Page 1

48

1.


INNHOLD NÆRHET TIL DET MESTE

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4

DIN AKTIVE HVERDAG . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7

ØVRE GRANÅSLIA No19 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8

DIN NYE LEILIGHET . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

11

DITT NYE KJØKKEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 DITT NYE BAD . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 PLANTEGNING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 NØKKELINFO . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22 VEDLEGG . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30

2.

Gratulerer...


Alt ligger til rette ved No19 for en enkel og effektiv hverdag, med herlig praktiske goder – og deilig hverdagskomfort. ”Tørrskodd inn – tørrskodd ut fra en praktisk parkeringskjeller. Spar deg for tunge trappeløp, og velg heisen når du har fulle handleposer.”

3.


l i t t e h Nær

DET MESTE

Lange dager, korte avstander – perfekt balanse i hverdagen. Tenk deg å rusle hjemover i landlige omgivelser etter en lang og krevende studiedag på Dragvoll. Eller hoppe av bussen på vei hjem fra jobb, ved et busstopp som ligger noen kjappe fottrinn fra ytterdøra. Eller sykle noen aktive tråkk opp fra livet i sentrumskjernen, og nyte den flotte utsikten fra balkongen hjemme. Uansett hvor du kommer fra kan du enkelt svippe innom butikken; den ligger plassert på bakkeplan like ved hovedveien. Joggeløyper, skiløyper og

4.

spenstig sykkeltrening er like lett tilgjengelig som en rolig søndagstur. IKEA ligger i hendig nærhet når leiligheten trenger fornyelse, og det samme gjør Sirkus Shopping med sitt forlokkende handelstilbud. Kafébesøket i byen nås med en 12 min busstur med nr 18, og enkel adkomst til E6 tar deg til Værnes på under en halvtime. Alt ligger til rette ved No19 for en enkel og effektiv hverdag, med herlige praktiske goder – og deilig hverdagskomfort.


5.


6.


e v i t k a Din

HVERDAG

En liten sykkeltur fra 3T Leangen. En liten tanke fra Estenstadmarka. Joggeturer, skiturer eller spenstig sykkeltrening? Avkobling og rekreasjon, eller lesestund utendørs? Klatretrening, styrketrening eller sosial gruppetrening? Av og til er alt man trenger en grønn og frodig avkobling. Da er det godt bare å åpne døra og umiddelbart ha tilgang til det hele. Grøntarealene ved Strinda Hageby forbinder området med Estenstadmarka, med overlappende turstier og fine, aktive skiløyper.

Trener du på Dragvoll idrettsenter, Fresh Fitness Valentinlyst eller på Myworkout rett over gata? Treningssentra i flertall ligger innenfor et par drøye kilometer. Klatrer du, kan du utfolde deg ved Trondheim klatresenter. Frister skøytene mer, så suser du enkelt ned til Leangen ishall. Uansett trim eller treningsform kan du finne dem like ved leiligheten, og alt ligger godt til rette for din sunne og aktive hverdag

7.


Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme

i l s å n a r G e r v Ø

a

NO19

Ungt boligmiljø. Moderne fasadeuttrykk. Flotte leiligheter

8.

Øvre Granåslia No19 ligger ved salgssuksessen Strinda Hageby. Leilighetene er svært velegnet for førstegangs boliginvestering, og er spreke og smarte i uttrykket med detaljer i høy kvalitet.

frem- og tilbakespring i fasadene og variasjon i synlig materialbruk. Variasjon i befolkningssammensetning er viktig for et levende bydelsmiljø, så prosjektet forener boligområdet med butikker og næringsvirksomhet.

Arkitektene har lagt stor vekt på lyse og luftige omgivelser, og er fornøyde med å ha sikret flott utsikt fra et stort antall leiligheter. For å skape et dynamisk helhetsuttrykk har de jobbet bevisst med ulike byggehøyder,

Det er gjort plass til en stor Kiwi-butikk under ett av de seks byggene, og alle byggene har parkeringskjeller etablert i sokkeletasjen/kjelleren.


9. Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme


10. Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme


e y n n i D

LEILIGHET

Livet består av ulike faser. Tidlig voksenliv er én av dem. For stadig flere er det her den første boliginvesteringen starter, og egen bolig er en trygg ramme rundt det gryende voksenlivet. De spreke leilighetene i No19 egner seg ypperlig for boliginvestering uansett hvem av dem du måtte velge. Flere ser verdien av å leie ut et ekstra rom til en venn eller god venninne. Slik kan man forvalte investeringen sin på en trygg og gunstig måte, og i lange ferier hvor du selv er bortreist kan AirBNB være en innbringende mulighet.

Kanskje er dette første gangen du selv skal bo alene, og hva kan vel da være bedre enn å starte i nye, friske omgivelser. Ingen har bodd der før deg – og ingen har preget leiligheten tidligere. Hverdagskomforten er påtakelig, med mange praktiske løsninger. Øyet frydes av stilig utforming i gjennomtenkte fasader, og leilighetene er alle sammen smarte og spreke med et dynamisk helhetsinntrykk. Hygg deg med gode venner på besøk på den lekre balkongen, og nyt den nye hverdagen din i et ungt og levende boligmiljø.

11.


ye n t t i D

KJØKKEN

Utforsking, utprøving og kreativt spillerom. Flunkende nytt ligger kjøkkenrommet og venter på kreative hender. Fyll det med spennende kokebøker og fargerike detaljer. Kos deg med rene arbeidsflater i solid og slitesterkt materiale, og samle vennegjengen til matlaging i et stilig og funksjonelt kjøkkenmiljø. Det moderne liv krever sitt kjøkken. Det skal tilfredsstille stadig økende krav til design og slitesterk kvalitet, og gjerne tilpasses arealeffektive og innovative

12.

boliger. Hos HTH kjenner de behovene, og vi kjenner – og velger HTH. De tar markedets krav på alvor, behersker kunsten å tenke nytt, og har derfor laget en rekke løsninger som forener design med funksjon. Det er en glede å ta i bruk noe for første gang! Kjøkkenet er husets hjerte. Du gir kjøkkenet sjel. Og HTH sørger for at alt står i stil med et ungt og moderne uttrykk.


13. Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme


14. Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme


ye n t t i D

BAD

En god start på dagen blir enda bedre med et nytt og strøkent baderom. Lange dager i ny jobb eller krevende fulltidsstudier – uansett er det godt å kunne starte dagen på et lekkert baderom. Stilrent flisvalg og moderne innredning legger grunnlag for baderomstrivselen, og også her er design og funksjonalitet forent i et gjennomtenkt uttrykk.

Innredningen gir deg det klassiske badet med stilren design og ramme. Samtidig er det både smart og funksjonelt, og rent og ryddig i uttrykket. Her får du et kvalitetsfylt utgangspunkt for å sette ditt preg på baderommet, og la det stå i stil med tilværelsen din – uansett hvem du er.

15.


Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme

Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme

y Ha g e b

MED STIL OG HISTORIE

Det er ikke bare byggeskikk som følger samtidens trender. Det samme g jelder parkanlegg og grøntområder. Hageanlegget ved Strinda Hageby er inspirert av de mange lystgårdene i Trondheim, som på hver sin måte har representert ulike stilarter opp g jennom århundrene. Strinda Hageby sitt førtse parkanlegg gjenspeiler åkerlandskapet med steingjerder, jordlapper og frukthager. Lekedyr har fått plass på engebeiter, og små lekehus illuderer driftsbygninger i landskapet. Øvrige byggetrinn henter inspirasjon fra hvert sitt århundre av hagehistorien. Sohpies have tar oss med tilbake til 1600-tallets renessansehager. De var basert på antikkens idealer om symmetri og geometriske former, og anlagt med mønstret beplantning. Den barokke inspirasjonen fra 1700-tallet kommer til syne i Cathrines hage. Karakteristisk for barokkhagene var en dominerende

16.

sentralakse med stramt klippet vegetasjon og streng, mønstret beplantning. Sophie Augusta Stangs hage er inspirert av den romantiske landskapsstilen på 1800-tallet. Her ble naturen tatt inn som forbilde. Vegetasjonen fikk vokse fritt. Linjene skulle være slyngende, lik flytende grenser i landskapet. Søstrene Sands hage samler trådene i 1900-tallets utvikling. Den synliggjør et fokus på en enklere stil, med rene og funksjonalistiske former. Stilen ble mer naturlig, og hagen ble et rom for både rekreasjon og aktivitet.


OMRÅDEPLAN

LIA NÅS GRA RE - ØV VEI NY

LD VA G IN

S D R A A TG S Y

G VE

CATHRINES HAGE

SOPHIES HAGE

ØV SOPHIE AUGUSTA RE GR AN STANGS ÅS HAGE L IA

PROSJEKT:

BYGGHERRE:

Sophies hage

Strinda Hageby 4-6 AS TEGNET:

ARKITEKT:

Per Knudsen Arkitektkontor AS Brattørgt. 5 - 7010 Trondheim Tlf. 73 52 91 30 - pka@pka.no

SØSTRENE SANDS HAGE

KONTR.:

AT

DATO:

PROSJEKTANSV.:

IAL

17.

09.03.2018

SM

OPPDRAGSANSV:

MÅL: (A3)

PROSJEKTN

1302

1:1000

TEGNING:

FASE:

FORPROSJEKT

ANBUDSTEGNING

Underlag for områdeplan L


SYKKELSTIER

FUN FACTS Mer enn 8000 sykler inn til Midtbyen i snitt per dag. Trondheim har en sykkelandel på 9 prosent, og ligger på topp blant storbyene i Norge. Innen 2025 skal Trondheim ha et sammenhengende hovednett på 180 kilometer.

I Trondheim finnes det gode sykkelveier. Trondheim kommune ønsker trygge og raske ruter for syklister. I 2010 startet den store utbyggingen av nye sykkelveier i byen - flere kilometer sykkelvei med fortau er rullet ut siden da. Stadig flere røde sykkelfelt bukter seg gjennom de sentrale delene av byen, og en rekke bruer binder bydelene sammen eller løfter syklistene elegant over farlige bilveier. Innen 2025 jobbes det mot at Trondheim skal ha et sammenhengende

18.

hovednett på 180 kilometer. Det er stadig flere som bytter bort bil med sykkel. En av de mest populære rutene er den nye sykkeltraséen fra svingbrua ved Skansen og fram til kongresshotellet på Brattøra. Denne traséen danner en rask forbindelse øst-vest med frisk sjøluft som bonus. Med denne utviklingen av sykkelveier er det lett og trygt å komme seg rundt på sykkel i byen. Fra No27 har man det meste innen 4 km rekkevidde.


LADEKAIA KORSVIKA

4 km

ROTVOLL

DRONNING MAUDS

SOLSIDEN 5 km

4 km

SIRKUS SHOPPING

SKANSEN

3T LEANGEN

GRILLSTAD

ILA 6 km

MIDTBYEN

2 km

4 km

RANHEIM 3 km

IKEA 3 km

1 km

TYHOLT 1km

ST. OLAVS

1 km

2 km

NTNU

BYMARKA

1km

BYÃ…SEN

DRAGVOLL

ESTENSTADMARKA

19.


Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme


Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme


Utskrift:

PLANTEGNING

I-1

124,38

121,55

I2-102

112,19

Utskrift: 3/9/2018

No19 LTU 48s 108,86

SOVEROM BRA

48,1 m2

BALKONG

22,8 m2

FASADE SØRØST I2 I-2

124,38

I2-102

6_Bygg I-1: Fasade Sørvest

LIA NÅS GRA RE - ØV VEI NY

S D R A A G ST

G VE

1

I-1 121,55

Potensielt soverom 2 ca. 7,3 m2

112,17

LTU 48s BRA: 48,1 m2

7_Bygg I-2 I-1: Fasade Sørøst

108,86

LTU 48s BRA: 48,1 m2

I2-402 I2-302 I2-102

I2-202

Balkong og vindusplassering vil variere, se vedlagt etasjeplan ØV RE GR AN ÅS LIA

Balkong 22,8 m2 PROSJEKT:

BYGGHERRE:

Strinda Hageby 4-6 AS ENTERPRENØR

20.

CONSTO

Strinda Hageby BT5 TEGNET:

KONTR.:

DATO:

OPPDRAGSANSV:

PROSJEKTANSV.:

MÅL: (A3)

IAL ARKITEKT:

BYGGHERRE:

HPB

PROSJEKTNR.:

13028 05 1:400, 1:1000

TEGNING:

Per Knudsen Arkitektkontor AS

PROSJEKT:

Fasade Sophies hage *Leiligheten tilfredsstiller krav til tilgjengelig boenhet

Brattørgt. - 7010 Trondheim Strinda Hageby 4-6 5AS

Tlf. 73 52 91 30 - pka@pka.no


I denne leiligheten får du en praktisk og allsidig 3-romsløsning. Du får 2 romslig og møbleringsvennlig soverom. Det lekre badet er flislagt og har en praktisk oppbygging. Stuen har plass for både spisebord og sofaseksjon, og det er gjennomtenkte plasseringer på dørene. Fra stuen får du også skyvedør til balkongen som har flott utsyn over det største parkområdet på Strinda Hageby, her har du også ettermiddag/kveldssol. Følgende arealer inngår i boligens primærareal, 48,1m2: Bad, kjøkken/stue, 2 soverom og gang. Følgende arealer inngår i boligens sekundærareal, 4m2: Innvendig bod. I tillegg får du en sportsbod i kjeller.

Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme


NØKKELINFO

TOMTEBESKRIVELSE Tomten skal opparbeides av selger som vist på utomhustegninger. Justeringer og endringer av utomhusløsninger må påregnes gjennom detaljprosjektering. Det gjøres oppmerksom på at deler av utomhusarealene kan ha en senere ferdigstillelse på grunn av tidspunkt for salg og avtale om overtagelse. Dette vil ikke være å oppfatte som en mangel ved overtakelse.

NØKKELINFO OPPDRAGSNUMMER ���������������������������������������������� TYPE EIENDOM ���������������������������������������

THOMAS LØBAKK

ORG. NR �������������������������������������������������������������������� FORR. ADRESSE ��������

BETEGNELSE ������������������������������� TOMTEAREAL ��������

22.

976 232 909

VESTRE ROSTEN 69, 7072 HEIMDAL

EIER ���������������������������������������������������

Felles utvendig parkering merket #2, #3 og #4 på reguleringsplanen er felles for Strinda Hageby. Det må påregnes at deler av tomtearealet kan bli overført til områdets velforening av f.eks. driftsmessige hensyn.

1 -1 9 -0702

S E LV E I E R L E I L I G H E T

ANSVARLIG MEGLER ���������������������������������

Lekeplasser og fellesareal betegnet f_GR1-4 på reguleringsplan skal opparbeides av selger. Størrelse og plassering av disse arealene vil endres gjennom detaljprosjektet for å ivareta en fornuftig organisering og bruk av disse fellesarealene. Disse skal eies og driftes av velforeningen innenfor området Strinda Hageby. Opparbeidelsen av disse vil kunne være i forbindelse med siste byggetrinn. Området vil kunne bli benyttet til riggområde frem til siste bolig er overlevert. Det er pliktig medlemskap i velforeningen.

STRINDA HAGEBY 4-6 AS

GNR. 49, BNR. 311, SNR. 24

CA. 4 276 KVM FELLES EIENDOMSTOMT

BYGGEÅR �������������������������������������������������������������������������������

2019

BYGGEÅR 2018 - 2019 ADKOMST Følg E6 mot Moholt fra syd. Ta avkjørsel 40 mot Angelltrøa ved Møller Bil. Ta til høyre og så finner du boligprosjektet rett frem i rundkjøringen. Ved oppsatte visninger, ta til høyre ved Møller bil, følg Ingvald Ystgaards vei til Bunnpris og ta til venstre. Ta andre stikkvei til venstre ved bussholdeplassen og du finner visningslokalet.


NØKKELINFO

REGULERINGSPLAN Området er underlagt reguleringsplan r20130052 - Granåsen gård, vestre del. Området er regulert til boligbebyggelse, bolig/forretning/ tjenesteyting, renovasjonsanlegg, veg, parkering, annen veg grunngrøntareal og frisiktsone. Reguleringsplan m/bestemmelser følger som vedlegg. BELIGGENHET Lange dager, korte avstander – perfekt balanse i hverdagen. Tenk deg å rusle hjemover i landlige omgivelser etter en lang og krevende studiedag på Dragvoll. Eller hoppe av bussen på vei hjem fra jobb, ved et busstopp som ligger noen kjappe fottrinn fra ytterdøra. Eller sykle noen aktive tråkk opp fra livet i sentrumskjernen, og nyte den flotte utsikten fra balkongen hjemme. Uansett hvor du kommer fra kan du enkelt svippe innom butikken; den ligger plassert på bakkeplan like ved hovedveien. Joggeløyper, skiløyper og spenstig sykkeltrening er like lett tilgjengelig som en rolig søndagstur. IKEA ligger i hendig nærhet når leiligheten trenger fornyelse, og det samme gjør Sirkus Shopping med sitt forlokkende handelstilbud. Kafébesøket i byen nås med en 12 min busstur med nr 18, og enkel adkomst til E6 tar deg til Værnes på under en halvtime. En liten sykkeltur fra 3T Leangen. En liten tanke fra Estenstadmarka. Joggeturer, skiturer eller spenstig sykkeltrening? Avkobling og rekreasjon, eller lesestund utendørs? Klatretrening, styrketrening eller sosial gruppetrening? Av og til er alt man trenger en grønn og frodig avkobling. Da er det godt bare å åpne døra og umiddelbart ha tilgang til det hele. Grøntarealene ved Strinda Hageby forbinder området med Estenstadmarka, med overlappende turstier og fine, aktive skiløyper. Trener du på Dragvoll idrettsenter eller Fresh Fitness Valentinlyst?

