Page 1

KGN

magasin nr. 2 2013


Til alle medlemmer, samarbeidspartnere, salgsrepresentanter og bransjekollegaer Når du leser dette er sommeren på hell og høsten står klar til å ta over. Konsum Gruppen holder stø kurs i markedet og god fart inn i 2. halvår. Årets to første kvartaler viser en fortsatt sterk utvikling for innkjøpskjeden, og Konsum Gruppen befester sin posisjon i et stadig mer utfordrende marked. Konsum Gruppens fantastiske utvikling tilskrives medlemmenes benyttelse av medlemsavtalen og stadig økt medlems- og lojalitetsforståelse. Effekten av strukturert innkjøp, innkjøp samlet på færre ordre og flere varegrupper på samme faktura – gir økt økonomisk resultat hver uke.

driftsbetingelser. Som innkjøpskjede måles vi og dere i volum og lojalitet hele veien, og det er lojalitet som opptar ADM. DIR Arild Sten Larsen i hans artikkel om lojalitet på side 33.

MESSER Høsten er tiden for bransjemesser. Konsum Gruppen deltar på Østlandske Storhusholdning på Hamar i oktober. Vi gleder oss til messedagene på Hamar, en messe med engasjement, sjel og et godt omdømme i regionen. SMAK 2014 kommer raskt i mot oss og Konsum Gruppen har startet planleggingen av sin deltagelse. Vi vil selvsagt treffe deg på SMAK 2014, og Konsum Gruppen legger store ressurser til bransjens nasjonale møteplass på Lillestrøm 4.-7. februar 2014.

ASKO | COCA-COLA | HENNIG-OLSEN IS Asko’s distribusjon av nye varegrupper, har tross alt, gått over all forventning. Blant Konsum Gruppens 3650 medlemmer, er det svært få som har opplevd store avvik. Selvsagt har ASKO og Konsum Gruppen opplevd utfordringer de første månedene, men vi håper dette ikke har påvirket din virksomhets daglige drift og at eventuelle avvik har blitt tatt hånd om på en profesjonell måte

2015

PROSJEKT VEKST holder svært god fart og prosjektansvarlig Per Aage Karlsen rapporterer hver måned om sterk vekst og tydelig fokus på mersalg. Det siste året har Prosjekt Vekst holdt fokus på varegruppene KJØTT OG NON FOOD, noe som har gitt betydelige resultater for alle partene i samarbeidet. Kampanjene i varegruppene har hatt god effekt og basert på tallene, blitt godt benyttet. Fra høsten 2013 dreier fokuset i Prosjekt Vekst seg mer om strukturert innkjøp og generell god salgsoppfølging av det enkelte medlem. Hvert medlem i Konsum Gruppen har et større potensiale ved å utnytte innkjøpsavtalene mer til sin egen fordel. ASKO og Konsum Gruppen vil sammen bidra til bedre innkjøpsrutiner og en enklere hverdag.

LOJALITET LØNNER SEG 53 % av Konsum Gruppens medlemmer er nå lojalitetsmedlemmer og denne gruppen representerer med sin handel mer enn 80 % av vår samlede handel. Årets lojalitetsbonus bekrefter dette, aldri noen gang tidligere har Konsum Gruppen utbetalt så mange millioner i LOJALITETSBONUS. Konsum Gruppen vet at lojalitetsmedlemmene opplever økt fortjeneste, økt forutsigbarhet og langsiktige gode

Espen Wasenius Direktør Drift | Marketing | Utvikling

2 KGN MAGASIN

Erfaringsmessig krever SMAK mye av mange, og derfor har Konsum Gruppen bestemt å holde fullt fokus på SMAK 2014 og lar Konsum Gruppens Food Show hvile i 2014. Konsum Gruppens Food Show 2015 kommer til en destinasjon i din region. Vi tar med oss alle erfaringene og planlegger Konsum Gruppens beste Food Show i 2015!


2. Leder

Innhold KGN Magasin nr. 2 2013

5. Nytt fra hovedkontoret Siste nytt

6. KGN Food Show 2013 En kjempesuksess

9. KGN Kontakter Hvordan komme i kontakt med oss

10. Vis deg frem på Facebook Facebook som markedskanal

12. God fart i Prosjekt Vekst Konsum Gruppen og ASKO

14. ASKO - Brasseria Felix Mat & Vinhus Samlede innkjøp gir oversikt og sparer tid

16. Timian Kantiner Lojalitet må alltid gå begge veier

18. Q - Gjesdal Gjestgiveri Godt samarbeid i Konsum Gruppen

20. Oslo Central Norske Vandrerhjem nye urbane storsatsning

22. Rentokil - Mørk Golf & Café Mørk Har alt en golfer trenger

SIDE 10 VIS DEG FREM PÅ FACEBOOK – Nærmere 2,8 millioner nordmenn er medlem av det populære nettsamfunnet Facebook. Det er godt over halvparten av Norges befolkning, noe som gjør Facebook til en unik markedskanal.

24. Inspiria Science Center Et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter i Sarpsborg

26. Duni - Romedal Catering Kvalitet i 30 år

28. Evergood på “Byens beste hjørne” SIDE 24 INSPIRIA Science Center er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter i Sarpsborg innen matematikk, naturvitenskap og teknologi hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. I et vitensenter kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi gjennom egen aktivitet og i samarbeid med andre.

Evergood Dark Roast får stadig flere tilhengere

30. Lubeco - Et komplett hygienekonsept Samarbeid med Engelsviken Brygge

33. Lojalitet lønner seg KGNs viktigste fokus

36. KGN høstkampanjer 2013 Gode kampanjer fra våre samarbeidspartnere

42. Temperaturalarm berget fryselager Temperaturovervåking sikrer verdier og gir tryggere mat

44. Teller - kontaktløs betaling Kontaktløs betaling gir effektiv og sikker betjening av kunder

SIDE 20 Siden starten på Bekkestua i 2005 har Timian servert over 1 million sandwicher, baguetter og kaffekopper.

46. Arcus - Oliven Kjøkken / Bar / Stue Bydelsrestaurant på sitt beste

48. Fiskeeksperten - Hos Naboen Gammeldags gjestfrihet

50. Konsum Gruppen kjedestyrt innkjøp Vi er stolte av å kunne tilby noen av markedets beste betingelser på varer og tjenester i din virksomhet

66. Våre samarbeidspartnere Husk våre samarbeidspartnere ved varebestilling

SIDE 33 Lojalitet er ikke bare et fint ord som passer i festtaler og på julebord. Lojalitet er rett og slett nøkkelen til at vi lykkes. Og best av alt, lojalitet lønner seg – i kroner og øre.

Ansvarlig redaktør: Espen Wasenius Design & grafisk produksjon: Inpublish AS Opplag: 7000 stk Konsum Gruppen Norge AS Østkilen 5 I 1621 N-GRESSVIK Tel: +47 69 31 28 00 I Fax: +47 69 31 28 01 E-post: post@konsumgruppen.no www.konsumgruppen.no

Følg oss på: facebook.com/konsumgruppen

KGN MAGASIN 3


Det starter med gode råvarer

Felles håndbok med fokus på: Salgsbetingelser Bestselgere Hvor kjøper du dine egg? Sommer Gilde | Høst Gilde | Jule Gilde | Olympisk Gilde Ta kontakt med Nortura Proff eller Konsum Gruppens regionsjef, så får du håndboken.


KGN

NYTT FRA HOVEDKONTORET Revitalisert samarbeid med Lerøy Sjømatgruppen AS

Medlemsboken er medlemmenes eget oppslagsverk. Her finner dere en god oversikt over våre samarbeidspartnere og deres salgsapparat.

KGN Medlemsbok

Medlemsboken er også en enkel kommunikasjonskanal for våre samarbeidspartnere hvor de kort introduserer hva de tilbyr og hva de kan bidra med.

Magasinet skal innholde suksesshistorier og artikler som gjenspeiler våre medlemmers hverdag. Magasinet kommer ut 2 ganger årlig og distribueres pr. post. KGN Magasin Våre samarbeidspartnere presenterer nyheter, menyforslag, kalkyleoppsett, oppskrifter, tips og annet som kan gjøre din HVERDAG ENKLERE. KGN magasin vil du også ALLTID finne i PDF-format på konsumgruppen.no

• Karl’s Fisk & Skalldyr, Tromsø • Lerøy Trondheim AS, Trondheim • Lerøy Alfheim AS, Bergen • Lerøy Delico AS, Stavanger • Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand • Brødr. Berggren AS, Sandefjord • Smakfult Storkjøkken AS, Gjøvik Ønsker du mer informasjon om hva avtalen betyr for deg, ta kontakt med Markedssjef i Lerøy Sjømatgruppen AS, Elin Johnsen: Mobil: 928 34 247 E-post: elin.johnsen@leroy.no Eller ta kontakt med din regionsjef i Konsum Gruppen Norge AS.

Konsum Gruppen Norge informerer

Hjemmesidene er en annen kanal ut til våre medlemmer. Her legger vi ut alle nyheter og kampanjer fra våre samarbeidspartnere. Vi vil at WEB-siden skal være et foretrukket og attraktivt verktøy.

Konsum Gruppen Norge AS og Lerøy Sjømatgruppen har skrevet en ny samarbeidsavtale. Denne avtalen omfatter kun 7 utvalgte sjømatleverandører i Lerøy Sjømatgruppen AS. De 7 sjømatleverandørene som omfattes av avtalen er:

hjemmeside

På konsumgruppen.no er det satt opp enkle linker til alle netthandelsportaler våre samarbeidspartnere har. Dette er ikke en felles plattform, men én for hver enkelt leverandør du finner der.

Vår regionsjef i Nordland, Troms og Finnmark, Ken Johnsen, har valgt å fratre sin stilling. Hans siste arbeidsdag i Konsum Gruppen var 30. juni. Konsum Gruppen jobber i disse dager med å få på plass en ny ordning i denne regionen, og vi vil informere alle medlemmer det gjelder så snart dette er på plass. Inntil vi har en ny ordning på plass vennligst ta kontakt med vårt hovedkontor. For alle henvendelser omkring deres medlemskap, ta kontakt med : Sentralbordet: 69 31 28 00 | post@konsumgruppen.no Inger-Lill Gregersen: 952 19 857 | inger-lill.gregersen@konsumgruppen.no Anne Mauritzen 907 09 167 | anne@konsumgruppen.no

Facebook Følg oss på Facebook! www.facebook.com/ konsumgruppen

facebook

Ken Johnsen’s epost vil være viderekoblet til ovennevnte, og er operativ inntil ny regionsjef er på plass i Nordland, Troms og Finnmark. Vi ønsker på denne måten å gi alle medlemmer i regionen den hjelp som er nødvendig i hverdagen. Skulle det være noe dere lurer på, ikke nøl med å ta kontakt. KGN MAGASIN 5


KGN

FOOD SHOW 2013

KONSUM GRUPPEN FOOD SHOW 2013

EN KJEMPESUKSESS! Food Show 2013 ble arrangert de 3 første ukene i mars på fire destinasjoner. Alle 4 Food Show i Ålesund, Stavanger, Kristiansand og Oslo var svært godt besøkt. Best besøk var det i Stavanger, 122 medlemsbedrifter besøkte arrangementet på ASKO Ålgård. Totalt ble Food Show 2013 besøkt av 357 medlemsbedrifter.

KVALITET Food Show 2013 fokuserte på kvalitet, noe som alle oppfattet som en positiv utvikling av Food Show konseptet. Konsum Gruppens medlemmer opplevde kvalitet i samarbeidspartnernes presentasjoner, engasjement og initiativ. Kvaliteten ble også speilet i samarbeidspartnernes møte med medlemmene og gode kremmertilbud avtalte oppfølgingsbesøk i medlemsbedriftene.

«Realt kremmertilbud» var Konsum Gruppens samarbeidspartneres unike tilbud til alle medlemmer på alle Food Show 2013 destinasjoner. Mange samarbeidspartnere hadde laget smarte Kremmertilbud og var flinke til å skape interesse for sitt tilbud. Hvem ønsker ikke å vinne en IPAD? Mange medlemsbedrifter gjorde mange gode innkjøp disse dagene.

For Konsum Gruppens samarbeidspartnere ble deres fokus på kvalitet godt mottatt og besvart ÅLESUND av interesserte, godt forberedte 5.ogMARS engasjerte Colour Line Stadion medlemmer. Kvalitet er en viktig ingrediens når Konsum 12. MARS STAVANGER Gruppen jobber for økt medlems- og lojalitetsforståelse. ASKO Ålgård 13. MARS KRISTIANSAND

Meny Kick 19. MARS OSLOble svært Menyen og programmet på årets Food Show Telenor EXPO Konsum godt mottatt. I motsetning til tidligere år, satset Gruppen i år på Harald Osa som hovedpunkt på menyen. Harald Osa presenterte et spennende verbalt t show på alle Food Show. «Erpnorsk fremtiden» fikk real av etmat glip Gå ikke og svært god mottagelse gode tilbakemeldinger på alle destinasjoner.

kremmertilbud!

Egne kampanjer du

kun får på Food Show

2013

Få med deg

Harald Osa Kl. 17.00

“Er norsk mat fremtiden?” 6 KGN MAGASIN

KONSUM GRUPPEN FOOD SHOW Har definitivt funnet sin form og befestet sin betydning som Konsum Gruppens viktigste markedsaktivitet. Det er vårt ønske at flere medlemmer i Hordaland, Trøndelag og Nord-Norge vil delta på Food Show i fremtiden. Ingenting ville glede oss mer enn at flere destinasjoner kommer på reiseplanen.


Evaluering Konsum Gruppen Food Show vil alltid være opptatt av medlemmenes og samarbeidspartnernes meninger og evaluering. Dette er viktig for å bli bedre og for å utvikle oss i takt med tiden og trendene. Her gjengir vi resultatene vi fikk i evalueringen.

Evaluering Konsum gruppen Food Show 2013 / Samarbeidspartnere Destinasjon

Svar ant. SP

Summert snitt poeng

Beregnet snitt 8 spm.

Ålesund

23

120,84

5,25

Stavanger

22

90,84

4,12

Kristiansand

20

87,53

4,37

Ålesund

16

87,88

5,49

Evaluering Konsum gruppen Food Show 2013 / Medlemmer Destinasjon

Svar ant. Medl Summert snitt poeng

Beregnet snitt 8 spm.

Ålesund

16

35,23

5,03

Stavanger

22

30,60

4,37

Kristiansand

18

27,68

3,95

Ålesund

41

30,91

4,41

Til slutt vil jeg takke alle medlemsbedriftene som deltok og våre samarbeidspartnere som bidro til at Konsum Gruppen Food Show 2013 ble en kjempesuksess!

KGN MAGASIN 7


GROSSISTER I LERØY SJØMATGRUPPEN

Representert ved: KARL’S FISK & SKALLDYR AS // T R O M S Ø Leverer til Nordland (fra Bodø), Troms og Finnmark Kontakt 41 61 45 55 • post@karlsfiskogskalldyr.no LERØY TRONDHEIM AS // T R O N D H E I M Leverer: Trøndelag, Møre og Romsdal, Nordland t.o.m Bodø Kontakt 55 33 41 00 • firmapost@leroytrondheim.no SMAKFULLT STORKJØKKEN AS // G J Ø V I K Leverer: Hedmark, Oppland, øvre Buskerud og øvre Akershus Kontakt 61 17 99 00 • smakfullt@smakfullt.as BRØDR. BERGGREN AS // S A N D E FJ O R D Leverer: Vestfold og Telemark Kontakt 33 48 30 40 • bestilling@brodreneberggren.no LERØY ALFHEIM AS // B E R G E N Leverer: Sogn og Fjordane og Hordaland Kontakt 55 30 39 00 • firmapost@leroyalfheim.no LERØY DELICO AS // S TAVA N G E R Leverer til Rogaland Kontakt 51 71 89 00 • post@leroydelico.no FISKEEKSPERTEN REINHARTSEN AS // K R I S T I A N S A N D Leverer: Aust- Agder og Vest-Agder Kontakt 92 66 08 29 • ordre@fiskeeksperten.no

www.leroy.no 8 KGN MAGASIN


Silje Woie

Helge Skogli

Regionsjef TRØNDELAG - NORDLAND Mobiltelefon: 988 82 635 silje@konsumgruppen.no

Regionsjef ØSTFOLD – AKERSHUS - OSLO Mobiltelefon: 975 25 112 helge.skogli@konsumgruppen.no

Solgunn Larsen

Thorbjørn Hansen

Regionsjef MØRE OG ROMSDAL – TRØNDELAG Mobiltelefon: 900 97 509 solgunn.larsen@konsumgruppen.no

Regionsjef HEDMARK - OPPLAND Mobiltelefon: 480 05 874 thorbjorn.hansen@konsumgruppen.no

Sveinung Giil

Kjetil Jensen

Regionsjef HORDALAND - SOGN OG FJORDANE Mobiltelefon: 995 65 314 sveinung@konsumgruppen.no

Regionsjef KGN Bedrift Østfold – Akershus – Oslo Mobiltelefon: 930 06 500 kjetil.jensen@konsumgruppen.no

Knud Time Kjetland Regionsjef ROGALAND Mobiltelefon: 932 35 522 knud.kjetland@konsumgruppen.no

Tor Einar Årsvold Regionsjef Rogaland Mobiltelefon: 941 65 599 thor.einar@konsumgruppen.no

Hovedkontoret i Fredrikstad Arild Sten Larsen ADMINISTRERENDE DIREKTØR Mobiltelefon: 414 38 981 arild.larsen@konsumgruppen.no

Espen Wasenius Birger O. Berg Regionsjef AGDERFYLKENE Mobiltelefon: 906 43 427 bob@konsumgruppen.no

Morten Ulfsten Regionsjef VESTFOLD – TELEMARK Mobiltelefon: 900 52 480 morten@konsumgruppen.no

Jahangir Nawaz Regionsjef OSLO – AKERSHUS Mobiltelefon: 920 30 493 jangir@konsumgruppen.no

Leif Ole Engen Regionsjef Oslo – Akershus Mobiltelefon: 920 36 187 leif.ole.engen@konsumgruppen.no

Thore Grorud Regionsjef BUSKERUD Mobiltelefon: 909 83 061 thore.grorud@konsumgruppen.no

DIREKTØR DRIFT | MARKETING | UTVIKLING Mobiltelefon: 957 74 569 espen@konsumgruppen.no

Inger-Lill Gregersen ADMINISTRASJONSLEDER Mobiltelefon: 952 19 857 inger-lill.gregersen@konsumgruppen.no

Maida Dedic Kontormedarbeider Telefon: 69 31 28 00 maida@konsumgruppen.no

Anne Mauritzen Kontormedarbeider Telefon: 69 31 28 00 anne@konsumgruppen.no

Håvard Stenshorne ØKONOMISJEF Telefon: 951 66 247 havard.stenshorne@konsumgruppen.no

