Billeschou - Materialeinspiration

Page 1

MATERIALE INSPIRATION VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF STEN 2023 E-VERSION V1

VELKOMMEN TIL EN VERDEN AF STEN

Historien om Billeschou A|S

L. M. Billeschou’s Stenhuggerier A/S blev grundlagt i 1867 af familien Billeschou. Virksomheden, som på daværende tidspunkt var et lille stenhuggerværksted i Vejle by, har været drevet i flere generationer af familien Billeschou.

De første 125 år beskæftigede virksomheden sig næsten udelukkende med salg og produktion af gravsten, fliser, monumenter, skulpturer og andre produkter inden for samme kategori. Over de seneste 30 år har virksomheden flyttet sig over til næsten udelukkende at producere køkken- og badbordplader til de førende køkkenproducenter i Danmark. I dag ligger virksomheden i industriområdet i Vejle Nord og dækker over 5600 m2 produktionsfaciliteter.

Som følge af transformeringen fra at være et stenhuggerværksted til primært at være en bordpladeproducerende virksomhed, skiftede virksomheden i 2015 navn fra L. M. Billeschou’s Stenhuggerier A/S til Billeschou A/S.

I dag er virksomheden fortsat en familieejet virksomhed, der er ejet af Jesper og Claus Møller. Hos Billeschou A/S ønsker vi konstant at have fokus på, at vores kunder kan levere det bedste produkt til slutbrugeren. Dette gør vi bl.a. ved at have konstant fokus på kvalitet, fleksibilitet, service og høj leveringssikkerhed.

DET SIKRE VALG

Mulighed for at se råplade for godkendelse

Når du har købt dit køkken eller bad, har du mulighed for at lave en aftale med Billeschou A/S for at besigtige de plader, der skal bruges, inden produktionen af bordpladen(erne) starter. Nogle plader giver mere mening at se. Disse er markeret med

2 MATERIALEINSPIRATION
Indhold Side Vedligeholdelses- og rengøringsprodukter 6 - 7 Marmor 8 - 9 Granit 10 – Lava / Specialsten 11 - 12 – Dansk Granit 13 – Granit 14 - 17 Komposit 18 - 21 Keramik 22 - 31 Dekton Xgloss 32 Vaske / Monteringsformer for vaske 33 - 35 Integral køkken inspiration 36 - 37 Bad inspiration 38 - 39 Fiskesamling 40 Hjørnesamling - Stødsamling 41 Monteringsmuligheder kogeplade 42 Inspiration 43 - 51 Pladegodkendelse 52
Marmor
Granit
Komposit
Keramik
Kvartsit

BILLESCHOU A/S HAR ARBEJDET MED STEN SIDEN

1867

Billeschou A/S, er en af Vejles ældste virksomheder, og køkkenbranchens bordpladeleverandør, når det drejer sig om natursten, komposit og keramik.

I brochuren vil du finde inspiration og information om vores produkter. Vi har udvalgt vores mest solgte, men hvis du ikke

kan finde den der passer ind i dit nye køkken eller bad, så spørg køkkenkonsulenten om de andre muligheder som Billeschou A/S kan tilbyde.

Du kan på www.bsmarmor.dk se vores lagerførte sortiment.

4 MATERIALEINSPIRATION
Calacatta Gold - Suede 20 mm (Komposit)
MATERIALEINSPIRATION 5
Belvedere 20 mm, finslebet (Granit)
Nero Marquina Mat 12 mm (Keramik)

VEDLIGEHOLDELSES- OG RENGØRINGSPRODUKTER

Plejekuffert til natursten består af:

• Anvisning i vedligeholdelse og rengøring

• 1 flaske med Sten Rens

• 1 flaske med Mild Skure Creme

• 1 flaske med Vandbaseret Forsegler

• 2 klude/svampe til rengøring og forsegling

Farvefremhæver anvendes til

• Granit: Nero Assoluto i overfladen patineret

• Marmor: Verde Guatemala

Farvefremhæver/Super Dark er en oliebaseret væske som påføres pladen for at give den en mørkere farve.

Plejekuffert til Komposit og Keramik består af:

• Anvisning i rengøring

• 1 flaske med Komposit Rens & Pleje

• 1 flaske med Mild Skure Creme

• 1 flaske med Sten Rens

• 1 svamp til rengøring (bruges med Mild Skure Creme)

• 2 klude/svampe til rengøring

VIGTIGT:

Natursten skal forsegles inden ibrugtagning. Der medfølger produkter samt en vejledning. Komposit og Keramik er klar til ibrugtagning ved levering.

6 MATERIALEINSPIRATION

Skulle der være rester fra fremstillingsprocessen, som er overset, fjernes disse nemt med en ridsefri nylon-grydesvamp og almindeligt skurepulver.

