__MAIN_TEXT__

Page 1

Syksy 2020

ME TÄÄLLÄ HEIKKILÄNTIE 7 :SSA KUTSUMME SINUA MUKAAN! Lue lisää sivu 4.

#VALAISET PIMEÄN

MESSUT LAPSET PERHEET NUORET AIKUISET KUOROT JA KONSERTIT VAPAAEHTOISET APUA JA TUKEA

/lauttasaarenseurakunta

@lauttasaarensrk

Kevät 2020 I Nuorten toiminta

I 1


PYHÄÄ JA TOIVOA VAHVISTAVIA HETKIÄ

V

iime keväänä kaipasimme toisiamme ja erilaisia toimintamahdollisuuksia. Nyt syksyn alkaessa olemme jälleen tilanteessa, jossa on uhkana joutua luopumaan yhteisistä tilaisuuksista, joista normaalioloissa saamme tukea ja toivoa.

Tähän esitteeseen on kerätty monenlaisia valonpilkkuja, joita tulevina viikkoina ja kuukausina järjestetään meitä kaikkia varten.

Miten voimme ilahduttaa ja luoda toivoa vuoden pimeimpään aikaan? Miten mahdollistamme hyvän syksyn vieton?

Kirkkorakennuksen peruskorjauksen ajan Lauttasaaren seurakunta toimii Johannes församlingenin kanssa yhteisissä väistötiloissa Heikkiläntie 7:ssä. Toimimme myös väistötilojen ulkopuolella: Kauneimpia joululauluja voi laulaa kapakassa tai ulkotulien roihutessa taloyhtiön yhteisellä pihalla. Seurakunta haluaa olla enemmän läsnä lauttasaarelaisten keskuudessa.

Lauttasaaren seurakunta haluaa olla tukena ja turvana elämän haastavissa paikoissa. Tuoda valoa elämän synkkiin tilanteisiin ja vahvistaa luottamusta noissa hetkissä. Viettää yhdessä hyviä hetkiä, jotka antavat iloa ja rohkeutta arjen keskellä elämiseen.

2 I

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA

Työskentelemme päivittäin tuomalla lohtua ja toivoa, niin konkreettisesti kuin rukouksenkin avulla.

Ota meihin yhteyttä, niin toteutetaan hyviä ideoita.

Meistä on moneksi ja haluamme olla mukana tekemässä mahdollisimman monen lauttasaarelaisen arjesta pyhää ja koskettavaa. Tervetuloa mukaan! Siunausta syksyn hetkiin, yhdessä tästä selvitään! Juha Rintamäki Lauttasaaren kirkkoherra


SISÄLLYS

POIMINTOJA SYKSYSTÄ

VÄISTÖTILA

4

ENKELIMESSU

Lastenkokoinen jumalanpalvelus. SIVU 7

LAPSET JA PERHEET

PYHÄINPÄIVÄ

On jälleen aika sytyttää kynttilä ja muistella.

AIKUISET

12

KONSERTIT

14

8

#VALAISETPIMEÄN


VÄISTÖTILAN ESITTELY

Lauttasaaren kirkon kauan odotettu peruskorjaus on käynnistynyt syksyllä 2020. Kirkkorakennuksen ollessa remontissa, toteutuu syksyn toiminta seurakunnan väistötilassa. Kirkon peruskorjauksen arvioidaan valmistuvan kahden vuoden kuluttua. Lauttasaaren seurakunnan peruskorjausta pääset seuraamaan Lauttasaaren seurakunnan omassa Lauttasaaren kirkon peruskorjaus -Facebook-ryhmässä.

N

okian menestystarinaa rakennettiin 1990-luvun aikana myös Lauttasaaresta käsin, kun 1988 valmistui Heikkiläntie 7:ään Nokian tutkimuskeskus. Connecting people -slogan leijuu noissa tiloissa edelleen, kun nyt noista tiloista lähdetään hakemaan seuraavaksi kir-

kollista menestystarinaa 2020-luvulle seuraavien parin vuoden aikana. Noin 800 neliön kokoinen väistötila on sekä Lauttasaaren seurakunnan että Johannes församlingenin käytössä. Väistötilan sisustus on toteutettu pitkälti kierrätyskalusteilla. Kirk-

4

korakennuksesta siirrettiin kaikki käyttökelpoinen, jota ei peruskorjauksen aikana entisöidä. Lisäksi Helsingin seurakuntien eri kirkoista on vuosikymmenten aikana jäänyt varastoon huonekaluja, joita käytetään nyt väistötilan sisustamisessa. Väistötilakin on lauttasaarelaisten yhteinen tila, jota seurakunnan kokoavan toiminnan lisäksi käytetään erilaisiin suurempiin kokoontumisiin. Väistötilassa on noin runsaan 100 hengen kirkkosali ja noin 60 hengen seurakuntasali. Nämä salit on myös mahdollista yhdistää.


