noget større i området, blandt de mennesker og i de fællesskaber, som vi er en del af. Det sjove er, at selvom der ikke længere er købmand i Købmandsgården, så er det igen ved at blive et sted, hvor lokale og sommerhusgæster samles, bare i et nyt format. Det er virkelig fedt at være en del af,” siger Johan.

Der er sket meget siden dengang, og i dag tæller Lynæs Surfcenter udover vandsportsundervisning og udlejning også en café, selskabslokaler, et kontorfællesskab i de gamle købmandslokaler og endda udlejning af mobile saunaer og vildmarksbade. “Vi har udvidet konceptet en del, specielt de sidste to år – men

lesskab, udlejer saunaer og skal til – men i centrum er stadig kite- og i ikke bare skal give folk oplevelser, å er en del af en livsstil,” 7


THEIS ERICHSEN

Der løber rejseblod og havvand i årerne på Theis Erichsen fra ‘Kurs mod fjerne kyster’ og det aktuelle ‘Kurs mod Nord’. Han har rejst på de syv verdenshave, men det er ikke kun kyster langt væk fra Danmark, som trækker i ham. Når han har brug for et frirum, går turen nemlig tit mod Lynæs med kaffe på kanden og et surfbræt på taget.

Sådan oplevede Theis Erichsen det at komme hjem efter tre års rejse. I tv-programmet ‘Kurs mod fjerne kyster’ tog han, familien og skibet Havana hele Danmark med til de mest eksotiske steder i verden. Og da det var slut, blev der med ét skruet ned for eventyret i hverdagen. “Når man rejser, bestemmer man fuldstændigt selv over sin hverdag, og ens største bekymring er, hvornår man skal ud og dykke med hajer. Det ændrer sig selvfølgelig totalt, når man kommer hjem,” siger Theis Erichsen, der har skullet bruge rigtig meget tid på at lagre den lange rejse mentalt.

Det er svært at komme hjem efter tre års farverige eventyr på havet. Den enkle livsstil, hvor ens største bekymring er, om man skal dykke før eller efter frokost, bliver hurtigt afløst af hverdagens grå planlægning.

Heldigvis er der områder i lille Danmark, der kan gøre

8

Tekst: Kristian Westfall Foto: Frederik Juul


’ y a w a t e g ‘ e k s n a d t i m r e s æ Lyn op for noget af hans eventyrlyst. Et af de steder er Lynæs.

der ryger på taget af bilen. “Sidst jeg kitesurfede var ved Vanuatu, men siden har den stået på windsurfing,“ siger han kækt.

“Når jeg skal et par dage væk fra København og have styr på tankerne, tager jeg herop, windsurfer og sidder og piller rejer på bagsmækken af bilen. Lynæs er mit danske ‘get-away’. Jeg kender efterhånden området ret godt, men jeg oplever alligevel noget uforudsigeligt hver gang. Der er super lokalt, men der er et fedt ‘drive’ heroppe,“ fortæller Theis Erichsen.

Fra bountystrande til Svalbard Selvom strand og vand i Lynæs kan dulme Theis Erichsens globetrotter-abstinenser, er han heldigvis ikke kureret for sin nysgerrighed og rejselyst. Derfor er han i år taget med sejlerfamilien til de norske farvande i det aktuelle TV-program ‘Kurs Mod Nord’. Et noget andet sted end de eksotiske himmelstrøg, der kendetegnede mange af programmerne fra tidligere.

Han lærte det unikke surf-område at kende gennem Jeppe Ingversen, der i dag er en af indehaverne af surfcenteret i Lynæs. De to mødtes på Oure Idrætsefterskole, og Theis fandt hurtigt ud af, at Jeppe boede et stenkast fra Sjællands bedste surfspot.

“Norge er på alle mulige måder noget helt anderledes. Det er vores naboland, men naturen er så rå, og det er møghamrende besværligt at sejle der, og ofte rigtig dårligt vejr. Som sømand skal man virkelig bruge alle sine evner, og jeg har lært meget,“ siger han og fortsætter: “Men det er også fuldstændig fantastisk at opleve den vilde natur med spækhuggere og pukkelhvaler,“ slutter Theis Erichsen.

“Jeg startede med at komme her som 16-årig, og første gang, jeg tog herop med toget, tænkte jeg: ‘hold da kæft, hvor der er langt’. Men det var simpelthen så fedt at være her, og surfe og drikke bajere på stranden. Jeg har altid oplevelsen af at rejse til noget, når jeg tager herop,“ fortæller Theis Erichsen, der i modsætning til de fleste surfere på det lave vand i Lynæs stadig foretrækker at windsurfe.

