Gimle Magasin #13

Page 1

#13

forår 2019 gratis magasin

KATINKA

OM ÆRLIGHED, SKRÆDDERSYET POP OG VOKSEVÆRK

R AT VÆRE MUSIKE

I

MUSIKBYEN ROSKILDE FORÅRETS PROGRAM


Gymnasielivet spiller i Roskilde

www.roskildekatedralskole.dk

www.roskilde-gymnasium.dk

www.himmelev-gymnasium.dk


INDHOLD

05

LEDER Fra praktikant til mellemleder

06

KATINKA Vi har aldrig drømt om at være skræddersyede

14

At være musiker i Musikbyen Roskilde

18 21 22

Gimle set med europæiske øjne

RAVNEKORT Gimles eksklusive sæsonkort Forårets program

KOLOFON ANSVARSHAVENDE Maria Grongstad – mariag@gimle.dk Maria Daa Stridsland – maria@gimle.dk

ANNONCER Maria Grongstad mariag@gimle.dk

FORSIDEFOTO Katinka Foto: Daniel Buchwald

UDGIVER Gimle Helligkorsvej 2 4000 Roskilde Tlf 4637 1982

ORD Henrik Holm, Emma Øyås, Jannik Søborg Nielsen, Maria Grongstad. GRAFIK Maria Daa Stridsland

NÆSTE UDGAVE August 2019 Magasinet kan hentes i Gimles Café, på alle uddannelsesinstitutioner i Roskilde, Roskilde Bibliotekerne, turistinformationen i Roskilde og læses online på gimle.dk. Der tages forbehold for fejl, ændringer og aflysninger.

TRYK Dystan & Rosenberg OPLAG 32.000 stk.

3


AUTENTISK, ÆRLIG OG ANDERLEDES

% 0 1 regningen*

e l e h på

brug tilbuddetskal skalder der fremvises fremvises billet Gimle-arrangement samme dag. dag. *VedVed brug af af tilbuddet billettiltiletetgældende gældende Gimle-arrangement samme Bestil bord på telefon 35 12 40 00 Tilbuddet gælderpåpåkøbmandsvarer købmandsvarer fra ogog drikke i caféen. SKOMAGERGADE 42 - 4000 ROSKILDE Tilbuddet gælder fra butikken butikkensamt samtmad mad drikke i caféen. eller på www.cafekorn.dk


FRA PRAKTIKANT TIL MELLEMLEDER Det er 5½ år siden, jeg startede på Gimle som booking- og eventpraktikant. På daværende tidspunkt så jeg det som en mulighed for at få indsigt i musikbranchen, og hvordan et spillested fungerede. Interessen kom primært fra musikproduktion, som jeg havde indsigt i efter at have leget med musik, siden jeg var 12-13 år gammel. Arrangementerne og menneskerne fik mig til at hænge ved og forblive i det store fællesskab på Gimle. Jeg begyndte i stor grad at interessere mig for koncertproduktion, frivillighed, ledelse og drift. Sammenholdet og muligheden for at være medskaber på Gimle var afgørende for mig, ligesom det er for vores frivillige i dag. Udviklingsmulighederne på Gimle er store både personligt og professionelt – man belønnes med ansvar og får lov til at følge en idé i mål fra A-Z. Frivilligfællesskabet er stadigvæk omdrejningspunktet, og det forpligter, når vi skal levere en unik oplevelse til vores gæster, om det er på Gimle eller et andet sted i regionen. Gennem mit praktikforløb på Gimle fik jeg erfaring med booking, koncertproduktion, koncertafvikling, frivillighed og meget mere. Held, timing, erfaring og (mest af alt) hårdt arbejde gjorde efterfølgende, at jeg blev ansat på deltid som produktionsassistent på Gimle, hvilket førte til en fuldtidsstilling som projektleder og frivillighedskoordinator. I dag er jeg ansat som bar- og driftschef i et hus under konstant bevægelse, hvor vi knokler for, at udvikle og forbedre koncertoplevelserne. Interesserer du dig for livemusik, koncerter og frivillighed, kan jeg varmt anbefale at søge som frivillig eller praktikant. I foråret er der masser at se frem til. Vi har et tæt og spændende program med alt fra de mindre danske navne til de store internationale navne. Personligt glæder jeg mig mest til WAVE #3, Katinka, Alex Vargas, Kim Wilde og The Beach Boys. Hvis du er en musiknørd besat af elektronisk musik, som jeg er, vil jeg anbefale at komme til arrangementet Musikkens Afkroge: Techno d. 27. februar. Vi ses på Gimle i foråret! Jannik Søborg Nielsen Bar- og driftschef

Foto Thomas Rasmussen

5


Ord Henrik Holm Foto Thomas Rasmussen, thomas-rasmussen.dk

VI HAR ALDRIG DRØMT OM AT VÆRE SKRÆDDERSYEDE

6


Vi er på Nørre Bodega, tæt på produceren og guitaristen Simon Asks lejlighed, hvor det hele begyndte at tage form for Katinka i et simpelt hjemmestudie tilbage i 2012. – Det er her vi mødes for det meste, og i dag plejer vi vores andendagstømmermænd efter albumreleasefesten for venner og familie i lørdags, fortæller Simon. – Det er et godt sted, fordi der altid er gang i den. Som

første gang, at vi har lavet en plade, hvor der er tænkt over det som et album, forklarer Simon. – Jeg drømmer først og fremmest om en masse gode koncerter i foråret, tilføjer trommeslageren Tobias Pedersen. – Og et udsolgt Gimle, indskyder Simon, der udløser grin hele vejen rundt om bordet i den lille vennegruppe, der på skift joker og får Katinkas sangtekster til at rime på nye, fjollede ord.

På en brun bodega midt på Nørrebro sidder de fire venner i Katinka. Jeg spotter de karakteristiske smækbukser og det lige, lyse pandehår i det inderste hjørne. Her glider de gyldne fadøl hurtigt ned, også selvom sanger og sangskriver Katinka Bjerregaard fortæller, at hun fryser efter en oktoberkold fotosession i Søndermarken tidligere på dagen. musiker arbejder vi jo nogle gange i weekenden og fester på en mandag, forklarer han. – Og så kan vi ret godt lide stemningen sådan nogle steder her, fortæller Katinka. Jeg bemærker, at bandet har fået plads i bodegaens jukeboks. – Ja, det er så fedt. Det har altid været mit mål som musiker, svarer Katinka begejstret. Simon tilføjer – Først troede vi, at det var fordi, de godt kunne lide os herinde, men det var bare, fordi vores sang med titlen 2000 meter i frit fald begynder med et tal, og derfor ligger den først. – Ja, men vi havde lige et kort sekund af storhedsvanvid – wow, bliver vi spillet mest?, griner Katinka.

POP, DER VOKSER Jeres andet album „Vokseværk“ er lige udkommet, og de fine anmeldelser dumper stille og roligt ind. Hvad drømmer I så om nu?

– Simon, du er så god til at tænke i, hvad der kommer til at stå i artiklen, griner Katinka. – Ja, det er noget, vi har aftalt Katinka og mig – at vi på skift roser hinanden, smiler han.

– Men drømme … for nogle år siden blev vi spurgt, hvad vi gerne ville ændre i verden. Vi ville egentlig helst undgå at sige det, men vi vil jo gerne ændre, hvad pop kan. Vi vil da gerne spilles på P3, men vi nægter at gå ind på den præmis, som P3 har lige nu. Altså vi laver pop, og så er jeg så bare inspireret af Frank Jæger og Herman Bang. Så det rammer aldrig helt, forklarer Katinka. – Vi har i hvert fald ikke ændret verden endnu, supplerer Simon. – Men det virker som om, at vi har infiltreret Danmark meget godt. Vi er kommet på P4 nu. Før var det mest P6 BEAT, forklarer Marie Hageltorn Christiansen, der bl.a. står for tangenterne og den dannede korstemme i bandet. – Når vi kommer ud til koncerterne nu som her i weekenden, så synger folk virkelig med. Det virker som om, de har savnet os. Og det er helt vildt dejligt, fordi vi har savnet dem. Jeg har haft kløen over det hele, fordi vi ikke har skulle spille i så lang tid, siger Katinka.

– Jeg håber selvfølgelig, at singlerne klarer sig godt, men også at folk ser albummet som et helt værk. For det er 7


MERE END ET 2D-MENNESKE Det er halvandet år siden, at I udgav debutalbummet. Dengang snakkede I om, at det var jeres voksenalbum. Er I blevet rigtigt voksne nu? – Overhovedet ikke, griner Katinka og spørger – Hvad betyder voksen? Betyder det, at man tager sig selv eller livet seriøst? Måske er det også det, som albummet handler om. Jeg føler mig ikke voksen, men slut-20’erne er sådan lidt en transit-alder. Nogle af vores venner får børn, og nogle bliver gift, vi bliver færdiguddannede, eller vi får slet ikke en uddannelse. Selv har jeg altid været bange for, at jeg ikke blev til noget. For det er ikke gået ret godt med de uddannelser, jeg har prøvet at tage, ærligt talt. – Tidligere har jeg tudet, hver gang Katinka spillede en ny sang, men sangene på „Vokseværk“ skulle jeg lidt mere ind i for at forstå, forklarer Marie. – Ja, vi havde ligesom fået slået fast, at Katinka kunne få folk til at tude, og at jeg kunne skrive sange om kærestesorger. Med „Vokseværk“ har jeg også fået afprøvet, om jeg kunne skrive sange om andre ting. Det at være menneske. Det at være forelsket og give det en chance. Jeg ville ikke bare være et 2D-menneske. Katinka er ikke bare sørgelig. Katinka er også mange andre ting, forklarer Katinka.

NU VENTER VI BARE PÅ, AT GRUNDTVIG OG ORANGE RINGER …

– Udfordringen for et par år siden var, om Katinka kunne lave en glad sang. Det er lykkedes nu, men det er ikke bare happy-go-lucky. Det er stadig den melankolske tone, der gør det smukt, tilføjer Marie. – Altså vi kalder selv „Vokseværk“ for vores voksenværk. For vi føler, at det er meget mere modent end tidligere. Katinkas tekster er mere ud over egen næsetip nu. Der er nogle mere generelle, livskloge pointer i teksterne, forklarer Simon.

SÅ LANGT ORDET RÆKKER I slutter åbningsnummeret „Peanut“ på „Vokseværk“ med ordene: „Nu er selv de største ord for små.“ Hvad betyder det for et band, der ellers er kendt for, at teksterne er meget vigtige? – Når jeg synger den linje, så er det også for at punktere sig selv og sige: Nu er der ikke noget, der er større end det her, og der kommer heller ikke noget, der er større. Det er en måde at sige: Hertil rækker ordene og så heller ikke længere. Derefter er det en følelse. Og selvom ordene er virkelig vigtige og fuldstændigt gennemsyrer mit liv, så er melodierne og arrangementerne en måde at hæve ordene på, så de kan gøre noget andet. Jeg har ikke den der lydevne, men jeg ved, hvordan jeg skal synge for, at ordene giver mening. Men alt det der rundt om, det kan jeg ikke. Så det er vigtigt for mig at have nogen, der kan se noget andet i en mine ord og melodier end mig selv, og det kan Simon, forklarer Katinka. – Ja, vi har nogle meget forskellige referencerammer, og det er vigtigt, for ellers bliver det, man laver, ikke sådan rigtigt nyt. Nogle af de ting, jeg laver, ville jeg gerne lave mere beat-agtige med færre akkordskift og ditten og datten. Men så kommer Katinka med en sang, hvor omkvædet kører i alle de her akkorder, og det er overhovedet ikke beatagtigt, fordi det er en ukulele. En ukulele, der altid har samme rytme. Den modsætning er en vigtig del af Katinka-projektet, siger Simon.