KGN MAGASIN 9


KGN

Facebook

Vær stolt av bedriften din og vis deg frem på

Facebook

Bilde av Petter Eriksen

Tekst: Magnus Kristiansen

Facebook som markedskanal Nærmere 2,8 millioner nordmenn er medlem av det populære nettsamfunnet Facebook. Det er godt over halvparten av Norges befolkning, noe som gjør Facebook til en unik markedskanal. En utfordring som mange har når det gjelder Facebook, er at de har få å støtte seg til. Mange føler seg utrygge og har ingen å spørre. Ett tips er å la de unge slippe til. De kjenner denne markedskanalen bedre og har sikkert både tid og lyst til å bidra. Husk at den nye generasjonen arbeidstakere er «multitaskere». De har stor arbeidskapasitet og har allerede tatt i bruk de fleste sosiale medier. Det betyr at det er noe de er gode på, og som er naturlig for dem. Et annet tips er å by på seg selv. I den forbindelse har vi tatt en prat med Petter Eriksen, som driver restauranten Paa Brygga i Fredrikstad. Bruk Facebook aktivt og riktig Eriksen forstår godt at mange føler seg utrygge når de vurderer å presentere bedriften sin på Facebook. «Å

bruke tradisjonelle medier, for eksempel avis, er mer konkret, og man vet hva man får», sier han. «På Facebook er det annerledes.» Eriksen deler sin erfaring og sier at det lønner seg å la et innlegg ligge litt før du trykker Publiser. «Da kvalitetssikrer du det du skriver, for det er ikke alt du bør legge ut på Facebook», mener han. Det er lett å merke at Petter Eriksen er engasjert i faget sitt og oppdatert på hva som gjelder i bransjen sin. Og han byr på seg selv fra første stund. Paa Brygga har en aktiv og godt besøkt Facebook-side, noe vi skjønner godt ut fra Petters engasjement. For det er nettopp det som fungerer så godt på Facebook. Du må brenne for faget ditt, være engasjert og by på deg selv. Vær tydelig og hold deg til konseptet ditt «Når du driver restaurant, må du ha et tydelig konsept», mener Eriksen. «Vi vet godt hvem vi snakker til, og viser det på Facebook. Når kvinnene trives, så trives mannfolkene», sier Eriksen

med et smil om munnen. Han er bevisst i bildebruken sin og sender hyggelige og stemningsfulle bildedrypp inn i nyhetsfeeden din. På den måten skaper han en tilhørighet, et engasjement og et godt omdømme. Han er ikke i tvil om hva som genererer flest «likes» på Facebook: sterke farger, kos og hygge, store, myke puter og glade mennesker. Lønner det seg å være på Facebook? Til slutt spør vi om han føler at han tjener penger på å være på Facebook. «Helt klart!» er svaret. «Vi ser en tydelig effekt av våre kampanjer og bilder på Facebook. De gjør at folk kommer til oss med et smil om munnen. Dette bygger i tillegg et godt omdømme og skaper synlighet i sosiale medier. Facebook er en kanal som vi vil fortsette å satse på, og vi anbefaler andre å gjøre det samme.»

facebook.com/PaaBrygga

Magnus Kristiansen, Inpublish AS Salgssjef og rådgiver digitale medier E-post: magnus@inpublish.no Twitter: @AndrewMagnus Facebook: facebook.com/magnuskristiansen LinkedIn: linkedin.com/in/magnuskristiansen 10 KGN MAGASIN


KGN MAGASIN 11


KGN

prosjekt vekst

KONSUM GRUPPEN OG ASKO

God fart i Pro Det er en meget godt fornøyd prosjektansvarlig Per Aage Karlsen som rapporterer sterk vekst og bra utvikling etter to år med sterkt fokus på MERSALG, i ASKO og Konsum Gruppens Prosjekt Vekst. Prosjektet har det siste året vært konsentrert om vareområdene Kjøtt og Non Food, og økt fokus har gitt betydelig merkjøp hos Konsum Gruppens medlemmer fra ASKO. Effekten av å konsentrere innkjøpene gjennom ASKO forsterkes ytterlige når disse to store vareområdene legges inn, det er byggende og givende på ordreskalarabatten og du kan i tillegg oppnå lojalitetsbonus på hele innkjøpet. Resultatene gir grunnlag for videre satsing og ytterligere fokus på MERSALG og stadig økt fokus på innkjøpsstrukturen hos Konsum Gruppens medlemmer

- Per Aage forklarer enkelt at de fleste varene er byggende og givende på fakturaen og at varene også er med på oppbyggingen av din lojalitetsbonus. Skal man trekke det enda lenger, kan man si at man sparer enda mer på å få disse varene inn på en ordre og en levering. Medlemmene i Konsum Gruppen oppnår bedre innkjøpsstruktur og en enklere hverdag, forteller Per Aage meget ivrig Prosjekt vekst har gjort det enkelt for Konsum Gruppens medlemmer å bli overbevist, prosjektet støttes av solide kampanjeaktiviteter. Nedenfor ser du hvem av Konsum Gruppens samarbeidspartnere som deltar i NON-FOOD kampanjen. Kampanjen skal være en smakebit fra varegruppen, for siden å få sin naturlig plass på enhver handleliste.

ASKO, Konsum Gruppen og de samarbeidspartnerne som du ser nedenfor, er svært opptatt av det store potensialet det ligger i å handle disse varene på ASKO. Handler du disse varene på ASKO, i stedet for andre kanaler som ikke har avtale med Konsum Gruppen, kan du få dobbel uttelling.

Kampanjetilbudene finner du på www.konsumgruppen.no. Du kan også ta kontakt med din representant i ASKO eller din Regionsjef i Konsum Gruppen eller med den aktuelle samarbeidspartner som eier varene og kampanjetilbudet.

Prosjektansvarlig Per Aage Karlsen Mobiltelefon: 901 53 865 per.aage@konsumgruppen.no

12 KGN MAGASIN


osjekt vekst Tork – Prosjekt vekst SCA Hygiene Products, produsent av varemerket Tork, har sammen med Lotus Professional vært en del av Konsum Gruppens «Prosjekt Vekst». SCA har over flere år arbeidet tett med Konsum Gruppen Norge, og har hatt en fin vekst over lang tid. Det er viktig for Tork å jobbe tett med Konsum gruppens Regionsjefer for å skape trygghet for Tork produktene samt videreføre løsningene ut til de som bruker produktene våre. Her kan jeg nevne at vi som leverandør har blitt invitert til å delta på Konsum Gruppen sine leverandørmøter, kundemøter etc.

Prosjekt vekst har ytterligere forsterket vår vekst i Storhusholdningsmarkedet, og vi har pr april svært gode resultater med Konsum Gruppen. Det er mye spennende som skjer i SCA om dagen. I juli 2012 kjøpte SCA opp Georgia-Pacific EMEA business. Oppkjøpet gjelder GeorgiaPacifics mykpapir på konsument- og bedriftsmarkedet i Europa. I Norge omfatter dette produktene under merkenavnet Lotus. Vi har også fått 4 nye kollegaer i vårt salgsteam, og vi er sterkere en noen gang tidligere. For kundene våre betyr oppkjøpet at Lotus Professional produktene får nye, enklere Tork produktnavn og ny emballasjedesign. På innsiden derimot endrer ingenting seg. De samme Lotus Professional kvalitetsproduktene som før, designet til å passe i Lotus

Professional dispenserne. Endringene vil bli innført gradvis fra juni 2013 (for Tørking & rengjøring sortimentet), fra oktober 2013 (for Toalettrom og Helse sortimentet). Varemerket Tork har nå en unik bredde og design i sitt sortiment og vi tror på at vi har hygiene løsninger som vil passe inn for de fleste kunder i KGN. For de som måtte ønske mer info gå til vår hjemmeside www.tork.no eller ta kontakt med vår kundeservice kontakt@sca.com

WEBER LECA – Borge i Østfold En tradisjonell industribedrift som produserer de godt kjente LECABLOKKENE. Bedriften har blitt medlem i Konsum Gruppen under fase 2 av Prosjekt vekst – fokus på Non Food. John Inge Kristiansen, ansvarlig for avtalen på Leca Borge, forteller at de var tvunget til å endre sin innkjøpsstruktur. - Ny, mindre organisasjon hvor alt må forenkles og alt innkjøp samles på ett sted. Derfor valgte Leca Borge Konsum Gruppen. Med dette samarbeidet reduserer vi våre kostnader og får gode betingelser på våre innkjøp.

John Inge Kristiansen trekker frem flere årsaker til deres endringer i innkjøpsstrukturen. - Vi må forholde oss aktivt til nye krav innenfor rengjøring, nye rutiner og sette arbeid i system for å få en renere hverdag. Til dette arbeidet er behovet for riktig utstyr og produkter avgjørende. TORK og Lilleborg Profesjonell gjør en bra jobb her, og vi føler oss tatt godt hånd om av øvrige samarbeidspartnerne vi benytter også. For oss er service og troverdighet et nøkkelord og fremstår man i tillegg som hyggelig – er vi villige til å betale for det.

Leca Borge bruker Konsum Gruppens avtaler til innkjøp for sin kantine, daglig renhold og hygiene.

- Konsum Gruppens regionsjef Kjetil jensen, er en slik person. Han gir god, personlig oppfølging og oppmerksomhet til oss som medlem og er en svært god ambassadør for Konsum Gruppen, avslutter en fornøyd John Inge Kristiansen.

Weber Leca har flere avdelinger i Norge og alle er underlagt de samme krav til en kostnadseffektiv innkjøpsstruktur. Det betyr at flere avdelinger vil bli medlemmer i Konsum Gruppen.

John Inge Kristiansen fra Leca Borge og KGN regionsjef, Kjetil Jensen

KGN MAGASIN 13


KGN

Felix Lopez, Braseria Felix Mat & Vinhus

Samlede innkjøp gir oversikt og sparer tid – Du må prøve vår tapastallerken! Den er veldig populær, og vi får mye skryt for den av kundene våre, sier Felix Lopez som driver Braseria Felix i Drammen, rett ved Bragernes torg. Felix har drevet stedet i snart ett år, men har lang fartstid i serveringsnæringen. Han har bl.a. drevet utestedet Pavarotti i 10 år, og arbeidet før det ved et par andre restauranter i byen.

Brasseria Felix er en god og fornøyd ASKO-kunde. Fra ASKO får de levert kjøtt, grønnsaker, vin, cognac, krydder, ost og mye mye mer. Enkelheten ved å ha kun én stor vareleveranse pr. uke, gjør Brasseria Felix i stand til å bruke mer tid på å lage og servere god mat til sine kunder. ASKO hjelper kunden til en god og funksjonell drift.

14 KGN MAGASIN


ulike tider, tar for mye tid. Jeg føler også at både Konsumgruppen og ASKO følger opp prosessen på en god måte. Begge parter er jevnlig innom, og det gjør meg trygg på at mitt behov for leveringssikkerhet blir ivaretatt, sier Felix.

Noe for alle Vi besøker Braseria Felix en fredag et par timer etter lunsj. Det er forholdsvis rolig i restauranten, så forberedelsene til kveldens innrykk kan gå sin gang. Restauranten ligger vegg i vegg med kinoen, og mange kinogjester tar turen innom både før og etter forestilling.

“Innkjøp må settes i system, ellers tar det rett og slett for mye tid”, mener Felix Lopez som driver Braseria Felix i Drammen.

– Drammen er en spennende utelivsby hvor det har skjedd mye de siste årene. Mange nye steder har kommet til, og det er ikke langt mellom serveringsstedene om du tar deg en spasertur over torget. Men det er positivt! Flere steder og et bredere tilbud er en god ting fordi det bidrar til å trekke flere gjester. Sånn sett ser jeg på restaurantene i nærheten mer som bransjekolleger enn konkurrenter, forteller Felix.

Fin start –Det var selvfølgelig spennende å starte opp ny virksomhet i august i fjor. Det er mye praktisk som må ordnes,

fra Pavarotti har funnet veien hit til Braseria Felix.

Spansk innflytelse – På Pavarotti hadde vi en sterkt italiensk-inspirert meny. Noe av det italienske finner du også på menyen her, men vi er i ferd med å vri menyen mer i retning av det spanske kjøkken, forteller Felix som opprinnelig kommer fra Grand Canaria. – Vi har spanske kokker på kjøkkenet, og det gir jo selvfølgelig gode forutsetninger for å tilby god spansk mat som for eksempel tapas. Men vi tilbyr også tradisjonelle norske retter som karbonadesmørbrød og omeletter – noe som for øvrig er bestselgere til lunsj.

– Hos oss har vi alle typer gjester i alle aldersgrupper. Det forsøker vi også å reflektere i menyen vår. Her skal det være noe for alle! Nå ser vi frem til en travel sommersesong, sier Felix Lopez og ber kjøkkensjef Antonio Santana Garcia gjøre klar en tapastallerken. – Vi er stolte av maten vår og håper riktig mange finner veien til oss for å prøve noe av det vi kan tilby!

Positivt med Konsum-gruppen – Jeg er opptatt av å ha effektive rutiner – både for å spare tid og for å ha orden og system. Jeg har ikke tro på å «shoppe rundt». Innkjøp må settes i system, ellers tar det rett og slett for Kjøkkensjef Antonio Santana Garcia. mye tid! Det er en av grunnene til at jeg har og så er det alltid litt nervepirrende å vært med i Konsum-gruppen Norge se hvordan besøket blir. Jeg hadde tro i flere år. Dette innkjøpssamarbeidet på at vi skulle lykkes, både fordi jeg fungerer godt og sikrer gode avtaler. mener konseptet vi har er bra, og fordi Jeg får levert varene gjennom ASKO, vi har en sentral og god beliggenhet. og for meg går dette knirkefritt. Jeg Forhåpningene våre er heldigvis får det jeg trenger på en levering innfridd, og jeg er også veldig glad med én faktura. Alternativet med flere for at mange av mine gamle gjester leveringer fra mange leverandører til

Tapas er en spesialitet hos Braseria Felix Mat & Vinhus

KGN MAGASIN 15


KGN

Timian driver kantiner i Oslo og Bærum, tilpasset ka

S

iden starten på Bekkestua i 2005 har Timian servert over 1 million sandwicher, baguetter og kaffekopper. Vi benytter kun norske råvarer så langt det lar seg gjøre, og vår egen espressoblend blir brent for oss nesten hver eneste uke i Oslo. Salater, youghurt og smoothies blir laget hver eneste dag, sier en stolt eier og gründer Trond Isnæs

Trond Isnæs er en kremmer, han har lykkes! Trond driver ulike forretningskonsepter og er medlem i Konsum Gruppen med Timian, som i dag driver 7 skolekantiner i Oslo og Bærum. Trond jobbet mange år i MC Donalds og det var på denne tiden han fikk ideen om å starte sin egen kjede med lunsjbarer, og sier det var en tilfeldighet at han havnet opp med kantiner. Og det er på skolekantinen til Hartvig Nissen skole vi treffer han. De to første lunsjbarene han etablerte er solgt, det passet best for kjedens utvikling. Skal man drive kaffe- og lunsjbar må man være aktivt tilstede, ha gode driftsmanualer og ansatte som er lojale mot denne. Dette klarte vi ikke på lunsjbarene og derfor solgte vi dem ut av Timian forklarer Trond Isnæs. Trond har klare, tydelige tanker om sin virksomhet, men understeker allikevel at veien blir til mens man går. En av hans mantraer er at alle steg i utviklingsfasen må være skalerbare og i dag rendyrker vi kantinekonseptet, individuelt tilpasset den skolen vi er på. TIMIAN er en liten kantinekjede, hvilket budskap selger du inn Timian på? -TIMIAN er og vil alltid være best på det vi gjør selv. De som velger TIMIAN får flexibilitet, vi er små nok til å tilpasse oss enhver oppdragsgiver, men alikevel med solid erfaring, mye rutine etter mange års drift og tyngde nok til å drive kantiner. Vårt tilbud består av gjennomarbeidede menyer og rutiner, et oppgående IK-Mat system og aldri lenger unna enn en SMS eller en telefon. -Vi er fullt på høyde med de store kantineoperatørene og konkurrer med ulike operatører og kjeder. Det er tøffe anbud og små marginer understreker Trond. TIMIAN er perfekt størrelsemessig for sitt marked og sitt tilbud. Det gir en positiv mening og en vekker at TIMIAN har en veldig nærhet til de som handler i kantinene hver dag. Vi kan ikke skuffe noen kunder – for oss er alle stamkunder. Marginene er for små til å skuffe, vi kommer spesielt nære elevene og studentene i de kantinene vi driver. Personalet etablerer gode relasjoner og bekjentskaper, alt dreier seg om menneskene vi får kontakt med. I skolekantinene skal det gå raskt og effektivt for seg i friminuttene, det er korte salgsintervaller og hver kundekontakt må ta kort tid. 16 KGN MAGASIN

Hva får TIMIAN ut av Konsum Gruppen? -Første fase når vi etablerte oss på Bekkestua i 2005, var mye læring. Det var egentlig tilfeldig at vi fant Konsum Gruppen. Det var en salgsrepresentant som tipset meg om dere, og når vi kom i gang opplevde vi at vi fikk bra «Back-Up» og det passet oss bra at det var frihet til å velge innenfor kjedens leverandører. Det beste vi kan ha er god kvalitet og selvlaget er best. -I Konsum Gruppen får vi gode betingelser, god støtte, god kontakt med samarbeidspartnerne og en aktiv støttespiller. Lojalitet til innkjøpskjedens samarbeidspartnere gir TIMIAN en god «pay-back» i lojalitetsprogrammet. Lojalitet må alltid gå begge veier, TIMIANS kunder skal oppleve lojalitet gjennom god kvalitet gjennom det de til en hver tid handler av oss. I alt vi gjør er det en menneskelig relasjon og lojalitet får derfor en stor verdi i vår hverdag. -Jeg forbinder som sagt lojalitet med en personlig relasjon, og det har jeg til Konsum Gruppen. En regionsjef, en person, et ansikt og ikke bare en telefon. Det er helt klart en styrke for Konsum Gruppen. En styrke er også at lojalitet også er kontinuitet, jeg har hatt samme Regionsjef i Thore Grorud helt fra starten. Det er en god personlig relasjon. Trond Isnæs evner å se Konsum Gruppen i et helhetlig perspektiv, i alt som er bransjerelatert til hans kjernebusiness i TIMIAN. Trond er næringsdrivende innenfor flere bransjer, og det er derfor viktig for ham å bruke det beste fra flere, når det er overbyggende leverandører til flere av hans forretningsområder. Her kommer personlige relasjoner inn igjen, sterke relasjoner betyr mye for Trond. Timian vil trekke frem lojaliteten til en leverandør, som har levert hele veien. Det er MAREXIM og Tor Mikalsen! Det har betydd mye for TIMIAN, Marexim har bidratt mye med inspirasjon og vært en «troubleshooter» opp gjennom årene. Marexim er en takknemmelig samarbeidspartner, derfor er TIMIAN lojal til Marexim, undestreker Trond. TIMIAN er en god ambassadør for Konsum Gruppen og anbefaler ofte Konsum Gruppen videre til andre forretningsforbindelser. For TIMIAN er han overbevisst om at det var det beste valget. Trond er en god ambassadør og forklarer hvorfor han er det. -Konsum Gruppen gir medlemmene dedikert oppfølging, gode betingelser og friheten til å velge samtidig som han forstår Konsum Gruppens utvikling og innstramning i medlemsforståelsen og lojalitetsforståelsen. Trond avslutter vår prat med å understreke hvor viktig det er for TIMIAN at de har friheten til å velge og bestemme over eget konsept.


antiner på Videregående skoler, privatskoler og høgskoler.

– Vi kan ikke skuffe noen kunder – for oss er alle stamkunder.

– Jeg forbinder som sagt lojalitet med en personlig relasjon, og det har jeg til Konsum gruppen. En regionsjef, en person, et ansikt og ikke bare en telefon.

Trond Isnæs viser stolt frem produktene som er kjernen i TIMIANS kantinekonsept. Hjemmelagede SMOOTHIES. Hjemmelaget pastasalat, nysmurte Ciabattas med en håndskrevet forklaring av innholdet.

KGN MAGASIN 17


Godt samarbeid i Konsum Gruppen Gjesdal Gjestgiveri var tidlig ute med å velge varer etter at avtalen mellom Q og Konsum Gruppen ble undertegnet i mai 2012. Hotelldirektør, Tor Egil Bakken, forteller at når meierivarer fra Q endelig ble tilgjengelig via ASKO var det et lett valg å inngå et samarbeid med ASKO og Q-Meieriene. Siden 2004 har Gjesdal Gjestgiveri vært i familien Bakkens eie. Mange velger dette hotellet for stedets koselige og uformelle atmosfære, og det er flittig besøkt av forretningsreisende, kurs- og konferansedeltakere. Hotellet består av 42 rom og ligger strategisk til ved E39 vis á vis Kongeparken på Ålgård. Nærheten til Stavanger, god parkering og god mat er hovedgrunnen Gjesdal Gjestgiveri er et naturlig valg ved overnatting i Stavangerregionen. På kjøkkenet jobber tre erfarne kokker med mer enn 60 års erfaring. Hotelldirektør, Tor Egil Bakken, tar personlig også gjerne en turn bak grytene. Basert på lokale råvarer og kortreist mat fra blant annet ASKO og Bama, som ligger et steinkast unna, kan hotellet by på innholdsrike frokoster, fristende lunsjer og spennende middager. ENKLERE HVERDAG Høye krav til gode matopplevelser er en av driverne til at Gjesdal Gjestgiveri bestiller varer fra Q-Meieriene gjennom ASKOs netthandel. Q-produkter som fløte, rømme, Crème Fraîche og Naturell Yoghurt bistår kokkene med å få frem de ekstra gode smakene i sauser og supper. Kokkene fremhever at de er spesielt godt fornøyd med størrelser og merking av emballasje, spesielt emballasjen på 1L fløte har spart dem for tid og tunge løft.