2 . E TASJ E

Treningssentra i flertall ligger innenfor et par drøye kilometer. Klatrer du, kan du utfolde deg ved Trondheim klatresenter. Frister skøytene mer, så suser du enkelt ned til Leangen ishall. Til NTNU Gløshaugen er det knappe 4 km. med sykkel, Dronning Mauds drøye 3 km., BI knappe 6 km, St. Olavs. drøye 5 km, Solsiden knappe 5 km. og NTNU Dragvoll drøye kilometeren. BYGGEMÅTE Boligene er oppført iht. bestemmelsene i Plan og Bygningsloven og Teknisk forskrift 2010 (TEK10). Boligene er oppført med et bæresystem av stål og betong. Yttervegger over terreng leveres som isolerte vegger med plater og panel. Alle fasader vil måtte påregnes vedlikeholdt av sameiet fra 1-3 år fra innflytting. Evt. panel som ikke er beiset/malt etter montasje må således behandles innen 3 år for ikke å forringes. Kjeller/ringmur under terreng utføres i betong, med utvendig isolasjon. Utvendig er kjellervegger kledd med plater eller panel der disse er synlige mot fellesareal. Etasjeskillere er levert i betong. Synlig v-fug mellom dekkeelementer kan forekomme i hver element skjøt. Bærende vegger mellom leiligheter er utført i betong/tre. Innvendige lettvegger er levert med gipsplatekledning og isolasjon. Vegger rundt baderom og kjøkken kan være forsterket der det var nødvendig for oppsetting av veggfliser og/eller kjøkkeninnredning. På kjøkkenet er det sparklet og malt gips på veggen mellom overskap og underskap. Nødvendige vertikale og horisontale sjakter for føring av tekniske anlegg er delvis påført salgstegninger. Detaljprosjektering vil kan ha endret plassering og størrelse på sjakter i boligen. Vinduer er levert som trevindu hvitmalte på innsiden og utvendig med alu-kledning ferdig overflatebehandlet fra fabrikk, med 2-lags energiglass eller bedre. Vindussmyg og omramming er levert i gips-materiale eller likeverdig. Dører til terrasser er levert i samme kvalitet og utførelse som vinduer. Ytterdør er levert med farge angitt fra arkitekt. Dørvrider er levert forkrommet. Takkonstruksjoner er utført i tre/betong, med isolasjon og membrantekking. Taknedløp

23.


NØKKELINFO

er ført innvendig i sjakt. Avrenning fra takterrasse, balkonger og svalganger kan ha blitt lagt i utvendig taknedløp. Våtrommene er produseret som en enhet i fabrikk. Det er levert vegghengt toaletter i hvitt porselen, lokk og sete i mykplast. Det er levert en servant per bad med ettgreps blandebatteri i krom utførelse. Det er levert fliser av normal god kvalitet på baderom med format som angitt på romskjema. Dusjnisje er levert i herdet glass av type som angitt på romskjema med dusjvegger. Himling på bad/ vaskerom er levert som hvite glassfiberplater. Veggflater i beboelsesrom er levert sparklet og malt. Veggfarge NCS 0502 Y. Vegger på våtrom er levert med fliser. Himling i boligen er levert sparklet og malt. Takfarge hvit NCS 0500-N. Gulv i beboelsesrom leveres med 13 mm eikeparkett fra anerkjent fabrikat. Det er levert gulvlist i alle rom som leveres med parkett. Gulv på våtrom er levert med fliser som beskrevet i romskjema. Gulv på balkonger er levert med tremmegulv som angitt i romskjema med renne i betondekke under tremmegulvet. Renne leder til utvendig taknedløp. Det kan stå noe vann i rennene uten at dette er å regne som en reklamasjon. Rekkverk/håndløper på terrasse leveres i stål/ glass. Balkonger vil kunne ha fått søyler i fremkant for å bære vekten av disse, disse er ikke inntegnet på illustrasjoner og fasadetegninger på dette stadiet av prosjektet. Skillevegger mellom balkonger har overflater av plater eller trepanel. Illustrasjoner og modell viser ikke disse skilleveggene. VEI, VANN OG KLOAKK Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.

24.

TINGLYSTE HEFTELSER Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. En rett til leverandør av fiber/ kabel-TV om tilgang til nodeskap i kjeller. En rett til drift og vedlikehold av kabelanlegg. Eksklusiv rettighet til Norgesgruppen til å drive dagligvarebutikk på området Granås Vest. Dgbnr. 1413 av 27.01.1975 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. Rettighetshaver: 1601/15/54// Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledningenr m.v. Dgbnr. 192728-1/200 av 03.03.2017 ERKLÆRING/AVTALE Rettighetshaver: TRØNDERENERGI NETT AS ORG.NR: 978 631 029 Avtale om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av høyspenningsluftledninger, kabelanlegg og nettstasjon Med flere bestemmelser. ADGANG TIL UTLEIE Leilighetene kan iht. sameiets vedtekter leies ut. Se vedlagte forslag til vedtekter for sameiet i salgsoppgaven. ENERGIKLASSE Det er selgers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med en energiklassifisering på en skala fra A- G. Dersom selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse fremlegges senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen. REALSAMEIE Se vedlagte forslag til vedtekter for sameiet og realsameiet i salgsoppgaven.


NØKKELINFO

PARKERING Utvendig parkering. Ledige p-plasser i sameiet selges for kr. 200 000,- (+ 150,- pr. mnd.) etter førstemann til mølla prinsippet. FELLESUTGIFTER TOTALT Budsjett forslag TOBB NOK 1 802,-. FELLESUTGIFTER INKLUDERER Felleskostnaden stipulert dekker digital grunnpakke med Kabel-TV og internett via Fiber fra Canal Digital / Telenor, drift av sameiet, fjernvarme, varmtvann, ytre vedlikehold, brøyting, vaktmestertjenester, forsikring av bygning (ikke innbo). FELLESGJELD 0,-

TOTALE OMKOSTNINGER Kr. 10 222,FASTE LØPENDE KOSTNADER Da boligene er prosjekterte selveierleiligheter har selger har således ingen informasjon om boligens løpende kostnader, foruten felleskostnader beregnet av forretningsfører iht. vedlagte budsjett. Faste kostnader som kjøper i tillegg må påregne er: kommunale avgifter (som fastsettes av kommunen etter innflytting), innboforsikring og strøm. BETALINGSBETINGELSER Kjøpesum og omkostninger skal være bekreftet innbetalt innen overtakelsesdato. Alle kontraktsinnbetalinger skal skje til: Heimdal Eiendomsmegling AS sin klientkonto nr. 4230.55.01500 i MelhusBanken.

PRIS Kr. 2 899 000,3315000 - 4 295 000,OMKOSTNINGER Beregnende omkostninger ved kjøp: Dokumentavgift, 2,5% av andel tomteverdi: kr. 9 000,Tinglysning av skjøte pt.: kr. 525,Tinglysningsgebyr pantedokument pt.: kr. 525,Panteattest: kr. 172,Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer. En slik endring belastes/godskrives kjøper.

Det tas forbehold om eventuell endring av offentlige gebyrer og avgifter. Kjøper aksepterer at eventuelt økning i mva. og andre offentlige avgifter som måtte bli fastsatt etter inngåelse av denne kontrakt kan utlignes på kjøper med den forholdsmessige andel og kun for den del av leveransen som i slikt tilfelle får økte avgifter i henhold til entreprenørens oppstilling. Kjøper er innforstått med at tilfredsstillende finansieringsbekreftelse for hele kjøpesummen skal forelegges megler innen 21 dager etter selgers aksept. Disse opplysningene kan bli videreformidlet til utbyggers byggelånsbank. Hvis nåværende bolig skal benyttes helt eller delvis til finansiering av kjøpet kan denne stilles som sikkerhet etter verditakst utført av Heimdal Eiendomsmegling AS. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksep-

2 . E TASJ E

25.


NØKKELINFO

teres innen akseptfristen. Dersom kjøper innen fristen ikke overholder sin forpliktelse med tilfredsstillende finansieringsbekreftelse iht. prosjektets standardkontrakt, er kjøper allikevel bundet, og selger vil kunne påberope avtalen som vesentlig misligholdt og heve avtalen. Kjøper samtykker til at omkostninger knyttet til heving og dekningssalg i så fall dekkes av kjøper. DIVERSE INFORMASJON Denne eiendommen selges “som den er” ved kjøpers besiktigelse jfr. avhendingslovens § 3-9. I dette tilfellet selges eiendommen «som den er», jf. avhendingsloven § 3-9. Lovens normalordning, som beskrevet i avhendingsloven § 3-2 til § 3-6, fravikes. En «som den er» klausul overfører risikoen for skjulte feil og mangler fra selger til kjøper. Selger er likevel ansvarlig dersom eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn det kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhendingsloven § 3-9 annet punktum. Ved omsetning av nyoppført bolig skal det lite til for at nevnte vesentlighetskrav anses oppfylt. Det antas at en «som den er» klausul normalt ikke vil ha nevneverdig betydning for mangelsvurderingen ved omsetning av ny bolig. Eiendommen har likevel mangel dersom det er gitt mangelfulle eller uriktige opplysninger om forhold ved eiendommen, som selgeren kjente eller måtte kjenne til og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få, dersom det har virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer

26.

«innen rimelig tid» overfor selger/boligselgerforsikringsselskapet. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart. TOBB er valgt som forretningsfører for prosjektet. Megler har gjennomgått forretningsførerens forslag til budsjett. Budsjettet virker gjennomarbeidet og gir et godt grunnlag for første års drift i sameiet Deklarasjonen angir hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav: • De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. • Utført arbeid skal tilfredsstille avtalte toleranseklasser i henhold til kontrakt. Om ikke toleransekrav er avtalt i kontrakt vil krav til avvik være i henhold til normalkrav i standarden, jfr. Norsk Standard NS 3420-1:2008 Selger har på vegne av sameiet inngått avtale om leveranse av kabel-TV og bredbånd med Telenor, samt avtale om elbil-ladesystem med Trønderenergi. OVERTAKELSE Leilighetene er klare for overtakelse, og tidspunkt for overtakelse skjer etter avtale. Alle boliger overtas i ryddig og rengjort stand (byggvask). MEGLERS VEDERLAG Vederlag: 1,25% av salgssum Markedsføring: kr. 12 900,-


NØKKELINFO

SELGERS FORBEHOLD Det tas følgende forbehold ift. gjennomføringen av prosjektet:

• Det kan fra tegningene ble laget ha blitt endringer som følge • •

• • •

av prosjektering, videre bearbeiding og detaljering av prosjektet ved arkitekt og rådgivere. Det kan fra tegningene ble laget ha blitt endringer som følge av krav fra offentlige instanser Selger har inngttå bindende avtaler på vegne av sameiet for å forestå driften av sameiet første driftsåret. Det vil være mulig for sameiet etter at det er stiftet å tre ut av disse avtalene på normale vilkår. Det kan fra tegningene ble laget ha blitt endringer på endelig utforming av utomhusarealer. Det kan fra tegningene ble laget ha blitt endringer på materialog fargevalg på bygningsfasader og innvendige og utvendige fellesarealer. Det tas forbehold om at salgsoppgave del 1 med oversikt over leilighetstyper ikke viser den enkelte leilighet. Den enkelte leilighet er vist i etasjeplaner for det enkelte huset. Der det er avvik mellom leilighetstype og etasjeplaner er det etasjeplaner som gjelder. Utbygger er i ferd med å stykke ut aksjeselskapet som står som utbygger av Strinda Hageby btr5 fra Strinda Hageby 4-6 AS. Det nye selskapet vil få navnet Strinda Hageby 5 AS.

GENERELLE FORUTSETNINGER Avtalen anses inngått når kjøper har levert megler bindende kjøpetilbud, selger har akseptert dette, og aksept er meddelt kjøper. Salgsoppgaven med vedlegg utgjør sammen med akseptbrev og tegninger de samlede avtalevilkårene for kjøp av den aktuelle eiendommen.

DOKUMENTENES RANGORDNING Bindende kjøpetilbud Salgsoppgave med vedlegg Tegninger, brosjyremateriell Illustrert perspektiv er ikke å anse som en del av kontraktsgrunnlaget da disse kan avvike fra leveransen. Leveransebeskrivelsen beskriver den tekniske standard som inngår i leveransen. Leveransen er utført i henhold til gjeldende forskrifter og standarder. Dersom det ikke er henvist til noe annet gjelder følgende: Offentlige lover, forskrifter og standarder med hensyn til krav, utførelse og materialbruk. Ellers gjelder den til enhver tid gjeldende byggeforskrift for prosjektet ved rammetillatelse. FERDIGATTEST Selger skal fremlegge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest før overlevering av boligen. SIKKERHETSTILLELSE / GARANTIER Kjøper skal stille finansieringsbevis godkjent av selger som sikkerhet for kjøpesum og omkostninger. I henhold til bustadoppføringslovas § 12 stiller selger sikkerhet for kontraktsforpliktelsene ved kjøp inntill det har gått 6 mnd. fra ferdigstillelse. Sikkerheten er gjeldene frem til 5 år etter overtagelse av boligen. Garantien skal utgjøre 5 % av vederlaget etter overtagelsen. Garanti etter bustadoppføringslova § 12 stilles av selger så snart bindende avtale er inngått. T I LV A L G Frist for å gjøre tilvalg er utløpt.

2 . E TASJ E

27.


NØKKELINFO

AREAL Alle areal fremgår av tegninger og arealoppgave. De oppgitte arealer i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5% mindre/ større enn markedsført areal. Prosjektets BRA tilsvarer boligens primære rom og sekundære rom. Balkonger er ikke medtatt i BRA. LIGNINGSVERDI OG KOMMUNALE AVGIFTER Ligningsverdi fastsettes først etter ferdigstillelse av bygget. Kommunale avgifter vil bli fastsatt av kommunen ved ferdigstillelse av boligen. SAMEIE Boligene er organisert som et boligsameie. Forholdet mellom sameierne reguleres av eierseksjonsloven nr. 31 1997.

OPPGJØR Utbetaling av oppgjør til selger forutsetter at megler har mottatt signert overtagelsesprotokoll, midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest, fullt oppgjør er innbetalt, og at hjemmel er overført kjøper. Utbetaling av oppgjør til selger kan imidlertid foretas før hjemmel er overført kjøper under forutsetning av at selger stiller garanti iht. bustadoppføringslovas § 47. Kjøpers innbetaling blir i så fall å betrakte som et forskudd.

Sameiet har ansvar for boligsameiets fellesareal og bygningsmasse. Sameiet har også ansvaret for den daglige driften av sameiet, innkreving av felleskostnader og betaling av løpende utgifter.

MANGLER OG TILBAKEHOLD Evt. mangler ved overtakelsen skal anmerkes i overtakelsesprotokollen. Tilbakeholdet skal stå i forhold til påberopt mangel. Dersom det holdes tilbake et uforholdsmessig beløp kan kjøper komme i betalingsmislighold overfor selger. Kjøper og selger kan også gjøre avtale om deponering av en del av kjøpesummen til en eller flere spesifikke mangler er bragt i orden.

Parkeringskjeller og deler av kjellerarealet kan bli utskilt som en anleggseiendom, i et eget realsameiet. Realsameiet Strinda Hageby Parkering Bolig 5 og 6 vil stå som eier av anleggseiendommen for boligdelen, og stå ansvarlig for drift og vedlikehold av denne. Det er felles nedkjøring til boligparkering for alle beboere i byggetrinn 5 og 6. Rettighetene for realsameiet vil sikres gjennom tinglyste erklæringer.

ØKONOMISK RÅDGIVNING I henhold til lov om hvitvasking er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer at mistenkelige transaksjoner knyttet til hvitvasking av penger vil bli innrapportert til Økokrim. Ta gjerne kontakt med oss i Heimdal Eiendomsmegling AS hvis du har spørsmål om dette og andre forhold i forbindelse med din bolighandel.

En seksjonseier kan ikke eie mer enn to seksjoner i sameiet i henhold til eierseksjonsloven §23. 1.ledd.

Dersom Trondheim kommune ikke godkjenner slik utskilling av underliggende grunn til anleggseiendom, vil parkeringskjeller og kjellerareal

28.

bli liggende som fellesareal i de enkelte sameiene med tinglyste rettigheter og plikter på sameiene slik at det er samsvar mellom ytelser og bidrag til drift av disse arealene. Alle sameiere som har kjøpt rettigheter til parkering, vil ha en bruksrett til parkering som er hjemlet i sameiets vedtekter.


NØKKELINFO

ØKONOMISK RÅDGIVNING Heimdal Eiendomsmegling AS kan gjennom Melhusbanken tilby økonomisk rådgivning. Meglerforetaket mottar godtgjørelse fra Melhusbanken for formidling av lån.

2 . E TASJ E

29.


VEDLEGG

30.


VEDLEGG

KOMPLETT KJØPERINFORMASJON VED KJØP AV PROSJEKTERT LEILIGHET I PROSJEKTET:

ØVRE GRANÅSLIA 19 I TRONDHEIM KOMMUNE. Inneholder:

1. Leilighetsplaner 2. Plantegninger 3. Fasadetegninger 4. Landskapsplan 5. Deklarasjon 6. Romskjema 7. Arealoppgave 8. Kjøkkentegninger 9. Forslag til vedtekter for sameiet 10. Vedtekter for felles parkering 11. Forslag til driftsbudsjett for sameiet 12. Reguleringsplan 13. Reguleringsbestemmelser 14. Bustadoppføringslova 15. Kjøpekontrakt 16. Kjøpetilbud 17. Finansieringsbevis

31.