KATINKA ER (FRA VENSTRE): Simon Ask – guitarist og producer Tobias Pedersen – trommeslager Katinka Bjerregaard – sanger og sangskriver Marie Hageltorn Christiansen – korsanger, tangenter m.m.

KATINKA EN TIL EN Katinka, du har i flere interviews sagt, at Katinka skal være en til en. Det skal være ærligt. Hvorfor er det vigtigt? – Det kan også være kunst at sætte et filter op og arbejde med det. Men nu er det i bund og grund Katinkas følelsesliv, der er vores styrke. Og det kræver noget ærlighed, kommer det hurtigt fra Simon. – Det gode ved det her projekt er, at der ikke er nogen, der skal være cool, tilføjer Marie. Hun bakkes op af Tobias – Der er også så meget popmusik i forvejen, der er planlagt ned til mindste detalje. – Måske er der en god og dårlig måde at være uærlig på. Jeg synes, at sådan en som Bisse arbejder med en persona på den gode måde. Men de store labels laver popmusik ud fra en skabelon, der passer med, hvad der er oppe i tiden. Altså sådan; vi skal have en med det og det udseende og udstråling, og så får vi resten til at fungere rundt om det, funderer Simon. – Der er næsten sådan en videnskabelig tilgang til, hvad man skal gøre for, at noget bliver et pophit, tilføjer Tobias. – Men vi har aldrig drømt om at være skræddersyede. Vi vil gerne være et band, en familie, hvor det er rart at være.

Og folk skal kunne se, at Katinka ikke er mig, der står inde i et studie og siger: Nej, det er ikke sådan dér, og de der trommer skal lige være sådan her, smiler Katinka. – Men det er også en balancegang, hvor vi nogle gange kan fortryde, at vi valgte navnet Katinka, fordi det medvirker til, at vi ikke bliver set som et band. Men hvis vi ikke havde valgt det navn, så tror jeg ikke, at vi ville have været så store. For Katinka er en enormt god frontfigur og meget karismatisk, og teksterne er personlige, så det er godt at have en personlig afsender på. Men vi oplever nogle gange, når vi er ude, at der er nogle, der ikke ser os andre i bandet som om, vi er en del af projektet - og vi startede jo bandet sammen i 2012, forklarer Simon. – Ja, der kan vi godt mærke, at musikbranchen er popificeret, og det prøver vi at ændre på. Vi kunne også godt mærke, da vi var med i KarriereKanonen, at der var nogle mennesker, der synes, at vi skulle være noget andet, end det vi var. De sagde, Katinka er det, og Katinka er det. Så nu er jeg manager, og Marie er kasserer. Vi har alle nogle forskellige roller, som gør, at tingene ikke går galt. Der skal ikke komme en eller anden og fortælle os, hvordan Katinkaband fungerer, for det er jo kun os, forsikrer Katinka. 9


PUBLIKUM FORTJENER MERE END MUSIKKEN I har et særligt kampråb, inden I går på scenen – vi knepper dem med følelser, siger I? – Det kom af, at vi spillede til P6 BEAT rocker Koncerthuset, hvor vi, mens vi stillede op, hørte nogle af de andre, der også skulle spille. Det var det der pigesmadder-band Velvet Volume, og så var det The Entrepreneurs, det der lidt punkede band. Og vi tænkte bare: Fuck, vi skal spille efter dem, og de smadrer jo bare det hele. Og så skulle vi ind med ukulele og det der, forklarer Marie. Katinka tilføjer – Vi havde dét, vi havde, så jeg sagde: Vi bliver nødt til at kneppe dem med følelser. – Vi kunne ikke kneppe dem med larm, tilføjer Marie. – Og så gav det den der følelse af, at vi skal vise dem. Sådan lidt trods. Det kan godt være, at de kan rocke den ud, men vi kan noget andet, fortsætter Katinka. – Og så er det grineren at sige, fordi der er en kontrast i det. Fordi vi er det følsomme band og så det der ord „kneppe“. Vi er også bare nogle bøver nogle gange, griner Marie. – Jeg synes også, at man er forpligtet til at give folk en oplevelse. I gamle dage var vores problem, at vi kun havde stille numre. I dag er det omvendt. Nu har vi en masse sindssyge, larmende numre, og så er det godt at have de stille numre med som sådan nogle mellemnumre. Dynamikken er megavigtig. Og derfor spiller vi også et nummer helt akustisk, og uden mikrofon til Katinka. Det er noget folk husker bagefter, forklarer Marie. – Og det 10

KORT OM KATINKA Dannet i 2012 af Katinka Bjerregaard og Simon Ask. Udgav debut-EP’en „I Røntgen“ i 2014. Vandt DR’s KarriereKanonen i 2015. Udgav debutalbummet „Vi er ikke kønne nok til at danse“ i 2017. Samme år vandt bandet en pris som „Årets Håb“ til prisuddelingen Steppeulven. I 2018 vandt Katinka Bjerregaard og Simon Ask Carl Prisen i kategorien „Årets komponist –pop“. Senere samme år udgav bandet deres andet album „Vokseværk“. var faktisk ikke engang med vilje den første gang. Det var fordi Simons guitar gik i stykker, tilføjer Katinka. Simon tager over: – Ja, det var min akustiske guitar, hvor stikket ikke helt virkede, og så aftalte vi før en koncert, at hvis den ikke virkede i nummeret „Jeg beklager“, så ville jeg bare trække stikket ud, og så skulle vi alle fire gå ud til scenekanten og vi spille nummeret helt akustisk. Det fungerede. Vi fik de største klapslaver. Og så begyndte vi at spille nummeret akustisk hver gang på den turné. - Det er også sådan noget, der kan få folk i baren helt nede bagved til at holde kæft. Men det er et sats, for hvis folk ikke er med, så er der jo ingen, der kan høre os. Så det er også en måde at sige til folk på: Vi stoler på jer – vi tror på, at I vil være respektfulde over for det, vi gør. Det har bare været nogle af de mest positive oplevelser, supplerer Katinka. – Vi spiller også nogle ret lange koncerter efterhånden. Det er sjældent, at vi holder os under halvanden time. Så er det i hvert fald kun, hvis vi spiller på festivaler, fortæller Tobias. – Ja kun, hvis de siger, at de ellers slår os ihjel, griner


Katinka. – Vi ender ligesom Metallica efter tre albums, griner Simon. – Ja, og spiller tre timer, tilføjer Tobias. – Og folk besvimer, og jeg skal have ilt ligesom Meat Loaf og sådan noget, nærmest råber Katinka og sender hele bordet ud i en af de velkendte grineture.

VI FØLTE OS SOM NOGLE STJERNER I ROSKILDE – Jeg er fra Roskilde, afbryder Katinka og udløser endnu flere grin hos bandet, da jeg spørger ind til deres forhold til byen. - Nej nej, det er jeg ikke, men der var en eller anden avis, der skrev det på et tidspunkt, fordi Simon er fra Roskilde, og så må Katinka jo også være det, retter Katinka, der er opvokset på Christianshavn. – Nåeh ja, det er rigtigt, men ja, Tobias og mig er fra Roskilde. Vi spillede sådan noget ska-punk tidligere i et band, der hed Teknisk Uheld. Og vores første koncert nogensinde, det var på det gamle Gimle en fredag eftermiddag i maj 2005. Så vi fik en chance af Gimle. Der var fuldstændig fyldt, og vores venner var fulde og forargede vores forældre, husker Simon. – Der følte vi os som nogle stjerner i Roskilde, tilføjer Tobias. – Ja, det gjorde vi. Men det var sådan et sted som Paramount, vi fik vores musikalske dannelse. Der var vi husorkestret på et tidspunkt, fortæller Simon. – Altså jeg ved ikke rigtig noget om Roskilde ud over, at jeg har været meget på Roskilde Festival. Men i den tid jeg har været med i det her band, der synes jeg fandme, vi har været meget i Roskilde. Med alle mulige ting, der har med musik at gøre. Vi har spillet der rigtig mange gange, og på Bandakademiet i Roskilde (talentudviklingen for bands red.) lærte vi rigtigt meget, da vi havde vundet KarriereKanonen.

så selvfølgelig på Roskilde Festival, men også for byrådet, husker Katinka. – Det var der, hvor Joy Mogensen kom hen til mig bagefter sådan her: Du har ret, mænd er nogle svin, griner Katinka. – Sagde du John Mogensen? joker Simon og skynder sig at tilføje – Men altså jeg har også gået på Roskilde Musiske Skole og gik til rytmik, spillede blokfløjte og klarinet og til sidst guitar. – Hvordan gik det egentlig med klarinetten? spørger Katinka drillende. – Det gik meget godt, jeg havde et band, der var meget stort. Moonjam, kommer Simon hurtigt igen.

LYDEN AF EN ORANGE TELTDUG – På Gimle er det sindssygt, hvordan man altid mærker den gode stemning, som det faste hold af frivillige skaber, siger Marie. – Og Sound-Tjek på Gimle har også fungeret som sådan en mini, mini karrierekanon for os, husker Simon. – Ja, de tog os helt sikker under vingen. Det er så dejligt med sådan nogle mennesker, der var der fra starten, tilføjer Katinka. Er det så jer, der åbner Orange Scene til sommer - det er jo tit et dansk band på vej op, der får den tjans? – Æh, ja det kan vi vist godt breake, griner Simon og skynder sig at tilføje – Vi siger ikke nej tak, hvis de ringer, men Katinka og Marie vil hellere spille på Arena. – Men selvfølgelig skal vi ikke sige nej, hvis Orange Scene ringer, understreger Marie. – Hvordan mon det lyder, når en stor, orange teltdug ringer op til én, overvejer Tobias. Bandet bryder ud i grin igen. – Ja, nu venter vi bare på, at Grundtvig og Orange ringer, for store personligheder kender tit hinanden, har jeg lagt mærke til, slutter Katinka og refererer til bandets nummer „Måske“, som godt kunne få plads side om side med Grundtvig i Højskolesangbogen.