De første fire afsnit af ‘Kurs Mod Nord’ er allerede sendt og kan findes på TV2 Play. Der kommer flere udsendelser om Norges-turen til efteråret. Efter planen er Theis Erichsen i Danmark – og måske i Lynæs – henover sommeren, før Norges kyster igen kalder.

På Havana var der kun kitesurfingudstyr med på grund af pladsen på båden, men når det er Lynæs, der kalder, er det det store bræt, sejl, bom og mast,

“Sidst jeg Vanuatu, stået 9

kitesurfede var men siden har ved på windsurfing” den


LÆR AT WINDSURFE Begynderkursus fra 495,1 times udlejning 200,Få 100,- kroner i rabat pr. person, du tilmelder på første kursus. Hent rabatkoden på surfcenter.dk/magasin

Foto: Frederik Juul

10


Fra bo untystr til Lyn and ĂŚs!

11


TIL FEST I LYNÆS Med både selskabslokaler, storkøkken, bar og aktiviteter på vandet og på stranden, har Lynæs Surfcenter dannet rammen for både bryllupper, firmaarrangementer, fødselsdage, sommerfester, uddannelsesevents og meget mere. Vi gør en dyd ud af at gøre tingene anderledes og udfordre normen – det gælder også vores fester. Vi elsker sand mellem tæerne, kulørte lamper og gode cocktails. Kontakt os, hvis du skal holde et arrangement, hvor I ikke skal sidde stille hele aftenen. Vi er fyldt med gode ideer.

Get

a ro om :-) 12


WELLNESS-OPLEVELSER PÅ HJUL Mobilsauna.dk udlejer og sælger saunaer og vildmarksbade i København og Nordsjælland. Saunerne er runde, brændefyrede og med et stort panoramavindue i enden. Der er plads til 12 personer, og de står på trailer til udlejning i hhv. Lynæs og København. Udlejning fra 500,- pr. dag. Vildmarksbadet er det perfekte supplement til sommerhuset. Det har plads til 8 personer, det er brændefyret, og så tager det kun 1,5 time at varme op. Udlejning fra 250,- pr. dag.

Læs meget mere på Mobilsauna.dk, eller hent en rabatkode på surfcenter.dk/magasin og få 20% rabat på udlejningsprisen.

13


LYNÆS T-SHIRT STØTTER SIKKERHED TIL SØS Den årlige Lynæs T-shirt har ramt gaderne, og i år støtter den Dansk Søredningstjeneste i Lynæs. Lynæs er beligende inde i Isefjord og er derfor et naturligt sikkert farvand, både for sejlere og surfere. Udover beliggenheden inde i en fjord, har Lynæs en enorm lavvandstange, hvor surferne kan bevæge sig uden at komme på dybt vand. De to ting gør Lynæs sikkert, men der er en gruppe frivillige, der udgør en vigtig indsats for at gøre farvandet omkring Lynæs ekstra sikkert. De frivillige reddere arbejder under organisationen Dansk Søredningtjeneste i Lynæs, og de står klar til at sætte skruen i vandet, hvis nogen kommer i havsnød – det sætter vi pris på! Sikkerhed til søs er en af de ting, der er med til at gøre Lynæs til et af Danmarks bedste surfspots, og derfor går der for hver solgt T-shirt, 50,- kr til Dansk Søredningstjeneste i Lynæs. T-shirten, hvis motiv skitserer det ikoniske, røde fyr i Lynæs, er lavet i samarbejde med det danske surfbrand Lakor. Den kan købes hos Lynæs Surfcenter og selvfølgelig hos Knokleriet i Hundested.

LYNÆS-ØLLEN Lynæs er nyeste familiemedlem i Halsnæs Bryghus’ faste udvalg af øl; en IPA lanceret i forbindelse med bryghusets 10-års jubilæum. Øllets naturlige sødme er afbalanceret med tre forskellige slags humle: Citra-humle afgiver eksotiske frugtnoter, Bravo er en mild blomsteraroma, og Magnum giver øllet en god bitterhed. Lynæs har også diskrete noter af enebær. Lynæs er en dejlig, gylden allround-øl. Vores brygmester anbefaler den særligt til et stykke smørrebrød med for eksempel sild eller rejer eller til en god salat. Lynæs er også et oplagt valg, når livet bare skal nydes på kajkanten. Flaskeøl 33 cl (økologisk) Fadøl Alkohol 6.0 %

14


Eventkalender – sommer 2019 Hold øje med vores eventkalender på www.halsbryg.dk og vores Facebook-side – der kommer flere arrangementer på i løbet af sommeren.

