Gimle magasin #12

Page 1

#12

efterår 2018 gratis magasin

dahl

pernille rosen

Jeg fedter ikke med mig selv

gimles café

et lækkert måltid med god samvittighed

efterårets PROGRAM


10%

PÅ H E LE REGN INGE N :-)

SPIS PÅ CAFÉ KORN - OG FÅ 10% PÅ HELE REGNINGEN FØR TUREN GÅR TIL GIMLE

BURGERS, KØDRETTER, SALAT, ELLER ANDRE FRISTELSER

- Der er mange muligheder for at blive mæt hos os • Brunchbuffet hver weekend • Følg med i ugens ret på facebook Bestil bord på telefon 35 12 40 00 eller på www.cafekorn.dk

ge gens da u e l l a t 21 Åben ken 10 f ra k lok

Ved brug af tilbuddet skal der fremvises billet til et gældende Gimle-arrangement samme dag. Tilbuddet gælder på købmandsvarer fra butikken samt mad og drikke i caféen.

SKOMAGERGADE 42 - 4000 ROSKILDE


Foto Bo Källberg – bkbfoto.dk

indhold

05 06 14

LEDER Stærkt fællesskab

PERNILLE ROSENDAHL Jeg fedter ikke med mig selv

Et lækkert måltid med god samvittighed

19 21 46

Respect Music

Efterårets program

Ravnekort Gimles eksklusive sæsonkort

kolofon ANSVARSHAVENDE Maria Grongstad – mariag@gimle.dk Maria Daa Stridsland – maria@gimle.dk

ANNONCER Maria Grongstad mariag@gimle.dk

ForsideFOTO Pernille Rosendahl Foto: Thomas Rasmussen, thomas-rasmussen.dk

UDGIVER Gimle Helligkorsvej 2 4000 Roskilde Tlf 4637 1982

ORD Maria Grongstad, Henrik Holm, Johan Kjær Houver, Melanie Beckmann og Ea Svenning Zimmer. GRAFIK Maria Daa Stridsland

NÆSTE UDGAVE Januar 2019 Magasinet kan hentes i Gimles Café, på alle uddannelsesinstitutioner i Roskilde, Roskilde Bibliotekerne, turistinformationen i Roskilde og læses online på gimle.dk. Der tages forbehold for fejl, ændringer og aflysninger.

TRYK Dystan & Rosenberg OPLAG 30.000 stk.

3


START DIN KARRIERE MED AT LÆSE TIL

MARKEDSFØRINGSØKONOM PÅ ERHVERVSAKADEMI SJÆLLAND I ROSKILDE – SAMMEN GØR VI DIT STUDIELIV FANTASTISK! Markedsføringsøkonom tager to år og er dit springbræt til et fedt job i det private erhvervsliv. Vores studerende knokler for sagen, men får også spændende og udviklende job inden for fx marketing, international handel, reklame, sociale medier, indkøb, salg og information. NYHED: Du kan tage uddannelsen som Blended Learning: En superfleksibel løsning med 80 % online- og 20 % klasseundervisning. Med MAK Blended Learning kan du passe fx job, egen virksomhed eller familieliv, mens du får en solid uddannelse! Læs mere og ansøg på easj.dk Man kan også læse til Markedsføringsøkonom på EASJ’s afdeling i Nykøbing F. Man kan også tage uddannelsen på engelsk på EASJ.

LÆS MERE PÅ

EASJ.DK


STÆRKT AB FÆLLESSK

MILJØ

VT LÆRINGS TI A KRE t e og

Velkommen til efteråret 2018 på Gimle. En ny sæson står for døren, og vi kan med stolthed præsentere et alsidigt program spækket med gode liveoplevelser. Efterårssæsonen byder bl.a. på store danske navne som L.O.C., Pernille Rosendahl og The Savage Rose, der spiller på vidt forskellige scener i Roskilde. Jeg hedder Ea og er ny frivillighedskoordinator på Gimle. Jeg er blevet taget godt imod af de 120 frivillige ’Gimlere’, som i den grad får hjulene til at rulle hurtigt rundt her på det gamle vandværk. Den engagerede frivilliggruppe, med det brede aldersspænd fra 16 til 75 år, gør det muligt for Gimle at tilbyde mere end 300 musik- og kulturarrangementer årligt. Om det er som afviklingsansvarlig, bartender, lysdesigner eller i entréen er Gimlerne altid parate til at give vores gæster en særlig oplevelse. Min ambition som frivillighedskoordinator er at skabe de bedste rammer for et stærkt fællesskab og et kreativt læringsmiljø. Gimle kan med sine mange år på bagen kalde sig førende indenfor frivilligheden i den danske spillestedsbranche. Det er vores fornemmeste opgave at klæde de frivillige på gennem uddannelse og erfaringsudveksling. De skal besidde de kompetencer, der gør det til en leg at være værter i topklasse hver gang vi åbner dørene.

Vi inviterer løbende nye frivillige indenfor. Til dem der synes, det kunne være sjovt at hoppe med ombord som frivillig, holder vi Åbent Hus mandag d. 17. september i vores koncertsal Tanken. Lige nu har vi ledige pladser til de unge frivillige i alderen 16-30 år. Fællesskabet og det sociale er essentielt her på Gimle. Gimles Café er en hyggelig dagligstue og et samlingspunkt for både gæster og frivillige. Her har mange ideer fået ben at gå på, og ambitionsniveauet er højt, når først det går løs. Jeg kan personligt næsten ikke vente til vi kickstarter sæsonen d. 31. august, hvor vores frivillige bookinggruppe fyrer op for dansefest med arrangementet WAVE #1. Gimlerne tripper for at hoppe i gimletrøjen og fyre op for endnu en hæsblæsende sæson, og vi glæder os til at byde jer velkommen.

Ea Svenning Zimmer Frivillighedskoordinator Foto Thomas Rasmussen

5


Ord Henrik Holm Foto Thomas Rasmussen, thomas-rasmussen.dk

6


Pernille Rosendahl

Jeg fedter ikke med mig selv Der er ro på, god tid. Hun kræver øjenkontakt og insisterer på, at vi nok skal nå det. Pernille Rosendahl har prøvet det meste i dansk musik, men hun er slet ikke færdig med at prøve. For tiden arbejder hun på at gøre os bange for, hvad der skal ske til koncerterne.

7


„Hvis jeg kan skabe et rum til eftertænksomhed, så har jeg opfyldt den rolle, jeg har givet mig selv.“ 8


Hun smånynner, mens hun trisser rundt på det ujævne stengulv og de tunge trapper i Roskilde Domkirke. Her skal hun spille i efteråret, og her har vi aftalt at skyde billeder til Gimles magasin. Hun har ikke travlt, for det skal gøres ordentligt. Opmærksomt får hun alle de små oplevelser med. Hun spørger nysgerrigt til kirkens kunst, og vi tager turen forbi det tildækkede gravmæle, som kunstneren Bjørn Nørgaard har udfærdiget til dronningen. – Jeg var på Folkemødet på Bornholm for nogle år siden, hvor Bjørn Nørgaard, som den der flotte, gamle mand han er, stod nøgen og indsmurt i gul maling i gang med at skabe sit værk. Jeg er vild med, at han ikke er nærig med sig selv, og at han risikerer noget, forklarer Pernille Rosendahl, inden vi bevæger os ned mod det svale rum bagerst i kirken og tænder diktafonen. 8 dage med eftertænksomme musiknørder – Jeg har lige fået 6 nye venner, siger hun med sit bredeste smil og fortæller, hvordan hun og 6 andre danske kunstnere, heriblandt Lis Sørensen, Søren Sko og Turboweekends Silas Bjerregaard, har tilbragt 8 dage sammen på Møn, hvor de har fortolket hinandens sange til den kommende sæson af TV 2-programmet Toppen af Poppen. Programmet sendes i 7 dele i løbet af efteråret, men allerede her nyligt hjemvendt til byens majvarme er resultatet klart for hende. Det har givet masser af gode oplevelser og stof til eftertanke. – Der var noget vildt ved det med, at der blev spillet musik fra hele ens karriere, og man får det serveret lige dér foran én. Det gjorde faktisk, at vi alle sammen blev indbudt til noget eftertænksomhed. Spørgsmålene dukker op. Hvad er det for en karriere, jeg har haft, og hvor skal den hen nu? forklarer hun. Hun overvejer mødet med kollegaerne endnu engang: – Jeg tror, at dna’et i den her sæson er, at vi var en stor forsamling nørder. Der var ingen diva-opførsel, og alle var gode til at give hinanden plads. Så det var faktisk bare 8 dage i musikkens tjeneste.