Bandet forsøger at tælle alle koncerterne sammen. – Med Katinka har vi spillet i Byparken som opvarmning for Folkeklubben og på INSP, til Lysfesten og på Gimle tre gange og 11


Tag dine venner med til den nye festlige MUSIKBANKO i Gimles Natcafé. Reglerne er enkle og præmierne er fede! Vi ses til følgende datoer: 19.01 - 16.02 - 16.03 - 20.04 - 18.05 - 15.06 Læs mere på gimle.dk 12


Skab budskaber og stærke brands Vil du arbejde med fremtidens markedsføring? Markedsføringsøkonom er uddannelsen, der åbner din vej til en karriere inden for salg, marketing, kommunikation, digitalisering og international handel. zealand.dk

13


Ord Emma Øyås Foto Eszter Biro

I R E K I S U M E R AT VÆ E D L I K S O R N E Y B K MUSI „Musikken skaber Roskilde, Roskilde skaber musikken,“ lyder visionen for Roskilde kommunes handleplan, Alle Tiders Musikby. Men hvilken betydning har fokusset på musikken egentlig haft for musikerne i Roskilde? Og hvordan oplever de musiklivet og mulighederne i byen? Det har vi besluttet os for at undersøge, og derfor mødtes vi med tre lokale Roskilde-artister, Loyal Spine, Rebekka Thornbech og Junkyard Drive, der alle skal optræde på Gimle i foråret.

14


Loyal Spine har officielt omkring to år på bagen, men bandets medlemmer – Jonas, Kaspar, Rasmus og Jesper – har alle erfaring med musiklivet i både Roskilde og København. Bandet har en klar holdning til, hvad Roskilde kan som musikby: Roskilde har fokus på deres musikere! Bandets forsanger, Jonas, pointerer; „byen og miljøet gør bare sindssygt meget for unge mennesker og folk, som ikke er lige så unge, som vi nu er. Altså, på den måde er der meget mere et tilhørsforhold til lokal samfundet.“ Kaspar, bandets bassist, tilføjer: „Jeg føler ikke, at andre byer på Roskildes størrelse har samme muligheder, og for Roskilde er det jo bare fedt – det er pisse fedt.“ Medlemmerne af Loyal Spine udtrykker især, at de får en tilknytning til Roskildes musikliv gennem deres øvelokaler. Bandet har både haft øvelokale i en af containerne hos Råstof Roskilde og på Paramount. Især Paramount er et sted, de har en god connection til. „Atmosfæren på Paramount er sindssygt fed. Hele stemningen er perfekt til at spille musik i. Det hele er råt og concrete,“ siger bandets guitarist, Rasmus. Trommeslageren, Jesper, fortsætter; „På Paramount var der også en rigtig god connection mellem bandsene – bedre end jeg nogensinde har oplevet det.“ Der er dog ingen tvivl om, at Loyal Spine også forbinder meget af Roskildes musikliv med Gimle. „Vi har været Foto Kim Ignatius

på Gimle rigtig mange gange efterhånden og vender altid tilbage – det er et fedt sted,“ fortæller Kaspar. Jonas uddyber ved at beskrive deres tilknytning til Gimle som spillested: „Vi valgte en stor venue som Gimle som vores første „rigtige“ koncert under vores nuværende bandnavn – altså Loyal Spine.“ Jonas tilføjer dertil: „Roskilde og især Gimle passer lidt på deres egne. Så snart man har base i Roskilde, så bliver det lidt nemmere at komme ind i musiklivet i byen.“ Rasmus mener, at meget af charmen ved Gimle ligger i frivillighedskulturen; „jeg synes, man fornemmer en eller anden samhørighed, når man er på Gimle. Gimle er stadig super frivilligt, og det synes jeg, man fornemmer. Man føler sig altid super velkommen, og folk er bare mega glade og er sådan „jeg har selv valgt at være her“-agtige. De er der ikke, fordi de skal tjene penge til rugbrød og for at overleve. Man er der af lyst, og det skinner bare igennem på stedet, og man bliver beværtet perfekt. Og på trods af, at det er et frivilligt sted, så synes jeg kvaliteten er sindssygt høj. Der er altid vildt god lyd.“ Loyal Spine er i gang med at færdiggøre deres debutalbum, der bliver efterkommeren til deres EP „Loyal Spine“ fra 2017. Loyal Spine holder album-release-koncert på Gimle den 16. maj, hvor man for første gang kan opleve deres nye musik live.

LOYAL SPINE

15


Rebekka Thornbech spiller primært musik i genrerne nordic-country, americana og folk – hun har været en del af Roskildes musikliv siden sin gymnasietid. Hun var en stor del af det gamle Gimle på Ringstedgade og den dertilhørende ungdomskultur, men hun oplevede også skiftet til det nye Gimle på Helligkorsvej. Senest besøgte Rebekka Gimles Café den 20. november 2018. Listen er lang, når vi spørger ind til hendes forhold til Gimle. „Gimle er det første sted, jeg nogensinde spillede koncert – altså det gamle Gimle. Min første solo koncert, hvor jeg var hovednavn, var også i Tanken på Gimle. Dengang var det oven i købet Turboweekend, der varmede op for mig – back in the days,“ griner hun.

efter gymnasietiden. „Efter jeg gik ud af gymnasiet, syntes jeg, at det var enormt svært. Nu havde jeg spillet en del på Gimle og var på en eller anden måde en del af upcoming gruppen i Roskilde, så jeg tror også, jeg panikkede lidt. Jeg gik på RUC og lavede ikke specielt meget musik, men så inviterede Gimle mig tilbage til en solokoncert.“ Rebekka Thornbech besøger Gimle igen den 3. maj sammen med den britiske sangerinde Danni Nicholls. Rebekka er aktuel med sit album „A Year in the Life,“ der er en samling af fire EP’er fra 2018 – „Spring,“ „Summer,“ „Fall“ og „Winter.“

Rebekka er opvokset i Roskildeoplandet og har et nært forhold til Roskilde som musikby. „Roskilde er et sted, hvor det er fedt at være musikglad som ung. Det er nemt, og der er mange steder at gå til. Der er mange, der gerne vil lytte på dig som ung artist.“ Rebekka fortæller videre om, hvorfor hun tror, musikken betyder så meget i Roskilde: „Det er nok en blanding af det med, at Gimle er så gode til at tage hånd om det unge musikliv i byen og så også, at Roskilde Festival er der hvert år. I Roskilde havde man en stærk følelse af at blive set og blive anerkendt som en, der gerne ville noget musik – vi blev mødt i det.“ Det står dog også klart for Rebekka, hvor hun oplevede musikkulturen mest i Roskilde: „For mig lå meget af musikkulturen hos gymnasierne. Et band kunne øve på gymnasiet og så få lov til at spille på Gimle. Noget, der har betydet rigtig meget for mig, er at komme ind og opvarme for nogle af de større danske bands – det, synes jeg, er vildt fedt. Det, tror jeg, er det vigtigste Gimle kan gøre: At blive ved med at opdyrke undergrunden af upcoming artister – blive ved med at give dem plads og føle sig hørt og set.“ For Rebekka var det lidt sværere at holde ved musikken

H C E B N R O H T A REBEKK

16

Foto Tania Gibson


Foto Mark Stoumann

E V I R D D R A Y JUNK Rockbandet Junkyard Drive har base i Roskilde og består af fem medlemmer – Kris, Benjamin, Claus, Birk og Tim. Fra bandets spæde start var de en del af Roskildes undergrund, og som deres forsanger, Kris, fortæller, startede Junkyard Drive med at udgive en EP en måned efter, de annoncerede, at de spillede i et band. „Vi optog vores første musikvideo på Paramount, for at det ikke skal være løgn, og spillede vores første koncert der.“ „Jeg er vokset op med Roskilde, og Roskilde er vokset op med mig,“ får Birk, den ene af bandets to guitarister, sagt i en sjov bisætning. Bandets medlemmer giver udtryk for, at Roskilde kan byde på noget, andre byer måske ikke kan. Kris beskriver musikkulturen i Roskilde; „jeg tror helt sikkert, at musiklivet er større i Roskilde, og at der er mere interesse for musikken både fra spillestedernes og fra folkets side. Der sker ret meget musikalsk i byen, som for eksempel byparkskoncerterne.“ Og han fortsætter med en anden god grund til den boblende musikkultur i Roskilde; „det er jo fedt at komme fra en by, hvor vi har Nordeuropas største festival – det giver jo også lidt. Det er da nok også derfor, at der er et meget spirende musikliv i Roskilde, fordi alle os som unge mennesker har været derude med vores forældre, siden vi var helt små. Festivallen har helt sikkert præget musikkulturen her i byen – det var næsten grunden til, at jeg startede med musik.“ Birk tilføjer: „Jeg tror også, at meget af den musik, der er i Roskildes undergrund, kommer fra alle uddannelserne – ligesom vi kender hinanden fra HF. Den vej rundt bliver der skabt et musiknetværk.“

I snakken omkring Roskilde som musikby, kommer vi også ind på, hvad Gimle som spillested betyder for et band som Junkyard Drive. Claus, bandets trommeslager, forklarer; „vi ser jo lidt Gimle som den der hjemmebane, så når vi laver sådan en Gimlekoncert – og især den vi havde i september forrige år – skruer vi lidt op for effekterne og pleaser vores hjemmebane lidt mere, end hvad vi gør, når vi for eksempel spiller i København, Århus eller Aalborg.“ Som Birk siger, så betyder hele kulturen omkring Gimle også ret meget for et bands oplevelse, når de skal spille en koncert; „det er altid rart at være på Gimle – men det er selvfølgelig også drevet af frivillige, hvilket betyder, at de gør så meget for bandsene. Der er bare ikke så meget pis. Hvis man beder om en bajer, så får man en bajer. Det er nemt at komme og spille.“ Benjamin, bandets anden guitarist, uddyber, hvordan han som musiker finder Roskilde og Gimle meget imødekommende som musiker; „Roskilde er i bund og grund bare åbne for nye musikere, der kommer til. Gimle er for eksempel ikke bange for at tage folk, der ikke er så kendte – og det er der noget ægte ved, som vi for eksempel ikke finder i København. Der skal man være en del af klubben længe for at få lov til at være med.“ Junkyard Drive udgav i sensommeren 2018 deres andet album „Black Coffee.“ Den 26. januar lander bandet på Gimle, hvor de i dén grad vil bevise, at Roskilde er deres hjemmebane. 17


Foto Anxo Amil Insua, Angelika Kaufmann

GIMLE SET MED

EUROPÆISKE ØJNE Måske har du undret dig over, hvorfor personalet i Gimles Café taler engelsk? EU-initiativet Det Europæiske Solidaritetskorps* gør det muligt for fem volontører fra Europa at tilbringe et år af deres liv som fuldtidsfrivillige i Gimles Café. De kommer med forskellige baggrunde og erfaringer, men fælles for volontørerne er en interesse for frivillighed, musik, madlavning og events.

HVORDAN GØR DU EN FORSKEL PÅ GIMLE? Vi gør alle en forskel på Gimle ved at bidrage med vores forskellige erfaringer. Jeg er glad for, at Gimles Café har et internationalt miljø, som vi kan præge med vores forskellige kulturelle perspektiver. sarahs gimle-anbefaling: Gimles Café har et afslappet miljø, der er perfekt til at studere i.

18

HVAD GØR GIMLES CAFÉ UNIK? Atmosfæren på Gimle, helt klart. Det er ikke blot en café – det er mere ligesom en ekstra stue, hvor man drikker drinks med nye mennesker, man møder. maartens gimleanbefaling: Prøv caféens Pulled pork Burger. Det vil du ikke fortryde!


