Optik Guiden

Page 1

GUIDEN

OPTIK

Guiden for danske & nordiske jægere og friluftsfolk

NIGTH VISION VERTICAL NR 1

by Optic Science Unik kvalitet til prisen

JAGUARMAGASINET.DK

OPTIKJUNGLEN

HÅNDKIKKERT

SIGTEKIKKERT

AFSTANDSMÅLER


e r e g æ j r Klarsynfo Optik er en jungle. Der er masser af produkter på hylderne, og prisforskellen på det billigste og det dyreste er stor. Er der en vej igennem det optiske vildnis? Vi har i årtier fået tudet ørerne fulde om, at kvalitet koster. At kun det bedste optik er godt nok. At man altid bør betale mere for sigtekikkerten end for riflen. Men er det virkelig nødvendigt at vælge fra den øverste hylde hver gang for at opfylde sine behov som jæger i Europa? Det er det faktisk ikke nødvendigvis, for i de senere år er kvalitetsforskellen imellem de dyreste produkter og produkterne i mellemprisniveauet mindsket markant. For gennemsnitsjægeren vil de lidt billigere produkter til fulde opfylde behovet og altså være mere end rigeligt gode nok i langt de fleste almindeligt forekommende jagtsituationer.

Side 2


HÅNDKIKKERTER Forbavsende mange riffeljægere har ikke en håndkikkert med sig, når de er på jagt. Endnu flere har nedprioriteret denne del af udstyret og medbringer kikkerter, der i realiteten er så ringe, at det næsten kan være lige meget at medbringe dem. Det er synd, for håndkikkerten er faktisk en særdeles væsentlig del af udstyret for en riffeljæger. En god håndkikkert øger sikkerheden, giver mere vildt på tasken og gør jagtoplevelsen meget større. Men hvad bør man vælge – og hvorfor? Lad os starte med forholdet mellem pris og kvalitet. Der er ingen som helst tvivl om, at de dyreste modeller også er dem med de bedste tekniske specifikationer. Men sandheden er også, at forskellen kan være svær at få øje på med det blotte øje under typiske danske jagtforhold, hvor jagten for det meste foregår i dagslys. Der er i tiltagende mørke, uvejsomt terræn, silende regn, bidende frost og ulidelig varme at kvalitetsforskelle for alvor åbenbares og betyder noget. På en forårsdag i jagttårnet kan betydeligt mindre end de europæiske topmodeller være tilstrækkelige – det vigtigste er, at man har en brugbar kikkert med.

PÜRSCHJÆGEREN Er man primært pürschjæger, er man i reglen bedst tjent med en handy kikkert i den lettere ende af skalaen. 8 eller 10 ganges forstørrelse er normen. Foregår jagten i dagslys er 32 mm frontlinser nok, selvom mange vælger 42 mm for at få lidt mere lys i kikkerten under skumringsjagter. Større linser betyder højere vægt. En vigtig parameter er ergonomien, som har stor betydning for, om man kan holde kikkerten tilstrækkelig roligt i hænderne til at drage nytte af forstørrelsen. Det er langt bedre med et roligt billede i en 8x kikkert end et rystet billede i en 10x kikkert. Vandafvisende coating på de ydre linseoverflader er en detalje, som man med garanti lærer at sætte pris på. Derudover er den typiske pürschjagt vel nok en af de jagtformer, der stiller de mindste krav til håndkikkerten. Et valg i mellemprisklassen vil opfylde stort set alle pürschjægerens behov. Køb en ordentlig bæresele, der holder kikkerten tæt til brystkassen – dette er særlig vigtigt på netop pürschjagt.

ANSTANDSJÆGEREN Sidder du for det meste stille og venter på, at vildtet skal komme til dig, er det udmærket at vælge en lidt tungere kikkert, da man hverken skal slæbe den rundt i terrænet eller vil få problemer med at stabilisere en stor forstørrelse med anlæg på stigen eller tårnet man sidder i. Vil du jage i skumring eller ligefrem om natten har du behov for masser af lys og optimalt forhold mellem objektivdiameter og forstørrelse. En 7x50 eller en 8x56 i super god kvalitet er klassiske valg for anstandsjægeren, der vil kunne se vildsvinene nærme sig foderpladsen i månelyset. Under sådanne forhold skal man gøre sig selv den tjeneste at ofre pengene på en af de dyre europæiske kikkerter. De er simpelthen en tand bedre end konkurrenternes.

Side 3


ALL-ROUND JÆGEREN Vil du have en håndkikkert, som på tilfredsstillende måde fungerer på både den hjemlige bukkejagt, anstandsjagter i ind- og udland samt til de krævende jagtrejser, hvor kikkerten skal anvendes hårdt og længe under alle tænkelige lys- og klimaforhold, er der ikke rigtig nogen vej udenom de super gode kvalitetskikkert. Udover billedkvaliteten betyder parametre som driftssikkerhed og slidstyrke en hel del under så krævende vilkår, og selv om en super god kikkert er et meget dybt greb i lommen, vil du sætte pris på investeringen i årtier.