VEDLEGG

FAG:

TEGNINGSNR.:

REVISJON:

A 0 8 FILNAVN: TEGNING:

Strinda Hageby BT5

Utskrift: 28/06/2019

LTU 48s

g

LTU 48s BRA: 48,1 m2

i p ø l e For

LTU 48s BRA: 48,1 m2

I2-402 I2-302 I2-102

Rev

I2-202

Dato rev

Tegn

Tekst

FASE:

FORPROSJEKT SØKNAD OM TILTAK FORELØPIG SALGSTEGNING

ANBUDSTEGNING ARBEIDSTEGNING SOM BYGGET

BYGGHERRE:

Heimdal eiendom ENTREPRENØR:

ARKITEKT:

Balkong 22,8 m2

Balkong 22,8 m2

CONSTO PROSJEKT:

Strinda Hageby BT5 TEGNET:

KONTR.:

RRH OPPDRAGSANSV:

*Leiligheten tilfredsstiller krav til tilgjengelig boenhet *Balkongstørrelse og vindusplassering kan varriere m 5

32.

4

3

2

1

0

AW

DATO:

AM PROSJEKTANSV.:

IAL

PROSJEKTNR.:

21.06.2019 MÅL: (A4)

13028 05 1:1

TEGNING:

LTU 48s FIL: BIM Server: BIM2 - BIMcloud Basic for ARCHICAD 21/Strinda Hageby BT5 TEGNINGSNR.: FAG:

A 0 8

REVISJON:


Utskrift: 26/06/2019

VEDLEGG

Balkong 6,5 m2

Balkong 6,5 m2

LTU 45s I2-106

LTU 45 I2-101

LTU 64s I2-105

LTU 48s I2-102

Balkong 7,3 m2

LTU 52s I2-103

LTU 39s I2-104

Balkong 14,3 m2

Balkong 18,4 m2

Balkong 22,8 m2

PROSJEKT:

BYGGHERRE:

Strinda Hageby 4-6 AS

Strinda Hageby BT5 TEGNET:

ENTERPRENØR

KONTR.:

DATO:

PROSJEKTANSV.:

MÅL: (A3)

RRH

CONSTO

OPPDRAGSANSV:

IAL

HPB

Per Knudsen Arkitektkontor AS Brattørgt. 5 - 7010 Trondheim Tlf. 73 52 91 30 - pka@pka.no

I-2 - 1.etg. FIL: BIM Server: BIM2 - BIMcloud Basic for ARCHICAD 21/Strinda Hageby BT5

FAG:

Rev

Dato rev

Tegn

Tekst

13028 05 1:100

TEGNING:

ARKITEKT:

FASE:

PROSJEKTNR.:

21.06.2019

TEGNINGSNR.:

33.

REVISJON:


Utskrift: 26/06/2019

VEDLEGG

Balkong 6,5 m2

Balkong 6,5 m2

LTU 45s I2-206

LTU 45 I2-201

LTU 64s I2-205

LTU 48s I2-202

Balkong 7,3 m2

LTU 52s I2-203

LTU 39s I2-204

Balkong 9,5 m2

Balkong 13,0 m2

Balkong 22,8 m2

PROSJEKT:

BYGGHERRE:

Strinda Hageby 4-6 AS

Strinda Hageby BT5 TEGNET:

ENTERPRENØR

KONTR.:

DATO:

PROSJEKTANSV.:

MÅL: (A3)

RRH

CONSTO

OPPDRAGSANSV:

IAL

HPB

Per Knudsen Arkitektkontor AS Brattørgt. 5 - 7010 Trondheim Tlf. 73 52 91 30 - pka@pka.no

34.

I-2 - 2.etg. FIL: BIM Server: BIM2 - BIMcloud Basic for ARCHICAD 21/Strinda Hageby BT5

FAG:

Rev

Dato rev

Tegn

Tekst

13028 05 1:100

TEGNING:

ARKITEKT:

FASE:

PROSJEKTNR.:

21.06.2019

TEGNINGSNR.:

REVISJON:


Utskrift: 26/06/2019

VEDLEGG

Balkong 6,5 m2

Balkong 6,5 m2

LTU 45s I2-306

LTU 45 I2-301

LTU 64s I2-305

LTU 48s I2-302

Balkong 7,3 m2

LTU 52s I2-303

LTU 39s I2-304

Balkong 14,3 m2

Balkong 13,5 m2

Balkong 21,4 m2

PROSJEKT:

BYGGHERRE:

Strinda Hageby 4-6 AS

Strinda Hageby BT5 TEGNET:

ENTERPRENØR

KONTR.:

DATO:

PROSJEKTANSV.:

MÅL: (A3)

RRH

CONSTO

OPPDRAGSANSV:

IAL

HPB

Per Knudsen Arkitektkontor AS Brattørgt. 5 - 7010 Trondheim Tlf. 73 52 91 30 - pka@pka.no

I-2 - 3.etg. FIL: BIM Server: BIM2 - BIMcloud Basic for ARCHICAD 21/Strinda Hageby BT5

FAG:

Rev

Dato rev

Tegn

Tekst

13028 05 1:100

TEGNING:

ARKITEKT:

FASE:

PROSJEKTNR.:

21.06.2019

TEGNINGSNR.:

35.

REVISJON:


Utskrift: 26/06/2019

VEDLEGG

Balkong 6,5 m2

Balkong 6,5 m2

LTU 45s I2-406

LTU 45 I2-401

LTU 64s I2-405

LTU 48s I2-402

Balkong 7,3 m2

LTU 52s I2-403

LTU 39s I2-404

Balkong 14,3 m2

Balkong 22,8 m2

Balkong 18,4 m2

PROSJEKT:

BYGGHERRE:

Strinda Hageby 4-6 AS

Strinda Hageby BT5 TEGNET:

ENTERPRENØR

KONTR.:

DATO:

PROSJEKTANSV.:

MÅL: (A3)

RRH

CONSTO

OPPDRAGSANSV:

IAL

HPB

Per Knudsen Arkitektkontor AS Brattørgt. 5 - 7010 Trondheim Tlf. 73 52 91 30 - pka@pka.no

36.

I-2 - 4.etg. FIL: BIM Server: BIM2 - BIMcloud Basic for ARCHICAD 21/Strinda Hageby BT5

FAG:

Rev

Dato rev

Tegn

Tekst

13028 05 1:100

TEGNING:

ARKITEKT:

FASE:

PROSJEKTNR.:

21.06.2019

TEGNINGSNR.:

REVISJON:


Utskrift: 24.06.2019

VEDLEGG J

I-2 127,21

124,38

114,99

112,05

108,97

1_Bygg J 1-2: Fasade Nordøst

I-2

J 127,21

124,38

114,99

112,16

108,86

3_Bygg 1-2 J: Fasade Sørvest

3

1

J

PROSJEKT:

BYGGHERRE:

Strinda Hageby 4-6 AS

KONTR.:

DATO:

PROSJEKTANSV.:

MÅL: (A3)

RRH

CONSTO

I-1

Strinda Hageby BT5 TEGNET:

ENTERPRENØR

IAL

I-2

HPB

Per Knudsen Arkitektkontor AS Brattørgt. 5 - 7010 Trondheim Tlf. 73 52 91 30 - pka@pka.no

Fasade FIL: BIM Server: BIM2 - BIMcloud Basic for ARCHICAD 21/Strinda Hageby BT5

FAG:

Rev

Dato rev

Tegn

Tekst

13028 05 1:400, 1:1000

TEGNING:

ARKITEKT:

FASE:

PROSJEKTNR.:

21.06.2019

OPPDRAGSANSV:

TEGNINGSNR.:

37.

REVISJON:

0 1


Utskrift: 24.06.2019

VEDLEGG

I-1

I-2 124,38

121,55

108,86

5_Bygg I-1 I-2: Fasade Nordvest

I-2

I-1 124,38

121,55

112,17

108,86

7_Bygg I-2 I-1: Fasade Sørøst

J 5

PROSJEKT:

BYGGHERRE:

Strinda Hageby 4-6 AS ENTERPRENØR

CONSTO

KONTR.:

DATO:

OPPDRAGSANSV:

PROSJEKTANSV.:

MÅL: (A3)

IAL

I-2

I-1

Strinda Hageby BT5 TEGNET:

HPB

Per Knudsen Arkitektkontor AS Brattørgt. 5 - 7010 Trondheim Tlf. 73 52 91 30 - pka@pka.no

38.

Fasade FIL: BIM Server: BIM2 - BIMcloud Basic for ARCHICAD 21/Strinda Hageby BT5

FAG:

7

Rev

Dato rev

Tegn

Tekst

13028 05 1:400, 1:1000

TEGNING:

ARKITEKT:

FASE:

PROSJEKTNR.:

TEGNINGSNR.:

REVISJON:

0 2


VEDLEGG

I-2

39.


VEDLEGG

Deklarasjon Øvre Granåslia 19

Øvre Granåslia 19 – Leiligheter Hus I2 Beskrivelse/deklarasjon 1. Generelt Ingvald Ystgaards veg utgjør vestre begrensning for utbyggingsområdet Strinda Hageby hvor tidligere Granåsen Gård har drevet produksjon av gress og korn. Utbyggingsområdet er på totalt 45.000 kvm utbygd areal og bestående av boliger og grøntområder (park). Hele området vil bestå av 550 nye boliger fordelt på 6 byggetrinn. Byggetrinn 5 vil være bygd på en kjelleretasje med bodareal, parkering og leiligheter. Byggetrinn 5 består av 78 boligseksjoner i bygg I1-I2-J, med felles parkeringskjeller og utearealer. Alle boligene vil være over 1 plan med en arealeffektiv planløsning, moderne arkitektonisk utrykk og funksjonelle løsninger. Prosjektet er tegnet av PKAARKITEKTER. Boligene i byggetrinn 5 er organisert i eget boligsameie. Forslag til vedtekter og budsjett for sameiet Strinda Hageby B5 ligger vedlagt salgsoppgaven. Parkeringskjeller og utomhusanlegg vil kunne driftes av et eget realsameie. Alle som har kjøpt en bruksrett til parkeringsplass vil være andelseiere med en andel pr. parkeringsplass i realsameiet. Parkeringssameiet er felles med byggetrinn 6. 2. Fellesarealer Det felles kjelleranlegget er i all hovedsak et garasjeanlegg, men det skal også romme avdeling med sportsboder, nødvendig driftstekniske rom og gi adkomst/plass til heis- og trappeforbindelser til leilighetsbyggene. Leverandør av kabel-tv/data vil kunne ha eget rom (noderom)for sitt utstyr som leverandør skal ha tilgang til for nødvendig drift. Det vil kunne plasseres nettstasjon fra nettleverandør innenfor tomten. Plassering kan bli endret av nettleverandør. 2.1. Parkering Leiligheter som eier bruksrett til en parkeringsplass i kjeller vil fremkomme av prisliste. De leiligheter som ikke har bruksrett til parkering i kjeller vil få mulighet til å kjøpe slik bruksrett dersom det finnes ledige plasser. Det vil kunne forekomme endringer på kjellerplanen da detaljprosjektering ikke er avsluttet. Usolgte plasser i P-kjeller vil eies av utbygger frem til disse er solgt. Ansvar for drift og vedlikehold av parkeringsplasser vil være realsameiet. Strinda Hageby 5 AS

40.

01.07.2019


VEDLEGG

Deklarasjon Øvre Granåslia 19

Deklarasjon Øvre Granåslia 19

2.2 Sportsboder i kjeller Skillevegger i kjellerboder settes opp som tette vegger av stål. Fronter bygges som tett vegg (luftespalte i topp) med tett dør. Det vil være åpning mellom vegger og tak. Lys i bodanlegg vil være over en fellesbryter. Låssystem (hengelås) vil være med systemnøkler som til bolig. De minste leilighetene vil ikke ha bod i leilighet, men vil ha ekstra bodplass i kjeller iht. myndighetskrav. Det vil være en stikk-kontakt i fellesgang i bodareal for renhold.

3.2. Vinduer og ytterdører Vinduer leveres som trevindu hvitmalte på innsiden og utvendig med alukledning ferdig overflatebehandlet fra fabrikk, med 2-lags energiglass eller bedre. Vindussmyg og omramming leveres i gips-materiale eller likeverdig. Dører til terrasser leveres i samme kvalitet og utførelse som vinduer. Ytterdør leveres med farge angitt fra arkitekt. Dørvrider leveres forkrommet. 3.3. Vegger Bærende vegger mellom leiligheter utføres i betong/tre. Innvendige lettvegger leveres med gipsplatekledning og isolasjon. Vegger rundt baderom og kjøkken forsterkes om nødvendig for oppsetting av veggfliser og/eller kjøkkeninnredning.

2.3 Trapperom, utvendige trapper og svalganger. Innvendige hovedtrapper leveres i betong med flislagt overflate. Gulv i hovedinngangsparti og adkomstsoner leveres med flislagt overflate. Trapperom leveres malt. Trapperom vil være utstyrt med låsbare dører. Det vil leveres porttelefon med to-veis kommunikasjon.

På kjøkken leveres det gips på veggen mellom overskap og underskap.

Innvendige gangsoner vil leveres som betongkonstruksjon med flislagt overflate. Vegger og himlinger leveres malt. Rekkverk leveres i stål/alu etter arkitektens anvisninger.

Nødvendige vertikale og horisontale sjakter for føring av tekniske anlegg er delvis påført salgstegninger. Detaljprosjektering vil kunne endre plassering og størrelse på sjakter i boligen.

2.4 Heis Byggetrinn 5 leveres med totalt 3 heiser, en i hvert hovedtrapperom. Heis leveres i lukket heissjakt. Heiskupe er ferdig overflatebehandlet fra leverandør. Heis går ned til kjeller i alle bygg.

3.4. Innvendige dører Dører innvendig i boligen leveres som glatte hvite. Dørvridere, låseskilt og skyvedørsbeslag (kopp) leveres forkrommet. Foringer og omramming leveres i tre/kompositt/mdf-materiale.

3. Kort ytelsesbeskrivelse av bygning

3.5. Gulv, etasjeskiller Gulv på grunn utføres i betong for bodareal. Øvrige gulv i p-kjeller leveres i asfalt/ betong.

Det vises til vedlagte tegninger for boligene og utomhusarealer. Boligene blir oppført iht. bestemmelsene i Plan og Bygningsloven og Teknisk forskrift 2010. Boligene vil være oppført med et bæresystem av stål/betong. 3.1. Yttervegger Yttervegger over terreng leveres som isolerte vegger med plater og panel. Alle fasader vil måtte påregnes vedlikeholdt av sameiet fra 1-3 år fra innflytting. Evt. panel som ikke er beiset/malt etter montasje må således behandles innen 3 år for ikke å forringes. Kjeller/ringmur under terreng utføres i betong, med utvendig isolasjon. Utvendig kles kjellervegger med plater eller panel der disse er synlige mot fellesareal.

Etasjeskillere leveres som en betong konstruksjon. Synlig v-fug mellom dekke (tak) elementer kan forekomme i hver element skjøt. Nedsenkede partier pga. tekniske føringer vil være nedforet med gips. Dette gjelder på minimum på bod/bad/vaskerom/gang. Innkassing/ nedforing av føringsveier og bærende konstruksjoner må påregnes i øvrige rom. 3.6. Tak Takkonstruksjoner utføres i tre/betong, med isolasjon og membrantekking. Taknedløp føres innvendig i sjakt. Avrenning fra takterrasse, balkonger og svalganger kan bli lagt i utvendig taknedløp. 3.7. Innredning Kjøkkeninnredning: leveres fra HTH iht. vedlagte spesifikasjon. Baderomsinnredning: leveres fra anerkjent fabrikat egnet for baderom. Det leveres ikke høyskap.

Strinda Hageby 5 AS

01.07.2019

Strinda Hageby 5 AS

01.07.2019

41.


VEDLEGG

Deklarasjon Øvre Granåslia 19

Deklarasjon Øvre Granåslia 19

Garderobeskap: Alle skraverte skap og garderober er ment som illustrasjoner og leveres ikke.

responstid på varmt vann til tappepunkter enn man har med normal varmtvannsbereder i boligen.

3.8. Baderom Det leveres vegghengt toaletter i hvitt porselen, lokk og sete i mykplast. Det leveres en servant per bad med ettgreps blandebatteri i krom utførelse. Det leveres fliser av normal god kvalitet på baderom med format som angitt på romskjema. Dusjnisje leveres i herdet glass av type som angitt på romskjema med dusjvegger. Himling på bad/vaskerom leveres som hvite glassfiberplater.

Det monteres 1 stk. utekran i forbindelse med en av inngangene til hver blokk.

