Keceli Hírek - 2023. április

Page 1

HASZILLÓ FERENC POLGÁRMESTER

ÉS VÁROSUNK DÍSZPOLGÁRA, BÁNYAI GÁBOR

ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ, KORMÁNYBIZTOS

Állandó kiállítás nyílt Kerek évfordulót ünnepeltek A nyugdíjasoké volt a főszerep INGYENES www.kecel.hu
KECEL VÁROS KÖZÉLETI LAPJA 2023. április
Irodalomóra másképp

SOK BOLDOGSÁGOT!

A HÓNAP VERSE

Kalderás Nándor: Mi a szerelem?

Mi a szerelem, Ha bánat ül szívemen? Amikor csak rá gondolok, őt nézem és bámulok.

Máson se jár az eszem, csak azon, hogy észrevegyen. Mondd meg végre énnekem, Mi is az, hogy szerelem!

Ha már egyszer szerelem, mért fáj úgy az én szívem? Csupa kín és gyötrelem, Ez az igaz szerelem?

2
Kobeláné Pecznyik Andrea és Kobela Szabolcs Falus Alexandra és Falus Ákos Tavaszi versíró pályázat – 1. helyezett (5. o.)

KÖZELEDIK A HELYI IPARŰZÉSI ADÓ BEVALLÁSÁNAK HATÁRIDEJE!

Tisztelt Adózók!

2023. május 31-én lejár a helyi iparűzési adóbevallás beadásának határideje. A 2023-as évben jelentős változások történnek az adózási módban. Azok az adózók, akik a 2023. adóévre az egyszerűsített helyi iparűzési adót választják, azok ezen adózási módot csak 2023. május 31-ig választhatják a 22HIPAKA nevű

KEDVES KECELI LAKOSOK!

Ányk-s nyomtatványon. Ez a határidő jogvesztő! Azon adózóknak, akik 2023-ban kezdték meg a tevékenységüket, változásbejelentőt kell benyújtani és ott választhatják a 2023-as adóévre az egyszerűsített adózási módot a helyi iparűzési adóban!

Kérjük a határidők betartását! Adócsoport

ÚJ ESZKÖZÖK A TÉVÉNEK

A Vállalkozók a Városért Média Nonprofit Kft. sikeresen pályázott az általa működtetett Kecel Városi Televízió eszközeinek fejlesztésére.

A televízió a Városi Könyvtár és Művelődési Ház épületében működik. A technikai stúdió alapterülete 9 m2, itt valósul meg minden olyan munkálat, amely a felvétel rögzítése után az adásba kerüléshez szükséges. A képújság rendszeres frissítése, szerkesztése is itt zajlik.

Az utolsó kamerabeszerzés 9 éve történt. Azóta folyamatos a kamerák karbantartása, szervizelése, az elhasználódott alkatrészek cseréje, ami egyre nagyobb költséget ró a televízióra. A kezdetektől a JVC márkájú kamerákat használják, amivel a stúdióban kialakított rendszerek

teljes mértékig kompatibilisek.

A televízió a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap „közösségi médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltatók folyamatos médiaszolgáltatásának biztosításával összefüggő műszaki fejlesztések” elnevezésű pályázatán 3 399 512 Ft támogatást nyert el, melyből az alábbi eszközök kerültek beszerzésre: JVC kamera, kameratöltő és akkumulátor, hordtáska, állvány, DELL PC, monitor, LENOVO laptop, szünetmentes tápegység, NAS.

A fotón az új eszközök átvétele alkalmából Molnár Elvira, a Vállalkozók a Városért Média Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kecskés Tamás operatőr-vágó és Haszilló Ferenc polgármester látható.

A jól sikerült városévforduló-hétvégénk után írom soraim, melynek színes beszámolóit újságunk hasábjain olvashatják. Ajánlom figyelmükbe képgalériáinkat, melyek számtalan fotóval a „Kecel Város” Facebook oldalon találhatók. Köszönetem mindazoknak, akik segítséget nyújtottak, közreműködtek a vendéglátás és a munka tervezése, lebonyolítása során. Pihenésre ugyanakkor nincs sok lehetőségünk, mert június 10-11-re újabb nagyrendezvényt szervezünk. Retró juniális néven a városközpontban veterán járműveket állítunk ki, és közlekedéssel kapcsolatos kísérőprogramjaink lesznek. Több településről érkeznek járművek, melyek mellé természetesen szeretettel várjuk keceli géptulajdonosok jelentkezését is. 30 évnél idősebb veterán motorokat, autókat, teherautókat, mezőgazdasági gépeket mutatunk be, és terveink szerint csatlakozik hozzánk a Hatvani motorgyűjtemény és a KecelRing arra a hétvégére érkező csapata is. Ika-

rus buszjárattal lehetőség lesz bejárni a várost, a gyerekeket pedig kisvasút-körhintával és szabadtéri játékokkal szórakoztatjuk. Érkeznek terepasztalaikkal a Flora Virágfesztiválon közönségkedvenccé vált kecskeméti vasútmodellezők is. A hétvége mindkét napja a Kétszél Színjátszó Kör előadásával zárul majd. Mivel a templomi búcsú is e hétvégén kerül megrendezésre, a gépek megáldásával plébános atya is közreműködik.

Kérem, hogy akinek van ilyen járműve, vagy közlekedés témában bármilyen kapcsolódó ötlete, május 31-ig jelentkezzen kollégáimnál a következő telefonszámokon: Grúber Károly tel. 30/627-6192, Gyalogné Klajkó Eszter tel. 20/965-6888. Bővebb információért, részletes programokért figyeljék a „Kecel Város” Facebook oldalt és újságunk következő számát.

Szép májust kívánok Önöknek! Haszilló Ferenc polgármester

ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉG

Mindenkit szeretettel várunk 2023. augusztus 7-től Kecel Város Önkormányzata balatonmáriafürdői táborába.

Szállás:

Felnőtt: 3.050,- Ft/fő/éj Gyermek (Kecelen lakó): 1.100,- Ft/fő/éj Vidéki gyermek: 1.640,- Ft/fő/éj. A felnőtteknek idegenforgalmi díjat kell fizetni a mindenkori helyi rendelet szerint.

Étkezés: Reggeli 1.000,- Ft/fő/adag

Ebéd 1.950,- Ft/fő/adag Vacsora 1.750,- Ft/fő/adag. A táborban található:

- léghoki

- csocsóasztal

- pingpongasztal

- trambulin

- kispályás focipálya

- kerékpárok

- vízibicikli

Jelentkezés:

munkanapokon a Városházán, Kis-Vén Csabánénál tel.: 78/420-211/116 mellék.

3
Keceli
2023. április
Hírek
Kecel Város Önkormányzata 2023. május 30-án (kedd) 10 órakor KÖZMEGHALLGATÁST tart a Városházán.

Közösség

ÚJABB FEJLEMÉNYEK A FÚRT KUTAK ÜGYÉBEN

A belterületen, engedély nélküli FÚRT KUTAK bejelentési kötelezettsége kapcsán egyelőre nincs semmi teendője a tulajdonosoknak! – nyomatékosította Facebook bejegyzésében Font Sándor országgyűlési képviselő.

Ahogyan azt bejegyzésében írja: „Az Országgyűlés már megpróbálta jogi környezetbe foglalni az új szabályozást, de azt az Alkotmánybíróság egy összeférhetetlenség miatt megsemmisítette. A törvényalkotás újraindul, ami komoly kihívás az előkészítést végző csapatnak. Természetesen fontosak a környezet, a víz védelmének szempontjai és az Alaptörvényben lefektetett keretek, de ugyanilyen fontos a gazdák és a kúttulajdonosok érdeke is. Dolgozunk az eljárásrend jog-

szabályi formába foglalásán, de addig is a legfontosabb: a házi fúrt kutak (és a külterületen 50 m-nél nem mélyebbre fúrt öntözési célú kutak esetében) egyelőre semmit nem kell tenniük a tulajdonosoknak. Munkánk eredményeként reméljük, hogy olyan jogszabályt sikerül elfogadnia a Parlamentnek, amely megfelel a környezetvédelmi szempontoknak, a kút-tulajdonosoknak és az Alaptörvényben foglaltaknak is…” forrás: vira.hu

BRONZÉREM A „SZÉP MAGYAR BESZÉD” VERSENYEN

A Kazinczy-díj Alapítvány –Péchy Blanka Emlékére Kuratóriuma 2023. március 24-26. között rendezte meg a Dunától keletre eső vármegyék regionális versenyét az általános iskola 7-8. osztályos tanulói számára. A Kisújszálláson megrendezett ver-

senyen Maszlik Nóra, a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda 8. b osztályos tanulója bronz Kazinczy-jelvényben részesült. Felkészítő tanára: Bergerné Lavati Erzsébet. Gratulálunk a szép eredményhez!

32 ÉVES A SCHWARZENBRUCK-KECEL TESTVÉRKAPCSOLAT

Markus Holzammer polgármester és Bernd Ernstberger egykori polgármester, jelenlegi Partneregyesület-elnök vezetésével Scwarzenbruck testvértelepülés 14 fős küldöttsége töltötte nálunk a városévforduló hétvégéjét. Kecel Város Önkormányzata és a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat közösen állította össze programjukat és szervezte meg ellátásukat. Itt tartózkodásuk alatt Elmer Éva tolmács, a nemzetiségi önkormányzat tagjai és vendéglátó családok kísérték őket. Több programjukhoz csatlakozott Haszilló Ferenc polgármester és felesége, Katalin, valamint főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya is.

