HWAM Katalog 2022-2023 NL

Page 1

Since 1973

HWAM 3120c

MADE IN DENMARK 29-2110 NL

COLLECTION 2024

ECODESIGN COMPLIANT


HWAM is een Deense leverancier van hoogwaardige, handgemaakte houtkachels en inbouwhoutkachels. De kernactiviteit van ons bedrijf is het ontwikkelen en produceren van functionele designoplossingen in onze moderne fabriek in Hørning in het hart van Denemarken Bij HWAM kiezen we voor een economische en klimaatvriendelijke verbranding voor uzelf en voor de natuur – nu en in de ­toekomst. Een houtkachel van HWAM is eenvoudig te bedienen en geeft warmte met een goed gevoel.

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

INHOUD VAN HWAM 6 HWAM® Autopilot™ 8 HWAM® SmartControl™ 10 FAQ welke punten moet u overwegen voordat u een houtkachel kiest 13 Warmteopslag & bekleding 14 Ontwerp uw eigen HWAM houtkachel 16 Ontwerp en vakmanschap 18 Overzicht serie INSPIRATIE 20 HWAM 2600 22 HWAM 3100 24 HWAM 3500 26 HWAM 3600 28 HWAM 3700 30 HWAM 4500 32 HWAM 4600 34 HWAM 5530 36 HWAM Classic 4 38 HWAM I 40/55 40 Accessoires

TEKNISCHE SECIFICATIES 42 HWAM 2600 44 HWAM 3100 46 HWAM 3500 47 HWAM 3600 50 HWAM 3700 52 HWAM 4500 55 HWAM 4600 57 HWAM 5530 59 HWAM Classic 4 60 HWAM I 40/55 61 Goedkeuringen & registraties 62 Productoverzicht 64 Afstand tot brandbare materialen 66 Testresultaten

3


10 series HWAM houtkachels zijn er in 10 verschillende kachelseries met hoogtes tussen 70 en 168,50 cm. Kies voor een aan de muur bevestigd, vrijstaand of modulair model. Kies een model met of zonder glas aan de zijkanten. Geef uw kachel individueel vorm met een unieke stenen bekleding. Er is keuze in overvloed, ongeacht uw smaak of voorkeuren. Maak uw houtkachel­dromen waar! Welke serie past het beste bij uw persoonlijkheid? Neem een kijkje en laat u inspireren...

4

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 3110c aan modulebank

50 jaar kwaliteit, design & productie in Denemarken.

5


AUTOPILOT

6

TM

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

SCHONE VERBRANDING VOLAUTOMATISCH MET HWAM® AUTOPILOT™ Een HWAM houtkachel heeft een klein geheimpje. Een geheim dat al zo’n 30 jaar bewaard wordt. Dit is een warmtegevoelige veer in het hart van uw HWAM houtkachel met de naam HWAM® Autopilot™. Zodra u het vuur hebt aangestoken, neemt de HWAM® Autopilot™ het over en regelt automatisch de luchttoevoer. Als de warmte in de verbrandingskamer stijgt of daalt, zorgt de warmtegevoelige veer ervoor dat de drie mechanische luchtkleppen openen of sluiten, afhankelijk van de momentele temperatuur in de verbrandingskamer. Het resultaat is een optimale verbranding zonder dat u iets hoeft te doen. U hoeft de regeling alleen maar op uw verwarmingswensen in te stellen. Makkelijk, comfortabel, milieuvriendelijk en zuinig. HWAM® Autopilot™ is standaard in alle HWAM houtkachels en in de prijs inbegrepen.

Ontdek alles over HWAM® Autopilot™ in deze video:

AUTOPILOT

TM

7


MEER TIJD NODIG VOOR DE BELANGRIJKE DINGEN IN HET LEVEN? DAN IS HWAM® SMARTCONTROL™ IETS VOOR U HWAM® SmartControl™ past de essentiële luchttoevoer in uw houtkachel aan. Het enige wat u moet doen is het vuur aansteken en nieuw brandhout toevoegen. HWAM® SmartControl™ doet de rest. U krijgt een melding als het tijd is om meer brandhout toe te voegen. Zuurstofmeter

Een zuurstof- en een temperatuursensor meten het zuurstofniveau en de temperatuur bij de rookuitlaat. Beide sensoren sturen een signaal naar de airbox, die de l­uchttoevoer regelt. Een kamersensor waarborgt een aangename ­kamertemperatuur. De HWAM® SmartControl™ levert de juiste ­hoeveelheid lucht op het juiste moment op de juiste plaats in het vuur voor een optimale verbranding.

Temperatuursensor

Ontdek alles over HWAM® SmartControl™ in deze video:

HWAM 3120m

Kamersensor

Airbox

8

intelligent heat

Smartphone of tablet

HWAM® SmartControl™ is een add-on die u bij aankoop bij de dealer kunt bestellen.


ECODESIGN COMPLIANT

9


FAQ WELKE PUNTEN MOET U OVERWEGEN VOORDAT U EEN HOUTKACHEL KIEST

Smaak en stijl verschillen van persoon tot persoon, dus hier laten we u de expert zijn. Voordat u echter een houtkachel koopt, zijn er een paar dingen die het ­overwegen waard zijn.

Waarom wilt u een houtkachel? Is dat omdat u in een koud huis woont? Wilt u geld b ­ esparen op de stookkosten of gaat het u om de knusse sfeer? Hoe veel m² moet worden verwarmd? Het is belangrijk dat de warmte die door de houtkachel wordt afgegeven voldoende is om de m² op te warmen. Als vuistregel kunt u ervan uitgaan dat ongeveer 1 kW ­nodig is om 20 m², te verwarmen, op voorwaarde dat het huis redelijk goed geïsoleerd is.

Hoe gemakkelijk moet het zijn? Alle HWAM houtkachels zijn standaard uitgerust met HWAM® Autopilot™, een automatische luchtregeling die zorgt voor goede verbranding. Als u het zo ­gemakkelijk mogelijk wilt hebben, kies dan voor een model met ingebouwde HWAM® SmartControl™. Het enige dat u ­ ­hoeft te doen is het vuur aansteken zoals gebruikelijk, de temperatuur via een app op uw smartphone instellen en dan genieten van de warmte en de dansende vlammen. U ontvangt een bericht via uw app wanneer het tijd is om nieuw brandhout aan te vullen. Zijn er vereisten voor de locatie? Zijn er speciale constructies in uw huis die het i­nstalleren van de houtkachel in bepaalde gebieden onmogelijk maken? Is er iets waar u rekening mee moet houden in verband met brandbaar materiaal?

Vereisten voor de schoorsteen De schoorsteen moet zo hoog zijn dat een g ­ oede trek gewaarborgd wordt en de rook geen belasting vormt. Nominale trek: 12 Pa. De schoorsteen moet een dagmaat van min. 150mm in diameter hebben. Als bijkomende ­minimale vereiste geldt echter dat de opening in grootte steeds overeen moet stemmen met het ­afvoeraansluitstuk van de houtkachel. De schoorsteen moet bovendien voor­ zien zijn van een ­makkelijk toegankelijke reinigingsdeur. Zijn er vereisten voor vloeren en/of wanden? U moet controleren of de vloer waarop uw houtkachel komt te staan stabiel genoeg is om het gewicht te d ­ ragen, en of de wand waaraan uw kachel of inzetkachel komt te hangen of waarin deze wordt ingebouwd, ­bestand is tegen het gewicht. We raden u aan een specialist te ­raadplegen. Bevindt de houtkachel zich op een brandbare vloer, bescherm de vloer dan tegen uitvallende sintels. Meer informatie over afstanden tot brandbaar materiaal vindt u op pagina 64. Vraag een expert Als u eenmaal een aantal van deze vragen hebt ­overwogen, is het hopelijk gemakkelijker voor u om een beslissing te nemen. Als u nog steeds twijfelt, kunt u ­altijd uw lokale HWAM-dealer bezoeken voor een gesprek over de juiste keuze voor u.

Zijn er vereisten voor nieuwe huizen? Als u in een nieuwbouwhuis woont, moet u mogelijk een buitenluchtsysteem installeren in uw houtkachel, omdat nieuwbouw huizen zeer goed geïsoleerd zijn en de lucht die in het huis circuleert vaak wordt hergebruikt in het ventilatiesysteem. Dit betekent dat er onvoldoende lucht in het huis is voor het aansteken of de verbranding.

10

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

SCHONE VERBRANDING IS ­GOED VOOR HET MILIEU EN DE TOEKOMSTIGE GENERATIES

11


HWAM 5530m

12

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

WARMTEOPSLAG & BEKLEDING Wanneer u kiest voor een houtkachel met natuursteenbekleding, krijgt u een kachel met een unieke uitstraling, omdat elke steen zijn eigen karakter heeft. Bovendien zijn er nog andere ­tastbare voordelen. We kennen warmteopslag van metselwerkkachels, waar de warmte wordt opgeslagen in de stenen rond de ­verbrandingskamer. Warmteopslag in een houtkachel is het vermogen van de kachel om de convectiewarmte in de kamer snel en comfortabel te verdelen in combinatie met de capaciteit van de warmtevasthoudende stenen.

Geselecteerde HWAM-modellen zijn ontworpen met een warmtemagazijn dat kan worden gevuld met warmtevasthoudende stenen. Dit materiaal kan de warmte van de houtkachel opslaan en vervolgens langzaam aan de ­ruimte afgeven. Dit betekent dat u nog lang nadat het vuur is gedoofd van de warmte kunt genieten. Als u een houtkachel wilt met natuurstenen bekleding, kies dan een van de volgende HWAM-modellen: 3520, 3640, 3660, 4540, 4560, 4640 en 4660. Als u een kachel met een warmtemagazijn wilt, kunt u kiezen tussen volgende HWAM-modellen: 3130, 3520, 3650, 3660, 3760, 4550, 4560, 4660 en 5530. Hieronder staat een illustratie van een houtkachel met de warmtevasthoudende stenen.