HVORDAN DIFFERENTIERER GIMLE SIG MEST FRA DIT HJEMLAND? I mit hjemland er der nogle meget strenge hierarkiske regler på arbejdspladsen, men her smiler vores chef til os og kalder os ved vores fornavn. marlens gimle-anbefaling: Bliv en del af Gimles miljø, der samler alle – unge som gamle, lokale som internationale. Vi er alle blevet en del af en alsidig gruppe, der samles omkring fællesspisninger, koncerter og caféarrangementer.

HVORDAN IMPONERER GIMLE DIG MEST? Mængden af ansvar og tillid fra start! Og at der er så kort vej fra idé til handling. Hvis vi har nye idéer – for eksempel til en ny drink på drinkskortet eller til et nyt event – så er Gimles fællesskab altid klar til at hjælpe med vores initiativer. angelikas gimle-anbefaling: Der er masser af sjove aktiviteter i caféen. Kom og spil brætspil, nyd musikken til de gratis cafékoncerter eller vær med til at feste i natcaféen efter koncerterne.

HVAD VÆRDSÆTTER DU MEST VED CAFÉEN? De forskellige stemninger, der bliver skabt i caféen. Man møder mange vidt forskellige mennesker i forskellige aldre, som alle føler sig hjemme på Gimle. Det magiske sker, når de forskellige grupper af mennesker samles her i caféen. anxos gimle-anbefaling: Fællesspisning er et super hyggeligt sted at møde nye mennesker.

*Det Europæiske Solidaritetskorps er et nyt EU-initiativ, der bringer unge sammen om at skabe et mere inkluderende samfund, støtte udsatte mennesker og løse samfundsmæssige udfordringer. Det Europæiske Solidaritetskorps bygger på resultaterne fra europæiske programmer inden for frivilligt arbejde og ungdom, især på erfaringerne fra den europæiske volontørtjeneste. Læs mere om Gimles projekt på gimle.dk/frivillighed.

19


Roskilde Tekniske Skole Vi har masser af erhvervsuddannelser, eux og htx. Faglighed, oplevelser, innovation og kreativitet. Vil du være med?

Tlf. 46 300 400 www.rts.dk Roskilde Tekniske Skole

Musik-HF • • • • •

Tag en sjov og seriøs HF på 2 år på musiklinjen Sangskriverworkshop og stemmetræning med professionelle musikere Du skal spille og arrangere koncerter Nyt lydstudie, udstyr og øvelokaler i topklasse Mest muligt musik i alle fag VUC Roskilde Læderstræde 4 4000 Roskilde Tlf. 46 30 86 00 vucroskilde.dk

NÅ TIL R DU Brug os, når du have lavet UD DIskal PU kataloger, T annoncer, specialaviser, BL I plakater, webbannere KU osv. M? ROSKILDE MEDIECENTER Algade 2 1 Δ 4000 Roskilde Δ 4636 2011

Roskilde Mediecenter udgiver Roskilde Avis to gange ugentlig. Under samme tag er også RA Reklame, et lokalt reklamebureau. Desuden står mediecentret bag Roskildes største og mest besøgte nyhedssite www.sn.dk/roskilde


*Der tages forbehold for fejl, ændringer og aflysninger.

T R O K RAVNE T R O K N O S Æ S SIVE U L K S K E S E L M GI

Ravnekortene er kommet for at blive. Vi har endnu engang sammensat tre pakker, som giver dig rig mulighed for at høre koncerter på Gimle. Også dem du måske normalt ikke ville være gået til. Ravnekoncerterne er markeret med i programmet, og du kan se en oversigt over, hvilke koncerter du kan få adgang til med de enkelte kort på gimle.dk/billetter/ravnekort. Ravnekortene kan købes via gimle.dk, og vi anbefaler, at du køber dit foretrukne ravnekort i god tid, da alle tre varianter kun sælges i et begrænset antal.

GÆLDER I FORÅRSSÆSONEN 2019 Kortet er ikke personligt og giver adgang for 2 personer Pris: 7500 kr. Adgang til alle Gimles koncerter og arrangementer – også de udsolgte! EKSTRA FORDELE: Særlige invitationer Rabat/adgang hos andre arrangører Gæsteinvitationer Gratis garderobe

GÆLDER I FORÅRSSÆSONEN 2019 Kortet er personligt Pris: 425 kr. Adgang til 30 koncerter

GÆLDER I FORÅRSSÆSONEN 2019 Kortet er ikke personligt Pris: 150 kr. Adgang til 15 koncerter

EKSTRA FORDELE: Særlige invitationer Gæsteinvitationer Rabat/adgang hos andre arrangører

EKSTRA FORDELE: Særlige invitationer Rabat/adgang hos andre arrangører

21


S T E R FORÅ M A R G PRO FORSALG Prisen i programmet er forsalgsprisen. Forsalg sker via gimle.dk og i Gimles café. DØRSALG Medmindre arrangementet er udsolgt, er det muligt at købe billet i døren. Prisen i døren vil typisk være højere end i forsalg. Prisen fremgår af gimle.dk. ARRANGEMENTSSTART Dørene åbnes som udgangspunkt en time før det angivne tidspunkt. Der er ofte et supportnavn på inden hovednavnet. Oplysninger om support samt yderligere information om arrangementet bliver løbende offentliggjort på gimle.dk. ALDERSGRÆNSE Som udgangspunkt er der ingen aldersgrænse til Gimles arrangementer, medmindre de foregår efter midnat eller som en del af et natcaféarrangement. Her er aldersgrænsen 18 år.

22

ÆNDRINGER OG TILFØJELSER Vær opmærksom på, at der løbende kommer tilføjelser til programmet, herunder cafékoncerter, natcafé-arrangementer o.l. Hold øje med gimle.dk, der løbende opdateres med tilføjelser og evt. ændringer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev på gimle.dk og følg os på facebook.com/GimleRoskilde, hvis du vil vide mere og have de seneste nyheder om kunstnerne i vores program. Du kan også følge os på Instagram @gimle_roskilde SPIS I GIMLES CAFÉ INDEN KONCERTEN Forlæng oplevelsen med et besøg i Gimles hyggelige café, der er åben før og efter koncerterne. På udvalgte aftener tilbyder Gimles café en lækker 3-retters koncertmenu til 189 kr., baseret på sæsonens råvarer. SYMBOLFORKLARING TIL PROGRAMMET Siddepladser Særlig rabat Koncertmenu Ravnekoncert, se side 21


ISAM B 23.01/kl. 20.00/250 kr. + gebyr Med et stort katalog og en fantastisk stemme, der rammer og rører publikum, er den altid karismatiske Isam B klar med en række koncerter – første stop på touren er Gimle. Sammen med sit band vil den tidligere Outlandish-frontmand spille de største sange fra sin lange karriere tilsat nyt materiale fra sit nyeste album „Lost For Words“.

WAVE #3: NIKOLINE + ELIJAH OKELLO + AUGUSTINE + MANILA 25.01/kl. 20.30/20 kr. Sæsonen kickstartes med et knivskarpt line-up: NIKOLINE tager ytringsfriheden til sit maksimum i ransagelse af det danske demokrati og formår igennem sin musik at give folk et afløb. ELIJAH OKELLO spiller elektronisk Funk, der er soulet og blødt. AUGUSTINE byder på fremaddrivende rytmer, drømmende synths, rytmisk bas og insisterende vokal. MANILA leverer tight og groovy elementer fra 70’ernes Motown-scene blandet sammen med en kølig, hårdtslående og stilet tilgang til den nye danske synthpop.

JUNKYARD DRIVE 26.01/kl. 21.00/150 kr. + gebyr Junkyard Drive er de nye stjerner i dansk rock'n'roll med benhårde riffs, én af rockens bedste vokalister i Skandinavien og en smagfuld grad af nostalgi. Junkyard Drive har et ry som et af de mest energiske og eksplosive live bands i Danmark. De bærer sorte læderjakker og fanger publikummet med deres old school rock'n'roll og moderne twist.

DAZE OF JUNE + ODD PALACE 01.02/kl. 21.00, 75 kr. Daze Of June giver dig rendyrket metalcore med hooks og omkvæd i international klasse. Bandet fusionerer deres aggressive kant med effektive og store melodiske stykker. Det er hårdt, det er kreativt, det er veludført, men først og fremmest er det voldsomt fængende. Med kærlighed for det energiske og det kaotiske holder Odd Palace den progressive rock i live i Danmark. På scenen overrasker de altid, når de med vanvittig indlevelse udsætter publikum for et højenergisk show. Deres brændstof er at efterlade publikum fuld af energi og lyst til at høre mere.

januar/februar

23


JOANITA 02.02/kl. 20.00/145 kr. Hun har imponeret med sin stemme, sit nærvær og sin charme i DR1-programmet LIVE. Til finalen kunne sangerinden Joanita Zachariassen sætte kronen på værket og lade sig kåre som vinder af musikprogrammet og tage imod titlen som Danmarks nye liveartist. Programmets musikekspert Pelle Peter Jensen var fuld af roser til Joanita: „Du formår at kombinere noget, der er lige så stort, som når Adele laver sine ballader, og lige så dansabelt som Rihanna, når hun laver sine hits. Du har været vildt overbevisende hver eneste gang. Man får lyst til at danse og samtidig lytte til, hvad det er for en historie, du fortæller.“

GIMLE QUIZ 05.02 – 12.02 – 19.02 – 26.02 – 12.03 – 19.03/kl. 19.00/30 kr. Den legendariske Gimle Quiz er atter tilbage, så saml dit hold og glæd dig til en episk dyst på Gimle! Teamet er samlet, og vi er klar til igen at udfordre jeres viden inden for en række emner herunder nyheder, musik, og random trivia. Vi håber som altid på at kunne uddanne, oplyse og belære jer, og vi lover, at I alle vil føle jer klogere og langt mere modne på den anden side af quizsæsonen. Vigtigst af alt er, at der er nogen af jer, der vil føle sig rigere. For bordreservation skriv til quiz@gimle.dk

BAAL

PRIME IS GIVING

07.02/kl. 20.00/200 kr. + gebyr Det er næsten 10 år siden, at Baal sidst udgav et album .Siden da har de været lukket ned indtil forrige år, hvor de spillede en række udsolgte koncerter i forbindelse med 20-års jubilæet for deres albumdebut „Sensorama“ fra 1996.

08.02/kl. 19.30/145 kr. Prime Is Giving er tilbage med deres velgørenhedsevent, der sidste år samlede 35.000 kr. ind til Børnecancerfonden. I år går hele overskuddet til Ronald McDonald Huset ved Rigshospitalet. Line-up: Billy Boy In Poison, CNFA, Sunless Dawn, The Vision Ablaze, Between Oceans, Hearteater, Ivy Crown, Celestial Son, Blind Channel.

Baal varsler nu en jubilæums-turné og nyt album. Albummet udkommer i januar efterfulgt af en turné rundt i landet, der samtidig markerer 25 år for Baal. Sangskitserne lyder af en tilbagevenden til det oprindelige, deres storladne rock, som de blev kendt for fra starten. Bandet føler, at tiden er inde til at bringe det gamle med ind i en opdateret version af orkestrets lyd.

24

februar


UDSOLGT!