Väistötilassa tapahtuu joka päivä. Tutustu monipuoliseen tapahtumatarjontaan tässä esitteessä, verkkosivuilla ja tule rohkeasti ideoimaan Heikkiläntielle uutta toimintaa! Väistötila on lauttasaarelaisten yhteisessä käytössä. Tervetuloa tutustumaan ja ottamaan tila haltuun!

Tervetuloa tutustumaan ja ottamaan tila haltuun!” @Lauttasaaren kirkon peruskorjaus

5


MESSUT JA HARTAUDET

MESSU sunnuntaisin klo 11.

VIIKKOMESSU keskiviikkoisin klo 19.

PYHÄINPÄIVÄ Lauantaina 31.10. on jälleen aika vierailla hautausmaalla, sytyttää kynttilä kotosalla ja muistella lämmöllä edesmenneitä sukulaisia ja läheisiämme. Jumalanpalveluksessa perinteenä on muistaa viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleita seurakuntalaisia. Pyhäinpäivän messu ja kynttiläkirkko järjestetään tänäkin pyhäinpäivänä, joko virtuaalisesti tai paikan päällä, riippuen ajankohdan koronatilanteesta. Seurakunnan somekanavilla, verkossa ja paikallislehdissä tarkennetaan pyhäinpäivän ohjelma seurakunnassa tulevana syksynä.

6


JOULUN AIKA

ENKELIMESSU su 4.10. klo 11–12. Lastenkokoinen jumalanpalvelus, jossa on tilaa ihmetellä, laulaa ja leikkiä sekä nauttia pyhän tunnelmasta. Mukana pastori Annette Markkunen.

PIKKUKIRKOT pidetään perjantaisin seuraavasti: 23.10. ja 27.11. klo 9.30–9.45. Pikkukirkot ovat lasten omia kirkkohetkiä, joissa kirkkovuosi tulee tutuksi, laulamme lasten virsiä ja tutustumme kotikirkkoon. Pikkukirkoissa mukana lastenohjaajia, pappi ja kanttori. Kysy lisää: annette.markkunen@evl.fi.

JOULUPOLKU LAUTTASAARESSA

Uutta!

28.11. ja 19.12. klo 18 Sinua odotetaan Särkiniementien päässä. Pimeän illan keskelle kerääntyy eri puolilta Lauttasaarta ihmisiä. Mukaan kotoa on otettu lyhty tai kynttilä. Särkiniemen tien päässä huomataan, että pieni liekki valaisee pimeässä itseasiassa paljon. Lopulta, kun ympärillä alkaa olla entistä useampi kynttilän ja lyhdyn kanssa pimeä on valaistu. ”Ilman sinua ei ole yhteisöä, jossa rakkaus valaisee pimeän.” Tervetuloa laulamaan Kauneimpia joululauluja, juomaan lämpimiksi glögit ja hiljentymään joulun toivoa vahvistavan sanoman ääreen.

KAUNEIMPIA JOULULAULUJA lauletaan tänäkin vuonna! Tarkemmat tiedot löydät verkkosivuiltamme. Kauneimpien joululaulujen laulupiste joulupoluilla 28.11. ja 19.12. klo 18.

JOULUN PYHIEN JUMALANPALVELUKSET JA HARTAUDET:

24.12. klo 13 Lasten ja perheiden joulukirkko klo 15 Jouluhartaus klo 16 Jouluhartaus klo 23 Jouluyön messu 25.12. klo 8 Joulukirkko 26.12 klo 10 Tapaninpäivän messu

Pääkaupunkiseudun koronapandemiaa koskevat ohjeistukset otetaan huomioon joulutapahtumien järjestämisessä. Tarkistathan tapahtumien tiedot verkkosivuilta lähempänä tapahtumaa mahdollisten muutosten varalta.