Verden har så travlt – Toppen af Poppen er det første tv, jeg har sagt ja til i 6 år, fortæller hun. Det har været helt afgørende for hende, at programmet præsenterer original, dansk musik. Noget, som hun understreger, at der er alt for lidt af på dansk tv. For 6 år siden efter en række travle år med bandet The Storm, og som dommer i 3 sæsoner af DR’s X Factorprogrammer, stod hun en morgen i sit køkken og havde fået nok. – Jeg kunne ikke længere se, hvad musik kunne i samfundet. Jeg synes, at alt var blevet pop, alt var blevet ligegyldigt, og jeg havde selv været med til det. Jeg kiggede på mig selv og tænkte „hvad er det egentligt, jeg har gang i?“. Jeg ville tilbage til noget, der var værdifuldt og betydningsfuldt, forklarer hun. – Så jeg valgte i en periode at trække mig helt fra alt, hvad der handlede om at være på. Jeg sagde nej tak til alle henvendelser, og jeg overvejede i en periode, om jeg havde lyst til at blive ved med at lave musik, tilføjer hun. Hun begyndte dog alligevel at skrive nye sange, og i 2016 udgav hun uannonceret sit første soloalbum. — Dark Bird var cirka 4 og et halvt år undervejs, og det var en lang proces, hvor jeg sammen med min producer Søren Vestergaard afprøvede sange, kasserede en del og skrev helt nye. Det blev en mørk og indadvendt plade, der er funderet på en ensomhedsfølelse. Den fungerer som et helt værk, men vores kultur i dag er ikke så orienteret mod, at vi sætter os ned og lytter til et fuldt album. Vores tid er orienteret mod singler, fortæller hun. – Der gik et år efter udgivelsen af Dark Bird, hvor meget få gad at booke os til livekoncerter, og så tænkte jeg, at det her må gøres på en anden måde. Jeg har altid været en stærk livekunstner, så jeg fik idéen om at begynde at spille koncerter på museer og i kirker, hvor jeg kunne komme endnu tættere på publikum og fastholde dem i oplevelsen, beretter hun om processen.

9


Det er tydeligt, at den strategi har virket, når man ser på rækken af efterårets planlagte koncerter, og medvinden bruger hun lige nu på at skabe ny musik. – Vi arbejder på min anden soloplade, der udkommer næste forår, og den bliver helt sikkert mere inviterende end Dark Bird, fortæller hun. Kan vi så forvente singler og radiohits denne gang? – Jeg holder fast i, at pladen skal være et samlet værk, for jeg er født i grammofonpladens tid, og jeg har nok en arbejdsskade i det her med, at jeg elsker den fulde historie. Jeg synes godt, at man kan bede lytteren om at træde ind i pladens rum for en tid. Det er trods alt kun en lille time, det handler om, griner hun. Kæpheste og folkelig fredagsunderholdning I årene som dommer i X Factor var der for alvor fart på i Pernille Rosendahls liv, og når hun i dag ser tilbage på karrieren, var det helt rigtigt at trække sig fra både medierne og scenen for en tid. – Jeg elsker den energi, som unge mennesker har, og da jeg var i 20’erne, stressede jeg også og troede, at hvis jeg ikke gør det her nu, så er det for sent. Jeg har haft 2 vindere i X Factor, og jeg har ikke pacet dem med, at de skulle skynde sig at udgive en plade. Jeg har bare sagt til dem: „se det her som en uddannelse og en sindssyg vitaminindsprøjtning.“ Vi skal lige huske på, at deltagere i programmet er amatører. De mangler en masse timer i benene. Og der er noget rigtigt i det her med, at man skal bruge 10.000 timer på noget, før man kan blive rigtig god til det, overvejer hun. – Jeg var selv en langsom fisk i vandet. Jeg begyndte først at skrive min egen musik, da jeg var 25, og jeg var 29, da vi debuterede med Swan Lee. Jeg var 29! Og det er jeg ikke bange for at fortælle. For nogen tager det tid at komme hen til det, man er god til. Og det tager tid, før man ved, hvordan man skal gøre det. Det er en af mine kæpheste at sige: „skru ned for blusset“. Der er en stress i samfundet, 10

hvor man lynhurtigt skal hen til noget, som man skal være god til. Det er ikke min erfaring, at det virker. Jeg tror, at hjernen har brug for meget mere tid til at finde ud af, hvad vi kan og skal, forklarer hun og knipser hurtigt for at signalere tempoet. For Pernille Rosendahl pustede X Factor-erfaringerne også til troen på, at lige muligheder kan udvikle musikbranchen. – X Factor gav mig et sindssygt interessant indblik i nogle miljøer og samfundsklasser i Danmark, som jeg ikke havde været meget i berøring med tidligere. Det gav en fornyet forståelse af, hvordan vi er skruet sammen som danskere. Det var en katapult ind i noget, som jeg ellers ikke ville vide, hvordan jeg skulle have opsøgt. De fleste deltagere kommer fra mellemklassen og ned, husker hun. Flere kvindelige forbilleder, tak – Det er blevet vigtigt for mig, at alle uanset køn og klasse har mulighederne for at spille og arbejde med musik. Det handler om at fjerne det, der kan stå i vejen for, at vi kan agere frit. Jeg mener, at ligestilling er en gave til os alle sammen. For mig er der slet ikke noget farligt i det overhovedet, forklarer hun og fortæller, hvordan hun sammen med bl.a. Sharin Foo fra bandet Raveonettes har dannet et sideprojekt, et 11 kvinder højt kor med navnet KORAGE. Men hvad sker der, når man kun er kvinder samlet om at lave musik? – Lige i vores tilfælde, så blev Sharin og mig bare enige om, at vi ville synge noget mere sammen og bruge det til at indgå i et fællesskab. Normalt er vi solister alle sammen og skal være enormt meget på i vores egne projekter. Som sangerinder følte vi os som små speedbåde, der lå og pissede rundt i vandet. Vi mødtes aldrig rigtigt. Nu er vi så gået sammen på et stort skib og har sagt: „Nu sejler vi med den her kurs, fælles,“ fortæller hun, så jeg tydeligt mærker den energi, det giver hende. – Det er også lidt en lille munkeorden, for vi snakker også


„Der er en stress i samfundet, hvor man lynhurtigt skal hen til noget, som man skal vĂŚre god til.“ 11


enormt meget om de udfordringer, som vi hver især oplever i branchen – hvordan producerer du musik, hvordan udgiver du den, hvorfor vil radioen ikke spille den? Og så er det bare mega optur at komme ind og være en del af en helhed og ikke skulle være den alene, tilføjer hun. Hun løfter blikket lidt og forklarer det større perspektiv. – Jeg drømmer om en verden, hvor der er mange flere kvinder på alle poster i musik. Det handler om alle instrumentalister, sangskrivere, pladeselskabschefer, dem, der bestyrer adgang til radioen, journalister, bookere til festivaler og spillesteder. Alle gatekeepers. Jeg drømmer om, at vi de kommende år ser mange flere kvinder dér. Og det er i virkeligheden kun, fordi musiklivet så har mulighed for at vokse meget mere, hvis vi får et bredere liv ind. Hvad står i vejen for, at det kan blive sådan? – Jeg tror, at fortiden er en del af det. At sådan her har vi altid gjort. Debatten er præget af en del privilegieblindhed. Hvis man siger rockmusiker, så tænker du automatisk på en hvid mand med en guitar, og hvis der bliver sagt jazzmusiker, så tænker du på en sort mand med en saxofon. Flere kvindelige forbilleder er en del af løsningen. Det er også med tiden blevet vigtigere for mig personligt at have kvindelige forbilleder at spejle mig i, forklarer hun.

12

i oplevelsen. Så den der statiske oplevelse med, at vi bare sidder på vores stol og oplever musikken derfra, det interesserer mig ikke så meget lige nu. Jeg kunne godt tænke mig, at folk nogle gange bliver lidt bange, når de går til en koncert. Det der med at alt kan ske, det synes jeg er vidunderligt. Og folk ved heller ikke, hvad der skal ske, når de kommer til koncerten her i kirken i efteråret. De skal i hvert fald ikke forvente, at de skal sidde på deres flade hele aftenen. – Jeg tror, at man bliver ekstremt modtagelig, når man som publikum bliver hevet ud af de trygge rammer. Når vi kommer lidt på gyngende grund som mennesker, så stiller vi os selv nogle af de store spørgsmål, funderer hun. – Vores debutkoncert med KORAGE var koncerter for en enkelt person ad gangen på Det Kongelige Teater. Der var folk virkeligt nervøse for, hvad der skulle ske. Der stod lige pludseligt 11 kvinder og sang dem ind i hovedet. Det var nærmest en nærreligiøs oplevelse. Så jeg tror meget på, at vi skal gøre koncertoplevelserne mindre høflige og lidt mere militante, forklarer hun, og tilføjer, at jeg selv må bestemme, om det er det rigtige at kalde det. Det bliver i hvert fald tydeligt, at Pernille Rosendahl er klar til at tage ansvaret for koncertoplevelsen.

Det er kunstnerens ansvar, at stemningen er rigtig Vi taler om, hvordan man som kunstner bevarer lysten til at blive ved efter en lang karriere. For Pernille Rosendahl er det i dag en rolig proces, hvor hun med egne ord har samlet et godt hold omkring sig, der hjælper med at få skibet til at sejle den rigtige retning i stedet for at bruge energien på at slukke ildebrande.

– Hvis der er uro et eller andet sted i rummet, hvor vi spiller, så sørger jeg altid for at stille mig derhen. Ligesom i en familie, hvor det er de voksnes ansvar, at stemningen er god, så er det kunstnerens ansvar, at stemningen er rigtig til en koncert. Det er mig, der skal sørge for det. Hvis jeg ikke kan sørge for det, så er det mig, der har fejlet, understreger hun.

Hun uddyber: – Målet for mig i karrieren nu er at finde nye rum, hvor vi kan hylde musikken på et dybere plan. For nyligt har vi spillet en museumsturné, hvor vi som band flyttede os rundt i rummene og blandede os med publikum. De synes, at det var sjovt, og de væltede rundt

Koncerten skal være et rum til eftertænksomhed for alle Det står klart, at Pernille Rosendahl er en kunstner med noget på hjerte. Og hjertet er stort. Selv siger hun, at der skete noget, da hun trak stikket og begyndte at lede efter meningen.


