Page 1

2018

JAGUAR MAGASINET FOR DANSKE & NORDISKE JÆGERE OG FRILUFTSFOLK

Jæger m/k

Jagt er ikke længere kun for mænd

Er du sikker? Fasthold den gode statistik, og husk det årlige bøssemagercheck

Det du ikke kan undvære Gear og grej

JAGUARMAGASINET.DK


KVINDER på jagt Historisk set har vi aldrig været flere jægere i Danmark. Groft sagt er vi cirka lidt under en kvart million danskere, som har retten til at indløse et jagttegn. Lidt under 180.000 gør det, og omkring 90.000 har været så meget på jagt, at de har haft held til at nedlægge vildt. Omkring 80.000 jægere er organiseret i Danmarks Jægerforbund. Sammenlagt bruger de danske jægere formodentlig over 2 mia. kroner på jagten. Jagt er en populær fritidsinteresse, og det har det været i efterhånden ganske lang tid. Men jægerne – og særligt de nye jægere – er en helt anderledes sammensat gruppe af mennesker end for blot få år siden. Den mest almindelige danske jæger er en mand i 50’erne. Han har gået på jagt i mange år. I sig selv er det ikke opsigtsvækkende – nøjagtigt det samme billede tegner sig i alle de lande, som vi normalt sammenligner os med. Men der har igennem nogle år været en klar tendens til, at gennemsnitsalderen for nye jægere er markant stigende. I dag er den typiske nyjæger i slutningen af 30’erne og har ikke nogen familiemæssige traditioner for jagten.

Andelen af kvindelige jægere er i stigning

Tidligere skete rekrutteringen af nyjægere primært blandt helt unge mennesker, som oftest kom ind i jagten gennem ældre jægere i familien. Stigningen i nyjægernes gennemsnitsalder leder helt naturligt til en gradvis stigning i gennemsnitsalderen for den samlede jægerskare. En anden markant tendens er, at flere og flere kvinder får øjnene op for jagtens glæder. I vore dage er mere end 6% af jagttegnsløserne kvinder – det er det højeste tal nogensinde, og tilstrømningen af kvindelige nyjægere betyder, at andelen af kvinder stiger år for år. Blandt jægere under 40 år er nu mere end hver tiende kvinde. Læser du dette, hører du formentligt til blandt de mere aktive jægere. Altså de jægere som kommer på jagt en hel del dage om året, nedlægger en del vildt og bruger relativt mange penge på jagtinteressen. Hvordan definerer man en meget aktiv jæger? Der findes i sagens natur ingen klare regler, men tager man udgangspunkt i de jægere, som nedlægger mere end ti stykker vildt om året, er tallet i sagens natur væsentligt lavere end de cirka 90.000, som skyder mindst et stykke vildt. Online magasinet ”Mit Jagtblad” har i flere omgange gennemført store læserundersøgelser, der tegner et billede af den aktive danske jægere.

1. Der bliver typisk spenderet 20.000-30.000 kroner på jagt om året. 2. Mere end 60% har hund 3. Et stort flertal har mindst en gang været på jagt i udlandet 4. Næsten 90% dyrker bukkejagt i Danmark – næsten lige så mange deltager i fællesjagter med hagl 5. Jagtriflen er det foretrukne jagtvåben efterfulgt af o/u haglgeværet Genkender du dig selv? Alene det faktum at du læser dette magasin placerer dig med stor sandsynlighed i gruppen af virkeligt aktive danske jægere…

Knæk og bræk derude

LAYOUT & PRODUKTION

ANNONCØR PRISLISTE

RA Reklame, Roskilde

www.jaguargruppen.com/kontakt

ARTIKLER OG FOTOS ER VELKOMNE www.jaguarmagasinet.dk

UDGIVER Jaguarmagasinet udgives af Jaguargruppen. Se adresser på bagsiden.

PRISER & TILBUD Der kan forekomme lokale afvigelser på sortiment og priser. Vi tager forbehold for trykfejl. Gælder så længe lager haves.

Vi tager ikke ansvar for fremsendt materiale. Alt materialet lagres digitalt hos Jaguargruppen. Vi forbeholder os alle rettigheder til at anvende og distribuere det tilsendte materiale. info@jaguarmagasinet.dk


Alt, hvad et jægerhjerte begærer I Jaguargruppens forretninger finder du ALT det udstyr, du skal bruge. Du går heller aldrig forgæves, hvis du har brug for et råd eller to. For jagt er ikke bare noget, vi sælger. Det er vores passion. Kig også forbi, hvis du vil hilse på byens bedste bøssemager.

VÅBEN Side

ARTIKEL

Italienske Cæsar Guerini

4-47

Side

OPTIK Side

24-27

AMMO

71-84

Side

49-66

BEKLÆDNING Side

85-99 SAUER SL 5

NYHED SAUER SL5 ARTIKEL

På jagt med Pedersen og Sauer 404 Side

6-9

Oplev Sauers halvautomat SL5 som kombinerer instinktiv fart, effektivitet og ergonomi.

GEAR OG GREJ 2 forskellige brikker som giver op til 8 forskellige skæftemål. Drop og castoff kan justeres med SAUER-Ergofit Inlays.

Side

100-122

Gamebore Side

ARTIKEL

Leveres med 5 chokes.

SIKKERHED Side

68-70

Det legendariske inerti-system er placeres i aluminiumslåsen.

Fuldendt ergonomi – det fuldkomne pistolgreb.

NYHED

ARTIKEL

Elegant løb, lås og udkaster er nickelbehandlet for bedre beskyttelse og kamoflering.

SAUER SL5 Side

60-62

Sauer SL5 Helsida 171024.indd 1

21

INFO

Jagttabel

Teknisk information:

Sauer SL5 halvautomat : Kaliber 12/76 (12 ga 3 inch). Løbslængde 70 cm (28”) eller 76 cm (30”). Vægt 3,0 kg (6,61 lbs) eller 3,1 kg (6,83 lbs).

Side

123

2017-10-25 11:25

Side

3


VÅBEN

De bedste våben fra hele verden samlet i én butik

Dit valg af våben dikteres i høj grad af de jagtformer, du ønsker at dyrke. Det gælder for både hagl og riffel, at langt det meste af den jagt, der dyrkes i Danmark – og for den sags skyld i Europa – fint kan klares med all-round våben. Det er således ikke strengt nødvendigt med mere end én riffel og et haglgevær for at jage en hvilken som helst europæisk vildtart. For riflernes vedkommende imødegår cylinderlåsrifler i mellemklassekalibrer som 6,5x55, .308 eller .30-06 alle tænkelige jagtlige udfordringer. Det samme er tilfældet for et dobbeltløbet haglgevær i kaliber 12-76. Allroundløsninger løser alle opgaver – men ikke lige godt. Måske brænder du i særlig grad for pürschjagt på råvildt og vil optimere dit udstyr til dette med en lettere riffel i en mindre hårdtslående kaliber? Eller måske vil du først og fremmest bruge din riffel til drivjagt på vildsvin og kan se fordelen i at ”svinge en større hammer” end standard kalibrene umiddelbart tillader? Hvis du dyrker specialiserede jagtformer, kan du også finde større glæde i at tilpasse dine våben til jagtformen. Hvad har du brug for? Måske er det i virkeligheden mere relevant at spørge, hvad du har lyst til at jage, og hvor meget du vil ofre på sagen?

Side

4


SAUER  100

PREMIUM BECOMES STANDARD

ALSIDIGHED //

KOMFORTABEL //

PRÆCISION //

Justerbart aftræk fra 1-2 kg.

Aftageligt 5-skuds magasin.

Garanteret præcision på 100 yds. : 3 skud sub-MOA.

PRIS FRA 8.495,-

Side

5


Side

6


SAUER 404

MIT VÅBEN "Jeg har båret det gennem den stenede og støvede bush i Sydafrika, og jeg har udfordret dets præcision utallige gange på skydebanen"

Side

7


TRE KONTINENTER - INGEN KOMPROMISER

For mig er en ægte jæger en, der aldrig går på kompromis med sine principper og idealer. En, der altid søger at udvide sin viden og flytte sine grænser. En, der altid gør sit bedste. Som jæger prøver jeg altid at leve op til disse principper og idealer - og det samme forventer jeg også af min udrustning. For et par sæsoner siden fik jeg mulighed for at afprøve SAUER 404 på tre forskellige kontinenter. Det har været med mig på pyrschjagt i regn og sne, kilometer efter kilometer i vildmarken i Britisk Columbia, jeg har båret det gennem den stenede og støvede bush i Sydafrika, og jeg har udfordret dets præcision utallige gange på skydebanen. Vi har også haft mange spændende stunder på trykjagt og pyrschjagt i de dybe skandinaviske skove. I løbet af en enkelt sæson har min S404 "indtaget" mere vand, snavs, sved og sand end alle mine tidligere geværer tilsammen. Og efter denne "mishandling" kan jeg blot sige, at SAUER har udvidet grænserne yderligere for, hvad vi kan forvente os af et jagtgevær.

Side

8


Dets fantastisk smukke træskæfte

Geværets fantastisk smukke træskæfte og elegante design fortjener at blive beundret. Gennem sin enestående balance er det et jagtvåben, der er nemt at håndtere. Det er samtidig et robust jagtvåben, som selv barsk håndteren ikke kan ødelægge. Den manuelle sikring er lydløs, intuitiv og brugervenlig. Dets fremragende præcision og fantastiske aftrækkerkoncept overgår alt, hvad jeg hidtil har kendt, og sørger for en ren og sikker træfning, når vi når dertil. Konceptet for en hurtig udskiftning af pibe og bundstykke muliggør alt fra pyrschjagt i Europa til storvildtjagt i Afrika, uden at man behøver at udskifte det våben, man er vant til. Alt, hvad man behøver, er den unbrakonøgle, der ligger under rembøjlen på forskæftet. Med den er man på et øjeblik rustet til enhver tænkelig jagtsituation. At opbevare et universalværktøj i forskæftet er både genialt og praktisk. For mig som bruger er det den bedst tænkelige løsning. Takket være sin fleksibilitet kan SAUER 404 hurtigt blive omdannet til et individuelt tilpasset jagtvåben. Dette våben tilpasser sig faktisk til skytten og ikke vice versa. Alle disse fordele er jo imponerende i sig selv, men det er meget mere end den perfekte kombination af et ufejlbarligt velafbalanceret og ekstremt elegant udformet våben, som gør SAUER 404 - og det er jeg helt sikker på - til det ideelle jagtvåben til enhver jæger, som går på jagt med passion og kompromisløshed, og som således forbliver trofast over for sine idealer.

David Carsten Pedersen, jæger, Danmark

Side

9


Grundtanken med Sauer 404 er at knytte historie, tradition og fornyelse sammen. Lige så vel som der er anvendt nye materialer til at frembringe årets nyhed, holder man fast i gamle traditioner og præsenterer nu en komplet våbenserie fra Sauer 404 med en lås produceret i ægte gedigent stål.

S 404 AVANTGARDE GRAND LUX Avantgarde Grand Lux er til den kræsne afficionado, der ønsker et meget personligt og smukt våben. Fås i flere graveringer og kalibre.

Side

10

FRA

93.495,-


S 404 ELEGANCE

S 404 CLASSIC

Tillidsfuld, stilfuld og mesterlig. Med Elegance er det overlegne koncept af S 404 er parret med et deluxe valnøddeskæfte Grade 5 , der tilbyder den sande aficionado en tidløst og smuk riffel af teknisk og kunstnerisk perfektion. Fås i gængse kalibre.

Den perfekte introduktion i de store ligaer. Den klassiske træ- og metalkonstruktion levner ikke tvivl om, at ejeren af en S 404 Classic tror på værdien af traditionel gunmaking. Fås i gængse kalibre.

FRA

35.100,-

FRA

30.100,-

FRA

S 404 SYNCHRO XT

29.495,-

Den moderne skyde- og jagtoplevelse. Et thumbhole skæfte med justerbar kindpude kombineret med SAUER Quattro trigger løfter S 404 Synchro XT i pole position, når det angår ergonomi og skydekomfort. Fås i gængse kalibre.

Side

11


REJS PÅ FØRSTE KLASSE Sauer 404 Aluminium Case Gedigen alu-kuffert, låses med nøgle. Udvendige mål: L: 67 cm H: 23 cm B: 14 cm. Vægt: 4,1 kg.

5.995,-

Den gennemtænkte modularitet af Sauer 404 gør det perfekt at medbringe på jagtrejsen. Det spiller ingen rolle om det er til en drivjagt eller på langtur til den anden side af kloden. Netop derfor er der nu de perfekte våbenkufferter, når du skal medbringe din Sauer 404 på din næste jagtrejse.

3.795,Sauer 404 Compact Case Sofistikeret design gør den til en perfekt rejsekammerat. Den er ekstremt stærk, praktisk og diskret. Udvendige mål: 83x16x12 cm. Vægt 2,5 kg.

Side

12

4.595,-

Sauer 404 Compact Case 2 Sauer 404 Compact Case 2 er en lidt større model beregnet for thumbholeskæfter med plads til et ekstra kikkertsigte og en ekstra pibe. Ellers lig med Sauer 404 Compact Case. Udvendige mål: L: 83 cm H: 16 cm B: 12 cm. Vægt: 2,42 kg.


SAUER  404

BEDRE SIKKERHED

MERE KONTROL

STØRRE FLEKSIBILITET

SAUER 404 har et nyt patenteret sikkerhedssystem med en nyudviklet sikringsmekanisme.

SAUER universal værktøj giver skytten en unik mulighed for at vælge een af de fire forhåndsindstillede aftræksvægte: 550 g, 750 g, 1.000 g eller 1.250 g.

Det integrerede SAUER universal værktøj gør SAUER 404 meget fleksibel og brugervenlig. Værktøjet bruges til montering og afmontering af for- og bagskæfte, udskiftning af løb og til justering af aftrækket.

Side

13


Sauer 404 Synchro XTC Carbon Sauer flagskib med skæfte i carbon/kulfiber. Vejer mindre end 3 kg og dermed helt sin egen vægtklasse.

50.995,-

Sauer 404 Avantgarde Deluxe valnøddeskæfte Grade 5 tilbyder den sande afficionado en riffel af teknisk og kunstnerisk perfektion. Fås i gængse kalibre.

35.100,-

Sauer 404 Classic Deluxe valnøddeskæfte Grade 5 tilbyder den sande afficionado en riffel af teknisk og kunstnerisk perfektion. Fås i gængse kalibre.

30.100,-

FRA

1.650,Fem-skuds-magasin Sauer 404 Carbon Bipod

Small: 243 Win., 308 Win. Medium: 6,5x55 SE, 270 Win., 7x64. 30-06 Spring., 8x57 IS. Large: 9,3x62. Magnum: 7mm RM, 300wm, 375H&H.

Utrolig let, lækker og funktionel støtteben til Sauer 404. Monteres/afmonteres nemt.

FRA

4.195,-

4.195,Sauer Titanium Pro lyddæmper Kun 280 gram. Længde 213mm. Diameter 49,8 mm. Modeller: M15x1, M17x1. Kal. op til 6,5/8/9,3mm.

Side

14


Sauer 404 Synchro XT Et thumbhole skæfte med justerbar kindpude kombineret med SAUER Quattro trigger løfter S 404 Synchro XT. Fås i gængse kalibre.

29.100,-

Sauer 404 Classic XT Den kompromisløse all-rounder til al jagt og skydning. Behageligt kunststofskæfte optimere grebet og oplevelsen. Fås i gængse kalibre.

24.995,-

Sauer 303 Classic Sauers halvautomatiske drivjagtsriffel 303. Med drivjagtssigtemidler. Magasin kapicitet 2 eller 4 skud. Med spændesikring. Forberedt til ISO-mount.

20.500,-

Sauer 404 Compact Case Sofistikeret design gør den til en perfekt rejsekammerat. Den er ekstremt stærk, praktisk og diskret. Ydre mål: 83x16x12 cm. Vægt 2,5 kg.

3.795,Sauer 404 stål-lås Bestilles i vores butikker. Stål-lås findes til samtlige modeller af Sauer 404 Leveringstiden er beregnet til ca. 2-4 måneder.

MERPRIS FRA

3.695,-

Side

15


SAUER  404 SYNCHRO XTC

Manuel sikring/ håndspænding

Det vindende koncept for et perfekt skud er kombinationen med justerbar kindpude og thumbhole skæfte.

Aftageligt magasin. Kan lades med 2 til 5 patroner.

Kulfiberskæftet giver maksimal stivhed og minimal vægt.

• Standardkalibre: .22-250 Rem., .243 Win., .270 Win., .308 Win., .30-06 • Creedmoor, 6,5x55, 7x64, 8x57IS, 9,3x62 • Magnumkalibre: 7 mm Rem. Mag., .300 Win. Mag., .338 Win. Mag. • Pibelængde mini-/standardkalibre: 56 cm. • Pibelængde magnumkalibre: 62 cm. • Repeteringslængde: 17,5 cm. • Total længde mini/standardkalibre: 106,5 cm • Total længde magnumkalibre: 112,5 cm. • Vægt mini-/standardkalibre: 2,79 kg • Vægt magnumkalibre: 2,9 kg • Præcision på 90 meter: 3 skud indenfor 1 MOA • Modulart våben

Side

16

Let og justerbar aftræk fra 550 g til 1250 g for det perfekt skud.

• Udskiftelige piber • Udskiftelig bundstykkehoved • Håndspænding/sikring på bundstykket. • Justerbart aftræk fra 550 til 1250 g • Justerbar aftaækker (kan drejes og rykkes frem/tilbage) • Værkstøj og rembøjle i eet. • Let at montere og afmontere. • Håndlavet kulfiberskæfte. • Symmestrisk greb • Aftageligt magasin • Låsbart magasin


I SIN HELT EGEN VÆGTKLASSE VEJER MINDRE END 3 KG

SAUER 404 SYNCHRO XTC FRA

Sauers integrerede universalnøgle og rembøjle.

Sauer magasin lås. Knappen fremad = låst. Knappen tilbage = åben.

50.995,-

Riflen er vist med ekstraudstyr.

Koldhamret og fluted pibe for ultimativ præcision. Ekstraudstyr. Kan fås med gevind til lyddæmper M15. Ekstraudstyr.

BEDRE SIKKERHED

MERE KONTROL

STØRRE FLEKSIBILITET

SAUER 404 har et nyt patenteret sikkerhedssystem med en nyudviklet sikringsmekanisme.

SAUER universal værktøj giver skytten en unik mulighed for at vælge een af de fire forhåndsindstillede aftræksvægte: 550 g, 750 g, 1.000 g eller 1.250 g.

Det integrerede SAUER universal værktøj gør SAUER 404 meget fleksibel og brugervenlig. Værktøjet bruges til montering og afmontering af for- og bagskæfte, udskiftning af løb og til justering af aftrækket.

Side

17


SAUER KLASSIKERE

Sauer 202 Elegance Luksusmodel med opgraderet skæftetræ i udsøgt valnød grade 4, facetslebet bundstykke, magasinbund i stål samt klassisk tysk ladegreb. Med eller uden åbne sigtemidler i mini-, medium- og magnumkalibrer samt i linksudførelse.

Sauer 202 Take Down Hatari Lige Hatariskæfte med ”Old Englisk recoil” bagkappe, Maglock magasinlås samt expressigte med ”H&H style” foldesigte. Fleksibilitet og præcision af S-202. Fås i kaliber 375H&H Magn. 416 Rem. Magn. 458 Lott.