7


8


LAPSET JA PERHEET

PYHÄKOULU

AVOIN PERHEKERHO

sunnuntaisin messun yhteydessä klo 11–12. Pyhäkoulut järjestetään 29.11. saakka. Pyhäkoulu sopii kaiken ikäisille lapsille, mutta pienimmillä on hyvä olla vanhempi mukana.

ma, ti ja pe klo 9–11. Kohtaamispaikka lapsille ja vanhemmille/hoitajille kahvikupposen ääressä.

Pyhäkoulussa tutustutaan Raamatun kertomuksiin, lauletaan, jutellaan, askarrellaan ja tutustutaan kotikirkon jumalanpalveluselämään. Pyhäkoulu alkaa messusta, josta siirrytään pyhäkoulutilaan. Pyhäkoulunopettajina toimivat vapaaehtoiset aikuiset.

KOTIKÄYNNIT LAPSIPERHEISIIN ti–to klo 9–11. Lastenohjaajan voi soittaa lastenhoitoavuksi kotiin, soittoaika ma klo 9–16 numeroon 050 380 3514.

ILTALASTENHOITOA LIIKKUVA METSÄKERHO yli 2 vuotiaille lapsille ma–pe klo 9–11. Kerhossa ulkoillaan, leikitään, lauletaan ja syödään omat pienet eväät. Lähtö kirkon rappusten alapuolelta.

yli 2 vuotiaille lapsille keskiviikkoisin klo 17.30–19.30. Ilmoittautuminen tiistaisin klo 9–16 numeroon 050 380 3514.

AINO-KANTTORIN MUSKARI maanantaisin klo 10.

PERHEIDEN JOULUASKARTELU torstaina 26.11. klo 17.30–19. Tule tekemään mm. joulukortteja ja -koristeita.

Lisätietoa lapsiperhetoiminnasta anu.lonnqvist@evl.fi.

9


NUORET

TALO Nuorten Talo Kalliossa Toinen Linja 8 on auki joka arki-ilta klo 16–21. on nuorten ja nuorten aikuisten oma avoin kohtaamispaikka arki-iltaisin klo 16–21 syyskuusta alkaen. Yhdessäoloa, ruokaa, pelailua ja uusia kavereita. Talon toiminnan mahdollistaa Kallion, Paavalin, Tuomiokirkon, Lauttasaaren ja Töölön seurakunnat. www.talolle.fi @talolle.fi

10


Uutta! LARUNSRKNUORET INSTAGRAMISSA

Larunsrknuoret on Lauttasaaren seurakunnan nuorten oma Instagram-tili, jonne päivitetään kuulumisia ripareilta ja nuorten toiminnasta. @larunsrknuoret

Nuorten toiminnasta ja isoskoulutuksesta voit kysyä lisää varpu.koivunen@evl.fi.

11


AIKUISET

KÄSITYÖPIIRI ALFA -KESKUSTELURYHMÄ AIKUISILLE klo 17.30–19.30 torstaisin 19.11. saakka seurakuntasalissa. Keskustelemme elämän tarkoituksesta ja mielekkyydestä kristillisen uskon näkökulmista lyhyiden alustusten innoittamina. Tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa yksin tai ystävän kanssa. Kysy lisää: kristiina.hannula@evl.fi 050 466 4150.

parillisten viikkojen maanantaina klo 13–14.30. Heikkiläntie 7, 4 kerros. Teemme yhdessä erilaisia käsitöitä. Into tekemiseen on taitoa tärkeämpi. Voit ottaa mukaan omat kutimet ja tehdä niitä tai tulla ja olla hyvässä porukassa muuten vaan. Kahvitarjoilu. Tied. Taina Viherkari puh. 050 380 3532.

TÖPPÖSRYHMÄ Tiistaisin 13.10., 10.11. ja 8.12. klo 11–12.30. Töppösryhmä neuloo kastesukkia ja tänä syksynä keskitytään neulomaan vauvaikäisten junasukkia. Lisätietoja antaa Maria Kiviniemi puh. 050 441 6266.

TORSTAIPIIRI parittomien viikkojen torstaisin klo 13–14.30. Ohjelmassa mm. keskustelua eri teemoista, jumppaa ja retkiä.