– Jeg tror, at det allervigtigste i musik er fællesskabet. Sådan som verden ser ud i dag med al den polarisering, der er, så tror jeg, at det er vigtigt, at kunsten skaber et rum, hvor alle er velkomne, og at alle er velkomne i det fællesskab. Du må komme fra alle steder i samfundet til mine koncerter, for hvis jeg kan skabe et rum til eftertænksomhed, så har jeg opfyldt den rolle, jeg har givet mig selv, siger hun helt afklaret. – Der skal skabes et rum med ro til, at hjernehalvdelene kan kommunikere på et andet plan, uden at vi bliver bombarderet med ord og meninger, vi skal have, uddyber hun. Hvordan hjælper du det på vej til koncerterne? – Jeg er ekstremt opmærksom på, hvordan jeg skaber det rum, så jeg plejer faktisk at begynde mine koncerter med stilhed, hvor alle sidder med lukkede øjne. For verden går så stærkt, at det kan være svært at blive klar til at tage en oplevelse ind. Så jeg tror meget på det med at facilitere oplevelsen benhårdt. Altså jeg har også stået på de store scener med både Swan Lee og The Storm, og jeg synes, at det var vildt sjovt. Men siden Dark Bird har det været vigtigere for mig at skabe de intime oplevelser. Gerne så intime som muligt, forklarer hun. - Jeg kræver enormt meget af mit publikum, det vil jeg ikke lægge skjul på. Og så får de også rigtig meget. Jeg fedter ikke med mig selv, når jeg endelig er i rummet. Jeg forsøger altid at sætte mig selv i spil og komme ind til nerven. Det har jeg trænet i mange år. Når folk har købt en billet til min koncert, så er det mit ansvar at skabe det fortrolige rum. Og vi ser meget ofte til koncerterne, at folk bliver ekstremt rørte, fordi vi appellerer til det dybe lag. Og det er det, jeg gerne vil. Jeg vil gerne helt dybt ind, slutter hun.

oplev Pernille rosendahl live roskilde domkirke/28.10/kl. 20.00/udsolgt hellig kors kirke/03.11/kl. 20.00/25o kr. + gebyr

bl å bog Pernille Rosendahl er født i Aalborg i 1972 og flyttede i 80’erne med sin mor og søster til Falster. Her slog familien kedsomheden ned med den 15 meter lange pladesamling, de havde arvet efter en onkel. Reglen var, at en plade skulle høres i fuld længde. Efter gymnasiet blev hun som 19-årig korsanger i The Savage Rose og har siden kunnet leve af musikken, dog i perioder suppleret med tjanser som bagerekspedient. I slutningen af 90’erne var hun med til at danne bandet Swan Lee, der i første halvdel af 00’erne udgav 2 anmelderroste plader. I 2005 modtog hun prisen som Årets Danske Sangerinde til DMA. Hun dannede i 2006 bandet The Storm sammen med sin daværende kæreste Johan Wohlert, der tidligere var bassist i bandet Mew. The Storm nåede at udgive 3 plader. Pernille Rosendahl var i 2010-11 dommer i DR’s X Factor-programmer. I 2016 udgav hun efter flere års stilhed soloalbummet Dark Bird.

13


KULTURFESTIVAL

RABALDER

LØRDAG 25.08.18

Roskilde – meget mere end musik

#oplevelser #spiller i din by #professionelt teater #30 forestillinger for voksne #14 forestillinger for børn og familier #6 forestillinger for skoler #Roskilde Teater

GÅ I TEATRET I DIN EGEN BY

MUSICON • RABALDERSTRÆDE • 4000 ROSKILDE LÆS MERE OM RABALDER PÅ: MUSICON.DK/RABALDER

Roskilde Tekniske Skole Vi har masser af erhvervsuddannelser, eux og htx. Faglighed, oplevelser, innovation og kreativitet.

www.roskildeteater.dk • Facebook: Roskilde Teater

Musik-HF • • •

Vil du være med?

Danmarks fedeste lydstudie, musik- og øvelokaler Du bliver undervist direkte i den danske musikbranche Sangskriverworkshop og stemmetræning med professionelle musikere Du skal spille og arrangere koncerter

Læs mere på:

www.vucroskilde.dk

Tlf. 46 300 400 www.rts.dk Roskilde Tekniske Skole


Sidste onsdag i hver måned kan du komme til fællesspisning i Gimles hyggelige café. Der bliver dækket op på langborde, hvor maden serveres kl. 18.00. Vi laver altid en kød- og en vegansk ret til

50 kr. pr. person. Fællesspisningerne foregår den: 29. august - 26. september - 31. oktober - 28. november - 19. december Tilmelding: bordreservation@gimle.dk 15


d e m d i t l å m t r e k k æ Et l d e h g i t t i god samv Når du besøger Gimles hyggelige café til en kop kaffe eller et lækkert måltid, kan du altid være sikker på, at vi prioriterer bæredygtigheden højt.

16


I starten af året blev Gimles café certificeret med REFOOD mærket for vores indsats mod madspild og for genanvendelse. Vi har især fokus på tre madspildreducerendeog genanvendelsesinitiativer, heriblandt valget mellem en lille eller stor portion på menukortet, sortering af bioaffald og genanvendelse af fritureolie. Så skulle der være nogle rester på din tallerken, bliver det til biogas – et grønt og CO2 -venligt alternativ til forbrænding, og fritureolien genanvendes som andengenerations biodiesel – en grøn erstatning for fossile brændstoffer. „Vi har stort fokus på madspild og bruger, så vidt muligt, alle rester. På vores menukort har vi Gimles Simregryde og Gimles Tavleret, som bliver

baseret på, hvad vi har på lager af råvarer og rester. Vores seje frivillige har også mulighed for at tage rester med hjem“ siger køkkenchef Lene Svendsby. Køkkenet prioriterer danske råvarer, økologiske hvis muligt, uden at gå på kompromis med kvalitet. Og mange af de samme råvarer går igen i flere af retterne, for at mindske indkøb og spild. Vi har altid lækre vegetariske og veganske retter på menukortet, og selvfølgelig vores klassiske Gimle-burger, der serveres af vores engagerede frivillige. Der er flere tiltag i støbeskeen og endnu mere bæredygtighed i vente i Gimles café. Men allerede nu kan du kigge forbi til en hyggelig stund og et lækkert måltid med god samvittighed!

17


NĂĽr der er to hjerter i brand


t c e p res

c i s u m

Snak og overdreven brug af mobiltelefon ødelægger koncertoplevelsen for de øvrige gæster og for artisterne. Vis hensyn – tag hyggesnakken i foyeren eller udenfor, og tænk over jeres lydniveau. Efter koncerten er der god mulighed for at fordøje oplevelsen i vores hyggelige café. God koncert! 19


Roskilde Kulturskole 46 31 87 97

Online tilmelding www.roskildekulturskole.dk

Børnene tager over

Hold øje med roskildebib.dk

24. august, Algade 31

MUSIK DANS DRAMA BILLEDKUNST

#AlleTidersRoskilde

#AlleTidersBibliotek

åbent hus!

g i l l i v i r f v i l b

e l m i g å p mandag den

0

.0 17. sept. kl. 17

Gimle åbner dørene for nye interesserede frivillige! Læs mere på gimle.dk og tilmeld dig på frivillig@gimle.dk


s t e r å r e t ef am r og pr Forsalg Prisen i programmet er forsalgsprisen og tillægges et billetgebyr. Hvis der ikke er forsalg, er dørprisen opgivet. Forsalg sker via gimle.dk, i Gimles café og hos Billetten på tlf. 7020 2096. Dørsalg Medmindre arrangementet er udsolgt, er det muligt at købe billet i døren. Prisen i døren vil typisk være højere end i forsalg. Prisen fremgår af gimle.dk.

Ændringer og tilføjelser Vær opmærksom på, at der løbende kommer tilføjelser til programmet, herunder cafékoncerter, natcafé-arrangementer o.l. Hold øje med gimle.dk, der løbende opdateres med tilføjelser og evt. ændringer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev på gimle.dk, og følg os på facebook.com/GimleRoskilde, hvis du vil vide mere og have de seneste nyheder om kunstnerne i vores program. Du kan også følge os på Instagram på gimle_roskilde og Snapchat på gimleroskilde.

Arrangementsstart Dørene åbnes som udgangspunkt en time før det angivne tidspunkt. Der er ofte et supportnavn på inden hovednavnet. Oplysninger om support samt yderligere information om arrangementet bliver løbende offentliggjort på gimle.dk.

spis i gimles café inden koncerten Forlæng oplevelsen med et besøg i Gimles hyggelige café, der er åben før og efter koncerterne. På udvalgte aftener tilbyder Gimles café en lækker 3-retters koncertmenu til 189 kr., baseret på sæsonens råvarer. Læs mere på gimle.dk.

Aldersgrænse Som udgangspunkt er der ingen aldersgrænse til Gimles arrangementer, medmindre de foregår efter midnat eller som en del af et natcaféarrangement. Her er aldersgrænsen 18 år.

Symbolforklaring til programmet Siddepladser Særlig rabat Koncertmenu

21


31.08/kl. 20.30/20 kr.