Daglig rengøring

Til daglig rengøring anbefales en fiberklud, rent vand, neutral sæbe og en tør klud.

Vanskelige pletter

Sten Rens er speciel til rengøring/fedtfjernelse på granit, komposit og keramik.

Eddike kan anvendes til kalkfjernelse på granit, komposit og keramik (ikke marmor og lava).

Billeschous’s Mild Skurecreme er en skurecreme til vanskelige pletter og metalafsmitninger.

Følg anvisningen på flasken.

Se mere info på www.bsmarmor.dk/rengoeringpleje eller scan QR koden

MATERIALEINSPIRATION 7

EGENSKABER OG PRODUKTINFORMATION

MARMOR

Rengøring, vedligeholdelse og patina Marmor rengøres med PH neutralt rengørings middel, eller specielle marmor produkter. Marmor er ikke syrefast. Eddike, citron, cola m.v. vil nedbryde materialet og forkert rengøring kan beskadige bordpladen. Marmor er sammenlignet med granit en ”blød sten”, patina vil komme naturligt med tiden. Syreskader og patina er ikke reklamations berettiget.

Varmefast

Marmor er ikke varmefast, derfor tilrådes altid afsætning på en bordskåner. Varmeskader er ikke reklamationsberettiget.

Glasårer

En glasåre ligner en revne, hvilket det også har været, inden nyt organisk materiale har fyldt revnen. En glasåre er ikke et svagt punkt, tvært imod. Som øvrig natur i natursten er glasårer ikke reklamationsberettiget.

Sandhuller

Overfladehuller efter aflejring af mineraler eller biologiske rester er altid at finde i marmor og kalksten. Små huller forsegles med en forseglende overfladebehandling, mens større huller spartles ud. Sandhuller er ikke reklamationsberettiget.

Slibemærker

Ved matte overflader eller overflader med struktur kan slibemærker ikke undgås. Disse opstår efter slibeklodser, under slibning. Disse er ikke reklamations berettiget.

Reparationer

Køber skal acceptere reparation af naturfejl, som forekommer i forbindelse med forarbejdningen, når reparationerne er udført fagmæssigt korrekt.

Natur i natursten

Marmor er generelt meget varierende i farve, struktur, mønster og sammensætning. Marmor er en vores mest varierende natursten. Brydes i store blokke, der efterfølgende saves op til råplader med en tykkelse på enten 20 mm, 30 mm eller 40 mm. Normalt bliver der ca. 40 stk. 30 mm råplader af en blok, der som regel alle er i samme farvenuance og struktur.

Råpladerne er som regel i samme nuance, men farve og struktur kan godt ændre sig plade for plade, også inde for samme plade. I vores produktion tager vi ikke stilling til placering af natur i natursten. Vores produktion holder fokus på korrekt faglig bearbejdning.

Generelle afvigelser i farve, mønster, glans og struktur er ikke reklamationsberettiget. Vareprøver er altid vejledende og retningsgivende.

Tolerancer

Billeschou A/S garanterer en tykkelse på pladerne med en tolerance på +/- 2 mm. Der gøres opmærksom på at denne tolerance også gælder for den enkelte plade. Tolerancen på længde (2 savede endekanter) er +/- 1 mm pr. kant. Tolerancen på synlige kanter er +/- 2 mm pr. kant.

INFO:

De fleste marmor plader kan vi tilbyde i 20 og 30mm tykkelse.

Muligheder for følgende overflader: Finslebet og Patineret. Tal med køkkenkonsulenten om mulighederne.

Se yderligere info på www.bsmarmor.dk - marmor

8 MATERIALEINSPIRATION

MARMOR

MATERIALEINSPIRATION 9
Blanc Clair C Hvid/råhvid grundfarve med grå åretegninger Jura Polar Blau Grå/blå /gul grundfarve med stor mulighed for fossiler Verde Guatemala Lys eller mørk grøn grundfarve med varieret åretegninger
  
Varierer meget i farver og struktur.

EGENSKABER OG PRODUKTINFORMATION GRANIT/KVARTSIT/SPECIALSTEN

Rengøring og vedligeholdelse

Granit fra Billeschou A/S er altid syrefast og farveægte. Granit tåler let syre: Eddike og skurepulver kan bruges til afrensning af kalk. Pietra Lavica (lava sten) er ikke syrefast og bør behandles som kalksten med ph neutral rengøringsmiddel. Forkert rengøring, rengøring med f.eks. Cillit Bang og andre klorholdige produkter, kan beskadige bordpladen og er ikke reklamations berettiget. Et rengøringssæt bestående af en flaske Sten Rens, en flaske Mild Skure Creme og en flaske Vandbaseret Forsegler tillægges automatisk hver ordre. Se side 46. Ved Nero Assoluto med patineret overflade leveres der en flaske farvefremhæver/ Super Dark i stedet for et rengøringssæt.