Sauer 202 Synchro XT Alt det bedste fra S-202 Forest og S-202 Synchro XT samlet i S-202 Synchro XT Compact. Aluminiumsbaskylen og 51 cm ”heavy medium” løb samt Synchro XT skæfte. Fås i kaliber 270W, 7x64, 308W, 30-06, 8x57 IS, & 9,3x62.

FRA

28.500,-

FRA

53.995,-

FRA

26.500,-

Sauer 202 Classic XT Syntetisk ERGO MAX skæfte i soft touch. 5 skuds magasin. Aftræksvægt kun 950 gram. Pipelængde fra 56 cm standardkaliber, 62 cm magnumkaliber. Vægt 3,05 kg. Fås i kaliber .22-250 Rem., 243 Win., 308 Win., 30-06, 6,5x55, 8x57IS, 9,3x62 7 mm Rem M., 300 Win M., 338 Win M.

Sauer 202 Yukon Realtree camouflage skæfte med Sauer’s super effektive soft touch overflade, samt umbra grå Camoflon coated løb og metaldele, en sand mester i camouflage. Leveres i gængse kalibre.

Sauer 101 Select Flot og elegant. Den nye Sauer 101 Select adskiller sig klart fra andre ”bolt action rifles” bla. via det flotte lasergraverede valnøddeskæfte og de smalle sorte åbne sigtemidler, som giver et visuelt flot indtryk. Merpris for sigtemidler.

Side

18

FRA

19.495,-

FRA

23.495,-

FRA

16.495,-


ALTID KÆMPESTORT UDVALG

Sauer 101 Classic XT 6 låseknaster og patenteret bedding koncept. Forbedret holdbarhed via det solide XT polymer skæfte med soft touch coating som desuden garanterer perfekt greb og lydløst brug i al slags vejr.

Sauer 101 Scandic Korte løb på 51 cm. Lamineret skæfte med studs for montering af bipod samt hurtig aftagelige rembøjler, også på siden af forskæftet giver fleksibilitet. Leveres i gængse kalibre.

Sauer 101 Alaska ERGO MAX skæfte med justerbar kolbekappe. Monteret med aftagelige rembøjler og studs for mont. af bipod. Lev. i gængse kalibre.

Sauer 101 Artemis Skæfte i valnøddetræ med smukke laser-skåret grains. 5 skudsmagasin. Aftræksvægt ned til 950 g. Løbslængde 51 cm. vægt 2,9 kg. Specialbygget til små hænder. Kaliber .243 W, .270 W, .308 W, 7x64, 30-06, 8x57IS, 9,3x62.

Sauer 100 Classic Justerbart aftræk fra 1-2 kg. Aftageligt 5-skuds magasin. Garanteret præcision på 100 yds.: 3 skud sub-MOA.

Sauer 100 Classic XT Specifikationer som ovenstående, men med syntetisk skæfte.

FRA

12.995,-

FRA

15.495,-

FRA

16.495,-

FRA

16.495,-

FRA

9.995,-

FRA

8.495,Side

19


APOLLON & ARTEMIS

SAUER APOLLON Kaliber 12/76. 7 mm ventileret skinne. Løbslængde 71 eller 76 cm. Singletrigger og ejektor. Apollon gravering. Udskiftelige chokes. Leveres med kuffert.

FRA

15.995,-

FRA

15.995,-

SAUER ARTEMIS Kaliber 12/76. 7 mm ventileret skinne. Løbslængde 71 eller 76 cm. Singletrigger og ejektor. Artemis gravering. Udskiftelige chokes. Leveres med kuffert.

Side

20


SAUER SL 5

NYHED SAUER SL5 Oplev Sauers halvautomat SL5 som kombinerer instinktiv fart, effektivitet og ergonomi. 2 forskellige brikker som giver op til 8 forskellige skæftemål. Drop og castoff kan justeres med SAUER-Ergofit Inlays.

Elegant løb, lås og udkaster er nickelbehandlet for bedre beskyttelse og kamoflering.

Leveres med 5 chokes.

Det legendariske inerti-system er placeres i aluminiumslåsen. Fuldendt ergonomi – det fuldkomne pistolgreb.

Teknisk information: Sauer SL5 halvautomat : Kaliber 12/76 (12 ga 3 inch). Løbslængde 70 cm (28”) eller 76 cm (30”). Vægt 3,0 kg (6,61 lbs) eller 3,1 kg (6,83 lbs).

11.995,-

Side

21


SAUER 101 ARTEMIS

Velkommen piger Designet til jer 366 Standard 330 Artemis

86 90

Art em

is

Sta n

da

rd

Sauer 101 Artemis Skæfte i valnøddetræ med smukke laser-skåret grains. 5 skuds-magasin. Aftræksvægt ned til 950 g. Løbslængde 51 cm. Vægt 2,9 kg. Våbnet er designet og specialbygget til små hænder. Fås i kaliber .243 W, .270 W, .308 W, 7x64, 30-06, 8x57IS, 9,3x62. Kikkertsigte mod merpris.

16.495,-

Side

22


SCHHH SAUER LYDDÆMPER TITANIUM PRO KUN 280 GRAM

Ny-designet lyddæmper fra Sauer i Titanium. Let at rengøre. Designet til ikke at hænge fast i våbenfoderal eller grene. Vægt kun 280 gram. Længde 213mm. Diameter 49,8 mm. Modeller: M15x1 og M17x1. Fåes til kaliber op til 6,5mm , 8 mm og 9,3mm.

PRIS FRA 4.195,-

Side

23


”VALUE FOR MONEY” Ordene er Giogio Guerinis, administrerende direktør for Cæsar Guerini, og de er nok den primære årsag til Guerinis succes som den ”nye” dreng i klassen blandt de italienske våbenproducenter.

Giorgio Guerini, administrerende direktør for Cæsar Guerini, er stolt af sin virksomhed – og med rette. På kun 17 år er Cæsar Guerini blevet Italiens anden største våbenproducent.

Tekst: Torben Møller-Nielsen Fotos: Torben Møller-Nielsen og Cæsar Guerini

Cæsar Guerini blev etableret for kun 17 år siden og er dermed den yngste våbenfabrikant i det voldsomt konkurrenceprægede felt af våbenproducenter i Gardone, en lille bjergby i Val Trompia, lige nord for Brescia. Gardone Val Trompia er stemplet i mange af de ypperste italienske våben – både til hagl og kugle – og er hjemstavn for kendte navne som bl.a. Zoli, Rizzini, Fabbri og selvfølgelig Beretta. Selvom firmaet Cæsar Guerini er nyt, er navnet Guerini det ikke. Som så mange andre familier i området har Guerini dynastiet været involveret i kunsten at lave fine våben i mange år, men dog hos andre

våbenproducenter. I år 2000 besluttede de to unge Guerini brødre Giorgio og Antonio at starte deres egen virksomhed. Et år senere gik de i kompagniskab med amerikaneren Wes Lang, og i 2002 kom de første våben med navnet Cæsar Guerini på markedet. Fra starten var begrebet ”value for money” en hjørnesten i deres virksomhedsplan, hvilket kunderne hurtigt opdagede, og i dag er de Italiens næststørste våbenproducent, kun overgået af deres nabo mastodonten Beretta.

Cæsar Guerini Tempio Syren Sporting JAGT

24.995,SPORT

27.595,Side

24

Sportsvåben i særklasse. Bredt forskæfte. Sporting bagskæfte giver en perfekt balance og en effektiv skydemaskine. Enkel og smuk guldgravering. Fås i kal. 12, 20 eller 28. Vægt 2,8 til 3,0 kg. Til kvindelige jægere/skytter.


Selvom hovedkvarteret ikke ser særlig stort ud, når man ankommer, er det alligevel stort nok til at huse både administration og produktion. Her samles alle de våbendele fra underleverandørerne, som Cæsar Guerini anvender til produktionen af deres smukke våben. Jeg mødtes med Giorgio Guerini, den administrerende direktør for Cæsar Guerini, i deres moderne hovedkvarter i Gardone for at finde ud af, hvad der ligger bag denne success-historie i et meget konkurrencepræget marked. HÅRDT ARBEJDE Giorgio Guerini behøver ikke at tænke særlig længe over, hvad firmaets succes skyldes. “Hårdt arbejde! 26 timers arbejdsdage”, siger han med et charmerende italiensk smil. “Held og passion! Vi var så heldige at møde Wes Lang og at indgå et partnerskab med ham, da vi startede. Derfor var vi i stand til at få fodfæste på det amerikanske marked meget hurtigt. Og det amerikanske marked er enormt i forhold til de europæiske markeder. Desuden fokuserede vi fra starten på at lave våben i mellemklassen rent prismæssigt, altså fra 2.000 til 8.000 Euro (15.000 til 60.000 kr.). Men selvom 60% af vores våben sælges til sportsskytter, prioriterer vi også at lave disse våben med fine graveringer og af smukt træ. Det er min holdning, at et våben ikke kun skal ses som et stykke værktøj, det skal også være smukt håndværk. Og når vi ser på vores salgstal, ser det ud til, at det også er det, vores kunder gerne vil have.” FYLDTE ORDREBØGER Cæsar Guerini har et luksusproblem. De kan næsten ikke følge med efterspørgslen. Ordrebøgerne er fyldte, og de er på overarbejde hele tiden for at imødekomme efterspørgslen. De fleste våbendele laves af underleverandører, men hvert enkelt våben samles i produktionslokalerne i kælderen hos Cæsar Guerini. Og her taler vi ikke om nogle få stykker, men 4-5.000 våben som forlader fabrikken hvert eneste år. Det ville være relativt simpelt at øge produktionen ved at udvide fabrikken, men ledelsen i Cæsar Guerini

har ikke travlt. I første omgang vil man gerne konsolidere virksomheden, for er der noget, som fortiden har vist, så er det, at våbenproduktion er et risikabelt forretningsområde. Mange små og mellemstore våbenproducenter har haft det hårdt i de sidste 20 år, og nogle har måttet dreje nøglen om. Især har det været hårdt for markedet for jagtvåben, hvor udskiftningen af våben hos den enkelte jæger ikke er så stor som hos sportsskytterne. “Selvfølgelig laver vi også våben til jagt” fortæller Giorgio Guerini. ”Men vi har faktisk kun tre platforme til alle vores modeller: Den oprindelige som modellerne Summit, Tempio, Magnus, Maxum og også den nye Syren er bygget på. Så har vi Ellipse, som er et ægte “round body” våben, og endelig den nye Invictus, der kom på markedet i 2014. Det eneste, vi ændrer på hver model i platformen, er løbene, sigteskinnen og skæftet, så det passer til skyttens krav, og det er uanset, om det så er som seriøs konkurrence skytte eller ivrig jæger. Det er også årsagen til, at vi har fine graveringer på alle vores våben, da der ikke er mulighed for at bestille specielle graveringer. Det er det same med skæfterne. Vi køber virkelig god tyrkisk valnød til alle vores våben, som betyder, at uanset hvor meget du betaler for et våben fra Cæsar Guerini, vil det altid have et flot skæfte. Alt i alt får kunden ”value for money” – meget for pengene. Og det er helt essentielt, når man som os ønsker at sælge til kunder i mellem prislejet,” siger Giorgio Guerini. NYE GRÆNSER FOR HOLDBARHED Det virker som om, at de fleste våbenfabrikanter kommer med nye modeller hvert år. Da jeg spørger Giorgio Guerini, om de har en ny model på bedding, er svaret nej. Men nu er det jo også kun tre år siden, at Invictus modellen kom på markedet, og Syren modellen, designet specielt til kvinder, er også kun et par år gammel.

Side

25


“Når vi laver en ny model, SKAL det være noget nyt. En ny farve eller en ny sigteskinne er ikke en “ny” model i vores bog. Nej, en ny model skal kunne fremvise noget helt nyt i forhold til tidligere modeller. Med Invictus har vi f.eks. ændret grænserne for holdbarhed i et high performance sportsvåben. Det er meget normalt for et våben, der bruges til konkurrenceskydning, at det med tiden viser tegn på slid i alle låsekomponenterne, herunder især slitage på låsebolten, som medfører slør, og at våbenet ikke lukker ordentligt. Med Invictus systemet er tappene i låsen erstattet med dele fæstnet på monoblokken til løbene og ikke i låsen. Det gør det meget lettere for en våbensmed uden specialistviden eller særligt værktøj at skifte sliddelene. Systemet gør også, at man kan eliminere alt slør i den nedre del af løbsenden ved at udskifte Invictus blokken, og dermed virker våbenet som nyt og er klar til at skyde endnu en million skud.”

lighed at designe en våbenmodel, der tilgodeser kvindernes fysiognomi. Men det har Cæsar Guerini. De har lavet en helt ny model til kvinder – Syren. Men når antallet af kvinder, der går på jagt eller skyder konkurrence, kun ligger på 7-10%, kan det så overhovedet betale sig? Det mener Giorgio Guerini sagtens, at det kan: “Ja, procentdelen er lille i forhold til mænd, men det absolutte antal er ret stort, i hvert fald i USA som er vores primære marked. Men man laver ikke et våben til kvinder bare ved at farve det lyserødt. Og man laver heller ikke et våben til kvinder ved kun at reducere vægten og dermed forøge rekylen, så det nærmest bliver umuligt at skyde med!” Som sædvanlig har Cæsar Guerini grebet udfordringen professionelt an og har udviklet en helt ny model, som er skræddersyet til kvinderne. Det første, man ændrede, var selve vå-

NOGET TIL DAMERNE Der er forskel på kvinder og mænd, det ved de fleste. Men der er ikke mange våbenproducenter, som har gjort sig den ulej-

Alle dele af et Cæsar Guerini gevær får sin egen stregkode, så man kan følge komponenten hele vejen.

benets proportioner. Den kvindelige anatomi er forskellig fra den mandlige, så Cæsar Guerini lavede pistolgrebet mindre/ tyndere, skæftet er i Monte Carlo stilen -så det passer bedre til kvinders længere hals - ligesom set alle andre dimensioner af modellen er også blevet tilpasset. Vægten er ligeledes blevet reduceret, men man har imødekommet den større rekyl fra dette ved over borede løb med 5 tommer “forcing cones”. Syren modellerne har naturligvis også udsøgt tyrkisk valnøddetræ og smukke graveringer som alle andre Cæsar Guerini våben. KOMPROMISLØS KVALITET Showroomet på øverste etage i Cæsar Guerinis italienske hovedkvarter bugner af lækre våben med smukt træ og fine graveringer i elegante proportioner. Der er ingen tvivl om, at udseendet spiller en væsentlig rolle i Cæsar Guerinis produk-

Side

26

Der finder stadig en vis forarbejdning sted af enkelte dele hos Cæsar Guerini.

tion af våben. Men hvad med kvaliteten? Med så mange underleverandører, hvordan sikrer man så, at kvaliteten på hvert eneste våben, som forlader fabrikken, er i højeste klasse? Svaret på det spørgsmål ligger i den nederste etage. Kælderen er stedet, hvor alle Cæsar Guerinis våben samles og kvalitetssikres. Og det er ikke bare noget, som forgår ved, at en lagerarbejder samler lidt jern og træ fra en rodekasse, og en anden medarbejder kaster et blik på våbenet for at se, om det nu også hænger sammen. I dag er tolerancerne i en våbenlås så små, at det ville være umuligt for det menneskelige øje at foretage en reel kvalitetskontrol. Derfor har Cæsar Guerini taget den moderne teknologi til sig med dens væld af digitale måleinstrumenter og elektronisk registrering. Hvert eneste våben, og alle dets dele, har sin egen stregkode, som følger det fra start til slut. Det betyder, at Cæsar Guerini kan følge hver enkelt våbendel i hvert eneste trin i produk-


FRA

46.995,ELLIPSE ASCENT Sport Et ægte ”round body” gevær med fine graveringer og smukt træ. Begge dele er der masser af i et Cæsar Guerini gevær – her en Ellipse Ascent Sporting model. FRA

50.995,INVICTUS V Trap AT Cæsar Guerinis nyeste model hedder Invictus og er målrettet mod konkurrenceskytter – men derfor kan et konkurrencegevær jo godt have både smukt træ og fine graveringer! Invictus systemet sætter nye standarder for holdbarhed. Noget, som især sportsskytterne værdsætter.

Når geværerne samles hos Cæsar Guerini, holdes der øje med alle detaljer.

tionen, indtil det færdige våben er samlet. Og man kan endda følge det videre til kunden, så man i tilfælde af reklamationer altid vil kunne gå tilbage til præcis den del og det tidspunkt i produktionen, hvor en specifik del af våbnet blev produceret eller samlet. Der foretages selvfølgelig også løbende stikprøver på repræsentative dele i produktionsfasen, hvor delene måles digitalt. Hvis der findes den mindste afvigelse fra standarderne her, kan man med det samme identificere i hvilken del af produktionen, der kan være et problem, hvorefter man kan tage disse dele ud og sikre, at det endelige produkt er fejlfrit. Den slags kvalitetskontrol er ikke billig, men det er alle pengene værd for Cæsar Guerini. Som Giorgio Guerini siger med stolthed i stemmen: “Vi laver smukke våben, men vi laver også holdbare kvalitetsvåben til både amatører og professionelle. Så derfor er kvaliteten af hvert enkelt våben i højsædet, da det er vigtigt for vores kunder, at deres våben fra Cæsar Guerini

Kvalitetskontrollen hos Cæsar Guerini er ”state of the art”. I dag er tolerancerne så små, at man benytter sig af det sidste nye i digitalt måleudstyr for at sikre, at kunderne altid får ”value for money”.

både ser godt ud, men også kan holde til at blive brugt både på banen og på jagt.” Cæsar Guerini efterlader det indtryk, at man her har en ny våbenproducent, der ikke forsvinder lige med det samme, og som vil blive et anerkendt mærke fremover. Og dette ikke bare hos sportsskytterne, som er virksomhedens primære kunder lige nu, men også blandt almindelige jægere som mig selv, der nyder synet og følelsen af at skuldre et smukt jagtvåben – som også er til at købe for penge. For alle vil vel gerne have

”Value for money”

Side

27


Et stykke klassisk italiensk kunst

EVO CÆSAR ELLIPSECæsar Guerini. fra Bestselleren 12 eller 20. l. ka i s re ve Le

FRA

30.595,-

g een workin We have b . .. s s le e you hard to giv

KUN HOS JAGUARGRUPPEN Side

28


17.495,-

FRA

22.500,-

44.995,-

CÆSAR FIGURA Cæsar Guerinis kvalitet og teknologi i den mindre prangende udførelse. Figura leveres i kaliber 12/76 med 71 cm. løb og udskiftelige chokes. Vægten er 3,05 kg og geværet fås desuden i en light version på kun 2,7 kg.

CÆSAR MAGNUS Elegant jagtvåben i Cæsar Guerinis berømte kvalitet udstyret med klassiske sideplader. Model Magnus fås i både kaliber 12/76 og 20/76 i flere forskellige løbslængder og leveres med udskiftelige chokes.

CÆSAR INVICTUS V ASCENT SPORTING Elegant og solidt haglvåben bygget til skydebanen. Med de flotte graveringer, det flotte skæftetræ med justerbar kolbe og forhøjet skinne får man et våben, som er specielt og kan holde i mange år.

Brescia, Italien

I Cæsar Guerinis topmoderne fabrik kombineres de legendariske italienske våbensmedes håndværk med den absolut nyeste teknik for at fremstille de udsøgt smukke våben med en enestående ydeevne. Hver geværkolbe fra Cæsar Guerini er et klassisk italiensk kunstværk.

