2 minute read

Miraculosa victòria del Coycama Ulldecona a casa

Jan Matamoros i Marc Costa, 3r d'ESO

Abans de començar amb la crònica d’aquest partit, us explicarem un poc el funcionament del bàsquet. Un partit de bàsquet es constitueix de 4 parts de 10 minuts cadascuna i un descans de 10 minuts entre la segona i tercera part. Principalment, les anotacions valen dos punts, que són les de dins de la línia de triple. A partir de l’exterior de la línia de triple tots els punts en valen 3, tant si és de mig camp com del costat de la línia. Si ens fan falta mentre fem l’acció de tirar se'ns concediran tirs lliures amb un valor d’un punt cadascun

El passat 22 d’abril es va realitzar l’enfrontament entre el cadet d'El Carme de Tarragona i el cadet del Coycama Ulldecona al pavelló municipal d’Ulldecona a les 16:00. Era un partit complicat per al Coycama, ja que a l'últim partit que es va celebrar va guanyar El Carme amb una diferència de 8 punts sent visitant, el marcador final va ser 44-52 amb la derrota del Coycama Ulldecona a casa

El partit va començar amb un resultat sorprenentment bo a favor del Coycama Ulldecona Al primer quart van treure 6 punts de diferència (8-2), amb un triple esperançador del jugador amb el dorsal 0, Pau, que va esperançar tot l’equip.

Al segon quart no van baixar el ritme i van duplicar la diferència de punts del primer quart, és a dir, 12 punts (22-10), gràcies als dos triples seguits per part del jugador amb el dorsal 13, Antonio. Amb aquella diferència pensaven que tenien el partit al sac, però encara quedava la meitat del partit. Als vestidors es podia percebre una sensació agredolça, per part de tot l’equip del Coycama Ulldecona Dolça, per l'avantatge que havíem obtingut, però, al mateix temps agre, ja que sabien que el partit no estava guanyat i que no havien d'alleugerar el pas. Per si foc poc, el “pivot dominant”, Carlos, se n’havia d'anar per un compromís, cosa que els deixava sense un gran defensor.

Ens situem a l'equador del partit després del descans, minut 20 Es notava la tensió palpitant per tot el pavelló. La Ulldecona va començar anotant una cistella per part del base Anas, però no tot eren flors i violes, aquell seria un dels pocs punts que anotaria el Coycama Ulldecona El Carme no va tardar a reaccionar i començar a contraatacar. Sense el meravellós “pivot dominant” Carlos, la defensa del Coycama Ulldecona va quedar molt debilitada, deixant que El Carme anotessin només en aquesta part 13 punts (27-23).

Principis de l’últim quart, el marcador a 27-23 a favor del Coycama Ulldecona. El públic estava decantat per El Carme amb crits esperançadors com “Sí es pot” Amb aquesta animació els van empatar (27-27), però el Coycama Ulldecona no es deixaria guanyar tan fàcilment, no amb el discurs esperançador de l'entrenador Hamza

Al final va guanyar el Coycama amb una diferència de dos punts (34-32). L’Ulldecona va celebrar la seua victòria amb crits i llaminadures al vestidor, i tots se'n van anar a casa feliços i contents.