Gimle Magasin #14

Page 1

#14

efterår 2019 gratis magasin

BENAL

BÅDE FOR BETTINA OG KØDBY-CONNAISSEURS

MUSIKSTARTER

MUSIK, FLID OG FÆLLESSKAB FOR UNGE MUSIK INTERESSEREDE MØD GIMLES NYE BOOKER

EFTERÅRETS PROGRAMFoto Bo Källberg

INDHOLD

05 VÆKSTLAG, KUNST OG LEDER

INTIME KONCERTOPLEVELSER

06 – BÅDE TIL BETTINA OG BENAL

KØDBY-CONNAISSEURS

12 MUSIK, FLID OG FÆLLESSKAB FOR MUSIKSTARTER

UNGE MUSIKINTERESSEREDE MUSIC 14 THE LIBRARIANS

17

MØD GIMLES NYE BOOKER

20 EFTERÅRETS PROGRAM KOLOFON ANSVARSHAVENDE Maria Grongstad – mariag@gimle.dk Maria Daa Stridsland – maria@gimle.dk

ANNONCER Maria Grongstad mariag@gimle.dk

FORSIDEFOTO Benal Foto: Pressefoto/Sony

UDGIVER Gimle Helligkorsvej 2 4000 Roskilde Tlf 4637 1982

ORD Henrik Holm, Maria Grongstad, Roskilde Bibliotekerne, Musikstarter GRAFIK Maria Daa Stridsland

NÆSTE UDGAVE Januar 2020 Magasinet kan hentes i Gimles Café, på alle uddannelsesinstitutioner i Roskilde, Roskilde Bibliotekerne, turistinformationen i Roskilde og læses online på gimle.dk. Der tages forbehold for fejl, ændringer og aflysninger.

TRYK Dystan & Rosenberg OPLAG 5.000 stk.

3


R M ,A O IC ED US E M FR F D AN M

F FI

IC US M F

S ME TI 50

S S OF AND AR M ME YE IVIS TI 50 ACT

S S A AR M ME YE IVIS TI 50 ACT

Y FT FI

Y FT FI

Y

S, RT M ,A O IC ED US E M FR OF ND S A AR SM YE VI 0 TI

S, RT M ,A O IC ED US E M FR OF ND S A AR SM YE IVI 50 ACT

S, RT M ,A O IC ED US E M FR OF ND S A AR SM YE IVI 50 ACT

Y FT FI

, TS M DO

S ME

S, RT M ,A O IC ED US E M R


G VÆKSTLAG, KUNST O VELSER INTIME KONCERTOPLE På Gimle brænder vi for de intime koncertoplevelser, at dyrke musikkens vækstlag og give plads til den kunst der bare må ud. Vi har et mål om at musikken skal ud og møde alle borgere, det sker både via de store koncerter der kan trække mange, dem er vi stolte over at arrangere og vi ved at vi gør et stort publikum glade. Men det handler for os også om at møde publikum uventede steder og møde publikum med musik de ikke ved at de gerne vil høre. I juni startede Gimles nye booker Lauge, der fremover vil have hovedansvaret for at kuratere Gimles program. Lauge vil have en særlig opgave med at sikre at hver gang vi booker et stort navn, så skal vi huske også at booke et vækstlagsarrangement, et arrangement for de smalle genrer eller et intimt arrangement, der giver publikum en helt særlig oplevelse. Vi har som spillested dels et ønske, men også en forpligtelse, til at udvikle musiklivet, og sikre at de nye artister og de smalle genrer får en scene at optræde på, og bliver set og hørt. Uden udvikling og uden fokus på vækstlaget, får vi ikke nye spændende og succesfulde danske artister. På Gimle vil vi ikke nøjes med selv at booke artisterne. Med et nyt samarbejde vil vi bringe livemusikken hjem i din egen stue, og gøre dig eller din nabo til koncertarrangører. I magasinet præsenterer vi et sneak peak på et nyt samarbejde med Low-Fi, der er et musikfællesskab og en online-platform, der hjælper med at 'parre' musikere og interesserede værter. Low-Fi faciliterer mødet mellem musikere og dig som har en stue hvor der kan spilles en intim hjemmekoncert. Herefter oprettes koncerten på platformen og der kan sælges billetter til andre musikinteresserede. Du får magien helt ind i din egen stue og er selv med til at udvælge musikken og sætte rammerne. Søg det nye og det ukendte når du går på opdagelse i Gimles program – det er her du finder de helt særlige oplevelser! Rigtig god fornøjelse.

Lars Månsson Sloth Spillestedsleder Foto Thomas Rasmussen

5


SEURS

Y-CONNAIS B D Ø K G O A IN T T E TIL BE

– BÅD

De prikker til den hårde rap-attitude, tror på musik i balance mellem instinkt og intellekt og så er de klar til en intim eksplosion i selskab med Gimles publikum. Mød Benal – succes-duoen med rapperen Benjamin Hav i front og produceren Albert Wanscher i ryggen.

6

Fanget på en telefonlinje i tourbussen, der denne lørdag eftermiddag i juni bevæger sig tværs gennem Danmark fra Hovedstaden mod Herning, fortæller Benjamin Hav med karakteristisk rolig og dyb stemme: „Der er lidt en på-vej-mod-ukendt-territorium-i-Herning-vibe her hos os.“ Uldjyderne har bedt Benal om at levere finalebraget til byens kulturuge. At der er jyske bud på Benal, der ellers har rødder i den københavnske asfalt, vidner om en duo på vej mod nye marker. For selvom Benjamin og Albert sammen har fyldt store sale i både Aarhus og København i foråret, så er det folkelige gennembrud stadig under opsejling.

MED SMÅ KNÆK PÅ KURVEN

„En del af håbet og drømmen er jo også at sprede musikken, og pludselig kan man så være heldig, at den dukker op på en mindre østjysk radiostation. Jeg vil gerne kunne køre en mere Kim Larsen-agtig spredning på det, uden sammenligning i øvrigt. Men det er bare sådan, at jeg godt kan lide, hvis en standard-Bettina 40 år fra Herning har en relation til det,“ fortæller Benjamin.

„Jeg tror, at man som lytter er lidt prækodet i rapgenren til visse sounds og måder at præsentere tingene på. Der tror jeg, at vi har blandet nogle ting, som er lidt fremmede for mange. Det er som at smage noget med et krydderi, man ikke har smagt før. Det tager lidt tid at vænne sig til det,“ overvejer Albert.

Vejen til den succes, som Benal søsatte i 2012, har ikke været præget af karrieremæssige højdespring. „Vores opstigen igennem den her branche har taget en del år, og det er nok, fordi vi blander noget, som smager anderledes end så meget andet,“ forklarer Albert. Ja, mange anmeldere og journalister er begejstrede for jer, men de kæmper lidt med at sætte jer i bås og taler om, at man som lytter skal knække koden til jeres musik. Hvordan kan det være?


Ord Henrik Holm Foto Pressefoto/Sony

OM S , T E G O N R E D N A VI BL ET. D N A T E G E M Ã… S END 7


Benjamin fortsætter: „Vi har bevæget os ud på et andet terræn end tidligere, hvor der vil være nogle flere Bettinaer i midt-40’erne, der kører Mads Langer-ridt. Og der er vi nok ikke helt så umiddelbare. Det er ikke et bevidst valg. Men jo, vi er nok ikke helt som de fleste andre urbane drops, der er ude for tiden.“ Efter få minutter med de to i røret er det som om, Benjamin Hav er lige så meget i dialog med sig selv som med omgivelserne. Undervejs dukker alle de små ord og linjer fra hans tekster op i ordstrømmen. Poesien og hverdagstalen flyder sammen og blandes med lige dele dybe tanker og et tykt lag dansk ironi. Alt imens sørger Albert for jordforbindelsen.

VI SKAL SAMLE DANMARK Flere har kaldt Benals blanding af dance, pop og rap for et brud på hiphop-genrens konventioner. Men er det bevidst, at Benjamin og Albert udfordrer genren? „For mig er det ikke så vigtigt at bryde konventionerne længere. I begyndelsen føltes det måske lidt som et uskrevet manifest, vi arbejdede ud fra, men i dag har vi mere fundet en lyd og en plads,“ fortæller Albert. Benjamin supplerer: „Det er lidt et label, vi har fået. Og det kan godt være lidt ærgerligt. For mig er det vigtigste, at vi laver musik, der virker. Musikken skal selvfølgelig ikke være en en-til-enkopi af noget, der findes i USA eller et andet sted. Men jeg er træt af musik, hvor det primært handler om at jagte det nyskabende. Så kunne man jo bare sidde nede i Berlin og slå hovedet ind i et skilt, mens man synger en dansk salme.“ Men I formår alligevel at bringe sårbarhed ind i rappen, der vel ellers normalt er kendt for en hård attitude? „Tak. Og ja, det er også, fordi jeg synes, at det er sjovt at prikke til, at man skal være sej. Mange rappere holder et skjold op. For mig er det interessant at vise det hele menneske og de følelsesmæssige ekstremer, som også er en del af mit eget liv. Jeg er selv meget i den ene eller den an8

den grøft. Det er enten vinterbadning eller sauna for nu at bruge nogle lidt småborgerlige klicheer,“ forklarer Benjamin. Tror I også, det er følelserne, der gør, at I appellerer til mange forskellige publikummer? „For mit eget vedkommende er det i hvert fald de ekstreme følelser, som andre digtere og kunst kan berette om, der værker i sjælen. Så det kan meget vel være, at den slags også virker umiddelbart på andre. Og jeg vil gerne have, at musikken og ordene balancerer mellem det instinktive og intellektet. Der er ikke noget, jeg hellere vil undgå, end kun at tale til intellektet for så bliver det for smalt. Det skal virke sandfærdigt. Hvis vi kan balancere mellem det, der sker i hovedet og det umiddelbare, så tror jeg på, at vi kan være vigtige for både en connaisseur i Kødbyen og Bettina i Herning,“ siger Benjamin. Det lyder næsten som et socialdemokratisk slogan om at samle Danmark? „Fuldstændig. Fuldstændig. Der er jo en rød tråd i det. Vi skal have Bettina med og Kødbyen-connaisseurs skal også have et skud Bettina. Vi kunne godt have roser med på scenen, ik’,“ svarer Benjamin lynhurtigt.