FRA

33.500,-

61.195,-

50.995,-

CÆSAR INVICTUS Fremtidens stabilt sporting våben til flere generationer. Mulighed for at udskifte de vitale sliddele. Invictus fås i Sporting, Impact Sporting med høj floating rib, Ascent Sporting samt i Trap version.

CÆSAR FORUM GAME Opgraderet model med sideplader, luksus skæfte og elegante håndgraveringer. Vægt 3,3kg.

CÆSAR APEX TRAP AT Overdådig udførelse som også fås i en sportingog en jagt-udgave. Cæsar Guerinis sportsvåben fås også i mindre overdådige – men teknologisk tilsvarende – udgaver. Leveres med fem udskiftelige konkurrencechokes.

Side

29


Udviklet af japanske Miroku og Jaguargruppen specielt til danske jægere

Miroku MK 38 Specialmodel til de danske jægere. Fremstillet i samarbejde med Jaguargruppen. Et ideelt haglvåben til både jagt og flugtskydning. Leveres i Trap eller Sporting model. Super model til konkurrenceskydning, har bred sigteskinne og løbslængde 76 eller 81 cm. Leveres i grade 1, 5 & 6. grade 1.

Miroku MK 70 Jagt eller sportsmodel. Elegant våben med luksus gravering og guldindlæg samt skæfte i high grade 6.

Side

30

15.995,-

34.995,-


Miroku MK 70 Universal II 12/76-76cm INV+ Grade 3 Amerikansk Valnød. Godt og stærkt kvalitetshaglvåben fra Miroku lavet i samarbejde med Jaguar Gruppen.

Jagtgraveringer og valnøddetræ, singletrigger, ejector og udskiftlige chokes. Fås også i kal. 20.

Miroku MK 70 Jagt eller sportsmodel. Elegant våben med luksus gravering og skæfte i grade 5.

14.995,-

28.995,-

Side

31


Side

32


KUN HOS JAGUARGRUPPEN

Luksus jagtvåben produceret hos Fair Tecni-Mec i Italien. Guldindlagte fugle på baskylen samt forgyldt aftrækker. Kaliber 12 eller 20.

Jaguar FX Golden Bird ITALIENSKE HAGLVÅBEN

Med det helt unikke laserskårede netmønster, der giver et optimalt greb

Jaguar - FX Golden Bird STV Med single aftræk, ekstractor samt fast boring 1/4 & 1/2.

Jaguar - FX Golden Bird STEV Kaliber 12 eller 20. Med ejector.

Jaguar - FX Golden Bird STEV Chokes Kaliber 12 eller 20. Med ejector og udskiftelige chokes. Leveres imod merpris i flere specialudgaver.

FRA

7.995,-

FRA

8.595,-

FRA

8.995,-

Side

33


KUN HOS JAGUARGRUPPEN B725 Hunter 12M Sidste nye Browning o/u til jagtskydning. Med lav baskyle, mekanisk omskifter, ny udviklede chokes for mindre rengøring ( invector DS II ) 80 mm lang chok med gasring. Med de nye Vector Pro Back bore løb, 6 mm ventileret sigteskinne og inflex II bagkappe. Klassisk Browning skæfte i opgraderet valnød. Præcis som den første generation Gold Diamond er den en moderne udgave i pragtfuld hunting- eller sportsvåben, som kan gå i arv i generationer.

FRA

Jagtmodellen fås også med bredt forskæfte. Fås også i kal. 20 mod merpris.

22.995,-

JAGUAR GOLD DIAMOND

725

FRA

22.995,-

B725 Sporting 12M Sidste nye Browning o/u til sportsskydning. Med lav baskyle, mekanisk omskifter, ny udviklede chokes for mindre rengøring ( Invector DS) 80 mm lang choke med gasring. Med de nye Vector Pro Back bore løb, ventileret løb, 10 mm sigteskinne og inflex II bagkappe.

Side

34


Danmarks mest eksklusive jagtriffel Fremvises efter aftale

440.000,Kaliber: .30-06 Løbslængde: 56 cm fluted Gravering : Viking Special by Wolfgang Woizekowski

Sigtemidler: Åbne „Allround“ Skæftekvalitet: Grade 11 Aftræk: Sauer Quattro 550g-1.250g

Side

35


AKKAR Churchill 205 Silver Klassisk over under i bedste gennemtestede kvalitet. Tyrkisk valnød samt Leveres i flere modeller også letvægt samt Left hand. Viste model har opgraderet skæfte. Leveres mod merpris.

Akkar 206 Churchill Light 12-76 28" m/5 chokes. Akkar er den førende tyrkiske producent af haglgeværer. Her får du virkeligt meget for pengene.

AKKAR Churchill 206 Black Coated Tyrkisk valnød grade 2,5. Kaliber 12-76. løbslængde 71 eller 76 cm. Singletrigger. Ejector. Automatsikring. Select valnød grade 2,5. Ny finish. Sort med overgang til gråt. Vægt 3,3 kg. Multichoke inkl. 3 stk extra chokes. Leveres med våbenkuffert.

FRA

5.995,-

FRA

7.995,NYHED FRA

8.995,-

Gå på jagt blandt det store udvalg af w w w.girs an.com

GIRSAN MC312 CAMO Halvaut. syntetisk camo X-Tra 12/76-66cm 5 chokes. God halv-automat hvor man får meget gevær for pengene. Leveres med 5 chokes og kuffert.

5.995,-

w w w.girs an.com

GIRSAN MC312 Halvaut. syntetisk 12/76-76cm CH. God halv-automat hvor man får meget gevær for pengene. Leveres med 5 chokes og kuffert.

4.995,Side

36


Akkar 206 Churchill 12-76 71cm m/5 chokes Max5. Over og under med syntisk skæfte som minimerer vedligehold af våbnet. Leveres med Single trigger, ejector og udskiftelige chokes.

AKKAR Halvautomatisk Med træskæfte eller syntet-skæfte. Leveres med interchoke, 2 stk. medfølger.

AKKAR Pumpgun Leveres med træskæfte eller syntetskæfte i kal. 12/76 samt i kal. 12/89 med syntetskæfte. Leveres med interchoke, 2 stk. medfølger.

FRA

7.495,-

FRA

3.295,-

FRA

2.495,-

kvalitetsvåben fra de bedste producenter i Tyrkiet

w w w . gir s an. c o m

KUN HOS

Jaguar Gruppen

Kinetisk System MC 312 h alvautomatisk haglgevær opererer med kinetisk rekylenergi (inerti), og denne rekylenergi fuldender hele skudsekvensen.

MC 312 b ehøver ikke gastryk eller bevægelse i løbet. Derfor påvirker tab af tryk ikke systemet. Dette giver mere effektive skud på lang afstand sammenlignet med andre haglgeværer.

Side

37


God kvalitet til super skarp pris

YILDIZ SPZ ME kal. 12 Yildiz O/U kal. 12/76 71 cm løb med 5 udskiftelige chokes. Med ejektor, ventileret løb og sigteskinne. Manuel sikring, tyrkisk valnøddeskæfte. Vægt 2,9 kg.

YILDIZ SPZ SM kal 12 Yildiz O/U kal. 12/76 med 71 cm løb, 5 udskiftelig chokes, singletrigger. Med tyrkisk valnøddeskæfte. Vægt 2,8 kg. Sort eller silver baskule, ventileret løb og sigteskinne og automatisk sikring.

YILDIZ P71 Black Syntet Gasopereret funktion kal. 12/76. Fås med 61 cm eller 71 cm løb og med udskiftelige chokes. Black syntet skæfte. Fås også som Camo Mossy Oak Duck Blind.

FRA

6.495,-

FRA

4.995,-

FRA

3.495,-

YILDIZ SPZ STV Yildiz SPZ71 STV 12/76 71 cm. Et godt begynderhaglvåben o/u med blank graveret baskyle, 5 chokes, 71 cm løb, uden ejector. Lys eller sort baskyle, fast boring 1/4 og 1/2. Fås også med udskiftlige chokes.

Side

38

FRA

4.695,-


SAUER 101 GODKENDT AF PROFESSIONELLE JÆGERE

Elgjagt er skrap kost for alle hundeførere – op til 20 km hvor man følger hunden uden hensyntagen til jægeren eller udstyret. Til dette formål skal jeg bruge en ukompliceret riffel som jeg stoler 100% på og som garanterer top-præcision uanset hvilken situation jeg oplever.

Patrik Sandquist, her vist med elghunden Laika Sire Igor, anbefaler Sauer 101 Classic XT kal. .308 WIN med justerbar kindpude.

WWW.SAUER.DE Side

39


GOD TRÆNING eller blot til sjov, hvor alle kan være med SHOCKEY GOLDEN EAGLE 4,5mm, 309 m/s, 24,5 joule mundingsenergi, nitro piston. Centerpoint 3-9x40 riffelkikkert og montage.

3.999,-

CROSMAN PHØNIX NP2 incl. Center Point 4x32 sigtekikkert. Syntetisk skæfte og 4,5 mm. Op til 425 m/s alu-hagl. 350 m/s blyhagl.

2.999,-

CROSMAN SHOCKWAVE Kraftig luftriffel i tactical look, lavet i sort syntet. 4,5mm/305 m/s 24 joule mundingsenergi. CenterPoint 4x32mm kikkertsigte og montage.

1.999,-

CROSMAN OPTIMUS Luftriffel med træskæfte, 4,5mm/365 m/s. Respektable 24 Joule i mundingsenergi. CenterPoint 4x32mm kikkertsigte og montage.

2.499,-

CROSMAN RESETTING FIELD TARGET Udført i kraftig stål og kan anvendes af kal. 4,5/5,5 mm op til 365 m/s. samt .22 op til 290 m/s.

299,-

HUSK 4,5 MM KRÆVER INGEN VÅBENTILLADELSE CROSMAN/REMINGTON TARGETS Vælg mellem krage, svin eller kanin. Pull-to-reset.

299,Side

40

CROSMAN SPINNING TARGETS Alt i metal – foldbar/nem at transportere.

249,-


ITALIENSK DESIGN

Beretta 686 SILVER PIGEON 1 JAGUAR Eksklusivt fremstillet for Jaguar Gruppen

Jaguargruppen har i samarbejde med Beretta udviklet en udgave af den populære model 686 specielt til det skandinaviske marked og naturligvis med eneret for Jaguargruppens butikker. Skæfte i opgradet europæisk valnød. Microcore bagkappe, udskiftelige chokes og en konkurrencedygtig pris takket være Jaguargruppens egen import og storkøbsrabatter! Silver Pigeon 1 Jaguar fås i både jagt- og sportingudgave samt i links i de fleste modeller.

FRA

Silver Pigeon 1 Jaguar

FRA

Silver Pigeon 1 luxus

17.495,Tre ekstra chokes og chokenøgle medfølger.

19.995,-

3 jagtmodeller i kaliber 12/76 eller 20/76. Løbslængde 67, 71 & 76 cm. samt i venstreudførelse kaliber 12. Leveres i kuffert med tre ekstra chokes og nøgle. Vægt ca. 3,2kg. 6 mm. sigteskinne. Microcore bagkappe. Oliebehandlet valnøddeskæfte. Eksklusiv dyremotiv-gravering. Schnabel forskæfte.

Jagtmodel i kaliber 12, 71cm løb. Leveres i kuffert med tre ekstra chokes og nøgle. Vægt ca 3,2 kg. Indlagt træ bagkappe. Oliebehandlet valnøddeskæfte i Gr-3. Monogramplade i sølv.

Merpris for Sporting 600,Merpris for bredt forskæfte 1.495,Merpris for justerbart skæfte 1.800,-

Side

41


REMINGTON SIDEN 1816

Eliphalet Remington grundlagde Remington

I over 200 år har Remington produceret våben og patroner. Over 100 millioner våben er det blevet til, samt et væld af patroner i et utal af kalibre, de fleste jægere og skytter kender navnet og har set eller haft et Remington våben i samlingen. Der produktudvikles stærkt og de allernyeste materialer bliver en naturlig del af Remingtons våbenproduktion. Næsten uanset hvilket våbentype du ønsker, så har Remington en model der passer til dit behov. Remington Model 700 er en moderne riffel med et utal af varianter. MODEL 700 At Remington altid har haft et vågent øje med hensyn til, hvad kunderne ønsker, ses i dag tydeligt på deres nok største salgssucces inden for rifler, Model 700. Denne model blev produceret første gang i 1962 og er siden solgt i millioner. Den kan fås i 30 forskellige kalibre og i et utal af variationer. Den er enhver hjemmebygers drøm, fuldstændig i Eliphalet’s ånd.

sen, som blev kaldt ”verdens bedste våbendesigner” af ingen ringere end John Moses Browning, som i øvrigt designede Model 17, som igen var inspiration for Model 31. Denne model blev godt modtaget af køberne, men kunne slet ikke konkurrere med Winchester Model 12. Men så, i 1951, introducerede Remington en strømlinet, robust, pålidelig og relativ billig pump-gun, Model 870. Modellen har rekorden for den mest solgte model i verden. I 2009 nåede salgstallet op på over 10 millioner!

MODEL 870 - EN STOR-SÆLLERT Remingtons største succes er uden tvivl deres Model 870. Model 870 var nummer fire i rækken af pump-action haglgeværer fra Remington. Den første, Model 10, blev designet af John Peder-

Det var især markedsføringen overfor fædre og deres sønner, som var med til at cementere Remingtons succes.

Side

42


REMINGTON 783 Har dobbeltradet aftageligt magasin til 4 skud er hurtig og nem at lade. Crossfire aftrækkersystem, med justerbart tryk ned til 1,1 kg. Løbslængde 56cm. Vægt 3,1kg. Bundstykke med selvjusterende bundstykkehoved. Supercell gummibagkappe. Leveres i kaliber 308W og 30-06. Absolut bedste riffelvalg i prisklassen.

Fra

5.995,-

NOK DANMARKS MEST SOLGTE RIFFEL NYHED

Model 783 med lækkert skæfte i valnød. Uden optik.

6.595,-

REMINGTON 783 WALNUT Kaliber 308W og 30-06. med aftagelig magasin til 4 skud.

Monteret og grovindskudt med kikkert 3-9x40

7.295,-

IT'S NOT DRESSED TO IMPRESS, IT'S DRESSED FOR WORK Side

43


"Måske verdens bedste semiauto"

NYHED

REMINGTON 700 SPS DM Den Amerikanske legende. Syntetskæfte med indlagt anti-glid greb. Antirust behandlede detaljer i stål. 4 skuds magasin. Løbslængde 56cm. Vægt 3,05 kg. Fås i kaliber 308W samt 30-06.

7.495,-

REMINGTON 700LTR Police Special riffel kaliber 223 Rem eller 308 Win. Total længde 1010 mm, løbslængde 510 mm, vægt 3,4 kg, magasin med plads til 4 patroner.

FRA

Side

44

10.995,-


REMINGTON V3 Field Sport Black Synthetic Nyudviklet halvautomat fra Remington. Verdens bedste semiauto er ikke bygget i Japan, Italien eller Belgien, den er udviklet af Remington, som med den nye V3 når helt nye standarder. Letvægt samt op til 3 ½” patroner = Super Magnum, kombineret med Versaport gassystemet giver en utrolig velskydende letvægter med blød ”super soft” rekyle.

8.995,-

Bestillingsvare:

25.900,-

REMINGTON XCR 338 Tactical Long Range Riffel I caliber 338LAPUA. Har 5-skuds magasin, taktisk Bell & Carlson skæfte, 66 cm. løb med sort triNyte finish i 416 rustfrit stål for optimal styrke og antikorrosion bestandighed. Monteret med AAC løbsbremse. Bygget til ekstreme konditioner og distance.

REMINGTON Versa Max Funktionssikker halvautomat. Patronlængder fra 70-89 mm. Mild rekyl. Ekstremt korrisionsbestandig både indvendig og udvendig. Grå eller camo Inkl. 5 Pro Bore chokes.

FRA

11.395,-

870 Express Super Magnum Leveres med syntet eller træskæfte. Kaliber 12/89 Supermagnum - kan også tage 3 1/2” patroner.

FRA

5.995,-

AUTOLOADING SHOTGUN 11-87 Remington 1187 Sportsman. Super Mag. Synthetic. Kaliber 12. Super magnum løb med 2 Rem chokes og speciel syntetisk ”Overmolded grip” skæfte. Fås også i Mossy Oak eller Turkey Camouflage.

FRA

9.995,Side

45


VERDENS STÆRKESTE OG SMIDIGSTE BØJLE-REPETER RIFFEL Et sikringssystem i 4 dele 1. Delt slagstift som gør at våbnet ikke kan affyres, hvis bøjlen ikke er helt lukket 2. Aftrækkeren blokerer til bøjlen er helt lukket 3. Hanen er spærret i halvspænd 4. Gennemgående krydsbolt som blokerer hanen i sikret tilstand

MODEL 1895CB When you’re ready to hit the trail reach for this open range legend. True to its heritage with an American black walnut stock and a Marlin 26” tapered1895 octagonGBL barrel, and built with a FRA

Hårdtslående lever action, kaliber 45-70 Govt. Har 6 skuds precision-tuned receiver. Includes Ballard-style rifling and is chambered for 45-70 Gov’t. rørmagasin og solidt pistolskæfte i lamineret træ. Begrænset parti i din Jaguar butik

8.995,-

MODEL 1895GSBL A modern upgrade to a classic rifle, built to withstand rough and extreme conditions. Its stainless steel is finished with FNC (ferritic nitrocarburizing), which darkens the steel,

Marlin 1895 G

FRA increasing durability andNordamerikas scratch resistance. Find your target in til a hurry Kaliber 45-70 Govt. populæreste selvforsvarsvåben jagt. with its quick-

8.495,-

Anvendes18.5” ofte ved skovjagt bjørn, af professionelle jægere. Løbslængde 47cm. with a Wild West pointing barrel and på quickly cycle through six 45-70 Gov’t. rounds 4 skuds rørmagasin. Skæfte i amerikansk valnød uden pistolgreb. Vægt ca. 3,2kg.

Guns-style big loop lever. Finished with a painted, enduring laminate stock.

8

Side

See page 23 for complete model listing & specifications.

Begrænset parti

46


Marlin 1895 CBA Kaliber 45-70 Govt. Løb 46 cm. Rørmagasin for 6 skud. Bøjlerepeter for hurtig genladning. Vægt ca. 3,6 kg.

Marlin 1895 VB Skæfte i amerikansk valnød. Kaliber 45-70 Govt. Løb 66 cm. Rørmagasin for 9 + 1 skud. Vægt ca. 3,6 kg.

Marlin 1895 SBL Kaliber 45-70 Govt. 47 cm løb. ”XS Gost Ring”. Lang Scout kikkertrail. Rørmagasin t. 6 skud. Big-loop bøjle – for hurtig repetering. Let at betjene, selv med handsker på.

Marlin 795 Halvautomat med 10 skud i magasinet. Marlin 795 har 46 cm løb og sort syntet skæfte. Solid og pålidelig letvægter kun ca. 2,05 kg.

XT 22 Syntet. Leveres i kal 22 eller 22WMR. 7 skuds aftageligt magasin. Justerbart sikkerhedsaftræk, åbne sigtemidler, forberedt for montering af kikkert. Kal 22.