Halsnæs Bryghus står for den lokale øl og har i 10 år været et kendt og elsket samlingssted på Hundested Havn – for såvel lokalbefolkningen som områdets mange sommergæster. Bryghuset serverer et stort udvalg af hjemmebrygget øl og har også et varieret menukort med klassiske frokostretter, varme retter og i weekenden brunchbuffet.

Koncert med Hoopleheads 7. juni klokken 20.00 Stilen er blues med et funky twist og hyppige afstikkere til soul og reggae. Koncerten er gratis, og der kan tilkøbes en dejlig sommerbuffet for 189,-

Om sommeren er der servering både ude og inde krydret med hyggelige koncerter og andre arrangementer. Kom ned til det gamle frysehus på havnen og smag på Halsnæs’ lokale øl; Lynæs, Store Knud, Dyssekilde, Classens Lise, Røde Ran, Sælhunden, Vådbinder og vores specielle sæsonøl.

Skt. Hans: Midsommerbuffet med Jazzværk 23. juni klokken13.00-16.00 Næsten 100% lokalt jazzband, som har eksisteret i mange år – og som skal fylde Bryghuset og forhåbentlig en sommerlun gårdhave, med afslappende og velklingende melodisk jazz. 169,- for buffeten

Halsnæs Bryghus er ejet af omkring 1300 folkeaktionærer; de fleste fra lokalområdet. Halsnæs Bryghus er dermed ikke blot et bryghus, men også en kollektiv bevægelse og et udtryk for lokalt sammenhold og engagement. Halsnæs Bryghus Nordre Beddingsvej 35 3390 Hundested +45 26 16 70 46 kontakt@halsbryg.dk

Natasja Lee Dickinson 19. juli klokken 20.00 Gratis sommerkoncert med Natasja Lee Dickinson, som er en prisbelønnet og anmelderrost sangerinde med en unik og karakteristisk stemme. Hun spiller primært egne sange på både dansk og engelsk indenfor en genre, der bedst beskrives som en blanding af folk og en slags dansk americana. Der kan tilkøbes grillbuffet for 189,-

15


FRA YOUNG GUN ACADEMY I LYNÆS TIL KITESURFER I VERDENSKLASSE! Tekst: Kristian Westfall Foto: Jesper Grønnemark (H) & Nicklas Funk (V)

16

Hun er Danmarks bedste kvindelige kitesurfer og rejser hele verden rundt med kite og board under armen. Men før hun fik hele verden som sin legeplads, var Lynæs et af de steder, der skabte hendes glæde og dedikation til kitesurf og miljøet omkring. Hun var ti år, da hun opdagede kitesurfing. Faren havde taget et kitesurf-kursus, og da Therese Taabbel så kombinationen af fart og adrenalin, var beskeden klar: “Far, jeg vil også det der!” Hun var dog for lille til at kitesurfe og måtte først, da hun vejede over 30 kilo. Faren købte en brugt kite, som han reparerede med nål og tråd, og endelig havde Therese både udstyr og var gammel nok til at komme på vandet. Og der har hun været siden. De seneste år i verdenseliten. I år deltager hun i ikke mindre end syv World Cup-stævner over alt på kloden.


THERESE TAABBEL Før hun var blandt de allerbedste i verden, var et af de steder, hun udviklede sit talent for kitesurfing, Lynæs Strand. “I 2007 var jeg på ’Young Gun Academy’ i Lynæs. Det var en kæmpe oplevelse,” siger Therese Taabbel og fortsætter: “Jeg, var den yngste, så min far var med, og vi lå i telt. Her lærte jeg Jeppe og Johan, der nu ejer surfcenteret, at kende, vi blev venner, og hurtigt var Lynæs et af mine faste surfspots.” Ifølge Therese Taabbel er den intense træning på fx en surfcamp afgørende for at rykke sig som kitesurfer. Men et mindst lige så vigtigt element er den fællesskabsfølelse og det sammenhold, der florerer blandt surferne. “Selvom kitesurfing som udgangspunkt er en individuel sportsgren, er der et fantastisk ‘community’ omkring sporten. Man hjælper hinanden med at sætte kiten op og holder øje med hinanden på vandet. Tit er det jo