PUBLIKUM PÅ HJEMMEBANE Når Benal i efteråret begynder deres Amazing Tour, sker det på Gimle. Det er tredje gang duoen indtager Tanken. „Faktisk spillede vi en af vores allerførste koncerter på Gimle. Det var i 2012, hvor vi var med i P3’s Karrierekanonen. Vi spillede en showcase-koncert, hvor vi havde kørt både familie og venner til Roskilde i en partybus,“ husker Benjamin og fortsætter: „Vi spillede også på Gimle sidste år, og jeg har selv været inde og høre Jedi Mind Tricks. Det er sådan et sted, vi glæder os til at komme tilbage til.“ Nu har I spillet en del store koncerter i foråret fx i KB Hallen, hvad tænker I om at skulle ind på de mindre scener igen?


SANDHEDEN ER, AT JEG IKKE HAR N

OGET I BAGHÅND

„På en måde er der slet ikke nogen forskel på de store og små scener. Fornemmelsen af musikken er den samme. Men følelsen er en anden, når der står 5000 i stedet for 500 mennesker og lytter. Det kan være mere nervepirrende at stå på en lille scene tæt på publikum,“ fortæller Albert. „Det fylder meget og tager tid at rejse ud og spille i alle de små lommer i Danmark, men det er også fedt at møde publikum på deres hjemmebane. Når vi spiller de store koncerter, er publikum på en måde inviteret ind på vores hjemmebane, og det giver noget andet. Vi har prøvet stort set alle størrelser af scener, og det kan noget at stå helt nede på gulvet sammen med publikum på et diskotek, som vi også har prøvet det på Garbos i Roskilde. Men det dufter spændende, når der er muligheder for at spille de rigtig store steder, som vi stadig har til gode. Royal Arena kunne da være fedt, men jeg gider ikke sådan noget pis med kun at fylde det sted halvt. Og vi er ikke rigtigt Minds of 99 eller Rasmus Seebach endnu,“ funderer Benjamin. Albert fortsætter: „For mig er der to sider af det at spille live. På den ene side nyder jeg det, fordi det er sådan en rus at stå deroppe. På den anden er det sådan en kynisk analyse, hvor vi kan se, hvordan de forskellige numre virker på publikum. Benjamin er showet live, hvor jeg nok er showet i studiet. Jeg kommer fra en DJ- og technokultur, hvor det ikke er almindeligt at gå amok på scenen. Det er jeg ret farvet af, og Benjamin er nok nærmest det modsatte. Men det vigtige er egentlig ikke antallet af publikummer, vi vil bare gerne hen imod, at de enkelte koncerter er vigtige for både os og publikum.“

DET SKAL VÆRE AMAZING „Sandheden er, at jeg ikke har noget i baghånden, hvis publikum ikke lige er på,“ fortæller Benjamin åbenhjertigt

EN,

om det at stå alene i front. Han fortsætter: „Engang havde jeg det med at måle alle oplevelser op imod de største oplevelser, vi har haft. Men det skal man passe på med. Hvis ikke lige musikken gør dét for publikum, som John Mogensens musik vil gøre til Open Air i Svendborg, så er det om at stå ved, at vi stoler på nogle andre præmisser. Så må vi tage til takke med det, vi kan give.“ Til de store shows har I haft flere gæster med på scenen, kan vi også forvente det på efterårsturnéen? „Jeg kan godt lide at udfordre, hvem der kan være gæst på scenen med os. Det lyder måske paradoksalt, men det skal heller ikke blive et cirkus eller for gøglet. Vi har ramt den meget godt med eksempelvis Søren Huss, Lis Sørensen og Thomas Helmig. For det meste prøver jeg at finde ud af, hvem der lige er i nærheden, og som har den indre svinehund, når vi skal spille. Jeg har fået lavet en aftale med vores monitormand om, at jeg kan komme med gæster, der skal med på scenen indtil en time før koncerten går i gang. Den frihed kan jeg godt lide. Vi kan finde ud af, om det virker, efter vi har gjort det. Det prøver jeg at leve efter,“ fortæller Benjamin og slutter: „Amazing Tour er en opfordring til at gå dybt. At skrue op på alle parametre. Det bliver sjovt, for der er lige folk nok og størrelse nok på stederne til, at man får den der eksplosion samtidig med, at det også er intimt. Vi kommer ind og mærker folk på en anden måde. Det er det, vi søger på efterårsturnéen. Det lyder bare bedre med Amazing Tour end den indadvendte eksplosionstour. Det er Amazing at komme ud og være tæt, tæt, tæt, tæt med folk. Det er dejligt!“ 9


MUSIK LEDELSE MEDIER POLITIK MAKER KUNST

HER TRIVES

ROSKILDE FESTIVAL HØJSKOLE

MUSIKMILJØET

Foto: musicscool.dk

rofh.dk

KONCERTER FESTIVALER UNDERVISNING ØVELOKALER

HACKE/TOP-GALIA Mød dem i en eksklusiv samtale på Roskilde Bibliotek i 30-året for Berlinmurens fald. Foto: Thomas Høgdal Thomsen

Der bliver ikke fejet noget ind under jerntæppet, når guitarist Lars Top-Galia fra Sort Sol og bassist Alexander Hacke fra Einstürzende Neubauten fortæller om livet og rockmusikken i 80’ernes Berlin. Tirsdag d. 12. november kl. 19.15-21 Køb billet på roskildebib.dk

Foto: Kai Heimberger


É F A C S E GIML I Gimles café kan du blandt andet opleve små live-koncerter, foredrag, debataftner, stand-up, internationale aftner med mere. Der er altid fri entré til arrangementerne. I caféen er der god plads til gruppearbejde, og vi har naturligvis gratis trådløst internet. Køkkenet tilbyder et sundt og varieret menukort til overkommelige priser, og rigtig meget af maden bliver lavet fra bunden. Prøv fx vores populære vegetarburger, der også laves i en vegansk udgave.

*Ved natklub-arrangement i Tanken eller Kælderen lukker caféen kl. 02.00

Personalet i caféen består af fem europæiske volontører, der kommer til Gimle for et år af gangen. De er en del af EU programmet The European Solidarity Corps, der tilsigter at give en fornemmelse af aktivt europæisk medborgerskab, solidaritet og tolerance blandt unge europæere. Lige nu har Gimle volontører fra Estland, Østrig, Spanien, Holland og Tyskland.

ÅBNINGSTIDER OG BORDBESTILLING MANDAG Lukket TIRSDAG kl. 12 - 00 (Køkken kl. 12 - 20) ONSDAG kl. 12 - 00 (Køkken kl. 12 - 20) TORSDAG kl. 12 - 00 (Køkken kl. 12 - 20) FREDAG kl. 12 - 03* (Køkken kl. 12 - 20) LØRDAG kl. 12 - 03* (Køkken kl. 12 - 20) SØNDAG kl. 10 - 17 (Køkken kl. 10 - 15) Vi anbefaler at bestille bord, hvis I vil være sikker på, at der er plads. Bestil på bordreservation@gimle.dk. Se hele menukortet på gimle.dk/gimles-cafe/menukort

11


– MUSIKSTARTER –

MUSIK, FLID OG FÆLLESSKAB FOR UNGE E D E R E S S E R E T MUSIKIN

Musikstarter blev grundlagt tilbage i 2013 af Nephew, i samarbejde med Ungdomsringen, Fonden Roskilde Festival og Bikubenfonden, og nu kører projektet på fuld kraft. I skolernes efterårsferie afholdes Musikstarter således for 7. år i træk. Formålet med Musikstarter er at få flere større børn og unge i Danmark til at opleve glæden i at være sammen om musik. Musikstarter er for alle musikinteresserede – både nybegyndere og øvede, både bands og solister – og kerneværdierne er „flid og fællesskab“.

12


CAMP ROSKILDE Musikstarter Camp Roskilde bliver arrangeret og afviklet i tæt samarbejde mellem Klubberne i Roskilde, Kulturskolen, Roskilde Musiske Skole, Gimle, Østervangskolen og Ungdomsringen. Camp Roskilde afholdes fysisk på Østervangskolen, hvor deltagerne både øver, spiser og overnatter. Afslutningskoncerten finder sted på Gimle, d. 15. oktober. De unge inddeles på forhånd i grupper á 5-6 personer, som hver tildeles en lærer, der følger dem hele ugen. På Camp Roskilde er særligt fællesskabet og det kreative i fokus, idet deltagerne i grupperne skal skrive minimum én sang i løbet af ugen.

MERE END MUSIKSTARTER Når du tilmelder dig Musikstarter Camp Roskilde, får du mere end én uges koncentreret musik og samvær. Du får samtidig muligheden for at træde ind i et fællesskab med ligesindede unge fra nær og fjern, der spiller musik, og som vil det musikalske fællesskab. I løbet af året er der nemlig planlagt en række aktiviteter, som opfølger på selve efterårscampen:

Oktober Musikstarter Camp Roskilde opstart på et års forløb. Januar

Aalborg musikfestival – 3 dage i Aalborg, hvor de unge spiller showcases med deres bands fra Musikstarter og lytter til andre koncerter.

Marts

„Sessions“. Over en weekend indspiller de unge så meget materiale som muligt fra Musikstarter.

Juni „Release fest“: Udgivelse af det indspillede materiale. Er du mellem 13-18 år og har lyst til at mødes med andre kreative unge og spille musik? Læs mere og tilmeld dig Musikstarter her: musikstarter.dk/camps-2019/roskilde/ Er du voksen og nysgerrig på at høre, hvad unge mellem 13-18 år kan kreere? Så kom og lyt til deres afslutningskoncert på Gimle torsdag d. 15. oktober kl. 19.00.

13


THE MUSIC LIBRARIANS Vidste du, at Roskilde Bibliotekerne har en vinylsamling på omkring 1500 plader? Vores musíkbibliotekarer elsker at åbne dørene til musikken og de mange genrer. Vi taler om og lytter til musikken i lytteklubber, podcasts, BEAT:LITT med artist talk og livekoncerter. Her får du lige tre favorit-anbefalinger fra tre bibliotekarer, hvis hjerter hamrer og banker dag og nat for musikken.

MUSIKPROGRAMMET PÅ ROSKILDE BIBLIOTEKERNE BEAT:LITT – 'TEATERKONCERT NICK CAVE' 25.09/19.15-21.00/50 kr. Skuespiller Thomas Bang og guitarist Anders Birk spiller numre og fortæller om Aarhus Teaters prisbelønnede publikumssucces.

FOREDRAG OM QUEEN PÅ VIBY BIBLIOTEK 04.11/19.00-21/25 kr. Varm op til Queen Machine i Roskilde Kongrescenter med anekdoter, billeder, videoklip og lyd. Radiovært og Queennørd Morten Nielsen fortæller om det populære band.