ROCK ReViVAL + STICKY FINGERS 01.09/kl. 21.00/120 kr. + gebyr Oplev Creedence Clearwater Revival + The Rolling Stones' musik for fuld udblæsning! Denne aften får du mulighed for at danse til – og synge med på – alle klassikerne fra de fænomenale bands. Der er så meget nerve og livsglæde i disse sange, at du simpelthen ikke kan undgå at blive i godt humør!

gimle quiz

04.09 - 11.09 - 18.09 - 25.09 - 09.10 - 16.10/kl. 19.00/30 kr. Den legendariske Gimle Quiz er atter tilbage, så saml dit hold og glæd dig til en episk dyst på Gimle! Teamet er samlet, og vi er klar til igen, at udfordre jeres viden inden for en række emner herunder nyheder, musik, og random trivia. Vi håber som altid på, at kunne uddanne, oplyse og belære jer og vi lover, at I alle vil føle jer klogere og langt mere modne på den anden side af quizsæsonen. Vigtigst af alt er, at der er nogen af jer, der vil føle sig rigere. For bordreservation skriv til quiz@gimle.dk

DE UNDERJORDISKE 06.09/kl. 20.00/50 kr. + gebyr De Underjordiske er en naturkraft på scenen. Deres optræden bruser frem og trækker sig tilbage som et mægtigt ocean. Ét øjeblik er der næsten stille. Sakrale, sagte guitarmelodier akkompagnerer akkurat den danske, følelsesbetonede lyrik. Indtil flammerne buldrer frem med ubarmhjertig intensitet. Ivrige numre, der kæler for popøret, smelter sammen med storladne rockmelodier, der bygger op og griber fat i kærlighed og spiritualitet. Det er en ufravigelig koncertoplevelse, der både udfordrer og forkæler. En oplevelse, der føles som et samspillet naturfænomen, hvor vellyd, attitude og indtryk når et overjordisk niveau.

ekstra show!

TOBIAS DYBVAD 07.09/kl. 19.00/250 kr. + gebyr I sit tredje one-man show fortæller Tobias Dybvad om jagten på kærligheden, når man endnu engang er ude på singlemarkedet – som 36årig. I løbet af det sidste år har han for alvor kastet sig ud i dating-livet, og det er der kommet en række mislykkede scoringsforsøg ud af. Glæd dig til et decideret pragtfuldt show.

WORKERS IN SONGS + ALABAMA BLACK SNAKES 08.09/kl. 21.00/40 kr. + gebyr Workers in Songs udgav deres andet album „That Glorious Masterpiece“ i 2014, og ep'en „Scrapbook“ i 2015. Bandet har ry for at være et medrivende live band med en utrolig tilstedeværelse på scenen og en særlig evne til at spille, som om i morgen ikke eksisterer. De lokale Alabama Black Snakes er kendt for deres hårdtslående og særdeles decibelmættede shows, men nu kan du opleve dem på en helt ny måde. De har nemlig skruet ned for de forvrængede guitarer og præsenterer en akustisk udgave af deres musik, hvor fokus vil være på at skabe en intim og til tider liderlig omgang med sangene fra deres tre sidste plader.

september

23


PEDE B – på Paramount

RED WARSZAWA

14.09/kl. 21.00/40 kr. + gebyr Pede B er med mere end ti år på bagen på den danske hiphopscene efterhånden en af de særdeles erfarne i gamet. Seneste udgivelse fra Pede B kom i 2017, hvor han på det anmelderroste album „Sparring“ håndplukkede en række af Danmarks bedste rappere som gæster. Koncerten afholdes på Paramount, Eriksvej 40, 4000 Roskilde.

14.09/kl. 21.00/130 kr. + gebyr Denne hellige 3-enighed er også smurt ind i olie… og ikke bare én slags olie, nej 3 slags olie. Helikopterolie, Massageolje og Amerikansk olie. Det hele er suppleret med nitter og kæder… især kæder. Red Warszawa er et meget dominerende rockband. De dominerer især hinanden, men også fans og grise.

linda p 19.09/kl. 19.00/275 kr. + gebyr Så er der godt nyt til Linda Ps mange fans og følgere, for i efteråret tager Linda på tour med „Linda Ps talkshow – med bl.a. talk og show“. Det hedder det, fordi Linda P lægger stor vægt på show med spas og gøgl, som vi kender det fra „Det alt for store Linda P show“. Det bliver et show, hvor alt kan ske, og det kræver noget af en vært. Men er der nogen, der kan og tør, er det Linda P. Hvert show byder på masser af overraskelser. Én ting er sikkert – det bliver interessant, hylende morsomt og – kort og godt – en fest!

ekstra show!

JAN GINTBERG – i Roskilde Kongrescenter 20.09/kl. 20.00/320 kr. + gebyr Jan Gintberg indtager Roskilde Kongrescenter med showet, „Gintberg re(d)der verden“. „En vovet vandondulation. En satanistisk sjov studsning. En forfriskende hovedbundsfriséring. Og så bliver det en personlig tvangsindlæggelse for mig. Den her klode fortjener at få håret sat lidt op. Det er trods alt også MIN verden, og hvis det hele alligevel skal gå i lort, må det vel gerne ske i en nogenlunde præsentabel tilstand ikk'?“, udtalte Gintberg i forbindelse med offentliggørelsen af live turnéen.

24

september


Illustration Anna Holm Sørensen

21.09/kl. 20.00/200 kr. + gebyr september

25


MARIUS ZISKA (fo) 22.09/kl. 21.00/100 kr. + gebyr Marius Ziska er først og fremmest en fantastisk sanger, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klart melankolsk grundtone med utroligt smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn.

MEZZOFORTE (ICE) 29.09/kl. 21.00/260 kr. + gebyr Mezzoforte bragede gennem lydmuren med deres kæmpehit „Garden Party“ i 1983 og var det første band fra Island, der turnerede internationalt med stor succes. De viste verden hvordan solid funky nordatlantisk jazzrock skulle lyde, og det har de gjort lige siden. Mezzoforte er et festfyrværkeri af jazz, funk og dance grooves!

26

september

hold dig opdateret om

sidste nyt! Vil du have vores nyeste offentliggørelser, eksklusive tilbud og konkurrencer direkte i din mailboks? Tilmeld dig vores nyhedsbrev på gimle.dk

ekstra show!

SIMON TALBOT 26.09/kl. 21.30/245 kr. + gebyr Det seneste års tid har Simon Talbot boet i Los Angeles i USA. Her har han jagtet et amerikansk gennembrud, og det har gjort Simon klogere på både amerikanere, politik og comedy. Nu vil han bruge alle erfaringerne og oplevelserne i USA til at „Make Denmark Great Again“.


marie key 28.09/kl. 21.00/300 kr + gebyr I marts udkom Marie Key med sit fjerde solo album. Albummet bærer titlen „Giganter“ og er blevet til i samarbejde med de to producere Rasmus Bille Bähncke og Jannik Brandt Thomsen (også kendt som Jay fra duoen Nik & Jay) Marie Key siger om sit nye album: „Når jeg lytter til den færdige plade nu, synes jeg først og fremmest den handler om at vælte og så rejse sig igen. Når man først er væltet, har man brug for andre menneskers lys for at komme op og stå igen. Heldigvis er man ikke alene i verden. Der er masser af forbilleder at lytte til.“

september

27


PHLAKE – i Roskilde Kongrescenter 04.10/kl. 20.00/195 kr. + gebyr Efter udsolgte koncerter på spillesteder i hele landet, åbner Phlake nu dørene til en anderledes og unik koncertoplevelse: Der vil blive skaleret op med fuldt band, hemmelige gæster og omarrangering af numre. Med titlen „Can We Talk?“ inviterer de publikum helt tæt på til en intim og eksklusiv koncert i Roskilde Kongrescenter. Phlake vil præsentere deres musik på en ny måde og udfordre sig selv og publikum med formatet. Phlake var det mest spillede navn på P3 i både 2016 og 2017, åbnede Orange Scene på Roskilde Festival sidste år og har senest måtte melde totalt udsolgt til mange af deres koncerter landet rundt.

28

oktober


SING SING SING 02.10/kl. 20.00/230 kr. + gebyr Sing Sing Sing har Danmarks mest utænkelige bandkonstellation: En rocksanger-radiovært, en tidligere Melodi Grand Prix-vinder, en rutineret guitarist/producer, en emigreret „Hit med sangen“- tv-kendis og en kommende poppensionist beviser nu på sjette år sin levedygtighed.

ALLAN OLSEN (SOLO) 04.10/kl. 20.00/300 kr. + gebyr Allan Olsen står mere og mere som et fyrtårn på den danske musikscene. Ikke mindst som solist i ordets egentlige forstand: Alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum. Ingen dansk sangskriver nyder større respekt og anerkendelse end Allan Olsen. Efter i alt 20 plade-udgivelser og tusindvis af koncerter, er Olsen altid garant for et sjældent højt niveau ved sine optrædener. Måske fordi han aldrig har mistet respekten for sit skønne publikum…

THOMAS HARTMANN 10.10/kl. 20.00/190 kr. + gebyr „Kærlighed“ er det ottende one-man show fra én af Danmarks mest produktive komikere, Thomas Hartmann, og handler om præcis det, som titlen antyder. Efter at have føjet endnu et kapitel til „Men’s Room“ universet, sammen med vennen og kollegaen Torben Chris, er Thomas Hartmann igen solo på scenen. Igennem hans shows har man kunnet følge Thomas Hartmanns udvikling som menneske og som komiker. Om han nu er blevet „rigtigt“ voksen, og med tiden er blevet mere blød og føjelig, vil tiden vise, men skarpheden og den indimellem kompromisløse ærlighed er mere tilstedeværende end nogensinde før.

oktober

29


CHRISTIAN HJELM 11.10/kl. 20.00/100 kr. + gebyr Nu har du mulighed for at høre karismatiske Christian Hjelm live, når han drager landet rundt med sit spritnye album „Uskolet Magi“ i bagagen og hans faste band bestående af medlemmer fra blandt andet Oh No Ono og Kissaway Trail. Der er dermed lagt op til det helt store dansksprogede rock-brag, når de tørner sammen på scenen. Karakteristisk for Hjelm flyder „Uskolet Magi“ med stærkt afhængighedsskabende melodier, pakket ind i raffinerede arrangementer og fremført af en af Danmarks mest markante stemmer.

