Page 1

P r o m Z M a g a z i n e

magazine over actiemarketing en promotionele producten & diensten

www.promz.nl

jaar gang 13 - nummer 1 - 2013

o v e r

IS GRAT

Kom inspiratie tanken op PromZ Event 2013,

www

Scherp inkopen blijft ook in 2013 noodzakelijk

a c t i e m a r k e t i n g

Z Prom2013 t Eve.npromzevent.nl EE ENTR

de grootste beurs voor gifts & gadgets

Supermarkt doet boekje open:

1000 weetjes van C1000

e n

Brandmanager Meike Dijkstra over

p r o m o t i o n e l e

DE ‘MANNEN­GADGETS’ VAN AMSTEL

p r o d u c t e n & d i e n s t e n 2 0 1 3 -

(advertentie)

n r 1 Deze cover is mede mogelijk gemaakt door SDA Print+Media. 417973_PromZ_Mag_1_cover.indd 3

19-04-13 09:05


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 4

04-03-13 11:48


promz

Het leed dat tender heet…

COMME NTA A R

PromZ Magazine 14de jaargang, maart 2013 PromZ Magazine is een uitgave van Het Portaal Uitgevers B.V. Veerdijk 40-i, 1531 MS Wormer Postbus 125, 1520 AC Wormerveer Tel: 075-6475747, fax: 075-6284914 E-mail: info@hetportaal.com Verschijningsfrequentie: 4x per jaar, de decemberuitgave is in combinatie met de ProductZ Finder Oplage: 16.500 exemplaren Abonnementen: Kunnen op elk gewenst moment ingaan voor de periode van een jaar. De abonnementsprijs bedraagt A 30,(incl. 6% BTW en verzendkosten). Abonnementen dienen schriftelijk te worden opgezegd, tenminste een maand voor het verstrijken van de abonnementsperiode, bij Het Portaal Uitgevers, Postbus 125, 1520 AC Wormerveer Adreswijzigingen: Dienen schriftelijk, bij voorkeur op de adresdrager, te worden doorgegeven aan Het Portaal Uitgevers, Postbus 125, 1520 AC Wormerveer Hoofdredactie: drs Karin Schaper Redactionele medewerkers: Charles Borremans, Sabine Doelman, Ed van Eunen, Allard Frederiks, Judith Munster, Kees-Jan Rozestraten, mr Alexander Singewald, drs Rutger Vahl Redactie-adres: Postbus 125, 1520 AC Wormerveer Tel./fax: 072-5153053 E-mail: k.schaper@words.nl Bladmanagement: Hans Janssen Advertentie-acquisitie: John Swaab, Philip Lasance, Meryem Karakus Traffic: Monique Zijlstra-Brandt, Natasja Groenink Vormgeving en DTP: SDA Print + Media, Aryen Bouwmeester en Dirk van der Burgh Druk: SDA Print + Media

d oor

Kar i n

S c hap e r

In PromZ Magazine hebben we het al vaker gehad over de zin en vooral de onzin van tenders. We komen er nu weer op terug omdat relatiegeschenkenleveranciers in toenemende mate kritiek uiten op het fenomeen tender. Er zijn ook steeds meer gerenommeerde leveranciers die er niet meer aan mee willen doen. Dat is toch de wereld op zijn kop? Want zo kan het gebeuren dat opdrachtgevers door hun tenders juist de voor hen meest geschikte leverancier mislopen. Tenders doen hun werk als er computers of kopieerpapier ingekocht moeten worden. Want daarbij gaat het om standaard producten en is ‘prijs’ een bepalende factor. Maar zo’n zelfde tender werkt toch niet bij de inkoop van promotionele producten, waarbij meedenken, creativiteit en service van de leverancier factoren zijn die van doorslaggevend belang zijn bij de uiteindelijke keuze? Er hangt een prijskaartje aan meedenken, creativiteit en service – iets waar de rechttoe rechtaan tender geen ruimte voor biedt. Naar onze mening is het niet meer dan logisch dat relatiegeschenkenleveranciers steeds minder het nut zien van het invullen van ellenlange vragenlijsten (waar ze ook het financiële hemd van het lijf wordt gevraagd), terwijl er zelfs nog niet een eerste selectie is gemaakt uit de wel 10 of meer(!) leveranciers die in eerste instantie meedoen. En we begrijpen ook dat ze het niet fair vinden om creatieve voorstellen te moeten leveren, waar leveranciers (ook) veel tijd en geld in moeten steken zonder dat er enige vergoeding tegenover staat. Als er zoveel kandidaten aan de tender mee doen, is de kans op winnen ook nog ‘ns klein – en naar verluidt behalen de winnaars uiteindelijk bij lange na niet de omzetten die tijdens de tender in het vooruitzicht werden gesteld. Tenders zijn hun doel aan het voorbijschieten. Het zijn starre tools en lijken vooral prijswapens in handen van opdrachtgevers, waar ze in eerste instantie van profiteren. Maar op langere termijn is dat nog maar de vraag – als de leveranciers zo weinig mogen verdienen, is er ook weinig budget beschikbaar voor service en laat staan pro-actief meedenken. Uiteraard weten we dat in sommige gevallen tenders verplicht zijn – maar ook die tenders kunnen soepeler en meer recht doen aan waar het bij promotionele producten om gaat, zowel aan de zijde van de klant als van de leveranciers. Zoals het nu is, gaat het niet goed en komt het ook niet meer goed. Het PPP, de branchevereniging van leveranciers, overweegt richtlijnen voor tenders op te stellen. Het ideale plaatje zou zijn dat opdrachtgevers en leveranciers elkaar hierin tegemoet kunnen komen. Niet alleen leveranciers, maar ook opdrachtgevers, zouden daar alleen maar beter van 9 worden.

© Niets uit deze uitgave mag, op welke wijze dan ook, worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder voorafgaande toestemming van de uitgever

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 5

5

04-03-13 11:49


promz

8 17

8

(cover item)

Kom inspiratie tanken op PromZ Event 2013. Ook dit jaar vindt u er weer de nieuwste give away’s, premiums en relatiegeschenken voor uw promotie- en loyaltyprogramma’s. ‘Een premium moet de consument een glimlach bezorgen.’ Een selectie van uitspraken die marketeers in de loop der jaren hebben gedaan over de power van het premium.

I NHOU D

22

22

29 31

39 44

39

49

(cover item)

Brandmanager Meike Dijkstra over het promotiebeleid van Amstel. Het biermerk staat al meer dan 140 jaar voor saamhorigheid en voorál voor vriendschap. Amstel richt zich op de ‘no-nonsens man’, met typische mannengadgets als de BierBQ, het Voetbalkrat en de BarBQ. In the Picture. In deze rubriek staan leveranciers van premiums en relatiegeschenken centraal. In deze aflevering Michel van Bavel van Van Bavel Gifts & Premiums (VBGP). Column. Charles Borremans over merkactivatie 2013 en verder. (cover item)

Onderzoek onder opdrachtgevers. Scherp inkopen blijft ook in 2013 noodzakelijk. Fox Productions bestaat 30 jaar. De textieldrukkerij groeide gestaag door als leverancier van merchandise, promotioneel textiel en bedrijfskleding. Column. Kees-Jan Rozestraten vindt het tijd voor iets leuks, zeker op de winkelvloer! (cover item)

52

De 45 Je weet nu-boekjes met in totaal 1000 weetjes van C1000.

57

GagdetZ

68

Specialistz

71

NewZ

80

Alles over PromZ Event 2013 – inclusief informatie van de standhouders.

52

6

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 6

04-03-13 11:49


2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 7

7

04-03-13 11:49


TEKST: SABINE DOELMAN

PromZ Event, de leukste & grootste vakbeurs voor promotionele producten

Kom inspiratie tanken op   Op de grootste vakbeurs voor promotionele producten, PromZ Event, zijn in de loop der jaren heel wat goede ideeën geboren die tot zeer succesvolle cases hebben geleid! Ook dit jaar vindt u er weer de nieuwste give away’s, premiums en relatiegeschenken voor uw promotie- en loyaltyprogramma’s. PromZ Event vindt plaats van 26 t/m 28 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

U

it onderzoeken die PromZ Magazine jaarlijks door diverse marktonderzoekbureaus heeft laten uitvoeren, blijkt steeds weer dat inkopers uit het bedrijfs­ leven een bezoek aan de vakbeurs PromZ Event een prettige en efficiënte manier vinden om zich te oriënteren op give away’s, promotie-artikelen en relatiegeschenken. ‘Het aanbod is groot en gevarieerd’, ‘je kunt de producten ook echt oppakken en van alle kanten bekijken’, ‘je kunt meteen je

vragen stellen en meer informatie krijgen’, ‘je ontmoet nieuwe leveranciers’ – dat zijn enkele uitspraken die steeds terug­ komen. “Samen met de exposanten doen we er dan ook alles aan om ook dit jaar weer een PromZ Event te organiseren waar iedereen, die in het bedrijfsleven betrokken is bij de inkoop van premiums en relatiegeschenken, met goede ideeën vandaan gaat,” aldus John Swaab van Het Portaal Uitgevers (uitgever van PromZ Magazine en organisator van de beurs PromZ Event.)

8

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 8

04-03-13 11:49


e ve n t z

case Gemeente Deventer heeft als doel om op ludieke wijze jonge ouders te voorzien van informatie. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Deventer heeft het idee bedacht om het Babyweetjes Kaartspel op maat te ontwikkelen. Doordat er bij het CJG Deventer veel samenwerking is tussen verschillende partijen, kan de informatie die in dit spel gebundeld is extra krachtig werken. De blikken speldoos ziet er sprankelend en uitnodigend uit. De ontvanger is nieuwsgierig naar de inhoud, een fantastisch cadeau om als aanstaande ouders te krijgen. Het CJG in Deventer verstrekt naast een informatiemap dit Babyweetjes Kaartspel. Identity Games, PromZ Event, stand 1033.

PromZ Event 2013 “Het bedrijfsleven blijft ook dit jaar kritisch op de uitgaven aan promotionele producten, een extra reden om de bezoekers van PromZ Event een beurs te bieden waarop ze een weloverwogen keuze kunnen maken uit de artikelen om hun activiteiten op het gebied van actiemarketing, relatiebeheer en loyalty te ondersteunen,” vervolgt hij. Rond de 150 exposanten laten op PromZ Event 2013 hun nieuwste collecties zien en de ‘hotste’ gadgets, die net zijn gespot op de grote promobeurzen in het Verre Oosten.

Toegevoegde waarde Want dat promotionele producten effectieve tools zijn voor méér verkopen of het vasthouden van bestaande relaties is inmiddels wel bewezen, denk alleen maar aan de succesvolle spaaracties van de bekende supermarktketens en merken als Douwe Egberts en Unox. Internationale onderzoeken tonen aan dat de inzet van

VIP-kaarten Grote kans dat uw leverancier van relatiegeschenken exposant is op PromZ Event 2013. Vraag of hij nog een speciale VIP-entreekaart voor u heeft waarmee u special guest bent op PromZ Event. Daarmee krijgt u o.a. gratis drankjes en een lunch in de speciale PromZ Lounge.

promotionele producten toegevoegde waarde heeft. Een groot deel van die toegevoegde waarde zit ‘m erin dat gadgets en gifts letterlijk tastbaar zijn: je kunt ze zien, voelen, ruiken, horen – noem maar op – en dat maakt promotionele producten uniek ten opzichte van alle andere middelen en media om uw doelgroep te boeien en aan u te binden. 8

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 9

26 t/m 28 maart

9

04-03-13 11:49


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 10

04-03-13 11:49


e ve n t z

Kom inspiratie tanken op PromZ Event 2013

case Premiumburo Nieuwkoop presenteert op PromZ Event: LoyalTea. Nieuw, gezond, lekker, duurzaam, eerlijk en zuiver. De verse thee komt rechtstreeks van de theeplantage in Sri Lanka. De thee kent een groot aantal toepassingen en biedt u talloze mogelijkheden voor (vergaande) personalisatie. Dit kan variëren tussen producten met losse thee, een bepaalde smaak, low-budget thee, meer exclusieve theesoorten en gift sets met thee, enzovoorts. De LoyalTea collectie bestaat uit LoyalPouch, PyramidBox, LoyalDeluxe, LoyalCan en LoyalBox. Premiumburo Nieuwkoop, PromZ Event, stand 501.

Wat promotionele artikelen ook uniek maakt, is het feit dat een en hetzelfde product op verschillende manier kan worden ingezet. De context van het product bepaalt in hoge mate de boodschap die wordt overgebracht. Met de hierbij gepubliceerde cases van exposanten op PromZ Event 2013 illustreren we de vele toepassingsmogelijkheden van give away’s, gifts en gadgets, promotionele producten en relatiegeschenken. Uiteraard denken de leveranciers desgewenst met u mee over de beste toepassingen voor uw bedrijf.

Facts & Figures PromZ Event

• 6000 professionele bezoekers uit het bedrijfsleven,

overheid en non-profit organisaties de grootste beurs in de Benelux op het gebied van gadgets, premiums, business gifts Eigen Keuze-concepten, motivatiesystemen, loyaltyprogramma’s en belevenissen: u vindt alle deskundige aanbieders met een compleet assortiment onder één dak tijdens PromZ Event 2013. Leveranciers van vele succesvolle premiums voor spaaracties van grote merken en supermarktketens (zoals InterImage, Compacon, Hokra Below the Line, Robitex) zijn aanwezig op PromZ Event 150 exposanten (gerenommeerde leveranciers van promotionele producten en relatiegeschenken) data: dinsdag 26, woensdag 27 & donderdag 28 maart 2013

• 

Effectieve middelen Amerikaans onderzoek naar het effect van give away’s en gifts in de zakelijke markt, toonde aan dat de helft van de ontvangers van een promotioneel product bereid is zaken te gaan doen met het bedrijf dat het product gaf. Vrijwel iedereen die een promotioneel product krijgt, kent of herkent het bedrijf dat het cadeau doet. Tussen de 30 tot 40 procent van de respondenten zegt dat ze na het krijgen van een promotioneel product positiever denken over het bedrijf erachter. 8

• op dinsdag en donderdag geopend van 10 uur tot 17 uur • op woensdag geopend van 10 uur tot 19 uur • locatie Jaarbeurs Utrecht, Hal 3 • gratis toegang na voorregistratie op www.promz.nl • als u gebruik maakt van de entreekaart in dit nummer van

PromZ Magazine of zo’n kaart heeft ontvangen van uw leverancier, registreer u dan ook even voor via de website van PromZ Event. Dan ligt uw entreebadge voor u klaar bij de kassa met de badge van PromZ Event kunt u ook doorlopen naar de beurs Event ’13, de grootste beurs voor alles wat met zakelijke evenementen heeft te maken inlichtingen: Het Portaal Uitgevers, 075-6475747 en www.promz.nl

• • 

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 11

11

04-03-13 11:49


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 12

04-03-13 11:49


e ve n t z

Kom inspiratie tanken op PromZ Event 2013

case In de winkel kon men bij aankoop van speciale actieproducten zijn gegevens achter laten om kans te maken op een ‘te gekke ontbijtset’ van La Vache Qui Rit. Per dag werden er 25 winnaars getrokken. Zij wonnen ieder vier mokken en vier borden. Alpha Impex, PromZ Event, stand 916.

case Cosmetize ontwikkelde voor Bakker Hillegom, Europa’s grootste postorder- en internetbedrijf gespecialiseerd in tuinartikelen, een prachtige geschenkset onder de naam Herba met handcream, showergel en bodycream. De producten bevatten plantenextracten, waardoor ze één op één matchen met de producten van Bakker Hillegom. Cosmetize, PromZ Event, stand 507.

Duits onderzoek wees uit dat promotionele producten twee keer zo lang in de herinnering blijven als tv- en radiocommercials. Een andere uitkomst was dat de meerderheid van de mensen die een promotie-artikel ontvangt, dit zo’n half jaar in zijn bezit houdt. Onderzoek bevestigt steeds vaker dat promotionele producten effectieve promotie- en communicatiemiddelen zijn, die hun eigen plaats verdienen in de mix.

doen door, bijvoorbeeld, te kiezen voor een meer selectieve inzet van promotionele producten, en voor kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid van de promotionele producten. 8

(advertentie)

Effect sorteren Eigenlijk maken alle bedrijven – van klein tot multinational – gebruik van premiums en relatiegeschenken omdat ze effect sorteren door een indruk achter te laten bij de ontvanger(s) en de bedrijfs- of merknaam langdurig onder ogen van de doelgroep houden. De leveranciers van promotionele producten die op PromZ Event staan, hebben in hun nieuwste collecties ook een groot aantal laaggeprijsde - en uiteraard kwalitatieve - gadgets. Inkopers van premiums, relatie- en eindejaarsgeschenken hebben momenteel immers te maken met beperktere budgetten. Maar uit een eerder gehouden PromZ Opdrachtgevers Onderzoek komt naar voren dat inkopers dat over het algemeen doordacht

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 13

13

04-03-13 11:49


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 14

04-03-13 11:49


e ve n t z

Kom inspiratie tanken op PromZ Event 2013

case Bakken doe je samen, samen met Blue Band. Daarom zijn er vijf leuke bakhulpjes te sparen bij aankoop van Blue Band producten. Interimage is de leverancier van deze bakhulpjes. Zeven spaarpunten geven recht op één bakhulpje. Interimage, PromZ Event, stand 712.

case Voor extra verkopen van de magere smeerkaas ERU Balans bedacht Hokra een spaaractie voor de doelgroep: vrouwen die er goed uit willen zien maar ook van lekker shoppen en lunchen houden. Liefst samen met vriendinnen. Op iedere actieverpakking zit een unieke code waarmee gespaard kan worden voor een gratis lunch bij één van de deelnemende lunchrooms in de top 10 winkel­steden in Nederland. De codes kunnen ingevoerd worden op de site (www.erubalansactie. nl) of via de ERU Balans app. De consument ontvangt binnen een week een voucher voor een gratis lunch. Hokra is verantwoordelijk voor het bedenken van de actie, de vormgeving en realisatie van de site, de app en de pos-materialen en het selecteren van de lunchrooms. Bovendien zorgt Hokra voor de afwikkeling van de actie. De actie loopt nog tot 30 september 2013. Hokra below the Line, PromZ Event, stand 622.

Relaties vasthouden Over loyalty gesproken: in tijden met economische tegenwind is loyaliteit, zowel van klanten als van personeel, van onschatbare waarde. Op de komende PromZ Event is er dan ook veel aandacht voor loyalty. Een groot aantal loyaltyspecialisten is aanwezig met hun (spaar)programma’s en de producten waarmee die programma’s kunnen worden ingevuld. Uiteraard vindt u op PromZ Event

Wat vindt u het beste gadget van 2013? In de Noviteitenshow heeft u een overzicht van de allernieuwste producten. Bij alle producten is informatie bijgevoegd en wordt het standnummer aangegeven van de distributeur die het betreffende product in zijn assortiment heeft. Bezoekers kunnen op formulieren aangeven welk product zij in de categorie Premiums en in de categorie Relatiegeschenken het beste vinden. Iedereen die een formulier invult, bepaalt mede de Publieksprijs voor het beste Premium en het beste Relatiegeschenk van 2013.

ook weer de grote, gevestigde namen onder de leveranciers alsmede de nieuwkomers.

Bekende merken Vele grote A-merken en promotionele merken, die zich goed laten inzetten als relatiegeschenk of in een spaarprogramma, staan apart in het zogeheten BrandZ Pavilion. Voor de ontvangers hebben bekende merken absoluut een meerwaarde door hun imago en grote naamsbekendheid, en zaken als garantie die op deze artikelen gewoon van toepassing is. In het BrandZ Pavilion staan alle merken en hun mogelijkheden overzichtelijk bij elkaar.

Gratis entree U kunt PromZ Event 2013 gratis bezoeken als u binnen uw bedrijf de professional bent die (mede) verantwoordelijk is voor de inkoop van promotionele producten en relatiegeschenken. Het enige wat u even moet doen is uw komst doorgeven via www.promzevent.nl. Met de print van de voorregistratie kunt u zo naar binnen. Zonder deze voorregistratie bedraagt de entree 9 30 euro.

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 15

15

04-03-13 11:50


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 16

04-03-13 11:50


p re m i u m z

TEKST: SABINE DOELMAN

‘Een premium moet de consument een glimlach bezorgen’ In de loop der jaren hebben vele marketeers* in PromZ Magazine uitspraken gedaan over de power van het premium, de kracht van premium- en spaaracties en de toegevoegde waarde van leveranciers. Bijgaand een selectie. Jurgen Mohr (Heineken): “We voeren niet alleen premiumacties om de verkoop te stimuleren. De binding met de consument verstevigen is ook een belangrijke doelstelling. We willen consumenten af en toe een stukje Heineken meegeven, ze af en toe ook eens iets teruggeven. Een premium moet een leuk cadeautje zijn dat de consument een glimlach op zijn gezicht bezorgt. Dan kan het veel doen voor je merk en je imago. Als je het hebt over het rendement van een actie, moet je niet alleen naar sales kijken, vind ik, maar ook naar relatie, zowel de relatie met de retailer als met de consument.”

Govert Verbeek (Douwe Egberts): “Alle premiums die we gebruiken zijn van hoogwaardige kwaliteit. Je moet niet willen kiezen voor rotzooi, al was het alleen maar omdat dit ook afstraalt op je merk en imago. Intern hebben we ook altijd discussies. Altijd krijg ik de vraag of het niet wat goedkoper kan. Natuurlijk, alles kan altijd goedkoper. Maar dat wil ik niet. Als ik het doe, dan doe ik het goed en anders niet. Ik wil dat onze premiums volgens de regels worden geproduceerd en dan moet je niet voor goedkoop gaan.”

Roland Simon (Albert Heijn): “Plans are nothing. Planning is everything.” Roland Simon, themamanager bij AH ten tijde van de WK-actie in 2010, haalde deze woorden van de voormalige Amerikaanse president Dwight

Eisenhower aan om de militaire precisie aan te duiden die nodig is voor grootschalige acties als de Beesies-promotie. “Een strakke planning is cruciaal. Al een jaar van tevoren werden de voorbereidingen getroffen voor de actie rond het WK Voetbal in 2010. Geheimhouding is daarbij een groot goed. De Beesies-actie droeg bijvoorbeeld de codenaam Project Volkswagen. Slechts tien mensen bij Albert Heijn zijn op de hoogte van de inhoud van de actie en de keuze voor het premium. Pas op de avond voor de lancering worden de winkelmanagers in een conference-call ingelicht.”

Christel Keulers (Mitsubishi Motors): “Het werken met verschillende leveranciers is op diverse fronten ingewikkelder. Ik ben geen prijskoper en ik speel open kaart. Maar het is mijn vak om te gaan voor scherpe levertijden, goede prijzen, goede producten met inachtneming van CSR en MVO, wat ook bij Mitsubishi Motors hoog in het vaandel staat. In al die opzichten vind ik het de moeite waard om mijn vraag aan verschillende leveranciers, die allemaal weer met andere producenten in China en Europa werken, voor te leggen. Het is hun vak om mij van de juiste antwoorden en mogelijkheden te voorzien. Op basis daarvan kan ik de beste keuze maken.”

Daniëlle Klijn (LeasePlan): “Bij zoiets als kopieerpapier pak je de lijst van de vijf grootste leveranciers en de drie grootste merken en je kijkt rechttoe rechtaan 8

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 17

17

04-03-13 11:50


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 18

04-03-13 11:50


p re m i u m z

‘Een premium moet de consument een glimlach bezorgen’

met wie je de beste deal kunt sluiten. In promotionele producten gaat het om allemaal verschillende producten voor verschillende doelgroepen en doelstellingen. Bij relatiegeschenken en premiums speelt ook emotie een rol.”

Alfonso Dozzi (Shell): “Een premium moet anders dan anders zijn. Het moet nergens anders te krijgen zijn, of het moet bepaalde unieke elementen hebben. Heel belangrijk is dat het een goede waardeperceptie heeft, een kwalitatief artikel dat klanten tegen een lage prijs kunnen aanschaffen. We hebben bijvoorbeeld een succesvolle actie gehad met dubbelwandige koffieglazen. Voor vergelijkbare glazen betaal je in de winkel 6 tot 8 euro per stuk. Onze glazen kostten 1,75 euro per stuk, en de klant kreeg er ook een gratis kop koffie bij.”

Marleen Jansen (HEMA): “Iedereen begrijpt dat de Bonkies met opzet een beetje over the top waren. Kinderen houden nu eenmaal van stout en baldadig, dus daar speel je op in. Bovendien wilden we ook wel de aandacht trekken met de spaaracties. Dat lukt niet met saaie characters. En nee, we hebben geen brieven gehad van bezorgde ouders of opa’s en oma’s die vonden dat HEMA het verkeerde gedrag stimuleerde.”

Marijke Goudberg (KPN): “Over de prijs van een pen ga ik niet onderhandelen met mijn leverancier. Ik wil creativiteit, het gevoel dat onze premiumleveranciers KPN begrijpen, dat ze snappen wat belangrijk voor ons is, dat ze zelf invullen hoe ze onze processen kunnen ondersteunen. Wij willen geen producten uit een boek, wij willen maatwerk.”

