Page 1

F ON T 2013


INNHOLD Høstens nyheter Krigslitteratur Gillian Flynn Vårens romaner John Hart Norman Mailer Yan Lianke Zlatan Ibrahimovic Bent Stiansen Atle Nielsen Fotobøker Bøker om Norge Font e-bok Backlist

2 30 32 36 40 41 42 43 45 47 48 49 54 56


Den stumme gutten Helt siden han var liten, har Shahab trodd at han var dum. Dagmammaen som passet ham, hadde ikke persisk som morsmål og snakket til ham på en tyrkisk dialekt. Forvirret av språkene omkring seg, lar Shahab være å snakke. Alle tror at han er stum, og fetteren Khosrou stempler ham derfor som «idiot», mens faren skammer seg over å ha et «tilbakestående» barn. Moren prøver å forstå sønnens utagerende oppførsel – når han ødelegger storebrorens ting, skraper opp farens bil eller kaster en murstein fra hustaket og ned i hodet på farmoren.

TID

E LIG

RE

U

IV TG

ELS

E PARINOUSH SANIEE

Det som ventet meg Oversetter: Nina Zandjani Pris: 139 (hft) ISBN: 9788281692442

Pressen om Det som ventet meg: «En gripende beretning.» vg

Shahab føler seg ofte ydmyket av faren i andres nærvær. Når han observerer farens forhold til storebroren, begynner han å tro at «snille» og «flinke» barn som Arash er sine fedres sønner. Barn som han selv derimot, de som er «slemme», må være sine mødres sønner. I siste instans må han søke forståelse og selvforståelse et annet sted. Den stumme gutten er sterk og gripende lesning fra en av Irans fremste forfattere.

PARINOUSH SANIEE Den stumme gutten Oversetter: Nina Zandjani Omslagsdesign: Emma Graves Pris: 359 (ib) ROMAN

2

«En viktig bok.» aftenposten «Sensasjon fra Iran.»

dagbladet

«Det som ventet meg skildrer en ukuelig kvinnes livslange kamp for egenverd ... Hun står stolt alene mot tradisjon og familie, mot det politiske og religiøse systemet.» stavanger aftenblad

ISBN: 9788281692596


3


«

Utdrag fra Den stumme gutten

Helt siden den dagen jeg forsto at jeg var en idiot, har jeg vært allergisk for dette ordet. Når de kalte meg det, ble jeg sint, skrek, knuste ting, slo til folk og laget et skikkelig spetakkel, men fra det øyeblikket jeg aksepterte det hele, begynte jeg å oppføre meg annerledes. Jeg ble ikke lenger sint når jeg hørte kallenavnet mitt, men det var som om noe strupet meg, som om noen satte klørne rundt hjertet mitt, alle farger ble dystre, solen var ikke like strålende lenger. Uvilkårlig så jeg meg om etter et gjemmested, satte meg i et hjørne, presset knærne inntil kroppen, la hodet på knærne og ønsket at jeg kunne bli enda mindre enn jeg var, så liten at ingen kunne se meg. Jeg hadde ikke lenger lyst til å leke, jeg glemte hvordan det var å le, ingenting gjorde meg glad. Dette kunne pågå i flere timer, og noen ganger varte det i et par dager. Vet dere hvor lenge et par dager er for en fireåring? Kanskje like lenge som et par måneder for en voksen. Jeg syntes selv at jeg hadde det bedre på den tiden da jeg gikk til voldsomme angrep, enda jeg ble straffet for det, fikk kjeft og juling, og jeg gråt. Men alt gikk fort over igjen. Det varte sjelden lengre enn en time eller to. I begynnelsen trodde jeg faktisk at det var fint å være idiot, og når de kalte meg det, likte jeg det, for alle var så glade når de sa det. Fetteren min, Khosrou, var den første som ble oppmerksom på at jeg var idiot, og det var han som ga meg kallenavnet. Så fort han så meg, sa han: – Ser man det! For en flink idiot-gutt. Kom hit, hodet ned på bakken og beina i været, så skal jeg gi deg et sukkertøy. Bravo, flink gutt. Jeg gjorde alt han sa. Og han lo og ble glad, ga meg en premie og roste meg. Kusinen min, Fereshteh, var veldig glad i meg fordi jeg var idiot. Hun kalte meg «min lille idiot» og klemte meg. Jeg syntes hun luktet så godt. Hun ble også glad av ting jeg gjorde, lo og kjøpte sjokolade og iskrem til meg. Jeg var veldig glad i sjokolade og iskrem, men jeg likte faktisk enda bedre at hun ble glad. Jeg var villig til å gjøre hva som helst for at hun skulle bli enda gladere. De lo alltid når noen kalte meg idiot, og dermed trodde jeg selvsagt at idiot var et pent ord. Jeg visste ikke at folk kunne le av andre grunner enn glede. Og jeg kunne selvfølgelig ikke noe for det, jeg var jo idiot.

4


Parinoush Saniee PARINOUSH SANIEE (f. 1949) er utdannet psykolog fra universitetet i Teheran og har en master i

pedagogikk. Hennes debutroman Det som ventet meg kom på norsk i 2012.

© wahid saberi

Trass i store vanskeligheter med å få tillatelse til å trykke boken Det som ventet meg, er den kommet i hele 21 opplag i Iran. Underveis har den vært forbudt en rekke ganger, senest da president Ahmadinejad kom til makten i 2005. Da klaget forfatteren til departementet for islamsk kulturell rettledning, og med hjelp fra hennes advokat og vinner av Nobels fredspris, Shirin Ebadi, ble forbudet endelig opphevet. Boken er nå oversatt til en lang rekke språk, og vant i 2010 den prestisjetunge Giovanni Boccaccio-prisen for beste utenlandske bok i Italia.

5


Mannen fra Albania Stockholm, en septemberkveld i 1990. En mann faller ned fra en høyde i sentrum og omkommer. Han har et albansk pass på seg, men albanske myndigheter benekter ethvert kjennskap til ham. Var det en ulykke? Et selvmord? Hvorfor skulle han i så fall ha kastet seg mot en sikker død når han endelig hadde lykkes i å ta seg til Sverige? Tre personer dukker opp på åstedet – kriminalbetjent Tilas, uteliggeren Sven Emanuel og journalisten Tobias Meijtens. De skal alle oppdage, hver på sin måte, at sannheten om mannen fra Albania er langt mer komplisert og uhyggelig enn de trodde, med forgreninger til toppsjiktet i svensk samfunnsliv. I bakgrunnen ligger historien om en sammensveiset gruppe mennesker som har forlatt sin ungdoms politiske ståsted, men beholdt sine personlige lojaliteter. De har hittil klart å skjule fortidens forræderi, men når mannen fra Albania dukker opp, avdekkes det langsomt og ubønnhørlig. Mannen fra Albania er en lavmælt, men intenst spennende roman om mennesker som har levd på en løgn under den kalde krigen i 1960- og 1970-årenes Sverige, om naiv tillit til en ny politisk verdensorden, om overvåkning og hensynsløse ambisjoner. MAGNUS MONTELIUS Mannen fra Albania Oversetter: Kari Bolstad Omslagsdesign: Emma Graves Pris: 339 (ib) ROMAN

6

En roman for alle som liker John Le Carrés bøker. Mannen fra Albania er MAGNUS MONTELIUS’ debutroman. I 2009 vant han novellekonkurransen «Gåshud» med Satellittelefon, og i 2011 fikk han en delt førsteplass i Semic forlags krimkonkurranse med novellen Ett alibi åt señor Banegas. Montelius arbeider som miljørådgiver og har gjennomført mange oppdrag på Balkan og i de tidligere sovjetrepublikkene. Han har i flere år bodd i Afrika og Latin-Amerika.

«En strålende spionroman.» svt «Forbløffende bra ... En skygge tvers over gaten, en telefon fra en ukjent – og man blir betydelig reddere enn når skuddene visler og blodet spruter i andre kriminalromaner. Det er nesten ubegripelig at dette er en debut.»

dagens nyheter

«En uavbrutt spennende beretning om mennesker høyt oppe i hierarkiet som gjør alt for at deres fortid ikke skal avsløres.»

aftonbladet ISBN: 9788281692459


7


«

Utdrag fra Mannen fra Albania

Bak glassruta glodde vakten mistenksomt på ham, men Tobias Meijtens sank dypere ned i skinnsofaen i kommunehuset foajé. Han bladde tilsynelatende tankespredt i en brosjyre og viste ingen tegn på at vaktens oppmerksomhet plaget ham. Alle kommunerådets medlemmer hadde allerede gått forbi, det visste han. De ante neppe at mannen i kordfløyelsjakka og det halvlange, litt uryddige håret visste så mye om dem. I de siste ukene hadde han memorert utseendet deres, partitilhørigheten, sivile yrker og små interessante detaljer som politiske hjertesaker og innbyrdes relasjoner. Det var bare den ansvarlige toppbyråkraten igjen der oppe. Hadde han gjettet at Meijtens ventet, og stukket ut bakveien? Da fikk han oppsøke ham hjemme i stedet. Meijtens hadde ennå ikke vent seg til denne siden av jobben, men det var ikke noe å gjøre med det. Ikke slik situasjonen var. Hele huset virket tomt, men langt unna hørtes skritt som nærmet seg. Da mannen kom ned trappen, kjente Meijtens ham straks igjen, til tross for avstanden og den dårlige belysningen. Frakken flagret rundt beina, dokumentmappen svingte nervøst i grepet hans og blikket flakket til sidene. Stakkars jævel, tenkte Meijtens. Men han rikket seg ikke fra plassen i sofaen. Da mannen kom på høyde med Meijtens, stanset han, kastet et blikk på vakten, og deretter på Meijtens. Så fortsatte han som om de aldri hadde sett hverandre før. Meijtens lot det gå noen sekunder før han reiste seg og gikk ut. På den andre siden av torget tok han igjen mannen, som snudde seg: «Er du gal? Skjønner du hva som skjer hvis noen ser oss?» Tanken på at noen skulle gjenkjenne Meijtens og identifisere ham som journalist, var på mange måter smigrende, men han lot seg ikke merke med det. «Jeg har prøvd å få tak i deg på telefonen og har lagt igjen beskjeder. Vi må ha en bekreftelse på det vi snakket om.» Den andre snudde seg bort og mumlet noe uhørlig. «Vi har egentlig alt vi trenger,» fortsatte Meijtens, «men jeg vil gi deg sjansen til å kommentere og bekrefte det du allerede har fortalt.» Meijtens lot det gå noen sekunder. «Vi kan vel gå et sted, så kan jeg fortelle hva vi vet.» Han visste at det var et uimotståelig tilbud til en som antakelig ikke hadde tenkt på noe annet de siste dagene.