Våtrommene er produseret som en enhet i fabrikk. 3.9. Balkonger og terrasser Gulv på balkonger leveres med tremmegulv som angitt i romskjema med renne i betondekke under tremmegulvet. Renne leder til utvendig taknedløp. Det kan stå noe vann i rennene uten at dette er å regne som en reklamasjon. Rekkverk/håndløper på terrasse leveres i stål/glass. Balkonger vil kunne ha søyler i fremkant for å bære vekten av disse, disse er ikke inntegnet på illustrasjoner og fasadetegninger på dette stadiet av prosjektet. Skillevegger mellom balkonger har overflater av plater eller trepanel. Illustrasjoner og modell viser ikke disse skilleveggene. 3.10. Overflater Veggflater i beboelsesrom leveres sparklet og malt. Veggfarge NCS 0502 Y. Vegger på våtrom leveres med fliser. Himling i boligen leveres sparklet og malt. Takfarge hvit NCS 0500-N. Gulv i beboelsesrom leveres med 13 mm eikeparkett fra anerkjent fabrikat. Det leveres gulvlist i alle rom som leveres med parkett. Gulv på våtrom leveres med fliser som beskrevet i romskjema. 4. Sanitærinstallasjoner og VVS 4.1. Generelt Som spillvannsledninger legges PVC-rør i grunnen eller som soil-rør i sjakter der dette kreves pga lyd- og brannkrav. Vannledninger legges skjult i lettvegger/himling eller som ”rør i rør system”. Boligene er tilkoblet Statkraft Varme. Det vil være en måler for fjernvarme i hver leilighet. Sameiet vil ha eget abonnement hvor forbruk av varmvann fordeles på sameierne etter estimert forbruk. Ved avlesning hos de enkelte sameierne vil sameiet kunne etterskuddsvis estimere reelt forbruk. På tappevann vil det være leveranse av varmtvann fra sentral i kjeller, det må påregnes noe lengre Strinda Hageby 5 AS

42.

01.07.2019

Boligene vil bli sprinklet og det vil være synlige sprinklerhoder i himling eller på vegg. 4.2. Boenheter Generell leveranse:  Stoppekran og innfelt koblingsskap for rør i rør system.  Sluk på gulv i våtrom.  Varmtvann sentralt anlegg  Vegghengt klosett med mykplast sete og lokk på alle bad.  Innfelte vask på bad med ettgreps batteri.  Termostat dusjbatteri med garnityr til dusjnisjer.  Ettgreps kjøkkenbatteri.  Opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk.  Vannsensonsor i kjøkkenskap  Synlige sprinklerhoder i himling/vegg Varmeanlegg:  Det totale varmebehovet i boligen dekkes ved vannbåren varme i radiatorer plassert i stue/ kjøkken/ gang. Det leveres ikke radiatorer på soverom, kun dersom beregninger viser at det er behov.  Kjeller er dimensjonert for å være frostfri.  Det vil være installert målere i hver boenhet som muliggjør avlesning av forbruk av fjernvarme. Sameiet må organisere dette selv med en a konto betaling pr. mnd. og avregning basert på faktisk forbruk. 5. Ventilasjon Alle boenheter leveres med balansert ventilasjon med roterende varmeveksler med forskriftsmessig virkningsgrad. Generelt vil ventilasjonsaggregater plasseres over kokesone på kjøkken i mindre leiligheter eller på bod i større leiligheter. Plassering av ventilasjonsaggregat vil kunne endres som følge av detaljprosjekteringen i prosjektet. 6. Elektroinstallasjoner 6.1 Generelt Anlegget leveres som vanlig skjult anlegg med innfelt materiell der det bygningsteknisk er naturlig. Åpne føringer må kunne påregnes dersom det er tekniske grunner for dette (for eksempel på betongvegg). Strinda Hageby 5 AS

01.07.2019


VEDLEGG

Deklarasjon Øvre Granåslia 19

Deklarasjon Øvre Granåslia 19

Det monteres utvendig belysning ved inngangsparti tilkoblet fellesanlegget over fotocelle.

gangavstand. Dersom avfallssuganlegget ikke er ferdigstilt til innflytting vil det bli etablert provisoriske løsninger.

Til husene fremføres fibernett for levering av TV tjenester og internett aksess. Det leveres ”fiber hussentral” med egen trådløs ruter, samt to stk uttak for kabel-tv og data, i alle boliger på 60 kvm eller over – en på stue og en på hovedsoverom (boliger under 60 kvm vil ha ett stk. uttak, kun på stue). Leverandør har forpliktet å ta kr 0 i tilknytningsgebyr mot en bindingstid på 5 år for sameiet. I bindingstiden vil det være gjeldende sameiepriser for kabel-tv og internett huseier må betale gjennom fellesutgifter. Utgifter til dette er gitt i prisliste. Leverandør av fiber/kabeltv vil etablere et eget node skap i kjeller som de må ha tilgang til gjennom en tinglyst avtale på sameiets eiendom.

8. Utomhusarbeider Tomten skal opparbeides av selger som vist på utomhustegninger. Justeringer og endringer av utomhusløsninger må påregnes gjennom detaljprosjektering. Det gjøres oppmerksom på at deler av utomhusarealene kan ha en senere ferdigstillelse på grunn av tidspunkt for salg og avtale om overtagelse. Dette vil ikke være å oppfatte som en mangel ved overtakelse.

6.2. Fordelingsanlegg Hovedfordeling med målere plasseres i fordelingskap i kjeller/korridor/svalgang. Det leveres 1 stk fordelingstavle med jordfeilbryter og automatsikringer innfelt i vegg. Det leveres ikke trekkerør for telefon, dette må løses via tv/internett leverandør. Alle stikkontakter bortsett fra for komfyr, kjøleskap, takpunkter, bad og oppvaskmaskin leveres doble.

Lekeplasser og fellesareal betegnet f_GR1-4 på reguleringsplan skal opparbeides av selger. Størrelse og plassering av disse arealene vil endres gjennom detaljprosjektet for å ivareta en fornuftig organisering og bruk av disse fellesarealene. Disse skal eies og driftes av velforeningen innenfor området Strinda Hageby. Opparbeidelsen av disse vil kunne være i forbindelse med siste byggetrinn. Området vil kunne bli benyttet til riggområde frem til siste bolig er overlevert. Det er pliktig medlemskap i velforeningen.

Det vil bli satt av stikk på vegg for takbelysning i alle soverom. Det leveres enkle lamper i boder inne i leilighetene.

Felles utvendig parkering merket #2, #3 og #4 på reguleringsplanen er felles for Strinda Hageby. Det må påregnes at deler av tomtearealet kan bli overført til områdets velforening av f.eks. driftsmessige hensyn.

Kjøkken Som standard leveres belysning under overskap i kjøkkeninnredningen iht. beskrivelse fra kjøkkenleverandør. Komfyrvakt leveres i fbm. platetopp. Bad På badene leveres lys i fbm. med baderomsinnredningen/speil. I tillegg inngår innfelte downlight i tak på bad, med dimmer. Gang/entre Det leveres innfelte downlight i tak, med dimmer. 6.3. Varmeutstyr Det leveres elektriske varmekabler eller vannbåren varme i baderomsgolv med termostat og gulvføler.

9. Ferdigstillelse Hus J er forventet ferdigstilt 01.10.19. Kjøper er forpliktet til å overta boligen på det tidspunkt den er ferdigstilt. Endelig overtakelse vil bli varslet med 2 ukers skriftlig varsel. Overtakelse kan ikke finne sted før fullt oppgjør inkludert alle omkostninger og eventuelle tilleggsavtaler bestilt via utbygger er innbetalt til megler. Det samme gjelder så fremt midlertidig brukstillatelse ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at overtakelse av boligen ikke kan nektes av kjøper selv om utomhusarealer og eventuelt ytre kledning m.m. ikke er ferdigstilt. Forutsetningen er imidlertid at kommunen har utstedt midlertidig brukstillatelse for boligen. Uferdige arbeider anmerkes i overtakelses-protokollen på overtakelsesbefaringen. Alle boliger overtas i ryddig og rengjort stand (byggvask).

7. Andre installasjoner Det leveres røykvarsler og slukningsutstyr i tråd med myndighetenes krav. Det medfølger 3 nøkkelsett til ytterdør/boder og postkasse.

Det tas følgende forbehold med tanke på gjennomføring av prosjektet: - Det kan bli endringer som følge av prosjektering, videre bearbeiding og detaljering av prosjektet ved arkitekt og rådgivere.

Avfallssug : Sentral for avfallssuganlegg er plassert på byggetrinn 1. Nedkastpunkt for boligene er plassert sentralt i området innenfor normal Strinda Hageby 5 AS

10. Forbehold

01.07.2019

Strinda Hageby 5 AS

01.07.2019

43.


VEDLEGG

Deklarasjon Øvre Granåslia 19 -

-

Det kan bli endringer som følge av krav fra offentlige instanser Selger kan inngå bindende avtaler på vegne av sameiet for å forestå driften av sameiet første driftsåret. Det vil være mulig for sameiet etter at det er stiftet å tre ut av disse avtalene på normale vilkår. Selgeren forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer. Selger forbeholder seg retten til å bestemme material- og fargevalg på bygningsfasader og innvendige og utvendige fellesarealer. Det tas forbehold om at salgsoppgave del 1 med oversikt over leilighetstyper ikke viser den enkelte leilighet. Den enkelte leilighet er vist i etasjeplaner for det enkelte huset. Der det er avvik mellom leilighetstype og etasjeplaner er det etasjeplaner som gjelder. Utbygger er i ferd med å stykke ut aksjeselskapet som står som utbygger av Strinda Hageby btr5 fra Strinda Hageby 4-6 AS. Det nye selskapet vil få navnet Strinda Hageby 5 AS.

11. Eierforhold Prosjektet vil bli solgt som seksjonssameie hvor utkast til vedtekter og budsjett ligger vedlagt salgsmaterialet. Antall seksjoner vil kunne endres. Parkeringskjeller og deler av kjellerarealet kan bli utskilt som en anleggseiendom, i et eget realsameiet. Realsameiet Strinda Hageby Parkering Bolig 5 og 6 vil stå som eier av anleggseiendommen for boligdelen, og stå ansvarlig for drift og vedlikehold av denne. Det er felles nedkjøring til boligparkering for alle beboere i byggetrinn 5 og 6. Rettighetene for realsameiet vil sikres gjennom tinglyste erklæringer. Dersom Trondheim kommune ikke godkjenner slik utskilling av underliggende grunn til anleggseiendom, vil parkeringskjeller og kjellerareal bli liggende som fellesareal i de enkelte sameiene med tinglyste rettigheter og plikter på sameiene slik at det er samsvar mellom ytelser og bidrag til drift av disse arealene. Alle sameiere som har kjøpt rettigheter til parkering, vil ha en bruksrett til parkering som er hjemlet i sameiets vedtekter. 12. Betalingsplan Hele kjøpesummen inklusive bestilte tilvalg innbetales før overtakelse.

Strinda Hageby 5 AS

44.

01.07.2019


VEDLEGG Strinda Hageby 5 AS

ROM ENTRE/VF/GANG

OVERFLATER

EVENTUELT BOD

Himling: Sparklet og malt Gulv: Lys eikeparkett Vegger: Sparklet og malt Tremmegulv Vegger behandlet

ØVRE GRANÅSLIA 19 SANITÆR **

ELEKTRO *

Side 1 av 2

INNREDNING

DIVERSE

Himling: Ringeanlegg. Sparklet og malt Downlights i tak med hvit Gulv: ring. Strinda Hageby 5 AS Side 2 av 2 Lys eikeparkett Strømskap og tv/dataskap Vegger: på vegg. Sparklet og malt Tremmegulv Lysarmatur BALKONG/MARK Himling: Stikk for hvitevarer Kjøkkeninnredning iht. Eventuelt KJØKKEN OG Benkearmatur med Vegger behandlet Utv.stikk TERRASSER Sparklet og malt Stikk ved tak, ved vist spesifikasjon. ventilasjonsaggregat avstengingsventil for STUE Gulv: sofaplassering med egen Hvitevarer inkluderer over kokesone for de oppvaskmaskin. Lys eikeparkett bryter. kombiskap, kokesone, minste enhetene. Tilkopling av vann og *: I tillegg leveres stikkVegger: i leiligheten iht. gjeldende NEK 400. Strømskap/tv/dataskap er ikke endelig plassert og kan bli flyttet. Stikk ved tak, ved eventuelt stekeovn, avløp fra **: Antall radiatorer og Sparklet plassering er ikke bestemt, sprinklerhoder i tak (evnt. vegg) på alle rom. Noen leiligheter leveres med og malt vist kjøkkenbordplassering oppvaskmaskin oppvaskmaskin. vifteradiator på vegg. med egen bryter. Røykvarsler i tak iht. forskrift. Himling: Inspeksjonsluke for sjakt Stikk til lampepunkt på Soverom leveres uten SOVEROM Sparklet og malt vegg med egen bryter. radiatoroppvarming. Gulv: Lys eikeparkett Vegger: Sparklet og malt Himling: Blandebatteri - ettgreps. Downlights i tak med hvit Baderomsinnredning BAD/WC Hvite glassfiberplater. Dusjhjørne – glass ring. iht. spesifikasjon. Speil Gulv: 90x90 cm Elektrisk varme i gulv. med lys, stikk på vegg. Flis, grafitt 5 x 5 cm WC – vegghengt Evt. stikk for tørketrommel Vegger: Evt. opplegg for og vaskemaskin Flis, hvit matt 30 x 60 vaskemaskin. cm Inspeksjonsluker for Liggende format sanitær og varme.

BALKONG/MARK TERRASSER Romskjema btr 5

Lampe i tak med egen bryter. Strømskap og tv/dataskap Strinda Hageby 5 AS på vegg.

Eventuelt ventilasjonsaggregat på vegg

Side 2 av 2

Lysarmatur Utv.stikk 25.06.2019

*: I tillegg leveres stikk i leiligheten iht. gjeldende NEK 400. Strømskap/tv/dataskap er ikke endelig plassert og kan bli flyttet. **: Antall radiatorer og plassering er ikke bestemt, sprinklerhoder i tak (evnt. vegg) på alle rom. Noen leiligheter leveres med vifteradiator på vegg. Romskjema btr 5

25.06.2019

45.


VEDLEGG

D065042R

D060201

D050002

A060707

A050293

H060750

D060002 A060000

D060002 W 106016D

Kunde/Leveringsadresse:

Butik:

Info:

HTH Prosjekttilbud

HTH Kjøkken Trondheim AS

Model:

Athena Eik

Haakon VII`s gate 11B,

Haakon VIIs gt 11B

Tillbudsnr:

TR183537 , Tegningsnr: 1

7042 TRONDHEIM

Prosjektavdelingen

Revideret:

2018-09-23, Revisionsnr: 1

7041 TRONDHEIM

Opprettet:

2018-03-22

Selger: Kristian Eriksen

Skala:

Skalere til å passe (Dim. er ekskl. fronter)

Kjøkken LTU 48, Kjøkkentype F

Lev. uke/år: 0 2018

Ordrenr:

7041 Trondheim

Tegningen er kun en visuel visning

(C) Copyright HTH Kjøkkenforum

Øvre Granåslia 17, 19 og 27

46.

og ikke en ordre bekreftelse.

www.hth.no


VEDLEGG

Kunde/Leveringsadresse:

Butik:

Info:

HTH Prosjekttilbud

HTH Kjøkken Trondheim AS

Model:

Athena MDF Hvit malet

Haakon VII`s gate 11B,

Haakon VIIs gt 11B

Tillbudsnr:

TR183537 , Tegningsnr: 1

7042 TRONDHEIM

Prosjektavdelingen

Revideret:

2018-09-23, Revisionsnr: 1

7041 TRONDHEIM

Opprettet:

2018-03-22

Selger: Kristian Eriksen

Skala:

Øvre Granåslia 17, 19 og 27

(Dim. er ekskl. fronter)

Kjøkken LTU 48, Kjøkkentype F

Lev. uke/år: 0 2018

Ordrenr:

7041 Trondheim

Tegningen er kun en visuel visning

(C) Copyright HTH Kjøkkenforum

og ikke en ordre bekreftelse.

www.hth.no

47.


VEDLEGG

UTKAST Dette er et foreløpig utkast til vedtekter, utarbeidet i forbindelse med etablering av Sameiet Strinda Hageby 5. Disse er kun ment å gi et bilde av de rettigheter og forpliktelser som følger av eierforholdet, og det tas forbehold om senere endringer. Eksempelvis kan det bli endringer i antall seksjoner, organisering av sameiet og vilkår for parkering

Vedtekter for Sameiet Strinda Hageby 5 (org. nr. <organisasjonsnummer>) Vedtektene er fastsatt i forbindelse med opprettelsen av sameiet. 1.

NAVN

1-1 Navn og opprettelse Sameiets navn er Sameiet Strinda Hageby 5. Sameiet ble opprettet ved seksjoneringsbegjæring tinglyst den xx.xx.xx. Samtlige seksjoner i Sameiet Strinda Hageby 5 er pliktige medlemmer i Strinda Hageby Velforening. Videre vil de boligseksjonene som har kjøpt bruksrett til parkering i Sameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6 svarende til en (evt. flere) p-plasser eie ideell andel(er) i Sameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6. Det henvises til egne vedtekter for Strinda Hageby Velforening og Sameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6. 1-2 Hva sameiet omfatter Sameiet består av 78 boligseksjoner på eiendommen gnr. 49 bnr. xx i Trondheim kommune. Den enkelte bruksenhet består av en hoveddel, samt eventuelt en eller flere seksjonerte tilleggsdeler. Hoveddelen består av en klart avgrenset og sammenhengende del av en bygning, med egen inngang. De deler av eiendommen som ikke inngår i de enkelte bruksenheter er fellesareal. Seksjonerte tilleggsdeler omfatter boder i kjeller Fastsettelse av sameiebrøken bygger på seksjonenes bruksareal fratrukket evt. tilleggsarealer og balkonger, oppmålt fra tegning. Sameiebrøken kan avvike fra faktisk areal og kan ikke legges til grunn for arealberegning. 2. RETTSLIG DISPOSISJONSRETT 2-1 Rettslig disposisjonsrett (1) Seksjonseier disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseier kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. (2) Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr til forretningsfører for sameiet. (3) Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet.

48.