Side 4

En 10x42 er i øjeblikket en af de mest populære kikkertstørrelser til den meget aktive jæger, som kun vil investere i én kikkert til det hele. Top-tunet lysgennemstrømning i de dyre modeller kompenserer en del for kikkertens manglende kæmpefrontlinser, men nogen egentlig natkikkert bliver det dog aldrig. En allround kikkerter vil altid være et kompromis, så her gælder det om at vælge den bedst mulige kvalitet for den vej rundt at opnå det bredeste anvendelsesområde. Også for all-round kikkerten er det nødvendigt at købe en ordentlig bæresele. En almindelig kikkertrem er helt uegnet til aktiv pürschjagt.


SIGTEKIKKERTEN Mange af de tekniske overvejelser omkring valget af sigtekikkert er fuldstændig i tråd med betragtningerne omkring håndkikkerter. Også på dette område er gode kikkerter i mellemprisklassen rigeligt gode nok til at opfylde gennemsnitsjægerens behov.

på nogle få timer. På en all-round kikkert behøver du ikke fancy dikkedarer såsom ballistiske tårne osv. Du kan indskyde langt de fleste rifler, så du kan holde lige på målet ud til små 200 meter – og det mere end dækker gennemsnitsjægerens behov.

Groft sagt er der fire hovedtyper af sigtekikkerter på markedet – all-round kikkerten som er det indlysende valg for langt de fleste, drivjagtskikkerten, natkikkerten og langdistancekikkerten.

Det er for de flestes vedkommende ret ligegyldigt om kikkertrøret er 24,4 mm eller 30 mm (eller mere) Tykkere rør giver en stivere kikkert og plads til mere justering af træfpunktet, men sidstnævnte er kun relevant på egentlige langskudskikkerter. Det er lettere at montere en kikkert med skinne, end det er at montere en kikkert i ringe. Til gengæld er der ikke så mange skinnemontager at vælge imellem, og da disse kikkerter generelt er mindre efterspurgte er brugtværdien også mindre. Generelt anbefales det at lade en bøssemager montere kikkerten under alle omstændigheder.

Skal du vælge en kikkert til det hele, er det vigtigste at den kan zoome langt ned i forstørrelse. Skal du på drivjagt er det mange steder et lovgivningskrav at den kan stilles til mindre end 3x forstørrelse, men jo længere ned du kommer, desto mere velegnet er kikkerten til driv- og trykjagt. I den høje ende af skalaen er 8x eller sågar 6x forstørrelse nok i langt de fleste jagtsituationer, man kan komme ud for – afsindigt lange skud undtaget. Skal du bruge kikkerten i dårligt lys er 42 mm frontlinse minimum. Skal den bruges til egentlig natjagt er 50 mm og opefter recepten. Dermed lander vi på kikkerter såsom 2,5-10x50, hvis den skal kunne bruges om natten eller f.eks. 1,56x42, hvis dette ikke er et must. Igen er det under meget krævende forhold, at de dyreste kikkerter skiller sig klart ud fra mængden. Oplyst centerprik er en fordel – men ikke strengt nødvendigt – i dagslys. På natjagt er lyset nødvendigt for at placere skuddet ordentligt på den sorte silhuet af dyret – skal kikkerten bruges til dette, er det essentielt, at lyset kan skrues meget ned, så det ikke blænder og at elektronikken er så tidssvarende, at lyset ikke bruger al strømmen

Ved du med dig selv, at du vil komme rigtigt meget på drivjagt, natjagt eller bjergjagt med den pågældende sigtekikkert, så gør dig selv den tjeneste og køb en specialkikkert, som er tilpasset netop disse forhold. Du VIL få flere reelle skudchancer på drivjagterne, hvis din kikkert kan skrues helt ned på 1x (eller er født som et rødpunktsigte). Du kan se langt mere om natten gennem en egentlig natkikkert end du kan gennem en allroundkikkert og det ER en klar fordel på bjergjagten, at du kan skrue op til stor forstørrelse og benytte dig af et ballistisk kliktårn til at få et langt skud til at lykkes første gang. Den dag de laver en 1-8x56 med oplyst centerprik kan vi snakke om en kikkert der vitterligt kan det hele.

Side 5


LASERAFSTANDSMÅLERE - HVAD HAR DU BRUG FOR? Masser af det udstyr som vi omgiver os med, er i højere grad rart at have, end det er egentlig nødvendigt. I mange tilfælde falder laser-afstandsmålere ind under denne kategori – jægerne klarede sig meget godt i tiden inden disse kom på markedet, men de er unægtelig rare at have og i visse moderne jagtsituationer ganske uundværlige. Groft sagt har en riffeljæger, som aldrig skyder på længere afstande end 150-160 meter ikke brug for en afstandsmåler. Moderne jagtkalibrer er så fladt skydende, at de i praksis rammer plet +/- 4 cm, hvis de indskydes, så de skyder tre fingersbredder højt på 100 meter. Udfordringerne med hensyn til afstanden opstår, hvis man vil afgive sikre skud på afstande ud over 200 meter, og problemerne eksploderer, hvis man bevæger sig ud over 300 meter. En 10% fejlbedømning af afstanden på så lange afstande er i praksis forskellen på en fuldtræffer og en anskydning eller en blank forbier. Om man har brug for at kunne afgive de lange skud, må man afgøre med sig selv. Jager man i bjerge, har man