Warmtevasthoudende stenen

Uren

Een houtkachel met een stenen bekleding die de warmte opslaat, zorgt voor een constantere warmte in de kamer met dezelfde hoeveelheid brandhout.

HWAM 4660m

Warmteopslageffekt Houtkachel zonder warmtevasthoudende stenen Houtkachel met warmtevasthoudende stenen

13


Hoogte 70 cm - 168,5 cm.

Aansluiting bovenaansluiting of achteraansluiting. 5530 bovenaansluiting, achteraansluiting of zijkant. Type Hangend model, op een voetstuk, op een sokkel, vrijstaande kachel, inbouwhoutkachel, modulaire.

HWAM 3740m, style handgrepen, zwart

Deur De meeste modellen zijn verkrijgbaar met twee ­soorten deuren, een klassiek gietijzeren (c) of een ­modern glazen deur (m). Onze inzetkachels zijn verkrijg­baar met links- of rechtsscharnierende deuren.

Handgrep Alle HWAM-modellen zijn verkrijgbaar met een standaard handgreep. De 3100, 3500 en 3700 series zijn verkrijgbaar met de onderstaande handgrepen

Style handgreep

Style handgreep, zwart

Standard handgreep

Kleuren* Er zijn modellen (m, glazen deur) verkrijgbaar in zwart en grijs. Er zijn modellen (c, gietijzer deur) verkrijgbaar in zwart en grijs. Er zijn modellen met stenen bekleding verkrijgbaar in zwart en grijs.

14

intelligent heat

* Met uitzondering van HWAM 5530 en HWAM I 40/55.


ECODESIGN COMPLIANT

ONTWERP UW EIGEN HWAM HOUTKACHEL Als u eenmaal hebt besloten welk model het beste bij u past, is het tijd om de perfecte look te kiezen. Er zijn vele manieren om uw kachel aan te passen aan uw stijl en huis. Waaraan geeft u de voorkeur? Een klassieke look? Een industriële look? Of een moderne look? Onder onze technische specificaties van pagina 42 kunt u al onze m ­ odellen bekijken. Bekijk de mogelijkheden en doe inspiratie op voor het samenstellen van uw eigen HWAM-model.

Natuursteen bekleding Een houtkachel met natuursteen bekleding heeft twee functies. Visueel ­ zorgt de steen, w ­ aarvan elk stuk er anders uitziet, voor een unieke uitstraling. Puur ­functioneel verlengt de ­warmteopslagcapaciteit van de steen het verwarmingseffect.

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

Nox Petra

Functie Alle HWAM-houtkachels zijn standaard uitgerust met HWAM® Autopilot™ voor een ­goede ­verbranding. Naarmate de temperatuur in de verbrandingskamer stijgt en daalt, zal een bimetalen veer uitzetten of samentrekken, waardoor de luchttoevoer wordt geregeld. ­ ­Wanneer het vuur uitdooft, gaat de demper automatisch weer open en kunt u brandhout aanvullen of het vuur laten uitdoven.

Wilt u het graag zo gemakkelijk mogelijk? Kies dan een model met ingebouwde H ­ WAM® SmartControl™. HWAM® SmartControl™ is een elektronische regeling van de lucht voor ­optimale ­verbranding. Het enige dat u hoeft te doen is het vuur aansteken zoals gebruikelijk, de ­temperatuur via een app op uw smartphone instellen en genieten van de warmte en de ­dansende vlammen. U ontvangt een bericht via de app wanneer het tijd is om meer brandhout aan te vullen.

15


ONTWERP & VAKMANSCHAP We geloven dat innovatie en ontwikkeling hand in hand gaan met productie. Neem de productie uit de ­vergelijking en u verliest de praktische kennis ­waarmee ontwerpideeën kunnen worden vertaald naar echte ­ ­kachels die zowel esthetische als functionele b ­ ehoeften en eisen vervullen. Daarom worden al onze houtkachels en inzetkachels in onze fabriek in Hørning ­gefabriceerd, en dat al meer dan 45 jaar. Het proces begint met onze getalenteerde ontwerpers met wie we al jaren s­ amenwerken. Wanneer hun ideeën en visies zich ­hebben geconcretiseerd in schetsen, gaan ze in gesprek met onze ontwerpers en ons verkoopmanagement voor de ontwikkeling van een houtkachel of een inbouwkachel die voldoet aan de eisen van onze klanten.

Sørig & Jacobsen 16

Nadat de kachel is goedgekeurd met betrekking tot ­ verbrandings- en veiligheidseisen, wordt deze in ­productie genomen. Elke HWAM-houtkachel wordt op bestelling geproduceerd in onze moderne fabriek. De processen worden uitgevoerd en gecontroleerd door onze hoogopgeleide medewerkers. Dit zorgt voor een stabiele orderstroom, b ­ etere controle van de productie en dus uiteindelijk een kachel van uitstekende kwaliteit.

Anders C. Fasterholdt intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

MADE IN DENMARK 17


OVERZICHT SERIES

11,1

58,2

30,7

37,8 9,9

HWAM 2610m met zijruiten

HWAM 2620c met voetstuk

HWAM 2630m met zijruiten

HWAM 2640c

HWAM 3110c met style handgreep, roestvrij staal

HWAM 3110m met voetstuk

HWAM 3120c met style handgreep, zwart

HWAM 3130c

HWAM 3640c met speksteen

HWAM 3650m met zijruiten

16,0

20,2

68,4

HWAM 3100

HWAM 3500

17,8

16,5

85,3

41,4 19,6

16,2

HWAM 2600

37,5 16,2

HWAM 45,0 3600

HWAM 3520c met speksteen en style handgreep, roestvrij staal

44,2 6,8

9,5

16,9

99,2

HWAM 3520m

HWAM 3630m met zijruiten

HWAM 3640c

HWAM 3740m met style handgreep, zwart

HWAM 3760c

HWAM 3700

37,5 16,6

17,8

85,3

16,7

34,8

18

intelligent heat

HWAM 3660c

HWAM 3660m met speksteen


ECODESIGN COMPLIANT

17,3

14,7

75,5

60,0

HWAM 4500

40,6 13,7

HWAM 4520c

HWAM 4510m met mini sokkel en zijruiten

HWAM 4510c met lage sokkel en zijruiten

HWAM 4550m met zijruiten

HWAM 4560c

HWAM 4560c met Tobacco

HWAM 4520m met hoge sokkel

HWAM 4530c met zijruiten

HWAM 4540m

HWAM 4540c met speksteen

HWAM 4600

HWAM 73,4 I 40/55 14,7

36,7

22

61,4 22,0

20,1 28,1 39,2

HWAM 4660c met speksteen

36,7 14,7

Ø12,0

14

45

18

29,3

HWAM 5530

HWAM 4660c

11,8

HWAM 4640m met speksteen

18

HWAM 4640m

Ø 14,9

53,3

56,9 HWAM 4620c

90

Ø12,0

18

18

13

HWAM I 40/55c

HWAM 5530c

37,8

45

38,5

77,1

10,2

12,6

151,8

40,6

38,5 30,8

17,3

69,3

38,5

77,0

12,0

60,0

44,0

22,0

72,1

HWAM Classic 4

40,0

HWAM Classic 4

HWAM Classic 4 met houtvak

HWAM Classic 4 met oven en houtvak

19


Vælg mellem forskellige Met3HWAM® Autopilot™ als standaard typer greb For mere information se side 52 HWAM 2620c met voetstuk

Specificaties

4,7 kW

Nominaal vermogen Energie-efficiëntieklasse Breedte verbrandingskamer

27 cm

Zie pagina 42 voor meer informatie over de HWAM 2600-serie.

20

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 2600 Design: Sørig & Jacobsen

30,7

11,1

16,2

HWAM 2600 bovenaanzicht

HWAM 2610c met zijruiten en sokkel H 73,0 cm B 43,0 cm D 37,8 cm

HWAM 2610m met zijruiten H 70,0 cm B 43,0 cm D 37,8 cm

HWAM 2620c met voetstuk H 100,0 cm B 43,0 cm D 37,8 cm

HWAM 2630c met zijruiten H 100,0 cm B 43,0 cm D 37,8 cm

HWAM 2640c H 100,0 cm B 43,0 cm D 37,8 cm

HWAM 2640m H 100,0 cm B 43,0 cm D 37,8 cm

21


Met HWAM® Autopilot™ als standaarduitrusting Add-on HWAM® SmartControl™* leverbaar HWAM 3120c * Niet HWAM 3110

Specificaties

Nominaal vermogen - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 4,8 / 4,5 kW Energie-efficiëntieklasse - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ / Breedte verbrandingskamer 33 cm Zie pagina 44 voor meer informatie over de HWAM 3100-serie.

22

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 3100 Design: Anders C. Fasterholdt

Handgreep

16,0

20,2

HWAM 3100 bovenaanzicht

HWAM 3110c met style handgreep H 75,5 cm B 47,9 cm D 41,4 cm

HWAM 3110c en sokkel H 83,5 cm B 47,9 cm D 41,4 cm

HWAM 3110m met voetstuk H 105,5 cm B 47,7 cm D 41,3 cm

Style handgreep, roestvrij staal

Style handgreep, zwart

Standard handgreep

HWAM 3120c H 100,4 cm B 47,7 cm D 41,3 cm

HWAM 3120m H 100,4 cm B 47,7 cm D 40,8 cm

HWAM 3130m H 126,0 cm B 47,5 cm D 41,3 cm

23


Met HWAM® Autopilot™ als standaarduitrusting Add-on HWAM® SmartControl™ leverbaar HWAM 3520c

Specificaties

4,8 / 4,5 kW Nominaal vermogen - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ / Energie-efficiëntieklasse - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 33 cm Breedte verbrandingskamer Zie pagina 46 voor meer informatie over de HWAM 3500-serie.

