Page 1

“Jysk kro i verdensklasse” Børsen


Velkommen Nær Vesterhavet, Henne Strand og Filsø ligger Henne Kirkeby Kro. Lidt yderligt - og noget af en omvej - vil nogle mene, men også en hel rejse værd. For bag kroens maleriske ydre gemmer sig et nutidigt og eksklusivt indre – ”med en superluksuriøs gourmetrestaurant i den internationale topklasse”, som Børsen også skrev.

Kroen skriver ny historie Og det forsøger vi hver eneste dag at leve op til. Velkommen til Henne Kirkeby Kro

Henne Kirkeby Kro har siden 1790 ligget som nabo til kirken i den lille landsby nær Vesterhavet. Kroen, der i dag ejes af Fænø Gods (www.faenoe.dk) ved familien Skouboe, er blevet gennemrenoveret fra gulv til loft, bl.a. med eksklusiv lounge og luksuriøse dobbeltværelser i designerklassen. Fra 2010 er nabogården også blevet en del af Henne Kirkeby Kro. Med morgenmadsrestaurant, stort mødelokale og tre nye værelser.

Også køkkenet er blevet løftet ind i en ny tidsalder. Her giver vore ambitiøse kokke den fuld gas og udvikler gourmetmenuer med respekt for stedets historie, sjæl og ånd. Sætter trumf på velsmagende traditioner.


Naturen i køkkenet Fra have til mave. Kroens kokke henter mange dugfriske råvarer i den legendariske køkkenhave lige uden for vinduerne. Haven i Henne er en oplevelse for sanserne, så man som gæst kan nyde synet, duftene og den gode fornemmelse ved at gå en runde i haven. Før eller efter et måltid i restauranten. Havets friske råvarer og vildt i sæsonen har også altid kendetegnet det vestjyske gourmetkøkken, men Henne Kirkeby

Kros innovative personale lader sig derudover gerne inspirere af andre gode råvarer fra det eksotiske Norden – og resten af verden. Spørg efter Chef’s table hvis det hele skal være endnu vildere. Vores sommelier sammensætter vinmenuer og står gerne til rådighed med anbefalinger fra det omfattende vinkort.


Værelser ud over det sædvanlige En kontinental Hästens seng kombineret med nytænkt badeværelse og huleagtig hygge gør en overnatning på kroen til noget ganske særligt - for slet ikke at tale om morgenmaden.

Det er med værelserne som med resten af de oplevelser, kroen byder på. Vi bestræber os på at give vore gæster lidt mere, end de forventer. God nat - og sov godt.


Haven i Henne I Henne Kirkeby Kros mere end 200 år lange historie har haven forsynet køkkenet med grøntsager, bær, rodfrugter og urter. Også i dag spiller havens afgrøder en væsentlig rolle, så vi arbejder hele tiden på at udbygge og forny havens design. Bl.a. i samarbejde med landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der er tidligere ansvarlig for restaurering og fornyelse af danske slotshaver.

I kroens have tager vi hensyn til de klimaforhold, som beliggenheden ved Vesterhavet byder på - og til den markante forskel i smag, der kan være inden for samme planteart. Her vokser grøntsagerne lidt langsommere, men smager ofte af lidt mere.


Kørselsvejledning fra Varde

København

Jylland

Fra omfartsvejen ved Varde køres ad hovedvej 181 mod Nr. Nebel og Nymindegab. Efter 9 km drejes til venstre ad Strandvejen (465) mod Henne Strand. Fortsæt 9 km til Henne Kirkeby Kro - midt imellem Henne Stationsby Østersøen og Henne Strand.

Sjælland Nordsøen

Fyn

Fra Henne Kirkeby Kro er der mindre end 40 km til Esbjerg Lufthavn.

Henne Strand

181

Filsø

465

Tid til fordybelse Den fynske maler, Johannes Larsen, var i 1913 på jagttur til Filsø og vendte jævnligt tilbage de næste 30 år. Han indkvarterede sig altid på Henne Kirkeby Kro. ‘Fuglemaleren’ havde sin faste plads ved stambordet, hvor han fandt ro til at fordybe sig i sine naturskildringer.

Kroen har privat helikopterplads.

11

181

I dag er kroen og haven stadig en rejse værd - uanset om det er privat eller business. Her bliver man forkælet med gastronomiske oplevelser og lokaler i tidssvarende design, så opholdet bliver en både sanselig og æstetisk nydelse - i fred og ro.

Grærup Strand

Oksbøl Vejers

431

Varde


Henne Kirkeby Kro · Strandvejen 234 · DK-6854 Henne · Tel. +45 7525 5400 · info@hennekirkebykro.dk · www.hennekirkebykro.dk

HENNE KIRKEBY KRO  
HENNE KIRKEBY KRO  

Brochure - dansk

Advertisement