Markus Ravenhorst (Van Wanten Etcetera): “De Flippo’s werden ooit afgetest…Ik bedoel maar. Voelt de actie goed? Voelt het premium oké? Doen! En laat je vooral niet afschrikken door de ROI-berekening. Want sommige effecten voor je merk die je via goeie actiemarketing kunt bereiken, zijn niet 9 in geld uit te drukken.”

*Het kan zijn dat de in dit artikel genoemde functionarissen inmiddels niet meer werkzaam zijn bij het genoemde bedrijf c.q. een andere functie hebben binnen de onderneming.

(advertentie)

Jos Vranken (NBTC): “Ongevraagd advies van onze leveranciers is eigenlijk nog belangrijker dan gevraagd advies. Want ongevraagd advies leidt tot verrassing. Je weet zelf immers niet wat er allemaal mogelijk is.”

Maud van den Toorn (Schiphol Group): “Marketingdenken, maar ook meedenken, proactiviteit en creativiteit zijn zaken die wij van een leverancier verlangen. We doen zaken met gerenommeerde leveranciers om op hun advies af te gaan welke producten het beste bij onze doelstellingen passen. Zij zijn de professionals en juist die ervaring huren we in.”

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 19

19

04-03-13 11:50


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 20

04-03-13 11:50


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 21

04-03-13 11:50


TEKST: ALLARD FREDERIKS  FOTO: RUUD JONKERS

Amstel gaat voor typische mannengadgets Amstel staat al meer dan 140 jaar voor saamhorigheid en voorál voor vriendschap. Amstel richt zich op de ‘no-nonsens man’, met typische mannengadgets als de BierBQ, het Voetbalkrat en de BarBQ. Met het muziekplatform Vrienden van Amstel Live heeft Amstel al vijftien jaar goud in handen.

H

eineken en Amstel, allebei de 140 jaar gepasseerd, zijn ouder en wijzer geworden. In het verleden streden de concerngenoten nogal eens met elkaar om de gunst van de bierkoper. De laatste jaren zitten ze minder in elkaars vaarwater. Senior-brandmanager Meike Dijkstra van Amstel kan dat beamen. Waar Heineken zich vooral als een wereldmerk profileert, krijgt Amstel de ruimte om zich te presenteren als ‘het beste van Nederlandse bodem’.

Luidsprekerhoed Dertien jaar geleden streden Amstel en Heineken nog letterlijk met elkaar om het hoofd van de consument. Tijdens Euro 2000, het EK-voetbal in Nederland en België, kwamen beide merken met een eigen hoofddeksel als premium. Amstel deelde bij de stadions een hoed uit in de vorm van een voetbal, en Heineken introduceerde in dat jaar de Heineken Hoed, de eerste in een reeks van hoofddeksels. Amstel was op dat moment nog synoniem met het internationaal voetbal, als hoofdsponsor van de Uefa Champions League. Maar vanaf 2006 schoof het moederbedrijf Heineken naar voren als sponsor.

Vanaf dat moment was duidelijk dat Amstel zich ging richten op zijn Nederlandse wortels. De verbinding met voetbal is er nog, maar dan met een nationale focus, als partner van de KNVB-beker, en als sponsor van een aantal clubs in de Eredivisie, waaronder Feyenoord, Utrecht en AZ, en in het amateurvoetbal. Ook is Amstel al sinds de eerste editie in 1966 naamgever van de wielerklassieker Amstel Gold Race. De andere belangrijke pijler van het merk is muziek. Al vijftien jaar heeft Amstel zijn eigen megaspektakel: De Vrienden van Amstel Live. In januari werd Ahoy in Rotterdam weer acht avonden lang omgetoverd tot de grootste kroeg van Nederland. Een

–2 013

–2 012

– 2011

– 2010

– 2008

–G ratis dvd van 15 jaar de Vrienden van Amstel Live. Wie een krat Amstel kocht, kon met de code op de kassabon een dvd met fragmenten van 15 jaar Vrienden van Amstel Live bestellen.

–W in 2 van de 5000 laatste kaarten voor de Vrienden van Amstel Live. –M aak kans op een concert van de Vrienden van Amstel Live in jouw buurt –A mstel BarBQ. Barbecue, bar en koelbox in één. Amstel gaf er driehonderd weg, voor de leukste barbecuefoto’s met Amstel in de hoofdrol.

–G ratis vaasje met je eigen naam. Grote nationale promotie van Amstel in 2011. Deze actie was een groot succes, volgens Meike Dijkstra. “In de actieperiode hebben we 150.000 vaasjes met eigen naam in de markt gezet.”

– Retro T-shirt Amstel bestaat 140 jaar: gratis retro T-shirt bij een krat Amstel. Spaar ze alle drie.

– Amstel Amstellovich. Treed in de voetsporen van deze denkbeeldige Russische staalmagnaat. Maak kans op een vip-box met je vrienden. In een krat met 24 flesjes Amstelbier kan een unieke code zitten, die recht geeft op kaarten voor unieke voetbalklassiekers.

22

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 22

04-03-13 11:50


p ro m ot i o n z

Meike Dijkstra

trits aan bekende Nederlandse bands en artiesten trad met elkaar op. “Als ik daar sta, ben ik echt enorm trots,” zegt Dijkstra. “Ook de artiesten zelf willen er graag bij zijn. Ze geven vaak al tijdens de show aan dat ze er volgend jaar weer willen staan.” De concertreeks van Vrienden van Amstel Live trekt in totaal meer dan honderdduizend fans naar Ahoy.

Beleving in het schap De biermarkt is een verdringingsmarkt. “Door geregeld nieuwe smaken aan het assortiment toe te voegen, proberen we de categorie een nieuwe impuls te geven. Dat draagt ook bij aan een

positief imago van bier. In vergelijking met wijn heeft bier minder beleving in het schap. Daarom zijn we bijvoorbeeld begonnen om met schapkaarten uitleg te geven over de bieren.” De grote concurrentie zorgt voor een enorme promotiedruk in de biercategorie. “Dat zouden we natuurlijk graag anders zien,” zegt Dijkstra. “Het liefst wil je dat consumenten je producten kopen vanwege de kracht van het merk. Als ze toch verleid worden om een ander merk te kopen, is dat jammer.” Prijspromoties zijn noodzakelijk om een bepaald volume te behalen, betoogt Dijkstra, “maar met toegevoegde-waardepromoties kunnen we de winkelvoer inzetten om iets te doen wat uniek is 8

–2 006

–2 005

–2 005

–2 002

– S uperpingels. Sparen voor cadeaus, met de langlopende spaaractie Superpingels. Mannen konden alleen of in teamverband sparen voor bijvoorbeeld Beer­tenders en vip-arrangementen naar voetbalwedstrijden.

–A mstel Ballenbar. Op de Huishoudbeurs bood Amstel een rustpunt voor de Nederlandse man. Het merendeel van de 35.000 mannelijke bezoekers van de beurs gaat hier niet voor z’n eigen plezier naartoe, bleek namelijk uit onderzoek. In de Amstel Ballenbar kon hij tot zichzelf komen. De Ballenbar won een zilveren Esprix.

–A mstel Reservebank. De Amstel Reservebank was een ontwerp van bureau DraftWorldWide, en ontwikkeld door Premium Connection. Het bankje, in de vorm van een uitklapkoffertje, kon 600 kilo dragen. De Reservebank werd aan de vooravond van de finales van de Champions League en de Amstel Cup gelanceerd in een oplage van honderdduizend stuks.

– S chop het tot Superprof. Verzamel zoveel mogelijk codes en win kaarten voor de Champions Leaguefinale, of een van de andere dertigduizend prijzen. Deze actie liep ook in 2003 en 2004.

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 23

23

04-03-13 11:50


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 24

04-03-13 11:50


p ro m ot i o n z

Amstel gaat voor typische mannengadgets

Premiums moeten bijdragen aan het grotere geheel voor Amstel. Zo kunnen we ons onderscheiden van andere merken. Met muziek en met voetbal hebben we de beschikking over mooie thematische platforms. Daar haken we met acties op in, zoals we onlangs exclusief met C1000 hebben gedaan: de laatste kaarten voor Vrienden van Amstel Live kon je alleen nog krijgen als je een kratje Amstel kocht. Zo proberen we het succes van het evenement door te vertalen naar de supermarkt.”

Regionale activatie Ook regionaal zorgt Amstel voor activatie van grote events. Met Deen-supermarkten, bijvoorbeeld, dat winkels heeft in Noord-Holland en Flevoland. Dijkstra: “Amstel is marktleider in Noord-Holland. Met de Helden van Amstel Live komen we elk jaar naar Alkmaar. Met Deen organiseren we dan steeds een exclusieve promotie.” Klanten van Deen konden vorig jaar bij aankoop van een krat Amstel twee kaarten winnen voor De Helden van Amstel Live in het Afas-stadion in Alkmaar. “Deen is daar ook blij mee; een retailer kan zich op die manier weer onderscheiden van anderen.” Een vergelijkbare samenwerking is er met C1000. Voor de derde keer op rij gaf Amstel dit jaar met deze supermarktketen de laatste kaarten weg voor de Vrienden van Amstel Live. Vanaf verschillende supermarktvestigingen brachten bussen de winnaars naar Ahoy in Rotterdam. Tijdens de rit sprak zanger Xander

de Buisonjé de klanten in een filmpje toe, om ze alvast in de stemming te brengen. De relatie met C1000 ligt voor de hand, vertelt Dijkstra. “C1000 is een goede Amstel-verkoper én een goede kratverkoper. Zij richten zich ook wat meer op de no-nonsens man.” In 2011 gingen er bij de supermarktketen binnen twee weken 250.000 kratten Amstel de deur uit, toen er een gratis cd met nummers van Acda en De Munnik bij zat. Het album werd daardoor meteen vijf keer platina. Ook met andere supermarktmerken ontwikkelt Amstel joint promotions. “We proberen daarin te variëren.” In februari liep er een soortgelijke promotie met Jumbo: wie een krat Amstel kocht, kon met de code op de kassabon een dvd met fragmenten van 15 jaar Vrienden van Amstel Live aanvragen op www.amstel.nl/jumbo. Er werden meer dan 15.000 codes ingeleverd, waarmee Amstel een sales-uplift van ruim 100 procent wist te realiseren.

Diverse touchpoints Zoals het een groot merk betaamt, gebruikt Amstel diverse ‘touchpoints’ om zijn doelgroep te bereiken. Zo werd aan de Vrienden van Amstel Live ook een activatie op Facebook gekoppeld; bezoekers van het event konden op die manier foto’s delen. Het leverde ruim twintigduizend foto’s op. Voor een merk dat zo op vriendschap gericht is, zijn sociale media een walhalla, maar ook een 8

– 2000

– 1999

– 1998

–A mstel Voetbalkrat. Mini-tafelvoetbalspel dat paste op een kratje bier. Won goud bij de Europese EFSP/PMC Awards in Brussel. Bureau: ADM Sales Promotion –A mstel BierBQ Bij twaalf flesjes Amstelbier kregen consumenten een BierBQ, een barbecue in de vorm van een minikrat. Amstel en bureau Bartels\Verdonk Impuls wonnen hiermee een bronzen en een glazen Esprix. Met deze self-liquidatingactie kwam Amstel ook op de eerste plek in de Promotie Barometer, die het sentiment van consumenten meet ten aanzien van promoties. De actievoorraad was binnen twee dagen uitverkocht.

– Joint-promotion Wilkinson Sword. Bij aankoop van twaalf flessen Amstel 1870 kreeg de consument een Wilkinson Protector 3D met Amstel 1870-logo cadeau. Daarbij zat ook een boekje met scheertips.

–A nti-stresskratje. Rond de start van het WK Voetbal gaf Amstel bij ieder kratje pils een anti-stresskratje van zacht kunststof cadeau. Zo kon de consument tijdens het bekijken van voetbalwedstrijden alle spanning wegknijpen. De actie ging vergezeld van een tv-commercial waarin drie voetbaltrainers, Leo Beenhakker, Henk ten Cate en Wim Rijsbergen, van spanning achter de bank kruipen.

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 25

25

04-03-13 11:50


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 26

04-03-13 11:50


p ro m ot i o n z

Amstel gaat voor typische mannengadgets

risico. “Je moet natuurlijk niet gaan inbreken door irritante reclame te plaatsen. We vragen ons altijd af of het relevantie kan bieden voor de Amstel-drinker. In het geval van de Vrienden van Amstel Live: mensen vinden het leuk om foto’s te delen. Dat past prima bij ons.”

Bierglazen altijd populair Onverminderd populaire spaaritems zijn de bierglazen. Consumenten kunnen ze ook bestellen in de webshop. “Het verrast mij ook steeds weer, maar mensen blijven het leuk vinden om glazen te verzamelen,” zegt Dijkstra. “Voor ons is dat niet zozeer interessant in termen van omzet, maar meer als ondersteuning van het merk – het is vooral een service aan de Amstel-liefhebber. Daar willen we ook niet op verdienen. Het kan de loyaliteit vergroten; als mensen al bierglazen van Amstel in het keukenkastje hebben staan, geven ze misschien eerder de voorkeur aan Amstel dan aan een ander merk.” Bij het 140-jarig jubileum zette Amstel nog drie speciale glazen in als premium. “We hebben toen twee en een half keer het aantal kratten verkocht ten opzichte van de normale afzet. Dat is veel, voor een promotie met een premium. T-shirts blijven trouwens ook goed scoren. Tijdens het jubileum brachten we ook T-shirts uit met logo’s uit de historie van Amstel. Ook heel succesvol, we hebben 250.000 shirts in de markt gezet.” Dergelijke – zoals Dijkstra zegt – ‘meer voor de hand liggende’

promoties, bestaan naast acties met unieke, onderscheidende premiums. Recent voorbeeld, van afgelopen zomer, is een typisch mannengadget: de BarBQ. Dit is een barbecue met een bar en een koelbox. Amstel gaf er driehonderd weg, voor de leukste barbecuefoto’s met Amstel in de hoofdrol. Er werden ruim tweeduizend foto’s ingestuurd. Dijkstra: “Dit is een promotie die heel goed bij het merk past. Mannen houden van barbecuen, het zorgt voor gezelligheid in de tuin.” Dijkstra vertelt dat de BarBQ-promotie intern is bedacht, in samenwerking met het bureau de Combinatie van Factoren. De BarBQ doet denken aan de BierBQ, een premium uit 1999, bedacht door bureau Bartels\Verdonk Impuls en goed voor een bronzen Esprix.

Big bangs Amstel gaat niet over één nacht ijs bij het ontwikkelen van promotionele acties. In mei begint het team van Amstel steeds met de plannen voor het volgend jaar. “We beginnen met de issues: wat willen we bereiken en hoe gaan we ernaar toewerken? Dat bepalen we in samenspraak met het bureau. We benoemen de ‘big bangs’, zodat we in een bepaalde periode één duidelijke boodschap overbrengen. Vanaf december tot nu was dat bijvoorbeeld de muziekcampagne. Promoties maken onderdeel uit van een big bang – acties, en dus ook premiums, moeten bijdragen 9 aan het grotere geheel.”

– 1997

– 1992

– 1970

– 1961

–M obiele telefoon als flesopener. Samen met Philips, Libertel en Debitel zette Amstel een miljoen bierkratten uit met daarin een flesopener in de vorm van een mobiele telefoon. De milieuinspectie tikte de brouwer op de vingers. Amstel had voor de knoopcelbatterijen in de openers geen verwijderingsbijdrage betaald. Ook ontbrak een sticker met de vermelding dat het premium na gebruik bij het chemisch afval moest.

–B ingo-actie. De Bingo-actie van Amstel in 1992 won de Meetlat in de categorie 'Fast moving consumer goods'. De actie leverde Amstel blijvend hogere verkoopcijfers en een groter marktaandeel op.

–A mstel stopt met bloot­ kalenders. Ongeveer tegelijk met bandenmerk Pirelli begon Amstel halverwege de jaren zestig met kalenders met decent vrouwelijk bloot. In 1970 stopte de brouwer met de jaarlijkse blootkalenders.

–R eclamesingle Op een klein stationnetje. Onder de artiesten­ naam Jamaica Johnny bracht de Surinaamse Nederlander Nelis Liefeld in 1961 voor Amstel de reclamesingle Op een klein stationnetje uit. De tekst is van Pieter Goemans.

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 27

27

04-03-13 11:50


28

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 28

04-03-13 11:50


In the Picture z

z

Leveranciers van premiums en relatiegeschenken staan in de rubriek In the Picture centraal.

4

9 1

Michel van Bavel

Typeer je bedrijf kort en krachtig!

vragen aan Michel van Bavel van Van Bavel Gifts & Premiums (VBGP).

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Mijn grootvader is met Bavelco gestart in 1953. Hij was een pionier in de wereld van de relatiegeschenken. Als verkoper van doktersartikelen kreeg hij het idee om ook geschenken te verkopen. Zo werd hij één van de eerste geschenkdistributeurs. In de jaren ’70 was ik geregeld in de drukkerij en het magazijn om te helpen met de bestellingen. Na mijn studies heb ik stage gelopen bij verschillende leveranciers in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ik ben dus letterlijk al van kindsbeen af met geschenken bezig.

2

Hoe zie je je rol binnen VBGP?

Ik ben teamleader en verantwoordelijk voor de public relations, ik treed ook op als adviseur voor ons sales team en als bedrijfsleider bepaal ik mede de algemene strategie van Van Bavel Gifts & Premiums.

3

‘We doen wat we beloven.’ Misschien niet bijster origineel, maar wel effectief. Het respecteren van de beloofde kwaliteit en levertermijn voor iedere bestelling vraagt om gedreven professionalisme en engagement. Ook op creativiteit hebben we de laatste jaren fors ingezet.

5

Welk advies zou je aan je opdrachtgevers willen geven?

Selecteer 3 leveranciers als preferred supplier en verdeel je budget. Beloon creativiteit want bij een pure prijzenslag is niemand gebaat. Sta open voor je leverancier en betrek deze al vroeg bij de keuze van premium of give away. Hoe beter je je leverancier kent, hoe beter hij op je vraag kan inspelen.

6

Waar wil je dat VBGP staat over 5 jaar?

Van Bavel moet een topspeler op de Belgische markt blijven. Een bedrijf dat zich met meer kan onderscheiden dan enkel met de factor ‘prijs’. We willen ook een voortrekkersrol blijven spelen in het duurzaam ondernemen in deze sector.

7

Hoe ziet jouw ideale klant eruit?

Een klant die de 3 P’s respecteert, een klant waar het persoonlijk contact nog altijd bovenaan staat. Tenslotte verkopen wij toch “relatie” geschenken. Een klant die echt een partner is en creativiteit naar waarde kan schatten.

8

Wat is de grootste bedreiging in het vakgebied van promotionele producten?

Eén van de grootste bedreigingen is het internet. Niet het gevaar dat de transparantie van de markt te groot wordt, maar wel dat klanten meer met tegoedbonnen en codes gaan werken. Ik ervaar dit als een bedreiging omdat de expertise van de distributeur dan niet meer relevant is. Daarnaast moeten we onze sector beter verdedigen voor de Europese Commissie zodat er geen nieuwe en/of bijkomende beperkingen komen voor het geven van een premium, giveaway of relatiegeschenk.

9

Wat is de grootste uitdaging in dit vakgebied?

We moeten marketeers blijven overtuigen dat premiums en giveaways feitelijk de goedkoopste manier van adverteren zijn. We moeten klanten blijven overtuigen dat relatiegeschenken face-to-face gegeven moeten worden, dat ze op die manier het meeste impact hebben op de relaties van de klant. 9

Wat heeft VBGP opdrachtgevers te bieden?

Een geoliede machine waar 60 jaar ervaring en kennis van zaken achter zit. We zetten zwaar in op creativiteit en originaliteit. We hebben een eigen kantoor in China, wat ons de perfecte partner maakt voor op maat gemaakte premiums en giveaways.

VBGP: Antwerpen - Mortsel Bestaat sinds: 2003 Aantal medewerkers: 16

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 29

29

04-03-13 11:50


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 30

04-03-13 11:51


c o l u m nz

TEKST: CHARLES BORREMANS

Over merkactivatie 2013 en verder Het is inmiddels meer dan 25 jaar geleden, dat ik de wereld van de ‘spiegeltjes & kraaltjes’ binnenstapte. Ja, zo werd het sales promotion-vak door de thematisch geschoolde reclamevakgenoten eind jaren tachtig genoemd. Een wereld, waarin consumenten geacht werden (extra) producten en diensten te kopen, omdat die aankoop werd beloond met een Flippo of omdat je kans maakte op een ticket voor een popconcert van Michael Jackson.

H

et was de wereld van de simpele spaarzegeltjes, van ingewikkelde sweepstakes met unieke nummers en de wereld van GRATIS en van VAN/VOOR. Inmiddels zijn we een kwart eeuw verder en lijkt er zowaar niet al te veel veranderd. Per slot van rekening worden Albert Heijn-kopers anno 2013 beloond met Keukenmini’s, kun je nog steeds tickets winnen voor concerten, maar nu van van Rihanna of Robbie Williams en sparen we nog immer braaf zegeltjes voor keukentextiel bij Coop. De unieke sweepstakenummers komen nog met regelmaat voor op pakken chips en op het Internet en het woord GRATIS heeft nog niets van z’n aantrekkingskracht verloren (integendeel!). En de VAN/VOORprijsaanbiedingen worden meer dan ooit gespeld in de folders van de supermarkt. Maar dat kan tegenwoordig natuurlijk ook

digitaal. Kortom, er lijkt promotioneel weinig veranderd te zijn of is dat slechts schijn?

Nostalgische herinneringen Promoties zijn diep verankerd in onze cultuur. Hele generaties zijn ermee opgegroeid en bewaren nostalgische herinneringen aan promoties uit hun jeugd. De opa’s en oma’s van nu spaarden plaatjes van Verkade en de babyboomgeneratie was lid van de M-Brigade in de jaren vijftig of verzamelde speldjes en sleutelhangers in de jaren zestig. Later volgden de kookboekjes van Blue Band, de pluchen beesten in alle soorten en maten, de stormachtige opkomst van de EK- en WK-promoties en de zeer succesvolle terugkeer aan het begin van deze eeuw van spaarklassiekers als de Smurfen, voetbalplaatjes en Wuppies. Maar zijn de pro- 8

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 31

31

04-03-13 11:51


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 32

04-03-13 11:51


c o l u m nz

Over merkactivatie 2013 en verder

De consument is de marketeer van morgen moties anno 2013 nog dezelfde promoties als die uit pakweg de jaren zeventig van de vorige eeuw? Voor een deel wel. Hans Ferrée omschreef sales promotion in zijn Groot Praktijkboek Sales Promotion uit 1979 als ‘een kunstmatige actualisering van het aanbod’, daarmee vooral wijzend op het uiteindelijke doel van sales promotion: verkoopbevordering. Bijna 35 jaar later is dit in nagenoeg alle gevallen nog steeds het promotionele einddoel. Zonder meetbaar extra omzetresultaat, wordt een promotie ook anno 2013 toch veelal als mislukt ervaren.

Merkimago verstevigen Dus ‘promoting sales’ van producten en diensten blijft – onveranderlijk – belangrijk, maar wat is er in al die jaren dan wél veranderd? Nou, dan we moeten vooral gaan kijken naar wat promoties ook voor het merk, behorend bij die producten en diensten, betekenen. In eerste instantie was er bij promoties voor het merk weinig plaats. Natuurlijk waren er in de jaren tachtig wel promoties, die bij het merk aansloten. Sparen voor pannen bij Croma en Blue Band of voor een thermoskan bij Douwe Egberts. Gratis Heineken bierglazen bij aankoop van een krat Heineken bier. Op zich allemaal heel logisch, maar of het nou ook daadwerkelijk iets voor het merk deed… Toch begint zo rond het midden van de jaren negentig het tij te keren in de richting van het merk. In definities van promoties wordt er op gewezen dat promoties ook een rol kunnen spelen om het ‘merkimago’ van een product of dienst te verstevigen. De marketingcommunicatiewereld gaat inzien dat er voor promoties ook een rol is weggelegd om het merk meer inhoud te geven. Dus van een pure ‘below te line’-activiteit krijgen promoties meer en meer een ‘above the line’-karakter en wordt de merk- dan wel reclamecampagneondersteunende promotie een steeds sterker groeiend fenomeen.

Van sales naar activation Het verschijnsel promotie evolueert dus voortdurend. Van puur gericht op verkoop naar een versteviging van het merkimago. Van hieruit is een verdere ontwikkeling ingezet richting actiemarketing en ‘brand activation’ of – in goed Nederlands – merkactivatie. Opmerkelijk in deze ontwikkeling is dat promoties hierbij steeds meer gaan ‘samenwerken’ en ‘integreren’ met andere disciplines. In de definitie van promotiedeskundige Ed van Eunen uit 2003 komt dit al naar voren als hij actiemarketing omschrijft als ‘alle marketingactiviteiten, die direct moeten leiden tot aantoonbare meeromzet. Dit kan betrekking hebben op sales promotion als een geïsoleerde activiteit, maar ook als ondersteunende

activiteit bij direct marketingactiviteiten, online communicatie, instore, events, et cetera’. Bij actiemarketing gaat het dus om een samenwerking van de diverse marketingdisciplines, waarbij die gezamenlijke inzet echter wel moet leiden tot een aantoonbare (meer)omzet.