VINYLBINGO PÅ RAGNAROCK 02.10/19.30-21.30/Gratis adgang, betal for spillepladerne. Vind lækre vinylplader og koncertbilletter til musikquiz og bingo i skæret fra RAGNAROCKs Gasolin'-udstilling.

HACKE/TOP-GALIA I MURENS SKYGGE 12.11/19.15-21.00/50 kr. Mød vennerne Alexander Hacke fra Einstürzende Neubauten og Lars Top-Galia fra Sort Sol når de tager os med til Berlin i anledningen af 30-året for murens fald. Videoklip, billeder, musik og rock’n’roll anekdoter.

LYTTEKLUB JAZZ: HERBIE HANCOCK 08.10/19.15-21.00/25 kr. Pickuppen peger på jazz og funk pianisten Herbie Hancocks plader, hans store indflydelse på jazzens udvikling og inspirationen til hiphoppen. 14

Køb billet på roskildebib.dk eller på bibliotekerne. Følg os på Facebook – facebook.com/LydsporRoskilde og på Roskildebib.dk.


SOFIE The Velvet Underground & Nico New Yorker-gruppen The Velvet Undergrounds debutalbum fra 1967 er en visionær og varierende plade, der stadig står klart her 50 år efter sin indspilning. Genrerne spænder bredt med både drømmepop, dronepsychedelica, catchy indie, syret støjrock. Intet under at det har opnået status som et af de mest skelsættende og indflydelsesrige album i rockhistorien.

ANYA PJ Harvey: The Hope Six Demolition Project PJ Harvey er en af rockmusikkens mest kompromisløse og beundringsværdige nutidskunstnere. The Hope Six ..., hendes seneste album, er indspillet i kælderen under et af Londons hæderkronede kunstmuseer og beretter isnende og poetisk fra verdens konfliktzoner. Et vildt værk der lyder forførende godt, alt imens der synges om menneskehedens mørkeste steder.

KEIS Tyler The Creator: Wolf Wolf af Tyler The Creator er en skæv omgang. Rappen er satirisk og fjollet men stadig overlegent leveret. Nærmest hele det kaotiske Odd Future slæng er repræsenteret på pladen. Features tæller bl.a Earl Sweatshirt, Domo Genesis, og også den danske sangerinde Coco O der flankeres af dronningen af neo soul, Erykah Badu på tracket Treehome95.

15


9 1 . 9 0 . 3 1 a r f g n i l l i t s d u r æ s Ny

’ n i l o s a G ! 1969-78

g i m m med

Så ko 16


Foto Thomas Rasmussen

S E L M I G D Ø M

R E K O O B E NY

ingstilling som book historie opslået en ne. les m ler Gi m i Gi ng dt ga an te bl for førs gået i „arv“ er e er lig tid I foråret blev der r de lg ater, og va et svarlig – en stilling ificerede kandid al kv ge og produktionsan an m ed og karrieren i t ansøgerfelt m vokset i Roskilde op er e ug Der var et stærk La . m ru terfulgt af nogle Lauge Hede Kjæ raktik på Gimle, ef ep ol faldt på 27-årige i sk lke fo en l, Studenterhuset artede med .a. Roskilde Festiva bl musikbranchen st i fra se g el rin nn fa da er s sluttet ud ter flere år samt en netop af l år som frivillig. Ef el at nh til pe ar kl Co nu og e r ug etmaste ervatorium, er La København, Tick tmisk Musikkons Ry fra t en em ag Music Man mle. vende „hjem“ til Gi klare mål for r han nogle helt ha n, le to gs in er helt ny i book Selv om Lauge sig i: mle skal bevæge hvilken retning Gi ere rgere endnu tætt mle og byens bo Gi e de nd bå bi or at hv , om er marbejd ambition tsformater og sa „Jeg har en stærk en s. ku em fo i ng t ra sa ar r e ive lser bl udvikle ny elige musikopleve sammen ved at , lk af fo n e ge er lin m vik de ud og i genrer s unge med en by ge ta de nicheprægede n at ra om og fo ændende ønske for dem der står på Jeg har også et br re for dem – både s unge væ en n by ka r fo ed st er m ille sp mulige ram t ds be hvad et regionalt de le vik Fo miljøer. r når re med til at ud ske talenter og al ik us scenen. Vi skal væ m e ny af på nutiden og ud udviklingen r mig både at se fo t og understøtte ig er, gt vi t de er usikalske talent emusik, historie og de m ns det kommer til liv at ke ik til d us m an e st i m at glem skal være udspringer af. Vi i fremtiden, uden er og m i m sig ko r t le de ej r sp e i dag gældende, nå n ku ke ik som alle musiker sig .a r gø r jeg mig bl . ge i tiden og det er. Derfor glæde at m or ef se frem og tilba liv så -Fi og Gimle, n, det gælder og platformen Low m le el m e til selve musikke jd be ar og placerer den et helt nyt sam ns vante rammer de af til at præsentere ud n ke ik tager livemus hvor vi sammen uer.“ st hjemme i folks leve : der sig især til at op sonen og han glæ sæ rs rå te ef på t tage fa Lauge er klar til at t sin gamle 21.11 BENAL sam E M M RØ RD TE LDE spiller GHT 08.11 FRIBYT datteren MATHI ed m en m 06.09 XENOBLI m sa r .11. HAEL FALCH, de musiklærer MIC certer d. 19.11. + 20 to intime kirkekon 17


Musik-HF • • • • •

Tag en sjov og seriøs HF på 2 år på musiklinjen Sangskriverworkshop og stemmetræning med professionelle musikere Du skal spille og arrangere koncerter Nyt lydstudie, udstyr og øvelokaler i topklasse Mest muligt musik i alle fag VUC Roskilde Læderstræde 4 4000 Roskilde Tlf. 46 30 86 00 vucroskilde.dk

Tag dine venner med til den nye festlige MUSIKBANKO i Gimles Natcafé. Sidste onsdag i hver måned kan du komme til fællesspisning i Gimles hyggelige café. Der bliver dækket op på langborde, hvor maden serveres kl. 18.00. Vi laver altid en kød- og en vegansk ret til 50 KR. PR. PERSON. Fællesspisningerne foregår den: 29. august - 25. september - 30. oktober 27. november - 18. december Tilmelding: bordreservation@gimle.dk

Reglerne er enkle og præmierne er fede! Vi ses til følgende datoer: 21.09 - 19.10 - 16.11 - 21.12 Læs mere på gimle.dk


*Der tages forbehold for fejl, ændringer og aflysninger.

T R O K E RAVN RT O K N O S Æ S E S EKSKLUSIV

GIMLE

Ravnekortene er kommet for at blive. Vi har endnu engang sammensat tre pakker, som giver dig rig mulighed for at høre koncerter på Gimle. Også dem du normalt ikke ville være gået til. Ravnekoncerterne er markeret med i programmet, og du kan se en oversigt over, hvilke koncerter du kan få adgang til med de enkelte kort på gimle.dk/billetter/ravnekort. Ravnekortene kan købes via gimle.dk, og vi anbefaler, at du køber dit foretrukne ravnekort i god tid, da alle tre varianter kun sælges i et begrænset antal.

GÆLDER I EFTERÅRSSÆSONEN 2019 Kortet er ikke personligt og giver adgang for 2 personer Pris: 7500 kr. Adgang til alle Gimles koncerter og arrangementer – også de udsolgte! EKSTRA FORDELE: Særlige invitationer Rabat/adgang hos andre arrangører Gæsteinvitationer Gratis garderobe

GÆLDER I EFTERÅRSSÆSONEN 2019 GÆLDER I EFTERÅRSSÆSONEN 2019 Kortet er ikke personligt Kortet er personligt Pris: 150 kr. Pris: 425 kr. Adgang til 15 koncerter Adgang til 30 koncerter EKSTRA FORDELE: Særlige invitationer Gæsteinvitationer Rabat/adgang hos andre arrangører

EKSTRA FORDELE: Særlige invitationer Rabat/adgang hos andre arrangører

19


S T E R Å R E T EF M A R G PRO FORSALG Prisen i programmet er forsalgsprisen. Forsalg sker via gimle.dk og i Gimles café. DØRSALG Medmindre arrangementet er udsolgt, er det muligt at købe billet i døren. Prisen i døren vil typisk være højere end i forsalg. Prisen fremgår af gimle.dk. ARRANGEMENTSSTART Dørene åbnes som udgangspunkt en time før det angivne tidspunkt. Der er ofte et supportnavn på inden hovednavnet. Oplysninger om support samt yderligere information om arrangementet bliver løbende offentliggjort på gimle.dk. ALDERSGRÆNSE Som udgangspunkt er der ingen aldersgrænse til Gimles arrangementer, medmindre de foregår efter midnat eller som en del af et natcaféarrangement. Her er aldersgrænsen 18 år.

20

ÆNDRINGER OG TILFØJELSER Vær opmærksom på, at der løbende kommer tilføjelser til programmet, herunder cafékoncerter, natcafé-arrangementer o.l. Hold øje med gimle.dk, der løbende opdateres med tilføjelser og evt. ændringer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev på gimle.dk og følg os på facebook.com/GimleRoskilde, hvis du vil vide mere og have de seneste nyheder om kunstnerne i vores program. Du kan også følge os på Instagram @gimle_roskilde SPIS I GIMLES CAFÉ INDEN KONCERTEN Forlæng oplevelsen med et besøg i Gimles hyggelige café, der er åben før og efter koncerterne. På udvalgte aftener tilbyder Gimles café en lækker 3-retters koncertmenu til 189 kr., baseret på sæsonens råvarer. SYMBOLFORKLARING TIL PROGRAMMET Siddepladser Særlig rabat Koncertmenu Ravnekoncert, se side 19


30.08/kl. 20.00/275 kr.

august

21


WAVE #5 joyce ASKLING ken mary soren emil 25/08 crew..

31.08/ kl. 20.30/ 20 kr.

lil hawaii baby bino yung asti ayy 131520 young turbo valter hvid pind diesel lil mazda oliiver lille fucker

22

august


GIMLE Q UIZ 03.09 – 10.09 – 17.09 – 24.09 – 01.10 – 08.10/kl. 19.00/30 kr. Den legendariske Gimle Quiz er atter tilbage, så saml dit hold og glæd dig til en episk dyst på Gimle! Teamet er samlet, og vi er klar til igen at udfordre jeres viden inden for en række emner herunder nyheder, musik, og random trivia. Vi håber som altid på at kunne uddanne, oplyse og belære jer, og vi lover, at I alle vil føle jer klogere og langt mere modne på den anden side af quizsæsonen. Vigtigst af alt er, at der er nogen af jer, der vil føle sig rigere. For bordreservation skriv til quiz@gimle.dk.