12

Kahvitarjoilu. Ohjaajina Kyllikki Tikkanen ja diakoniatyön työntekijä Niina Marjanen, jolta tiedustelut puh. 050 380 3531.

NUORTEN AIKUISTEN ILTA ke 2.12. klo 18–20. Jouluista yhdessäoloa, musisointia ja keskustelua, tarjolla myös pientä purtavaa sekä osallistutaan viikkomessuun klo 19–19.30. Tiedustelut varpu.koivunen@evl.fi tai annette.markkunen @evl.fi.


Torstaisin keskustelemme elämän tarkoituksesta ja mielekkyydestä sekä kristillisen uskon näkökulmista.” CHURCH IN HELSINKI provides also international activities! For services, groups and events in English, visit St. Matthews Church in Helsinki: www.stmatthews helsinki.com


KUOROT

Kamarikuoro Barcarola Ohjelmistossa uusinta uutta ja vuosisataista vanhaa! Kuoro toteuttaa musiikillisesti monipuolista ja haastavaa ohjelmistoa raikkaalla ja riemullisella otteella. Kuoron ohjelmisto on sekä a cappellaa että yhteistyössä orkestereiden kanssa. Kuoroa johtaa Lauttasaaren seurakunnan A-kanttori Anne Viljamaa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset koelauluun: anne.viljamaa@evl.fi, 050 380 3526.

Saarikuoro Alle 40-vuotiaille tarkoitettu nuorten ja nuorten aikuisten kuoro. Kuoroon otetaan myös nuoria ja nuorehkoja soittajia. Kuoro ja musiikkiryhmä harjoittelevat yhdessä. Ohjelmisto on kevyempää hengellistä musiikkia ja virsiä. Kuoro esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa. Kuoroa johtaa Aino Valojärvi, aino.valojarvi@evl.fi, 050 380 3536.

14

Aurinkokuoro Lapsikuoro kutsuu mukaan 6–12-vuotiaita lapsia laulamaan iloiseen joukkoonsa. Kuorossa lauletaan Lasten virsiä ja lastenlauluja. Kuoro esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa ja perhemessuissa. Kuoroa johtaa Aino Valojärvi, aino.valojarvi@evl.fi, 050 380 3536.


KONSERTIT

Virtuaalimatka maailmalle marraskuussa Urkumusiikkia, kulttuuria ja illallista. Tänä syksynä matkustaminen ulkomaille on vähäistä. Vieraan maan kulttuuri, ruoka sekä piristävät elämykset eivät jää kuitenkaan Lauttasaaressa kokematta. Me tuomme ne Heikkiläntien väistötilaan turvaväleillä ja ilman pitkiä lentomatkoja. Syksyn ja kevään aikana virtuaaliurut tuovat eri Euroopan kirkkojen urut Lauttasaareen. Urkukonserttisarjassa päästään nauttimaan eri kirkkoihin rakennettujen urkujen soinnista omassa väistötilassamme urkureiden soittamana. Konsertin jälkeen ravintola Fond järjestää kyseisen kaupungin ja maan teemalla illallista ja syötävää. Ensimmäinen virtuaalimatka suuntautuu Ranskaan, Nizzan ja Pariisin läheisyyteen. Lisätietoa konsertti-illoista, -päivämääristä ja lippujen hinnoista löytyy Lauttasaaren seurakunnan nettisivuilta, Facebookista, Kirkko ja Kaupunki –lehdestä sekä Lauttasaarilehdestä.

15


KONSERTIT

Lähde vapaaehtoiseksi! MINIKONSERTTI -SARJA Tiistai-iltaisin klo 19, Lauttasaaren seurakunnan Facebook-sivuilla. Lauttasaaren seurakunnan Facebookissa keväällä poikkeusoloissa alkanut lauttasaarelaisten muusikoiden Minikonsertti –sarja saa jatkoa. Loka-marraskuun aikana muusikot tuovat pienen musiikillisen tervehdyksensä kaikkien iloksi ja lohduksi. Videotervehdykset julkaistaan aina tiistai-iltaisin klo 19. Tallenteet ovat katsottavissa myös jälkikäteen.

LUE LISÄÄ!