Farvefremhæver/Super Dark er en oliebaseret væske, som påføres pladen for at give den en mørkere farve. F.eks. fra grå til sort i Nero Assoluto. Når først man har behandlet en plade med Super Dark kan den oprindelige farve ikke genoprettes.

Varmefast

De danske granitter og Pietra Lavica er varmefaste til 400 gr. Vi yder derfor livstidsgaranti imod varmeskader på disse typer. Øvrige granitter er ikke ubetinget varmefaste, derfor tilrådes altid afsætning på en bordskåner. Varmeskader på øvrige granitter er ikke reklamationsberettiget.

Sandhuller/revner

Små overfladehuller efter aflejring af mineraler eller biologiske rester er næsten altid at finde i natursten. Lava bordplader uden huller findes ikke. Små huller forsegles med en forseglende overfladebehandling. Større huller spartles ud, sandhuller er ikke reklamationsberettiget. I kvartsitsten skal man forvente mange udspartlinger i overfladen som skyldes huller i materialet. Der vil også forekomme mindre huller som ikke er udspartlet. Yderlige kan man opleve større ”vindrevner” som er en fordybning der kan sammenlignes med en revne, men er skabt af naturen. ”vindrevner” vil være en mærkbar fordybning med en negl. Huller, udspartlinger og ”vindrevner” er ikke reklamationsberettiget. Husk at råpladen kan godkendes i Vejle inden produktionsstart

Natur i natursten

Granit er altid varierende i farve, mønster, glans, struktur m.v. De danske granitter og Pietra Lavica (Lava) er generelt meget varierende. Store variationer, pletter og kontraster forekommer her helt naturligt. I vores produktion tager vi ikke stilling til placering af natur i natursten. Vores produktion holder fokus på korrekt faglig bearbejdning. Det er vigtigt, at slutbrugeren er informeret om disse forhold. Billeschou A/S tilbyder, at slutbrugeren, efter forudgående aftale, selv kan besigtige vores råplader for at se farve og struktur i den stentype, de har valgt, og dermed godkende materialet inden produktion. Generelle afvigelser i farve, mønster, glans og struktur er ikke reklamationsberettiget. Vareprøver er altid vejledende og retningsgivende.

Natursten

Brydes i store blokke, der efterfølgende saves op til råplader med en tykkelse på enten 20 mm, 30 mm eller 40 mm. Normalt bliver der ca. 40 stk. 30 mm råplader af en blok, der som regel alle er i samme farvenuance og struktur. Det er dog vigtigt at gøre opmærksom på, at der kan være forskel i farve og struktur, selv inden for den enkelte plade. Det er vigtigt at forklare kunderne, at der kan være farvenuancer og mindre strukturforskelle i de plader, de bestiller set i forhold til de prøver og udstillingsplader, de har set. Billeschou A/S tilbyder, i forbindelse med ordre af granitplader, at kunderne selv kan besigtige vort råpladelager, for at se farve og struktur af den granittype, de har valgt.

Slibemærker

Ved matte overflader eller overflader med struktur kan slibemærker ikke undgås. Disse opstår efter slibeklodser, under slibning. Disse er ikke reklamations berettiget.

Reparationer

Køber skal acceptere reparation af naturfejl, som forekommer i forbindelse med forarbejdningen, når reparationerne er udført fagmæssigt korrekt.

Uniforme typer

I natursten kan der forekomme ”pletter” i varierende størrelser. Stenhuggerlauget i Danmark har fastlagt en norm, der siger, at ”pletter” på op til 15 cm2 må accepteres. I Lava, Lactea og Blå Rønne mfl. skal der accepteres større pletter. Pletter kan forekomme som farvenuancer eller specielle årefortegnelser. I mange stentyper kan der forekomme meget små fordybninger og huller i overfladen. Disse fordybninger kan ikke udspartles, og visse stentyper er dannet således, at den polerede overflade fremstår med mindre felter eller årer, der ikke kan blank poleres. Kom og godkend materialet inden produktion.

Tolerancer

Billeschou A/S garanterer en tykkelse på pladerne med en tolerance på +/- 2 mm. Der gøres opmærksom på, at denne tolerance også gælder for den enkelte plade. Tolerancen på længde (2 savede endekanter) er +/- 1 mm pr. kant. Tolerancen på synlige kanter er +/- 2 mm pr. kant.

INFO:

De fleste granitplader kan vi tilbyde i 20 og 30 mm tykkelse.

Muligheder for følgende overflader: Finslebet, Patineret og Poleret - enkelte i Riverwashed. Tal med køkkenkonsulenten om mulighederne.