24

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 3500 Design: Sørig & Jacobsen

Handgreep

16,5

HWAM 3500 bovenaanzicht

Style handgreep, roestvrij staal

Style handgreep, zwart

Standard handgreep

HWAM 3520c met style handgreep, roestvrij staal H 126,0 cm B 54,0 cm D 37,5 cm

HWAM 3520m H 126,0 cm B 54,0 cm D 37,5 cm

HWAM 3520c met speksteen H 127,0 cm B 54,0 cm D 37,5 cm

Natuursteen bekleding

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

Nox Petra

25


Met HWAM® Autopilot™ als standaarduitrusting Add-on HWAM® SmartControl™ leverbaar HWAM 3630m

Specificaties

Nominaal vermogen Energie-efficiëntieklasse - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Breedte verbrandingskamer

6,0 kW

/

38 cm

Zie pagina 47 voor meer informatie over de HWAM 3600-serie.

26

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 3600 Design: Sørig & Jacobsen

45,0

9,5

16,9

HWAM 3600 bovenaanzicht

HWAM 3630c met zijruiten H 114,8 cm B 55,6 cm D 44,2 cm

HWAM 3650c met zijruiten H 150,8 cm B 55,6 cm D 44,2 cm

HWAM 3650m met zijruiten H 150,8 cm B 55,6 cm D 44,2 cm

HWAM 3660c H 150,8 cm B 55,6 cm D 44,2 cm

HWAM 3640c met speksteen H 114,8 cm B 60,0 cm D 44,2 cm

HWAM 3640m H 114,8 cm B 55,6 cm D 44,2 cm

HWAM 3660m H 150,8 cm B 55,6 cm D 44,2 cm

HWAM 3660c met speksteen H 150,8 cm B 60,0 cm D 44,2 cm

Natuursteen bekleding

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

Nox Petra

27


Met HWAM® Autopilot™ als standaarduitrusting Add-on HWAM® SmartControl™ leverbaar HWAM 3740m

Specificaties

Nominaal vermogen - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Energie-efficiëntieklasse - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Breedte verbrandingskamer

4,8 / 4,5 kW

Zie pagina 50 voor meer informatie over de HWAM 3700-serie.

28

intelligent heat

/

33 cm


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 3700 Design: Sørig & Jacobsen

34,8

Handgreep

85,3

16,7

HWAM 3700 bovenaanzicht

Style handgreep, zwart

Standard handgreep

17,8

Style handgreep, roestvrij staal

Bovenaansluiting

Achteraansluiting

HWAM 3740c H 102,5 cm B 49,9 cm D 37,5 cm

HWAM 3740m met style handgreep, roestvrij staal H 102,5 cm B 49,9 cm D 37,5 cm

HWAM 3760m H 125,4 cm B 49,9 cm D 37,5 cm

HWAM 3760m met style handgreep, zwart H 125,4 cm B 49,9 cm D 37,5 cm

29


Met HWAM® Autopilot™ als standaarduitrusting Add-on HWAM® SmartControl™ leverbaar HWAM 4560m, Nox Petra

Specificaties

Nominaal vermogen Energie-efficiëntieklasse - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Breedte verbrandingskamer

4,9 kW

Zie pagina 52 voor meer informatie over de HWAM 4500-serie.

30

/

35,8 cm

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 4500 Design: Sørig & Jacobsen

13,7

17,3

HWAM 4500 bovenaanzicht

HWAM 4530c met zijruiten H 114,3 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4530m met zijruiten H 114,3 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4520c H 75,5 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4510c met mini sokkel H 81,0 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4540c met speksteen H 114,3 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4550m met zijruiten H 138,8 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4510c met lage sokkel H 93,0 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4560c H 138,8 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4520m met hoge sokkel H 104,0 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4560c met Tobacco H 138,8 cm B 50,0 cm D 40,6 cm

Natuursteen bekleding

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

Nox Petra

31


Met HWAM® Autopilot™ als standaarduitrusting Add-on HWAM® SmartControl™* leverbaar HWAM 4660c * Niet HWAM 4620

Specificaties

Nominaal vermogen - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 7,0 / 8,0 kW Energie-efficiëntieklasse - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ / Breedte verbrandingskamer 49 cm Zie pagina 55 voor meer informatie over de HWAM 4600-serie.

32

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 4600 Design: Sørig & Jacobsen

10,2

17,3

HWAM 4600 bovenaanzicht

HWAM 4620c H 84,8 cm B 63,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4640m met speksteen H 114,3 cm B 63,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4640m H 114,3 cm B 63,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4660c H 138,8 cm B 63,0 cm D 40,6 cm

HWAM 4660m met Tobacco H 138,8 cm B 63,0 cm D 40,6 cm

Natuursteen bekleding

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

Nox Petra

33


Links of rechts scharnierend

Met HWAM® Autopilot™ als standaarduitrusting Add-on HWAM® SmartControl™* leverbaar HWAM 5530c

Specificaties

7,0 / 8,0 kW Nominaal vermogen - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Energie-efficiëntieklasse - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ / 44,3-62,7 cm Breedte verbrandingskamer Zie pagina 57 voor meer informatie over de HWAM 5530.

34

intelligent heat


ECODESIGN

151,8

168,5

COMPLIANT

HWAM 5530 Design: Sørig & Jacobsen

14

14

R7

13

45

22

HWAM 533090 bovenaanzicht

90

Smalle module zonder lade H 48,5 cm B 45,0 cm D 45,0 cm

Smalle module met lade, eikenhout H 48,5 cm B 45,0 cm D 45,0 cm

Brede module zonder lade H 48,5 cm B 90,0 cm D 45,0 cm

Brede module met lade, eikenhout H 48,5 cm B 90,0 cm D 45,0 cm

HWAM 5530m rechts scharnierend, standaard H 168,5 cm B 90,0 cm D 45,0 cm

Hoge module H 168,5 cm B 45,0 cm D 45,0 cm

Lade

Eikenhout

Walnotenhout

35


Bakoven: haalbare temperatuur tot 240o C.

Standaard met HWAM® Autopilot™ Optionele buitenluchtset voor aansluiting op buitenlucht

HWAM Classic 4 met oven en houtvak

Specificaties

Nominaal vermogen Energie-efficiëntieklasse Breedte verbrandingskamer

8 kW 40 cm

Zie pagina 59 voor meer informatie over de HWAM Classic 4.

36

intelligent heat


COMPLIANT

HWAM Classic 4 Design: Anders C. Fasterholdt

HWAM Classic 4 bovenaanzicht

60,0

12,0

44,0

ECODESIGN

HWAM Classic 4 H 72,1 cm B 60,0 cm D 40,0 cm

HWAM Classic 4 met houtvak H 94,1 cm B 60,0 cm D 40,0 cm

HWAM Classic 4 met oven en houtvak H 131,9 cm B 60,0 cm D 40,0 cm

37


Links of rechts scharnierend

Met HWAM® Autopilot™ als standaarduitrusting Add-on HWAM® SmartControl™ leverbaar HWAM I 40/55c

Specificaties

Nominaal vermogen - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ 6,4 / 6,0 kW / Energie-efficiëntieklasse - HWAM® Autopilot™/ HWAM® SmartControl™ Breedte verbrandingskamer 44,3-62,7 cm Zie pagina 60 voor meer informatie over de HWAM I 40/55.

38

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM I 40/55 Design: Sørig & Jacobsen

HWAM I 40/55 bovenaanzicht

Optioneel aangepast frame

HWAM I 40/55c links scharnierend, standaard H 56,9 cm B 77,0 cm D 39,6 cm

Standaard 20 mm Standaardafmetingen. Dit frame wordt standaard geïntegreerd wanneer er geen aangepast kader gekozen is.

Zonder verbuiging

Met verbuiging Frame met verbuiging. Geproduceerd met aangepaste afmetingen, met of zonder zijkanten.

Inbouwdiepte 35 cm Dit frame maakt een inbouwdiepte van 35 cm mogelijk.

Plat frame van 3 mm dik zonder verbuiging. Geproduceerd met aangepaste afmetingen, met of zonder zijkanten.

HWAM I 40/55m rechts scharnierend, standaard H 56,9 cm B 77,0 cm D 39,6 cm

39


ACCESSOIRES Maak uw HWAM houtkachel compleet met accessoires. Een mooie vloerplaat die perfect past bij het model van uw keuze of een praktische en sculpturale manier om uw brandhout op te bergen? Verleng de warmte van het vuur met warmte vasthoudende stenen of laat verse lucht van buiten toevoeren voor een betere verbranding en een beter binnenklimaat. Houtwagen Een HWAM brandhoutkist is een praktische en robuuste hulp bij het transporteren van brandhout naar uw houtkachel. Dankzij de grote wielen en een stevige handgreep is de kist gemakkelijk te duwen, zelfs wanneer hij met hout is gevuld. Het ontwerp is elegant en past bij al onze kachels. Houtemmer Een klassieke en robuuste brandhoutemmer die decoratief zal staan naast uw houtkachel. Haardhoutrek voor aan de wand Als u uw vloer vrij wilt houden, is onze ronde haardhoutrek een goede oplossing. Verkrijgbaar in verschillende maten. Vloerplaten Voor de meeste van onze houtkachelmodellen is een op maat gemaakte vloerplaat verkrijgbaar. Wij hebben vloerplaten in staal en glas ontwikkeld die zijn aangepast aan de vorm van uw houtkachel. Esthetisch gezien passen de vloerplaten in elke interieurstijl. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen als uw wilt schoonmaken. Warmtevasthoudende stenen Bepaalde HWAM-modellen zijn ontworpen met een warmtemagazijn dat kan worden gevuld met warmte­ vasthoudende stenen. Deze steensoort heeft de bijzondere eigenschap de warmte van de kachel op te slaan en langzaam in de kamer af te geven. Dit betekent dat u nog van de warmte kunt genieten lang nadat het vuur is gedoofd. De modellen staan in het productoverzicht op bladzijde 62.