8


9


Pakistan Pakistan regnes av mange som et av de farligste landene i verden, en vaklevoren nasjonalstat som herjes av militante opprør, religiøse og etniske stridigheter og dyp fattigdom. Med sine nesten 200 millioner innbyggere, oppunder én million soldater og besittelse av atomvåpen, er landet en mektig regional aktør. Samtidig har en massiv utvandring til USA, den gamle kolonimakten England og bl.a. Norge (som har godt og vel 30 000 norsk-pakistanere), gjort at landet spiller en viktig global rolle. Men Pakistan er også en forbløffende stabil nasjon, som bygger på en stolt historie og ubrytelige slektsbånd, regionalt, språklig og kulturelt mangfold, en spektakulær natur og en standhaftig – om enn feilbarlig – vilje til å bevare et demokratisk styresett. Pakistan – et besværlig land er en svært velskrevet og informativ dokumentarbok om dette komplekse og ofte misforståtte landet. Forfatteren Anatol Lieven kombinerer omfattende historiske kunnskaper og grundig analyse med hundrevis av intervjuer med pakistanere vi vanligvis ikke hører noe fra – soldater og bønder, landsbymullaer og

politikere, rickshaw-sjåfører, forretningsfolk og studenter, blant annet for å vise at mens den pakistanske staten kanskje er svak, er det pakistanske samfunnet umåtelig sterkt. (f. 1960) er professor i internasjonale relasjoner og terrorismestudier ved King's College i London. Han har tidligere vært journalist i bl.a. Financial Times, BBC og The Times, og dekket Øst-Europa, Russland, Afghanistan og Pakistan. Han har tidligere utgitt bøker om bl.a. Tsjetsjenia og USA. ANATOL LIEVEN

«Lievens bragd er et bemerkelsesverdig kjøttog-blod-portrett av nasjonen, som inkluderer et kor av stemmer – fra bønder til etterretningsoffiserer.» the independent «Lieven er en vidunderlig forfatter. Her er skildringer som en romanforfatter kan misunne ham.» the times

«Uten sammenlikning den mest innsiktsfulle skildringen av Pakistan … en svært viktig bok.» new york review of books

ANATOL LIEVEN Pakistan – et besværlig land Oversetter: Christian Rugstad Bokdesign: Bengt Olsson Pris: 379 (ib) DOKUMENTAR

10

ISBN: 9788281692619


11


«

Utdrag fra Pakistan

Det er vanskelig å forstå Pakistans indre struktur og dynamikk. For om det finnes ett uttrykk som dekker Pakistans mange og tilsynelatende motstridende sider, som er denne bokens hovedanliggende, er det «Janus-ansikt». Det vil si at mange av de trekkene ved Pakistan som bidrar til å holde den islamistiske ekstremismen i sjakk, samtidig bidrar til å bremse Pakistans sosiale, økonomiske og politiske utvikling. Pakistan er splittet, uorganisert, økonomisk underutviklet, korrupt, voldelig, urettferdig, ofte brutalt undertrykkende overfor fattige og kvinner, og tilholdssted for uhyre farlige former for ekstremisme og terrorisme. Men som stat og samfunn er Pakistan på mange måter overraskende robust og seiglivet. Landet er heller ikke fullt så preget av ulikheter som man kan få inntrykk av fra utsiden. Pakistan rommer øyer av vellykket modernitet og utmerket administrasjon – ikke så mange, men mange nok til å sørge for at landet holder det gående: noen få imponerende moderne industrier, noen flotte motorveier, et universitet i Lahore som på enkelte felt er det beste i Sør-Asia, en mektig, veltrent og veldisiplinert hær – og i hver generasjon et visst antall effektive, ærlige og samvittighetsfulle offentlige tjenestemenn. De offiserene i hæren og politiet jeg traff i Peshawar og Rawalpindi i 2008 og 2009, og som var engasjert i kampen mot Taliban i de pathanske områdene, ga inntrykk av å være svært dyktige og patriotiske mennesker etter enhver målestokk.

Neste side: Jamaat Islami demonstrerer i Peshawar mot amerikanske droneangrep, 16. mai 2008

12


13


For et vær! Om vår lidenskap for været Dette er boka for alle som brøler hysj når det er værmelding, som er innom yr.no minst tre ganger hver dag, og som husker barndommens snøfulle vintere og solrike sommere med en blanding av glede og vemod. I For et vær! forsøker Tommy Sørbø å besvare spørsmålet om hvorfor været alltid har vært et viktig samtaletema, og hvordan det på godt og vondt har påvirket oss og vår kultur. Boka beskriver blant annet hvorfor klimatiske forandringer kan innvirke på helse og velvære, hvordan forfattere, malere og komponister har latt seg inspirere av været opp gjennom historien, og på hvilken måte Gud taler til menneskene gjennom syndfloder og landeplager. For et vær er en gjennomillustrert, lærerik og interessant, men fremfor alt underholdende bok, skrevet av en av våre fremste kulturformidlere, som innrømmer at han selv alltid har vært lidenskapelig opptatt av været.

TOMMY SØRBØ For et vær Bokdesign: Tine Poppe Pris: 379 (ib) DOKUMENTAR

14

(f. 1953) er en norsk kunsthistoriker, humorist, forfatter og dramatiker. Han har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet, skrevet for Riksteateret og for radioprogrammet «Hallo i uken». TOMMY SØRBØ

ISBN: 9788281692701


15


«

Utdrag fra For et vær

Så lenge jeg kan huske, har jeg vært lidenskapelig opptatt av været. Som liten satt jeg med nesa klistret mot vindusruta og ventet på den første snøen, og da jeg begynte å tegne, var det tre motiver som gikk igjen: skyer, skip i storm og tog i tordenvær. Hver kveld satt jeg i pysjen og gledet meg til statsmeteorolog Trægdes blide oppsyn skulle vise seg på Dagsrevyen, og jeg visste hva et nedbørsområde var før jeg kunne stave det. På skolen veddet jeg med kameratene mine om når det skulle begynne å regne, og jeg ble irritert på alle som sa at det sluddet når det snødde og snødde når det sluddet. Det kan finnes mange grunner til at jeg er blitt sånn. At jeg har bodd mesteparten av livet i et land med mye vær og store forskjeller på årstidene, er sikkert noe av forklaringen. Eller at pappa var sjømann, og at vi i kveldsbønnen alltid ba Gud om å styre de verste stormene unna hans farvann. Mammas dramatiske legning har sikkert også hatt sitt å si. Det gikk neppe en dag uten at jeg hørte henne okke seg over værsyke, og hennes redsel for tordenvær, oversvømmelser, høye brøytekanter og hetebølger antok nærmest apokalyptiske dimensjoner. Morfaren min var også opptatt av været. Jeg kommer aldri til å glemme hans stormfylte beretninger om livet på de sju hav i de hvite seilenes tid. Når mamma synes det var mye regn og vind, kom han alltid trekkende med en tyfon i Det indiske hav som hadde skylt både kokken og riggen over bord. Og når mamma klaget over varmen, var trumfkortet hans de 52 varmegradene som nær hadde kostet ham livet i Persiabukta.

16


17


Slikkepott Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og det hun er aller best til er å bake kaker. Derfor er det grunn til å glede seg når hun nå har samlet sine beste kakeoppskrifter i bokform. Slikkepott byr på nærmere 100 delikate og fristende oppskrifter på kaker, paier, terter, hvetebakst, muffins og annet bakverk. I tillegg inneholder boken nyttige basisoppskrifter og råd om ingredienser og utstyr. Lise gir deg også historiene bak mange av kakene, og forteller morsomme anekdoter om alt fra nøtter og sjokolade til vanilje og bringebær. Boken inneholder en lang rekke stegfor-steg instruksjoner i tekst og bilde. Alt er enkelt og grundig beskrevet – dette kan alle få til! Alle bildene i boken er tatt av Norges beste matfotograf, Christian Brun. begynte hos Eivind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring, og har siden opparbeidet seg et ry som en av Norges dyktigste kokker. Hun har utgitt flere bøker, blant annet den populære kokeboken Fredag hele uka. Lise er også en folkekjær formidler av kokekunst gjennom sine faste «spalter» i VG, NRK Nitimen og Jacobsen på lørdag.

TID

E LIG

RE

U

IV TG

ELS

E

Lise Finkcenhagen FREDAG HELE UKA

Pris: 399 (ib) ISBN: 9788281691421

Pressen om Fredag hele uka: «Svært vellykket og veldreid kokebok.» Borghild Fiskå, Stavanger Aftenblad

«Oppskrifter for alle som har lyst til å kose seg.» Allers

LISE FINCKENHAGEN

«Dette er en fantastisk kokebok. En sikker julegavevinner.» Frøy Lode Wiig, Bok og samfunn

«Inneholder et flott spenn av oppskrifter, med informative bilder til alle.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

LISE FINCKENHAGEN Slikkepott Bokdesign: Margrethe Fosterud Fotograf: Christian Brun Pris: 399 (ib) KOKEBOK

18

ISBN: 9788281692657


19


«

2 e e

098

20


VannBakkelskake m eD ostekrem og more ller

Vannbakkels som kake bunn fungerer aldeles strålende. Jeg digger konsistensen det gir, og sammen med den fløyelsmyke ostekreme og friskheten fra rips og n, moreller, oppleves det hele som forbausende lett. Så lett at jeg fint kan forsy ne meg to ganger. Min st… en kakering, 18-20 cm

i diameter.