Interactie met consument De uiteindelijke focus op omzetvergroting wordt losgelaten als het om merkactivatie gaat. Merkactivatie is het naadloos integreren van alle beschikbare communicatiemiddelen in een creatief platform om consumenten te activeren. Hieronder verstaan we het stimuleren van interest, trial en loyalty. Merkactivatie sluit dus, waar het om de inzet van communicatiemiddelen gaat, geen enkel middel uit en is niet alléén maar gericht op het vergroten van de omzet. Merkactivatie zorgt voor marketingcommunicatie richting consument op een relevant moment, overtuigt door ‘experience’, faciliteert communicatie met andere consumenten, levert het bewijs van de merk-/en productclaim en stimuleert tevens het koopproces. Bovenal zorgt merkactivatie voor interactie tussen merk en consument. Een klassiek en geslaagd voorbeeld van merkactivatie is de jaarlijkse Nieuwjaarsduik, sinds 1998 een exclusief evenement van snert- en worstfabrikant Unox.

Eerlijke communicatie Als we het over interactie tussen merk en consument hebben, is het evident, dat anno 2013 en verder sociale media een cruciale rol gaan spelen. Volgens de website frankwatching.com gaat het gebruik van social media in de komende jaren de basis van marketing vormen. Dit heeft enorme consequenties voor de manier waarop merken met mensen gaan communiceren. De tijd is voorbij, dat merken sturend waren in de communicatie met hun doelgroepen. Ook het ruimte geven aan de ‘mondige consument’ richting het merk is niet meer voldoende. Die mondige consument neemt die ruimte inmiddels volledig over. Zoals frankwatching.com stelt, zijn de consumenten de marketeers van morgen. Zij delen via social media en op sociale platforms meningen en ervaringen (content) met elkaar en hebben meningen over allerlei organisaties, producten, diensten en merken. Er ontstaat een ‘ervaringseconomie’, waarin steeds minder plek is voor traditionele marketing(communicatie) en waarbij – zoals boven ook al gesteld – de monoloog (vanuit het merk) onomkeerbaar wordt vervangen door de dialoog. In die dialoog is het aan het merk om op een eerlijke, echte, open en vooral op een relevante manier met de consument te communiceren. 8

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 33

33

04-03-13 11:51


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 34

04-03-13 11:51


c o l u m nz

Over merkactivatie 2013 en verder

Mobile is the game changer ‘Mobiel’ wordt of is al de brug tussen de fysieke en digitale wereld. Smartphone-gebruikers zijn namelijk wel degelijk shoppers, ook al doen ze de daadwerkelijke aankoop (nog) niet via de telefoon. Met de snelle ontwikkelingen op mobiel gebied, gaan consumenten het internet ook in de winkel steeds meer bij hun aankoopbeslissingen gebruiken. Online sociale aanbevelingen spelen daarbij een steeds grotere rol en krijgen zo direct impact op het offline koopgedrag van consumenten. Bijna alle lichten staan al op groen om van mobiel het belangrijkste marketingkanaal te maken. In 2013 zullen we zien, dat steeds meer bedrijven niet meer gewoon voor het laten bouwen van een mobiele app kiezen, maar een voorop gezet plan gaan maken om dit kanaal goed te integreren in hun gehele marketing mix. Bij KLM is 5% van de omzet al afkomstig van smartphones (tablet hierbij niet meegerekend), Center Parcs doet 10% via het mobiele kanaal en Wehkamp al zo'n 15%. Ook het mobiel bankieren is groeiende. Zo gebruiken 1,2 miljoen ING-klanten de apps van ING. Dat is bijna 30% van het totale aantal gebruikers van internetbankieren. In juni 2012 waren dat er nog geen 600.000. (Dutchcowboys)

Echte merk-promotors maken

persoonlijke en relevante incentives om hen te verleiden tot aanbevelingen voor het merk via hun sociale netwerken. Het is dus van het grootste belang, dat je als merk je klanten kent of gaat kennen. Het hebben van klantendata wordt dus cruciaal. Het gaat erom – om met de woorden van merkenkenner Rob Benjamens te spreken – ‘… dat degeen, die de sterkste binding heeft met de klant en die klant ook kent en daar op een intelligente manier mee weet om te gaan, de strijd kan gaan winnen’. Kortom, data wordt het nieuwe geld.

Geen plaats voor fake brands Tot slot, wil je als merk een rol van betekenis spelen in de nieuwe ‘sociale economie’, dan moet je bovenal een eerlijk en écht merk zijn. In de sociale economie is geen plaats voor ‘fake brands’. Consumenten prikken daar direct doorheen en zullen dit even zo snel delen met hun sociale media-vrienden. Authenticiteit is dus ‘key’ en als je ook echt als authentiek wordt ervaren (een merk met een oorspronkelijk verhaal) is de kans groot, dat consumenten positief over je communiceren en dat je kunt uitgroeien tot een ‘love mark’: merken, die er in slagen om consumenten van hen te laten houden en hun boodschap volledig op te nemen (Kotler & Pfoertsch, 2006). 9

De steeds dominantere rol van de consument betekent overigens niet dat merk-marketeers passief langs de zijlijn moeten staan. Bij het delen (‘sharen’) van ervaringen en content door consumenten moeten merken een actieve rol spelen. Opmerkelijk genoeg komt hier weer een oud promotioneel trucje om de hoek kijken: belonen. Beloon de delende consument, die positief is over het merk) voor zijn marketingactiviteiten. Maak van je merk-fans dus échte merk-promotors. Volgens frankwachting.com kan dit door consumentenaanbevelingen te stimuleren met incentives. Je zult als marketeer dan wel je stinkende best moeten doen om je écht in je fans/promotors te verdiepen, want die willen

Charles Borremans is ruim 25 jaar actief in sales promotion, actiemarketing en merkactivatie. Hij was directeur van bureaus als MAS – Marketing & Sales Promotion, Borremans & Ruseler Thematische Actiemarketing en Draftfcb. Sinds juni 2011 is hij partner bij Goud Activatie in Amsterdam, charles@goudactivatie.nl.

(advertentie)

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 35

35

04-03-13 11:51


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 36

04-03-13 11:51


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 37

04-03-13 11:51


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 38

04-03-13 11:51


a n a lys e z

TEKST: ED VAN EUNEN

Scherp inkopen blijft ook in 2013 noodzakelijk Krappe(re) budgetten maken ook dit jaar het serieus en scherp inkopen van relatiegeschenken en promotionele producten noodzakelijk. Maar hoe dan ook blijft er voor promotionele producten een vaste rol weggelegd binnen het totale marketingbudget. Dat kwam naar voren uit het jaarlijkse PromZ Opdrachtgeversonderzoek.

I

n het vorige nummer van PromZ Magazine hebben we al een voorproefje gegeven van de resultaten van het laatste Opdrachtgeversonderzoek. Dat onderzoek liet PromZ Magazine in november 2012 door marktonderzoekbureau One Question online houden onder een representatieve steekproef van 176 bedrijven die gebruik maken van promotionele artikelen, relatiegeschenken en kerstpakketten. Zoals toen aangegeven staan we in dit eerste nummer van 2013 nog wat uitgebreider stil bij een aantal uitkomsten van dit onderzoek. All over kwam uit het onderzoek naar voren dat krappe(re) budgetten serieus en scherp inkopen meer dan ooit noodzakelijk maken.

Criteria die gehanteerd zijn bij de meest recente selectie van leveranciers van premiums, reclameartikelen en relatiegeschenken % Prijs van de aangeboden artikelen

55

Originaliteit/creativiteit van de aangeboden artikelen

46

De service die geboden werd

37

Het contact met de accountmanager

24

Breedte van het assortiment

22

De mogelijkheid die geboden werd om premiums met het bedrijfslogo te bedrukken

19

De omvang en soliditeit van de leverancier

8

Referenties van andere afnemers

6

Andere redenen

9

Weet het niet, was niet bij de laatste keuze van leverancier betrokken

9

Consistente rol De budgetten voor promotionele producten, relatiegeschenken en kerstpakketten zijn in 2012 wel wat gedaald ten opzichte van 2011, maar ze liepen minder terug dan verwacht. En van de ondervraagde opdrachtgevers geeft overigens 43% aan dat hun budget in 2012 gelijk is gebleven aan het budget van 2011. Gevraagd naar de verwachtingen voor het budget in 2013, durfde 28% van de respondenten een voorspelling te doen en zij zien dan een daling van het budget met 2,4% ten opzichte van 2012. De budgetdaling wordt vooral verwacht voor reclameartikelen en premiums, en in mindere mate voor relatiegeschenken en kerstpakketten/eindejaarsgeschenken. Als we deze cijfers leggen naast de budgetten die opdrachtgevers ook (kunnen) inzetten voor andere media, zoals buitenreclame, radio en tv, kunnen we wel vaststellen dat er een consistente rol van promotionele producten binnen het totale marketingbudget is weggelegd. 8

Redenen voor wijzigingen in de leveranciersrelatie % Afhankelijk van product/assortiment

46

Prijs

27

Afwisseling tussen verschillende leveranciers

8

(Europese) aanbesteding

4

Leveringsproblemen

4

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 39

39

04-03-13 11:51


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 40

04-03-13 11:51


a n a lys e z

Scherp inkopen blijft ook in 2013 noodzakelijk

Wanneer we relatiegeschenken, kerstpakketten/eindejaarsgeschenken, reclameartikelen en premiums met elkaar vergelijken zien we dat reclameartikelen gemiddeld door 71% van de ondervraagde respondenten in 2012 zijn ingekocht. Relatiegeschenken komen op de tweede plaats: 62% van de respondenten geeft aan dat deze in 2012 door hun bedrijf zijn ingekocht. Vlak daarachter volgen kerstpakketten met 57%, terwijl 39% van de ondervraagde respondenten aangeeft dat hun bedrijf in 2012 premiums heeft ingekocht.

Trouw aan leveranciers Als het gaat om de in te schakelen leveranciers, dan blijkt dat 28% van de opdrachtgevers dit jaar met dezelfde leveranciers dacht te gaan werken als in 2012, terwijl 36% verwachtte dit jaar gedeeltelijk of helemaal met andere leveranciers te gaan werken. Eveneens 36% van de ondervraagden wist eind 2012 nog niet of ze in 2013 met dezelfde of met andere leveranciers zouden gaan werken. Eind dit jaar, als we weer het Opdrachtgeversonderzoek uitvoeren, zullen we het weten. In 2011 gaf slechts 17% van de respondenten aan dat ze in 2012 geheel of gedeeltelijk met andere leveranciers gingen werken. Maar liefst 52% gaf vorig jaar aan in 2013 met dezelfde leveranciers te zullen gaan werken.

Prijs blijft belangrijk Wat zijn de belangrijkste redenen voor een wijziging in de leveranciersrelatie? Dit hangt vooral samen met het benodigde product: de huidige leverancier kan bijvoorbeeld bepaalde soorten producten niet leveren, of men was in 2012 niet tevreden over het assortiment van de (vaste) leverancier. Vervolgens speelt de prijs van het artikel dat men wil inkopen een rol bij het zoeken naar nieuwe leveranciers. Uit de antwoorden op de vraag waar men de laatste keer een nieuwe leverancier op heeft geselecteerd, blijkt dat de prijs het belangrijkste is, gevolgd door de originaliteit/creativiteit van de aangeboden artikelen. De geboden service staat op de derde plaats en het contact met de account manager van de leverancier staat op de vierde plaats. Verder is de breedte van het assortiment belangrijk, alsmede de mogelijkheid om producten te bedrukken. Dat betekent dat opdrachtgevers twee fasen doorlopen bij het selecteren van een leverancier: eerst kijken ze welke leveranciers het gewenste promotionele product kunnen leveren en vervolgens kiezen ze de leveranciers die de meest gunstige prijs/prestatie-verhouding bieden.

Oriëntatie op producten In de oriëntatie van opdrachtgevers op het vlak van producten, is het internet niet meer weg te denken. We hebben opdrachtgevers

Oriëntatie door opdrachtgevers op het aanbod van leveranciers van premiums, relatiegeschenken, reclameartikelen en kerstpakketten/ eindejaarsgeschenken n=

176 %

Ik oriënteer me het liefst via de gedrukte catalogi van de leveranciers

14

Ik oriënteer me het liefst via de websites van de leveranciers

31

Ik oriënteer me zowel via de catalogi als via de websites van de leveranciers

55

Totaal

100

Online kopen van premiums, relatiegeschenken en/of kerstpakketten n=

176 %

Nooit

29

Een enkele keer

39

Met enige regelmaat

20

Vrij vaak

9

Altijd

3

Totaal

100

in 2012 voor het eerst gevraagd naar de manier waarop ze zich het liefst oriënteren op het aanbod van leveranciers van premiums, reclameartikelen, relatiegeschenken en kerstpakketten/ eindejaarsgeschenken. Slechts 14% van de ondervraagden geeft aan dat ze zich (nog steeds) het liefst op de hoogte stellen via gedrukte catalogi. Daartegenover zegt 31% zich het liefst via de websites van leveranciers te oriënteren, terwijl 55% beide kanalen gebruikt. Kortom, 86% gebruikt in meerdere of mindere mate de websites van leveranciers. Aan degenen die zich zowel via gedrukte catalogi als via websites oriënteren is gevraagd of men zonder een gedrukte catalogus zou kunnen. Dan blijkt uiteindelijk dat je kunt stellen dat een kwart van alle opdrachtgevers echt geen enkele behoefte meer heeft aan een gedrukte catalogus, wat tegelijkertijd betekent dat driekwart nog wel graag over een gedrukte catalogus beschikt.

On- en offline koopgedrag Deze cijfers sluiten aan op het online koopgedrag van de opdrachtgevers. Van de ondervraagde respondenten heeft 71% ‘wel eens’ via internet premiums, relatiegeschenken en/of kerstpakketten ingekocht, terwijl 32% dat regelmatig, vrij vaak of zelfs altijd doet. Het betekent geen volledige keuze voor online, het is vooral en - en, net zoals dat geldt voor online en gedrukte catalogi. 8

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 41

41

04-03-13 11:51


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 42

04-03-13 11:51


a n a lys e z

Scherp inkopen blijft ook in 2013 noodzakelijk

Rol van gespecialiseerde premiumleveranciers, algemene groothandels en specifieke winkels, 2011-2012 Gespecialiseerde premium­ leveranciers

Algemene groothandels

Specifieke winkels

n=

176

176

176

Rol in 2012 toegenomen

13

2

6 48

Rol onveranderd gebleven

63

47

Rol in 2012 afgenomen

10

11

11

n.v.t.

14

40

35

Totaal

100

100

100

Als het gaat om offline verkoopkanalen zijn de ‘traditionele’, gespecialiseerde premiumleveranciers verreweg het meest populair: tweederde van de aankopen van premiums, reclameartikelen, relatie- en eindejaarsgeschenken worden bij dit type leverancier gedaan. Als het gaat om kerstpakketten zijn ook algemene groothandels, zoals Makro en Sligro, populair (18% van de totale bestedingen), op de voet gevolgd door specifieke winkels, zoals de Bijenkorf en Rituals. Deze rolverdeling bij de verkoopkanalen verschilde in 2012 weinig van 2011.

Originele producten Opdrachtgevers zoeken vooral altijd naar originele premiums. Dat blijkt elk jaar als we ze vragen een goede raad aan pre-

15 leveranciers met (zeer) hoge naamsbekendheid 9

Igo (Post), Van Helden, WOT-P, Compacon, Novelties, BeGlobal, Intercédé, Allgifts, Interimage, Gemaco, Hokra Below the Line, Promaction, Hiep Hiep Kado, Benito, Stravers.

miumleveranciers te geven voor het komende jaar. Steevast zeggen de opdrachtgevers dan vooral dat leveranciers meer originele producten zouden moeten aanbieden en zich daarmee moeten onderscheiden van de andere leveranciers (35%). Andere adviezen zijn: ‘wees niet te duur’ (13%), ‘denk met ons mee als klant’ (12%) en ‘verbeter je webshop’ (8%). Deze adviezen werden in 2011, en in de jaren daarvoor, ook het vaakst gegeven. Algehele conclusie uit het onderzoek: opdrachtgevers gaan serieus om met promotionele producten, relatiegeschenken en kerstpakketten, terwijl de actieve leveranciers van deze artikelen zich steeds beter weten te presenteren aan hun potentiële 9 opdrachtgevers.

(advertentie)

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 43

04-03-13 11:51


TEKST: JUDITH MUNSTER  FOTO: RUUD JONKERS

Geoff Collier (l) en Milko Koot

Geoff Collier: “Klanten vragen steeds meer om organic cotton en kleding die op een maatschappelijk verantwoorde manier is geproduceerd.” 44

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 44

04-03-13 11:51


p ro fi l e z

Geoff Collier (Fox Productions):

‘Onze rol is in eerste instantie die van adviseur’ Fox Productions bestaat 30 jaar. Terwijl andere textieldrukkerijen kwamen en gingen, groeide Fox Productions gestaag door als leverancier van merchandise, promotioneel textiel en bedrijfskleding. Directeur/eigenaar Geoff Collier en commercieel manager Milko Koot vertellen.

H

et is 1983. De Nederlandse ijshockeycompetitie behoort tot de wereldtop. IJshockeyers uit de hele wereld weten Nederland te vinden. Eén van hen is de Canadees Geoff Collier, speler bij de Amsterdam Eredivisie team. Op een dag zegt teamgenoot Tjakko de Vos (vandaar de naam Fox): “Laten we T-shirts gaan drukken zoals ze in Amerika doen.” Collier is meteen enthousiast. “Al wist ik niet eens wat de term ‘grafisch’ inhield”, vertelt Collier nu, dertig jaar later, in zijn bedrijfspand in Weesp. Van hun spaargeld schaft het tweetal een zeefdrukmachine aan. Die eerste jaren produceert Fox vooral kleine aantallen en gaan alle verdiensten terug in het bedrijf. Collier: “Na vijf jaar kochten we een nieuwe zeskleuren automaat en besloten we een designer in dienst te nemen. Hij werkt nog steeds bij ons, al 25 jaar. De T-shirts met grappige teksten en cartoons sloegen meteen aan bij toeristen die Amsterdam bezochten. Het bedrijfsleven volgde in rap tempo, met name de horeca in Amsterdam, maar ook promotionele bedrijven wisten Fox te vinden.”

Manusje van alles Het bedrijf verhuisde maar liefst vijf keer naar een groter pand dat telkens al vlot te klein bleek. Ook in Weesp benut Fox inmiddels elke vierkante centimeter. De meeste van de 35 personeelsleden zijn al tien, twintig, vijfentwintig jaar in dienst. Net als commercieel manager Milko Koot. Ooit begon hij bij Fox als manusje van

alles, rondde tussendoor een studie economie af en sprong na een stage in New York weer op de Fox-trein. Op een drafje geeft hij een rondleiding. Anno 2013 beschikt Fox over een eigen designafdeling met vier fulltime ontwerpers, in de drukkerij staan diverse zestienkleuren zeefdrukmachines te draaien. Fox maakt gebruik van de nieuwste technieken en machines, van de voorbereidende werkzaamheden tot het gebruik van speciale inkten. Al het personeel is in huis opgeleid. Ook andere textieldruktechnieken zijn aanwezig: transferdruk, borduren en digitaal printen. “We hebben een capaciteit van veertig- tot vijftigduizend stuks per week”, vertelt Koot. Alle denkbare ‘special effects’ zijn mogelijk: glitter, goud en zilver, metallic, oud-effecten, neonkleuren, full colour op een donkere achtergrond. Daarnaast beschikken we over een groot netwerk in Azië. We laten ons textiel al vijftien jaar in Bangladesh produceren en in China werken we met partijen die grote aantallen kunnen bedrukken tegen een scherpe prijs. Daar zit dan uiteraard wel een langere levertijd op.” De rondleiding gaat verder. Het pand blijkt over een enorm magazijn te beschikken waar naast eigen voorraad, ook voorraad wordt gehouden voor klanten. Ook verpakken, coderen en labellen wordt in eigen huis gedaan.

Merchandise en workwear Gold de souvenirmarkt ooit als grootste afnemer van Fox, tegenwoordig bedient het bedrijf een scala aan klanten met een brede 8

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 45

45

04-03-13 11:51


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 46

04-03-13 11:51


p ro fi l e z

‘Onze rol is in eerste instantie die van adviseur’

Promotioneel textiel volgt tegenwoordig de mode waaier aan producten. Denk aan merchandising voor de b-to-cmarkt, maar ook promotioneel textiel en bedrijfskleding voor de b-to-b-markt. Het kan van alles zijn, zolang het maar met ‘textiel’ en ‘bedrukken’ te maken heeft: veel T-shirts dus, maar ook caps, lanyards, handdoeken, fleecetruien, sweaters, joggingbroeken, tassen, trainingspakken… De lijst met klanten is lang: Heineken, Ajax, Feyenoord, PSV, Twente, Stage Entertainment, ABN AMRO, Saturn, Radio 538, Pioneer, EMI, het Van Gogh Museum, ID&T… Daarnaast startte Fox twee jaar geleden met de verkoop van workwear. Koot: “Alhoewel het product ‘werkkleding’ bepaalde specifieke vereisten heeft, is de synergie met onze huidige klanten en decoratietechnieken groot en was het een kleine stap om hiervoor een aparte afdeling op te zetten: Fox Workwear, voor workwear op maat, functioneel en/of volgens de laatste bedrijfsmode. Het bedrukken of borduren wordt in één adem in de deal meegenomen.”

Mooiere pasvormen Zo past Fox zich voortdurend aan de nieuwste technieken, aan de veranderende markt en de trends aan. Koot: “Textiel wordt steeds

Heineken Heineken heeft Fox gevraagd om mee te denken aan het optimaliseren van merchandiseverkoop in de Experience winkel in Amsterdam. Dit heeft geleid tot een voorstel van aanpassing van T-shirt designs (in huis bij Fox), vernieuwde verpakkingen en een nieuwe indeling van de winkel. Binnen enkele maanden was het concept gerealiseerd. Na een maand waren de resultaten goed meetbaar en positief boven verwachting.

ABN-Amro ABN-Amro presenteert de 40ste editie van de ABN AMRO WTT tennis in Rotterdam. Fox Productions, de vaste leverancier van bedrijfstextiel, wordt ingeschakeld om mee te denken over de aankleding van al het personeel, tot de ballenjongens en lijnrechters aan toe. Van digitale opzetjes tot het bedrukken/ borduren en in pakketten op naam leveren van het nodige textiel, houdt Fox controle over het gehele traject.

beter van kwaliteit en mooier van pasvorm, dat geldt voor zowel vrouwen- als mannenkleding. Vrouwen willen momenteel graag lange strakke shirts, in alle kleuren van de regenboog en het liefst willen ze ook nog kiezen uit verschillende mouwen en halslijnen. Het hangt van het budget van onze klanten af hoever ze hierin willen gaan, maar in principe is alles mogelijk.” Volgens Koot gaat ook bedrijfskleding tegenwoordig met de mode mee: trendy modellen, creatief in functionaliteit en uitvoering, moderne kleuren en kwalitatieve materialen. Bedrijfslogo’s zijn niet meer nadrukkelijk aanwezig, maar worden smaakvol en onopvallend op de kleding aangebracht. Nog een trend: duurzaamheid. Klanten vragen steeds vaker om ‘organic cotton’ in plaats van gewoon katoen. Bovendien willen steeds meer klanten weten of de kledingstukken op een maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd zijn. Een goede zaak, vind Collier. “Wij voldoen aan alle eisen op dit gebied. Sterker nog: wij vinden het niet meer dan normaal om goed met ons personeel, onze omgeving en het milieu om te gaan en we werken alleen met leveranciers die er hetzelfde over denken,” stelt hij. Tot slot nog de trend van kleinere aantallen en kortere levertijden. Ook Fox ontkomt er niet aan. “Klanten bestellen tegenwoordig liever vijf keer tweehonderd stuks, dan in één keer duizend en het liefst op het laatste moment,” aldus Koot. “Het is niet ideaal. Aan de andere kant is snelheid en flexibiliteit onze kracht. Juist omdat we alles in eigen huis doen, kunnen we op die trend inspelen.”

Vasthouden aan concept Terugkijkend op die dertig jaar is Collier een tevreden mens. Terwijl andere textieldrukkerijen kwamen en gingen of hun productie naar verre landen verplaatsten, bleef Fox Productions met succes vasthouden aan zijn beproefde concept: blijven investeren, geen concessies doen aan kwaliteit, altijd meer doen dan je belooft en vooral: meedenken. Koot: “Onze rol is in eerste instantie die van adviseur. Wij werken sámen met onze klanten.” Collier: “Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Wil je als onderneming succesvol zijn, dan moet je échte relaties opbouwen en deze blijven koesteren. Niet alleen met je klanten, maar ook met je medewerkers en je leveranciers. We hebben veel ijzersterke relaties opgebouwd over de jaren, zowel met beslissers als met eindgebruikers. Ik ben trots op deze sterke basis, en vooral op ons team, want een bedrijf als dit draait om teamwork.” 9

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 47

47

04-03-13 11:51


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 48

04-03-13 11:52


c o l u m nz

TEKST: KEES-JAN ROZESTRATEN

Tijd voor iets leuks! Wordt u ook zo vreselijk depressief van het depressief zijn? En je kan geen krant open slaan, journaal of actualiteitenprogramma bekijken of je zakt nog verder weg in je ellende. Nederlanders hebben dat blijkbaar in zich. Van oudsher een zeer calvinistisch volkje, waarbij het gras bij de buren altijd groener is, het weer nooit goed genoeg en de boodschappen altijd te duur.