A péntek esti megérkezéskor a hivatal tanácstermében a polgármester várta őket egy vendégfogadó-koccintásra, majd megtekintették a városháza és a Flora vendégház épületét. Szállásukon, a Hatvani Szabadidőparkban vacsorával kínálták őket.

Szombaton délelőtt buszos városnézésen vettek részt, melynek rövid megállói a Tűzoltóság és a Hatvani motorgyűjtmény voltak. Délután a városévforduló rendezvényein vettek részt, majd a Fürtös Vendéglőben találkozhattak a képviselő-testület tagjaival és a meghívottakkal. Vasárnap a nyugdíjas napon látták vendégül őket, majd látogatást tettek a Csendes Ősz Idősek Otthonában. A délutánt Császártöltésen, a sváb tájházban és az értékek házában töltötték. Este a szálláson

Béla Zoltán és felesége, Kinga által prezentált borkóstolón ízlelhették meg borászatuk legzamatosabb nedűit. Keceltől hétfő reggel kellemes élményekkel búcsúztak.

Kecel Város Önkormányzata ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik a vendégek ellátásában, kísérésében részt vettek, felajánlást tettek vagy bármilyen formában közreműködtek. Külön köszönet a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzatnak.

4

KEREK ÉVFORDULÓT ÜNNEPELTEK

Kecel Város Önkormányzata április 22-én szeretettel várta a város lakosait és az érdeklődőket Kecel születésnapjának ünnepére. A programok sora 15 órakor a Szentháromság-templomban, a Fekete Szabolcs plébános atya által celebrált szentmisével kezdődött, melyen a németországi Schwarzenbruck testvértelepülésről érkezett delegáció is részt vett.

Az újratelepítés 289. és várossá nyilvánítás 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség a szentmisét követően kezdődött el, Csanádi Zsóka és Szabó Máté Központi óvodások által mondott vidám versekkel.

Haszilló Ferenc polgármester beszédében szólt a jeles naphoz fűződő díjakról, melyeket a testület 1980 óta adományoz. Az idei évben 12 személyt javasoltak elismerésre, akik közül 4 fő részesült négyféle kitüntetésben. Hangsúlyozta – ahogy arra minden évben felhívja a figyelmet –, hogy azon személyek tevékenysége, életútja is tiszteletre, elismerésre méltó, akik most nem kerültek jutalmazásra. A Schwarzenbruckból érkezett küldöttséget emléklappal és a keceli városházát ábrázoló fotóval köszöntötte, majd megköszönte az óvoda, az iskola és a hivatal számára hozott ajándékokat. Markus Holzammer, Schwarzenbruck polgármestere a tavaly náluk, most pedig Kecelen tett látogatás jelentőségéről és a baráti kapcsolat ápolásának fontosságáról beszélt. A folytatásban Haszilló Ferenc adta át a képviselő-testület díjait, elismeréseit. Az év elején benyújtott javaslatokról még januárban született döntés, és 2023-ban a következő elismeréseket adományozták:

„Kecel díszpolgára” elismerésben részesült Bányai

Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos, aki állami támogatások elnyerésével segítette infrastruktúránk fejlesztését számos helyi projektben. Egy hároméves programban felkarolta a keceli sportszervezetek – Bács-Team, Kecel KC, Kecel FC – által használt sportobjektumok teljeskörű felújítását, mely – szakaszokban – a jövőben is folytatódik.

„Kecel városáért” kitüntetésben részesült Turbucz Lászlóné, aki közel 30 éven át szervezte a szüreti felvonulásokat, a felvonulók ruháinak varrását, javítását. Adományt gyűjtött, anyagokat vásárolt, és térítésmentesen készítette el a csőszleányok és legények ruháit. Számos rendezvény, tanfolyam – szabás-varrás, „Öltike-kör” –fűződik nevéhez. Az iskola számára hosszú időn keresztül jelmezeket készített, melyeket később az imrehegyi óvodának és a keceli óvodáknak adományozott.

A Pro Cultura díjat Juhász Anikó tanítónő, a Kéknefelejcs Népdalkör vezetője vehette át. Példásan összetartja és töretlen lelkesedéssel tanítja a csoportot, méltón képviselik Kecelt helyi és vidéki rendezvényeken. Kétévente Zenés-dalos találkozót szerveznek a művelődési házban, melyre meghívják a baráti csoportokat. Országos minősítő versenyeken arany, ezüst

és bronz minősítést érdemeltek ki. Anikó munkássága 2017 decemberében felvételre került a helyi értéktárba.

„Év vállalkozója” elismerésben részesült Borbényi László, a Fürt-Trade Kft. tulajdonosa. Korábban önkormányzati képviselő és alpolgármester is volt. A Kecel-Schwarzenbruck Partneregyesület alapító tagja, a Kecel Időseiért Alapítvány kuratóriumának egykori elnöke. 2005-ben közösségért végzett tevékenységéért Kecel díszpolgárává választották.

2006-ban alakult cége két pincészetet működtet: Kecelen és Bátaszéken. A Fürtös Vendéglő tulajdonosaként csapatával színvonalas rendezvényeket biztosít, és helyi rendezvények támogatója. A kitüntetettek köszöntésére a Kéknefelejcs népdalkör énekelt. A méltatások felolvasásában Gyalogné Klajkó Eszter műsorközlő mellett az iskola tanulói, Palásti Zorka és Maszlik Nóra közreműködtek. A képviselő-testületi elismerések után Mizser Réka

és Sendula Jázmin, a Halas Fitness Egyesület tagjai kiemelkedő sporteredményeikért vehettek át polgármesteri elismerést. Többek között Olaszországban a Word Gymnastics Championships elnevezésű világjátékokon képviselték eredményesen városunkat. Köszönetüket fejezték ki Kecel városának és vezetőségének a támogatásért, a kecelieknek a szurkolásért, valamint edzőiknek munkájukért.

Az „Év polgárőre 2022” elismerésben Farkas Jenő és Orcsik András részesült. Oklevelüket Pintér Csaba, az egyesület tiszteletbeli tagja és támogatója, Orcsik István, a Keceli Polgárőr Egyesület elnöke, valamint a polgármester közösen adták át. Az ünnepséget követően a résztvevők a Városháza melletti Patachich-szoborhoz sétáltak át, ahol elhelyezték a tisztelet virágait, majd megnyílt Az újkori Kecel c. kiállítás a Városi Múzeumban.

Az ünnepi hétvégéről további fotók a „Kecel Város” Facebook oldalon.

5
A város hírei
2021. május 2023. április
Keceli Hírek

ÜGYES MATEKOSOK

A közelmúltban rendezték meg a Kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikumban a TEKÓ - Olimpiát. Kiskunhalas és vonzáskörzetének 10 általános iskolájából vettek részt a jelentkezők a különböző tematikájú megmérettetéseken.

Iskolánk tanulói közül a Matekoló kategóriában Suhajda Hunor 8. a osztályos tanuló 3., Suhajda Csenge 7. a osztályos tanuló 5. helyezést ért el. Gratulálunk a testvérpár eredményeihez!

ORSZÁGOS DÖNTŐBEN A KÉZILABDACSAPATUNK

Április 26-án iskolánk adott otthont a III. korcsoportos fiú kézilabda diákolimpia egyik elődöntőjének. A zsúfolásig megtelt csarnok igazi „oroszlánbarlanggá” változott az ellenfelek számára. A reggeli sorsolásnál kiderült, hogy először a szegedi iskola ellen kell játszanunk. A találkozót végig magabiztos játékkal, végül 25:16 arányban nyerték meg a keceli fiúk. A másik ágon Túrkeve a debreceni csapatot verte, és vívta ki a jogot, hogy velünk játszhatja a mindent eldöntő mérkőzést. Túrkeve ellen végig kiélezett mérkőzést vívtunk, de mindig volt a csapatban valaki, aki egy kis pluszt tudott nyújtani, és ezzel átlendítette a csapatot a fáradtság okozta hullámvölgyeken. Összességében hatalmas

MESÉKKEL TELI NAP

Április 4-én került megrendezésre iskolánkban a mesemondó verseny. A mesék varázslatos világába az alsó tagozatos gyerekek közül az első évfolyamon

4 tanuló, második évfolyamon

7, a harmadikon 3, míg a negyedik évfolyamon 3 tanuló készült fel a versenyre.

Eredmények: 1. évfolyam:

1. Herczeg Gergő, 2. Tamás

Réka, 3. Cser Jázmin, Stenczel Gábor.

2. évfolyam: 1. Badacsonyi Lilla, 2. Mucsi Gyula, 3. Grúber Dorka, Heibl Nóra.

3. évfolyam: 1. Kókai Botond, 2. Hugyecz Anna, 3. Farkas Janka.

4. évfolyam: 1. Pálinkás Szandra, 2. Krizsán Luca, 3. Doszpod Márk.

küzdelemben, helyenként látványos kézilabdát bemutatva, végül 23:18-ra tudott nyerni csapatunk. Ezzel a győzelemmel kivívtuk a jogot, hogy június 9-11. között Békéscsabán az ország legjobb csapataival mérkőzhessünk meg a végső győzelemért. Papp Mihály tanítványainak a sikerét még inkább felértékeli, hogy fiú kézilabdában utoljára 1987-ben (!) jutott országos döntőbe iskolánk csapata. A srácok történelmet írtak! Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek egyaránt! Sok sikert Békéscsabán! A csapat tagjai: Benyák Kolos, Benyeczki Áron, Berger Péter, Hugyi Zétény, Kárpáti Zétény, Liska Botond, Szabadi Zsolt, Tóth Ádám, Turcsán Bertold, Vén Marcell, Viedner Vilmos.