Vapaaehtoistoiminnan kautta seurakuntalaiset saavat mahdollisuuden vaikuttaa seurakunnassa ja olla mukana vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä.

KUOROT

Tulevana syksynä monipuolista musiikkitoimintaa järjestetään Lauttasaaren seurakunnan väistötilassa, muualla Lauttasaaressa ja verkossa! Tarkemmat tiedot tulevista musiikkitilaisuuksista löydät Lauttasaari-lehdestä, Kirkosta ja kaupungista sekä Lauttasaaren seurakunnan verkkosivuilta ja somekanavista.

16 16

vapaaehtoistyö.fi


VAPAAEHTOISTOIMINTA

V

apaaehtoistoiminnalla pyritään vahvistamaan kirkon jäsenyyttä ja tarjota mahdollisuus seurakuntalaisille antaa omia vahvuuksiaan ja taitojaan seurakunnan yhteiseen toimintaan. Tutustu vapaaehtoistyöhömme tarkemmin ja löydä juuri sinulle sopiva toiminnan muoto vapaaehtoistyö.fi -sivuston kautta ja Lauttasaaren seurakunnan nettisivuilta.

Tule yhdessä ideoimaan toimintaa uuteen väistötilaamme Heikkiläntielle! 17

Ota yhteyttä Tomi Panigrahi seurakuntakoordinaattori tomi.panigrahi@evl.fi ja 050 369 5640


APUA JA TUKEA

ROVASTIKUNNALLISESTI JÄRJESTETYT SURURYHMÄT

Syksy 2020

Sururyhmät on tarkoitettu läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollisuus jakaa menetyksen kokemusta, menetykseen ja suruun liittyviä tunteita ja muistella edesmennyttä läheistään. Olet tervetullut sururyhmään, mikäli haluat käydä läpi jonkun itselle tärkeän ihmisen kuolemaan liittyviä kokemuksia ja tunteita.

Lauttasaaren seurakunta Avoin sururyhmä kokoontuu Lauttasaaren seurakunnan tilassa osoitteessa Heikkiläntie 7, 4 kerros keskiviikkoisin klo 17.30–19. Kokoonnumme yhteensä 5 kertaa, 11.11, 9.12, 13.1, 10.2 ja 10.3. Sinun ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kahvitarjoilu. Ryhmän vetäjinä toimivat pastori Marko Heusala ja diakoni Taina Viherkari.

Kallion seurakunta Sururyhmä kokoontuu Alppilan kirkolla, Kotkankatu 2, keskiviikkoisin 9.–30.9 klo 18. Ryhmää ohjaavat pastori Pauliina Lindfors ja diakoni Nina Klemmt. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Pauliinalle: pauliina.lindfors@evl.fi tai p. 050 462 0987. Paavalin seurakunta Kirjoitan surusta –ryhmä kokoontuu Paavalinkirkolla, Sammatintie 5, joka toinen torstai 15.10.–10.12. klo 17–18.30., yhteensä 5 kertaa. Ryhmässä työstetään omaa surua kirjoittamisen avulla.

18

Et tarvitse erityistä kirjoittamistaitoa. Läsnäolo ensimmäisellä kerralla 15.10. on välttämätön. Ryhmä on suljettu vertaisryhmä, joka on muuten maksuton, työkirja maksaa 10 €. Ryhmää vetää Arja Rannanpää-Kortelainen, jolle tied. ja ilm.: arja. rannanpää-kortelainen@evl.fi, p. 050 377 4042. Tuomiokirkkoseurakunta Sururyhmä alkaa 5.11. klo 17.30 Bulevardin pihasalissa (Bulevardi 16, sisäpiha). Ryhmä kokoontuu 6 kertaa, ja siihen otetaan 7 henkilöä. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 1.11. mennessä ryhmän ohjaajalle, pastori Tiina Silvo, p. 050 526 4164. Töölön seurakunta Tiedustelut sururyhmistä johtava diakoniatyöntekijä Maija Åker, maija.aker@evl. fi, p. 09 2340 6370 tai pastori Santeri Kaleva, santeri.kaleva@evl.fi, p. 050 307 9925


RAKENNA JOULUPUU -KERÄYS

Tänäkin vuonna toteutamme suositun Rakenna Joulupuu -keräyksen Lauttasaaressa. Voit osallistua tänä vuonna keräykseen lahjakortilla vähävaraisten perheiden ja yksinelävien hyväksi. Jos haluat olla mukana jakamassa jouluiloa lähiympäristön hyväksi, voit hankkia lahjakortin valitsemaasi liikkeeseen esim. lelu-, vaate- tai tavarataloon (arvo 20–50 €). Voit tuoda hankkimasi lahjakortin Lauttasaaren kirkolle (Heikkiläntie 7, 4 kerros) ma-pe klo 10–18 (ajalla 30.11.–11.12.) tai tuoda messun yhteydessä kirkon työntekijälle 29.11. 6.12 ja 13.12.