Haardhoutrek voor aan de wand Verkrijgbaar in grijs of zwart. Ø42,2 cm. Diepte 27 of 35 cm. Ø60 cm. Diepte 27 of 35 cm.

SmartBackup De accumodule, SmartBackup, is los te koop en is eenvoudig te installeren op het HWAM SmartControl™ ­systeem. Wij hebben deze module ontwikkeld om u perfecte veiligheid te kunnen bieden met betrekking tot ons technologische systeem. Wij willen u zo eenvoudig en veilig mogelijk laten profiteren van het technologische verbrandingsbeheer in uw HWAM-kachel. Met de accu bent u niet afhankelijk van de stroomvoorziening, mocht de stroom uitvallen. Modulebank Onze nieuwe, exclusieve modulebank is ideaal als u uw houtkachel hoger wilt zetten. Een bankhoogte van 33 cm biedt een mooi zicht op de vlammen en vergemakkelijkt het aansteken en bijstoken. Bovendien kunt u uw brandhout er gemakkelijk onder bewaren. De ­modulebank is gemaakt van staal en heeft een stijlvolle matzwarte kleur.

Modulebank H 33,0 cm B 125,0 cm D 45,0 cm

Buitenluchtsysteem Veel nieuwe of gerenoveerde huizen zijn zo goed geïsoleerd dat ze de toevoer van verbrandingslucht uit de kamer kunnen belemmeren. Als gevolg daarvan zal de houtkachel een tekort aan lucht hebben. Dit kan worden verholpen door een buitenluchtsysteem op uw houtkachel aan te sluiten.

40

intelligent heat


ECODESIGN COMPLIANT

Houtwagen H 87,5 x B 50,5 x D 38,5 cm

Houtemmer H 30,0 x Ø42,8 cm B incl. handvat: 48,6 cm

Vloerplaten Wij hebben vloerplaten van staal en glas ontwikkeld die zijn aangepast aan de vorm van uw houtkachel.

41


HWAM 2610/2620 Opties

Technische specificaties Nominaal vermogen

4,7 kW

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Autopilot™ Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement

80%

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

12 Pa

Voetstuk, sokkel of wandbeslag

Energie-efficiëntieklasse

A

HWAM 2610/2620 verkrijgbaar in zwart en grijs

Accessoires

Gewicht Gewicht HWAM 2610c/2610m

66/64 kg

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Gewicht HWAM 2620c/2620m

66/64 kg

Verbrandingssysteem

Gewicht, voetstuk

15 kg

Maten Breedte verbrandingskamer

27,0 cm

Aansluiting vanaf vloer*, boven

65,1 cm

Aansluiting vanaf vloer en sokkel, boven

68,1 cm

Aansluiting vanaf vloer en voetstuk, boven

95,1 cm

Aansluiting van de wand tot het midden van de bovenafvoer met wandbeslag

18,9 cm

* Onderste rand van de kachel en zonder sokkel

HWAM 2620c met voetstuk

43,4

43,0

9,9

16,2

30,7

16,2

55,2

37,8

30,7

8,1

16,2

58,2

37,8 9,9

11,1

73,0 3,0

16,2

42

43,0

30,7

70,0

85,2 10,2

36,7 12,2

30,7

37,8

100,0

37,8

85,2

HWAM 2610m met zijruiten

43,0

36,7 12,2

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

10,2

HWAM 2610c met zijruiten en sokkel


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 2630/2640 Technische specificaties

Opties

Nominaal vermogen

4,7 kW

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Autopilot™ Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement

80%

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

12 Pa

HWAM 2630/2640 verkrijgbaar in zwart en grijs

Energie-efficiëntieklasse

A

Accessoires Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Gewicht Gewicht HWAM 2630c/2630m

75/73 kg

Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Gewicht HWAM 2640c/2640m

75/73 kg

Verbrandingssysteem

Maten Breedte verbrandingskamer

27,0 cm

Aansluiting vanaf vloer, boven

95,1 cm

HWAM 2630c met zijruiten

HWAM 2640c

HWAM 2640m

43,0

37,8 43,0 16,2

12,7

10,2

36,7 12,2

16,2

16,2

85,2

37,8 16,2

30,7

12,7

30,7

16,2

30,7

85,2 100,0

100,0

85,2

37,8

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

43


HWAM 3110 Opties

Technische specificaties Nominaal vermogen

4,8 kW

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Rendement

79%

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

12 Pa

Energie-efficiëntieklasse

A

Autopilot™ Classic deur (c) of modern deur (m) Standaard handgreep (roestvrij staal) of style handgreep (roestvrij staal of zwart) Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting Voetstuk, sokkel, wandbeslag of hoek wandbeslag

Gewicht Gewicht HWAM 3110c/3110m Gewicht, voetstuk

87/84 kg

HWAM 3110m verkrijgbaar in zwart en grijs

14 kg

HWAM 3110c verkrijgbaar in zwart en grijs

Accessoires

Maten Breedte verbrandingskamer

33,0 cm

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Aansluiting vanaf vloer*, boven

69,8 cm

Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Aansluiting vanaf vloer en sokkel, boven

77,8 cm

Verbrandingssysteem

Aansluiting vanaf vloer en voetstuk, boven

99,8 cm

Aansluiting van de wand tot het midden van de bovenafvoer met wandbeslag

20,5 cm

* Onderste rand van de kachel en zonder sokkel

Standaard handgreep

Style handgreep, roestvrij staal

Style handgreep, zwart

HWAM 3110m

HWAM 3110c met voetstuk en style handgreep, zwart

41,4 19,6

44

47,9

41,4 19,6

47,7

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

20,2

90,4 41,3 19,6

16,9

20,2

60,4

75,5

20,2

68,4 41,4 19,6

8,0

47,9

16,0

83,5

20,2

8,0

16,0

68,4

105,5

HWAM 3110c met sokkel


COMPLIANT

HWAM 3120/3130 Opties

Technische specificaties Nominaal vermogen - Autopilot™/SmartControl™

4,8 / 4,5 kW

Autopilot™ of SmartControl™

Ø150 mm

Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement - Autopilot™/SmartControl™

79/81%

Schoorsteentrek (aanbevolen) - Autopilot™/SmartControl™

12/11 Pa

Standaard handgreep (roestvrij staal) of style handgreep (roestvrij staal of zwart)

Energie-efficiëntieklasse - Autopilot™/SmartControl™

A/A+

Rookgasafvoer

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting HWAM 3120m/3130m verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht Gewicht HWAM 3120c/3120m

107/104 kg

HWAM 3120c/3130c verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht HWAM 3130c/3130m

113/110 kg

Accessoires

Gewicht, warmtevasthoudende stenen

Ca. 32 kg

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem Warmtevasthoudende stenen (HWAM 3130)

Maten Breedte verbrandingskamer

33,0 cm

Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Aansluiting vanaf vloer met Autopilot™, boven

94,8 cm

Verbrandingssysteem

Aansluiting vanaf vloer met SmartControl™, boven

97,5 cm

Standaard handgreep

Style handgreep, roestvrij staal

41,4 19,6

47,5

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

85,3

126,0 20,2

20,2

85,3 40,8 19,6

HWAM 3130m

41,3 19,6

17,8

41,3 47,7 19,6

17,8

47,7

17,8

85,3 100,4

HWAM 3120m

100,4

HWAM 3120c met style handgreep, roestvrij staal

20,2

68,4

Style handgreep, zwart

16,0

83,5

ECODESIGN

45


HWAM 3520 Technische specificaties

Opties

Nominaal vermogen - Autopilot™/SmartControl™

4,8 / 4,5 kW

Rookgasafvoer

Autopilot™ of SmartControl™

Ø150 mm

Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement - Autopilot™/SmartControl™

79/81%

Schoorsteentrek (aanbevolen) - Autopilot™/SmartControl™

12/11 Pa

Standaard handgreep (roestvrij staal) of style handgreep (roestvrij staal of zwart)

Energie-efficiëntieklasse - Autopilot™/SmartControl™

A/A+

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting Speksteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting

Gewicht Gewicht HWAM 3520c/3520m

118/115 kg

Natuursteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting

Gewicht met speksteen bekleding HWAM 3520c/3520m

167/164 kg

HWAM 3520 verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met natuursteen bekleding HWAM 3520c/3520m

155/152 kg

HWAM 3520 met steen bekleding is verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht, warmtevasthoudende stenen

Ca. 44 kg

Accessoires Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Maten Breedte verbrandingskamer

33,0 cm

Warmtevasthoudende stenen

Aansluiting vanaf vloer met Autopilot™, boven

95,0 cm

Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Aansluiting vanaf vloer met SmartControl™, boven

97,7 cm

Verbrandingssysteem

Speksteen

Standaard handgreep

Tobacco Style handgreep, roestvrij staal San Sebastian

HWAM 3520c met style handgreep, roestvrij staal

16,2

HWAM 3520m met speksteen

HWAM 3520m

46

16,2

85,3

127,0 16,5

54,0

16,2

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

37,5 16,2

17,8

37,5

16,5

85,3

126,0

85,3 54,0 37,5

17,8

54,0

17,8

17,8

37,5

16,7

16,2

126,0

17,8

85,3

37,5

Style handgreep, zwart

16,5

85,3

Nox Petra


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 3630/3640 Technische specificaties