Z

elf ben ik een (redelijk) vrolijke Brabander, maar ook ik betrap me er steeds vaker op dat ik de wereld er niet leuker op geworden vind. En terwijl ik dit schrijf, sneeuwt het ook nog. Terwijl we al weer genoeg sneeuwdagen hebben gehad deze winter, waardoor ik toch besloot om die veel te dure winterbanden aan te schaffen. Mét velgen natuurlijk, want dat is beter voor de band. En op lange termijn goedkoper, omdat het omzetten veel geld scheelt. Maar hoezo goedkoper? Het was zo duur, dat ik voor hetzelfde bedrag bijna op wintersport had gekund…. Enfin, lekker klagen. Alsof dat oplucht.

Lekkere fles wijn Laatst zat ik een uitzending van Brandpunt te bekijken en daar was een item over hoe Nederlanders omgaan met de recessie. Wat een openbaring! En wat een goede invalshoek had de econoom van de Rabo-bank. Hij vertelde heel Nederland dat we zeikerds zijn. Natuurlijk niet in die bewoordingen, want dat doe je niet bij een gerenommeerde bank. Maar dat was wel wat ik er uit kon concluderen. Hoe slecht hebben we het in Nederland? We zijn nog steeds een rijk land, hebben een van de beste pensioenstelsels in de wereld, we hebben met z’n allen vreselijk veel geld op de bank en nog een heleboel meer dingen. Ik was opeens een stuk vrolijker en trok een lekkere fles wijn open. Waarom niet? We gingen dus toch niet met z’n allen naar de verdoemenis.

Vergaderen en klankbordgroepen Het leven is toch veel leuker als we het allemaal wat zonniger bekijken. Hoog tijd dus dat wij het anders gaan doen. Herpak jezelf! Een tijdje geleden was er op een seminar van ons moederbedrijf een spreker, Jos Verveen. Hij gaf ons een lesje ‘weg met alle flauwekul die ons – zakelijk - in de weg zit’. En ik kan u verzekeren: zijn boekje ‘Bullshit management’ is een heerlijk relativerend boek. Dacht ik toch echt dat ik het allemaal fout deed, bleek dat eigenlijk erg mee te vallen. Want ik hou van polderen, maar het kan soms echt te ver gaan. Ik hou van ‘mee laten denken’ en ‘inspraak’, maar het kan ook doorslaan. Wat je nodig hebt in een organisatie zijn mensen die écht houden van het werk dat ze doen. En als je zo’n club mensen bij elkaar hebt, dan komt de rest (het succes dus) vanzelf. Dan hoef je niet eindeloos te vergaderen, dan komen er geen klankbordgroepen en hangt er gewoon een gedreven en positieve sfeer in de gangen. Ik zou Jos Verveen onrecht aandoen als ik zou zeggen dat dit de kern van zijn boodschap is, maar het is zeker een onderdeel van zijn relaas.

Domper op de feestvreugde En om het nu dan over premiums te hebben: mist u nou ook de écht leuke (premium)acties? Of mist u nou ook die leuke en unieke ‘shopping experience’? Elke stad, elk dorp heeft dezelfde winkels met hetzelfde aanbod en ook nog eens dezelfde acties. 8

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 49

49

04-03-13 11:52


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 50

04-03-13 11:52


c o l u m nz

Tijd voor iets leuks!

Maak de winkel leuker, verras de consument Bijna nergens wordt u verrast, haast nooit ziet u iets wat u nooit eerder zag, de meeste winkels lijken op elkaar, inclusief hetgeen ze aanbieden. Eerder schreef ik hier al eens over, maar het is dan ook iets wat me blijft verbazen. Kijk nou om u heen. Stel, u wilt een nieuwe auto aanschaffen. Dan gaat u zich oriënteren. Online, beetje praten met vrienden, wat magazines kopen, e.d. En u gaat naar de dealer. Maar wat een domper. Die maakt er ook geen feestje van. Terwijl u toch echt op het punt staat daar een smak geld neer te leggen. Waar is dat feestje? Ik was een tijdje geleden in Ljubjana; iedereen schrijft dit verkeerd en niemand weet waar het ligt. Maar het is de hoofdstad van Slovenië en het ligt eigenlijk net onder Wenen. En nee, het voelt zeker niet als een voormalig Oostblokland, want het is er prachtig, de mensen zijn alleraardigst en shoppen is hier echt nog een belevenis. En met shoppen bedoel ik dan gewoon de plaatselijke retail bekijken. Wat een feest. Op elke hoek van de straat een bijzondere winkel met dito aanbod. Winkelketens, bijna geen. Of in elk geval goed te vermijden. Heerlijk.

Winkelen leuker maken En wat zou ik nou in Nederland willen veranderen? Weg met al die vooroordelen dat elke verandering (te veel) geld kost. Maak de winkel leuker, maak het aanbod leuker, maak de activiteiten leuker en maak dus het winkelen daardoor leuker. Verras de consument! En dat kan eigenlijk zo simpel zijn. Laatst, bij de plaatselijke Jumbo, kreeg ik een heerlijk belegd toastje aangeboden door een aardige dame (een van de eigen personeelsleden) met een vriendelijke lach. En nog een, en nog een….Of ik dat wilde proeven, was nieuw. En het was niet zo’n standaard proeverij vanuit zo’n plastic semi-braderiekraampje, inclusief luifeltje, georganiseerd door een fabrikant. Nee, eigen initiatief van de plaatselijke Jumbo. En toen deze vestiging twee jaar bestond, kreeg elke klant een doos Jodenkoeken (ja, zo heten ze nou eenmaal…). Allemaal uiterst simpele, maar vriendelijke winkelacties. En ook met die simpele dingen kan een – slimme - ondernemer zich onderscheiden. Zojuist overigens net weer terug van een bezoek aan Marqt; die prachtige retail/foodformule. Wat een genot. Een combinatie van het rauwe en eerlijke van New York en het verfijnde van Parijs. Daar leg je nou graag je geld neer.

van de grootgrutter uit Zaandam. En ze durven wel weer. Want niet iedereen zou zo’n enorme actie, met alle (voorraad)risico’s van dien, aandurven. Nou heeft AH natuurlijk wel een ‘soort van bevoorrechte positie’, maar hebben ze daar niet zelf keihard voor gezorgd? Zij waren immers de partij die winkelen in een supermarkt in Nederland voor het eerst leuk maakte. Voelt u een beetje waar ik naar toe wil? Ik wil dus gewoon leuker boodschappen kunnen doen. Ik wil wellicht zelfs ietsje meer betalen voor dat stukje lol. En biedt een winkel me meer lol, dan blijf ik terugkomen. Ik van bureauzijde, u als ondernemer en uw premiumleveranciers hebben eigenlijk een belangrijk aandeel in die lol. Want zijn deze drie partijen niet diegenen die die ‘lol’ verkopen aan fabrikanten? En als wij die lol niet meer kunnen creëren, dan komt die lol ook niet in de winkel. Dus eigenlijk begint het bij ons. Toch? Dus als u het eens bent met wat ik hierboven beschrijf en als u ook vindt dat shoppen in het algemeen leuker en interessanter moet worden, laten we dan met z’n allen onze 9 verantwoordelijkheid nemen.

Kees-Jan Rozestraten, managing director van bureau De Combinatie van Factoren, email: kees-jan.rozestraten@dcvf.nl

(advertentie)

Lef en verantwoordelijkheid nemen En wat heeft de laatste tijd nou wél gezorgd voor een glimlach of een langdurig goed gevoel bij een bepaald merk? AH was weer goed bezig, met de mini’s. Dat was nou weer een leuke actie

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 51

51

04-03-13 11:52


TEKST: ALLARD FREDERIKS

Kennis sparen met C1000 C1000 schoot ouders te hulp met z’n grootschalige spaaractie ‘Je weet nu’. Vragen van hun kinderen waar ze anders het antwoord op schuldig moeten blijven, zijn verzameld in 45 boekjes met in totaal duizend weetjes over uiteenlopende onderwerpen.

C

1000 zette kinderen en hun ouders aan om kennis te sparen. Met de grootschalige promotie ‘Je weet nu’ bood de supermarkt consumenten van 18 januari tot eind februari de kans om 45 boekjes te verzamelen. Bij elke 10 euro aan boodschappen gaf C1000 zo’n Je weet nu-boekje cadeau, met feitjes en weetjes over onderwerpen als vreemde natuurverschijnselen, geld en muziek. Ook was er een gratis Je weet nu-game, die online kon worden gespeeld, en die te downloaden was als app voor iPad en Android-tablet. Met de actie richt C1000 zich primair op kinderen, en in tweede instantie op de ouders en grootouders, vertelt woordvoerster Jolieke van der Rest. In de 45 boekjes staan in totaal duizend wetenswaardigheden, zoals: Vincent van Gogh heeft tijdens zijn leven maar één schilderij verkocht. En: haringen laten scheten onder water, zo praten ze met elkaar. C1000 moedigde ouders en kinderen aan om ook samen de boekjes door te nemen, en vervolgens hun kennis te testen in de game. Over de totale oplage van de boekjes wil Van der Rest geen uitspraken doen. Ze geeft wel aan dat de actie succesvol is geweest. “De reacties waren zeer positief. Op 27 februari hebben we ook

een ruilmiddag georganiseerd, zodat kinderen hun verzameling boekjes compleet konden maken.” Een verzamelmap voor de boekjes was los bij C1000 te koop voor 1,99 euro. Ook de game scoort goed, stelt Van der Rest. “De app staat continu in de toptien van meest gedownloade apps. En op de speciale site is de Je weet nu-game ruim achthonderdduizend keer gespeeld.”

Verzamelwoede C1000 springt met de boekjes in op het fenomeen dat kinderen vaak vragen stellen waar hun ouders het antwoord op schuldig moeten blijven. Van der Rest: “Vier op de tien ouders zeggen soms met de mond vol tanden te staan als zij een moeilijke vraag van hun kind krijgen. En 86 procent van de ouders krijgt wel eens vragen waar zij het antwoord niet op weten.” Volgens C1000 bood dat een goede voedingsbodem om de verzamelwoede op gang te brengen. Van idee tot executie op de winkelvloer vergde de actie veel voorbereiding. C1000 heeft zelf meegedacht over de inhoud van de boekjes. Bureau Vijf890 uit Schiedam heeft ze geschreven en opgemaakt. “Met 45 verschillende boekjes is dit een intensief traject geweest,” zegt Van der Rest. “Dan moeten alle boekjes nog

52

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 52

04-03-13 11:52


p ro m ot i o n z

(advertentie)

Dag C1000, hallo Jumbo De merknaam C1000 gaat verdwijnen. In 2015 zullen de laatste winkels worden omgebouwd tot Jumbo-supermarkt. Jumbo nam C1000 een jaar geleden over van CVC Capital Partners. Ruim 130 vestigingen zijn verkocht aan Coop en aan Albert Heijn. Zo’n driehonderd C1000-winkels ondergaan een Jumbo-metamorfose. Met de overname van C1000 wordt Jumbo de tweede supermarktketen van Nederland, achter Albert Heijn, dat een marktaandeel heeft van 33 procent. De nieuwe combinatie telt 725 winkels met een omzet van 7,5 miljard euro en een marktaandeel van 23 procent. Zelfstandige C1000-ondernemers hebben vlak na het overnamebesluit van Jumbo hun beklag gedaan over het feit dat ze op hoge kosten zouden worden gejaagd. Vlak voor de overname waren ruim honderd C1000-supermarkten namelijk omgebouwd naar C1000-rood. Die zouden binnen drie jaar weer geheel moeten worden verbouwd; de gemiddelde terugverdientijd van een verbouwing ligt echter rond de zes à zeven jaar. Jumbo heeft na overleg met de ondernemers toegezegd dat zij een financiële vergoeding krijgen voor de gedwongen overstap.

worden gedrukt en geleverd aan alle C1000-winkels. Daarnaast moesten we de communicatiecampagne ontwikkelen en is de ‘Je weet nu game’ ontwikkeld. Daar is alles bij elkaar wel een aantal maanden overheen gegaan.”

Nieuwe acties C1000 blijft met acties als deze hard aan de weg timmeren, ook al houdt het merk op te bestaan. Vorig jaar februari rondde Jumbo de overname van de supermarktketen van CVC Capital Partners formeel af. Bij de overname werd in eerste instantie gezegd dat 8

2013 - nummer 1 – www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 53

53

04-03-13 11:52


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 54

04-03-13 11:52


p ro m ot i o n z

Kennis sparen met C1000

Ruim 85% van de ouders krijgt wel ‘ns vragen waar ze het antwoord niet op weten de C1000-formule nog een tijdlang zou blijven bestaan, maar eind april 2012 kwam Jumbo met de mededeling dat de twee formules toch snel zouden worden samengevoegd. Circa driehonderd C1000winkels worden omgebouwd tot Jumbo-supermarkten. Zeker is dat in 2015 de laatste C1000-vestigingen zullen overgaan naar de Jumbo-huisstijl. Om omzet en winst op peil te houden, moet C1000 in de tussentijd onverminderd actief blijven met promotionele acties. Naast de Je weet nu-actie liep van 6 februari tot en met 12 maart ook een joint promotion met Center Parcs: spaar voor korting op een verblijf bij een van de Center Parcs-vakantieparken. Daarnaast heeft C1000 samengewerkt met Amstel bij het jaarlijks spektakel Vrienden van Amstel Live. Terwijl alle concerten voor dit evenement al waren uitverkocht, konden klanten van C1000 begin dit jaar nog kans maken op toegangskaarten. Ook de komende kwartalen zal C1000 ongetwijfeld met nieuwe promotieactiviteiten komen. Van der Rest wil hier weinig over kwijt. Ook gaat ze niet in op de vraag of de marketinginspanningen onder invloed van de overname door Jumbo worden aangepast. Wel heeft het moederbedrijf in algemene termen al verklaard dat de sterke punten van C1000 terug zullen komen in een vernieuwde Jumboformule. Maar nu het aantal supermarktmerken alleen maar afneemt, ligt minder diversiteit aan promoties ook voor de hand. C1000 heeft op dat vlak wel wat successen op z’n naam staan.

Geluksvogeltjes Vorig jaar troefde C1000 de andere supermarktmerken nog af met z’n inhaker op de Oranjekoorts rond het EK-voetbal: de Geluksvogeltjes. Ook Albert Heijn, doorgaans de succesvolste keten als het aankomt op Oranjepromoties, had het nakijken. C1000 trok met zijn EK-actie de meeste extra klanten naar zijn supermarkten. Deze campagne kwam uit de koker van Bas Verheijen, de voormalige marketingman van Albert Heijn. Verheijen begon in 2009 bij C1000, maar kondigde zijn vertrek aan nadat bekend werd dat C1000 zou verdwijnen als gevolg van de overname door Jumbo.

Exit Tineke Schouten In augustus vorig jaar gooide C1000 de campagnes ook over een andere boeg. In de nieuwe uitingen heeft Tineke Schouten plaatsgemaakt voor twee mannelijke hoofdrolspelers: acteurs Cas Jansen en Jack Wouterse. Is bij C1000 de man degene die beslist over de aankopen in de supermarkt? Van der Rest: “Boodschappen doen is voor vrouwen corvee en voor mannen een uitje. Vrouwen die over wasmiddelen praten is niet grappig, maar als mannen dit doen is het hilarisch om naar te kijken. Maar het belangrijkste is: vrouwen houden van mannen, helemaal als ze boodschappen doen. Daarom reageert de doelgroep positief op de nieuwe campagne waarin Cas Jansen en Jack Wouterse de hoofdrol spelen.” 9

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 55

55

04-03-13 11:52


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 56

04-03-13 11:52


gadget z O R I G I N E L E

E N

 Tulips in a Box. De Tulips in a Box bevat vier

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

 Tab solar oplader standaard Tab is multifunctioneel: de krachtige 2600mAh oplaadbare lithium batterij (output 5V, max. 1,2A) laadt niet alleen uw telefoon of tablet op, maar hij houdt ze ook netjes in positie tijdens het opladen. Zo kunt u lekker een film bekijken zonder angst te hebben dat de batterij leeg zal raken. Geleverd inclusief Micro USB kabel. Geregistreerd ontwerp®. Normaal € 48,55 per stuk. Nu vanaf € 33,50 per stuk. BG Promotions - www.bgpromotions.nl

tulpenbollen in een eierdoosje van milieuvriendelijk en gerecycleerd materiaal. De wikkel wordt voorzien van uw eigen ontwerp. Vanaf 500 stuks, prijzen op aanvraag. Blikvanger - 020-4231819 www.blikvanger.com

 Strandlaken klem. Nooit meer

een opgewaaid strandlaken maakt het dagje strand perfect! Deze klem garandeert dat plus optimale communicatie van uw logo of merk. Alpha Impex BV - 075-6216891 - sales@alphaimpex.com www.alphaimpex.com

BrandCharger®

PowerBoost. Heeft u ook altijd last van te snel leeglopende mobieltjes? Onze compacte BrandCharger PowerBoost zorgt ervoor dat uw mobieltje onderweg altijd opgeladen kan worden en dit terwijl uw merk prominent zichtbaar is door de ingebouwde LED logo-verlichting. BrandCharger Europe - 010-4434350 info@brandcharger.eu www.brandcharger.eu PromZ Event, stand 1006

 LE 3000 Brewzer. Sleutelhangertool met twee functies. Schroevendraaier Flesopener oog voor ring of koord. Adola - www.adola.nl

 Gepersonaliseerde telefoonhoesjes.

Naast het personaliseren van telefoonhoesjes is het nu ook mogelijk leren iPad hoesjes te bedrukken en te personaliseren, leverbaar vanaf 1 exemplaar. Meer informatie bij AK Media AK Media - 0348-482826 info@akmedia.nl

 Siliconen wijnstopper: Een fles wijn of champagne goed houden is

nog nooit zo gemakkelijk geweest! De siliconen wijn stopper heeft een speciale inwendige vorm waardoor de wijn langer goed blijft. Hierdoor kan de fles zelfs liggend vervoerd worden. De bovenzijde van de wijn stop heeft ruime vlak voor de opdruk van een logo. Stand 122 op PromZ Event. Indicatieprijs: € 1,06 Beglobal - www.beglobal.nl

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 57

57

04-03-13 11:52


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 58

04-03-13 11:52


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

 Even noteren? Deze mok wacht op een boodschap! Steeds opnieuw te beschrijven met bijgeleverd potlood. Een uniek geschenk voor een succesvol geefmoment. IGO-POST bv - info@igopost.com www.igopost.com

 Hanging Pen. Handige combinatie van een ballpoint pen en een stylus van Troika voor je SmartPhone, IPAD of touch-screen tablets, voorzien van een elegante ketting. Homeij Oisterwijk 013-5238370 homeijgifts@homeij.nl - www.homeijgifts.nl

 Chocolade breektablet *Fairtrade*. Gewicht: 235 gram. Smaken: Melk, Wit, Puur. Bedrukking in full color. Past door de brievenbus.Vanaf 10 stuks, met een korte levertijd. Prijs vanaf € 6,37-. Choco-Paradijs - 036-534 96 87 info@choco-paradijs.nl - www.choco-paradijs.nl

 Pijnstillers voor klanten. Last van communicatie­stress, hoofdpijn van slecht werkende websites? Er is een "medicijn" voor alles! Heerlijk frisse snoepjes in een persoonlijk doosje, uit te breiden met een toepasselijke bijsluiter. Origineel en snel resultaat, binnen 3 weken geleverd. Vanaf 1000 stuks: € 0,95 Fortune Factory - www.geluk.com

 Beukenhouten snijplank.

De Butler beukenhouten snijplanken kunnen worden voorzien van eigen logo in het metaalplaatje of door lasergravering. Vanaf € 27,Första Nederland www.forsta.nl

 ReturnMoi. ReturnMoi, NIEUW Lost & Found concept uit

Canada en de VS. RetrnMoi helpt op unieke wijze om gevonden voorwerpen terug te bezorgen bij de eigenaar. Promodeluxe BV - 020-770 20 40 - info@promodeluxe.nl - www.promodeluxe.nl

 Lolliblock

laadstation. Met lolliblock kan overal en altijd een smartphone worden opgeladen. Deze sterke accu is leverbaar en in zes kleuren. Bij het opladen wordt de bedrukkingvlak verlicht waardoor uw logo oplicht. Stand 122 op PromZ Event. Indicatieprijs € 16,00 Beglobal - www.beglobal.nl

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 59

59

04-03-13 11:52


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 60

04-03-13 11:52


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

 CACHAREL | POMPADOUR. Tip voor secretaressedag! Modieuze shopping bag van Cacharel! Eventueel aan te vullen met andere accessoires uit de voorjaarscollectie 2013. Prijs vanaf EUR 31,34. Informeer bij uw eigen leverancier of bel voor verkoopinformatie Plastoria - 06-43814190 - sales@plastoria.nl

 Bellboy (TRA5011). Het laatste design onder de bagagelabels! U kunt simpelweg uw gegevens op het siliconen materiaal schrijven en via het "slap on" systeem aan uw bagage bevestigen. Uw gegevens staan aan de binnenzijde en dus niet voor iedereen zichtbaar en de inkt is met water eenvoudig van het materiaal af te wassen. Bovi salespromotion b.v. (info@bovisalespromotion.nl, 0165-332525)  Logoyourkey. Keycaps zorgen voor snelle

herkenning van uw sleutel aan de sleutelbos. In verschillende standaard vormen te produceren met uw eigen logo, website of belangrijke telefoonnummers. Keycaps zijn opvallend, functioneel en nodigen iedere dag uit tot actie! logoyourkey - www.logoyourkey.nl

 Winkelwagenmuntje gemaakt van FSC

hout. Een ecologische oplossing voor uw wekelijkse boodschappenroute in de supermarkt. Dit massief stukje hout wordt voorzien van een ingebrand FSC- logo op de ene zijde, en uw eigen logo op de andere zijde. Tegen een meerprijs is een haakje of een kaartje mogelijk. Novelties prijs: vanaf 500 stuks €0,99 ps / vanaf 1000 stuks €0,89 ps / vanaf 5000 stuks €0,69 ps (excl. instelkosten) Novelties - 010 519 0010 - novelties.nl

 Weerstation. Een goedkoop, eigentijds weerstation, verkrijgbaar vanaf 500 exemplaren Voor meer informatie: info@promaction.nl of bel ons op nr. 075-6284121 Promaction - info@promaction.nl – 075-6284121

 De slimme Paperpin. Je ziet hem meteen

zitten! De slimme Paperpin houdt tot 22 vel papier samen en wordt bedrukt op zowel de kop als de steel. In kleine aantallen leverbaar, ook met bijpassende omslag. Promoclip International BV - 023 5281961 - sales@promoclip.com www.promoclip.com

 All In The House grachtenpandverpakkingen. De verpakkingssensatie van 2013: de beeldschone All In The House grachtenpandverpakkingen. Wijn, kaas, bloembollen, chocolade, al het denkbare wordt verpakt in deze unieke cadeauverpakking. Bezoek stand nummer 1233 en overtuuig uzelf van de mogelijkheden. All In The House - 06-11362396 - info@allinthehouse.com

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 61

61

04-03-13 11:53


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 62

04-03-13 11:53


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

 Winkelwagenmunt. Winkelwagenmunt, niet nieuw, maar al jaren een groot succes. Alpha Impex BV - 075-6216891 - sales@alphaimpex.com - www.alphaimpex.com  LE 3100 Piranha.

Leatherman Piranha Compacte platte fiets/outdoortool. 5 funties moersleutel in 5 maten Engels en 5 maten metrisch. Flesopener Bithouder Dubbelzijdige bit Schroevendraaier/ verfbusopener. Adola - www.adola.nl

 Gripsta Screen Smartphonehouder. De veelzijdige telefoonhouder. Leverbaar vanaf 500 stuks in 12 standaardkleuren. Vanaf 1000 stuks leverbaar in eigen PMS Webo - 036 767 0330 - sales@weboprom.nl

 Zomerse Aanstrijkblokjes voor BBQ (of open haard). Hou uw relaties warm met deze handige, veilige aanmaakblokjes. Als lucifer-doos verpakt in uw eigen fullcolour opmaak. Voor meer informatie: WOT-P - 0416 671777 info@wot-p.nl

 B030 Skuba myBook. Functioneel geordend: een kleurrijke kaft maakt iets bijzonders van elk hardcover-notitieboek. Met bladwijzers, penlussen en vakjes voor visitekaartjes heeft u met myBOOK alle belangrijke zaken altijd paraat. Senator Benelux B.V. - +31(0)742657000 information@senatorglobal.com -www.senatorglobal.com

 Weekendjeweg.nl Cadeau Card. Uniek voor iedere gelegenheid! Waarde vanaf €15,-, onbeperkt geldig, restwaarde blijft staan, te verzilveren bij 2000 hotels en 550 bungalowparken. Weekendjeweg.nl - 31 020-4564232 info@weekendjeweg.nl www.weekendjeweg.nl

 Loyal tea: Op ieder kantoor wordt thee gedronken. Het is dus een

ideaal product om onder de aandacht te komen. Deze Piramidbox bevat 1 piramidebuideltje met premium Loyaltea® naar keuze. Handig per stuk verpakt. Stand 122 op PromZ Event. Vanaf € 0,60 Beglobal - www.beglobal.nl

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 63

63

04-03-13 11:53


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 64

04-03-13 11:53


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

 siliconen flessenhouder. Stapel maximaal

15 flessen compact in de koelkast, kelder of kast met deze siliconen flessenhouder. Första Nederland - www.forsta.nl

 E-BRO (USB5206) Het perfecte direct

marketing premium: de mailbare leaflet inclusief webkey. Laat uw boodschap zien op de kartonnen kaart en link via de webkey door naar uw online mogelijkheden. Optioneel: 3D bedrukking en 3D bril. Tiger Concept - Tel 020 2600 100 www.tigerconcept.nl service@tigerconcept.nl

 30 april een vorstelijke dag!