3. Bruk kakeringen som mal og tegn opp fire sirkler fordelt på to stekeb rett dekket med bakepapir. Pensle brettene med litt olje slik at bakepapiret sitter godt. Forde l vannbakkelsrøren i midten av sirklene og stryk røren jevnt utover så den fyller hele sirkelen.

VannBakkels: 2 1/2 dl vann 100 g meierismør 150 g hvetemel 220 g egg, 4 mellomstor e/store

4. Gni sammen alle ingred iensene til smuldredeigen og dryss deigen utove r den ene bunnen. Stek vannbakkelsbunne ne ved 200 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl og renskjær bunnene slik at de passer i kakeringen.

smulDreDeig: 30 g kaldt smør 30 g sukker 30 g mel 30 g malte mandler

1. Mål opp alle ingrediensen e til vannbakkelsen nøye. Finn frem en treslei v og kjøkkenmaskinen med K-spade. Kok opp vannet i en passe romslig kasserolle. Ikke la det stå å koke, da fordamper vannet og meng den blir feil. Smelt smøret i det koken de vannet. Hell i alt melet på en gang under stadig omrøring med tresleiva. La kasserollen stå over middels varme og rør til det blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i et par minut ter til deigklumpen er «stekt» på alle sider.

2. Ha deigen over i en bakeb olle. Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrig e er rørt helt inn.

Fyll: 2 dl ripsgelé 400 g moreller 200 g kremost naturell 300 g fløte 70 g sukker 2 gelatinplater 5. Kok opp ripsgeleen og la den koke i ett minutt. Pensle hver bunn med gele, bunnen med smuldrelokk pensles forsik tig på den «rene» siden. Rens morellene for stilk og stein, men spar noen hele til pynt. 6. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Visp fløte og sukker til myk krem. Visp kremosten myk og

forts. neste oppslag

098

21


Champagne Verdens fremste champagneekspert Richard Juhlin tar oss med på en fascinerende reise, med sin berømte nese som veiviser. Vi skal til det geografiske området Champagne, men også gjennom den myteomspunne historien til vinen som bærer områdets navn. Juhlin er verdensberømt for sin ekstreme luktesans og hukommelse og her byr han på den mest omfattende gjennomgangen av distriktet Champagne og vinene derfra som noen gang har kommet i bokform. Åtte tusen champagner – og produsentene som står bak dem – er testet og vurdert.

(f. 1962) er svensk, og alment anerkjent for å ha verdens beste nese. Norske TV-seere kjener han fra NRKs serie «Nesevis» som gikk på skjermen høsten 2012. Juhlin testet sin første champagne da han var åtte år, og nå – 8000 champagner senere – gir han ut det ultimate verket om vår mest fasjonable og myteomspunne drikk. RICHARD JUHLIN

Boken byr på alt du behøver å vite om champagnesmaking, jordsmonn, druesorter, stilarter og ikke minst glamouren som omgir denne fasjonable drikken. Juhlin deler sine erfaringer på en personlig og filosofisk måte og viser deg hvordan du kan trene opp luktesansen. Boken er rikt illustrert.

r ic h a r juh li n

E n duF T c h a m pag

En duft av champagne byr på den mest omfattende gjennomgangen av distriktet Champagne og vinene derfra som noen gang er foretatt. Åtte tusen champagner – og produsentene som står bak dem – er testet og vurdert. Bli med inn i champagneeksperten Richard Juhlins magiske univers, der nesen er veiviser. Han deler sine erfaringer på en personlig og filosofisk måte, og viser hvordan du kan trene opp luktesansen og gjøre livet rikere. ISBN: 978-82-8169-266-4

www.fontforlag.no

RICHARD JUHLIN En duft av Champagne Oversetter: Kirsti Vogt Bokdesign: Annika Lyth og Sebastian Wadsted, Lyth & Co Pris: 499 (ib) FONToversatt NO_Cover_Champagne_CS 6.indd 1

FAKTA

22

font for l ag

ISBN: 9788281692664

f


23


«

24

Utdrag fra Champagne Jeg skammer meg ikke over å si det rett ut. Jeg elsker livet og stiller høye krav til det. Vi har fått et vakkert, men svært kort liv som trenger både alvor og hælspark for å kunne blomstre i skjønnhet. Her blomstrer det! Jeg er frisk og sterk og opplever fremdeles alle nyanser helt ut, til tross for at jeg motvillig må innrømme at det som en gang var det Juhlinske falkeblikket begynner å svikte når vinkartene skal granskes. Velkjente skritt bak meg, og duften av Ragnis mettede magnoliaolje når meg før den norske stemmen spør om jeg er klar for litt blindsmaking før middagen. Hun rekker frem et glass med grønnstenkte, chardonnaydominerte fargenyanser. Kommer det grønne fra vinen, eller reflekteres grønnskjæret i omgivelsene i det lysende, transparente glasset? Umiddelbart himmelsk nytelse da jeg stikker nesen ned og møtes av den deiligste bouquet man kan fornemme. Her er det mengder av det vi har opplevd i naturen i dag. I tillegg til det krittaktige jordsmonnpreget som bare finnes i Champagne, kjenner jeg med en gang søtsitronen, en grønn, mandelduftende og frisk lokal sitrusfrukt vi smakte til lunsj. Lime, sitron, minttonene fra eukalyptusbarken, akasie, gule roser – alt er der, sterkt og intenst til stede. Svak salthet og renhet som fra havvinden stråler ut, og kjærtegnet på tungen er bedøvende deilig, som solen mot den nybadede kroppen og den kroppsformede natursengen på klippen ved havet.


25


Verdens fineste julefortellinger Ingen av våre høytider er så fylt av forventninger, forberedelser, skikker og tradisjoner som julen. Og tiden som går fra adventskalenderen settes frem til juletrelysene tennes kan virke nesten uutholdelig lang. Med denne vakre gjennomillustrerte boken blir advent, jul og romjul hyggeligere for både store og små. Anne Bull-Gundersen har redigert et kresent utvalg av verdens fineste julefortellinger, og samlet tyve klassiske historier fra hele verden i denne praktfullt illustrerte gaveboken. Her er historier for både store og små, og blant bokens forfattere og fortellinger finnes blant andre:

Jul i stallen J.R.R. TOLKIEN: Brev fra julenissen CHARLES DICKENS: En julefortelling KJELL AUKRUST: Ludvigs jul LEO TOLSTOJ: Papa Panovs juledag ALF PRØYSEN: Snekker Andersen H. C. ANDERSEN: Grantreet BRØDRENE GRIMM: Nissene SELMA LAGERLÖF: Den hellige natten OSCAR WILDE: Den egoistiske kjempen ELSA BESKOW: Nissen i butikkvinduet TRUMAN CAPOTE: Et juleminne E.T.A. HOFFMANN: Nøtteknekkeren BRØDRENE GRIMM: Nissene ASBJØRNSEN OG MOE: En Gammeldags Julaften TOVE JANSSON: Granen ANTON TSJEHKOV: Juletiden BARBARA RING: Itte no’ knussel ASTRID LINDGREN:

ANNE BULL-GUNDERSEN (RED.) Verdens fineste julefortellinger Bokdesign: Emma Graves Pris: 349 (ib) ROMAN

26

ISBN: 9788281692695


27


GULL I god tid før OL i Sochi i februar 2014 utgis praktboken GULL, om og med Norges olympiske gullmedaljevinnere. Gjennom 20 år har fotografen Arnfinn Johnsen portrettert våre beste idrettsutøvere, fra Hjallis og Ruud til Traa og Johaug. Dette omfattende fotografiske arbeidet er helt unikt, både i norsk og internasjonal sammenheng. Samtidig er Johnsens prosjekt godt forankret i kunsthistorien, for gjennom tusener av år har mennesket hatt en tradisjon for å avbilde sine helter. Om ikke alltid for å udødeliggjøre dem, så i hvertfall for å gi ettertiden et bilde som kunne leve videre. Ved siden av fotografiene får hver og en av de 101 norske OL-vinnerne sitt tekstlige portrett, ført i pennen av tidligere sportsjournalist og forfatter Åge Dalby. Til sammen lar Johnsen og Dalby oss komme tett innpå disse tiljublede menneskene. GULL er både en

vakker og inspirerende fotobok og en praktfull kavalkade over vår stolte idrettshistorie. Dette er gaveboken til alle foto- og sportsinteresserte nordmenn. (f. 1958), en av Norges mest premierte fotografer. Han har vunnet en rekke norske og internasjonale priser og utmerkelser for sitt fotografiske arbeid. ARNFINN JOHNSEN

ARNFINN JOHNSEN GULL – 101 portretter av norske OL-vinnere Bokdesign: Terese Moe Leiner Pris: 399 (ib) FAKTA

28

ISBN: 9788281692671


29


Fred og fare Historien om en norsk soldat i internasjonale operasjoner I perioden mellom 1978 og 2007 tilbrakte den norske soldaten Asbjørn Grande til sammen mer enn ti år i internasjonale operasjoner for FN og NATO. Han tjenestegjorde i Libanon, på Balkan og i Afghanistan, ofte i tilknytning til Forsvarets hundetjeneste. I denne sjeldne og oppsiktsvekkende dokumentariske beretningen fra innsiden forteller Grande om sine erfaringer «uten å legge til eller trekke fra noe om galskapen ved krig og konflikt, om ondskap og uhyrlige handlinger, om de små marginer som skiller liv fra død,» som han selv skriver i forordet. Opplevelsene som skildres er Grandes egne, men de er også representative for den fredsinnsats mange tusen nordmenn har nedlagt i løpet av de siste 30 årene – ofte med fare for eget liv og helse. (f. 1950) er en kjent stemme fra NRK radio, der han har vært programleder i «Midt i trafikken», «Nitimen», «Reiseradioen» og «Helgestart». Fra år 2000 har han arbeidet som nyhetsjournalist i NRK Trøndelag. Etter ett års tjeneste for FN i Libanon i 1982, der han bl.a. hadde ansvar for den norske militære radiostasjonen, Radio Norbatt, var han redaktør og daglig leder for Radio Motor i Drammen frem til han begynte i NRK i 1985. Fred og fare er forfatterens andre bok. STÅLE YTTREHUS