Se yderlige info på www.bsmarmor.dk - granit

10 MATERIALEINSPIRATION

LAVA/SPECIALSTEN

LAVA STEN — VARMEFAST

Pietra Lavica er lavasten fra vulkanen Etna. Fascinerende at millioner år gammel lava brydes i store blokke ved siden af vulkanen Etna, der stadig er aktiv. Etna er ca. 2 millioner år gammel. Den har skabt store ødelæggende brud, registreret helt tilbage til år 1169. Siden 1971 har Etna taget til i aktivitet, og ca. hvert 10. år flyder lavaen ud af Etna.

Lava blokke brydes ved vulkanen på Sicilien. I Italien, nord for Verona skæres blokkene til plader. Billeschou A/S henter her vores råplader, som vi så færdigbearbejder til den ønskede bordplade, der passer til dit køkken. Billeschou A/S arbejder med Pietra Lavica, som det er, helt naturligt og råt. Med finslebet overflade i 20 og 30 mm tykkelse (skaffevare).

I kvartsitsten skal man forvente mange udspartlinger i overfladen som skyldes huller i materialet. Der vil også forekomme mindre huller som ikke er udspartlet. Yderlige kan man opleve større ”vindrevner” som er en fordybning der kan sammenlignes med en revne, men er skabt af naturen. ”vindrevner” vil være en mærkbar fordybning med en negl. Huller, udspartlinger og ”vindrevner” er ikke reklamationsberettiget. Husk at råpladen kan godkendes i Vejle inden produktionsstart.

MATERIALEINSPIRATION 11
Pietra Lavica (skaffevare) Grå grundfarve med struktur. Sorte områder kan forekomme. Pietra Lavica (skaffevare)
 
Grå grundfarve med struktur. Sorte områder kan forekomme.

KVARTSIT/GRANIT - SPECIALSTEN

12 MATERIALEINSPIRATION
Jadore Cristello - Finslebet Mørk, grøn grundfarve med varieret grønne/hvide åretegninger. Taj Mahal - Finslebet Sand/lys grundfarve med udtryk i bølgede aftegninger/ åretegninger Dolomiti Super White - Finslebet Råhvid og grå grundfarve med marmorlignende struktur. Er ikke syrefast. Syreholdige produkter kan skade pladen. Belvedere - Finslebet Sort grundfarve med varieret struktur/åretegninger i gylden/hvid.
    
Atlantic Grey - Finslebet Klippegrå grundfarve med åretegninger. Pletter kan forekomme

DANSK GRANIT FRA BORNHOLM – VARMEGARANTI

Køber man dansk granit fra Bornholm ydes der varme garanti som betyder, at man gerne må sætte gryder og pander direkte på bordpladen.

Sort grundfarve med røde årer. Røde områder kan forekomme

MATERIALEINSPIRATION 13
Paradis - Finslebet Moseløkke - Finslebet Rød/brun grundfarve med sort/grå nuancer
Blå Rønne - Finslebet Røde lyn/store sorte plamager kan forekomme

GRANIT

14 MATERIALEINSPIRATION
Nero Assoluto - Finslebet Ensfarvet sort. Kvarts kan forekomme. Nero Assoluto - Patineret Nero Assoluto - Patineret Med planlagt kogeplde Nero Africa – Poleret Nero Assoluto 30 mm - Patineret med gavlplade Både bordplade og gavlplade er 30 mm granit
MATERIALEINSPIRATION 15
Nero Assoluto - Riverwashed (skaffevare) Nero Assoluto - Poleret Star Galaxy - Finslebet (skaffevare) Star Galaxy – Poleret Sort grundfarve med lysende kvartsstykker Nero Africa - Finslebet Sort/grå grundfarve med lyse nuancer

GRANIT

Bianco Sardo - Poleret

Hvid grundstruktur med beige/grå/sorte prikker

Grå Bohus - Poleret (skaffevare)

Lys grå grundfarve med små kvartsstykker i sort og hvid

Mørk Labrador - Poleret (skaffevare)

Sort/brun grundfarve med varieret skinnende mørkeblå kvartsstykker

Ivory Brown – Poleret (skaffevare)

Lysebrun grundfarve med store brune og røde kvartsstykker

Rosa Beta – Poleret (skaffevare)

Hvid grundfarve med grå/sort/lyserødlige nuancer

Lys Labrador – Poleret (skaffevare)

Lyseblå grundfarve med varieret lysende blå/hvide kvartsstykker

(skaffevare)

Hvid grundfarve med grøn/rødlig struktur og brune prikker

16 MATERIALEINSPIRATION
New Kashmir White – Poleret
MATERIALEINSPIRATION 17
Taj Mahal - Finslebet 20 mm (Kvartsit) Jadore Cristello - Finslebet 20 mm (Kvartsit)
 
Vask - Integral - Bad Monteret i Jadore Cristello, 20 mm (Kvartsit)

EGENSKABER OG PRODUKTINFORMATION KOMPOSIT

Rengøring og vedligeholdelse

Til grundig rengøring findes Billeschous produkter: Sten Rens og Mild Skure Creme. Sten Rens er en kraftig sæbe til grundrengøring. Mild Skure Creme er skurecreme til fjernelse af svære pletter og metal afsmitninger. Kalkaflejringer omkring f.eks armatur kan fjernes med brug af Eddike. Rengøring med ikke nævnte produkter anbefales ikke.