18 KGN MAGASIN

Hotellet sparer i tillegg mye tid på å få alle varene på én bil, fra én leverandør, og kunne kjøre én tralle direkte inn på kjølerommet. For en småbedrift betyr dette ikke bare enklere varelevering, men også færre fakturabilag og mindre administrativt arbeid. PENGER Å SPARE Gjesdal Gjestgiveri har ikke bare merket mindre arbeid med varehåndtering. ASKO sin årsbonus er høyere enn konkurrentens, og hotellet har derfor fått en økonomisk fordel ved å inkludere meierivare r i sine bestillinger fra ASKO. – Her er det penger å spare, det volumet som meierivarene utgjør gjør det også enklere å oppnå høyere ordrerabatt hos ASKO. Disse momentene gjør det totalt sett veldig gunstig å velge ASKO og Q-Meieriene som samarbeidspartner, sier hotellsjefen Tor Egil Bakken. Avtalen med Q og ASKO har effektivisert både transport og logistikk. Dette er svært viktig for hotellet som arbeider med å bli godkjent som Miljøfyrtårn.


SPENNENDE VARESORTIMENT OG SMARTE LØSNINGER Vi er veldig fornøyd med vareutvalget og kvaliteten på produktene. Særlig Q Yoghurt 125 g har slått godt an blant hotellgjestene og vi har økt bestillingene våre. I tillegg har vi kjøpt inn Q SKYR® som passer perfekt som pausemat for konferansegjestene våre, og dette har blitt svært godt mottatt, forteller Hotelldirektøren. -Jeg kan trygt anbefale Q-Meieriene til andre medlemmer av Konsum Gruppen, sier Hotelldirektør og diplomkokk, Tor Egil Bakken på Gjesdal Gjestgiveri. LEVERANDØRENE GLEDER SEG OVER POSITIV UTVIKLING -Tor Egil er opptatt av å samle kjøp for å oppnå økt lønnsomhet i sin drift og for å kunne utnytte de fordelene som ligger avtalen mellom ASKO, Q-Meieriene og Konsum Gruppen. Vi gleder oss til å se Gjesdal Gjestgiveri fortsette sin positive utvikling, sier Oleiv Nesse, kjedeansvarlig Horeca i ASKO Rogaland. -Konsum Gruppen er en av våre største og viktigste kunder på Q-produkter til storhusholdningsmarkedet. Vi merker at det er stor interesse for våre produkter i markedet og det er hyggelig at det gode samarbeidet med ASKO og Konsum Gruppen har positiv effekt både på helse og miljø, men også ikke minst på bunnlinjen- sier KAM i Q-Meieriene Ulf Dvergsdal. Ta kontakt med din lokale ASKO representant eller Q-Meieriene for mer informasjon om samarbeidet mellom Q-Meieriene og Konsum Gruppen.

GJESDAL GJESTGIVERI AS Gjesdal Gjestgiveri AS • Opstadveien 3 • 4330 Ålgård Tlf: 51617766 • Fax: 51619030 • E-Mail: post@ gjesdalgjestgiveri.no Q-MEIERIENE AS Alle Q-Meierienes produkter er tilgjengelig i ASKO Netthandel. Produktene er bonusgivende mot årsbonus fra ASKO. For mer informasjon ta kontakt med din lokale ASKO representant eller Key Account Manager Q-Meieriene: Ulf Dvergsdal • Tele: 950 666 27/55100000 • Mail: storhusholdning@ kavli.no

KGN MAGASIN 19


KGN

OSLO CENTRAL

Oslo Central Norske Vandrerhjem nye urbane storsatsning.

KGN magasin treffer daglig leder Katrine Lauri-Plantén og Regionsjef Øst Bjørn Finstad i kaoset på Oslo Central i Kongensgate 7. Håndverkere, datafolk og ansatte står på for å bli ferdig til åpningen i uke 25/2013. -Vi har møtt på mange utfordringer under ombyggingen forteller Katrine, alt fra fysiske utfordringer til Byantikvarens innsigelser og restriksjoner i byggeprosessen. Nå sist ble vi stoppet av gårdeierens innsending av endring og brukstillatelse i rett tid. Hva får OSLO med deres nye urbane HI-Hostel? OSLO CENTRAL er et komplett, urbant overnattingstilbud i Oslo sentrum. Et sentrumsalternativ i et marked med udekkede behov, understreker regionsjef Øst Bjørn Finstad. Dette skal være Norske Vandrerhjem sitt cityalternativ, som skal komplettere tilbudet i Osloområdet hvor Norske Vandrehjem fra før har Haraldheim, Rønningen og Holtekilen. Det er ingen tvil om at Oslo Central skal konkurrere med hotellene i byen. Oslo Central skal være Norske Vandrerhjem`s bidrag til branding og profilering av eget varemerke, forteller Katrine og Bjørn stolt. Hotelstandard Konseptet er lagt opp så nærme det kommer hotellopplevelsen, med alle

20 KGN MAGASIN

mulige romkombinasjoner fra enkeltrom til 14 sengsrom, forteller Lauri-Plantén. Et av grunnprinsippene i Hi-Hostels er at du skal få kjøpt én seng, det skal være mulig med flersengsrom for de som foretrekker det, samt et gjestekjøkken hvor de reisende selv kan lage mat. -Oslo Central tilbyr hotelstandard til en konkurransedyktig pris, med frokost og sengetøy inkludert i døgnprisen. Stedets spisesal er i moderne design med trendy farger og fagfolk på kjøkkenet. Katrine har under hele prosessen hatt fokus på design og trekker frem Kinnarps og Bunde Bygg som svært gode samarbeidspartnere i dette arbeidet. I designet og oppbyggingen av Oslo Central har fellesrommene fått mye oppmerksomhet, de skal være urbane, trendy, brukervennlige med trådløst nettverk lett tilgjengelig. Budskapet på Oslo Central er å innby til å fremme gode opplevelser, bruke fellesrommene til å møte hverandre. Vi må utnytte hele huset, det er bredspektret med mange muligheter og mange forskjellige rom. Rommene er delikate, og holder svært god standard.

Utfordringen vår blir å ha 12 mnd fornuftig drift, ikke bare i de 4 stor turistmånedene fra mai-august, understreker Finstad. Oslo Central er et godt alternativ for næringslivet, forutsigbar pris, gode senger, deilig frokost og midt byen. Eller til en vennegjeng som tar inn på et 8-mannsrom og idrettslaget som fyller hele 14-sengsrommet. I 14 - sengsrommet er det 2 badog 2 toaletter på rommet. Oslo Central støtter seg mye til erfaringene fra flere hovedsteder med HI-Hostels. Oslo Central sier ja takk til alle kundegrupper til alle de ulike sesongene i året. -Vårt mål er å fylle de 230 sengene på våre 61 rom så ofte vi kan. Vi vet av erfaring fra Haraldheim at vi får mye i turistsesongen, men det er de andre månedene vi skal jobbe med avslutter Katrine og Bjørn. Vi skjønner at vår tid er ute, håndverkerne står i kø med sine spørsmål og er klare for å utføre neste oppgave nå i innspurten.


KGN MAGASIN 21


Mørk Golf & Café Mørk i Spydeberg - har alt en golfer trenger Ann-Beate Siggerud driver både Café Mørk og catering selskapet som er kjent i vid omkrets for hennes hjemmelaget kvalitetsmat. Maten hun serverer er tradisjonsrik og kommer ikke fra ferdigposer, her lages maten med kjærlighet. Den samme varmen som blir lagt i maten, møtes man med når man ankommer caféen ved Mørk Golfanlegg. Hennes spesialiteter er vafler, flesk & duppe og hjemmelaget raspeballer. Trivsel er kjempeviktig sier Ann-Beate, her kommer man rett fra jobb og trenger god næringsrik mat. Og for de golfere som nesten bor på område i sesongen, er Café Mørk og de ansatte - et must. Her kan man avslutte en 18-hulls eller en 9-hulls bane og bare nyte utsikten med et solid måltid og noe godt i glasset. Dette stedet har blitt så populært at flere dropper golfkøllene, og kun nyter maten i caféen. I tillegg arrangeres det barnebursdager, for her kan selv junior spille fra 5 år på en 6-hulls knøttebane, konfirmasjon, bryllup, sommeravslutninger, jubileumsbursdager, konferanser, julebord osv. Her har de alle rettigheter.

Rentokil sikrer matsikkerhet og hindrer smitterisiko Dette flotte anlegget ligger ved skogen og i sommersesongen, spesielt når det er fuktig, er fluer og mygg en naturlig del av hverdagen. Da Ann-Beate kun ønsker det beste for sine gjester, er retningslinjer innenfor hygiene og matsikkerhet svært viktige å etterse. I en meget hektisk hverdag har hun overlatt dette til Konsumgruppen sin leverandør Rentokil. Med en forebyggende avtale på sikring mot skadedyr og hjelp knyttet til system og matsikkerhet, kan Ann-Beate virkelig holde fokus på å glede sine gjester, samtidig som hun er trygg på at gjestene får en positiv opplevelse ved matbordet. Servicetekniker Dennis Solberg fra Rentokil kontrollerer jevnlig aktivitet av gnagere, om lokalene er tette og utfører service på insektsfellene på caféen og golfklubben. For Ann-Beate er det uakseptabelt med fluer på kjøkkenet, og i caféen og har derfor valgt Luminos 3 insektsfeller som er SINTEF testvinner i følge en half life test.

Ingrid Midbøe fra Rentokil hjelper Café Mørk Ingrid Midbøe er utdannet kokk, har en master i matvitenskap, og har jobbet de siste årene som førsteinspektør i Mattilsynet. Ingrid savnet i sine år som inspektør i Mattilsynet muligheten til å kunne bruke sine erfaringer som kokk for å hjelpe virksomhetene mye tettere enn hva en inspektør i Mattilsynet kan. Hun vil nå gjennom revisjoner hjelpe Café Mørk med system og matsikkerhet, og sørge for at Ann-Beate trygt kan ha fokus på å lage god mat fra grunnen av for å glede sine gjester. 22 KGN MAGASIN


Mørk Golf - er norges eneste Golfklubb med rettigheter til å arrangere ECCO Tour Ved dette anlegget finner du de beste treningsmulighetene, her spiller du på et komplett golfanlegg som gir deg en unik opplevelse. Her kan du også se Nordens største profesjonelle turnering som foregår en gang i året. Et arrangement som Peder Mørk, ansvarlig for Mørk Golf, er stolt av å presentere. Denne klubben startet i 1989 og har utviklet seg de siste årene til å bli en ettertraktet bane. Her kan en velge å spille en 18-hulls park/ skogsbane, en 9 hulls parkbane eller ta med de små til Knøttebanen. Her er det en rik kulturlandskap med mye historie og stor plass, og man føler at skuldrene senkes. For å få lov til å holde en slik golfturnering, investerer man mye tid og ressurser på banen. Her har de “Fairway” gressklippere, en maskinpark verdt ca. 5 millioner kroner. Dette er kostbart utstyr som trenger kyndige folk og det er viktig at ikke skadedyr slipper til.

Peder Mørk, leder og eier av Mørk Golf

Tekniske sjef ved Rentokil Skadedyrkontroll, Arne Nese ble spurt om hva risikoen ved dette anlegg kunne være å svarte; “Bygningsmassen ligger tett mot naturen og de utfordinger som dermed følger. Aktivitet av gnagere kan trekke inn i bygningsmasse og ødelegge verdifult teknisk utstyr, samt forurense kjøkken og matproduksjonsmiljø. Ingen liker fluer eller mus, og en golfer som skal sitte ned å nyte et velfortjent måltid etter en runde på 18-hulls banen, liker det heller ikke. Ikke bare er de forstyrrende, men de er faktisk blandt våre verste smittespredere”.

Kontaktinfo: Mørkveien 775, 1820 Norge Mørk Golf tlf: 69 83 33 30/www.morkgolf.no Café Mørk tlf: 95 55 56 87/www.cafemork.no

Da Rentokil ble kontaktet av Café Mørk var det naturlig for salgskonsulent Terje Strangstad å ta en prat med Peder Mørk. Peder var misfornøyd med det arbeidet som ble gjort for å sikre bygningsmassen på dette tidspunktet, og valgte sammen med Café Mørk å skifte til Rentokil, noe han ikke har angret på. Peder Mørk gir Rentokil skryt for god service med tett oppfølging og forklaring i henhold til rapporteringen.

Ekspert på skadedyrkontroll

Ta kontakt med oss på 09781 eller les mer på www.rentokil.no

KGN MAGASIN 23


KGN

INSPIRIA science center

INSPIRIA

science center

Et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter i Sarpsborg. INSPIRIA Science Center er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter i Sarpsborg innen matematikk, naturvitenskap og teknologi hvor de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. I et vitensenter kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi gjennom egen aktivitet og i samarbeid med andre.

I

et

vitensenter

kan

barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi gjennom egen aktivitet og i samarbeid med andre. Som ett av åtte regionale vitensentre, mottar INSPIRIA statlig tilskudd til driften gjennom egen post i statsbudsjettet. Kunnskapsdepartementet sier i omtalen av denne posten at målet med tilskuddet er å utvikle regionale vitensenter som et tilbud til skoleverket (elever, studenter, lærere, foreldre) og allmenheten på deres område. Vitensentrene har som målsetting å motivere flere barn og unge til å velge realfag, men har også en viktig samfunnsoppgave - å belyse viktigheten av innsikt og kunnskap om naturvitenskap og teknologi. De regionale vitensentrene i Norge arbeider for å posisjonere seg som en naturlig del av utdanningskjeden, og der aktuelle forskningsresultater viser at besøk på vitensentrene representer en viktig motivasjon ved senere studie- og yrkesvalg. INSPIRIA Science Center leverer i dag skoleprogrammer til elever og lærere ved grunntrinn og videregående skole i Østfold. I august 2011 åpnet vi et nytt spektakulært vitensenter i eget nybygg på 6400 m2 ved E6 på

Driftssjef Beate Kopp Kleiven

Grålum i Sarpsborg. Med det nye senteret utvides dagens skoletilbud til et populærvitenskapelig opplevelsessenter for familie- og turistmarkedet, og en unik møte- og arrangementsarena. INSPIRIA Science Center har valgt områdene Energi, Miljø og Helse som sine hovedområder innenfor formidlingen av naturvitenskap og teknologi. Hovedområdene vil være gjennomgående i

vitensenterets

formidling

til

alle

målgrupper, men er særlig viktig i forhold til gjennom kunnskap og

innsikt

å

bevisstgjøre

holdninger hos barn og unge.

KGN Magasin hadde en hyggelig prat med Driftssjef Beate Kopp Kleiven, som også har ansvaret for drift av stedets Café. – Inspirias café skal som vitensenteret for øvrig være et opplæringssted, med en bevisst helseprofil og sunne matgleder. Caféen er også lærebedrift for 2 kokkelærlinger, forteller Beate. Caféen på Inspiria Science Center hadde en restart 1. mai 2013 og er nå i en viktig fase med tanke på menyutvikling. Cafelederen begynner å få oversikt over besøksmengde, hvilke retter som selger og hvordan kjøkkenet og caféen skal få logistikken til å flyte best mulig for

24 KGN MAGASIN


gjestene. Senterets kjøkken betjener også stedets konferansesenter, med kapasitet opp til 300 mennesker. Serveringstilbudet skal være et lavterskeltilbud, alle som kommer hit skal alltid ha mulighet til å kjøpe seg noe, serveringstilbudet skal ikke være ekskluderende. Vi selger f.eks et vaffelhjerte med brunost til kr 5.- Inspiria Science Center rekrutterer sine besøkende i hovedsak fra Østfold, Akershus og Oslo. I sommersesongen går vi mye bredere ut og annonserer i hele landet, sier Beate og legger samtidig til at de har et veldig godt samarbeid med naboen Choice Hotels.

Maten vi tilbyr i caféen skal være en bidragsyter til å opplyse barna om sunn og helseriktig mat.

-Det er familier, barnefamilier, besteforeldre med barnebarn, skoler og frivillige organisasjoner som er de viktigste kundegruppene til Inspiria. Røde Kors bruker Inspiria som en del av sin Sommerleir for ungdom, forteller en stolt driftssjef. Inspiria Science Center har et veldig godt tilbud til skoleklasser Skolene tilbys 4 timer program, tilpasset det årstrinn elevene er i. Undervisningen som Inspiria tilbyr, er de helt alene om i Norge og det er et mål at alle elever i Østfold har vært der en gang i løpet av grunnskolen. Alle undervisningsoppleggene er innenfor områdene Energi, Miljø og Helse. Helse er et populært tilbud. Undervisningen er bevisst lagt opp om mat og kosthold. Vi vil øke barnas bevissthet, la de få vite hvordan de ulike matvarene påvirker kroppens psykiske og fysiske helse. Beate er veldig opptatt av barn, maten de spiser og forteller stolt at Inspiria vil utvikle et KOKKEPROGRAM for skolebarn. Senteret har kjøkkenfasiliteter. Her ønsker de gjerne et samarbeid med Konsum Gruppens samarbeidspartnere, for å lage et spennende tilbud til barn.

[ Visste du at man får større hjernekapasitet om du spiser mer fisk? ]

Barna er uten tvil den viktigste ressursen for Inspiria og senteret har laget et veldig spennende «Bursdagskonsept». Temaene i vitensentret er satt i program, tilpasset kjønn og tilsatt et passende serveringstilbud. «LIP-GLOSS» og «SLIM» med smak og farge er populære aktiviteter barna gjennomfører på «LABBEN» Konsum Gruppen og Inspiria ble til gjennom samarbeidet med ASKO og Beate Kopp Kleiven kjente til Konsum Gruppens regionsjef Helge Skogli fra hans tid i Haugen-Gruppen. Det er bra at man kan bruke relasjonene man har i nettverket, sier Beate til KGN Magasin. Tryggheten og de gode, forhandlede betingelsene sparer oss for mye tid. Vi bruker Konsum Gruppen aktivt og det gir oss god økonomi. -Tryggheten ligger også i det å få hjelp fra Konsum Gruppen når det trengs, samt at det er mange fagressurser blant samarbeidspartnerne i innkjøpskjeden. Fagressursene vil vi gjerne komme i kontakt med. Vi ønsker å utvikle vårt «kokkekamp» prosjekt, tilby alle skoleklasser et godt skolemåltid, holde fokus på helseprofilen og la de unge bruke sentret for å bli opplyst og påvirket gjennom gode matopplevelser på Inpiria Science Center, avslutter driftssjef Beate Kopp Kleiven.

KGN MAGASIN 25


26 KGN MAGASIN


R

omedal Catering har i år 30-års jubileum. Vi har levert god, trygg og tradisjonsrik mat i 30 år. Vi er størst på koldtbord og leverer mat over hele Østlandet med Hamar, Elverum og Ringsaker som de største områdene.

Vi driver også en produksjonsavdeling på Hamar, hvor vi produserer medisterkaker, karbonader, elgkaker og den populære Bjørnstadsylta som har fått NM medalje. Vi leverer våre produkter til ferskvarekjeden Spar. Vår produkter lages av kjøtt levert fra Gilde og stekes for hånd som på ”gamlemåten”.

ASKO har i mange år vært vår leverandør og vi har vært kjempefornøyd. Men de siste 3 årene siden vi ble med i KGN har vårt forhold til ASKO blitt mye bedre. Vi har fått samlet alle våre innkjøp, så nå kommer det meste med en bil. Varene blir levert når de er avtalt. Vi får gode priser og så får vi lojalitetsbonus som bare øker for hvert år. Dette er selvfølgelig et viktig bidrag til bedriften. Når vi startet i Konsum Gruppen for 3 år siden handlet vi for ca. 800.000 kr, og nå handler vi for 2 millioner kr. Samtidig som bedriften har bra utvikling så sier det litt om å samle innkjøp og verdien av det. Vi er veldig fornøyd med kundekonsulent Kari Olsen i ASKO som stadig er på kundebesøk. Der får jeg nyttig informasjon om nyheter og hvordan salget er. Kari er også utrolig flink til å ordne opp, og skulle vi mangle noe er det bare og ringe Kari.