Side 6

ubetinget behovet, og laserafstandsmålere har også været medvirkende til at rette op på utallige anskydninger gennem at muliggøre opfølgende skud på meget lange afstande. De simple monoklare (enøjede) afstandsmålere klarer i princippet selve afstandsmålingen lige så godt som modellerne, der er indbygget i kikkerter. Ulempen ved disse er, at de er dødirriterende at bruge til observation, så man kommer ikke uden om håndkikkerten og skal altså slæbe rundt på to optiske enheder. Det giver derfor masser af mening at vælge en håndkikkert med laserafstandsmåler indbygget. Det er også væsentligt at vælge en model som tager højde for skudvinklen, hvis man vil have fuld nytte af den i bjergene. Ved skudvinkler over 10-15 grader op eller ned, påvirkes de lange skud meget væsentligt af vinklen, og det er i praksis umuligt at gætte sig frem.


VERTICAL by Optic Science Unik kvalitet til prisen

VERTICAL er den nye toplinie fra Optic Science, hvor kombinationen af høj optisk kvalitet og optimal lystransmission sikrer dig et produkt der funger godt både om dagen og i skumringstimerne. Produceret i robuste materialer, og i et funktionelt design, sikrer din VERTICAL riffelkikkert dig den ultimative jagtoplevelse. VERTICAL er udviklet af jægere med årelang praktisk erfaring fra jagt på alle kontinenter og under alle forhold. - Premium optik for krystal klar udsyn - Høj lystransmission - Robust og kompakt konstruktion – sikrer lang levetid - Moderne og funktionelt design

VERTICAL serien fås i f lere modeller: 2-12x50 IR SWA den absolutte topmodel 3-12x50 IR 4-16x44 IR 5-15x42 IR

6.495.4.995.3.995.3.495.-

Side 7


Side 8


Meostar R2 serien, kombinerer den solide og stødsikre mekaniske 30mm. konstruktion med den populære Meolux coating der sikre op til 95% lystransmision. Det enkle letbetjente sigte, med dag/nat belysning sikre dig en succesfuld jagt oplevelse. Meostar produceres i Tjekkiet, og med mere end 80 års uafbrudt produktion på fabrikken, skuffer Meopta aldrig og leverer høj kvalitet for pengene.

MEOSTAR R2 1-6x24 RD

MEOSTAR R2 1,7-10x42 RD

MEOSTAR R2 2-12x50 RD

MEOSTAR R2 2,5-12x56 RD

9.995,-

9.995,-

10.495,-

10.495,-

MEORANGE 10X42HD

NYHED TIL EFTERÅRET

BALLISTISK TÅRN Til montering på Meostar R1 og R2. Giver dig et perfekt sigtepunkt på variable afstande, tilpasset din riffel. Vandtæt efter montering 1.499,-

Side 9


Vi har håndkikkerter

it l alle

LEICA GEOVID 8X42 HD-B Topkikkert med indbygget afstandsmåler

24.495,-

SWAROWSKI RF EL 8X42 Bedste model fra Swarowski med indbygget afstandsmåler

22.995,Side 10


LEICA GEOVID 8X42 R med indbygget afstandsmåler Fantastisk pris

NYHED

14.995,8.195,ZEISS CONQUEST 8X42 HD

MINOX BL 8X44 HD

Super kikkert fra Zeiss

Fantastisk HD kikkert til prisen

Y” E N O M R O F E U L ”VA

4.995,-

MINOX BJ 8X42 Før 2999,-

NU

1.499,-

OPTIC SCIENCE CREEK God basis kikkert 8x42 Før 1.799,-

NU

799,Side 11


NU KAN DU SE OM NATTEN

Natkikkerter er den seneste trend I udstyr til jægere og outdoorfolk. Salget er er eksplosivt stigende i denne kategori og Jaguargruppen har mange års erfaring med salg af natkikkerter. Vi har allieret os med amerikanske Armasigth som er specialister i denne kategori. Armasigth producerer og udvikler både traditionelle natkikkerter og er førende indenfor avancerede termiske (varmesøgende) og digitale kikkerter, både til militært brug og til jagt og outdoor. Armasigth er suveræne testvindere både i udlandet og i Danmark i forhold til ”value for money” når der laves uafhængige tests af natkikkerter. Håndholdte natkikkerter er fuldt lovlige, men skal du bruge kikkerten til jagt, så check med din Jaguar butik at du har eller får den nødvendige tilladelse. Nigth Vision – natkikkerter – rangeres efter generation; Gen 1 og Gen1+ : er første generations natkikkerter er lavet med optiske linser i glas og virker ved at lyset forstærkes flere tusind gange, og er populære og billige til brug for jægere, outdoorfolk og til sikkerhed i hjemmet. Core: en ny udviklet kvalitet der bruger teknologi fra Gen 2 og Gen 3, men som prismæssigt ligger under topmodellerne. Core, Gen 2 og Gen 3 er lavet med keramisk optik,