Følgeskader vil ikke være reklamationsberettiget. Kompositoverfladen er tæt og skal ikke behandles inden ibrugtagning.

For yderligere information se www.bsmarmor.dk

Varmefast

Kompositbordplader er ikke ubetinget varmefaste. Hurtige temperaturskift og længere påvirkning med høj temperatur fra gryder/pander osv. kan forårsage skade på kompositbordplader. Derfor tilrådes altid afsætning på en bordskåner. Varmeskader er ikke reklamationsberettiget.

Silestone komposit

Er som regel baseret på en stor bestanddel af kvarts. Kvarts er et af de stærkeste mineraler, efter ædelsten. Silestone og granitbordplader deler, med enkelte undtagelser, en lang række egenskaber.

Syrefast

Kompositbordplader er modstandsdygtige over for syre og kemi som eddike, sprit m.f. Kontakt med kraftig base, klorin og Cillit Bang, samt lignende produkter, kan forårsage skader på overflade/polering.

Facts om Silestone

• Silestone® er 100% kompakt

• Silestone® består af op til 94% kvarts, hvilket gør det meget modstandsdygtig overfor ridser

• Silestone® er meget vedligeholdelsesvenligt

• Silestone® er hygiejnisk

• Silestone® har en stor brudstyrke

• Silestone® er meget fleksibel, hvilket specielt i 12 mm, kræver understøtning

UV bestandig

Kompositbordplader egner sig ikke til udendørs brug, da komposit ikke er uv-bestandig.

Variation

Komposit er et rigtig godt alternativ til granit. Komposit muliggør farver og designs, som naturen ikke genererer. Hvid og sort kan variere i toner og nuancer . Design, struktur, kontraster, og renhed kan variere. Alle vareprøver er derfor altid vejledende og retningsgivende.

Vores produktion i Vejle er åben for besøg på hverdage: Se og godkend råpladen inden produktionsstart hos os. De fleste typer kan dog godkendes ud fra prøverne i butikken.

Tolerancer

Billeschou A/S garanterer en tykkelse på pladerne med en tolerance på +/- 2 mm. Der gøres opmærksom på at denne tolerance også gælder for den enkelte plade. Tolerancen på længde (2 savede endekanter) er +/- 1 mm pr. kant. Tolerancen på synlige kanter er +/- 2 mm pr. kant.

INFO:

De fleste kompositter kan vi tilbyde i 12, 20 og 30 mm tykkelse.

Muligheder for følgende overflader: Poleret og Suede (mat). Tal med køkkenkonsulenten om mulighederne.

Se yderlige info på www.bsmarmor.dk - komposit

18 MATERIALEINSPIRATION

KOMPOSIT

Komposit er en lagervare. Det er et rigtig godt alternativ til natursten og muliggør farver og designs, som naturen ikke genererer.

MATERIALEINSPIRATION 19
Charcoal - Suede Blå grundfarve med tynde hvide årer Serana - Suede Lys grå grundfarve med hvide åretegninger Blanco Zeus Extreme - Poleret og Suede Ensfarvet ren hvid Lagoon – Poleret og Suede Hvid grundfarve med marmorstruktur Calacatta Gold - Poleret og Suede Ren hvid grundfarve med brede gyldne åretegninger

KOMPOSIT BASIC+

Et ekstraordinært komposit sortiment, tilpasset dansk design. Et sortiment af valgfrie farver og tidens trends til overraskende priser.

20 MATERIALEINSPIRATION
Basic+ Bianco 22 - Poleret og suede Ensfarvet varm hvid med små prikker Basic+ Grey - Poleret og suede Ensfarvet grå med prikker i varieret farver Basic+ White Dust - Poleret og Suede Hvid grundfarve med forskellige farvet småsten Basic+ Clay - Poleret og suede Basic+ New Black - Poleret og suede Ensfarvet sort med prikker i varieret farver Basic+ White - Poleret Ensfarvet hvid med små farvenuancer
MATERIALEINSPIRATION 21
Basic+ Grey - Poleret Basic+ Clay - Poleret Basic+ New Black - Poleret Basic+ White - Poleret Med endegavl

EGENSKABER OG PRODUKTINFORMATION KERAMIK

Rengøring og vedligeholdelse

Keramik tåler rengøring med alle former for almindelige rengøringsmidler. Overfladen er tæt og skal ikke behandles inden ibrugtagning.

Varmefast

Keramik er varmefast og tåler direkte afsætning med gryder, pander, bradepander osv. Bemærk, at gryder og pander kan slå sig i bunden, hvis ikke bordskåner benyttes.

