Page 46

SKJØNNLITTERATUR INTERVJUBOK

Vigdis, del for del Kaja Schjerven Mollerin

Anmelderne om I denne verden. Om Susan Sontag: «Hun fører oss med sikker hånd inn i et møte med et stort forfatterskap.»

Vigdis Hjorth blir i dag regnet som en av våre mest anerkjente samtidsforfattere. Denne samtaleboka handler om Hjorths forfatterskap og intellektuelle virke, fra hun debuterte som barnebokforfatter tidlig på 1980-tallet til utgivelsen av hennes hittil siste roman, Arv og miljø, høsten 2016. Hele veien har hun vært en forfatter dypt engasjert i sosiale, historiske og politiske spørsmål. Sammen med Kaja Schjerven Mollerin diskuterer Hjorth problemstillinger hun har vært opptatt av gjennom disse tre tiårene, og hvordan den rollen hun har kunnet innta i offentligheten, har endret seg over tid.

ARNE MELBERG, KLASSEKAMPEN

«… en av landets mest følsomme og innflytelsesrike litteraturkritikere.» FRODE JOHANSEN RIOPELLE, MORGENBLADET

Om forfatteren Kaja Schjerven Mollerin (f. 1980) er utdannet litteraturviter. Hun er kritiker i Klassekampen og redaksjonsmedlem i tidsskriftet Agora, og ble i 2012 kåret til Årets kritiker. Samme år fikk hun Anders Jahres kulturpris. Kaja Schjerven Mollerin bor i Oslo

Tidligere utgivelser I denne verden. Om Susan Sontag (2016) Sammen, hver dag. Om fellesskap i litteraturen (2012) Seks fot under. Om Hans Herbjørnsruds forfatterskap (2011)

INTERVJUBOK  //  ISBN 9788205501355 // KR 379,- // LANSERING: MEDIO SEPTEMBER

46

Gyldendal litteratur årets bøker  

Årets bøker 2017

Gyldendal litteratur årets bøker  

Årets bøker 2017