 Blik van waardering. Persoonlijke blikken met diverse

vullingen en verschillende maten. Een duurzame verpakking met full colour opdruk op romp en/of deksel. Al vanaf 50 stuks: € 2,85 Fortune Factory - www.geluk.com

Toepasselijke sleutelhanger van Troika in de vorm van een koning of koningin. Ook als set verkrijgbaar in een metalen box. Homeij Oisterwijk 013-5238370 homeijgifts@homeij.nl www.homeijgifts.nl

 Vlaggenstokhouder.

Originele vlaggenstokhouder. We kunnen deze in elke vorm maken. Dus ook leuk als iemand geslaagd is, of bij een geboorte! *geregistreerd design. Voor meer informatie: info@promaction.nl of bel ons op nr. 075-6284121 Promaction info@promaction.nl – 075-6284121

Bedrukt snoepgoed. Leuke give-away om uit

te delen! Dit bedrukt snoepgoed kunt u fullcolour laten bedrukken met uw eigen logo en/ of tekst. Alles is mogelijk. Nu met een nieuwe verpakking waarbij de voor en achterzijde fullcolour bedrukt kan worden. Check www. locomix.nl/bedrijven voor meer info! Locomix - www.locomix.nl

 Magic Concepts. Met Magic

Concepts® objecten breng je je boodschap over met een unieke twist, die bijblijft. De unieke vouwstructuren doen hun magische reclamewerk door handen en geest bezig te houden en bij iedereen een glimlach teweeg te brengen. Blikvanger - 020-4231819 www.blikvanger.com

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 65

65

04-03-13 11:53


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 66

04-03-13 11:53


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

 B040 myBAG Alles bij de hand: alles wat u nodig heeft snel ingepakt en altijd binnen handbereik. myBAG verzamelt alles en past gemakkelijk in elke tas. Senator Benelux B.V. - +31(0)742657000 information@senatorglobal.com -www.senatorglobal.com

 LE 3200 Mako Ti. Leatherman Titanium Fiets/Mountainbike tool. Bithouder Moersleutels in de maten 8,9,10.15 en 16 mm Torx T25 bit kruiskop N0 1 bit Inbusbit 5 en 6 mm spakenspanner 14 en 15 ga Flesopener koordoog. Adola - www.adola.nl

 Coffee2Go: De coffee2go mok

van keramiek kan vanaf 100 stuks in een eigen kleuren combinatie samengesteld worden. Deze mok heeft dus altijd een unieke uitstraling. Stand 122 op PromZ Event. Indicatieprijs € 7,00 Beglobal - www.beglobal.nl

 Trio connectivity kabel. Trio verenigt Apple (iPhone 3 & 4),

Micro USB en Mini USB pluggen in één flexibel IT-reisaccessoire. Overal aansluiting met één enkele kabel. Webo - 036 767 0330 - sales@weboprom.nl

 Endless Flowers. Geef een levensecht boeket van plexiglas.

Keuze uit verschillende soorten bloemen. Dit duurzame super boeket heeft geen verzorging nodig!. Prijs is op aanvraag. Art Poetry & Design - 055 576 23 34 - www.artpoetrydesign.nl

 0954 mug SWEEP. Fraai gevormd en onafhankelijk: de SWEEP voldoet aan alles wat je van een opvallende reclamedrager mag verwachten. Het sierlijke gevormde oor sluit naadloos aan bij het strakke uiterlijk en maakt het zo tot een verbluffend uniek geheel. Senator Benelux B.V. - +31(0)742657000 information@senatorglobal.com -www.senatorglobal.com

 Out of the Box card

Deze Telecard bestaat uit maar liefst 4 dubbelzijdig bedrukte kaarten. Als de ladder wordt uitgetrokken kan op speelse wijze de boodschap ontluikt worden. De kaart is direct ook de enveloppe, waarop rechtstreek de adressen geprint kunnen worden. Check www.locomix.nl/bedrijven voor meer info! Locomix - www.locomix.nl/bedrijven

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 67

67

04-03-13 11:53


specialist z G E S P E C I A L I S E E R D E

L E V E R A N C I E R S

Wisa Ballonnen Vestigingsplaats Enschede Telefoon 053-4611515

E-mail office@wisa.nl Website www.wisa.nl

The Box Blik & Blikverpakkingen Vestigingsplaats Apeldoorn Telefoon 055-3603851

E-mail Info@theboxnl.com Website www.theboxnl.com

Promoseeds bloembollen Vestigingsplaats Heerenveen Telefoon 0513-529192

E-mail info@promoseeds.nl Website www.promoseeds.eu

Choco-paradijs Chocoladeproducten Vestigingsplaats Almere Telefoon 036-5349687

E-mail info@choco-paradijs.nl Website www.choco-paradijs.nl

Cosmetize Cosmetica Vestigingsplaats Harderwijk Telefoon 0341-452872

E-mail info@cosmetize.nl Website www.cosmetize.nl

Fortune Factory Fortune Cookies Vestigingsplaats Alblasserdam Telefoon 078-6990841

E-mail info@geluk.nl Website www.geluk.com

Lumage Fotolijsten & Displays Vestigingsplaats Delft Telefoon 015-2141015

E-mail info@lumage.eu Website www.lumage.eu

Hilarius Kalenders Vestigingsplaats Koog aan de Zaan Telefoon 075-6351672

E-mail info@hilariusdesign.nl Website www.hilariusdesign.nl

68

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 68

04-03-13 11:53


specialistz

s e c t i ez

G E S P E C I A L I S E E R D E

L E V E R A N C I E R S

SuitSuit Koffers & Trollys Vestigingsplaats Soest Telefoon 035-5429125

E-mail info@suitsuit.com Website www.suitsuit.com

Red Loyalty Loyaliteitsprogramma's Vestigingsplaats Rijswijk Telefoon 070-3907904

E-mail rens@redloyalty.nl Website www.redloyalty.nl

Munten-fabriek.nl Munten & Penningen Vestigingsplaats Hendrik Ido Ambacht Telefoon 078-8200 253

E-mail info@munten-fabriek.nl Website www.munten-fabriek.nl

BG Promotions Promotioneel textiel Vestigingsplaats Wormerveer Telefoon 075-6224196

E-mail info@bgpromotions.nl Website www.bgpromotions.nl

OSE Promo Promotioneel textiel Vestigingsplaats Grou Telefoon 06-15838484

E-mail tjitze@osepromo.nl Website www.osepromo.nl www.activelifeshop.nl

Sweetgifts Snoeppotten Vestigingsplaats Nijkerk Telefoon 033-2460479

E-mail info@sweetgifts.nl Website www.sweetgifts.nl

Smart-promotions USB Gifts Vestigingsplaats Bussum Telefoon 035-6948806

E-mail info@smart-promotions.nl Website www.smart-promotions.nl

Adola Zaklampen Vestigingsplaats Apeldoorn Telefoon 055-3558044

E-mail info@adola.nl Website www.adola.nl

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 69

69

04-03-13 11:54


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 70

04-03-13 11:54


nn ee ww zz

Reasons why voor een bezoek aan PromZ Event 2013 Vrijwel alle bezoekers van PromZ Event, zo blijkt uit onderzoeken door de jaren heen, zijn betrokken bij de keuze van en het beslissen over promotionele producten – of het nu reclameartikelen, relatiegeschenken of premiums zijn. Een belangrijk deel van hen werkt op een functieniveau waarop ook de beslissingen genomen worden over promotionele producten. Het merendeel van de bezoekers is werkzaam op de marketing- of verkoopafdeling. De spreiding van de bezoekers over de verschillende branches is vrij regelmatig: een derde is afkomstig uit de hoek van de zakelijke dienstverlening, een kwart is werkzaam bij de (semi)overheid, onderwijsinstellingen, gezondheidszorg etc., terwijl een vijfde afkomstig is uit de groot- en detailhandel. De rest van de bezoekers werkt in overige sectoren (fabrikanten, importeurs, ver-

voersbedrijven, financiële instellingen). Van de bezoekers werkt 10% bij bedrijven/ organisaties met meer dan 1000 werknemers en 11% bij bedrijven/organisaties met 200 tot 1000 werknemers.

Oriënteren Vooral als het gaat om het vinden en beoordelen van nieuwe promotionele producten en diensten, speelt een beurs als PromZ Event een belangrijke rol, aldus

de uitkomsten van de onderzoeken onder de bezoekers van de beurs. Veel opdrachtgevers oriënteren zich naast de vakbladen, mailings, catalogi en websites van leveranciers op PromZ Event op promotionele producten. De beurs is volgens respondenten een uitstekend platform voor het daadwerkelijk zien van het product in al zijn facetten.

(advertentie)

Ook dit jaar namen weer tienduizenden mensen deel aan de Nieuwjaarsduik, georganiseerd door Unox. Kop & Schouders leverde voor dit evenement warmwaterkruiken met gebreide hoes, geheel uitgevoerd in de herkenbare Unox-stijl. Kop & Schouders, PromZ Event, stand 242.

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 71

71

04-03-13 11:54


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 72

04-03-13 11:54


nn ee ww zz Primeur op PromZ Event 2013

Nieuw ‘Lost & Found’ concept van Promodeluxe Leverancier van promotionele producten en relatiegeschenken Promodeluxe introduceert op PromZ Event 2013 ReturnMoi-tags op de business to business markt. “Achter dit product zit het Canadese ‘Lost & Found’-bedrijf ReturnMoi, marktleider in mobiele ‘Lost & Found’-labels waarmee verloren voorwerpen weer in handen komen van de rechtmatige eigenaar. Waar in Noord-Amerika de ‘Lost & Found’-markt al jaren een groeimarkt is, staat deze in Europa nog in de kinderschoenen. De marketingmogelijkheden van het premium, de ‘drager’ van het product zelf tot en met een online customized landingspagina bij activatie van de ReturnMoi-tags vormen samen een nieuw promotioneel concept,” aldus Thijs Dijksma van ReturnMoi.

Online activeren In 2007 brachten de oprichters van ReturnMoi ‘Lost & Found’-labels op de markt. De labels moeten worden bevestigd aan bijvoorbeeld sleutels, bagage,

telefoons, laptops, brillenkokers en sport­ artikelen. De eigenaar activeert het label op de bijbehorende website. De vinder meldt het gevonden voorwerp op de aangegeven website en een koerier haalt het op en brengt het kosteloos bij de rechtmatige eigenaar. De vinder krijgt als beloning een waardebon.

Vele toepassingen Dijksma over de toepassingen: “Een bedrijf kan de labels cadeau doen aan klanten of toekomstige klanten, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een nieuw abonnement, bij verlenging van een abonnement, bij een mailing, als blijk van waardering of bij een beurs. Door het unieke activeringsysteem kunnen bedrijven waardevolle informatie verzamelen zoals sales leads en marktinformatie.

Daarnaast genereert het extra website verkeer op de eigen webpagina.” Het full colour logo op het label is 24/7 zichtbaar. Elk label is bevestigd op een full colour bedrukte customized marketingkaart. Elk geactiveerd label levert een klantennaam, email-adres en telefoonnummer op. Na activering van het label kan direct worden doorgelinkt naar de eigen homepage. Iedere bezoeker kan tijdens PromZ Event, dat plaatsvindt van 26 tot en met 28 maart in de Jaarbeurs Utrecht, een ReturnMoi-tag ophalen in de stand van Promodeluxe, nummer 1324. De tag kan daar direct online worden geactiveerd.

Nieuwe promo-beurs: Haptica Het Duitse WA Verlag organiseert op 20 maart in Keulen de eendaagse beurs Haptica. De naam doelt op hoe zintuigen positief kunnen worden geprikkeld door promotionele producten.

J&M Brands: nieuw licentie agentschap Monique Beck (voorheen managing director bij CPLG) en Jannienke Mulder (eerder werkzaam bij Spinmaster, CPLG en Hasbro) hebben samen J&M Brands opgericht, een nieuw licentie agentschap in de Benelux. “Wij combineren onze passie voor merken met vele jaren ervaring in de licensing industry en grote kennis van de Benelux-markt, waardoor we de characters die we vertegenwoordigen verder kunnen ontwikkelen en vergroten,” aldus Beck en Mulder. J&M Brands werkt o.a. voor de merken Snoopy, Le Petit Prince en Mouk, gecombineerd met lifestyle brands zoals Paul Frank.

Haptica opent zijn deuren vooral voor eindklanten en hun marketing- en communicatieadviseurs. Rond de 40 exposanten zijn aanwezig. Op de “haptic advertising world of experience“ worden ook de vakprijzen Promotional Gift Awards 2013 uitgereikt. De beurs vindt plaats op 20 maart in het E-Werk in Keulen (Duitsland) van 11 tot 18 uur. Meer informatie evenals voorregistreren: www.haptica-live.de

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 73

73

04-03-13 11:54


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 74

04-03-13 11:54


newz

(advertentie)

Lidl-klant bepaalt aanbieding van de week Lidl-klanten kiezen zelf welk product er in de aanbieding gaat. Lidl-fans kunnen op Facebook stemmen op hun favoriete product binnen een productcategorie. Het product dat de meeste 'likes' ontvangt, wordt aanbieding van de week. Onder de stemmers wordt wekelijks een cheque van honderd euro verloot. Binnen de productcategorie toetjes gaan nu de tiramisu en chocolademousse aan kop. Blijkt een van deze producten bij de eindtelling de meeste 'likes' te hebben ontvangen, dan wordt dit de aanbieding van de week. Deze aanbieding wordt middels een kortingscoupon van vijftig procent aangeboden. Lidl-fans kunnen de coupon via de Facebookpagina downloaden en inleveren in de winkel.

Productcategorieën Elke week komt een nieuwe product­ categorie aan bod. Na de toetjes komen ook nootjes, reinigingsproducten en wijnen aan de beurt. In de komende periode zal het aantal productcategorieën op de Face­ bookpagina van Lidl verder worden aangevuld.

Lipton en KNVB kiezen ‘Koelste Team’ in amateurvoetbal In het kader van de KNVB-campagne ‘Zonder Respect Geen Voetbal’ kiezen Lipton Ice Tea en de KNVB samen aan het eind van de competitie het ‘Koelste Team’ uit het amateurvoetbal. Samen met verschillende sponsors en partners lanceerde de KNVB kortgeleden de ‘Zonder Respect Geen Voetbal’campagne. Nu de tweede seizoenshelft is begonnen, richt de bond zich verder op wat het voetbal vooral is: respect tonen voor elkaar, als basis voor sportief spel en veel plezier. Unilever, KNVB-supplier en partner in het Sportiviteit & Respect-programma, sluit zich volledig aan bij deze boodschap. Daarom kiezen Lipton Ice Tea en de KNVB aan het eind van de tweede seizoenshelft het ‘Koelste Team’ uit het amateurvoetbal.

Hoofd koel houden Via de KNVB-Facebookpagina kunnen teams sinds medio februari kenbaar

maken waarom juist zij het Koelste Team uit de competitie zijn. Belangrijkste vraag: hoe houden zij binnen en buiten het veld hun hoofd koel? Het Koelste Team van Nederland gaat, onder begeleiding van juryleden Ronald de Boer en Giovanni van Bronckhorst, met Oranje naar de WK-kwalificatiewedstrijd Turkije-Nederland.

Positieve voorbeelden Milena van Not, head of sponsoring van Unilever: “Samen met de KNVB willen we ons graag richten op de positieve voorbeelden in het voetbal. Daarom zetten wij met Lipton Ice Tea in op het belonen van ‘koel’ gedrag: hou je hoofd koel en los sportieve strijd ook op een sportieve manier op.”

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 75

75

04-03-13 11:54


417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 76

04-03-13 11:54


nn ee ww zz LoyalTea: promotionele thee van Premiumburo Nieuwkoop Het thee-concept onder de naam LoyalTea, dat Premiumburo Nieuwkoop op PromZ Event 2013 lanceert, is - volledig gepersonaliseerd - op talloze manieren in te zetten in promoties en relatiemarketing activiteiten. De thee, die wordt geïmporteerd uit Sri Lanka, is van superieure kwaliteit en duurzaam. Er zijn vier smaken. De grove theeblaadjes zitten verpakt in een luxe zakje in piramidevorm. De zakjes zitten weer in fraai vormgegeven doosjes van diverse formaten. Wat van deze thee nu een exclusieve promothee maakt en anders dan alle andere thee in de business to businessmarkt, is het feit dat alle verpakkingen (van doosjes tot en met theeblikken en houten theekisten) en zelfs de tags aan de piramidezakjes kunnen worden gepersonaliseerd met een logo, bedrijfsnaam of een korte tekst. Dus de eigen thee in een eigen bewaarblik van een airline als KLM, of neem bijvoorbeeld Fiat of een internationale hotelketen als

Crown Hotels. Personalisering is ook mogelijk bij kleine oplagen. Een greep uit de vele toepassingen van LoyalTea: • voor corporate gebruik, bijvoorbeeld op beurzen, evenementen, in de vergaderkamer of receptieruimte • als private label in de horeca, ziekenhui-

zen, banken e.d. • in direct mailings • in kerstpakketten • als give away • als promotie-artikel • als relatiegeschenk Premiumburo Nieuwkoop, PromZ Event, standnummer 501.

Meer folderpromoties van supermarkten Nederlandse supermarkten hebben hun folderpromoties vorig jaar met twee procent opgeschroefd. Er werden in totaal 103.000 folderacties gehouden, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau PCN Data.

(advertentie)

2012 was vooral het jaar van de aanbiedingen voor frisdranken, sappen en alcoholhoudende dranken Eén op de zeven folderpromoties betrof een product uit de categorie dranken. “Supermarkten lijken hiermee bewust de prijsafstand te willen vergroten met de horeca,” verklaart directeur Ruben Boas van PCN Data. De meeste folderaanbiedingen waren in 2012 van supermarktketen Hoogvliet. Daarnaast schroefden ketens als Jumbo, Aldi, Emté en Albert Heijn het aantal promoties fors op. Prijsvechters Lidl en Dirk presenteerden in 2012 juist minder folderaanbiedingen dan in 2011.

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 77

77

04-03-13 11:54


Z Prom 013 t2 E ve n N U M M E RÂ D

1221

STAN

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 78

04-03-13 11:54


nn ee ww zz Loyale klant is niet monogaam Het is mogelijk om merkloyaliteit te creëren bij klanten, maar klanten zullen altijd loyaal zijn aan meerdere merken tegelijkertijd. Dat staat in een nieuwe SWOCCpublicatie, getiteld ‘Merkloyaliteit: van routine naar bewust gedrag’. Ook blijkt uit het onderzoek dat loyaliteit zich vaak uit in routine, maar wel kan veranderen in bewust gedrag. De publicatie gaat verder in op de rol die marketing kan spelen bij het creëren van loyaliteit. Hoewel merkloyaliteit een hot item is onder marketeers, is er nog veel onduidelijkheid over het ontstaan ervan. Onderzoeker Suzanne Bakker stelt dat loyaliteit vaak routinematig gedrag is, dat wel bewust gedrag kan worden: ‘De meeste merken worden routinematig gekocht en binnen elke productcategorie wordt slechts een klein aantal merken meegenomen in de aankoopoverweging. Om bewuste loyaliteit te creëren, moet ervoor gezorgd worden dat de consument het merk actief gaat overwegen.’

Associaties Uit het onderzoek blijkt dat het belangrijk is om als merk fysiek en mentaal beschikbaar te zijn. Ofwel: merken moeten op zoveel

mogelijk plaatsen voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar zijn en tegelijkertijd bij de consument veel associaties oproepen. Deze associaties kunnen zich ontwikkelen en vernieuwen wanneer de klant in aanraking komt met het merk, door gebruik ervan, maar ook door blootstelling van merkuitingen.

Top of mind Ook blijkt dat de kern van marketing­ activiteiten moet zijn dat het merk zoveel mogelijk top of mind wordt. Bakker: “Vooral bij de grootste groep kopers, de zogenaamde lichte kopers, bij wie de kans aanzienlijk is dat de mentale beschikbaarheid klein of afwezig is.” Deze bevinding staat lijnrecht op de praktijk van veel loyaliteitsmarketing, waarbij men zich met name richt op zware kopers en fans van het merk. Kijk voor meer informatie op de website van het SWOCC. bron: Marketingtribune.nl

GiftHouse sponsor van De Graafschap GiftHouse is shirtsponsor van betaald voetbalvereniging De Graafschap geworden. De naam GiftHouse wordt op de achterzijde van het shirt, onder het rugnummer, vermeld. GiftHouse is al meer dan 13 jaar lid van de Business Club van De Graafschap en heeft besloten shirtsponsor te worden voor de rest van het seizoen. “Het no nonsens imago van De Graafschap sluit naadloos aan bij het imago van GiftHouse,” aldus Karel Jan Overbeeke van GiftHouse. GiftHouse, gevestigd in Lichtenvoorde, is al bijna 40 jaar actief in de verkoop van relatiegeschenken en premiums. Sinds 2011 heeft GiftHouse ook een inkoopkantoor in Hong Kong onder de naam GiftHouse Asia Ltd.

Robitex verzorgt spaarprogramma van Menzis Zorgverzekeraar Menzis heeft wereldwijd een gratis spaarprogramma geïntroduceerd om leden te belonen voor een gezondere leefstijl. De spaarpunten kunnen in een webshop worden verzilverd voor producten op het gebied van zorg, sport en gezondheid. Robitex levert een groot aantal van deze artikelen en ontwikkelde, in nauwe samenwerking met Menzis, een koppeling waardoor bestellingen direct bij Robitex als leverancier binnen komen.

Voorraad Robitex biedt organisaties met meerdere vestigingen de mogelijkheid om premiums centraal in te kopen en deze bij Robitex op voorraad te leggen. De verschillende

vestigingen kunnen de producten dan via een op maat gemaakte online module, inoneshop.com, bestellen. Menzis maakt hier reeds jarenlang gebruik van.

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_01_77_AR.indd 79

79

04-03-13 11:54


417973_PromZ_Mag_1_cover.indd 4

19-04-13 09:05


417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 80

04-03-13 12:53


417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 81

04-03-13 12:53
417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 82

04-03-13 12:53


2013

b e u rs c a ta l o g u s

(advertentie)

B E U R S V O O R P R O M O T I O N E L E PRODUCTEN EN DIENSTEN

Beursinformatie Datum en openingstijden PromZ Event, vakbeurs voor relatie- en actiemarketing, vindt plaats op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 maart 2013 in hal 3 van Jaarbeurs Utrecht. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur (woensdag tot 19.00 uur).

Organisatie PromZ Event wordt georganiseerd door Het Portaal Uitgevers BV, Postbus 125, 1520 AC Wormerveer, telefoon 075-6475747, fax 075-6284914, e-mail info@hetportaal.com, website www.promzevent.nl.

Toegangsprijs Bij voorregistratie via www.promzevent.nl is de toegang GRATIS. Zonder registratie is de toegangsprijs voor PromZ Event € 30,= (incl. B.T.W.).

Parkeren Het parkeertarief dat wordt gehanteerd bedraagt € 3,00 per uur (of deel van een uur), tot een maximum van € 12,00 voor de gehele dag. Bij het inrijden van de Jaarbeurs parkeerterreinen ontvangt u een parkeerkaart, waarmee u bij vertrek kunt betalen bij één van de parkeerautomaten op het terrein. Voor een bezoek aan PromZ Event kunt u het beste parkeren op P4 of P3.

Gevonden voorwerpen Gevonden voorwerpen kunnen worden afgegeven respectievelijk worden opgehaald bij bedrijfsbeveiliging, tel. 030-2955333.

Restaurants In Jaarbeurs Utrecht bevinden zich diverse restaurants, waaronder de Foodgate bij entree West. Tevens is er in de PromZ Lounge in hal 3 een catering uitgifte punt.

EHBO De EHBO-post bevindt zich in Entree Oost.

Diefstal Bezoekers en standhouders van wie eigendommen in het gebouw zijn ontvreemd, dienen zich te melden bij bedrijfsbeveiliging, tel. 030-2955333.

Fotografie Fotograferen, filmen en het maken van video of digitale opnamen van stands of tentoongestelde producten is niet toegestaan, tenzij hiervoor toestemming is verleend door de desbetreffende exposant. Er geldt een speciale regeling voor pers en standfotografen.

Verantwoording Deze catalogus is geproduceerd aan de hand van de door standhouders verstrekte informatie en gegevens, onder voorbehoud van wijzigingen. Het Portaal Uitgevers stelt zich niet aansprakelijk voor onjuistheden en/of onvolledige vermeldingen en gegevens in deze catalogus.