TOBIAS TRIER + FINN IRS

XENOBLIGHT

05.09/kl. 20.00/135 kr. Tobias Trier har ord og toner i sin magt, når han vender hverdagslivet på vrangen og tager brydergreb med den moderne mands kvaler, laster og længsler. Finn Irs og hans band leverer fede koncerter på helt gammeldags maner med brede guitarsoloer, lækre vokalharmonier, Dylan’sk mundharpe, sprød lapsteel og ikke mindst en smittende spilleglæde.

06.09/kl. 21.00/90 kr. Xenoblight er dansk ekstrem metal når det er bedst – og fra Silkeborg! Musikken er karakteriseret af en intens og knusende atmosfære, der duellerer med et apatisk og melankolsk lyrisk univers hæsblæsende leveret af Marika i front. Selvom bandet er et relativt nyt skud fra starten af 2017, brugte Xenoblight omhyggeligt året på at skrive, indspille og udgive deres første skive, samt spille et begrænset antal shows. Debut pladen „Procreation“ udkom i februar 2018. Nu er bandet klar til at løslade deres musik til live folket og spille enhver scene der kan holde til den kæbeknusende lyd der er Xenoblight. EKSTRA SHOW!

JONATHAN SPANG

FREM I LYSET

11.09/kl. 21.30/415 kr. Efter fire års pause fra stand-up scenen vender Jonatan Spang nu tilbage til rødderne. Med ’TYPISK’ stiller han skarpt på hele verden og ikke mindst sig selv med vanlig fandenivoldskhed, revsende iagttagelser og sin sans for god timing. Forvent et klassisk Jonatan Spang one-man show: En mand – en mikrofon – en stor mavekrampe hver aften.

12.09/kl. 20.00/50 kr. FREM I LYSET er Gimles vækstlagsaften for regionens bands og artister, der vil op på den store scene. Vi præsenterer et bredt udsnit af genrer på Gimles to store scener. Læs mere og se line-uppet på Gimle.dk

september

23


UFFE LORENZEN 14.09/kl. 21.00/195 kr. Uffe Lorenzen er aktuel med albummet „Triprapport“, der indeholder syv originale Lorenzen kompositioner og en smuk version af Hyldemors „Hallo Hallo Frøken“. I 2018 var Uffe Lorenzen på en omfattende og landsdækkende turné på baggrund af sit første solo album „Galmandsværk“, hvor han bippede rundt i landet på den såkaldte Rejsekort tour 2018. Han er nu klar til at gentage bedriften til efteråret for at præsentere de nye sange fra „Triprapport“.

ONSDAGSDANS 18.09/kl. 19.00/ 50 kr. ledsager er gratis En fest for mennesker med handicap! Kom til en aften fuld af fest, flirt og farverige drinks, hvor CANDY FLOSS og husets DJ spiller op til dans! Der er musik for enhver smag, baren byder på lækre drikkevarer og dansegulvet er klar til at blive indtaget gang på gang. Der er borde og stole, hvor du kan hvile dine ømme dansefødder og få en sludder.

THOMAS BUTTENSCHØN 19.09/kl. 20.00/ 175 kr. Efter otte år er Thomas Buttenschøn tilbage med sin første officielle danske albumudgivelse. Pladen har været længe undervejs, og der er løbet meget vand under broen siden 2011. Thomas har haft tid til at reflektere og tager fat i tunge emner som moderens død, faderens alkoholforbrug og forholdet til sine to børn, som han kun ser på deltid. Det er selvfølgelig, som altid, pakket ind i varme og humor, og når Thomas har sit nye album med på tour, er det i de utallige anekdoter, nærmest umuligt ikke at få luftet sine lattermuskler, tørre en tåre ud af øjenkrogen eller reflektere over sit eget liv. Med andre ord: Thomas Buttenschøn er tilbage på dansk!

24

september


ANDEN BRINGER UD I ROSKILDE KONGRESCENTER 17.09/kl. 19.00/375 kr. Efter to udsolgte shows i starten af februar, er vi rigtig glade for at ANDEN kommer tilbage til Roskilde! Efter et vildt jubilæumsår drog Anders Matthesen fra årets start på landevejen med et splinternyt show. Denne gang med klassisk, skarp stand-up som omdrejningspunkt – sammensat af materiale udviklet gennem de sidste par år. Opskriften på showet er den samme som i resten af landet: klassisk standup som omdrejningspunkt – én mand, én mikrofon og dagens t-shirt. Det eneste Anders medbringer er 100% nærvær – og jokes der sprøjter ud over scenekanten i et utroligt tempo, som publikum elsker Matthesen mest for. Præsenteres i samarbejde med Roskilde Kongrescenter.

september

25


R O F K TA ! N E T T STØ

26


GUTTER CITY 2019 20.09/kl. 21.00/275 kr. GA-RA-GE-ROCK! Gutter City, den nedskalerede version af nordens største garagerock festival Gutter Island Garage Rock Festival, rammer Gimle. Gutter kuraterer både dansk og international garagerock, og på festivalerne finder man både old school 60´er-vibe, punk-aspekter, psykedeliske undertoner og straight up rock´n´roll. I løbet af aftenen vil Powersolo, The New Madness, The Bitchwaves, The Lizards og Skinny Violet give koncerter i Tanken og Kælderen.

september

27


FRIVILLIGBØRS

GANGWAY

23.09/kl. 17-19.30/fri entré Frivilligeugen FU39 sættes i gang med et brag, når lokale foreninger, iværksættere og erhvervsdrivende mødes for at bytte ydelser. Måske overgås rekorden fra sidste FrivilligBørs 2017 på mere end 100 deltagere og 104 „handler“.

25.09/kl. 20.00/300 kr. Der findes en lille håndfuld kunstnere, som formår at sætte et afgørende aftryk på deres samtid, og samtidig hæve standarden indenfor deres givne felt. Og ikke mindst skabe et værk, der uden problemer tåler tidens tand, og løbende fremstår vedkommende, frisk og originalt. I den kategori findes Gangway, som i to årtier var et af de mest originale og selvrådige rockbands på den danske scene, før bandet i 1998 gik hver til sit. Gangway brød tavsheden i 2017 og spillede en række succesrige udsolgte comeback-koncerter. Fra scenen blev der lovet nyt materiale, og det løfte indfries nu med albummet „Whatever It Is“.

Tilmeld dig nu på: frivilligcenter@roskilde.dk.

THE KUTIMANGOES 26.09/kl. 20.00/125 kr. The KutiMangoes er i sin oprindelse et forsøg på at forene nigerianske Fela Kutis sjæl med grundidéerne i Charles Mingus' arrangementer – et koncept som umiddelbart kan virke konstrueret, men som i sin forløsning giver rigtig god mening. Bandet har en original klang med en besætning bestående af saxofoner, tromboner, percussion, trommer og tangenter samt et helt væld af forskellige gæster fra både ind- og udland. Live er The KutiMangoes en festlig og livsbekræftende oplevelse, der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have været vidne til noget nyt, grænsenedbrydende og skabende på tværs af genrer.

DØDSPOPPATRULJEN + DE USLEBNE DIAMANTER 27.09/kl. 21.00/125 kr. DødspopPatruljen er bandet som rykker grænserne for hvad man kan forvente af et partyband. Der leveres en fest og et show med flowet fra et DJ set, men med energien og feelingen af et live band. Bandet har valgt at styre udenom de gennemtæskede balleklassikere, og i stedet lagt energien i at reproducere og remixe de sidste 20 års store club hits. De Uslebne Diamanter er et coverband, der spiller op til fest med alle dine yndlings Disney-sange. Repertoiret udvider sig konstant, og indeholder blandt andet sange fra Aladdin, Aristocats, Junglebogen og Løvernes Konge. Så der er helt sikkert noget du kender!

28

september


T R E C N O K KOM TIL N E G E N I ID

! E U ST

E DELTAG I INFOMØDE D. 30 SEPTEMBER PÅ GIML evelser, Elsker du også de små, nærværende koncertopl ? enhed højere en i op går alt og på hvor man kommer helt tæt selv være Nu kan du få den magi helt ind i din egen stue og Gimle har med til at udvælge musikken og sætte rammerne. fællesmusik indgået et samarbejde med Low-Fi, der er et ere musik ' 'parre at skab og en online-platform, der hjælper med rt konce en te opret de kan og interesserede værter. Herefter de. ssere intere musik andre til er på platformen og sælge billett

. Billetinder 100 procent brugerskabte, og ingen spiller gratis behov – efter n værte og eren musik til e tægten går direkt fratrukket Low-Fi-gebyret på 15 procent. ptet, Hvis du er blevet nysgerrig og vil høre mere om konce 30. d. ag mand café, s kan du møde op til et infomøde i Gimle e sprøv smag lille en med er september kl. 19.30. Vi indled i, Low-F og Gimle r udove du vil st på en „stuekoncert“ og dernæ terne oncer stuek med gang i er e allered der r, kunne møde værte og musikere med stor erfaring indenfor feltet. Læs mere på Gimle.dk.

også Low-Fi hjælper, udover at matche musiker og vært, i Low-F på rterne Konce . rterne konce af ngen med markedsføri

september

29


HUMLERIDDERNE + MC EINAR 28.09/kl. 21.00/225 kr. Humleridderne blev dannet i 1987 og gruppen fik især succes i midt-halvfemserne i kølvandet på den bølge af dansk rapmusik som bl.a. MC Einar, Rockers By Choice og Østkyst Hustlers havde stået i spidsen for. MC Einar fik sit store gennembrud som frontfigur i gruppen af samme navn i 1988, hvor de udgav debutalbummet „Den Nye Stil“. Det var det første danske rapalbum og bød på hits som „En af den slags dage“, titelnummeret og „Provokerer, onanerer“. Sidste år kunne „Den Nye Stil“ fejre 30 års jubilæum og Einar, DJ Jan og Jesper Vildmand er i den grad klar på at besøge Gimle med masser af hits og stemningen fra dengang!

MICHAEL WILLIAMS + LILLEBITTEBOCK + SHAMBS 03.10/kl. 19.00/100 kr. The New Era Tour præsenterer tre af de stærkeste repræsentanter indenfor urban og hiphop; Shambs med sin voldsomme vokal-stil og knapt 2 m, der står som et fyrtårn på en scene, Lillebittebock som allerede har sat nye standarder for innovative musikvideoer herhjemme og Michael Williams, der tager trap-genren helt, helt ud.