også de samme, man møder på stranden, og man bliver hurtigt gode venner.” Selv instruktør i Lynæs De seneste fire år har Therese været kitesurfinstruktør på Lynæs Surfcenters Kite Weeq, som er en kite-camp kun for piger. Selvom hun til hverdag har hele verden som sin legeplads, er hun begejstret for fortsat at være tilknyttet et sted, hvor hendes kitesurfkarriere er funderet. “Det er vildt fedt at få mulighed for at give noget af det videre, som jeg selv fik for 10-12 år siden. Glæden, sammenholdet og følelsen af at blive bedre og bedre. Lynæs er bare et superfedt sted at lære kitesurfing, fordi her er så pandekagefladt – og der er langt ud til det dybe. Det er meget trygt her og bedre end fx Nordkysten, så mange tager herop og surfer – både begyndere og øvede.”

17

LÆR AT KITESURFE

15 timers begynderforløb 2.595,3 timers privat kursus 1.695,Mange flere kursus typer og camps på surfcenter.dk Få 10% rabat på dit første kursus. Hent din rabatkode på surfcenter.dk/magasin


10 “MUSTHAVES” TIL SOMMERHUSET

Vi har samlet 10 ting til sommerhuset som du ikke kan undvære hvis du har vandhunde i husstanden. Du kan købe alt gearet og meget mere i One Open Sky på Blegdamsvej eller på oneopensky.dk.

O’NEILL YOUTH REACTOR-2 3/2 Pris 599,O’Neill Youth Reactor 2 er en entry levelvåddragt, hvor du får en fuld dosis af performance til en super pris.

AQUA MARINA BREEZE 9’0 - FØR 3.599,NU 2.639,Perfekt oppustelig SUP til en dag på stranden. Nem at transportere og inkl. paddel.

NSP ELEMENTS FUN 7’6 Pris 3.699,Surfboardet er designet til dem, der ikke kommer lige så meget på vandet, som de gerne ville. Nem at padle op selv i små bølger.

O’NEILL EPIC 5/4 Pris 1.499,Her får du virkelig value-for-money! Epic er en super komfortabel og slidstærk dragt i 100% super stretch-neopren.

AQUAPAC DRYBAG 15L - 159,Lille Drybag, perfekt til elektroniske genstande på kajak eller SUP-turen.

18

DOLPHIN Wave 95 Bodyboard - Pris 349,Super bodyboard i fast skum, som ikke knækker, selv når bølgerne bliver store.


WAVE SPORT Scooter Comfort - 5.999,Sit-on-top kajak til leg og sjov på vandet. God, hvis du vil forsøge dig i bølger eller tage en tur med ungerne.

Vidste du at...

JP EXPLORER ASA EVA 2017 - FØR: 11.499,- NU 6.899,Med sine 165 liter og indbygget sværd er exploreren det perfekte windsurfing board for begyndere.

AQUAPAC DRYBAG 25L - 219,Klassisk drybag fra AquaPac, hvor man nemt og hurtigt kan pakke ting ned i man vil holde tørt.

AZTRON URONO 11’6 TOURING - FØR 4.999,- NU 3.999,RONO 11’6 tilbyder en klassisk touring SUPform. Perfekt til fladt vand, langdistance eller bølget glide. Inkl. paddel. 19

One Open Sky ligger på Blegdamsvej over for Rigshospitalet og er drevet af Ole Buchleitner. Ole startede faktisk Lynæs Surfcenter tilbage i 90’erne. Dengang var det primært windsurfing, og det er rent faktisk Ole selv, der har lært drengene bag det nye Lynæs Surfcenter at surfe.


KO M OG AR B E J D MED OS! Flexplads: 1.000,-

Fast plads: 1.800,-

10 dagsklip: 1.250,Få to gratis prøvedage på surfcenter.dk/magasin

20


K R O W & F SUR

HOP MED PÅ BØLGEN

Danmarks bedst beliggende kontorfællesskab!