Hajrá Kecel!

REMEK EREDMÉNYEK ANGOLBÓL

Iskolánk tanulói a Hebe Kft.

által rendezett The Royal family

- The Past and the Future elnevezésű Országos Projectversenyen kiemelkedően szerepeltek. Iván Jázmin (6. a)

és Herczeg Nikolett (6. a) csapata 16., Czobor Vivien (6. a)

és Vancsik Virág (6. a) a 25. helyezést érte el Junior 1 (A2) szinten, míg Stenczel Zsófia 4. a osztályos tanuló egyéniben 6. lett A1 Kids szinten. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Felkészítő pedagógus: Mizser Magdolna.

6 Iskola
Keceli Hírek 2023. április

SZÉP TELJESÍTMÉNY MATEMATIKÁBÓL

Az alsó tagozatos tanulóknak március 29-én rendeztük meg a matematika versenyt. A gyerekeknek gondolkodtató feladatokat kellett megoldaniuk. Olyan sok ügyes „kismatematikus” vett részt a versenyen, hogy több helyen is holtverseny alakult ki.

Eredmények: 2. évfolyam: I. Kovács Balázs 2. b, II. Dostyicza Zsombor 2. a, Pálinkás Dominik 2. b, Maszlik Máté 2. b, III. Berger Bence 2. a, Herczeg Máté 2. a, Vén Loretta 2. a. Felkészítők: Himerné Komá-

romi Helga, Szilágyiné Tusori Katalin.

3. évfolyam: I. Balla Gergő 3. a, Beke Linett 3. a, Csanádi Simon 3. a, Vinklárik Péter 3. a, II. Andries Krisztián Florin 3. c, III. Balázs Joakim 3. c, Béleczki Marcell 3. a, Horváth Panni 3. c, Kovács Norbert 3. a, Lavati Zoé 3. c. Felkészítők: Némethné Rákóczi Márta, Lavatiné Herczeg Márta. 4. évfolyam: I. Pálinkás Naomi 4. b, II. Kovács Júlia 4. a, Stenczel Zsófi 4. a, III. Csík Máté 4. a. Felkészítő: Kovács Gyöngyvér.

A VÍZÉRT VETÉLKEDTEK

Március 20-24. között országszerte 1031 óvoda, általános és középiskola szervezett vízfogyasztást népszerűsítő egészséghetet az OGYÉI felhívására. Az egészséghét részeként pályázatot is hirdettek a vízivás népszerűsítésére. Iskolánk 5. b és 6. a osztálya vett részt a versenyen. Készítettünk akváriumot papírból, plakátokat és a vízivást népszerűsítő fotót. Sajnos az első 10 iskola közé nem jutottunk be, de a szervezők egy emléklappal gratuláltak a részvételhez.

HATALMAS SIKER ÚSZÁSBAN

LEHET MÉG SZÉPEN ÍRNI

Kilenc tanuló képviselte iskolánkat a kiskőrösi EGYMI által megrendezett Járási Szépíró versenyen. Kolompár Kristóf, Kolompár Patrik 2. d, Juhász Mária Csenge 3. c, Neszvecskó Jázmin 3. c, Boca Ádám, Boca Éva, Kolompár Viktor 5. d, Kolompár Levente 7. d, Káli Laura Dorina 8. c. Külön öröm, hogy kicsik és nagyok is megmutatták, lehet még szépen írni a mai világban. Csenge oklevéllel biz-

tosította be magának a vármegyei versenyre továbbjutást. Az országos versenyre ugyan nem mehettünk, de mindenki dicséretet kapott. A gyerekek élményekkel gazdagon tértek haza, már készülnek, hogy jövőre is indulnak „szépen írni”. Koch Éva és Bencs Gabriella készítette fel tanulóinkat. A kézírás mindig fontos marad az ember életében. Ne feledjük, írásunk tulajdonképpen az autogrammunk is.

Iskolánk három tanulója, Benyák Kolos, Schaffer Balázs és Polgár Bence is érdekelt volt a április 3-án zajló úszás diákolimpia országos döntőjében. Polgár Tibor tanítványai a Budapesten megrendezésre kerülő versenyen remek eredményeket értek el. Kolos két számban is érdekelt volt, pillangóúszásban nyolcadik, míg 100 méteres hátúszásban kimagasló harmadik helyezést ért el, így éremmel térhetett haza. Bence a saját számában, remek úszással a tizenegyedik, míg Balázs a huszadik helyen végzett. Köszönet a tanulóknak az évek óta végzett kitartó edzésmunkáért, míg edzőjüknek a kiváló felkészítésért. Nagyszerű eredmény, hogy három „úszópalánta” egyszerre vehetett részt egy ilyen rangos versenyen. Gratulálunk fiúk!

A képek közül az egyiken nem kisebb névvel, mint az olimpiai bajnok Risztov Évával láthatók a fiúk!

7 Iskola

ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS NYÍLT

Kecel város születésnapján, április 22-én Az újkori Kecel című kiállítás megnyitóján vehettek részt az érdeklődők a Városi Múzeumban. A gyűjtemény kurátorai Kiss Csaba és Turnai Ágnes.

Haszilló Ferenc polgármester köszöntőjében háláját fejezte ki mindazoknak, akik a kiállítás szervezésében, megvalósításában részt vettek. Beszédében elmondta, hogy e kiállítás megnyitójával mind a város, mind a múzeum nagy mérföldkőhöz érkezett, mely csak az első lépés a továbbiakhoz. A polgármestert követően Dr. Végh Katalint, a Magyar Géniusz Program koordinátorát

szólították a mikrofonhoz, hogy mondja el gondolatait. Hangsúlyozta, a Géniusz Program üzenete, hogy a vidéki múzeumok közössége létező, kultúránkat megtartó valódi érték. A vidéki múzeumok őrzik kultúránk tekintélyes részét, mely értékét és mennyiségét tekintve is lenyűgöző. Ezt követően dr. Agócs Ákos képviselő, a Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottság elnöke vette át a szót. Kiemelte, hogy Kecel szerencsés, mert sokan fáradoznak azon, hogy megőrizzék településünk tárgyiasult múltját, és be is mutassák azt. Hozzátette, hogy saját kezünkben van a jövőnk, hogy mit is kezdünk városunk helytörténeti kincseivel. Megbecsüljük, elismerjük vagy eltékozoljuk mindazt. Végezetül a kiállítást Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztos nyitotta meg. Elmondta, hogy nagyon fontos megmenteni és megőrizni a múlt hagyatékát, mely

KÉPZŐMŰVÉSZETI SIKEREK

Szentgyörgyi Erika tanárnő és tanítványai számos képzőművészeti pályázaton vesznek részt évről évre. Nemcsak az országhatáron belül, hanem nemzetközi versenyeken is összemérik tudásukat a többi pályázóval, és időről időre kiváló eredményekkel gazdagodnak.

A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum művészetek munkaközössége területi képzőművészeti versenyt rendezett, melynek témája a természet volt. Alsós kategóriában 1. helyezést ért el Turcsán Armand. A legjobb alkotásokból kiállítást rendeztek a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítótermében, melyre Hugyi Gergő, Balázs Viola és Stenczel Zsófi munkáját is beválogatták. A tárlat március 24-től egy hétig volt látogatható.

Kínában 8. alkalommal hirdették meg a Xu Beihong Nemzetközi Ifjúsági- és Gyermek Alkotóművészeti pályázatot, melynek díjátadójára március 31-én került sor. A pályázók száma eddig a 8 versenyen csaknem 300 000 fő volt. A zsűri

a Kínai Renmin Egyetem Xu Beihong Művészeti Kutatóintézetéből, a Xu Beihong Művészeti Bizottság szakértői csoportjából és több mint 600 online művészeti oktatóból állt. Berger Bence arany fokozatot, Flaisz Izabella bronz fokozatot, míg Máté Anna és Stenczel Zsófi elsőrendű oklevelet vehetett át.

Továbbá öt felkészítőtanárt is díjaztak, melyek közül Szentgyörgyi Erika „Good judge of talent” elismerésben részesült.

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata a Neumann János Egyetemmel együttműködve hirdette meg KÉP-SZÖVEGPETŐFI című illusztrátori

pályázatát a Petőfi-bicentenárium kapcsán. A gyerekeknek Petőfi Sándor egy-egy verséhez kellett illusztrációt készíteniük. A kiírásra 700 rajz érkezett a megyéből, melyek közül 240 munkát választottak ki, és ren-

akkor válik igazán kiteljesedő nagy lehetőséggé Kecel számára, ha mindezeket be is mutatjuk a világnak. Ez egy nagy feladat, de megéri foglalkozni vele.

A tárlat a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének támogatásával valósulhatott meg.

A kiállítás megtekintésére minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a múzeum nyitvatartási idejében.

deztek belőle kiállítást az Egyetem Könyvtárában, ahová Béleczki Barbara, Herczeg Nikolett és Bakács Bettina alkotását is beválogatták.