FOLKEKLUBBEN 09.02/kl. 20.00/udsolgt! Folkeklubben udsendte deres fjerde album „Sort Tulipan“ i oktober til massive roser. Nu drager bandet atter på landevejen for at præsentere den nye plade såvel som det efterhånden omfangsrige bagkatalog. Om den kommende koncert siger bandet: „Det bliver et poetisk rockbrag af en aften! Med den nye plade er vi gået efter at udfordre vores identitet og lydbillede, og vi glæder os til at bringe denne ambition videre ind på livescenen – og give vores publikum dét, de ikke vidste de gerne ville have. Vi glæder os til at blande bagkataloget med helt nye og hårdtslående sange, der vil vise nye sider af klubben.“

ONSDAGSDANS 13.02/kl. 19.00/50 kr. ledsager er gratis En fest for mennesker med handicap! Kom til en aften fuld af fest, flirt og farverige drinks, hvor husets DJ spiller op til dans! Der er musik for enhver smag, baren byder på lækre drikkevarer, og dansegulvet er klar til at blive indtaget gang på gang. Der er borde og stole, hvor du kan hvile dine ømme dansefødder og få en sludder.

UDSOLGT!

SKO/TORP 14.02/kl. 20.00/udsolgt Det populære band fejrer 30-års jubilæum ved at se frem på den kommende turné, som byder på masser af nyt... og naturligvis det bedste af det gamle. Hårdt arbejde, en særlig stamina og navnlig respekt for sit publikum er hemmeligheden bag et langt og succesrigt liv på landevejen for et af landets mest turnerende bands, Sko/Torp.

UDSOLGT!

TV-2 – I ROSKILDE KONGRESCENTER 15.02/kl. 20.00/udsolgt Danmarks lykkeligste band besøger Roskilde med deres nye album. Energien er i front og én af titlerne på det nye album er: „Er vi glade eller hva?“ Sangen rejser spørgsmålet: Er vi der hvor vi forestiller os, vi skulle være? Hvis ikke, hvor så? Og hvordan kommer vi videre? Præsenteres i samarbejde med Roskilde Kongrescenter.

PATRICK DORGAN 21.02/kl. 20.00/200 kr. + gebyr Med en række kæmpehits i rygsækken drager en af landets nok største stemmer igen ud på de danske landeveje, hvor han blandt andet besøger Roskilde. Patrick Dorgan slog for alvor igennem på den danske musikscene, da hans sange som „On The Way Down“ og „Marilyn“ blev årets absolutte radiohits i 2015, og han brød lydmuren med sit forrygende sangtalent, der fik det danske anmelderkorps til at sende stjerner efter debutalbummet „Painkillers.“ Dorgan’s musik og powerfulde stemme tager ham igen rundt på landets spillesteder.

februar

25


PECTORA + SEVEN THORNS + IMPALERS 22.02/kl. 21.00/75 kr. Pectora er noget så sjældent som et klassisk dansk heavy metal band. Med to EP’er i bagagen er scenen nu sat til bandets nye debutalbum, som kan høres til koncerten. Danmarks bedste power metal band Seven Thorns har taget hul på et nyt kapitel med udgivelsen af deres tredje album i december. Fundamentet er fortsat klassisk og neo-klassisk, men vægten er lagt på noget mørkere og tungere end førhen. I over ti år har IMPALERS spredt deres thrash metal over det europæiske kontinent, men nu er rejsen forbi, og de har besluttet at lægge bandet i graven for nu. Dette bliver derfor den SIDSTE koncert i Roskilde.

MUSIKKENS AFKROGE: TECHNO, TECHNO, TECHNO! 27.02/kl. 19.30/75 kr. Musikkens Afkroge er et livemusikformat, som blander koncert med talks og går i dybden med nichegenrer og formidler viden og kunst på højt niveau. Første arrangement er en legende gennemgang af den elektroniske musik med udgangspunkt i dansk technos rivende udvikling.

CÆCILIE NORBY’S „EUROPEAN SISTERS IN JAZZ“ 28.02/kl. 20.00/275 kr. + gebyr Cæcilie Norby er ubetinget Danmarks største jazzsangerinde og fremstår som en af de mest toneangivende og anmelderroste sangerinder på den europæiske jazzscene. Norby har tidligere modtaget flere guldplader for sine albums på det legendariske Blue Note Label. Hver enkelt på holdet bag Cæcilie Norby's „European Sisters in Jazz“-album er stjerner fra den europæiske jazz-elite, som har markeret sig som toneangivende innovatører på hvert sit instrument. Med sig har Cæcilie og de prominente damer en pose spændende kompositioner af de seneste årtiers mest fremtrædende komponister samt helt nyt originalmateriale.

DE DANSKE HYRDER 01.03/kl. 21.00/185 kr. De Danske Hyrder tager på tour i Danmark i foråret – og til marts kan de opleves på Gimle. Sidste gang rapgruppen fra Albertslund var på venuetour, solgte de mere end 3.000 koncertbilletter, og da hyrderne i løbet af sidste sommer besøgte flere af landets største festivaller, mødte dedikerede fans ligeledes op i hobetal. De Danske Hyrder har de seneste år skabt et trofast, næsten kultlignende følge. Til trods for, at De Danske Hyrder har holdt sig udenfor mainstreamen, er musikken og videoerne blevet streamet millioner af gange, og Hyrderne kunne i 2018 tilføje endnu to guldplader til samlingen.

26

februar/marts


U.D.O. – STEELFACTORY WORLD TOUR 2019 + SPECIAL GUEST + SUPPORT 05.03/kl. 19.30/295 kr. + gebyr Efter mere end 40 år i musikbranchen og med et stort gennembrud i de tidlige 80’ere sammen med sit band ACCEPT kan man godt kalde tyske Udo Dirkschneider for noget af en rocklegende. Han er velkendt på metalscenen og har på verdensplan solgt flere millioner albums. Udo Dirkschneider og band kalder sig U.D.O. og har været på farten i mere end to årtier. De er aktuelle med et nyt album „Steelfactory“, som er produceret af danske Jacob Hansen (Volbeat, Dúné). U.D.O. medbringer altid en masse heavy metalerfaring, et intenst show og heftig musik. Dette er en metalkoncert, du ikke vil gå glip af! Roskilde er det eneste danske stop på touren.

KATINKA 08.03/kl. 21.00/145 kr. Krads ærlighed og musikalsk eventyrlyst har etableret KATINKA som et elsket band blandt kritikere, radiolyttere og koncertgængere. I efteråret udkom det andet album, „Vokseværk“, fra et egenrådigt band, der har kastet sig ud i stormfulde højder af lyd og ned i lyriske afgrunde, hvor alle de små forbitrede følelser flyder fortvivlede rundt. Alle tekster er på dansk og er bilag og udklip fra forsanger Katinka Bjerregårds egen dagbog. Bandets poetiske og eksperimenterende popmusik har ikke bare ramt radiostationernes playlister, men også landets spillesteder, hvor bandet har spillet for fulde huse over hele landet.

THØGER DIXGAARD 09.03/kl. 21.00/175 kr. + gebyr Thøger Dixgaard har de seneste fire år markeret sig som en del af toppen på den danske popscene med landeplager som „Blød Indeni,“ „Tø Mig Op“ og „Former.“ Med medvirken i Toppen Af Poppen og optrædener på Roskilde Festival, Smuk Fest, P3 Guld og Zulu Awards har han gang på gang charmeret det danske publikum med sin umiddelbarhed og ærlige tekstunivers. Thøger Dixgaards kommende forårsturne bliver en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige. Publikum får mulighed for at opleve en artist, som gennem musikken formår at beskrive de følelser, vi alle sommetider har svært ved at sætte ord på. Der er ligeledes endnu mere ny musik på vej, inden touren starter.

marts

27


R O F K TA ! N E T T STØ

28


e d l i k s o R

HANDI-FESTIVAL 13.03/KL. 13.00 - 20.30/175 KR./I ROSKILDE KONGRESCENTER

HUGO HELMIG • KANDIS • BRO • CANDY FLOSS OMSORGSKLOVNE • LUNE CARLSEN OG SØREN SEBBER LOUISE DUBIEL OG MOFFE • TWIGGIS DISCOWORLD ROSKILDE MUSISKE SKOLE • STJERNEDRYS ITC, ROSKILDE

marts

29


HUGO HELMIG 14.03/kl. 20.00/175 kr. + gebyr 2018 vil uden tvivl være et år, Hugo Helmig sent glemmer. Han har spillet over 70 koncerter i Danmark og udland, modtaget 2 Gaffa Awards og Politikens iByen Pris, og flere af hans singler har ligget nummer 1 på den danske airplay chart adskillige uger i træk. Hugo Helmig udtaler sig om sit gennembrudsår og sin kommende turné: „Det har været et fantastisk år. Første festival, første tv-show, første pris, første tyske koncert. Der har været fart på, men jeg føler også, at både jeg selv og bandet er vokset helt vildt. Nu glæder jeg mig bare til, at vi skal afsted igen og besøge de danske byer og spille en masse nye sange.“

POPKORN NORDIC 15.03/kl. 21.00/50 kr. Popkorn Nordic er Sjællands og Skånes nye band- og artistkonkurrence. Lokale acts dyster om hæder og ære over sundet! Undervejs modtager alle deltagende bands coaching fra den danske og svenske musikbranche. Præmierne er lønnede festivaljobs og et skrædder-syet coachingforløb. Popkorn Nordic er for musikacts med egne kompositioner uanset genre.

UDSOLGT!

NEPHEW – I ROSKILDE KONGRESCENTER 22.03/kl. 20.00/udsolgt! Gimle og Roskilde Kongrescenter præsenterer arenakoncert med Nephew. Da Nephew i efteråret 2017 offentliggjorde de første to koncerter efter 5 års pause, forsvandt samtlige 30.000 billetter på bare et døgn. Siden da har publikum efterspurgt flere indendørs koncerter, og nu er deres bønner blevet hørt. „Da vi planlagde 2018 var det med få koncerter, fordi vi gerne ville fornemme om folk havde lyst til at se os, og om vi selv havde lyst til at spille. Til begge dele må svares: Kæmpe Ja! Vi har virkelig lyst til at komme på landevejen, og det lader glædeligt nok til at der er folk derude, der gerne vil have besøg af os“.

30

marts

OPTUR – MED MUSIKKLASSEN PÅ ØSTERVANGSSKOLEN 20.03/kl. 19.30/fri entré Roskildes første musiktalentklasse fejrer afslutningen på de seneste 3 års hårde og sjove musikalske arbejde. Fejringen kulminerer denne aften med elevernes opførsel af egne værker, kompositioner og sange i en offentlig afgangskoncert.


RASMUS BROHAVE 26.03/kl. 19.00/220 kr. En af Danmarks mest populære internetfænomener er klar med et helt nyt live-show, hvor han deler ud af sit liv og sine interneterfaringer som YouTuber. Rasmus Brohave vil fortælle om hemmelighederne bag en succesfuld karriere, men også komme bagom facaden og sætte spørgsmålstegn ved, hvor meget internetstjerne han egentlig er og har lyst til at være. Der er lagt op til et gedigent underholdningsshow, som både henvender sig til Rasmus’ mange faste følgere, forældre og alle andre, som har lyst til at tilbringe en sjov og måske også lærerig aften i selskab med en helt analog Rasmus Brohave og hele hans internetunivers.