FRA

10.950,-

FRA

9.995,-

FRA

11.995,-

FRA

3.295,-

FRA

2.995,-

Merpris kr. 300,- for magnum. Leveres også i Model XT 17V. Kal. 17HMR. Kr. 3.995,-

Ikke alle de viste modeller er på lager i alle Jaguarbutikker

Side

47


GIV EN GAVE,

som aldrig skal byttes

TIL FØDSELSDAG. TIL JUL. TIL JUBILÆUM. TIL BRYLLUP. TIL RECEPTION. Eller bare til en, der fortjener det. Gavekortet kan købes og indløses i alle danske Jaguarbutikker. Du bestemmer selv beløbet.

Side

48


AMMUNITION

Spar ikke på de små ting

Ammunition er gået hen og blevet lidt af en videnskab. Af en eller anden grund har mange jægere igennem årene sparet på ammunitionen, og det er naturligvis helt fint, når det drejer sig om træningsammunition, men utroligt dumt når det drejer sig om jagtammunition. Ammunitionen er i særklasse den væsentligste del af udstyret i sandhedens øjeblik, når jægeren har trykket på aftrækkeren. Man kan ikke trække et skud tilbage, men blot sætte sin lid til at ammunitionen fungerer så tæt på optimalt som overhovedet muligt. Selv en flittig jæger skyder ikke voldsomt mange skud på jagt, og prisforskellen på den optimale ammunition og den noget billigere ammunition løber ikke op i mange kroner i sammenligning med alle de andre udgifter, vi afholder i forbindelse med jagten. Prioriter derfor altid valget af jagtammunition højt! På haglsiden handler det om haglmateriale, hastighed, ladning og ensartethed. Langt de fleste skud på jagt bliver affyret med stålhagl. Et let materiale som nødvendiggør relativt store hagl og høj hastighed. Det er ikke super enkelt at fremstille højt ydende stålhaglspatroner – derfor koster de lidt penge. Det bedste råd er at prøve alternativerne af. Undersøg dækningen i dit gevær, og læg mærke til funktionen på jagt. Når du har fundet nogen, der for alvor virker, så hold dig til det! For riflernes vedkommende handler det først og fremmest om præcision og skudvirkning. Du kan ikke umiddelbart gætte dig til resultatet af en ny ammunitionstype i din riffel, så test og hold dig i videst mulige udstrækning til det, som du ved fungerer.

Side

49


TÆNK PÅ MILJØET Miljøet står højere på den politiske dagsorden end nogensinde før. Vi jægere er en stor og synlig befolkningsgruppe, som færdes meget i naturen og påvirker den gennem vores aktiviteter. Kan jagten gøres ”grønnere”?

Vi har aldrig været flere jagttegnsløsere i Danmark, end vi er nu. Vi færdes i naturen året rundt og de fleste arealer – private såvel som offentlige - påvirkes i en eller anden udstrækning af jagt. Der er ikke noget at sige til, at mange øjne hviler på jægernes aktiviteter i naturen, og det er i bund og grund heller ikke så mærkeligt, at mennesker uden dybtgående kendskab til jagtens konsekvenser stiller spørgsmålstegn ved jagtens miljømæssige konsekvenser – vi dræber trods alt millioner af vilde dyr. EN GRØN AKTIVITET Jagt – som den drives i Danmark – er i sig selv en ekstrem miljøvenlig fritidsaktivitet. Jagten resulterer indirekte i en masse små afbræk i kulturlandskabet i form at f.eks. levende hegn, småskove, vandhuller og vildtagre, som ikke ville findes i nær samme udstrækning, hvis ikke jagten havde en værdi for jordejerne. I vort lille land, som er et af verdens absolut mest opdyrkede lande, har disse småbiotoper enorm betydning for det vilde dyreliv. Ydermere stimulerer jagten naturinteressen og dermed viljen til at kæmpe for den vilde natur hos den største samlede gruppe af naturbrugere. Det vildtkød, der havner på de danske middagsborde, sparer i princippet også miljøet for effekterne af en tilsvarende landbrugsproduktion, og jagten giver alle disse mennesker både afstresning og motion på en miljøvenlig måde. Så jagten er i bund og grund grøn. De mange gode sider af jagten i forhold til naturen kan dog ikke fuldstændig overskygge al kritik. Jægerne er således i søgelyset for blyforurening via riffelammunition, næringsstofforurening af små vandhuller med andeudsætning og forstyrrelser af vildtet, når vi driver jagt. Det er dog ganske nemt at gøre jagtudøvelsen ”grønnere” GRØNNERE AMMUNITION Via riffelammunition spreder danske jægere formodentlig mellem et og to ton metallisk bly i den danske natur om året. Der

Side

50

er stor uenighed om, hvilke reelle effekter det har for naturen, miljøet og sundheden. Vi kan dog med sikkerhed sige, at bly i sig selv er et giftigt tungmetal, som bør holdes uden om fødekæden, og at den årlige mængde som spredes med riffelammunition kun udgør 1-2% af mængden, der blev spredt, dengang vi jægere anvendte blyhagl. Problemerne der peges på, er først og fremmest blyfragmenter i slagteaffald, som indtages og optages af rovfugle samt blyfragmenter i vildtkødet, der anvendes til menneskeføde. Disse specifikke problemer kan løses fuldstændigt ved anvendelse af blyfri jagtammunition og næsten helt ved anvendelse af bondede projektiler med bly. Der er ingen som helst tvivl om, at jagten bliver anset som ”mere grøn”, hvis vi nedsætter forbruget af blyholdig riffelammunition. Der er nok heller ingen reel tvivl om, at det er en god ide at gøre slagteaffald fra vildt nedlagt med bly utilgængeligt for rovfuglene – f.eks. ved nedgravning. FORURENING VED FODRING OG UDSÆTNING Mange ænder i et lille vandhul, meget foder på begrænset plads, grimme jagtinstallationer i naturen ….. alt sammen ”forurening” som jægerne løbende bebrejdes for. Typisk sker der det, at grelle enkeltstående eksempler blæses op og danner grundlag for urimelig generalisering. Det er i sagens natur meget enkelt at give jagten et grønnere image ved simpelthen at lade være med at opføre sig uhensigtsmæssigt og på kammeratlig vis tage emnet op med de personer i ens omgangskreds, som behøver lidt hjælp i den retning. Det siger sig selv at deciderede lovovertrædelser f.eks. i form af nedlæggelse, fangst eller forgiftning af fredede arter er yderst velegnede til at stille jagt og jægere i et rigtigt dårligt lys. Omfanget er heldigvis så småt, at der næppe kan påvises nogen reel negativ effekt på de berørte bestande, men signalværdien


er katastrofal og jægerne rammes – alene på baggrund af mistanker – uanset om de skyldige findes eller ej. Hvert eneste tilfælde af ulovlig jagt, som forhindres, bidrager til at gøre jagten ”grønnere”. FORSTYRRELSE Vi jægere beskyldes ofte for at forstyrre og stresse vildtet når vi jager. Det gør vi naturligvis også – ellers ville vi ikke kunne få det i bevægelse imod skyttekæden. Adskillige undersøgelser har imidlertid påvist, at jagt set over et kalenderår forstyrrer langt mindre end mere sporadisk fordelte friluftsaktiviteter såsom hundeluftning, svampeplukning, skovture, motionsløb, fuglekiggeri, mountainbike træning osv. osv. Det er jo i vores helt klare egeninteresse at tilstræbe størst mulig ro på jagtreviret, eftersom det helt enkelt gør området mere attraktivt for vildtet. Vi kan gøre jagten grønnere gennem at dele vores viden om naturen med ikke-jægere i et forsøg på at begrænse forstyrrelserne i naturen mest muligt – og særligt i yngletiden. ANDRE TILTAG Selvom jagten faktisk er en af de grønneste fritidsinteresser, der findes, kan vi altså med en ganske beskeden indsats bidrage til at gøre den endnu grønnere. Men der er større grønne gevinster for naturen og jagten at gå efter, hvis vi begynder at trække lidt mere på de ressourcer, vi har. Jægere har

BLYFRI

om nogen potentialet til at være ”grønne ambassadører” med den enorme praktiske viden hver eneste erfaren jæger bærer rundt på. Ved at være lidt mere synlige kan vi formentlig inspirere andre mennesker til at tage mere hensyn til naturen i deres dagligdag ved helt enkelt at dele vores viden om naturen med dem. Lad naboen eller kollegaen få et bundt fasaner, eller inviter dem over på en vildtmiddag. Tilbyd de lokale børnehaver, skoler og fritidshjem at komme forbi med noget nyskudt vildt, så ungerne kan lære sig lidt om naturen og livets realiteter…. De vil elske det. Vi kan i den grad også hæve niveauet for den vildtforskning, som ligger til grund for vores fremtidige jagt ved helt enkelt at deltage aktivt i indsamlingen af viden. Bidrag til forskernes indsamlinger af vinger, kæber og informationer i videst mulige udstrækning. Vi bliver klogere og klogere, og videnbaseret naturforvaltning gør helt klart verden grønnere! Et sidste bud på grønnere jagt herfra er at gøre det til en tradition at samle lidt affald op, hver gang vi er ude. Godt 175.000 jægere kan gøre en enorm forskel i naturen ved altid at have lidt slikpapir, plastik eller cigaretskodder med sig hjem til skraldespanden, når vi har været ude….

BLYFRI Side

51


FROM

SE AKTUELLE PRISER PÅ WWW.JAGUARGRUPPEN.COM

Precision Hunter med ELD-X kugle

Øg din skudafstand uden kompromis på alle skudafstande! ELD-X kuglen besidder en teknologisk avanceret match precision. ”ALL-RANGE hunting” – opnå klassens bedste ballistik, med ensartet kontrolleret ekspansion på alle praktiske skudafstande. På skudafstande 0 til 400m er ELD-X kuglen designet til ensartet ekspansion, ved anslag skubbes det tynde kappe bagud og interlock ringen holder kuglens kerne og kappe sammen for det perfekte anslag og gennemtrængning. Fås som kugle til genladning eller som færdigladet ammunition i kal. 308W, 30-06, 7MM.R.M. & 300WM Side

52


OVERTHERE

Superformance GMX

Leveres i de populære kalibre fra kal. 223R til 300WM. Blyfri og miljøgodkendt patron. Leveres som projektil eller som færdigladet ammunition. Er designet for jægeren der værdsætter en blyfri, men stadig super effektiv kugle.

BLYFRI

American Whitetail.

Med Interlock projektil. Kal 308W, 243W 270W, 30-06, 300W.M. EN SUCCESFULD JAGTDAG Premieredagen er kun en gang om året, gør dagen til en succes med det perfekte skud. Hornady® American Whitetail® ammunition. Ladet med den legendariske Hornady® InterLock® kugle, som ofte har været den foretrukne kugle for hjortevildt. Generationer af ballistisk know-how kombineret med moderne teknologi kan sikre dig dit livs jagtoplevelse. Inderholder bly. Side

53


BARNES Varmint Grenade Vil du have den ultimative Varmint kugle? Da er Barnes Varmint dit valg. Med denne kugle får du stor præcision og kuglen eksploderer i dyret. Det er ikke kuglen for dig der er bekymret for kødet, men for dig som ønsker at ræven eller andet pelsdyr skal ligge på vildtparaden med så få pelsskader som muligt. Kugletype

Kaliber Vægt Antal/æske Pris/æske

Varmint Grenade FB 6MM 0,243" 62 grains 100

395,-

BARNES TSX En ren kobberkugle, som leverer chok i tre stadier. 1 -når den træffer vildtet. 2 -når den ekspanderer. 3 -når kuglens dobbelte diameter og høje restvægt passerer vitale organer. Denne kugle er højt skattet af safarijægere. Forbedret med fræsespor for mindsket tryk, mindre aflejringer og bedre skydeegenskaber. Kugletype Kaliber Vægt Antal/æske Pris/æske TSX TSX TSX

30 CAL 0,308 150 30 CAL 0,308 165 30 CAL 0,308 168

50 50 50

495,495,495,-

BARNES Tipped TSX Kobberkugle helt uden bly. Polymertip for endnu bedre ballistik. Hulspidsen er fremstillet for hurtig ekspansion, 100% restvægt for dyb penetration, fire barberblads skarpe vinger samt kuglens dobbelte diameter gir stor chokvirkning. Kuglen har riller for lavere tryk, og hjælper desuden til at fæstne den bedre i hylstret. Kugletype Kaliber Vægt Antal/æske Pris/æske Tipped TSX Tipped TSX Tipped TSX

30 CAL 0,308 150 30 CAL 0,308 165 30 CAL 0,308 168

50 50 50

495,495,495,-

DET BLYFRI ALTERNATIV

BLYFRI

BARNES AMMUNITION

ÆSKE MED 20 STK.

Barnes 9,3x62 TSX FB Barnes .338 Win Mag TTSX BT Barnes .308 Win TTSX BT Barnes .3006 TTSX BT Barnes .3006 TTSX BT Barnes .300 Win Mag TTSX BT Barnes .300 Win Mag TTSX BT Barnes 7mm Rem Mag TSX BT Barnes 7mm Rem Mag TTSX BT Barnes .45-70 Govt TSX FN Barnes .270 Win TTSX BT

286g 210g 168g 168g 180g 180g 165g 160g 140g 300g 130g

TSX = TRIPLE SHOCK TTSX = TIPPED TRIPLE SHOCK MRX = SILVEX® CORE FB = FLAT BASE FN = FLAT NOSE BT = BOAT TAIL Forbehold for udsolgte lagervarer.

PRÆCISION, EKSPANSION OG “EXECUTION” Barnes VOR-TX Ammunition er præcisionsladet med den mest effektive jagtkugle, som er fremstillet til dato. Kobberkuglen giver dig den ultimative præcision og penetrering for en fabriksladet patron. 100% blyfri.

Side

54

850,750,550,550,550,650,650,650,650,650,550,-


KALIBER 22 patroner til

træning eller jagt

Jaguar Gruppen har udvalget, som dækker det hele De fleste jægere husker især deres første riffel, som ofte har været en salonriffel kal. 22. De fleste har den stadig stående. Den er god til øvelse og træning og bruges i stor udstrækning til konkurrenceskydning. Der afskydes ca. 50 til 100 millioner kal.22 patroner om året i Danmark.

Remington Thunderbolt Remingtons foretrukne til jagt og målskydning. Kaliber 22 LR, et karton indeholder 500 stk. God patron til konkurrencedygtig pris. Find den i din Jaguarbutik.

CCI Standard Velocity Formentlig verdens mest solgte kaliber 22 patron. God og ensartet ladning, fin til jagt og perfekt til bane eller træningsskydning med riffel eller pistol.

CCI Blazer Amerikansk jagtpatron i kaliber 22. Hurtig patron til en konkurrencedygtig pris.

Side

55


Vær på den sikre side

999,-

Til konkurrenceog træningsskydning

3M Sporttac Jagt

Elektronisk niveauafhængig høreværn udviklet specielt til jægere. SNR 26db.

3M Maxim Ballistic Sikkerhedsbriller designet specifikt til brug sammen med hjelm eller høreværn.

Remington UMC 30-06 Pakke med 200 patroner 10 x 20 patroner

1.295,-

MILLIONER af PATRONER til omgående levering Remington UMC 308 Win Pakke med 200 patroner 10 x 20 patroner

1.295,-

Side

56


AMMUNITION TIL ETHVERT BEHOV

Ekspanderet Core Lokt kugle. Den mest dræbende svamp i skoven!

Kal 22 og 17HMR

REMINGTON CORE-LOKT Den massive blykerne, dækket af en taperet kobberkappe giver et præcist og dræbende skud. Den originale "kontrolleret ekspansionskugle".

17 HMR 17 MACH 2 1. Remington 22 LR Thunderbolt 40 g Subsonic 38 g CBee 33 g Yellow Jacket 33 g Viper 36 g

Blyspids Hålspets Hålspets Hålspets Solid

22 WM 2. Remington 17 HMR 17 MACH 2

Remington Core-Lokt™

Premier, 17 g Accutip-V

3. Remington 22 WM Premier JHP PSP

Leveres i gængse kalibre. 20 stk. fra 349 kr

33 g Accutip-V 40 g Hålspets 40 g Blyspids

Side

57


NYHEDER DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Jaguargruppens e-magasin er fyldt med spændende reportager, nyt fra jagtverdenen og naturligvis en masse gode tilbud. Få det leveret direkte i din indbakke helt gratis.

Hent det store Jaguar 2018 katalog helt gratis i butikken

TILMELD DIG JAGUAR E-MAGASIN

KLIK HER

Så får du besked, hver gang et nyt magasin ligge r klar Side

58


190 års produktion af kvalitetspatroner til jagt og sportsskydning

I 1825 startede Sellier og Bellot deres produktion, siden har de udviklet sig til en af de førende europæiske producenter. De har egen produktion af både hylstrer, fænghætter og hagl og projektiler, og så endda til konkurrencedygtige priser.

Danmarks populæreste træningspatron Spidsskarp til træning i de mest gængse kalibre. Sellier & Bellot har tilpasset sig det, der benyttes på vores marked og kan tilbyde den rette patron til næsten alle formål. Kal. 308W, 30-06 og 6,5x55.

TA' 100 STK FOR KUN

695,Side

59


GAMEBORE

GAMEBORE BLEV GRUNDLAGT I 1973 og er

den mest avancerede producent af højtydende ammunition til haglgeværer på verdensplan

Shotwell tower

Side

60


Regal miljøvenlig haglpatron

Gamebores engagement i nyskabelser inden for deres branche betyder, at kun de bedste komponenter indgår i produktionsprocessen, herunder Gordon Rekylsystem og Diamond Blyhagl, hvilket er unikt for Gamebore i Storbritannien. Gamebore har en førerposition inden for produktion af patroner og er markedsledende, både inden for højtydende patroner til jagt, patroner til konkurrencer inden for lerdueskydning samt inden for ikke-giftige ladninger med ekstrem ydeevne. Gamebore lader al deres ammunition i henhold til kvalitetsstandard BS EN ISO 9001:2008, overholdt siden 1992, og er den eneste producent i Storbritannien med denne certificering. Udviklingsprocessen af Gamebore patroner sikrer, at der tilbydes et komplet sortiment af produkter til skytter på alle stadier af deres udvikling som skytter - fra nybegyndere til verdensmestre. Gamebores produkter er designet til at hjælpe og udvikle skyttens præstationer til at kunne opnå vidtgående resultater. Designet af produktsortimentet er foretaget med lige så stort hensyn til skytten, typen af våben og mål som til indvirkningen på miljøet. Med udgangspunkt i den stolte arv fra britiske skydning og videreførelsen af denne sideløbende med innovative tekniske gennembrud inden for avancerede komponenter og fremstillingsprocesser, fremstiller Gamebore ammunition som en af de dygtigste inden for patronteknologi. Gamebore tilbyder eksklusive ladninger såsom BIO-WAD, Tungsten Matrix patroner samt Diamond Blyhagl, og Gamebore er den eneste britiske producent af ammunition der importerer Alliant to-komponent-krudt til

Storbritannien. Alliant krudt har afgørende betydning for ladning af højtydende stål-ammunition, der fungerer i alle temperaturer. Med produkter der er fremstillet i Storbritannien, har Gamebore opbygget deres prestigefyldte ry gennem årtiers erfaring, og Gamebore drives af ønsket om og evnen til at producere det ypperste. I skove på jagt efter vildt eller på skydebaner på jagt efter lerduer kan man finde skytter, der er på toppen, og som bruger det bedste udstyr sammen med Gamebore ammunition. Hvis man tager sin skydning alvorligt, findes der Gamebore patroner til ethvert behov. Gamebores forretningsmoral handler om passion, uovertruffen kvalitet, enestående ydeevne, teknisk viden og knowhow samt et ønske om at forny gennem dybtgående ekspertise samt avanceret teknologi og komponenter.