Side 12

der giver bedre optisk kvalitet og er langt mere robuste og ”shockproof” end Gen 1 og Gen 1+ Gen 2 og Gen2+: er den bedste kvalitet af natkikkerter der er tilladt til almindelige forbrugere, og her får man højeste mulige kvalitet, både på optikken og på holdbarheden. Gen 3 og Gen3+: Kun tilladt til politi og militært brug. Thermal Imaging: Termiske kikkerter – også kendt som varmesøgende eller infrarøde kikkerter, fungerer som et kamera der registrerer varmen og giver et super tydeligt billede hvor varmblodede dyr og mennesker træder tydeligt frem i forhold til de koldere omgivelser. Armasigths Thermal Imaging produkter er de mest sofistikerede på markedet i dag og har exceptionel kvalitet som bruges af jægere, militær og SWAT teams. Digital Nigth Vision: DNV er en ny teknologi, der fungerer som et kamera der kan vise billeder i næsten totalt mørke, og som også har den store fordel at de kan bruges både dag og nat, uden risiko for at ødelægges. Alm natkikkerter kan tage skade, ved forkert brug om dagen eller i oplyste lokaler. De bedste DNV kikkerter er på niveau med Gen2+, men hoved parten er på Gen 1 niveau..


GÅ IKKE NED PÅ UDSTYRET VAMPIRE 3X, NV sigtekikkert, CORE teknologi, shockprotected, belyst, vand/støv/sandtæt, quick release mount,passer til Weaver, nitrogen fyldt og multicoated optik, vægt 1,4 kg NU

10.495,-

NU

23.995,-

NU

6.995,-

DRONE PRO 10X DIGITAL NIGTH VISION

ORION 5X, NV SIGTEKIKKERT Gen 1+ , med 5x forstørrelse, shockprotected, belyst rødt kryds, enkel betjening, passer til Weaver, opladeligt batteri, vægt 1,7 kg

NU

23.995,-

Alle produkter kan bruges med XLR-IR850 som er en langdistance infrarød illuminator for øget effekt

Af højeste kvalitet, inkl XLR-IR850, digital recorder, nitrogenfyldt, vandtæt, display, quick start, kan tilkobles extern monitor, kan bruges både dag og nat, picatinny eller Weaver. Vægt 1 kg

2.499,NU

37.995,PROMETHEUS: THERMAL IMAGING KIKKERT CO-MR QSI MG WHITE PHOSPHOR Håndholdt clip-on NV, Gen 2+, fungerer med alm sigtekikkert, quick release mount, superskarp optik, MIL standard, inkl XLR-IR850 vægt 0,7 kg

Termisk kikkert, vi har valgt topmodellen 336 3-12x42 (60HZ), Digital zoom 1x-8x, flere farver muligheder(white hot, black hot, rainbow mfl.) digital recorder, fly aluminium, FLIR-Tau 2 teknologi, Made in USA. Vægt 0,6 kg.

Side 13


NY !

Geovid R.

LEICA GEOVID 8 x 56 R

Legendarisk afstandsmåler, gennemtestet kikkert. Kikkert og afstandsmåler – den nye Geovid R giver dig begge dele i ét produkt. En håndkikkert med sublim optik, lavet til at blive brugt, kombineret med en ekstremt præcis afstandsmåler med ballistisk hjælpefunktion. Super lysstærk, knivskarp gengivelse med høj kontrast og korrekt farvegengivelse. Uanset om der er tale om stor afstand eller dårlige lysforhold, så ser du dit mål knivskarpt – hver gang. Integreret laser-afstandsmåler, effektiv ud til 1.100 meter Display der viser lineær afstand med korrektion for skudvinkel relevant på jagt Lynhurtig afstandsmåling, kun 0,3 sekund Kompakt design med kikkerthus i aluminium – belagt med stødabsorberende gummiarmering Fås i følgende modeller: 8 x 42 R, 10 x 42 R, 8 x 56 R og 15 x 56 R

LEICA GEOVID 15 x 56 R

LEICA GEOVID 10 x 42 R

Besøg Leica forhandleren og se selv forskellen – eller læs mere på www.leica-sportoptics.com LEICA GEOVID 8 x 42 R

Leica kikkerter distribueres i Danmark og Sverige af Morehouse A/S. Nærmeste forhandler oplyses på 8742 1000. Læs mere på www.morehouse.nu.

Side 14

ad_geovid r_hunter_danish_A4_new.indd 1

01.06.16 15:31


NY !

Magnus i. Perfektion i en ny dimension.