EKSTRA SHOW!

MARK LE FÊVRE – BØVL 27.03/kl. 21.30/175 kr. + gebyr Mark Le Fêvre byder på en vidunderlig blanding af personlige historier og skarpe jokes, der vil få folk til at være flade af grin – og for en aften glemme alt om små og store problemer. Mark Le Fêvre er en af landets hurtigst fremadstormende comedy-darlings. Ud over sin egen comedyserie på TV2 og adskillige priser i bagagen, er Mark også et helt enestående internetfænomen. Med sine karikerede videoer og sketches som blandt andet „Jyde-Man“ har Mark opnået enorm stjernestatus på Facebook med mere end 225.000 følgere, der hver uge får et indblik i Marks undren over tingenes tilstand. Anbefalet aldersgrænse: 15 år.

RESPECT

MUSIC

Snak og overdreven brug af mobiltelefon ødelægger koncertoplevelsen for de øvrige gæster og for artisterne. Vis hensyn – tag hyggesnakken i foyeren eller udenfor, og tænk over jeres lydniveau. God koncert!

EVERYBODY’S TALKING 28.03/kl. 20.00/250 kr. + gebyr Rocklegenden, Popdrengen og Kongen af Ribe behøver efterhånden ingen nærmere introduktion. Når Billy Cross, Jimmy Bacoll og Lars Maasbøl optræder sammen, er der tre barstole, tre mikrofoner og et hav af guitarer på scenen. Blander man de dele med uovertruffet vokalarbejde og sublimt guitarspil – så har man Everybody’s Talking.

marts

31


FRISKERE END POLITIET TILLADER 29.03/kl. 21.00/75 kr. Tyrees Tyr, Baby Bino, Lillebittebock, Michael Williams og Yung Asti spiller op til kæmpe fest på Gimle! Alle fem er unikke skikkelser på den danske undergrundsscene, og de er allerede rutinerede og selvsikre performere, som kan findes på både P3 og Distortion. Deres mål er klart: At skabe et fedt show og få publikum til at føle musikken og sig selv. Når „Friskere End Politiet Tillader“ indtager Gimle, bliver det til en koncertaften, der byder på et væld af genrer som pop, trap og R’n’B – alt sammen pakket ind i hiphoppens tunge beats, melodiske leveringer og gode tekster. FÅ BILLETTER!

ALEX VARGAS

30.03/kl. 20.00/300 kr. + gebyr Han brød igennem som singer-songwriter på små klubscener, men har de seneste år taget sine elektroniske noise-soul til landets største koncertsale, festivaler og tilmed Royal Arena. I marts vil man kunne opleve den anmelderroste sanger i to forskellige liveopsætninger: første del solo og anden del med fuldt band – på én og samme aften. Alex Vargas har spillet hundredvis af koncerter verden over og er både kendt for sine akustiske samt elektroniske liveshows. Nu er en af landets største stemmer og hitmageren bag sange som „Shackled Up“ og „Higher Love“ klar til endnu engang at hæve barren og udfordre sig selv og sine fans.

UDSOLGT!

32

MICHAEL FALCH SOLO

WAVE #4: LUSTER M. FLERE

04.04/kl. 20.00/udsolgt Michael Falch tager igen ene mand på en af sine intime, akustiske soloturnéer. Den 61-årige Michael Falch går sine egne veje i dansk rock ved konstant at variere sit kunstneriske udtryk, og han har aldrig været bedre. Han demonstrerer igen og igen, at han også ene mand kan få enhver sal til at grine og græde, synge og gynge.

05.04/kl. 20.30/20 kr. Glæd dig til en aften med et knivskarpt line-up, hvor der er fokus på good vibes og gode koncertoplevelser. Du får det grønneste vækstlag serveret med morgendagens stjerner i en skøn kombination. Bølger kommer altid igen, og Wave er ikke en undtagelse, så du kan godt begynde at glæde dig. Wave er festen du ikke vidste, at du savnede!

marts/april


ANNIKA AAKJÆR 06.04/kl. 21.00/170 kr. + gebyr Annika Aakjær, der har gjort sig positivt bemærket i Toppen Af Poppen, tager i foråret på landsdækkende turné og lægger herunder vejen forbi Gimle. Annika Aakjær har altid haft en særegen evne til at bevæge publikum med sin stemme og sine tekster, og ikke mindst er hun dygtig til at få folk til at grine af de vittige betragtninger fra hendes liv. Når nu hendes one-woman-show „Enebarn“ er veloverstået, tager Annika sit dejlige popband under armen for at spille det bedste fra hendes albums og Toppen Af Poppen samt helt ny musik.

MUSIKKENS AFKROGE – EKSPERIMENTERENDE MODERNE JAZZ! 10.04/kl. 19.30/75 kr. Den 2. udgave af Musikkens Afkroge fokuserer på formidling af den moderne jazz med afsæt i radiovært og jazzaficionado Naya Burics kæmpe viden flankeret af live musik med nogle af Danmarks bedste eksperimenterende unge jazzmusikere manifesteret i trioen Køs feat. Lotte Anker.

FÅ BILLETTER!

CHRISTOPHER 11.04/kl. 20.00/215 kr. + gebyr Efter et års pause er hitmageren tilbage med ny musik! Med tre albumudgivelser og 15 officielle singler – der alle har solgt enten guld eller platin – har Christopher manifesteret sit talent og indtaget positionen som én af landets største popmusikere. Gennem de sidste tre år har Christopher for alvor taget hul på sin karriere i udlandet, særligt i Asien, hvor imponerende resultater kommer retur til moderlandet. Nu drager Christopher endnu engang ud på de danske landeveje, hvor han besøger 10 byer på tværs af landet – deriblandt Roskilde.

EMIL KRUSE 12.04/kl. 21.00/160 kr. + gebyr Emil Kruse har på trods af sine unge alder været en del af den danske musikscene i lang tid. Først som den ene halvdel af grime-duoen „Sleng“ og senere under navnet Aesthetic, hvor han lavede 90’er-inspireret hiphop. I 2016 udgav Emil Kruse debut EP’en „Slumromantiker“ under eget navn, som blev rost til skyerne af størstedelen af den danske anmelderstab. Kruses musikalske univers kan bedst beskrives som melodiøse vokalstrofer akkompagneret af lige dele sfæriske synth-flader og 80’er Moog-bas. I 2018 debuterede Emil Kruse live på Roskilde Festival og nu tager han for første gang på turné med sit energiske band.

april

33


Nür vi mødes i baren


LOVE SHOP

CAROLINE HENDERSON DUO

13.04/kl. 21.00/205 kr. + gebyr Nu er det to år siden Love Shop sidst var på regulær tour og det kalder, ifølge bandet, på action!

17.04/kl. 20.00/300 kr. Danmarks jazzdiva nr. 1 besøger Gimle i selskab med verdenspianisten Nikolaj Hess. Duokoncerten giver plads til Hendersons fantastiske vokal og anekdoter mellem numrene i mere intime omgivelser.

Love Shop vil have favoritter med på setlisten, men også gamle Love Shop-numre, der fortjener nyt liv. Og de vil helt sikkert også have nye sange med, der skal roadtestes. Så kort sagt, store aftener er i vente.

Caroline Henderson har gennem årene markeret sig som en af de stærkeste sangerinder i nyere dansk musikhistorie med et musikalsk udtryk, der henter inspiration i både jazz, blues, pop og elektroniske toner. Hendersons kunstneriske formåen er imponerende med en karriere, der spænder fra prisvindende pladeudgivelser og radiohits, anmelderroste koncerter og udsolgte turnéer til film- og tv-optrædener samt roller i teaterkoncerter.

NICKLAS SAHL

RUGSTED & KREUTZFELDT

18.04/kl. 21.00/150 kr. Det er kun gået én vej for det unge stjerneskud Nicklas Sahl. Hans debutsingle „HERO“ strøg direkte ind som #1 på Spotify’s Viral Chart, blev valgt som P3s Uungåelige, og Alex Vargas inviterede Nicklas med som special guest på sin udsolgte Danmarksturné. Nu er den populære live artist klar med sin egen landsdækkende forårsturné.

19.04/kl. 21.00/265 kr. Rugsted & Kreutzfeldt tager på en eksklusiv tour i anledning af 40-års jubilæet for deres første albumudgivelse „Rugsted & Kreutzfeldt.“ Det er et trofast publikum, der står bag Rugsted & Kreutzfeldt – deres gensynsglæde er stor ved hver koncert, når den veloplagte duo, bakket op af et fantastisk orkester, leverer et miks af gamle kendinge og nye numre – alle med den velkendte Rugsted Kreutzfeldt-sound. Det musikalske makkerpar har siden gendannelsen i 2006 spillet alt fra mindre akustiske koncerter til store festivaler. Publikum kan glæde sig til en spændende musikalsk rejse og et veloplagt band med fuldt tryk på.

NIELS SKOUSEN MED BAND 25.04/kl. 20.00/275 kr. I et på en gang intimt, moderne og ikke mindst unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen & Ingemann. Hans smukke historier og bidske kommentarer gør ham helt uundværlig på den danske musikscene, for den slags erfaring kommer ikke gratis, og derfor rækker hans publikum også ud over flere generationer. Legenden udgav i november 2016 sit 5. album siden comebacket „Dobbeltsyn“ i 2002. Albummet hedder „Hvem er du som kommer imod mig.“ Skousen har samlet sig et nyt band, som øser ud af spilleglæde og får sangeren til at præstere ypperligt!

april

35


HUSH & DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER I ROSKILDE KONGRESCENTER 26.04/kl. 21.00/375 kr. Tilbage i 2011 mødtes HUSH og Underholdningsorkestret én enkelt magisk aften i DR Koncertsalen. Lige siden har de drømt om at arbejde sammen igen – og nu sker det endelig! På turnéen kan du opleve HUSHs smukke musik i et helt nyt format, hvor Danmarks Underholdningsorkester drysser symfonisk magi over duoens sange. Sangerinde Dorthe Gerlach siger: „At stå på scenen med Underholdningsorkestret i ryggen bliver virkelig en 'once in a lifetime' oplevelse! Det sus, du mærker fra sådan et orkester, er helt ubeskriveligt, og jeg glæder mig til at udforske de mere filmiske farver i musikken.“ Præsenteres i samarbejde med Roskilde Kongrescenter.

36

april


MUSIKKENS AFKROGE: NYE RØDDER I FOLK!

DANNI NICHOLLS (UK) + REBEKKA THORNBECH

02.05/kl. 19.30/75 kr. Tredje arrangement af Musikkens Afkroge kredser om den populære ny-folk, der både formår at begejstre unge som gamle, og som oplever en kæmpe opblomstring i Danmark anført af festivaler som free-folk over Fanø og Tønder Festival, levendegjort ved strygertrioen Vesselil.

03.05/kl. 21.00/95 kr. Se frem til en dobbeltkoncert med to dygtige sangerinder! Britiske Danni Nicholls er en ny americanastjerne, der har stor succes i USA og England. Den unge sangskriver og countrysangerinde, Rebekka Thornbech, er aktuel med projektet „A Year in the Life“- en samling af fire EP’er.