Romedal Catering driver også trivelige Herredsvang forsamlingshus i Romedal. Dette er i hovedsak et selskapslokale, hvor vi har barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileum, minnestunder, møter, kurs, fester og konserter. Konserter med kjente artister som Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Gøran Fristorp, Guren Hagen, Cecilia Vennersten, Gaute Ormåsen og Staut er noen av de kjente artistene som har vært hos oss siste året. Nå venter Jonas Fjeld i august og Henning Kvitnes i oktober. Konsertene kan kombineres med vår populære Tapas konsert buffet som har blitt utrolig populær.

Duni er en av leverandørene vi har hatt kjempestor nytte av. Her har vi et utvalg av servietter, lys, duker og løpere som en som meg som elsker og dekke og ordne til fest, sier daglig leder ved Romedal catering og vert ved Herredsvang Bjørn Inge Sandvold. Duni kommer på kundebesøk og viser frem produktene og er en ypperlig veileder. De har også mange gode tips og råd om riktige produkter og oppdekking. Samtidig vet jeg at produktene er av topp kvalitet og skulle det være noe så ordner Lise konsulent i Duni opp i alt jeg lurer på og skulle trenge. Den servicen er utrolig viktig og noe jeg setter stor pris på.

Vi har nå vært 3 år i Konsum Gruppen og vi er veldig fornøyd med å være medlem der. Siden starten har vi fått samlet alle våre kjøp og det har gjort alt mye enklere og gir mer penger igjen i kassa.

Hos oss i Romedal Catering har det og blitt medlem i Konsum Gruppen, uten tvil vært en suksess!

KGN MAGASIN 27


Dark Roast Evergood inn på

”Byens beste hjørne” i Kristiansand

Hos Naboen falt Evergooden i smak, kan innehaver Leif Rune Sangesland fortelle. God Fyldig kaffesmak skal sørge for mer-salg i cafeen. Evergood Dark Roast får stadig flere tilhengere, kaffen passer utmerket etter et godt måltid eller bare som kaffe uten mat. Kaffen er noe mørkere brent enn Evergood classic og får dermed noe kraftigere ettersmak som faller i smak. Hos Naboen er en av de mest populære stedene i byen. På dagen er dette en trivelig kafe med god formiddagsmat, hør bare på hva menyen tilbyr: Vi serverer ”Blingsmeny og Digg. Her kan du få Nabokjerringas kurv 28 KGN MAGASIN

som består av kyllingvinger, båtpoteter, selleri, gulrot og rancher. Dette er svært lokale populære retter som er typisk, noe kundene liker. Det er egen meny om formiddagen, mens kveldsmaten består av masse flotte kjøttretter, men også Tapas står på menyen sammen med et godt utvalg av fiskeretter som er viktig i Kristiansand. Lokale kulturelle konserter arrangeres i kjelleren på kveldene, noe som også er med på å fylle lokalene på kveldstid og med kveldsmat som virkelig scorer høyt og en nydelig Evergood som avslutningen, er Kristiandsanderen fornøyd.


KGN MAGASIN 29


Lubeco AS – et komplett hygienekonsept! Engelsviken Brygge er en av mange lojale og fornøyde Hygienekunder av Lubeco, og de har også vært medlem av Konsum Gruppen fra starten.

Innehaver av Engelsviken Fiskerestaurant Christine Alexandersen og Lubeco’s representant Jørn Skjeklesæther

Engelsviken Brygge Fiskerestaurant åpnet sine dører for første gang i mai 1995

30 KGN MAGASIN

Christine Alexandersen har drevet Engelsviken Brygge de siste 17 årene og utviklet spisestedet til å bli et kjent sted langt utover Østfolds Grenser. Stedets berømte fiskesuppe går det gjetord om fra Valdres til Tønsberg. Og sommerens underholdning med blant annet Evert Taube konserter er det solgt mange billetter allerede. Hennes nøkkel til suksess er en jevn kontinuitet, stabil arbeidskraft og god underholdning. Christine forteller at det er veldig enkelt å være Konsum Gruppe medlem. Ett fleksibelt system hvor hun har tilgang til mange leverandører med gode rabatter i tillegg til lojalitetsbonusen hvert år. Konsum Gruppen er også en perfekt arena for å bli kjent i bransjen. Når vi spør hvorfor hun har foretrukket Lubeco som sin hygieneleverandør forteller hun: Glitrende service, enkelt å forholde seg til få personer og alltid behjelpelig. Christine forteller videre at når man driver et spisested er kvaliteten på maten og god hygiene det viktigste. Gjestene skal ikke tenke på om dette er i orden en gang. Det skal bare fungere! Derfor velger hun alle sine leverandører ut fra kvalitet, kunnskap og trygghet. Lubeco har i alle årene levert kvalitetsmessige gode produkter, men viktigst av alt er deres kunnskap om oppvaskmaskiner, dosering og IKmat systemer. Det beste av alt, er at de er vår samarbeidspartner og forstår at hvis det skulle oppstå en krise, så stiller de alltid opp. De sørger for å få sakene på plass, og ikke overfylle lagrene. Lubeco’s næringsmiddelteknologer har full kontroll på revisjonsbesøk / HACCP og skadedyrkontroll. Lubeco’s konsept inneholder det du trenger for god hygiene i din restaurant. I 25 år har vi oppdatert og utviklet ett moderne hygienekonsept. Vi har flere næringsmiddelteknologer ansatt og våre selgere er godt trent i produkt og hygiene kunnskap. Lubeco har hele veien hatt som mål å være nyskapende, og tilby et konsept som forenkler resturantens hverdag.


LERØY FJORDØRRET – kysset av isbreen

Våre kunder gjennom Konsum Gruppen Norge stiller høye krav til råvarer, og vi ønsker å tilby det beste av det beste. Gled dine gjester med fjordørret på menyen! Fjordørreten er en eksklusiv rødfisk og er navnet på ørret som vokser opp i fjordene på Vestlandet. God spenst og nydelig mørhet kjennetegner Lerøy fjordørret. Den skarpe vakre rødfargen og fine marmoreringen er med å gi fjordørreten sitt luksuriøse preg. Lerøy har et settefisk anlegg i Mauranger der fjordørreten tilbringer ett år i friskt vann fra Folgefonna før den blir satt ut i fjorden like ved. Der møter friskt smeltevann fra isbreen salt sjøvann og gjør fjordørreten til en delikatesse som er etterspurt blant matkjennere over hele verden. Lerøy benytter kun den høyeste kvalitetsstandarden for fjordørret i Norge.

Grossister:

LERØY DELICO AS // S TAVA N G E R Leverer til Rogaland Kontakt 51 71 89 00 • post@leroydelico.no KARL’S FISK & SKALLDYR AS // T R O M S Ø Leverer til Nordland (fra Bodø), Troms og Finnmark Kontakt 41 61 45 55 • post@karlsfiskogskalldyr.no

FISKEEKSPERTEN REINHARTSEN AS // KRISTIANSAND Leverer: Aust- Agder og Vest-Agder Kontakt 92 66 08 29 • ordre@fiskeeksperten.no

LERØY TRONDHEIM AS // T R O N D H E I M Leverer: Trøndelag, Møre og Romsdal, Nordland t.o.m Bodø Kontakt 55 33 41 00 • firmapost@leroytrondheim.no

BRØDR. BERGGREN AS // S A N D E FJ O R D Leverer: Vestfold og Telemark Kontakt 33 48 30 40 • bestilling@brodreneberggren.no

LERØY ALFHEIM AS // B E R G E N Leverer: Sogn og Fjordane og Hordaland Kontakt 55 30 39 00 • firmapost@leroyalfheim.no

SMAKFULLT STORKJØKKEN AS // G J Ø V I K Leverer: Hedmark, Oppland, øvre Buskerud og øvre Akershus Kontakt 61 17 99 00 • smakfullt@smakfullt.as


Våre søte bakterier Rene og Rut

Da Lubeco startet sitt nye barnehagekonsept var Kanvas kjeden det første Konsum Gruppe medlemmet som valgte Lubeco sitt nye barnehagekonsept Barnehager er en stor kundegruppe som gjerne vil handle hygieneproduktene sine fra Lubeco AS. Det er fordi selgerne kommer på besøk etter avtalte intervaller. Varene blir levert rett inn i hylla, så ingen ansatte fra barnehagen må ta i mot varene, pakke de opp og kaste emballasjen. Dette gjør vi! I tillegg setter også barnehagen pris på at dyser og temperaturen i oppvaskmaskinen blir sjekket så alt blir helt rent. Høsten 2011 begynte Lubeco å utvikle et hygienekonsept i samarbeid med et design og kommunikasjons selskap. Hensikten var å få til gode virkemidler som kunne brukes i kommunikasjonen med barn i barnehagene, og barnas foreldre. Dette ble starten på våre søte bakterier Rene og Rut. Disse er i dag en del av vårt «Vask Spis Vask» konsept. Kanvas barnehagene som er medlem av Konsum Gruppen var den første kjeden av barnehager. I ettertid har det kommet flere, både enkeltstående og kjeder. Alle våre barnehagekunder får i dag levert sine miljøvennlige produkter rett i hylla. De får årlig besøk av våre næringsmiddelteknologer. Sammen utarbeider de en plan for å kunne redusere sykefravær. De veileder også de ansatte med hygiene aktiviteter for den enkelte barnehage. Tiltakene er basert på IKmat og HACCP forskriftene. Lubeco AS Jogstadveien 33 2007 Kjeller Tlf: 64 80 10 00 / Mail: info@lubeco.no www.lubeco.no 32 KGN MAGASIN

RENÉ & RUT LEKER UTE

HÅVARD, RENÉ OG RUT – DET ER OSS!

René bliR dagens supeRhelt!

Det er utgitt 3 bøker med bakteriene Rene og Rut. «Håvard, Rene og Rut det er oss!» - «Rene og Rut leker ute» «Rene blir dagens superhelt!»

Barna får bøker og foreldrene får informasjon gjennom plakater, nyhetsbrev og foreldreforedrag. Kurs holdes vår og høst over hele landet av våre næringsmiddelteknologer. Og ønsker barnehagen, holdes kursene i barnehagen for alle ansatte. -Lubeco leverer kunnskap om Hygiene til alle våre kunder. Restauranter, barnehager, kantiner, hotel, SFO og alle som ønsker seg trygg mat. Våre ansatte skal alltid være ekstra godt trent i Hygienekunnskap. Derfor er Lubeco en konsept leverandør og en viktig samarbeidspartner. Vi utgjør den «Den lille forskjellen»


LOJALITET er noe vi må bevise igjennom vår adferd. Arild Sten Larsen Administrerende Direktør

KGN MAGASIN 33


Lojalitet

lønner seg

Lojalitet er ikke bare et fint ord som passer i festtaler og på julebord. Lojalitet er rett og slett nøkkelen til at vi lykkes. Og best av alt, lojalitet lønner seg – i kroner og øre. Alle har hørt om hvor viktig lojalitet er innen all handel, og i hvert fall innen kjededeltagelse. Men hva mener vi med det – og hva vinner vi ved å være lojale i lengden? Konsum Gruppens forretningsidé er bygget på å kombinere volumkjøp med det å være lojal, da oppnår vi nemlig det å være en god kunde. Og er du en god kunde, er du i en posisjon der alt er mulig. Du får større fordeler, et bedre samarbeid, du blir foretrukket og prioritert.

Lojalitet er en personlig egenskap av plikttroskap eller lovlydighet, og som i enkelte sammenhenger kan regnes som en verdsatt egenskap eller dyd. Lojalitet innebærer vennlig innstilling og hjelpsomhet mot den lojaliteten rettes mot. Det kan også medføre et allianseforhold der de som er lojale mot hverandre tar hverandres parti i tilfelle konflikt med andre. (Kilde: Wikipedia)

De du kan regne med, får de beste tilbudene I all handel blir vi målt etter hva vi representerer i volum og lojalitet. Det er da vi oppnår de beste betingelsene. Den som kan garantere gjenkjøp og at man kommer tilbake, får selvsagt bedre betingelser. Men for at du skal få disse fordelene, må du bevise lojalitet gjennom din atferd – gjør du det, oppnår du tillit. Og tillit mellom kunde og leverandør, er selve nøkkelen til å lykkes. Så enkelt er det. Kortsiktige fristelser, kortsiktige resultater Men er det ikke smart å shoppe litt her og litt der, forhandle på egen hånd og ordne det meste av betingelsene selv? Dessverre ikke. Selvsagt får du som regel en lokkepris som er meget gunstig. Men det er også hele poenget, at prisen er et engangstilfelle. Vi ser at leverandører bruker rabatterte oppstartpriser på nye kunder, og at de etter litt tid opererer med helt andre priser. Å ta imot disse gunstige pristilbudene gang på gang, kan være noe av det minst gunstige du gjør for din bedrift. Det er ikke kjedelig å bygge sten på sten når det blir suksess av det Konsum Gruppen bruker store deler av vår hverdag til nettopp å analysere og overvåke utviklingen innenfor produkter og leverandører i vår bransje. Vi vet at alle de store, kjente aktørene som har gjort suksess innen handel, har tenkt

34 KGN MAGASIN

langsiktig. Og at de alltid har hatt minst like stort fokus som alle andre på å få en god pris, hver eneste dag. Forskjellen er at de som gjør det bra, når en høyere omsetning fordi de ser på utviklingen over en lengre periode. Og dét er i hvert fall ikke kjedelig. Fordelen av å være flere Det finnes ingen undersøkelser som konkluderer med at det å tilhøre en profesjonell innkjøpskjede eller en gruppe ikke er positivt. Det er nettopp innkjøpskjeder som oss som oppnår større og større fordeler, fordi vi, med din hjelp, vokser i størrelse og makt. Når du bruker lojalitet som et verktøy, skaper du en vinn-vinn-situasjon. Som igjen gjør at du lykkes, også på lang sikt. Kortsiktig lykke har vi et annet ord for – nemlig dårlig butikk. Hemmeligheten ligger i samarbeidet Hele 82 % av vårt leverandørrepresenterte volum ligger i vårt lojalitetssystem. Dette er et fantastisk utgangspunkt, og en mulighet for Konsum Gruppen som kjede vi skal ta vare på, sammen med våre medlemmer og leverandører. Flere og flere av våre medlemmer ser gevinsten ved å være lojal overfor produktet Konsum Gruppen. Fordi fordelene er så mye større som følge av den tilliten som skapes. Det Konsum Gruppen skal, er å bygge gjensidig tillit i hele vareflyten, og stå sammen om utvikling og styrke betingelsene til beste for alle. Det er ikke så vanskelig. Et godt, gammelt uttrykk innen handelen er: Hvis du gir, kommer du til å få. De som forstår hva dette betyr, gir leverandørene og grossistene det som er viktigst for dem: forutsigbarhet, lojalitet og volum. De gir kjeden troverdighet og styrke. Og da får de full pott tilbake: gode betingelser, oppmerksomhet og invitasjon til samhørighet for videre positiv utvikling. Det er en langt bedre avtale enn kortsiktig gevinst på en innkjøpsordre. Spesielt når du måler det i kroner og øre.


Lojalitetsprogrammet bygger på forutsetning om at medlemmene benytter ASKO grossistene (se avtale)

Viktig å presisere at vgr. 22 og 78 (sukkervarer og osteprodukter) over Unil er verken byggende eller givende i lojalitetsprogrammet.

Køltzow produkter kjøpt over Bama blir lagt inn på Køltzow linje, og gir en årsbonus på opp til 6%.

Sjømatgrossistene består av totalt 7 selskaper (Lerøy avdelinger, se side 8 )

Lojalitetsbonus på TINE produkter gjelder kun kjøp fra TINE direkte

Nortura Direkte års kjøp over 100´ blir lagt inn på første ASKO “Givende KGN Partner kjøp” linje, og gir en årsbonus på opp til 7%.

Lojalitetsprogram 2013 Leverandør

Kjøp pr.år

Årsbonus

Kjøp pr.år

Årsbonus

Kjøp pr.år

COCA-COLA (f.r: 22%)

100`+ gir 30`+ gir 100`+ gir 300`+ gir 1 000`+ gir 100`+ gir 50`+ gir 200`+ gir 100`+ gir 100`+ gir 50`+ gir 50`+ gir 50`+ gir 50`+ gir 30`+ gir 100`+ gir 100`+ gir 50`+ gir 20`+ gir 25`+ gir

6% 6% 6% 4% 1% 3% 2% 3% 3% 3% 2% 2% 2% 2% 1% 3% 3% 2% 3% 3%

150`+ gir 50`+ g 150`+ gir 500`+ gir 1 500`+ gir

7,5 % 8% 8% 6% 1,5 %

300`+ gir 100`+ gir 300`+ gir 750`+ gir 2 000`+ gir

10 % 10 % 10 % 7% 2%

500`+ gir 200`+ gir 200`+ gir 100`+ gir 80`+ gir 100`+ gir 80`+ gir 60`+ gir 200`+ gir 200`+ gir 100`+ gir 50`+ gir 50`+ gir

6% 4,5 % 4,5 % 3% 3% 3% 3% 3% 4,5 % 4,5 % 3% 4,5 % 4,5 %

750`+ gir 300`+ gir 300`+ gir 150`+ gir 120`+ gir 150`+ gir 120`+ gir 100`+ gir 350`+ gir 350`+ gir 150`+ gir 100`+ gir 100`+ gir

8% 6% 6% 4% 4% 4% 4% 4% 6% 6% 4% 6% 6%

HANSA BORG EGET-MINERALVANN (f.r: 22%) MACK BRYGGERI MINERALVANN (f.r: 14%) ASKO “Givende KGN Partner kjøp” GULLBONUS “Asko givende KGN partner kjøp” STORCASH ASKO BEDRIFTSKORT TINE DIREKTE SJØMATGROSSISTENE (Lerøy avdelinger) KØLTZOW MASKE GRUPPEN MASKE GRUPPEN “givende KGN Partner kjøp” NORENGROS NORENGROS “givende KGN Partner kjøp” LUBECO (kjøp over 500` årlig gir 7% (f.r:15%) BAMA MEUM FRUKT & GRØNT DIPLOM IS CULINA AGA

Årsbonus

Beregnet Årsbonus

Kjøp pr.år kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr

-

Årsbonus total: KGN Partnere over ASKO Grossistene Nortura Gilde BA, Nortura BA, Unil, Stabburet, Hennig-Olsen Is, Norsk Polar, Grilstad, Toro, Findus, HaugenGruppen, Mills, Lantmannen Unibake, Joh.Johannson Kaffe, Vaasan, Mondelez, Vestfold Fugl, Q-Meieriene, Marexim, Norrek Dypfryst, Nidar, Unilever, Duni, SCA, Remø, Roar Stang Kjøtt, Andersens Emb. & Design, Lilleborg, Norgesmøllene, Baxt, Ecolab, Lantmannen Cerealia, Sætre Kims, Huhtamaki, Engelsviken Canning, Barilla, Red Bull, Bakers, Kavli, Nærbakst, Synnøve Finden, Finsbråten, Olaf Ellingsen, Krone Kjøttprodukter. KGN Partnere over Maske og Norengros Duni, SCA, Huhtamaki, Andersens Emb. & Design, Lilleborg, Ecolab.

KGN MAGASIN 35


Ny he t

Hjemmelaget pizza

Kyllingburger

Art. 3715 8154 8155 1558 2739 390 392

Varenavn NÅ Pizzabunn Gastronorm TINE Fersk Pizzasaus tomat 1kg TINE Pizzasaus Cr. Fr. 1 kg Pizzaost Original Revet 2,5 kg Pizzaost American Style 2,5 kg TINE Pizzadressing Urter 2,5 kg TINE Rømmedressing hvitløk 2,5 kg

Varenumrene gir ulik artikkel- og kampanjerabatt i augus t/september

Vestfold Fugl lanserer en stanset kyllingburger på 100g. Et smakfullt alternativ til den klassiske hamburgeren!