Syrefast

Keramik er syrefast. Almindelig syre og base kan ikke beskadige keramik.

Ridse/Slagfasthed

Keramik er meget svær at ridse, dog kan produkter med samme hårdhedsgrad, afsætte ridser som ikke kan udbedres. Pas på med en grat fra et keramisk fad eller lignende – det kan medføre ridser. Keramik er meget modstandsdygtig over for slag mod overfladen,

men et uheldigt stød med en tilsvarende hård genstand imod en forkant, kan forårsage afskalling og et efterfølgende hak. Dette er ikke reklamationsberettiget.

UV bestandig

Keramik er uv-bestandig og kan bruges ude som inde.

Variation

Der kan opstå naturlige variationer mellem 2 plader. Design, struktur, kontraster, og udtryk kan variere. Alle vareprøver er derfor altid vejledende og retningsgivende.

Tolerancer

Billeschou A/S garanterer en tykkelse på pladerne med en tolerance på +/- 2 mm. Der gøres opmærksom på at denne tolerance også gælder for den enkelte plade. Tolerancen på længde (2 savede endekanter) er +/- 1 mm pr. kant. Tolerancen på synlige kanter er +/- 2 mm pr. kant.

INFO:

De fleste keramiker kan vi tilbyde i 8, 12, 20 og 30 mm. Samt et mindre antal i 4 mm (max mål 1000 x 2000 mm f.eks. til stænkpanel og 8 mm til væg.

Muligheder for følgende overflader: Mat og Poleret (Xgloss). Tal med køkkenkonsulenten om mulighederne.

Se yderlige info på www.bsmarmor.dk - keramik

22 MATERIALEINSPIRATION

KERAMIK - 12 MM

MATERIALEINSPIRATION 23
Ceppo Di Grey (Mat) Lys grå/cement grundfarve med varieret stenmønster Nero Marquina (Mat) Sort grundfarve med varieret hvid marmorstruktur Statuarietto (Mat) Hvid grundfarve med grå marmorstruktur Pure White (Mat) Hvid grundfarve Pietra Grey (Mat) Grå grundfarve med åretegninger i hvid

KERAMIK - 12 MM

Brun grundfarve med varieret marmorstruktur

Sand/lys grundfarve med udtryk i naturlignende aftegninger/åretegninger

Råhvid og grå grundfarve med marmorlignende struktur

Grå/Sort grundfarve med varierende nuancer

24 MATERIALEINSPIRATION
Dolomiti (Mat) Black Vein Emperador (Mat) Yamuna (Mat) Emperador 12 mm (Keramik)
26 MATERIALEINSPIRATION
KERAMIK
Laurent Brun grundfarve med tydelige åretegninger i rustfarve Uyuni Ren hvid grundfarve Entzo Hvid grundfarve med grå og brune åretegninger Radium Mørk brun grundfarve med jern/rust struktur Sirius Dyb sort grundfarve med struktur i overfladen Domoos Dyb sort grundfarve
MATERIALEINSPIRATION 27
Kelya Brun varieret grundfarve med tynde hvide lyn Calacatta Hvid grundfarve med grå marmorstruktur Aspen Grey Antracit grå grundfarve med svage nuancer af sorte striber Calatorao Grå/brun grundfarve med lyse striber Basalt Grey Antracit grå grundfarve med svage nuancer af sort Trilium Mørk brun grundfarve med jern/rust struktur

BASIC+ KERAMIK - 20 MM

Basic+ Carrara (Mat)

Hvid grundfarve med grå marmorstruktur

Basic+ Marrone (Mat) Mørk brun grundfarve med rust struktur

Basic+ Nero (Mat)

Sort grundfarve med grå åre struktur

Basic+ Fossil (Mat)

Grå grundfarve med fossiler og en tynd åretegning

Basic+ New York (Mat)

Grå grundfarve med varieret grå beton struktur samt sorte, grå og røde nister

Basic+ Pietra di Savoia Perla Råhvid/lysegrå grundfarve med svage nuancer

28 MATERIALEINSPIRATION
MATERIALEINSPIRATION 29
Ceppo Di Grey (Mat) 12 mm keramik Basic+ Carrara (Mat) 20 mm keramik

BASIC+ KERAMIK - 20 MM

med varierende nuancer

Varierende beige/sand grundfarve med små aftegninger

30 MATERIALEINSPIRATION
Basic+ Beach Basic+ Black Sky Grå/sort grundfarve Basic+ Bianco (Mat) Hvid grundfarve Basic+ Pietra di Savoia - Antracit (Mat) Antracit grå grundfarve med svage nuancer Basalt Grey 20 mm (Keramik)

DEKTON XGLOSS

Taga Xgloss er i højglans og er varmefast.