VEDLEGG

(4) Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet. Dette gjelder likevel ikke juridiske personer som bl.a. stat og kommune, som til sammen kan erverve inntil 10 % og minst en seksjon i sameiet, jfr. eierseksjonsloven § 24. I tillegg vil utbygger beholde seksjoner som ikke selges, og vil beholde disse for utleie frem til de eventuelt blir solgt. 3. SEKSJONSEIERENS RETT TIL Å BRUKE BRUKSENHETEN OG FELLESAREALER

i)

vinduer og ytterdører

Seksjonseieren skal vedlikeholde våtrom slik at lekkasjer unngås. (2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendig reparasjon og utskifting av det som er nevnt ovenfor, men ikke utskiftning av sluk, vinduer og ytterdører.

3-1 Rett til bruk (1) Seksjonseieren har enerett til å bruke sin bruksenhet. Seksjonseieren har også rett til å bruke fellesarealene til det de er beregnet til eller vanligvis brukes til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene.

(3) Seksjonseieren skal rense sluk og holde avløpsrør åpne frem til fellesledningen. Dette gjelder også sluk på balkong eller lignende som ligger til bruksenheten.

(2) Bruksenheten og fellesarealene må ikke brukes slik at andre seksjonseiere påføres skade eller ulempe på en urimelig eller unødvendig måte.

(5) Vedlikeholdsplikten omfatter ikke reparasjon eller utskiftning av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner og rør eller ledninger som er bygget inn i bærende konstruksjoner.

(3) Bruksenheten kan bare brukes i samsvar med formålet. (4) Seksjonseier har ikke rett til å foreta arbeider som påvirker/berører sameiets fellesarealer og fellesanlegg uten forhåndsgodkjenning fra styret/årsmøtet. Dette omfatter slikt som installasjoner på fellesareal og balkong/terrasse, herunder oppsetting/ montering av parabolantenne, varmepumpe, fastmontert lys, boblebad, markise mv..

(4) Seksjonseieren skal holde bruksenheten fri for insekter og skadedyr.

(6) Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk. (7) Oppdager seksjonseieren skade i bruksenheten som sameiet er ansvarlig for å utbedre, plikter seksjonseieren straks å sende skriftlig varsel til styret.

(5) Kostnader til de- og remontering av installasjoner/utstyr nåværende eller tidligere seksjonseiere har montert på fellesareal og balkong/terrasse skal ved rehabilitering og andre felles tiltak belastes den seksjon installasjonen tilhører.

(8) Etter et eierskifte har den nye seksjonseieren plikt til å utføre vedlikehold, inkludert reparasjoner og utskiftning i henhold til denne bestemmelse. Denne plikten gjelder selv om vedlikeholdet skulle vært utført av den tidligere seksjonseieren.

(6) Seksjonseier kan med forhåndssamtykke fra styret gjennomføre tiltak på fellesarealene som er nødvendige på grunn av beboers nedsatte funksjonsevne. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn.

(9) En seksjonseier som ikke oppfyller vedlikeholdsplikten, skal erstatte tap dette påfører andre seksjonseiere, jf. eierseksjonsloven § 34.

3-2 Ordensregler Årsmøtet kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. 4. PARKERING 4-1 Sameiets parkeringsplasser Sameiere som har kjøpt bruksrett til parkering eier ideell(e) andel(er) i Sameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6. Det henvises til egne vedtekter for sameiet. 5. VEDLIKEHOLD 5-1 Seksjonseierens plikt til å vedlikeholde bruksenheten (1) Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten slik at skader på fellesarealene og andre bruksenheter forebygges, og slik at de øvrige seksjonseierne slipper ulemper. Vedlikeholdsplikten omfatter også eventuelle tilleggsdeler. Seksjonseiernes vedlikeholdsplikt omfatter slikt som a) b) c) d) e) f) g) h)

inventar utstyr, som vannklosett, varmtvannsbereder, badekar og vasker apparater, for eksempel brannslukkingsapparat skap, benker, innvendige dører med karmer listverk, skillevegger, tapet gulvbelegg, varmekabler, membran og sluk vegg-, gulv- og himlingsplater rør, ledninger, sikringsskap fra og med første hovedsikring eller inntakssikring 2

(10) For skader som en seksjonseier er erstatningsansvarlig for, skal seksjonseierens forsikring benyttes så langt den rekker, før sameiets forsikring benyttes. Hvis sameiets forsikring benyttes skal den som er erstatningsansvarlig betale forsikringens egenandel. Bestemmelsen gjelder også når skaden er forårsaket av noen av seksjonseierens husstand eller personer som seksjonseieren har gitt adgang til eiendommen eller overlatt sin seksjon til. 5-2 Sameiets plikt til å vedlikeholde og utbedre fellesarealer m.m. (1) Sameiet skal holde utvendige og innvendige fellesarealer, inkludert bygningen og felles installasjoner, forsvarlig ved like. Vedlikeholdet skal utføres slik at skader på fellesarealene og de enkelte bruksenhetene forebygges, og slik at seksjonseierne slipper ulemper. Vedlikeholdsplikten omfatter alt som ikke faller inn under den enkelte seksjonseiers vedlikeholdsplikt, jf. punkt 5-1. Vedlikeholdsplikten omfatter også reparasjon og utskiftning når det er nødvendig, og utbedring av tilfeldige skader. (2) Vedlikeholdsplikten omfatter også felles installasjoner som går gjennom bruksenheter, slik som rør, ledninger, kanaler og felles varmeanlegg inklusive radiatorer. Sameiet har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom bruksenhetene hvis det ikke skaper vesentlig ulempe for den aktuelle seksjonseieren. Sameiets vedlikeholdsplikt omfatter også utvendig vedlikehold av vinduer. (3) Sameiets vedlikeholdsplikt omfatter også slikt som utskifting av vinduer, og ytterdører til boligen eller reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler. (4) Seksjonseieren skal gi sameiet adgang til bruksenheten for å vedlikeholde, installere og kontrollere installasjoner som nevnt i andre ledd. Kontroll og arbeid i bruksenhetene 3

49.


VEDLEGG

(5) Et sameie som ikke oppfyller sin vedlikeholdsplikt, skal erstatte tap dette påfører seksjonseierne gjennom skader på bruksenhetene, jf. eierseksjonsloven § 35.

7-3 Fravikelse Hvis seksjonseierens oppførsel medfører fare for ødeleggelse eller vesentlig forringelse av eiendommen, eller seksjonseierens oppførsel er til alvorlig plage eller sjenanse for eiendommens øvrige brukere, kan styret kreve fravikelse av bruksenheten etter tvangsfullbyrdelseslovens kapittel 13, jfr. eierseksjonsloven § 39.

6. FELLESKOSTNADER, PANTESIKKERHET OG HEFTELSESFORM

8. STYRET OG DETS VEDTAK

6-1 Felleskostnader og fordelingsnøkkel (1) Kostnader med drift og vedlikehold av eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, er felleskostnader.

8-1 Styret - sammensetning, valg, tjenestetid og vederlag (1) Sameiet skal ha et styre som skal bestå av en leder og to andre medlemmer. Varamedlemmer kan velges.

Felleskostnader skal fordeles mellom seksjonseierne etter sameiebrøken, med unntak av kostnader knyttet til kabel-tv/internett, kontingent velforening og til sameiet, som fordeles likt pr. seksjon.

(2) Styremedlemmene tjenestegjør i to år hvis ikke årsmøtet har bestemt noe annet. Varamedlemmer velges for ett år. Styremedlem og varamedlem kan gjenvelges.

skal varsles i rimelig tid og gjennomføres slik at det ikke skaper unødvendig ulempe for seksjonseieren eller andre brukere.

Kostnader knyttet til fjernvarme/varmtvann fordeles etter forbruk. Avregning av forbruket skjer 1 gang pr. år eller ved eierskifte. Dersom særlige grunner taler for det, kan visse kostnader fordeles etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk. Denne regelen er i hovedsak aktuell for nye felleskostnader som ikke var regnet med ved den opprinnelige fastleggingen av fordelingsnøkkelen. (2) Dersom de seksjonseierne som berøres uttrykkelig sier seg enige, kan det i vedtektene fastsettes en annen fordeling enn det som følger av (1). 6-2 Betaling av felleskostnader Den enkelte seksjonseier skal forskuddsvis hver måned betale et akontobeløp som fastsettes av seksjonseierne på årsmøtet, eller av styret, for å dekke sin andel av felleskostnadene. Akontobeløpet kan også dekke avsetning av midler til framtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen dersom årsmøtet har vedtatt slik avsetning. 6-3 Panterett for seksjonseiernes forpliktelse De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning. 6-4 Seksjonseierens heftelse for sameiets ansvar og forpliktelser utad Den enkelte seksjonseier hefter for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameierbrøk. 7. PÅLEGG OM SALG OG FRAVIKELSE - MISLIGHOLD 7-1 Mislighold Seksjonseiers brudd på sine forpliktelser overfor sameiet utgjør mislighold. Som mislighold regnes blant annet manglende betaling av felleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk og brudd på ordensregler. 7-2 Pålegg om salg Hvis en seksjonseier til tross for skriftlig advarsel vesentlig misligholder sine plikter, kan styret pålegge vedkommende å selge seksjonen, jfr. eierseksjonslovens § 38. Advarselen skal opplyse om at vesentlig mislighold gir styret rett til å kreve seksjonen solgt

4

50.

(3) Årsmøtet skal velge styret med vanlig flertall av de avgitte stemmene. Styrelederen skal velges særskilt. (4) Årsmøtet skal fastsette eventuelt vederlag til styremedlemmene for foregående styreperiode. Styret bestemmer fordelingen av vederlaget. 8-2 Styremøter (1) Styreleder skal sørge for at styret møtes så ofte som det trengs. Et styremedlem eller forretningsføreren kan kreve at styret sammenkalles. (2) Styremøtet skal ledes av styrelederen. Er ikke styrelederen til stede, og det ikke er valgt noen nestleder, skal styret velge en møteleder. (3) Styret er beslutningsdyktig når mer enn halvparten av alle styremedlemmene er til stede. Beslutninger kan treffes med mer enn halvparten av de avgitte stemmene. Står stemmene likt, gjør møtelederens stemme utslaget. De som stemmer for en beslutning, må likevel utgjøre mer enn en tredjedel av stemmene. (4) Styret skal føre protokoll fra styremøtene. Alle de fremmøtte styremedlemmene skal undertegne protokollen. 8-3 Styrets oppgaver Styret skal sørge for vedlikehold og drift av eiendommen og ellers sørge for forvaltningen av sameiets anliggender i samsvar med lov, vedtekter og beslutninger på årsmøtet. 8-4 Styrets beslutningsmyndighet (1) Styret skal ta alle beslutninger som ikke i loven eller vedtektene er lagt til andre organer. Beslutninger som kan tas med et vanlig flertall på årsmøtet, kan også tas av styret om ikke annet følger av lov, vedtekter eller årsmøtets beslutning i det enkelte tilfelle. (2) Styret kan ikke ta beslutninger eller handle på en måte som er egnet til å gi noen seksjonseiere eller utenforstående en urimelig fordel på andre seksjonseieres bekostning. 8-5 Inhabilitet Et styremedlem kan ikke delta i behandlingen eller avgjørelsen av noe spørsmål som medlemmet selv eller dennes nærstående har en fremtredende personlig eller økonomisk særinteresse i. 8-6 Taushetsplikt Medlemmer av styret er forpliktet til å bevare taushet om personlige forhold (helse, økonomi, sosiale forhold ol.) som de får kjennskap til under sitt arbeid i styret. 5


VEDLEGG

8-7 Styrets representasjonsadgang (1) Seksjonseierne forpliktes ved underskrift av to styremedlemmer i fellesskap. (2) Styret har rett til å representere seksjonseierne og forplikte dem med sin underskrift i saker som gjelder seksjonseiernes felles rettigheter og plikter. Dette omfatter å gjennomføre beslutninger truffet av årsmøtet eller styret, og rettigheter og plikter som ellers angår fellesareal og fast eiendom. Styret kan også gjøre gjeldende krav seksjonseiere har mot utbyggeren dersom kravet knytter seg til mangler ved fellesarealene eller forsinket ferdigstillelse av disse. 9.

ÅRSMØTET

9-1 Årsmøtets myndighet og mindretallsvern (1) Årsmøtet har den øverste myndigheten i sameiet. (2) Et flertall på årsmøtet kan ikke ta beslutninger som er egnet til å gi noen seksjonseiere eller utenforstående en urimelig fordel på andre seksjonseieres bekostning. 9-2 Tidspunkt for årsmøtet (1) Ordinært årsmøte skal holdes hvert år innen utgangen av juni. Styret skal på forhånd varsle seksjonseierne om dato for møtet og om siste frist for å innlevere saker som ønskes behandlet. (2) Ekstraordinært årsmøte skal holdes når styret finner det nødvendig, eller når minst to seksjonseiere som til sammen har minst ti prosent av stemmene, krever det og samtidig oppgir hvilke saker de ønsker behandlet. 9-3 Innkalling til årsmøte (1) Styret innkaller til årsmøte med et varsel som skal være på minst åtte og høyst tjue dager. Styret kan om nødvendig innkalle til ekstraordinært årsmøte med kortere varsel, men varselet kan aldri være kortere enn tre dager. I begge tilfeller skal det gis skriftlig melding til forretningsføreren.

(4) Bortsett fra saker som skal behandles av ordinært årsmøte, kan årsmøtet bare ta beslutning om saker som er angitt i innkallingen til møtet. Hvis alle seksjonseiere er til stede på årsmøtet og stemmer for det, kan årsmøtet også ta beslutning i saker som ikke står i innkallingen. At saken ikke er nevnt i innkallingen, er ikke til hinder for at styret beslutter å innkalle til nytt årsmøte for å avgjøre forslag som er fremsatt i møtet. 9-5 Hvem kan delta i årsmøtet (1) Alle seksjonseiere har rett til å delta på årsmøtet med forslags-, tale-, og stemmerett. Ektefelle, samboer eller annet medlem av husstanden til eieren av en boligseksjon har rett til å være til stede og uttale seg. (2) Styremedlemmer, forretningsfører, revisor og leier av boligseksjon har rett til å være til stede på årsmøtet og uttale seg. Styreleder og forretningsfører har plikt til å være til stede med mindre det er åpenbart unødvendig eller de har gyldig forfall. (3) En seksjonseier kan møte ved fullmektig. Fullmakten kan når som helst tilbakekalles. Seksjonseieren har rett til å ta med en rådgiver til årsmøtet. Rådgiveren har bare rett til å uttale seg dersom et flertall på årsmøtet tillater det. Fullmakten kan ikke angi hva fullmektigen skal stemme. 9-6 Møteledelse og protokoll (1) Styrelederen leder årsmøtet med mindre årsmøtet velger en annen møteleder. Møteleder behøver ikke å være seksjonseier. (2) Møtelederen har ansvar for at det føres protokoll over alle saker som behandles, og alle beslutninger som tas på årsmøtet. Møtelederen og minst én seksjonseier som utpekes av årsmøtet blant dem som er til stede, skal underskrive protokollen. Protokollen skal til enhver tid holdes tilgjengelig for seksjonseierne. 9-7 Beregning av flertall og opptelling av stemmer på årsmøtet I årsmøtet har hver seksjon én stemme, og flertallet regnes etter antall stemmer. Ved opptelling av stemmer anses blanke stemmer som ikke avgitt. Står stemmene likt, avgjøres saken ved loddtrekning.

(3) Innkallingen skal tydelig angi de sakene årsmøtet skal behandle. Skal årsmøtet kunne behandle et forslag som etter loven eller vedtektene må vedtas med minst to tredjedels flertall av de avgitte stemmene, må hovedinnholdet være angitt i innkallingen.

9-8 Flertallskrav ved ulike beslutninger på årsmøtet (1) Beslutninger på årsmøtet tas med vanlig flertall av de avgitte stemmene hvis ikke annet flertallskrav er fastsatt i eierseksjonsloven eller vedtektene. Ved valg kan årsmøtet på forhånd fastsette at den som får flest stemmer skal regnes som valgt. Vedtektene kan ikke fastsette strengere flertallskrav enn det som er fastsatt i loven.

(4) Saker som en seksjonseier ønsker behandlet i det ordinære årsmøtet, skal nevnes i innkallingen når styret har mottatt krav om det før fristen i vedtektenes punkt 9-2 (1).

(2) Det kreves et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet for å ta beslutning om

(2) Innkallingen skjer skriftlig. Som skriftlig regnes også elektronisk kommunikasjon.

9-4 Saker årsmøtet skal behandle (1) Årsmøtet skal behandle de sakene som er angitt i innkallingen til møtet. (2) Uten hensyn til om sakene er nevnt i innkallingen, skal det ordinære årsmøtet: • • •

behandle og eventuelt godkjenne styrets regnskap for foregående kalenderår behandle vederlag til styret velge styremedlemmer

(3) Årsregnskap og eventuell revisjonsberetning skal senest en uke før ordinært årsmøte sendes ut til alle sameiere med kjent adresse. Dokumentene skal dessuten være tilgjengelige i årsmøtet.

6

a) ombygging, påbygging eller andre endringer av bebyggelsen eller tomten som går ut over vanlig forvaltning og vedlikehold i det aktuelle sameiet b) omgjøring av fellesarealer til nye bruksenheter eller utvidelse av eksisterende bruksenheter c) salg, kjøp, utleie eller leie av fast eiendom, inkludert seksjoner i sameiet som tilhører eller skal tilhøre seksjonseierne i fellesskap, eller andre rettslige disposisjoner over fast eiendom som går ut over vanlig forvaltning d) samtykke til at formålet for én eller flere bruksenheter endres fra boligformål til annet formål eller omvendt e) samtykke til reseksjonering som nevnt i eierseksjonslovens § 20 annet ledd annet punktum g) endring av vedtektene. 9-9 Flertallskrav for særlige bomiljøtiltak 7

51.