= Total rabatt 8%

EPD 2 799 880 Forpakning; 5,6 kg. kartong

Vår suksess av italienske porsjonsbrød

Nor Tekstil AS leier ut og vasker tekstiler for bedrifter i hele Norge. Nor Tekstil har over 22 avdelinger rundt om i landet. Vi prioriterer service og kvalitet i alle ledd. Priser på matter, leie og vask

Hver uke Hver 2. uke Hver 4. uke 85x150 66,19 88,77 112,08 115x200 104,29 128,98 175,76

Vaasans fem italienske, steinovnsbakte porsjonsbrød har ulike smaker for ethvert behov og faller i god smak hos et bredt publikum. De har et rustikt utseende og er bakt med et italiensk hvetemel av meget høy kvalitet som gjør dem ekstra saftige og gode på smak. Porsjonsbrødene er bakt uten kunstige tilsetningsstoffer og inngår i vårt 100% natural sortiment. Brødene er gode som de er og gjør opplevelsen av gode supper, salater eller et bugnende buffetbord enda bedre. Porsjonsbrødene passer også perfekt til påsmurt – besøk oss på www.vaasan.no for serveringsforslag!

Priser på mopper, leie og vask 20-40 kr 4,67

40-80 kr 4,12

80-200 kr 3,28

over 200 stk kr 2,95

Du kan også få designet din egen logomatte, som gjør ditt inngangsparti unikt eller andre størrelser. Priser på forespørsel.

Priser på kokketøy

Produkt Farge Vask inkl. leie pr plagg pr. uke Kokkejakke Hvit 9,46 Kokkebukse pepita 9,46 Forstykke kort kulørt 5,01 Forstykke langt kulørt 6,12

Storkunderabatt Årlig omsetning eks mva 100 000 - 250 000 250 000 - 700 000 700 000 - 1 000 000 Over 1 000 000

Rabatt 0% 5% 10 % 15 %

Vi finner gode løsninger, tilrettelagt for din bedrift Milano mini Chèvre, soltørkete tomater og urter 110 g x 50 stk EPD 2067221

Firenze mini Mørk 110 g x 50 stk

Cortina mini Fin 110 g x 50 stk

EPD 1381193

EPD 1381185

Piemonte mini Sorte oliven 110 g x 50 stk EPD 1381201

Napoli mini Rosiner, valnøtter og honning 110 g x 50 stk EPD 2067213

Se www.nortekstil.no for å finne ditt nærmeste vaskeri Nor Tekstil AS, Industrivegen 24 PB 81, N-6901 Florø Tlf: 415 67 000 post@nortekstil.no

MatBørsens reinsdyrkaker og medisterkaker, nå i 60g! Norsk Polar og MatBørsen leverer fra 1. september reinsdyrkaker og medisterkaker i 60g. Ideel størrelse for din kalkyle! Server dine gjester kvalitetsprodukter fra håndverksbedriften MatBørsen. 36 KGN MAGASIN


Tid for suppe!

Fantastisk kvalitet, med og uten fersk melk. Du trenger ingen barista når du har en Ultima Duo til å lage kaffen hos dere! Har dere utfordringer med opplæring av ansatte og perioder med tidspress sørger denne maskinens forklarende menyvalg og enkle brukervennlighet for effektivitet i arbeidshverdagen. Med v:aroma som leverandør øker dere lojalitetsbonusen ved å kunne ta ingrediensene over ASKO. Ta kontakt for en uforpliktende kaffeprat med Frid Moen, mob: 93 40 80 23, frid@varoma.no.

KNORR 100% Supper gir deg spennende serveringsklare supper!

Varm opp og server!

Ønsker du mer informasjon om suppene eller tips til gjennomføring av suppesalget, ring vår kundekonsulent på tlf. 906 46 050 eller gå til www.ufs.com.

www.ufs.com

Beef Hamburger

Norges beste hamburger

NM i kjøttprodukter 2012 – Stabburet New Yorker 200g (Navnendring per 1. mai 2013)

stabburet.no Tlf: 800 33 005

Nyhet! HD voice - krystallklare mobilsamtaler Nå har Telenor, som første mobiloperatør i Norge, lansert krystallklare samtaler med HD voice. Når du ringer fra et sted med mye støy, gjør HD voice at den du ringer likevel hører deg klart og tydelig. I tillegg til å redusere støy gir HD voice deg en vesentlig bedre lydopplevelse, lyden blir klarere. HD ready mobiletelefoner får automatisk HD voice. Super lyd. Bedre opplevelser. Sjekk ut telenor.no for mer informasjon. KGN MAGASIN 37


Q Yoghurt er laget av Q-Meierienes ferske melk og er smaksatt med friske frukter og bær.

NYH

ET!

kampanje

5%

10% RABATT

Q Yoghurt finnes i fem ulike smaker: skogsbær, jordbær, melon, vanilje og naturell.

ekstra rabatt til KGN-medlemmer*

amien ste sal n be e d vis nlig nsy n Sa

Få full kontroll på temperaturen på kjøle- og fryselageret med Webax Temp I alle enheter hvor man ønsker å måle og loggføre temperaturer plasseres det ut en sensor. Denne sensoren gir deg følgende fordeler:

2,5 KG SPANN

• • • • • • • •

EPD

Q YOGHURT VANILJE Q YOGHURT NATURELL Kampanjeperiode 01.09.-01.11. 2013

Full kontroll på temperatur hele døgnet Sender deg dags- og ukerapporter på e-post Sparer energi (for høy eller for lav temperatur) Unngår frostskader på varer Sikrer slurv med manuell loggføring Kjører egne statistikker og grafer Varsler på mail eller sms om det er avvik Rapport som dokumentasjon ved eventuelle avvik *Ekstrarabatten gjelder fra august til desember 2013.

Tlf 815 48 250, eller finn ditt nærmeste kontor på anticimex.no firmapost@anticimex.no • TELEFONSUPPORT HELE DØGNET!

Høstgrønnsaker Kartong 10kg, 4 poser à 2,5 kg EPD 2404283

Sørg for å servere dine gjester trygg mat med Sirafan® Speed!

8%

10%

Salgssuksessen Favorittsalami kommer endelig i storpk. (finnes også i kuvertpakning!) Favorittsalami 500 g, Varenr: 477291 EPD: 2872083

Nyheter! Barilla er verdens største pastaprodusent, og har servert verden matglede i 130 år. Prøv våre to nyheter og opplev den ekte smaken av Italia!

Sett fine farger på måltidet til en fin årstid

Middagstips rett på mobilen!

Skogsbærblanding

Kartong 5kg, 2 poser à 2,5kg EPD 437566

5% Alle dine favorittbær i en blanding

38 KGN MAGASIN

Sirafan® Speed, det første hurtigvirkende desinfeksjonsmiddelet med skyllefri formulering, på det norske markedet. Sirafan®Speed er en klar-til-bruk løsning mot både bakterier, sopp og innkapslede virus hvor etterskylling ikke er nødvendig. Kun 30 sekunders virketid! Asko Kampanjerabatt 10 % Epd nr 1687722

Gå inn på App Store eller Android Market og last ned Barillas kokeboken gratis.


HAVRA

10% i uke 36-44

- naturlig godt for dine gjester!

Godt til kalde dager!

HAVRA er en serie produkter utviklet spesielt for den som er opptatt av et naturlig og sunt kosthold, som i tillegg smaker godt. Det er et nytt og unikt konsept utviklet i felleskap mellom Norgesmøllene og NorgesGruppen. Havre er en av hovedingrediensene og produktene er derfor en rik kilde til fiber. Høyt kolesterol er en risikofaktor for hjerte- og karsykdommer, og betaglukan fra havre har vist seg å senke kolesterolnivået.

Regia Sjokoladedrikk og Regia Solbærtoddy er godt å ha i koppen når man skal varme seg på kalde dager.

Med hånden på hjertet, kan vi derfor si at Havra er godt for deg og dine gjester!

By dine kunder på den gode smaken av ekte kakao eller solbærtoddy. Kommer i eske med 30 porsjonspakker. Røres ut i 2 dl varmt vann.

T! HE NY

Varenavn

Ant. F-pk

EPD nr.

Freia Regia sjokoladedrikk

30

1 706 415

Freia Solbærtoddy

30

1 706 407

Kraft Foods virksomhet i Norge og Europa er fra 2. oktober 2012 en del av Mondelēz International. Vi vil imidlertid fortsette å bruke navnet Kraft Foods i Norge inntil vi endrer selskapsnavn i april 2013.

Tlf: 08855 • mollerens.no

Kraft Foods Norge AS, Johan Throne Holsts plass 1, P.O. Box 6658 Rodeløkka, 0502 Oslo Norway, Tel. +47 22 04 40 22, www.kraftafh.no

7444-12 Regia annonse.indd 1

Canaletto Valpolicella Ripasso 2010

11/6/12 4:55 PM

Prøv våre saftige og smakfulle baguetter til alle måltider!

En klassisk Ripasso fra Veneto, laget på regionens tre røde druer: Corvina, Rondinella og Molinara.

Stekes i 10 min. på 200 grader

Lett toast og krydder fra forsiktig eikefatslagring. Myk, rik og velbalansert, med lang ettersmak. Varenr. Vectura 132625 EPDnr. 2743789

FØR 139,90

NÅ 112,90 Kampanjeperiode er september og oktober. Balsamicodressing Epd nr: 2787273 Ant pr kart: 4 esker à 50 stk

15%

Kampanjen gjelder gjennom Asko og Vectura.

Olivenolje Exstra Virgin Epd nr: 2787265 Ant pr kart: 4 esker à 50 stk

SubstiTUBE Basic LED erstatning for T8 lysrør

SubstiTUBE Basic LED lysrør er energisparende alternativer for vanlige T8 (26 mm) lysrør med konvensjonell tenning. LED lysrørene gjør det svært enkelt å spare energi og dermed bidra til å redusere co2-utslipp (inntil 65% energibesparelse i forhold til standard T8 rør). SubstiTUBE Basic tenner med en gang uten flimring i lyset, har levetid på opptil 40.000 timer og inneholder ikke kvikksølv. Anbefales i kalde omgivelser som lager, trappehus og parkeringshus. El-nr. - 2311500 LED lysrør Basic 9W/830 varmhvit (erstatter T8 18w/830)

på Baguette Fitness 125g 60stk (EPDnr: 2244663)

og Baguette 140g

59stk (EPDnr: 884734)

Gjelder: 01.09 - 31.12. 2013

Canaletto Valpolicella Ripasso.indd 1

05.06.13 13:30

Delikat Bulgursalat NY og frisk oljebasert salat Med Delikat Bulgursalat tilbyr vi nå en tredje variant i vår serie med oljebaserte salater. Delikat Bulgursalat er utviklet for å hjelpe deg til å servere dine gjester flere sunne salater med spennende og gode smaker. Salaten kan serveres alene i en salatdisk, men prøv den gjerne som tilbehør til kylling, fisk eller kjøtt.

Delikat Bulgursalat 3 x 1,5 kg EPDnr: 2 694 248

El-nr. - 2311501 LED lysrør Basic 18W/830 varmhvit (erstatter T8 36w/830)

Maske gruppen as – ordretelefon 02120 – faks 800 80 088 – www.Maske.no Bergen ı Bodø ı fredrıkstad ı Molde ı naMsos ı sandane ı sandefjord ı stavanger ı troMsø ı trondheıM ı vınterBro ı Ålesund

KGN MAGASIN 39


RENERE KJØKKEN FRA GULV TIL TAK MED LILLEBORG PROFESJONELL Høykvalitets produkter og komplette løsninger til kjøkkenrenhold og desinfeksjon.

Kundetilpasset materiell og kundeoppfølging. Kursing, IK-Mat systemer med HACCP, hygienerevisjon m.m.

Markedsledende produkter og systemer til maskinoppvask.

KUNDESENTER 815 36 000 E-POST profesjonell@lilleborg.no

INTERNETT www.lilleborgprofesjonell.no

Grilstad Storkjøkken har lansert EPD 2809432 Pulled Pork, ca. 2 kg, kjøl Pulled Pork er et spennende, smakfullt og allsidig produkt. Laget på langtidsstekt svinenakke og revet ferdig slik at det eneste du trenger å gjøre er å gi produktet en rask oppvarming og kombinere med passende tilbehør. Serveres gjerne i et grovt hamburgerbrød eller sandwich, i en Quesedilla, i en wraptorilla eller i salat. Her er det bare fantasien som setter grenser. Prøv med Coleslaw i bunnen og bbq saus blandet i pulled pork – juicy og godt. Pynt gjerne med litt grønt.

Pulled Pork Så enkelt – Så godt

Ta kontakt med oss dersom du trenger mer informasjon. Du finner alle våre selgere på

www.grilstad-storkjokken.no

RÅDYR-LÅR MED BEN Vi trår til med en til skikkelig godbit til KGN sine medlemmer denne høsten. RÅDYR LÅR MED BEN. Denne delikatessen er utelukkende viltskutt og har en snittvekt på 2,2 kg. Fastpris til KGN er og bonusgivende. www.koltzow.no 40 KGN MAGASIN

109,- pr. kg.

Evolin®

The evolution of linen

Et nytt og revolusjonerende dukmateriale fra Duni. www.duni.com


Sjokolade-Mousse Mousse-brød Innhold ca. 1 ltr., F-pakk i D-pakk: 6

EPD nr: 1941020 01941020

8% rabatt i netthandel september-oktober

Mousse Den perfekte dessert som virkelig fortjener en plass på alle dessertmenyer. La deg inspirere av fire fristende smaker! Hennig-Olsen Is AS • Hannevika • Vesterveien 51 • 4613 Kristiansand hennig-olsen.no

Spesialtilbud

til Konsumgruppens medlemmer

1

Eple Vinaigrette Varenr: 6098-51 Enhet: Spann á 1350 ml.

2

Spicy Ranch Dressing Varenr: 6098-54 Enhet: Spann á 1350 ml.

3

Dijon Vinaigrette Varenr: 6098-50 Enhet: Spann á 1350 ml.

4

Asiatisk Dressing Varenr: 6098-52 Enhet: Spann á 1350 ml.

1

2

Reker i lake Standard 1,5 kg EPD 740647 3

4

KAMPANJERABATT

-6%

— Nyheter

Gjelder perioden 1/9 – 31/12-2013

Reker av standard størrelse. Kan brukes i salater, majoneser, supper, smørbrød, garnering, smørbrødterter, rekecocktail, omeletter, etc MSC-sertifisert for bærekraften

— En god salat blir enda bedre BAMA Storkjøkken har kommet med en ny dressingserie som er smakt frem av BAMA Culinary Team. Dette er en stor nyhet for alle salater som er innenfor rekkevidde. Dette er nemlig det perfekte hjelpemiddelet til å løfte smaken på salaten et par hakk. BAMA Culinary Team er ledende når det gjelder å ta i bruk alt det som gjør frukt og grønnsaker enda bedre. Når en produsent av dressing anbefaler at du ikke må ta på for mye av produktet deres, skjønner du at de vil salaten din vel.

Følg oss på facebook.com/bamastorkjokken

KGN MAGASIN 41


Klokken 18.40 en fredag i mai mottar Martin Graham ved Bankkjelleren i Kristiansand en SMS med beskjeden om at temperaturen på fryselageret er for høy. Fryseren som er full av matvarer, har stoppet. Tiltak må gjennomføres straks for å berge varene. Bare en uke tidligere har Martin fått installert automatisk temperaturlogg med alarmsystem fra Anticimex.

Daglig leder hos selskapslokalet Bankkjelleren i Kristiansand kjøpte Anticimex sitt temperaturalarmsystem til fryselageret, og opplevde allerede etter en uke at alarmen gikk. Det reddet frossenvarene.

Temperaturalarm berget fryselager Webax Temp er navnet på det nye systemet som ble lansert tidligere i år. En av mange daglige rutiner på et kjøkken er loggføring av temperaturer på kjøle- og fryserom. I en travel hverdag på kjøkkenet kan dette ofte bli glemt og man gjennomfører loggføringen i skippertak i tilfelle Mattilsynet kommer på inspeksjon. HVORDAN FUNGERER WEBAX TEMP? I alle enheter hvor man ønsker å måle og loggføre temperaturer plasseres det ut en sensor. Denne sensoren måler temperaturen og videresender så informasjonen til en hovedmodul som igjen videresender temperaturen til en nettside. Alle som bruker systemet oppretter sin egen profil og innlogging til denne nettsiden. Det er også en egen nettside tilpasset for smarttelefoner. Foruten denne innsparingen av tid og ressurser på daglig manuell loggføring av temperaturer, er det flere fordeler med Webax Temp:

42 KGN MAGASIN

• • • • • • • •

Kontroll hele døgnet Dags- og ukerapporter på e-post Sparer energi (for høy eller for lav temperatur) Unngår frostskader Sikrer slurv med manuell loggføring Kan kjøre egne statistikker og grafer Systemet varsler på mail eller sms om det er avvik Rapport som dokumentasjon ved eventuelle avvik

Hanne Høgberg, fagsjef på Mattrygghet, sier at Anticimex kontinuerlig jobber med forbedre sine tjenester og produkter som skal hjelpe kjøkkenene til å levere trygg mat til sine gjester. Temperaturloggen i IK-matpermen er ofte mangelfull, så det er en del slurv og juks med loggføringen, sier Høgberg som leder Norges største revisjonsteam innen Trygg Mat.


«Temperaturovervåking sikrer verdier og gir tryggere mat» Hanne Høgberg, fagsjef for Mattrygghet hos Anticimex

BANKKJELLEREN I HISTORISKE OMGIVELSER På hjørnet i Markensgate 11 i Kristiansand har det siden 1892 stått et meget ærverdig murbygg. I den monumentale bygningen i klassisk stil holdt Sønderfjelske Privatbank til.

til fester og bryllup opp til 80 personer. Lokalet er også perfekt til å holde kurs og konferanse av ulike slag i, opptil 120 personer, samt minnestunder, møter og seminarer. Dessuten er det velegnet til moteshow, andre happenings og konserter.

Etter 100 år med bankvirksomhet i bygningen, tok fast-food kjeden Mc Donalds over lokalene i 1992. De er der ennå, men kun i et mindre område ut mot Markensgate. I 2012 fikk dette flotte bygget nye eiere, som pusset opp og restaturerte einedommen og dermed ga bygingen et stort løft på mange plan. Fasaden og hele kjelleren, selve bankhvelvet, fremst fremstår nå i sin flotteste prakt, som selskapslokalene Bankkjelleren – til bruk for byens befolkning og andre som ønsker å benytte byens flotteste selskapslokale.

SAMARBEID ER LØNNSOMT Eier og driver av Bankjelleren, Martin Graham, sier at Konsum Gruppen Norge var den innkjøpskjeden som passet best for deres drift. Å samle innkjøp av produkter og tjenster er en viktig del av hverdagen for å få driften lønnsom.

Bankkjelleren er blitt noe helt spesielt, på mange måter. Det huser en helt spesiell atmosfære. Her forenes svorne tider og miljøer med nåtidens liv. Bankkjelleren er blitt et fantastisk lekkert lokale som egner seg til alt ifra små, intime selskaper, med 10-15 personer,

– Anticimex som leverer tjenester innen mattrygghet, skadedyrkontroll og automatisk temperaturkontroll, er en viktig bidragsyter for å få en lettere hverdag i denne driften, sier Graham. Det var en SMS fra Anticimex som reddet frysevarnene en fradagskveld i mai, dette kunne gitt oss tap på opp til 30 000 kr sier Graham, som lett kan anbefale andre i bransjen i å montere Webax Temp.

Til venstre: Bankkjelleren er et naturlig navn på selskapslokalet, som holder til i det erverdige bygget som huset Sønderfjelske Privatbank fra slutten av 1800-tallet. Til høyre: Renate Holtet i Anticimex sier det er lettere for kjøkkenene å ha temperaturkontroll med Webax Temp.