Opties

Nominaal vermogen

6,0 kW

Autopilot™ of SmartControl™

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement Autopilot™/SmartControl™

78,3/80,7%

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Autopilot™/SmartControl™

11/12 Pa A/A+

Speksteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting (HWAM 3640)

139/136 kg

Natuursteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting (HWAM 3640)

Gewicht HWAM 3640c/3640m

139/136 kg

HWAM 3630/3640 verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met speksteen bekleding HWAM 3640c/3640m

229/226 kg

HWAM 3640 met steen bekleding is verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met natuursteen bekleding HWAM 3640c/3640m

211/208 kg

Accessoires

Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

Gewicht Gewicht HWAM 3630c/3630m

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Maten Breedte verbrandingskamer

38,0 cm

Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Aansluiting vanaf vloer met Autopilot™, boven

109,6 cm

Verbrandingssysteem

Aansluiting vanaf vloer met SmartControl™, boven

112,3 cm

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

HWAM 3630c met zijruiten

HWAM 3640c met speksteen

45,0

44,2

6,8

44,2 6,8

9,5

55,6

60,0

44,2

49,6

16,9

99,2

114,8

45,0 16,9

99,2

114,8

16,9

49,6

9,5

9,5

99,2

44,2 6,8

9,5

16,9

99,2

Nox Petra

6,8

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

47


HWAM 3650 Opties

Technische specificaties Nominaal vermogen

6,0 kW

Autopilot™ of SmartControl™

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement Autopilot™/SmartControl™

78,3/80,7%

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Autopilot/SmartControl™ Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

11/12 Pa

HWAM 3650 verkrijgbaar in zwart en grijs

A/A+

Accessoires Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Gewicht Gewicht HWAM 3650c/3650m

171/168 kg

Warmtevasthoudende stenen

Gewicht, warmtevasthoudende stenen

Ca. 55 kg

Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Verbrandingssysteem

Maten Breedte verbrandingskamer

38,0 cm

Aansluiting vanaf vloer met Autopilot™, boven

109,6 cm

Aansluiting vanaf vloer met SmartControl™, boven

112,3 cm

16,9

45,0

48

55,6

44,2 6,8

9,5

16,9

9,5

44,2 6,8

45,0

99,2

99,2

150,8

HWAM 3650c met zijruiten

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 3660 Technische specificaties

Opties

Nominaal vermogen

6,0 kW

Autopilot™ of SmartControl™

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement Autopilot™/SmartControl™

78,3/80,7%

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Autopilot™/SmartControl™ Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

11/12 Pa

Speksteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting

A/A+

Natuursteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting HWAM 3660c verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht Gewicht HWAM 3660c/3660m

171/168 kg

HWAM 3660 met steen bekleding is verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met speksteen bekleding HWAM 3660c/3660m

282/279 kg

Accessoires

Gewicht met natuursteen bekleding HWAM 3660c/3660m

260/257 kg

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Gewicht, warmtevasthoudende stenen

Ca. 55 kg

Warmtevasthoudende stenen Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Maten Breedte verbrandingskamer

38,0 cm

Aansluiting vanaf vloer met Autopilot™, boven

109,6 cm

Aansluiting vanaf vloer met SmartControl™, boven

112,3 cm

Verbrandingssysteem

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

99,2

Nox Petra

HWAM 3660c

HWAM 3660m met speksteen

44,2 6,8

60,0

44,2

16,9

16,9

55,6

49,6

9,5

99,2

150,8

99,2

16,9

9,5 99,2

6,8

45,0

9,5

44,2

49,6

9,5

44,2 6,8

150,8

16,9

45,0

6,8

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

49


HWAM 3740 Technische specificaties

Opties

Nominaal vermogen - Autopilot™/SmartControl™

4,8 / 4,5 kW

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Autopilot™ of SmartControl™ Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement - Autopilot™/SmartControl™

79/81%

Open of gesloten bovenplaat (bovenaansluiting of achteraansluiting)

Schoorsteentrek (aanbevolen) - Autopilot™/SmartControl™

12/11 Pa

Standaard handgreep (roestvrij staal) of style handgreep (roestvrij staal of zwart)

Energie-efficiëntieklasse - Autopilot™/SmartControl™

A/A+

Gewicht

HWAM 3740 verkrijgbaar in zwart en grijs

Accessoires

Gewicht HWAM 3740m/3740c

104/101 kg

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Maten Breedte verbrandingskamer

33,0 cm

Aansluiting vanaf vloer met Autopilot™, boven

94,8 cm

Aansluiting vanaf vloer met SmartControl™, boven

97,5 cm

Verbrandingssysteem

Gesloten bovenplaat, achteraansluiting

Standaard handgreep

Open bovenplaat, bovenaansluiting

Style handgreep, roestvrij staal

HWAM 3740c

HWAM 3740c met style handgreep, roestvrij staal

49,9

50

37,5 49,9 16,6

16,7 85,3 37,5 16,6

17,8

85,3 102,5

102,5

16,7

17,8

37,5 16,6

34,8

34,8

17,8

85,3

34,8

HWAM 3740m met style handgreep, zwart

16,7

Style handgreep, zwart

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 3760 Technische specificaties

Opties

Nominaal vermogen - Autopilot™/SmartControl™

4,8 / 4,5 kW

Rookgasafvoer

Autopilot™ of SmartControl™

Ø150 mm

Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement - Autopilot™/SmartControl™

79/81%

Open of gesloten bovenplaat (bovenaansluiting of achteraansluiting)

Schoorsteentrek (aanbevolen) - Autopilot™/SmartControl™

12/11 Pa

Energie-efficiëntieklasse - Autopilot™/SmartControl™

A/A+

Standaard handgreep (roestvrij staal) of style handgreep (roestvrij staal of zwart) HWAM 3760 verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht Gewicht HWAM 3740m/3740c

117/113 kg

Accessoires

Gewicht, warmtevasthoudende stenen

Ca. 32 kg

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem Warmtevasthoudende stenen

Maten Breedte verbrandingskamer

33,0 cm

Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Aansluiting vanaf vloer met Autopilot™, boven

94,8 cm

Verbrandingssysteem

Aansluiting vanaf vloer met SmartControl™, boven

97,5 cm

Gesloten bovenplaat, achteraansluiting

Standaard handgreep Open bovenplaat, bovenaansluiting

Style handgreep, roestvrij staal

HWAM 3760m

49,9

16,7 85,3 37,5 16,6

17,8

85,3 125,4 49,9 37,5 16,6

17,8

125,4

16,7 17,8

85,3

125,4

34,8

34,8

34,8

37,5 16,6

HWAM 3760c met style handgreep, zwart

HWAM 3760c, grijs

met style handgreep, roestvrij staal

16,7

Style handgreep, zwart

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

51


HWAM 4510/4520 Technische specificaties

Maten

Min/max vermogen Nominaal vermogen Rookgasafvoer

3-7 kW

Breedte verbrandingskamer

35,8 cm

4,9 kW

Aansluiting vanaf vloer zonder sokkel, boven, Autopilot™*

72,3 cm

Aansluiting vanaf vloer zonder sokkel, boven SmartControl™*

77,8 cm

Ø150 mm

Rendement Autopilot™/SmartControl™

82/81%

Aansluiting vanaf vloer met mini sokkel, boven

77,8 cm

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

12 Pa

Aansluiting vanaf vloer met lage sokkel, boven

89,8 cm

Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

A+/A+

Aansluiting vanaf vloer met hoge sokkel, boven

100,8 cm 21,3 cm

Gewicht Gewicht HWAM 4510c/4510m

101/99 kg

Aansluiting van de wand tot het midden van de bovenafvoer met wandbeslag

Gewicht HWAM 4520c/4520m

96/94 kg

Opties

Gewicht HWAM 4510c/4510m met mini sokkel

103/101 kg

Autopilot™ of SmartControl™

Gewicht HWAM 4520c/4520m met mini sokkel

98/96 kg

Classic deur (c) of modern deur (m)

Gewicht HWAM 4510c/4510m met lage sokkel

105/103 kg

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

Gewicht HWAM 4520c/4520m met lage sokkel

100/98 kg

Op de vloer, mini sokkel, lage sokkel, hoge sokkel of wandmontage

Gewicht HWAM 4510c/4510m met hoge sokkel

109/107 kg

HWAM 4510/4520 verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht HWAM 4520c/4520m met hoge sokkel

104/102 kg

Accessoires Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

* Onderste rand van de kachel. ** Niet HWAM 4510/HWAM 4520 op vloer of mini sokkel NB: Lage modellen van HWAM 4510/4520 mogen niet op een brandbaar oppervlak worden geplaatst. Vraag bij twijfel uw verkoper om advies.