Modeller: LEICA MAGNUS 1– 6.3 x 24 i LEICA MAGNUS 1.5 –10 x 42 i LEICA MAGNUS 1.8 –12 x 50 i LEICA MAGNUS 2.4 –16 x 56 i

Krystalklar, kontrastfuld gengivelse selv under de vanskeligste lysforhold kombineret med ekstremt bredt synsfelt og en teknik, der altid fungerer optimalt under praktisk brug – det er baggrunden for den enorme succes, som Leica Magnus sigtekikkerter har oplevet. Men selv det bedste produkt kan forædles. I et nært samarbejde med erfarne brugere af Leica Magnus sigtekikkerterne har vi gjort et fremragende produkt endnu bedre – begrebet perfektion har fået en ny dimension. For eksempel er det blevet nemmere at nulstille skalaen i kliktårnet uden brug af værktøj. Diameteren på rødpunktet er gjort mindre, så det står knivskarpt uden at genere målsynet selv på stor forstørrelse og store skudafstande. Strømforbruget til belysning af rødpunktet er reduceret, så batteritiden væsentlig forlænges. Samtidig er udskiftning af batteri nu enklere end nogensinde. Forbedringer, der hjælper dig til at fokusere på det væsentlige; din skydning – og derigennem bedre jagtoplevelser. Besøg Leica forhandleren og se selv forskellen – eller læs mere på www.leica-sportoptics.com

Leica kikkerter distribueres i Danmark og Sverige af Morehouse A/S. Nærmeste forhandler oplyses på 8742 1000. Læs mere på www.morehouse.nu.

ad_magnus i group_roe_danish_A4.indd 1

Side 15

01.06.16 07:53


Partners in excellence. ZEISS - Tailored to your needs.

// INSPIRATION MADE BY ZEISS

Side 16


Like a trusted companion always by your side. Z E I S S CO N Q U E ST

The moment in which freedom begins.

ZEISS CONQUEST Like a trusted companion always by your side: ZEISS CONQUEST riflescopes and binoculars.

//// EXPERIENCE RELIABILITY MADE BY BY ZEISS MADE ZEISS

The hunting season begins with confidence as you are well equipped with CONQUEST® riflescopes and binoculars from

The hunting season begins with confidence as you are well equipped with CONQUEST® riflescopes and ZEISS. In the hardwoods the morning air is cool and dense but the CONQUEST HD binoculars create clarity. With the binoculars from ZEISS. In the hardwoods the morning air is cool and dense but the CONQUEST HD sharpest of detail, a generous of viewofand lightatransmission of 90% – theand ZEISS CONQUEST line provides binoculars create clarity. With thefield sharpest detail, generous field of view light transmission of quality and The super fine reticle provides minimal targetThe coverage for precise 90%uncompromising - the ZEISS CONQUEST lineperformance. provides uncompromising quality and performance. super allowing fine shot placement. CONQUEST DL riflescopes are available in various magnificationCONQUEST and lens diameters – from compact reticle provides minimal target coverage allowing for precise shot placement. DL riflescopes are available in various and lensvalue. diameters - from compact to long-range models - all at an to long-range modelsmagnification – all at an incredible incredible value. CONQUEST 3-12x50 Reticle 60 - DKK 10.690,CONQUEST HD 8x42 - DKK 8.190,CONQUEST HD 10x42 - DKK 8.590,-

Find out more at: www.zeiss.com/sports-optics

Jaguar e-magazin_CONQUEST_A4.indd 1

Find out more at: www.zeiss.com/sports-optics

Side 17

28-06-2016 11:29:26


Hunt for for Hunt longer. Hunt for longer. ZEISSVICTORY VICTORYHTHT ZEISS longer. ZEISS VICTORY HT

// INNOVATION

BY ZEISS //MADE INNOVATION

MADE BY ZEISS

// INNOVATION MADE BY ZEISS

ZEISS VICTORY HT Line Line

new d dimension A new imension in hunting.

ZEISS VICTORY HT Line

The A VICTORY the VICTORY HTHT 8x54 VICTORY® HT3-12x56 3–12x56riflescope riflescope and the VICTORY 8x54 new® HT dimension in and hunting. binoculars from ZEISS are expanding the realms of possibility. binoculars from ZEISS are expanding the realms of possibility. ZEISS toVICTORY HToptic Line Thanks aa revolutionary hunters will be Thanks revolutionary optic design, design, hunters willthe beimpressed impressedHT 8x54 ThetoVICTORY® HT 3–12x56 riflescope and VICTORY A new dimension in hunting. with a light transmission of 95 % and higher. These ZEISS products withbinoculars a light transmission of are 95 % and higher. These ZEISS products from ZEISS expanding the realms ofZEISS possibility. now offer you the best light transmission in the history of nowThanks offer you the best light transmission in the history of ZEISS – to pinpoint aHT revolutionary optic design, will be impressed guaranteed to gameriflescope and ensure a safe and ethical The VICTORY® 3–12x56 and thehunters VICTORY HTshot 8x54 www.zeiss.com/ht-riflescopes guaranteed to pinpoint game and ensure a safe and ethical shot -binoculars even at dusk. with a from light ZEISS transmission of 95 the % and higher. These ZEISS products are expanding realms of possibility. www.zeiss.com/ht-binoculars – even at dusk. nowtooffer you the best light transmission in the history of ZEISS – Thanks a revolutionary optic design, hunters will be impressed www.zeiss.com/ht-riflescopes withguaranteed a light transmission of 95game % and higher. These ZEISS products to pinpoint and ensure a safe and ethical shot now–offer the best light transmission www.zeiss.com/ht-binoculars VICTORY HTyou 3-12x56 ASV+ - DKK 20.690,- in the history of ZEISS – even at dusk. www.zeiss.com/ht-riflescopes VICTORY HT to 8x42 - 10x42game - DKKand 16.590,/ 16.990,guaranteed pinpoint ensure a safe and ethical shot VICTORY 8x54 - 10x54 - DKK 18.790,- / 19.190,www.zeiss.com/ht-binoculars – even atHT dusk.