A Budai Rajziskola - Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium második alkalommal rendezte meg az Országos Kreatív Művészeti Versenyt. Az első forduló témája a Mesék – irodalmi és történelmi jelenetek dobozai volt. A gyerekeknek papírdobozba épített rajzos és/vagy plasztikus megformálású tereket, figurákat, jeleneteket kellett megformálniuk. A döntőben – május 12-13-án – 70 diák mérheti össze tudását. Köztük Lavati Zoé, Minda Mirella és Rácz Kristóf is. Külön nehézség, hogy a verseny kétnapos, az iskolásoknak a helyszínen kell elkészíteniük a munkáikat, mindezt úgy, hogy a megmérettetés ideje alatt a felkészítőik nem segíthetnek nekik. Gratulálunk az eredményekhez, és sok sikert kívánunk a versenyhez!

8 Kultúra Keceli Hírek 2023. április

KÖRÜLTEKINTŐEN AZ ONLINE TÉRBEN

A „Z” generáció és az online világ – Lehetőség vagy csapás? címmel tartott előadást Tapodi Norbert informatikus tanár, ifjúsági tanácsadó március 28-án a Városi Könyvtár és Művelődési Házban.

Tapodi Norbert előadásában a tudatos internethasználatra, illetve az online tér fiatalokra leselkedő veszélyeire hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy nagyon fontos a szülői kontroll, határt kell szabni a gyerekeknek, mivel játszhatnak, mit nézhetnek meg és legfőképpen, hogy mennyi időt tölthetnek képernyő előtt. A mértéktelen számítógépes játék, internetezés és mindenféle okos eszköz használata függőséghez vezethet,

ÁLLATSIMOGATÓVAL ÉS JÁTSZÓHÁZZAL VÁRTÁK A GYEREKEKET

Nagycsütörtökön, azaz április 6-án szervezte meg a Városi Könyvtár és Művelődési Ház Húsvétoló rendezvényét, amelynek megvalósítását a Városgazdálkodási csoport segítette.

Reggel 9 órától bárányokkal, törpenyulakkal és díszkakasokkal népesültek be a karámok, ketre-

cek, és várták a látogatókat. Az állatsimogató 18 óráig volt elérhető az érdeklődők számára. Ebéd

mely a kisgyermekek esetében még inkább probléma. A fiatalok könnyebben befolyásolhatók, így ők hamarabb válhatnak zaklatás vagy zsarolás áldozatává. Egy francia idegtudós, Michael Desmurget szerint a 17 éven aluliak képernyőhasználata – átlagosan több mint napi négy óra – olyan betegségek kialakulását befolyásolhatja, mint pl. a szorongás, az ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) vagy akár a nyelvi készségek romlásában is éreztetheti hatását. A tudós kifejtette azt is, hogy a szakirodalom teljesen másképp vélekedik a té-

mával kapcsolatban, mint, amit a média közvetít. Az utóbbi azt mutatja, hogy ezektől fejlődik a gyermek kreativitása és megtanulnak koncentrálni. Ezzel szemben a valóságban a túlzott képernyőhasználat negatívan hat a neuroplaszticitásra (az agy változó helyzetekhez való alkalmazkodásának képessége). Persze az internetnek hasznos oldala is van, számos információhoz férhetünk hozzá egyszerűen, vagy akár segíti az egymástól távol élők kapcsolattartását. De fontos hangsúlyozni, hogy mindez csak addig pozitív, amíg mértéket tudunk tartani.

után a Garabonciás Játszórét körhintájába ülhettek be a kicsik és próbálhatták ki ügyességüket, vállalkozó kedvüket a különféle mókás játékokkal. 16 órakor az óvónők Hétszínvirág Bábcsoportja a Fogfájós nyuszi című meseelőadással örvendeztette meg az apróságokat. A nap során közel ezer fő vett részt az eseményen, sokan jöttek a környező településekről, de akadtak olyanok is, akik az ország távolabbi pontjai-

ról érkeztek a rendezvényre. A szervezők köszönik a bábcsoport munkáját: Csizovszkiné Vén Szilvia, Lakner Szilvia, Markó Dorina, Skropkóné Daczi Hajnalka és Zsemberi Dóra. Továbbá hálásan köszönik a kisállatok gazdáinak a felajánlást, közreműködést és a segítséget: Balláné Szűcs Adél, Kukucska Róbert és felesége, valamint Pálinkás Petra és édesapja, Pálinkás József.

9 Keceli Hírek Közösség 2021. május 2023. április

IRODALOMÓRA MÁSKÉPP

Ír, olvas, él címmel rendhagyó irodalomórán vehettek részt a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda felső tagozatos diákjai március 29-én a Városi Könyvtár és Művelődési Házban. A gyerekek Tallér Edina írónővel és Gerner Csaba színész, rendezővel találkozhattak.

A kötetlen, interaktív foglalkozáson betekintést nyerhettek a diákok egy író mindennapjaiba, és bátran feltehették kérdéseiket a témával kapcsolatban. Megtudhatták, hogyan születik egy történet, amiből később könyv lesz,

és azt is, hogy mennyi ideig tart megírni. Gerner Csaba részleteket olvasott a – Tallér Edina által írt – Most akkor járunk? és a Holnaptól minden rendben című ifjúsági könyvekből, majd ezekhez kapcsolódó irá-

nyított kérdések segítségével világított rá a fantázia erejére. A kiragadott fejezetekben semmilyen utalás nem hangzott el a szereplők kinézetéről, pontos helyszínekről, mégis a fejünkben azonnal kirajzolódik egy kép róluk, amely mindenkinek más és más. Beszélgettek arról is, hogy ki miért szeret vagy nem szeret olvasni, valamint, hogy szerintük mitől lesz izgalmas és mitől lesz unalmas egy történet.

Ugyanakkor a délelőtt fő üzenete az volt, hogy merjenek a könyvek világához nyúlni, ha valami bántja őket, mert számos történetben találhatnak megoldást a problémájukra, ezáltal nem érzik magukat egyedül vele. A program a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásának keretében valósult meg. Tallér Edina kamaszoknak és felnőtteknek írt kötetei kölcsönözhetők a Városi Könyvtár és Művelődési Házban.

BETEKINTÉS AZ ÚJSÁGÍRÁS REJTELMEIBE

Március utolsó napján a Városi Könyvtár és Művelődési Házban a Nők Lapja két újságírójával, Dobray Saroltával és Koronczay Lillával találkozhattak az érdeklődők.

A két írónőnek több mint 20 éve jelenik meg cikke, publicisztikája, emberközpontú irodalmi riportja a Nők Lapja hetilap hasábjain. Az este folyamán a munkájukkal kapcsolatos érdekességekbe engedtek bepillantást. Meséltek az interjúk születéséről, hogy hogyan működik a témák kiválasztása, milyen

is egy szerkesztőségi ülés, mi határozza meg, hogy kivel készüljön interjú.

Lilla 30 éves kora óta dolgozik az újságnál. Ez idő alatt számos vidám, elgondolkodtató és olykor szomorú történetet írt meg. Akadt olyan, melynek hatására emberek élete fordult jobb sorsra. Ezen kívül több éve vezet pár-

kapcsolati tanácsadó rovatot is, és két életrajzi riportkönyvet írt. Az egyik a zenei berkekben jól ismert Király családról, a másik Keresztes Ildikó énekesnőről szól.

Sarolta szintén több könyvet írt. Számos érdekességet tudhattak meg a jelenlévők az Őrült világ című riportkötetéről, melyben az olaszországi magyar prostituáltak életét tárta fel úgy, hogy titokban beépült közéjük, mint telefonos közvetítő. Elmesélte, hogy miért is vállalkozott erre a nem kis kockázattal járó küldetésre. Gyakorta visszatérő téma

írásaiban a hajléktalanok helyzete és a mindennapjaik. Az előadás folyamán megosztotta a hallgatósággal, hogy milyen módon lehet

megszólítani őket, elnyerni a bizalmukat, hogy miért ragadnak bele a sorsukba, mitől gondolkodnak másként, mint az átlagos életet élő embertársaik. Beszélt arról is, hogy riportalanyait miért választja gyakorta a legnehezebb sorsú emberek közül. Sok érdekes információt osztott meg a 2022 októberében megjelent Beűzetés a paradicsomba című újabb riportkötetéről. A könyvben szociografikus pontosságú történeteket olvashatunk a mai Magyarország legkiszolgáltatottabb embereiről. Az írások pontos tudósítások, mély empátiával és szeretettel megírva. Az est végén lehetőség nyílt dedikálásra, valamint kötetlen beszélgetésre is az írónőkkel.

10 Kultúra Keceli Hírek
2023. április

PETŐFI ADTA ÁT A DÍJAKAT A KÖLTÉSZET NAPJÁN

Kecel Város Önkormányzata április 11-én A magyar költészet napja alkalmából rendezte meg a gyerekeknek szóló vers-, riport- és rajzpályázat, valamint a felnőtteknek szóló Erre is emlékezem… pályázat eredményhirdetését.

A művelődési házban 13 órakor kezdődött az ünnepség, melyen Bánföldi Szilárd színművész –aki a Petőfi 200 emlékévben Petőfi Sándort személyesíti meg – a költő szülőföldhöz és családjához kötődő verseiből szavalt. Haszilló Ferenc polgármester beszédében köszöntötte a pályázaton résztvevő gyerekeket és felnőtteket, a felkészítő pedagógusokat és zsűritagokat, valamint mindazon támogatókat, akik az önkormányzat díjai mellett további ajándékokat ajánlottak fel.