«Et interessant vindu til soldatenes verden, og en viktig påminnelse om de menneskelige kostnadene ved å sende folk ut til krigssoner.» vg «Et viktig dokument om noe som vi dessverre har fått lite offisiell kunnskap om … full av uhyggelig detaljer fra en verden av hat og motsetninger som nesten ikke er til å fatte.» adresseavisen

STÅLE YTTREHUS

Fred og fare–historien om en norsk soldat i internasjonale operasjoner Omslagsdesign: Liselotte Dick Pris: 349 (ib) DOKUMENTAR

30

ISBN: 9788281692176


Max Hastings

Erik Larson

Chil Rajchman

HELVETE BRØT LØS – VERDEN I KRIG 1939–1945

I DYRETS BUK – BERETNINGEN OM EN AMERIKANSK DIPLOMATFAMILIE I HITLERS BERLIN

JEG OVERLEVDE TREBLINKA

I de seks årene fra invasjonen av Polen i 1939 til atombombene over Japan mistet 60 millioner mennesker livet, 27 500 ble drept hver dag. Med imponerende kunnskap loser Max Hastings sine lesere gjennom den militære historien, men samtidig lar han vanlige menneskers opplevelser og øyenvitneskildringer være bokens narrative perspektiv og bærebjelke. Her er det deltagerne selv, soldater og sivile fra alle verdens hjørner, som beskriver krigens ufattelige redsler.

«Vil man klare seg med én bok om krigen, så holder det med Hastings.» vårt land Oversettere: Jorunn, Arne-Carsten og Carsten Carlsen Pris: 179 (hft)

Berlin 1933. Den vennlige og beskjedne historieprofessoren William E. Dodd blir USAs første ambassadør til Hitlers Tyskland. Boken er en skildring av stemningen i Berlin i årene før krigen, med slående portretter av blant andre den bisarre Göring og den sjarmerende Goebbels.

«En sjeldent god og skremmende skildring (av) et ufattelig fascinerende stoff.» vg Oversettere: Lisa Vesterås og H.L.V. Siempre Pris: 379 (ib) ISBN: 9788281692091

Da Rajchman døde i 2004 fant broren hans et manus Rajchman hadde skrevet og siden holdt skjult for de aller fleste. Manuset inneholder beretningen om hans 10 måneder som Sondernkommando i Treblinka, der han i 1942-43 ble tvunget til å se – og medvirke til – hundretusener av andre jøders død i KZ-helvetet. Rajchman unnslapp leiren med nød og neppe, mens nærmere en million andre ble drept på under ett år. Bare 57 mennesker overlevde Treblinka. Rajchman var en av dem.

«En liten bok, men stor av litterært format og nærmest smertefullt gripende å lese.» adresseavisen Oversetter: Thomas Lundbo Pris: 139 (hft) ISBN: 9788281692435

ISBN: 9788281692640

31


Flink pike Hvor godt kjenner du egentlig den du tror du elsker og blir elsket av? Dette spørsmålet må Nick Dunne stille seg på sin femte bryllupsdag, da kona Amy plutselig blir sporløst borte. Politiet mistenker – nærmest av gammel vane – ektemannen. De undersøker datamaskinen hans og finner spor av suspekte søk, og venner av Amy forteller at hun den siste tiden har vært redd for ham og holdt flere ting hemmelig for ham. Nick bedyrer at han er uskyldig, men kan ikke forklare stadige løgner og mistenkelige utflukter. Og hva med den tilsynelatende bekymringsløse oppførselen hans og den forhøyede livsforsikringen. Med sitt varemerke – et suverent fortellergrep, en tidvis beksvart humor, drivende spenning og en dyp innsikt i forkvaklede menneskesinn – har Gillian Flynn skrevet en oppslukende og utspekulert thriller om kjærlighetens uhyggelige vrangside.

hennes tre bøker skal filmatiseres. Med Flink pike («Gone girl») fikk Flynn sitt store gjennombrudd, boken har solgt nær 3 millioner eksemplarer siden den kom ut i USA i fjor sommer og topper fortsatt NYTs bestselgerliste. Flink pike er oversatt til flere titalls språk.

er amerikansk journalist og forfatter, bosatt i Chicago. Hun var i flere år film- og TV-kritiker i magasinet Entertainment Weekly. Flynn debuterte i 2006 med romanen Åpne sår («Sharp Objects») som vant to britiske Dagger-priser og ble nominert til den amerikanske Edgar-prisen. Hennes andre roman Mørke rom («Dark Places») ble utgitt på norsk i 2011, og mottok samstemt hyllest fra norske kritikere. Alle

«Dyster spenning. Flynn forteller godt og effektivt og krydrer med besk humor ... Ekstrabonusen med Flink pike er samtidsbildet boken gir av et USA i krise.» arne guttormsen, vårt land

GILLIAN FLYNN

«Flink pike har alt. Absolutt alt. Den er nesten uutholdelig spennende. Den har et plot og en konstruksjon så utspekulert og intrikat at jeg bare må gi meg ende over … dette (er) en nesten fem hundre siders underholdningsgigant.» ingvar ambjørnsen i vg « Gillian Flynn er en mester i å manipulere … holder leseren i et snedig jerngrep fra begynnelse til en marerittlignende slutt.» bergens tidende

«Årets beste krim! Fremragende thriller om hvordan to tilsynelatende lykkelige mennesker skaper mistillit og avsky for hverandre.» adresseavisen

GILLIAN FLYNN Flink pike Oversetter: Stian Omland Omslagsdesign: Emma Graves Pris: 359 (ib) KRIM

32

ISBN: 9788281692374


50 000

solgt i N orge

«Milde himmel! … Makan til driv, plot og ramsalt humor har jeg knapt nok lest … Flynn tar leserne gjennom den ene mer uforutsigbare vendingen enn den andre i en vanvittig katt-og-mus-lek der grøsserspenningen først legger seg tre setninger før slutt.» oppland arbeiderblad

«Solid thrillerhåndverk ... Flink pike har alt som skal til for å holde leseren i ånde.» nrk kulturnytt

«Forvent å bli hekta!» elle

«Skarp krim!» varden

«Snedig konstruert thriller.» stavanger aftenblad

33


Gillian Flynn ÅPNE SÅR Åpne sår er en mørk og åndeløst spennende reise inn under huden på Camille Preaker og hennes svært dysfunksjonelle familie. Romanen regnes som en av de sterkeste krimdebutene i USA på mange år, og innkasserte både en Edgar-nominasjon og to Dagger-priser.

«Original både i plot og persongalleri. Holder hele veien.» vg «Psykologisk intens» adresseavisen

Gillian Flynn MØRKE ROM Libby Day var syv år da moren og de to søstrene hennes ble myrdet. I voksen alder blir Libby kontaktet av The Kill Club, en forening for mennesker som er opptatt av berømte drapssaker. De mener feil person er dømt i saken. Libby ser en mulighet til å tjene penger på historien sin, og påtar seg å hjelpe dem. Samtidig fletter forfatteren inn partier som skildrer drapsnatten slik de døde familiemedlemmene opplevde den. Bit for bit avdekkes den uhyrlige sannheten…

«Strålende kriminalroman» dagens næringsliv

«Boken har en sjeldent god krimkvalitet og et intelligent plot» adresseavisen

Oversetter: Stian Omland Pris: 139 (hft)

«Troverdig og velskrevet krim med en usedvanlig hovedperson»

ISBN: 9788281692398

vg Oversetter: Stian Omland Pris: 139 (hft) ISBN: 9788281691612

34


Litt rart med kakebilde her?

35


Evig din T

IG IDL

ER

E

G UT

IVE

LSE DANIELGLATTAUER

Emmi og Leo (to bøker i én) Oversetter: Erik Krogstad Pris: 149 (hft) ISBN: 9788281691643

Denne boken består av to tidligere utgitte bøker: Mot nordavinden og Den syvende bølgen. Mange lesere ble så betatt av Daniel Glattauers roman Mot nordavinden at de nesten følte seg snytt av den uavklarte slutten: Vil Emmi og Leo få hverandre, eller var deres e-postforhold bare et vindpust? I oppfølgeren Den syvende bølgen kom svaret. Med Emmi og Leo er disse moderne klassikerne endelig samlet i ett bind.