VEDLEGG

(1) Tiltak som har sammenheng med seksjonseierens bo- eller bruksinteresser, og som går ut over vanlig forvaltning, og som fører med seg økonomisk ansvar eller utlegg for seksjonseierne i fellesskap på mindre enn fem prosent av de årlige felleskostnadene, besluttes med vanlig flertall av de avgitte stemmene på årsmøtet. Hvis tiltaket fører med seg økonomisk ansvar eller utlegg for seksjonseierne i fellesskap på mer enn fem prosent av de årlige felleskostnadene, kreves det flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. (2) Hvis tiltakene etter (1) fører med seg et samlet økonomisk ansvar eller utlegg for enkelte seksjonseiere på mer enn halvparten av folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tiltaket besluttes, kan tiltaket bare gjennomføres hvis disse seksjonseierne uttrykkelig sier seg enige. 9-10 Beslutninger som krever enighet fra alle seksjonseierne Alle seksjonseiere må, enten på årsmøtet eller på et annet tidspunkt, uttrykkelig si seg enige hvis sameiet skal kunne ta beslutning om a) b) c) d)

salg eller bortfeste av hele eller vesentlige deler av eiendommen oppløsning av sameiet tiltak som medfører vesentlig endring av sameiets karakter tiltak som går ut over seksjonseiernes bo- eller bruksinteresser, uavhengig av størrelsen på kostnaden som tiltaket medfører, og uavhengig av hvor stort økonomisk ansvar eller utlegg tiltaket medfører for de enkelte seksjonseiere.

9-11 Beslutninger som krever samtykke fra seksjonseiere det gjelder Følgende beslutninger krever samtykke fra de seksjonseiere det gjelder: • • •

at eierne av bestemte seksjoner plikter å holde deler av fellesarealet vedlike innføring av vedtektsbestemmelser som begrenser den rettslige disposisjonsretten (jf. pkt. 2) over seksjonen innføring av vedtektsbestemmelser om en annen fordeling av felleskostnadene enn det som følger av pkt. 6.

9-12 Inhabilitet Ingen kan delta i en avstemning om a) et søksmål mot en selv eller ens nærstående b) ens eget eller ens nærståendes ansvar overfor sameiet c) et søksmål mot andre eller andres ansvar overfor sameiet dersom egen interesse i saken er vesentlig og kan stride mot sameiets interesser d) pålegg eller krav etter eierseksjonsloven §§ 38 og 39 som er rettet mot en selv eller ens nærstående. Dette gjelder også for den som opptrer ved eller som fullmektig. 10. FORHOLDET TIL EIERSEKSJONSLOVEN For så vidt ikke annet følger av disse vedtekter, gjelder reglene i lov om eierseksjoner av 16.6.2017 nr. 65.

Dette er et foreløpig utkast til vedtekter for realsameiet utarbeidet i forbindelse med salgsstart av boliger i Strinda Hageby 5 og 6. Disse er kun ment å gi et bilde av de rettigheter og forpliktelser som følger av sameierforholdet, og det tas forbehold om senere endringer.

Vedtekter for Realsameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6 (Org.nr. xxxxxxx)

§ 1 Navn 1.1 Realsameiets navn er Realsameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6 § 2 Sameiet 2.1 Realsameiet er en Parkeringskjeller på gnr xx bnr. xx i Trondheim Kommune. 2.2 Realsameiets styre skal samarbeide med boligsameiene Strinda Hageby 5 og Strinda Hageby 6 samt Velforeningen Strinda Hageby i saker av felles interesse. § 3 Sameiet, sameiets eiendom 3.1 Realsameiet er et tingsrettslig sameie hvor hver sameier med rett til parkering eier en ideell andel. Eierandelen er tinglyst på den enkelte matrikkel(boligseksjon), for alle eiendommer med rettigheter til sameiene Strinda Hageby 1-6 sin eiendom. Eierandelene er knyttet til hele realsameiets eiendom, herunder fellesrom/fellesområder og installasjoner. Det er knyttet en sameiebrøk til hver eierandel. 3.2 Sameiets eiendom er definert til: Parkeringskjeller, g.nr xx b.nr. xx i Trondheim kommune. – registrert i grunnboken som anleggseiendom. Inkludert her er adkomsten til parkeringskjelleren. Parkeringskjelleren er felles for boligsameiene Sameiet Strinda Hageby 5 og Sameiet Strinda Hageby 6, med rett til å eie for sameiene Strinda Hageby 1, 2, 3, og 4. Inntil eierseksjonssameiene er ferdigstilt innehar utbygger Heimdal Bolig AS alle nødvendige rettigheter til eiendommen jfr. §13 § 4 Fysisk bruk av sameiets eiendom Den enkelte sameier som har bruksrett har enerett til bruk av enkelte deler av garasjeanlegget slik det nærmere er bestemt i disse vedtekter jfr §§ 5 og 6, og har for øvrig lik rett til å utnytte garasjeanleggets fellesarealer til det de er beregnet eller vanligvis brukt til. Sameiere med bruksrett er de som har kjøpt bolig med garasjeplass. De leiligheter som ikke har kjøpt bruksrett til parkering i kjeller ved kjøp av boligen har mulighet til å kjøpe slik bruksrett dersom det er ledige plasser. Som vedlegg 1 følger en oversikt over Eiendommen med angivelse av parkeringsplassene med nummerering. Styret fører oversikt over hvem som til enhver tid er har bruksrett til de ulike plassene og gir melding til forretningsfører ved endringer. Eiendommen kan, uten hensyn til om det er undergitt eksklusiv bruksrett eller utgjør fellesareal, bare nyttes i samsvar med formålet, jf § 2-1 og innenfor de rammer og

8

52.


VEDLEGG

begrensninger som følger av disse vedtekter. Bruken av eiendommen må ikke på en urimelig eller unødvendig måte være til skade eller ulempe for andre sameiere.

parkeringsplasser og andeler i Realsameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6 med, eller selger av boligseksjonen må ha annen kjøper av parkeringsplassen/plassene.

Det er ikke tillatt å drive næringsvirksomhet i eller fra Eiendommen. Utleie av garasjeplass ihht. §6 er ikke å anse som næringsvirksomhet etter denne paragraf.

Kjøper må være seksjonseier Sameiene Strinda Hageby 1 – 6, evt. kan Realsameiet kjøpe andelen selv. Styret i realsameiet kan når som helst kreve p-plasser solgt dersom selger mot formodning ikke har overholdt denne bestemmelsen. Andelen skal ved et slikt salg selges til markedspris. Ved vurderingen av hva som er markedspris, skal det legges stor vekt på de priser som er oppnådd for tilsvarende andeler i sameiet de siste 6 mnd forut for salget.

Bilvask er ikke tillatt i garasjeanlegget. Det er heller ikke tillatt å drive verksted eller utøve verkstedsliknende aktiviteter i tilknytning til biler som er parkert på sameiets eiendom. Styret kan for øvrig fastsette nærmere regler for bruk av parkeringskjelleren. § 5 Rettslige disposisjoner Alle sameierne vil få sikret en ideell andel i sameiet iht. sameiebrøken ved at det tinglyses et felles skjøte/erklæring for eiendommen hvor alle andelene angis. Utbygger har rett til å eie og selge de øvrige parkeringsplassene i realsameiet til seksjonseiere i Sameiene Strinda Hageby 1-6. Rettigheten skal inntas i vedtektene for realsameiet og ved salg knyttes til gjeldende seksjon. Rettigheten kan ikke endres uten utbyggers samtykke. Sameierne kan bare pantsette, selge og for øvrig disponere over sin sameieandel innenfor rammen av disse vedtekter. Sameieandel med rett til parkeringsplass i garasjeanlegget kan bare pantsettes, selges og for øvrig disponeres over sammen med eierseksjon i sameie i bebyggelsen tilhørende sameiene Strinda Hageby 1-6, med mindre annet uttrykkelig følger av disse vedtekter, jfr § 6. Skjøte på slik sameieandel kan påføres egen erklæring om dette. Enhver rettslig disponering av sameieandel skal uten ugrunnet opphold meldes skriftlig til styret med opplysning om hva disponeringen gjelder og mellom hvilke parter disponeringen gjelder. Ingen rettslig disponering av sameieandel er bindende for sameiet før den er godkjent av sameiets styre, med mindre det gjelder pantsettelse eller salg av sameieandel med rett til parkeringsplass sammen med eierseksjon og som er godkjent av det aktuelle sameie hvor eierseksjonen er organisert. En parkeringsplass i Realsameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6 kan kun leies ut, selges eller lånes ut til andre sameiere i Sameiene Strinda Hageby 1 -6. Utbygger kan leie ut parkeringsplass til andre enn sameiere i Strinda Hageby 1-6 dersom det er ledig kapasitet i realsameiet. Sameierne har ikke forkjøps eller innløsningsrett til øvrige sameieres sameieandel utover det som uttrykkelig følger av disse vedtekter. Det vises dog til styrets rett til å kreve salg av sameieandel med rett til parkeringsplass iht. § 6 under. Sameierne kan ikke kreve oppløsning eller bruksdeling av sameiet iht. sameielovens §§ 14 og 15. §6 Disposisjonsrett over sameieandel med rett til parkeringsplass En sameieandel med rett til parkeringsplass i garasjeanlegget gir rett til bruk av en bestemt parkeringsplass i sameiets garasjeanlegg. Hver slik sameieandel skal være tildelt et nummer som gir eksklusiv rett til en parkeringsplass på en plass med samme nummer iht. vedlagte parkeringsoversikt – Vedlegg 1. Når en eier av en eller flere sameieandeler overdrar sin seksjon følger det antall

• •

Ved en leietakers/låner gjentatte mislighold av sine rettigheter og plikter i forhold til sameiet har sameiets styre rett til å kreve oppsigelse av leie-/låneforholdet Ved utleie/utlån er utleier ansvarlig overfor sameiet for utleverte nøkler og solidarisk ansvarlig med låntaker/leietaker for dennes skadeforvoldelse på sameiets eller andre sameieres eiendom i garasjeanlegget.

Sameierne er kjent med at dersom en eier av en annen seksjon i sameiene Strinda Hageby 1 – 6 har behov for parkeringsplass tilpasset funksjonshemmede, kan styret i det sameiet det gjelder pålegge sameierne å stille til disposisjon sin plass. Dette gjelder bare i tilfeller der seksjonseieren med funksjonshemning disponerer en annen parkeringsplass i parkeringskjelleren under sameiets eiendom, og bruksoverlatingen skal skje mot at den sameier det gjelder får rett til bruk av denne parkeringsplassen. Det er et vilkår at vedkommende med funksjonshemning kan dokumentere at han eller hun på grunn av funksjonshemning har tillatelse fra kommunen til ”parkering for forflytningshemmede” eller annen tilfredsstillende dokumentasjon. Styret i Realsameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6 behandler eventuelle henvendelser vedrørende ovenstående ordning. Styrets avgjørelse skal være basert på henvendelse fra sameierne, og styret skal ikke selv initiere bruk av ordningen. Det er et begrenset antall HC – plasser, tildeling skjer etter ansiennitet basert på eiertid i boligsameiene. Er ansienniteten lik skjer tildeling ved loddtrekning. Ved etablering av ladepunkt for el-bil skal det på forhånd søkes styret i realsameiet. § 7 Betaling av felles utgifter 7.1 Realsameiet har eget driftsregnskap. Utgifter forbundet med drift og vedlikehold av realsameiet fordeles forhold til det antall plasser den enkelte sameier disponerer. Styret i Realsameiet fastsetter beløpene som innbetales to ganger per år. Beløpene fastsettes ut fra vedtatt budsjett. Kostnadene faktureres fra realsameiet til de respektive eierseksjonssameiene, som deretter innkrever beløpet i forbindelse med sine felleskostnader. Beløpene betales fra overtakelsesdato av eierseksjon 7.2 Som fellesutgifter anses blant annet: • Forsikring • Kostnader til drift og vedlikehold garasjekjeller • Eiendomsskatt • Belysning

53.


VEDLEGG

• •

Kostnader ved forretningsførsel Kostnader forbundet med vedlikehold/utskifting av port. § 8 Ordinært sameiermøte

8.1 Realsameiets øverste myndighet er sameiermøtet. Sameiermøtet holdes når impliserte boligsameier har avviklet sine ordinære årsmøter, og senest 30.06. Innkallingen skal angi de saker som skal behandles på møtet og skal være tilgjengelig for medlemmene minst 8 dager før møtet. Sameiermøtet kan bare fatte vedtak i de saker som er satt opp på innkallingen. 8.2 Styret i det enkelte boligsameiet, Strinda Hageby 5 og Strinda Hageby 6, representerer sine seksjonseiere i forhold til deres eierandeler. Sameiermøtet er vedtaksført med det antall medlemmer som møter. Representantene for boligsameiene har samme antall stemmer som antall ideelle andeler sameiet eier. Stemmegivningen kan skje ved fullmakt. 8.3 Styreleder har plikt til å være til stede med mindre dette er åpenbart unødvendig eller det foreligger gyldig forfall. 8.4 Det velges en møteleder til å lede sameiermøtet og en referent. Møtelederen behøver ikke være medlem i sameiet. Sameiermøtets vedtak og dissenser som forlanges protokollert lagres i protokoll. 8.5 Stemmegivning på sameiermøtet: Med mindre annet er bestemt, skal et vedtak for å være gyldig være truffet med alminnelig flertall av de avgitte stemmene. Når et valg foregår enkeltvis og en kandidat ikke oppnår mer enn halvparten av de avgitte stemmer, skal den velges som har fått flest stemmer (relativt flertall). 8.6 Sameiermøtets vedtak fattes med alminnelig flertall med følgende unntak, som krever minst to tredjedeler av de avgitte stemmer: • endring av vedtektene, • ombygging, påbygging eller andre endringer av installasjoner, innretninger og friarealer på sameiets område som går ut over vanlig forvaltning og vedlikehold, • vedtak om at enkelte medlemmer gis disposisjonsrett til deler av området, dog under forutsetning av at de aktuelle medlemmer i så fall selv må dekke kostnadene tilknyttet deres bruk, • andre tiltak som fører med seg økonomisk ansvar eller utlegg for medlemmer på mer enn femten prosent av årets budsjetterte inntekter. 8.7 Sameiermøtet kan ikke treffe beslutning som er egnet til å gi visse medlemmer eller andre en urimelig fordel på andre medlemmers bekostning. § 9 Ekstraordinært sameiermøte 9.1 Ekstraordinært årsmøte skal avholdes når styret eller når minst 10% av sameierne kommer med skriftlig krav om det. Innkalling og avvikling følger samme prosedyre som

54.

ved ordinært årsmøte. Innkallingsfristen er minst åtte dager. Dersom spesielle situasjoner tilsier det med en frist på minimum tre dager. § 10 Sameiets styre 10.1 Realsameiet skal ha et styre bestående av en styreleder og 2 styremedlemmer. Det skal velges representanter fra hvert av sameiene 5 – 6. Varamedlemmer kan velges. Styret konstituerer seg selv ved å velge leder og nestleder. Det gjelder særskilte bestemmelser i oppstartfasen, jfr §13 10.2 Dersom et styremedlem fratrer sitt verv i boligsameiet, må vedkommende også fratre sitt verv i dette sameiet. Fungerende/påtroppende styrerepresentant skal da tre inn i det ledige vervet. 10.3 Styret skal blant annet: • Iverksette sameiermøtets vedtak og bestemmelser. • Stå for sameiets daglige ledelse og ivareta sameiernes interesser overfor andre instanser. • Holde oversikt over sameiere og melde fra til forretningsfører ved endringer • Forvalte område, herunder føre kontroll med økonomien. • Inngå avtale med forretningsfører og foreta evt. ansettelser, gi instruks for dem, føre tilsyn med at de oppfyller sine plikter, samt si dem opp eller gi dem avskjed. • Etter behov oppnevne komiteer eller personer til å løse spesielle oppgaver. • Representere Sameiet utad. 10.4 Styret holder møter når leder bestemmer eller et flertall av styremedlemmene forlanger det. 10.5 Alle saker og all korrespondanse skal legges fram på styremøtene. Styrets vedtak skal protokollføres, likeså alle dissenser som forlanges protokollert. Protokollen skal underskrives av de frammøtte styremedlemmer. 10.6 Styret har disposisjonsrett over sameiets midler til alminnelige administrative formål og rett til å bevilge beløp til gjennomføring av vedtak på sameiermøtet. Alle utbetalinger utføres av forretningsfører etter attestasjon av styrets leder (nestleder). 10.7 Styret er beslutningsdyktig når flertallet av styremedlemmene er til stede. Styrebeslutninger krever alminnelig flertall. 10.8 Styret representerer realsameiet og forplikter realsameiet med underskrift av to styremedlemmer. § 11 Diverse bestemmelser 11.1 Ved salg av eierseksjoner i sameiene Strinda Hageby 5 og Strinda Hageby 6 plikter selger å informere kjøper om disse vedtekter. Dette gjelder også for eventuelle sameiere som bor i Sameiene Strinda Hageby 1, 2, 3 og 4.