Side 18

Jaguar e-magazin_VICTORY HT_A4.indd 1

28-06-2016 11:27:40


Empower Empower Empower Empower Empower your your your your flexibility. flexibility. flexibility. flexibility. flexibility. VICTORY V8 ZEISS VICTORY V8 ZEISS VICTORY V8 ZEISS VICTORY V8 ZEISS VICTORY V8

// PRECISION //BYPRECISION MADE ZEISS

MADE BY ZEISS //// PRECISION PRECISION // PRECISION MADE MADE BY BY ZEISS ZEISS

MADE BY ZEISS // PRECISION

MADE BY ZEISS

The ZEISS VICTORY V8 Line The ZEISS In a class of its VICTORY own. V8 Line In a class of its own.

The The ZEISS ZEISSVICTORY VICTORYV8 V8Line Line

www.zeiss.com/V8 www.zeiss.com/V8

www.zeiss.com/V8 www.zeiss.com/V8 www.zeiss.com/V8 www.zeiss.com/V8 Untitled-2 1 RZ_ZEISH-16-003_Anzeigen_V8_210x297_GB_ICv2.indd 1

The ZEISS VICTORY V8to Line The premium riflescopes brought you by the VICTORY® V8 line The ZEISS VICTORY V8 Line ® In a class of its own. V8 line The premium riflescopes brought to–you bycrystal the VICTORY In a class of its own. from ZEISS expands the realms of possibility with clear from ZEISS expands the realms of possibility – with crystal In a class of its own. image quality, easy handling, extremely large zoom range and the clear ® TheThe premium riflescopes brought to V8 you by the VICTORY V8 line ZEISS VICTORY Line ®® from image quality, easy handling, extremely large zoom range V8 line brought you by VICTORY brightness views.riflescopes Thanks to the drivento hunt VICTORY V8 V8and linethe The premium to youspecialist by the theclear VICTORY ZEISS expands the realms of possibility – with crystal image quality, ® brightness views. Thanks to the driven hunt specialist VICTORY V8 1.1–8x30, long-range revolution V8to4.8–35x60, V8 line The premium riflescopes brought bycrystal thethe VICTORY realms ofVICTORY possibility –you with clear Inhandling, athe class ofthelarge its own. from ZEISS expands possibility with crystal clear easy extremely zoom range and the–brightness views. 1.1–8x30, the long-range revolution VICTORY V8 4.8–35x60, the light transmission specialist VICTORY V8 2.8–20x56 and the ultimate from ZEISS expands the realms of possibility – with crystal clear image quality, easy handling, extremely large zoom range and the image quality, easy handling, extremely large zoom range and the Thanks to the driven hunt specialist VICTORY V8 1.1–8x30, the light transmission specialist VICTORY V8the 2.8–20x56 and ultimate all-rounder VICTORY V8 1.8–14x50, you have all flexibility youtherange ®V8 and the image quality, easy handling, extremely large zoom brightness views. Thanks to driven hunt specialist VICTORY long-range revolution VICTORY V8 4.8–35x60, light V8 line The premium riflescopes brought to youthe by thetransmission VICTORY brightness views. Thanks to the the driven hunt specialist VICTORY V8 V8shooting 1.8–14x50, you have all the flexibility you need for all-rounder any type ofVICTORY hunting or situation. brightness Thanks tothe the driven hunt specialist VICTORY 1.1–8x30, the long-range long-range revolution VICTORY V8 4.8–35x60, the specialist VICTORY V8views. 2.8–20x56 and ultimate all-rounder 1.1–8x30, the revolution VICTORY V8 4.8–35x60, the fromneed ZEISS the realms possibility – with crystal clear V8 for expands any type of hunting or of shooting situation. VICTORY V8 1.8–14x50, you have all the flexibility you need for any 1.1–8x30, the long-range revolution VICTORY V8 4.8–35x60, the light transmission specialist VICTORY V8 2.8–20x56 and the ultimate light transmission specialist VICTORY V8 2.8–20x56 and the ultimate image quality, easy handling, extremely large zoom range and the type of hunting or shooting situation. all-rounder VICTORY V8 1.8–14x50, have all flexibilityand youthe ultimate light transmission specialist you VICTORY V8the 2.8–20x56 all-rounder VICTORY 1.8–14x50, havehunt all the flexibility you brightness views. V8 Thanks to the you driven specialist VICTORY V8 need for for all-rounder any type type of hunting or situation. VICTORY V8shooting 1.8–14x50, you have all the flexibility you need any of hunting or shooting situation. 1.1–8x30, long-range revolution VICTORY V8 4.8–35x60, the Prices from DKKthe 17.990,need for any type of hunting or shooting situation.