52

40,6 13,7

50,0

40,6 13,7

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

88,5

104,0

43,2

32,2

17,3

77,5

93,0

HWAM 4520m met hoge sokkel

17,3

65,5

81,0

50,0

HWAM 4510c met zijruiten en lage sokkel HWAM® Autopilot™

20,2

40,6 13,7

17,3

60,0

75,5

17,3

50,0

**

HWAM 4510c met zijruiten en mini sokkel HWAM® Autopilot™

14,7

40,6 13,7

14,7

60,0

HWAM 4520c HWAM® Autopilot™

Verbrandingssysteem

50,0

40,6 13,7


COMPLIANT

HWAM 4530/4540 Opties

Technische specificaties Nominaal vermogen

4,9 kW

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Autopilot™ of SmartControl™ Classic deur (c) of modern deur (m)

82/81%

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

12 Pa

Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

A+/A+

Speksteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansliuting (HWAM 4540)

124/122 kg

Natuursteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansliuting (HWAM 4540)

Gewicht HWAM 4540c/4540m

119/117 kg

HWAM 4530c/4540c verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met speksteen bekleding HWAM 4540c/4540m

175/173 kg

HWAM 4540 met steen bekleding is verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met natuursteen bekleding HWAM 4540c/4540m

136/134 kg

Accessoires

Rendement Autopilot™/SmartControl™

Gewicht Gewicht HWAM 4530c/4530m

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Maten Breedte verbrandingskamer

35,8 cm

Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Aansluiting vanaf vloer, boven

111,4 cm

Verbrandingssysteem

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

Nox Petra HWAM 4540m

HWAM 4540c met speksteen

40,6 12,6

98,8

114,3

17,3 50,0

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

40,6 12,6

13,7

40,6 50,0 12,6

13,7

17,3

98,8

98,8 114,3

114,3 50,0

13,7

40,6 12,6

17,3

40,6 12,6

17,3

98,8 13,7

98,8

HWAM 4530c met zijruiten

13,7

114,3

ECODESIGN

53


HWAM 4550/4560 Opties

Technische specificaties Nominaal vermogen

4,9 kW

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Autopilot™ of SmartControl™ Classic deur (c) of modern deur (m)

82/81%

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

12 Pa

Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

A+/A+

Speksteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting (HWAM 4560)

Rendement Autopilot™/SmartControl™

Gewicht Gewicht HWAM 4550c/4550m

Natuursteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting (HWAM 4560)

134/132 kg

HWAM 4550c/4560c verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht HWAM 4560c/4560m

129/127 kg

HWAM 4560 met steen bekleding is verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met speksteen bekleding HWAM 4560c/4560m

201/199 kg

Accessoires

Gewicht met natuursteen bekleding HWAM 4560c/4560m

156/154 kg

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Gewicht, warmtevasthoudende stenen

Ca. 29 kg

Warmtevasthoudende stenen Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Maten Breedte verbrandingskamer

35,8 cm

Aansluiting vanaf vloer, boven

111,4 cm

Verbrandingssysteem

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

Nox Petra HWAM 4560c

HWAM 4560m met speksteen

40,6 12,6

17,3

98,8

17,3

50,0

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

40,6 12,6

13,7

40,6 50,0 12,6

138,8

98,8

17,3

98,8 138,8

138,8 50,0

13,7

40,6 12,6 54

13,7

13,7

17,3

40,6 12,6

17,3

98,8 13,7

98,8

HWAM 4550m met zijruiten


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 4620/4640 Opties

Technische specificaties Nominaal vermogen Autopilot™/SmartControl™

7,0/8,0 kW

Autopilot™ (HWAM 4620/4640) of SmartControl™ (HWAM 4640)

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement Autopilot™/SmartControl™

80/81%

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

12 Pa

Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

A/A+

Speksteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting (HWAM 4640)

119/117 kg

Natuursteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting (HWAM 4640)

Gewicht HWAM 4640c/4640m

133/131 kg

HWAM 4620/4640 verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met speksteen bekleding HWAM 4640c/4640m

197/195 kg

HWAM 4640 met steen bekleding is verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met natuursteen bekleding HWAM 4640c/4640m

182/180 kg

Accessoires

Gewicht Gewicht HWAM 4620c/4620m

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Maten Breedte verbrandingskamer

49,0 cm

Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Aansluiting vanaf vloer, boven, HWAM 4620

81,9 cm

Verbrandingssysteem

Aansluiting vanaf vloer, boven, HWAM 4640

111,4 cm

*

* Niet HWAM 4620

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

Nox Petra

12,6

12,6

63,0

114,3

98,8

98,8

17,3 40,6 12,6

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

63,0

13,7

40,6

13,7

63,0

10,2

40,6

17,3

69,3

84,8

13,7

17,3

12,6

HWAM 4640m met speksteen

114,3

17,3

HWAM 4640m

10,2

40,6

98,8

69,3

HWAM 4620c

40,6 12,6

55


HWAM 4660 Technische specificaties

Opties

Nominaal vermogen Autopilot™/SmartControl™

7,0/8,0 kW

Autopilot™ of SmartControl™

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement Autopilot™/SmartControl™

80/81%

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

12 Pa

Speksteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting

Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

A/A+

Natuursteen bekleding, bovenaansluiting of achteraansluiting

Gietijzer boven, bovenaansluiting of achteraansluiting

HWAM 4660 verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht Gewicht HWAM 4660c/4660m

153/151 kg

HWAM 4660 met steen bekleding is verkrijgbaar in zwart en grijs

Gewicht met speksteen bekleding HWAM 4660c/4660m

224/222 kg

Accessoires

Gewicht met natuursteen bekleding HWAM 4660c/4660m

209/207 kg

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Gewicht, warmtevasthoudende stenen

Ca. 45 kg

Warmtevasthoudende stenen Vloerplaten, glas of staal (zwart)

Maten Breedte verbrandingskamer

49,0 cm

Aansluiting vanaf vloer, boven

111,4 cm

Verbrandingssysteem

Speksteen

Tobacco

San Sebastian

Nox Petra HWAM 4660m met Tobacco

138,3

98,8 63,0

0,6

56

40,6 12,6

63,0

17,3

40,6 12,6

13,7

13,7

13,7

17,3

17,3

12,6

12,6

98,8

138,8

17,3 10,2

40,6

98,8

69,3

HWAM 4660c

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM 5530 Opties

Technische specificaties Nominaal vermogen Autopilot™/SmartControl™

6,4/6,0 kW

Autopilot™ of SmartControl™

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Classic deur (c) of modern deur (m)

Rendement Autopilot™/SmartControl™

80/83%

Scharnier rechts of links

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Autopilot™/SmartControl™

11/12 Pa

Rookafvoer achter, boven of zijkant

A/A+

HWAM 5530 verkrijgbaar in zwart

Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

Accessoires

Gewicht Gewicht HWAM 5530m/5530c

247/245 kg

Gewicht hoge module

56 kg

Gewicht smalle module zonder/met lade

25/37 kg

Gewicht brede module zonder/met lade

45/55 kg

Gewicht, warmtevasthoudende stenen

137 kg

Hoge module Smalle module zonder/met lade (front eikenhouten/walnotenhouten), incl. viltkussen Brede module zonder/met lade (front eikenhouten/walnotenhouten), incl. viltkussen Warmtevasthoudende stenen

Maten Breedte verbrandingskamer

44,3-62,7 cm

Aansluiting vanaf vloer, boven

160,0 cm

Verse luchtaansluiting aan de achterkant of in de bodem

Verbrandingssysteem

Scharnier rechts

Scharnier links

HWAM 5530m, scharnier rechts

151,8

151,8

168,5

HWAM 5530c, scharnier rechts

13

14

45

22

45 14 45

22

90

90

90

45

13

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

57


HWAM 5530 Voorbeelden van configuraties:

Smalle module zonder lade

Brede module zonder lade

Smalle module met lade, walnotenhouten

Brede module met lade, eikenhouten

Brede module met lade, walnotenhouten

45 45 45

45 45

48,5 45 90

90

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

5

58

48,5

48,5

48,5

168,5

Hoge module

Smalle module met lade, eikenhouten

Viltkussen, smalle module

Viltkussen, brede module


ECODESIGN COMPLIANT

HWAM Classic 4 Technische specificaties

Opties

Nominaal vermogen

8 kW

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Autopilot™ Bovenaansluiting of achteraansluiting (zonder oven)

Rendement

79,3%

Houtvak

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen)

12 Pa

Oven

Energie-efficiëntieklasse

A

Gewicht

HWAM Classic 4 is verkrijgbaar in zwart en grijs

Accessoires

Gewicht

108 kg

Verse luchtaansluiting aan de achterkant

Gewicht met houtvak

120 kg

Vloerplaten (alleen voor HWAM Classic 4 met houtvak)

Gewicht met oven

178 kg

Verbrandingssysteem

Gewicht met houtvak en oven

190 kg

Maten Breedte verbrandingskamer

40,0 cm

Oven, H x B x D

37,8 x 60,0 x 40,0 cm

Aansluiting vanaf vloer, boven

68,7 cm

Aansluiting vanaf vloer met houtvak, boven

90,7 cm

Aansluiting vanaf vloer met oven, boven

108,5 cm

Aansluiting vanaf vloer met houtvak en oven, boven

130,5 cm

HWAM Classic 4 met houtvak

HWAM Classic 4 met oven en houtvak

40,0

40,0

60,0

40,0

60,0

72,1

60,0 44,0

22,0

12,0

131,9

60,0

44,0

12,0 22,0

22,0 60,0

94,1

59,6

72,1

12,0

60,0

22,0

59,6

72,1

60,0

81,6

37,8

HWAM Classic 4

40,0

59


HWAM I 40/55 Technische specificaties

Opties

Nominaal vermogen Autopilot™/SmartControl™

6,4/6,0 kW

Autopilot™ of SmartControl™

Rookgasafvoer

Ø150 mm

Classic of modern deur

Rendement Autopilot™/SmartControl™

80/83%

Scharnier rechts of links

Schoorsteentrek, min. (aanbevolen) Autopilot™/SmartControl™

11/12 Pa

Bovenaansluiting of achteraansluiting

A/A+

HWAM I 40/55 verkrijgbaar in zwart

Energie-efficiëntieklasse Autopilot™/SmartControl™

Gewicht

Accessoires

Gewicht HWAM I 40/55c/I 40/55m

99/97 kg

Verse luchtaansluiting Ventilatorset

Maten Breedte verbrandingskamer

44,3-62,7 cm

Maatwerk omlijsting

Verbrandingssysteem

38,5 30,8 Ø 14,9

60

56,9

73,4

18

18

22,0

14,9

21,8 61,4

Ø12,0

21,8

21,8

21,8 53,3 54,7 47,0

14,9

26

18

Ø12,0

31,8 39,1 38,5 30,8 14,9

31,8 39,1 ,6

53,3

36,7 14,7

54,7 47,0

14,9

73,4

74,4

18

36,7 14,7

38,5van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening. Alle tekeningen: de maten 30,8