Side

61


Verdens hurtigste ladeaggregat med 250 patroner pr. minut

George Digweed, 26 gange verdensmester (Gamebore skytte)

Patronerne bliver ladet FABRIKKEN Gamebore har investeret i den nyeste innovation inden for avanceret produktion, herunder et anlæg til Tungsten patroner, nyeste ballistiske undersøgelser og ladeudstyr. Gamebore Shotwell Tower producerer alle Gamebores blyhagl på stedet og er det eneste fungerende hagltårn i Storbritannien, der producerer præcisions-blyhagl eksklusivt til Gamebores patroner. Gamebore har også bygget et nyt anlæg til produktion af Bismuth patroner. Her anvendes en ny proces til produktion af de nyeste Bismuth patroner, der langt overstiger de originale patroners ydeevne og rækkevidde. Alle Gamebores patroner laves under en streng kvalitetskontrol for altid at sikre den højeste kvalitet. Med kvaliteten i højsædet,

Patroner der venter på at blive pakket i æsker

Side

62

uden at gå på kompromis og uden at springe over hvor gærdet er lavest, leverer Gamebore patroner af den højeste kvalitet og med den bedst mulige ydeevne til sine kunder. Gamebore har modtaget et af de største tegn på anerkendelse: The Queens Award for Export - en globalt anerkendt og prestigefyldt pris for international samhandel. Gamebore leverer til mere end 40 lande verden over. Gamebores arbejdsstyrke og kultur fokuserer på skytters behov og stræber efter samt opnår og bibeholder den højeste kvalitet til alle kunder uden at gå på kompromis.

KLIK og læs mere

Produktionsområde (færdiggørelse af Jaguar patroner i baggrunden)

Blybarrer inden de lægges i smelteovnen


GRØN JAGT ER DET NYE SORT Haglammunition har i mange år været blyfri, og nu er jagt og sportspatroner med biologisk nedbrydelige haglskåle klar. Kig indenfor i Jaguar Gruppens butikker og se, hvordan du kan minimere miljøpåvirkningen uden at gå på kompromis med effekten.

Gambore er eksklusiv leverandør til Jaguargruppen i Danmark og Sverige

NY haglpatron fra Gamebore REGAL STEEL

Nu med biologisk nedbrydelig haglskål. Paphylster, 12/65, FSC haglskål, 26 gr., haglstr. 3,4, eller 5, hastighed 400 m/s. Plastikhylster, 12/70, FSC haglskål, 28 gr., haglstr. 3,4, eller 5, hastighed 400 m/s.

Pakke med 25 stk. FRA

159,-

Bio-Wad FSC Exclusive, innovative fibre wad technology designed specifically for steel shot which utilises a fibre driving wad and a protective collar to enclose the shot and deliver outstanding patterns where the standard plastic wad normally required for steel loads is undesirable.

Side

63


Designet til at begejstre og udfordre Sortimentet er tilpasset skytten, våbentypen og vildtarten.

SE AKTUELLE PRISER PÅ WWW.JAGUARGRUPPEN.COM

Side

64


Competition Steel Sportspatron Kal. 12/70, haglvægt 24g.-28g. Hagl str. 7,8,9 Kal. 16/70, haglvægt 26g. Hagl str. 7 Kal. 20/70, haglvægt 24g. Hagl str. 7

Hunting Steel Jagtpatron Kal. 12/70, haglvægt 30g.-32g. Hagl str. 1,2,3,4,5 Kal. 16/70, haglvægt 24g. Hagl str. 3,5 Kal. 20/70, haglvægt 21g. Hagl str. 3,4,5

KLIK og læs mere

Black Gold Kal. 12/70, haglvægt 24g.- 28g. Hagl str. 7,8

Hyper Steel Jaguar HyperSteel = HyperSpeed. 12/70. Kal 12/70 32g. Udgangshastighed 480m/sek. 465m/sek ved 2,5m. Ladet med Alliant double base krudt, hvilket giver større speed end de andre uden at øge rekylen, trykker 850 bar. Fåes også i kal. 20.

NEDBRYDELIG HAGLSKÅL Regal pap 12/65 Haglpatron med nedbrydelig haglskål str. 4/5 26 gram. 25 stk. Miljøvenlig jagtpatron fra Gamebore. Med paphylster samt nedbrydelig haglskål. 410 m/s og lavt tryk.

White Gold Kal. 12/70, haglvægt 24g.- 28g. Hagl str. 7,8

Blue Pigeon Kal. 12/70, haglvægt 28g. Hagl str. 4,5,6

Bismuth 12/65 str. 4 30 gram haglpatroner. Kvalitets bismuth haglpatron fra Gamebore med kun 65 mm længde. Hastighed ca. 415 m/s ved munding.

SE AKTUELLE PRISER PÅ WWW.JAGUARGRUPPEN.COM

Side

65


Rio er en del af Maxam, som så dagens lys i 1896 og har rødder i Alfred Nobel Spanish Dynamite Manufacturing Company.

RIO BLUE STEEL Target load COMPETITION Fremragende sportspatron. Fås i cal. 12 24 grams i str. 7, 8, 9 28 grams i str. 7, 8, 9 24 grams dispenser der er udviklet med større spredning, specielt til spidsduer. 21 grams light trainer.

Rio Blue Steel til jagt og sport

RIO BLUE STEEL Gameload Drønhurtig jagtpatron med 12 mm. messingkappe og 32g hagl. Fås i flere haglstørrelser, ideel til næsten al slags jagt.

Rio Star Team EVO Star Team Evo blypatron til Trap i 24 eller 28 grams haglladning specialpatron til spidsduer Dispenser 24 grams i str. 8 med betydelig større spredning af kaliber 12. 24 g. US 7,5.

Den hurtigste skovpatron Rio Bismuth skovjagt med større hastighed. 28g. Nu 425m/sek. Nok markedets hurtigste Bismuth patron. Rio Bismuth cal. 12: 32 grams fås i hagl str. 1, 3,4,5 28 grams få i hagl str. 4, 5 Rio Bismuth cal. 20: 28 grams fås i str. 3,4 Rio Bismuth cal. 16: 28 grams fås i str. 3,4

SE AKTUELLE PRISER PÅ WWW.JAGUARGRUPPEN.COM

Side

66


MUFLON serien er udviklet til den aktive jæger og er perfekt til skandinaviske forhold. Se mere på www.deerhunter.eu og find din nærmeste forhandler Side

67


SIKKERHED både ude og hjemme

Side

68


Er du sikker? De skandinaviske lande er - på trods af usædvanligt mange jægere i befolkningen - nogle af de sikreste lande at gå på jagt i. Det skyldes konstant fokus på netop sikkerheden…

Sikkerhed på jagt er først og fremmest noget, som finder sted imellem ørerne på jægerne. Der findes en række klare sikkerhedsregler for omgangen med skydevåben. Reglerne har været de samme i mere end et århundrede og alle jægere i verden bliver løbende konfronteret med disse. Alligevel er der stor forskel på sikkerheden rundt om i verden. Det er et spørgsmål om mentalitet. Vi tænker sikkerheden ind i alt hvad vi foretager os. Det ligger så at sige på rygraden og så længe det gør det er risikoen for uheld minimal. Det vigtigste er at bevare koncentrationen – at holde hovedet koldt – og aldrig nogensinde gå på kompromis med sine sikkerhedsrutiner. ”IKKE LADT” ER IKKE UFARLIGT! En stor del af de ulykker, som alligevel sker, skyldes at våben er ladt, når man antager, at de ikke er ladt. Der er skudt ganske mange biler indefra, når ladte våben er trukket ud af foderaler på bagsædet ligesom en del jagthytter og hjem har reparerede huller i gulve, vægge og lofter som følge af formodede ”uladte” våben, der viste sig at være ladte. En sjælden gang imellem ender disse vådeskudsulykker i menneskelig tragedie. Jeg kan huske to danske dødsulykker som involverede håndtering af formodentlig uladte våben. I begge tilfælde var der tale om særdeles rutinerede jægere, som af en eller anden grund havde sluppet deres fokus på sikkerheden. Det er i virkeligheden ret enkelt. Håndter ethvert våben som om, at det er ladt. Det indebærer naturligvis mundingskontrol – man lader aldrig mundingen pege på noget, man ikke vil skyde – men det indebærer også en indgroet trang til at kontrollere våbnets tilstand. Er det ladt eller ej? Stol aldrig på sikringer eller håndspændemekanismer. De er rigtigt gode at have og skal naturligvis bruges rutineret, men man bør som udgangspunkt gå ud fra, at de ikke yder nogen sikkerhed overhovedet. Kun et uladt våben er et ufarligt våben. De to mest udbredte våbentyper – haglgeværer med knæk-

Håbeco Våbenskab Godkendt efter SS 3492 normen. Med god plads til våben og ammunition. Pulverlarkeret kvalitetsstål med stuktur i overfladen. Sikkerhed for dine våben og ammunition.

FRA

2.795,-

lås og repeterrifler med cylinderlås – er begge nemme at kontrollere for både bæreren og de omkringstående. Er haglgeværet knækket eller står bundstykket på cylinderlåsriflen åbent (eller er helt ude), så er der ingen fare. I disse situationer er det simpelthen teknisk umuligt at et skud går af. Af samme årsag er det god skik i Skandinavien at bære sine våben åbne, når man ikke pürscher eller står på post. Dette er også den primære årsag til, at halvautomater, pump-guns og bøjlerepeterrifler ikke altid er velsete på fællesjagter – på disse våben er det nemlig sværere med et hurtigt øjekast at konstatere om de er uladte. Men det er ikke nok at bære sine våben åbne. Det er lige så vigtigt at gøre det til en indgroet rutine at sikre sig, at der vitterligt ikke er patroner i våbnet inden det lukkes og lægges i foderal eller sættes i våbenskab. Begge de nævnte danske dødsulykker skyldtes en brist i denne rutine. Tjek omhyggeligt at både kammer og evt. magasin er tomt inden våben pakkes ned og når du pakker dem ud igen, så gå ud fra, at du nok glemte at tjekke inden du pakkede ned! Når du lader eller aflader et våben - eller blot håndterer det for at tjekke om det er ladt – så lad mundingen pege mod himlen. Hvorfor? Fordi vådeskud i denne situation er relativt almindelige og fordi man ofte befinder sig i nærheden af andre jægere, når man gør disse ting. Er uheldet ude er der langt større risiko for personskade på grund af rikochetter eller flyvende grus og stensplinter end der er for personskade som følge af et nedfaldene projektil. HVAD SKYDER DU PÅ? Vi kender alle til reglen om aldrig at lade mundingen pege på noget, vi ikke har til hensigt at skyde. Det er en grundlæggende sikkerhedsregel, som har reddet masser af menneskeliv. Desværre er den ingen garanti imod ulykker – faktisk sker en del dødsulykker med riffel selvom skytten i situationen mener, at reglen følges til punkt og prikke.

Side

69


Problemet er, at jægere en gang imellem lader sig rive med af en spændende jagtsituation og løfter våbnet for at skyde på noget som de føler sig sikre på er jagtbart vildt, men som i virkeligheden er et menneske, en jagthund, et stykke ikke-jagtbart vildt eller noget helt andet. Det helt store problem i disse situationer er, at skytten gør sig umage for at ramme, hvilket selvsagt er uendeligt meget farligere end et vådeskud som flyver tilfældigt ud i verden. Om situationen udløses af manglende erfaring eller overdreven jagtiver er ligegyldigt. Det må aldrig ske og det er ekstremt vigtigt at alle jægere indprenter sig selv, at man aldrig afgiver skud til noget som helst som man ikke har identificeret med 100% sikkerhed. Bevægelser i krattet, lyden af grisen som kommer løbende mod posten eller meldingen på jagtradioen om, at der kommer en stor elgtyr i fuld fart, er ikke i sig selv nok til at flytte pegefingeren til aftrækkeren. Er der ikke tid til at se vildtet klart og tydeligt inden man skyder, så skyder man simpelthen ikke. Undlad at bruge riflens sigtekikkert som kikkert til identifikation af vildt. Gør man det, peger man pr. automatik imod det man kigger på med et ladt våben….. ikke så godt, hvis det viser sig at være et andet menneske. SIKKER VÅBENBETJENING Der sker relativt få vådeskudsulykker som følge at tekniske fejl på våben og ammunition. Men ikke desto mindre sker de af og til og det er i sig selv endnu en god grund til altid at sørge for at våbnet er i tip-top fungerende stand. Bøssemagereftersyn med jævne mellemrum er en vigtig rutine.

Ulykker er langt hyppigere på grund af fejlbetjening af våben end på grund af mekaniske fejl. Oftest bunder fejlbetjening i manglende rutine med det pågældende våben. I en presset situation ved man måske ikke lige hvordan man sikrer, afsikrer eller spænder mekanismen og, man bliver lidt befippet og roder rundt med fingrene samtidigt med at opmærksomheden på, hvor mundingen peger hen bliver mindre…. Du bør derfor træne i at betjene dit våben, så du uden at tænke over det kan bruge det uden problemer i total mørke. Tørtræning hjemme i stuen er en glimrende metode til at få indarbejdet rutinerne til de sidder på rygraden (glem ikke at tjekke, at våbnet er uladt – gør det ofte). Får du overladt et våben, som du ikke er bekendt med, er der grund til at være ekstra forsigtig og huske, at det er vigtigere at holde hovedet koldt end at få afgivet et hurtigt skud. Det samme gør sig i høj grad gældende hvis man selv overlader et våben til en anden. Instruer vedkommende grundigt….

GRUNDLÆGGENDE SIKKERHEDSREGLER En forudsætning for at håndtere rifler er kendskab til – og respekt for – de basale sikkerhedsregler. Nogle opererer med 10 sikkerhedsregler eller mere – jeg foretrækker en simpel tilgang og har kogt det ned til 3 simple regler. Hvis du efterlever disse, har du gjort, hvad der er menneskeligt muligt for at undgå vådeskudsulykker.

1:

PEG ALDRIG PÅ NOGET, DU IKKE VIL SKYDE!

Betragt altid din riffel som værende ladt og bær den altid på en sådan måde, at du kontrollerer mundingsretningen, hvis du snubler eller falder. Hvis alle skytter altid lod deres mundinger pege i sikker retning, ville der stort set ikke ske ulykker med skydevåben. Så kort kan det siges.

BENYT JAGUARGRUPPENS BØSSEMAGERE TIL ET SIKKERHEDSTJEK AF DIT VÅBEN

2:

I DENTIFICER DIT MÅL OG KUGLENS BANE!

3:

 END DIT UDSTYR OG K BRUG DET KORREKT!

Det er din pligt at sikre dig, at du er klar over, hvad du skyder på, at der ikke er forhindringer i vejen, og at der er tilstrækkeligt sikkert kuglefang bag målet. Husk at projektilet kan springe op og fortsætte ukontrollabelt ved flade skud mod jord, vand, is eller andre hårde overflader. Husk at kviste i kuglebanen bringer projektilet ud af kurs. Lad aldrig jagtiver forringe din dømmekraft.

Din riffel med tilhørende ammunition skal være egnet til den form for jagt du bedriver. Udstyret må kun anvendes såfremt det er i forsvarlig stand. Det er dit ansvar altid at betjene dit våben korrekt og sikkert – også i uventede situationer.

Side

70


OPTIK

ELECTRO-OPTICS

Har du noget spændende i kikkerten?

ELECTRO-OPTICS

ELECTRO-OPTICS

ELECTRO-OPTICS

ELECTRO-OPTICS

ELECTRO-OPTICS

Hvad har du brug for? Der findes ingen allround-riffelkikkert, som er perfekt til alle former for riffeljagt. Der findes udmærkede allroundmodeller som er ideelle til pürsch og anstandsjagt i dagslys og som i en snæver vending kan bruges på en drivjagt. Der findes også specialiserede natkikkerter, som er udmærkede på pürsch (om end lidt store) men ikke særligt fantastiske på en snæver drivjagtpost. Du finder ikke en allroundkikkert, der favner det hele. Måske kommer den en dag i skikkelse af en 1-8x56 med lys? Indtil videre må du påregne at skaffe flere forskellige riffelkikkerter, hvis du for alvor vil dyrke flere forskellige jagtformer. Det samme gælder i nogen udstrækning håndkikkerterne. Skal du blot bruge den i dagslys, er udvalget enormt, men vil du have en egentlig natkikkert til jagt i månelys eller en kikkert med afstandsmåler til lange skudhold er udvalget mindre og priserne højere. Vi har det hele og vi kan hjælpe dig med kvalificeret rådgivning fra ekspedienter, som selv anvender udstyret.

Side

71


9.995,Meostar R2 1,7-10x42 RD

10.495,- 10.495,Meostar

Meostar

R2 2-12x50 RD

R2 2,5-12x56 RD

9.995,Meostar R2 1-6x24 RD

MEOSTAR R2 SERIEN kombinerer den solide og stødsikre

mekaniske 30mm konstruktion med den populære Meolux coating, der sikrer op til 95% lystransmision. Det enkle letbetjente sigte med dag/nat belysning sikrer dig en succesfuld jagtoplevelse. Meostar produceres i Tjekkiet, og med mere end 80 års uafbrudt produktion på fabrikken skuffer Meopta aldrig og leverer høj kvalitet for pengene.

Side

72


3-18x50SWA

6.995,-

VERTICAL by Optic Science

Unik kvalitet til prisen VERTICAL er toplinien fra Optic Science, hvor kombinationen af høj optisk kvalitet og optimal lystransmission sikrer dig et produkt, der fungerer godt både om dagen og i skumringstimerne. Produceret i robuste materialer og i et funktionelt design, sikrer din VERTICAL riffelkikkert dig den ultimative jagtoplevelse. VERTICAL er udviklet af jægere med årelang praktisk erfaring fra jagt på alle kontinenter og under alle forhold. - Premium optik for krystal klar udsyn - Høj lystransmission - Robust og kompakt konstruktion – sikrer lang levetid - Moderne og funktionelt design

VERTICAL serien fås i f lere modeller: 3-18x50SWA 2-12x50 SWA 1-6x24 BMII

6.995,6.495,4.995,-

Side

73


®

ROMEO5

CLOSED RED-DOT SIGHT SIG er stolte af at præsentere et letvægts rødpunktsigte, der er ligeså hårdfør, som det er lille. ROMEO5 har MOTAC (Motion Activated Illumination), hvilket giver ekstrem lang batterilevetid. MOTAC slukker selv for batteriet, når det ikke er i brug og tænder ved mindste vibration eller bevægelse. ROMEO5s solide aluminimum design vil give dig høj performance og mange års glæde.

2

ELECTRO-OPTICS

MIN

3.995,IDLE MOTION BEFORE RETICLE TURNS OFF

SIG SAUER ROMEO5 Micro rødpunktssigte 1x20mm. I solid letvægtsaluminium - Super kvalitet!

ELECTRO-OPTICS

ELECTRO-OPTICS

11.995,-

WHISKEY5 2,4-12X56 Med 30mm rør, Hellfire Triplex, SFP. Bygget til at fungere i de hårdeste og mest krævende omgivelser. 5x superzoom riffelkikkerter, med HDX linser for ekstrem klarhed og lystransmission og Hellfire belyst sigtemiddel. ELECTRO-OPTICS Livstids garanti (elektronik 5 år). 11.999,-

ELECTRO-OPTICS WHISKEY3 3-9X50 Med 1” rør, Hellfire Triplex, SFP. Bygget til ELECTRO-OPTICS at fungere i de hårdeste og mest krævende omgivelser. 3x superzoom riffelkikkerter, med HDX linser for ekstrem klarhed og lystransmission og Hellfire belyst sigtemiddel. Livstids garanti (elektronik 5 år).