RZ_ZEISH-16-003_Anzeigen_V8_210x297_GB_ICv2.indd 1

www.zeiss.com/V8 RZ_ZEISH-16-003_Anzeigen_V8_210x297_GB_ICv2.indd 1 Untitled-2 1 RZ_ZEISH-16-003_Anzeigen_V8_210x297_GB_ICv2.indd 1

light transmission specialist VICTORY V8 2.8–20x56 and the ultimate all-rounder VICTORY V8 1.8–14x50, you have all the flexibility you need for any type of hunting or shooting situation.

13:09:59 01.03.2016 28-04-2016 11:15:24 01.03.2016 11:15:24

Side 19

01.03.2016 11:15:24 01.03.2016 28-04-201 11:15:24


DU KAN FINDE VORES PRODUKTER HOS EKSKLUSIVE SPECIALISTFORHANDLERE OG ONLINE PÅ WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

EL-KIKKERTER MED SWAROVISION

MESTERLIGT FREMSTILLET

Med EL 42-kikkerten, som anvender banebrydende SWAROVISION-teknologi, sætter SWAROVSKI OPTIK nye standarder for fokus, kontrast og farvegengivelse. Denne velkendte kikkert er et optisk mesterværk, produceret i Østrig og fremstillet med yderste præcision. EL 42-kikkerten har et omhyggeligt gennemtænkt ergonomisk design med unikt EL-gennemgreb og robust fokuseringsmekanisme for optimal brugervenlighed. En pålidelig kammerat, som leverer en perfekt blanding af størrelse og vægt. Den krystalklare optik giver dig mulighed for at nyde fantastiske udsigter, selv i tusmørke, hvilket gør kikkerten perfekt til at observere fugle, der kun er aktive morgen og aften, og den imponerer med sin exceptionelle skarphed fra kant til kant og sit enestående synsfelt. SWAROVSKI OPTIK – få endnu mere ud af de særlige øjeblikke.

SEE THE UNSEEN WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

Side 20

N01_Jaguar_A4_DA.indd 1

21.07.16 14:56


DU KAN FINDE VORES PRODUKTER HOS EKSKLUSIVE SPECIALISTFORHANDLERE OG ONLINE PÅ WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

EL RANGE

PERFEKTION ER NÅET

Foran dig: udfordringer i form af store afstande og stejlt terræn. I din hånd: den perfekte kombination af ergonomisk design og enestående optik. EL Range gør et stort indtryk med knivskarpe billeder og nøjagtig måling af vinkel og afstand. Der er kælet for alle detaljer i denne kikkert, som sammen med den FieldPro pakke sætter nye standarder for komfort og funktionalitet. Når sekunder tæller – SWAROVSKI OPTIK.

SEE THE UNSEEN WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

H18_Jaguar_A4_DA.indd 1

Side 21

21.07.16 14:57


ULTIMATIV YDELSE. PERFEKT DESIGN.

Z8i er den nye standard, som SWAROVSKI OPTIK sætter. Med 8x zoom og den fremragende optik får du det perfekte udstyr til alle former for jagt. Det slanke 30 mm midterrør passer perfekt til enhver jagtriffel. Det fleksible ballistiske tårn og FLEXCHANGE, det første udskiftelig sigte, giver maksimal alsidighed i enhver situation. Når sekunder tæller – SWAROVSKI OPTIK.

SEE THE UNSEEN WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

Side 22

H31_Jaguar_A4_DA.indd 1

21.07.16 14:55


K

S

UN HO

Udviklet i Skandinavien specielt til jægere og outdoorentusiaster. Serien indeholder håndkikkerter, sigtekikkerter og afstandsmålere, alle produceret på nøje udvalgte fabrikker, som kan leve op til de høje krav Optic Science stiller.

Optic Science riffelkikkerter fås i Følgende modeller: RIFFELKIKKERT 2-7X32 AO Luftvåben og salonrifler RIFFELKIKKERT 3-9X40 IR Luftvåben og salonrifler RIFFELKIKKERT 4-16X50 AO Opgradering til salonrifler RIFFELKIKKERT 1-6X24 IR MD Perfekt til drivjagt RIFFELKIKKERT 2-10X50 IR Superkvalitet til prisen RIFFELKIKKERT 3-12X56 IR Mest populære riffelmodel

999,-

IR SIGTEKIKKERT Belyst sigtekikkert, med multicoatede linser, argonfyldt så de ikke dugger, stødsikker. Fås i flere forskellige modeller. En superkikkert til prisen!

1.499,1.999,2.499,3.495,3.995,-

OPTIC SCIENCE 600M Afstandsmåler, god til jagt og golf.

1.999,-

1.199,-

OPTIC SCIENCE HÅNDKIKKERT 8X42 I CAMOFLAGE Nitrogen fyldt så den ikke dugger. God, allround håndkikkert, til bilen, båden, jagthytten.