18 18 30

38,5 30,8 14,9

45,2 50,2

18

29,0

22,0

77,0

,6

14,9

31,8 39,1

18

31,8 39,1

54,7 47,0

Ø14,9 11,8

18

54,7 22,0 47,0

21,8 61,4

53,3 56,9

21,8 77,0

47,0 54,7

61,4

53,3

14,9

61,4

56,9

77,1

22,0

11,8

38,5 30,8 Ø12,0 14,9 45,2 38,5 50,2

8

77,0

31,8 39,1

18

18

20,1 28,1 39,2

74 45,2 ,450,2

18

36,7 14,7

8

18

53,3

Ø12,0

20,1 20,1 28,1 28,1 39,2 39,2

Ø12,0

18

18

18

Ø12,0

56,9

73,4 38,5 38,5 38,5 36,7 18 18 14,7 18

18

Ø12,0Ø12,0 Ø12,0

18 11,8

18

18

77,0 73,4 73,4 73,4 36,7 36,7 36,7 36,7 36,7 14,7 14,7 14,7 14,7 ® TM 14,7 HWAM Autopilot

18 18 36,7 14,7

45,2 50,2

18

53,3

56,9

29,3

29,3 29,3

Ø12,0Ø12,0

53,3

53,3 18

56,9

77,1

38,5

77,1

56,9

Ø12,0 38,5

,6

39

36,7 38,5 14,7

53,3

73,4

54,3

36,7 14,738,5

50,2 45,2

54,3

18

38,5

38,5 38,5 30,8 30,8 77,0 Ø 14,9 Ø 14,9 38,5

18

77,0 77,0 38,5 38,5 38,5 38,5

20,1 28,1 39,2

29,3

18

HWAM® SmartControlTM

HWAM I 40/55c links scharnierend

11,8

HWAM I 40/55m rechts scharnierend

18

77,1

53,3

61,4

18

38,5

56,9

38,5

77,0

,6

39

31,8 39,1


ECODESIGN COMPLIANT

lu

Classe de performanCe e n v i r o n n e m e n ta l e

f t u n ab h g ig

ECODESIGN COMPLIANT

www.flammeverte.org

Classificazione (Italië)

ECO Design 2022 x

x

x

x

3

x

x

x

x

3

x

x

x

x

3

x

x

x

x

3

x

x

x

x

4

(2)

x

x

x

4 (2)

x

x

x

(1)

x

x

4

(2)

x

x

x(1)

x

x

4

x

x

x

x

(1)

x

x

4

x

x

x

x

x

(1)

x

x

4

x

x

x

x

x(1)

x

4

x

x

x

x

x

x

4

(2)

x

x

x

x

x

x

4 (2)

x

x

x

x

x

x

x

x

4

(2)

x

x

x

x

x

x

x

x

4 (2)

x

HWAM 4530

x

x

x

x

x

x

x

4

(2)

x

HWAM 4540

x

x

x

x

x

x

x

4 (2)

x

HWAM 4550

x

x

x

x

x

x

x

4

(2)

x

HWAM 4560

x

x

x

x

x

x

x

x

4 (2)

x

HWAM 4620

x

x

x

x

x

x

x

x

3

x

HWAM 4640

x

x

x

x

x

x

x

x

3

x

HWAM 4660

x

x

x

x

x

x

x

x

3

x

HWAM 5530

x

x

x

x

x

x

x

x

4

x

HWAM Classic 4

x

x

x

x

x

-

x

x

x

x

x

4

x

x

x

x

HWAM 2620

x

x

x

x

HWAM 2630

x

x

x

x

x

HWAM 2640

x

x

x

x

x

HWAM 3110

x

x

x

x

HWAM 3120

x

x

x

x

x

HWAM 3130

x

x

x

x

x

HWAM 3520

x

x

x

x

HWAM 3630

x

x

x

x

HWAM 3640

x

x

x

HWAM 3650

x

x

HWAM 3660

x

x

HWAM 3740

x

HWAM 3760

x

HWAM 4510 HWAM 4520

HWAM I 40/55

x

x

RLU zugelassen (Duitsland)

x

EN 13229 (Europa) HWAM 2610

x

(1)

x

Conto termico (Italië)

3

BlmSchV Stufe 2 (Duitsland)

x

LRV (Zwitserland)

x

NS 3058/3059 (Noorwegen)

x

EN 13240 (Europa)

Flamme Verte (Frankrijk)

Avec le concours de l’Ademe

UK CA (UK)

rüft

DEFRA EXEMPT

DEFRA exempt (UK)

gep

7

appareil de classe

än

R au m

Goedkeuringen & registraties

x

x x

(1) Alleen houtkachels met HWAM® Autopilot™ (2) HWAM® SmartControl™ 4 sterren. HWAM® Autopilot™ 3 sterren. NOOT: De tabel toont de status op het moment van publicatie van de catalenus. De huidige status kan op elk gewenst moment van uw HWAM-dealer worden verkregen en kan worden gecontroleerd op www.hwam.com.

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

61


Productoverzicht

HWAM 2620m

x

x

HWAM 2630c

x

x

HWAM 2630m

x

x

HWAM 2640c

x

x

HWAM 2640m

x

x

HWAM 3110c

x

x

HWAM 3110m

x

x

HWAM 3120c

x

x

x

HWAM 3120m

x

x

x

HWAM 3130c

x

x

x

HWAM 3130m

x

x

x

HWAM 3520c

x

x

x

HWAM 3520m

x

x x x x x x x x

x

x

HWAM 3630c

x

x

x

HWAM 3630m

x

x

x

HWAM 3640c

x

x

x

HWAM 3640m

x

x

x

HWAM 3650c

x

x

x

HWAM 3650m

x

x

x

HWAM 3660c

x

x

x

HWAM 3660m

x

x

x

HWAM 3740c

x

x

x

HWAM 3740m

x

x

x

HWAM 3760c

x

x

x

HWAM 3760m

x

x

x

62

x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Speksteen bekleding/ Natuursteen bekleding

Scharnier rechts of links

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Houtvak en/of oven

x

x

Warmtemagazijn

x

x

Optionele handgreep

x

Scharnierende deur

Verse luchtaansluiting aan achtkant

x

Verse luchtaansluiting in de bodem

x

x

Zwart

HWAM 2620c

Modern deur

x

Grijs

x

Voetstuk en/of sokkel

x

x

Wandbeslag en/of hoek wandbeslag

x

HWAM 2610m

Aansluiting

Zijruiten

HWAM 2610c

Classic deur

HWAM® SmartControl™

Kies

HWAM® Autopilot™

Nominaal vermogen >6 kW

Nominaal vermogen 5-6 kW

Nominaal vermogen <5 kW

Functie

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x


ECODESIGN COMPLIANT

Productoverzicht

HWAM 4530c

x

x

x

HWAM 4530m

x

x

x

HWAM 4540c

x

x

x

HWAM 4540m

x

x

x

HWAM 4550c

x

x

x

HWAM 4550m

x

x

x

HWAM 4560c

x

x

x

HWAM 4560m

x

x

x

HWAM 4620c

x

x

HWAM 4620m

x

x

HWAM 4640c

x

x

x

HWAM 4640m

x

x

x

HWAM 4660c

x

x

x

HWAM 4660m

x

x

x

x x x x x x x x x x

HWAM 5530c

x

x

x

x

HWAM 5530m

x

x

x

x

x

x

HWAM Classic 4

x

x x x x x x

Verse luchtaansluiting aan achtkant

x

Verse luchtaansluiting in de bodem

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

HWAM I 40/55c

x

x

x

x

HWAM I 40/55m

x

x

x

x

x x

Houtvak en/of oven

x

Speksteen bekleding/ Natuursteen bekleding

HWAM 4520m

x

Zwart

x

Grijs

x

x

Warmtemagazijn

x

Voetstuk en/of sokkel

HWAM 4520c

x

Wandbeslag en/of hoek wandbeslag

x

x

Aansluiting

Zijruiten

x

x

Scharnier rechts of links

x

x

Optionele handgreep

x

HWAM 4510m

Scharnierende deur

Classic deur

HWAM 4510c

Modern deur

HWAM® SmartControl™

Kies

HWAM® Autopilot™

Nominaal vermogen >6 kW

Nominaal vermogen 5-6 kW

Nominaal vermogen <5 kW

Functie

x

x

x

x

x

x

x

x

x 1)

x

x

x

x

x 1)

1) HWAM® SmartControl™: Zie tekening

63


Afstand tot brandbare materialen

1. Achterkant Cm. min.

2. Zijkant Cm. min.

3. Afstand tot meubilair aan voorkant Cm. min.

4. Afstand tot brandbaar vloer Cm. min.

5. Afstand tot brandbaar wand bij hoekplaatsing. Cm. min.

6. Afstand tot brandbaar wand bij hoekplaatsing. Cm. min.

- geïsoleerd rookkanaal/ongeïsoleerd rookkanaal

HWAM 2610

10/20

45/50

90

3 (2)

40/40

62/62

HWAM 2620

7,5/17,5

40/40

95

3

(2)

12,5/12,5

34/34

HWAM 2630

10/20

45/50

90

-

40/40

62/62

HWAM 2640

7,5/17,5

40/40

95

-

12,5/12,5

34/34

HWAM 3110

7,5/12,5

45/45

105

8 (2)