4.995,Side

74


ELECTRO-OPTICS

®

ECHO1™

ELECTRO-OPTICS

DIGITAL THERMAL SIGTEKIKKERT ECHO1 er det mest innovative ”direct view” thermal sigte I verden, LavetELECTRO-OPTICS med den nyeste generation af thermal sensorer, dette kompakte, ultralette, sigte er det optimale dag/nat sigte når du jager vildsvin og rovdyr i udlandet. Kom ind og få det demonstreret i Jaguarbutikken.

ELECTRO-OPTICS

17.999,-

ELECTRO-OPTICS

The display view with LCD color for day/night time direct view targeting.

ELECTRO-OPTICS

WHITE HOT

BLACK HOT Six display modes, including White Hot and Black Hot

Top mount peep sight for rapid target acquisition.

ZULU5 HÅNDKIKKERT ZULU5 HÅNDKIKKERT Med HD linser, super klar optik med god lys transmission, fantastisk kvalitet til prisen.

4.995,10X42 5.495, 8X42

Side

75


TOPKVALITET FRA MINOX MINOX HÅNDKIKKERT I HD Højkvalitets håndkikkerter fra tyske Minox, nu med HD for optimal synskvalitet. ”Den nye Minox BL HD serie af håndkikkerter, er et produkt der viser tysk kvalitet og ingeniør kunst når det er bedst. Specielle HD glas kombineret med de bedste optiske coatings i et letvægts og dynamisk ”open-bridge” design. Forbedret optiks design for bedre farvegengivelse og højere lystransmission. Minox BL HD – alt hvad du forventer fra en premium ”Made in Germany” producent. Fås i følgende modeller: BL 10x52 HD BL 8x52 HD BL 10x44 HD BL 8x44 HD BL 8x33 HD

5.995,5.495,5.495,4.995,4.495,-

DENNE MODEL ER UDVIKLET I TÆT SAMARBEJDE MELLEM MINOX OG JAGUARGRUPPEN OG FÅS KUN I JAGUARGRUPPENS BUTIKKER. KOM OG PRØV KVALITETEN! 8X42

SPAR 1.500,-

MINOX BJ 8X42 OG 10X42

Kåret som "BEDSTE KØB TIL PRISEN" i test i Mit Jagtblad

Side

76

Kvaliltetskikkerter til superpris med multicoatede linser og nitrogenfyldt, så den ikke dugger. Vandtæt ned til 3 m. Vægt 780 gram. Før op til 2.999,-

1.499,10X42

SPAR 1.300,-

1.699,-


LEICA GEOVID 8 x 42 HD-B

Jagt succes med Geovid HD-B – den lynhurtige afstandsmåler fra Leica.

Med det revolutionerende ABC® ballistiske system, giver Leica Geovid HD-B afstandsmåleren dig alle de informationer, du har brug for at sikre perfekt skudplacering – på alle afstande. Alt hvad der kræves er ét tryk på aktiveringsknappen i blot 0,3 sekund. Ved hjælp af det integrerede microSD hukommelseskortet kan du gemme dine egne ballistiske data på afstandsmåleren. Ud over den lineære afstand til målet kan du også aflæse følgende informationer direkte i kikkerten: nødvendig højdekorrektion, ekvivalent vandret afstand (i stærkt kuperet terræn) og nødvendig justering af sigtekikkertens trådkors (antal klik). De viste værdier tager automatisk højde for temperatur, biometrisk tryk og skudvinkel Perger-Porro prisme system sikrer maksimal lysgennemgang og kontrast Åbent greb med ergonomisk formede kikkertrør sikrer perfekt greb under alle forhold Fås i følgende modeller: Geovid 8 x 42 HD-B, Geovid 10 x 42 HD-B Besøg Leica forhandleren og få en demonstration af denne fantastiske jagtkikkert – eller læs mere på www.leica-hunting.com

ABC® ballistisk system. Viser den anbefalede korrektion af sigtepunkt i det format, du foretrækker.

Højdekorrektion i cm

Korrigeret ekvivalent vandret afstand

Korrektion af sigtekikkert i antal klik

Leica kikkerter distribueres i Danmark og Sverige af Morehouse A/S I Nærmeste forhandler oplyses på 8742 1000 I Læs mere på www.morehouse.nu

Side

77


M a gnus i. Pe r fe k tion i en ny dime ns ion.

Modeller: LEICA MAGNUS 1– 6.3 x 24 i LEICA MAGNUS 1.5 –10 x 42 i LEICA MAGNUS 1.8 –12 x 50 i LEICA MAGNUS 2.4 –16 x 56 i

Krystalklar, kontrastfuld gengivelse selv under de vanskeligste lysforhold kombineret med ekstremt bredt synsfelt og en teknik, der altid fungerer optimalt under praktisk brug – det er baggrunden for den enorme succes, som Leica Magnus sigtekikkerter har oplevet. Men selv det bedste produkt kan forædles. I et nært samarbejde med erfarne brugere af Leica Magnus sigtekikkerterne har vi gjort et fremragende produkt endnu bedre – begrebet perfektion har fået en ny dimension. For eksempel er det blevet nemmere at nulstille skalaen i kliktårnet uden brug af værktøj. Diameteren på rødpunktet er gjort mindre, så det står knivskarpt uden at genere målsynet selv på stor forstørrelse og store skudafstande. Strømforbruget til belysning af rødpunktet er reduceret, så batteritiden væsentlig forlænges. Samtidig er udskiftning af batteri nu enklere end nogensinde. Forbedringer, der hjælper dig til at fokusere på det væsentlige; din skydning – og derigennem bedre jagtoplevelser. Besøg Leica forhandleren og se selv forskellen – eller læs mere på

Leica kikkerter distribueres i Danmark og Sverige af Morehouse A/S. Nærmeste forhandler oplyses på 8742 1000. Læs mere på www.morehouse.nu.

Side

78

www.leica-sportoptics.com


LEICA GEOVID 8X42 R

LEICA GEOVID 10X42 HD-B

Gennemtestet håndkikkert med afstandsmåler til en attraktiv pris.

Den lynhurtige topmodel i håndkikkert fra Leica med indbygget afstandsmåler.

14.995,-

24.995,-

Afstandsmålere til alle

OPTIC SCIENCE Afstandsmåler

OPTIC SCIENCE Vertical Håndkikkert

Måler op til 600 meters afstand.

Med afstandsmåler, 10x42

1.199,-

5.999,Side

79


DU KAN FINDE VORES PRODUKTER HOS EKSKLUSIVE SPECIALISTFORHANDLERE OG ONLINE PÅ WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

ALSIDIG, MEN TRADITIONEL

Siden 1989 har SLC-familien haft ry for at være en uundværlig, pålidelige ledsager under jagt. De nye SLC 42-kikkerter afspejler også denne tradition. Jægere kan stole på disse robuste, multifunktionelle kikkerter på et hvilket som helst tidspunkt på dagen under alle vejrforhold. HD-optikken med fluoridholdige linser giver yderst kontrastrige billeder i naturlige farver med knivskarpe konturer. Det harmoniske ergonomiske design giver en intuitiv betjening, så brugeren ikke bliver træt, selvom denne observerer over længere tid. Du kan bruge disse kikkerter overalt. De kan modstå alle udfordringer i daglige krævende jagtforhold. SWAROVSKI OPTIK – så kan du bestemme det rette øjeblik.

SEE THE UNSEEN WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

Side

80

SLC 42


DU KAN FINDE VORES PRODUKTER HOS EKSKLUSIVE SPECIALISTFORHANDLERE OG ONLINE PÅ WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

Z8i 2-16x50 P

UNIVERSEL ANVENDELSE Z8i 2-16x50 P fra SWAROVSKI OPTIK er en ægte allrounder, der er perfekt til både drivjagt og jagt over lange afstande. Det sætter nye standarder inden for optisk ydeevne, design og ergonomi. Her er tale om et fremragende riffelsigte med stort synsfelt, der giver maksimalt overblik, og 8x zoom til de afgørende detaljer. Også ideel til brug ved skumring og under dårlige lysforhold. Når sekunder tæller – SWAROVSKI OPTIK.

SEE THE UNSEEN WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

Side

81


Nu kan du se om natten NATKIKKERTER er den seneste trend i udstyr til jægere og outdoorfolk. Salget er er eksplosivt stigende i denne kategori og Jaguargruppen har mange års erfaring med salg af natkikkerter. Vi har allieret os med amerikanske Armasigth som er specialister i denne kategori. Armasigth producerer og udvikler både traditionelle natkikkerter og er førende indenfor avancerede termiske (varmesøgende) og digitale kikkerter, både til militært brug og til jagt og outdoor.

VAMPIRE 3X, NV sigtekikkert CORE teknologi, shockprotected, belyst, vand/støv/sandtæt, quick release mount, passer til Weaver, nitrogenfyldt og multicoated optik. Vægt 1,4 kg

9.495,-

Armasigth er suveræne testvindere både i udlandet og i Danmark i forhold til ”value for money” når der laves uafhængige tests af natkikkerter. Håndholdte natkikkerter er fuldt lovlige, men skal du bruge kikkerten til jagt, så check med din Jaguar butik at du har eller får den nødvendige tilladelse. Nigth Vision – natkikkerter – rangeres efter generation;

Alle produkter kan bruges med XLR-IR850

ARMASIGTH Dark Strider 5XZoom NV håndkikkert GEN 1+ op til 200 m range.

GEN 1 OG GEN1+: er første generations natkikkerter er lavet med optiske linser i glas og virker ved at lyset forstærkes flere tusind gange, og er populære og billige til brug for jægere, outdoorfolk og til sikkerhed i hjemmet. Core: en ny udviklet kvalitet der bruger teknologi fra Gen 2 og Gen 3, men som prismæssigt ligger under topmodellerne. Core, Gen 2 og Gen 3 er lavet med keramisk optik, der giver bedre optisk kvalitet og er langt mere robuste og ”shockproof” end Gen 1 og Gen 1+

GEN 2 OG GEN2+: er den bedste kvalitet af natkikkerter der er tilladt til almindelige forbrugere, og her får man højeste mulige kvalitet, både på optikken og på holdbarheden.

Side

82

4.995,-

som er en langdistance infrarød illuminator for øget effekt

2.499,-


CHOOSE YOUR LIGHT – den programmerbare belysningsenhed Det enestående og eksklusivt programmerbare belysningssystem blev udviklet af Schmidt & Bender for at opfylde hver enkelt kundes helt personlige krav og ønsker. Foruden det elegante udseende er det kendetegnet ved en enkel håndtering: 3 knapper til alle funktioner og batteriskift uden værktøj.

FlashDot-Sigte

FD0

FD2

2.5-10x56 Zenith

FD7

FD9

13.995,-

Zenith – slank og æstetisk form forenet med fremragende billedkvalitet. Zenithlinjens velkendte premium-produkter udmærker sig ikke kun ved deres usædvanligt slanke og æstetiske form, men imponerer især med deres fremragende billedkvalitet og høje, ensartede kontrast i hele synsfeltet ved alle forstørrelser.

FlashDot-Sigte

FD0

FD4

2.5-13x56 Stratos

FD7

FD9

15.995,-

Stratos – innovativ belysning og ny hurtig justering af sigtet. Den nyeste generation af Schmidt & Bender-kikkertsigter forener alle velkendte fordele fra de afprøvede kvalitets produkter med en lang række innovative fremtidsteknologier.

FlashDot-Sigte

FRA

FD0

1-8x24 Exos 1-8x24 Exos – klassisk klapjagtkikkertsigte med 8x zoomfaktor og integreret rødpunktsigte. Med 8x zoomfaktor overskrider exos-linjen hidtil eksisterende grænser inklusive nogle teknisk enestående kendetegn som cc-modus eller flashDotsigte i 2. fokalplan.

FD2

FD7

FD9

15.995,-

24.995,PMII 5-25x56 Længde 410 mm. Vægt 1080 gram. PMII 5-25x56 er den mest populære langdistance sigtekikkert fra Schmidt & Bender, og den alle andre vil sammenlignes med. Et super produkt. Intet mindre.

Side

83


Reliability as a matter of course. ZEISS Conquest V6

// RELIABILITY MADE BY ZEISS

ZEISS ZEISSConquest ConquestV6 V6 The new 6x zoom ZEISS Ny sigtekikkert medrifl 6xescope zoom from fra ZEISS Conquest® V6 repræsenterer den perfekte kombination af ® Conquest V6 represents thetilperfect of præcision og pålidelighed ned mindstecombination detalje; optimal precision and reliability down to the very last detail: billedkvalitet med FL glas, et uhyre fint sigtemiddel i 2. bilFL glassrobust for optimal image quality, finedesign. crosshairs in ledplan, mekanik og enestående En intelligent nd the 2 image plane, robust mechanics and outstanding tiltsensor, ny ASV til Conquest V6 og ikke mindst LotuTec® design.gør Anden intelligent motionsigtekikkert sensor, thefra new BDC for coating til en attraktiv ZEISS i den ® Conquest V6 as well as the proven LotuTec coating øvre mellemklasse. Det er kompromisløs kvalitet “Made in make it the powerful riflescope Germany” og kan leveresmid-range i flg. modeller: 1.1– 6from x 24,ZEISS. Uncompromising quality “Made in Germany” available 2–12 x 50 og 2.5–15 x 56.

as 1.1– 6 x 24, 2 –12 x 50 and 2.5–15 x 56.

Vejl. priser fra 10.990,- DKK til 14.790,- DKK.

www.zeiss.com/conquestv6


BEKLÆDNING OG FODTØJ

Er du klædt på til jagt?

Moderne jagttøj er højteknologisk jagtudstyr, som kan forbedre din jagtoplevelse betydeligt, hvis det er valgt med omtanke. Du har behov for at kunne forudsige nogenlunde, hvilke forhold du skal jage under, og du får det betydeligt lettere, hvis du vælger tøj med udgangspunkt i, at det skal være nemt at tilpasse sig skiftende forhold. Den simple recept er altid lag-på-lag systemet. I køligt vejr indebærer det, at du inderst inde har noget godt svedtransporterende undertøj, der holder dig tør. Derpå kommer et fugtabsorberende lag (f.eks. bomuld), der kan holde på fugt, så det ikke overbelaster overtøjets åndingsevne. Alt efter hvor koldt det er, kan man have nogle isolerende lag – fleece og uld er godt – inden overtøjet, der som den yderste barriere skal holde regnen og vinden ude men tillade kropsfugt at passere. Køber man f.eks. jakke med indbygget isolering, eller vælger man almindeligt ikke-svedtransporterende undertøj, er det umuligt at få systemet til at fungere under skiftende forhold. Det er i særklasse overtøjet, der er vigtigst. Det svedtransporterende undertøj skal du heller ikke overse. De mellemliggende lag er mindre følsomme. Med hensyn til fodtøjet er det vigtigt, at du giver dig god tid til at finde det optimale par, og at du derefter har tid til at gå med det i nogle dage eller uger inden dagen kommer, hvor du er helt afhængig af dets funktion. Både det nye fodtøj og dine fødder skal gås til inden det fungerer optimalt. I støvler er groft strikkede uldsokker det bedste du kan bruge både sommer og vinter.

Side

85


Fremtidens camouflage

Nu i Europa Et dyrs syn adskiller sig på mange områder fra menneskers. Alligevel har udvalget af camouflage været præget af, hvordan mennesker ser camouflage - indtil nu. I 2017 har Swedteam nemlig fået eksklusive rettigheder i Europa på den revolutionerende Desolve Camouflage.

GRAB VEIL HANDSKE

349,VEIL CAP

249,-

Side

86

VEIL NECKGAITER

199,-


WOLVERINE VEST Produceret i 55% bomuld 45% polyester ”vintage look”. Mange gode detaljer. Fåes i herre og damemodel Str S-3XL

1.099,-

VEIL PRO JACKET Funktionel vandtæt/åndbar jakke med mange lommer i Desolve veil camo. Perfekt til aktiv jagt. Str 46-60

2.299,VEIL PRO PANTS

Vandtætte/åndbare bukser i ny slank model. Desolve veil camo. Str 46-60

1.699,-

VEIL ½ ZIP

TERRA LIGTH VEIL VEST

Funktionel shirt i let og hurttigtørrende polyester jersey. Str S-3XL

Let, varm og vendbar vest i Desolve veil camo. Str S-3XL

449,-

1.299,-

WOLVERINE BUKSER Produceret i 55% bomuld 45% polyester ”vintage look” perfekte til jagt og fritid. Fåes i herre og damemodel Str. 46-58

999,-

Side

87


KLASSISK ENGELSK LIFESTYLE

Føres i udvalgte Jaguarbutikker.

Side

88

Barbour har fremstillet beklædning til aktivt udeliv, jagt, ridning og countrylife i mere end 100 år. Kvalitet, udstråling og funktionalitet går op i en højere enhed med produkter fra Barbour. Kom ind og se det store udvalg.


Made in Europe Alle produkter på denne side er lavet i Europa. Høj kvalitet i forarbejdningen, de bedste metervarer og stadig en attraktiv og konkurrencedygtig pris

SANDFIELD Luxury skjorter Produceret i Europa af europæiske metervarer i samarbejde med Danmarks førende skjorteproducent. Altid velforarbejdede og velsiddende skjorter – også i de store størrelser. Str. 37/38 – 49/50

599,-

SANDFIELD Whitby V-Neck

SAMLET PRIS

Lavet af italienske garner. I en maskinvaskbar 50% merinould/50% acryl blanding. Fås i 4 farver: Orange, brun, grøn og gråmelange. Str. S-6XL

SANDFIELD Duxbury Sko

SANDFIELD Monty Støvler

Hårdfør og robust fritidssko, i ruskind/cordura og med vandafvisende membran. Str. 41-47

Let trekkingstøvle, i polyester mesh og med vandafvisende membran. Str. 36-47

KØB EN SKJORTE OG EN STRIK

800,-

999,-

SANDFIELD Tindale Støvle Fuldskindsstøvle, vandafvisende membran og Vibram sål. Str. 41-47

999,-

499,-

799,-

VORES TOPMODEL TIL EN SÆRDELES ATTRAKTIV PRIS – HER ER VALUE FOR MONEY!

Side

89


CHEVALIER FORCE SERIEN:

Børstet polyester microfiber med vandtæt og åndbar Chevalite membran gør, at du holder dig varm og tør også under krævende forhold. Dette lækre og lydløse jagtsæt er spækket med brugbare og funktionelle detaljer og fås både til kvinder og mænd i Chevaliers suveræne pasform.

Force Jakke Let vatteret, klassisk jakke med 6 udvendige lommer til alt dit gear, vandtætte lynlåse, forstærkning på albuen og mange justeringsmuligheder gør dette til en fantastisk all-round jakke, til outdoor og jagt. Str. XS-5XL til mænd Str. 36-46 til kvinder

Kr. 2.499

Force Bukser Bukserne i Chevaliers velsiddende model har også 6 udvendige lommer med vandtætte lynlåse, meshfoer, justeringsmulighed ved foden samt knapper til seler. Str. 46-64 til mænd Str. XS-XL til kvinder

Kr. 1.499

Side

90


STØVLER MED HØJ KOMFORT!

Eksklusiv jagtstøvle

- med høj komfort, lækre skinddeltaljer og god pasform.