Xgloss er en serie i keramik med højglans overflade. Du skal være opmærksom på, at kanten ikke fremstår i højglans men mat.

32 MATERIALEINSPIRATION
Arga - Poleret (Keramik)

VASKE

Vi har et stort udvalg i vaske til køkken og bad.

MASSIVE essing VASKE

MATERIALEINSPIRATION 33
M

MONTERINGSFORMER FOR VASKE

34 MATERIALEINSPIRATION
Planlimning Underlimning & underfræst (frarådes i keramik) Integral Planlimning

Planlimet

Vaskehullet er fræst ned i bordpladen så oversiden på vasken ligger plan med bordpladen.

Vasken fuges rundt i kanten mod bordpladen. Man skal forvente at fugen skal udskiftes på et tidspunkt da denne bliver slidt.

Integral

Vask og bordplade er skåret i smig så der er en minimal synlig overgang mellem bordplade og vask. Mærker man på vasken og pladen vil det føles som om det går ud i ét. Fasen i en integralvask vil ligge på 6mm +/- 2mm. I Subline 700 kan større afvigelser forekomme.

Det er ikke muligt at lave integralvask i følgende materialer: 12mm komposit, alle materialer under 12mm tykkelse, marmor (med undtagelse af Jura Polar Blau, Verde Guatemala og Blanc Clair), River washed og Bush hammered overflader, Pietra Lavica, Skifer.

Nedfældet

Flangen på vasken ligger over bordplade niveau.

Underlimet

Vasken er pålimet under bordpladen og man vil kunne se dybden på bordpladen igennem hullet til vasken. Bordpladen vil være poleret/fintslebet på den synlige kant i hullet og bordpladen vil have et udhæng over vasken.

Billeschou A/S fraråder denne monteringsform i køkkenbordplader af keramik.

Underlimet & Underfræst

Vaskehullet er delvist fræst op under bordpladen og man vil kunne se en del af bordpladens tykkelse igennem hullet til vasken. Bordpladen vil være poleret/ fintslebet på den synlige kant i hullet og bordpladen vil have et udhæng over vasken.

Billeschou A/S fraråder denne monteringsform i køkkenbordplader af keramik.

MATERIALEINSPIRATION 35

INTEGRAL KØKKEN INSPIRATION

36 MATERIALEINSPIRATION
Subline 500 Monteret i Atlantic Grey, 20 mm (Granit) Etagon 500 Monteret i Blå Rønne (Granit) Etagon 500 Monteret i Basic+ Clay, 20 mm (Komposit) Subline 700 Monteret i Nero Marquina, 12 mm (Keramik)

Tilbehør?

INTEGRAL MULIGHEDER

INTEGRAL MULIGHEDER

Infino sort – kommer i satin gold

Blanco Subline 400 – 500 og 700 kan fås i mange forskellige farver.

Blanco SUBLINE 400 – 500 og 700 kan fås i mange forskellige farver.

Se Blanco.dk under Subline 400 – 500 og 700

Se Blanco.dk under SUBLINE 400 – 500 og 700

Bordplade:

Bordplade:

TILBEHØR - AFLØBSSÆT INFINO

Tilbehør?

Tilbehør?

Tilbehør?

Infino sort – kommer i satin gold

Infino sort – kommer i satin gold

Taj Mahal Etagon 500 Sort og Antracit Dolomiti - Mat (Keramik) Blanco SUBLINE Sort Sort Antracit Klippegrå Vulkangrå Kaffe Trøffel Soft White Hvid Antracit Vulkangrå Infino (sort) Kommer også i satin gold Infino Infino Sort Mat Satin Gold

BAD INSPIRATION

Calacatta Gold, 20 mm (Komposit)

Vask: Integral Bad

Dolomiti Super White, 20 mm (Kvartsit/granit)

Vask: Oval porcelænsvask i sort – producent Cassøe

Jadore Cristello, 20 mm (Kvartsit)

Vask: Integral Bad

Jurta Polar Blau, 20 mm (Marmor)

Vask: V&B Evana

38 MATERIALEINSPIRATION

INTEGRAL BAD INSPIRATION

MATERIALEINSPIRATION 39
Billeschou Bad Integralvask Solidsurface – pure acrylic hvid Kummemål: Ca. 50 x 30 x 11,5 cm Atlantic Grey, 20 mm, Finslebet (Kvartsit) Vask: Integral Bad
Kelya, 20 mm (Keramik) Mat

FISKESAMLING

Hvis jeres bordpladeløsning skal være længere end det er muligt at lave i et stykke, kan man lave en stødsamling eller fiskesamling omkring kogepladen.

40 MATERIALEINSPIRATION
Laurent (Keramik) Laurent (Keramik)

HJØRNESAMLING - STØDSAMLING

Alle synlige kanter på bordpladen bliver slebet. Ved en samling bliver kanten let faset så samlingen ikke bliver så synlig når der er lagt en fuge.