CLAUS HEMPLER 09.05/kl. 20.00/190 kr. + gebyr De fleste husker formentlig Claus Hempler som frontfigur i bandet Fielfraz, der havde sin storhedstid i 90’erne. Siden har han arbejdet sammen med bl.a. Thomas Blachmann og Dicte. Claus Hempler er i fuld gang med at indspille et nyt album, som er ude i foråret. Umiddelbart derefter er han igen på landevejen som solist med eget band.

BASSHUNTER + DJ ALIGATOR + BARCODE BROTHERS 10.05/kl. 21.00/320 kr. + gebyr Kom med til en nostalgisk fest med tramp og bas-arm, når Gimle præsenterer Basshunter, DJ Aligator og Barcode Brothers! Basshunter er den ultimative bass-skaber, og artistens liste med verdenskendte tracks er lang: „Boten Anna“, „All I Ever Wanted“, „Now You’re Gone“, m.fl. DJ Alligator er en af Danmarks bedst sælgende Dj’s med hits som „The Whistle Song“, „Lollipop“ og „Doggy Style“. Og så er Barcode Brothers tilbage igen med fuld skrue efter manges opfordringer. De slog igennem i 1999 med singlen „Dooh Dooh“ og udgav debutalbummet „Swipe Me“. Senere kom album nr. 2 „BB02“ med bl.a megahittet „SMS.“

MYLES SANKO (UK) + SUPPORT: ZAC WILLIAMS 11.05/kl. 21.00/200 kr. Den britiske soulsanger besøger Gimle endnu en gang, og det er altid en fest, når Myles Sanko og band går på scenen. Siden Myles Sanko sidst besøgte Gimle, har han turneret Europa rundt med kæmpe succes på både små og store scener. Derudover er han i gang med at indspille sit fjerde album. Den britiske soulstjerne ser frem til at møde nye og gamle fans til en fantastisk koncert i Roskilde, fordi som han selv siger „Roskilde is the live place for music soul to soul.“ Zac Williams er et multitalent – han er både sanger, instrumentalist og producer. I sensommeren udgav han EP'en I'm ready.

maj

37


WAFANDE FAMILIEKONCERT 12.05/kl. 11.00/175 kr. (halv pris for gimle for børn medlemmer) Wafande giver en koncert for hele familien! Med kæmpe hits, strålende personlighed og en enestående stemme har Wafande sunget sig ind i danskernes hjerter. På scenen er han uden tvivl en af landets bedste entertainere, der gang på gang tryllebinder publikum med hits som „Se Mig I Dag“, „Django“, „En Anden“ for bare at nævne nogle få. Kærligheden til musikken er lige så tydelig som hans talent. Den kærlighed skinner igennem ikke bare i kompositioner og tekstskrivning, men i høj grad også på scenen med sit band i ryggen. For det er her, Wafande gang på gang viser, hvorfor han er en af Danmarks absolut stærkeste live-performere.

LOYAL SPINE – ALBUM-RELEASEKONCERT 16.05/kl. 20.00/100 kr. Loyal Spine er et dansk rockband med HQ i Roskildeområdet. Loyal Spine spiller rock og skriver sange baseret på stærke melodiske hooklines og stramme arrangementer. Bandet arbejder med et udtryk, der gør lyden unik men stadig tilgængelig for de fleste. Nøgleord i sangskrivningen er tekstur, tyngde, stemning og luft. Bandet glæder sig til at vende „hjem“ til Gimle for at afholde deres albumrelease-koncert. Publikum kan hér –Live – forvente et intenst og velspillet rockshow med masser af energi, følelse og nerve. Målet er efterfølgende at ramme spillesteder, radiostationer samt presse i ind- og udland.

B-SIDEN ALBUMRELEASE – KONGENS HEMMELIGHED 14.06/kl. 20.00/75 kr. Efter debutalbummet „Eventyret Begynder“ udkom tilbage i juni 2017 er de fire herrer – Alexander Cortez, Kristian Karlsson, Simon Karlshøj og Teis Thomsen – modnet og klar til at præsentere deres andet album „Kongens Hemmelighed“ til koncerten på Gimle. Det bliver autentisk, storladent, intimt, festligt og alt derimellem. Som spillemænd har B-siden indtaget en helt unik position på den danske musikscene. Denne aften inviteres du med på eftertænksomhedens landevej sammen med din næste med udsigt til den røde nat. Skulder mod skulder følges vi ind i kongens tronsal, hvor hemmeligheden åbenbarer sig for den, som lytter.

38

maj/juni


RONAN KEATING (IRL) – I ROSKILDE KONGRESCENTER 24.05/kl. 20.00 /475 kr. Den verdenskendte, irske popstjerne Ronan Keating indtager Roskilde Kongrescenter, som det eneste stop på Sjælland. Han tager sit store band med sig, så der er garanti for fantastisk musik med alle de store hits fra hele karrieren. Ronan Keating fik sit gennembrud, da han op gennem 90’erne smeltede pigehjerter på stribe som en del af boybandet Boyzone. Siden da har den nu 38-årige irer fortsat sin vej mod stjernerne. Præsenteres i samarbejde med Roskilde Kongrescenter. maj/juni

39


T E S Y L I M E FR HT G I L T O P S L I T LE A K O L E V Ø A R -F 30.05-01.06/kl.19.30/50 kr. pr. dag, 100 kr. for alle 3 dage FREM I LYSET er festivalen for regionens bands og artister, der vil op på den store scene. Over tre dage præsenterer vi et bredt udsnit af genrer på Gimles to store scener. HAR DU LYST TIL AT SPILLE? - Minimum et bandmedlem skal være fra regionen eller øve her. - I skal kunne spille minimum 20 min. eget materiale. Opfylder I ovenstående krav, så send en ansøgning med link til musik til bookinggruppen@gimle.dk

DEADLINE 1. februar 2019

40

maj/juni


KIM WILDE (UK) I ROSKILDE KONGRESCENTER 06.06/kl. 20.00/350 kr. + gebyr Kim Wildes musikalske karriere startede i 1981 med det velkendte hit „Kids in America“. Siden da har hun bestemt ikke ligget på den lade side med blandt andet 14 studiealbums og et stort katalog af 80’er hits såsom „Chequered Love,“ „Cambodia“ og „Four Letter Word.“ Hun har solgt over 30 millioner singler og 15 millioner albums. Kim Wilde udgav i marts 2018 sit 14. album „Here Come The Aliens“. Dette album var med til at reetablere Wildes superstjernestatus iblandt andre musikalske kollegaer. Med et stort katalog af både nye og gamle sange besøger Wilde Roskilde Kongrescenter som det eneste sjællandske stop på hendes tour. Du kan forvente dig et brag af en koncertoplevelse! Præsenteres i samarbejde med Roskilde Kongrescenter. juni

41


UFORMEL

FOLKEFESTIVAL FOR ALLE

Ild I Gilden slår igen dørene op til fantastiske musikoplevelser i hyggelige rammer, når navne som Dreamers Circus, Sherzandum, B-siden, The Four Skins, AySay og mange flere besøger Gildesgård i Kamstrup. I efteråret 2016 fik vi en småskør idé rundt om bålet. Vi ville lave en forvokset havefest på en gammel naturskole i Kamstrup. Konceptet var simpelt. Der skulle være alle de ting vi godt selv kunne lide: Uformel hyggestemning, øko-fadøl, bål, jam, god mad, godt selskab og akustisk livemusik. Ideen greb hurtigt om sig, og på et par måneder fik vi arrangeret dét, der blev den første Ild I Gilden festival med over 10 koncerter, kunst, workshops, teater, fortællinger m.v. Det var vigtigt for os at alle kunne være med, så billetprisen måtte man selv bestemme.

42

I 2018 gentog vi succesen over 3 dage, denne gang med endnu flere gæster. Vi blev skarpere på at ville præsentere bands, der skubber til grænserne for hvad den akustiske musik kan og skal, og vi gjorde os endnu flere erfaringer med at lave festival på vores egen måde. I 2019 vil vi endnu mere. Vi har været enormt ambitiøse med programmet, men bibeholder den hyggelige stemning og uformelle tilgang. Vi håber, at du vil overveje at kigge forbi, når nogle af nordens dygtigste akustiske musikere gæster Ild I Gilden 2019, og vi sammen skaber endnu en fantastisk oplevelse for alle involverede. Allerkærligst, Arrangørholdet – Mark, Daniel, Sacha & Mads Ild I Gilden arrangeres i samarbejde med Gimle. Se mere på www.ildigilden.dk eller på www.facebook.com/ ildigilden


AKUSTISK BÅLFESTIVAL

ILD I GILDEN 7. - 9. juni ‘19

Kamstrupvej 60, Roskilde • Se mere på Ildigilden.dk

Dreamers Circus

B-siden • Sherzandum • Aysay • Geoff Berner ...og mange flere

Betal Hvad du vil - Vejledende pris 300 kr.

I SAMARBEJDE MED

juni

43THE BEACH BOYS (US) – I ROSKILDE KONGRESCENTER 20.06/kl. 19.30/fra 500 kr. + gebyr Når The Beach Boys besøger Roskilde Kongrescenter, ledes bandet af Mike Love og Bruce Johnston som sammen med Jeffrey Foskett, Tim Bonhomme, John Cowsill, Keith Hubacher, Christian Love og Scott Totten står på scenen for at spille bandets legendariske musik. The Beach Boys debuterede for over 50 år siden, og siden da er de blevet ved med at sprede deres musikalske magi. Mike Love er manden bag mange af The Beach Boys store hits, så som „Surfin“, „Fun, Fun, Fun,“ „I Get Around,“ „Help Me Rhonda,“ „California Girls“ og den grammynominerede sang „Good Vibrations.“ Præsenteres i samarbejde med Roskilde Kongrescenter. juni

45


Roskilde Kulturskole

TAK FOR ET MUSIKALSK

46 31 87 97

Online tilmelding www.roskildekulturskole.dk

2018

FOR FULD UDBLÆSNING! MUSIK DANS DRAMA BILLEDKUNST Hvad enten du har været med bag, på eller foran scenen, eller har været med til at løfte musikken væk fra scenen, så tak for indsatsen!

DET SPILLER I ROSKILDE – KOM OG SPIL MED I 2019!

HER VOKSER MUSIKMILJØET

Foto : musicscool.dk

Musik er noget vi skaber sammen i:


SANKTHANSAFTEN I BYPARKEN 23.06/kl. 20.30/fri entré Den traditionsrige Sankthansaften fejres på vanlig vis i Byparken. Drengekoret fra Roskilde Domkirke underholder med en farverig palet af sange, og der er lagt op til fællessang, så kom og syng med! Roskildes Borgmester Joy Mogensen holder årets båltale, og aftenen sluttes traditionen tro med Midsommervisen, hvor vi sender Heksen til Bloksbjerg. Arrangeres i samarbejde med Roskilde Kommune. 47


Dørene åbner kl. 10.30, og koncerterne starter kl. 11.00. Der er fri entré. Imens du nyder tonerne kan du forsyne dig i baren, og i pausen er der mulighed for at bestille en Jazzplatte, som typisk består af tre håndmadder.