Perfekt allrounder

- med formstøbt EVA indlægssål og hurtigtørrende polyester foer.

Passer også fint til regnfulde dage i byen. Rype kr. 999,-

www.vikingfootwear.com

Hedda kr. 599,-


Eksklusiv jagtbeklædning og tilbehør.

Side

92

Se mere og find din nærmeste forhandler på www.laksen-sporting.com


ULTIMATIVT GREB

BEDST I TEST!

Villmarksliv 2017

Trophy Camo kr. 1199,-

Villrein RT kr. 1499,- (før kr. 1999,-)

Hunter Delux RT kr. 3199,-

Anaconda Boa RT kr. 1499,-

www.vikingfootwear.com Side

93


NATURENS BEDSTE OLD NORDIC

Fenris jakke Robust, varm og komfortabel jakke i tyk uldstrik. Radiolommer i begge sider, forstærkede albuer og tovejs-lynlås. Str. 46-60 · Kr. 3.499,-

Rodmar pullover Pullover i tyk uldstrik med forstærkninger på krave, bryst, skuldre og albuer. Bryst- og sidelommer med lynlås og manchetter med knaplukning. Str. 46-60 · Kr. 1.999,-

Trekking GTX® 10” Let, slidstærk vandrestøvle. Fuldnarvet læder med GORE-TEX®membran. 10”-skaft for ekstra støtte og stabilitet. Str. 7-15 · Kr. 2.599,-

Old Nordic er lavet af naturens fineste materialer. Den tykke, tætte uldstrik er åndbar og temperaturregulerende. Det gør produkterne både modstandsdygtige, komfortable og samtidig meget varme. Old Nordic er lavet til at modstå vind og vejr, mens du er på jagt i det ofte barske skandinaviske klima. Men materialernes og designets alsidighed betyder, at produkterne også er velegnede til hverdagsbrug.

harkila.com Forhandles i alle førende jagtbutikker. For oplysning om nærmeste forhandler se www.harkila.com eller ring 43 410 410.


PARCOURS® ISO MARKEDETS FØRSTE STØVLE, DER MODVIRKER TRÆTHED I FØDDER OG RYG OG EFFEKTIVT BESKYTTER IMOD KULDE Aigle har produceret gummistøvler af højeste kvalitet siden 1853. Den dag i dag laves støvlerne stadig 100% i hånden på fabrikken i Frankrig. Parcours® modellen er konstrueret med en specialdesignet trelags gummisål, der afbøder stød og effektivt modvirker træthed i fødder og ryg. Parcours® serien omfatter 11 forskellige modeller – til enhver benform og størrelse, til alle typer af terræn og alle vejrforhold. PARCOURS® ISO modellen er fuldt foret med 4,5 mm Neopren, der effektivt isolerer imod kulde og sikrer en behagelig temperatur omkring fødderne. Aigle® gummistøvler distribueres i Danmark og Sverige af Morehouse A/S. Læs mere på www.morehouse.nu.


CONSCIOUS HUNTING Vi er bevidste om ydeevne, alsidighed og pasform. For Fjällräven er det lige vigtigt at udvikle bæredygtigt udstyr og inspirere flere mennesker til at komme i kontakt med naturen på en respektfuld måde.

w w w. f j a l l r av e n . d k / j a g t

Side

96


CONSCIOUS HUNTING Vi er bevidste om ydeevne, alsidighed og pasform. For Fjällräven er det lige vigtigt at udvikle bæredygtigt udstyr og inspirere flere mennesker til at komme i kontakt med naturen på en respektfuld måde.

w w w. f j a l l r av e n . d k / j a g t

Side

97


LEGENDEN FORTSÆTTER PRO HUNTER ICON

For 25 år siden lancerede vi det første sæt til professionelle jægere, som kunne modstå det barske svenske terræn. I år fejrer vi milepælen med det nyeste medlem af Pro Hunter-familien: Icon. Det er et gennemført, praktisk og ekstremt hårdført sæt, der vil følge dig på dine eventyr i de næste mange, mange år. Pro Hunter Icon kommer med 5 års garanti, ligesom resten af Pro Hunter-serien.

Side

98

Forhandles i alle førende jagtbutikker. For oplysning om nærmeste forhandler se www.harkila.com eller ring 43 410 410.


harkila.com

Side

99


Quality products from Lapland Sweden

Side

100

www.stalon.nu


W110

2.995,-

BEDST I TEST Svenske Jaktjournalen

W145

3.495,WM110

3.095,-

OG KLIK ERE M LÆS

WM145

3.495,-

Victor L

3.495,Victor

2.995,-

RM (Rimfire)

895,-

Side

101


GEAR OG GREJ

Udstyr skal bruges. Ikke gemmes væk.

thermal.com

Der er ikke grænser for, hvad der hele tiden kommer på markedet af nyt gear og gadgets af den slags, vi ikke anede, at vi havde brug for. Er du i tvivl, når du står i butikken, er det som regel fordi, du IKKE har brug for den rævekaldsholder, skotørrer eller en bæltemonteret patentskydestok. Langt de fleste erfarne jægere har en kasse på loftet med stort set ubrugt jagtudstyr af den slags, der så besnærende smart ud på messen eller i butikken, men som ganske hurtigt viste sig at være mindre uundværligt end de forestillede sig, når det først kom med ud under åben himmel. Bemærk hvad dine jagtkammerater bruger. Hvis de bliver ved med at bruge det, har det formentlig en praktisk brugsværdi. Lån det, og prøv det lidt af i praksis inden du køber. Det gælder naturligvis for alle typer af jagtudstyr, at der er god og knapt så god kvalitet. Igen: Se dig selv i øjnene og spørg hvor stort behovet er….og når du så investerer i et eller andet, så gør det med en plan om at lære at bruge det ordentligt. Masser af godt udstyr er havnet i førnævnte ”skammekasse”, fordi ejerne aldrig lærte at bruge det. Et enkelt råd: Ud over våben og tøj på kroppen har du på alle former for jagt i høj grad brug for nogle ordentlige elektroniske høreværn. Resten er mindre afgørende.

Side

102


4-i-1 U710L 3-i-1 U610LS Headset fra ProEquip med C-formet og D-formet øresnegl, hvor mikrofonen er placeret på ledningen.

399,-

PRO-U710LS/LA er et kombi-headset, hvor du får al lyd fra både din telefon og radio ud i et og samme headset. Du slipper for at skifte headset, og du går ikke glip af opkald eller samtaler. Headsettet er udstyret med en Peltor-tilslutning og leveres med to forskellige typer øresnegle.

ProEquip skovantenne 155 MHz

499,349,-

Den nye, høje skovantenne fra ProEquip er designet til at optimere rækkevidden i skov og på mark. Antennen er meget let og ”tynger” ikke radioen ned på samme måde, som en almindelig skovantenne kan gøre. Hvis du synes, at din radio har lidt dårlig rækkevidde med en standardantenne, kan vi varmt anbefale, at du prøver en skovantenne i stedet. Du vil garanteret kunne mærke forskel.

Basic 2

Advanced bluetooth

D52

ProHunt®Basic 2 er opbygget omkring en helt ny platform, der med sit praktiske format gør den attraktiv for jægeren, der søger en lille radio med et stort hjerte. Radioen er vandtæt og har alle de kanaler og funktioner, som man kan ønske sig i en moderne jagtradio. Den har desuden nye funktioner som lydforstærkning og taleforvrængning.

ProHunt®Advanced er efterfølgeren til den populære radio Icom ProHunt®F34. En gennemtænkt radio med helt unikke funktioner og udviklet med fokus på brugeren. Med funktioner som Bluetooth™, WhisperMode™, StealthMode, SmartAlarm og SmartScan findes der ikke et tilsvarende produkt på markedet. ProHunt®Advanced er desuden vandtæt i henhold til IP67.

ProHunt®D52 er en unik lille jagtradio, der er fuld af funktioner og desuden klar til at udnytte IDAS-teknikken til den digitale kommunikation. ProHunt®Digital giver bedre rækkevidde end den analoge radio og tilbyder digital kryptering, hvilket muliggør sikker kommunikation inden for jagtholdet samt en støjfri kommunikation, der ikke forstyrres af omkringliggende jagthold, hundepejl med mere.

2.999,-

3.999,-

1.999,/

ProHunt ®Basic 2 Radio + ProEquip Headset + ProEquip skovantenne

SPAR 700,-

1.999,Side

103


DET ÅBENLYSE VALG Jagt handler om præcision. Når hørelsen er lige så vigtig som visionen. En jæger skal være i stand til at høre en kvist knække samt hundens gøen og jagt radioen. 3M Peltor skærper dine sanser og øger dine chancer for en vellykket jagt. 3M stræber efter at skabe den bedste og sikreste løsning på personlige værnemidler.

3M Sporttac Jagt Elektronisk niveauafhængig høreværn udviklet specielt til jægere. SNR 26db. Fås i orange, grøn og gul.

2.999,-

OBS

999,-

3M Peltor Tactical XP Jagt

3M Peltor WS SportTac

Høj dæmpning og equalizer. Giver bedre kontrol over hvad du hører. Justerbar volume af omgivende lyd og filtrering af uønskede frekvenser. SNR 31db.

Giver bedre kontrol over hvad du hører. Justerbar volume af omgivende lyd og filtrering af uønskede frekvenser. Indbyggede Bluetooth. SNR 26db.

2.999,-

199,-

Peltor Pro Tac Hunter Petlor Pro Tac hunter er et nyt høreværn til jagt og skydning. Mikrofoner på ydersiden opfanger den omgivende lyd med stor nøjagtighed og forstærker svage lyde næste 3 gange.

3M Peltor KID Passive høreværn til børn for at beskytte mod moderate støjniveauer i hverdagens situationer. SNR 27db.

249,3M Bull’s Eye I Passiv høreværn designet i samarbejde med sportsfolk i verdenseliten. SNR 27db.

Side

104

BLUETOOTH NO WIRES

899,-

299,- 499,-

3M Peltor Bull’s Eye III

Passiv høreværn beregnet til ekstrem høj dæmpning, hvor din koncentrationsevne skal beskyttes mod forstyrrende lyde. SNR 35db.

3M Maxim Ballistic Sikkerhedsbriller designet specifikt til brug sammen med hjelm eller høreværn.


TERMISK SCANNER

Giver dig helt nye muligheder

SEEK COMPACT PRO Termisk scanner

Det eneste langtrækkende termiske kamera, som er designet til brug med smartphone. Fås til Iphone og android.

4.499,TIL MONTERING PÅ IPHONE

SEEK REVEAL XR 30 FASTFRAME

SEEK REVEAL PRO 30 FASTFRAME

3.499,-

5.499,-

Termisk scanner

Kompakt, gummiarmeret og holdbar, genopladeligt Litium batteri. Stor farveskærm, 20 graders scanning. 300 Lumen LED lygte. Aktiv fra -25 C - 330 C. Fotos lagres på SD kort.

Termisk scanner

Høj opløsninng på 320 x 240 pixel. Justerbar emissivitet og fuldt radiometrisk. Bredt synsfelt på 32 grader. 5 timers kontinuerlig termografi på en enkelt opladning. LED lommelygte med 300 lumen. Måler temperaturer fra -40° til 330°C.

SEEK XR COMPACT Termisk scanner (til iPhone)

2.799,-

thermal.com


Knivskarpe billeder, længste rækkevidde, no glow-optagelser, super pris!

STC-PX12FX Stealth Cam’s mest simple kamera. 7mp video, 14 ir, 17 m rækkevidde, EZ programmering med enkel opsætning, tid/dato/månefase, SD kort op til 32 gb, mini USB, AA batterier.

999,-

PX42NG 10 megapixl

STC-DS4K

Helt nyt design og en langt mere sofistikeret tilgang til vildtkamera-teknologi. Længeste rækkevidde på markedet 33-35 meter. Op til 10MP. Vælg selv mellem2-4-8 eller 10 MP. HD video indstil selv mellem 5-180 sec med lyd, quick triggerspeed, 42 no glo IR. Matrix TM avanceret slør reducering giver knivskarpe billeder. Mulighed for Quick set, tid/dato/månefase på billederne,med kode, SD kort op til 32GB.

30 Megapixel Ultra Hi Res Performance / 4K Ultra HD Video / 42 No Glo IR Emitters.

1.999,2.999,SD Cardreader 3 in 1 Sd kort læser til Android med usb connection. Kan bruges til sd kort og micro sd kort.

349,-

VILDTKAMERAER TIL ALLE BEHOV DTC-450 Slim

UM595

Minox er igen klar med et nyt vildtkamera. De har fokuseret meget på dimensioner! Kun 2,7 cm tyk. NO GLO IR-dioder, 12 MP/HD video, justerbar opløsning 0.9, 3, 6, 12 MP, Hurtig lukketid, 2”. TFT farveskærm, SD-kort op til 32 GB bruger 8 stk aa batterier (ikke inkluderet).

Billeder kan overføres til din smart-phone eller computer. Uovision er med Black Flash, så det ikke kan ses, når det optager infrarødt/om natten. Rækkevidde 17 m. Op til 12 megapixel. 3G netværk sikrer hurtig overførsel af billeder i opløsning op til 1280x960. Kan styres og fjernbetjenes med Android app.

1.799,-

3.499,-

DTC-650

DTC-390

Fleksibelt, skarpt, effektivt beskriver Minox DTC 650. 8 megapixel, IR, HD Video, hurtig triggerspeed, SD op til 32GB, farvedisplay, lang batteri levetid, robust og vandtæt polycarbonat ”hus”, USB port, 6V port.

Vildtkamera i camouflage. Kan monteres på stort set alle træer og er nærmest umulig at se. Usynlige Infrarøde optagelser (No GLO) så også perfekt til privat overvågning. 12MP-NO GLO ir dioder.

SPAR 1.500,-

1.999,-

Side

106

Normalpris 3.499,-

1.299,-

UM785 Hvis du vil have det bedste inden for overvågning.

DH Video-2,4” TFT Monitor. 280 gram

4.999,-


Mactronic Thunder XTR

En super håndlampe, velegnet til eftersøgning eller til den der vil have en professionel lygte, der lyser med 1020 Lumen. Lygten er stød testet, ANSI godkendt og IPX8 godkendt. Leveres med våbenfæste, ekstra linse, fjernkontrol og nylontaske. Lygten kan fås både med alm. batterier og med genopladelige batterier. Testet og godkendt af professionelle jægere og schweisshundeførere i Sverige.

799,-

Mactronic pandelampe model Phantom

Lyser med 500 Lumen, drives af 4stk AA batterier. Lygten har 3 lysindstillinger. En bred lysstråle egnet til eftersøgning og løb. Et langt søgelys egnet til rekognoscering og eftersøgnings jagt, og et ganglys som lyser perfekt til normal gang eller løb. Behageligt hovedbånd der både går rundt-om og over hovedet for at sidde ekstra godt fast. Lampen er lavet af meget hårdføre materialer.

Mactronic M-Force 3.1

Den prisbillige våbenlygte til den, der vil have alt-i-ét til en rigtig god pris.

1.699,-

Mactronic Black Eye Lille og kompakt lommelygte med en utrolig lysstyrke.

249,-

Mactronic Magnetic holder for flashlight Magnetisk holder til montering på våben. Holderen efterlader ingen mærker på våbenet og er nem at tage af. Fuldstændig rekylfast takket være superstærke magneter.

699,-

399,Side

107


PROFESSIONELLE EFTERSØGNINGSJÆGERE VÆLGER MILA MILA PANDELAMPE VEGA II Total vægt (lampe, hovedbånd og 70 cm kabel): kun 220 g. Op til 4000 lumen, 32W. Batteriindikator i lampen. Rød/grønne diode(r) viser ladningsstatus. Fjernkontrol medfølger, med den kan du nemt selv ændre lysstyrke/brændetid. En ny pænere og sikker kabelgennemføring. Pakket i praktisk og beskyttende opbevaringsæske.

4.499,-

Side

108


Vorn Lynx Orange Blaze • Volumen: 12/20 liter, eksklusive våbenrummet. • Patenteret QRR-system fra Vorn Equipment. • Velpolstret våbenlomme med god plads. Passer til alle traditionelle hagl- og jagtgeværer med eller uden sigte og/eller tobenet støttefod. • Indvendig ramme af aluminium 6061, T6, som effektivt flytter vægten fra det største rum til bæreremmene. • Brede og relativt tynde skulderremme gør rygsækken behagelig at bære men er ikke i vejen for skæftet, når du skyder. • Solidt hoftebælte der kan flytte oppakningens vægt. Hoftebæltet har MOLLE til at montere tasker til ammunition og tilbehør. • Ind- og udvendige opbevaringsrum gør det nemt at komme til jagtudstyret. • Indvendig lomme til drikkesystem. • Vægt: 2,1 kg. • Lynlåse og glidere fra YKKTM. • Duraflex TM-spænder af acetat. • Orange Realtree nylonremme af høj kvalitet

2.699,-

Vorn Fox Green/Realtree. Volume: 7 liter

2.299,-

Vorn Lynx Realtree Volume: 12/20 liter

2.699,Vorn Deer Green/Realtree Volume: 42 liter

2.999,Side

109


Sandfield riffel Sandfield luksus foderal i canvas med skindbesætninger. Foderalet er spækket med lækre detaljer såsom gode lynlåse og spænder og har en total længde på 140cm.

799,-

699,-

Sandfield shotgun Sandfield luksus foderal i canvas med skindbesætninger. Foderalet er spækket med lækre detaljer såsom gode lynlåse og spænder og har en total længde på 140cm.

Sandfield trunk Kæmpe Sandfield duffelbag med masser af lommer, og lækre detaljer. Tasken er lavet i et lydløst kunstof materiale med skindbesætninger, og kvalitets lynlåse.

NHC bullet alucase, small Jaguar patronboks med kodelås, som rummer 50 stk ammunition i Standart kalibre. (30.06,308, 6,5x55). Kassen måler 17,5x11,5x11,5 cm.

1.500,-

HOLD ØJE MED JAGUARGRUPPEN

CASES & BAGS KAMPAGNER I 2018!

399,NHC bullet alucase, big Jaguar patronboks med kodelås, som rummer 50 stk ammunition i magnum kalibre. Kassen måler 19,5x12,5x14 cm.

Megaline våbenkuffert

Sort i kraftig kvalitet til sikker transport. Produceret i Italien.

899,-

499,Nordic Hunting Club våbenfoderaler Fremstillet i kraftig 600D slidstærkt og vandafvisende “Cordura” nylon. De er polstret indvendigt med skum til beskyttelse af dit våben. Flere modeller, farver og længder. Kom ind og se det store udvalg i din Jaguar butik, vi har også foderaler til rifler med lyddæmpere.

NHC shotgun foderal Våbenfoderal som passer til de fleste rifler og haglgeværer.

Side

110

349,-

NHC Våbenfoderal Våbenfoderal med masser af praktiske lommer, og god polstring som beskytter dit våben.

499,-


Kom ind og få den demonstreret

TC SP14 Cross Bow Kan transformeres fra en rygsæk til en skydestøtte. Tag sigte og skyd uden at fjerne dit våben fra rygsækken. 9 rum/lommer og indbygget regncover

TX 15 Day Pack Kryptek Highland

SPAR 400,-

999,-

2.299,-

Den mest alsidige rygsæk i TX serien. Et top-rum med to indvendige lynlåse, giver dig nem adgang til gear. To sidelommer, forlomme og 4 kompressionsstropper garanterer rigelig opbevaringsmuligheder.