Evig din er både underholdningslitteratur av aller høyeste klasse og en rystende og spennende fortelling om en psykopat og offeret hans, kvinnebedåreren Hannes (43) og hans «store kjærlighet» Judith (37). En lykkelig tilfeldighet bringer den flotte, velkledde og omsorgsfulle arkitekten Hannes inn i livet til Judith, som sliter med sin sørgelig dysfunksjonelle familie. Snart frir han til henne og sjarmerer hennes foreldre og venner i senk. Han er drømmemannen, raus og hjelpsom med å skaffe Judiths arbeidsløse lillebror en godt betalt jobb. Men han er også DANIEL GLATTAUER Evig din Oversetter: Erik Krogstad Design: Terese Moe Leiner Pris: 339 (ib) ROMAN

36

sjalu, og har åpenbart behov for å kontrollere henne med all sin oppmerksomhet. Gradvis blir all vennligheten hans til noe nifst og skremmende som gjør Judith syk med nerveproblemer. Men utad fortsetter Hannes å være den perfekte drømmemannen, og ingen av Judiths venninner forstår hvorfor hun må være så urimelig. «En romantisk thriller ... Jeg ble både overrasket og betatt ... Denne sjarmerende boken er underholdende, spennende og full av humor.» tom egeland i vg ISBN: 9788281692336


Drivanker Jacqueline er en ung flyktning fra terrorregimet i Liberia. Eksilets lunefulle veier har ført henne til en ferieøy i Egeerhavet, hvor hun kjemper for å overleve. Hun rydder seg soveplass i en hule i klippeveggen, og om dagen livnærer hun seg ved å tilby turistene massasje på stranden. Drivanker er en hypnotisk og lyrisk roman om en kvinne på flukt – et menneske som bærer på så grufulle erfaringer at hun foretrekker hjemløshet og følelseskulde fremfor den smertefulle konfrontasjonen med fortiden. En roman om erindring og historiefortelling, om å være dømt til å leve videre med det man vet og har sett. Alexander Maksiks lette, glassklare prosa gjør Drivanker til en mektig og besettende leseopplevelse. «Maksik har et poetisk språk og en historie som tvinger leseren til lydhørhet … dette er en kvalitetsroman, godt oversatt av Agnete Øye.» stavanger aftenblad «Det er sjelden jeg har lest en så naken og ren fortelling om det å miste alt.» dagbladet

ALEXANDER MAKSIK Drivanker Oversetter: Agnete Øye Omslagsesign: Emma Graves

ISBN: 9788281692381

Pris: 349 (ib) ROMAN

37


Gjenforeningen En klatretur i Lofoten blir et dramatisk vendepunkt i livet til fire unge mennesker da Lotte holder på å omkomme under høyst uklare omstendigheter. Tyve år senere avtaler de fire å møtes igjen. Paul og Vincent, som begge var forelsket i Lotte, setter seg på Eurostar-toget i Brussel for å besøke Lotte og Martin, den fjerde klatrevennen, som siden har giftet seg med Lotte. Togreisen og gjenforeningen i Wales blir for dem alle en reise tilbake til opplevelsene i Lofoten og til forestillingen om hvem de en gang var – eller trodde at de var. Med dette utgangspunktet har Stephen Enter skrevet en medrivende beretning om livets omskiftelighet, om drømmer og fremtidshåp som går tapt, om hvordan tiden og erindringen forvrenger alle ting. (f. 1973) er en nederlandsk forfatter. Han debuterte i 1999. STEPHAN ENTER

STEPHAN ENTER Gjenforeningen Oversetter: Bodil Engen Omslagsdesign: Liselotte Dick Pris: 339 (ib) ROMAN

38

«Nederlandske Stephan Enter leverer stor romankunst ... Stilistisk er språket til Enter tilnærmet fullkomment. Som leser er man på innsiden av karakterene fra første setning ... Jeg våger påstanden om at du ikke vil lese mange bøker som er bedre enn denne i år.» vårt land

ISBN: 9788281692183


Helbrederen Det er to dager til jul, og verden sliter med dramatiske klimaforandringer. Havnivået har steget og store kystområder er oversvømmet, tuneller og undergrunnsbaner er fylt av vann, forlatte kjøretøy står brennende i gatene og myndighetene advarer mot spredning av ebola, tuberkulose og pest. Millioner av mennesker er på flukt og i Europa rømmer mange mot de nordligste delene av Norge og Finland, hvor forholdene ennå er levelige. Helsinki er blitt en lovløs by hvor forsvinninger og drap er hverdagskost. Poeten Tapani, leter fortvilet etter sin forsvunne kone, jornalisten Johanna. Han vet at hun skrev på en historie om en seriemorder som kaller seg Helbrederen da hun forsvant. Han dreper kjente forretningsmenn og deres familier, siden det er de som er ansvarlige for den ødeleggende klimakrisen. Det viser seg at Helbrederen en gang var en del av Johannas liv, og nå vil han bruke henne for å spre sitt dødelige budskap. Gradvis avdekkes et intrikat nett av løgner og hemmeligheter, og Tapanis fortvilte leting etter sin kone blir også en jakt på sannheten …

«Fundamentalt spennende.» aftenposten «Grøssende god.» VG «Virkelig minneverdig … Skal du bare lese én desillusjonert finsk klimakatastrofekrim i år, er Helbrederen tingen.» dagens næringsliv

ANTTI TUOMAINEN Helbrederen Oversetter: Merethe Eidstø Kristiansen Omslagsdesign: Emma Graves

ISBN: 9788281691568

Pris: 339 (ib) ROMAN

39


«En usedvanlig dyptloddende og kompleks spenningsroman» Publishers Weekly

John Hart LØGNENES KONGE Jackson «Work» Pickens har alltid levd i skyggen av sin far, en suksessfull forsvarsadvokat. Da hans far forsvinner og blir funnet død, er han lite villig til å hjelpe politiet med etterforskningen. Work er redd sporene vil føre dem til hans søster. Bare han og søsteren vet hvor ond og manipulerende deres far kunne være. Work innleder en desperat jakt på sannheten og tvinges samtidig til å grave dypt i sin egen fortid. Oversetter: Christian Rugstad Pris: 139 (hft) ISBN: 9788281691247

«Like spennende som den er gripende, like velskrevet som den er rystende»

«En krimklassiker … stor litteratur og et fyrverkeri av en krimroman» Bergensavisen

John Hart VED ELVEN Fem år etter at han ble frikjent for drap vender Adam Chase tilbake til sin barndoms by, men der møter han en utbredt mistanke om at han likevel var skyldig i forbrytelsen. Når nye lik begynner å dukke opp, vender hele byen seg mot ham. Han oppdager gradvis at menneskene han har kjent hele livet, bærer på uhyggelige hemmeligheter – og at sannheten om drapet han ble tiltalt for, er mer skremmende enn han kunne ha forestilt seg. Oversatt av Christian Rugstad Pris: 139,- (hft) ISBN: 9788281691582

«Gnistrende god spenning.» VG

Bergensavisen

40

John Hart DET SISTE BARNET Tretten år gamle Johnny Merrimon hadde et godt liv med kjærlige foreldre, og tvillingsøsteren Alyssa som han var sterkt knyttet til. Han visste ingenting om tap og svik – før den dagen Alyssa forsvant inn i en fremmed bil. Faren dro sin vei etter at datteren forsvant, og moren er i sin egen verden med alkohol og dop. Det er bare Johnny som fortsatt tror at Alyssa er i live og han bestemmer seg for å finne henne og redde familien. Oversetter: Christian Rugstad Pris: 139,- (hft) ISBN: 9788281690844

John Hart BRØDRENE FRA IRON HOUSE Ved guttehjemmet Iron House får to foreldreløse brødre lære at livet er noe man må slåss for. Skjøre, Julian overlever bare fordi storebroren Michael fryktløst beskytter ham og ofrer seg når et drap ryster institusjonen. På rømmen i New York tas Michael inn i varmen av en beryktet mafiaboss. Etter to tiår i brutalitetens og voldens tjeneste vil han ut. Dette oppfattes som et svik av mafiaen, og nok en gang må Michael flykte for å beskytte sine nærmeste. Oversetter: Christian Rugstad Pris: 139,- (hft) ISBN: 9788281692220


«En amerikansk klassiker ... suger leseren dypt inn i de sagnomsuste 1960-åra.»

«Det er bare å takke for at en slik klassiker nå blir utgitt på nytt.»

Dagbladet

Aftenposten

Norman Mailer

Norman Mailer

NATTENS ARMEER

DE NAKNE OG DE DØDE

I oktober 1967 marsjerte 200 000 mennesker mot Pentagon i en protest mot Vietnamkrigen. Norman Mailer var tilstede ved den nå legendariske protestmarsjen. Her fletter han sammen den objektive skildringen av hendelsen og en subjektiv del hvor Mailer selv er romanens hovedperson. Boken var med på å danne grunnlaget for den såkalte nyjournalistikken i 1960- og 70-årene. Oversetter: Einar Blomgren

Mailers debutroman som bygger på hans egne erfaringer som soldat under annen verdenskrig. Den ble straks hyllet som et mesterverk, og fremstår i dag som en av 1900tallets klassiske verk om krigens brutale vilkår og uhyggelige konsekvenser. Oversetter: Leo Strøm Pris: 149 (hft) ISBN: 9788281691100

Pris: 379 (ib) ISBN: 9788281691063

«Man kan gjennomsøke all verdens sport- og idrettslitteratur uten å finne en bedre bok.»

«En gnistrende utforskning av ondskapens vesen.» The Guardian

Washington Post

Norman Mailer

Norman Mailer

SLOTTET I SKOGEN

KAMPEN

Hvem var Adolf Hitler? Dette spørsmålet har opptatt fagmiljøer i mer enn seksti år. Men fortsatt står spørsmålet om Hitlers hat og ondskap ubesvart. I dette litterære romanprosjektet har Mailer belyst dette og andre gåtefulle sider ved Hitlers personlighet. Oversetter: H.L.V. Siempre Pris: 129 (hft)

Enkelte sportsbegivenheter overskrider alt som har med idrett å gjøre. Boksekampen mellom Muhammed Ali og George Forman i Kinshasa i oktober 1974 var en slik begivenhet. To giganter møttes i den afrikanske natten, og ringside satt Norman Mailer. Mailer går tett på begivenhetene, og beskriver stemningen før og under kampen. Oversetter: Torstein Bugge Høverstad Pris: 129 (hft)

ISBN: 9788281690462

ISBN: 9788281691773

41


En av Kinas mest spennende forfattere

Yan Lianke

Yan Lianke

Yan Lianke

LENINS KYSS

LANDSBYENS BLOD

TJEN FOLKET!

En liten landsby i Henanfjellene utmerker seg ved å være tilholdssted for distriktets funksjonshemmede. Etter en periode med uår må de gjøre noe for å tjene penger. Dermed legges en vanvittig plan: Landsbyboerne setter sammen en trupp av krøplinger, og med en egenkomponert varietéforestilling legger de ut på turné. Her skildrer Lianke de dyptgripende og ofte absurde forvandlingene som har ført Kina fra Maos revolusjon til dagens samfunn.

Boken bygger på den sanne historien om hvordan millioner av bønder på landsbygda i Kina ble infisert med HIV-viruset på grunn av organisert kjøp og salg av blod.

En morsom og undergravende kritikk av offisiell korrupsjon, lederskapets hykleri og kulturrevolusjonens generelle galskap.