RIVER JAZZ & BLUESBAND

LADIES AFFAIR

26.01/kl. 11.00/fri entré

02.03/kl. 11.00/fri entré

NATBUSSEN FEAT. TOM McEWAN

KIM MENZER JAZZ & BLUESBAND

02.02/kl. 11.00/fri entré

09.03/kl. 11.00/fri entré

JESSES NEW ORLEANS STOMPERS (SE)

OLIVIER FRANK QUINTET (FR)

09.02/kl. 11.00/fri entré

16.03/kl. 11.00/fri entré

NEW ORLEANS DELIGHT

PAPA PIDERS JAZZBAND (SE)

16.02/kl. 11.00/fri entré

23.03/kl. 11.00/fri entré

HENNING MUNK & PLUMPERNE

THE ORIGINAL DANISH POLKALYPSO ORCHESTRA

23.02/kl. 11.00/fri entré

30.03/kl. 11.00/fri entré

danseriet

Danseriet er mødestedet for voksne i Roskilde og fra hele Sjælland. Vi sørger for levende og dansevenlig musik, som med garanti sætter gang i en kæmpe fest. Danseriet løber af stablen den tredje lørdag i måneden fra januar til juni (i efteråret september-december).

48

GASOLINE

SPUNKBAND

SOUL SURVIVORS

19.01/kl. 21.00/165 kr.

16.03/kl. 21.00/115 kr.

18.05/kl. 21.00/115 kr.

MIDT I EN DRØM

BÅNDSALAT

KEEP SMILLING

16.02/kl. 21.00/115 kr.

20.04/kl. 21.00/115 kr.

15.06/kl. 21.00/115 kr.

LØRDAGSJAZZEN OG DANSERIET


FOLKEKONS 13.01/kl. 16.00/100 kr. + gebyr Når Folkekons drager på turné er det en sekstet, vi møder. Publikum tages med på en helt speciel rejse, hvor både det inderlige, det vilde og det medrivende vil blive udforsket.

DALLAHAN (SCO/IRL) 31.01/kl. 19.30/125 kr. + gebyr Dallahan er et af de hurtigst opstigende unge bands på den internationale folkemusikscene og byder på en bjergtagende musikalsk rejse leveret af prisvindende musikere.

KIERAN GOSS & ANNIE KINSELLA (IRL) 23.02/kl. 19.30/100 kr. + gebyr Kieran Goss regnes for en af Irlands bedste sangskrivere. Sammen med Annie Kinsella indtager magien scenen.

FROMSEIER HOCKINGS 27.04/kl. 19.30/100 kr. + gebyr En af Danmarks bedste duoer præsenterer violin, guitar og sang af højeste klasse.

SPÖKET I KÖKET (DK/S) – BALAFTEN

IMAR (SCO/IRL)

22.05/kl. 19.30/125 kr. + gebyr Denne aften er der lagt vægt på dansemusikken. Dette 10-mands store orkester leverer forrygende musik man ikke kan sidde stille til.

06.03/kl. 19.30/125 kr. + gebyr Fem super musikere, der spiller folk op af stolene. Alle prismodtagere i forskellige sammenhænge!

SÆRLIGT FOR FOLK ROSKILDE

KARINE POLWART (SCO) 07.03/kl. 19.30/100 kr. + gebyr En fremragende sanger og tillige måske Skotlands bedste nulevende sangskriver. Med på scenen har hun broderen Steven på guitar og backingvokal.

DUNCAN CHISHOLM QUARTET (SCO) 02.04/kl. 19.30/125 kr. + gebyr Duncan er én af de mest autentiske fortolkere af højlandets fiddle-music. Med på scenen har han Jarlath Henderson, Hamish Napier og Innes Watson.

Folk roskilde præsenterer folkemusik i alle afskygninger – fra singer-songwriters til folkrock. I disse år er folkscenen i rivende udvikling med mange talentfulde unge musikere og sangere. Det ønsker vi, at andre unge skal opleve, og derfor har vi en ungepris til vores folk roskilde-koncerter på 50 kr. Dette gælder studerende og unge under 25 år – markeret med . Alle folk roskildes koncerter er siddende – oftest ved borde med duge, lys og blomster. Hvis musikken lægger op til det, vil der også være et lille dansegulv. Bemærk: Køb din billet i forsalg og spar penge! Billetter kan købes på www.roskildebilletten.dk. FOLK ROSKILDE

49


ROSA FRA ROULADEGADE

TRYLLESHOW MED LARS U

27.01/kl. 13.00/140 kr./fra 4 år Rosa fra Rouladegade pisker en stemning op!

24.03/kl. 12.00/100 kr./fra 5 år Lær selv at bruge magi og trylleri.

TORMOD TEGNERS TEGNESKOLE

MAL SELV PORCELÆN – HOS CAFÉ BISQUE

03.02/kl. 12.00/100 kr./fra 6 år Lær at lave spændende billeder af kombidyr.

31.03/kl. 10.00 (3-6 år) og 12.00 (fra 6 år)/150 kr. Vi maler farverige og finurlige porcelænsfigurer.

BØRNEYOGA

VI NØRDER IGENNEM

10.02/kl. 12.00 (3-5 år) og 13.00 (6-8 år)/100 kr. Vi leger med fysiske stillinger, åndedræt og meditationer.

07.04/kl. 12.00/100 kr./fra 4 år Vi skal bygge, lave raketter og lege med robotter.

JAZZ FOR KIDS: PAPA KOTJI OG SAX KONTRA BAS 17.02/kl. 12.00/100 kr./fra 3 år Børnene drages ind i jazzens verden og historie.

KOM OG BLIV EN BEDRE TEGNER 24.02/kl. 12.00/100 kr./fra 3 år SIMPLE ART drager os ind i deres kreative univers.

FASTELAVN 03.03/kl. 12.00/120 kr./Fra 0 år Deltag i Gimle for Børns traditionsrige tøndeslagning.

BRIZZES FREESTYLE FODBOLD 10.03/kl. 12.00/120 kr./fra 4 år Kom og lær af en af Danmarks bedste til fodboldtricks.

CASPER MIKKELSENS DEJLIGE JAZZBAND 17.03/kl. 12.00/100 kr./fra 4 år Kom med ind i et rytmisk univers.

ÆG ER SKÆG 14.04/kl. 12.00/100 kr./fra 3 år Ægte påskehygge! Vi skal trille, dekorere og finde skjulte æg.

STAND UP PADDLE – ROSKILDE HAVN 28.04/kl. 12.00/100 kr./fra 5 år Prøv at sejle på et bræt på vandet – både børn og voksne.

I SKAL SJIPPE, SJIPPE OG SJIPPE 05.05/kl. 12.00/100 kr./fra 8 år Prøv at sjippe, som du aldrig havde troet det muligt.

WAFANDE FAMILIEKONCERT 12.05/kl. 11.00/175 kr./fra 4 år Wafandes legendariske familiekoncert er tilbage! Bliv medlem og få det hele til det halve! Medlemskabet koster 250 kr. og giver halv pris på entré for op til seks personer – markeret med . Læs mere om Gimle for Børn, køb billetter og medlemskab på gimle.dk/program/gimle-born. Alderen er vejledende.

STØTTET AF

50

gimle for børn


Foto Thomas Rasmussen

Gimle og Roskilde Kommune præsenterer

9. juli

16. juli

BIRTHE KJÆR

ØSTKYST HUSTLERS

PERNILLE ROSENDAHL

POUL KREBS

23. juli

30. juli

byparkskoncerter

51


S E L M I G F A UDDRAG

M A R G O R FORÅRSP 23.01 ISAM B 25.01 WAVE #3: NIKOLINE + ELIJAH OKELLO + AUGUSTINE + MANILA 26.01 JUNKYARD DRIVE 01.02 DAZE OF JUNE + ODD PALACE 02.02 JOANITA 07.02 BAAL 08.02 PRIME IS GIVING 09.02 FOLKEKLUBBEN UDSOLGT! 14.02 SKO/TORP UDSOLGT! 15.02 TV-2 – I ROSKILDE KONGRESCENTER* UDSOLGT! 21.02 PATRICK DORGAN 22.02 PECTORA + SEVEN THORNS + IMPALERS 28.02 CÆCILIE NORBY’S „EUROPEAN SISTERS IN JAZZ“ 01.03 DE DANSKE HYRDER 05.03 U.D.O. 08.03 KATINKA 09.03 THØGER DIXGAARD 13.03 ROSKILDE HANDI-FESTIVAL '19 – I ROSKILDE KONGRESCENTER 14.03 HUGO HELMIG 22.03 NEPHEW – I ROSKILDE KONGRESCENTER* UDSOLGT! 26.03 RASMUS BROHAVE 27.03 MARK LE FÊVRE EKSTRA SHOW! 28.03 EVERYBODY’S TALKING 29.03 FRISKERE END POLITIET TILLADER 30.03 ALEX VARGAS FÅ BILLETTER! 04.04 MICHAEL FALCH SOLO UDSOLGT! * I SAMARBEJDE MED ROSKILDE KONGRESCENTER

05.04 06.04 11.04 12.04 13.04 1 7. 0 4 18.04 19.04 25.04 26.04 03.05 09.05 10.05 11.05 12.05 16.05 24.05 29.05 30.05 01.06 06.06 14.06 20.06 09.07 16.07 23.07 30.07

WAVE #4: LUSTER M. FLERE ANNIKA AAKJÆR CHRISTOPHER FÅ BILLETTER! EMIL KRUSE LOVE SHOP CAROLINE HENDERSON DUO NICKLAS SAHL RUGSTED & KREUTZFELDT NIELS SKOUSEN MED BAND HUSH & DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER – I ROSKILDE KONGRESCENTER* DANNI NICHOLLS + REBEKKA THORNBECH CLAUS HEMPLER BASSHUNTER + DJ ALIGATOR + BARCODE BROTHERS MYLES SANKO WAFANDE FAMILIEKONCERT LOYAL SPINE RONAN KEATING – I ROSKILDE KONGRESCENTER* FREM I LYSET – FRA ØVELOKALE TIL SPOTLIGHT FREM I LYSET – FRA ØVELOKALE TIL SPOTLIGHT FREM I LYSET – FRA ØVELOKALE TIL SPOTLIGHT KIM WILDE – I ROSKILDE KONGRESCENTER* B-SIDEN THE BEACH BOYS – I ROSKILDE KONGRESCENTER* BYPARKSKONCERT: BIRTHE KJÆR & FEEL GOOD BAND** BYPARKSKONCERT: ØSTKYST HUSTLERS** BYPARKSKONCERT: PERNILLE ROSENDAHL** BYPARKSKONCERT: POUL KREBS**

** I SAMARBEJDE MED ROSKILDE KOMMUNE

+ CAFÉKONCERTER, FOLK ROSKILDE, LØRDAGSJAZZ, DANSERIET, GIMLE FOR BØRN, NATCAFÉ OG MEGET MERE. GIMLE · HELLIGKORSVEJ 2 · 4000 ROSKILDE · GIMLE.DK · FACEBOOK.COM/GIMLEROSKILDE GIMLE ER STØTTET AF ROSKILDE KOMMUNE OG STATENS KUNSTFOND