VEDLEGG

TOBB Eiendomsforvaltning AS

SAMEIET STRINDA HAGEBY 5

§ 12 Oppløsning. 12.1 Sameiet kan ikke oppløses

§ 13 Særlige bestemmelser i oppstartfasen av Sameiet Da feltet skal bygges ut i flere trinn, vil det i en overgangsperiode være behov for noen særskilte bestemmelser frem til de fremtidige sameierne har overtatt grunnbokshjemmel på alle sine områder. 1. Interimsstyre; Representanter fra utbygger, Heimdal Bolig AS innehar styrevervene i oppstarten av realsameiet frem til ferdigstillelse. Interimsstyret vil forvalte Sameiets midler på vegne av sameierne i denne perioden. 2. Utbygger sitter med råderett/grunnbokshjemmelen til realsameiet inntil hele feltet er ferdigstilt. Realsameiets områder ferdigstilles etappevis fra utbygger og overtas etappevis av realsameiet. Ved overtakelse skal det normalt sett gås en befaring mellom styret i realsameiet og utbygger. Fra tidspunkt for overtakelse tar realsameiet over drifts- og vedlikeholdsansvar for de overtatte områdene, og felleskostnadene fordeles på de ferdigstilte boligsameier og sameierne i disse (selv om overskjøting av eierandelene i Sameiet ikke har funnet sted). 3. Utbygger har ansvar for utvikling og utforming av alle områder frem til de er overtatt av realsameiet. Inntil alle boligsameiene er ferdig utbygd har utbygger som hjemmelshaver av de aktuelle områdene, vetorett i alle saker som direkte gjelder ubebygde felt/områder.

DRIFTSBUDSJETT OG

BEREGNING AV FELLESKOSTNADER FOR

SAMEIET STRINDA HAGEBY 5

4. Dersom realsameiet pådras kostnader som knytter seg direkte til ikke ferdig utbygde felt, eller deler av slike felt, skal disse kostnadene dekkes av utbygger. Utgifter til ferdig utbygde felt frem til Realsameiet Strinda Hageby parkering 5 og 6 er stiftet betales av utbygger og viderefaktureres Realsameiet Strinda Hageby Parkering 5 og 6.

Utarbeidet av TOBB Eiendomsforvaltning AS Trondheim, 25/06/2019

55.


56. 0,00

780 000 0 780 000

Årsresultat Disponible midler 01.01 Disponible midler 31.12 Antatt endring FK fra 01.01:

780 000 780 000

ÅRSRESULTAT

1 812 044

118 807 14 000 65 000 160 000 70 000 64 800 140 400 60 000 220 000 45 000 70 000 289 224 424 813 40 000 30 000

780 000 892 807 64 800 140 400 289 224 424 813 2 592 044

År 1

År 2

2,50

0 780 000 780 000

0

0

1 857 345

121 777 14 350 66 625 164 000 71 750 66 420 143 910 61 500 225 500 46 125 71 750 296 455 435 433 41 000 30 750

915 127 66 420 143 910 296 455 435 433 1 857 345

År 3

2,50

0 780 000 780 000

0

0

1 903 778

124 822 14 709 68 291 168 100 73 544 68 081 147 508 63 038 231 138 47 278 73 544 303 866 446 319 42 025 31 519

938 005 68 081 147 508 303 866 446 319 1 903 778

78 2,5

Prisutvikling i %:

Bolig Antall leiligheter:

DRIFTSRESULTAT

Sum kostnader

KOSTNADER Forretningsførerhonorar Revisjon Styrehonorar Drift og vedlikehold (inkl.avsetning) Renhold fellesareal Parkeringskjeller Velforeningskontingent Heis (inkl serviceavtaler) Bygningsforsikring Fellesstrøm Vaktmestertjenester Kabel-tv/internett Vannbåren varme (9kr/m2) Målingsbasert avregning Andre driftsutgifter

Innbetaling startkapital Felleskostnader drift Parkeringskjeller Velforeningskontingent Kabel-tv/internett Vannbåren varme Sum inntekter

INNTEKTER

BUDSJETT ÅR 1 - ÅR 5

SAMEIET STRINDA HAGEBY 5

TOBB Eiendomsforvaltning AS

2,50

0 780 000 780 000

0

0

1 951 373

127 942 15 076 69 998 172 303 75 382 69 783 151 195 64 613 236 916 48 460 75 382 311 463 457 477 43 076 32 307

961 455 69 783 151 195 311 463 457 477 1 951 373

År 4

2,50

0 780 000 780 000

0

0

2 000 157

131 141 15 453 71 748 176 610 77 267 71 527 154 975 66 229 242 839 49 672 77 267 319 249 468 914 44 153 33 114

985 492 71 527 154 975 319 249 468 914 2 000 157

År 5

Endringer i felleskostnadene: Det er budsjettert med lik forventet prisutvikling. Endringer i driftsbudsjettet, areal (opp mot endelig seksjonering), organisering eller uforutsette/større vedlikeholdsbehov vil medføre endringer i felleskostnadene.

Under andre driftsutgifter er det tatt høyde for eventuelle tilleggskontrakter som f.eks hovednøkkelavtale, HMS-avtale.

Kommunale avgifter og renovasjon er ikke tatt med i sameiets budsjett. Dette faktureres normalt ut til hver enkelt seksjon. Unntatt fra dette er første driftsår, hvor Trondheim kommune vil fakturere sameiet for kommunale avgifter. Det kan derfor være aktuelt at forretningsfører fakturerer sameierne ekstra for dette, isteden for at dette belastes sameiet startkapital.

Kabel-tv/internett er estimert til 309kr/mnd og forutsetter kollektiv avtale.

Kostnader knyttet til vannbåren varme er estimert til 9kr/m2 pr mnd. Kostnaden vil bli avregnet etter reelt forbruk.

Velforeningskontingent er p.t. satt til 150kr/mnd. Denne kan bli endret.

Kostnad knyttet til drift og vedlikehold av parkeringskjeller er satt til 150kr/mnd pr plass. Parkeringskjelleren skal organiseres som et eget realsameie (anleggseiendom).

Bygningsforsikringspremie er stipulert. Innboforsikring kommer i tillegg, og ordnes av hver enkelt seksjonseier.

Startkapital 10.000kr pr seksjon betales inn ved overtakelse.

Vedlagte driftsbudsjett er forslag. De fleste postene er satt opp med bakgrunn i erfaringstall og estimat. Endringer i driftsbudsjett kan medføre endringer i felleskostnadene.

Felleskostnader: Alle felleskostnader er fordelt etter eierbrøk (BRA), foruten parkeringskjeller, velforeningskontingent og kabel-tv/internett som fordeles flatt. Det taes forbehold om at arealene ikke er endelige, og kan bli endret.

BUDSJETTFORUTSETNINGER

VEDLEGG

TOBB Eiendomsforvaltning AS

SAMEIET STRINDA HAGEBY 5 Leil.nr

I-2-101 I-2-102 I-2-103 I-2-104 I-2-105 I-2-106 I-2-201 I-2-202 I-2-203 I-2-204 I-2-205 I-2-206 I-2-301 I-2-302 I-2-303 I-2-304 I-2-305 I-2-306 I-2-401 I-2-402 I-2-403 I-2-404 I-2-405 I-2-406

Areal BRA m2 45,5 48,1 53,7 39,9 63,9 45,5 45,5 48,1 53,7 39,9 63,9 45,5 45,5 48,1 53,7 39,9 63,9 45,6 45,5 48,1 53,7 39,9 63,9 45,5 Parkeringskjeller år 1 0 0 150 0 150 0 0 0 150 0 150 0 0 0 150 0 150 0 0 0 150 0 150 0 Kabel-tv Internett år 1 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 309 Velfor. kontingent år 1 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 150 Vannbåren varme år 1 410 433 483 359 575 410 410 433 483 359 575 410 410 433 483 359 575 410 410 433 483 359 575 410 Felleskostn. drift år 1 861 910 1 016 755 1 209 861 861 910 1 016 755 1 209 861 861 910 1 016 755 1 209 862 861 911 1 016 755 1 209 861 Totale felleskostn. per måned år 1 1 729 1 802 2 108 1 574 2 393 1 729 1 729 1 802 2 108 1 574 2 393 1 729 1 729 1 802 2 108 1 574 2 393 1 732 1 729 1 803 2 108 1 574 2 393 1 729


VEDLEGG

TEGNFORKLARING PBL § 12 REGULERINGSPLAN

Regulering på grunnen

§12-5 AREALFORMÅL

§12-6 HENSYNSONER

1. BEBYGGELSE OG ANLEGG

§11-8 a1) SIKRINGSONE Frisikt (140)

Boligbebyggelse (1110) Boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse (111) Energianlegg (1510)

§12-7 BESTEMMELSEOMRÅDE

Fjernvarmeanlegg (1520)

Bestemmelser, #1, #2, #3 og #4

2. SAMFERDSELSANLEGG OG TEKNISK INFRASTRUKTUR Kjøreveg (2011) Fortau (2012)

JURIDISKE LINJER OG SYMBOLER

Gang-/sykkelveg (2015)

Plangrense Grense for arealformål

Sykkelveg (2017)

Eiendomsgrense som skal oppheves

Annen veggrunn - tekniske anlegg (2018)

Byggegrense Frisiktlinje

Annen veggrunn - grøntareal (2019)

Linje for regulert høyde

Kollektivholdeplass (2073)

Grense for sikringsoner Grense for bestemmelseområde Avkjørsel

3. GRØNNSTRUKTUR Grønnstruktur (3001)

Regulering på grunnen

Kartplan(x,y):Euref89– UTM32 Høydereferanse:NN2000

Kartutrekkprdato:april 2015 0 Kilde:Trondheimkommune Ekvidistanse1m

10

20

Dato

AEndringerettermøtem/kom. 28.05.2014 BJusteringer 01.07.2014 CEtterinnspillfrabyplan 01.09.2014 DJusteringer 11.02.2015 SAKSBEHANDLINGI FØLGEPLANͲ OGBYGNINGSLOVEN Kunngjøringvedrørendereguleringsarbeidet

Forslagsstiller: Plankartprodusertav:

Dato: 01.04.201450

m1:1000(A2)

49/1,49/27m.fl. Reguleringpågrunnen– plankart1av2 Revisjoner

40

 Målestokk

Granåsen,vestredel

 

30TRONDHEIMKOMMUNE Detaljreguleringav 

Sign.

Revisjoner

Dato

Sign.

AEK AEK AEK AEK

EJusteringerettertekniskkontroll FJusteringer Tilsluttbehandling 

13.02.2015 11.03.2015 10.04.2015 

AEK AEK Bm/Tk SIGN. PKAAS     

DATO 06.09.2013     Reguleringsplannr:

r20130052

Kommunenssaksnr:

13/2699157.


VEDLEGG

TEGNFORKLARING PBL § 12 REGULERINGSPLAN

Regulering under grunnen

§12-6 HENSYNSONER 1. BEBYGGELSE OG ANLEGG Forretninger (1150) Renovasjonsanlegg (1550)

2. SAMFERDSELSANLEGG OG TEKNISK INFRASTRUKTUR Kjøreveg (2011) Parkeringshus/-anlegg (2083)

JURIDISKE LINJER OG SYMBOLER Plangrense Grense for arealformål Byggegrense Avkjørsel

Illustrasjonslinjer i planen: Planens omfang på grunnen

Regulering under grunnen

Kartplan(x,y):Euref89– UTM32 Høydereferanse:NN2000

Kartutrekkprdato:april 2015 Kilde:Trondheimkommune Ekvidistanse1m

10

20

40

50

m

49/1,49/27m.fl. Reguleringunder grunnen– plankart2 av2 

1:1000(A2)

Revisjoner

Dato

AEndringerettermøtem /kom. 28.05.2014 BEndringettertekni skkontroll 10.06.2014 CJuster inger 26.06.2014 DJusteringer 01.09.2014 SAKSBEHANDLINGI FØLGEPLANͲ OGBYGNINGSLOVEN Kunngjøringvedr ør endereguleringsarbeidet

Forslagsstiller: Plankartprodusertav: 

Dato: 14.05.201430

 Målestokk

Granåsen,vestredel

 

58.

0

TRONDHEIMKOMMUNE Detaljreguleringav Sign.

Revisjoner

Dato

Sign.

AEK AEK AEK AEK

Tilsluttbehandling  

10.04.2015  

Bm/Tk  SIGN. PKAAS     

DATO 06.09.2013     Reguleringsplannr:

r20130052

Kommunenssaksnr:

13/26991


VEDLEGG

Byplankontoret

Planident: r20130052 Arkivsak:13/26991 Granåsen Gård, vestre del, gnr/bnr 49/1, 49/27 m.fl., detaljregulering

Reguleringsbestemmelser

Dato for siste revisjon av bestemmelsene Dato for godkjenning av bystyret

: 10.4.2015 : 18.6.2015

§1 AVGRENSNING Det regulerte området er vist med reguleringsgrense på plankart merket pka ARKITEKTER, kart 1, på grunnen, datert 1.4.2014, sist endret 10.4.2015, kart 2, under grunnen, datert 14.5.2014, sist endret 10.4.2015. §2 FORMÅLET MED REGULERINGSPLANEN Området reguleres til: Bebyggelse og anlegg: - boligbebyggelse, B1 og B2 - boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse, BF1 - forretninger, F1 og F2 - renovasjonsanlegg, f_Ren - nettstasjon, o_E1 og o_E2 - undersentral for fjernvarme, o_FA - bestemmelsesområde, trappeanlegg og bakkeparkering, #1,#2,#3,#4 Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur - kjøreveg, o_V - kjøreområde for varelevering, f_V - fortau, o_FT1, o_FT2 og o_FT3 - gang-/sykkelveg, o_GS1 - sykkelveg, o_SV - annen veggrunn - grøntareal - kollektivholdeplass, o_KH - parkeringshus/-anlegg 1, 2 og 3 Grønnstruktur - grønnstruktur, o_GR1, o_GR2, f_GR3 og f_GR4 og o_GR5 §3

GENERELLE BESTEMMELSER

3.1 Offentlige og felles formål Areal merket o_ skal være til offentlig formål. Arealer merket f_ skal være felles for alle boliger innenfor planområdet.

217905/15

59.


VEDLEGG

Side 2

Side 3

3.2 Tekniske planer Tekniske planer for veg og avfall skal være godkjent av Trondheim kommune før tiltak for nye boliger igangsettes innenfor planområdet.

Nødvendige tekniske installasjoner kan ha en maksimal høyde på 3,0 m over overkant til øverste etasjeskille, og areal på maks 10 % av takflaten. Det tillates takterrasser med kantsikring og/eller støyskjerming med høyde inntil 2 m over regulert tillatt gesimshøyde. Minste avstand fra fasade til kantsikring skal være den samme som høyden på kantsikringen. Minst 50 % av kantsikring på tak skal være gjennomsiktig.

Overordnet VA-plan skal følge behandling av reguleringsplanen. Detaljert vann- og avløpsplan, inkludert plan for håndtering av overflatevann, skal plangodkjennes av Kommunalteknikk og foreligge før det gis rammetillatelse for nye boliger.

4.1.4 Boligtyper Minimum 10 % og maksimum 40 % av leilighetene innenfor planområdet skal være ettroms og toroms leiligheter, men antall ettroms skal ikke overstige 10 % av planområdets totale antall leiligheter. Minimum 15 % av boligene skal være 4-roms eller større.

3.3 Utomhusplan Det skal utarbeides en overordnet utomhusplan for området. For hvert delområde skal det utarbeides en detaljert utomhusplan som skal være godkjent av Trondheim kommune før tiltak for nye boliger innen delområdet igangsettes. Planen skal redegjøre for bebyggelsens plassering, nåværende og planlagt terreng, støttemurer, grønnstruktur, gangveger, lekerarealer, evt. støyskjermer, avfallsanlegg, overvannshåndtering og tilstrekkelig frisikt ved avkjørsler til offentlig veg.

217905/15

60.

Et regnskap som viser antall leiligheter med tilhørende parkeringsplasser skal følge med byggesøknad.

3.4 Fjernvarme Det tillates etablert fjernvarme undersentral innenfor planområdet. Endelig plassering skal vises på utomhusplan og godkjennes av Trondheim kommune.

4.1.5 Avfallshåndtering Nye boliger i planområdet skal tilknyttes sentralt avfallssuganlegg. Inntil avfallssuganlegget er ferdigstilt, kan det etableres midlertidige containere på terreng innenfor planområdet. Midlertidig anlegg skal vises på utomhusplan.

3.5 Matjord Overskytende matjord skal primært brukes til opparbeidelse av annet jordbruksformål i nærområdet eller opparbeiding av terreng innenfor planområdet.

Endelig plassering av nedkast, avfallsterminal og nedgravde containere skal fremgå av utomhusplan, og godkjennes av Trondheim kommune. Løsningen må være koordinert med øvrig teknisk infrastruktur.

3.6 Arkeologiske funn Dersom gjenstander, konstruksjoner eller andre funn oppdages i forbindelse med gravearbeidene, skal arbeidet stanses omgående og fylkeskommunen underrettes, jf. lov om kulturminner § 8.

4.1.6 Parkering og atkomst Det skal anlegges to sykkelparkeringsplasser pr 70 m² BRA eller pr. boenhet innenfor planområdet. Minst halvdelen av sykkelparkeringen skal etableres innendørs / under tak.

§4

BEBYGGELSE OG ANLEGG – BOLIGBEBYGGELSE

4.1

Felles bestemmelser for bebyggelse og anlegg

Det skal etableres minst 1,2 p-plass pr 70 m² BRA eller pr. boenhet innenfor planområdet. Minimum 5 % av parkeringsplassene skal lokaliseres og utformes slik at de er tilpasset bevegelseshemmede. Det skal være tilstrekkelig kapasitet og nærhet på el-infrastruktur til at det lett kan etableres ladestasjoner for elbil.