HUMØREKSPRESSEN 05.10/kl. 21.00/175 kr. Danmarks nyeste og bedste dansktopband hedder Humørekspressen! Humørekspressen består af fire medlemmer: Frandsen (aka Pharfar), Krølstrup (aka Klumben), Strejferen (aka Chapper) og Peber (aka. Peter Lützen fra Panamah). Alle er de dedikeret til humør-musik inspireret af traditionerne fra guldalderen i Dansk Toppen fra 70’erne. Musikken kredser om positive emner som venner, fest og kærlighed, men også hårde tider som skilsmisse og ensomhed, for humør kan jo både være godt og dårligt. Sammen har de en hjertevarm forkærlighed og respekt for dansktop, man mærker ved første akkord.

30

oktober


TORBEN CHRIS 09.10/kl. 20.00/250 kr. Torben Chris er kendt som det mest uforsonlige brokkehoved i dansk standup. Når han først har fået fat i et emne, slipper han det ikke, før det ligger knockoutet og gispende efter luft på scenegulvet. Han har en holdning til stort og småt, men har han noget at have det i? Svaret er JA – Torben Chris har licens til at være belærende. Han er nemlig uddannet folkeskolelærer, men lykkeligvis – for de danske skoleelever – har han endnu ikke slået sine folder i undervisningssektoren. Indtil nu, altså. For i sit nye one-man-show, „Torben Chris' ABC“, løfter han sit brok og sine observationer til et endnu mere belærende og hårdtslående niveau.

PLEKTER

FALLULAH

11.10/kl. 20.00/40 kr. Plekter er ORAs bandudvekslingsprojekt, som skal booste den danske musikscene og sende de mange talentfulde vækstlagsbands rundt i landet. Alle danske vækstlagsbands, der skriver deres eget musik og kan spille i 30-40 min., har mulighed for at deltage i Plekter, hvor lokale bands sættes i stævne med et band fra en anden landsdel.

12.10/kl. 21.00/175 kr. Fallulah har haft et meget travlt år og der er absolut ingen indikationer på at det kommer til at gå mere stille for sig. De nye numre markerer begyndelsen på en ny tid for Fallulah, som i år kan fejre ti år som artist. Siden hendes spæde start har hun været en original, banebrydende kunstner, der altid udfordrer sig selv og lytterne med hendes skæve, genreblandende og ørehængende popmusik. Der findes næppe mange mennesker i Danmark der ikke kan synge med på mindst et par af de store hits hun har leveret igennem årene. Her ti år efter debuten viser hun fortsat, at hun er en ener der aldrig er bange for at gå sin egen selvstændige vej.

RESPECT

MUSIC

Snak og overdreven brug af mobiltelefon ødelægger koncertoplevelsen for de øvrige gæster og for artisterne. Vis hensyn – tag hyggesnakken i foyeren eller udenfor, og tænk over jeres lydniveau. God koncert!

MUSIKSTARTER: AFSLUTNINGSKONCERT 15.10/kl. 19.00/fri entré For syvende år i træk afholdes Musikstarter Camps i efterårsferien. Ugen står på hygge, øvning, jamsessions og koncerter – og ikke mindst råd og vejledning fra kendte, etablerede artister og kunstnere, besøg på Ragnarock og afslutningskoncert på Gimle. Læs mere og tilmeld dig på musikstarter.dk.

oktober

31


Nür vi mødes i baren


MARTIN NØRGAARD 16.10/kl. 20.00/255 kr. Komikeren Martin Nørgaard tager den danske hygge under kærlig behandling og inviterer indenfor til en helt igennem hyggelig aften. Hæng dine bekymringer i garderoben og luk øjne og ører for verden udenfor, mens du lader Martin „Hyggefar“ Nørgaard trække et varmt tæppe over dine trætte ben og servere en omgang verbal kakaomælk med flødeskum.

FÅ BILLETTER!

SØREN HUSS 17.10/kl. 20.00/350 kr. Søren Huss er aktuel med nyt materiale og er endelig klar til at indtage landets spillesteder. Søren fortæller selv: „Jeg har de sidste par år kun spillet koncerter for siddende publikum med undtagelse af lidt festivaler og det har været fantastisk. Helt utroligt mange uforglemmelige øjeblikke. Men under sidste tour med Hussband, faktisk midt i Ingen appel, mens jeg stod og slog på min guitar med en trommestik og dansede rundt samtidig med, at Hussbandet strakte ben, opstod et behov for at spille for et stående publikum. Så derfor ligger der nu en tour rundt på de danske spillesteder. Jeg glæder mig til at danse med jer!“.

ANYA

LASSE RIMMER

18.10/kl. 21.00/150 kr. Den dansk-amerikanske sangerinde ANYA forener på fornemmeste vis skandinavisk pop og amerikansk R&B. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste EP „The Credit“. ANYA blev kaldt „Danmarks nye R&B-håb“ og vandt bl.a Politikens iByen-pris i kategorien Årets Upcoming.

23.10/kl. 20.00/235 kr. De fleste kærestepar lever med problemer af den mere overkommelige slags: Hvem slog ikke wc-brættet ned? Hvem har været den anden utro med en ny Netflixserie? I sit hidtil mest personlige show „Færre end 3“ tager Lasse Rimmer livtag med parforholdsproblemer på et fare-niveau, der heldigvis er ukendt for de fleste.

Efter den eksplosive start på karrieren, har ANYA fulgt op med stærke singler og har flere gange været P3s Uundgåelige. Med en perlerække af singler strøet over de seneste par år, har ANYA altså for længst levet op til hypen og etableret sig som en cementeret artist på den danske R&B-scene. Nu er hun klar med hendes debutalbum.

oktober

33


CARL EMIL PETERSEN (SOLO) 24.10/kl. 20.00/190 kr. Carl Emil Petersen debuterede med sit første soloalbum „Natradio“ i 2017. Ulige Numre klassikere som „Frit Land“, „Halvnøgen“ og „København“ har fået et kuld stedsøskende og er nu klar til sammen at drage ud til en voksende publikum skare. Carl Emil fortæller selv „Det sidste års tid har jeg skrevet en håndfuld nye sange, som om lidt skal indspilles og blive til mit næste album. Jeg synes det kunne være sjovt at give mit trofaste publikum chancen for at høre dem helt rå og nedbarberede inden de bliver udsendt. Derfor spiller jeg et par af mine akustiske solo koncerter til efteråret i de små sale på landets spillesteder.“

MADSEN, MØLLER & FROM I LYNGHØJSKOLENS TEATERSAL 25.10/kl. 20.00/340 kr. Har man bare èn gang oplevet Madsens akustiske triokoncerter, ved man, at dette er den allerbedste måde at komme helt tæt på den vestjyske rockpoet. Sammen med guitaristen Knud Møller og percussionisten Henrik From er Johnny Madsen igen på landevejen – tilbage i ’stærkeste startopstilling’. På deres vej vil Johnny Madsen, Knud Møller og Henrik From servere såvel højdepunkter som skæve øjeblikke i de neddroslede, men alligevel højtflyvende akustiske versioner af Madsens sange, der er trioens varemærke. Der levnes også plads til Thyborøn-drengens særdeles underholdende mikro-sociologiske iagttagelser fra landets randområder.

AKSGLÆDE

SPIL DANSK UGEN

26.10/kl. 21.00/135 kr. Aksglæde er garant for hele viften af følelser igennem et show; fra de mange festlige og danseindbydende sing-alongs til de helt nøgne og akustiske ballader. Forvent en koncert med kvalitetspop indrammet af Aksglædes ærlige og reflekterende tekstunivers, inspireret af forbilleder som C.V. Jørgensen, Thomas Helmig og Marie Key.

34

oktober

BANDCLASH

SPIL DANSK UGEN

29.10/kl. 20.00/fri entré Du inviteres indenfor til en aften med masser af musik fremført af musikelever fra fire af byens uddannelsessteder. Deltagerne i årets Bandclash består af musikhold og skolebands fra Himmelev Gymnasium, Roskilde Gymnasium, Roskilde Katedralskole samt Roskilde VUC. Kom og vær med til en hyggelig aften, hvor vi fejrer den danske musik.


SPIL DANSK UGEN

BLACK STAR RIDERS + DIAMOND HEAD

ROSKILDE TRÅD 02.11/kl. 20.00/195 kr. Roskilde Tråd er en autentisk koncertaften, hvor pigtrådens og rock’n’roll’ens toner er i fokus. Aftenens line-up byder på den legendariske danske psykedeliske bluesrockgruppe Beefeaters, STEPP*2, der tager udgangspunkt i originale Eik Skaløe tekster, samt Steamrollers, der kalder deres musikunivers for Rock’n Country.

30.10/kl. 20.00/325 kr. Black Star Riders blev dannet i 2012 af tidligere medlemmer af Thin Lizzy. Bandet anno 2019 består af forsanger Ricky Warwick, guitaristerne Scott Gorham og Christian Martucci, bassist Robert Crane samt Chad Szeliga på trommer. De amerikanske legender er klar med nyt studiealbum til september.

DJ SASH! + PATTESUTTER 01.11/kl. 21.00/250 kr. Det er vel nærmest overflødigt at komme med en liste af de mange hits DJ SASH! har leveret de sidste mange år, men her er alligevel en lille reminder: „Encore Une fois“, „Ecuador“, „Stay“, „Ganbaret“, „La Primavera“, „Adelante“, „Colour The World“, „Mysterious Times“, „Move Mania“ og mange flere. Der er dømt party time på den helt gennemførte måde, når DJ SASH! går på scenen med sit liveprægede DJ act. Kun et par måneder efter Pattesutter startede med at rappe, begyndte en tsunami af opmærksomhed rettet mod den unge rapper, der ikke lyder som nogen andre. Hans kompromisløse og kontroversielle stil har ført til uundgåelige hits som „Technopiik“, „Det ka’ du ik’“ og „Madonna“. SPIL DANSK UGEN

JONAH BLACKSMITH I ROSKILDE KONGRESCENTER

31.10/kl. 20.00/275 kr. Jonah Blacksmith har for længst statueret et bæredygtigt og bundsolidt eksempel på, hvordan live-koncerter på et højt kunstnerisk og musikalsk niveau går hånd i hånd med et stødt voksende, loyalt og begejstret publikum. Bandet evner på dragende vis at være himmelstræbende jordnære, når de hudløst ærligt afsøger klassiske livstemaer, der ofte kredser om det nære, kærligheden og frygten for at miste den. Glæden for livet og glæden ved at spille musik sammen udgør hele fundamentet for det syv mand stærke ensemble. Og denne glæde er slet og ret til for at blive delt med andre. Præsenteres i samarbejde med Roskilde Kongrescenter.