Oversetter: Brit Sæthre Pris: 149 (hft)

ISBN: 9788281690455

Oversetter: Tom Lotherington Pris: 149 (hft) ISBN: 9788281691629

Oversetter: Brit Sæthre Pris: 99 (hft)

ISBN: 9788281690653

«Nok en kraftfull roman fra Yan Lianke, full av humor, varme, ramsalt kritikk og satire. Man leser denne boken uten å ville legge den fra seg og sørger på siste side … Det er herlig galskap og vakker diktning, raffinert og avslørende om et kynisk storsamfunn. … Yan Liankes språklige rikdom og fantasi er en fryd å lese.» vg YAN LIANKE (f. 1958) er blant Kinas fremste nålevende diktere.

Han har vunnet flere prestisjetunge priser for sitt forfatterskap. Flere av hans bøker har vært forbudt i Kina. 42


Jeg er Zlatan er ikke en bok man trenger å være opptatt av fotball for å bli fengslet av. Dette er en biografi som henvender seg til alle som vil lese en moderne Askepott-historie om fattiggutten fra Malmö som ble en av verdens rikeste og mest myteomspunne superstjerner. Zlatan Ibrahimovic´ har en helt egen plass på fotballens stjernehimmel. Han er en av de beste spillerne i verden, og har vunnet ni ligagull på rad med storklubber som Ajax, Inter, Juventus, Barcelona, Milan og PSG. Samtidig er han beryktet for sin tidvis svært ukonvensjonelle oppførsel, så vel på banen som utenfor. Han uttaler seg sjelden til pressen, men er allikevel den som skaper de største overskriftene. I samarbeid med journalisten og forfatteren David Lagercrantz har Zlatan skrevet en usedvanlig åpenhjertig og spennende selvbiografi – om barndommen i innvandrergettoen Rosengård utenfor Malmö hvor han vokste opp med fattige foreldre fra Bosnia og Kroatia, om vennskap og fiendskap, om storlagene han har spilt på, om stjernestatus og familieliv, og om pengegalskapen i internasjonal fotball.

60 000

solgt i N orge

JEG ER ZLATAN

«Burde vært pensum for norske trenere og idrettsforeldre.» adresseavisen DAVID LAGERKRANTZ Jeg er Zlatan Oversetter: Sverre Knudsen Design: Emma Graves Pris: 149 (hft)

«En bok for alle de som drømmer» ta «Spennende lesning» aftenposten «Sterkt og unikt om Zlatan» klassekampen «Usensurert og kontroversiell» finansavisen

ISBN: 9788281692152

BIOGRAFI

43


Bilde (Burde kanskje vĂŚre fra en Stiansen-bok?

44


Bent Stiansen

Bent og Annette Stiansen

ALENE HJEMME. KOKEBOK FOR SMÅ HUSHOLDNINGER

STIANSEN INVITERER TIL FEST

I denne kokeboken har Stiansen lagt vekt på raske og enkle middagsretter som alle er satt opp til en og to personer. Alene hjemme er en helt uunnværlig bok for alle som setter pris på kvalitetsmat i hverdagen. • • • • • • •

160 oppskrifter som alle er utviklet spesielt for denne boken Tips om minimumsutstyr som trengs for å lage god mat Oversikt over basisråvarer det er kjekt å ha på kjøkkenet Innføring i grunnleggende teknikker for matlaging og daglig organisering av kjøkkenet Bents ti matvettregler Flere titalls illustrerte steg-for-steg beskrivelser Oppskriftsregister og råvareregister

Her får du en god innføring i alt som ligger bak en vellykket fest – fra organisering av kjøkkenet til valg av vin og pynting av bord. Men først og fremst er det en inspirerende bruksbok. Bent Stiansen har sørget for at bokens flotte menyer og retter er presentert slik at folk flest kan få dem til!

«Festbibelen … I sin nye bok øser de to matperfeksjonistene av sine solide erfaringer med å holde selskap.» vg

«Boken vil bli en klassiker innen sjangeren.» juryen for beste norske kokebok 2008

Fotograf: Alexander Benjaminsen Pris: 399 (ib)

Fotograf: Guri Dahl Pris: 450 (ib)

ISBN: 9788281692084

ISBN: 9788281690028

45


Stig Martinsen

Dag Tjersland

MASSSJE TIL HJEMMEBRUK

MITT TOSCANA

Alle burde lære seg grunnleggende og gode massasjeteknikker. Stress, belastning og inaktivitet er ikke moderne fenomener, og ulike former for berøring er gjennom alle tider og i de fleste kulturer blitt brukt til forebygging, behandling og velvære. Her beskrives alt fra forberedelser, utstyr og oljer, til omgivelser, arbeidsteknikker og ulike massasjeformer og grep. Boken er gjennomillustrert med flotte instruktive trinn-for-trinn fotografier.

Dette er Dag Tjerslands kulinariske kjærlighetserklæring til, og reisebrev fra, Toscana. Tjersland liker å presentere tradisjonelle råvarer og klassiske retter på nye måter, og han ønsker å fremheve norske råvarers plass i det italienske kjøkken. I tillegg til de herlige oppskriftene tar han leseren med til byer, vingårder og restauranter og matprodusenter.

«En kjempebok for matelskere!» dagbladet

STIG MARTINSEN (f. 1967) er utdannet muskel-

og massasjeterapeut. Martinsen har 25 års variert arbeidserfaring med trening, livsstil og rehabilitering. Fotograf: John Nordal Pris: 349 (ib) ISBN: 9788182691407

«Mitt Toscana er en av tidenes flotteste matbøker – nesten 400 sider med historier, reiseskildringer, oppskrifter, vintips og gode råd.» porsgrunns dagblad Fotograf: Christian Brun Pris: 399 (ib) ISBN: 9788281690578

46


«Glitrende!» Trønder-Avisa

Atle Nielsen

Atle Nielsen

Atle Nielsen

GOD BEDRING. EN BOK FOR DEG SOM FØLER DEG LITT PJUSK

HYTTEBOKEN

QUIZBIBELEN

Dårlig samvittighet fordi du ikke skriver i hytteboken? Se denne fine og ferdig utfylte varianten! Her finner du alt fra feriefakta til portretter av plagsomme dyr, quiz, lister og kryssord – samt nyttig informasjon om de viktigste brettspillene. Hundrevis av morsomme fotografier med et visst nostalgisk tilsnitt. Lister over ting vi ikke klarer oss uten på hytta, og selvsagt noen blanke sider du kan skrive på selv.

Her får du alle quizbøkers mor – selveste Quizbibelen. Hele 5077 spørsmål i tenkelige og utenkelige kategorier og ulike vanskelighetsgrader. Spørsmål om historie, geografi, musikk, sport, litteratur, kjendiser og selvsagt bibelhistorie.

Her finner du Atle Nielsens medisinske leksikon med blant annet nyttige fakta om vanlige og uvanlige sykdommer, noen oppsiktsvekkende sykemeldinger, ulike quizer (tilpasset hvor høy feber du har), noen sykt morsomme vitser, bilder av gamle legeinstrumenter som nok fikk folk til raskt å føle seg mye bedre, de aller beste bøkene, filmene og musikken for deg som er syk og mange nyttige verdenskart for deg som er frisk nok til å dra på ferie.

«Du skal slite for å finne en morsommere bok enn denne å ta med på hytta!» Hyttemagasinet

«Morsom utgivelse.» − Adresseavisen

Pris: 299 (ib)

Pris: 149 (hft)

ISBN: 9788281692169

ISBN: 9788281691148

I god bibelsk tradisjon består boka av gamle og nye spørsmål, kapittelinndelingen har navn som Alpinistens høysang, Første litteraturbok, Rolling Stones gjerninger, og svarene er selvsagt samlet under overskriften Åpenbaringen.

«Den som ikke kan svare på ett eneste spørsmål her, er i trøbbel. På den andre siden, den som kan svare på alt, er også i faresonen. » Fredrik Wandrup, Dagbladet

Pris: 149 (hft) ISBN: 9788281692404

47


flotte gavebøker!

Tom Martinsen

Ken Opprann

FOTOGRAFIER

TRO

Tom Martinsen (1943 – 2007) har hatt stor betydning for utviklingen av norsk pressefotografi. Noen av de mest kjente fotografiene i norske medier de siste tiårene stammer fra Martinsens kamera. Parallelt med reportasjeoppdragene jobbet Tom Martinsen med landskaps- og kunstprosjekter. Denne boken inneholder ca 200 av Martinsens mest sentrale fotografier og tekster om Toms livsverk av Morten Krogvold, Øivind Storm Bjerke, Hege Duckert, Tom Stalsberg og Maria Lundberg.

Ken Opprann har i femten år reist verden rundt og fotografert mennesker i møte med sin gud. Han har besøkt religiøse festivaler, hellige steder og sett på ulike former for religionsutøvelse. Slik har han dokumentert mangfold, særtrekk og nyanser innen våre fem verdensreligioner, samt fellestrekk på tvers av trosgrensene. Fem av Norges fremste religionshistorikere bidrar med tekster om teologi, praksis og tradisjon. Pris: 449 (ib) ISBN: 9788281690509

Design: Bengt Olsson Pris: 449 (ib) ISBN: 9788281691216

tt «En storslå isen av bok!» Adresse

48

«Vakkert og nært» Stavanger Aftenblad


NORGES NASJONALARV NORWEGIAN HERITAGE Disse to seriene består av gjennomillustrerte kvalitetsbøker til en lav pris. Bøkene retter seg mot både norske og utenlandske kjøpegrupper og parallellutgis i norsk og engelsk utgave. Denne tospråklige storsatsningen vil være komplett med 16 titler på hvert språk til Norges grunnlovsjubileum i 2014. Norges nasjonalarv er en serie som presenterer våre viktigste og mest kjente nasjonale ikoner. De enkeltstående bøkene tar for seg betydelige skikkelser innenfor kunst og litteratur, vitenskap, idrett og samfunnsliv, men også landets mange naturperler, samt sentrale historiske epoker og kulturuttrykk. Hver for seg gir bøkene en spennende og oppdatert innføring for lesere som vil gjøre seg bedre kjent med et tema. De parallellutgis i norsk og engelsk

utgave. Målgruppen for denne serien er stor og spenner svært vidt. Bøkene er godt skrevet og rikt illustrert, og de har et hendig format og en lav pris. Bøkene vil nå bredt blant norske lesere, og de er velegnet som gave. I tillegg vil de appellere til elever og studenter, turister, forretningsreisende, utvekslingsstudenter, norske og utenlandske bedrifter og organisasjoner, offentlighet og ambassader.