DIAKONIAN PÄIVYSTYS

Diakoniatyöntekijät jakavat lahjakortit niitä eniten tarvitseville.

ti ja to klo 10–11. Voit tulla varaaman aikaa paikan päälle Heikkiläntielle tai soittaa numeroon: 09 2340 4318. Muuna aikana voi soittaa suoraan diakoniatyöntekijälle.

Keräykseen liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä diakoniatyöntekijä Taina Viherkariin p. 050 380 3532 tai Niina Marjaseen p.050 380 3531.

19


YHTEYSTIEDOT JA TYÖNTEKIJÄT

KIRKKOHERRANVIRASTON PUHELINPALVELU ma–pe klo 9–12 p. 09 2340 4300/lauttasaari.srk@evl.fi

VIRKATODISTUKSET

VÄISTÖTILA

09 2340 5000, ma–pe klo 9–15 Seurakuntien talo, Kolmas linja 22 B, 00530 Helsinki. Avoinna ma–to klo 9–15

Heikkiläntie 7, 00210 Helsinki Avoinna ma–pe klo 10–18

Papisto Rintamäki Juha, kirkkoherra, Hannula Kristiina Heusala Marko Kiviniemi Maria Kuusniemi Kalle Markkunen Annette Päivystävä pappi, ma–pe klo 9–21

050 593 1944 050 466 4150 050 380 3522 050 441 6266 050 408 0074 050 380 3513 09 2340 4302

Kanttorit Valojärvi Aino Viljamaa Anne

050 380 3536 050 380 3526

Nuorisotyö Koivunen Varpu

050 380 3523

Diakonia Marjanen Niina Viherkari Taina

050 380 3531 050 380 3532

Lapsityö Lönnqvist Anu Monni Eemeli Niemi Joel Ollikka Soili

050 380 3514 050 359 1202 050 359 1202 050 380 3542

Suntiot Sorokin Kai Witick Sanna

050 911 9357 050 380 3528

Toimisto ja viestintä Panigrahi Tomi, seurakuntakoordinaattori Raussi Tytti, alueviestijä

050 369 5640 050 380 3529

Siviilipalvelusmies Mpaka Popol

SÄHKÖPOSTIT MUOTOA etunimi.sukunimi@evl.fi

20


Seuraa meitä somessa!” FACEBOOK: @Lauttasaaren seurakunta

Uutta!

Lauttasaaren kirkon peruskorjaus-ryhmä Peruskorjauksen tiedot päivitetään Lauttasaaren seurakunnan Facebook-sivun omaan ryhmään, jonka löydät haulla Lauttasaaren kirkon peruskorjaus. Liity mukaan saadaksesi ajankohtaiset tiedot remontin etenemisestä ja nähdäksesi kirkkoherran peruskorjausvideot, missä esitellään remontin etenemistä joka kuukauden ensimmäinen päivä!

INSTAGRAM @lauttasaarensrk

Uutta!

@larunsrknuoret Larunsrknuoret on Lauttasaaren seurakunnan nuorten oma Instagram-tili, jonne päivitetään kuulumisia ripareilta ja nuorten toiminnasta.