november

35


AUTENTISK, ÆRLIG OG ANDERLEDES

% 0 1 regningen*

le e h å p

brug tilbuddetskal skalder der fremvises fremvises billet Gimle-arrangement samme dag. dag. *VedVed brug af af tilbuddet billettiltiletetgældende gældende Gimle-arrangement samme Bestil bord på telefon 35 12 40 00 Tilbuddet gælder på købmandsvarer fra butikken samt mad og drikke i caféen. SKOMAGERGADE 42 - 4000 ROSKILDE Tilbuddet gælder på købmandsvarer fra butikken samt mad og drikke i caféen. eller på www.cafekorn.dk


HUSH MED ASKE JACOBY I ROSKILDE DOMKIRKE 07.11/kl. 20.00/250 kr. I 2018 udgav HUSH comeback-albummet „Sand“ og vendte dermed stærkt tilbage efter en længere pause. Siden har de spillet flere udsolgte turnéer og optrådte senest i glitrende koncertsale akkompagneret af Danmarks Underholdningsorkester. Nu får du chancen for at opleve HUSH tæt på i et helt unikt set up, når de besøger Domkirken som trio med den legendariske guitarist Aske Jacoby. HUSH er et band som skal opleves live. Det er efterhånden en velkendt påstand, som både anmeldere og duoens trofaste publikum, kan skrive under på. Dorthe Gerlachs karismatiske stemme er omdrejningspunktet i det stemningsfulde americana-inspirererede univers, som har fået mange anmelderroser med på vejen.

november

37


FRIBYTTERDRØMME 08.11/kl. 21.00/165 kr. Fribytterdrømme er klar med deres næste album og singlerne „Egodød“ og „Hallusignaler“ markerer en ny eklektisk tilgang til bandets musikalske udtryk. Det nye album giver anledning til Fribytterdrømmes største og mest intense tour til dato, hvor både helt nye sange og gamle kendinge vil være en del af sætlisten. Fribytterdrømme er blevet fulgt af to unge filmskabere i tykt og tyndt, hvilket er endt ud med dokumentarfilmen „Fribytterdrømmen“. Filmen handler om at kaste alting over styr og gå all in på musikken. Venskaber og band-idyl bliver sat på prøve undervejs, når Fribytterdrømme kæmper sig vej mod det endelige gennembrud.

THE WILLIAM BLAKES + M. REXEN 09.11/kl. 21.00/145 kr. I livesammenhæng veksler The William Blakes’ koncerter mellem fællesomkvæd, hvor alle synger med på radiosingler som ‘Science Is Religion’ og ‘Secretly’ til lange passager med musikalske udforskninger, der ændrer sig fra aften til aften. Bandet har rødder både i pop og rock, fusion og art-rock, jazz og konkretmusik og alle tingene kommer frem i løbet af en enkelt koncert. M. Rexen er indiemusik med en funky og omfattende tilgang. Når M. Rexen står på en livescene, tæller de 10 personer, og der er masser af hornblæs og psykedeliske tilbøjeligheder. Det er skørt, det er far out, det er næsten for meget, men det er helt perfekt.

THOMAS WARBERG 13.11/kl. 19.00/275 kr. Thomas Warberg er klar med det nye one-man-show „Perfektion, overskud og andre lorteord“. Han er en af landets absolut skarpeste og mest teknisk overlegne komikere. Navnet er naturligvis Thomas Warberg, som siden sin stand-up debut har lagt sig i spidsen for sønderjysk charme, eminente timinger og levering af både one-liner jokes og anekdoter i en komisk særklasse helt for sig. De sidste par år har Warberg testet et utal af timers stand-up på sin helt egen comedy klub i hjertet af København – og nu er han endelig klar til at komme til Roskilde.

38

maj/juni november


SOUNDWAVE 14.11 + 15.11/kl. 20.00 SOUND-TJEKs frivillige ildsjæle præsenterede det bedste af det bedste på den danske vækstlagsscene i 10 år, og udviklede en #Musikfamilie med over 250 bands. WAVE er et nyt koncertformat, hvor der er fokus på good vibes og gode koncertoplevelser. Nu mødes de to koncepter i SOUNDWAVE, hvor du får to dage med den bedste, nye, danske musik.

UDSOLGT!

QUEEN MACHINE I ROSKILDE KONGRESCENTER 16.11/kl. 20.00/udsolgt! Helt i Queens ånd leverer Queen Machine et show med masser af sjæl og ikke mindst et utal af Queens udødelige hits. „We Will Rock You“, „Bohemian Rhapsody“, „I Want To Break Free“… Listen af hits er så godt som uudtømmelig, og man finder ikke en større Queen-oplevelse i Europa end Queen Machine. Det startede med fem unge mænds passion for Queen, og ti år senere rejser Queen Machine land og rige rundt med et show, der både musikalsk og visuelt giver følelsen af at være der selv – foran scenen på Wembley, dengang da Freddie, Brian, Roger og John regerede verden.

Præsenteres i samarbejde med Roskilde Kongrescenter. EKSTRA KONCERT!

MATHILDE FALCH OG MICHAEL FALCH I HELLIG KORS KIRKE 19.11/kl. 20.00/275 kr. 20.11/kl. 20.00/udsolgt! De har talt om det i årevis, men først nu føler Mathilde Falch sig rustet til en fælles tour. Med fire albums bag sig, et nyt under opsejling og ti års livekoncerter i eget navn er hun trådt så meget i karakter, at hun ikke bare bliver opfattet som sin ‘fars datter’. Nu tager Mathilde og Michael Falch på en kirketur, hvor de optræder sammen og er fælles om at dele ud af hinandens sangkatalog. I kirken vil du kunne forvente, at de begge vil finde særligt rum til at synge sig ind i de både smertelige og livsbekræftende sange, de to Falch’ere, trods deres forskellighed, har med sig på deres livsrejser. Præsenteres i samarbejde med Hellig Kors Kirke.

UDSOLGT!

JAN HELLESØE 19.11/kl. 19.00/udsolgt! 20.11/kl. 19.00/udsolgt! Oplev Danmarks dygtigste manipulationsekspert og showmand Jan Hellesøe live med sit nye show „Forført“. Jan Hellesøe benytter alt fra trance, manipulation, hypnose og optiske illusioner, for at spille den menneskelige hjerne og synssans et puds. Jan Hellesøe har ikke overnaturlige evner, men en imponerende viden om, hvordan man kan manipulere med den menneskelige hjerne. I showet vil Jan have fokus på begrebet „Forført“ i alle dets betydninger og ikke mindst ved brug af hypnotiske teknikker og psykologiske eksperimenter. Gå ikke glip af muligheden for at blive „Forført“ af Danmarks førende mentalist-live! november juni

39


Form din fremtid Vil du tage en uddannelse hvor du arbejder tæt med erhvervslivet? Bliv en del at et nyt og pulserende studieliv. Vi har en uddannelse til dig, der drømmer om en karriere inden for → Tech & It, Media & Marketing eller Natur & Biotech → læs mere på Zealand.dk


BENAL – AMAZING TOUR 2019 21.11/kl. 20.00/300 kr. Benal Amazing Tour 2019 bliver en fest for livet. Det bliver power, body, lights og amazing'ness. „Vi skal rundt i landet og fejre livet med the great Danes because we love the great danes, vi elsker dem virkelig, we do, men spørgsmålet er om det er nok længere at være great? Svaret et nej. Det er ikke nok. Det skal være amazing“, udtaler gruppens forsanger Benjamin Hav. Benal har stadfæstet sig som et af de historisk vigtigste navne i dansk musik, og nu har du mulighed for at gøre noget godt for en gangs skyld ved at købe billet til denne NGO-agtige Benal Amazing Tour 2019.

KESI 22.11/kl. 21.00/275 kr. Siden kæmpehittet „Søvnløs“ i 2014, der positionerede Kesi som et af de mest lovende nye navne indenfor dansk hiphop, har han leveret det ene monsterhit efter det andet og markeret sig som et af landets største og mest progressive artister. Hans massive popularitet rækker langt udover hitlisterne. I 2018 spillede Kesi en udsolgt landsdækkende turné, og er nu klar til at tage indtage de danske spillesteder igen til efteråret: „Det bliver årets fest! De danske spillesteder kan noget helt specielt kontra de store festivaler. Festen er intim og jeg får altid følelsen af at jeg har folk helt tæt på. Det er så fedt!“ udtaler Kesi.

KLUMBEN & RASKE PENGE 23.11/kl. 21.00/150 kr. Klumben & Raske Penge er klar med deres debutalbum. Debutalbum siger du? Men, har de ikke været i gang siden 2011 og været umulige at undgå siden? Jo, det er dem - men det er først nu de laver et album sammen. I den anledning har de samlet et nyt band og de glæder sig til at komme ud og spille det nye og det gamle materiale live.

LARS HJORTSHØJ 27.11/kl. 20.00/285 kr. Det var meningen Lars Hjortshøjs nye show skulle give en endegyldig løsning på alle menneskehedens problemer, men det lykkedes ikke helt. Så han kastede sig i stedet over Plan B – et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

november

41


IAMJJ 28.11/kl. 20.00/175 kr. Melankolien hos IAMJJ er hårrejsende og han er klar til at gå i samme fodspor som nogle af de største sangskrivere: Derind hvor man tør stå i sit jakkesæt og ligne en stærk mand, men samtidig udstille al sin sårbarhed og alle sine fejl. „Jeg skriver bedst, når jeg har gjort noget forkert, eller har noget at bevise. Der skal være noget ultimativt på spil. Der, hvor du står på en slagmark, og alle dine venner er døde, og alle pilene kommer imod dig. Det er de sekunder, jeg laver musik til. Det er musik, der svarer til det sidste måltid på dødsgangen. Der hvor det smukke og det grimme smelter sammen,“ siger IAMJJ.

THE SANDMEN 29.11/kl. 21.00/250 kr. Store hits, tæt venskab og utallige veloverståede koncerter har formet et band, som elsker at spille live. Mere end 30 års op- og nedture er blevet spundet sammen til én lang, rød tråd, men selvom The Sandmen har en rig historie, kigger de altid fremad. Bandet har været i konstant udvikling og bevæget sig fra at være undergrund til at være indbegrebet af syre, garage og rock & roll. The Sandmen udgiver nyt album i efteråret, hvor der bl.a. eksperimenteres med elektroniske features uden at gå på kompromis med deres rå signaturrock. I centrum er stadig Allan Vegenfeldts ikoniske stemme, der giver fornyet nerve til det danske sprog.