2013 - nummer 1 – www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 83

83

04-03-13 12:53


2013 BrandZ

standnr 800 807 900 906 1000 1006

Markclip SENATOR Virro Elastoform Dutch Design Chair BrandCharger®

deelnemers

BrandZ

standnr 1100 1101 1106 1107 1206

Bills Barn / Cobb Pathé Ritter-Pen Disney Sophie Muval

Bedrijfsnaam

Woonplaats

Telefoon

www

PasCo Promotions B.V. Clics Toys Logoyourkey.nl BeGlobal Promotions Fleurop-Interflora Nederland Bedrukteballen.nl Kop & Schouders Amigo Fonq.nl Hilarius Design 360 fotografie Rittz.com My Sleeve 3D USB / Time 4 Gifts Weekendjeweg.nl BsaB Nederland Adola 123 USB Boowee DNP Marketing LogoChoc B.V. Lediberg Benelux B.V. Expo Display Service promofabriek / Ice Watch LocoMix B.V. V&D - La Place Company2Wear Eatdutchwaffles NL Geefeenboompje.nl Switsser Stichting even iets anders dan een ander Baza Seeds Holland Wim Valstar ANWB Media Nationalecanvasbon.nl The Tjiler Company Spel-maker BN Licensing B.V. Premiumburo Nieuwkoop B.V. COSMETIZE | Customized Cosmetics De Witte Lietaer International Textiles Tiger Concept Van Dijk | Rousse Cherio Desk VGO Groep B.V. Fotochoco.nl YourSurprise.com WOT-P Knirps & Claymore E-Bon Art Poetry & Design wehkamp.nl Bongo beleveniscadeau

UDENHOUT WUUSTWEZEL, België LEIDEN WADDINXVEEN VEENENDAAL NIEUWLEUSEN BLEISWIJK ENSCHEDE UTRECHT KOOG A/D ZAAN HANK ERMELO SCHAIJK AMSTELVEEN UTRECHT APELDOORN AMERSFOORT WOMMELGEM / ANTWERPEN, België SPRANG CAPELLE OOSTERHOUT WORMERVEER APELDOORN ALMERE UTRECHT AMSTERDAM ZUIDOOST SASSENHEIM NOORDWIJK ZWAAGDIJK WEST ROOSENDAAL DEN BOSCH HEILOO NAALDWIJK DEN HAAG WOMMELS AMSTERDAM AMSTELVEEN ROOSENDAAL NIEUWKOOP HARDERWIJK LAUWE, België BREUKELEN HETEREN MARGRATEN MARGRATEN MARGRATEN ZIERIKZEE WAALWIJK ETTEN-LEUR AMSTERDAM APELDOORN ZWOLLE ROTTERDAM

013-5114333 +32 (0)3-6333208 06-53621511 088-8441238 0318-588100 0529-428024 010-5298824 053-4327755 030-6369257 075-6351672 0162-402801 0341-495970 0486-436899 020-4564214 030-2364732 055-3558044 033-2464177 +32 (0)3-2938373 0416-750220 0162-423571 075-6161100 055-3238555 036-3030062 030-2618086 020-5959780 0252-223220 071-2020101 0228-751572 0165-522742 06-54226036 072-5331315 0174-643980 06-22986133 0515-332211 020-6130729 020-6400632 088-7734500 0172-579314 0341-452872 +32 (0)56-430211 020-2600100 026-4720368 043-8800152 043-4582454 06-22738435 0111-712465 0416-671777 076-5041360 06-52153153 055-3562134 038-4973655 010-4035363

www.pasco.nl www.clicstoys-b2b.com www.logoyourkey.nl www.beglobal.nl www.fleurop.nl www.bedrukteballen.nl www.kopenschouders.nl www.amigopromotion.nl www.fonq.nl www.hilariusdesign.nl www.rittz.com www.mysleeve.nl www.3dusb.nl / www.time4gifts.nl www.bookit.nl www.bsab.nl www.adola.nl www.123usb.nl www.cottonic.be www.dnp-groep.nl www.logochoc.nl www.lediberg.nl www.expodisplayservice.nl www.promofabriek.nl www.locomix.nl www.vd.nl www.company2wear.nl www.eatdutchwaffles.nl www.geefeenboompje.nl www.switsser.nl www.evenietsandersdaneenander.nl www.baza.nl aan@wimvalstar.nl www.anwb-media.nl www.canvasbon.nl www.tjiler.com www.spel-maker.nl www.bnlicensing.com www.zakengeschenken.nl www.cozmetize.nl www.dwl.be www.tigerconcept.nl www.vandijkrousse.nl www.cherio.com www.deskvgogroep.nl www.fotochoco.nl www.yoursurprise.nl www.wot-p.nl www.knirps.nl / www.claymore.nl www.e-bon.nl www.artpoetrydesign.nl www.wehkamp.nl www.bongo.nl

standnr 101 107 115 122 125 142 143 200 207 209 212 214 218 222 224 300 308 313 318 322 324 330 340 400 407 409 409 412 418 430 436 437 440 441 442 443 500 501 507 508 514 518 522 522 522 522 530 540 542 543 606 610

84

417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 84

04-03-13 12:53


2013

deelnemers

Bedrijfsnaam

Woonplaats

Telefoon

www

Stootwilopnaam Red Loyalty B.V. Hokra Below the Line B.V. Prodir B.V. Nationale Tijdschriftenbon

WORMER RIJSWIJK NOORDELOOS VEENENDAAL DOETINCHEM

075-6475747 070-3907904 0183-587400 0318-501711 0314-395664 0314-787586 077-3981794 033-2982769 0348-484746 0297-712345 0180-691491 030-2383060

www.stootwilopnaam.nl www.redloyalty.nl www.hokra.nl www.prodir.com www.readview.nl

612 618 622 630 640

www.cool2give.eu www.intersweets.nl www.interimage.nl www.xstyles.nl www.compacon.nl www.bredemeijergroup.com

642 707 712 713 736 809

0475-418383 053-4333160 075-6216891 010-5190010 +48 (0)41-3402948 0344-615470 030-6343495 0570-631160 075-6216891 071-5610106 0529-428024 010-2010170 06-58888702 020-5150230 0180-722324 013-5238370 010-2014568 030-2250030 06-21901098 +32 (0)9-3859324 +49 (0)221-68819520 0591-614951 0541-769053 0599-616090 0297-524040 0182-679797 0182-670670 +32 (0)12-250090 +32 (0)15-551051 +32 (0)15-551051 010-2850107 0180-555211 070-3018112 088-7002669 0546-577749 058-2800880 070-3606250 06-11362396 078-6992990 075-6284121 0348-482826 074-2551875 +49 (0)6195-673210 035-8877562 020-6224829 033-4700979 020-7702040 020-4106141 0416-342012 06-55836383 06-46434738

www.salentijn.com www.robitex.nl www.winkelwagenmunten.nl www.novelties.nl www.raster.eu www.forsta.nl www.alcoholtester.nl www.gamesformotion.com www.alphaimpex.nl www.intercede.nl www.bedruktehanddoeken.nl www.tapes.nl www.dedopper.nl www.bispublishers.nl www.usbgift.nl www.homeijgifts.nl www.identitygames.nl www.wijnkoelen.nl www.mprojecten.nl www.point-virgule.be www.usables.de www.bluntumbrellas.com www.ollintassen.nl www.goedewaagen.nl www.willemsclassics.nl www.deknegtenleeflang.nl www.jamescadeaus.nl www.conditus.be www.specialthings.be www.specialthings.be www.thewritingfamily.nl www.theglasshousegifts.com www.deballenzaak.nl www.vbku.nl www.amtee.nl www.combico.nl sahib@planet.nl www.allinthehouse.com www.interall.nl www.promaction.nl www.akmedia.nl www.frederiqueschoice.com www.myfitmix.de www.origineel-relatiegeschenk.nl www.unlimiteddelicious.nl www.keepcup.com www.promodeluxe.nl www.grafiplaza.nl www.matrabike.nl www.happybubble.nl www.wineintubes.nl

Cool2Give Promotion Ice HORST Inter Sweets SPAKENBURG Interimage WOERDEN X-styles LEIDEN Compacon BARENDRECHT Bredemeijer Group UTRECHT (Bredemeijer - Leopold Vienna - Zilverstad) Salentijn B.V. ECHT Robitex ENSCHEDE Winkelwagenmunten.nu WORMERVEER Novelties BERKEL EN RODENRIJS Raster KIELCE, Polen Första Nederland B.V. TIEL Alcoholtester.nl HOUTEN Gamesformotion DEVENTER Alpha Impex B.V. WORMERVEER Intercede Promotie-Produkten B.V. VOORSCHOTEN Bedrukte Handdoeken.nl NIEUWLEUSEN Tapes The Digital Connection ROTTERDAM Dopper HAARLEM BIS Publishers AMSTERDAM USBgift BARENDRECHT Homeij Oisterwijk B.V. OISTERWIJK Identity Games International B.V. ROTTERDAM Winesceptre Nederland BILTHOVEN M Projecten HEERJANSDAM POINT-VIRGULE ASPER (GAVERE), België Usables DÜSSELDORF, Duitsland Blunt Umbrellas EMMEN Ollin Promo International OOTMARSUM Royal Goedewaagen NIEUW BUINEN Willems Classics B.V. UITHOORN De Knegt & Leeflang B.V. GOUDA JAMES GOUDA Conditus chocolate creations bvba TONGEREN, België Bott-Top BONHEIDEN, België Special Things BONHEIDEN, België The Writing Family NUMANSDORP The Glasshouse OUD GASTEL De Ballenzaak LEIDSCHENDAM Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep B.V. UTRECHT AMTEE WIERDEN Combico HEMPENS Indischka THE BEST OF INDIA (Kasbah) DEN HAAG All in The House AMSTERDAM Interhal B.V. NIJKERK PromAction WORMERVEER AK Media WOERDEN Frederique's Choice Europe B.V. HENGELO Myfitmix KELKHEIM, Duitsland Origineel Relatiegeschenk DRONTEN Unlimited Delicious AMSTERDAM Keepcup AMERSFOORT Promodeluxe AMSTERDAM ColijnMuller AMSTERDAM BIKES4PROMOTION WAALWIJK HappyBubble ETTEN-LEUR Wine in Tubes ZEIST

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 85

standnr

811 812 813 836 841 908 909 912 916 933 941 943 1008 1009 1012 1015 1033 1042 1043 1108 1109 1115 1119 1127 1137 1140 1142 1143 1208 1208 1212 1215 1218 1220 1221 1224 1226 1233 1240 1243 1312 1314 1319 1320 1320 1321 1324 1330 1336 1340 1343

85

04-03-13 12:53


417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 86

04-03-13 12:54


2013 Sophie Muval

Ritter Pen BrandZ Pavilion

BrandZ Pavilion

De Sophie Muval collectie wordt vervaardigd volgens Europese kwaliteitsnormen en is verkrijgbaar in 17 verschillende kleuren. De lijn bestaat uit een badhanddoek 140 x 70 cm, handdoek 100 x 50 cm, washandje, gastendoekje, golfhanddoek en een fitness handdoek 130 x 30 cm. Sophie Muval - the feeling of wellness.

Stand

Ritter-Pen is fabrikant van pennen voor de relatiecadeaubranche. Het familiebedrijf bestaat sinds 1928. De specialiteit van Ritter-Pen is de ECO-LINE, bestaand uit verschillende pennen gebaseerd op biologisch afbreekbaar materiaal. Ritter-Pen levert pennen in meer dan 40 landen wereldwijd.

1206

Bills Barn / Cobb

Brandcharger Europe BrandZ Pavilion

BrandZ Pavilion

BrandCharger® de leverancier van oplaad -en elektronische producten binnen de Gift & Premium industrie.Als marktleider in USB autoladers en winnaar van meerdere awards in binnen - en buitenland zijn wij een serieuze speler. Ons concept: Charge up your Brand!

Geeft u uw klant graag een belevenis cadeau? Speelt u daarbij in op de trend van het buiten koken? Laat u verrassen in onze stand. www.mijncobb.nl

Stand

1100

Disney

Stand

1006

Dutch Design Chair BrandZ Pavilion

BrandZ Pavilion

Disney staat symbool voor films en series van hoge kwaliteit. De magie van Disney raakt iedereen, van jong tot oud, dat maakt van Disney de ideale incentive tool! Kom naar onze stand en laat u informeren over de scherpe tarieven van onze Disney DVD’s.

Stand

Jaarlijks worden er na de feestdagen meer dan een miljoen cadeauverpakkingen weggegooid. Dit is verleden tijd dankzij de Dutch Design Chair. De Dutch Design Chair is een krukje van karton dat zich onderscheidt door uniek ontwerp, duurzaamheid en praktische mogelijkheden. Binnen tien seconden wordt de kerstverpakking tot duurzame Chair gevouwen.

1107

Pathé

Stand

1000

Virro Amsterdam B.V. BrandZ Pavilion

BrandZ Pavilion

Verras uw relaties op een ouderwets avondje naar de film bij Pathè. Neem hen mee naar de wereld van Hollywood waar fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Film is één van de meest populaire vrijetijdsbestedingen. De Pathé Film voucher maakt dit allemaal mogelijk. Bezoek de Pathè stand voor meer informatie.

Stand

Virro staat voor promotioneel textiel op een hoog maar vooral creatief niveau! Door onze productie in Portugal kunnen we razendsnel leveren in de beste kwaliteit. - Top kwaliteit basiscollectie - Kleine aantallen in ieder model (special) - Levertijd 4 weken Interesse: Bel 088-118 85 00 of mail naar info@virro.nu

1101

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 87

1106

Stand

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

900 87

04-03-13 12:54


417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 88

04-03-13 12:54


2013

(advertentie)

Markclip International B.V. BrandZ Pavilion

De communicatiemiddelen van Markclip ondersteunen op subtiele wijze de aandacht voor uw mailing, productintroductie, corporate identity of totale reclamecampagne. Tegen een minimale investering per ontvanger, bereikt u die extra attentiewaarde voor een succesvolle campagne.

Stand

800

Senator Benelux B.V. BrandZ Pavilion

SENATOR is wereldwijd een van de grootste en meest gerenommeerde fabrikanten van schrijfwaren, mokken en Writing Accessories voor gebruik als reclamedrager. SENATOR levert unieke reclameartikelen die het Corporate Design van een merk optimaal ondersteunen – kortweg 'designed to brand'.

Stand

807

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 89

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

89

04-03-13 12:54


2013 123 USB Patroonstraat 1, 3861 RN AMERSFOORT t 033-2464177 c Dhr. T. van Oordt e tomvanoordt@123usb.nl w www.123usb.nl 123 USB vervaardigd elk product, logo of ander object in een custom 3D USB stick. Uw product in de vorm van een USB stick is uniek, herkenbaar ĂŠn wordt dagelijks gebruikt in tegenstelling tot veel andere promotiematerialen die na ontvangst al snel worden weggegooid.

Stand

308

360 fotografie Rittz.com Kerkstraat 7, 4273CA HANK t 0162-402801 c Dhr. M Ritsema e m.ritsema@rittz.com w www.rittz.com Rittz.com is gespecialiseerd in productfotografie. Op deze beurs presentatie van de Orbitvu Alphashot, maakt direct toepasbare vrijstaande opnamen voor website en catalogus in 2D en 360 graden in optimale kwaliteit.

Stand

212

3D USB / Time 4 Gifts Hofse Hoeve 4, 5374 DK SCHAIJK t 0486-436899 c Mevr. P. van Dorst e info@3dusb.nl w www.3dusb.nl / www.time4gifts.nl 3D USB is de specialist op het gebied van Custom USB sticks. Wij bieden u de mogelijkheid om uw eigen 3D USB stick te laten ontwerpen. De 3D USB stick is vanaf 100 stuks leverbaar. Naast 3D USB sticks kunnen wij ook de standaard USB sticks aanbieden tegen scherpe tarieven.

Stand

218

Adola B.V. Gladsaxe 31, 7327JZ APELDOORN t 055-3558044 c Dhr. J.O.M van den Hazel e info@adola.nl w www.adola.nl Ruim 83 jaar geleden startte Adola B.V. als importeur distributeur van zakmessen. De assortimentsontwikkeling heeft ertoe geleid dat Adola B.V. zich nu kan profileren als dĂŠ specialist bij uitstek op het terrein van Multi Tools, LED zaklampen, zakmessen, optiek en vele functionele en originele outdoorproducten.

Stand

300

90

417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 90

04-03-13 12:54


2013 AK Media

Amigo Seizoensweg 18, 7532 SL ENSCHEDE t 053-4327755 c Dhr. M de Vries e martin@amigopromotion.nl w www.amigopromotion.nl

Touwslagersweg 13, 3449 HX WOERDEN t 0348-482826 c Dhr. A. van Keulen e info@akmedia.nl w www.akmedia.nl AK Media introduceert 3D telefoonhoesjes, dit betekent volledig rondom bedrukt in full color, glossy uitstraling en krasvrij. Hoesjes zijn leverbaar vanaf 1 exemplaar voor o.a. iPhone 3, 4/S, 5, Samsung Galaxy S2, S3 en Blackberry Bold.

Stand

Amigo Promotion is sinds 1990 een gewaardeerde partner in de promotie-artikelen en relatiegeschenken industrie. Uw totaalleverancier, wij leveren alles tussen balpen en draaiorgel. Wij produceren van basic tot innovatief. Bezoek onze stand om persoonlijk kennis te maken en laat u verrassen Amigo Promotion Your friend in sales-promotion.

1312

Alcoholtester.nl

Stand

200

AMTEE Industrieweg 16, 7641 AT WIERDEN t 0546-577749 c Dhr. M. Tinselboer e marceltinselboer@amtee.nl w www.amtee.nl

Zwenghout 26, 3991 PG HOUTEN t 030-6343495 c Dhr. W van Van Dooren e info@alcoholtester.nl w www.alcoholtester.nl Alcoholtester.nl levert alcoholtesters in een naar eigen smaak te ontwerpen verpakking. Deel ze uit na een borrel of evenement. Door op het kleine testbuisje te blazen kan je zien wat je promillage is. Deze blaastest is een origineel marketing instrument en nu zelfs ook in Frankrijk verplicht in de auto.

AMTEE is ruim 15 jaar importeur van elektronica – Insect en Ongedierte produkten – Klokken -Wekkers – Outdoor -Reisstekkers – Weerstations – Divers Elektronica

909

Stand

Stand

1221

All In The House Prinsengracht 359-a, 1016HK AMSTERDAM t 06-11362396 c Dhr. P.G.M. Lenferink e info@allinthehouse.com w www.allinthehouse.com De verpakkingssensatie van 2013: de beeldschone All In The House grachtenpandverpakkingen. Wijn, kaas, bloembollen, chocolade, al het denkbare wordt verpakt in deze unieke cadeauverpakking. Bezoek stand nummer 1233 en overtuig uzelf van de mogelijkheden.

Stand

1233

Alpha Impex B.V. Oude Blaauwweg 1, 1521 RN WORMERVEER t 075-6216891 c Dhr. J. Van Waes e sales@alphaimpex.nl w www.alphaimpex.nl Alpha Impex is snel en betrouwbaar, biedt originele ideeën, top kwaliteit en eerste klas service. We zijn gevestigd in Nederland, maar produceren en leveren onze producten reeds meer dan 25 jaar wereldwijd aan vele nationale en internationale klanten. U bent van harte welkom op onze stand!

Stand

916

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 91

2013 - nummer 1 - www.promz.nl

91

04-03-13 12:54


2013 ANWB Media Kamer B506, Wassenaarseweg 220, 2596 EC DEN HAAG t 06-22986133 c Mevr. J. van Scherpenseel e jvanscherpenseel@anwb.nl w www.anwb-media.nl De ideale mediamix bepalen? Als grootste uitgever van Nederland op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd inspireren we je graag met ons brede portfolio aan print, online, relatiegeschenken en meer!

Stand

440

Art Poetry & Design Dennenlaan 1, 7313 AL APELDOORN t 055-3562134 c Mevr. F. Winterink e info@artpoetrydesign.nl w www.artpoetrydesign.nl Art Poetry & Design is uw verrassende partner op het gebied van originele kerst- en relatiegeschenken. Wij leveren maatwerk in samenwerking met designers, kunstenaars, dichters en out of the box denkende leveranciers en productiebedrijven. Distributeur van o.a. SEE-UP, Palomar en Tintamar. Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van geurmarketing.

Stand

543

Baza Seeds Holland De Droogmakerij 12, 1851 LX HEILOO c Bert Bakker t 072-5331315 m 06-51110298 e info@baza.nl w www.bazaseeds.com Baza Seeds is een creatief zaadhandels- en productiebedrijf, dat buitengewone producten ontwikkelt met zaden als basis. Producten die groeien en dóen groeien, die verrassen, die leuk zijn om weg te geven en nog leuker zijn om te krijgen. Topper is de Seeds & Cooking collectie, een bio - kruiden kweekset die het jaarrond op de vensterbank gekweekt kan worden. Of Seeds & Wishes, de groeiende wenskaart. Wij tonen ze u graag op PromZ 2013!

Stand

436

Bedrukte Handdoeken.nl Den hulst 180, 7711 GV NIEUWLEUSEN t 0529-428024 c Dhr. L van den Bosch e lex@cow.nl w www.bedruktehanddoeken.nl www.bedruktehanddoeken.nl is dé specialist in het laten drukken of inweven van logo’s en bedrijfsnamen op badstofartikelen. Wat dacht van u uw logo of bedrijfsnaam op een handdoek of strandlaken? Het is een originele en effectieve manier om op te vallen bij de doelgroep van uw bedrijf of organisatie.

Stand

941

92

417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 92

04-03-13 12:54


2013 Bedrukteballen.nl

Blunt Umbrellas Oosterbracht 22a, 7821 CJ EMMEN t 0591-614951 c Dhr. B eigenraam e bram@innports.nl w www.bluntumbrellas.com

Den Hulst 180, 7711 NIEUWLEUSEN t 0529-428024 c Dhr. L van den Bosch e lex@cow.nl w www.bedrukteballen.nl Velen gingen u al voor: een bedrukte bal met het logo of de naam van uw bedrijf als promotiemateriaal.Www.bedrukteballen.nl is dé ontwerper en leverancier van bedrukte ballen. Bedrukte voet, rugby- en tennisballen zijn voorbeelden uit het brede assortiment van www.bedrukteballen.nl. waarmee u een origineel relatiegeschenk aanbiedt aan uw doelgroep.

Stand

BLUNT umbrellas is een fabrikant van stormvaste paraplu’s uit Nieuw-Zeeland. De BLUNT umbrella is stormbestendig tot 120 km/h en heeft geen scherpe punten meer aan de rand van het doek.

142

BeGlobal Promotions

Stand Bongo Mariniersweg 55, 3011 NE ROTTERDAM t 010-4035363 c Mevr. EM Smit e esther.smit@bongo.nl w www.bongo.nl

Coenecoop 3A1, 2741 PG WADDINXVEEN t 088-8441238 c Dhr. A. Noordwijk e andre@beglobal.nl w www.beglobal.nl BeGlobal Promotions is verkozen tot Promotional Company of the Year 2012. Ook op de PromZ 2013 zullen u weer verrassen met veel leuke nieuwe producten. Een bezoek aan onze Stand is dan ook zeker de moeite waard. BeGlobal Werkt voor U!

Stand

Een Bongo is een beleveniscadeau waarmee je iemand een onvergetelijke ervaring geeft in een bepaald thema. Hoe de belevenis er precies uitziet en wanneer deze plaats vindt, kiest de gelukkige zelf. Een ideaal cadeau!

122

BIKES4PROMOTION

Stand

610

BN Licensing B.V. Vlierwerf 5N, 4704 SB ROOSENDAAL t 088-7734500 c Dhr. D. Speijer e david@bnlicensing.com w www.bnlicensing.com

Gompenstraat 21, 5145 RM WAALWIJK t 0416-342012 c Dhr. T. Mank e theomank@matrabike.nl w www.matrabike.nl Een fiets,voorzien van uw logo en gespoten in de kleuren van uw huisstijl. Het meest gewaardeerde visitekaartje op wielen.In elke gewenste uitvoering en aantallen.Voor presentaties, relatie-marketing en evenementen. Bij BIKES4PROMOTION ontdekt u een fiets die uw ‘handtekening’ draagt. Vraag vrijblijvend informatie en verdien 250 euro bij uw eerste opdracht.

Stand

BN Licensing is uw partner op het gebied van promoties! Als onafhankelijk licentiebureau vertegenwoordigen wij onder meer de rechten van Betty Boop, Garfield, Popeye, Tiësto, Pippi Langkous, Shell en de Dakar Rally. Deze rechten lenen zich uitstekend om een promotionele of licentie campagne te starten!

1336

BIS Publishers

Stand

500

Boowee Autolei 350, 2160 WOMMELGEM / ANTWERPEN, BELGIË t +32-3-2938373 c Dhr. M. Smidt e info@boowee.eu w www.cottonic.be

Postjesweg 1 1057 DT Amsterdam t 020-5150230 c Mvr. M. Wervers e marijke@bispublishers.nl w www.bispublishers.nl BIS Publishers is uitgever van creatieve boeken en (memory-)spellen. Onderwerpen van de spellen zijn o.a. tweelingen, street style, mode, logo’s, stewardessen, de collecties van het Van Gogh Museum. Onze spellen zijn leuke relatiegeschenken voor doelgroepen met verschillende interesses en van iedere leeftijd. BIS Publishers is al 25 jaar een begrip in de creatieve sector en won meerdere nationale en internationale designprijzen.