INFERNAL 12.10/kl. 22.00/200 kr. + gebyr Et Infernal-show er mere end bare en koncert. Det er en oplevelse. Når Paw & Lina optræder live, rives du ikke bare med på en rejse gennem deres imponerende række af udgivelser. Publikum kan „roligt“ påregne en vis interaktion, som man aldrig helt ved, hvor ender. Det eneste man ved er: Det bliver festligt. Det bliver sandsynligvis endda vanvittigt. Alle sejl sættes til, og du kan se frem til et velspillet koncertshow sprængfyldt med power, en gennemtænkt historiefortælling, som iscenesættes igennem scenografi, kostumer og koreografi i international klasse – og naturligvis musikere, som spiller perlerækken af hits live.

ROBEN OG KNUD

ELIAS EHLERS

13.10/kl. 21.00/120 kr. + gebyr Efter flere år i hi er Roben & Knud klar til igen at gøre krav på tronen som Danmarks ukronede kultband!

17.10/kl. 20.00/175 kr. + gebyr Elias blev far for lidt over et år siden og besluttede sig for, at han ville lave et show, der handler om det første år som nybagt far. Det er en hektisk og overvældende periode, hvor der ikke rigtig er rum nogle steder til at få sagt alle de ting, der får ens hoved til at eksplodere.

En koncert med Roben & Knud er noget helt særligt, idet selv de bedste planer aldrig bliver fulgt. Det skaber et alternativ til den modsatte koncertform, hvor alt er planlagt ned til mindste detalje.

30

oktober

Elias inviterer publikum med helt indenfor i en for ham smuk, skræmmende og fuldstændig vanvittig tid, som også har fået ham til at kigge indad og se på, hvem han egentlig selv er, og hvem han gerne vil være. Det er der kommet et ustyrligt underholdende show ud af, som man måske også kan gå hen og blive klogere af – uanset hvor i livet man er.


MUSIKSTARTER: afslutningskoncert 18.10/kl. 19.00/fri entré For sjette år i træk afholdes Musikstarter Camps i efterårsferien. Ugen står på hygge, øvning, jamsessions og koncerter – og ikke mindst råd og vejledning fra kendte, etablerede artister og kunstnere, besøg på Ragnarock og afslutningskoncert på Gimle. Læs mere og tilmeld dig på musikstarter.dk.

møl 19.10/kl. 21.00/40 kr. + gebyr Aarhus-baserede Møl blander hvirvlende guitarer og hidsige vokaler med shoegazens drømmende stemning for, at danne en unik sammensætning af lydbilleder og passager. Inspireret af bands som My Bloody Valentine, Slowdive, Lantlôs og Alcest udgav bandet deres debut-ep i 2014. Siden har Møl leveret en række anmelderroste koncerter. ekstra show!

RUBEN SØLVTOFT

24.10/kl. 21.30/225 kr. + gebyr Komiker Ruben Søltoft er klar med sit andet one-man show – den kærkomne efterfølger til debutsuccesen „Mit Hoved“ fra 2015. Dengang imponerede Ruben publikum og anmeldere med personlige anekdoter, charmerende selvkritik og skarpe punchlines. Nu er han på banen igen, og du kan se frem til endnu et indblik i komikerens excentriske verden. I showet „Ting Fra Min Mund“ får publikum lov til at hilse på Ruben i version 2.0. Selvom den karakteristiske frisure stadig kæmper med hjernen om, hvem der krøller mest, så er det en mere voksen udgave af den populære herre, man møder i 2018.

BAEST + I'LL BE DAMNED 25.10/kl. 20.00/120 kr. + gebyr Nu samler to af landets vildeste bands kræfterne og drager på fælles tour gennem det ganske land. BAEST og I’LL BE DAMNED forvandler scenen til en slagmark, hvor der bliver slynget geder, forbandelser og fandenivoldske musikalske dueller på kryds og tværs. Denne tour vil være den første mulighed for at høre det spritnye materiale fra de to bands. I’LL BE DANED står til at udgive opfølgeren til det internationalt roste debutalbum senere på året og BAEST har netop annonceret deres debutalbum, som udgives i sommeren 2018 hos Century Media.

AFFILIATED – The Collection 26.10/kl. 20.00/30 kr. + gebyr En aften i selskab med Danmarks nye urban label, Affiliated. En helstøbt showcase, der inkluderer artister i et sprængfyldt show med euforisk energi og overlegne overraskelser. Oplev bl.a. Manus Bell, Gavin, Jonah Wright, Silhouette, Mellow, Tarick, Dutch Digler, Funds Wake, Q.Marzi og Melissa Inya.

oktober

31


TAK FOR STØTTEN! 32

marts


27.10/kl. 20.00/20 kr.

oktober

33


s kirke ekstra koncert i hellig kor

PERNILLE ROSENDAHL – i Roskilde Domkirke 28.10/kl. 20.00/udsolgt!/roskilde domkirke 03.11/kl. 20.00/240 kr. + gebyr/hellig kors kirke I Spil Dansk Ugen giver Pernille Rosendahl intet mindre end to unikke intimkoncerter i Roskilde Domkirke og Hellig Kors Kirke i Jyllinge. Siden Pernille Rosendahl i 2001 bragede igennem som en del af indiepopgruppen Swan Lee, har hun fået en særplads på den danske musikscene. En position, hun understregede, da hun i 2016 udsendte sit første soloalbum „Dark Bird“. Albummet kombinerer Pernille Rosendahls sans for fine, raffinerede popmelodier tilsat et blåtonet strejf af melankoli med et søgende lydbillede, hvor der både er plads til medrivende ballader, flossede guitarakkorder samt sugende, elektroniske elementer.

THE SAVAGE ROSE – i Roskilde Kongrescenter 31.10/kl. 20.00/300 kr. + gebyr Sidste år kunne The Savage Rose fejre deres 50-års jubilæum på musikscenen. I år er det så bandets uomtvistelige omdrejningspunkt og dette års vinder af en Steppeulv for årets vokalist, Annisette, der kan fejre sin 70 års fødselsdag. Efter et triumftog af et jubilæumsår er Annisette og The Savage Rose igen klar til at blæse os omkuld. I forbindelse med jubilæet oplevede The Savage Rose en sand stjerneregn fra både publikum og anmeldere. Året bød både på et nyt, anmelderrost album „Homeless“ og en turné med ikke mindre end 44 koncerter i både indog udland.

ekstra koncert!

HUSH – i Hellig Kors Kirke 01.11/kl. 17.00/225 kr. + gebyr 01.11/kl. 20.00/udsolgt! At HUSH er et band som i dén grad skal opleves live, er velkendt på spillestederne og hos deres trofaste publikum. Det blev ikke mindst cementeret i foråret, hvor bandet spillede en udsolgt og succesfuld tour ovenpå udgivelsen af deres seneste album „SAND“. Nu er HUSH igen klar til at indtage Roskilde, nærmere bestemt Jyllinge. Denne gang med et akustisk og intimt set-up i Hellig Kors Kirke, der lader publikum komme helt tæt på den populære duo og Dorthe Gerlachs smukke stemme. Koncerterne afholdes i Hellig Kors Kirke, Agerskellet 10, 4040 Jyllinge.

34

oktober – spil dansk ugen


MAGTENS KORRIDORER 01.11/kl. 20.00/275 kr. + gebyr Magtens Korridorer drager ud på en efterårsturné på baggrund af deres seneste album „Halvt Til Helt“. Hvordan mon et døgn ser ud for Magtens Korridorer, et af Danmarks bedste og mest rutinerede rockbands? Svaret kan man finde på gruppens syvende studiealbum, „Halvt til Helt“, hvor de varierede og lækkert lydende sange bevæger sig gennem 24 timer fra morgen til morgen for nogle navnløse personer i en by, der får lov at forblive anonym. I deres helt eget univers leverer Magtens Korridorer en form for moderne storbyblues, vekslende mellem indtrængende ballader og fuldblodsrockere af fineste karat.

udsolgt!

CARPARK NORTH

ROSKILDE TRÅD

02.11/kl. 21.00/udsolgt! Carpark North debuterede med „There’s a Place“ i 2001, og siden har landets rockfans fået den ene hitsingle efter den anden, som alle har været med til at forme det Carpark North, som vi kender i dag. Efter en varm modtagelse af bandets femte studiealbum, „Hope“, gør de sig nu klar til at spille for et udsolgt Gimle.

03.11/kl. 20.00/125 kr. + gebyr Den attraktive koncertbegivenhed, Roskilde Tråd, er genopstået med nye kræfter. Gå ikke glip af en autentisk koncertaften i pigtrådens og rock’n’roll’ens tegn. Aftenens line-up består af Grand Uncles, Long John & Us, Woodpeckers, The Mean Beats og Claus Nielsen.