CAROLINE HENDERSON JULEKONCERT I HELLIG KORS KIRKE 30.11/kl. 20.00/300 kr. Til en julekoncert med Caroline Henderson opstår der en helt særlig stemning. Publikum bliver fyldt op af den smukke musik, hvor både gamle klassikere og velkendte julesange er på repertoiret. Carolines varme vokal omfavner publikum og danner rammen om koncerten, som kan opleves sammen med hendes musikalske soulmates, pianist Nikolaj Hess og guitarist Gustaf Ljunggren. Caroline udtaler: „Jeg oplever at vi alle har en lidt dybere forbindelse til os selv og vores følelser, når vi er i et kirkerum. Julekoncerterne er hjerternes fest, når musikken får frit spil i det unikke nærvær, som opstår mellem os på scenen og publikum. Det er koncerternes omdrejningspunkt. Jeg føler faktisk, at vi holder jul under hver eneste koncert“. 42

november


HJALMER 30.11/kl. 21.00/210 kr. Hjalmer skruer ned for tempoet og op for intimiteten: I et ydmygt og intimt set-up skærer han helt ind til benet, og inviterer sine fans ind i det rum, hvor musikken begynder – nemlig med Hjalmer og en guitar. De ydmyge vilkår som kendetegner en akustisk koncert, har altid haft en særlig plads i hjertet for den spektakulære sangskriver: „I meget lang tid har jeg haft lyst til at komme ud – bare mig og min guitar – og møde publikum i øjenhøjde. Jeg vil præsentere publikum for sangene i deres oprindelige og reneste form. Det er sådan sangene er blevet til, og det håber jeg også at publikum vil opleve, når de hører dem akustisk.“

MOONSPELL + ROTTING CHRIST 06.12/kl. 20.00/250 kr. Gimle bliver oversvømmet af en ustoppelig kraft af metal, når MOONSPELL og ROTTING CHRIST forener deres kræfter, og giver mørket på jorden en ny definition! Med mere end 25 år på bagen, har MOONSPELL stadig en kreativ og livlig styrke, som nægter at dø eller gå på kompromis med tidens udvikling. Bandet tog endnu en gang deres fans med storm med den seneste udgivelse „1755“. De græske black metallers i ROTTING CHRIST gør et ærefyldt og frygtindgydende indtog med melodiøse mesterværker, hvor frontmand Sakis Tolis udforsker det sorte sindelag bag menneskelig krigsførelse og de mytiske legender fra folkefærd over hele kloden.

HANNE BOEL 11.12/kl. 20.00/300 kr. Hanne Boel er i gang med indspilningerne af sit nye album – det første studie album i otte år. Albummet består af nye originale sange skrevet af hende selv og er indspillet med nænsomhed, sammen med gode venner. Live er Hanne Boel genforelsket i at gøre det, hun er bedst til og elsker mest, nemlig at synge sammen med dejlige musikere for et publikum. Målet er at give en fantastisk oplevelse og en lille smule at tænke over. Publikum kan forvente en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det bluesede og det jazzede – alt det, som har gjort Hanne Boel til den sangerinde, som hun er i dag. december

43


DET STORE JULESHOW MED BURHAN G & DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER I ROSKILDE KONGRESCENTER 11.12/kl. 20.00/fra 350 kr. Burhan G inviterer til julekoncert med Danmarks mest anerkendte symfoniorkester, hvor du kan glæde dig til at høre nyfortolkninger af gamle juleklassikere såvel som Burhans hitsingler. Det er ikke første gang Burhan kaster sig over sang med juletemaer: „Julemusik har altid haft en helt særlig plads i mit hjerte. Lige siden jeg som dreng sang julesangene med Københavns Drengekor i Domkirken, har jeg savnet at synge julemusik. Så det er en kæmpe drengedrøm der går i opfyldelse, nu hvor jeg får lov at synge en masse af mine yndlingsjulesange til koncerterne. Og det gør det kun endnu større at det bliver med Danmarks bedste symfoniorkester.“ Præsenteres i samarbejde med Roskilde Kongrescenter. 44

december


STEEN JØRGENSEN DUO

SACK TRICK (UK) + ALABAMA BLACK SNAKES + REMAINS

12.12/kl. 20.00/250 kr. Han har været frontmand i Sort Sol siden 1979 og i år 2013 udsendte Steen Jørgensen solo-projektet „Standards for Living“. Jørgensen og guitarist Rune Kjeldsen giver et rent akustisk set-up og repertoiret er en blanding af sange fra Steens egen solo-karriere, Sort Sol numre og modige tolkninger af navne som Dylan, Cohen og Kraftwerk.

13.12/kl. 21.00/125 kr. De vilde briter indtager traditionen tro Gimle ved juletid. Bandet har et cv, som enhver musiker vil misunde. Medlemmerne har spillet sammen med Iron Maiden, Faith No More, Alice Cooper m.fl. Der er absolut ingen stjernenykker, men derimod verdens festligste band. Inden Sack Trick kan du opleve hele to supportbands: Først det ultralokale Remains, der efter eget udsagn spiller „ballsy riff rock 'n' fucking roll“! Det bliver rock med rock på! Alabama Black Snakes spiller sveddryppende udkantsrock, hvor du kan komme med til den evige pinsel, kun akkompagneret af den skærende fryd fra rockmusikkens ræbende svælg.

ONSDAGSDANS 18.12/kl. 19.00/ 50 kr. ledsager er gratis En fest for mennesker med handicap! Kom til en aften fuld af fest, flirt og farverige drinks, hvor Stjernedrys og Twiggis Discoworld sætter gang i dansegulvet! Der er musik for enhver smag og dansegulvet er klar til at blive indtaget gang på gang. Der er borde og stole, hvor du kan hvile dine ømme dansefødder og få en sludder.

ANNE LINNET JULEKONCERT I HELLIG KORS KIRKE

ELECTRIC GUITARS

19.12/kl. 20.00/300 kr. En af Danmarks mest betydningsfulde og initiativrige musikere giver julekoncert i Hellig Kors Kirke. Med sig bringer hun julestemning og et stort bagkatalog, der spreder sig over fem årtier. Anne Linnet nyder at spille i kirker, først og fremmest på grund af den gode akustik, men i høj grad også på grund af stemningen. „Kirkens rum har dannet ramme om så uendeligt mange livsbegivenheder, både de triste og de glædelige. De fleste af os har oplevet nogle af de største øjeblikke i vores liv i en kirke, og det føler jeg nogle gange, at man kan fornemme, sidder i væggene. Man mærker, hvordan rummet er tæt af sorg og glæde, og det rum kan jeg godt lide at optræde i“ fortæller Anne Linnet. Præsenteres i samarbejde med Hellig Kors Kirke.

20.12/kl. 21.00/200 kr. De to super-guitarister Mika Vandborg og Søren Andersen er tilbage med deres Electric Guitars. Og der er stadig tråd, spilleglæde og attitude! De har hver deres tilgang til guitaren og spiller på forskellige måder, som supplerer hinanden og giver en stor alsidighed og forskellighed i både numrene og oplevelsen.

december

45


VI ØNSKER DIG EN RIGTIG GOD KONCERT Skal vi også være rammerne for dit møde eller event?

° Størst på Sjælland udenfor København ° Events fra 20 til 3000 mennesker ° 750 gratis parkeringspladser ved døren MØLLEHUSVEJ 15 4000 ROSKILDE WWW.ROSKILDEKONGRESCENTER.DK 46 35 40 74 INFO@RKIC.DK

Roskilde Tekniske Skole Roskilde Kulturskole 46 31 87 97

Online tilmelding www.roskildekulturskole.dk

Vi har masser af erhvervsuddannelser, eux og htx. Faglighed, oplevelser, innovation og kreativitet. Vil du være med?

Tlf. 46 300 400 www.rts.dk

MUSIK DANS DRAMA BILLEDKUNST

Roskilde Tekniske Skole


JULEAFTEN – ÅRETS STØRSTE JULEFEST 24.12/kl. 23.59/85 kr./min. 18 år Du kender det; du har spist alt for meget mad og sidder med sovsepletter på skjorten og en halv-slidt cognac til kaffen efter du har høstet årets gaver. Du ved udemærket også, hvordan der bliver vendt op og ned på den situation kl. 23.59, når Gimle åbner dørene til et brag af en julefest!

JULEBANKO

NYTÅRSFEST I NATCAFÉEN

26.12/kl. 22.00/fri entré/min 18 år På den altid smukke 2. juledag inviterer vi traditionen tro til julebanko i Natcaféen.

31.12/kl. 23.30/fri entré/min 18 år Traditionen tro åbner vi Gimle lige før midnat, så kom til Nytårsfest i Natcaféen og hop ind i det nye år med manér. Om du er iført butterfly eller rockvest og skåler i bobler eller gulddamer, så er entréen gratis og vi lover lækker lyd leveret af vores resident DJ. Kig forbi til et sus af et nytårskys, det bliver med garanti for fedt!

Det er som sædvanligt kolde øl og drinks, og både „hade“ præmier og rigtig fede præmier til de heldige vindere! Fri entré, 10 kr. pr. bankoplade.

DIE HERREN

WAVE #6

17.01 og 18.01/kl. 21.00/235 kr. Die Herren kommer endnu engang forbi Gimle til januar – denne gang med showet „RockU2“. Og ikke nok med det – da Roskilde slet ikke kan få nok af Die Herren, spiller de både fredag og lørdag! „RockU2“ bliver alle de største U2-sange fra de sidste 40 år. Præsenteret med Die Herrens særlige humor, drive og musikalitet.

24.01/kl. 21.00/20 kr. Wave er et koncertformat, hvor der er fokus på good vibes og gode koncertoplevelser. Du får det grønneste vækstlag serveret med morgendagens stjerner i en skøn kombination. Bølger kommer altid igen og Wave er ingen undtagelse, så du kan godt begynde at glæde dig. Wave er festen du ikke vidste, at du savnede!

THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO 30.01/kl. 20.00/185 kr. Thorbjørn Risager & The Black Tornados store succes i både ind- og udland er ikke kommet af sig selv. Den er resultatet af en bluesmotor i femte gear, en helt særlig stemmepragt, personlig lyd, hårdt arbejde samt et band, der holder sammen i tykt og tyndt.

JADA 31.01/kl. 21.00/175 kr. Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter. Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber sidste sommer. Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre. Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019. Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

december/januar

47


Dørene åbner kl. 10.30, og koncerterne starter kl. 11.00. Der er fri entré. Imens du nyder tonerne kan du forsyne dig i baren, og i pausen er der mulighed for at bestille en Jazzplatte, som typisk består af tre håndmadder.