Stand

Boowee, de fiets tag, wordt verbonden aan de wielas of andere framedelen van de fiets, en geeft informatie over de identiteit van het slachtoffer en zijn of haar familie. De fiets tag, Boowee, is het perfecte promotie-item, omdat het is ontworpen om te worden aangepast / bedrukt metuweigenbedrijfslogo of merk.

1009

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 93

1115

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

313 93

04-03-13 12:54


2013 Bott-Top

Clics Toys Kampweg 178 M, 2990 WUUSTWEZEL, BELGIË t +32 36333208 f +32 36330140 c Dhr. J Reusens e jean.reusens@clicstoys.com w www.clicstoys-b2b.com

Canadadreef 3, B-2820 BONHEIDEN t +32 (15) 551051 c Dhr. A Debruyne e axel@specialthings.be w www.specialthings.be Geniet maar drink met mate? Dat kan met onze exclusief gepatenteerde vacuüm wijn-/ champagne-stopper! Design & praktisch gaan hand in hand bij Bott-Top. Reeds vanaf 100 stuks en bedrukbaar.

Stand

Clics Toys is de Belgische fabrikant van de gepatenteerde Clics bouwblokjes voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar. Clics Toys exporteert naar meer dan 40 landen. Clics Toys heeft een schitterend palmares als gagdet of premium. De impact op de verkoop en de getrouwheid van uw klanten stijgt meteen.

1208

Bredemeijer Group (Bredemeijer - Leopold Vienna - Zilverstad)

Stand ColijnMuller

Keurenplein 4, 1069 CD AMSTERDAM t 020-4106141 c Dhr. R. Marquerinck e ruud.marquerinck@grafiplaza.nl w www.grafiplaza.nl

Savannahweg 59, 3542 AW UTRECHT t 030-2383060 c Dhr. W. Hardijzer e relatie@bredemeijergroup.com w www.bredemeijergroup.com De Bredemeijer Group biedt tal van producten van de merken Bredemeijer, Leopold Vienna en Zilverstad. Van luxe theeproducten tot outdoor cooking en van zilveren manchetknopen tot miniaturen. Vanuit de standaard collectie of maatwerk. Voor zowel eindejaars-, jubilea- of relatiegeschenken.

Stand

107

Dé kalender-specialist

809

BSAB

Stand

1330

Combico R. Visser-Beardastraat 11, 9086 CK HEMPENS t 058-2800880 c Dhr. W.A. Medendorp e wytze@combico.nl w www.combico.nl

oudkerkhof 24, 3512GK UTRECHT t 0302364732 c Dhr. A. Gerritsen e info@bsab.nl w www.bsab.nl Clampo houdt de aandacht vast! Het promotie item met • Dagelijkse functionaliteit • Duurzame attentiewaarde

BsaB - uitgesproken als “Bie-sah-Bie” - biedt volledige natuurlijke (geur)kaarsen en geurdiffusers aan. Alle producten worden met de handgemaakt en zonodig gepersonaliseerd. Hierdoor is het ideaal als relatiegeschenk

Stand

224

Cherio

Stand

1224

Compacon B.V. Bijdorp West 39, 2992 LC BARENDRECHT t 0180-691491 c Dhr. A. Keizer e arjan@compacon.nl w www.compacon.nl

Aan de Fremme 41, 6269 BK MARGRATEN t 043-8800152 c Dhr. E. Zetz e eric@cherio.com w www.cherio.com Het meest persoonlijke cadeau van Nederland en Belgie! De ontvanger kan met de (digitale) Personaliseerjekado voucher zijn eigen gepersonaliseerde kado maken. Zonder verdere bijbetaling. Een leuk, origineel en compleet cadeau. Verkrijgbaar in de waarden 20, 25, 30, 35, 50 en 70 euro.

Stand

522

Bent u op zoek naar onderscheidende promoties, opvallende premiums of verrassende geschenk- en kerstvoorstellen? Dan bent u bij Compacon aan het goede adres! Compacon was niet voor niets drie maal Promotional Company of the Year!

Stand

736

94

417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 94

04-03-13 12:54


2013 Company2Wear

De Ballenzaak Dr. Van Zeelandstraat 1 2265 BD LEIDSCHENDAM t 070-3176622 c Dhr. M Rog e m.rog@deballenzaak.nl w www.deballenzaak.nl

Hub van Doorneweg 14-16, 2171 KZ SASSENHEIM t 0252-223220 c Dhr. C Vaes e casper@company2wear.nl w www.company2wear.nl Company2Wear is specialist op het gebied van bedrijfskleding, persoonlijke bescherming en corporate identity. Wij voorzien alle kleding van uw logo of uitstraling in onze eigen productieruimte. Wij adviseren, passen, vermaken, ontwerpen en produceren kleding die past bij de uitstraling van uw bedrijf. Company2Wear ontzorgt!

Stand

Voor bedrijven en instellingen ontwerpt en levert DE Ballenzaak sportballen met bedrijfsnamen en/of logo’s. Deze ballen zijn bijzonder geschikt om uw bedrijf op een bijzondere manier blijvend bij uw klanten en prospects onder de aandacht te brengen. Omdat u kunt kiezen uit verschillende sportballen in diverse kwaliteiten en kleurstellingen is het ontwerpen en fabriceren van deze ballen uiteraard maatwerk dat in nauw overleg met u als opdrachtgever zal worden afgestemd.

409

Conditus chocolate creations bvba

Stand De Knegt & Leeflang BV

Marconistraat 74-76, 2809 PE GOUDA t 0182-679797 c Dhr. P. Verboom e pieter.verboom@jamescadeaus.nl w www.deknegtenleeflang.nl

Luikersteenweg 611/3 B-3700 TONGEREN, BELGIE t +32 12250090, +32 498525066 c John Castermans e info@conditus.be w www.conditus.be Wilt u ook scoren met Belgische chocolade? Conditus chocolate creations is als Belgische, ambachtelijke chocolatier gespecialiseerd in originele, gepersonaliseerde chocolade. Wij zijn trendsetter in promotionele en stijlvolle geschenken en pakketten, exclusief voor bedrijven. From small to large, van luxueus tot exclusief, aangepast aan uw huisstijl… waar smaak en design elkaar ontmoeten! Kom gerust even proeven.

Stand

De beste cadeaus blijven verrassen, ook lang nadat ze zijn uitgepakt. Dat is onze motivatie bij het samenstellen van originele cadeaus voor verschillende geef momenten. Maak kennis met onze collectie relatiegeschenken, kerstpakketten en promotionele cadeaus. We verrassen u graag!

1143

Cool2Give Promotion Ice

Stand

1140

De Witte Lietaer International Textiles Koningin Astridlaan 48, 8930 LAUWE, BELGIË t +32 (0)56-430211 c Mevr. L. de Vulder e l.devulder@dwl.be w www.dwl.be

Industriestraat 15, 5961 PG HORST t 077-3981794 c Mevr. D Van der Meij e cool2give@dedert.nl w www.cool2give.eu

De Witte Lietaer offers custom made products, in accordance with your quality specifications and guidelines about logos and colors. We translate your concept by personalization, in woven names, logos, plain color jacquard and embroideries. We have competitive prices for personalized products in toweling, bed, kitchen or table linen.

Cool2Give.eu biedt een vloeibaar en bevroren promotiemiddel aan, voor jong en oud: Promotion Ice, ofwel Icesticks. Water(ijsjes) kunnen naar eigen smaak en kleur verpakt worden met uw zelf ontworpen tekst/logo op etiket of eigen folie. Een Nederlands kwaliteitsproduct geschikt voor alle klanten die coole promotie willen maken.

Stand

642

COSMETIZE | Customized Cosmetics

Stand

508

Desk VGO Groep BV Aan de Fremme 41, 6269 BK MARGRATEN t 043-4582454 c Dhr. R. Kreuwels e ruud@deskservices.nl w www.deskvgogroep.nl

Industrieweg 10, 3846 BC HARDERWIJK t 0341-452872 c Mevr. M Hop e info@cosmetize.nl w www.cozmetize.nl Als full-service cosmetisch bedrijf, ontwikkelt COSMETIZE samen met de opdrachtgever unieke cosmetische producten en promotionele lifestyleconcepten waarbij innovatie en kwaliteit centraal staan. Wij ontwikkelen een compleet product waarbij zowel de ingrediënten, de emulsie als alle verpakkingsvormen op maat ontwikkeld worden.

Stand

De Desk VGO Groep biedt een unieke combinatie van diensten op het gebied van klantrelaties. Wij ontzorgen u volledig op het gebied van incentive- webshopfuflilment, direct marketing & transactiemail en loyalty. Efficiente processen en een professionele backoffice geven u realtime grip op de operatie, gekoppeld aan scherpe tarieven.

507

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 95

1218

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

522 95

04-03-13 12:54


417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 96

04-03-13 12:54


2013 DNP Marketing

Expo Display Service Jean Monnetpark 31, 7336 BA APELDOORN t 055-3238555 c Dhr. M.J. Rijnberg e info@expodisplayservice.nl w www.expodisplayservice.nl

Dick Flemingstraat 23A, 5161 CA SPRANG CAPELLE t 0416-750220 c Mevr. M. Broekmeulen e marjon@dnp-groep.nl w www.dnp-groep.nl DNP Groep is ruim 10 jaar uitgever van cadeaukaarten en cadeaubonnen. Onze trendy vormgegeven producten zijn inwisselbaar bij duizenden online & offline acceptatiepunten. Onze producten worden graag ingezet als incentive, relatie- of kerstgeschenk en kunnen geheel op maat gemaakt worden en zijn zowel los verkrijgbaar als ik in luxe geschenkboxen.

Stand

Expo Display Service is fabrikant en leverancier van tijd geld besparende “zelfbouw”stands, beurswanden en beursmateriaal voor beurzen en congressen. Maak van uw volgende beurs een succes door een vrijblijvende afspraak te maken in één van onze showrooms. Of bekijk de vele oplossingen op www.expodisplayservice.nl.

318

Dopper

Stand Fleurop De Schutterij 1, 3905 PJ VEENENDAAL t 0318-588100 c Dhr. T. Wolbrink e t.wolbrink@fleurop.nl w www.fleurop.nl

Postbus 5014, 2000 GA HAARLEM t 06-58888702 c Mevr. E Meier e eva@dopper.com w www.dopper.com Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval. Hiervoor ontwikkelde Dopper het ideale flesje voor kraanwater; duurzaam, handig en mooi. De Dopper is een Nederlands ontwerp en wordt klimaatneutraal geproduceerd, is vrij van BPA en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Nepal.

Stand

Verras uw klanten en personeel met een mooi boeket bloemen in uw huisstijl. Wij bezorgen de boeketten persoonlijk door heel Nederland. Tevens hebben wij het uitgestelde boeket bloemen; De Nationale Bloemenbon! Inwisselbaar op fleurop.nl of bij onze 1.250 leden! Op credit card formaat, custom made in uw huisstijl.

1008

E-bon

Stand

125

Fonq.nl Kobaltweg 50, 3542 CE UTRECHT t 030-6369257 c Dhr. J. ter Beek e joeri.terbeek@fonq.nl w www.fonq.nl

Erik de Roodestraat 27-1H, 1056 AL AMSTERDAM t 0652153153 c Dhr. R Davids e remko@e-bon.nl w www.e-bon.nl E-bon, de internetcadeaubon is te personaliseren met eigen bedrijfslogo en tekst! De ontvanger heeft online een keuze uit meer dan 2.500.000 miljoen producten, dagjes uit, belevenissen of goede doelen. Kortom, de leukste en meest uitgebreide cadeaukaart van Nederland!

Stand

Fonq.nl is het eigentijdse webwarenhuis. Fonq.nl Zakelijk is er voor het creatief invullen van al uw relatiegeschenken & marketingacties! U kunt bij ons terecht voor relatiegeschenken, giftcards, keuzeconcepten en joint promotions.

542

Eatdutchwaffles NL

Stand

207

Första Nederland B.V. Kellenseweg 2A, 4004 JD TIEL t 0344-615470 c Dhr. B.A. Heimans e a.heimans@forsta.nl w www.forsta.nl

Keyserswey 51, 2201 CX NOORDWIJK t 071-2020101 c Dhr. R Duinman e rolf@eatdutchwaffles.nl w www.eatdutchwaffles.nl Eatdutchwaffles zet de traditionele Nederlandse stroopwafel neer als een modern en ambachtelijk product. Dit komt terug in de smaak van het product en de uitstraling van ons merk. Eatdutchwaffles werkt voor klanten wereldwijd. Wij geven een smakelijke invulling aan beursstands of evenementen, maar ontwerpen ook customized stroopwafelverpakkingen als relatiegeschenk.

Stand

Första Nederland heeft een enorme collectie artikelen rondom koken en keuken. Van een eenvoudige kaasschaaf tot luxe elektrische pepermolen. En van spatels in hippe kleuren tot robuuste houten snijplanken. Op zoek naar een exclusief kookgeschenk of juist een trendy keukengadget? Bel of bezoek ons.

409

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 97

330

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

908 97

04-03-13 12:54


2013 Fotochoco.nl Aan de Fremme 41, 6269 BK MARGRATEN t 06-22738435 c Mevr. D. Grunfeld e donja@fotochoco.nl w www.fotochoco.nl Fotochoco is een lekker origineel cadeau en een slimme marketingtool: heerlijke chocoladetabletten in een doos met uw eigen gekozen foto en persoonlijke boodschap. Fotochoco is bij uitstek geschikt voor promotiedoeleinden. Een sympathieke reclamedrager met eindeloze mogelijkheden voor een creatief concept

522

Stand Frederique’s Choice Europe B.V.

Platinastraat 100, 7554 NB HENGELO t 0742551875 c Mevr. FL Schimmel-van Geet e floortje@frederiqueschoice.com w www.frederiqueschoice.com Frederique’s Choice is het eerste bloemenwerk ter wereld. Het bezorgen van grote aantallen boeketten, met de meest verse bloemen in een luxe verzendverpakking bij verschillende adressen is geen enkel probleem. Daarnaast kunnen ze voorzien in speciaal ontwikkelde verpakkingen met een persoonlijk tintje van uw organisatie voor bloemen en bloembollen.

Stand

1314

Gamesformotion Munsterstraat 14, 7418 EV DEVENTER t 0570-631160 c Mevr. C. van Putten e info@gamesformotion.com w www.gamesformotion.com Gamesformotion creëert spellen op maat voor alle denkbare doeleinden, van reclame tot educatie. Het gaat daarbij om zowel eigen spellen als merkspellen. Uniek zijn onze chocolade edities van ‘s werelds meest geliefde spellen, waarmee we internationaal hoge ogen gooien.

Stand

912

Geefeenboompje.nl Klokkeweit 13, 1685 PP ZWAAGDIJK WEST t 0228-751572 c Mevr. E. Slokkers e ester.slokkers@geefeenboompje.nl w www.geefeenboompje.nl Het boompje van GeefeenBoompje.nl is een origineel, duurzaam en symbolisch cadeau dat bovendien bijdraagt aan een groenere wereld. GeefeenBoompje.nl verkoopt jonge boompjes van +/- 60 cm, met kluit in een milieuvriendelijke geschenkverpakking. De verpakking kan worden voorzien van de huisstijl van uw organisatie.

Stand

412

98

417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 98

04-03-13 12:54


2013 HappyBubble

Identity Games International B.V. Heemraadssingel 180, 3021 DL ROTTERDAM t 010-2014568 c Mevr. F van Lier e frauke@identitygames.nl w www.identitygames.nl

Pottenbakkerstraat 19, 4871 EP ETTEN-LEUR t 0655836383 c Dhr. M. Vermeulen e info@happybubble.nl w www.happybubble.nl

Voor organisaties kunnen wij voor elk budget, elke boodschap en elke doelgroep een spel op maat ontwikkelen. Een eigen spel kan worden ingezet als eindejaarsgeschenk, kerstgeschenk, jubileumgeschenk, give away, incentive, spaaractie, loyaliteitsactie, trainingsinstrument of als onderdeel van communicatieve campagnes.

The Lounger van HappyBubble is een volwaardige Loungestoel die niet gevuld is met schuimvlokken of bolletjes, maar met 100% lucht. The Lounger komt verpakt in een schoudertas, makkelijk om te versturen, op te bergen of om weg te geven. Leverbaar in 6 kleuren uit voorraad, of te personaliseren vanaf 150st.

Stand

1340

Hilarius Design

Stand Indischka THE BEST OF INDIA (Kasbah) Boekhorststraat 14, 2512 CR DEN HAAG t 070-3606250 c Dhr. R Kaushik e sahib@planet.nl

Rozeboom 68, 1541 RK KOOG A/D ZAAN t 075-6351672 c Dhr. W Hilarius e info@hilariusdesign.nl w www.hilariusdesign.nl In karton verrassend anders, plano aan te leveren, simpel op te zetten. Past in een A5 envelop. Staat als een blok, een jaar lang, met een leeg vlak voor uw nieuwjaarswens en/ of uw commerciële boodschap. Vrachtwagenmodel, past in een A4 envelop. Elke bedrukking mogelijk.

Exclusively designed gift boxes in Palisander wood with your company logo. For wines, tea, chocolates, olive oil and liqueurs etc. Exclusively designed silver wine accessories from our own manufacturing. cocktail Liqueurs: Herbal Cardamom Liqueur (digestive and appetizer) Indian Rose , Mango Liqueur, Mango Schnapps and sweet wines

209

Stand Hokra Below the Line B.V.

Stand

1226

Inter Sweets Einsteinweg 19B, 3752 LW SPAKENBURG t 033-2982769 c Dhr. O. Van der Made e info@intersweets.nl w www.intersweets.nl

De Vort 5, 4225 SH NOORDELOOS t 0183-587400 c Dhr. M. de Winter e mdwinter@hokra.nl w www.hokra.nl Hokra wil fans creëren voor uw bedrijf. Promotionele artikelen spelen daarbij een rol, het zijn communicatiemedia net als advertenties. Het verschil? Artikelen worden enthousiast ontvangen. Creativiteit is daarbij belangrijk. Ons dienstenpakket: concept, vormgeving, productie en marketingservices op het gebied van promotionele artikelen, -acties, -programma’s en -events, geeft daaraan optimale invulling.

Stand

InterSweets; Uw specialist op het gebied van snoep en chocolade als promotieartikel en relatiegeschenk. Met smakelijke ‘attenties’, zoals pepermuntrolletjes, pepermuntpakjes, flowpacks, Mentos, Autodrop, lollies, kauwgom, diverse pepermuntblikjes, bonbons en chocoladetabletjes hebben wij een breed assortiment waarmee wij u altijd van dienst kunnen zijn.

622

Homeij Oisterwijk B.V.

Stand

707

Intercede Promotie-Produkten B.V. Rouwkooplaan 11, 2251 AP VOORSCHOTEN t 071-5610106 c Dhr. J. (Hans) Schalk e info@intercede.nl w www.intercede.nl

Nijverheidsweg 9a, 5061 KK OISTERWIJK t 013-5238370 c Mevr. I van den Heuvel-Panken e ilse.vd.heuvel@homeij.nl w www.homeijgifts.nl Geef uw relaties een blijvende herinnering aan uw onderneming. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres! Homeij Oisterwijk is al sinds 1970 actief als importeur van kwalitatief hoogwaardige en originele relatiegeschenken van wereldwijd bekende topmerken, als Victorinox Zwitserland, Troika Duitsland, Silva Zweden, Diamant Sabatier France en Maglite USA.

Stand

Omdat mensen het verschil maken! Intercede Promotie-Produkten B.V. voor one-stopshopping: Relatiegeschenken, Premiums, Giveaways, Snoepje van de Zaak, Kerst- en Eindejaarsgeschenken, Cadeautje van de Zaak (online bestelsysteem) Nieuwsgierig? bezoek onze stand (933)

1015

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 99

1033

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

933 99

04-03-13 12:54


2013 Interhal B.V.

Knirps & Claymore Postbus 153, 4870 AD ETTEN-LEUR t 076-5041360 c Mevr. I Verschueren e info@knirps.nl info@claymore.eu w www.knirps.nl www.claymore.nl

Amperestraat 3a, 3861 BD NIJKERK t 078-6992990 c Dhr. T de Vries e info@interhal.nl w www.interall.nl

Interhal Select. Trendsettende design producten, glas, porselein en aardewerk en professioneel keukengereedschap. Interhal select richt zich met exclusieve merken op de gespecialiseerde kookwinkels, retail- en relatiegeschenkenbranche.

Stand

Je eigen foto op je koffer: een unieke primeur op premium gebied. De Claymore koffers kunnen wij via een gepatenteerd systeem per stuk personaliseren. Knirps 4AllWeather : een paraplu voor alle weersomstandigheden. Door zijn asymmetrische vorm trimt de paraplu zich naar de wind waardoor deze uitermate geschikt is voor onstuimig weer.

1240

Interimage

Stand

540

Kop & Schouders Hoekeindseweg 81, 2665 KB BLEISWIJK t 010-5298824 c Dhr. F Wibbens e frank@kopenschouders.nl w www.kopenschouders.nl

Golf van Biskaje 7a/b, 3446 CS WOERDEN t 0348-484746 c Dhr. M Markovits e m.markovits@interimage.nl w www.interimage.nl Partners van Interimage Promotional Products & Concepts weten wat een succesvol item of concept met je imago en omzet kan doen. Wij kunnen het maximale uit uw budget halen. Hoe? Kijk alvast op interimage.nl en kom langs op PromZ Event, dan bespreken we het graag!

Stand

Benieuwd naar de allernieuwste premiums en relatiegeschenken? Wij hebben ze voor u geselecteerd! Om het oriënteren voor u nog gemakkelijker te maken is ieder artikel in onze beursStand gekenmerkt met een prijsindicatie. Onze specialisten adviseren u graag welke artikelen bijdragen om uw marketingcommunicatie- en verkoopdoelstellingen te realiseren.

712

JAMES

Stand

143

Lediberg Benelux B.V. Kikkertweg 56, 1521 RG WORMERVEER t 075-6161100 c Dhr. R. Mol e sales@lediberg.nl w www.lediberg.nl

Marconistraat 74-76, 2809 PE GOUDA t 0182-670670 c Dhr. P. Verboom e pieter.verboom@jamescadeaus.nl w www.jamescadeaus.nl Maak kennis met JAMES; een verrassend keuzeconcept waar kwaliteit, originaliteit en optimale service hand in hand gaan. JAMES, een initiatief van De Knegt & Leeflang, bundelt ervaring, visie en creativiteit tot een concept wat duidelijk boven de grijze massa uitsteekt. ‘Zelf kiezen en toch verrast worden’.

Stand

Lediberg: de specialist in noteren en plannen! Notitieboeken, made in Italy: bijzonder fraaie kwaliteit en scherpe prijzen, ook bij kleine oplages. Daarnaast laten we je zien hoe je ‘oude’ media kunt verbinden met nieuwe media. Kom langs en laat je verrassen!

1142

Keepcup

Stand

324

LocoMix B.V. Stuwdam 49, 3815 KM AMERSFOORT t 033-4700979 c Dhr. H. Blom e info@blackespressoservices.nl w www.keepcup.com

Iedere seconde worden er op de wereld 1 miljoen take-away bekers in de prullenbak gegooid. Jaarlijks worden er 500 miljard take-away bekers geproduceerd en weggegooid. De KeepCup is 's werelds eerste barista standaard herbruikbare beker ontworpen met als doel het wereldwijde gebruik van wegwerpbekers terug te dringen. De KeepCup is een een duurzame to-go beker, verkrijgbaar in vele kleuren, zijn licht in gewicht, heeft een innovatieve sluiting en is daardoor lekdicht, is onbreekbaar en vormt geen belasting voor het milieu.

Stand

1321

Niels Bohrweg 121, 3542 CA UTRECHT t 030-2618086 c Dhr. M. Feenstra e mfeenstra@locomix.nl w www.locomix.nl/bedrijven/ Middels onze unieke mailingproducten, van een exclusief metalen BliQje tot een flessenpost, wekt u de nieuwsgierigheid bij de ontvanger en verpakt u uw boodschap op een originele manier. Kortom, uw boodschap, ons medium!

Stand

400

100

417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 100

04-03-13 12:54


2013 LogoChoc B.V.

Myfitmix Hunsrückstraße 4, D-65779 KELKHEIM DUITSLAND t +49 (0) 6195-673210 c Dhr. O Shcherbina e oshcherbina@myfitmix.de w www.myfitmix.de

Max Havelaardreef 190, 4906 BD OOSTERHOUT t 0162-423571 c Dhr. F. Glas e info@logochoc.nl w www.logochoc.nl LogoChoc is smaak. Wij weten wat smaak is, zo zijn wij opgegroeid. De chocolade die wij leveren is ambachtelijk met zorg gemaakt en heel lekker! Het is onze passie om uw verhaal te vertellen in de vorm van chocolade en met de bedrukking die u wenst. Dat is PURE reclame!

Stand

myfitmix is a supplier of healthy promotional food giveaways. Our wide assortment of high-quality organic products includes jelly bears, sweets, nuts and fruits mixes, cookies, mueslis, mints, tea, coffee, muesli bars, dextrose, spices, drinking chocolate and cakes in practical bags, flowpacks, cardboard boxes or tins, branded with customer logo.