NYE TITLER I SERIEN! Pris pr bok

199,-

Thor Heyerdahl(1914-2002), norsk vitenskapsmann, oppdagelsesreisende og forfatter. Hans ekspedisjoner med fartøyene Kon-Tiki, Ra og Tigris gjorde ham til en av de mest kjente nordmenn gjennom alle tider.

Edvard Grieg (1843--1907), norsk nasjonalromantisk komponist med stort internasjonalt gjennomslag. Han fikk stor betydning for den kulturelle nasjonsbyggingen i tiden frem mot unionsoppløsningen i 1905.

Hans Olav Thyvold

Torstein Velsand

THOR HEYERDAHL ISBN: 9788281692411 (no)

EDVARD GRIEG ISBN: 9788281691018 (no)

THOR HEYERDAHL – THE MAN AND THE EXPEDITIONS

EDVARD GRIEG – COMPOSER AND CONDUCTOR

Oversetter: John Irons

Oversetter: Basil J.Cowlishaw

ISBN: 9788281692428 (eng.)

ISBN: 9788281691025 (eng.)

49


Hans Olav Thyvold

Hans Olav Thyvold

Lars Frode Larsen

ROALD AMUNDSEN ISBN: 9788281690738 (no)

FRIDTJOF NANSEN ISBN: 9788281690936 (no)

KNUT HAMSUN ISBN: 9788281690981 (no)

ROALD AMUNDSEN – CONQUEROR OF THE SOUTH POLE

FRIDTJOF NANSEN – EXPLORER, SCIENTIST AND DIPLOMAT

KNUT HAMSUN – THE AUTHOR AND HIS TIMES

Oversetter: Basil J. Cowlishaw

Oversetter: James Anderson

Oversetter: Robert Ferguson

ISBN: 9788281690745 (eng.)

ISBN: 9788281690943 (eng.)

ISBN: 9788281690998 (eng.)

Per Roger Lauritzen

Robert Ferguson

Thor Gotaas

NORSKE FJORDER

ISBN: 9788281690776 (no)

VIKINGENE ISBN: 9788281691032 (no)

NORGE – SKISPORTENS VUGGE ISBN: 9788281690912 (no)

NORWEGIAN FJORDS

THE VIKING AGE

Oversetter: John Irons

Oversetter: Erik Krogstad

ISBN: 9788281690783 (eng.)

ISBN: 9788281691049 (eng.)

NORWAY – THE CRADLE OF SKIING

Oversetter: Basil J. Cowlishaw ISBN: 9788281690929 (eng.)

Pris pr bok

199,-

50


Per Roger Lauritzen

Libæk, Stenersen og Sveen

Asbjørnsen og Moe

NORSKE FJELL OG VIDDER ISBN: 9788281690967 (no)

NORGES HISTORIE ETTER 1814 ISBN: 9788281691384 (no)

NORSKE FOLKEEVENTYR ISBN: 9788281690790 (no)

NORWEGIAN MOUNTAINS

HISTORY OF NORWAY AFTER 1814

NORWEGIAN FOLK TALES

Oversetter: John Irons ISBN: 9788281690974 (eng.)

Oversetter: John Irons

ISBN: 9788281690806 (eng.)

Oversetter: Pat Shaw

ISBN: 9788281691391 (eng.)

Torstein Velsand

Torstein Velsand

HENRIK IBSEN ISBN: 9788281690899 (no)

EDVARD MUNCH ISBN: 9788281690752 (no)

Ivar Libæk, Øivind Stenersen og Asle Sveen

HENRIK IBSEN – THE MAN AND HIS PLAYS

EDVARD MUNCH – LIFE AND ART

THE NOBEL PEACE PRICE

Oversetter: John Irons

Oversetter: John Irons

Oversetter: John Irons

ISBN: 9788281690905 (eng.)

ISBN: 9788281690769 (eng.)

ISBN: 9788281692060 (eng.)

NOBELS FREDSPRIS ISBN: 978818692053 (no)

Denne flotte og gjennomillustrerte serien finnes også som e-bøker

Pris pr e-bok

99,-

E-bøkene selges både i norske nettbokhandlere og hos iBookstore. Pris: 99,51


NORGE Siden den norske og engelske utgaven ble lansert i 2006 er serien blitt markedsledende og er nå tilgjengelig på syv språk. I 2011 ble bøkene relansert med ny design, oppdaterte tekster, mange nye bilder og ny forside. Den nye praktutgaven utgis også på polsk, i tillegg til norsk, engelsk, tysk, fransk, russisk, og spansk. Boken tar leseren med på en reise gjennom Norges historie, natur, severdigheter og viktigste byer. Tekstene, det rike bildematerialet og en vakker design skaper til sammen en helstøpt beskrivelse av Norge. Bokens faktasider, kart og utdypende bildetekster bidrar til overblikk og variasjon underveis på reisen.  Rikt billedlagte presentasjoner av Norges regioner.  En gjennomillustrert Norgeshistorie over 30 sider.

Praktutgave

299,-

 Egne oppslag om Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo.  Egne oppslag om Unescos verdensarv i Norge; helleristningene i Alta, Vegaøyene, Bergstaden Røros, Vestnorsk fjordlandskap, Bryggen i Bergen og Urnes stavkirke.  Informative faktasider med kart som viser hvor i landet bokens bilder er tatt.

184 sider NY UTGAVE NORSK ISBN: 9788281691155 NY UTGAVE ENGELSK ISBN: 9788281691162 NY UTGAVE TYSK ISBN: 9788281691179

NY UTGAVE SPANSK ISBN: 9788281691186 NY UTGAVE FRANSK

ISBN: 9788281691193

NY UTGAVE RUSSISK ISBN: 9788281691209 NY UTGAVE POLSK

ISBN: 9788281690684

53


FONT har et bredt utvalg av e-bøker, og vi bestreber oss på å utgi nyhetene samtidig på papir og digitalt. Du finner krim, skjønnlitteratur, historie, dokumentar og biografier blant våre e-bøker. E-bøkene kan kjøpes hos alle norske nettbokhandlere, samt via iBooks og iTunes. Fonts e-bøker lages i filformatet EPUB med sosial DRM. De er enkelt kompatible med de aller fleste lese- og nettbrett. Etter en konverteringsprosess kan du også lese bøkene på Kindle. Bøkene i katalogen som også er utgitt som e-bøker, er markert med vårt e-boksymbol for at det skal være lett å orientere seg.

54


Bilde

55


«En påminnelse om hvor viktig dette havet har vært fra sivilisasjonens begynnelse.»

«Blendende godt.» Fedrelandsvennen

«... et must for enhver samfunnsinteressert.»

Jon Michelet i Klassekampen

VG

ATLANTERHAVET

KONGO

Atlanterhavet har dannet livsrammen for millioner av mennesker. Poeter og herskere, spåmenn og sjøfolk, fiskere og oppdagere - alle har hatt et forhold til det blågrønne havet, og betraktet det som venn og fiende, motstander og forbundsfelle, alt etter omstendighetene. Winchester bringer Atlanteren til live i en episk beretning som spenner fra jordens geologiske opprinnelse til romerne, vikingene og de store oppdagelsene, seilskutetiden, annen verdenskrig og dagens forurensning. Oversettere: Torstein Velsand og Lisa Vesterås Pris: 149,- (hft) ISBN: 9788281692145

En monumental fortelling om en fascinerende del av verden. Dette er en spennende og lærerik reise gjennom historien til folket og landet - og den mektige elven som har gitt området navn og næring. Boken bygger på et unikt kildemateriale og en omfattende reisevirksomhet i Sentral-Afrika. De mange hundre intervjuene David Van Reybrouck har gjennomført kaster nytt lys over en rik og svært kompleks historie, og det gir leseren en nærhet til det historiske materialet. Oversetter: Guro Dimmen Pris 149 (hft) ISBN: 9788281692077

Ærlig fra en norsk næringslivsnarkoman.

BILL BUFORD En amatørs opplevelser som kjøkkenslave, restaurantkokk, pastamaker og lærling hos en Dante-siterende slakter i Toscana.

Med forord av Bent Stiansen

«Drømmeboka for alle som følger Ramsey eller Hellstrøm på TV..» Dagbladet

font

56

Olaf Olsvik

Bill Buford

RUS OG ROLEX

NÅR DET KOKER

Forretningsmannen Olaf Olsvik red høyt på 1980-årenes jappebølge. Han utviklet etter hvert et ekstremt misbruk av alkohol, piller og kokain. Denne selvutleverende beretningen avdekker sider ved norsk virkelighet vi aldri tidligere har fått innblikk i. Boken gir et rått og usminket bilde av hverdagen til en norsk næringslivsnarkoman. Pris: 129 (hft) ISBN: 9788281690608

Forfatteren prøver å overleve som kjøkkenslave på en berømt gourmetrestaurant på Manhattan. Han drar også til Toscana for å lære hemmeligheten bak hjemmelaget pasta og å slakte okser og griser. Boken er krydret med historier og anekdoter fra gastronomiens historie. Forord av Bent Stiansen. Oversetter: Morten Hansen Pris: 139 (hft) ISBN: 9788281690691


«Denne boka er noe av det vakreste som er skrevet på norsk.»