KGN MAGASIN 43


Ny teknologi innen kortbetaling:

Kontaktløs betaling gir effektiv og sikker betjening av kunder Med kontaktløs betaling kan kunder betale ved å holde sitt kredittkort eller mobiltelefon mot leseren på terminalen. I kortet og mobilen er det en betalingsapplikasjon med en ørliten radiosender som kommuniserer med terminalen, og et halvt sekund senere er transaksjonen fullført. Kontaktløs betaling er derfor svært effektiv for butikker der mange kunder handler for mindre beløp. Spesielt innen bransjer som kaffebar, hurtigmat, kiosk, dagligvare og transport. Teller er med på å utvikle fremtidens betalingsløsninger Teller håndterer betalinger med både mobiltelefon og kontaktløse kort, det betyr at forretningene ikke trenger å tenke på hvilket betalingsmiddel kundene deres ønsker å betale med. Teller var den første innløser i Norge som tilbyr sine kunder denne tjenesten, med lansering i mars 2013. - Vi mener kontaktløse betalinger vil bli et supplement til tradisjonell kortbetaling. Løsningene har først og fremst til hensikt å redusere behovet for

Nordisk spesialist på internasjonal kortbetaling. Teller AS, Norway • Part of the Nets group • www.teller.no

44 KGN MAGASIN

kontanter. Kontaktløse betalinger vil bidra til å øke effektiviteten for enkelte bransjer, samt redusere risiko og kostnader relatert til kontanthåndtering, forteller Product Manager Nina Natalia Hasleengen i Teller. Teller med i samarbeidet Teller har vært delaktig i flere piloter, i samarbeid med bland annet terminalforhandlere, banker og teleoperatører i Norge. - Teller er en ledende aktør innenfor internasjonal kortbetaling i Norden. Det er strategisk viktig for oss å jobbe med ny teknologi. Kontaktløs betaling har ett høyt fokus i hele Europa. Det er ett produkt som vil erstatte kontantbetaling ved lave verdikjøp og på steder hvor salget må gå hurtig. Vi legger nå


til rette for at våre kunder skal kunne bruke løsninger med høy sikkerhet som forenkler og effektiviserer betalingsprosessen, sier Hasleengen. Internasjonal standard Kontaktløs teknologi er på full fart inn i markedet – verden rundt. Løsningen som tas i bruk i Norge baseres på en internasjonal standard. Det betyr at nordmenn på reise kan benytte seg av den samme tjenesten i utlandet, samt at turister i Norge kan benytte sine kort og mobiler i norske forretninger. Mange fordeler med kontaktløs betaling Teller har stor tro på at løsningen kommer til å bli utbredt innen flere bransjer, spesielt der du i dag betaler med lavere beløp. Løsningen har mange fordeler for både forretninger og kortholdere:

Enkelt: Med kontaktløs betaling har man alltid eksakt beløp og trenger ikke taste PIN-koden. Økt omsetning: Undersøkelser som er gjennomført av Visa i USA, viser at kunder som benytter kontaktløs betaling, gjennomsnittlig handler for 22 % mer enn de som betaler med kontanter. Hygiene: Småpenger er bærer av en rekke bakterier, som kan unngås ved å ta i mot betaling kontaktløst. Redusert kontanthåndtering: Ved å akseptere kontaktløse betalinger reduseres kostnadene og risikoen knyttet til håndtering av kontanter for forretninger.

Raskere service: Betalingen fullføres på under 0,5 sekunder. Dette betyr rask betjening av kunder, kortere køer og redusert tapte salg.

Nye og enda bedre betingelser hos Teller Teller har over 35 års erfaring med behandling av korttransaksjoner og er i dag den største aktøren innen sitt felt i Norge. For at dine kunder skal kunne betale med Visa, MasterCard eller American Express via din betalingsterminal, trenger du en avtale med Teller. Konsum Gruppen har nylig reforhandlet avtalen med Teller. Dette innebærer at alle som i dag har signert avtale med Teller automatisk har fått sine betingelser for Visa og MasterCard justert fra 1,26 % til 1,15 %. Det er ingen faste avgifter tilknyttet avtalen - du betaler altså kun 1,15 % for hver transaksjon som blir foretatt med Visa eller MasterCard. Dersom din bedrift er tilknyttet en annen leverandør i dag, betaler du sannsynligvis en fast månedsavgift og en høyere provissjonssats enn hva du vil gjøre via Konsum Gruppen og Teller. For tilbud om en av markedets beste avtaler, ta kontakt med Teller på VIP-nummer 815 00 680 eller e-post VIP-no@teller.com

flest kort på hånden Besøksadresse: Hoffsveien 1 E, 0275 Oslo Postadresse: Postboks 333 Skøyen, 0213 Oslo

www.teller.no


på Lambertseter I OsLO FINNer du FasIteN på eN gOd bydeLsrestauraNt

Du trenger ikke alltid måtte dra til Oslo sentrum for å få en god restaurant opplevelse! På Lambertseter i Oslo finner finner du fasiten på en god Bydelsrestaurant. I den senere tid har Lambertseter kjøpesenter blitt rehabilitert og utvidet. Dette har gjort at senteret har fått mange flere kunder enn tidligere. Rett over veien finner du det gamle senteret og her finner du også Raza som driver Oliven Kjøkken & Bar. Reza åpnet dørene sommeren 2003 og ble raskt et kjærkomment samlingssted på Lambertseter. Gjestene varierer fra pensjonister som hygger seg på dagtid med en kaffe og et kakestykke, via nybakte mødre på trilletur, og til familien som er ute på kvelden for å nyte en bedre middag. Siden Arcus ble leverandør gjennom Konsum Gruppen har det kommet inn en lang rekke verdifulle tips til Arcus med både store og små kunder over hele landet. Konsum Gruppens «uteavdeling» har et meget høyt aktivitetsnivå for å få inn nye kunder samt oppfølging av eksisterende. Når en ny kunde er vervet sender de ut beskjed til alle leverandører om å ta kontakt og booke møte. Derfra

46 KGN MAGASIN

må man være raskt på ballen ellers kommer Konsum Gruppen gutta med klar beskjed. Og det liker vi! I våres fikk vi en mail fra Leif Ole Engen i Konsum Gruppen om at dette medlemmet skulle pusse opp og trengte vår hjelp til vinutvalg og utstyr. Så vi satte igang! Etter et par møter med kunden kom vi raskt til enighet om hvilke viner som passer kundens konsept, meny og ikke minst gjesten. I Arcus Salgsteam har vi restaurantbakgrunn og Sommelier utdannelse. Dette gir oss et verdifullt grunnlag for å hjelpe kunden til å finne frem til de rette produktene. Mange av våre kunder sender oss menyen sin og ber oss sette vinforslag til dette. Etter en dag eller to får du tilbake et vinkart med god variasjon i pris, land og smak. Under hver vin kan vi gi smaksbeskrivelse og hva den passer til i menyen. Dette vet vi er til god hjelp for mange gjester når de skal velge sin vin. Dette kan også gi økt vinsalg for kunden! Vi treffer Reza på Oliven Kjøkken & Bar hvor et kobbel håndverkere er i full sving med oppussing og ombygning. Etter en


I gamLe Lambertseter seNter FINNer du OLIveN kjøkkeN & bar

Oliven Kjøkken / Bar / Stue

titt på byggeplassen og på tegningene får vi bekreftet at Lambertseter-beboerne har mye å glede seg til når han åpner dørene etter sommeren. Inne blir det 60-70 sitteplasser i koselige grupper samt en innbydende bar. Utenfor vil du finne samme antall sitteplasser hvor du kan nyte solen sammen med en god matbit og en deilig flaske vin.

PÅ REZAS NYE RESTAURANT HAR GJESTENE BLANT ANNET MULIGHET TIL Å NYTE VINER FRA ANERKJENTE PRODUSENTER SATT SAMMEN MED EN SPENNENDE MENY!

Vi takker Konsum Gruppen for tipset og ser frem til fortsatt fruktbart samarbeid. Ikke minst ønsker vi Reza lykke til med nyåpning. Samtidig oppfordrer vi oss selv og leseren om å legge noen lunsj- og middagsbesøk til Oliven Kjøkken & Bar. Hilsen oss i Arcus Salg

KGN MAGASIN 47


Hos Naboen ligger og frister i Markens i Kristiansand. Her lukter det av god mat, fantastisk kaffe og god gammeldags gjestfrihet. Leif Rune styrer skuta og har etter åpningen virkelig høstet frukter av sitt samarbeid med Konsum Gruppen, Fiskeeksperten og ASKO. Vi møter Leif Rune Sangesland, Bob (Birger O. Berg), Erik Fiala og Jan Fredrik Olsen Hos Naboen en tidlig tirsdag formiddag. «Gubben» (Leif Rune) har enda ikke åpnet restauranten, men personalet er allerede i god gang med å forberede for åpning. Hos Naboen ble åpnet 2009 av Leif Rune Sangesland, og Espen Albert. Og har vært en suksess helt fra åpningsdagen. Naboen (som det kalles) har blitt et samlingsted for Kristiansandere i sentrum. De har vært tro mot sin profil helt fra dag 1 og du vet hva du får når du kommer. En blid servitør, god drikke og et godt måltid til en trivelig penge. Samarbeidet med Fiskeeksperten har vart helt siden åpningen

48 KGN MAGASIN

og spiller på likeverdige mål om at gjesten skal få en god matopplevelse. 4 ganger i året setter Gubben og Jan Fredrik (fiskemannen) seg ned med en stor kanne kaffe og pågangsmot. Gubben har mye gode ideer for nye menyer og Jan Fredrik prøver å bistå med gode råd og kalkulasjoner for den best mulige menyen både for gjesten og Gubbens lommebok. Hos naboen har kjøpt fersk fisk fra Fiskeeksperten/ASKO siden åpningsdagen. Dette fungerer kjempebra sier Gubben. For oss er å kunne forholde oss til færre fakturaer og leveringer per dag gull verdt. Tid er penger i denne bransjen. Slipper vi med mindre jobb for å få varene i hus har vi mer

tid til det vi liker best, GJESTENE våre. Hos Naboen har det vært stinn brakke siden åpningsdagen. Med sine 150 plasser har Gubben nok å stri med. Når du i tillegg legger til 70 på uteserveringen sommerstid forstår vi fort at her bør man ha system i sysakene. I dag har Hos Naboen 20 personer på lønningslisten og vi skal ikke se bort fra at vi må bli flere….


KGN MAGASIN 49


CAFÉ RESTAURANT

CATERING

KIOSK FASTFOOD

KANTINE

GROSSIST

HOTEL

BAR / PUB

INDUSTRI

HANDEL

HELSE 50 KGN MAGASIN

KGN


Hva er kgn? Siden etableringen av selskapet i 2000 har vi opplevd en svært positiv utvikling. Vi er stolte av å kunne tilby noen av markedets beste betingelser på varer og tjenester din virksomhet har behov for hver dag. Konsum Gruppen er aktivt tilstede i markedet, og vi bygger vår tilstedeværelse på en enkel visjon: • Aktivt tilstede i markedet • Bygge relasjoner • Tett samarbeid med partnerne (medlemmer og leverandører)

• Tilby gode betingelser • Synliggjøre besparelse • Oppnå tillit • Oppnå medlemsforståelse • Oppnå lojalitet

Hvorfor KGN? Vi i Konsum Gruppen vet at det er oppfølgingen av kundene våre og de gode betingelsene som betyr noe. • Konsum Gruppen skal dessuten være synlig og aktivt tilstede i hverdagen din. Vi skal øke tjenesteproduksjonen og yte god service på alle nivåer i organisasjonen. • Konsum Gruppen skal være en pådriver innen innkjøpssamarbeidet og legge forholdene til rette for vekst for den enkelte varelinje og de ulike varegruppene. • Konsum Gruppens målsetting er å være den koordinatoren som påser at avtalene blir fulgt. • Konsum Gruppen setter synliggjøring, produktutvikling og kunnskapsdeling på agendaen fordi vi ganske enkelt

vil være den foretrukne innkjøpskjeden for bedriften din. Fordi vi vektlegger tett oppfølging av medlemmene våre, er opptatt av å finne frem til gode løsninger og selgende produkter fra alle samarbeidspartnere. På den måten får medlemmene våre får større muligheter for god inntjening og økonomisk trygghet.

Lojalitet Lojalitet gir tettere oppfølging, økt verdiskapning og større lønnsomhet. Mange av medlemmene våre viser stor grad av lojalitet, og opplever dermed også hvor lønnsomt dette er. Lojalitet bidrar dessuten til økt forutsigbarhet, det gjør at du kan kalkulere med økt verdiskapning samt tett oppfølging fra samarbeidspartnerne våre. Vi har satt sammen alle disse momentene i KGNs lojalitetsprogram.

Leverandør

Kjøp pr.år

Årsbonus

Kjøp pr.år

Årsbonus

Kjøp pr.år

COCA-COLA (f.r: 22%)

100`+ gir 30`+ gir 100`+ gir 300`+ gir 1 000`+ gir 100`+ gir 50`+ gir 200`+ gir 100`+ gir 100`+ gir 50`+ gir 50`+ gir 50`+ gir 50`+ gir 30`+ gir 100`+ gir 100`+ gir 50`+ gir 20`+ gir 25`+ gir

6% 6% 6% 4% 1% 3% 2% 3% 3% 3% 2% 2% 2% 2% 1% 3% 3% 2% 3% 3%

150`+ gir 50`+ g 150`+ gir 500`+ gir 1 500`+ gir

7,5 % 8% 8% 6% 1,5 %

300`+ gir 100`+ gir 300`+ gir 750`+ gir 2 000`+ gir

10 % 10 % 10 % 7% 2%

500`+ gir 200`+ gir 200`+ gir 100`+ gir 80`+ gir 100`+ gir 80`+ gir 60`+ gir 200`+ gir 200`+ gir 100`+ gir 50`+ gir 50`+ gir

6% 4,5 % 4,5 % 3% 3% 3% 3% 3% 4,5 % 4,5 % 3% 4,5 % 4,5 %

750`+ gir 300`+ gir 300`+ gir 150`+ gir 120`+ gir 150`+ gir 120`+ gir 100`+ gir 350`+ gir 350`+ gir 150`+ gir 100`+ gir 100`+ gir

8% 6% 6% 4% 4% 4% 4% 4% 6% 6% 4% 6% 6%

HANSA BORG EGET-MINERALVANN (f.r: 22%) MACK BRYGGERI MINERALVANN (f.r: 14%) ASKO “Givende KGN Partner kjøp” GULLBONUS “Asko givende KGN partner kjøp” STORCASH ASKO BEDRIFTSKORT TINE DIREKTE SJØMATGROSSISTENE (Lerøy avdelinger) KØLTZOW MASKE GRUPPEN MASKE GRUPPEN “givende KGN Partner kjøp” NORENGROS NORENGROS “givende KGN Partner kjøp” LUBECO (kjøp over 500` årlig gir 7% (f.r:15%) BAMA MEUM FRUKT & GRØNT DIPLOM IS CULINA AGA

Årsbonus

KGN Partnere over ASKO Grossistene Nortura Gilde BA, Nortura BA, Unil, Stabburet, Hennig-Olsen Is, Norsk Polar, Grilstad, Toro, Findus, Haugen-Gruppen, Mills, Lantmannen Unibake, Joh.Johannson Kaffe, Vaasan, Mondelez, Vestfold Fugl, Q-Meieriene, Marexim, Norrek Dypfryst, Nidar, Unilever, Duni, SCA, Remø, Roar Stang Kjøtt, Andersens Emb. & Design, Lilleborg, Norgesmøllene, Baxt, Ecolab, Lantmannen Cerealia, Sætre Kims, Huhtamaki, Engelsviken Canning, Barilla, Red Bull, Bakers, Kavli, Nærbakst, Synnøve Finden, Finsbråten, Olaf Ellingsen, Krone Kjøttprodukter.

Beregnet Årsbonus

Kjøp pr.år kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr

-

Årsbonus total:

KGN Partnere over Maske og Norengros Duni, SCA, Huhtamaki, Andersens Emb. & Design, Lilleborg, Ecolab. KGN MAGASIN 51


Tusenvis av muligheter gjennom én leveranse ASKO har ditt sortiment på lager. Du finner hele sortimentet enkelt tilgjengelig på ASKO Netthandel: • Kampanjer, sesongvarer og nyheter • Spesifikke varer for din bransje • Vin og brennevin • nonfood Alt på én levering og en faktura. • Oversiktlig • Enkelt • Tidsbesparende

ASKO er der for deg når du trenger det, levering på fast dag til fast tid. • 560 biler på veien hver dag • Matsikkerhet, sporbarhet • KSG, kundeservicegrad, 97,5% (lite utsolgt) • Feilplukk 0,1 promille av omsetning • Manko 0,25 promille av omsetning Kundeservice og markedskonsulent som kjenner din bransje og dine behov. • ASKO hjelper deg å finne den beste løsningen på din leveranse • ASKO følger opp gjennom et godt utviklet CRM system • ASKO er alltid tilgjengelig. Vi ønsker å gjøre rutinene så enkle som mulig for våre kunder, slik at de sparer tid som de kan bruke på sin kjerne-virksomhet. Tusenvis av muligheter gjennom én leveranse

SORTIMENT | LOGISTIKK | KVALITET

STORCASH Bedriftskort STORCASH Bedriftskort er et kredittkort tilpasset våre bedriftskunder. Din virksomhet har nå mulighet til å handle på Storcash og betale med STORCASH Bedriftskort. Gratis innmelding og årsavgift!! Alt på ett sted når du trenger det! Storcash er Norges største cash & carry grossist for næringsdrivende. Vi tilbyr et utvalg som oppfyller alle behov hos kunder innen bl.a. storhusholdning, dagligvare og øvrige servicevirksomheter.

ASKO Bedriftskort ASKO Bedriftskortet er et nytt betalingskort som kan brukes av både offentlige og private virksomheter. Du og dine medarbeidere har nå mulighet til å handle i de fleste av NorgesGruppens dagligvarebutikker. Enklere måte å handle på ASKO Bedriftskort er en ny måte å handle dagligvarer på for private og offentlige bedrifter.

52 KGN MAGASIN

Hos oss får du alt du trenger på ett sted. Storcash samarbeider med kjente merkenavn og tilbyr konkurransedyktige grossistpriser, der små kvantum er like rimelige som store. Du kan hele tiden supplere varer etter behov – våre ryddige og oversiktlige lokaler har alt fra vanlige dagligvarer til unike storhusholdningsprodukter som du ikke finner i vanlige butikker, og våre serviceinnstilte medarbeidere står alltid på pletten for å hjelpe deg. • Du kan oppnå inntil 3% årlig bonus som medlem i Konsum Gruppen Norge AS, når du handler på Storcash. Her finner du søknadsskjema og nødvendige opplysninger om Storcash Bedriftskort: www.storcash.no

• Du går inn i en av NorgesGruppens dagligvarebutikker, (Kiwi, Meny, Spar,  Joker og Ultra) handler, betaler med bedriftskortet og får samlefaktura  sendt til bedriften en gang i måneden. Du kan også betale med ASKO  bedriftskort i alle våre 7 Storcash-avdelinger. Se www.storcash.no og finn  nærmeste Storcash. • Du kan oppnå inntil 2% årlig bonus som deltager i Konsum Gruppen Norge AS, når du handler på Kiwi, Meny, Spar, Joker og Ultra. Her finner du søknadsskjema og nødvendige opplysninger om ASKO Bedriftskort:

www.asko-netthandel.no/bedriftskort


Avtale om salgs- og leveringsbetingelser mellom

På de til enhver tid gjeldende detaljistpriser hos grossisten med fratrekk av eventuelle andre rabatter på faktura, gjelder grossistbetingelser i form av fakturarabatt etter følgende skala:

KJØP FRA ORDRE KR.

TIL KR.

SKALA

Kr. 300,- i fakturagebyr for bestilling under kr. 4000,-

4 000 -

7 000

0,00 %

7 001 -

10 000

3,50 %

10 001 -

15 000

5,00 %

15 001 -

20 000

6,00 %

20 001 -

25 000

6,50 %

25 001 -

30 000

7,00 %

30 001 -

35 000

7,25 %

35 001 -

40 000

7,50 %

40 001 -

50 000

7,75 %

50 001 -

60 000

8,30 %

60 001 -

70 000

8,50 %

70 001 -

80 000

8,75 %

80 001 -

90 000

9,00 %

90 001 -

9,25 %

Overnevnte betingelser gis på alle varer unntatt iskrem, telekort, tobakk, Nortura kjølevarer (ikke lagerført hos ASKO) og eventuelle andre avtalte spesialvarer som er definert som netto, netto varer. Disse er verken byggende eller givende og har ingen innvirkning på ordreskalaen. NB! Varegruppene vin, brennevin og importøl over 4,75 % alkohol er kun byggende, men ikke givende. Dvs. at disse bygger opp på kjøpsstørrelse og skala.

KGN MAGASIN 53


Grossist-distribuerte leverandører

VAASAN AS er en av landets ledende leverandør av brød, brødvarer, kaker og ferdigretter. Culinor representerer også ANTONS NÆRBAKST AS i det norske marked.

STABBURET AS er blant de mest kjente og ledende produsent og leverandør til det norske marked. Med sin høye fokus på kvalitet, er Stabburet en selvskreven leverandør i det norske marked.