HANS INGELSTRAM QUARTET FEAT. BJØRN INGELSTAM 28.09/kl. 11.00/fri entré

MAJKEN & FJELDTETTEN 02.11/kl. 11.00/fri entré

BOURBON STREET JAZZBAND

SIX FOOT STOMPERS

09.11/kl. 11.00/fri entré

05.10/kl. 11.00/fri entré

DRAGKEDJAN JAZZBAND (SE) 12.10/kl. 11.00/fri entré

SECOND LINE JAZZBAND (SE) 19.10/kl. 11.00/fri entré

N´CITY BLUES 16.11/kl. 11.00/fri entré

FINNEYS JAZZMEN 23.11/kl. 11.00/fri entré

MADS TOLLING / JACOB FISCHER

PAUL HARRISON BAND FEAT. STRANDBERG & CARLSSON

26.10/kl. 11.00/fri entré

30.11/kl. 11.00/fri entré

danseriet

Danseriet er mødestedet for voksne i Roskilde og fra hele Sjælland. Vi sørger for levende og dansevenlig musik, som med garanti sætter gang i en kæmpe fest. Danseriet løber af stablen den tredje lørdag i måneden fra september til december (i foråret januar- juni).

48

LØRDAGSJAZZEN OG DANSERIET

VOLF BAND

THE TEN STICKS

21.09/kl. 21.00/115 kr.

16.11/kl. 21.00/ 115 kr.

UPTOWN FUNK

DR. FUNKENSTEIN

19.10/kl. 21.00/115 kr.

21.12/kl. 21.00/115 kr.


THE YOUNG’UNS (UK) 07.09/kl. 19.30/125 kr. + gebyr Et af de hotteste navne på den britiske folk scene lige nu!

SAM KELLY TRIO (UK) 15.09/ KL. 19.30/100 kr. + gebyr En utroligt iørefaldende ung sanger med en fantastisk stemme og nogle herlige medrivende sange, der går lige i øregangen.

ANDREAS TOPHØJ & RUNE BARSLUND 10.10/kl. 19.30/100 kr. + gebyr Oplev en ny retning i folkemusikken, et dansk sammenkog med traditioner fra andre nordatlantiske kyster.

M.C.HANSEN , SENTIMENTALS & ELEANOR SHANLEY (DK/IRL) 07.11/kl. 19.30/125 kr. + gebyr Til årets Løvfalds koncert får M.C. & Sentimentals selskab af dejlige, irske Eleanor Shanley.

BALTIC CROSSING (DK/UK/FI) 17.11/kl. 16.00/125 kr. + gebyr I år kan det dansk-engelsk – finske band fejre deres 15-års jubilæum. Glæd jer til en festlig koncert.

BASCO MED JULLIE HJETLAND (DK/N) 07.12/kl. 19.30/125 kr. + gebyr Det danske topnavn vil sammen med sangerinden Jullie Hjetland sætte os i december-stemning med smukke og festlige melodier og sange.

SÆRLIGT FOR FOLK ROSKILDE Folk roskilde præsenterer folkemusik i alle afskygninger – fra singer-songwriters til folkrock. I disse år er folkscenen i rivende udvikling med mange talentfulde unge musikere og sangere. Det ønsker vi, at andre unge skal opleve, og derfor har vi en ungepris til vores folk roskilde-koncerter på 50 kr. Dette gælder studerende og unge under 25 år – markeret med . . Alle folk roskildes koncerter er siddende – oftest ved borde med duge, lys og blomster. Hvis musikken lægger op til det, vil der også være et lille dansegulv. Dørene åbner 30 minutter før koncertstart. Bemærk: Køb din billet i forsalg og spar penge! Billetter kan købes på www.roskildebilletten.dk. FOLK ROSKILDE

49


RULLESKØJTESHOW I RABALDERPARKEN 01.09/kl. 12.00/100 kr./fra 5 år Vi kører på rulleskøjter. Kom og prøv, rulleskøjter kan lånes KAMÆLEON KONCERT

TORMOD OG TROLLE 08.09/kl. 12.00/100 kr./fra 3 år Reggae, hiphop, jazz, country og rock sætter fut i børn og voksne.

LÆR AT TRYLLE 15.09/kl. 12.00/100 kr./fra 5 år Vores tryllewrokshop kommer igen – lær seje trylletricks.

BEAT OG BRØL I MONSTERLAND 22.09/kl. 12.00/100 kr./fra 3 år En musikalsk monsterrejse. Gru, skræk og masser af sjov.

20.10/kl. 12.00/60 kr./fra 3 år Vi bygger huler, tårne og får masser af udfordringer.

TIGERTRÆNING 03.11/kl. 12.00/100 kr./fra 3 år De skæggeste lege og bevægelseskoncert du kan forestille dig.

MER' STYR PÅ DYR, MED SEBASTIAN KLEIN 10.11/kl. 12.00/150 kr./fra 3 år Suveræne Sebastian Klein kommer med superband.

BABYBANDET

STOMPSHOP

17.11/kl. 14.00/100 kr./fra 0-5 år Syng og leg sammen med dit barn. Bevægelser, motorik og musik i suverænt samspil

29.09/kl. 12.00/100 kr./fra 3 år Vi skal klappe, trampe, råbe og få rytmerne helt ind i kroppen.

LAV DINE EGNE GLASKREATIONER

SINE SHOW MED FRÆKKE RIKKE OG FUGLEN GILBERT 06.10/kl. 12.00/100 kr./fra 3 år Fantastik bugtaleri. Oplev det helt tæt på.

MAL SELV PORCELÆN – HOS CAFE BISQ UE 13.10/kl. 10.00 (3-6 år) + kl. 12.00 (6 år og op)/150 kr. Kom og besøg Roskildes nyeste aktivitetscafe, vi skal male farverige og finurlige porcelænsfigurer. STØTTET AF

50

BYG AMOK – PAPHULER, KAPLAUDFORDRINGER

gimle for børn

24.11/kl. 12.00/100 kr./fra 5 år Lær at lave glasmosaikker og figurer. KAMÆLEON KONCERT

KRAUKA

01.12/kl. 12.00/100 kr./fra 3 år Vikinger og folkemusik – det bliver sjovt og udfordrende.

JULEBANKO 08.12/kl. 12.00/60 kr./fra 3 år Gimle for børns legendariske julebanko er tilbage. Bliv medlem og få det hele til det halve! Medlemskabet koster 250 kr. og giver halv pris på entré for op til seks personer – markeret med . Læs mere om Gimle for Børn, køb billetter og medlemskab på gimle. dk/program/gimle-born. Alderen er vejledende.


ÅBENT HUS!

G I L L I V I R F BLIV E L M I G PÅ 7.00 1 . L K . T P E S . 6 1 MANDAG DEN e for nye n e r ø d r e n b å Gimle m 16-30 år. e ll e m e g li il iv r interesserede f

g@gimle.dk li il iv fr å p ig d le.dk og tilmeld Læs mere på gim 51


Foto Bo Källberg

30.08 WINTERSUN + SEVEN THORNS + ETHEREAL KINGDOMS + FAANEFJELL 31.08 WAVE #5: JOYCE + ASKLING + KEN MARY M. FLERE 05.09 TOBIAS TRIER + FINN IRS 06.09 XENOBLIGHT 1 1 . 0 9 JONATAN SPANG EKSTRA SHOW! 14.09 UFFE LORENZEN 1 7. 0 9 ANDEN BRINGER UD* 19.09 THOMAS BUTTENSCHØN 20.09 GUTTER CITY 2019 25.09 GANGWAY 26.09 THE KUTIMANGOES 27.09 DØDSPOPPATRULJEN + DE USLEBNE DIAMANTER 28.09 HUMLERIDDERNE + MC EINAR 03.10 MICHAEL WILLIAMS + LILLEBITTEBOCK + SHAMBS 05.10 HUMØREKSPRESSEN 09.10 TORBEN CHRIS 1 2 .1 0 FALLULAH 1 5 .1 0 MUSIKSTARTER: AFSLUTNINGSKONCERT 1 6 .1 0 MARTIN NØRGAARD 1 7.1 0 SØREN HUSS 1 8 .1 0 ANYA 2 3.10 LASSE RIMMER 24.1 0 CARL EMIL PETERSEN (SOLO) 25.10 MADSEN, MØLLER & FROM** 26.10 AKSGLÆDE 30.10 BLACK STAR RIDERS + DIAMOND HEAD

3 1 .1 0 0 1 .1 1 0 2 .1 1 0 7. 1 1 0 8 .1 1 0 9 .1 1 1 3 .1 1 1 6 .1 1 1 9 .1 1 1 9 .1 1 2 1 .1 1 2 2 .1 1 2 3 .1 1 2 7. 1 1 2 8 .1 1 2 9 .1 1 3 0 .1 1 3 0 .1 1 06.12 1 1 .1 2 1 1 .1 2 1 2 .1 2 1 3 .1 2 1 9 .1 2 2 0 .1 2

JONAH BLACKSMITH* DJ SASH! + PATTESUTTER ROSKILDE TRÅD HUSH MED ASKE JACOBY*** FRIBYTTERDRØMME THE WILLIAM BLAKES + M. REXEN THOMAS WARBERG QUEEN MACHINE* UDSOLGT! OW! MATHILDE FALCH OG MICHAEL FALCH**** EKSTRA SH T! JAN HELLESØE UDSOLG BENAL – AMAZING TOUR 2019 KESI KLUMBEN & RASKE PENGE LARS HJORTSHØJ IAMJJ THE SANDMEN CAROLINE HENDERSON JULEKONCERT**** HJALMER MOONSPELL + ROTTING CHRIST DET STORE JULESHOW MED BURHAN G & DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER* HANNE BOEL STEEN JØRGENSEN DUO SACK TRICK + ALABAMA BLACK SNAKES + REMAINS ANNE LINNET JULEKONCERT **** ELECTRIC GUITARS

*I SAMARBEJDE MED ROSKILDE KONGRESCENTER **LYNGHØJSKOLENS TEATERSAL ***ROSKILDE DOMKIRKE ****HELLIG KORS KIRKE + CAFÉKONCERTER, FOLK ROSKILDE, LØRDAGSJAZZ, DANSERIET, GIMLE FOR BØRN, NATCAFÉ OG MEGET MERE. GIMLE · HELLIGKORSVEJ 2 · 4000 ROSKILDE · GIMLE.DK · FACEBOOK.COM/GIMLEROSKILDE GIMLE ER STØTTET AF ROSKILDE KOMMUNE OG STATENS KUNSTFOND