«Underholdende og morsom.» Stavanger Aftenblad

Dagbladet

Halfdan W. Freihow DU ER IKKE SANN

Halfdan W. Freihow

Axel Bull, en bestselgerforfatter, skriver på et manuskript som vil ryste den norske samfunnseliten hvis og når det kommer ut. Uten å vite det er han imidlertid selv en brikke i et maktspill mellom de to største forlagshusene. En underholdende og språkbevisst roman om mennesker som gjør så godt de kan – både i og utenfor den mektige bokbransjen. Pris: 149 (hft) ISBN: 9788281690660

KJÆRE GABRIEL

Med stor kjærlighet og dyp undring søker forfatteren å forstå hva som gjøre Gabriel annerledes enn andre barn, og å sette ord på sorgen, men også på stoltheten og innsikten som knytter seg til opplevelsen av sønnens grunnleggende annerledeshet. Boken er oversatt til mer enn 20 språk. Pris: 99 (hft) ISBN: 9788281690097

«Noe av en skattkiste»

«En herlig komedie ... strålende lesning.»

VG

VG

Mark Sarvas Håvard Rem (red.) TINGENE ER DINE ØYNE – SKANDINAVISK POESI 1600-2000

Boken inneholder 75 dikt av svenske, danske og norske lyrikere i perioden fra 1600-2000. Her møtes muntlige og skriftlige tradisjoner i en samling som spenner fra salmer og sonetter via klassiske dikt til viser og rocketekster. Alle diktene er gjengitt på originalspråket. Et utvalg av tekstene er også gjendiktet til engelsk. Pris: 279 (ib) ISBN: 9788281690479

HARRY

Boken handler om den middelaldrende Harry Rent som nylig har mistet sin kone. Han er forelsket i den 22 år gamle Molly, og for å gjøre inntrykk på henne forsøker han å bli et bedre menneske. Til tross for at motivene hans er alt annet enn uselviske søker han inspirasjon i Dumas' roman Greven av Monte Cristo. Samtidig hjemsøkes Harry av minner om den avdøde kona, og forfølges av en privatdetektiv på oppdrag av svigerinnen som holder ham ansvarlig for søsterens død. Oversetter: Bård Kranstad Pris: 339 (ib) ISBN: 9788281690349

57


«Sterk, ekte og kraftfull.»

«Litterær fullkommenhet … Skriver som en Gud.»

Fædrelandsvennen

Dagbladet

Gil Courtemanche

Jamil Ahmad

JEG VIL IKKE DØ ALENE

VANDREFALKEN

En selvbiografisk og svært åpenhjertig roman om en mann som står naken og alene i møte med livet og livets slutt. Hans mangeårige kone forlater ham, han har fått kreft og trolig vil dø snart. Hvor skal han finne en grunn til å slåss for livet mot den ødeleggende sykdommen – når livet er blitt til et fravær av kjærlighet? Boken er også en storslagen kjærlighetserklæring til kvinnen som ga mening og skjønnhet til det livet han nå risikerer å miste. Oversetter: Thomas Lundbo Pris: 149 (ib) ISBN: 9788281691230

Da pakistaneren Jamil Ahmad debuterte i en alder av 78 år med romanen Vandrefalken, vakte det stor internasjonal oppsikt. Handlingen er lagt til grensetraktene mellom Pakistan og Afghanistan, og skildrer den svært tradisjonsbundne og ærerike nomadiske kulturen fra innsiden. Jamil Ahmad skriver med uvanlig ømhet og innsikt om en verden styrt av gamle skikker og tilsynelatende grusomhet, av kjærlighet og omsorg, av forsakelser og kamp for å overleve. Oversetter: Einar Blomgren Pris: 139 (hft) ISBN: 9788281692633

«Skakende roman. Aminatas historie vil få stille seg likegyldig til.»

«En historie som fengsler helt fra starten.» Stavanger Aftenblad

Aftenposten

58

Lawrence Hill

Naomi Wood

NOEN KJENNER MITT NAVN

DE GUDLØSE

En storslagen historisk beretning som spenner over tre kontinenter og to århundrer. Fremfor alt en gripende fortelling om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest Afrika og solgt som slave til USA. Forfatteren skriver troverdig om slaveriets grenseløse ondskap og menneskenes ukuelige livskraft. Oversetter: Stian Omland Pris: 149 (hft) ISBN: 9788281690622

Handlingen i De gudløse er lagt til vår nære fortid, på en fiktiv øy i Nordsjøen utenfor kysten av Storbritannia. I England har religiøs ekstremisme ført til at landet er kontrollert og styrt av Kirken, mens alle medlemmer av Sekulærbevegelsen er blitt forvist til Øya. Der er all religionsutøvelse forbudt, og en fanatisk guttegjeng overvåker samfunnet. Oversetter: Bjørn Herrman Pris: 339 (ib) ISBN: 9788281691360


«Dette er puslespillkrim på sitt beste.» Bergens Tidene

Div. forfattere

Lotte og Søren Hammer

ESELØRER Pris: 299 (ib) ISBN: 9788281692121

ENSOMME HJERTER

Oversetter: Morten Gaustad Pris: 379 (ib) ISBN: 9788281691575

«Bedre enn Tom Clancy og Michael Chricton.»

«Dansk kvalitetskrim.» VG

The Economist

Matthew Glass

Lotte og Søren Hammer

ULTIMATUM

DEMONEN SOM GRÅT

Oversetter: Morten Hansen Pris: 149 (hft)

Oversetter: Morten Gaustad

ISBN: 9788281690837

ISBN: 9788281691414

Pris: 139 (hft)

«Forrykkende vanvidd fra begynnelse til slutt.» Adresseavisen

«Uhyggelig velskrevet dansk debut …» Adresseavisen

Mark Haskell Smith

Lotte og Søren Hammer

VÅT

UDYR

Oversetter: H.L.V. Siempre Pris: 99 (hft)

Oversetter: Morten Gaustad Pris: 139 (hft)

ISBN: 9788281690134

ISBN: 9788281691124

59


kate grenville

«Underholdende og intelligent.»

«Humoristisk, intelligent og vemodig samfunnskritikk skrevet i et usedvanlig følsomt språk.»

Dagbladet den

hemmelige

VG

VG

«En storslagen roman ...» The New Yorker Vinner av The 2006 Commonwealth Writer’s Prize og nominert til The Man Booker Prize 2006

font

Jim Lynch

Clifford Chase

GRENSESANG

WINKIE

Oversetter: Bodil Engen Pris: 139 (hft) ISBN: 9788281691117

Oversetter: Bård Kranstad Pris: 99 (hft) ISBN: 9788281690141

Bessys ok ja n e h a r r is font

«Et sterkt typegalleri, overbevisende miljøskildringer, spenning og kjærlighet.»

«Dette er nam-nam for de lesere som liker et stykke litterært snacks..» VG

Dagbladet

«Jane Harris har skrevet en roman av det slaget man skulle ønske aldri tok slutt –ren og uforfalsket leseglede.»

Weekendavisen

Jane Harris

Kate Grenville

BESSYS BOK

DEN HEMMELIGE ELVEN

Oversetter: Torstein Velsand Pris: 99 (hft) ISBN: 9788281690233

Oversetter: Bodil Engen Pris 99 (hft) ISBN 9788281690240

«Gnistrende god, men rå og brutal fortelling fra et kaldt hjørne av verden … poetisk og vakker.»

«Viser oss grunnene til at Irak har blitt et militært mareritt» Aftenposten

Bergens Tidende

Joshua Key og Lawrence Hill

Melanie Wallace

DESERTØRENS BERETNING

VINTERVAKTEN

Oversetter: Torstein Velsand Pris: 298 (ib) ISBN: 9788281690189

Oversetter: Torstein Velsand Pris: 339 (ib) ISBN 9788281690073

60


«Den mest velskrevne selvbiografien til en stjerne jeg noen gang har lest.»

«Godt fortalt og bidrar med mye av dokumentarisk verdi.»

Los Angeles Times

VG

James Lever

Randi Berge Svendsen

MEG, CHEETA

BJØRN – EN BIOGRAFI

Oversetter: H.L.V Siempre Pris: 379 (ib)

Pris 398 (ib) ISBN: 9788281690011

ISBN: 9788281690547

«Vittig og ofte klok bok om keepere og tenkning.»

Solid innføring i diskusjonene rundt klima.

Dagbladet

Øyvind Kvalnes

Ole Mathismoen

MÅLVAKTFILOSOFI

KLIMA– HVA SKJER

Pris: 298 (ib)

Pris: 249 (hft)

ISBN: 9788281690202

ISBN: 9788281690363

«Nydelig og dypsindig om livet etter døden ....»

Tips og råd for flekkfjerning og reparasjoner.

Dagbladet

Shannon Lush og Jennifer Fleming

David Eagleman

FLEKKFRITT

SUM

Oversetter: Trude Monssen Pris: 227 (ib)

Oversetter: Bjørn Alex Herman Pris: 298 (ib)

ISBN: 9788281690165

ISBN: 9788281690561

61


Bjørn Eckblad og Gøran Skaalmo

Svein Tore Bergestuen og Bjørn Eckblad

SE HVA SOM SKJEDDE. HISTORIEN OM TV2

RADIOKRIGEN

Pris: 379 (ib)

Pris: 379 (ib)

ISBN: 9788281691667

ISBN: 9788281690424

«I likhet med Operahuset vil denne boka vil bli stående.»

Historien om Norge som oljenasjon

Dagbladet

Ken Opprann

Kristin Bremer Nebben (red.)

VI BYGDE OPERAEN

Pris: 379 (ib)

VI FANT, VI FANT. DET NORSKE OLJEEVENTYRET 1969-2009

ISBN: 9788281690172

Pris: 379 (ib) ISBN 9788281690516

«Kunnskapsmettet, interessant og velskrevet.»

«Et sterkt innblikk i hva som møter en nødhjelpsarbeider.»

VG

Gjengangeren

Joar Hoel Larsen

Terje Svabø

DEAD OR ALIVE

Pris: 379 (ib)

Å REDDE LIV. EN BIOGRAFI OM HALVOR FOSSUM LAURITZSEN

ISBN: 9788281690370

Pris: 349 (ib) ISBN: 9788281690820

62


63


Bilde

Fontkatalog 2013  

Årets bøker fra Font forlag

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you