322

Logoyourkey.nl

Stand Nationalecanvasbon.nl De Iisbaan 4a, 8731 DW WOMMELS t 0515-332211 c Dhr. Y de Hoop e info@canvasbon.nl w www.canvasbon.nl

'Pand de Globe' Labordus Agenturen Donklaan 61, 2254 AB VOORSCHOTEN t 06-53621511 c Dhr. A Kapaan e info@logoyourkey.nl w www.logoyourkey.nl Opvallend en functioneel premium: Keycaps! Mensen die staan te stuntelen met hun sleutelbos, je kent ze vast wel. Keycaps zorgen echter voor snelle vindbaarheid van de juiste sleutel aan de sleutelbos en zijn te produceren in uw eigen kleuren met logo. Eventueel ook voorzien van website of belangrijke telefoonnummers. Info? Logoyourkey.nl

Stand

Met de NationaleCanvasbon kun je een mooie foto op canvas laten afdrukken. Of kiezen uit bestaande wanddecoraties van Loesje, Jopie Huisman en Positieve Posters. De wanddecoratie gaat een leven lang mee en uw tekst kan mee gedrukt worden zowel op de canvasbon als op de achterkant van het schilderij.

115

M Projecten

Stand

441

Nationale Tijdschriftenbon Edisonstraat 90, 7006 RE DOETINCHEM t 0314-395664 of 0314-787586 c Mevr. M. van den Berg e m.vandenberg@readview.nl w www.readview.nl

Veldbloemlaan 1, 2995 TK HEERJANSDAM t 06-21901098 c Mevr. M. Vermunt-Monshouwer e marcelle@mprojecten.nl w www.mprojecten.nl Dé specialist in custom made dassen en shawls. Al vanaf 50 stuks maken wij een ontwerp voor een stropdas, welke in luxe zijde of polyester uitgevoerd kan worden. Kom gerust kijken naar de voorbeelden die wij voor andere bedrijven en clubs hebben gemaakt. Wij brengen u graag op inspirerende gedachten!

Stand

Verras met de Nationale Tijdschriftenbon! Hét kado voor een abonnement naar keuze. Altijd leuk met verjaardagen, jubilea, kerst of andere gelegenheden. Er is keuze uit 350 tijdschriften en dagbladen. De Tijdschriftenbon is er in waarden van € 5,- tot € 150,- en volledig in eigen huisstijl verkrijgbaar! Kijk op Tijdschriftenbon.nl.

1043

My Sleeve

Stand

640

Novelties Industrieweg 112, 2651 BD BERKEL EN RODENRIJS t 010-5190010 c Mevr. J. Koedood e info@novelties.nl w www.novelties.nl

Hoge Kamp 61, 3853 GL ERMELO t 0341-495970 c Dhr. M.R. van den Berg e info@mysleeve.nl w www.mysleeve.nl My Sleeve is een Nederlandse webwinkel met sleeves, cases, hoesjes en accessoires voor de Apple iPad en iPhone. Daarnaast kunt u bij ons iPad hoesjes en iPhone cases laten bedrukken met uw bedrijfslogo of tekst. Interesse? Ga naar www.mysleeve.nl of bezoek ons op de beurs (Stand 214).

Stand

Novelties staat voor een betrouwbaar en innovatief bedrijf dat originele en creatieve geschenken levert. Tezamen met ons enthousiaste team staan we garant voor een optimale samenwerking met onze klanten. Wij leveren een totaalpakket aan geschenken.

214

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 101

1319

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

836 101

04-03-13 12:54


417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 102

04-03-13 12:54


2013 Ollin Promo International

Premiumburo Nieuwkoop B.V. Industrieweg 7, 2421 LK NIEUWKOOP t 0172-579314 c Dhr. J.L. Jansen e hans@premium-nieuwkoop.nl w www.zakengeschenken.nl

Gasthuisstraat 7, 7631 CB OOTMARSUM t 0541-769053 c Dhr. B. Gerrits e ben@ollintassen.nl w www.ollintassen.nl Eco gifts voor de finishing touch! Nahui Ollin tassen worden handgemaakt van gerecycled snoeppapier. Een bijzonder cadeau voor een bijzonder geefmoment. Ollin Promo is uw mvo leverancier van duurzame fair trade tassen en accessoires. Loop bij ons binnen en vraag naar uw mogelijkheden.

Premiumburo Nieuwkoop is een van de toonzettende bedrijven binnen de branche van promotionele producten en al 30 jaar actief binnen dit vakgebied. Op PromZ Event 2013 presenteren wij LoyalTea, een uniek concept van premium luxe thee als promotioneel product of relatiegeschenk. Verse theeproducten. rechtstreeks van de struik aan u geleverd.

1119

Stand Origineel Relatiegeschenk

Stand

501

Prodir B.V. Fokkerstraat 28, 3905 KV VEENENDAAL t 0318-501711 c Dhr. D.S. van den Berg e dick@prodir.nl w www.prodir.com

Postbus 26, 8250 AA DRONTEN t 035-8877562 c Dhr. M. Bremer e info@origineel-relatiegeschenk.nl w www.origineel-relatiegeschenk.nl Een relatiegeschenk “tailormade” in vorm van uw product of logo. Geef een ijstaart, en succes is verzekerd. Met de unieke bewaarmethode tot 60 uur bevroren buiten de vriezer. Ook ter ondersteuning van cold sales campagnes! Op basis van no cure no pay! Voor voorbeelden van de unieke taarten: Origineel-Relatiegeschenk.nl.

Stand

Prodir; internationaal toonaangevende fabrikant van schrijfwaren voor de promotionele markt. Het assortiment onderscheidt zich door uitmuntende kwaliteit. De ontwerpen hebben reeds diverse prijzen gewonnen. Prodir heeft 9 kantoren in Europa, 1 in de USA.

1320

PasCo Promotions B.V.

Stand

630

PromAction Samsonweg 28, 1520 AD WORMERVEER t 075-6284121 c Dhr. P Aafjes e p.aafjes@promaction.nl w www.promaction.nl

Handelsweg 3, 5071 NT UDENHOUT t 013-5114333 c Dhr. H van de Pas e h.vandepas.pasco.nl w www.pasco.nl

PromAction is een specialist in het bedenken, ontwikkelen en produceren van custom made premiums. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk zijn wij in staat producties betrouwbaar en kosteneffectief voor u te verzorgen. Indien u op zoek bent naar een uniek premium, kunt u vrijblijvend een beroep doen op onze kennis, ervaring en creativiteit.

Stand

101

POINT-VIRGULE

Stand Promodeluxe Middenweg 328, 1097 TZ AMSTERDAM t 020-7702040 c Dhr. T.I. Dijksma e info@promodeluxe.nl w www.promodeluxe.nl

Legen Heirweg 7A, B-9890 ASPER (GAVERE), BELGIË t +32 (0)9-3859324 c Mevr. C. de Schipper e cds@point-virgule.be w www.point-virgule.be Point-Virgule is exclusief importeur van een uitgebreid aanbod design keukenartikelen van bekende en minder bekende merken zoals Trudeau, Omami, Koala, Jamie Oliver en Chroma (kwalitatieve koksmessen TYPE301 Design by F.A.Porsche) Sinds 2003 heeft Ghecom ook een huismerk ‘POINT-VIRGULE’ dat reeds 10 prachtige collecties omvat. Een uitgebreide keuze dus!

Stand

ReturnMoi is het grootste “Lost & Found” bedrijf ter wereld dat op een unieke manier helpt om gevonden voorwerpen terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaren. Vele grote merken hebben al het vertrouwen gegeven in ReturnMoi doordat ons concept veilig, eenvoudig, vertrouwelijk en ook nog eens belonend is!

1108

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 103

1243

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

1324 103

04-03-13 12:55


2013 promofabriek / Ice Watch

Royal Goedewaagen Glaslaan 29A, 9521 GG NIEUW BUINEN t 0599-616090 c Mevr. JG Dekker e jdekker@goedewaagen.nl w www.goedewaagen.nl

Bolderweg 2, 1332 AT ALMERE t 036-3030062 c Dhr. C de With e chris@promofabriek.nl w www.promofabriek.nl Ze zijn niet te missen, super hot én über-cool. Nu het grootste horlogemerk in Nederland. Deze enorme groei is mede te danken aan het succes in de B to B branche! Gerenommeerde bedrijven geven graag een goed en mooi geschenk weg dat past in het huidige tijdsbeeld en waarvan ze weten dat dit zeker in de smaak valt bij de ontvanger. Verder leent Ice-Watch zich uitstekend voor de inzet in loyaliteitsprogramma’s, dit natuurlijk geholpen door de grote naamsbekendheid en kwaliteitsbeleving bij de consument. Nu voor het eerst uitgebreid te zien in het b2b segment tijdens Promz event op Stand 340.

Stand

Royal Goedewaagen is een aardewerkfabriek en de producten staan voor kwaliteit, vakmanschap en het streven naar perfectie en creativiteit. Wij maken handgemaakte keramiek en zijn hierin uniek als één van de laatste aardewerkfabrieken in Nederland.

340

Raster

Stand

1127

Salentijn B.V. Ampèreweg 15, 6101 XE ECHT t 0475-418383 c Mevr. J Ververs e jose.ververs@salentijn.com w www.salentijn.com

ul. Domaszowska 97A, 25-320 KIELCE, POLEN t +48-413402948 c Mevr. A Bankowska e aneta.bankowska@raster.com.pl w raster.eu We are a producer with years of experience in the advertising industry. You find in our offer wide range of magnets, stickers, keyrings, lenticulars, multi-use stickers, mats, pads, bottle openers, tattoos, fragrance print and many other products. Please check our novelties! www.fresh-idea.eu

Stand

Salentijn heeft een nieuw model breekmunten ontwikkeld. Het credit-cardmodel. De credit-card bestaat uit tien munten die makkelijk van elkaar te breken zijn. Breekmunten zijn speciaal ontwikkeld voor evenementen en zorgen voor extra betaalgemak aan de kassa en bar.De minimale afname zijn 5.000 munten.Leverbaar vanaf €13,- per 1.000 munten.

841

Red Loyalty B.V.

Stand

811

Special Things Canadadreef 3, B-2820 BONHEIDEN t +32 (15) 551051 c Dhr. A Debruyne e axel@specialthings.be w www.specialthings.be

Diepenhorstlaan 2T, 2288 EW RIJSWIJK t 070-3907904 c Dhr. R Trommel e rene@redloyalty.nl w www.redloyalty.nl

Red Loyalty is een full service loyaliteitsmarketing bureau gericht op vrijetijdsbeleving van consumenten. Middels voordeel op het gebied van o.a. theaters, concerten, attractieparken, dierentuinen, wellness en producten ontwikkelen wij in samenwerking unieke loyaliteitsconcepten en -platforms die passen bij gesegmenteerde klantgroep(en) zoals; Personeelsvoordeel(wegnahetwerk.nl), Customer loyalty, Ticketing en diverse Giftcards.

Stand

Geen dertien in een dozijn? Liever een roos konijn? Voor custom-made promotie-items moet je bij Special Things zijn! Eigen kantoren in + directe import uit China + ... = waanzinnig goeie prijzen & service!

618

Robitex

Stand

1208

Spel-maker Korianderlaan 71, 1181 EE AMSTELVEEN t 020-6400632 c Dhr. B Kesting e kesting@spel-maker.nl w www.spel-maker.nl

Marssteden 49, 7547 TE ENSCHEDE t 053-4333160 c Mevr. D. Kaspers e danielle@robitex.nl w www.robitex.nl Fris, sprankelend, verrassend. Robitex denkt met de klant mee. Niet alleen leveren op bestelling maar pro-actief meedenken in concepten, thema’s en mogelijkheden. Robitex geeft om relaties.

Stand

812

Spel-Maker ontwikkelt en produceert professionele bordspellen en kaartspellen op maat, in luxe of budget uitvoering. Wij maken voor u een uniek spel op maat waarin uw producten en diensten centraal staan, ideaal als relatiegeschenk of jubileumgeschenk. Bel ons voor een afspraak, de eerste brainstorm is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Stand

443

104

417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 104

04-03-13 12:55


2013 Stichting ‘even iets anders dan een ander’

The Glasshouse Windmolen 7, 4751 VM OUD GASTEL t 0180-555211 c Mevr. J de Klerk e j.deklerk@theglasshouse.nl w www.theglasshousegifts.com

Vughterstraat 47, 5211 EX DEN BOSCH t 06-54226036 c Mevr. C. van Van Kerkoerle e info@evenietsandersdaneenander.nl w www.evenietsandersdaneenander.nl; www.eenander.nl Onze geschenken zijn niet alleen qua opbrengst voor een goed doel, maar zijn ook ontworpen en geproduceerd door mensen met verstandelijke beperking. Elk geschenk is voorzien van een informatiekaart. Ook maatwerk en grote aantallen. O.a. Douwe Egberts, Gemeente Rotterdam, Clini Clowns en Ronald mc Donald gingen u voor. Met recht een ‘Kado met Boodschap’.

Stand

Altijd bijzonder! Een relatiegeschenk of award van kristalglas! Door middel van zandstralen, een fotoprint of 3D lasergravering kan The Glasshouse elke gewenste tekst, afbeelding of bedrijfslogo aanbrengen op een door u gekozen glassculptuur. Uiteraard verpakt in een mooie geschenkdoos biedt u hiermee uw relaties een uniek en luxe cadeau.

430

Stootwilopnaam

Stand The Tjiller Company Portsmuiden 100, 1046 AM AMSTERDAM t 020-6130729 c Dhr. A.G Klomp e arjan.klomp@tjiller.com w www.tjiller.com

Veerdijk 40i, 1531MS WORMER t 075-6475747 c Dhr. C.M. van Gestel e cmvangestel@gmail.com w www.stootwilopnaam.nl

The Arctic Experience. Deze unieke Bier Koeler maakt je drankje 7 uur lang kouder en werkt zelfs onder tropische omstandigheden. Je laatste slok is kouder dan de eerste, lekker genieten van koude biertjes tot en met de laatste druppel.

Uw bedrijf of uw merk komt het beste uit het water met onze bedrukte stootwillen en -hoezen. Bezoek onze Stand 612 op Promz event en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.

Stand

612

Switsser B.V.

442

Stand The Writing Family

Strijmaden 13, 4703 RG ROOSENDAAL t 0165-522742 c Dhr. R. Smits e rene.smits@switsser.nl w www.switsser.nl

Einsteinstraat 55, 3281 NJ NUMANSDORP t 010-2850107 c Dhr. R.T. Snoeck w www.thewritingfamily.nl

Een wonder van chocolade beleven? Op zoek naar een opvallend relatiegeschenk met een persoonlijke touch? Een maatgeschenk van Chokoe.nl verrast niet alleen uw relaties, maar brengt ook nog eens uw eigen bedrijf op unieke wijze onder de aandacht. Een heerlijke attentie, speciaal voor die ene bijzondere gelegenheid op maat gemaakt ?

Stand

The Writing Family heeft als doelstelling het leveren en bedrukken van strooipennen in een aantrekkelijke prijsklasse. De Family is een bonte verzameling van kwalitatief goede moderne balpennen, verkrijgbaar in vele kleuren. De bedrukkingsmogelijkheden zijn legio en de levertijden kort. Dit geeft ons de mogelijkheid u snel en correct te bedienen. www.thewritingfamily.nl

418

Tapes The Digital Connection

Stand

1212

Tiger Concept Schiedamsedijk 77, 3011 EM ROTTERDAM t 010-2010170 c Mevr. T. van Ravenswaay e tanja@tapes.nl w www.tapes.nl

Straatweg 30, 3621BN BREUKELEN t 020-2600100 c Dhr. W van Geest e wilrik@tigerconcept.nl w www.tigerconcept.nl Originele productvoorstellen en customized premiums voor al uw marketingcampagnes. Tiger Concept is een easy going organisatie, met direct contact in het Verre Oosten, snelle responstijd en persoonlijke behandeling.

TAPES is de grootste onafhankelijke distributeur in Nederland en België van mediaproducten en mediaservices en bovendien de enige fabrikant van DVD en CD’s met een eigen fabriek in Nederland. Korte levertijden; directe communicatie; optimale kwaliteit. Bestellen zonder tussenkomst van brokers en handelaren. Dat levert meer op dan de laagste prijs.

Stand

943

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 105

1215

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

514 105

04-03-13 12:55


417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 106

04-03-13 12:55


2013 Unlimited Delicious

Van Dijk | Rousse Postbus 20, 6666 ZG HETEREN t 026-4720368 c Dhr. AGA Rousse e srousse@vandijkrousse.nl w www.vandijkrousse.nl

Haarlemmerstraat 122, 1013 EX AMSTERDAM t 020-6224829 c Mevr. L. Verhoeff e info@unlimiteddelicious.nl w www.unlimiteddelicious.nl

“Nog nooit was het zo leuk om Eerste Hulp producten als relatiegeschenk in te zetten. My Kit geeft EHBO een nieuwe Look and Feel. Dit verfrissende concept past bij elk budget en sluit moeiteloos aan bij elk thema”

UNLIMITED DELICIOUS; ambachtelijke patisserie/chocolaterie uit Amsterdam, waar innovatie en creativiteit hoog in het vaandel staat. De bonbons en patisserie worden allemaal in de befaamde winkel in de Amsterdamse Haarlemmerstraat gecreëerd en staan bekend om hun spannende smaken en gedurfde combinaties. Gevaarlijk lekker!

Stand

1320

Usables

Stand Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep B.V. Herculesplein 94, 3584 AA UTRECHT t 088-7002769 c Dhr. Q. Scheele e qscheele@vbku.nl w www.vbku.nl/bedrijven

Stromstraβe 41, 40221 DÜSSELDORF, DUITSLAND t +49 221 68819520 c Dhr. s Keitel e s.keitel@usables.de w www.usables.de Stick out from the competition, with the unique mailing enhancers from Usables. Make your customer smile and buy. For invitations, promotions and much more you can find products that will amaze you. Visit our Stand and mention the code word “Roompaper” and get a free special gift!

Stand

Hét adres voor uw relatiegeschenk! Op zoek naar een boek of kalender? Wij leveren ieder onderwerp, desgewenst in een speciaal voor u gemaakte uitvoering. Beursaanbieding: Kom kennismaken, ontdek wat we u kunnen bieden, laat uw visitekaartje achter en de eerste 100 bezoekers krijgen het kookboek ‘Jamie’s reizen’ cadeau.

1109

USBgift

Stand

1220

Webo Promotion B.V. Marconiweg 25, 3899BR ZEEWOLDE t 036-7670330 c Dhr. M. Stalenhoef e sales@weboprom.nl w www.weboprom.nl

Zwolseweg 43, 2994 LB BARENDRECHT t 0180-722324 c Dhr. A. Furtado e info@usbgift.nl w www.usbgift.nl

Zoekt u onderscheidende promoties, opvallende premiums of verrassende relatiegeschenken, bezoek dan onze stand! Wij brengen actie, aandacht en verrassing bij uw relaties teweeg. U vindt in ons een full-service bureau wanneer het premiums en relatiegeschenken betreft: Van concept tot en met opslag en distributie, van premiums tot exclusieve geschenken.

Groothandel USB-sticks, Webkeys, Videocards, Autolader en meer USB gadgets. www.usbgift.nl Groothandel/Distributeur in gift verpakkingen, wijnkisten en meer. www.promonaer.nl

Stand

1012

V&D - La Place

Stand

600

Weekendjeweg.nl Van Heuven Goedhartlaan 935a, 1181 LD AMSTELVEEN t 020-4564214 c Dhr. E. Trentelman e etrentelman@bookit.nl w www.bookit.nl

Laarderhoogtweg 25, 1101 EB AMSTERDAM ZUIDOOST t 020 – 5959780 c Mevr. M. van der Kooi e marieke.van.der.kooi@vd.nl w www.vd.nl De V&D en La Place cadeaukaart is het perfecte cadeau om uw waardering uit te spreken. Proef de verfijnde keuken van La Place of maak een keuze uit 300.000 artikelen bij V&D. Met de cadeaukaart zijn de mogelijkheden eindeloos en voor ieder wat wils.

Stand

Weekendjeweg.nl Cadeau Card Uniek voor iedere gelegenheid! Waarde vanaf €15,-, onbeperkt geldig, restwaarde blijft staan, te verzilveren bij 2000 hotels en 550 bungalowparken.

407

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 107

518

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

222 107

04-03-13 12:55


417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 108

04-03-13 12:55


2013 wehkamp.nl

Winkelwagenmunten.nu Oude Blaauwweg 1, 1521 RN WORMERVEER t 075-6216891 c Dhr. J. van Waes e sales@alphaimpex.nl w www.winkelwagenmunten.nl

Meeuwenlaan 2, 8011 BZ ZWOLLE t 038-4973655 c Mevr. M. Kevelham e mkevelham@wehkamp.nl w www.wehkamp.nl

Wij leveren miljoenen winkelwagenmunten op jaarbasis. De winkelwagenmunt wordt op grote schaal gebruikt als “betaalmiddel” voor uw boodschappenkarretje. Wij leveren hoge kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Kom een kijkje nemen in onze stand!

wehkamp.nl is het grootste online warenhuis van Nederland. Met de wehkamp.nl cadeaubon geeft u uw medewerkers, relaties en klanten meer dan 150.000 artikelen cadeau. Kortom: het perfecte cadeau voor iedere gelegenheid.

Stand

606

Willems Classics B.V.

Stand WOT-P Energieweg 8, 5145 NW WAALWIJK t 0416-671777 c Dhr. E. Bouman e info@wot-p.nl w www.wot-p.nl

Ondernemingsweg 1, 1422 DZ UITHOORN t 0297-524040 c Dhr. J Nap e sales@willemsclassics.nl w www.willemsclassics.nl Emaille is duurzaam, tijdloos, hoogwaardig en heeft een unieke uitstraling voor vele decennia lang. Sind 1983 is Willems Classics hèt bedrijf in Europa die deze tijdloze vorm van communicatie mogelijk maakt.

Stand

WOT-P is de totaalleverancier van onderscheidende premiums en verrassende relatiegeschenken. Ons team van ervaren medewerkers is in staat om met aandacht en creativiteit, snel en resultaatgericht te werken voor uw standaard- of op maat gemaakt promotioneel product. Bezoek onze Stand en neem onze goodybag met de nieuwe catalogus mee !

1137

Wine in Tubes

Stand

530

X-styles Le Pooleweg 21, 2314 XT LEIDEN t 0297-712345 c Dhr. M. Blees e mblees@xstyles.nl w www.xstyles.nl

Galgeveld 1, 3705MB ZEIST t 06-46434738 c Dhr. F Snoek e contact@wineintubes.nl w www.wineintubes.nl WineInTubes presenteert exclusieve wijnen, whisky’s en cognac, verpakt in hoogwaardige glazen Tubes van 6 of 10 cl. De Tubes en de stijlvolle cadeauverpakkingen kunnen aangepast worden aan uw huisstijl. Door het gepatenteerde productieproces zijn de wijnen tot 3 jaar houdbaar.

Stand

Xstyles, de textielgroothandel van sportfashion tot aan promotionele doeleinden. Xstyles ontwerpt, ontwikkeld en produceert alles onder één paraplu. Van merken als O’Neill, Brunotti, Hilfiger en Gaastra tot aan uw eigen “brand”in uw eigen segment. Promotionele textiel in de kwaliteit van uw eigen bedrijf.

1343

Winesceptré Nederland

Stand

713

YourSurprise.com Jannewekken 2B, 4301HH ZIERIKZEE t 0111-712465 c Dhr. W de Vries e zakelijk@yoursurprise.com w www.yoursurprise.nl

Kramsvogellaan 120, 3722 ZG BILTHOVEN t 030-2250030 c Dhr. M Wennekes e info@wijnkoelen.nl w www.wijnkoelen.nl Winesceptré: De nieuwe manier van wijn koelen houdt wijn op temperatuur ijsemmer overbodig aanbevolen door sommeliers geen invloed op de smaak een uniek (Relatie-) geschenk.

Stand

YourSurprise.com is de grootste webwinkel in persoonlijke cadeaus! U kunt onze cadeaus nu ook inzetten voor een origineel keuzeconcept of actie voor uw klanten of medewerkers. Op een bestelomgeving in uw huisstijl kunnen zij uit een samengesteld assortiment gemakkelijk hun eigen cadeau kiezen en opmaken met foto,logo of tekst!

1042

promz 417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 109

813

Stand 2013 - nummer 1 - www.promz.nl

522 109

04-03-13 12:55


417973_PromZ_Mag_1_80_110.indd 110

04-03-13 12:55


417973_PromZ_Mag_1_cover.indd 6

19-04-13 09:09


P r o m Z

M a g a z i n e

o v e r

a c t i e m a r k e t i n g

e n

p r o m o t i o n e l e

p r o d u c t e n

&

d i e n s t e n

2 0 1 3

-

n r

1

19-04-13 09:09

417973_PromZ_Mag_1_cover.indd 1

2013 #1 (maart)  
2013 #1 (maart)  

PromZ Magazine; Het Nederlandse vakblad over actiemarketing en promotionele producten & diensten. PromZ Magazine is gericht op alle aspecten...

Advertisement