SEBASTIAN BAND – i Roskilde Kongrescenter 04.11/kl. 19.00/350 kr. + gebyr For første gang siden 2012 samler Sebastian nu et band omkring sig for at drage på Danmarksturné. Sebastian har gennem hele karrieren været kendt for at arbejde med landets skarpeste musikere – og hans livebands gennem årene har alle været sublime og altid i stand til at finde nye vinkler på de mange fantastiske sange. Omdrejningspunktet for band-koncerterne i efteråret bliver højdepunkter fra Sebastians enorme sangkatalog, suppleret med nye sange fra 2017-albummet „Sange til drømmescenariet“. Sebastians længe ventede studiealbum, der ved udgivelsen gik direkte ind som nummer 1 på listen over de mest solgte albums i Danmark.

spil dansk ugen – oktober

35


CHRISTIAN FUHLENDORFF – DEL 2 07.11/kl. 19.00/265 kr. + gebyr Christian Fuhlendorff var i 2018 klar med et nyt one-man show under titlen „Fuhlendorff – går over i historien“. Man siger jo, at alle veje fører til Rom, hvilket betyder, at alle veje også fører derfra. Så det er et godt sted at begynde. Igennem krige, opfindelser, riger der falder og andre der bliver skabt, finder vi frem til netop nu. Hvorfor falder store civilisationer fra hinanden og er det dét, der er ved at ske for Vesten netop nu? Hvor første del handlede om begyndelsen, handler anden del i højere grad om slutningen.

udsolgt!

DODO & THE DODOS

MORGAN JAMES (US)

09.11/kl. 21.00/udsolgt! Gennem tre årtier har Dodo and the Dodos været leverandører af dansk kvalitetspop. „Vågner i natten“, „Sømand af verden“ og „Vi gør det vi kan li'“ er titler på eviggyldige sange, som er så elskede, at orkesteret blot behøver at slå de første akkorder an, før publikum er helt med. Glæd dig til en fest med velkendte hits på Gimle.

11.11/kl. 20.00/270 kr. + gebyr Den amerikanske soulsanger, sangskriver og Broadway-sangerinde, Morgan James, har et usædvanligt sangtalent og en stemme, der klinger af klassisk RnB. Morgan James optræder med sange fra The Beatles' „The White Album“, som har 50-års jubilæum til november, og sange fra Joni Mitchell, som samme måned kan fejre 75-års fødselsdag.

livløs + billy boy in poison 10.11/kl. 21.00/40 kr. + gebyr Livløs’ lyd beskrives som „en god blanding fra heksens sorte gryde“. Der er plads til tonserstykker med ild i røven, tunge og swingende grooves, tekniske finurligheder og smagfulde melodiske brudstykker. Billy Boy in Poison spiller knivskarp, moderne dødsmetal, der har sin egen lyd og blæser på genregrænser.

36

november

MAGT – DET STORE FEDE GENNEMBRUD (PRE-SHOW) 13.11/kl. 20.00/150 kr. + gebyr 14.11/kl. 20.00/150 kr. + gebyr Oplev de seks unge mænd i satiregruppen MAGT, som i årevis har drømt om det store gennembrud. Efter to års show-pause er de nu klar med et nyt show, og som titlen antyder, er der skruet op for både kreativitet og budget i jagten på de berømte 15 minutes of fame.


GO GO BERLIN 15.11/kl. 20.00/160 kr. + gebyr Det alternative indie rock ensemble Go Go Berlin er efterhånden et velkendt navn herhjemme, med et velfortjent renommé som et af de mest hårdtarbejdende og intense live acts på den danske scene. Ikke nok med dét, så har bandet skabt sig et solidt omdømme i udlandet gennem flere års ustoppelig turnéren i både Tyskland og Danmark, samt det meste af Europa, USA, Indien og Kina. „The O.C.E.A.N – part 1“ trækker sin reference til et af de nye numre, „The Ocean“, som publikum kunne opleve for første gang til bandets koncerter i marts, der trak fulde huse i København og Århus.

LIS SØRENSEN – i Roskilde Kongrescenter 15.11/kl. 20.00/320 kr. + gebyr Med sin varme og stærke vokal i centrum favner Lis Sørensen et større og større publikum, og en aften i hendes selskab er både en rejse ned ad memory lane, og en energisk væren i øjeblikket. Lis Sørensens imponerende repertoire byder på en perlerække af hits fra fire årtier og nye forrygende, stærke numre fra forårets anmelderroste album „Bedre Tider“. Med en sprællevende samling af sange står Lis Sørensen skarpt i nutiden og formidler fortidens hits, „Fuld af Nattens Stjerner“, „Tæt på Ækvator“, „Mine Øjne De Skal Se“ og mange flere, med en naturlig elegance, som uden tvivl vidner om hendes egen kærlighed til repertoiret.

vil du spille på gimle? Er du træt af kun at spille i øvelokalet eller hjemme i stuen? Har du eller dit band en samling gode sange, som resten af verden skal høre? Gimle støtter det lokale musikmiljø og søger hele tiden bands til caféscenen og som opvarmning til større koncerter i Tanken. Har du mod på at optræde med din musik foran et publikum, eller sidder du inde med en fed idé til et arrangement, så skriv til os på cafe@gimle.dk. Skriv lidt om dig selv og din musik eller dine ideer og vedhæft meget gerne en lydfil eller et link til dit materiale. Har du ikke materiale til en hel koncert, har vi løbende open stage-arrangementer. Hold øje med kalenderen på gimle.dk. Vi glæder os til at høre fra dig!

november

37


PINK FLOYD PROJECT 16.11/kl. 20.00/275 kr. + gebyr Pink Floyd Project genopfører legendariske „Wish You Were Here“ i sin fulde længde. Bandet præsenterer sit dugfriske bud på hvordan netop dette album skal lyde i 2018 med visuals, lysshow og kvadrofonisk lyd. „Wish You Were Here“ udkom på vinyl i 1975 og ligger således midt i Pink Floyds guldalder. Ud over at rumme to af bandets største hits, byder albummet også på unikke instrumentale passager, der er absolut definerende for Pink Floyds sound. „Wish You Were Here“ er måske Pink Floyds mest stemningsfulde værk til dato, og et album mange vil hylde som deres absolutte nummer 1.

ROSKILDE TEATER: ANDENS VERDENSKRIG – LIVA PÅ JUL 20.11/kl. 19.30/260 kr. + gebyr Den årlige nyskrevne julecabaret af Jacob Morild, har gennem 30 år været et tilløbsstykke, med dens revsning af højtidens ulyksaligheder. Grundsubstansen er den 5-stjernede anmelder- og publikumssucces fra 2014, piftet op med helt aktuelle emner og indfaldsvinkler.

JONAH BLACKSMITH FILMKONCERT 22.11/kl. 20.00/220 kr. + gebyr Jonah Blacksmith Filmkoncert er mødet mellem den håndspillede livemusik og en dokumentarfilm om ophav, drømme og levet liv. Den symbiotiske vekselvirkning mellem filmmediet og den traditionelle, stående koncertform er et hjertegribende foretagende, der så at sige spiller på alle strenge. Sangene fra bandets to studie-albums binder de levende billeder sammen. De tager ligeså afsæt i det personlige og vedkommende, og kredser om de ting, man er rundet af, dem man elsker, og frygten for at miste hinanden og sig selv.

udsolgt!

L.O.C.

23.11/kl. 21.00/udsolgt! I kølvandet på rygterne om nyt L.O.C.-materiale har rapperen netop annonceret en landsdækkende turné, som løber hele november måned og strækker sig fra Helsingør i øst til Esbjerg i vest. Intet materiale fra det eftersigende kommende album er i skrivende stund sluppet ud, men landets måske største rapper gennem tiden, har givet rygterne ben at gå på med heftig aktivitet på hans social media platforme her i foråret. Liam siger selv om turnéen: „Jeg startede min karriere på spillestederne og det var dér, det hele opstod sammen med fans’ne. Senere kom klubberne, festivalerne og arenaerne, men det startede på spillestederne“.

38

november


RASMUS WALTER 24.11/kl. 20.00/250 kr. + gebyr Med fire soloalbums i ryggen og ny musik på vej tager Rasmus Walter på sin første indendørs tour i næsten to år. Rasmus er i fuld gang med at skrive nye sange, der vil blive udgivet løbende hen mod turnéstart. Den første single, „Heart of Stone“, kom i maj og var den første af flere sange på engelsk.

GARY NUMAN (uk)

VIVE LA FêTE (BE)

27.11/kl. 20.00/320 kr. + gebyr Den ikoniske musiker, sangskriver, producer og electro-pioner Gary Numan kickstartede karrieren i 1979. Her, næsten fire årtier senere, laver pioneren stadig musik. Hans tilgang til elektronisk musik lever i bedste velgående som inspirationskilde, og den har banet vejen for kunstnere som Depeche Mode, The Human League og Ultravox. Numan var den første, der opnåede kommerciel succes med synthpoppen. Debutalbummet The Pleasure Principle gik til tops på den engelske albumhitliste, og siden da har Numan føjet imponerende 21 studiealbums til diskografien. Nu er Numan albumaktuel med sit seneste udspil „Savage: Songs From A Broken World“.

30.11/kl. 21.00/220 kr. + gebyr Det belgiske kitschpopband Vive La Fête besøger Danmark for første gang i 10 år og giver den eneste koncert i Nord-Europa! Vive la Fêtes musik har altid været fuld af karakter. De har altid haft attitude i deres musik, og de bevæger sig rundt i et genreunivers a la New-Wave, French Chanson, pop og elektronisk.