Samling efter der er blevet fuget

MATERIALEINSPIRATION 41

MONTERINGSMULIGHEDER KOGEPLADE

Ilægning/nedfældet

Kogepladen ligger ovenpå bordpladen

Planlimning

Kogepladen ligger på niveau med bordpladen (ca. 1 mm under overfladen af pladen)

Planlimning med fiskesamling

42 MATERIALEINSPIRATION

INSPIRATION

Vi har plader til indendørs og udendørs brug.

MATERIALEINSPIRATION 43
Spisebord, Pietra Grey, 12 mm (Keramik) Spisebord, Belvedere, 20 mm, slebet (Granit) Spisebord, Nero Marquina, 12 mm (Keramik) Badvæg, Calacatta Gold (Komposit)

PLANLIMNING - STÅLVASKE

Med 6 mm kantprofil.

Fås til 50 cm - 60 cm og 80 cm vaskeskab.

Vask:

44 MATERIALEINSPIRATION
Calacatta, 20 mm (Keramik) SLIM Skanitek Edgy 500-F Pietra Grey (Keramik) Vask: Franke Mythos MYX 210-70 Lyra - Gavlløsning 30 mm (Komposit)

INSPIRATION - MARMOR

46 MATERIALEINSPIRATION
Jura Polar Blau, 20 mm - Finslebet Vask: Messing look, planlimet Blanc Clair C, 20 mm - Finslebet Vask: Etagon 500
 
Verde Guatemala, 20 mm - Finslebet

INSPIRATION - KVARTSIT-GRANIT

MATERIALEINSPIRATION 47
Dolomiti Super White, 20 mm - Finslebet Belvedere, 20 mm - Finslebet  

INSPIRATION - KOMPOSIT

48 MATERIALEINSPIRATION
Basic+ Clay, 20 mm - Suede Calacatta Gold, 20 mm - Poleret
MATERIALEINSPIRATION 49
Basic+ New York, 20 mm (Keramik) Ceppo Di Grey, 12 mm (Keramik)

INSPIRATION - KERAMIK

50
Basic+ Marrone, 20 mm Statuarietto, 12 mm (Mat)
MATERIALEINSPIRATION 51
Calacatta, 20 mm New York, 20 mm

DET SIKRE VALG

Mulighed for at se råplade for godkendelse

Marmor – Granit – Komposit – Keramik – Kvartsit

Når du har købt dit køkken eller bad, har du mulighed for at lave en aftale med Billeschou A/S for at besigtige de plader, der skal bruges, inden produktionen af bordpladen(erne) starter.

Inden besøget:

• Ordren skal være bestilt hos Billeschou A/S af køkkenkonsulenten

• Du skal medbringe Billeschous ordrenummer, som oplyses af køkkenkonsulenten

• Du skal booke tid hos Billeschou, og pladen(erne) kan fremvises 3-4 uger før levering af bordpladerne

• Tidsbooking foretages direkte hos Billeschou A/S på telefon 7582 1622 – Billeschous ordrenummer skal oplyses ved tidsbestilling

• Åbningstider er mandag til fredag kl. 08:00 -16:00

Under besøget:

• Billeschou A/S har en tegning af dit nye køkken/bad plade

• Sammen gennemgår vi hvordan bordpladerne kan skæres og vende på råpladen

• Hvis råpladen ikke lever op til dine forventninger, kan den afbestilles på dagen ved godkendelsen (gælder kun lagerførte varer). Såfremt den afvises vil der tilgå ekstra leveringstid, da vi først skal have nyt materiale hjem

• Venligst bemærk at det er en godkendelse, og ikke en udvælgelse mellem flere forskellige råplader

Produktion:

• Billeschou A/S forsøger bedst muligt at producere pladen(erne) efter det aftalte. Skulle der under produktion opstå brækage, fejl i plade eller lignende, vil skæringerne blive rykket på råpladen. Er dette ikke muligt vil den respektive bordplade blive skåret af en anden råplade. Bliver der taget en ny råplade i brug, vil du blive tilbudt ny godkendelse. Leveringen vil evt. blive udsat.

• Ved skaffevarer vil der igen være en ny leveringstid på cirka 4-6 uger. Ved skaffevarer er pladen allerede godkendt ved hjemkomst, men hvis den afvises ved besøg vil der komme et gebyr. Ellers vil godkendelsen bestå i hvor på råpladen, at de endelige plader skal skæres.

• Billeschou A/S garanterer ikke åresammenhæng/gennemgang mellem 2 eller flere plader

grafiskforum.dk
Islandsvej 2 · 7100 Vejle · Tlf. 7582 1622 · billeschou@bsmarmor.dk · www.bsmarmor.dk
Scan QR koden for at se vores sidst opdaterede materialeinspiration.