Fra marts 2019 har vi åbnet kontorfællesskab på Lynæs Havn i de tilstødende lokaler til Lynæs Surfcenter. Visionen er klar; vi vil køre mod trafikken og bevise, at man også kan skabe arbejdspladser uden for de store byer. Vi tror på, at tiden, teknologien og de rigtige mennesker kan være med til at realisere netop den vision. Vores mission er at skaffe en masse fede virksomheder, der alle har en tilknytning til området, hvad enten det 21

er som tilflytter, surfer, sejler eller lokal. Vi tror på, at vi kan skabe et miljø, hvor det giver mening at møde ind. Et miljø, der kan rumme den fleksibilitet, som det moderne arbejdsmarked kræver, og et miljø, hvor arbejde, fritid og familie kan spille sammen og skabe synergier. Vi tror på, at Lynæs er det perfekte fundament for netop at realisere den vision, og det første skridt på rejsen starter med at samle de rigtige mennesker under samme tag.


Få 100 kr. i rabat pr. person på kajaktur eller 1 times kajakudlejning for 100 kr. Hent rabatkoden på surfcenter.dk/ magasin Hvis Arresøturen lyder over evne, så udbyder Lynæs Surfcenter ligeledes en 2 timers kajakintro, som man kan tilmelde sig som helt grøn. Turen går gennem Lynæs Havn og krydser over til Kulhuse, hvis vejret tillader det. Hvis du gerne vil på Arresøturen, men er usikker på dit niveau, så kan det anbefales at tilmelde sig introen forinden. Introen koster 345,- og er inkl. alt udstyr og instruktør.

22


KAJAKTUREN

En formiddag gennem skov, by, klint, havn og strand Kører du mod sommerlandet, er du med garanti kørt igennem Arresødal Skov. Under de store grønne bøgetræer ligger en lille kanal, der forbinder Arresø, Frederiksværk og Roskilde Fjord. Kanalen er en del af en ny kajaktur fra Lynæs til Arresø. Fra 2019 udbyder Lynæs Surfcenter en ny kajaktur. Kajakturen er en rejse igennem en række forskellige landskaber og starter fra den åbne strand i Lynæs, forbi Store Karlsminde Klint, Sølager, Grønnesssegaard Gods, Frederiksværk havn, Frederiksværk by og til sidst igennem

23

kanalen under bøgetræerne i Arresødal Skov. Turen er i alt 11 kilometer og tager mellem 3 og 4 timer med et par stop på vejen. Turen sejles altid i medvind, der er ingen steder med åbent hav, og der er lavt vand det meste af vejen. Med andre ord er turen for alle, der har mod på at sætte sig op i en kajak og ro derudaf med en guide en formiddag. Arresøturen koster 595 pr. persen og er inkl. alt udstyr, guide og transport retur til Lynæs. Intet certifikat eller lign. er påkrævet, men deltageren skal kunne svømme 100 meter og være over 12 år.

Foto: Cornelius Ledang


#surfcenterdk

SUP // STAND UP PADDLE // SURFING FOR ALLE SUP-surfing er den hurtigstvoksende vandsport på globalt plan nogensinde, og med udviklingen i markedet for oppustelige SUPs kan man stort set ikke undgå at se et par stående skikkelse SUP’e rundt foran de danske strande. Den store succes for SUP surfing kommer uden tvivl af, at det er let – også selvom du aldrig har prøvet før. Man kan godt kaste sig ud i SUP-surfing på egen hånd for første gang, men der er et par tips og tricks, specielt hvis man ender på dybt vand. Instatip: Skal du spice sommerferien op på de sociale medier, så er en Stand Up Paddle en næsten uundværlig rekvisit til det perfekte billede. Paddle solen ned, eller surf små bølger i strandkanten. Det kan kun blive en succes på din Instagram. Husk at bruge #surfcenterdk

Få et SUP-kursus for kun 250,- pr. person (normalpris: 350,-), eller lej én SUP for kun 100,-. Hent rabatkoden på surfcenter.dk/magasin 24


LANGT FRA KØBENHAVN ”Det er godt nok langt fra København” – Sådan lød ordene fra min kæreste, da vi tilbage i 2016 første gang kørte hjem fra Lynæs efter at have kigget på et gammelt bondehus. Vi tog springet – For det handler nemlig om at tage action på ideerne og ikke lade tvivlen komme i forkøbet. At turde gøre drømme virkelige, flytte grænser og lære at forstå de mange muligheder, der er. Det forsøger jeg at efterleve – både personligt og professionelt. Det var drømmen om at skabe et skønt barndomshjem for vores børn, hvor hverken tid eller økonomi er presset, og drømmen om at kunne kombinere hobby med arbejde, der blev afgørende for beslutningen om at flytte til Lynæs. I dag sidder jeg så i kontorfællesskab i Surfcenteret, hvor frokostpausen kan holdes på vandet. Det er på mange måder et paradoks at være en ’bonderøv’ og samtidig drive et kreativt bureau, som primært arbejder med den digitale verden, men jeg tror på, at tiden og teknologien i dag er til, at man sagtens kan skabe god forretning i mindre samfund, hvis blot man forstår at være lokal, men tænke globalt. Små sten kan også lave store ringe i vandet.