A zsűri tagjai voltak: Rajzpályázat: Matos Józsefné nyug. pedagógus, író, költő, Thámm Lászlóné nyug. pedagógus, Galántai Katalin óvodaigazgató, Palástiné Haszilló Enikő pedagógus, Szentgyörgyi Erika pedagógus.

Versíró pályázat: Matos Józsefné, Udvarhelyi Istvánné nyug. pedagógus, Tóth Lászlóné nyug. pedagógus, író, költő, Pintérné Farkas Csilla pedagógus, író, költő és Horváth Imre nyug. pedagógus, költő.

„Erre is emlékezem…” pályázat: Szedres Károlyné nyug. könyvtárigazgató és Tihor Lászlóné c. igazgató, pedagógus.

Boda Zsuzsa újságíró a beérkezett riportokat zsűrizte.

A helyezettek ajándékait Kecel Város Önkormányzata biztosította, melyekhez a Compana Kft. mappákat, a zsűritagok pedig különdíjakat ajánlottak fel.

Eredmények – rajzpályázat

Óvodások:

3. helyezett: Sendula Jázmin,

Csanádi Zsóka, 2. helyezett: Bebesi Noémi, Nagy Kincső, 1. helyezett: Csanádi Klára, Csík Regina, Varga Luca.

Különdíjak: Lukács Zsuzsanna (adományozó: Haszilló Ferenc), Garajszki Simon (Palástiné Haszilló Enikő), Bencsics Zalán, Cserge Keve, Tolnai Patrik, Vágó Marcell, Vancsik Botond (Pintérné Farkas Csilla), Varga Villő (Szentgyörgyi Erika), Csanádi Lea, Flaisz Nóra (Városi Könyvtár és Művelődési Ház).

Alsó tagozat

3. helyezett: Nehéz Adél, Turcsán Armand, Janó Kendra, Krizsán Luca, 2. helyezett: Tóth János, Turcsán Armand, Palásti Zoé, Kovács Júlia, 1. helyezett: Flaisz Izabella, Berger Bence, Kókai Botond, Stenczel Zsófi.

Különdíjak: Fejes Mira (adományozó: Haszilló Ferenc), Tóth Léna (Szentgyörgyi Erika), Tukacs Zétény (Thámm Lászlóné), Herczeg Dávid (Matos Józsefné), Grúber Dorka, Laza Róza (Galántai Katalin), Stenczel Gábor, Pálinkás Dominik, Pálfy Balázs, Béleczki Marcell, Herceg Ádám, Mencsik Ilona, Pálinkás Naomi (Pintérné Farkas Csilla), Balázs Viola (Városi Könyvtár és Művelődési Ház).

Felső tagozat

3. helyezett: Lajkó Károly Levente, Balogh Blanka, Farkas Mirella, Berger Rebeka, 2. helyezett: Minda Mirella, Dobi Réka, Palásti Zorka, Szefcsik Balázs, 1. helyezett: Turcsán Bertold, Vörös

Hanna Vanessza, Bakács Bettina

Elisabeta, Tolnai Izabella.

Különdíjak:

Rácz Kristóf (adományozó: Haszilló Ferenc, Palástiné Haszilló Enikő), Zöldági Cintia, Bakács Bettina Elisabeta (Galántai Katalin), Németh Lili (Városi Könyvtár és Művelődési Ház).

A versíró pályázat munkáit a zsűri nevében Pintérné Farkas Csilla értékelte.

Versíró pályázat Felső tagozat

3. helyezett: Szabadi Ádám, Czobor Vivien, Garajszki Panna, 2. helyezett Tóth Gergő, Palásti Liliom, Vén Marcell, Morvai Zsombor, Vén Hanna, Megyes Balázs, Csikós Boglárka, 1. helyezett Kalderás Nándor, Janó Brendon, Petes Jázmin, Maszlik Nóra.

Riportíró pályázat

3. helyezett Haszilló Virág, Bakács Bettina, 2. helyezett Vinklárik Hanna, Vinklárik Nóra, Maszlik Nóra, 1. helyezett Kovács Brigitta, Petes Jázmin Különdíjak: Hugyecz Ádám, Németh Csongor.

Kecel Város Önkormányzata az Erre is emlékezem… pályázatot kétévente hirdeti meg keceli és hajdan keceli lakosú felnőttek részére.

Az idei pályázatra 2 munka érkezett. Varga Józsefné „Csak mesélek” című írása és Dubai Lászlóné Bölcsődei életutam című munkája. A zsűri véleménye alapján a pályázat kiírója úgy döntött, hogy mindkét pályázónak biztosítja az első helyezést, hiszen a szépirodalmi munka és a szakmai élet-

út egymással nem mérhető össze. Mindkettőnek a maga nemében – városunk helytörténete szempontjából – jelentős értéke van, így mindkettő 1. helyezést ért el. Az ünnepség zárásaként a zsűri és a felkészítő pedagógusok munkáját köszönték meg virágokkal, melyeket Bánföldi Szilárd színművész és Haszilló Ferenc polgármester adtak át.

Díjazottjaink, megajándékozottjaink 4 helyi vállalkozás, üzlet által kibocsátott, Kecelen levásárolható utalványokat vehettek át, a vers- és riportíró pályázat díjazottjai pedig – hagyományosan, hosszú évtizedek óta – a kiskőrösi könyvesboltban válthatják be nyereményüket. Köszönjük az üzletek szervezés során nyújtott segítségét!

Pályázat legközelebb 2025 tavaszán!

Keceli Hírek
2021. május 2023. április Kultúra

Nagy örömünkre szolgált, hogy Fekete Szabolcs kanonok, esperes, címzetes apát és településünk plébánosa elfogadta a felkérésünket, hogy április 5-én, nagyszerdán előadást tartson a Városi Múzeumban. Az előadás témája és címe „Húsvét liturgiája és jelképei” volt.

Húsvétról, mint a katolikus keresztény hívő ember számára legfontosabb ünnepről, mindannyiunknak megvan a saját emléke, élménye, egyéni személyes leképződése. Éppen ezért kértük fel Szabolcs atyát, hogy nekünk, laikus híveknek részletezze a liturgia felépítését, jelentését, az abban megjelenő jelképek és szimbólumok mögöttes tartalmát az úgymond hivatalos, klérusi szempontból.

„Bolondos egy hónap április hónapja, hol kalap a fején, hol báránybőr sapka.”

Kányádi Sándor

Három év elteltével, április 23-án ismét Nyugdíjas nap keretében látta vendégül városunk időseit a sportcsarnokban Kecel Város Önkormányzata. Mint a köszöntőben elhangzott, a vendégszeretet mit sem változott: tartalmas műsorral és finom ebéddel készültek, hogy mindannyiuk számára feledhetetlenné tegyék a szép napot.

Az ünnepi szentmiste után kezdődő délelőtti műsorban az általános iskola néptáncosai és a Musical Stúdió növendékei közreműködtek Illésné Márin Éva felkészítésével, a Kéknefelejcs Népdalkör Juhász Anikó vezetésével, valamint a Bogárzó Citeraegyüttes Molnár János vezényletével.

Választ kaptunk rengeteg olyan kérdésre az ünnep kapcsán, amelyek sokunknak megszokottnak, magától értetődőnek tűnnek, de mégis, ha megkérdeznének minket, nem tudunk kimerítő választ adni saját kútfőből, hogy miért és hogyan alakultak ki az idők folyamán. Miért is csütörtöktől vasárnapig tart a húsvéti szent három nap? Miért éppen az orgona lett a liturgikus zene hangszere?

Miért „mennek a harangok Rómába”? Miért használunk kereplőt? Miért történik a tűz és vízszentelés? Mikortól vált a kereszt az egyház nyíltan használt jelképévé?

Szabolcs atya az előadása végén lehetőséget adott a hallgatóságnak, hogy az általa esetleg kihagyott, vagy csak érintett jelképek, szimbólumok megjelenéséről, jelentőségéről, mögöttes tartalmáról kérdezzenek. A rendezvényt egy kötetlen közös beszélgetéssel zártuk. Köszönjük minden kedves megjelentnek és közreműködőnek, illetve Szabolcs atyának. Mindenkinek jó szívvel aján-

MÉLYEBBEN A HÚSVÉTRÓL A NYUGDÍJASOKÉ VOLT A FŐSZEREP

Az ünnepelteket érkezéskor Haszilló Ferenc polgármester és Gombkötőné dr. Sendula Judit, az idősek otthona vezetője egy-egy szál virággal köszöntötte. A Compana Kft. tulajdonosa, Kovács Ibolya egy kis egészségtasakot küldött minden vendégnek. A borokat Béla Zoltán, Minda Gábor és Palásti Péter ajánlotta fel. Berendezési tárgyakkal a Tűzoltóság és a Fürtös vendéglő segített. A pakolást és a dekorációt a Városgazdálkodási csoport, a művelődési ház és a sportcsarnok munkatársai közösen végezték. A finom ebédet a Csendes Ősz Idősek Otthona dolgozói készítették és adagolták ki, a felszolgálásban pedig a hivatal dolgozói mellett a Városgazdálkodási csoport és a sportcsarnok munkatársai segédkeztek.

Ebéd előtt Haszilló Ferenc polgármester szólt a vendégekhez:

„Nem véletlen, hogy ilyen hűségesek vagyunk ehhez a mai nap-

hoz. Kiváló lehetőséget teremt számunkra, hogy megköszönjük az idősek létét, értünk való munkáját, egész életen át tartó hűségüket a családjukhoz, városukhoz, hozzánk. Hálásak vagyunk mindazért, amit a helyi közösségért tettek, tesznek.”