10/12,5

31/34

HWAM 3120

7,5/12,5

45/45

105

-

10/12,5

31/34

HWAM 3120 - HWAM® SmartControlTM

7,5/10

40/40

100

-

10/10

31/31

HWAM 3130

7,5/12,5

45/45

105

-

10/12,5

31/34

HWAM 3130 - HWAM® SmartControlTM

7,5/10

40/40

100

-

10/10

31/31

HWAM 3520

11,5/16,5

45/45

105

-

10/12,5

39/42

HWAM 3520 - HWAM® SmartControlTM

11,5/14

40/40

100

-

10/10

39/39

HWAM 3630

10

40

90

-

35(1)

63 (1)

HWAM 3640

10

40

90

-

20 (1)

48 (1)

HWAM 3650

10

40

90

-

35(1)

63 (1)

HWAM 3660

10

40

90

-

20 (1)

48 (1)

HWAM 3740

11,5/16,5

45/45

105

-

10/12,5

34/37

HWAM 3740 - HWAM® SmartControlTM

11,5/14

40/40

100

-

10/10

34/34

HWAM 3760

11,5/16,5

45/45

105

-

10/12,5

34/37

HWAM 3760 - HWAM® SmartControlTM

11,5/14

40/40

100

-

10/10

34/34

HWAM 2610 HWAM 2620 HWAM 2630 HWAM 2640 45°

5

5

HWAM 3110 HWAM 3120 HWAM 3130

6

45°

5

HWAM 3630 HWAM 3640 HWAM 3650 HWAM 3660

HWAM 3520 5

5 6

45°

5

45°

5

2 3

4

HWAM 3740 HWAM 3760

5 6

1

6

°

45

5

6

5

(1) Belangrijk! De afmetingen voor de hoekplaatsing dienen slechts ter indicatie. Neem contact op met uw HWAM-verkoper of een schoorsteenveger voor definitieve gegevens. (2) Aan deze voorwaarden wordt voldaan wanneer de kachel op een sokkel of voetstuk is gemonteerd. (3) Met geïsoleerde rookkanaal (4) Aan deze voorwaarden wordt voldaan wanneer de kachel op een hoge sokkel is gemonteerd. (7) Afstand tot brandbare wand met niet-brandbare isolatie.

64


ECODESIGN COMPLIANT

Afstand tot brandbare materialen

1. Achterkant Cm. min.

2. Zijkant Cm. min.

3. Afstand tot meubilair aan voorkant Cm. min.

4. Afstand tot brandbaar vloer Cm. min.

5. Afstand tot brandbaar wand bij hoekplaatsing. Cm. min.

6. Afstand tot brandbaar wand bij hoekplaatsing. Cm. min.

- geïsoleerd rookkanaal/ongeïsoleerd rookkanaal

HWAM 4510

10

59

120

28,5(4)

33

57

HWAM 4520

10

35

110

28,5

7

31

HWAM 4530

10

59

120

-

33

57

HWAM 4540

10

35

110

-

7

31

HWAM 4540, steen bekleding

10

40

110

-

7

31

HWAM 4550

10

59

120

-

33

57

HWAM 4560

10

35

110

-

7

31

HWAM 4560, steen bekleding

(4)

10

40

110

-

7

31

HWAM 4620

7(3)/20

40 (3)/35

130

-

12(3)/12

41 (3) /41

HWAM 4640

7(3)/20

40 (3)/35

130

-

12(3)/12

41 (3) /41

HWAM 4640, steen bekleding

7 /20

(3)

45 /45

140

-

(3)

15 /15

44 (3) /44

HWAM 4660

7(3)/20

40 (3)/35

130

-

12(3)/12

41 (3) /41

HWAM 4660, steen bekleding

7 /20

(3)

45 /45

140

-

(3)

15 /15

44 (3) /44

HWAM 5530

0 (3)/5

0

120

-

0

47,7

HWAM Classic 4

10

25

80

-

10 (1)

39 (1)

HWAM I 40/55

5(5)

5(5)

120

35

-

-

(3)

(3)

HWAM 4510 HWAM 4520 HWAM 4530 HWAM 4540 HWAM 4550 HWAM 4560

HWAM 4620 HWAM 4640 HWAM 4660

5

5

45°

6

45°

HWAM 5530 6

45° 5

5

5

1 2 3

4

HWAM Classic 4 6

45°

6

5

5

5

Alle tekeningen: de maten van de rookafvoer en verseluchttoevoer worden aangegeven tot het midden van de opening.

65


Testresultaten NS 3058 NS 3059

CO bji 13% O2

CO bji 13% O2

Stof bji 13% O2

Rookgasstroom

Stof

Rookgastemperatuur gemeten in de afvoeraansluiting

EN 13240/13229

%

mg/m³n

mg/m³n

°C

g/s

g/kg

HWAM 2610, Autopilot™

0,08

1003

24

329

3,90

3,42

HWAM 2620, Autopilot™

0,08

1003

24

329

3,90

3,42

HWAM 2630, Autopilot™

0,08

1003

24

329

3,90

3,42

HWAM 2640, Autopilot™

0,08

1003

24

329

3,90

3,42

HWAM 3110, Autopilot™

0,07

906

13

289

5,00

2,05 2,05

HWAM 3120, Autopilot™

0,07

906

13

289

5,00

HWAM 3120, SmartControl™

0,08

1050

12

324

3,50

2,45

HWAM 3130, Autopilot™

0,07

906

13

289

5,00

2,05

HWAM 3130, SmartControl™

0,08

1050

12

324

3,50

2,45

HWAM 3520, Autopilot™

0,07

906

13

289

5,00

2,05

HWAM 3520, SmartControl™

0,08

1050

12

324

3,50

2,45

HWAM 3630, Autopilot™

0,09

1125

18

350

6,00

1,21

HWAM 3630, SmartControl™

0,10

1250

21

325

5,04

1,78

HWAM 3640, Autopilot™

0,09

1125

18

350

6,00

1,21

HWAM 3640, SmartControl™

0,10

1250

21

325

5,04

1,78

HWAM 3650, Autopilot™

0,09

1125

18

350

6,00

1,21

HWAM 3650, SmartControl™

0,10

1250

21

325

5,04

1,78

HWAM 3660, Autopilot™

0,09

1125

18

350

6,00

1,21

HWAM 3660, SmartControl™

0,10

1250

21

325

5,04

1,78

HWAM 3740, Autopilot™

0,07

906

13

289

5,00

2,05

HWAM 3740, SmartControl™

0,08

1050

12

324

3,50

2,45

HWAM 3760, Autopilot™

0,07

906

13

289

5,00

2,05

HWAM 3760, SmartControl™

0,08

1050

12

324

3,50

2,45

NB! Door de voortdurende ontwikkeling van onze producten kunnen de huidige waarden afwijken van het hierboven genoemde. De actuele waarden worden vermeld door uw HWAM-dealer en zijn te vinden op www.hwam.com.

66


ECODESIGN COMPLIANT

Testresultaten

NS 3058 NS 3059 Rookgasstroom

Stof g/kg

312

4,1

3,01

324

4,0

2,16

312

4,1

3,01

324

4,0

2,16

312

4,1

3,01

19

324

4,0

2,16

24

312

4,1

3,01

19

324

4,0

2,16

24

312

4,1

3,01

324

4,0

2,16

312

4,1

3,01

324

4,0

2,16

320

5,9

1,74

28

320

5,9

1,74

29

334

6,6

1,88

28

320

5,9

1,74

29

334

6,6

1,88

Stof bji 13% O2

g/s

CO bji 13% O2

°C

CO bji 13% O2

Rookgastempera-tuur gemeten in de afvoeraansluiting

EN 13240/13229

%

mg/m³n

mg/m³n

HWAM 4510, Autopilot™

0,08

1000

24

HWAM 4510, SmartControl™

0,06

750

19

HWAM 4520, Autopilot™

0,08

1000

24

HWAM 4520, SmartControl™

0,06

750

19

HWAM 4530, Autopilot™

0,08

1000

24

HWAM 4530, SmartControl™

0,06

750

HWAM 4540, Autopilot™

0,08

1000

HWAM 4540, SmartControl™

0,06

750

HWAM 4550, Autopilot™

0,08

1000

HWAM 4550, SmartControl™

0,06

750

19

HWAM 4560, Autopilot™

0,08

1000

24

HWAM 4560, SmartControl™

0,06

750

19

HWAM 4620, Autopilot™

0,08

1000

28

HWAM 4640, Autopilot™

0,08

1000

HWAM 4640, SmartControl™

0,06

750

HWAM 4660, Autopilot™

0,08

1000

HWAM 4660, SmartControl™

0,06

750

HWAM 5530, Autopilot™

0,061

758

16

326

5,5

2,65

HWAM 5530, SmartControl™

0,077

963

16

299

4,6

1,87

HWAM Classic 4, Autopilot™

0,10

1250

36

255

9,90

-

HWAM I 40/55 Autopilot™

0,061

758

16

326

5,5

2,65

HWAM I 40/55 SmartControl™

0,077

963

16

299

4,6

1,87

NB! Door de voortdurende ontwikkeling van onze producten kunnen de huidige waarden afwijken van het hierboven genoemde. De actuele waarden worden vermeld door uw HWAM-dealer en zijn te vinden op www.hwam.com.

Deze catalogus presenteert het assortiment van HWAM. Omdat voortdurende productverbeteringen bij het bedrijfsbeleid horen, behoudt HWAM zich het recht voor om op elk moment wijzigingen aan te brengen in de producten die verband houden met technische ontwikkelingen die nuttig worden geacht. Alle afmetingen, kleuren en kenmerken kunnen afwijken door de technische vereisten van de locatie en de gebruikte materialen. Dit document, inclusief de afbeeldingen die het bevat, vormt geen contract. Juli 2022.

67


MADE IN DENMARK

H WA M A /S • N y da m s v ej 5 3 • DK- 836 2 Hørni ng • i nf o@hwam.com • www.hwam.de


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.