YOUTUBE

ESITE

Tervetuloa seuraamaan Lauttasaaren seurakunnan monipuolisia videosisältöjä seurakunnan YouTube-kanavalle, lyhennetty linkki: https://bit.ly/3kuNdTJ ILME Jani Käsmä www.kasma.fi KUVAT Kansi Unsplash.com ja Arto Kuorikoski, s. 2 Arto Kuorikoski, s. 3 sivunumeroiden mukaan: (iso kuva) Kirkon kuvapankki/Sanna Krook, (4) Arto Kuorikoski, (8 ja 12) Unsplash.com, (14) Lauttasaaren seurakunta, (22) Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio, s. 4 Arto Kuorikoski, s. 5 Poimintoja seurakunnan Facebook-ryhmästä, s. 6 Kirkon kuvapankki/Pekka Vesantola, s. 7 Unsplash.com, s. 9 talolle.fi, s. 10 Kirkon kuvapankki/Suvi Sievilä, s. 11 Unsplash.com ja pieni kuva Kirkon kuvapankki/ Anna-Mari Martikainen, s. 14 Unsplash.com, s. 15 Lauttasaaren seurakunta, s. 16 Kuvakaappaukset seurakunnan Facebook -sivulta, s. 17 Unsplash.com, s. 18 Kirkon kuvapankki/Juuso Westerlund, s. 20 Arto Kuorikoski, s. 21 Unsplash.com, s. 22 Kirkon kuvapankki/ Aarne Ormio ja s. 24 Kirkon kuvapankki/Juuso Westerlund.


ILMAN SINUA

#VALAISET PIMEÄN

Elämme epävarmuudessa, sillä kevään tavoin myös syksyllä voimme joutua perumaan yhteiset kokoontumiset, joissa kohtaamme ihmisiä ja saamme tukea. Myös syksyn pimeys tuo omat haasteensa tuleville kuukausille. Tämä syksy on monella tapaa raskas ja myös seurakunta on poikkeuksellisien haasteiden edessä. Emme selviä niistä ilman sinua. Siksi haastamme sinua mukaan! Lauttasaaren seurakunta työskentelee joka päivä tuomalla lohtua, toivoa ja valoa, niin konkreettisesti kuin rukouksenkin avulla. Koronaviruspandemia koskettaa meistä jokaista, mutta myös arki on yhteinen. Meistä jokainen voi kysyä: Miten sinä voit? Voisinko jotenkin auttaa sinua? Lauttasaaren seurakunta haluaa olla tuomassa valoja elämän eri hetkiin. Olla tukena ja turvana elämän ikävissä ja haastavissa paikoissa. Viettää yhdessä hyviä hetkiä, jotka antavat iloa ja rohkeutta elämiseen arjen keskellä. Tule mukaan. Auta naapuria, tue läheistä, ole läsnä. Pienillä teoilla on suuri merkitys.

22


#VALAISETPIMEÄN Leikkaa tämä sivu

HYVÄ NAAPURI, Ilman sinua ei ole naapuriyhteisöä. Ilman yhteisöä ei ole toivoa. Minä

,

asunnosta tarjoan naapuriapuna

.

Ole yhteydessä vaikka

,

Leikkaa tämä sivu

niin sovitaan tästä yhdessä. ”Ilman sinua ei ole kohtaamisia, joissa uskotaan jokaiseen, joilla elämä heiluu kriisin keskellä. Ilman sinua ole paikkoja, joihin jokainen toivotetaan tervetulleeksi. Ilman sinua ei ole yhteisöä, jossa rakkaus valaisee pimeän.”

Ilman sinua ei ole toivoa, joka auttaa arjen synkissäkin hetkissä. Leikkaa tämä sivu asuintalosi aulaan tai tiputa naapurin postiluukusta ja toimi toivon ja rakkauden välittäjänä.


Keväällä ikkunoihin ilmestyi nalleja, jotka symboloivat toivoa ja yhteisöllisyyttä ohikulkijoille sosiaalisen eristäytymisen aikana. Syksyn pimeydessä esineet eivät erotu, mutta ikkunalaudalle sytytetyn kynttilän valo loistaa ulos. Asettamalla kynttilän tai sähkökynttilän ikkunan läheisyyteen pyhäinpäivästä lähtien jouluun saakka, vahvistamme toistemme luottamusta, että yhdessä tästä pitkittyneestä koronatilanteesta selvitään. Sytytetään kynttilät turvallisesti. #Valaisetpimeän

OSOITELÄHDE: Kirkon jäsenrekisteri. Yksi esite/talous. Valintakriteerinä on ikä (vanhin taloudessa).

#VALAISETPIMEÄN

Profile for Jani Käsmä

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA syksy 2020  

Kausiesite.

LAUTTASAAREN SEURAKUNTA syksy 2020  

Kausiesite.

Advertisement