TZ H20 Hydration system

1.299,-

299,-

2 liters pose. Antibakterielt behandlet slange og pose. Passer til TZ2220, TZ4000 og SP14.

Tenzing Upland foderal Strømlinet design og god beskyttelse af våbenet. Vandafvisende. 1.399,-

TZ 4000

TZ 1200

TZ 2220

Mulighed for at medbringe vand i H2O pack (købes separat). 8 lommer/rum gør det enkelt at organisere dit grej.

Veludstyret rygsæk med hele 11 lommer/rum, H2O pack/port, riffel/ bue transport og en vægt under 2 kg. Den vil hurtigt blive din favorit.

Talrige lommer og rum i et kompakt vertikalt design. Super bæresystem, aluramme, kan bære riffel eller bue. Raincover indbygget, H2O system, 21 lommer/rum, specielt rum til transport af kød. 50 Liter.

1.299,-

1.499,-

3.499,-

TZ SS54 og TZ SR48 Tasker til transport og opbevaring af våben for maximal beskyttelse. Virkelig topkvalitet. FRA 999,-

Large Sportman’s trunk Fantastisk til opbevaring af al dit grej. I bilen, på båden, bag på ATV’en. 97cm x 36cm x 47cm. Hjul for nemmere håndtering. Med kraftige låse og forstærket låg. Bone Collector grøn.

599,-

Medium Sportman’s trunk

399,-

Small Sportman’s trunk 62cm x 39cm x 34cm. Med låse og forstærket låg. Sort.

299,Side

111


Jaguargruppen er ekslusiv forhandler af SKB i Danmark og Sverige

pen Jaguargrup r e præsenter et nyt ent! SKB-sortim

3.999,3I-5014-DR Skumgummivatteret kuffert med plads til to våben. Modellen er udstyret med støbt EPS-låg og -bund, hvilket gør den ekstra robust. Våbnene holdes adskilte af strategisk placerede skumgummipuder, der hindrer forflytning under transport. Indvendige mål: L125 cm x B35 cm x D9 cm

999,-

Side

112

2.299,-

iSeries 0907-4

3I-4909-SR

Waterproof Utility Case iSeries 0907-4 er vandtætte våbenkufferter fremstillet af de slidstærke materialer polypropylenplast og polymergummi. Kufferterne er skræddersyede, udstyrede med trykudjævningsventiler, har indvendig, nedsænkbar opbevaring og er vand- og støvtætte. IP67-modellen er robust og modstandsdygtig over for korrosion. Indvendige mål: L24 cm x B18 cm x D10 cm

Denne våbenkuffert er udstyret med et todelt opbevaringssystem med stabile rumdelere i skummateriale, som danner to separate rum med skumgummivatteret låg, der sikrer en stabil opbevaring af to flitsbuer eller en flitsbue og et gevær. Indvendige mål: L127 cm x B35 cm x D15,5 cm


Udviklet til det amerikanske forsvar SKB har været på det amerikanske marked siden 1977. De er kendte for deres fremstilling af våbenkufferter til bl.a. det amerikanske forsvar – en garanti for både kvalitet og funktionalitet.

3.999,-

2.399,Single Rifle Case 4900

Double Rifle Transport Case 5009

2SKB-4900 ATA Single Rifle Case er fremstillet i henhold til specifikationen ATA 300, kategori 1 – en garanti for, at produkterne kan klare 100 flyrejser, hvilket er ATA’s højeste fragtkrav. Denne kompakte og flotte kuffert er fremstillet af polyeten – et materiale det amerikanske forsvar bruger til kufferter og beholdere. Indvendige mål: L122 cm x B23 cm x D10 cm

Double Rifle Transport Case 5009 er fremstillet i henhold til specifikationen ATA 300, kategori 1 – en garanti for, at produkterne kan klare 100 flyrejser, hvilket er ATA’s højeste fragtkrav. Takket være SKB’s opbevaringsløsning i to lag er der plads til to geværer i kufferten. Modellen er udstyret med vatterede rumdelere til våbnene. Strategisk placerede skumpuder i bunden og låget beskytter geværerne. Indvendige mål: L127 cm x B24 cm x D15 cm

3.499,2.699,3I-3614-6B-L

SFR 5013 / Double Rifle Case

iSeries 3614 M4 er en vandtæt våbenkufferter fremstillet af de slidstærke materialer polypropylenplast og polymergummi. Kufferten er udstyret med specialdesignet skumgummifor i bunden og æggebakkeskumskum i låget, der beskytter våbenet og hindrer forflytning under transport. Indvendige mål: L93 cm x B37 cm x D14 cm

SFR 5013 Double Rifle Case er et perfekt eksempel på en nyhed fra SKB til en overkommelig pris. Kufferten har et hårdt etui, EPS-låg og indsatser i bunden, der gør den stærk og robust. Modellen er udstyret med SKB’s unikke låsesystem (Perfect Match Valance Bending System), som sikrer perfekt lukning af kufferten, samt kraftige låse, der passer til den robuste konstruktion. Indvendige mål: L127 cm x B33 cm x D13 cm Side

113


Den skarpeste kniv i skuffen... Worksharp kniv- og slibesæt Onion Trænger køkkenknivene til at blive frisket op eller er øksen ved at blive sløv? Få skarpe knive igen i et snuptag. Universalt knivslibe værktøj.

1.999,-

Worksharp kniv- og værktøjssliber

Worksharp Combo knivsliber

Fleksibel og stærk kniv- og værktøjssliber. Få den optimale æg. Sliber alle typer knive, uanset om det er en økse, spade, saks, jagt, fiske- eller køkkenkniv eller skæret til græsslåmaskinen. Hvadenten knivbladet er lige eller savtakket. Skabelon medfølger til jagtknive på 50˚ og 40˚ til køkkenknive. Grov, medium og fin slibebånd medfølger.

Udviklet til dem som vil have en hurtig maskine, der er let at anvende og som sliber alle typer af knive.

999,799,-

Reserveslibebånd

Lansky slibesæt

Der findes 3 forskellige slibebånd at vælge imellem til Worksharp kniv– og værktøjssliber. 2 stk. af hver, groft, middel og fint.

Få perfekt skarpe knive igen. Opspændingen sørger for den rigtige vinkel på skæret. Det kan ikke gå galt.

149,-

399,-

Side

114


Vi hjælper dig med at bluffe Canadagås lokkefugl Oprejst skal. Vellignende lokkefugl, der sikrer en god jagt.

FRA

119,-

FRA

119,-

Grågås lokkefugl Fouragerende skal. Vellignende lokkefugl, der sikrer en god jagt.

199,Camouflagenet 3D Desertcamo model DD01. 3x1,1 meter.

FRA

39,-

Skovdue lokkefugl Fouragerende due hel.

Se mange flere i Jaguargruppens butikker Hold øje med vores stærke KAMPAGNER på LOKKEFUGLE i 2018

Side

115


SLAGTEKNIV-SÆT Fire særligt udvalgte knive, der gør det nemt at håndtere vildtet • Tykke knivblade for en robust følelse og skafter, der er forarbejdede, så de ikke bliver glatte i våde miljøer. • Leveres med nylonetui samt hylster, der kan spændes rundt om hoften under parteringsarbejdet. • Blade af 2,5 cm tykt rustfrit stål 440 (5Cr17MoV) med hårdheden 55-59HCR. • Orange skafter gør knivene lettere at se, også når det er mørkt. • Skafter af: PP+TPR.

2

1

4

SÆTTET INDEHOLDER: 1 BUGÅBNER 24 CM. 2 SLAGTERKNIV 30 CM. 3 FLÅKNIV 29 CM. 4 UDBENINGSKNIV 29 CM.

599,NordHunt kniv

EKA Swingblade G3 “Patented EKA har gjort det igen! Eka, der producerede den internationalt anerkendte, værdsatte og anerkendte ”Original” SwingBlade. Den nye model, G3, er en udvikling baseret på erfaringer fra det meget populære grundlæggende koncept. Knivblad med kegle ”skandinavisk” slibning. Ergonomisk gummibelagt håndtag. Hul til håndledsrem. Leveres i Cordura hylster med bælteklips.

EKA Nordic W12 Kniv med ildstål og hård plastik etui. Knivblad 12 cm.

599,995,-

Joker jagtkniv "Jaguaredition" En jagtkniv udvalgt af professionelle jægere fra Jaguargruppens testteam. Bladet tåler mange udskæringer før den skal slibes. Foderalet bliver bedre og bedre, jo mere man bruger det. Håndtaget har ergonomisk greb også i våd tilstand. Knivblad 11 cm, håndtag i udvalgt olietræ. Vægt. 190 g.

Joker pocketknife Foldekniv med brækkeblad.

Side

116

699,-

3

699,-

NYHED

En klassisk, nordisk brugskniv til daglig brug. Velafbalanceret og meget behagelig at arbejde med. Orange, skridsikkert skaft i gummi og med et mindre fingerstop. Giver et godt greb, også ved arbejde i våde miljøer. Det gennemgående knivblad er af rustfrit stål (7cr17mov) med hårdheden 56-59 HRC. Bladet er 75 mm langt og 3,5 mm tykt, hvilket passer til alle former for jagt, fiskeri og camping. Knivens totale længde er 194 mm. Etui af nylon. Kniven er afprøvet af bl.a. friluftsmennesker og professionelle jægere. OBS! Husk, knivloven i Danmark, som indebærer, at du kun må bære kniv på offentlige steder, når der er et ”anerkendelsesværdigt formål”.

399,-

HOLD ØJE MED JAGUARGRUPPEN

KNIV-KAMPAGNE I 2018!


Vildtsæk 190x90 cm. Egnet til rådyr, vildsvin m.m.

149,-

Vildtvægt Professionel elektronisk vægt der kan veje op til 300 kg.

Slagtekrog 6mm slagtekrog i rustfrit stål.

PR. STK.

3490

American Hunter F-Kit Pro analog feeder inkl. 225 punds fodertønde og 3 benet stativ.

FRA

1.399,-

Butt out II Ny version af den populære Butt out.

199,-

499,-

American Hunter R-Pro feeder Kit

Magnet guncaddy

Med analog timer. Foderautomat med indstilling til at sprede 1-24 gange pr.døgn og fra 2-30 sekunder pr. spredning.

99,-

Supermagnet med våbenholder til bilen eller våbenskabet – pas på dit våben.

699,-

Side

117


Abs/plastic thrower NHC hånd lerduekaster i grøn plastik.

99,-

Impact target Skydemål til riffel, lavet i en speciel plastik type hvor hullerne fra træfferne lukker sig selv igen. kan klare op til 1000 skud, hvis man bruger spidskappet ammunition.

299,-

NHC Double up Kaster 60-70 m. Kan kaste doubler, dog med kortere kastelængde. Magasin til 75 lerduer. Driver med 12 volt. Pedaludløser med 5 m ledning.

FRA

4.999,-

NHC Lerduekaster Basic Elektrisk m/magasin Fjernudløser NHC basic elektronisk lerduekaster med magasin og fodudløser. Magasin til 25 lerduer. Kastelængde 50-60 m. beroende på lerduva. Pedaludløser og 5 m. ledning. Driver med 12 volt.

3.499,-

499,The competitive thrower Manuel lerduekaster til sjov på marken.

Side

118


Vi har den bedste pris på de originale flashduer, der anvendes ved både OL og VM i lerdueskydning. Laporte har leveret maskiner og duer til de seneste 7 Olympiske Lege og leverer til de største turneringer i verden. Laporte lerduer i alle kendte varianter. Modellerne leveres også i den miljørigtige Bitumen eller Petrol pitch.

1.

2.

4.

3.

5.

6.

7.

8.

1. Auto rabbit 2. Battue 3. Flash 4. Laporte 2004N.G. 5. Midi 90 MM. 6. Midi 60 MM. 7. Rabbit Manual 8. Standard Competition

SE AKTUELLE PRISER PÅ WWW.JAGUARGRUPPEN.COM

Side

119


Vanguard Equalizer pro 1 Vanguard støtteben med adaptor så den er nem at montere i en almindelig rembøjle. QS1 modelllen er 18-26 cm og passer til liggende skydning.

Vanguard equalizer pro 2 Vanguard støtteben med adaptor så den er nem at montere i en almindelig rembøjle. QS2 modelllen er 35-72 cm og passer til siddende skydning.

FRA

699,-

Vanguard Porta Aim

Vanguard steady aim

Justerbar skjudepudde i kraftig metalkonstruktion, perfekt til indskydning, rengøring og montering. Pladsbesparende.

Justerbar bænk i kraftig metalkonstruktion, perfekt til indskydning, rengøring og montering.

499,-

999,-

Vanguard Opticguard Vangurd kikkertrem, som sikrer at kikkerten sidder godt sikret på brystet under selv krævende jagt.

Vanguard Quest T62U

Vanguard Cleaningkit CK2N1

Quest T62U er en 3-benet skydestok i kraftig aluminium med 360 graders drejbar hoved. 700-1570 mm justerbar højde. Vægt 1000 gram. Brugsvejledning medfølger.

999,-

Side

120

399,-

Rengøringssæt af optik. Med forskellige dele til at holde kikkerterne rene.

149,-


HARRIS BIPOD

Robust støtteben som selv militæret bruger. Findes i en model velegnet til træning på skydebanen. En anden model S25 er meget anvendelig til pürschjagt i kuperet terræn. Højde fra 21 cm og opad. Justerbar. Findes i forskellige modeller. FRA

999,Side

121


Real Avid - Bore Boss kal. 22-12

Real Avid - Gun Tool Pro - AR15

Real Avid - Gun Boss Pro, Cleaning Kit

Bore Boss® – den ultrakompakte renser til løb. Nem fremføring og tilbagetrækning, klar til brug, problemfri, genial. Kablet, der er ud i ét og udstyret med en integreret fosfor-bronze-børste og flettet rensesnor, kan vikles omkring det unikke FlexCase-håndtag. Nem at bruge – bare vend, før den frem, sæt den fast og træk. Kun et selvrensende skydevåben ville være bedre.

Dette sammenfoldelige stykke værktøj med krydsramme er udstyret med G-10-greb. Det fjerner uden problemer kulstof fra bundstykket, reparerer, mindsker funktionsfejl. De indbyggede redskaber med udvendigt og indvendigt gevind passer til stiftudslagere, skrabere, rensestokke og kabler. Det taktiske etui er MOLLE-kompatibelt og indeholder 10 ekstra bits samt en A1- og A2indstillingsmekanisme til sigtekorn.

Gun Boss Pro Precision Cleaning Tools er perfekte til den omhyggelige våbenejer. Med den robuste, patentanmeldte æske med støtteben har du de velorganiserede redskaber lige ved hånden, når du skal rense et hvilket som helst skydevåben. Det ergonomiske håndtag og forlængerne hjælper dig med at holde redskaberne fast, når du arbejder med dele, som traditionelle rensesæt ikke kan nå.

Real Avid - Universal Smart Mat, Long Gun

Real Avid - Gun Boss Pro, Universal Kit

Skil dig af med dit filtunderlag og fedtede badehåndklæder. Universal Smart Mat er det ultimative renseunderlag til alle dine skydevåben. Dette 43” x 16” vatterede underlag er stort nok til, at du kan håndtere dine demonterede skydevåben. En bakke til dine demonterede stifter, skruer og fjedre medfølger. Med den olieafvisende overflade kan du rense dit skydevåben uden at ødelægge spisebordet.

Gun Boss Pro er en robust, smart og sikker værktøjsæske fyldt med kvalitetsrensestokke i messing og et nyt, innovativt multifunktionshåndtag. Takket være mærkningen af dele og rum er det nemt at holde orden, og med den patentanmeldte æske med støtteben har du altid alt lige ved hånden. Gun Boss Pro er den bedste måde at holde orden på. Passer til kal. .22-.45, 20 og 12.

PR. STK.

199,-

399,-

249,-

249,-

599,-

Få gløden frem igen Schrell skæfteolie God skæfte olie som beskytter træet.

FRA

69,-

VFG filtprop cal 22 - 9,3 mm Den bedste måde at rengøre din riffel.

FRA

Side

122

69,-

Ballistol skæfteolie

Ballistol oliespray

God skæfte olie som beskytter træet.

Universalvåbenolie som både smører og rustbeskytter. Skader ikke træet.

69,-

99,-


Gråand............................01.09-31.12 Atlingand........................01.09-31.12 Krikand...........................01.09-31.12 Spidsand.........................01.09-31.12 Pibeand..........................01.09-31.12 Skeand...........................01.09-31.12 Knarand..........................01.09-31.12 Grågås............................01.09-31.01 Blisgås............................01.09-31.01 Sædgås......................... ingen jagttid Kortnæbbet Gås..............01.09-31.01 Canadagås......................01.09-31.01 Taffeland........................01.10-31.01 Troldand.........................01.10-31.01 Bjergand.........................01.10-31.01 Hvinand..........................01.10-31.01 Havlit..............................01.10-31.01 Ederfugl han...................01.10-31.01 Sortand...........................01.10-31.01 Fløjlsand.........................01.10-31.01 Agerhøne.......................16.09-15.10 Fasanhøne......................01.10-31.12 Fasanhane......................01.10-31.01 Blishøne.........................01.09-31.01 Dobbeltbekkasin.............01.09-31.12 Skovsneppe....................01.10-31.01 Ringdue.......................... 01.11-31.01 Tyrkerdue....................... 01.11-31.12 Husskade........................01.09-31.01 Nilgås.............................01.09-31.01 Bisamrotte......................01.09-31.01 Sumpbæver....................01.09-31.01 Vaskebjørn......................01.09-31.01 Mårhund.........................01.09-31.01 Mink...............................01.09-31.01 Ræv................................01.09-31.01 Husmår...........................01.09-31.01 Vildkanin........................01.09-31.01 Hare...............................01.10-15.12 Sikahjort.........................01.09-31.01 Sikahind og kalv.............01.10-31.01 Råbuk.....16.05-15.07 og 01.10-31.01 Rå og lam.......................01.10-31.01 Muflonvædder................01.09-31.01 Muflonfår og lam............01.10-31.01 Vildsvin, orne.................01.09-31.01 Vildsvin, so og grise.......01.10-31.01

JAGTTIDER 17/18

Side

123


JAGUARMAGASINET.DK Du finder os også i Sverige

Brasholt Jagt og Fiskeri Jørn Brasholt

Kr. O. Skov - Jagt og Fritid Kurt Bøge Andersen Jacob Skov Anette Skov

Gamefair - Jagtudstyr Brian Jørgensen

Østjysk Våbenhandel Jens Pedersen

Kenneth Pedersen

Michael’s Jagt og Fiskeri

Hubertushuset Bettina Hansen

Lars Olsson

Side

Birgitte Nielsen

HJØRRING

BORDING

HEDENSTED

SVENDBORG

NÆRUM

RINGSTED

Brasholt Jagt & Fiskeri Tlf. 96 23 29 00 www.brasholt.com

Kr. O. Skov Tlf. 86 86 11 77 www.koskov.dk

Østjysk Våbenhandel A/S Tlf. 75 89 00 00 www.huntinglife.net

Michaels Jagt og Fiskeri Tlf. 62 21 11 53 www.michaelsjagt.dk

Gamefair Tlf. 45 80 90 16 www.gamefair.dk

Hubertushuset Tlf. 57 61 13 60 www.hubertushuset.com

124

Jaguar Magasinet 2018  

Magasinet for danske & nordiske jægere og friluftsfolk.

Jaguar Magasinet 2018  

Magasinet for danske & nordiske jægere og friluftsfolk.