Az ünnepségen tiszteletüket tették a németországi Schwarzenbruck testvértelepülésről érkezett vendégek, akik képviseletében Bernd Ernstberger korábbi polgármester, az ottani partneregyesület elnöke és Markus Holzammer polgármester köszöntötte a kecelieket és a jeles nap alkalmából külön szeretettel az időseket. Ahogyan az részükről lenni szokott, most sem érkeztek üres kézzel: ajándékokat is hoztak városunk számára, melyek részben itt kerültek átadásra.

Asztali áldást Fekete Szabolcs plébános atya nyújtott, a finom ebéd után pedig László Attila erdélyi származású énekes, zeneszerző zárta a napot nosztalgia műsorával, nemzeti érzelmű dalaival. Attila az este folyamán 17

lom az előadás megtekintését a „Kecel Média - Kecel Városi TV” YouTube csatornáján. Balázs Ferenc

órától még egy koncertet is adott a művelődési ház nagytermében, melyre a keceliek mellett nagy számban érkeztek rajongói Kistelekről, Kecskemétről, Kalocsáról, Soltvadkertről és más településekről. Attila elmondta, hogy szülei az ő megszületése előtt 3 évig Kecelen éltek, ezért a délután folyamán egy városnézést is lefolytattak városunkban. Az sem sűrűn fordul elő, hogy egy nap 2 koncertet énekel ugyanazon a helyen, így több szempontból is különleges, kellemes emlékekkel távozott városunkból. A koncert Kecel Város Önkormányzata jóvoltából, a városévforduló tiszteletére a látogatók számára ingyenesen került megrendezésre. Reméljük, hogy mind az idősek, mind vendégeink, a hétvégi események résztvevői kellemesen töltötték a jubileumi hétvégét. A múzeumban ez alkalomból megnyílt Az újkori Kecel c. állandó kiállítást pedig ajánljuk minden kedves keceli lakos és érdeklődő figyelmébe. Isten éltesse az időseket! Boldog születésnapot, Kecel!

12 Közösség Keceli Hírek 2023. április

ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT ADTÁK ÁT

A MŰFÜVES LABDARÚGÓPÁLYÁT

A korábbiakban soha nem tapasztalt komoly fejlesztés vette kezdetét a labdarúgópályánál, mely által hosszú távon megújulhat a környezet, és nagyméretű műfüves játéktér épült. Az elkészült és már használatba vett műfüves futballpálya április 5-én került átadásra.

Haszilló Ferenc polgármester beszédében elmondta, hogy bár a sportkomplexum megvalósulásáért a Kecel FC-t illeti az elismerés, városvezetőként – hasonlóan a tavalyi alapkőletételhez – ismét örömteli pillanatokban üdvözölheti a jelenlévőket. A Kecel FC egy sikeres TAO pályázatnak köszönhetően kezdett az építkezésbe és korszerűsítésbe. Megköszönte a közbenjárásukat: Bánki Erik országgyűlési képviselő, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnökének, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, kormánybiztosnak, Losonczy László, az MLSZ

Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatójának, Verba Józsefnek és Császár Ferencnek, a Kecel FC korábbi elnökeinek, valamint Vata Zalánnak, a Kecel FC jelenlegi elnökének.

Továbbá háláját fejezte ki a támogatóknak is: Bács-Generál

Kft., Csúziker Kft., Vanex Kft., AE Plast Kft., Császártöltés, Integrál-Hat Kft., KunságSzesz Kft., Kiskőrös, Matécsa Kft., Peva-med Kft., Pintér

Művek Kft., Roebel-Stadler

Kft., Császártöltés, Eurovid Kft., BWA Kft., Hajós, Becher Zita és befektetőcsoportja, valamint köszönik a munkáját Kovács Ottónak, Mihály Szabolcsnak és Sendula Zalánnak. Örömmel számolhatott be arról is, hogy az elkövetkező évekre betervezett beruházások előkészítéseként több mint 300 köbméter földet mozgattak meg helyi segítők. Munkájukat név

szerint meg is köszönte: Kecskés Ferencnek, Lehőcz Józsefnek, Bányászi Gábornak, Horváth Istvánnak, Gibert Gábornak és Miklósnak, Lajkó Józsefnek, Herczeg Istvánnak, Kiss Antalnak, Orcsik Norbertnek, Túri Józsefnek, Prucser Jenőnek, Császár Ferencnek, Verba Józsefnek, valamint Hatvani Árpádnak és családjának.

A második ütemben (a 2023/2024-es évre benyújtott TAO pályázat pozitív elbírálásában bízva) a sporttelep egy 440 méteres kerítést kap, az új pálya pedig edzésszintű világítást.

A második projekt megvalósításához bruttó 65 millió forint jóváhagyására van szükség, melyhez kérte Losonczy László megyei igazgató, valamint Bányai Gábor országgyűlési képviselő segítségét. A harmadik és egyben záró ütemben (a 2024/2025-ös TAO pályázat lehetőségeivel élve) egy új kiszolgáló épület épül, valamint környezetrendezési munkálatokat végeznek, mely tartalmazza majd egy kis játszótér építését is a legkisebbek örömére.

A beruházások várhatóan a 2025-ös év végére és 2026 júniusára készülnek el.

Ugyanakkor a polgármester a klub közleménye alapján felhívta a figyelmet a komplexum rendeltetésszerű használatára is annak érdekében, hogy még sokáig szolgálhassa a kecelieket. Az elkészült műfüves pálya és a készülőben lévő élőfüves pálya centerpályának számítanak,

ezért használatuk csak szervezett formában, edzők által tartott edzéseken, barátságos és bajnoki mérkőzéseken engedélyezett. A pályák mellett táblákat helyeztek ki, melyeken használati útmutató szerepel.

A lakosság rekreációs célra a sportpálya területén a város felől lévő gondozott füves területet használhatja, melyen két labdarúgókapu található, hálóval felszerelve. Az elhangzottakat követően Maszlik Nóra, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda 8. osztályos tanulója Oszuskó Sarolta: Olimpia c. versét szavalta el, majd Bányai Gábor országgyűlési képviselő mondta el gondolatait. Megemlítette, hogy a sportkomplexum fejlesztésének második ütemére felajánl 50 millió forintnyi TAO támogatást egy vállalkozó jóvoltából. Azt kívánta, hogy a megyei labdarúgás erősödjön a keceli klub által, neveljenek egészséges sportolókat, az ezt körülvevő közösség pedig erősödjön létszámában, valamint lélekben egyaránt.

Az ünnepélyes pillanatok Balla Gergő által elmondott, Németh Krisztina: A foci c. versével folytatódtak.

Az eseményen Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának vezetője beszédében elmondta, hogy két évvel ezelőtt a keceli klub fennállásának 100. évfordulója alkalmával megígérte, hogy segíti az egyesületet a fejlesztési tervek, a nagyméretű műfüves pálya megvalósításában. Beszélt arról, hogy Kecel a 10. település a vármegyében, ahol ilyen nagyméretű műfüves labdarúgópálya épült, ami mintegy 180 millió forint TAO támogatásból valósulhatott meg. Kiemelte, hogy a további fejlesztési ütemek megvalósítását szeretnék támogatni, mivel a TAO elosztásoknál az elkezdett beruházások befejezése élvez elsőbbséget.

Az átadó ünnepség végén Fekete Szabolcs címzetes apát, plébános mondta el gondolatait, majd áldásban részesítette az új pályát, annak gondozóit, használóit, valamint a jelenlévő vendégeket. A program a Szózat eléneklésével zárult.

13
Sport Keceli Hírek 2021. május 2023. április

XII. ALKALOMMAL RENDEZTEK LOVASVERSENYT

Kétnapos lovasversenyre került sor április 1-2-án a Hatvani Lovastanyán. A keceli lovarda sportegyesülete (NLK Lovasakadémia SE) XII. alkalommal rendezte meg az eseményt. Hatvani Zalán, az egyesület elnöke elmondta, hogy hat kategóriában mérhették össze tudásukat a résztvevők. Díjlovaglásban – haladó kategóriában – a népes mezőny élén Németh Vivien végzett Sunnyval, míg a kezdő díjlovas versenyszámot Csánk Eszter nyerte Emesével.

Szombat délután a verseny egyik leglátványosabb versenyszáma, a díjugratás következett. Itt 80-90 cm-es magasságon öszszesen kilenc ugrást kellett teljesíteni. Az alappályát mindössze két lovas tudta hibátlanul befejezni, így ők kerültek az összevetésbe. Itt már magasabbra emelt akadályokon végül a Hatvani Örs - Mokka páros győzedelmeskedett Lajkó Laura és lova, Szikra előtt.

Vasárnap délelőtt az ügyességi versenyszámok kerültek megrendezésre. Itt a kezdő ka-

tegóriát Szikor Hanna nyerte Emesével, a könnyű kategóriát Hatvani Botond Bársonnyal. Az olyan látványos elemekkel tűzdelt versenyszámban, mint

vízben lovaglás, rönk ugratás, mászatás, szintén Hatvani Örs állhatott a dobogó legmagasabb fokára Mokkával.

forrás: vira.hu

JÓ A CSAPATSZELLEM, DE TÖBBRE KÉPES A KECEL SENIOR FC

A vármegyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság egyik oszlopos tagja a Kecel Senior FC gárdája, amely szereplése már komoly múltra nyúlik vissza a küzdelemsorozatban. Az idei szezonban kevésbé teljesít jól a gárda, hiszen a fiúk a 14 csapatos bajnokság sereghajtói.