DIGITAL FORRETNINGSUDVIKLING | GRAFISK DESIGN | WEB UDVIKLING | WEB HOSTING Lynæs Havnevej 8 | 3390 Hundested | +45 2666 6363 | hello@ripples.dk | www.ripples.dk

25

Foto: Jesper Grønnemark

// Ripples


CAFÉEN Caféen ligger som det første, du møder, når du drejer ned mod Lynæs Havn. Det er i caféen, du kan købe økologisk baristakaffe, kage, økologisk Hansens Is, paninis, drinks og meget mere! Det er også i caféen, du skal henvende dig, hvis du vil leje SUP’s, kajakker, windsurfere eller søge information om kurser. Vi tænder op i grillen fra klokken 17-20 alle dage, hvor caféen er åben. Vi laver kun burgere, men det er byens bedste burgere, og så får du den med fritter for kun 89,(vegetariske muligheder)

ÅBNINGSTIDER

Påsken til skolernes sommerferie (29. juni): Fredage: 15-21 (fredagsbar) Lørdag, søndag og helligdage : 11-21 Skolernes sommerferie (29. juni - 11. august): Alle dage: 11-21 11. august til og med efterårsferien: Fredage: 15-21 (fredagsbar) Lørdag, søndag og helligdage : 11-21 Adresse: Lynæs Havnevej 8 - 3390 Hundested

Hiv lappen af og få en kop friskbrygget kaffe i caféen.

0

075678

164125

26


EVENTKALENDER 18.-19. maj 2019 24.-26. maj 2019

30. maj - 2. juni 2019 5. juni 2019 15.-16. juni 2019 23. juni 2019 30. juni - 4. juli 2019 8.-11. juli 2019

Husk at tjek vores Facebookside, her lægger vi løbende flere arrangementer, tilbud og stemningsbilleder op.

Kite WeeQ Kitesurifng-camp kun for Qvinder. For begyndere og øvede Lyn-X Open Årets vandsportsfestival på Lynæs Havn / DM i kitesurfing / Sejlsportsligaen / Travaljestævne / Windsurfstævne / Gratis begynderaktiviteter / Madevents / Livemusik / Fest Kite Camp 4 dage med kitesurfing, god mad og masser af hygge. For begyndere og øvede. Valgfest på Grundlovsdag Burger i baghaven Kite WeeQ Kitesurfing-camp kun for Qvinder. For begyndere og øvede. Sankt Hans-Fest Burger i baghaven Young Gun Academy Kitesurfing-camp for børn i alderen 11-17 år. Både for begyndere og øvede. Junior Camp Vandsportscamp for børn i alderen 12-14 år.

22.-25. juli 2019

Day Camp Vandsportscamp for børn i alderen 8-12 år. Uden overnatning.

25.-26. juli 2019

Lynæs Sommerbio Open Air Bio i baghaven - Popcorn og picnic med havudsigt og solnedgang.

29. juli - 1. august 2019

Day Camp Vandsportscamp for børn i alderen 8-12 år. Uden overnatning.

2.-3. august 2019

LYST Festival Ny festival med fokus på mad & musik.

4.-7. august 2019

Junior Camp Vandsportscamp for børn i alderen 12-14 år.

8.-11. august 2019

Kite Camp 4 dage med kitesurfing, god mad og masser af hygge. For begyndere og øvede.

17.-18. august 2019 27

Kite WeeQ Kitesurfing-camp kun for Qvinder. For begyndere og øvede.


HUSK!

V i t æ nder op i g rillen fr a k lok k en 17-20 a lle da g e, hv or ca féen er å b en. V i s erverer kun b u rg ere, men d et er b y ens b ed st e b urg ere, og s å f å r du d en med f r i t t er f o r kun 89,-

BURGER & FRITTER 89,-

Besøg os Se åbningstider på side 26 Lynæs Surfcenter Lynæs Havnevej 8 3390 Hundested

Kontakt os +45 29 87 77 66 info@surfcenter.dk

Find os på www.surfcenter.dk IG @surfcenterdk/ #surfcenterdk FB /surfcenterdk


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.