JOH.JOHANNSON er Norges ledende leverandør av kvalitetskaffe, hvor de representerer blant annet de velkjente merkevarene Evergood og Ali. Samt spesialkaffe-produkter, som Farmer`s Coffee, Coffee Of The World serien, Kaffemesteren`s og Caffe Roberta Espresso.

V:aroma ble grunnlagt i 2006. V:aroma er i partnerskap med og eiet 40% av Joh. Johannson Kaffe AS. V:aroma er stolte av å kunne tilby Norges mest prefererte kaffe-smak - EVERGOOD. Gjennom sitt nyetablerte samarbeid med Konsum Gruppen, tilbyr de markedets beste priser på deres maskiner. Dette sammen med innkjøp av kaffe over ASKO, gjør dette til den beste distribusjon og økonomi noen kan tilby i vår bransje.

LANTMANNEN UNIBAKE er en av verdens ledende bakerikonserner innen frosne og nybakte produkter. Lantmannen Unibake representerer de etablerte merkevarene: Hattings, Schulstad og Pastridor.

Bakers er det største bakerikonsernet i Norge og er 100 % eid av NorgesGruppen. Bakers har 11 lokale bakerier som tilsammen dekker store deler av Norge. Bakers har ett bredt sortiment hos Asko. Våre produkter finner du i dagligvarebutikker, kiosker,bensinstasjoner, kantiner, barnehager, sykehus og sykehjem. Besøk gjerne www.bakers.no for mer informasjon.

MILLS PROFF PARTNER er ledende innen sortimentene som består av en rekke kjente merkevarer og flere av dem markedsledende for eksempel Melange, Soft, og Vita hjertegod margariner, Mills Majones, kaviar og oljer, Delikat salater, posteier og sild og Vita hjertegod bakevarer.

BAXT AS er en av landets ledende leverandører av bakervarer, med hovedvekt på kaker. Baxt tilbyr et variert spekter av kvalitetsprodukter fra norske og utenlanske produsenter, blant andre merkevarene: Aunt Mabel`s, Bisca, Bjørken, Dan Cake, Lierne og Pågen.

UNILEVER FOODSOLUTIONS markedsfører og selger en rekke velkjente varemerker som: Knorr, Maizena, CarteDor, Maille, Letta, Becel, Lipton m. fl.

MAREXIM AS er leverandør av markeds-tilpassede varegrupper innen kaker og desserter, Uncle Bens ris og sauser, bake off, Daloon vårruller, Menkomel og spesialtilpassede produkter.

FINDUS NORGE AS er et av Europas ledende varemerker innen dypfryste produkter. I Norge produserer og markedsføres foredlede produkter av fisk, grønnsaker, ferdigretter, bær, pizza– og bakverk, pommes frites, frityroljer og hermetikk.

NORREK DYPFRYS AS er ledende produsent innen dypfryste bær, frukt og grønnsaker. Og med sin innovative holdning og vektlegging på produkt-utvikling er Norrek Dypfrys en viktig produsent i det norske marked.

VESTFOLD FUGL er en spesialprodusent innen hvitt kjøtt. Vestfold Fugl har som formål å være en smidig, effektiv, fleksibel og kundeorientert leverandør til det norske marked.

NORTURA er Norges ledende produsent og leverandør av alt innen kjøttprodukter, hvor hovedproduktene er alt innen rødt– og hvitt kjøtt samt egg og eggprodukter.

54 KGN MAGASIN

RIEBER & SØN ASA har et omfattende utvalg av velsmakende og arbeidsbesparende kvalitetsprodukter spesielt utviklet for storkjøkken. Merkevarene: Toro, Denja, King Oskar, Black Boy, Vossafår, Vestlands-lefsa, Heistad inngår i vareporteføljen.


Grossist-distribuerte leverandører

HAUGEN-GRUPPEN AS har, foruten sterke merkevarer i etablerte varekategorier som Twinings Tea Te, Ryvita, og Finn Crisp knekkebrød, Heinz Ketchup og Tabasco Peppersauce med flere, også som bevisst strategi å utvikle nye varegrupper og trender. Haugen Gruppen representerer også kjente viner som: Santa Carolina, Bollinger Champagne, Hugel, El Coto, Baron de Ley, Gandia, Robert Mondavi.

UNIL AS er ansvarlig for utvikling, innkjøp og markedsføring av produkter under Norgesgruppens egne merker. Unil er kjent for merkene: Eldorado, Seidel, Fiskemannen med flere. NORSK POLAR AS ønsker å fremstå som en av markedets beste på variert utvalg av produkter fra naturens spiskammer: Vilt, kjøtt, grønnsaker, bær, fisk med mer. MATBØRSENs produkter ligger også under Unil /NP.

ROAR STANG KJØTT AS er en pris-gunstig spesialprodusent av kvalitets-produkter til storhusholdningsmar-kedet, hvor følgende produktgrupper er deres spesialitet: pølseprodukter, stekeprodukter, pålegg, stykningsdeler, pizzagarnityr, og typiske sesongvarer ( jul).

Finsbråten as og Krone Kjøttprodukter as er en del av Finsbråten Gruppen. Finsbråten er en av de ledende og sterkeste merkevarene innen kjøttprodukter i Norge.

SPIS STORKJØKKEN er en del av Grilstad AS. Spis Storkjøkken er totalleverandør av kjøtt og kjøttprodukter. Spis Storkjøkken er opptatt av å tilby kvalitetsvarer som er tilpasset kommende behov og trender i markedet.

ENGELSVIKEN CANNING AS har gjennom en årrekke opparbeidet seg en unik kompetanse rundt emnet sjømat. Engelsviken Canning har lang håndverk og fagtradisjon på produksjon av havets delikatesser, med kvalitet som må oppleves.

BRØDR.REMØ AS er en tradisjonsrik fiskeforedlingsbedrift med produksjon av sjømatdelikatesser av ypperste kvalitet. Brødr. Remø er kjent for foredlet kvalitetslaks under sitt anerkjente brand ”Goldfish”. Brødr. Remø er også en betydelig produsent av sjømatprodukter i lake og har et bredt varespekter.

KRAFT FOODS NORGE AS er en av Nordens ledende næringsmiddelbe-drifter, og representerer sterke vare-merker som: Freia, O`boy, Marabou, Philadelphia. Sjokolade, sjokolade-drikker, kremost, bakeprodukter og desserter er varegrupper Kraft Foods Norge er markedsleder innen.

NIDAR AS er markedsleder av godterier i Norge. Med sterke merkevarer som Stratos, Gullbrød, Troika, Doc, Ifa, Wrigley og Favoritter. Nidar dekker produktområdene sjokolade, pastiller, tyggegummi og sukkervare. Nidar fremstår som et innovativt selskap.

SÆTRE KJEKS AS utvikler, produserer og markedsfører et bredt sortiment av kjeks– og waferbaserte næringsmidler som omfatter søte kjeks, pepperkaker og smørbrødkjeks. Med over 100 års virksomhet er Sætre Kjeks ledende på kjeks i norsk handel.

AXA utvikler, produserer og markedsfører ulike produkter basert på korn. Axa sin produktutvikling fokuserer på å møte krav om god, sunn og lett tilgjengelig mat. Axa prioriterer matsikkerhet, trygghet, etikk, moral og sporbarhet.

SYNNØVE FINDENs hovedvirksomhet er produksjon og salg av gulost, pizzaost, brunost og salg av Tropicana juice. Hoveddelen av salget skjer til de store dagligvarekjedene i Norge. Vi har produksjonsanlegg i Namsos og meieriet vårt i Alvdal er et av landets største.

100% Svart

PANTONE® 485 C

KGN MAGASIN 55


Q-Meieriene er nå samarbeidspartner til Konsum Gruppen Norge AS. Siden starten i år 2000 har vi ved jevne mellomrom kunnet overaske forbrukere og konkurrenter med nye løsninger, som gjør hverdagen litt enklere. Q-Meieriene leverer i samarbeid med ASKO melk, fløte, juice, sjokolademelk, syrnet melk, lett rømme, seterrømme, Creme Fraiche, yoghurt, Skyr og Snjo til storhusholdningsmarkedet. For mer informasjon, ta kontakt med din KGN regionsjef eller din ASKO representant.

Norgesmøllene AS er en ledende næringsmiddelbedrift innenfor melbaserte produkter til Dagligvare-, Bakeri-, Industri- og Storhusholdnings sektoren. Norgesmøllene tar mål av seg å være en aktuell produsent av kjente merkevarer til forbrukere og leverandører gjennom innovasjon og fokus på produktutvikling. For mer informasjon, ta kontakt med din KGN regionsjef Eller Norges Møllene v/ Jan Kåre Tvinnereim på tlf 08855 / 918 94 792

Håndverkstradisjoner, råvarer, produkter og kvalitet!

Coca-Cola ENTERPRISES AS er et varemerke som alle i markedet kjenner. Konsum Gruppen har et tett og utviklende samarbeid med Coca-Cola Enterprises Norge AS. Medlemmer i Konsum Gruppen Norge AS vil få en fakturarabatt på 22 % på Coca-Cola kalddrikker. I tillegg kan medlemmer som deltar i Konsum Gruppens Lojalitetsprogram oppnå inntil 10 % årlig Lojalitesbonus.

Hennig-Olsen Is er en privateid familiebedrift som har forvaltet og foredlet et sjelfullt håndverk gjennom tre generasjoner Hennig-Olsen. Sjelen i selskapet er den hemmelige oppskriften på Kremen av Iskrem, kombinert med fagkunnskap, de beste råvarer og et kontinuerlig fokus på produktutvikling og kvalitet i alle ledd. Hennig-Olsen Is blir fra 1. januar 2013 byggende og givende på ASKO-fakturaen for alle Konsum Gruppens medlemmer.

Grossist-distribuerte leverandører

MASKE GRUPPEN AS er en dominerende Non-Food grossist i det norske marked. Maske Gruppen er lokalisert i alle landsdeler, og omfatter alt innen Non-Food. Gjennom lagerføring av et bredt sortiment fremstår Maske Gruppen som en komplett og landsdekkende total-leverandør.

NorEngros AS er totaleverandør innen emballasje og forbruksmateriell. Med sine 26 avdelinger i Norge dekker de Non-Food behovet til Konsum Gruppens medlemmer. NorEngros skal selge og distribuere forbruksvarer ved hjelp av kompetanse og personlig service, moderne teknologi og optimale logistikkløsninger.

56 KGN MAGASIN

SCA har kjøpt Georgia-Pacifics varemerket Lotus i Europa. Det betyr at Lotus Professional nå er et SCA eiet varemerke i likhet med Tork. Sammen står vi til tjeneste for å løse dine hygiene behov i hverdagen. Og bestillingene, ja de gjør du på samme måte som før via din distributør. Du har ulike behov i hverdagen fra tørking og rengjøring på kjøkkenet som imøtekommer HACCP hygienekrav til servietter og generelt renhold av lokalet og toalettrom. SCA med varemerkene Tork og Lotus Professional tilbyr et bredt utvalg produkter; papirhåndtørk, toalettpapir, håndhygiene, servietter, ISEGA matsikkert tørkepapir og rengjøringskluter. Tilhørende dispensere sikrer optimal hygiene og forbrukskontroll. Ditt valg gjør en forskjell!

LILLEBORG PROFESJONELL har lange tradisjoner som Norges ledende totalleverandør av hygiene– og ren-gjøringsløsninger til det profesjonelle markedet. Lilleborg driver hele verdi-kjeden, inkludert produktutvikling og produksjon, og har det bredeste løsningstilbudet på markedet.

ECOLAB AS er et verdensledende hygieneforetak hvor salg og service er prioritert. Ecolab tilbyr alt innen hygienerelaterte produkter og tjenester til Konsum Gruppens medlemmer.


ANDERSENS AS er en betydelig le-verandør av alt innen engangsartikler til det Norsk marked, og som spesia-litet kan nevnes personlig trykk på pizzaesker, beger, servietter med mer.

DUNI AS er Norges ledende leveran-dør av alt innen borddekking pro-dukter (duker, servietter, lys), engangsprodukter som glass, beger og ett rikt utvalg innen engangs serveringsprodukter. Duni er spesielt kjent for sin svært høye produktkvalitet, rike sortiment og utsøkte design.

HUHTAMAKI AS er en betydelig produsent og leverandør innen Non-Food segmentet, og hvor de har spesialisert seg ikke minst innen engangsserverings-produkter, bestikk, beger, pizzaesker, servietter og andre engangsartikler. Huhtamaki tilbyr også personlig trykk.

direkteleverandører

Forebygging, bekjempelse og gratis befaring for alle medlemmer i Konsum Gruppen Norge AS. BAMA STORKJØKKEN er ledende innen salg, markedsføring og distribusjon av frukt og grønnsaker til hele storkjøkkenmarkedet i Norge. Gjennom mange års erfaring har Bama Storkjøkken opparbeidet en betydelig kunnskap og kompetanse om sine markedssegmenter. Bama Storkjøkken er opptatt av produkt, og konseptutvikling innen sin varegruppe.

Ta kontakt på telefon: 815 73 686 eller www.rentokil.no

SKALA FOR LEVERINGS- OG ORDREVERDIRABATT: Ordreverdi f.o.m. 0 1 500 3 000 6 000 8 000 10 000 15 000 20 000

Ordreverdi t.o.m. Rabattsats % 1 499,99 0% 2 999,99 2% 5 999,99 3% 7 999,99 4% 9 999,99 5% 14 999,99 6% 19 999,99 8% over 10%

*Leverings-/ ordreverdirabatten beregnes og utbetales på bakgrunn av den totale omsetning eksklusive mva. av frukt, grønnsaker, poteter, beslektede produkter, ferske og ferskforedlede, til Kunden for hver enkelt leveranse, forutsatt at rutiner for bestilling og levering er oppfylt. Kundens omsetning av nettoprodukter og økonomiprodukter er kun byggende på verdiskalaen. Omsetning til Kunden av kjøtt-, fisk- og skalldyr- og fjærkreprodukter som Bama gir ukentlige tilbud på omfattes ikke av beregningsgrunnlaget for leverings- / ordreverdirabatten. Leverings-/ ordreverdirabatten ytes som følge av kostnadsbesparelser Bama Storkjøkken oppnår ved levering av ordrer i henhold til ovennevnte skala.

KØLTZOW distribuerer sine varer via BAMA og på det sentrale Østlandsområdet også med egne biler.

M-PRO AS er totalleverandør innen arbeidsklær, profilklær, firmagaver og reklameartikler.

Ordrerabatt: ved ordre over kr.

2500,-

- 5%

kr.

5000,-

- 10%

kr. 10 000,-

- 15%

kr. 25 000,-

- 20%

kr. 50 000,-

- 25%

Rabatten gjelder ikke ved KGN kolleksjon, kampanjer og fraktkostnader.

Fisk & skalldyr utgjør 60 % av omsetningen, vilt, kjøtt og bær/fruktprodukter utgjør sammen med diverse spesialprodukter de øvrige 40 %. Vareutvalget teller vel 900 ulike produkter. 20 land og 4 verdensdeler er representert i sortimentet. Fersk fisk og skalldyr kommer fra hele norskekysten. Fra fjerne farvann som Middelhavet, Indiske hav og Canada får vi fersk fisk og skalldyr med fly til Gardermoen hver uke. For mer informasjon, ta kontakt med din KGN regionsjef eller lokale BAMA-avdeling.

KGN MAGASIN 57


Anticimex er et inspeksjonsselskap som skaper trygge og helsevennlig innemiljø gjennom garantier og forsikringer. Vi arbeider innen områdene mattrygghet, skadedyrkontroll, brannvern og bygningsmiljø. Vårt motto “Forebygge og bevare” innebærer at vi alltid bestreber oss på å løse problemer før de inntreffer.

LUBECO AS er et salgs– og servicefirma som har spesialisert seg på hygiene i det norske markedet. Lubeco representerer anerkjente produkter, og har stor kunnskap om vaske-, rengjørings– og hygieneprodukter. Medlemmer av Konsum Gruppen tilbys fast faktura-rabatt på 15%, samt lojalitetsbonus.

MEUM FRUKT & GRØNT AS er en spesialgrossist innen varegruppene frukt og grønnsaker. Meum Frukt & Grønt selger og distribuerer sine produkter hovedsakelig i fylkene Vestfold, Telemark og Agder fylkene. Meum Frukt & Grønt er en fleksibel grossist med svært høy servicegrad.

Tlf 815 48 250 • firmapost@anticimex.no www.anticimex.no

Best på verdiskapende samarbeid TINE PARTNER tilbyr Konsum Gruppens medlemmer noen av markedets beste betingelser, produktkunnskap, kompetansedeling, inspirasjon og forslag til gode løsninger. Avtalen mellom Tine Partner og Konsum Gruppen Norge AS gjelder alle artikler og artikkelgrupper TINE kan tilby, bestilt og levert av TINE DIREKTE. I tillegg til de gode betingelsene som gis gjennom avtalen med Konsum Gruppen, gis det artikkelgruppe- og ordreskalarabatt på fakturaen.

TINE DIREKTE distribuerte varer inngår i Konsum Gruppens Lojalitetsprogram Kjøp pr. år

Årsbonus

Kjøp pr. år

Årsbonus

Kjøp pr. år

Årsbonus

200`+ gir

3%

500`+ gir

6%

750`+ gir

8%

Rabatt

Artikkel / Artikkelgruppe

Revet og skivet ost

3%

BIB juice

Rabatt

Ordrerabatt TINE Partner Fra størrelse kr.

Rabatt

7%

0

0,00%

8000

1,72%

500

0,38%

8500

1,78%

Juice, Is-te: 1, 1/2, 1/4l

5%

1000

0,57%

9000

1,83%

Spann rømme, Creme Fraiche

2%

1500

0,71%

9500

1,88%

Piano 1 og 1/2 liter

5%

2000

0,83%

10000

1,94%

2500

0,94%

10500

1,98%

3000

1,03%

11000

2,03%

3500

1,12%

11500

2,08%

4000

1,20%

12000

2,13%

4500

1,28%

12500

2,17%

5000

1,35%

13000

2,22%

5500

1,42%

13500

2,26%

6000

1,48%

14000

2,30%

6500

1,55%

14500

2,34%

7000

1,61%

15000

2,38%

7500

1,67%

15500

2,40%

Smør kuvert, klaret

4%

Kuvert kaffemelk, Fløte

7%

Youghurt spann, rømmedressing

2%

58

58 KGN MAGASIN

Ordrerabatt TINE Partner Fra størrelse kr.


direkteleverandører

Markedsstøtte for alkoholholdige produkter: Kunden/medlemmet har rett til markedsstøtte for øl på fat/tank og vin som inngår i denne avtalene, denne utbetales pr serveringssted. Markedsstøtten beregnes på følgende måte: Årlig kjøp i liter

Kr.

2.000 – 5.000

2,25 (Kun på David anlegg)

7.000 – 15.000

3,65

15.000 – 25.000

4,50

25.000 – 40.000

5,35

40.000 – 60.000

6,40

60.000 – 80.000

6,75

Over 80.000 liter

Egen sats etter dialog mellom KGN, HBB, MACK

Skalaen er slik å forstå at når ny grense nåes gjelder satsen fra første liter. Markedsstøtte utbetales/avregnes etterskuddsvis en gang pr år basert på foregående års volumuttak. Utbetalingen skal finne sted senest innen utgangen av påfølgende måned etter at volumgrunnlaget er klart. Utbetaling av markedsstøtte forutsetter at ethvert økonomisk mellomværende med HBB/Mack er ajour. I motsatt fall kan krav på utbetaling av markedsstøtte avregnes mot ethvert økonomisk utestående ift HBB/Mack. Kunden/medlemmet har rett til markedsstøtte for cider/FAB som inngår i denne avtalen med Kr 4,40 pr liter eks mva Støtten avregnes sammen med markedsstøtten for det enkelte medlem/kunde.