Az együttes 21 mérkőzés lejátszása után 2 győzelem és 1 döntetlen mellett 18 vereséget szenvedett, ami 7 pont megszerzéséhez volt elegendő. Az őszi szezonban még a Tabdi csapatát tudták legyőzni 2-1-re hazai környezetben és a szankiakat 3-1-re, valamint a császártöltésiekkel játszottak 1-1-es döntetlent. Mindhárom pontszerző mérkőzést hazai környezetben játszották le, így elmondható, hogy a gárda vendéglátóként képes jó teljesítményre. Az idei évben a fiúk még nem tudtak pontot szerezni, és néhány nagyobb gólarányú vereségbe is be-

lefutottak: Bócsai BL SE-Kecel Senior FC 6-1, Kecel Senior FCIzsáki SSE 0-3, Balotaszállási FCKecel Senior FC 6-0, Kecel Senior FC-Akasztó FC II. 0-4, Tabdi KSEKecel Senior FC 2-0, Kiskőrösi

LC II-Kecel Senior FC 4-0, Kecel Senior FC-Kecel FC II. 0-7, Kaskantyúi FSE-Kecel Senior FC 7-0. A tavasszal lejátszott mérkőzések közül nagy várakozás előzte meg a helyi csapatok rangadóját, amikor a két megyei III. osztályú keceli gárda küzdött meg egymással. A 20. fordulóban lejátszott találkozó alkalmával a Kecel Senior FC gárdája a helyi műfüves játéktéren pályaválasztóként

fogadta a Kecel FC II. csapatát. A mérkőzés a Kecel FC II. csapatának hétgólos győzelmével zárult. Kecel Senior FC-Kecel FC II. 0-7 (0-5)

Kecel Senior FC: Csepi – Nagy G. (Bús Cs.), Balogh K. (Zsemberi), Lajkó, Nyírő (Kolompár E.), Kolompár Gy., Németh R., Tóth A., Bús Gy., Kertész (Márkus), Juhász (Lemle).

Kecel FC II.: Tóth T. – Prucser, Schuszter (Romsics), Sendula (Szabadi), Vágó, Balogh Z., Varga F., Orcsik (Marton), Ficsór, Holczimmer, Kovács N. (Császár).

Már a találkozó elejétől kezdve magasan letámadott a Kecel FC II. csapata, és a felezővonalon is ritkán tudott átjönni a Kecel Senior FC együttese. A nagy mezőnyfölény és a kidolgozott helyzetek sokasága több gólt is eredményezett a Kecel FC II. csapatának, köztük néhány szerencsés találatot is. A Kecel FC II. csapata már a 33. percben 5-0-ra vezetett az egyaránt duplázó Varga Ferenc és Prucser Zsolt, valamint Balogh Zalán góljaival. A

Kecel Senior FC együttese előtt is adódott egy kontratámadás végén gólszerzési lehetőség, de nem sikerült a kapuba találniuk.

A szünet után is sorra dolgozta ki helyzeteit a Kecel FC II. csapata, de a befejezések pontatlanok voltak vagy Csepi Krisztián hárított nagy bravúrral a kapuban.

A Kecel Senior FC gárdájának is volt néhány veszélyes kontra támadása, azonban az utolsó paszszok nem sikerültek. Az utolsó 10 percben a Kecel FC II. csapatának sok helyzete gólokat eredményezett, amikor előbb Vágó Andor, majd Balogh Zalán talált a kapuba, beállítva ezzel a 0-7-es végeredményt.

A találkozó után a Kecel Senior FC játékosa, Bús Csaba elmondta, hogy a 24 fős keretükhöz képest vannak mérkőzések, amikor igen szűk létszámmal tudnak pályára lépni. A csapathoz több fiatal érkezett, és az eddigi teljesítményüket nézve ettől sokkal többet vártak volna el maguktól, mint amit a helyezésük és az elért eredményeik mutatnak. Mivel Kecelen folyamatosak a mun-

kálatok a műfüves és az élőfüves játéktéren is, így nem tudnak edzeni, ami rányomja bélyegét a teljesítményükre. Szerettek volna az első 10 csapat között végezni, amitől most távolra kerültek, de bízik abban, hogy tudnak még majd a tavasszal meglepetéseket okozni. A keceli csapatok helyi rangadójáról megemlítette, hogy erre a találkozóra több meghatározó játékosukra sérülés és egyéb okok miatt nem számíthattak, ami mellett sajnos a tabellán elfoglalt helyezésüknek megfelelően alakult az eredmény. Tudták, hogy nem ők a mérkőzés esélyesei, de azért arra törekedtek, hogy szervezett védekezésből indított kontratámadásokkal legyenek eredményesek. Kiemelte, hogy a találkozón nyújtott teljesítményüknél többre képesek, és nincs ilyen nagy gólarányú különbség a két csapat között. Most a támadójátékukban nem volt benne a komoly veszély, védekezésben pedig kaptak olyan gólokat, amelyek elkerülhető körülmények között estek.

14
Sport Keceli Hírek 2023. április
Filus Tibor

KECELI ÉRTÉKTÁR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG

TÓTH LÁSZLÓNÉ FILUS ILONA (FITÓ ICA) IRODALMI MUNKÁSSÁGA

családja tősgyökeres keceli. Az általános- és középiskolát is Kecelen végezte, majd 1975ben tanítói diplomát szerzett a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskolán. 1972 és 2007 között a keceli általános iskolában, alsó tagozaton tanított. Nyugdíjba vonulását követően bontakozott ki irodalmi munkássága. Harmincöt éves pedagógusi pályafutásának minden tapasztalata, eszenciája benne van írásaiban. Személyes élmé-

nyeit, emlékeit, tanulságait írta le versben és prózában, s jelentette meg többnyire internetes irodalmi portálokon (7torony, Montázsmagazin), majd kötetekben, önállóan vagy társszerzőként. A személyes hang hitelessége jellemzi minden írását. Ettől olyan egyedi és szerethető. Irodalmi tevékenysége ismertté és elismertté tette Fitó Icát Kecel határain innen és túl, nemcsak megyeszerte, hanem országosan is.

LOVÁSZ LÁSZLÓ KECEL SPORTJÁNAK TERÜLETÉN VÉGZETT MUNKÁSSÁGA

Lovász László 1933. június 11-én született Kecelen. Az általános iskolát is itt végezte, majd fodrásznak tanult. Mindig kedvelte a sportot, 30 éven át tevékenykedett a keceli futballcsapat szervezésében. A lovak szeretetét családjától örökölte. A ’70-es évektől meghatározó egyénisége volt Kecel lovassportjának mint ötletadó, szervező és versenyző. 1975-ben barátaival nagy sikerű fogathajtó versenyt rendeztek Kecelen. A népes közönséget vonzó rendez-

vény nem kerülte el a Lovas Szövetség figyelmét sem. Elindultak a kettesfogathajtó versenyek, amelyekre már az ország más megyéiből is érkeztek fogatok. Ezeket nemsokára követték a megyei, majd az országos versenyek, és 1981-ben nemzetközi lett a rendezvény. Tudását, tapasztalatait megosztva tanította, nevelte Kecel focista ifjúságát, fogathajtó utánpótlását. Önzetlenül segített ünnepségek lebonyolításában. Szerinte „a népszerűséget pénz-

zel nem lehet megvenni, azt ki kell érdemelni.” Áldozatos tevékenységével ezt a megérdemelt népszerűséget, megbecsülést példamutatóan szolgálta meg.

Az értéket javasolta: Varga Józsefné

a múlt századi Kecel életét, mindennapjait, régi épületeit. Keceli nemzedékek sorát örökítette meg fotóin.

példaértékű a felnövekvő generációk számára, adománya a helyi közösség megbecsülésére érdemes, közkincs.

Az értéket javasolta: Városi Könyvtár és Művelődési Ház kollektívája

Nánai István több mint 50 évig dolgozott fényképészként Kecelen. Munkásságával Kecel történetírójává is vált, hiszen fotóin végigvonul Kecel történelme az 1950-es évektől aktív éveiig. Fényképei által megismerhetjük

2014-ben Kecel városának ajándékozta életművét, amely 1959től évekre bontva tartalmazza a városban és a műhelyében készült fotók negatívjait. A gyűjtemény helytörténeti szempontból is kiemelkedő jelentőségű. Az évtizedek alatt több tanulója is volt, akiket ő nevelt fényképészszé. Részt vett a Kecel története és néprajza című könyv összeállításában is, régi keceli fényképek rekonstruálásával. Számos más könyv (főiskolai dolgozatok, numizmatikai kiadások és Koszta Sándor: A Keceli Posta) fényképeinek elkészítésében is szerepet vállalt. Munkássága

15
Tóth Lászlóné Filus Ilona Fülöpszálláson született 1950-ben, ahol édesapja vasutas volt. Egész
Értéktár Keceli Hírek
Az értéket javasolta: Szedres Károlyné
NÁNAI ISTVÁN FÉNYKÉPÉSZMESTER MUNKÁSSÁGA ÉS FOTÓARCHÍVUMA
2023. április
16 Elmúlás Keceli Hírek 2023. április

ANYAKÖNYVI HÍREK

2023. február 20. – március 20.