UDE AF KONTROL 01.12/kl. 21.00/160 kr. + gebyr Munken, Englando og Balken danner gruppen UDE AF KONTROL, og de har de seneste år skabt en bølge af hits i deres unikke og vilde Melbourne/ Bounce univers. Med mere end 70 millioner streams alene på Spotify, er drengene vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet. Bandets seneste album, „BUSTUM“, havde release i forsommeren 2016 og var efterfølgende på hitlisten.nu i 20 uger i træk. Albummet har netop fået en platincertificering – uhørt for en udgivelse uden radio airplay. Det samme gælder de efterfølgende single-udgivelser samt EP'en „Ude Af Kurs“ fra 2017, som alle er gået enten guld eller platin.

november/december

39


AUDITIONDAYS

LORD SIVA

SAVEUS

06.12/kl. 20.00/40 kr. AuditionDays er både en koncertaften, samt en mulighed for nye bands at komme videre i deres karriere. ORA – Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere – sætter med AuditionDays fokus på de musikalske stjernefrø, der efter endt live koncert får feedback fra et panel af erfarne og markante folk i den danske musikbranche.

07.12/kl. 21.00/175 kr. + gebyr Med sine to EP’er „100“ og „180“ samt albummet „3“ har den danske sanger og rapper Lord Siva gjort sig bemærket på den danske urbanscene. Med sine ærlige tekster uden omsvøb, pral og filter har han skabt et inderligt og velproduceret lydunivers, hvor der er plads til at behandle en række tunge og livseksistentielle emner.

13.12/kl. 20.00/225 kr. + gebyr SAVEUS vandt P3s „Årets uundgåelige“ med „Levitate Me“ og blev af Politiken udråbt som „Årets musiker“ i 2017. Bagmand, sangskriver og keyboardspiller Martin Hedegaard startede karrieren for 10 år siden med stærke pop-melodier, og nu slår han igen igennem med en mere elektronisk rock-lyd, stadig sat sammen med fængende pop-omkvæd.

SACK TRICK (uk) + ALABAMA BLACK SNAKES + REMAINS 14.12/kl. 21.00/100 kr. + gebyr De vilde briter indtager traditionen tro Gimle ved juletid. Bandet har et cv, som enhver musiker vil misunde. Medlemmerne har spillet sammen med Iron Maiden, Faith No More, Alice Cooper m.fl. Der er absolut ingen stjernernykker, men derimod verdens festligste band. Inden Sack Trick kan du opleve hele to supportbands: Først det ultralokale Remains, der efter eget udsagn spiller „ballsy riff rock 'n' fucking roll“! Det bliver rock med rock på! Alabama Black Snakes spiller sveddryppende udkantsrock, hvor du kan komme med til den evige pinsel, kun akkompagneret af den skærende fryd fra rockmusikkens ræbende svælg.

CHRISTMAS GOSPEL MED ANDERS BLICHFELDT – i Roskilde Kongrescenter 16.12/kl. 16.00/295 kr. + gebyr Der er lagt op til ukristeligt meget god musik, fest og ballade, når Anders Blichfeldt igen tager på juleturne med „Christmas Gospel“. Det er de store julesange i swingende gospel versioner, blues og rock'n roll – liv og glade dage – lige præcis som Anders aller bedst kan lide det! Anders' julekoncerter er ikke som de andre! Her er det festen og glæden ved musikken, der sætter gang i julestemningen. Udover Anders Blichfeldt kan du opleve Andrews Sisters, Jønssons Fristelser og Alma Blichfeldt.

40

december


JULEAFTEN – årets største julefest 24.12/23.59/60 kr. + gebyr/min. 18 år Du kender det; du har spist alt for meget mad og sidder med sovsepletter på skjorten og en halv-slidt cognac til kaffen efter du har høstet årets gaver. Du ved udemærket også, hvordan der bliver vendt op og ned på den situation kl. 23.59, når Gimle åbner dørene til et brag af en julefest!

JULEbanko

nytårsfest i natcaféen

26.12/22.00/fri entré/min 18 år På den altid smukke 2. juledag inviterer vi traditionen tro til julebanko i Natcaféen.

31.12/kl. 23.30/fri entré/min 18 år Traditionen tro åbner vi Gimle lige før midnat, så kom til Nytårsfest i Natcaféen og hop ind i det nye år med manér. Om du er iført butterfly eller rockvest og skåler i bobler eller gulddamer, så er entréen gratis og vi lover lækker lyd leveret af vores resident DJ. Kig forbi til et sus af et nytårskys, det bliver med garanti for fedt!

Det er som sædvanligt kolde øl og drinks, og både „hade“ præmier og rigtig fede præmier til de heldige vindere! Fri entré, 10 kr. pr. bankoplade.

COHEN – EN HYLDESTKONCERT 17.01/kl. 20.00/295 kr. + gebyr I 2017 samlede en række af landets bedste solister og musikere sig om en hyldest til legendariske Leonard Cohen, der var død kort forinden. Det blev en smuk aften, hvor alt virkelig gik op i en højere enhed. Efter utallige opfordringer har holdet nu besluttet at tage rundt i landet for at hylde den store Mester. Cohen er borte, men vi har hans sange, og dem vil vi hylde med et hold af landets bedste sangere og musikere, der alle har et nært forhold til Cohens fantastiske bagkatalog. Solister: Steen Jørgensen, Bjørn Fjæstad, Claus Hempler, Mike Andersen, Signe Svendsen, Sara Indrio. Bandet: Palle Hjorth, Lars Skjærbæk, Mads Andersen, Troels Skjærbæk.

DIE HERREN

WAVE #3

18.01/kl. 21.00/210 kr. + gebyr Die Herren har fra det første undseelige sekund – siden de i 1991 så et lille lysglimt i U2's musik – været i bevægelse mod noget større! Efter mere end et kvart århundrede med U2's fantastiske sange har Die Herren fundet deres egen formel på at løfte sangene yderligere, så de opstår i en ny dimension i Die Herrens univers.

25.01/kl. 20.30/20 kr. Glæd dig til et nyt koncertformat, hvor der er fokus på good vibes og gode koncertoplevelser. Du får det grønneste vækstlag serveret med morgendagens stjerner i en skøn kombination. Bølger kommer altid igen og Wave er ikke en undtagelse, så du kan godt begynde at glæde dig. Wave er festen du ikke vidste, at du savnede!

december/januar

41


Koncerterne starter kl. 11.00, og der er fri entré. Imens du nyder tonerne kan du forsyne dig i baren, og i pausen er der mulighed for at bestille en Jazzplatte, som typisk består af tre håndmadder.

Paul Harrison Band

Kansas City Stompers m. Nynne

29.09/kl. 11.00/fri entré

03.11/kl. 11.00/fri entré

Reve Boheme

Søvilla Jazzband

06.10/kl. 11.00/fri entré

10.11/kl. 11.00/fri entré

Blå Mandag Jazzband m. Lisa B.

Norbert Susemihl’s Joyful Gumbo

13.10/kl. 11.00/fri entré

17.11/kl. 11.00/fri entré

Jazzkompagniet

Spicy Advice Ragtime Band (se)

20.10/kl. 11.00/fri entré

24.11/kl. 11.00/fri entré

Two Tone Chili

Swing Cats

27.10/kl. 11.00/fri entré

01.12/kl. 11.00/fri entré

danseriet

Danseriet er mødestedet for voksne i Roskilde og fra hele Sjælland. Vi sørger for levende og dansevenlig musik, som med garanti sætter gang i en kæmpe fest. Danseriet løber af stablen den tredje lørdag i måneden fra september til december (i foråret januar-juni) og koster 80 kr. + gebyr i forsalg. Pris i døren 90 kr.

42

Soul Man Group

Hits4u

15.09/kl. 21.00/80 kr. + gebyr

17.11/kl. 21.00/80 kr. + gebyr

The Beat Birds

The Real Fake Stars

20.10/kl. 21.00/80 kr. + gebyr

15.12/kl. 21.00/80 kr. + gebyr

LØRDAGSJAZZEN OG DANSERIET


Goitse (Irl) 13.09/kl. 19.30/125 kr. + gebyr Goitse betyder „Kom her“ så skal I høre noget af det bedste indenfor traditionel irsk musik.

dobbeltkoncert: Ryan Young & Jenn Butterworth (SCO) + LSMR (Louise Støjberg & Martin Rauff) 27.09/kl. 19.30/125 kr.+ gebyr Fantastisk ung skotsk fiddler – ledsaget af én af Skotlands bedste guitarister. LSMR er en ny dansk singer/song writer duo.

TRIO MIO (DK/Se) 06.10/kl. 19.30/100 kr. + gebyr Forfriskende og helt særegen, kontemporær skandinavisk folkemusik skabt fra det specielle punkt hvor traditionen møder nutiden.

M.C. hansen & Jacob Chano: Løvfaldskoncert 08.11/kl. 19.30/125 kr. + gebyr M.C. Hansen lægger aftenens program med nogle af sine musikalske venner.

Talisk (SCO) 29.11/kl. 19.30/100 kr. + gebyr „Folk Band of the Year“. Forrygende award-winning skotsk trio.

Dreamers’ Circus 12.12/kl. 19.30/225 kr. + gebyr Julekoncert med det danske topnavn. Masser af ny, spændende musik fra et af DK’s absolut bedste bands.

Særligt for folk roskilde Folk roskilde præsenterer folkemusik i alle afskygninger – fra singer-songwriters til folkrock. I disse år er folkscenen i rivende udvikling med mange talentfulde unge musikere og sangere. Det ønsker vi, at andre unge skal opleve, og derfor har vi en ungepris til vores folk roskilde-koncerter på 50 kr. Dette gælder studerende og unge under 25 år – markeret med . Alle folk roskildes koncerter er siddende – oftest ved borde med duge, lys og blomster. Hvis musikken lægger op til det, vil der også være et lille dansegulv. Bemærk: Køb din billet i forsalg og spar penge! Billetter kan købes på www.roskildebilletten.dk. FOLK ROSKILDE

43


SPILLEBILLEN 02.09/kl. 12.00/80 kr. + gebyr/fra 4 år Interaktiv børnekoncert med sang, fortælling, sjov og ballade!