Side 23


TOPKVALITET FRA MINOX MINOX HÅNDKIKKERT I HD Højkvalitets håndkikkerter fra tyske Minox, nu med HD for optimal synskvalitet. ”Den nye Minox BL HD serie af håndkikkerter, er et produkt der viser tysk kvalitet og ingeniør kunst når det er bedst. Specielle HD glas kombineret med de bedste optiske coatings i et letvægts og dynamisk ”open-bridge” design. Forbedret optiks design for bedre farvegengivelse og højere lystransmission. Minox BL HD – alt hvad du forventer fra en premium ”Made in Germany” producent. Fås i følgende modeller: BL 10x52 HD BL 8x52 HD BL 10x44 HD BL 8x44 HD BL 8x33 HD

5.995,5.495,5.495,4.995,4.495,-

DENNE MODEL ER UDVIKLET I TÆT SAMARBEJDE MELLEM MINOX OG JAGUARGRUPPEN OG FÅS KUN HOS JAGUARGRUPPENS BUTIKKER. KOM OG PRØV KVALITETEN! MINOX BJ 8X42 OG 10X42

NU

Kvaliltetskikkerter til superpris med multicoatede linser og nitrogenfyldt, så den ikke dugger. Vandtæt ned til 3 m. Vægt 780 gram. Før op til 2.999,-

1.499,Side 24


MINOX DTC-400 SLIM Nyeste vildtkamera fra Minox. Super smalt (2,7cm) vildtkamera I camouflage og i helt nyt design, der kan monteres på stort set alle træer og er nærmest umulig at se. Usynlige Infrarøde optagelser (No GLO) så også perfekt til privat overvågning. 9 megapixel. Rækkevidde 15 m. Super hurtig triggerspeed HD kvalitet og med 22 TFT farve display indbygget.

1.699,MINOX DTC-650 Fleksibelt, skarpt, effektivt beskriver Minox DTC 650: 8megapixel, IR, HD Video, hurtig triggerspeed, SD op 32GB, farve display, lang batteri levetid, robuts og vandtæt polycarbonat ”hus”, USB port, 6V port.

3.499,MINOX ZE SERIE

ZEi 2-10x50

7.995,-

ZEi serien er resultatet af en kombination af høj præcisions optik og solidt tysk håndværk. Produceret på fabrikken i Wetzlar, Tyskland sikrer dig et ægte tysk kvalitets produkt.

ZEi 3-12x56

8.995,Side 25


Fantastiske tilbud på Exos 1-8x24 Exos Vejl pris 21.995

1-8x24 Exos – klassisk klapjagtkikkertsigte med 8x zoomfaktor og integreret rødpunktsigte. Med 8x zoomfaktor overskrider exos-linjen hidtil eksisterende grænser inklusive nogle teknisk enestående kendetegn som cc-modus eller flashDotsigte i 2. fokalplan.

SPAR 6000,-

FlashDot-Sigte

FD0

FD2

FD7

FD9

NU

15.995,Stratos 2.5-13x56 Stratos Vejl pris 19.395

Stratos – innovativ belysning og ny hurtig justering af sigtet. Den nyeste generation af schmidt & Bender-kikkertsigter forener alle velkendte fordele fra de afprøvede kvalitets produkter med en lang række innovative fremtidsteknologier.

SPAR 6000,-

FlashDot-Sigte

FD0

NU

13.395,Side 26

FD4

FD7

FD9


Zenith 2.5-10x56 Zenith Vejl pris 16.995

Zenith – slank og æstetisk form forenet med fremragende billedkvalitet. Zenith-linjens velkendte premiumprodukter udmærker sig ikke kun ved deres usædvanligt slanke og æstetiske form, men imponerer især med deres fremragende billedkvalitet og høje, ensartede kontrast i hele synsfeltet ved alle forstørrelser.

SPAR 6000,-

FlashDot-Sigte

FD0

FD2

FD7

FD9

NU

10.995,-

CHOOSE YOUR LIGHT – den nye belysningsenhed Det enestående og eksklusivt programmerbare belysningssystem blev udviklet af Schmidt & Bender for at opfylde hver enkelt kundes helt personlige krav og ønsker. Foruden det elegante udseende er det kendetegnet ved en enkel håndtering: • 3 knapper til alle funktioner • Batteriskift uden værktøj

Side 27


Du finder os også i Sverige

Brasholt Jagt og Fiskeri Jørn Brasholt

Kr. O. Skov - Jagt og Fritid Kurt Bøge Andersen Jacob Skov Anette Skov

Gamefair - Jagtudstyr Brian Jørgensen

Østjysk Våbenhandel Jens Pedersen

Kenneth Pedersen

Hubertushuset Bettina Hansen

Birgitte Nielsen

Michael’s Jagt og Fiskeri

www.jaguarmagasinet.dk

Lars Olsson

HJØRRING

BORDING

HEDENSTED

SVENDBORG

NÆRUM

RINGSTED

Brasholt Jagt & Fiskeri Tlf. 96 23 29 00 www.brasholt.com

Kr. O. Skov Tlf. 86 86 11 77 www.koskov.dk

Østjysk Våbenhandel A/S Tlf. 75 89 00 00 www.huntinglife.net

Michaels Jagt og Fiskeri Tlf. 62 21 11 53 www.michaelsjagt.dk

Gamefair Tlf. 45 80 90 16 www.gamefair.dk

Hubertushuset Tlf. 57 61 13 60 www.hubertushuset.com


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.