4.1.1 Plassering av bebyggelse Bebyggelsen skal plasseres innenfor viste byggegrenser.

Sykkelparkering for forretningsareal skal etableres ved innganger til F1 og F2 fra fortau o_FT1. Det skal etableres tak over sykkelparkering for forretningsarealer.

4.1.2 Utnyttelsesgrad Maks BRA bolig for de enkelte felt er påført plankartet. Bruksareal tilknyttet boligformål under terreng, og inntil 200 m² på bakkeplan pr felt, skal ikke regnes med i tillatt bruksareal. Som bruksareal tilknyttet boliger regnes parkeringsanlegg, tekniske rom, avfallsterminal, sykkelparkering og boder.

Det skal etableres minimum 1,5 og maksimum 4 parkeringsplasser pr 100 m² BRA næringsareal.

Parkeringsanlegg og adkomstsoner for F1 og F2, samt bruksareal tilknyttet boliger i sokkeletasjer mot Ingvald Ystgaards veg, skal ikke medregnes i BRA. Avfallsterminal og adkomst for avfall og varelevering som ligger under tak, skal ikke medregnes i BRA.

4.1.7 Utforming av uteareal Uteareal skal opparbeides etter prinsippene for universell utforming.

Bilatkomst til de ulike feltene kan plasseres tilnærmet som vist med atkomstpiler på plankartet. Tilstrekkelig frisikt i henhold til gjeldende vegnormal skal ivaretas ved avkjørsler fra offentlige veger.

Det skal etableres minimum 320 boenheter innenfor planområdet.

Det tillates oppført sykkelskur og andre lette konstruksjoner i felles uterom med inntil 400 m² innenfor hvert bebyggelsesområde. Sykkelparkering skal plasseres i tilknytting til boligene.

4.1.3 Byggehøyder Bebyggelsen kan føres opp til tillatt gesimshøyde, som er angitt på plankartet.

4.1.8 Innenfor bestemmelsesområde #1 skal det etableres romslige, åpne trappeforbindelser fra gatenivå opp til felles utearealer på tak over sokkeletasjen.

217905/15


VEDLEGG

Side 4

4.2

Side 5

Det skal legges vekt på høy kvalitet i den arkitektoniske utforming, detaljering og materialbruk. Bebyggelsen skal utformes med bymessig preg.

Boligbebyggelse B1

4.2.1 Formål Område B1 skal benyttes til blokkbebyggelse.

Fasade mot Ingvald Ystgaards veg skal minst ha 30 % glass som formidler visuell kontakt mellom ute og inne. Volumer og fasader skal brytes opp, og utformes med variert materialbruk for å unngå monotoni og skape åpent inntrykk. Det tillates ikke å dekke vinduer til med folie eller annet dekkende materiale.

4.2.2 Parkering Parkering for boliger innenfor felt B1 skal etableres i Parkeringshus 1.

4.5

4.2.3 Felles lekeareal Det skal opparbeides felles småbarnslekeplasser innenfor felt B1. Lekeplassene kan etableres på tak over sokkeletasjen. Felles lekeplasser skal opparbeides og møbleres etter utomhusplan godkjent av Trondheim kommune. Lekeplassene skal utformes og møbleres etter krav om universell utforming.

4.5.1 Formål Område F2 kan benyttes til kontor og tjenesteytende virksomhet som for eksempel legekontor, treningsstudio, opplæring og administrasjon inntil 1000 m² BRA. I tilfellet av etablering av treningsstudio, skal det dokumenteres tilstrekkelig lyddemping mot boliger ovenpå før tillatelse kan gis.

4.2.4 Renovasjonsanlegg Innenfor felt B1 kan det etableres nedgravde containere og nedkast for søppelsuganlegg.

4.5.2 Utforming av bebyggelse Det skal legges vekt på høy kvalitet i den arkitektoniske utforming, detaljering og materialbruk. Bebyggelsen skal utformes med bymessig preg.

4.2.5 Støyskjerming Det skal etableres transparent støyskjerm med inntil høyde 2 meter på tak langs kanten av sokkel, og støyskjerm på tak over 3. etasje ut mot Ingvald Ystgaards veg. 4.3

Fasade mot Ingvald Ystgaards veg skal ha minst 30 % glass som formidler visuell kontakt mellom ute og inne. Volumer og fasader skal brytes opp, og utformes med variert materialbruk for å unngå monotoni. Det tillates ikke å dekke vinduer til med folie eller annet dekkende materiale.

Boligbebyggelse B2

4.6

4.3.1 Formål Område B2 skal benyttes til blokkbebyggelse.

Renovasjonsanlegg

4.6.1 Formål Innenfor arealene avsatt til renovasjonsanlegg skal det etableres avfallsterminal for søppelsug og container for spesialavfall.

4.3.2 Parkering Parkeringsplasser innenfor felt B2 skal etableres i Parkeringshus 2 og 3. Innenfor bestemmelsesområde #2, #3 og #4 tillates anlagt til sammen maksimalt 30 p-plasser på terreng. Det skal etableres minst 1 HC parkeringsplass innenfor hvert bestemmelsesområde. 4.3.3 Felles lekeareal Det skal opparbeides felles småbarnslekeplasser innenfor felt B2. Lekeplassene kan etableres på tak over parkeringskjellere. Felles lekeplasser skal opparbeides og møbleres etter utomhusplan godkjent av Trondheim kommune. Lekeplassene skal utformes og møbleres etter krav om universell utforming.

§5

SAMFERDSELSANLEGG OG TEKNISK INFRASTRUKTUR

5.1

Kjøreveg

5.1.1 Kjøreveg, o_V Veg o_V skal benyttes til offentlig kjøreveg. 5.1.2 Kjøreområde f_V f_V er felles for boligene på felt B1 og virksomhet på felt F1 og F2, samt for avfallshåndtering. Feltet kan benyttes til felles adkomstplass for boligparkeringen i kjeller, varelevering og avfallshåndteringen.

4.3.4 Renovasjonsanlegg Innenfor felt B2 kan det etableres nedgravde containere og nedkast for søppelsuganlegg. 4.3.5 Støyskjerming Balkonger ut mot Granåsvegen skal ha tette dekker og tett rekkverk med høyde 1,4 meter. 4.4

Forretninger F2

Innenfor felt f_V kan det etableres nedgravde containere for papp og glass/metall og container for spesialavfall.

Forretninger F1

Kjellerplan som viser kjøremønster for privatbiler, varelevering og renovasjonsbiler skal følge søknad om rammetillatelse. Området for varelevering og renovasjonsbiler skal skilles fra privatbiler.

4.4.1 Formål Område F1 kan benyttes til dagligvarebutikk på inntil 1600 m² BRA. 4.4.2 Utforming av bebyggelse

217905/15

217905/15

61.


VEDLEGG

Side 6

Side 7

Med søknad om rammetillatelse skal det følge en uttalelse fra Trondheim Renholdsverk. Det tillates etablert støttemurer innenfor byggegrensene ut mot rundkjøringa i Ingvald Ystgaards veg innenfor felt f_V.

6.1.2 Turveg Det skal etableres turveg med minimumsbredde 2,5 meter gjennom o_GR1. Denne skal fremgå av utomhusplan.

Det tillates skjermende vegger og overbygg/takkonstruksjon med maks kote +105 over f_V. Overbygg og skjermer skal etableres innenfor byggegrensene. Areal under takoverbygget skal ikke medregnes som BRA.

6.1.3 Fordrøyningsanlegg Fordrøyningsanlegg for regnvann tillates etablert i grunnen innenfor arealer avsatt til offentlig og felles grønnstruktur.

5.2

6.1.4 Kvartalslekeplass Det skal opparbeides felles kvartalslekeplass med ballplass på ca 20x35 meter innenfor f_GR4. f_GR4 skal være felles for alle boliger innenfor planområdet. Felles kvartalslekeplass skal opparbeides og møbleres etter utomhusplan godkjent av Trondheim kommune.

Fortau

5.2.1 Fortau o_FT1, o_FT2 og o_FT3 skal benyttes til offentlig fortau. 5.3

Gang-/sykkelveg

5.3.1 Gang-/sykkelveg, o_GS1 skal benyttes til offentlig gang- og sykkelveg.

6.1.5 Nettstasjon Det tillates etablert ny nettstasjon og fjernvarmeundersentral innenfor o_GR2.

5.4

Det tillates etablert ny nettstasjon innenfor f_GR3. Denne skal plasseres lett tilgjengelig fra o_V.

Sykkelveg

Nettstasjon og fjernvarmeundersentral skal vises på utomhusplan, og godkjennes av Trondheim kommune.

5.4.1 Sykkelveg o_SV skal benyttes til offentlig sykkelveg. 5.5

Kollektivholdeplass

5.5.1 Formål Kollektivholdeplass o_KH skal benyttes til offentlig bussholdeplass. 5.6

Parkeringshus/-anlegg

5.6.2 Parkeringshus 2 og 3 er for boliger på felt B2. Det tillates boder, tekniske rom og sykkelparkering innenfor formålsgrensene for parkeringshus/-anlegg. Det tillates mindre justeringer av formålsgrensene.

6.1

Grønnstruktur

62.

Plan for anleggsperioden

Støy

Retningslinjer for behandling av støy i arealplanleggingen, T 1442/2012, skal legges til grunn for tiltak innenfor planen. 7.3

Geotekniske forhold

Rapport for geoteknisk undersøkelse og geoteknisk prosjektering skal foreligge sammen med søknad om rammetillatelse for tiltak som berører grunnen. §8

6.1.1 Utomhusplan Offentlig og felles grønnstruktur, o_GR1, o_GR2, o_GR5, f_GR3 og f_GR4, skal opparbeides etter utomhusplan godkjent av Trondheim kommune. Planen skal være høydesatt med eksisterende og nye koter og angi stigningsforhold på alle veger. Den skal vise turveger og vegetasjon.

217905/15

7.1

7.2

5.6.3 Dekket over parkeringskjeller skal ligge under terreng og dekkes til med jordmasse. Det tillates at kjellervegger blir synlige hvor de inngår i trapper eller terrengbehandling. Parkeringshus skal konstrueres til å bære minst 40 cm jordmasse på tak. GRØNNSTRUKTUR

BESTEMMELSER OM MILJØ

Plan for beskyttelse av omgivelsene mot støy og andre ulemper i bygge- og anleggsfasen skal følge søknad om igangsetting. Planen skal redegjøre for trafikkavvikling, massetransport, driftstider, trafikksikkerhet for gående og syklende, renhold og støvdemping og støyforhold. Nødvendige beskyttelsestiltak skal være etablert før bygge- og anleggsarbeider kan igangsettes. For å oppnå tilfredsstillende miljøforhold i anleggsfasen, skal luftkvalitets- og støygrenser som angitt i Miljøverndepartementets retningslinjer for behandling av luftkvalitet og støy i arealplanleggingen, T-1520 og T-1442/2012, legges til grunn.

5.6.1 Parkeringshus 1 er for boliger på felt B1 og forretningsvirksomheten på felt F1 og F2. Det tillates boder, tekniske rom, og sykkelparkering innenfor formålsgrensene for parkeringshus/anlegg. Det tillates mindre justeringer av formålsgrensene mellom forretningsvirksomhet og parkeringshus.

§6

§7

REKKEFØLGE FOR TILTAK INNENFOR PLANOMRÅDET

8.1 Kvartalslekeplass Kvartalslekeplass skal være ferdig opparbeidet før det gis brukstillatelse for nye boliger på felt B2. 8.2 217905/15

Kjøreveg


VEDLEGG

Side 8

Side 9

Kjøreveg o_V skal være opparbeidet med fortau før det gis brukstillatelse for første byggetrinn.

9.3

8.3 Fortau Fortau o_FT2 skal være opparbeidet før det gis brukstillatelse for første byggetrinn.

Bom som hindrer motorisert ferdsel skal være etablert i Nedre Granåslia før brukstillatelse for første byggetrinn gis.

8.4

Bom i Nedre Granåslia

Gang- og sykkelveg

o_GS1 skal være opparbeidet før det gis brukstillatelse for siste bolig i planen. 8.5 Sykkelveg Sykkelveg o_SV skal være ferdig opparbeidet før det gis brukstillatelse for siste bolig innenfor felt B1. 8.6

Offentlig grønnstruktur

o_GR1 og f_GR4 skal være ferdig opparbeidet før det gis ferdigattest for nye boliger på felt B2. o_GR2 og o_GR5 skal være ferdig opparbeidet før det gis ferdigattest for nye boliger på felt B2. 8.7 Nettstasjon Ny nettstasjon må være i drift før det gis brukstillatelse for nye boliger på planområdet. Plassering av nettstasjon skal godkjennes av Trondheim kommune. §9

REKKEFØLGE FOR TILTAK UTENFOR PLANOMRÅDET

9.1

Skolekapasitet

Tiltak for utbygging av boliger kan ikke godkjennes før det er dokumentert tilstrekkelig skolekapasitet. Ved hver rammesøknad skal det følge redegjørelse for trygg skoleveg. 9.2

Trafikkløsning mot E6

Alle forslag om trafikktiltak som gjelder denne 9.2 skal godkjennes av Statens Vegvesen. Før det gis brukstillatelse for boliger innenfor planområdet, skal rundkjøring i krysset mellom avkjøringsrampe fra E6 i nordøstre kjøreretning og Tungasletta være etablert. Det kan likevel gis brukstillatelse for inntil 200 boliger, forutsatt at følgende midlertidige tiltak utføres:  Avkjøringsrampe fra E6 i nordøstre kjøreretning til Tungasletta utvides til to kjørefelt over en lengde på ca. 150 meter, målt fra Tungasletta. Det må etableres trafikksikker krysning av avkjøringsrampen for myke trafikanter.  Dersom forlengelse av avkjøringsrampen ikke gir en tilfredsstillende trafikkløsning, vil det kreves påbudt høyresving fra rampen med breddeutvidelse i Tungasletta til to felt mellom rampen og Ingvald Ystgaards veg. Før det gis brukstillatelse for bolig nr. 201 innenfor planområdet skal rundkjøring i krysset Ingvald Ystgaards veg/Tungasletta være etablert.

217905/15

217905/15

63.


VEDLEGG

FOR EIENDOMMEN: Adresse: Øvre Granåslia 19 / 27 Gnr. 49 Bnr. 311 i Trondheim kommune Oppdragsnummer:

Kjøpesum Kr

Kr

Heimdal Eiendomsmegling AS

Kl.

i OVENNEVNTE EIENDOM:

Meglerforetak:

KJØPETILBUD

UNDERTEGNEDE GIR HERVED FØLGENDE BUD PÅ LEILIGHET NR.

Beløp med bokstaver + omkostninger iht. opplysninger i salgsoppgaven Dette budet er bindende for undertegnede frem til og med den

Referanse og tlf nr: Kr.

Kr.

Dersom annet ikke er angitt gjelder budet til kl. 15.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I forbrukerforhold vil bud med kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning ikke bli videreformidlet til selger Eventuelle forbehold: Ønsket overtakelsesdato: Kjøpet vil bli finansiert slik: Låneinstitusjon:

Kr.

Lånt kapital: Egenkapital:

¨ Salg av nåværende bolig eller fast eiendom

¨ Ja

¨ Nei

¨ Disponibelt kontantbeløp (bankinnskudd)

Totalt: Egenkaptitalen består av:

Ønskes uforpliktende finansieringstilbud fra MelhusBanken?

Undertegnede er kjent med at selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Likeledes er undertegnede klar over at budet er bindende for budgiver når det er kommet til selgers kunnskap. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen. Undertegnede er kjent med at budjournalen vil bli forelagt kjøper og selger når handel er sluttet. Kjøper godtar at Heimdal Eiendomsmegling AS kan offentliggjøre salgssummen etter salget. Navn:

Sted:

Fødselsnummer:

E-post:

Navn:

Postnr:

Sign:

Fødselsnummer:

Tlf:

Adr: Sted:

Dato:

Adr: Postnr: E-post:

Kopi av legitimasjon med bilde

Sign:

Signatur:

Tlf:

Kopi av legitimasjon med bilde

Dato:

Signatur:

Dato:

Selgers aksept: Sted:

Utbyggers akspet, dato og kl.:

64.


VEDLEGG

er t a t o n Dine

Forbrukerinformasjon om budgivning Sist oppdatert med virkning fra 1. januar 2014, i forbindelse med ikrafttredelse av endringer i eiendomsmeglingsforskriften. Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning. Før det legges inn bud på eiendommen oppfordres budgiver til å sette seg inn i all relevant informasjon om eiendommen, herunder eventuell salgsoppgave og teknisk rapport med vedlegg.

GJENNOMFØRING AV BUDGIVNING 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold. 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelig også for ettertiden. 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg

av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis. 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik frist.

5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4. 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt. 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form. 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

VIKTIGE AVTALERETTSLIGE FORHOLD 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom. 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen

(man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom). 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale. 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte "motbud"), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.

67.


68.


er

gl e m n i D

KONTAKT JUNE ERIKSEN MEIDELL 46 44 25 16 JEM@HEM.NO THOMAS LØBAKK 93 02 99 52 tl@hem.no KIRSTI NÆSS OLSEN 46 40 08 65 kirsti.olsen@hem.no MARTIN HAVDAL 99 42 24 30 mh@hem.no MARIUS KVALVIK 46 30 00 46 makv@hem.no

69. Alle bilder er av illustrativ karakter, endringer vil forekomme


Profile for Heimdal Eiendomsmegling

Øvre Granåslia 19,I2-102 JEM  

Øvre Granåslia 19,I2-102 JEM