Culinakjeden er Norges ledende leverandør av småutstyr til storkjøkkenmarkedet. Culinas kolleksjon spenner over vare-gruppene porselen, glass, bestikk, servering, bar, kjøkkenutstyr, rengjøring samt elektriske artikler og kokkeklær. Culinas 11 forhandlere i Norge sørger for nærhet til markedet, og en effektiv distribusjonssystem sikrer rask leveranse uansett. Culina er opptatt av god design, trender, kvalitet og funksjonalitet, og jobber hardt for å tilby det beste. Porselen

Avtalen omfatter leveranser av produkter som inngår i Culina- kjedens varebok: PRISER OG BETINGELSER

VOLUMRABATT Det ytes følgende kvantumsrabatter direkte på faktura i tillegg til linjerabattene:

Prisgrunnlaget er Culinas priser – P6. På disse priser ytes det følgende rabatter:

• • •

Porselen Con Gusto 20% Porselen 17% Drikkeglass 24% Bestikk 20% Serveringsutstyr 17% Barutstyr 17% Kjøkkenutstyr 17% Rengjøring 17% Kokk – Servitørklær 5% Elektrisk Småutstyr 5%

Bestikk

Drikke

Server

ORDRE > kr. 4.500,- gir 3% ORDRE > kr. 8.000,- gir 5% ORDRE > kr. 20.000,- gir 8%

Produkter fra Figgjo og nettovarer bygger, men gir ikke volum rabatter. Små ordre < kr. 1.500,- faktureres til listepris P6 – 15 (ex. Klær og elektrisk). I sortimentet vil det være varer som av hensyn til den generelle priskonkurranse er kalkulert som en ren nettovare. Disse vil bygge volum, men ikke få rabatt. Dette gjelder spesielt skaffevarer. Culina Quantum som er kjedens spesialsortiment med faste lave priser, samt elektriske artikler. Alle ordrer over kr. 6.000,er fraktfritt levert.

Porselen

Bestikk

Barutstyr

Rengjøring og kokketøy

Barutstyr Drikkeglass

Rengjøring og kokketøy

Serveringsutstyr

Kjøkk

Elektriske k

Kjøkkenutstyr

Elektriske kjøkkenmaskiner

KGN MAGASIN 59


direkteleverandører

Sjømatgrossistene

60 KGN MAGASIN


direkteleverandører

AGA AS er ledende produsent og leverandør av alle typer gass. Aga har ett omfattende forhandlernett i landet, som ikke minster kjent for sin gode service. Matrnr Beskrivelse Veil pris Sone A Veil pris Sone B Veil pris Sone Veil pris Sone D Rabatt 100300 BIOGON C 13,4 L kr 726,00 kr 796,00 kr 1 006,00 kr 1 366,00 67 % 100311 BIOGON C 20L kr 889,00 kr 959,00 kr 1 169,00 kr 1 529,00 67 % 100318 BIOGON C 40L kr 1 515,00 kr 1 585,00 kr 1 795,00 kr 2 155,00 67 % 100615 BIOGON NC 30 20L kr 1 051,00 kr 1 121,00 kr 1 331,00 kr 1 691,00 59 % 100617 BIOGON NC 50 20L kr 1 051,00 kr 1 121,00 kr 1 331,00 kr 1 691,00 59 % 100620 BIOGON NC 20 50L kr 1 860,00 kr 1 935,00 kr 2 150,00 kr 2 530,00 59 % 100622 BIOGON NC 60 50L kr 1 757,00 kr 1 832,00 kr 2 047,00 kr 2 427,00 59 % 100623 BIOGON NC 40 50L kr 1 543,00 kr 1 618,00 kr 1 833,00 kr 2 213,00 59 % 100624 BIOGON NC 30 50L kr 1 896,00 kr 1 971,00 kr 2 186,00 kr 2 566,00 59 % 100625 BIOGON NC 50 50L kr 1 499,00 kr 1 574,00 kr 1 789,00 kr 2 169,00 59 % 100630 BIOGON NCO 10 10 50L kr 2 236,00 kr 2 311,00 kr 2 526,00 kr 2 906,00 59 % 100631 BIOGON NCO 05 05 50L kr 6 414,00 kr 6 489,00 kr 6 704,00 kr 7 084,00 59 % 101740 BIOGON C 5 L kr 308,00 kr 308,00 kr 308,00 kr 308,00 59 % 104656 BIOGON NC 20 20L kr 1 051,00 kr 1 121,00 kr 1 331,00 kr 1 691,00 59 % 106284 BIOGON N 50 L kr 1 409,00 kr 1 484,00 kr 1 699,00 kr 2 079,00 59 % 106292 BIOGON OC 25 50L kr 1 750,00 kr 1 825,00 kr 2 040,00 kr 2 420,00 59 % 107175 BIOGON CNO 30 20 50L kr 1 270,00 kr 1 345,00 kr 1 560,00 kr 1 940,00 59 % 112063 BIOGON N 5 L kr 613,00 kr 613,00 kr 613,00 kr 613,00 59 % 114272 BIOGON A 11L kr 3 072,00 kr 3 142,00 kr 3 352,00 kr 3 712,00 40 % 100889 PROPAN IND. 33 KG kr 883,00 kr 883,00 kr 883,00 kr 883,00 59 % 100891 PROPAN IND. 17 KG kr 466,00 kr 466,00 kr 466,00 kr 466,00 59 % 100894 PROPAN IND. 11 KG kr 363,00 kr 363,00 kr 363,00 kr 363,00 59 % 100895 PROPAN HUSH. ALU 11 KG kr 346,00 kr 346,00 kr 346,00 kr 346,00 59 % 100905 PROPAN IND. ALU 11 KG kr 363,00 kr 363,00 kr 363,00 kr 363,00 59 % 108895 PROPAN MAXI 184 KG kr 5 010,00 kr 5 010,00 kr 5 010,00 kr 5 010,00 59 % 600255 PROPAN IND.-33 KG FLASKE kr 1 184,00 kr 1 184,00 kr 1 184,00 kr 1 184,00 25 % 100605 BALLONGHELIUM 50 L kr 4 232,00 kr 4 307,00 kr 4 522,00 kr 4 902,00 59 % 100606 BALLONGHELIUM 10 L kr 1 302,00 kr 1 372,00 kr 1 582,00 kr 1 942,00 59 % 502100 Bruksretter pr år, 3 års bruksretter. kr 525,00 kr 525,00 kr 525,00 kr 525,00 Bruksretter sesong. Max 6 mnd. kr 350,00 kr 350,00 kr 350,00 kr 350,00 Dagleie Materiell for øvrig (skilt, regulatorer etc) 20% på gjeldende prisliste 1001 Betaling Netto pr. 30 dager Bonus på netto gasssalg 5 % Avregnes en gang pr kvartal.

Prisene justeres i henhold til AGA AS generelle prisjusteringer. Alle priser forståes ex mva. ADR og fakturaavgift tilkommer etter AGAs til enhver tid gjeldende prisliste.

TELENOR AS er Norges desidert største og mest pålitelige selskap innen Telefoni, Telefon og IT produkter. Telenor tilbyr medlemmer av Konsum Gruppen en direkte fakturarabatt på bruk innenfor Telenor sitt nettverk som følger: Mobiltelefoni • 28 % på trafikk • 28 % på fastavgiften Fasttelefoni • 20 % på samtaleoppstart • 20 % på trafikk Bredbånd • 10 % på mobilt bredbånd • 15 % på fast bredbånd

DIPLOM-IS er en anerkjent produsent og leverandør av alt innen is og iskrembaserte produkter til det norske marked. Med en imponerende produktportefølje av høy kvalitet, samt velsmurt distribusjonsapparat er Diplom-Is Norges største is leverandør. Konsum Gruppens medlemmer blir tilgodesett med en fakturarabatt fra 24% til 59%, varierende fra produkt. Be om prisliste.

Du kan lese mer om dette her: http://www.telenor.no/bedrift/forbundsavtaler/kgr-3461

KGN MAGASIN 61


direkteleverandører

Art. nr.

Artikkelnavn

015

Mopper - Abonnement

4,67

154

Kokkejakke - Leie

9,46

258

Putetrekk -Leie

2,67

303

Dynetrekk - Leie

6,25

305

Laken - Leie

4,17

309

Putetrekk Stor -Leie

2,67

357

Kokkeforstykke 45 X 69 - Leie

5,01

358

Kokkeforstykke 65 X 85 - Leie

6,12

361

Kokkeforstykke 45 X 69 Kulørt- Leie

5,01

362

Kokkeforstykke 65 X 85 Kulørt- Leie

6,12

365

Serviett - Leie

3,89

387

Laken Medium Blå Tråd - Leie

12,13

388

Laken Stor Rød Tråd - Leie

14,80

390

Frotte Liten - Leie

3,95

391

Frotte Stor - Leie

4,89

488

Duk 140 X 180Cm

16,69

494

Duk 140 X 140Cm

16,69

495

Duk 140 X 250Cm

21,14

674

Duk Rull Pr. Meter

16,69

898

Tralle -Plasttrekk

12,24

Vi finner gode løsninger, tilrettelagt for kunden!

919

Sekker

942

Tralle Lev. I Etg.

943

Tralle Levert Sentralt

70,08

974

Tillegg For Levering Pr.Sekk.

25,59

Se www.nortekstil.no for å finne ditt nærmeste vaskeri

1117

Levering Pr. Leveringsstopp

-

1150

Matte Miljø Pluss 85*150

66,19

1150

Matte Miljø Pluss 85*150

88,77

1150

Matte Miljø Pluss 85*150

112,08

1210

Matte Miljø Pluss 115*200

104,29

1210

Matte Miljø Pluss 115*200

128,98

1210

Matte Miljø Pluss 115*200

175,76

NorTekstil AS leier ut og vasker tekstiler for bedrifter i hele Norge. NorTekstil har 18 avdelinger rundt om i landet. NorTekstil prioriterer service og kvalitet i alle ledd.

Nor Tekstil leverer alt innen vaskeritjenester • • • • •

Matter/logomatter Mopper Arbeidstøy Dekketøy Sengetøy

Nor Tekstil AS, Industrivegen 24 PB 81, N-6901 Florø Tlf: 415 67 000 post@nortekstil.no

Pris pr. 01.05.2013

4,17 65,63

15514

Kokkebukse Pepita - Leie

9,46

015-5

Mopper - Abonnement - 20-40 Pr. Uke

4,67

015-6

Mopper - Abonnement - 40-80 Pr. Uke

4,12

015-7

Mopper - Abonnement - 80-200 Pr. Uke

3,28

015-8

Mopper - Abonnement - Over 200 Pr. Uke

2,95

Teller er eksperter på sikker og problemfri betaling med kort. Vi betjener alle de største kortsystemene, vi har det nyeste og sikreste av teknologi, og den lengste erfaringen. Vi gir deg trygghet for at du får betalt for dine varer og tjenester på en enkel, rimelig og effektiv måte. For mer informasjon, ta kontakt med din KGN regionsjef eller Teller v/Camilla Bjørum på tlf 815 00 400 / 906 16 400

62 KGN MAGASIN


direkteleverandører

VECTURA er Norges ledende logistikkvirksomhet innenfor vin, brennevin og andre alkoholholdige drikkevarer.

HAUGEN GRUPPEN AS er en betydelig importør av kvalitetsviner, samt Cognac, Calvados og Armagnac. Følgende markedsstøtte gjelder for Konsum Gruppens medlemmer: VIN Årlig kjøp pr. FLASKE 0,75 liter Minimum 100 stk.

VIN Markedsstøtte Kr. 10,-

LOJALITETSMEDLEM Minimum 100 stk.

Årlig kjøp pr. stk. BAG IN BOX (3 liter) Minimum 33 stk.

Årlig kjøp pr. FLASKE 0,75 liter Minimum 100 stk.

Markedsstøtte Kr. 10,-

LOJALITETSMEDLEM Kr. 14,-

Markedsstøtte Kr. 18,-

LOJALITETSMEDLEM Minimum 33 stk.

ARCUS er Norges største brennevinsprodusent. Følgende markedsstøtte gjelder for Konsum Gruppens medlemmer:

Minimum 125 stk.

Årlig kjøp pr. stk. BAG IN BOX (3 liter) Minimum 25 stk.

Kr. 14,-

Markedsstøtte Kr. 18,-

LOJALITETSMEDLEM Kr. 30,-

Minimum 35 stk.

Kr. 30,-

BRENNEVIN

BRENNEVIN

Cognac, Calvados, Armagnac

Minimum 50 flasker ex Akevitt

Kr. 10,-

Akevitt

Kr. 5,-

75 stk +

Kr. 10,-

Bakgrunn for markestøtte på vin/brennevin tilsier at disse skal prioriteres. Markedsstøtten avregnes/ utbetales etterskuddsvis 1 gang pr år (mars). Bonusutbetaling betinger et kjøp som tilsvarer bonus på minimum kr. 800,-.

Bakgrunn for markestøtte på vin/brennevin tilsier at disse skal prioriteres. Markedsstøtten avregnes/utbetales etterskuddsvis 1 gang pr år (mars). Bonusutbetaling betinger et kjøp som tilsvarer bonus på minimum kr. 1.000,-.

Medlemmene må selv innrapportere til KGN / Haugen-Gruppen A/S riktig kjøp fra grossist (Asko og/eller Vectura), som grunnlag for avregning/ utbetaling. Avregning / utbetaling forutsetter at medlemskontingent er innbetalt, og at Medlemmet er fullverdig medlem når KGN skal utregne bonus.

Medlemmene må selv innrapportere til KGN / Arcus A/S riktig kjøp fra grossist (Asko og/eller Vectura), som grunnlag for avregning/utbetaling. Avregning / utbetaling forutsetter at medlemskontingent er innbetalt, og at Medlemmet er fullverdig medlem når KGN skal utregne bonus.

Gjelder Grossister:

Gjelder Grossister:

KGN MAGASIN 63


MEDLEMSKAPSFORSIKRINGER - ALT PÅ ETT STED Konsum gruppen Norge tilbyr forsikringsavtale med Assuranselink AS som vil håndtere alle skadeforsikringer som våre medlemmer har behov for. Avtalen erstatter den mangeårige avtalen Konsum Gruppen Norge har hatt med Wang Assuranse AS. Assuranselink AS vil også samarbeide nært med KGN Forsikring slik at yrkesskadeforsikringen ordnes samme sted.

Alle som har yrkesskadeforsikring via KGN Forsikring (Connector) behøver ikke foreta seg noe. Disse avtalene videreføres. De som har næringslivsforsikringen dekket via Assuranse-gruppen (Tryg) må fylle ut ett skjema der de ber om at forsikringen skal sies opp i Tryg og videreføres i den nye KGNavtalen. Dette håndteres via din områderepresentant eller direkte av KGN Forsikring v/ Assuranselink AS. Alternativt ta kontakt med Steinar Olberg eller André Sandby direkte. Ryensvingen 15, 0612 OSLO, Telefon 920 85 065 Web.adresse: www.assuranselink.no Mailadresse: steinar.olberg@assuranselink.no andre.sandby@assuranselink.no

Produktnr.

64 KGN MAGASIN

Produktnavn

Pris pr. årsverk 2013 Kr.

F1

RENE KONTORVIRKSOMHETER: Administrasjon, Dataoperatører, Revisjon/regnskap, Arkitekt, Konsulent

579

F2

Andre kontoransatte med mer enn 85% innetid.

652

F3

Administrasjonsansatte i produksjonsvirksomheter

F4

Utekjørende selgere og arbeidsledere, enkel montasje

F5

Sjåfører, truckførere, alle lagerarbeidere i lagerlokaler med mer enn 5 meters takhøyde

1883

F6

Pakke- og embalasjepersonell, sommervikarer/skoleelever

1086

F7

Lagerarbeidere i lager med takhøyde under 5 meter

1303

F8

Vaktmester og renholdspersonell i egne lokaler (nb: ikke vikaransatte)

1737

F9

Kantinepersonell i egne lokaler (nb: ikke vikaransatte)

2027

F10

Butikkutsalg med lett manuelt arbeid, bensinstasjonsansatte

724

F11

Teknisk driftspersonnell/ operatør av enkle prod.maskiner

1159

F12

Togpersonale, lokomotivfører/betjening

8275

F13

Prosessoperatør - teknisk maskineri

3448

F14

Taxisjåfører

2896

F15

Taxisjåfører - hovedløyve

2413

F16

Taxisjåfører - Reserveløyve når aktivt hovedløyve foreligger

1999

F27

Byggshop og butikkansatte med manuelt arbeid og betongelementproduksjon

1289

S15

Servitører, Hotell ansatte, kiosk- og restaurantansatte, samt bartendere

1265

S16

Kokker

1265

941 1086


Hver gang du kjøper en flaske Bonaqua , gir du 3 liter rent vann til Afrika.

‘Bonaqua’ is a registered trademark of The Coca-Cola Company. © 2012 The Coca-Cola Company.

Vann redder liv. Hvilket vann drikker du? ®

Samtidig som rent drikkevann er en selvfølge i vår del av verden, er mangelen på rent vann faktisk et av vår tids mest alvorlige problem. 8.000 barn dør hver dag som følge av urent vann, og enda flere blir syke. I samarbeid med Røde Kors, sikrer Bonaqua® rent vann til sårbare afrikanske familier. Målet vårt er å donere 40 millioner liter rent vann i løpet av 2012. Du kan gjøre en forskjell. Hver gang du kjøper en flaske Bonaqua®, gir du 3 liter rent vann til Afrika. Støtt kampanjen på /3literrentvann, og spre budskapet til venner og familie, slik at flere kan få tilgang til noe vi tar for gitt. Nemlig rent vann.

I samarbeid med

Les mer på

/3literrentvann KGN MAGASIN 65


Husk våre samarbeidspar

Grossist-distribuerte leverandører

Grossist-distribuerte leverandører

100% Svart

66 KGN MAGASIN

PANTONE® 485 C


rtnere ved varebestilling

direkteleverandører

Sjømatgrossistene

Inpublish

Brogata 6 N-1601 Fredrikstad, Norway www.inpublish.no Telephone: +47 915 66 054 e-mail: kenneth@inpublish.no

Fonts used

Product

Inpublish logo

Size

-

File name

Inpublish_LogoVertikal

Printinghouse

-

Method of printing

-

Date

20.01.2012

Signature

Kenneth Bråthen

Colours 4 auto

Sansation Bold

According to the font producer, use of the enclosed fonts is allowed only with a user’s license. Illegal use will lead to penalty and liability for damages. Contact the sender or font producer if you lack necessary licenses.

Lerøy Delico AS

Inpublish

Brogata 6 N-1601 Fredrikstad, Norway www.inpublish.no Telephone: +47 915 66 054 e-mail: kenneth@inpublish.no

Fonts used

Product

Inpublish logo

Size

-

File name

Inpublish_LogoVertikal

Printinghouse

-

Method of printing

-

Date

20.01.2012

Signature

Kenneth Bråthen

Inpublish

Brogata 6 N-1601 Fredrikstad, Norway www.inpublish.no Telephone: +47 915 66 054 e-mail: kenneth@inpublish.no

Inpublish logo

Size

-

File name

Inpublish_LogoVertikal -

Method of printing

-

Date

20.01.2012

Signature

Kenneth Bråthen

Inpublish

VIN / BRENNEVIN

Brogata 6 N-1601 Fredrikstad, Norway www.inpublish.no Telephone: +47 915 66 054 e-mail: kenneth@inpublish.no

BLACK

Fonts used

Product

Printinghouse

Inpublish logo

Size

-

File name

Inpublish_LogoVertikal

Printinghouse

-

Method of printing

-

Date

20.01.2012

Signature

Kenneth Bråthen

PMS 151

Colours 1

Sansation Bold

BLACK

According to the font producer, use of the enclosed fonts is allowed only with a user’s license. Illegal use will lead to penalty and liability for damages. Contact the sender or font producer if you lack necessary licenses.

Fonts used

Product

Colours 2

Sansation Bold

According to the font producer, use of the enclosed fonts is allowed only with a user’s license. Illegal use will lead to penalty and liability for damages. Contact the sender or font producer if you lack necessary licenses.

Colours 1

Sansation Bold

BLACK

According to the font producer, use of the enclosed fonts is allowed only with a user’s license. Illegal use will lead to penalty and liability for damages. Contact the sender or font producer if you lack necessary licenses.

KGN MAGASIN 67


www.inpublish.no

Følg oss på www.facebook.com/konsumgruppen

Konsum Gruppen Norge AS I Østkilen 5 I 1621 N-GRESSVIK I Tel: +47 69 31 28 00 I Fax: +47 69 31 28 01 E-post: post@konsumgruppen.no www.konsumgruppen.no

Kgn magasin nr2 2013  
Advertisement