LEG MED GREEN SCREEN 09.09/kl. 12.00/80 kr. + gebyr/fra 6 år Når vi leger med Green Screen er alt muligt!

ROBINSAMSE & LASSE VESTERGAARD 16.09/kl. 15.00/270 kr. + gebyr/fra 7 år Mød de seje youtubere på Livetour. På Munkebro 1,

28.10/kl. 12.00/80 kr. + gebyr/fra 5 år Vi sminker de farligste sår og masker.

PRØV KARATE 04.11/kl. 12.00/60 kr. + gebyr/fra 5 år Prøv den legendariske kampsport.

ARTE FLAMENCO 11.11/kl. 12.00/80 kr. + gebyr/fra 3 år Bliv indviet i flamencoens hemmelige sprog.

Roskilde

BISQUE PORCELÆNSCAFÉEN 23.09/kl. 12.00/120 kr. + gebyr/fra 6 år Mal farverige og finurlige porcelænsfigurer.

DOMKIRKENS HEMMELIGHEDER 30.09/kl. 13.00/60 kr./fra 6 år Se hvad der gemmer sig af hemmeligheder i Domkirken.

MOUSSA DIALLO TRIO 07.10/kl. 12.00/80 kr. + gebyr/fra 3 år Der var engang i Mali – Familiekoncert.

Filmmusik – live, af og for børn! 07.10/kl. 15.00/50 kr. + gebyr/fra 3 år En filmkoncertfest for alle sanser.

KATRINE BILLE & BAND 14.10/kl. 12.00/100 kr. + gebyr/fra 4 år Hør sangene fra programmerne „Luk op, luk i“ og „LilleNørd“.

44

HALLOWEEN – VILD SMINKE OG SÅR

gimle for børn

DANSEWORKSHOP 18.11/kl. 12.00/80 kr. + gebyr/fra 5 år Oplev glæden ved at danse! juleshow

BØRN TO BE WILD 25.11/kl. 12.00/80 kr. + gebyr/fra 3 år Det handler om ROCK til børn og deres forældre.

GLAS – I ALLE REGNBUENS FARVER 02.12/kl. 12.00/110 kr. + gebyr/fra 6 år Vi klipper i glasset og skaber små julemotiver.

JULEBANKO 09.12/kl. 12.00/80 kr. + gebyr/fra 3 år Hygge med skøre, sjove og skæve præmier. Bliv medlem og få det hele til det halve! Medlemskabet koster 200 kr. + gebyr og giver halv pris på entré for op til seks personer – markeret med . Læs mere om Gimle for Børn, køb billetter og medlemskab på gimle.dk/gimle-for-born. Alderen er vejledende.



t r o k e ravn

t r o k n o s æ s e v i s u l k s Gimles ek Ravnekortene er kommet for at blive. Vi har endnu engang sammensat tre pakker, som giver dig rig mulighed for at høre koncerter på Gimle. Også dem du måske normalt ikke ville være gået til. Der er ravnekort for enhver pengepung og enhver smag. Udover gratis adgang til de udvalgte koncerter, får du også særlige invitationer og muligheder for at tage en ven med. På næste side kan du se, hvilke koncerter du kan få adgang til med de enkelte kort. Ravnekortene kan købes via gimle.dk og vi anbefaler at du køber dit foretrukne ravnekort i god tid, da alle tre varianter kun sælges i et begrænset antal. Der tages forbehold for fejl, ændringer og aflysninger.

46


erter

sølvravn konc

Gælder i efterårssæsonen 2018 • Kortet er ikke personligt og giver adgang for 2 personer • Pris: 7500 kr. + gebyr Adgang til alle Gimles koncerter og arrangementer – også de udsolgte! Ekstra fordele: Særlige invitationer • Rabat/adgang hos andre arrangører Gæsteinvitationer • Gratis garderobe

Gælder i efterårssæsonen 2018 • Kortet er personligt Pris: 450 kr. + gebyr • Adgang til 30 koncerter Ekstra fordele: Særlige invitationer • Gæsteinvitationer Rabat/adgang hos andre arrangører

Gælder i efterårssæsonen 2018 • Kortet er ikke personligt Pris: 150 kr. + gebyr • Adgang til 15 koncerter Ekstra fordele: Særlige invitationer • Rabat/adgang hos andre arrangører

31.08 01.09 06.09 08.09 1 4. 0 9 1 4. 0 9 21.09 22.09 2 7. 0 9 29.09 0 6 .1 0 11.10 1 3 .1 0 1 8 .1 0 1 9.1 0 2 5 .1 0 2 6 .1 0 2 7. 1 0 0 8 .1 1 10.11 11.11 15.11 2 7. 1 1 2 9.1 1 3 0 .1 1 0 6 .1 2 0 7. 1 2 0 8 .1 2 1 4.1 2 1 6 .1 2

Wave #1 Rock Revival + Sticky Fingers De Underjordiske Workers In Songs + Alabama Black Snakes Pede B på Paramount Red Warszawa Finntroll (FIN) + Vanir + Sylvatica + Etheral Kingdoms Marius Ziska (FO) Folk Roskilde: Dobbeltkoncert: Ryan Young & Jenn Butterworth (SCO) + LSMR Mezzoforte (ICE) Folk Roskilde: TRIO MIO (DK/S) Christian Hjelm Roben & Knud Musikstarter Møl Baest + I'll Be Damned AFFILIATED – The Collection Wave #2 Folk Roskilde: M.C. Hansen & Jacob Chano: Løvfalds-koncert livløs + billy boy in poison Morgan James (US) Go Go Berlin Gary Numan (uk) Folk Roskilde: Talisk (SCO) Vive La Fête (BE) Auditiondays Lord Siva Sound-Tjek Festival Sack Trick (uk) + Alabama Black Snakes + Remains Christmas Gospel med Anders Blichfeldt

erter

nc bronzeravn ko 31.08 06.09 08.09 1 4. 0 9 22.09 11.10 1 8 .1 0 1 9.1 0 2 6 .1 0 2 7. 1 0 10.11 0 6 .1 2 0 7. 1 2 0 8 .1 2 1 4.1 2

Wave #1 De Underjordiske Workers In Songs + Alabama Black Snakes Pede B på Paramount Marius Ziska (FO) Christian Hjelm Musikstarter Møl AFFILIATED – The Collection Wave #2 livløs + billy boy in poison Auditiondays Lord Siva Sound-Tjek Festival Sack Trick (uk) + Alabama Black Snakes + Remains

47


am r og r p s r å r e t f e 31.08 01.09 06.09 07.09 08.09 14.09 14.09 19.09 20.09 21.09 22.09 26.09 28.09 29.09 02.10 04.10 04.10 1 0 .1 0 1 1 .1 0 1 2 .1 0 1 3 .1 0 1 7.1 0 1 9 .1 0 24.1 0 25.10 2 7.1 0

WAVE #1 ROCK REVIVAL + STICKY FINGERS DE UNDERJORDISKE ! Tobias Dybvad ekstra show Workers In Songs + Alabama Black Snakes Pede B * Red Warszawa Linda P ow! Jan Gintberg ** ekstra sh FINNTROLL (FIN) MARIUS ZISKA (FO) ! Simon Talbot ekstra show Marie Key Mezzoforte (ICE) SING SING SING Phlake ** Allan Olsen (SOLO) Thomas Hartmann Christian Hjelm INFERNAL Roben & Knud Elias Ehlers MØL ! Ruben Søltoft ekstra show Baest + I'll Be Damned WAVE #2 * på Paramount

** i Roskilde Kongrescenter

3 1 .1 0 0 1 .1 1 0 1 .1 1 0 2 .1 1 0 3 .1 1 0 3 .1 1 0 4 .1 1 0 7. 1 1 0 9 .1 1 1 0 .1 1 1 1 .1 1 1 3 .1 1 1 5 .1 1 1 5 .1 1 1 6 .1 1 2 2 .1 1 2 3 .1 1 2 4 .1 1 2 7. 1 1 3 0 .1 1 0 1 .1 2 0 7.1 2 08.12 1 3 .1 2 1 4 .1 2 1 6 .1 2

The Savage Rose ** Hush **** Magtens Korridorer Carpark North udsolgt! t! Pernille Rosendahl **** ekstra koncer Roskilde Tråd Sebastian Band ** Christian Fuhlendorff Dodo & The Dodo's udsolgt! livløs + billy boy in poison MORGAN JAMES (US) MAGT (PRESHOW) Lis Sørensen ** Go Go Berlin Pink Floyd Project Jonah Blacksmith L.O.C. udsolgt! Rasmus Walter Gary Numan (UK) Vive La Fête (BE) Ude Af Kontrol LORD SIVA SOUND-TJEK FESTIVAL SAVEUS SACK TRICK + ALABAMA BLACK SNAKES + REMAINS Christmas Gospel med Anders Blichfeldt **

*** i Roskilde Domkirke

****i Hellig Kors Kirke

+ Cafékoncerter, folk roskilde, Lørdagsjazz, Danseriet, Gimle for børn, Natcafé og meget mere. Gimle · Helligkorsvej 2 · 4000 Roskilde · gimle.dk · facebook.com/gimleroskilde Gimle er støttet af Roskilde Kommune og Statens Kunstfond

Foto Bo Källberg – bkbfoto.dk

s e l m i g f uddrag a