Kismók Imre - Kovács Katalin

Falus Ákos - Kolompár Alexandra

Csúzi Mihály - Dósa Tünde

Györgye Tibor - Rafael Andrea Gina

Kobela Szabolcs - Pecznyik Andrea

Lajkó István 73 éves

Korsós Zalán 35 éves

Farkas István Lajos 65 éves

Madzsó László 68 éves

Béleczki Ferencné szül. Lajkó Ilona 78 éves

Bonyhádi József 88 éves

Kardos Istvánné szül. Sebestyén Erzsébet 92 éves

Majorosi Károlyné szül. Herczeg Erzsébet 87 éves

APRÓK

Stanley szilvás 500 fa AKG-val eladó. Tel.: 70/401-1662

PROGRAMAJÁNLÓ

Kiállításmegnyitó

– Küzdősportok és Kecel

Ideje: május 13. (szombat) 17.00

Helye: Városi Múzeum

Nyílt nap a lovastanyán

Ideje: május 20. (szombat)

Helye: Hatvani Lovastanya

Grappling-bajnokság

Ideje: május 20. (szombat)

Helye: Városi Sportcsarnok

Pintér kupa II.

Ideje: május 21. (vasárnap)

Helye: Kecel Ring

Elsőáldozás

Ideje: május 21. (vasárnap) 10.30

Helye: Szentháromság-templom

Kiskunhalasi úti rekó területén 3056 m2 szőlő eladó.

Tel.: 70/774-1661 Szőke Károly

XI. Pünkösdi Utánpótlás Kézilabda Torna

Ideje: május 26-29.

(péntek-hétfő)

Helye: Városi Sportcsarnok

Pünkösdi szentmise, hősökért

Ideje: május 28. (vasárnap) 09.00

Helye: Szentháromság-templom

Trianoni gyászmise

Ideje: június 02. (péntek) 09.00

Helye: Szentháromság-templom

Városi megemlékezés

Ideje: június 02. (péntek) 10.15

Helye: Liget, Trianon-emlékmű

Retro juniális

Ideje: június 10-11.

(szombat-vasárnap)

Helye: Városközpont

17
Közérdekű Keceli Hírek 2021. május 2023. április
Kókai Olivér (a. n. Richter Jennifer) Turcsik Viktor Leonárd (a. n. Szabó Eszter)

KECELI KÖZÖS

ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL NYITVATARTÁSI IDEJE

hétfő, szerda: 08.00 – 12.00

kedd, péntek:

nincs ügyfélfogadás

csütörtök: 08.00 – 12.00

és 13.00 – 17.00

Tel.: 78/420-211

POLGÁRMESTER FOGADÓNAPJA

csütörtök: 08.00 – 12.00

és 13.00 – 17.00

JEGYZŐ ÜGYFÉLFOGADÁSA

szerda, csütörtök: 08.00 – 12.00

KORMÁNYABLAK NYITVATARTÁSI IDEJE

Okmányiroda

hétfő: 07.00 – 17.00

kedd, szerda, péntek:

08.00 – 12.00

csütörtök: 08.00 – 18.00

Gyámügy

hétfő, csütörtök: 08.00 – 16.00

kedd, szerda, péntek:

08.00 – 12.00

6200 Kiskőrös, Petőfi tér 3. II. em.

ÁLLATORVOSI ÜGYELET

Valamennyi állatorvos saját praxisa részére biztosítja a munkaszüneti napokon

való ellátást. Távollét esetén helyettesítő állatorvos dolgozik, akinek elérhetősége a rendelő bejáratánál kifüggesztve olvasható.

Dr. Almási Zsolt: 20/262-2255

Dr. Beke József: 20/971-8180

Dr. Flaisz Csilla: 70/702-5394

EBRENDÉSZET

Tel.: 20/4949-705

GYÓGYSZERTÁRAK NYITVATARTÁSI IDEJE

Kristály Gyógyszertár

Vasút u. 3.

Tel.: 78/422-740

hétfő-péntek: 08.00 – 16.00,

Páratlan szombatokon:

08.00 – 12.00

Ügyelet nincs.

Szent György Gyógyszertár

Rákóczi F. u. 1.

Tel.: 78/420-150

hétfő-péntek: 08.00 – 12.00,

14.00 – 18.00

Páros szombatokon:

08.00 – 12.00

Készenlét: hétfő-péntek

19.00 – 21.00

VÁROSI KÖNYVTÁR

ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ NYITVATARTÁSI IDEJE

hétfő, kedd: 08.00 – 16.00

csütörtök: 08.00 – 17.00

szerda, péntek: 08.00 – 12.00

szombat: 09.00 – 12.00

vasárnap: zárva

Tel.: 78/420-344

POSTA NYITVATARTÁSI IDEJE

hétfő, kedd, szerda, péntek:

08.00 – 16.00

csütörtök: 08.00 – 17.00

szombat, vasárnap: zárva

Tel.: 78/420-630

FÖLDHIVATAL NYITVATARTÁSI IDEJE

Kiskőrös, Kossuth L. u. 16.

Tel.: 78/795-059

hétfő, kedd, szerda:

08.00 – 11.30 és 13.00 – 15.00

pénztár 17.30-ig

csütörtök, péntek:

08.00 – 11.30

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA

Kiskőrös, Kossuth L. u. 40. Tel.: 78/795-044

hétfő, szerda, csütörtök:

08.00 – 16.00

kedd: 08.00 – 12.00

péntek: nincs ügyfélfogadás

KISKUN-VÍZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Kiskunhalas, Kőrösi út 5.

Hétfő, szerda: 8:00-14:00

Kedd: 6:30-12:30

Csütörtök: 8:00-20:00

Péntek: 6:30-12:30

Tel.: 20/942-1622

FALUGAZDÁSZ

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDEJE

hétfő-csütörtök:

08.00 – 12.00 és 13.00 – 16.00

péntek: nincs ügyfélfogadás

HEGYKÖZSÉG

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDEJE

hétfő, szerda, péntek:

08.00 – 12.00

kedd, csütörtök: 08.00 – 12.00

és 13.00 – 16.00

Tel.: 78/421-308

HULLADÉKUDVAR NYITVATARTÁSI IDEJE

kedd, szerda: 07.00 – 16.00

szombat: meghatározott

napokon 8.00 – 12.00

A befizetésről igazolást kell

vinni. Tel.: 30/345-54-23

KÖZVILÁGÍTÁS HIBABEJELENTÉS

Városháza portaszolgálata

Tel.: 78/420-211

HELYI RENDŐRSÉG

Tel.: 78/420-207, 20/539-83-71

HELYI TŰZOLTÓSÁG

Tel.: 78/420-056, 70/3392-733

POLGÁRŐRSÉG

Tel.: 70/3329600

II. JÁNOS PÁL KATOLIKUS

ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

Tel.: 78/420-253, 70/983-94-08

KECEL VÁROS ÓVODÁJA

ÉS BÖLCSŐDÉJE

Tel.: 78/521-030, 06-70/379-2001

CSECSEMŐ TANÁCSADÁS:

Dr. Zsember Katalin

kedd: 10.00 – 12.00

Dr. Percs Ágnes

szerda: 10.00 – 12.00

ORVOSI ÜGYELET

Vezetékes telefonszáma:

78/421-000

Mobil: 30/859-66-70

Ügyeleti idő: naponta 16.00 – 08.00

CSENDES ŐSZ IDŐSEK OTTHONA

Cím: Szabadság tér 11. Intézményvezető

Tel.: 78/521-850

Bentlakásos ellátás

Tel.: 78/521-852

Konyha, pénztár, nappali ellátás

Tel.: 78/521-851

Család- és

Gyermekjóléti Szolgálat, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás

Tel.: 78/420-092

TERÜLETI VÉDŐNŐI TANÁCSADÁSI REND

1. körzet:

H 08.00-10.00

Kovácsné Veréb Gabriella

2. körzet:

K 08.00-10.00

Fejesné Kókai Judit

3. körzet:

Sze 08.00-10.00

helyettesített körzet

4. körzet:

Cs 08.00-10.00

Grúberné Kirschner Erika

VÁRANDÓS TANÁCSADÁS:

Minden csütörtökön 08.00-11.30

Tel.: 78/420-555

Keceli Hírek

Kecel város közéleti havilapja

Kiadó: Vállalkozók a Városért Média Nonprofit Kft. 6237 Kecel, Fő tér 1.

Ügyvezető és felelős szerkesztő: Molnár Elvira

E-mail: media@kecel.hu

Állandó munkatársaink: Ferró Zsófia, Gyalogné Klajkó Eszter, Kecskés Tamás, Ridegné Szilágyi Bettina

Hirdetésszervező: Dúcz Annamária

E-mail: hirdetes@vira.hu Telefon: +36-70/617-9945

Tördelés: BI-Design Reklámstúdió 6237 Kecel, Rákóczi Ferenc utca 56.

Nyomdai munkák: DRUK-KER Kft. 6200 Kiskőrös, Csokonai u. 47.

Megjelenik havonta 3450 példányban.

ISSN 2062-7300

Újság, képújság hirdetésfelvétel:

Városi Könyvtár és Művelődési Ház

hétfő, kedd, péntek: 09.00 – 12.00

szerda: nincs ügyfélfogadás

csütörtök: 09.00 – 16.00

Tel.: 78/420-344

E-mail: hirdetes@vira.hu

Lapzárta: minden hónap 20-án

18
Impresszum Keceli Hírek 2023. április
Közérdekű